Wat is de beste intel processor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede intel processor is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste intel processor van 2023? Na het analyseren van 76 intel processors kwam de Intel Celeron G5905 processor Box als beste uit onze intel processor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de intel processors, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 intel processors-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame intel processor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste intel processors

1Score: 9.9
Intel Celeron G5905 processor Box
Intel Celeron G5905 processor Box
Intel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Intel BX80701G6405 geen kleur
Intel BX80701G6405 geen kleur
Intel
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Processor Intel Core™ i5-10400 4.30
Processor Intel Core™ i5-10400 4.30
Intel
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Processor Intel Core™ i3-9100F 3.6
Processor Intel Core™ i3-9100F 3.6
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Intel Core i5 12400
Intel Core i5 12400
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Intel Core i7-12700K - Processor
Beste Intel Processor voor zakelijk gebruik
Intel Core i7-12700K - Processor
Intel
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Intel Core i7-7700 processor 3,6 geen kleur
Intel Core i7-7700 processor 3,6 geen kleur
Intel
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Intel Core i9-10900K processor (BX8070110900K)
Intel Core i9-10900K processor (BX8070110900K)
Intel
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
INTEL Intel Core i5-11600K processor
INTEL Intel Core i5-11600K processor
Intel
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Intel Core i9-12900KS Boxed Processor
Intel Core i9-12900KS Boxed Processor
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Intel Processor Koopgids

De strijd tussen Intel en AMD is intenser dan ooit tevoren. De inhaalsslag van AMD is op zijn minst indrukwekkend, maar Intel laat zich niet uit het veld slaan. Je leest in deze koopgids daarom of een Intel processor geschikt is voor jou – en zo ja, welke.

Wat is het verschil tussen AMD en Intel?

Niet alleen de merknamen verschillen, maar ook de prestaties. Daarover lees je meer onder het kopje "Is een AMD of Intel processor beter?"

Ook de opbouw van de processors verschilt. De pins, waarmee de processor contact maakt met het moederbord, zitten bij AMD processors op de processor zelf. Bij Intel processors zitten deze pins juist op het moederbord. Met AMD processors moet je daarom iets voorzichtiger zijn wanneer je deze hanteert, want gebroken pins leiden tot een onbruikbare chip.

AMD processors hebben in vergelijking met Intel chips gemiddeld ook meer cores. Dit is niet alleen op zich handig, maar ook voor simultaneous multi-threading of hyperthreading (Intels merkspecifieke naam hiervoor), waarbij ze fysieke cores in virtuele cores opdelen.

Één core levert twee threads op; twee cores levert vier threads op, enzovoorts. Heeft een processor meer cores, dan heeft hij ook meteen meer threads. Dat geeft AMD het voordeel bij multitasken.

Intels kloksnelheden zijn verder over het algemeen hoger. Dat betekent dat een enkele core van een Intel processor meer werk aankan dan een enkele core van een vergelijkbare AMD processor. Dat komt vooral goed van pas bij gaming en andere taken die niet afhankelijk zijn van multi-threading.

Ten slotte is de prijs-kwaliteitverhouding van AMD beter. Je wilt het als Intel-fan misschien niet horen, maar het feit is dat je voor minder geld een AMD processor krijgt die vergelijkbaar presteert.

Is een AMD of Intel processor beter?

Dat is grotendeels afhankelijk van wat je zoal doet met je pc en hoe groot je budget is. De algemene consensus is dat Intel beter presteert tijdens gamen, terwijl AMD beter presteert bij multitasken. De verschillen tussen twee direct concurrerende Intel en AMD chips bedraagt in veel gevallen echter luttele milliseconden.

Veel van het verschil dat online besproken wordt door experts is dan ook niet of nauwelijks merkbaar voor de gemiddelde mens. Dat wilt niet zeggen dat je er helemaal niet stil bij hoeft te staan.

Ben je een echte productiviteitstijger die met veel zware programma's jongleert? Dan is een AMD processor net een betere keuze. Dat komt doordat AMD processoren over het algemeen meer cores hebben dan Intel processors, zoals hierboven gezegd. Daardoor hebben ze ook meer threads (virtuele cores).

Zodoende presteert AMD beter op zogeheten multi-threaded tasks, zoals videobewerking of 3D-ontwerp. Die maken optimaal gebruik van meerdere threads. Games daarentegen leunen meestal met name op een enkele core. In dat geval geeft de kloksnelheid de doorslag, waarmee Intel meestal wint.

Welke AMD processor staat gelijk aan Intel i5?

De Ryzen 5-lijn staat in veel opzichten lijnrecht tegenover de i5-serie van Intel. Dit zijn allebei midrange processors, waarbij je wel rekening moet houden met de specifieke eigenschappen van de processors. Niet elke Ryzen 5 processor is hetzelfde, en hetzelfde geldt voor Intel i5 processors.

Kijk altijd als eerste naar de hoeveelheid cores en threads en kloksnelheid (en turbosnelheid indien van toepassing). Op basis hiervan kun je al een aardige vergelijking maken.

Welke Intel processor heb ik nodig?

Dat ligt eraan waar je je computer zoal voor gebruikt. Intel Celeron en Pentium processors zijn bedoeld voor erg goedkope computers. De Pentium-reeks was een jaar of twintig erg populair. Tegenwoordig zit deze net boven de Celeron-lijn en is eigenlijk de overweging niet meer waard, tenzij je écht alleen af en toe een mailtje stuurt en een enkel tabblad in je browser open hebt.

Hierna volgen de bekendere processors van Intel, en wel te beginnen met de i3-lijn. Dit is het instapmodel van de Intel i-serie en bepaald geen luilak. Intense games of fotobewerking gaat moeilijk hiermee, maar je kunt makkelijk browsen met meerdere tabbladen open of een simpele fotobewerking uitvoeren.

Met de Intel i5-reeks kom je al een stuk verder. Deze chips vind je vaak in computers met een excellente prijs-kwaliteitverhouding en is voor de meeste mensen genoeg. Je gamet ermee en kunt tegelijkertijd streamen, hoewel dit laatste de i5-processor wel tot zijn limieten stuurt.

Hierna volgt de i7-lijn. Deze overstijgt de behoeften van veel gebruikers al en is geschikt voor livestreaming, 3D-ontwerp, videobewerking, enzovoorts. Voer je dus taken uit die veel rekenkracht van je processor vergen in samenwerking met een sterke videokaart, dan is de i7-lijn de uitgelezen keuze.

Heb je echt een breed budget en doe je niets anders dan renderen en grafisch zeer intense games streamen op hoge kwaliteit, dan is een i9-processor nóg beter. Toch is het voordeel hiervan over een i7-processor vrij minimaal en over het algemeen het extra geld niet echt waard.

Je let idealiter op meer dan alleen de processorlijn. Kijk ook naar de andere kenmerken die de naam van een specifieke processor weggeeft. Je hebt bijvoorbeeld een Intel Core i7-7500U, of een Intel Core i7-7Y75. De specificaties van die twee zien er wezenlijk anders uit.

Zo ontleed je de naam "Intel Core I7-7500" bijvoorbeeld zo: Intel Core is de merknaam; i7 is de naamaanduiding; 7 geeft de generatie aan; 500 geeft de SKU aan; en U is een productlijntoevoeging. De volgorde ligt soms net iets anders. Zo zie je bij de Intel Core i7-7Y75 dat de productlijntoevoeging in het midden staat in plaats van achteraan.

Die productlijntoevoeging bevat vaak belangrijke informatie. Intel heeft hier een hele pagina aan toegewijd.

Wat is SKU?

SKU staat voor "Stock Keeping Unit" en is niks meer of minder dan een scanbare barcode. Hiermee houdt de fabrikant en de verkoper de locatie en beschikbaarheid van het product in de gaten.

Wat zijn cores?

Een core is de processor van de processor zelf. Dat klinkt misschien verwarrend, maar zie het als het brein van de processor (terwijl de processor weer als brein van de computer wordt gezien). Hoe meer cores zo'n processor heeft, hoe meer denkvermogen hij heeft en hoe beter hij is in multitasken.

Vroeger hadden processors een enkele core die één taak tegelijkertijd kon uitvoeren. Tegenwoordig hebben ze minstens twee cores die elk een andere taak kunnen uitvoeren. Veel processors gebruiken ook simultaneous multithreading oftewel hyperthreading (dit is Intels merkspecifieke naam). Een core wordt hierbij opgedeeld in virtuele cores, welke threads heten.

Sommige apps maken hier beter gebruik van dan andere. Games, die zogenaamd lightly threaded zijn, maken hier weinig gebruik van. Videobewerking, streamen op bijvoorbeeld Twitch en dergelijke heeft veel meer baat bij meerdere threads.

hero illustration

Hoe testen we intel processors?

Om de beste intel processor te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze intel processor-test hebben we 76 intel processors geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze intel processor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze intel processor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen intel processor-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte intel processor in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 76 intel processors te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste intel processors in een handige lijst

1. Intel Celeron G5905 processor Box

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Processor Intel G5905tegen een onklopbare prijs. Soort: Processor Kanalen: 2 Kanalen Dual Kernel: 2 Compatibel: DDR4-SDRAM Intel Optane PC Processor: Intel 64 bits Intel Celeron G Snelheid: 2666 MHz 41,6 GB/s Cache: 16 MB Socket: BGA 1526 Frequentie: 1100 MHz 200 MHz

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Intel BX80701G6405 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

If you're passionate about IT and electronics, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy Processor Intel Pentium Gold G6405 4,1 GHz 4 MB at an unbeatable price. Socket: LGA1200 LGA 1200 Nuclei: 2 Cache: 4 MB Compatibility: DDR4-SDRAM Internal Memory: 128 GB Compatible: DDR4-SDRAM Intel Optane Processor: Intel 1 64 bits 4.1 GHz Intel Pentium Gold 4,1 GHz Resolution: 4K Speed: 4.10 GHz 41,6 GB/s Connection ports: 1 x PCI Express x16 Maximal image resolution: 4096 x 2304 px Battery operated: Not Included Maximum memory card size: 128 GB Graphics card: Intel UHD Graphics 610 Power: 58 W Version: 3.0 Characteristics: Intel GDX Built-in graphics adapter Thermal Solution PCG 2015C Technology: VT-d VT-x Intel® Clear Video Intel® Clear Video HD Speed Step Quick Sync Video Intel IPT Not included: Discrete graphics adaptor Interface: DirectX 12.0 Connections: PCI Express 1x16,2x8,1x8+2x4 Frequency: 41,6 MHz

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Processor Intel Core™ i5-10400 4.30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

If you're passionate about IT and electronics, like being up to date on technology and don't miss even the slightest details, buy Processor Intel Core™ i5-10400 4.30 GHz 12 MB at an unbeatable price. Type: Processor 64-bit Channels: 2 Channels Frequency: 30 Hz 1100 MHz 350 MHz 41,6 MHz Nuclei: 6 6 Cache: 12 MB 12 MB Internal Memory: 128 GB Compatible: DDR4-SDRAM Intel Optane PC DDR4 RAM Memory Intel® Turbo Boost Technology 2.0 Processor: Intel 64 bits Intel Core i5-10400 Intel Core i5 1 2.9 GHz Intel Core i5-10xxx Core i5 4.3 Ghz Intel® 64 2,9 GHz Speed: 2666 MHz 41,6 GB/s 2,9 GHz 4,3 GHz 2.90 GHz-4.30 GHz 2.9 GHz Socket: LGA1200 LGA 1200 Energy consumption: 65 W Packaging: Box Battery type: Without batteries Compatibility: DDR4-SDRAM Power: 65 W Resolution: 4K Connection ports: 1 x PCI Express x16 Maximal image resolution: 4096 x 2304 px Recommended use: Gaming Battery operated: Not Included Maximum memory card size: 128 GB Graphics card: Intel UHD Graphics 630 Version: 3.0 Characteristics: Intel GDX Built-in graphics adapter Thermal Solution PCG 2015C Technology: VT-d VT-x Intel® Clear Video Intel® Clear Video HD Speed Step Quick Sync Video Intel IPT Not included: Discrete graphics adaptor Interface: DirectX 12.0 Connections: PCI Express 1x16,2x8,1x8+2x4

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Processor Intel Core™ i3-9100F 3.6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Processor Intel Core™ i3-9100F 3.6 GHz 6 MB tegen een onklopbare prijs. Soort: 64-bit Socket: LGA1151 Kernel: 4 Snelheid: 3.6 GHz-4.2 GHz Compatibel: DDR4 RAM geheugen Cache: 6 MB

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 mei in huis

Bekijk prijs

5. Intel Core i5 12400

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een betaalbare processor die geschikt is voor je dagelijkse werkzaamheden en lichte multitasking? Dan is de Intel Core i5-12400 de processor voor jou. Deze mid-range processor is onderdeel van de nieuwste 12e generatie Alder Lake processoren van Intel en ondersteunt DDR5 RAM en PCIe 5.0 componenten. Dit zorgt voor een toekomstbestendige build. Met 6 cores en 12 threads is deze processor geschikt voor lichte multitasking en fotobewerking in bijvoorbeeld Adobe Photoshop. De maximale kloksnelheid van 4.4 gigahertz zorgt ervoor dat je programma's snel opstarten. Bovendien heeft deze processor 25,5 megabyte aan cachegeheugen, waardoor veelgebruikte bestanden sneller worden geopend.

Een ander voordeel van deze processor is de Intel Deep Learning Boost (Intel DL Boost) technologie. Dit is een set van embedded processor technologieën die speciaal ontworpen zijn om AI deep learning use cases te versnellen. Hierdoor kun je gemakkelijk aan de slag met bijvoorbeeld machine learning projecten.

Een klein nadeel van de Intel Core i5-12400 is dat deze niet geschikt is voor overklokken. Daarnaast is deze processor niet geschikt voor zware taken zoals gaming of videobewerking. Voor deze taken kun je beter kijken naar de hogere Intel Core i7 of i9 processoren.

Al met al is de Intel Core i5-12400 een goede keuze voor een betaalbare mid-range processor die geschikt is voor je dagelijkse werkzaamheden en lichte multitasking. De ondersteuning voor DDR5 RAM en PCIe 5.0 componenten zorgen voor een toekomstbestendige build en de Intel DL Boost technologie maakt deze processor ook geschikt voor AI deep learning projecten.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 13 april in huis

Bekijk prijs

6. Beste Intel Processor voor zakelijk gebruik: Intel Core i7-12700K - Processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een krachtige processor die je computer naar een hoger niveau kan tillen? Dan is de Intel Core i7-12700K misschien wel iets voor jou! Deze processor is ontworpen met de nieuwste technologieën en beschikt over maar liefst 12 verwerkingseenheden, waardoor hij snel en efficiënt werkt. Dankzij Hyperthreading/SMT worden taken nog sneller uitgevoerd en met 25 MB Smart cache blijft je computer soepel werken, zelfs bij zware belasting.

Wat deze processor echt onderscheidt van andere modellen is zijn compatibiliteit met Socket LGA 1700-moederborden. Dit betekent dat je de i7-12700K kunt gebruiken in combinatie met de nieuwste technologieën en dat je computer sneller zal werken dan ooit tevoren.

De kloksnelheid van 3,6 GHz is indrukwekkend en zorgt voor een snelle en vloeiende gebruikerservaring. De TDP van 190 Watt is hoog, maar dat is nodig voor de krachtige prestaties van deze processor. Met een L3-cache van 256 MB heb je voldoende ruimte om gegevens op te slaan en snel toegang te krijgen tot bestanden.

Over het algemeen is de Intel Core i7-12700K een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige processor die je computer naar een hoger niveau kan tillen. Deze processor is geschikt voor zware toepassingen zoals videobewerking, 3D-modellering en gaming. Het enige nadeel is de hoge TDP, waardoor de processor meer stroom verbruikt dan andere modellen.

Persoonlijk ben ik onder de indruk van de prestaties van deze processor en zou ik het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar krachtige hardware voor hun computer.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Intel Core i7-7700 processor 3,6 geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Het absolute summum op het gebied van pc-prestaties Extra kracht, extra lange accuduur en extra hoge kwaliteit entertainment – met de Intel® Core™ i7 processor beschik je over meer van wat een pc geweldig maakt. Dankzij Intel® Turbo Boost Technologie 2.0 beschikt jouw pc over de ongeëvenaarde kracht en reactiesnelheid om je productiviteit te verhogen. Soepele streaming en HD entertainment maken meeslepende 4K en 360-graden ervaringen mogelijk voor levensecht gaming en een spetterde visuele ervaring. Daarnaast beschik je over de kracht om 4K content te creëren, bewerken en delen – en dat alles met de extreme snelheid van Thunderbolt™ 3. Ongeëvenaarde pc-prestaties en veelzijdigheid. De snelheid die je nodig hebt De zevende generatie Intel® Core™ processor beschikt over een razendsnel reactievermogen om al jouw bezigheden bij te houden. Open bestanden en programma’s zonder vertraging en wissel naadloos tussen applicaties en webpagina’s. Meeslepende entertainment Ervaar Ultra-HD content met een heldere en haarscherpe 4K resolutie. Met 4x meer pixels dan een HD-scherm beschik je over ongekend gedetailleerde beelden voor een enerverende visuele ervaring. Gebruiksvriendelijk Moderne pc’s zijn gebruiksvriendelijker dan ooit – snel en eenvoudig inloggen met gezichtsherkenningtechnologie, binnen een halve seconde uit de slaapstand en lichter dan ooit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Intel Core i9-10900K processor (BX8070110900K)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Let op: De Intel Core i9 10900K heeft een Intel LGA 1200 socket. Zorg dat je moederbord dezelfde socket heeft, anders werkt je processor niet.

De Intel Core i9 10900K is het neusje van de zalm onder Intel's tiende generatie processoren. Deze i9 CPU heeft 10 kernen en 20 threads, waardoor hij geschikt is om meerdere intensieve taken tegelijk uit te voeren. Denk aan professionele videobewerking en 3D content creatie. De i9 10900K heeft niet alleen veel kernen maar ook nog eens een base clock van 3,7 gigahertz en een turbo clock van 5,1 gigahertz. Hierdoor is de processor ook zeer geschikt voor high-end gaming. Verander de multiplier van de processor om hem nog verder over te klokken. De 10900K heeft een ingebouwde videochip, waarmee je 4K HDR films en series kijkt. Installeer dual channel DDR4 RAM met een snelheid tot 2933 megahertz.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. INTEL Intel Core i5-11600K processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Let op: de Intel Core i5 11600K heeft een Intel FCLGA 1200 socket. Controleer of je moederbord dezelfde socket heeft, anders werkt je processor niet.

Met de Intel Core i5 11600K haal je een elfde generatie Intel processor in huis voor schrijfwerkzaamheden, beeldbewerking en gaming. Deze processor heeft 6 kernen en 12 threads, waardoor je genoeg rekenkracht hebt om verschillende taken tegelijk uit te voeren. Zo heb je geen last van vastlopers in Microsoft Office programma's. Door de turbo kloksnelheid tot 4,9 gigahertz draaien bewerkingsprogramma's en eenvoudige games zoals The Sims soepel. Heb je nog meer snelheid nodig, bijvoorbeeld om te multitasken? De unlocked multiplier ondersteunt overklokken, zodat je de kloksnelheid naar wens opvoert. Daarnaast heeft de i5 11600K een geïntegreerde Intel UHD Graphics 750 videochip waarmee je gerust simpele games zoals Minecraft speelt of 4K films kijkt. Je hebt hiervoor geen losse videokaart nodig. De geheugencontroller ondersteunt RAM geheugen met een snelheid van maximaal 3200 megahertz.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Intel Core i9-12900KS Boxed Processor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De i9-12900KS-processor is de ultieme processor voor liefhebbers en gamers die de snelste beschikbare processor willen. Met 16 cores (acht Performance-cores en acht Efficient-cores) en 24 threads, en tot 5.5 GHz maximale turbofrequentie, 150 W processorbasisvermogen en 30 MB Intel Smart Cache voor nog meer gamingkracht en prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van intel processors. Er zijn immers 76 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!