Wat is de beste powerline adapter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede powerline adapter is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste powerline adapter van 2023? Na het analyseren van 103 powerline adapters kwam de Devolo Magic 2 WiFi als beste getest uit onze powerline adapter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de powerline adapters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 powerline adapters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige powerline adapter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste powerline adapters

1Score: 9.8
Devolo Magic 2 WiFi
Beste Powerline-adapter
Devolo Magic 2 WiFi
Merkloos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
TP-Link TL-PA9020P V3
TP-Link TL-PA9020P V3
Merkloos
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
TP-Link AV2000 Powerline adapter
Staat bekend om zijn snelle prestaties
TP-Link AV2000 Powerline adapter
Merkloos
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.6
Netgear PLP2000
Netgear PLP2000
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter
Ideaal voor een betere dekking dankzij externe antennes
Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter
Merkloos
Ga naar laagste prijs
6Score: 8
Trendnet TMO-311C2K
Trendnet TMO-311C2K
Merkloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.7
TP-LINK AV600 Wi-Fi Powerline Adapter Kit
TP-LINK AV600 Wi-Fi Powerline Adapter Kit
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.2
Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter
Optimaal voor beperkte socket-ruimte
Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Powerline Adapter

Een powerline adapter is dé oplossing voor een slechte WiFi-verbinding. Het is een plug & play methode om je netwerk uit te breiden, maar wat houdt dit eigenlijk in?

Wat is plug & play bij een powerline adapter?

Dit wilt zeggen dat je de adapter alleen hoeft in te pluggen en hij meteen werkt. In dit geval moet je twee à drie keer op een knopje drukken alvorens alles naar behoren werkt, maar meer ook niet!

Hoe sluit je een powerline adapter aan?

De precieze werking verschilt per merk, maar het algemene proces blijft hetzelfde. Zo plug je adapter 1 in een stopcontact bij je router, waarna je adapter 2 in een ander stopcontact in de buurt steekt. Hierna druk je op de 'pair'-knop op adapter 1, en op de 'pair'- of WiFi-knop op adapter 2.

Wil je de naam en het wachtwoord van de router overnemen? Dan kan dat meestal via de WPS-knop van je router.

Wat doet een Gigabit ethernetpoort?

Deze ondersteunt Gigabit-snelheden, welke tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps gaan. In de praktijk raakt men echter altijd wel een beetje snelheid kwijt, waardoor het maximum eerder rond de 900 Mbps ligt.

Welke voordelen heeft een powerline adapter tegenover een WiFi-repeater?

Bij een WiFi-adapter verlies je vaak een aanzienlijk deel van je WiFi-signaal. Het signaal wordt namelijk vanuit de router naar een locatie verzonden, waarna het vanuit deze tweede locatie (de repeater) weer opnieuw wordt uitgezonden. Dit tweedehands netwerk zorgt voor vertragingen.

Een powerline adapter pakt het internetsignaal van je router daarentegen direct op en vervoert het via een bekabelde verbinding naar de tweede powerline adapter, waarop je je pc aansluit óf een lokaal WiFi-netwerk creëert.

hero illustration

Hoe testen we powerline adapters?

Om de beste powerline adapter te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze powerline adapter-test hebben we 103 powerline adapters vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze powerline adapter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze powerline adapter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne powerline adapter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste powerline adapter in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 103 powerline adapters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste powerline adapters op een rij

1. Beste Powerline-adapter: Devolo Magic 2 WiFi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Devolo Magic 2 WiFi

 • list plusGebruikt elektriciteitsleidingen om het netwerk te verzenden, waardoor Wi-Fi-signaalobstakels zoals muren worden overwonnen.
 • list plusFunctioneert als mesh-routers en zendt hetzelfde netwerk uit in het hele huis.
 • list plusWordt geleverd met één of twee LAN-poorten, geschikt voor gebruikers met meerdere Ethernet-apparaten.

Nadelen Devolo Magic 2 WiFi

 • list plusInstallatie kan uitdagend zijn omdat alle vorige Devolo-units moeten worden vervangen.
 • list plusNetwerksnelheden kunnen worden beïnvloed door de afstand tussen de units.
 • list plusRelatief duur in vergelijking met andere opties op de markt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.92
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.91

De Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter is dé betrouwbare en efficiënte netwerkoplossing die eruit springt in zijn categorie. Wat deze adapter echt uniek maakt, is het gebruik van het stroomnetwerk om het netwerk te verzenden. Hierdoor kan het obstakels zoals muren overwinnen die Wi-Fi-signalen kunnen belemmeren. In tegenstelling tot andere mesh-routersystemen die een bestaand Wi-Fi-netwerk versterken, functioneren de Magic 2 WiFi-units zelf als mesh-routers en zenden ze hetzelfde netwerk door het hele huis.

De poweradapters hebben een vertrouwd ontwerp en beschikken over een stopcontact doorvoer om interferentie te voorkomen. Ze worden geleverd met één of twee LAN-poorten, wat een beperking kan zijn voor gebruikers met meerdere Ethernet-apparaten. De installatie kan een beetje uitdagend zijn, omdat alle vorige Devolo-units moeten worden vervangen door de nieuwe Magic 2-units.

Eenmaal ingesteld, werkt het netwerk goed en de Devolo Cockpit-software stelt gebruikers in staat om gegevensoverdrachtsnelheden te controleren en instellingen aan te passen. Het biedt snelle snelheden en stabiele verbindingen, waardoor het geschikt is voor grotere gebouwen en meerdere verdiepingen. De Devolo companion-app maakt het beheer van de adapter eenvoudig.

Optimale gebruikssituaties voor de Devolo Magic 2 WiFi zijn situaties waarin traditionele Wi-Fi-signalen worden belemmerd door muren of andere fysieke barrières. Het is ook voordelig voor gebruikers die een betrouwbare bedrade verbinding nodig hebben, omdat het twee Gigabit Ethernet-poorten biedt.

Het is echter belangrijk op te merken dat de netwerksnelheden kunnen worden beïnvloed door de afstand tussen de units. Bovendien is de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter relatief duur in vergelijking met andere opties op de markt.

Kortom, de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter biedt een betrouwbare en efficiënte netwerkoplossing met zijn unieke technologie voor het verzenden van het netwerk via het stroomnetwerk en zijn mogelijkheden als mesh-router. Het biedt snelle snelheden, stabiele verbindingen en het gemak van bekabelde connectiviteitsopties. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben wat betreft het aantal LAN-poorten en het installatieproces, is het een aanbevolen keuze voor gebruikers die een betrouwbare en veelzijdige oplossing voor hun thuisnetwerk nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Netgear PLP2000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear PLP2000

 • list plusUitstekend bereik en uitmuntende prestaties.
 • list plusCompact ontwerp met LED-indicatoren en ventilatieopeningen voor warmte.
 • list plusVeilige verbinding met vooraf ingestelde versleutelingssleutels.

Nadelen Netgear PLP2000

 • list plusGebrek aan geavanceerde netwerkbeheeropties.
 • list plusKortere garantiedekking in vergelijking met concurrenten.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
8.39

De Netgear PLP2000 Powerline-adapter is een toppresteerder in zijn categorie. Volgens reviews van Tom's Guide biedt hij een uitstekend bereik en top prestaties. De adapter heeft een compact ontwerp met LED-indicatoren en ventilatiegaten, waardoor hij efficiënt werkt. Hij beschikt over gigabit Ethernet-poorten en MIMO-overdracht, waardoor meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten zonder snelheidsverlies.

De PLP2000 Powerline-adapter levert indrukwekkende snelheden tot maximaal 101.0Mbps, waardoor hij ideaal is voor activiteiten met veel data, zoals streamen en gamen. Met een maximaal bereik van 775 voet presteert hij beter dan de meeste concurrenten op de markt. Toch komt hij qua bereik tekort in vergelijking met de TP-Link TL-PA9020P.

Een van de unieke verkooppunten van de PLP2000 is de veilige verbinding met vooraf ingestelde versleutelingssleutels, waardoor de privacy en veiligheid van uw netwerk worden gewaarborgd. Hij ontbeert echter software voor Quality of Service (QOS) en een monitoring-dashboard, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn die geavanceerde netwerkbeheeropties nodig hebben.

Wat betreft gebruikerservaring heeft de PLP2000 Powerline-adapter positieve feedback ontvangen van klanten. Volgens Best Buy heeft hij een algehele beoordeling van 4,4 van de 5 sterren op basis van 1534 klantbeoordelingen. Klanten waarderen de waarde, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid ervan.

Een nadeel is echter dat de PLP2000 Powerline-adapter wordt geleverd met een garantie van 1 jaar en 90 dagen technische ondersteuning, wat minder genereus is in vergelijking met zijn concurrenten. Dit kan een overweging zijn voor degenen die een langere garantiedekking en technische ondersteuning belangrijk vinden.

Al met al is de Netgear PLP2000 Powerline-adapter een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een powerline-extender met topprestaties. Het indrukwekkende bereik, de uitstekende prestaties en de veilige verbinding maken hem uniek in zijn categorie. Hij ontbeert echter geavanceerde netwerkbeheeropties en de garantiedekking is relatief kort. Ondanks deze tekortkomingen blijft de PLP2000 een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het uitbreiden van uw netwerkdekking.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Ideaal voor een betere dekking dankzij externe antennes: Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter

 • list plusIndrukwekkende prestaties bij bekabelde snelheidstests
 • list plusMeerdere Gigabit Ethernet-poorten voor het aansluiten van meerdere apparaten
 • list plusEenvoudige installatie en plug-and-play oplossing

Nadelen Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter

 • list plusWi-Fi mogelijkheden zijn mogelijk niet zo sterk als verwacht
 • list plusGroter en minder discreet in vergelijking met andere powerline-adapters
 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.19

De Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter, ook bekend als de PL-AC56, is een high-speed starter kit die indrukwekkende prestaties biedt in bekabelde snelheidstests. Hoewel de unieke externe antennes zijn ontworpen om het signaal te verbeteren, is de Wi-Fi mogelijk niet zo sterk als verwacht.

Een van de opvallende kenmerken van de PL-AC56 zijn de drie Gigabit Ethernet-poorten, waarmee meerdere bekabelde verbindingen mogelijk zijn. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die meerdere apparaten rechtstreeks op de adapter willen aansluiten. Bovendien biedt het apparaat een doorvoerstopcontact op de basisadapter, zodat gebruikers nog steeds toegang hebben tot het stopcontact, zelfs wanneer de adapter is aangesloten.

Wat betreft de installatie is de PL-AC56 eenvoudig te installeren en biedt het een plug-and-play oplossing. De snelheidstests tonen aan dat het apparaat goed presteert, met snelheden tot 357Mbps in ideale omstandigheden. Dit maakt het geschikt voor taken die een snelle en stabiele verbinding vereisen, zoals het streamen van HD-video's of online gamen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de PL-AC56 groter en minder discreet is dan andere powerline-adapters op de markt. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die de voorkeur geven aan een compacter en onopvallend ontwerp.

Wat betreft de prijsstelling, is de PL-AC56 vergelijkbaar in prijs met de Devolo 1200+ Wi-Fi, maar duurder dan de TP-Link WPA8630P. Dit plaatst het in de top-end netwerkmarkt, waardoor het meer geschikt is voor gebruikers die prestaties en functies belangrijker vinden dan de kosten.

Al met al biedt de Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter indrukwekkende snelheid en functies, met name voor bekabelde verbindingen. De Wi-Fi-mogelijkheden zijn echter mogelijk niet zo sterk als verwacht. Het is een geschikte keuze voor mensen die meerdere bekabelde verbindingen nodig hebben en prestaties belangrijk vinden, maar gebruikers die op zoek zijn naar een compacter ontwerp of een sterker Wi-Fi-signaal kunnen andere opties overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs

6. Trendnet TMO-311C2K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trendnet TMO-311C2K

 • list plusVerhoogt de netwerksnelheid aanzienlijk, met gebruikers die indrukwekkende snelheidsverbeteringen rapporteren.
 • list plusEenvoudig installatieproces, toegankelijk voor individuen met verschillende technische expertise.
 • list plusCompatibel met MoCA 2.0 en heeft een Gigabit LAN-poort voor hoge snelheidsmogelijkheden.

Nadelen Trendnet TMO-311C2K

 • list plusOndersteunt tot 16 nodes op één netwerk en vereist een MoCA-compatibel abonnement.

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
7.9

Ik ben dolenthousiast over de Trendnet TMO-311C2K Powerline-adapter! Dit product springt er echt uit dankzij zijn unieke functies die het onderscheiden van andere powerline-adapters in zijn categorie. Klanten op Amazon zijn laaiend enthousiast over deze adapter vanwege zijn geweldige prestaties en gebruiksgemak.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Trendnet TMO-311C2K is zijn vermogen om de snelheid van je netwerk aanzienlijk te verhogen. Klanten melden een enorme snelheidsboost, waarbij één gebruiker zelfs sprak van een indrukwekkende sprong van 94 Mbps naar maar liefst 946 Mbps op kantoor. Deze verbetering in snelheid kan de algehele prestaties van je bekabelde netwerk aanzienlijk verbeteren.

Een ander opmerkelijk kenmerk is het eenvoudige installatieproces. Gebruikers prijzen de eenvoud van het instellen van de TMO-311C2K, waardoor deze toegankelijk is voor mensen met uiteenlopende technische vaardigheden. Of je nu in een oud huis woont met slechte bedrading of gewoon je netwerkdekking wilt uitbreiden, deze powerline-adapter is ontworpen om een snelle en betrouwbare verbinding te bieden.

De TMO-311C2K is compatibel met MoCA 2.0 en heeft een Gigabit LAN-poort, waardoor een netto doorvoersnelheid van wel 1 Gbps mogelijk is. Deze hoge snelheid maakt het ideaal voor streamen, gamen en het afspelen van HD- en 4K-video's. Bovendien is het compacte en lichte ontwerp van de adapters geschikt voor verschillende installaties.

Het is belangrijk op te merken dat de TMO-311C2K ondersteuning biedt voor maximaal 16 nodes op één netwerk en MoCA-compatibele abonnementsservices vereist. Niet-compatibele services zijn mogelijk niet compatibel. Deze beperkingen doen echter niets af aan de algehele effectiviteit van het product.

Kortom, de Trendnet TMO-311C2K Powerline-adapter biedt indrukwekkende snelheidsverbeteringen, eenvoudige installatie en betrouwbare netwerkuitbreiding. De compatibiliteit met MoCA 2.0 en de hoge netto doorvoersnelheid maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die de prestaties van hun bekabelde netwerk willen verbeteren. Hoewel het enkele beperkingen heeft wat betreft compatibiliteit, blijft de TMO-311C2K een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte powerline-adapter. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Optimaal voor beperkte socket-ruimte: Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter

 • list plusIndrukwekkende prestaties en extra functies.
 • list plusMaakt gebruik van range+ technologie, MIMO-principe en QCA 7500 chipset voor verbeterde stabiliteit, bereik en bandbreedte.
 • list plusLaag energieverbruik, zowel in gebruik als in stand-by modus.

Nadelen Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter

 • list plusHaalt mogelijk niet de geadverteerde snelheden.
 • list plusAan de duurdere kant in vergelijking met andere powerline-adapters.
 • list plusDe basis Starter Kit heeft geen WiFi en slechts één Gigabit Ethernet-poort.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.88
Functionaliteit
7.13
Gebruiksgemak
7.68

Ik kan je vertellen, de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter is echt een topper! Supersnel en boordevol handige extra's. Tech Advisor noemt 'm zelfs een van de snelste powerline adapters die er zijn. Al moet ik wel zeggen dat de werkelijke snelheden niet altijd helemaal overeenkomen met de beloofde snelheden. Maar dat mag de pret niet drukken!

Het model met WiFi en twee Gigabit Ethernet poorten is echt een aanrader, al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat 'ie aan de prijzige kant is. Maar goed, je krijgt er dan ook wat voor terug!

Devolo staat bekend om zijn kwaliteit, en de dLAN 1200+ maakt gebruik van range+ technologie. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat 'ie gebruikmaakt van de Live, Neutral en Earth draden van je elektrische bedrading om data te versturen. Daarnaast maakt 'ie ook nog eens gebruik van MIMO en de QCA 7500 chipset om de stabiliteit, reikwijdte en bandbreedte te verbeteren.

Je hebt twee versies van de dLAN 1200+: het dLAN 1200+ Starter Kit en het dLAN 1200+ WiFi ac Starter Kit. Het WiFi ac Starter Kit heeft WiFi functionaliteit en twee Gigabit Ethernet poorten op het tweede apparaat. Het basic Starter Kit heeft geen WiFi en maar één Gigabit Ethernet poort. Als je meerdere Ethernet poorten nodig hebt, dan is het top-of-the-line 1200+ model echt iets voor jou.

Qua design zien de adapters er modern uit en het WiFi model heeft aan alle kanten ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen. Beide adapters hebben AC pass-through, wat betekent dat je de stopcontacten gewoon kunt blijven gebruiken. En de LED indicator lampjes laten duidelijk zien wat er gebeurt en kun je ook nog eens uitzetten als je dat wilt.

Een groot pluspunt van de dLAN 1200+ is het lage energieverbruik. Hij gebruikt maximaal 4,2 watt tijdens gebruik en slechts 0,7 watt in stand-by modus. Lekker zuinig dus!

Al met al biedt de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter een handige en krachtige oplossing om je netwerk door het hele huis uit te breiden. Hij heeft snelle snelheden, range+ technologie, meerdere Ethernet poorten en een laag energieverbruik als unique selling points. Het enige wat je moet weten is dat 'ie iets duurder is dan andere powerline adapters op de markt. Maar dat is 'ie zeker waard! 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van powerline adapters. Er zijn namelijk 103 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!