De Bestenu Wifi Versterker Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/14/2020


Geen WiFi-ontvangst maar geen zin om meteen een nieuwe router te kopen? Dan is een WiFi-versterker een goede eerste optie!

Wat voor soorten WiFi-versterkers zijn er?

show product content

De namen voor de verschillende WiFi-versterkende apparaten zijn niet erg duidelijk en worden vaak door elkaar gebruikt. Er is echter maar één type WiFi-versterker, en deze geeft een bestaand WiFi-signaal door in een nieuw, lokaal WiFi-netwerk.

Andere apparaten die vaak met dezelfde naam worden aangeduid zijn powerline adapters. Deze pikken geen bestaand WiFi-signaal op om dit vervolgens weer door te geven. In plaats daarvan verbind je je router met één adapter en plug je de andere ergens anders in huis in waar je geen of weinig WiFi-bereik hebt. Het internetsignaal wordt in dit geval dus via de elektriciteitsbedrading doorgegeven.

Is er een verschil tussen een WiFi-repeater en versterker?

show product content

Nee, dit zijn twee namen voor hetzelfde apparaat. Deze pikt een bestaand WiFi-signaal op en geeft het door in een nieuw, lokaal WiFi-netwerk.

Hoe installeer je een WiFi-versterker?

show product content

Dat ligt aan het merk en het model. Over het algemeen zien de stappen er echter als volgt uit: je kiest ten eerste een plek waar je WiFi-signaal niet al teveel verstoord wordt, zodat je het installatieproces snel kunt doorlopen. Nadat je de WiFi-versterker hebt ingeplugd, pak je je pc of laptop erbij en begint de installatie.

Idealiter verbind je de WiFi-versterker direct met je laptop via een ethernetkabel, maar je kunt ook een draadloze verbinding met het lokale WiFi-netwerk van de versterker aangaan.

Hierna is het een kwestie van de handleiding volgen. Gezien de uiteenlopendheid van de specifieke details van de instructies, wordt hier in deze koopgids verder niet in detail op ingegaan.

Hoe werkt een WiFi-versterker?

show product content

In wezen breidt een WiFi-versterker het dekkingsgebied van je bestaande draadloze netwerk uit door het signaal te versterken en het vervolgens naar een groter gebied te zenden. Hiervoor creëert hij een lokaal netwerk.

Kortom, hij ontvangt het draadloze signaal van je router en zendt het opnieuw uit naar het gebied waarin hij zich bevindt, waardoor je een 'bubbel' van extra netwerkdekking krijgt die je kunt bereiken als je buiten het eindige dekkingsgebied van je router bent.

Dit proces komt echter meestal met een snelheidsvermindering, omdat de repeater voortdurend schakelt tussen het ontvangen van het signaal van je router en het uitzenden van een nieuw signaal. Beschouw dit als een compromis wanneer het hebben van internettoegang de noodzaak van snelheid overstijgt.

De plaatsing van de WiFi-versterker

show product content

Het liefste plaats je de WiFi-versterker daar waar je nog wel WiFi-ontvangst hebt, maar waar het snelheidsverlies wel merkbaar is. De versterker moet zich daar begeven waar er 'genoeg WiFi' is om op te kunnen pakken. Als er te weinig is voor de versterker om 'op te pakken', is er dus ook te weinig om opnieuw uit te zenden. Zoek dus het gebied waar je één of twee streepjes ontvangst kwijtraakt en plaats hem daar.

Hoe komt deze leuke Wifi Versterker lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de zoektocht naar de beste Wifi Versterker ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Wifi Versterkers, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Wifi Versterkers die op de markt zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Wifi Versterkers het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Wifi Versterkers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Wifi Versterkers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De TP-Link RE200 is een (wireless) range extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. De RE200 maakt gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 750 Mbps, waarvan 300 op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband. Let op! Er wordt geen USB-kabel meegeleverd. Ideaal voor woningen met: Basis netwerkgebruik (browsen, streamen...). Meerdere ruimtes Installatie Druk op de WPS toets van je router en binnen 2 minuten op de Range extender toets van de RE200 om eenvoudig met het netwerk te verbinden. Eenmaal verbonden met de bestaande router kun je de RE200 uit het stopcontact halen en ergens anders binnen het draadloze bereik van de bestaande router in een stopcontact steken, zonder dat je de extender opnieuw hoeft te configureren. *Welke band wordt gebruikt bij verbinden m.b.v. de WPS toets is soms arbitrair en afhankelijk van de instellingen van je router. Als je een WPS verbinding met zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz band tot stand wilt brengen, moet je naar de webconfiguratie pagina van de RE200 gaan om dit te configureren. Overige kenmerken Hoge-snelheid modus Met de hoge-snelheid techniek gebruikt de RE200 beide WiFi banden om supersnelle verbindingen te creëren - ideaal voor HD video streaming, online gaming en andere bandbreedte-intensieve taken. *In de hoge-snelheid modus biedt de RE200 maximale prestaties, maar alleen verbindingen via één band (2,4 GHz of 5 GHz). Fast ethernetaansluiting Via de Ethernet aansluiting van de RE200 voorzie je bedrade apparaten zoals Blu-ray® spelers, game consoles, DVR's, laptops/PCs of smart TVs van internet. Hou er rekening mee dat een fast ethernetpoort trager is dan een standaard gigabit ethernetpoort.

1. TP-LINK RE200 - Wifi Versterker - 750 Mbps


Product informatiePlus or Show more

Heb je op je slaapkamer of in de keuken een slecht wifi-signaal? Met de TP-Link RE450 vergroot je het draadloze bereik van je router. Steek de repeater in het stopcontact en met 1 druk op de knop vergroot je het bereik van je draadloze netwerk. Wil je liever internet via de kabel? Op de netwerkpoort sluit je eenvoudig een laptop, televisie of printer aan.

2. TP-Link RE450


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link TL-WA850RE is een (wireless) range extender waarmee je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk kunt vergroten. Zo helpt de range extender "dode zones" te elimineren. Dankzij de maximale draadloze snelheid van 300 Mbps, een Range Extender toets, de miniatuur afmeting en de wandmontage wordt het uitbreiden van een draadloos netwerk een eenvoudige taak. Bovendien kan de TL-WA850RE via zijn ethernet-aansluiting als draadloze adapter worden gebruikt, om van een bekabeld apparaat een draadloos apparaat te maken. Plus- en minpunten van de TP-Link TL-WA850RE Beschikt over een Fast Ethernetpoort om apparaten bedraad op aan te sluiten. Indicatielampjes die je helpen bij het plaatsen van de range extender Eenvoudige installatie dankzij de WPS-knop De range extender is single-band en kan dus alleen het wifi-signaal van het 2,4 GHz netwerk vergroten Tips van onze specialist De range extender is ideaal i.c.m. een single-band Wireless N router Wanneer je (modem)router niet over een WPS-knop beschikt moet je deze range extender middels de online setup op je desktop of laptop installeren Flexibel inzetbaar Dankzij de miniatuur afmetingen en wandmontage is hij eenvoudig inzetbaar en gemakkelijk te (ver)plaatsen. Bovendien onthoudt de profielfunctie van de TL-WA850RE eerder verbonden draadloze netwerken, zodat het apparaat niet hoeft te worden gereset als de aangesloten router wordt veranderd. Plug & Play Zonder nieuwe kabels te leggen kan de gebruiker binnen het bereik van zijn bestaande draadloze netwerk de draadloos dekking eenvoudig uitbreiden, met een druk op de WPS toets van de router, gevolgd door de Range Extender toets op de TL-WA854RE, of andersom. Door de verbindtoets nogmaals in te drukken, wordt snel een beveiligde verbinding met client-apparaten tot stand gebracht. Slimme indicatielampjes De huidige signaalsterkte die de TL-WA850RE van de bestaande router ontvangt, wordt door 5 indicatielampjes aangegeven. Dit kan helpen om de beste plaats voor de Range Extender te bepalen, zodat de TL-WA850RE het grootst mogelijke bereik en de beste netwerkprestaties kan bereiken. Universele compatibiliteit Deze range extender werkt naadloos samen met alle Wireless N apparaten en is bovendien achterwaarts compatible met alle Wireless A/B/G apparaten.

3. TP-Link WA850RE - wifi versterker - 300 Mbps


Product informatiePlus or Show more

Breid het wifi signaal van je router uit naar de bijkeuken of eerste verdieping met de TP-Link RE305 wifi repeater. Dankzij de WPS knop verbind je de repeater met 1 druk op de knop draadloos met je router. Met de access point modus breng je het internet via de netwerkabel op plaatsen waar je het wifi signaal van je router niet kan komen. Het signaallampje helpt je de beste locatie voor de RE305 te vinden.

4. TP-Link RE305


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link RE650 is een wifi repeater die je draadloos netwerk uitbreidt. Met snelheden van 1733 Mbps op 5 GHz en 800 Mbps op 2.4 GHz is hij geschikt voor e-mailen en googelen, gamen en HD video streamen. De lichtgevende knop op het apparaat geeft met een rode of blauwe kleur aan wat de beste plek is om je repeater te installeren. Bovendien biedt de wifi repeater met 4 externe antennes net een beetje extra dekking. Dankzij de dual-core processor verwerkt de repeater alle signalen snel, waardoor je verbinding zonder haperingen werkt. En met de netwerkpoort sluit je een console, smart tv of desktop pc bedraad aan. Je beheert en stelt de repeater eenvoudig in met je smartphone of tablet via de TP-Link app.

5. TP-Link RE650


Product informatiePlus or Show more

BESTVERKOCHTE-wifi versterker! Met de draadloze wifi versteker van Gymston kan je SNEL en VEILIG de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten! Zo kan je zonder problemen internetten op je zolder, slaapkamer of zelfs in de tuin. TOPKWALITEIT: Deze draadloze wifi versterker zorgt ervoor dat je ook op plekken waar het wifi signaal het af laat weten kunt beschikken over een uitstekende internetverbinding. Dit is dan ook een eenvoudige oplossing om ook op de zolderruimte, slaapkamer of in de tuin gebruik te kunnen maken van internet. BESTE MATERIALEN: Voor deze draadloze wifiversterker is alleen gebruik gemaakt van de beste materialen. De wifiversterker is compatible met vrijwel elk type router en levert een snelheid van 300 Mbps. VOORDELEN: ✅ Vergroot het bereik van het standaard wifi signaal ✅ Eenvoudig te installeren ✅ Goedkope oplossing ✅ Eenvoudig in gebruik ✅ Inpluggen in stopcontact, geen kabels ✅ Ondersteunt WPS ✅ Werkt zonder kabels EENVOUDIG IN TE STELLEN: Plug de wifiversterker in een stopcontact in de buurt van de router. Kijk op de router of deze een WPS knop heeft. Zo ja, druk deze 3 tellen in. Lampje van WPS op de router gaat knipperen. Druk vervolgens op de WPS knop op de wifi repeater gedurende 7 tellen. Als het indicatielampje op de wifiversterker brandt is deze succesvol verbonden met de router. Haal nu de wifiversterker uit het stopcontact en plug deze in op de plaats waar dit de bedoeling is. De wifiversterker pikt nu automatisch het wifisignaal van de router op. INHOUD: 1x Draadloze repeater (versterker) 1x Internetkabel 1x Handleiding Range extender, wifi versterker, wireless range, signaalversterker, wireless wifi versterker, draadloze wifi versterker

6. Wireless WiFi Versterker Stopcontact + Inclusief GRATIS Internetkabel - Wifi Signaalversterker - Ethernet - Wireless Range Extender- 300 mbps - 2.4 Ghz – Wit - GYMSTON


Product informatiePlus or Show more

Met de FRITZ! WLAN 3000 wifi repeater verleng je het draadloze internet signaal in huis. Zo creëer je ook een snelle wifi verbinding in de bijkeuken of op de studeerkamer. Doordat deze range extender via een speciale frequentie communiceert met je huidige router, gaat er geen wifi-snelheid verloren. In combinatie met een FRITZ!Box router, zet je zelfs een wifi mesh netwerk op. Daarmee heb je 1 groot draadloos netwerk in je hele huis.

7. AVM FRITZ!Repeater 3000


Product informatiePlus or Show more

Werkt het internet niet op je slaapkamer naar behoren? Dan is deze versterker de oplossing om in de gehele woning een sterke wifi ontvangst te kunnen behalen. Met deze eenvoudige wifi versterker die je met de bijbehorende gebruikers aanwijzing, zelf makkelijk aan kunt sluiten zodat meerdere personen gebruik kunnen maken van optimale internet op zowel smartphone of laptop in verschillende ruimten. Eigenschappen: •Makkelijk te installeren •Makkelijk te verplaatsen •Overal genieten van draadloos internet •Ondersteunt WPS (Wifi Protected Setup). •Overal in en rondom huis sterk Wifi bereik. •Geen kabels nodig, alleen een stopcontact. •Geen gedoe meer met extra modems of routers. •De wifi versterker levert een snelheid van 300 Mbps. Specificaties: •Interne omni directionele antenne •Inclusief 1 ingebouwde LAN-poort •Tot 300 Mbps overdrachtssnelheid •Ondersteund 2.4 GHz WLAN netwerken •Inclusief handige software wizard (Engels) •WPA2, WPA en WEP (128/64) ondersteuning •Ondersteund Wireless Repeater Mode en Standard AP Mode Inhoud: •1x draadloze versterker •1x RJ45 netwerk kabel •1x Setup Gids

8. Tafta Wifi Repeater - Wifi Versterker Stopcontact - Wifi Repeater - Draadloos - Overal internet


Product informatiePlus or Show more

Verleng je wifi-netwerk naar 1 of 2 extra kamers met de FRITZ!Repeater 2400 wifi repeater. Deze wireless range extender zorgt ervoor dat je ook snel online gaat in de bijkeuken of op de studeerkamer. Deze wifi repeater heeft een supersnelle verbinding op de 5 GHz band. Zo gaat zelfs videobellen of muziek streamen zonder moeite. Heb je een FRITZ!Box router? Dan koppel je deze repeater met behulp van mesh. Zo zet je een netwerk op met dekking in een groter deel van je huis. De apparaten staan in draadloze verbinding met elkaar. Zo ben je altijd verbonden met het sterkste signaal.

9. FRITZ!Repeater 2400


Product informatiePlus or Show more

Ben jij een zwakke wifi signaal helemaal zat? Deze Wifi versterker ook wel WiFi repeater genoemd breidt snel en eenvoudig je Wifi signaal uit op plekken waar je normaal gesproken slechte draadloze verbinding hebt. De WiFi versterker helpt "dode zones" te elimineren waardoor je nu ook WiFi hebt op plekken zoals op zolder, de tuin of in je slaapkamer. Snel geïnstalleerd zonder nieuwe kabels te leggen. Voordelen van de Draadoze WiFi Versterker: Gemakkelijk geïnstalleerd. Doormiddel van Plug & Play hoeft je niks te installeren of in te stellen. Stop de WiFi versterker in de stopcontact en met de WPS (Wifi Protected Setup) heb je met de druk op de knop de wifi repeater geïnstalleerd. De meeste routers beschikken over een WPS knop. Beschikt je router niet over een WPS knop? Geen zorgen, want bij de WiFi versterker komt ook een handleiding waarin staat uitgelegd hoe de versterker binnen 3 simpele stappen kan worden ingesteld. Makkelijk te verplaatsen Moet de versterker het signaal op een bepaalde plek versterken? Geen probleem! Nadat de WiFi repeater is geïnstalleerd kan jij hem gemakkelijk verplaatsen door middel van de versterker in de benodigde ruimte in het stopcontact de stoppen, de versterker behoud zijn instellingen waardoor je de versterker niet opnieuw hoeft te installeren. Zeer handig! Universele compatibiliteit Deze range extender werkt met alle Wireless N apparaten en is bovendien compatible met alle Wireless A/B/G apparaten. Specificaties Totale WiFi-snelheid: 300 Mbps Kleur: Wit Overal wifi bereik. Ondersteunt WPS (Wifi Protected Setup). Single-band Geschikt voor 2.4GHz netwerk Kenmerken: Gebruiksvriendelijk plug & play installatie De Wifi repeater beschikt over een ethernet-aansluiting Geschikt voor browsen, e-mail, youtube, bestanden downloaden films kijken Moet binnen het bereik van je router geplaatst worden De range extender is single-band en kan dus alleen het wifi-signaal van het 2,4 GHz netwerk vergroten Niet geschikt voor video streamen (Netflix, YouTube…) Installatie Zorg ervoor dat je een plekje vind waar een zwakke draadloos signaal is, dit kan je doen d.m.v naar het signaal van je wifi op je mobiel te kijken, deze geeft de sterkte aan van het wifi signaal. Nadat je de beste plek hebt gevonden is het tijd om de wifi versterker aan te sluiten op jouw wifi netwerk: - Stop de wifi versterker in een stopcontact vlakbij het modem of de router. - Hou op het modem of de router de WPS knop 3 seconden ingedrukt, het lampje van het modem of de router gaat nu knipperen. - Hou vervolgens de WPS knop op de wifi versterker 7 seconden ingedrukt. - Als het indicatielampje op de wifi versterker brandt is deze verbonden met internet. Geen WPS Knop? Bekijk dan de bijgeleverde handleiding hoe jij de versterker binnen 3 stappen in enkele minuten alsnog gemakkelijk geïnstalleerd krijgt! 30 dagen niet goed = geld terug garantie!

10. WiFi Versterker Stopcontact + GRATIS Internetkabel - Draadloos of Ethernet - WiFi Repeater - 300 Mbps - 2.4 Ghz – Wit - Athletix


Soortgelijke artikelen aan Wifi Versterkers


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi Versterkers er zijn immers 155 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Wifi Versterker kopen.