Wat is de beste PC voor videobewerking van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 maart, 2024

Het aanschaffen van een goede PC voor videobewerking is een lastige uitdaging. Wat is de beste PC voor videobewerking van 2024? Na het testen van 813 Pc's voor videobewerking kwam de Apple Mac Studio 2023 als beste getest uit onze PC voor videobewerking-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Pc's voor videobewerking, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Pc's voor videobewerking-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame PC voor videobewerking-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Pc's voor videobewerking

1Score: 9.9
Apple Mac Studio 2023
Apple Mac Studio 2023
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
HP Omen 30L
Beste PC voor videobewerking
HP Omen 30L
HP
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Minisforum Neptune HX99G
Compact en toch krachtig
Minisforum Neptune HX99G
Minisforum
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Apple iMac Pro 27in All-in-One
Apple iMac Pro 27in All-in-One
Apple
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Microsoft Surface Studio 2
Microsoft Surface Studio 2
Microsoft
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Velocity Micro Raptor Z95
Velocity Micro Raptor Z95
Velocity Micro
7Score: 7.9
Alienware Aurora R9
Alienware Aurora R9
Alienware
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.5
Apple Mac Mini (2024)
Apple Mac Mini (2024)
Apple
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
HP Envy 34
Uitzonderlijk ontwerp gecombineerd met hoge prestaties
HP Envy 34
HP
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.9
Dell Precision 3650
Dell Precision 3650
Dell
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pc Voor Videobewerking Koopgids

Wie serieus wil videobewerken op zijn of haar pc, heeft een pc nodig die deze zware taken ook goed kan uitvoeren. Lees deze koopgids en ontdek de beste pc voor videobewerking.

Wat is een pc voor videobewerking?

Een pc voor videobewerking is een computer die speciaal is ontworpen voor het bewerken van videomateriaal. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste hardware en software, zodat je snel en efficiënt videobewerking kunt uitvoeren. Hier zijn een paar dingen die je in de gaten moet houden als je een pc voor videobewerking wilt kopen die ik later nader toelicht:

 • Processor: Kies voor een krachtige processor, zoals Intel Core i7 of AMD Ryzen 7.
 • Grafische kaart: Een goede grafische kaart is nodig voor soepele weergave en snelle rendertijden.
 • RAM: Hoe meer RAM, hoe beter. Het is aanbevolen om minimaal 16 GB te hebben voor videobewerking.
 • Harde schijf: Kies voor een snelle en betrouwbare harde schijf, zoals een SSD, voor snelle toegang tot bestanden en projecten.

RAM-geheugen

Als je een pc wilt bouwen voor videobewerking, dan is RAM een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Hoe meer RAM je hebt, hoe beter je computer in staat is om zware videobewerkingssoftware en grote videobestanden te verwerken.

Als algemene richtlijn is het aanbevolen om minimaal 8 GB RAM te hebben als je lichte videobewerking uitvoert. Maar als je meer geavanceerde videobewerking wilt doen, zoals het werken met 4K-video of veel effecten en filters, dan is het aanbevolen om minimaal 16 GB RAM te hebben.

En als je nog verder wilt gaan, dan kun je overwegen om 32 GB of meer RAM te hebben. Hiermee zorg je dat je computer ook bij zware taken vloeiend blijft werken, zonder dat je bang hoeft te zijn voor vertragingen of crashes.

Welke grafische kaart heb ik nodig?

Als je op zoek bent naar een pc voor videobewerking, dan wil je zeker een solide grafische kaart hebben. Dat komt doordat videobewerking veel eisen stelt aan de prestaties van je computer.

Een goede grafische kaart zorgt voor een snellere beeldverwerking en bevordert de snelheid en soepelheid van je video-bewerkingssoftware. Dus als je veel met videobewerking bezig bent, dan is het belangrijk om te investeren in een krachtige grafische kaart.

Er zijn veel verschillende merken en modellen op de markt, dus het is belangrijk om te bepalen wat je precies nodig hebt. Maar als algemene richtlijn kun je kiezen voor een grafische kaart van Nvidia of AMD, zoals de NVIDIA GeForce RTX 30-serie of de AMD Radeon RX 6000-serie.

Processor

Als je op zoek bent naar een pc voor videobewerking, dan is het belangrijk om te kijken naar de processor die je gaat gebruiken. Er zijn een hoop processors, maar hieronder geef ik enkele als voorbeeld die geschikt zijn voor videobewerking:

 • Intel Core i7 en i9
 • AMD Ryzen 7 en 9
 • Intel Xeon
   

Met deze processors ben je verzekerd van snelle en efficiënte videobewerking. Zorg ervoor dat je ook nog op de andere specificaties van de pc let, zoals het aantal cores, de kloksnelheid en de hoeveelheid RAM. Hoe beter de specificaties, hoe soepeler het videobewerking zal gaan!

hero illustration

Hoe testen we Pc's voor videobewerking?

Om de beste PC voor videobewerking te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze PC voor videobewerking-test hebben we 813 Pc's voor videobewerking vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze PC voor videobewerking-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze PC voor videobewerking-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen PC voor videobewerking-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte PC voor videobewerking in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 813 Pc's voor videobewerking te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Pc's voor videobewerking op een rij

1. Apple Mac Studio 2023

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple Mac Studio 2023

 • list plusOpmerkelijke prestaties voor videobewerking.
 • list plusSpeciale hardware op maat gemaakt voor videobewerkingstaken.
 • list plusVerbeterde verwerkingskracht en geoptimaliseerde prestaties met de M2 Ultra-chip.

Nadelen Apple Mac Studio 2023

 • list plusKan mogelijk niet even effectief zijn voor een breder scala aan taken vanwege de gespecialiseerde functies.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.88
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
10
De Apple Mac Studio 2023 is mijn topkeuze voor video-editing, met opmerkelijke prestaties en gespecialiseerde functies die aansluiten bij de behoeften van content creators. Met 64 GB aan gecombineerd geheugen, een 60-core GPU en een 1 TB SSD is deze video-editing PC ontworpen voor naadloos multitasken en efficiënte video-editing. TechRadar erkent zijn bekwaamheid en noemt het "de aanbevolen keuze voor Mac-gebruikers," met nadruk op hardware-versnelde codering en decodering voor soepele video-editing. Deze nadruk op gespecialiseerde hardware benadrukt de op maat gemaakte benadering van de Mac Studio voor video-editing, waardoor het zich onderscheidt van generieke desktopcomputers.

Intussen toont de evolutie van de Mac Studio van eerdere modellen zijn geavanceerde mogelijkheden. In tegenstelling tot zijn voorgangers wordt de Mac Studio geleverd met de M2 Ultra-chip, die verbeterde verwerkingskracht en geoptimaliseerde prestaties voor video-editing biedt. Deze technologische vooruitgang getuigt van Apple's toewijding om aan de eisen van professionele video-editors te voldoen, aangezien het ervoor zorgt dat de Mac Studio voorop blijft lopen in de branche.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Apple iMac 27" en de Microsoft Surface Studio 2, positioneren de hardware-specificaties van de Mac Studio, waaronder de 60-core GPU en 1 TB SSD, het duidelijk als een eersteklas optie voor video-editing. Terwijl de iMac 27" wordt geprezen om zijn prestaties en solide bouwkwaliteit, onderscheidt de gespecialiseerde hardware van de Mac Studio het. Op dezelfde manier overtreft de Mac Studio de Surface Studio 2 met zijn gerichte benadering van video-editing, met hardware die specifiek is geoptimaliseerd voor intensieve video-rendering taken.

Ondanks zijn uitzonderlijke prestaties, staat de Mac Studio tegenover concurrentie van de Alienware Aurora R9, die wordt aanbevolen vanwege zijn indrukwekkende specificaties en duurzaamheid voor video-editing taken. Echter, de specialisatie van de Mac Studio in video-editing, duidelijk zichtbaar door zijn hardware-versnelde codering en decodering, geeft het een uniek voordeel in het tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van video-editors.

De primaire gebruiksscenario's voor de Apple Mac Studio 2023 draaien om professionele video-editing, waarbij zijn hardware-versnelde codering en decodering, 64 GB gecombineerd geheugen en 60-core GPU echt uitblinken. De voordelen liggen in zijn op maat gemaakte ontwerp, waardoor video-editing taken efficiënt en compromisloos worden uitgevoerd. Mogelijke beperkingen kunnen zich voordoen in scenario's waar gebruikers een meer gegeneraliseerd computersysteem nodig hebben, aangezien de gespecialiseerde functies van de Mac Studio geoptimaliseerd zijn voor video-editing en mogelijk niet even effectief zijn voor een breder scala aan taken.

Al met al steekt de Apple Mac Studio 2023 bovenuit als een eersteklas video-editing PC, uitblinkend in zijn gespecialiseerde benadering om te voldoen aan de eisen van professionele video-editors. Zijn hardware-versnelde codering en decodering, 60-core GPU en 1 TB SSD positioneren het gezamenlijk als een krachtpatser voor video-editing, waarmee het de lat hoog legt voor gespecialiseerde video-editing PC's op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Beste PC voor videobewerking: HP Omen 30L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Omen 30L

 • list plusIndrukwekkende verwerkingscapaciteit

Nadelen HP Omen 30L

 • list plusKan niet op tegen de verwerkingskracht van premium tegenhangers
 • list plusAf en toe problemen met WiFi-connectiviteit

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.42
De HP Omen 30L staat stevig in de competitieve markt van videobewerkings-pc's. De Apple Mac Studio mag dan wel de aandacht trekken vanwege zijn algehele prestaties, de Omen 30L biedt een betaalbaar maar krachtig alternatief en is daarmee een aantrekkelijke keuze voor videobewerkers die een balans zoeken tussen prestaties en budget.

Geprezen om zijn indrukwekkende verwerkingscapaciteiten, getuigt de HP Omen 30L van zijn vermogen om zware taken aan te kunnen. Met een 12e generatie Intel Core-processor zorgt hij voor naadloos multitasken en renderen. Volgens TechRadar is de Omen 30L "de beste mini-pc voor videobewerking", en dat voor een aantrekkelijke prijs, waardoor het een waardevolle optie is voor gebruikers met budgetbeperkingen. Met zijn AMD Ryzen 9 CPU, ruime geheugen en krachtige GPU levert hij indrukwekkende prestaties en is daarmee een geduchte concurrent in de wereld van videobewerkings-pc's.

De kracht van de Omen 30L ligt in zijn vermogen om complexe creatieve taken aan te kunnen, zoals videobewerking, 3D-modellering en hoge resolutie beeldmateriaal. Met zijn krachtige specificaties en prestaties is het een betrouwbare keuze voor professionals en liefhebbers. Door te focussen op een sterke CPU, ruim geheugen en een krachtige GPU, voldoet de Omen 30L aan de belangrijkste vereisten voor een presterende videobewerkings-pc volgens PCGuide.

In vergelijking met andere modellen zoals de Apple Mac Studio en de Minisforum Neptune HX99G onderscheidt de Omen 30L zich als een krachtige middenklasse pc, met een aantrekkelijke combinatie van prestaties en betaalbaarheid. Terwijl de Mac Studio zich kenmerkt door een compact ontwerp en hoge prestaties, en de Minisforum Neptune HX99G uitblinkt als een budgetvriendelijke optie, biedt de Omen 30L een evenwichtige keuze voor wie op zoek is naar een krachtige videobewerkings-pc zonder de bank te breken.

Ondanks zijn sterke punten zijn er ook enkele beperkingen om te benoemen. Zo kan de Omen 30L, net als elk product, niet tippen aan de pure verwerkingskracht van zijn duurdere tegenhangers. Bovendien hebben gebruikers incidentele problemen gemeld met WiFi-connectiviteit, wat een potentieel verbeterpunt is.

Al met al is de HP Omen 30L een overtuigende optie in het landschap van videobewerkings-pc's, met een krachtige combinatie van prestaties en betaalbaarheid. Als middenklasse krachtpatser voldoet hij aan de behoeften van videobewerkers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en capabel systeem zonder de hoge prijsklassen te betreden. Zijn vermogen om complexe creatieve taken aan te kunnen, gecombineerd met zijn betaalbare prijsstelling, maakt hem een sterke kandidaat voor gebruikers die op zoek zijn naar een efficiënte videobewerkings-pc.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Compact en toch krachtig: Minisforum Neptune HX99G

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Minisforum Neptune HX99G

 • list plusIndrukwekkende gamecapaciteiten op hoge tot ultra-instellingen en 1440p gaming.
 • list plusAanpasbare opslag- en RAM-opties voor upgrade-potentieel.
 • list plusOndersteuning voor maximaal vier schermen tegelijkertijd en lage DPC-latenties.

Nadelen Minisforum Neptune HX99G

 • list plusAfwezigheid van een SD-kaartlezer.
 • list plusRelatief hogere prijsklasse.
 • list plusGrotere behuizing is mogelijk niet geschikt voor gebruikers die een compactere mini-pc zoeken.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
9.05
Ik ben verheugd om de Minisforum Neptune HX99G te introduceren, een compacte maar krachtige mini gaming PC die indruk maakt met zijn geweldige prestaties en aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Met zijn design met carbon fiber styling en stevig koelsysteem biedt deze mini PC meer ruimte dan de typische mini PC, wat zorgt voor voldoende ruimte voor extra technologie en ventilatie. Met een uitgebreide selectie aan poorten, waaronder USB4 Type-C, dubbele HDMI-poorten en ondersteuning voor maximaal vier monitoren, voldoet deze PC aan zowel gaming- als productiviteitsbehoeften. De HX99G is uitgerust met de krachtige Ryzen 9 6900HX mobiele chip en de RX 6600M, waardoor het uitstekende gaming mogelijkheden biedt op hoge tot ultra-instellingen, en zelfs 1440p gaming. Zoals opgemerkt door Tom's Guide, "De CPU vertoont hoge prestaties in benchmarks, en de GPU levert ook indrukwekkende resultaten in de 3DMark suite," waarmee de gaming performance wordt benadrukt.

Met aanpasbare opslag- en RAM-opties biedt de HX99G upgrade mogelijkheden, zodat gebruikers het systeem naar hun specifieke wensen kunnen aanpassen. De beschikbaarheid van verschillende configuraties, waaronder varianten met 32GB of 64GB RAM en 1TB SSD, en de optie om te kiezen tussen AMD Ryzen ™ 9 6900HX & 6650M, biedt flexibiliteit om aan diverse gebruikersbehoeften te voldoen. De ondersteuning voor maximaal vier displays tegelijk, lage DPC-latenties en relatief lage geluidsniveaus, zoals benadrukt door Notebookcheck, verbeteren verder de aantrekkingskracht, waardoor het geschikt is voor verschillende gebruiksscenario's, waaronder mediacenters of centrale bestandsopslag. Echter, zoals vermeld in de review van Notebookcheck, kan het ontbreken van een SD-kaartlezer en de iets hogere prijs als beperkingen worden beschouwd.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Minisforum Neptune HX77G, valt de HX99G op met zijn krachtigere AMD Ryzen 9 6900HX-processor en AMD Radeon RX 6650M, waardoor het superieure gaming mogelijkheden biedt. Het opmerkelijke voordeel van de HX99G ligt in zijn potentieel voor high-end gaming en verwerkingsbehoeften, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte maar krachtige oplossing voor videobewerking en gaming. De beschikbaarheid van de HX99G in verschillende regio's, in combinatie met diverse betalingsopties, verbetert verder de toegankelijkheid en aantrekkingskracht voor een breed publiek.

Kortom, de Minisforum Neptune HX99G komt naar voren als een aantrekkelijke optie voor individuen die op zoek zijn naar een compacte maar krachtige videobewerking PC of gaming systeem. Zijn sterke prestaties, upgrade mogelijkheden en diverse connectiviteitsopties positioneren het als een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een balans tussen kracht en draagbaarheid. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, zoals het ontbreken van een SD-kaartlezer en een relatief hogere prijs, maken zijn algehele prestaties en functies het tot een concurrerend aanbod op de markt. Zoals TechRadar treffend samenvat, "De Minisforum Neptune HX99G biedt een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding en een scala aan functies voor gaming en productiviteit."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Apple iMac Pro 27in All-in-One

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple iMac Pro 27in All-in-One

 • list plusUitzonderlijke prestaties voor videobewerking en kleurcorrectie
 • list plusPrachtig 5K Retina-display met ondersteuning voor een miljard kleuren en 500 nits helderheid
 • list plusGeoptimaliseerd voor kleurnauwkeurigheid en professionele prestaties

Nadelen Apple iMac Pro 27in All-in-One

 • list plusBeperkte aanpassingsopties
 • list plusRelatief hoge prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.75
Gebruiksgemak
8.99
Ik ben de Apple iMac Pro 27in All-in-One Desktop, een topklasse videobewerkings-PC, geoptimaliseerd voor kleurcorrectie, met uitzonderlijke prestaties en verbluffende beeldkwaliteit. Mijn 5K Retina-display is een schoonheid, met ondersteuning voor een miljard kleuren en 500 nits helderheid, perfect voor gedetailleerde videobewerkingstaken en professionele kleurcorrectie. Mijn krachtige hardware en uitzonderlijke display zetten een nieuwe standaard voor videobewerking en grafisch ontwerp.

Mijn evolutie heeft zich gericht op het verbeteren van mijn mogelijkheden voor videobewerking en ontwerpwerk. Mijn 27-inch 5K Retina-display, in combinatie met een breed P3-kleurengamma, zorgt voor nauwkeurige en levendige kleurweergave, ideaal voor professionals die vertrouwen op precieze kleurcorrectie. Ik schitter in "helder en dun 5K-display" en "snelle prestaties," waardoor ik de ideale keuze ben voor professionals in de creatieve industrie.

In vergelijking met mijn tegenhangers, zoals de Microsoft Surface Studio 2 en de HP Envy 34-inch All-in-One, bied ik een duidelijk voordeel door mijn focus op kleurcorrectie en videobewerking. Hoewel de Surface Studio 2 uitstekende aanraak- en penondersteuning biedt voor digitale kunstenaars, en de HP Envy 34-inch All-in-One een groter scherm heeft, maakt mijn nadruk op kleurnauwkeurigheid en professionele prestaties mij de beste keuze voor videobewerkers en grafisch ontwerpers.

Ondanks mijn uitzonderlijke prestaties en beeldkwaliteit, heb ik wel enkele beperkingen, zoals beperkte aanpassingsopties en een relatief hoge prijs. Potentiële kopers moeten de investering en hun specifieke professionele behoeften overwegen. Maar voor degenen die streven naar de beste ervaring op het gebied van videobewerking en kleurcorrectie, ben ik de beste keuze.

Kortom, ik ben de Apple iMac Pro 27in All-in-One Desktop, een krachtpatser specifiek ontworpen voor videobewerking en kleurcorrectie, met ongeëvenaarde beeldkwaliteit en prestaties. Mijn evolutie heeft mijn positie als de standaard in de branche voor professionals in het creatieve veld versterkt. Ondanks mijn premium prijs en beperkte aanpassingsmogelijkheden, maken mijn uitzonderlijke mogelijkheden mij de beste keuze voor videobewerking-PC's. 🖥️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Microsoft Surface Studio 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Studio 2

 • list plusUnieke schuifweergave met schildersezel-functionaliteit

Nadelen Microsoft Surface Studio 2

 • list plusExtra kosten voor de Surface Slim Pen 2-stylus
 • list plusPremium prijsstelling

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.52
Gebruiksgemak
8.96
De Microsoft Surface Studio 2 is een krachtpatser die is afgestemd op videobewerking, met zijn unieke schuivende display en robuuste specificaties. Met een 14,4-inch 120Hz PixelSense touchscreen en een Intel 13e generatie Core i7-13700H CPU, biedt het een reeks configuraties, waaronder opties voor Nvidia GeForce RTX 4050-4060 GPU, 16-64GB RAM en 512GB - 2TB SSD-opslag. Geprijsd van $1.999 tot $3.699, is het een premium investering, die doet denken aan de MacBook Pro van Apple qua ontwerp, maar met een grotere, zwaardere behuizing. Het opvallende kenmerk ligt in het schuivende scharnierende display met dikke randen, dat een ezelachtige functionaliteit biedt en een ingebouwde magnetische oplaadlip voor de Surface-stylus. De extra kosten voor de Surface Slim Pen 2-stylus worden echter genoemd als een nadeel.

Volgens Shotkit wordt de Surface Studio 2 geprezen om zijn uitstekende ontwerp, krachtige grafische prestaties en aanraakgevoelig display. De flexibiliteit, dankzij het scharnier, maakt veelzijdig gebruik mogelijk, en de inclusie van een Nvidia GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 grafische kaart maakt het geschikt voor zowel videobewerking als gaming. In de samenvatting van Creative Bloq wordt de Surface Studio 2 aanbevolen als de beste Windows-computer voor videobewerking, waarbij de krachtige graphics en het aanraakgevoelige display worden benadrukt. Dit sluit aan bij de observatie van PCMAG van zijn "uitstekende beeldkwaliteit."

De Surface Studio 2 concurreert in een veld dat de Apple iMac 27", Apple Mac Pro, Dell XPS 8940, en anderen omvat. Hoewel de iMac 27" wordt gevierd om zijn prestaties en bouwkwaliteit, onderscheidt de touchgevoelige display en krachtige graphics van de Surface Studio 2 hem. Evenzo wordt de Mac Pro erkend om zijn hoge prestaties, maar het flexibele scharnier en aanraakgevoelige display van de Surface Studio 2 bedienen een ander niche, en bieden unieke veelzijdigheid voor videobewerkingstaken.

In essentie is de Microsoft Surface Studio 2 een overtuigende keuze voor videobewerking, vooral voor professionals die op zoek zijn naar een combinatie van krachtige prestaties en veelzijdig ontwerp. Zijn aanraakgevoelige display met hoge resolutie en krachtige graphics maken het een aantrekkelijke optie, vooral voor degenen die creatieve flexibiliteit waarderen. Echter, zijn premium prijs en de extra kosten voor de Surface Slim Pen 2-stylus zijn factoren om rekening mee te houden. Als je een aanraakgevoelig display en krachtige grafische prestaties op een desktop-pc voor videobewerking wilt, is de Surface Studio 2 een topkandidaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Velocity Micro Raptor Z95

Loading ...

Voordelen Velocity Micro Raptor Z95

 • list plusOpmerkelijke prestaties en aanpassingsopties voor videobewerking.
 • list plusUitgebreide aanpassingsopties om de pc aan specifieke behoeften aan te passen.
 • list plusPremium componenten van topmerken zorgen voor betrouwbaarheid en uitstekende prestaties.

Nadelen Velocity Micro Raptor Z95

 • list plusMogelijk niet zo compact als mini-pc's, wat aantrekkelijker kan zijn voor ruimtebesparende oplossingen.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.16
De Velocity Micro Raptor Z95 is een krachtpatser die is ontworpen voor videobewerking, met opmerkelijke prestaties en aanpassingsmogelijkheden. Het beschikt over zorgvuldig geselecteerde componenten, een nauwgezette bouwproces en uitgebreide stresstests, waardoor optimale koeling, prestaties en duurzaamheid gegarandeerd zijn. Met modellen die worden aangedreven door 13e/14e generatie Intel Core of Ryzen 7000-processors, levert het uitzonderlijke snelheid en responsiviteit voor het bewerken van hoge resolutie, 8K-beelden en 3D-modellering, waardoor het een sterke concurrent is in de categorie voor videobewerkings-pc's.

Een van de opvallende kenmerken van de Raptor Z95 is de aanpassingsmogelijkheden, waardoor gebruikers de pc aan hun specifieke behoeften kunnen aanpassen. Zoals TechRadar opmerkt: "De Z95 is verkrijgbaar in twee modellen, de Z95i en Z95a, met aanpassingsmogelijkheden voor processor, grafische kaart, radiatorcapaciteit, opslagcapaciteit en maximale RAM." Deze mate van aanpassing zorgt ervoor dat gebruikers de pc kunnen optimaliseren voor hun specifieke videobewerkingsworkflow, of het nu gaat om taken met GPU-versnelling of multitasking-mogelijkheden.

Bovendien beschikt de Raptor Z95 over hoogwaardige componenten van topmerken zoals NVIDIA, Crucial, EVGA en Asus, waardoor betrouwbaarheid en eersteklas prestaties gegarandeerd zijn. Deze aandacht voor detail in de selectie van componenten en de bouwkwaliteit komt tot uiting in de prestaties voor zowel multi-threaded toepassingen als single-threaded games, waardoor het een veelzijdige optie is voor content creators die ook van gaming genieten.

In vergelijking met andere opties op de markt blinkt de Raptor Z95 uit in zijn aanpassingsniveau en prestatie-optimalisatie. Hoewel de Apple Mac Studio 2023 misschien een compact ontwerp en bijna geruisloze werking biedt, valt de Raptor Z95 op door zijn upgradebaarheid en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een op maat gemaakte videobewerkingservaring zoeken.

Het is echter vermeldenswaardig dat de Raptor Z95 misschien niet zo compact is als mini-pc's zoals de Minisforum Neptune HX99G, die krachtige prestaties en ondersteuning voor dual 8K-monitoren biedt. Voor gebruikers die ruimtebesparende oplossingen prioriteren, kan het compacte ontwerp van mini-pc's aantrekkelijker zijn.

Tot slot is de Velocity Micro Raptor Z95 een sterke concurrent in de categorie videobewerkings-pc's, met uitzonderlijke prestaties, uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en betrouwbaarheid. Zijn vermogen om te voldoen aan de specifieke eisen van videobewerkingsworkflows maakt het een sterke keuze voor content creators en professionals die behoefte hebben aan een robuust en flexibel bewerkingsplatform.

In de woorden van TechRadar valt de Raptor Z95 op als een aanpasbare oplossing, met "opmerkelijke prestaties voor zowel multi-threaded toepassingen als single-threaded games." Dit, in combinatie met zijn nauwgezette bouwproces en hoogwaardige componenten, maakt het een opvallende optie in het landschap van videobewerkings-pc's.

Verkrijgbaar bij:

7. Alienware Aurora R9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alienware Aurora R9

 • list plusUitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor processor, grafische kaart, geheugen en opslag

Nadelen Alienware Aurora R9

 • list plusOverweldigend scala aan aanpasbare opties voor sommige gebruikers
 • list plusBeperkte real-world prestatiecijfers en gebruikerservaringen over thermische efficiëntie

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
7.8
Ik ben verheugd om de veelzijdige en zeer aanpasbare Alienware Aurora R9 te introduceren, een krachtige videobewerkings-PC met een indrukwekkende gemiddelde beoordeling van 4,4 van de 5 sterren uit een aanzienlijk aantal reviews. Deze PC biedt uitgebreide aanpassingsopties, waaronder processor, grafische kaart, geheugen, opslag en diverse andere componenten, waardoor het perfect aansluit bij een breed scala aan gebruikersvoorkeuren en -eisen. Met de mogelijkheid tot aanpassing van de processor, besturingssysteem, grafische kaart, geheugen, harde schijf, behuizing, draadloze kaart en meer, kun je het systeem volledig afstemmen op jouw specifieke behoeften.

De R15-variant van de Alienware Aurora-serie biedt geavanceerde thermische efficiëntie, met een herontworpen vloeistofkoelingssysteem en verbeterde luchtstroom. Met configuraties variërend van AMD Ryzen 7 7700 tot Ryzen 9 7900X processoren, Windows 11 Home en NVIDIA GeForce RTX grafische kaarten, biedt dit model een krachtig en efficiënt platform voor videobewerking. Bovendien maken de mogelijkheid om Dell Rewards-punten te verdienen en beschikbare kortingen op bepaalde configuraties het een aantrekkelijke keuze voor prijsbewuste consumenten. Het R10-model biedt daarentegen uitgebreide aanpassingsopties niet alleen voor interne componenten, maar ook voor accessoires, software en ondersteunende diensten, waardoor gebruikers een holistische aanpassingservaring krijgen.

Hoewel specifieke beoordelingen voor de Alienware Aurora R9 niet direct beschikbaar zijn, toont de evolutie van het product van eerdere modellen een toewijding aan het verbeteren van thermische prestaties, verwerkingskracht en aanpassingsmogelijkheden. In vergelijking met concurrenten onderscheidt de Alienware Aurora R9 zich door zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor gebruikers de PC exact kunnen afstemmen op hun wensen. Deze mate van aanpassing onderscheidt het in de markt voor videobewerkings-PC's, waar individuele eisen aanzienlijk kunnen variëren.

De Alienware Aurora R9 excelleert als videobewerkings-PC vanwege de krachtige processoropties, geavanceerde grafische kaarten en uitgebreide geheugen- en opslagcapaciteiten. De mogelijkheid om niet alleen de interne componenten, maar ook verschillende andere aspecten zoals toetsenbord, muis en ondersteunende diensten aan te passen, maakt het een veelzijdig en robuust platform voor videobewerkingstaken. Echter, het uitgebreide scala aan aanpasbare opties kan overweldigend zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan een eenvoudiger aankoopproces. Bovendien zijn de prestatiegegevens en gebruikerservaringen met betrekking tot thermische efficiëntie niet direct beschikbaar.

Tot slot, de Alienware Aurora R9 is een zeer aanpasbare en krachtige videobewerkings-PC, waarmee gebruikers het systeem volledig kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften. De uitgebreide reeks aanpassingsopties en krachtige componenten maken het een overtuigende keuze voor videobewerkingstaken, hoewel potentiële kopers zorgvuldig hun specifieke behoeften en voorkeuren moeten overwegen gezien het scala aan keuzes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Apple Mac Mini (2024)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
7
Gebruiksgemak
7.46
Ik ben enthousiast over de Apple Mac Mini (2024). Deze PC is echt een krachtpatser als het aankomt op videobewerking. Met de M2 en M2 Pro chips overtreft hij zijn voorgangers en zelfs de bestverkopende Windows-desktop. De Mac Mini M2 kan twee streams van 8K ProRes 422-video's bij 30 fps aan, of 12 streams van 4K ProRes 422-video's bij 30 fps. De M2 Pro kan zelfs vijf streams van 8K ProRes 422-video's bij 30 fps aan, of 23 streams van 4K ProRes 422-video's bij 30 fps. Deze prestaties zijn aanzienlijk sneller dan zijn voorgangers, de M2 Pro is zelfs tot 14 keer sneller dan de snelste Intel-gebaseerde Mac Mini. Daarnaast biedt hij snellere renderen van complexe tijdlijnen, ProRes transcodering en object tracking in Final Cut Pro in vergelijking met eerdere modellen, waardoor hij ideaal is voor professionele videobewerkingstaken, inclusief 8K raw bewerking.

Vergeleken met andere desktopcomputers voor videobewerking onderscheidt de Apple Mac Mini zich als de beste budgetoptie. Hij biedt superstille werking, razendsnelle prestaties en een solide bouwkwaliteit, waardoor hij een overtuigende keuze is voor videobewerkingliefhebbers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing zonder in te leveren op prestaties.

Verder schittert de Mac Mini (2024) in het rijk van Mac-producten als een krachtig en toch budgetvriendelijk alternatief voor videobewerking, zoals Creative Bloq opmerkt. Hoewel de Mac Studio (M2 Max/M2 Ultra, 2023) wordt aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een desktop-Mac voor professionele videobewerking, maakt de betaalbaarheid en indrukwekkende prestaties van de Mac Mini hem tot een favoriete keuze voor gebruikers die waarde hechten zonder in te leveren op het vermogen om veeleisende videobewerkingstaken aan te kunnen.

In een landschap waar kracht en efficiëntie van het grootste belang zijn, komt de Apple Mac Mini (2024) naar voren als een uitstekende optie, uitblinkend in het leveren van uitzonderlijke prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel andere desktopcomputers zoals de Apple iMac 27" en de Microsoft Surface Studio 2 uitstekende functies bieden, maakt de combinatie van indrukwekkende prestaties en betaalbaarheid van de Mac Mini hem tot een topkandidaat in de categorie videobewerking-PC's.

Kortom, de Apple Mac Mini (2024) is een krachtpatser in de categorie videobewerking-PC's, met uitzonderlijke prestaties voor professionele taken tegen een budgetvriendelijke prijs. Zijn vermogen om veeleisende videobewerkingstaken aan te kunnen, inclusief 8K raw bewerking, onderscheidt hem van zijn concurrenten. De stille werking, razendsnelle prestaties en solide bouwkwaliteit maken de Mac Mini tot een topkeuze voor videobewerkingliefhebbers, en biedt een overtuigende balans tussen kracht en betaalbaarheid. 🎥

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Uitzonderlijk ontwerp gecombineerd met hoge prestaties: HP Envy 34

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Envy 34

 • list plusUitzonderlijk design en strak, alles-in-één formaat

Nadelen HP Envy 34

 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige alternatieven

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.34
Gebruiksgemak
6.8
Ik ben enthousiast over de HP Envy 34 All-in-One PC, die een opvallende verschijning is in de categorie videobewerking PC's, met een uitzonderlijke combinatie van design en hoge prestaties. Met een 34" display, Windows 11 Home, Intel Core i7-processor, 16GB RAM, 1TB SSD en NVIDIA GeForce RTX 3060 biedt deze PC krachtige rekenkracht voor veeleisende taken. De krachtige prestaties, naadloze connectiviteit en meeslepende entertainment maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die topklasse rekenkracht nodig hebben. Zoals PCMAG opmerkt, biedt de HP Envy All-in-One 34-c1070xt een 34" display, Windows 11 Home, Intel Core i7, 16GB RAM, 1TB SSD en NVIDIA GeForce RTX 3060, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die een high-performance videobewerking PC zoeken.

Het design van de HP Envy 34 is werkelijk uitzonderlijk en onderscheidt zich van de concurrentie. De slanke, all-in-one vormfactor bespaart niet alleen ruimte, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan elke werkplek. Het grote, hoogwaardige display biedt een meeslepend canvas voor videobewerking, met levendige kleuren en scherpe details. Dit wordt perfect samengevat door HP, dat verklaart dat de HP Envy All-in-One PC "een krachtige combinatie van prestaties, connectiviteit en entertainment" biedt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor videobewerking, omdat het ruime scherm en krachtige hardware naadloze bewerking en rendering van high-res video's mogelijk maken.

Wat prestaties betreft, zorgen de Intel Core i7-processor, 16GB RAM en NVIDIA GeForce RTX 3060 grafische kaart voor soepel multitasken, snelle rendering en efficiënte videobewerking. Deze prestaties zijn ideaal voor videobewerkers die werken met grote bestanden en complexe projecten. Zoals benadrukt door HP, biedt "de HP Envy All-in-One PC een krachtige combinatie van prestaties, connectiviteit en entertainment, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die high-performance rekenkracht zoeken."

In vergelijking met andere videobewerking PC's op de markt, springt de HP Envy 34 eruit vanwege zijn uitzonderlijke design, high-performance componenten en meeslepende display. Hoewel er andere videobewerking PC's zijn met vergelijkbare specificaties, onderscheidt de HP Envy 34 zich door zijn elegante all-in-one design en de naadloze integratie van krachtige hardware componenten. Dit maakt het een ideale keuze voor gebruikers die zowel prestaties als esthetiek belangrijk vinden in hun videobewerkingsopstelling.

Het is echter het vermelden waard dat de premium functies van de HP Envy 34 gepaard gaan met een hoger prijskaartje in vergelijking met sommige andere videobewerking PC's. Voor gebruikers met een beperkt budget zijn er wellicht meer betaalbare alternatieven die een balans bieden tussen prestaties en kosten. Ondanks dit is de HP Envy 34 voor degenen die een videobewerking PC zoeken die uitblinkt in zowel design als prestaties, een overtuigende keuze.

Samengevat is de HP Envy 34 All-in-One PC een uitzonderlijke keuze voor videobewerking, waarbij een prachtig design wordt gecombineerd met high-performance hardware. De krachtige componenten, meeslepende display en slanke vormfactor maken het een topcontender in de categorie videobewerking PC's, met name voor gebruikers die zowel esthetiek als rekenkracht hoog in het vaandel hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Dell Precision 3650

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dell Precision 3650

 • list plusHoog aanpasbaar

Nadelen Dell Precision 3650

 • list plusHogere prijs

Beoordeling

6.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.22
Functionaliteit
6.95
Gebruiksgemak
6.44
Ik ben trots om de Dell Precision 3650 Tower Workstation aan te bieden, een zeer aanpasbare en krachtige PC voor videobewerking, met uitgebreide opties om aan specifieke gebruikersbehoeften te voldoen. Met een gemiddelde beoordeling van 4,4 van de 5 sterren, gebaseerd op 461 beoordelingen, is de Precision 3650 een overtuigende keuze voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige workstation. Deze nieuwste versie van Dell beschikt over 11e generatie Intel Core of Xeon W-1300 processoren, tot 128GB aan 3.200MHz geheugen, PCIe Gen 4 SSD's, WiFi, en een keuze uit Nvidia en AMD professionele grafische opties.

Volgens AEC Magazine overtreft de Precision 3650 zijn voorganger, de 3450, met een grotere behuizing, een grotere voeding en meer thermische ruimte. Daarnaast heeft het hogere basiskloksnelheden voor betere prestaties bij multitasking, waardoor het een uitstekende keuze is voor real-time 3D, GPU-rendering en VR-taken. De review op de website van Dell benadrukt de uitgebreide aanpassingsopties, waaronder de keuze van processor, besturingssysteem, geheugen, grafische kaart en opslagconfiguratie, waardoor gebruikers de workstation kunnen aanpassen aan hun specifieke videobewerkingsvereisten.

In TechRadar's "beste videobewerkings-pc's voor 2024" wordt de Dell Precision 3650 Tower Workstation genoemd als een van de beste keuzes, waarbij de nadruk wordt gelegd op zijn hoogwaardige prestaties. Terwijl ook de Apple Mac Studio 2023 en Minisforum Neptune HX99G worden aanbevolen voor videobewerking, onderscheidt de Precision 3650 zich door zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en robuuste configuratie, waardoor het een veelzijdige en krachtige keuze is voor veeleisende videobewerkingstaken.

De Dell Precision 3650 Tower Workstation blinkt uit in het bieden van een balans tussen krachtige hardware en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor het geschikt is voor professionals in de videobewerkings- en contentcreatie-ruimte. Zijn onderscheidende kenmerken, waaronder de 11e generatie Intel-processoren, een hoge geheugencapaciteit en geavanceerde grafische opties, positioneren het als een robuuste en betrouwbare keuze voor intensieve videobewerkingstaken.

Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel de Precision 3650 uitzonderlijke prestaties en aanpassingsmogelijkheden biedt, dit gepaard kan gaan met een hogere prijs in vergelijking met enkele andere opties op de markt. Zoals benadrukt door PCMAG, is de startprijs van de Precision 3650 $1.219, wat een beperkende factor kan zijn voor gebruikers met een strakker budget. Ondanks deze mogelijke beperking maken de prestaties en aanpassingsmogelijkheden van de Precision 3650 het een overtuigende keuze voor professionals die op zoek zijn naar een hoogwaardige videobewerkingsworkstation.

Samenvattend, de Dell Precision 3650 Tower Workstation onderscheidt zich als een zeer aanpasbare en krachtige PC voor videobewerking, geschikt voor professionals die prestaties en uitgebreide configuratiemogelijkheden hoog in het vaandel hebben. Zijn robuuste hardware, geavanceerde grafische mogelijkheden en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden maken het een topkeuze op de markt voor videobewerkings-pc's, die voldoet aan de veeleisende behoeften van content creators en videobewerkers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pc's voor videobewerking. Er zijn namelijk 813 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!