Wat is de beste Powerline Adapter van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Powerline Adapter is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste Powerline Adapter van 2024? Na het analyseren van 1987 Powerline Adapters kwam de Netgear PLP2000 als beste uit onze Powerline Adapter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Powerline Adapters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Powerline Adapters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Powerline Adapter-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Powerline Adapters

1Score: 9.7
Netgear PLP2000
Beste Powerline-adapter
Netgear PLP2000
Netgear
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
TP-Link TL-PA9020P V3
Optimaal voor uitgebreide thuisdekking
TP-Link TL-PA9020P V3
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Devolo Magic 2 WiFi
Vereenvoudigd installatieproces
Devolo Magic 2 WiFi
Devolo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
TP-Link AV2000 Powerline adapter
TP-Link AV2000 Powerline adapter
TP-Link
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi
Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi
Asus
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.6
D-Link DHP-601AV
D-Link DHP-601AV
D-Link
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.3
TP-LINK AV600 Wi-Fi Powerline Adapter
TP-LINK AV600 Wi-Fi Powerline Adapter
TP-LINK
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.9
Trendnet TPL-423E2K
Trendnet TPL-423E2K
Trendnet
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.7
Devolo dLAN 1200+ WiFi ac
Devolo dLAN 1200+ WiFi ac
Devolo
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
Trendnet TMO-311C2K
Verbeterde snelheid via kabeluitgangen
Trendnet TMO-311C2K
Trendnet
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Powerline Adapter

Een powerline adapter is dé oplossing voor een slechte WiFi-verbinding. Het is een plug & play methode om je netwerk uit te breiden, maar wat houdt dit eigenlijk in?

Wat is plug & play bij een powerline adapter?

Dit wilt zeggen dat je de adapter alleen hoeft in te pluggen en hij meteen werkt. In dit geval moet je twee à drie keer op een knopje drukken alvorens alles naar behoren werkt, maar meer ook niet!

Hoe sluit je een powerline adapter aan?

De precieze werking verschilt per merk, maar het algemene proces blijft hetzelfde. Zo plug je adapter 1 in een stopcontact bij je router, waarna je adapter 2 in een ander stopcontact in de buurt steekt. Hierna druk je op de 'pair'-knop op adapter 1, en op de 'pair'- of WiFi-knop op adapter 2.

Wil je de naam en het wachtwoord van de router overnemen? Dan kan dat meestal via de WPS-knop van je router.

Wat doet een Gigabit ethernetpoort?

Deze ondersteunt Gigabit-snelheden, welke tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps gaan. In de praktijk raakt men echter altijd wel een beetje snelheid kwijt, waardoor het maximum eerder rond de 900 Mbps ligt.

Welke voordelen heeft een powerline adapter tegenover een WiFi-repeater?

Bij een WiFi-adapter verlies je vaak een aanzienlijk deel van je WiFi-signaal. Het signaal wordt namelijk vanuit de router naar een locatie verzonden, waarna het vanuit deze tweede locatie (de repeater) weer opnieuw wordt uitgezonden. Dit tweedehands netwerk zorgt voor vertragingen.

Een powerline adapter pakt het internetsignaal van je router daarentegen direct op en vervoert het via een bekabelde verbinding naar de tweede powerline adapter, waarop je je pc aansluit óf een lokaal WiFi-netwerk creëert.

hero illustration

Hoe testen we Powerline Adapters?

Om de beste Powerline Adapter te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Powerline Adapter-test hebben we 1987 Powerline Adapters vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Powerline Adapter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Powerline Adapter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Powerline Adapter-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Powerline Adapter in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1987 Powerline Adapters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Powerline Adapters op een rij

1. Beste Powerline-adapter: Netgear PLP2000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear PLP2000

 • list plusUitzonderlijk bereik van 235 meter
 • list plusMaximale doorvoersnelheid van 101,0 Mbps
 • list plusVoorzien van twee Ethernet-poorten

Nadelen Netgear PLP2000

 • list plusWordt als relatief duur beschouwd
 • list plusWordt geleverd met een ondersteuningsperiode van 90 dagen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.9
De Netgear PLP2000 Powerline-adapter is een topper in zijn categorie, met uitzonderlijke functies die het onderscheiden van zijn concurrenten. Met een maximale doorvoer van 101.0 Mbps en een indrukwekkend bereik van 775 voet, overtreft het vele andere opties die beschikbaar zijn. Deze Powerline-adapter is uitgerust met twee Ethernet-poorten, wat een waardevolle functie is voor gebruikers die meerdere bedrade verbindingen nodig hebben. Bovendien versterkt zijn lage stroomverbruik en de aanwezigheid van een AC-stopcontact zijn praktische bruikbaarheid, waardoor het een topkeuze is voor degenen die hoge prestaties en flexibiliteit zoeken in hun powerline-adapter.

Volgens Tom's Guide wordt de Netgear PLP2000 geprezen om zijn "topprestaties" en "laag stroomverbruik." Het ontwerp van het apparaat, met LED-indicatoren voor stroom, powerline-verbinding en Ethernet-status, samen met gigabit Ethernet-poorten en een beveiligingsknop voor versleutelingssleutels, draagt bij aan zijn aantrekkingskracht. Het is echter vermeldenswaardig dat de Netgear PLP2000 als relatief duur wordt beschouwd en wordt geleverd met een ondersteuningsperiode van 90 dagen, wat een afschrikmiddel kan zijn voor sommige gebruikers. Desalniettemin maken zijn uitstekende bereik en prestaties het tot een overtuigende optie voor degenen die betrouwbaarheid en snelheid zoeken in hun powerline-adapter.

In vergelijking met zijn tegenhangers, de TP-Link TL-PA9020P en de Trendnet TPL-423E2K, wordt het hogere prijsniveau van de Netgear PLP2000 gecompenseerd door zijn superieure prestaties en functies, zoals de twee Ethernet-poorten en het lage stroomverbruik. Aan de andere kant wordt de Devolo Magic 2 WiFi 6 powerline-adapter aanbevolen als de beste algehele keuze, met name voor grotere gebouwen en huizen met meerdere verdiepingen, vanwege zijn snelle snelheden, stabiele verbinding en mesh Wi-Fi-technologie. Desalniettemin blijft de Netgear PLP2000 een uitstekende optie voor gebruikers die prestaties en bereik prioriteren in een powerline-adapter.

Het TechAdvisor-artikel benadrukt de voordelen van powerline-adapters, waarbij hun vermogen om snellere snelheden te bieden dan Wi-Fi en internetdekking uit te breiden wordt benadrukt. De Netgear PLP2000 sluit aan bij dit verhaal door gebruikers een alternatief te bieden voor traditionele Wi-Fi-extenders of repeaters door gebruik te maken van de stroomdraden in huis om een betrouwbare netwerkverbinding te creëren. Zijn opvallende kenmerken, waaronder de twee Ethernet-poorten en het lage stroomverbruik, positioneren het als een ideale keuze voor degenen die hun thuisnetwerksnelheden en dekking willen maximaliseren.

Samenvattend komt de Netgear PLP2000 Powerline-adapter naar voren als een eersteklas keuze in zijn categorie, dankzij zijn uitzonderlijke bereik, topprestaties en dubbele Ethernet-poorten. Hoewel het hogere prijskaartje en de beperkte ondersteuningsperiode nadelen kunnen zijn voor sommigen, maken zijn opvallende kenmerken het tot een overtuigende optie voor gebruikers die snelheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit prioriteren in hun powerline-adapter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Vereenvoudigd installatieproces: Devolo Magic 2 WiFi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Devolo Magic 2 WiFi

 • list plusNaadloze integratie van Powerline-technologie met geavanceerde Mesh Wi-Fi-functies
 • list plusSnelle Powerline en tot Wi-Fi 6 voor betrouwbare prestaties
 • list plusFysiek bedrade Powerline voor minder verzwakking van het signaal en snellere downloads

Nadelen Devolo Magic 2 WiFi

 • list plusVervangen van oudere eenheden door nieuwe Magic 2-eenheden kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers
 • list plusHogere prijs, met name voor de Whole Home kit, kan een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
9.01
Met de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter thuisnetwerken een fluitje van een cent. Dankzij de geavanceerde Mesh Wi-Fi-functies en Powerline-technologie is het installatieproces een eitje. Dit maakt het de ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige installatie en betrouwbare prestaties.

Dankzij de vertrouwde vormgeving en de mogelijkheid om krachtige Wi-Fi-hotspots te creëren op plekken waar het signaal van de router zwak is, biedt de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter een naadloze netwerkervaring. Met de Wi-Fi 6-standaard bent u verzekerd van snellere Wi-Fi-snelheden en betere gegevensefficiëntie, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers en veel concurrenten.

De opvallende kenmerken van de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter zijn onder andere de eersteklas Powerline-standaard, snelle Powerline (tot 2400 Mbps) en Wi-Fi 6-mogelijkheden, waardoor het zich onderscheidt van traditionele Wi-Fi-only Mesh-systemen. Echter kan het vervangen van oudere units door de nieuwe Magic 2-adapters een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Ook kan het hogere prijspunt, vooral voor de Whole Home-kit, een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten.

In vergelijking met tegenhangers zoals de TP-Link AV1300 biedt de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter een unieke combinatie van Powerline-connectiviteit, Wi-Fi 6 en Mesh-functies, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een allesomvattende en krachtige netwerkoplossing. Zoals een review benadrukt: "Het systeem levert betrouwbare prestaties, fungeert als een Mesh-router en zorgt voor naadloze connectiviteit voor draadloze apparaten."

Al met al blinkt de Devolo Magic 2 WiFi Powerline-adapter uit als een eersteklas Powerline- en Mesh Wi-Fi-systeem, met een eenvoudige installatie, geavanceerde Wi-Fi 6-mogelijkheden en naadloze netwerkmogelijkheden. Hoewel het een duurdere investering kan zijn, maken de prestaties en functies het een overtuigende optie voor gebruikers die een robuuste en toekomstbestendige thuisnetwerkoplossing willen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi

 • list plusIndrukwekkende snelheden tot 1200 Mbps
 • list plusStabiele connectiviteit en naadloze integratie van powerline en Wi-Fi technologieën
 • list plusDual-band Wi-Fi mogelijkheid voor optimale prestaties over verschillende apparaten en gebruiksscenario's

Nadelen Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi

 • list plusAfwezigheid van Wi-Fi 6 technologie

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
8.67
De Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter is een veelzijdige en krachtige powerline adapter die een naadloze mix van powerline en Wi-Fi-connectiviteit biedt, speciaal voor huizen met uitdagende Wi-Fi-signaalverspreiding. De adapter is ontworpen om snelle snelheden en een stabiele verbinding te leveren, waardoor het een ideale oplossing is voor huizen met dikke muren die Wi-Fi-signalen blokkeren. Met zijn mesh Wi-Fi-technologie zorgt de Asus-adapter voor een betrouwbare verbinding door het hele huis, waardoor veelvoorkomende Wi-Fi-dode zones worden aangepakt. De toevoeging van twee Gigabit Ethernet-poorten voor bekabelde verbindingen en een stopcontact voor het doorvoeren van stroom voegt gemak en veelzijdigheid toe aan deze adapter.

Volgens TechRadar wordt de Devolo Magic 2 WiFi 6 aanbevolen als de beste powerline-adapter vanwege zijn snelle snelheden, stabiele verbinding en mesh Wi-Fi-technologie. Echter, de Asus-adapter concurreert door vergelijkbare voordelen te bieden, met als extra voordeel dat het snelheden tot 1200Mbps levert. Dit plaatst het in de topklasse van powerline-adapters, waardoor het voldoet aan de behoefte aan snelle connectiviteit in moderne huizen.

De Asus-adapter valt op door zijn dual-band Wi-Fi-mogelijkheid, waardoor flexibiliteit en optimale prestaties worden geboden voor verschillende apparaten en gebruiksscenario's. Terwijl sommige concurrenten worden genoemd vanwege hun hoge prijs of het aanbieden van alleen dual-band Wi-Fi, slaat de Asus-adapter een balans door indrukwekkende prestaties te leveren zonder in te leveren op betaalbaarheid.

In vergelijking met andere modellen, zoals de Netgear PLP2000, TP-Link TL-PA9020P en Trendnet TPL-423E2K, biedt de Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter een concurrentievoordeel met zijn combinatie van hoge snelheid powerline-connectiviteit en dual-band Wi-Fi, waardoor een allesomvattende oplossing wordt geboden voor zowel bekabelde als draadloze netwerkbehoeften.

De primaire gebruiksscenario's van de Asus-adapter omvatten huizen met uitdagende Wi-Fi-dekking, dikke muren of meerdere verdiepingen, waar het effectief internetdekking en netwerksnelheden kan uitbreiden. De voordelen liggen in zijn vermogen om snelle snelheden, stabiele connectiviteit en het gemak van zowel bekabelde als draadloze verbindingen te bieden. Mogelijke beperkingen kunnen echter de afwezigheid van Wi-Fi 6-technologie zijn, wat een overweging kan zijn voor gebruikers die de nieuwste Wi-Fi-standaarden zoeken.

Tot slot, de Asus 1200Mbps AV2 1200 Wi-Fi Powerline Adapter valt op als een topklasse powerline-adapter, met indrukwekkende snelheden, stabiele connectiviteit en dual-band Wi-Fi-mogelijkheden. De naadloze integratie van powerline- en Wi-Fi-technologieën maakt het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een allesomvattende netwerkoplossing voor hun huizen zoeken. Met zijn combinatie van hoge prestaties en betaalbaarheid, komt de Asus-adapter naar voren als een opvallende optie op de powerline-adaptermarkt, die tegemoet komt aan de diverse connectiviteitsbehoeften van moderne huishoudens.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Trendnet TPL-423E2K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trendnet TPL-423E2K

 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusIngebouwd stopcontact voor het voeden van andere apparaten
 • list plusDrie jaar garantie

Nadelen Trendnet TPL-423E2K

 • list plusLagere prestaties en bereik in vergelijking met concurrenten

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.81
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
8.3
Hey daar! Ik ben super enthousiast om je alles te vertellen over de Trendnet TPL-423E2K Powerline-adapter. Met een piekdoorvoer van 1,3Gbps, gebaseerd op de HomePlug AV2-standaard, is deze budgetvriendelijke optie perfect voor wie waarde belangrijker vindt dan topprestaties en een uitgebreid bereik. De adapter heeft een drie-pins geaarde stekker en een doorvoerstopcontact, waardoor je andere apparaten kunt aansluiten terwijl je het netwerk uitbreidt. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt het ook nog eens drie jaar garantie en lage operationele kosten. Betrouwbaarheid en kostenbesparing, yay! 🌟

Met Multiple Input Multiple Output (MIMO) technologie met Beamforming en een gigabit poort, biedt de TPL-423E2K supersnelle prestaties en naadloze connectiviteit voor het streamen van 4K-video. En het ingebouwde stopcontact is gewoon zo handig! Niet te vergeten dat je tot wel 8 adapters kunt gebruiken op een enkel Powerline-netwerk. Flexibel hè?

Oké, eerlijk is eerlijk, de TPL-423E2K kan niet tippen aan de prestaties en het bereik van zijn rivalen zoals de Netgear PLP2000 en TP-Link TL-PA9020P. Deze jongens hebben hogere doorvoer en een groter bereik, perfect voor grotere huizen. Maar hé, voor die prijs van $83,99 en met die garantie van drie jaar is de TPL-423E2K echt een goede deal. Oh, en hij voldoet ook aan de NDAA in de VS en Canada, dus dat is ook mooi meegenomen.

Dus, als je op zoek bent naar een betaalbare Powerline-adapter die betrouwbaar is en toch wat leuke functies heeft, dan is de Trendnet TPL-423E2K echt iets voor jou. Het is misschien niet de beste in zijn klasse, maar het biedt zeker waar voor je geld.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Devolo dLAN 1200+ WiFi ac

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Devolo dLAN 1200+ WiFi ac

 • list plusSnelle prestaties en stabiele verbindingen

Nadelen Devolo dLAN 1200+ WiFi ac

 • list plusHogere kosten in vergelijking met andere powerline-adapters

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
7.26
De Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter is een uitstekende keuze voor het uitbreiden van thuisnetwerken. Het biedt een combinatie van powerline en Wi-Fi-connectiviteit die zorgt voor snelle snelheden, stabiele verbindingen en de voordelen van mesh Wi-Fi-technologie. Met een doorvoerstroomaansluiting en twee Gigabit Ethernet-poorten is de adapter geschikt voor verschillende bedrade verbindingen. Zijn signaalsterkte is geschikt voor grotere gebouwen, zelfs met meerdere verdiepingen, zoals opgemerkt in de review van TechRadar. De Devolo companion app biedt handig beheer over zowel de 2,4 GHz als de 5,0 GHz-banden, wat de gebruikerscontrole verbetert.

Volgens TechAdvisor wordt de Devolo dLAN 1200+ Powerline-adapter zeer gewaardeerd vanwege zijn snelle prestaties en geïntegreerde elektrische doorvoerstroomaansluiting. Het komt in twee versies, met de WiFi ac Starter Kit die Wi-Fi-functionaliteit en twee Gigabit Ethernet-poorten op de tweede unit biedt. De technische verbeteringen, waaronder het gebruik van Range+ technologie en het MIMO-principe, dragen bij aan snellere snelheden, verbeterde stabiliteit en een langere reikwijdte. De nieuwe QCA 7500 chipset en verminderd stroomverbruik verbeteren verder de prestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die betrouwbare en snelle netwerkoplossingen zoeken.

Het Devolo dLAN 1200+ WiFi Starter Kit, zoals beoordeeld door AVForums, biedt een hooggeprijsde maar veelbelovende oplossing voor thuisnetwerken. Met powerline-adapters die snelheden van 1200 Mbps en draadloze connectiviteit bieden, omvat de kit twee adapters met toegevoegde AC-doorvoer en LED-indicatorlampjes. Het installatieproces is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, waarbij slechts enkele minuten nodig zijn voor installatie, wat het een overtuigende keuze maakt voor degenen die betrouwbare en veelzijdige thuisnetwerkoplossingen zoeken.

Bij het vergelijken van de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter met de Devolo Magic 2 WiFi 6, is het vermeldenswaardig dat de Magic 2 WiFi 6 de voordelen van mesh Wi-Fi-technologie biedt en geschikt is voor huizen met dikke muren die de Wi-Fi-signaal verstoren. De Magic 2 WiFi 6 is alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de dLAN 1200+ WiFi ac breed verkrijgbaar is.

De Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter blinkt uit in het bieden van naadloze connectiviteit en snelle prestaties, vooral in huizen met uitdagende indelingen of meerdere verdiepingen. Zijn combinatie van powerline- en Wi-Fi-connectiviteit, samen met extra functies zoals doorvoerstroomaansluitingen en meerdere Ethernet-poorten, maakt het een veelzijdige en betrouwbare keuze voor het uitbreiden van thuisnetwerken.

Potentiële beperkingen kunnen echter de hogere kosten zijn in vergelijking met andere powerline-adapters op de markt. Zoals vermeld in de review van AVForums, wordt de kit tegen een premium prijs aangeboden. Ondanks de hogere kosten maken de prestaties van de adapter, de toegevoegde draadloze mogelijkheden en het gebruiksgemak het een overtuigende optie voor gebruikers die betrouwbare en veelzijdige thuisnetwerkoplossingen zoeken.

Concluderend is de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac powerline adapter een topkeuze voor gebruikers die een krachtige, betrouwbare en veelzijdige oplossing zoeken voor het uitbreiden van thuisnetwerken, vooral in omgevingen met uitdagende indelingen of meerdere verdiepingen. Zijn snelle prestaties, naadloze connectiviteit en extra functies maken het een overtuigende optie, ondanks zijn premium prijs. Zoals TechAdvisor opmerkt, is het zeer geschikt voor huizen die meerdere Ethernet-poorten nodig hebben voor verschillende apparaten, waarmee het zijn positie als topkeuze op de markt voor powerline-adapters verstevigt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Verbeterde snelheid via kabeluitgangen: Trendnet TMO-311C2K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trendnet TMO-311C2K

 • list plusVerbeterde WiFi-netwerkdekking

Nadelen Trendnet TMO-311C2K

 • list plusNiet compatibel met bepaalde niet-MoCA-compatibele abonnementsservices

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.32
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
6.99
De TRENDnet TMO-311C2K Powerline Adapter is een high-speed netwerkextender die gebruik maakt van MoCA Coaxial Alliance 2.0 technologie. Met een Gigabit LAN-poort en een nettodoorvoer tot 1Gbps, ondersteunt het tot 16 nodes op één netwerk, waardoor het geschikt is voor verschillende installaties. De adapters zijn achterwaarts compatibel met MoCA 1.1/1.0 standaarden en bieden prestatie modi op 400Mbps en 800Mbps, afgestemd op verschillende netwerkbehoeften. Het compacte en lichtgewicht ontwerp draagt bij aan de aantrekkingskracht, waardoor installatie eenvoudig is zonder de noodzaak voor configuratie.

Volgens een recensie biedt de TMO-311C2K "verbeterde WiFi-netwerkdekking, betrouwbaardere streaming en gaming, en ondersteunt het heldere HD- en 4K-video," waardoor het een uitstekende keuze is voor wie een verbeterde netwerkervaring zoekt. Daarnaast is het NDAA/TAA conform, wat voldoet aan bepaalde normen in de VS en Canada, wat zorgt voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het pakket bevat 2 TMO-311C MoCA-adapters, snelle installatiegidsen en voedingsadapters, wat een uitgebreide installatie biedt voor gebruikers. Het gemak van het registreren van het product voor updates en garantie-informatie, evenals toegang tot ondersteuning voor installatie en probleemoplossing, voegt waarde toe aan de algehele gebruikerservaring.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de TMO-311C2K Powerline Adapter op door zijn MoCA 2.0 technologie, die de WiFi-netwerkdekking verbetert en betrouwbare streaming en gaming ondersteunt, met een verhoogde snelheid en bandbreedte. Dit maakt het een solide keuze voor gebruikers die naadloze connectiviteit en hoogwaardige media streaming prioriteren.

Hoewel de TMO-311C2K Powerline Adapter indrukwekkende prestaties en functies biedt, is het belangrijk om op te merken dat het niet compatibel is met bepaalde niet-MoCA-conforme abonnementsservices, wat het gebruik in omgevingen waar dergelijke services gangbaar zijn kan beperken. Niettemin spreken positieve klantrecensies en een hoge beoordeling van 4,5 van de 5 sterren boekdelen over de algehele prestaties en klanttevredenheid.

Tot slot excelleert de TRENDnet TMO-311C2K Powerline Adapter in het verbeteren van netwerkprestaties, het bieden van betrouwbare streaming en gaming, en het ondersteunen van hoogwaardige videomedia. Zijn compatibiliteit met MoCA-standaarden, compacte ontwerp en uitgebreide pakket maken het een sterke concurrent in de powerline adaptermarkt, met name voor wie verbeterde netwerkconnectiviteit en mediastreamingmogelijkheden zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Powerline Adapters. Er zijn namelijk 1987 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!