Bestenu

Beste 4g routers - dec. 2022

Met meer dan 25 4g routers op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste 4g routers in een handige lijst
01Score: 9.8
TP-LINK M7350
TP-LINK M7350
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
TP-Link Archer C50
TP-Link Archer C50
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
TP-Link Archer AX10
TP-Link Archer AX10
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.2
TP-LINK M7200
TP-LINK M7200
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.6
TP-Link Deco M5
TP-Link Deco M5
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.5
TP-Link Deco M4
TP-Link Deco M4
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.2
TP-Link Archer AX55
TP-Link Archer AX55
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.5
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi - 2019
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi - 2019
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.2
TP-Link Deco M4
TP-Link Deco M4
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.7
TP-Link Archer AX73
TP-Link Archer AX73
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu 4G Router Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Je bent op zoek naar een 4G-router, maar weet niet goed waar je op moet letten. Om je te helpen bij het maken van een keuze, heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Is een 4G-router net zo goed als WiFi?

Een 4G-router is minder snel dan een een draadloze verbinding via een goede WiFi router. Een 4G-router maakt gebruik van het 4G mobiele network om verbinding te maken met het internet. Afhankelijk van wat voor router je hebt, deel je de 4G-verbinding met meerdere gebruikers, net als bij een WiFi-router.

Het nadeel van een 4G-router is vooral de prijs van de router en de bijkomende kosten. Je hebt een simkaart nodig met een data-abonnement om gebruik te maken van het 4G-netwerk. Daarnaast wordt de verbinding langzamer naarmate meer mensen gebruik maken van het netwerk. Soms is er ook een limiet aan data waardoor je extra data moet bijkopen.

Het grootste voordeel is dat je altijd en overal op het internet kunt. Er zijn routers verkrijgbaar die net zo groot zijn als een creditcard. Je laadt deze op en stopt ze zo in je zak. Hierdoor heb je altijd een internetverbinding bij de hand. Dit is niet alleen handig voor je smartphone als je onderweg bent, maar bijvoorbeeld ook als je onderweg ergens naartoe op een laptop werkt.

Kan elke simkaart in een 4G router?

Nee, niet elke simkaart kan in een 4G router. Je hebt een simkaartje nodig met een data-abonnement: aan een sim-kaartje waarmee je (alleen) kunt bellen heb je niets. Daarnaast werken de abonnementen vaak alleen op de meegeleverde routers. Zo werkt een simkaartje van KPN waarschijnlijk niet in een 4G-router van T-mobile.

Hoe groot is het bereik van een 4G router?

Een 4G-router gebruik je op dezelfde manier als een WiFi-router, maar afhankelijk van het model heeft hij ook ingangen voor een bedrade verbinding via LAN. Het bereik van de meeste goede WiFi-routers is zo'n tien meter. Het bereik is afhankelijk van waar de router staat en hoeveel obstakels er zijn.

Muren, meubilair, deuren en elektrische apparatuur kan het bereik van een WiFi-router beinvloeden. Is de verbinding niet stabiel of sterk genoeg, dan is het een goed idee om een goede WiFi-versterker te vinden. Hiermee breidt je als het ware je netwerk uit waardoor je overal een goede WiFi-verbinding hebt.

Hoe snel kan een 4G router zijn?

Een 4G-verbinding heeft een downloadsnelheid van ongeveer 450 Mbps en een uploadsnelheid van ongeveer 100 Mpbs. De daadwerkelijke snelheid is afhankelijk van een aantal dingen: het type apparaat wat je gebruikt, hoeveel bezoekers de website heeft die je bezoekt, de hoeveel mensen die tegelijkertijd gebruikmaken van het netwerk, de weersomstandigheden en eventuele obstakels tussen je apparaat en de mobiele zendmast.

Wat is de beste plaats voor een 4G-router?

Plaats een 4G-router zo hoog mogelijk, zoals op een bovenverdieping. Plaats je 4G-router daarnaast dicht bij het raam; daar heeft hij optimaal ontvangst. Het is vaak ook een kwestie van experimenteren om uit te vinden waar je het beste signaal hebt.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige 4g router reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste 4g router ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over 4g routers, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle 4g routers die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke 4g routers het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van 4g routers stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste 4g routers op een rij

1 - TP-LINK M7350

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link M7350 is een mifi router waarmee je eenvoudig en binnen een paar minuten een wifi-hotspot kunt opzetten voor tot wel 10 apparaten tegelijkertijd. De M7350 ondersteunt 4G LTE waardoor je er downloadsnelheden tot 150 Mbps mee kunt behalen. Plaats simpelweg een 4G-simkaart in de mifi router en creëer je eigen betrouwbare 300 Mbps dual-band hotspot terwijl je onderweg bent. Dit is meer dan voldoende om (U)HD films of series naadsloos mee te streamen, bestanden razendsnel te downloaden of te videochatten zonder onderbreking. Tip van onze specialist Pas de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord de eerste keer direct aan zodat mensen niet onaangekondigd op jouw netwerk kunnen komen Niet te gebruiken op het Amerikaanse continent Ideaal voor onderweg of op vakantie Het compacte formaat en de 2000 mAh interne batterij maken hem bovendien tot een ideale reisgenoot, zodat gebruikers max. 10 uur kunnen werken, streamen of gamen. Om de M7350 op te laden hoef je hem enkel via een micro-USB kabel op een laptop of portable oplader aan te sluiten. Op het TFT-display kun je daarnaast eenvoudig de status van het apparaat bekijken, zoals signaalsterkte, type netwerk (4G/3G/2G), Wi-Fi status, berichten, netwerkverkeersstatistieken en de gebruiksduur van de batterij. In welke landen werkt deze mifi router? Om er achter te komen of deze mifi router gebruikt kan worden in jouw (vakantie)land naar keuze moet je de volgende stappen volgen: 1. Check welke frequentiebanden door de M7350 worden ondersteunt (zie hieronder) 2. Ga vervolgens online na welke provider in jouw land naar keuze diezelfde banden ondersteunt 3. Koop een SIM-kaart van die provider en plaats deze in de M7350 Ondersteunde frequentiebanden TP-Link M7350 4G (LTE): B1/B3/B7/B8/B20 3G (UMTS): B1/B8 Micro SD-kaartslot De M7350 beschikt over een Micro SD-kaartslot waardoor het eenvoudig is om foto's, muziek, video's etc. te delen binnen je mobiele netwerk. Er worden Micro-SD kaarten tot 32GB ondersteunt. tpMiFi App Met de gratis tpMiFi app heb krijg je eenvoudig toegang tot de M7350. Je kunt de M7350 beheren vanaf een IOS/android apparaat dat is verbonden met de M7350. Met de tpMiFi app kun je bijvoorbeeld datalimieten instellen, beheren welke apparaten toegang kunnen krijgen tot je wifi-netwerk, berichten versturen en mediabestanden delen naar/vanaf een verwisselbare micro SD-kaart. *Micro SD-kaart los verkrijgbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - TP-Link Archer C50

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze TP-Link Archer C50 router adviseren wij voor kleine woningen. Met een Simultaneous Dual-Band netwerk wordt er in een paar minuten een stabiel netwerk opgezet. Deze router kan gelijktijdig op 2 verschillende Wi-Fi netwerken de 2.4 GHz en 5 GHz banden opereren. Hierdoor kun je apparaten verdelen over de wifi-banden zodat de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band worden geplaatst, terwijl je de 2.4 GHz wifi-band gebruikt voor de basistaken zoals browsen, het delen van bestanden en videobellen. Hierdoor zit het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg. En voor de bezorgde ouders beschikt deze router over ouderlijke controle. Hierdoor kun je gemakkelijk instellen welke sites je kinderen wel- en niet kunnen bezoeken en ervoor zorgen dat ze niet te lang op het internet zitten. Tot slot kun je de router gemakkelijk configureren via de Tether app. Zo ben je binnen no-time klaar om te gaan browsen. De app is te installeren op: Android en iOS. Geschikt voor gebruik in: Appartement Woning met één verdieping Huishoudens met een beperkt aantal verbonden apparaten. Tips van onze specialist Plaats deze router bij voorkeur ergens centraal in de woning. In de meterkast wordt het signaal geblokkeerd door de muren en dit beperkt het bereik aanzienlijk. Om gebruik te maken van het 5 GHz netwerk moeten ook de apparaten die je met dit netwerk wilt verbinden 5 GHz ondersteuning hebben. De belangrijkste eigenschappen van deze TP-Link Archer C50 router zijn: Deze router... … is voorzien van 4 ethernet aansluiting. … beschikt over bedrade fast ethernet snelheid van maximaal 100 Mbps. … biedt een Simultaneous Dual-Band draadloos Wi-Fi netwerk. … biedt een 802.11ac (Wi-Fi 5) netwerk. … heeft een maximale totale Wi-Fi snelheid van 1200 Mbps. … is voorzien van de volgende beveiligingsopties: WPA. Goed om te weten: Deze router beschikt niet over MU-MIMO. De router is dus minder geschikt voor drukke huishoudens. De router beschikt over ouderlijke controle. Beheer zelf wanneer en hoe verbonden apparaten internettoegang krijgen. Deze router ondersteund Power over Ethernet (PoE). Dit houdt in dat je toestellen via een ethernet kabel van stroom kan voorzien. Deze router beschikt over Quality of Service (QoS). Hiermee kun je bepaalde toestellen voorrang geven binnen je netwerk. Deze router is voorzien van een VPN-passthrough. Hierdoor kan je gehele huishouden anoniem over het internet surfen. Met deze router kun je een gast-netwerk opstellen. Deze router is gelimiteerd tot fast-ethernet snelheden (100 Mpb/s). Dit maakt de router minder geschikt drukke huishoudens. Deze router beschikt over 'beamforming'. Dit betekent dat het een zeer gerichte Wi-Fi dekking heeft. Wist je dat... ... wij jou ook kunnen helpen met het installeren van Wifi? De specialisten van ServicePlus maken jouw leven een stukje gemakkelijker! We installeren je nieuwe device, meten het WiFi signaal en zorgen voor de beste instellingen bij jou thuis. Zo kun jij supersnel internetten. ... je met deze router een wifi-dekking kunt bereiken van 1 verdieping? Ideaal voor als je in een studio woont, een woning met één verdieping, of een beperkt aantal verbonden apparaten. Kies voor een Mesh Wifi als je een groter bereik wilt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - TP-Link Archer AX10

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voorzie je thuisnetwerk van wifi 6 met de TP-Link Archer AX10 router. Doordat deze wifi router beschikt over de nieuwste wifi-versie haal je een hogere snelheid met geschikte apparaten. Dankzij wifi 6 voorzie bovendien al je apparaten tegelijk van wifi. Niet alleen smartphone, pc en je televisie, maar ook al je slimme apparaten. Dankzij de triple core processor heb je geen last van vertraging als alle apparaten tegelijk online gaan. Met de overzichtelijke app van TP-Link installeer je de router eenvoudig zelf. Hierin geef je ook bepaalde apparaten voorrang. Zo stream je altijd zonder haperingen, zelfs wanneer je tegelijkertijd aan het downloaden bent.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - TP-LINK M7200

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link M7200 is een mifi router waarmee je eenvoudig en binnen een paar minuten een wifi-hotspot kunt opzetten voor tot wel 10 apparaten tegelijkertijd. De M7200 ondersteunt 4G LTE waardoor je er downloadsnelheden tot 150 Mbps mee kunt behalen. Plaats simpelweg een 4G-simkaart in de mifi router en creëer je eigen betrouwbare 300 Mbps dual-band hotspot terwijl je onderweg bent. Dit is meer dan voldoende om (U)HD films of series naadloos mee te streamen, bestanden razendsnel te downloaden of te videochatten zonder onderbreking. Ideaal voor onderweg of op vakantie Het compacte formaat en de 2000 mAh interne batterij maken hem bovendien tot een ideale reisgenoot, zodat gebruikers max. 10 uur kunnen werken, streamen of gamen. Om de M7200 op te laden hoef je hem enkel via een micro-USB kabel op een laptop of portable oplader aan te sluiten. Op het TFT-display kun je daarnaast eenvoudig de status van het apparaat bekijken, zoals signaalsterkte, type netwerk (4G/3G/2G), Wi-Fi status, berichten, netwerkverkeersstatistieken en de gebruiksduur van de batterij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - TP-Link Deco M5

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link Deco M5 is een multiroom wifi systeem bestaande uit drie losse stations. Deze drie stations communiceren allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. Dankzij deze technologie ervaar je geen haperingen of verlies van snelheid meer en behoren je netwerkproblemen tot het verleden. Belangrijkste kenmerken van de TP Link Deco M5: Deze Mesh WiFi... ... is compatibel met Smart Home. ... geeft je de online veiligheid met HomeCare. HomeCare biedt een uitgebreide beveiliging zodat elk apparaat in je netwerk automatisch beschermt is tegen online bedreigingen. Goed om te weten: Ideaal voor woningen met: Meerdere devices Meerdere verdiepingen Meerdere kamers Installatie Deco is eenvoudig te installeren. Download de app en laat Deco de perfecte plek vinden voor het beste bereik. Wist je dat... ... wij jou ook kunnen helpen met het installeren van Wifi? De specialisten van ServicePlus maken jouw leven een stukje gemakkelijker! We installeren je nieuwe device, meten het WiFi signaal en zorgen voor de beste instellingen bij jou thuis. Zo kun jij supersnel internetten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - TP-Link Deco M4

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de TP-Link Whole Home Mesh Wi-Fi-systeem AC1200 Dual-Band Wi-Fi Deco M4 (3-pack) blijf je altijd en overal verbonden. De Deco Mesh-technologie geeft je een betere wifi-ervaring in alle richtingen, met hogere wifi-snelheden en een sterk wifi-signaal voor een heel groot huis. Wi-Fi Dead-Zone Killer Koop Deco M4 voor een sterk Wi-Fi-signaal in elke hoek van uw huis tot 4000 vierkante meter. Draadloze verbindingen en optionele Ethernet-backhaul werken samen om Deco-units met elkaar te verbinden, voor nog snellere netwerksnelheden en echt naadloze dekking. Kenmerken van de TP-Link Deco M4 (3-pack): Dit multiroom wifi systeem... ... geeft complete dekking voor het hele huis. ... kent geen haperingen en geen verlies van snelheid. ... heeft eén wifi-naam (SSID) voor je hele huis. ... is eenvoudig te gebruiken als router, access point of range extender. ... beschikt over de functie ouderlijk toezicht om je kinderen online veiligheid te bieden. ... is eenvoudig te installeren via de gratis app. ....is compatibel met Smart Home en Amazon Alexa. Wil je meer dekking? Voeg gewoon nog een Deco toe. Naadloos roamen, wees altijd snel Deco-units werken samen om één verenigd netwerk te vormen met één SSID. Je telefoon of tablet maakt automatisch verbinding met de snelste Deco terwijl je door je huis beweegt, waardoor een echt naadloze wifi-ervaring ontstaat. Stabiele verbindingen, Geen buffering meer Deco S4 biedt een lagvrije verbinding met maximaal 100 apparaten. Een snelle netwerkervaring is gegarandeerd voor alle apparaten en alle toepassingen, van surfen, downloaden, streamen tot gamen. 2-in-1 router- en toegangspuntmodi Flexibel en multifunctioneel, de Deco M4 bevat een verscheidenheid aan functies waardoor hij kan dienen als router of toegangspunt. Kies gewoon de modus voor uw daadwerkelijke netwerkvereisten en ervaar de maximale draadloze flexibiliteit. Robuust ouderlijk toezicht Eenvoudig, intuïtief ouderlijk toezicht maakt het gemakkelijk bescherm uw kinderen terwijl ze online zijn. Alle Deco's Samenwerken Deco M4 is compatibel met elk ander Deco-model vormen een Mesh-netwerk. Breid Mesh Wi-Fi-dekking uit altijd door simpelweg meer Deco's toe te voegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - TP-Link Archer AX55

Loading..
Ga naar laagste prjis

Voorzie je thuisnetwerk van wifi 6 met de TP-Link Archer AX55. Dit is de opvolger van de populaire Archer AX50 met een opgefrist uiterlijk. Doordat deze wifi router beschikt over de nieuwste wifi-versie haal je een hogere snelheid met geschikte apparaten. Daardoor stream je met meerdere apparaten tegelijk. Bovendien voorzie je tientallen apparaten tegelijk van draadloos internet. Niet alleen de smartphones of laptops van al je gezinsleden, maar ook je smart home apparaten. Dankzij de nieuwe wifi standaard en krachtige processor heb je geen last van vertraging. Met de overzichtelijke app van TP-Link installeer je de router eenvoudig zelf. Hierin stel je ook ouderlijke controle in. Daarmee filter je schadelijke sites voor je kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - TP-Link Deco E4 Mesh Wifi - 2019

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de TP-Link Deco E4 voorzie je jouw huis van een stabielere wifi verbinding dan met een standaard router. Deze set bestaat uit 3 stations die draadloos met elkaar samenwerken. Daardoor heb je ook in een groot appartement of op de eerste verdieping van je huis een betrouwbaar wifi-signaal. Via de overzichtelijke app stel je eenvoudig geavanceerde opties in. Schakel bijvoorbeeld de ouderlijke controle in. Zo bepaal je wat voor sites je kinderen mogen bezoeken en wanneer zij online kunnen. Dit systeem werkt alleen goed bij internetverbindingen met een maximale snelheid van 100 Mbps.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - TP-Link Deco M4

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link Deco M4 - single pack kan gebruikt worden als router, maar is ook te gebruiken als uitbreidingsmodule op een bestaand multiroom wifi systeem. TP-Link Deco systemen communiceren allen met elkaar middels wifi mesh technologie, waardoor je hele woning wordt voorzien van één groot draadloos netwerk. Dankzij deze technologie ervaar je geen haperingen of verlies van snelheid meer en behoren je netwerkproblemen tot het verleden. Kenmerken van de TP-Link Deco M4: Dit multiroom wifi systeem... ... kent geen haperingen en geen verlies van snelheid. ... heeft eén wifi-naam (SSID) voor je hele huis. ... is eenvoudig te gebruiken als router, access point of range extender. ... beschikt over de functie ouderlijk toezicht om je kinderen online veiligheid te bieden. ... is eenvoudig te installeren via de gratis app. ....is compatibel met Smart Home en Amazon Alexa. Tips van onze specialist Dit multiroom wifi systeem is ideaal i.c.m. een snel internet abonnement Om gebruik te maken van het 5 GHz netwerk moeten ook de apparaten die je met dit netwerk wilt verbinden 5 GHz ondersteuning hebben Laat Deco het installeren regelen Deco is eenvoudig te installeren. Download de app en laat Deco de perfecte plek vinden voor het beste bereik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - TP-Link Archer AX73

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link Archer AX73 is een router voor in drukke huishoudens waar door meerdere mensen tegelijk gestreamd en gegamed wordt. Deze wifi 6 router is voorzien van de nieuwste wifi-versie. De draadloze verbinding is hierdoor sneller dan met vorige versies. Ook ga je met meer apparaten tegelijk online, zonder dat je wifi vertraagt. Ideaal voor drukke gezinnen dus. Dankzij de ingebouwde virusscanner zorg je er ook nog eens voor dat al je netwerkapparaten beveiligd zijn. Hackers en virussen krijgen zo geen kans. Wil je wifi op meerdere verdiepingen? Dan breid je de router uit met een wifi-repeater met OneMesh. Zo heb je wifi in een groter deel van je huis.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 4g routers. Er zijn namelijk 25 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste