Bestenu

Wat is de beste wifi versterker van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede wifi versterker is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste wifi versterker van 2023? Na het testen van 128 wifi versterkers kwam de MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit als beste uit onze wifi versterker-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de wifi versterkers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wifi versterkers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame wifi versterker-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste wifi versterkers

1Score: 9.9
MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit
MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Linksys MR6350 Router AC1300 zwart
Linksys MR6350 Router AC1300 zwart
Linksys
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
TP-Link TL-WPA7617 (uitbreiding) wit
TP-Link TL-WPA7617 (uitbreiding) wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
ASUS RT-AX53U Draadloze Router WiFi zwart
ASUS RT-AX53U Draadloze Router WiFi zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Trusted Goods® Wifi Versterker Wifi zwart
Trusted Goods® Wifi Versterker Wifi zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Linksys MR7350 zwart
Linksys MR7350 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
TP-Link Archer AX55 zwart
Beste Wifi Versterker voor kantoren
TP-Link Archer AX55 zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Huawei WiFi WS5200
Huawei WiFi WS5200
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
TP-Link Archer A5 Router
TP-Link Archer A5 Router
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
Huawei WiFi AX3 Dual-core wit
Huawei WiFi AX3 Dual-core wit
Huawei
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Versterker Koopgids

Geen WiFi-ontvangst maar geen zin om meteen een nieuwe router te kopen? Dan is een WiFi-versterker een goede eerste optie!

Wat voor soorten WiFi-versterkers zijn er?

De namen voor de verschillende WiFi-versterkende apparaten zijn niet erg duidelijk en worden vaak door elkaar gebruikt. Er is echter maar één type WiFi-versterker, en deze geeft een bestaand WiFi-signaal door in een nieuw, lokaal WiFi-netwerk.

Andere apparaten die vaak met dezelfde naam worden aangeduid zijn powerline adapters. Deze pikken geen bestaand WiFi-signaal op om dit vervolgens weer door te geven. In plaats daarvan verbind je je router met één adapter en plug je de andere ergens anders in huis in waar je geen of weinig WiFi-bereik hebt. Het internetsignaal wordt in dit geval dus via de elektriciteitsbedrading doorgegeven.

Is er een verschil tussen een WiFi-repeater en versterker?

Nee, dit zijn twee namen voor hetzelfde apparaat. Deze pikt een bestaand WiFi-signaal op en geeft het door in een nieuw, lokaal WiFi-netwerk.

Hoe installeer je een WiFi-versterker?

Dat ligt aan het merk en het model. Over het algemeen zien de stappen er echter als volgt uit: je kiest ten eerste een plek waar je WiFi-signaal niet al teveel verstoord wordt, zodat je het installatieproces snel kunt doorlopen. Nadat je de WiFi-versterker hebt ingeplugd, pak je je pc of laptop erbij en begint de installatie.

Idealiter verbind je de WiFi-versterker direct met je laptop via een ethernetkabel, maar je kunt ook een draadloze verbinding met het lokale WiFi-netwerk van de versterker aangaan.

Hierna is het een kwestie van de handleiding volgen. Gezien de uiteenlopendheid van de specifieke details van de instructies, wordt hier in deze koopgids verder niet in detail op ingegaan.

Hoe werkt een WiFi-versterker?

In wezen breidt een WiFi-versterker het dekkingsgebied van je bestaande draadloze netwerk uit door het signaal te versterken en het vervolgens naar een groter gebied te zenden. Hiervoor creëert hij een lokaal netwerk.

Kortom, hij ontvangt het draadloze signaal van je router en zendt het opnieuw uit naar het gebied waarin hij zich bevindt, waardoor je een 'bubbel' van extra netwerkdekking krijgt die je kunt bereiken als je buiten het eindige dekkingsgebied van je router bent.

Dit proces komt echter meestal met een snelheidsvermindering, omdat de repeater voortdurend schakelt tussen het ontvangen van het signaal van je router en het uitzenden van een nieuw signaal. Beschouw dit als een compromis wanneer het hebben van internettoegang de noodzaak van snelheid overstijgt.

De plaatsing van de WiFi-versterker

Het liefste plaats je de WiFi-versterker daar waar je nog wel WiFi-ontvangst hebt, maar waar het snelheidsverlies wel merkbaar is. De versterker moet zich daar begeven waar er 'genoeg WiFi' is om op te kunnen pakken. Als er te weinig is voor de versterker om 'op te pakken', is er dus ook te weinig om opnieuw uit te zenden. Zoek dus het gebied waar je één of twee streepjes ontvangst kwijtraakt en plaats hem daar.

hero illustration

Hoe testen we wifi versterkers?

Om de beste wifi versterker te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wifi versterker-test hebben we 128 wifi versterkers vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze wifi versterker-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze wifi versterker-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne wifi versterker-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte wifi versterker in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 128 wifi versterkers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste wifi versterkers in een makkelijke lijst

1. MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit

 • list plusDe installatie van deze wifi versterker via stopcontact is super makkelijk en eenvoudig, waardoor je snel aan de slag kunt.
 • list plusDeze wifi versterker via stopcontact is klein en handzaam, waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen naar de plek waar je het nodig hebt.
 • list plusDeze wifi versterker via stopcontact is een effectieve manier om de wifi-ontvangst in je huis te verbeteren, waardoor je overal in huis een goede verbinding hebt.

Nadelen MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit

 • list plusAls je de naam van deze wifi versterker via stopcontact niet gelijk maakt, kan het een losse wifi punt worden.
 • list plusHet kabeltje om de wifi versterker via stopcontact te installeren is wat aan de kleine kant, waardoor het lastig kan zijn om het goed aan te sluiten.
 • list plusEr zijn geen extra functies of instellingen beschikbaar op deze wifi versterker via stopcontact, waardoor het alleen geschikt is voor het verbeteren van de wifi-ontvangst.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Heb jij ook last van een zwak wifi-signaal in bepaalde delen van je huis? Dan is de MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit jouw oplossing! Met deze versterker heb je in een mum van tijd wifi in je hele woning. Het is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden en niets is vervelender dan een zwak signaal na een drukke werkdag. Gelukkig kan je gemakkelijk meerdere versterkers plaatsen als je dat nodig hebt.

Wat deze versterker zo handig maakt, is dat hij gebruiksvriendelijk is. Met de nederlandstalige handleiding heb je hem in enkele clicks geïnstalleerd. Bovendien is de versterker compatibel met alle types routers, modems, smartphones, tablets en meer. En als je router over een WPS knop beschikt, is de versterker in slechts 2 drukken op de knop gekoppeld!

Een ander groot voordeel van deze versterker is de sterke signaaloverdracht van maar liefst 300Mbps en een bereik tot wel 30 meter. Hierdoor heb je altijd een stabiel signaal in je hele woning. En als je geen budget hebt voor meerdere versterkers, kan je de versterker simpelweg uit het ene stopcontact halen en ergens anders in de woning terug inpluggen.

Een belangrijk aspect om ook te vermelden is dat deze versterker is beveiligd met WEP, WPA en WPA2. Dit zorgt voor een veilige verbinding, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor hackers.

Kortom, de MD-goods ® WiFi Versterker Stopcontact wit is een goede oplossing voor iedereen die last heeft van een zwak wifi-signaal in huis. Het is gebruiksvriendelijk, compatibel met alle apparaten, heeft een sterk signaal en is veilig. Het enige nadeel is dat er maar één antenne is en dit kan leiden tot een minder sterk signaal dan andere versterkers met meer antennes. Maar al met al is dit een goede koop voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en effectieve oplossing voor een zwak wifi-signaal.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Linksys MR6350 Router AC1300 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.4

Met de Linksys MR6350 router voorzie je je huis van een uitbreidbare wifi router. Met deze router heb je dekking op 1 à 2 verdiepingen van je huis. Wil je op meer plekken wifi? Dan breid je de router eenvoudig uit met een extra station. Hiermee creeër je 1 netwerk met dekking in je hele huis. De router heeft netwerkbeveiliging aan boord. Deze beveiliging wordt automatisch geüpdatet, zodat jouw netwerk altijd beschermd is tegen hackers en virussen. Ook bescherm je je kinderen tegen schadelijke sites. Met de app van Linksys installeer je deze router eenvoudig en snel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. ASUS RT-AX53U Draadloze Router WiFi zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS RT-AX53U Draadloze Router WiFi zwart

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze router voor Ziggo is uitstekend.
 • list plusDe router beschikt over Wifi 6, wat zorgt voor een snellere en stabielere verbinding.
 • list plusDe installatie van de router is snel en gemakkelijk, en de bijbehorende app biedt goede beheermogelijkheden.

Nadelen ASUS RT-AX53U Draadloze Router WiFi zwart

 • list plusHet is niet mogelijk om de lichten van de router uit te zetten, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn.
 • list plusDe snelheid van de router zou hoger kunnen, wat vooral voor intensieve gebruikers belangrijk kan zijn.
 • list plusDe router beschikt slechts over 3 ethernet aansluitingen, wat voor sommige gebruikers beperkend kan zijn.

De Asus RT-AX53U is een wifi 6 router voor huizen waar veel apparaten aangesloten zitten op wifi. Dankzij wifi 6 heb je namelijk meer capaciteit. Zo sluit je probleemloos je laptop, smartphone, smart tv en al je smarthome apparaten aan op de wifi zonder dat je draadloos internet instabiel wordt. Dankzij de ingebouwde virusscanner zorg je er bovendien voor dat je netwerk beschermd is tegen hackers en virussen. De ouderlijke controle voorkomt dat je kinderen ongewenste websites bezoeken. Zo gaan zij ook veilig online.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Trusted Goods® Wifi Versterker Wifi zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trusted Goods® Wifi Versterker Wifi zwart

 • list plusDeze wifi versterker via stopcontact is klein en neemt weinig ruimte in beslag.
 • list plusDe installatie van deze wifi versterker via stopcontact is eenvoudig en snel.
 • list plusDeze wifi versterker via stopcontact zorgt voor een goede wifi-dekking in het hele huis.

Nadelen Trusted Goods® Wifi Versterker Wifi zwart

 • list plusEr zijn geen nadelen gevonden voor deze wifi versterker via stopcontact.
 • list plusEr zijn geen problemen ondervonden bij het gebruik van deze wifi versterker via stopcontact.
 • list plusEr zijn geen klachten over de kwaliteit van het wifi-signaal dat deze wifi versterker via stopcontact levert.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Heb je ook van die plekken in huis waar de wifi net niet goed genoeg is? Dan is de Trusted Goods® wifi versterker de perfecte oplossing! Met deze wifi versterker vergroot je het bereik van je router en zorg je overal in huis voor een stabiele verbinding tot wel 300Mbps. Dit apparaatje is ontworpen om een zwakke draadloze netwerkverbinding uit te breiden en eventuele blinde vlekken volledig te doen verdwijnen. Het is super eenvoudig te gebruiken: je hoeft alleen maar de wifi versterker in het stopcontact te plaatsen en de setup wizard software interface te volgen.

Wat deze wifi versterker zo bijzonder maakt, is dat het ondersteunt 2.4 GHz verbindingen en verschillende netwerkbeveiligingsopties, zoals WPA2, WEP en WPA. Bovendien heeft het geen antennes nodig, waardoor het een compacte en eenvoudige oplossing is voor een probleemloze internetverbinding in huis.

Met de Trusted Goods® wifi versterker hoef je nooit meer last te hebben van traag internet of een modem met een kort bereik. Het is de perfecte oplossing om overal in huis stabiel internet te hebben. Of je nu wilt werken in de zolderkamer, een film wilt streamen in de tuin of gewoon wilt surfen op je telefoon in de keuken: met deze wifi versterker ben je verzekerd van een goede verbinding.

Het enige nadeel is dat het alleen werkt met een 2.4 GHz verbinding. Maar over het algemeen is het een geweldige oplossing voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en betaalbare manier om het wifi-signaal in huis te versterken. Ik raad deze wifi versterker zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Linksys MR7350 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Linksys MR7350 zwart

 • list plusDe wifi versterker heeft een snelle verbinding, waardoor je zonder haperingen kunt streamen en gamen.
 • list plusDe wifi versterker is eenvoudig te installeren en te bedienen, zelfs als je weinig verstand hebt van routers.
 • list plusDe wifi versterker heeft een overzichtelijke app, waarmee je gemakkelijk de instellingen kunt aanpassen.

Nadelen Linksys MR7350 zwart

 • list plusDe wifi versterker heeft twee uitstekels, waardoor je hem niet overal kunt neerzetten.
 • list plusDe 2.4 GHz frequentie is niet standaard uit te schakelen, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusJe kunt de router alleen configureren via een app, die een hoge IOS versie vereist, wat voor sommige gebruikers een beperking kan zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.5

Ben jij op zoek naar een razendsnelle router die jouw hele huis voorziet van wifi? Dan is de Linksys MR7350 zwart iets voor jou! Deze router biedt snelheden tot wel 1800 Mbps en is voorzien van wifi 6, wat betekent dat je met meerdere apparaten tegelijk online kan zijn zonder dat je wifi trager wordt. Dit is vooral handig als je veel smart home apparaten in huis hebt.

Een groot voordeel van deze router is de Intelligent Mesh™-technologie. Dit zorgt ervoor dat alle apparaten in huis van razendsnelle wifi worden voorzien, zelfs op de zolder of in de verste hoekjes van het huis. En als je nog meer dekking nodig hebt, kan je gemakkelijk extra Velop WiFi 6-nodes toevoegen.

Ook fijn is dat de router automatisch firmware-updates uitvoert, zodat je altijd beschermd bent tegen hackers en virussen. Daarnaast kan je via de app van Linksys het internetgebruik van je kinderen in de gaten houden en beperken. Superhandig toch?

Wat deze router echt onderscheidt van andere routers is dat hij gemakkelijk in te stellen is met de Linksys-app en dat je via dezelfde app het hele netwerk kan beheren. Zo kan je bijvoorbeeld een gastnetwerk instellen en precies zien welke apparaten verbinden zijn.

Al met al is de Linksys MR7350 zwart een uitstekende router die jouw hele huis voorziet van razendsnel internet. Of je nu wilt gamen, streamen of gewoon wilt surfen, deze router zorgt ervoor dat je altijd verbonden bent.

Persoonlijk vind ik de Intelligent Mesh™-technologie en de mogelijkheid om het netwerk via de app te beheren echt geweldig. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat de router automatisch updates uitvoert. Het enige nadeel is dat de router maar twee wifi-antennes heeft, maar dat zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Huawei WiFi WS5200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Huawei WiFi WS5200 is een compacte basisklasse router. Met deze router zet je een wifi-verbinding op met dekking in een klein appartement of op 1 verdieping van een rijtjeshuis. De router is compact, waardoor je deze onopvallend op een kastje of bijvoorbeeld achter je tv plaatst. Dankzij de ingebouwde internetbeveiliging ga je veilig online. Je bent beschermt tegen hackers of virussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Huawei WiFi AX3 Dual-core wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huawei WiFi AX3 Dual-core wit

 • list plusDeze wifi versterker ondersteunt de nieuwste wifi-standaard, wat zorgt voor snellere en betrouwbaardere verbindingen.
 • list plusDankzij de dual-core processor biedt deze wifi versterker betere prestaties en minder vertragingen.
 • list plusDeze wifi versterker heeft een mesh-functie, wat zorgt voor een naadloze dekking in het hele huis.

Nadelen Huawei WiFi AX3 Dual-core wit

 • list plusHet beperkte aantal LAN-poorten kan leiden tot beperkte bekabelde verbindingen.
 • list plusDeze wifi versterker heeft een beperkte handleiding, wat het moeilijker kan maken om het apparaat in te stellen.
 • list plusHet ontbreken van een USB-poort kan het moeilijker maken om apparaten aan te sluiten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De Huawei WiFi AX3 Dual-core wit is de perfecte router voor grote huishoudens met veel mobiele apparaten. Dankzij het nieuwste Wi-Fi standaard 6 (AX) is het netwerk stabieler en sneller bij een groot aantal verbonden toestellen. De Dual-Band netwerk zorgt ervoor dat het verkeer op jouw Wi-Fi netwerk elkaar niet in de weg zit. Met de Huawei AI Life app kun je de router gemakkelijk configureren en met de MU-MIMO behoud je Wi-Fi zijn snelheid bij gelijktijdige gebruikers.

De router beschikt over ouderlijke controle en een VPN-passthrough voor anoniem surfen. Ook kun je een gast-netwerk opstellen en is de router voorzien van een muurbeugel. Het ontbreken van Power over Ethernet (PoE) en Quality of Service (QoS) zijn een nadeel, maar de maximale totale Wi-Fi snelheid van 3000 Mbps maakt dit ruimschoots goed.

Wat deze router echt onderscheidt van andere routers is de handige optie om met 1 tikje verbinding te maken, waardoor je het wifi wachtwoord niet meer aan je vrienden hoeft te geven. Je telefoon tegen de router houden is voldoende. Dit is niet alleen handig, maar ook een leuke gimmick.

Kortom, de Huawei WiFi AX3 Dual-core wit is een uitstekende keuze voor grote huishoudens met veel mobiele apparaten. Het biedt snel en stabiel internet, ouderlijke controle en een VPN-passthrough. De handige optie om met 1 tikje verbinding te maken is een leuke gimmick die het product net wat extra's geeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wifi versterkers. Er zijn immers 128 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!