Bestenu

Wat is de beste intel processor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede intel processor is een lastige uitdaging. Wat is de beste intel processor van 2023? Na het analyseren van 77 intel processors kwam de Intel Core i7 10700F 2.9 als beste getest uit onze intel processor-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de intel processors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 intel processors-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige intel processor-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste intel processors

1Score: 9.5
Intel Core i7 10700F 2.9
Intel Core i7 10700F 2.9
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Intel Core i7-12700K - Processor
Beste Intel Processor voor zakelijk gebruik
Intel Core i7-12700K - Processor
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Intel Core i9 11900K CPU
Beste Intel Processor voor gaming
Intel Core i9 11900K CPU
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Intel Core i5 12400F
Intel Core i5 12400F
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Intel Core i5-11400F
Intel Core i5-11400F
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Intel Core i7 13700K
Intel Core i7 13700K
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Intel Core i5 13600K
Intel Core i5 13600K
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
INTEL Intel Core i7-11700F processor
INTEL Intel Core i7-11700F processor
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Intel Core i5 10400F
Intel Core i5 10400F
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Intel Core i9 13900K
Beste Intel Processor voor creatieve professionals
Intel Core i9 13900K
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Intel Processor Koopgids

De strijd tussen Intel en AMD is intenser dan ooit tevoren. De inhaalsslag van AMD is op zijn minst indrukwekkend, maar Intel laat zich niet uit het veld slaan. Je leest in deze koopgids daarom of een Intel processor geschikt is voor jou – en zo ja, welke.

Wat is het verschil tussen AMD en Intel?

Niet alleen de merknamen verschillen, maar ook de prestaties. Daarover lees je meer onder het kopje "Is een AMD of Intel processor beter?"

Ook de opbouw van de processors verschilt. De pins, waarmee de processor contact maakt met het moederbord, zitten bij AMD processors op de processor zelf. Bij Intel processors zitten deze pins juist op het moederbord. Met AMD processors moet je daarom iets voorzichtiger zijn wanneer je deze hanteert, want gebroken pins leiden tot een onbruikbare chip.

AMD processors hebben in vergelijking met Intel chips gemiddeld ook meer cores. Dit is niet alleen op zich handig, maar ook voor simultaneous multi-threading of hyperthreading (Intels merkspecifieke naam hiervoor), waarbij ze fysieke cores in virtuele cores opdelen.

Één core levert twee threads op; twee cores levert vier threads op, enzovoorts. Heeft een processor meer cores, dan heeft hij ook meteen meer threads. Dat geeft AMD het voordeel bij multitasken.

Intels kloksnelheden zijn verder over het algemeen hoger. Dat betekent dat een enkele core van een Intel processor meer werk aankan dan een enkele core van een vergelijkbare AMD processor. Dat komt vooral goed van pas bij gaming en andere taken die niet afhankelijk zijn van multi-threading.

Ten slotte is de prijs-kwaliteitverhouding van AMD beter. Je wilt het als Intel-fan misschien niet horen, maar het feit is dat je voor minder geld een AMD processor krijgt die vergelijkbaar presteert.

Is een AMD of Intel processor beter?

Dat is grotendeels afhankelijk van wat je zoal doet met je pc en hoe groot je budget is. De algemene consensus is dat Intel beter presteert tijdens gamen, terwijl AMD beter presteert bij multitasken. De verschillen tussen twee direct concurrerende Intel en AMD chips bedraagt in veel gevallen echter luttele milliseconden.

Veel van het verschil dat online besproken wordt door experts is dan ook niet of nauwelijks merkbaar voor de gemiddelde mens. Dat wilt niet zeggen dat je er helemaal niet stil bij hoeft te staan.

Ben je een echte productiviteitstijger die met veel zware programma's jongleert? Dan is een AMD processor net een betere keuze. Dat komt doordat AMD processoren over het algemeen meer cores hebben dan Intel processors, zoals hierboven gezegd. Daardoor hebben ze ook meer threads (virtuele cores).

Zodoende presteert AMD beter op zogeheten multi-threaded tasks, zoals videobewerking of 3D-ontwerp. Die maken optimaal gebruik van meerdere threads. Games daarentegen leunen meestal met name op een enkele core. In dat geval geeft de kloksnelheid de doorslag, waarmee Intel meestal wint.

Welke AMD processor staat gelijk aan Intel i5?

De Ryzen 5-lijn staat in veel opzichten lijnrecht tegenover de i5-serie van Intel. Dit zijn allebei midrange processors, waarbij je wel rekening moet houden met de specifieke eigenschappen van de processors. Niet elke Ryzen 5 processor is hetzelfde, en hetzelfde geldt voor Intel i5 processors.

Kijk altijd als eerste naar de hoeveelheid cores en threads en kloksnelheid (en turbosnelheid indien van toepassing). Op basis hiervan kun je al een aardige vergelijking maken.

Welke Intel processor heb ik nodig?

Dat ligt eraan waar je je computer zoal voor gebruikt. Intel Celeron en Pentium processors zijn bedoeld voor erg goedkope computers. De Pentium-reeks was een jaar of twintig erg populair. Tegenwoordig zit deze net boven de Celeron-lijn en is eigenlijk de overweging niet meer waard, tenzij je écht alleen af en toe een mailtje stuurt en een enkel tabblad in je browser open hebt.

Hierna volgen de bekendere processors van Intel, en wel te beginnen met de i3-lijn. Dit is het instapmodel van de Intel i-serie en bepaald geen luilak. Intense games of fotobewerking gaat moeilijk hiermee, maar je kunt makkelijk browsen met meerdere tabbladen open of een simpele fotobewerking uitvoeren.

Met de Intel i5-reeks kom je al een stuk verder. Deze chips vind je vaak in computers met een excellente prijs-kwaliteitverhouding en is voor de meeste mensen genoeg. Je gamet ermee en kunt tegelijkertijd streamen, hoewel dit laatste de i5-processor wel tot zijn limieten stuurt.

Hierna volgt de i7-lijn. Deze overstijgt de behoeften van veel gebruikers al en is geschikt voor livestreaming, 3D-ontwerp, videobewerking, enzovoorts. Voer je dus taken uit die veel rekenkracht van je processor vergen in samenwerking met een sterke videokaart, dan is de i7-lijn de uitgelezen keuze.

Heb je echt een breed budget en doe je niets anders dan renderen en grafisch zeer intense games streamen op hoge kwaliteit, dan is een i9-processor nóg beter. Toch is het voordeel hiervan over een i7-processor vrij minimaal en over het algemeen het extra geld niet echt waard.

Je let idealiter op meer dan alleen de processorlijn. Kijk ook naar de andere kenmerken die de naam van een specifieke processor weggeeft. Je hebt bijvoorbeeld een Intel Core i7-7500U, of een Intel Core i7-7Y75. De specificaties van die twee zien er wezenlijk anders uit.

Zo ontleed je de naam "Intel Core I7-7500" bijvoorbeeld zo: Intel Core is de merknaam; i7 is de naamaanduiding; 7 geeft de generatie aan; 500 geeft de SKU aan; en U is een productlijntoevoeging. De volgorde ligt soms net iets anders. Zo zie je bij de Intel Core i7-7Y75 dat de productlijntoevoeging in het midden staat in plaats van achteraan.

Die productlijntoevoeging bevat vaak belangrijke informatie. Intel heeft hier een hele pagina aan toegewijd.

Wat is SKU?

SKU staat voor "Stock Keeping Unit" en is niks meer of minder dan een scanbare barcode. Hiermee houdt de fabrikant en de verkoper de locatie en beschikbaarheid van het product in de gaten.

Wat zijn cores?

Een core is de processor van de processor zelf. Dat klinkt misschien verwarrend, maar zie het als het brein van de processor (terwijl de processor weer als brein van de computer wordt gezien). Hoe meer cores zo'n processor heeft, hoe meer denkvermogen hij heeft en hoe beter hij is in multitasken.

Vroeger hadden processors een enkele core die één taak tegelijkertijd kon uitvoeren. Tegenwoordig hebben ze minstens twee cores die elk een andere taak kunnen uitvoeren. Veel processors gebruiken ook simultaneous multithreading oftewel hyperthreading (dit is Intels merkspecifieke naam). Een core wordt hierbij opgedeeld in virtuele cores, welke threads heten.

Sommige apps maken hier beter gebruik van dan andere. Games, die zogenaamd lightly threaded zijn, maken hier weinig gebruik van. Videobewerking, streamen op bijvoorbeeld Twitch en dergelijke heeft veel meer baat bij meerdere threads.

hero illustration

Hoe testen we intel processors?

Om de beste intel processor te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze intel processor-test hebben we 77 intel processors geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze intel processor-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze intel processor-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne intel processor-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste intel processor in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 77 intel processors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste intel processors in een oogopslag

1. Intel Core i7 10700F 2.9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Processor Intel i7-10700F i7-10700F 2,9 GHz 16 MB LGA1200tegen een onklopbare prijs. Soort: Processor Kanalen: 2 Kanalen Kernel: 8 Cache: 16 MB 16 MB Compatibel: DDR4-SDRAM Intel Optane PC DDR4 RAM geheugen Processor: Intel Intel Core i7 64 bits Intel Core i7 10700F Snelheid: 2933 MHz 45,8 GB/s 2,9 GHz 4,8 GHz Frequentie: 2,9 GHz Energieverbruik: 65 W Socket: LGA1200 Intel Core i7-10700F. Processorfamilie: Intel® 10de generatie Core™ i7, Processor socket: LGA 1200 (Socket H5), Component voor: PC. Geheugen kanaal: Dual-channel, Maximaal intern geheugen ondersteund door processor: 128 GB, Geheugentypen ondersteund door processor: DDR4-SDRAM. PCI Express configuraties: 1x16,2x8,1x8+2x4, Ondersteunde instructie sets: SSE4.1,SSE4.2,AVX 2.0, Schaalbaarheid: 1S. Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency: 4,8 GHz, Intel® Turbo Boost Technology 2.0 frequency: 4,7 GHz. Type verpakking: Retaildoos Processorfamilie: Intel® 10de generatie Core™ i7 Aantal processorkernen: 8 Processor socket: LGA 1200 (Socket H5) Component voor: PC Processor lithografie: 14 nm Box: Ja Inclusief koeler: Ja Processorfabrikant: Intel Basisfrequentie processor: 2,9 GHz Processormodel: i7-10700F Processor aantal threads: 16 Systeembus: 8 GT/s Processor operating modes: 64-bit Processor cache: 16 MB Processor cache type: Smart Cache Thermal Design Power (TDP): 65 W Maximale turbofrequentie van processor: 4,8 GHz Geheugenbandbreedte ondersteund door de processor ( max): 45,8 GB/s Codenaam processor: Comet Lake ARK ID processor: 199318 Geheugen kanaal: Dual-channel Maximaal intern geheugen ondersteund door processor: 128 GB Geheugentypen ondersteund door processor: DDR4-SDRAM Klokgeheugen-snelheden ondersteund door processor: 2933 MHz ECC: Nee Ingebouwde grafische adapter: Nee Aparte grafische adapter: Nee On-board graphics adapter model: Niet beschikbaar Discreet grafische adapter model: Niet beschikbaar Execute Disable Bit: Ja Idle States: Ja Thermal Monitoring Technologies: Ja Maximaal aantal PCI Express-lijnen: 16 PCI Express slots versie: 3.0 PCI Express configuraties: 1x16,2x8,1x8+2x4 Ondersteunde instructie sets: SSE4.1,SSE4.2,AVX 2.0 Schaalbaarheid: 1S CPU configuratie (max): 1 Ingebouwde opties beschikbaar: Nee Thermal solution specificatie: PCG 2015C PCI Express CEM revisie: 3.0 Marktsegment: Desktop Code geharmoniseerd systeem (HS): 8542310001 Export Control Classification Number (ECCN): 5A992C Commodity Classification Automated Tracking System (CCATS): G077159 Intel® Hyper Threading Technology (Intel® HT Technology): Ja Intel® Identity Protection Technology (Intel® IPT): Ja Intel® Turbo Boost Technology: 2.0 Intel® AES New Instructions (Intel® AES-NI): Ja Enhanced Intel SpeedStep Technology: Ja Intel® Trusted Execution Technology: Nee Intel® Thermal Velocity Boost: Nee Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 frequency: 4,8 GHz Intel® Turbo Boost Technology 2.0 frequency: 4,7 GHz Intel® Transactional Synchronization Extensions: Nee Intel® VT-x with Extended Page Tables (EPT): Ja Intel® Secure Key: Ja Intel® Stable Image Platform Program (SIPP): Nee Intel® OS Guard: Ja Intel® Software Guard Extensions (Intel® SGX): Ja Intel® 64: Ja Intel® Virtualization Technology (VT-x): Ja Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d): Ja Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0: Ja Intel® Optane™ Memory Ready: Ja Intel® Boot Guard: Ja Intel® vPro™ Platform Eligibility: Nee Tjunction: 100 °C Producttype: Processor Type verpakking: Retaildoos Verpakkingsgrootte processor: 37.5mm x 37.5mm Maximum intern geheugen: 128 GB Generatie: 10th Generation Doelgroep: Gaming, Content Creation Lanceringsdatum: Q2'20 Status: Launched Maximaal geheugen: 128 GB Bussnelheid: 8 GT/s

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Intel Processor voor zakelijk gebruik: Intel Core i7-12700K - Processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een krachtige processor die je computer naar een hoger niveau kan tillen? Dan is de Intel Core i7-12700K misschien wel iets voor jou! Deze processor is ontworpen met de nieuwste technologieën en beschikt over maar liefst 12 verwerkingseenheden, waardoor hij snel en efficiënt werkt. Dankzij Hyperthreading/SMT worden taken nog sneller uitgevoerd en met 25 MB Smart cache blijft je computer soepel werken, zelfs bij zware belasting.

Wat deze processor echt onderscheidt van andere modellen is zijn compatibiliteit met Socket LGA 1700-moederborden. Dit betekent dat je de i7-12700K kunt gebruiken in combinatie met de nieuwste technologieën en dat je computer sneller zal werken dan ooit tevoren.

De kloksnelheid van 3,6 GHz is indrukwekkend en zorgt voor een snelle en vloeiende gebruikerservaring. De TDP van 190 Watt is hoog, maar dat is nodig voor de krachtige prestaties van deze processor. Met een L3-cache van 256 MB heb je voldoende ruimte om gegevens op te slaan en snel toegang te krijgen tot bestanden.

Over het algemeen is de Intel Core i7-12700K een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige processor die je computer naar een hoger niveau kan tillen. Deze processor is geschikt voor zware toepassingen zoals videobewerking, 3D-modellering en gaming. Het enige nadeel is de hoge TDP, waardoor de processor meer stroom verbruikt dan andere modellen.

Persoonlijk ben ik onder de indruk van de prestaties van deze processor en zou ik het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar krachtige hardware voor hun computer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Intel Processor voor gaming: Intel Core i9 11900K CPU

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een krachtige processor voor jouw gaming PC? Dan is de Intel Core i9 11900K CPU zeker het overwegen waard. Met 8 cores, 16 threads en een kloksnelheid van 3,5 GHz kan deze processor zelfs de meest veeleisende games aan. Wat de Intel Core i9 11900K echter echt onderscheidt van andere processors is de innovatieve CPU-architectuur die is ontworpen voor AI-gebaseerde versnelling en verbeterde overklokmogelijkheden. Dit zorgt voor optimale prestaties en een soepele game-ervaring. Bovendien heeft de processor wifi 6 en Thunderbolt 4 ondersteuning voor ultrasnelle connectiviteit.

Een ander groot voordeel van de Intel Core i9 11900K is de interne geheugencontroller met twee geheugen kanalen. Dit zorgt voor snelle en efficiënte gegevensverwerking en verbetert de algehele prestaties van je systeem. Ook de L3 cache van 16 MB is indrukwekkend en draagt bij aan de snelheid van de processor.

Hoewel de Intel Core i9 11900K een geweldige keuze is voor gamers en PC-liefhebbers, heeft deze processor wel een vrij hoog TDP van 125 Watt. Dit betekent dat hij wat meer stroom verbruikt dan sommige andere processors op de markt. Dit kan leiden tot hogere energierekeningen en kan minder geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige optie.

Al met al is de Intel Core i9 11900K CPU een uitstekende keuze voor gamers die op zoek zijn naar topprestaties en ultrasnelle connectiviteit. Hoewel hij wat meer stroom verbruikt dan sommige andere processors, zorgt de innovatieve CPU-architectuur voor optimale prestaties en een soepele game-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 april in huis

Bekijk prijs

4. Intel Core i5 12400F

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een mid-range processor die geschikt is voor je dagelijkse werkzaamheden en lichte multitasking, dan is de Intel Core i5 12400F een goede keuze. Met 6 cores en 12 threads is deze processor geschikt voor fotobewerking in bijvoorbeeld Adobe Photoshop en andere lichte taken. De processor is onderdeel van de 12e generatie Alder Lake processoren en ondersteunt daarom DDR5 RAM en PCIe 5.0 componenten, waardoor je een toekomstbestendige build kunt maken.

Als je deze processor wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat je een moederbord met dezelfde socket nodig hebt en dat je een losse videokaart nodig hebt voor je beelden. Ook heeft deze processor geen ingebouwde videochip.

Een groot voordeel van deze processor is de hoeveelheid cachegeheugen. Met in totaal 25,5 megabyte aan cachegeheugen open je veelgebruikte bestanden sneller. Daarnaast is de maximale kloksnelheid 4.4 gigahertz, wat zorgt voor snelle prestaties.

Een nadeel van de Intel Core i5 12400F is dat de TDP op 65 Watt ligt, wat betekent dat de processor iets meer energie verbruikt dan andere processoren in dezelfde prijsklasse. Ook is deze processor niet geschikt voor zware taken zoals gaming of videobewerking.

Al met al is de Intel Core i5 12400F een goede keuze als je op zoek bent naar een mid-range processor voor dagelijks gebruik en lichte multitasking. Het cachegeheugen en de maximale kloksnelheid zorgen voor snelle prestaties. Houd er wel rekening mee dat je een moederbord met dezelfde socket nodig hebt en dat je een losse videokaart nodig hebt voor je beelden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Intel Core i5-11400F

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

Let op: de Intel Core i5 11400F heeft een Intel FCLGA 1200 socket. Controleer of je moederbord dezelfde socket heeft, anders werkt je processor niet. Met de Intel Core i5 11400F haal je een elfde generatie Intel processor in huis voor basistaken en beeldbewerking. Deze processor beschikt over 6 kernen en 12 threads, waardoor je genoeg rekenkracht hebt om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Werk bijvoorbeeld aan spreadsheets in Excel terwijl je Spotify luistert en Chrome raadpleegt. Met een turbo kloksnelheid tot 4,4 gigahertz draaien beeldbewerkingsprogramma's zoals Adobe Photoshop en eenvoudige games zoals The Sims soepel. Het voordeel van de turbo technologie is dat je de maximale snelheid benut zonder dat je de processor handmatig overklokt. De geheugencontroller ondersteunt RAM geheugen met een snelheid van maximaal 3200 megahertz.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

6. Intel Core i7 13700K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

De Intel Core i7 13700K is een krachtige processor die geschikt is voor high-end gaming en het bewerken van foto's en video's. Met maar liefst 16 kernen, 24 threads en een maximale kloksnelheid van 5,3 GHz is deze CPU uitgerust om de meest veeleisende taken aan te kunnen. Daarnaast beschikt de 13700K over 54 megabyte cachegeheugen, waardoor bestanden snel openen en gegevens snel worden geladen. Deze processor biedt ook next-level toekomstbestendigheid met ondersteuning voor PCIe 5.0 en RAM-modules tot 5600 MHz.

Wat deze CPU echt onderscheidt van anderen, is de Intel UHD Graphics 770 videochip, waarmee je meteen aan de slag kunt met lichte games of visuele creaties. Het is belangrijk om op te merken dat deze processor alleen werkt met de Z790, Z690, H670, B660 en H610 chipsets en dat je moederbord de juiste socket moet hebben.

Als ervaren gebruiker kan ik zeggen dat deze CPU indrukwekkend is in zijn prestaties en toekomstbestendigheid. Het is perfect voor degenen die ultieme kracht nodig hebben voor high-end gaming en creatieve projecten. Het enige nadeel is dat het een prijzig apparaat is, maar als je op zoek bent naar de beste prestaties, is het zeker de investering waard. Overall, de Intel Core i7 13700K is een uitstekende keuze voor gamers en creatieve professionals die op zoek zijn naar de ultieme prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

7. Intel Core i5 13600K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een krachtige processor die geschikt is voor gaming, fotobewerking en lichte videobewerking? Dan is de Intel Core i5 13600K zeker een goede optie. Met 14 kernen en 20 threads zorgt deze CPU ervoor dat je moeiteloos meerdere taken tegelijkertijd kunt uitvoeren zonder dat een van je kernen trager werkt. Daarnaast heeft deze processor een maximale kloksnelheid van 5,1 gigahertz en beschikt hij over 44 megabyte cachegeheugen. Dat betekent dat deze CPU gegevens sneller verwerkt dan andere CPU's.

Wat deze processor echt bijzonder maakt, is dat hij onderdeel uitmaakt van de nieuwe Raptor Lake generatie. Dit betekent dat hij PCIe 5.0 en RAM modules tot 5600 MHz ondersteunt wanneer je DDR5 gebruikt. Daarnaast heeft deze CPU een Intel UHD Graphics 770 videochip, waardoor je meteen aan de slag kunt met lichte games en andere visuele creaties.

Het is belangrijk om te weten dat de Intel Core i5 13600K alleen werkt met de Z790, Z690, H670, B660 en H610 chipsets. Zorg dus dat je moederbord de juiste socket en chipset heeft, anders werkt je processor niet.

Kortom, de Intel Core i5 13600K is een krachtige middenklasse processor die geschikt is voor verschillende taken. Of je nu wilt gamen of foto's en video's wilt bewerken, deze CPU kan het aan. Het is wel belangrijk om te weten dat je een bijpassend moederbord nodig hebt. Als je deze hebt, dan raad ik de Intel Core i5 13600K zeker aan.

Persoonlijk vind ik de Intel Core i5 13600K een geweldige processor. Hij is snel, krachtig en biedt tal van mogelijkheden. Het enige nadeel is dat je een speciaal moederbord nodig hebt, maar als je dat hebt, dan is deze CPU een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. INTEL Intel Core i7-11700F processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Processor Intel i7-11700F 2.5 GHz 16 MB LGA1200 LGA 1200tegen een onklopbare prijs. Kernel: 8 Verpakking: Doos Cache: 16 MB Frequentie: 50 MHz 2.5 GHz Compatibiliteit: DDR4-SDRAM Intern geheugen: 128 GB Compatibel: DDR4-SDRAM Vermogen: 65 W Processor: Intel 64 bits 4.9 GHz Intel® Core™ i7-11700F Intel Core i7-11xxx Intel® 64 Aanbevolen gebruik: Gaming Maximum capaciteit geheugenkaart: 128 GB Socket: LGA 1200 Technologie: VT-d VT-x Eigenschappen: Niet-ingebouwde grafische adapter Niet inbegrepen: Discrete grafische adapter Versie: 4.0 PCI Express: X20 Verbindingen: PCI Express 1x16+1x4,2x8+1x4,1x8+3x4

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Intel Core i5 10400F

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.7

Als je op zoek bent naar een krachtige processor voor je desktop, dan is de Intel Core i5-10400F zeker een goede keuze. Deze processor heeft 6 kernen en kan tot wel 128 GB aan intern geheugen ondersteunen, wat betekent dat je zonder problemen meerdere zware programma's tegelijkertijd kunt draaien.

Een ander voordeel van deze processor is de Intel® Turbo Boost Technology 2.0, waardoor de kloksnelheid kan worden verhoogd tot 4,3 GHz wanneer dat nodig is. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een game speelt die veel van je CPU vraagt.

De processor is ook geschikt voor het uitvoeren van AVX 2.0-instructiesets, waardoor je nog sneller en efficiënter kunt werken. Bovendien heeft de Intel Core i5-10400F een TDP van slechts 65 watt, waardoor het energieverbruik laag blijft en je dus ook kunt besparen op je energierekening.

Een nadeel van deze processor is dat hij geen geïntegreerde GPU heeft. Dat betekent dat je ook een aparte videokaart moet kopen als je wilt gamen of grafisch intensieve programma's wilt draaien.

Al met al is de Intel Core i5-10400F een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige en energiezuinige processor voor je desktop. Hij is vooral geschikt voor mensen die veel multitasken of zware programma's draaien, maar houd er rekening mee dat je ook een aparte videokaart nodig hebt als je wilt gamen of grafisch intensieve programma's wilt draaien.

Persoonlijk vind ik de Intel Core i5-10400F een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare en krachtige processor. Het nadeel van het ontbreken van een geïntegreerde GPU is voor mij geen probleem, omdat ik toch een aparte videokaart gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Intel Processor voor creatieve professionals: Intel Core i9 13900K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

De Intel Core i9 13900K is een krachtige processor uit de 13e generatie Raptor Lake processoren en is geschikt voor de zwaarste taken zoals virtuele machines, 4K streaming en gedetailleerde videobewerking. Door de 24 kernen met 16 E-cores en 8 P-cores en 32 threads is multitasking geen probleem voor deze processor. Met een maximale kloksnelheid van 5,4 gigahertz en een turbosnelheid van 5,8 gigahertz is deze CPU razendsnel en met 68 megabyte cachegeheugen open je veelgebruikte bestanden snel en laden gegevens binnen enkele seconden. De i9 13900K biedt volgende generatie toekomstbestendigheid door ondersteuning van PCIe 5.0 en RAM modules tot 5600 MHz wanneer je DDR5 gebruikt. Daarnaast is deze processor uitgerust met een Intel UHD Graphics 770 videochip, waardoor je meteen aan de slag kunt met lichte games of andere visuele creaties.

Wat deze processor uniek maakt is de combinatie van snelheid, kracht en toekomstbestendigheid. De i9 13900K is ontworpen om de zwaarste taken aan te kunnen en biedt tegelijkertijd toekomstige technologische ondersteuning. Het enige nadeel is dat deze processor alleen werkt met de Z790, Z690, H670, B660 en H610 chipsets, dus zorg ervoor dat je moederbord de juiste socket en chipset heeft.

Als je op zoek bent naar een processor die de zwaarste taken aankan, toekomstbestendig is en tegelijkertijd snel en krachtig is, dan is de Intel Core i9 13900K de beste keuze voor jou. Of je nu een gamer, videobewerker of iemand bent die veel multitaskt, deze processor zal aan al je eisen voldoen.

Persoonlijk vind ik de Intel Core i9 13900K een fantastische processor die alle beloften nakomt. Het heeft meer kernen dan de vorige generaties, is toekomstbestendig en razendsnel. Het enige nadeel is dat het alleen werkt met specifieke chipsets, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de kracht en snelheid die je krijgt. Kortom, deze processor is een must-have voor iedereen die op zoek is naar snelheid en kracht.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van intel processors. Er zijn immers 77 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!