Beste 4G Router - Jan. 2021

25 Producten onderzocht

PLEK

PRODUCTNAAM

SCORE

De Bestenu 4G Router Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Je bent op zoek naar een 4G-router, maar weet niet goed waar je op moet letten. Om je te helpen bij het maken van een keuze, heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Is een 4G-router net zo goed als WiFi?

hide product content

Een 4G-router is minder snel dan een een draadloze verbinding via een goede WiFi router. Een 4G-router maakt gebruik van het 4G mobiele network om verbinding te maken met het internet. Afhankelijk van wat voor router je hebt, deel je de 4G-verbinding met meerdere gebruikers, net als bij een WiFi-router.

Het nadeel van een 4G-router is vooral de prijs van de router en de bijkomende kosten. Je hebt een simkaart nodig met een data-abonnement om gebruik te maken van het 4G-netwerk. Daarnaast wordt de verbinding langzamer naarmate meer mensen gebruik maken van het netwerk. Soms is er ook een limiet aan data waardoor je extra data moet bijkopen.

Het grootste voordeel is dat je altijd en overal op het internet kunt. Er zijn routers verkrijgbaar die net zo groot zijn als een creditcard. Je laadt deze op en stopt ze zo in je zak. Hierdoor heb je altijd een internetverbinding bij de hand. Dit is niet alleen handig voor je smartphone als je onderweg bent, maar bijvoorbeeld ook als je onderweg ergens naartoe **op een laptop werkt.

Kan elke simkaart in een 4G router?

hide product content

Nee, niet elke simkaart kan in een 4G router. Je hebt een simkaartje nodig met een data-abonnement: aan een sim-kaartje waarmee je (alleen) kunt bellen heb je niets. Daarnaast werken de abonnementen vaak alleen op de meegeleverde routers. Zo werkt een simkaartje van KPN waarschijnlijk niet in een 4G-router van T-mobile.

Hoe groot is het bereik van een 4G router?

hide product content

Een 4G-router gebruik je op dezelfde manier als een WiFi-router, maar afhankelijk van het model heeft hij ook ingangen voor een bedrade verbinding via LAN. Het bereik van de meeste goede WiFi-routers is zo'n tien meter. Het bereik is afhankelijk van waar de router staat en hoeveel obstakels er zijn.

Muren, meubilair, deuren en elektrische apparatuur kan het bereik van een WiFi-router beinvloeden. Is de verbinding niet stabiel of sterk genoeg, dan is het een goed idee om een goede WiFi-versterker te vinden. Hiermee breidt je als het ware je netwerk uit waardoor je overal een goede WiFi-verbinding hebt.

Hoe snel kan een 4G router zijn?

hide product content

Een 4G-verbinding heeft een downloadsnelheid van ongeveer 450 Mbps en een uploadsnelheid van ongeveer 100 Mpbs. De daadwerkelijke snelheid is afhankelijk van een aantal dingen: het type apparaat wat je gebruikt, hoeveel bezoekers de website heeft die je bezoekt, de hoeveel mensen die tegelijkertijd gebruikmaken van het netwerk, de weersomstandigheden en eventuele obstakels tussen je apparaat en de mobiele zendmast.

Wat is de beste plaats voor een 4G-router?

hide product content

Plaats een 4G-router zo hoog mogelijk, zoals op een bovenverdieping. Plaats je 4G-router daarnaast dicht bij het raam; daar heeft hij optimaal ontvangst. Het is vaak ook een kwestie van experimenteren om uit te vinden waar je het beste signaal hebt.

Hoe komt deze handige 4G Router reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste 4G Router ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over 4G Routers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle 4G Routers die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke 4G Routers het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van 4G Routers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan 4G Routers

De beste 4G Routers in een makkelijke lijst

Producten die soortgelijk zijn aan 4G Routers


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 4G Routers. Er zijn immers 25 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste 4G Router kopen.