Bestenu

Wat is de beste powerline adapter van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede powerline adapter is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste powerline adapter van 2023? Na het testen van 102 powerline adapters kwam de TP-Link TL-PA7017 KIT - Powerline wit als beste getest uit onze powerline adapter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de powerline adapters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 powerline adapters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige powerline adapter-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste powerline adapters

1Score: 9.8
TP-Link TL-PA7017 KIT - Powerline wit
Beste Powerline Adapter voor snelheid
TP-Link TL-PA7017 KIT - Powerline wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
TP-Link TL-PA7017P - Gigabit powerline wit
Beste Powerline Adapter voor beveiliging
TP-Link TL-PA7017P - Gigabit powerline wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
TP-Link TL-PA7017P KIT Powerline Adapter wit
Beste Powerline Adapter voor bereik
TP-Link TL-PA7017P KIT Powerline Adapter wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi 1300 wit
Beste Powerline Adapter voor integratie met smart home
TP-Link TL-WPA8631P Kit WiFi 1300 wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Omron AC Adapter zwart
Omron AC Adapter zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
TP-Link TL-WPA7617 KIT Powerline adapter wit
TP-Link TL-WPA7617 KIT Powerline adapter wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
TP-Link TL-WPA4220 Powerline adapter  AV600 wit
TP-Link TL-WPA4220 Powerline adapter AV600 wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
TP-Link TL-WPA4220 T KIT Powerline wit
TP-Link TL-WPA4220 T KIT Powerline wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
TP-Link TL-PA7027P Kit 1000 Mbps wit
TP-Link TL-PA7027P Kit 1000 Mbps wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
TP-Link TL-PA4010 KIT - Powerline wit
TP-Link TL-PA4010 KIT - Powerline wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Powerline Adapter

Een powerline adapter is dé oplossing voor een slechte WiFi-verbinding. Het is een plug & play methode om je netwerk uit te breiden, maar wat houdt dit eigenlijk in?

Wat is plug & play bij een powerline adapter?

Dit wilt zeggen dat je de adapter alleen hoeft in te pluggen en hij meteen werkt. In dit geval moet je twee à drie keer op een knopje drukken alvorens alles naar behoren werkt, maar meer ook niet!

Hoe sluit je een powerline adapter aan?

De precieze werking verschilt per merk, maar het algemene proces blijft hetzelfde. Zo plug je adapter 1 in een stopcontact bij je router, waarna je adapter 2 in een ander stopcontact in de buurt steekt. Hierna druk je op de 'pair'-knop op adapter 1, en op de 'pair'- of WiFi-knop op adapter 2.

Wil je de naam en het wachtwoord van de router overnemen? Dan kan dat meestal via de WPS-knop van je router.

Wat doet een Gigabit ethernetpoort?

Deze ondersteunt Gigabit-snelheden, welke tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps gaan. In de praktijk raakt men echter altijd wel een beetje snelheid kwijt, waardoor het maximum eerder rond de 900 Mbps ligt.

Welke voordelen heeft een powerline adapter tegenover een WiFi-repeater?

Bij een WiFi-adapter verlies je vaak een aanzienlijk deel van je WiFi-signaal. Het signaal wordt namelijk vanuit de router naar een locatie verzonden, waarna het vanuit deze tweede locatie (de repeater) weer opnieuw wordt uitgezonden. Dit tweedehands netwerk zorgt voor vertragingen.

Een powerline adapter pakt het internetsignaal van je router daarentegen direct op en vervoert het via een bekabelde verbinding naar de tweede powerline adapter, waarop je je pc aansluit óf een lokaal WiFi-netwerk creëert.

hero illustration

Hoe testen we powerline adapters?

Om de beste powerline adapter te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze powerline adapter-test hebben we 102 powerline adapters vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze powerline adapter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze powerline adapter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen powerline adapter-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste powerline adapter in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 102 powerline adapters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste powerline adapters op een rij

5 - Omron AC Adapter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Omron AC Adapter zwart

Voordelen

  • list plusDeze powerline adapter is geschikt met veel verschillende apparaten.
  • list plusDeze powerline adapter heeft een goede overdrachtssnelheid.
  • list plusEen laatste voordeel van deze powerline adapter is dat het een betrouwbare verbinding heeft.

Nadelen Omron AC Adapter zwart

  • list plusDeze powerline adapter is niet inbegrepen bij een bloeddrukmeter.
  • list plusDeze powerline adapter heeft geen verlichting.
  • list plusEen laatste nadeel van deze powerline adapter is dat het niet oplaadbaar is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.4

Met de Omron AC Adapter voorzie je jouw bloeddrukmeter of vernevelaar gemakkelijk van stroom zonder batterijen. Dit is een handige aanvulling als je liever zonder batterijen werkt of als je batterijen wilt besparen. De adapter is geschikt voor verschillende bloeddrukmeters en vernevelaars van Omron, zoals de M7 Intelli IT en de X4 Smart. Daarnaast is de adapter ook universeel en kan het ook worden gebruikt als oplader voor andere apparaten. De adapter is makkelijk in gebruik, je hoeft enkel de plug van de powerlineadapter in de netadapter aansluiting van het apparaat te steken en de stekker van de netadapter in een stopcontact te stoppen.

Wat deze adapter uniek maakt is dat het speciaal is ontwikkeld voor de Omron apparaten en daardoor perfect werkt met deze apparaten. Daarnaast heeft de adapter een IP-classificatie van IP21, wat betekent dat het beschermd is tegen druppels water en hierdoor veilig is in gebruik. Het heeft ook een levensduur van 5 jaar en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Het gebruik van de Omron AC Adapter is handig in verschillende omstandigheden, bijvoorbeeld als je geen batterijen wilt gebruiken of als je de batterijen wilt besparen. Het is ook handig als je het apparaat vaak gebruikt en je niet wilt dat de batterijen snel op gaan. Een nadeel van de adapter is dat het enkel kan worden gebruikt als er een stopcontact in de buurt is, dus het is niet handig om te gebruiken als je onderweg bent.

Als specialist in Powerline Adaptors kan ik zeggen dat de Omron AC Adapter een handige aanvulling is voor jouw bloeddrukmeter of vernevelaar. Het is makkelijk in gebruik en heeft een lange levensduur. Het enige nadeel is dat het enkel kan worden gebruikt als er een stopcontact in de buurt is.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van powerline adapters. Er zijn namelijk 102 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!