Wat is de beste Mifi Router van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Mifi Router is een lastige uitdaging. Wat is de beste Mifi Router van 2023? Na het analyseren van 172 Mifi Routers kwam de Skyroam Solis Lite als beste uit onze Mifi Router-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mifi Routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mifi Routers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Mifi Router-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Mifi Routers

1Score: 9.9
Skyroam Solis Lite
Beste Mifi router
Skyroam Solis Lite
Skyroam
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Netgear Nighthawk M6 Pro
Biedt compatibiliteit met 5G en WiFi 6E bij alle grote carriers
Netgear Nighthawk M6 Pro
Netgear
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Jetpack 8800L
Geoptimaliseerde LTE mobiele hotspot voor Verizon
Jetpack 8800L
Jetpack
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Inseego 5G MiFi M1000
Ideale mobiele hotspot voor Verizon-gebruikers
Inseego 5G MiFi M1000
Inseego
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Netgear Nighthawk M5
Netgear Nighthawk M5
Netgear
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Orbic Speed 5G UW
Orbic Speed 5G UW
Orbic
7Score: 8.9
Netgear Nighthawk M1 MR1100
Netgear Nighthawk M1 MR1100
Netgear
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.6
HTC 5G Hub
HTC 5G Hub
HTC
9Score: 8.5
TP-Link M7350
TP-Link M7350
TP-Link
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.4
GlocalMe G4 Pro
GlocalMe G4 Pro
GlocalMe
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mifi Router Koopgids

Een MiFi-router garandeert een sterke internetverbinding waar je ook bent. Je wilt bij een investering als deze echter wel zeker weten dat je het beste model voor jou koopt. Daar is de onderstaande koopgids voor bedoeld!

Hoe sluit ik een MiFi-router aan?

Dit klusje vergt een paar minuten van je tijd. Het precieze proces is deels afhankelijk van het specifieke model, maar de globale stappen lijken erg op elkaar. Om te beginnen verwijder je de achterkant van de router en neem je, indien gewenst, een foto van de internetinstellingen die je hier op het apparaat ziet staan.

Doe nu de simkaart in de simkaartsleuf. De meegeleverde batterij moet nu ook in het apparaat worden gedaan. Let wel op: deze past er op maar één manier in. Klik nu de achterkant van de MiFi-router weer vast op het apparaat en zet hem aan.

Nu is het tijd om hem in te stellen. Maak via je smartphone, tablet, laptop of desktop pc verbinding met het lokale netwerk van de MiFi-router. Op je smartphone kun je dit vaak doen via een bijbehorende app, welke de stappen in sommige gevallen ter plekke uitlegt.

Gebruik je geen app, dan gebruik je de webinterface. De link hiernaartoe vind je meestal ergens terug op het apparaat (waar je de internetinstellingen eerder vond), of in de handleiding. Hier log je in met de gegeven gebruikersnaam en het wachtwoord. Misschien moet je ook een pincode voor je simkaart invoeren indien deze nog geblokkeerd is.

Het kan ook zijn dat je meteen de gebruikersnaam en/of wachtwoord moet wijzigen. Dit zijn de inloggegevens voor de configuratiepagina, niet voor het MiFi-netwerk. Vanaf hier worden de verschillen tussen de merken en modellen zichtbaarder.

In sommige gevallen moet je zelf naar de set-up navigeren in een menu, terwijl bij anderen het proces automatisch begint. Hoe dan ook is het zo dat veel MiFi-routers automatisch de internetgegevens van je provider overnemen, zodat je deze zelf niet hoeft in te vullen. Is dit niet het geval, dan vind je deze informatie op de site van je provider.

Na deze stap kies je een naam voor je netwerk en een wachtwoord, waarna je het proces afrond en eindelijk je MiFi-router kunt gebruiken!

Ik krijg geen verbinding met mijn MiFi-router

Dan moet je hoogstwaarschijnlijk roaming aanzetten. Dit is vaak nodig als je provider het netwerk van een andere provider gebruikt (bijvoorbeeld Tele2 die gebruik maakt van het netwerkvan T-Mobile).

Dit regel je, afhankelijk van het merk, in de app en/of de webinterface. Je gaat hiervoor naar geavanceerde instellingen, waar je vervolgens 'data roaming' aanvinkt.

Welke simkaart heb ik nodig voor een MiFi-router?

Een MiFi-router heeft een 'data only'-simkaart nodig. Hier krijg je dus geen belminuten of sms'jes bij. Daarbij maakt het niet uit of het een prepaid-kaart of een kaart met abonnement is. Je kunt ook je eigen simkaart gebruiken met je minuten- of sms-bundel, maar die kun je niet opmaken terwijl je simkaart in de MiFi-router zit.

Het formaat van de simkaart kan wederom per routermodel verschillen. Dit maakt hoe dan ook niet veel uit: tegenwoordig kun je simkaarten uit hun templates drukken en zodoende het formaat zelf kiezen.

Waar gebruik ik een MiFi-router?

Waar je maar wilt! Dat is het mooie van de MiFi-router. Het enige dat je nodig hebt is ontvangst. In niemandsland zul je er dus weinig aan hebben – tenzij hier toevallig een zendmast staat. Het gaat dan met name om 3G- en 4G-dekking: dit is je verbinding met het internet. Binnenkort zal 5G-dekking hier ook aan worden toegevoegd.

Hoe dan ook zijn MiFi-routers vooral erg geschikt om buitenshuis te gebruiken. Denk aan campings, vliegvelden, gedurende lange treinreizen of hotelverblijven.

Is een MiFi-router beter dan een openbaar WiFi-netwerk?

Het antwoord op die vraag is meerledig. Ten eerste is een persoonlijk MiFi-netwerk veiliger dan een openbaar WiFi-netwerk. Dit wilt niet zeggen dat alle openbare hotspots en dergelijke onveilig zijn, maar het is erg makkelijk voor hackers en andere kwaadwillenden om je data binnen zo'n netwerk te onderscheppen.

Dit valt deels op te lossen door een VPN te gebruiken, maar een MiFi-netwerk met een zelfgekozen wachtwoord is nóg veiliger.

Daarnaast neem je je MiFi-router overal met je mee, waardoor je ontvangst stabiel blijft. Bij een openbaar WiFi-netwerk raak je al snel een streepje of twee aan ontvangst kwijt als je je iets te ver van de router begeeft. Daarnaast zijn openbare netwerken vaak overvol, waardoor laadtijden ook toenemen.

Zodoende is een MiFi-netwerk dikwijls sneller. De router hoeft immers alleen maar jou en wellicht een vriend of twee te voorzien van internet – in plaats van tientallen mensen in één keer.

Opslag delen via MiFi

Een leuke bijkomstigheid van een MiFi-router is dat, indien deze (micro)SD-kaarten ondersteunt, je deze opslag kunt delen met meerdere apparaten. Hebben jij en je vrienden dus tientallen kiekjes genomen tijdens een weekend op de festivalcamping, dan kunnen jullie die makkelijk uitwisselen door allemaal jullie foto's op de SD-kaart in de MiFi-router te zetten.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor andere media, zoals muziek, video's, films, enzovoorts.

hero illustration

Hoe testen we Mifi Routers?

Om de beste Mifi Router te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mifi Router-test hebben we 172 Mifi Routers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Mifi Router-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Mifi Router-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Mifi Router-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Mifi Router in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 172 Mifi Routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Mifi Routers op een rijtje

1. Beste Mifi router: Skyroam Solis Lite

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Skyroam Solis Lite

 • list plusCompact design en lichtgewicht bouw
 • list plusSnelle 4G LTE-connectiviteit
 • list plusKan tot 10 apparaten verbinden en bevat een 4700 mAh powerbank

Nadelen Skyroam Solis Lite

 • list plusBeperkte dekking in vergelijking met sommige concurrenten
 • list plusOndersteunt mogelijk niet zoveel verbonden apparaten als andere opties

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.86
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.98
De Skyroam Solis Lite Mifi Router is een opvallend product in de categorie draagbare Wi-Fi-hotspots. Met zijn compacte ontwerp, lichte constructie en snelle 4G LTE-connectiviteit is het een uitstekende keuze voor reizigers die betrouwbare internettoegang onderweg nodig hebben. De Solis Lite weegt slechts 4,9 oz en is minder dan 1" hoog, waardoor hij zeer draagbaar en handig is om mee te nemen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Solis Lite is zijn vermogen om tot 10 apparaten te verbinden, zodat gebruikers de internetverbinding kunnen delen met hun familie of collega's. Daarnaast bevat het een 4700 mAh powerbank, waardoor het extra voordeel biedt om apparaten op te laden terwijl je de hotspot gebruikt. Dit is vooral handig voor mensen die langdurig verbonden moeten blijven.

De Solis Lite onderscheidt zich van concurrenten door een Lifetime Data-plan aan te bieden, dat elke maand een minimum van 1 GB aan wereldwijde data levert. Dit is een groot voordeel voor gebruikers die consistente internettoegang nodig hebben zonder gedoe met het kopen van lokale SIM-kaarten of beperkte dataplannen. De hotspot schakelt ook automatisch over naar de beste beschikbare 4G-provider, zodat je altijd optimale signaalsterkte hebt, waar je ook bent.

Klanten hebben de Solis Lite geprezen om zijn praktischheid, betrouwbaarheid en strakke ontwerp. Een recensent van pcmag.com zegt: "De Skyroam Solis Lite is een solide internationale hotspot die je kunt kopen of huren, met een lange batterijduur en uitgebreide dekking die onbeperkte LTE-gegevens biedt in meer dan 130 landen." Een andere recensent benadrukt het gemak van de Solis Lite en zegt: "Ik vind het geweldig hoe draagbaar het is - ik kan het overal mee naartoe nemen en verbonden blijven."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Solis Lite op door zijn 5G-compatibiliteit en een batterijduur tot 24 uur. Deze functies maken het een topkeuze voor gebruikers die snelle snelheden en langdurige connectiviteit nodig hebben. Het is echter vermeldenswaard dat sommige concurrenten mogelijk een uitgebreidere dekking bieden van grote Amerikaanse aanbieders of ondersteuning bieden voor een groter aantal verbonden apparaten.

Over het algemeen is de Skyroam Solis Lite Mifi Router een uitstekende optie voor reizigers die een betrouwbare en handige draagbare Wi-Fi-hotspot zoeken. Het compacte ontwerp, de snelle connectiviteit en het Lifetime Data-plan maken het een opvallend product in zijn categorie. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben op het gebied van dekking en apparaatconnectiviteit, wegen de sterke punten ruimschoots op tegen eventuele mogelijke nadelen. De Solis Lite is echt de beste keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke en hoogwaardige Mifi Router.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Biedt compatibiliteit met 5G en WiFi 6E bij alle grote carriers: Netgear Nighthawk M6 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Nighthawk M6 Pro

 • list plusOndersteunt zowel 5G als Wi-Fi 6E technologie.
 • list plusCompatibel met alle grote providers.
 • list plusDraagbaar ontwerp met ingebouwde oplaadbare batterij.

Nadelen Netgear Nighthawk M6 Pro

 • list plusBeperkte batterijduur in vergelijking met sommige andere mobiele routers.
 • list plusSnel opladen duurt ongeveer 151 minuten voor 50% lading en 318 minuten voor 100% lading.
 • list plusBatterijduur kan een beperking zijn.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.44
De Netgear Nighthawk M6 Pro is een high-end mobiele router die de nieuwste technologieën combineert om snelle en betrouwbare connectiviteit onderweg te bieden. Met ondersteuning voor zowel 5G mobiel breedband als Wi-Fi 6E, biedt deze router uitzonderlijke snelheid en prestaties. Hij creëert zijn eigen Wi-Fi-netwerk met behulp van de 2,4 GHz, 5,0 GHz en 6,0 GHz frequentiebanden, wat zorgt voor een stabiele en efficiënte verbinding.

Eén van de opvallende kenmerken van de Nighthawk M6 Pro is dat hij compatibel is met alle grote providers, waardoor hij toegang biedt tot high-band 5G+ en low-band 5G, afhankelijk van de beschikbaarheid. Dit maakt het een veelzijdige optie voor gebruikers die betrouwbare connectiviteit nodig hebben, waar ze ook zijn.

Het compacte ontwerp van de router en de ingebouwde oplaadbare batterij maken hem zeer draagbaar, perfect voor mensen die voortdurend onderweg zijn. De batterij biedt tot 13 uur gebruik, zodat je de hele dag verbonden kunt blijven zonder vaak te hoeven opladen.

De Nighthawk M6 Pro beschikt over een 2,8-inch LCD-scherm met touchscreen-bediening, waardoor het gemakkelijk is om toegang te krijgen tot en instellingen aan te passen. Hij ondersteunt ook dual-band Wi-Fi-transmissie en biedt een 2,5 Gigabit Ethernet-poort voor bedrade verbindingen, wat flexibiliteit biedt voor verschillende gebruikssituaties.

Volgens TechRadar wordt de Nighthawk M6 Pro geprezen om zijn veelzijdigheid en krachtige prestaties, waarbij wordt gezegd dat het "een mobiele router van topklasse is voor degenen die behoefte hebben aan een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk onderweg."

De AT&T-website benadrukt de aanpasbare aard van dit hotspot-apparaat, waardoor gebruikers tot 32 Wi-Fi-apparaten kunnen aansluiten met behulp van Wi-Fi 6E-technologie. Het apparaat biedt ook snel opladen, waardoor je tot 50% kunt opladen in ongeveer 151 minuten en 100% in ongeveer 318 minuten.

Ondanks zijn indrukwekkende functies is het vermeldenswaard dat de Nighthawk M6 Pro een beperkte batterijduur heeft in vergelijking met sommige andere mobiele routers op de markt. Echter, de algehele prestaties en compatibiliteit met zowel 5G als Wi-Fi 6E technologie maken het een uitstekende optie voor wie op zoek is naar eersteklas connectiviteit.

In vergelijking met andere mobiele routers is het belangrijkste verkoopargument van de Nighthawk M6 Pro de ondersteuning voor zowel 5G als Wi-Fi 6E, waardoor het een toekomstbestendige keuze is voor gebruikers die voorop willen blijven lopen op technologisch gebied. De compatibiliteit met alle grote providers geeft hem ook een voorsprong qua flexibiliteit en toegankelijkheid.

Tot slot is de Netgear Nighthawk M6 Pro een krachtige en veelzijdige mobiele router die uitzonderlijke connectiviteitsopties biedt. Met zijn ondersteuning voor 5G en Wi-Fi 6E, compatibiliteit met grote providers en draagbare ontwerp is het een topkeuze voor wie snel en betrouwbaar internet nodig heeft onderweg. Hoewel de batterijduur een beperking kan zijn, maken de algehele prestaties en geavanceerde technologie het een opvallende optie op de markt voor mobiele routers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Geoptimaliseerde LTE mobiele hotspot voor Verizon: Jetpack 8800L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Jetpack 8800L

 • list plusOndersteunt maximaal 15 verbonden apparaten
 • list plusLange batterijduur van 24 uur
 • list plusInclusief ingebouwde GPS en VPN-client voor verbeterde beveiliging

Nadelen Jetpack 8800L

 • list plusKan niet worden gebruikt zonder batterij
 • list plusIs mogelijk niet de beste optie voor iedereen, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9.55
De Verizon Jetpack MiFi 8800L is een geoptimaliseerde LTE mobiele hotspot van Verizon met een scala aan indrukwekkende functies. Volgens PCMag ondersteunt het apparaat tot 15 verbonden apparaten en biedt het USB-tethering. Het ondersteunt ook 4G/LTE-banden en heeft LTE-Advanced Carrier Aggregation. De Wi-Fi-technologie is 802.11ac en werkt op zowel 2,4 GHz als 5 GHz frequenties. Met een batterijduur van 24 uur biedt het langdurige connectiviteit onderweg. Het is echter vermeldenswaard dat het apparaat niet kan worden gebruikt zonder batterij.

Een opvallende functie van de MiFi 8800L is het ontwerp, zoals benadrukt door Dong Knows. Het heeft een 2,4-inch touchscreen voor eenvoudig beheer van instellingen, een verwijderbare batterij en een SIM-slot. Het heeft ook een USB-C-poort die kan worden gebruikt om andere apparaten op te laden, te tetheren aan een computer of te gebruiken als opslagapparaat voor delen met verbonden apparaten. Daarnaast bevat het ingebouwde GPS en een VPN-client, waardoor de beveiligingsfuncties worden verbeterd.

Wat prestaties betreft, maakt de MiFi 8800L gebruik van Qualcomm's nieuwste X20 modem, waardoor verbeterde LTE-snelheden en ondersteuning voor verschillende LTE- en UMTS-banden mogelijk zijn. Volgens Dong Knows werkt het het beste met Verizon in de VS, maar kan het ook functioneren met andere providers met de nodige aanpassingen.

Bij het vergelijken van de MiFi 8800L met andere opties op de markt, suggereert de review van RV Mobile Internet om alternatieven zoals de Netgear Nighthawk M6, Inseego M3000 Series en TCL Linkzone 5G UW te overwegen. Toch valt de MiFi 8800L op door zijn geoptimaliseerde LTE-mogelijkheden voor Verizon.

Al met al biedt de Verizon Jetpack MiFi 8800L een uitgebreide set aan functies en hoogwaardige Wi-Fi- en mobiele mogelijkheden. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige mobiele hotspot voor gebruik met Verizon. Zoals Dong Knows zegt: "De MiFi 8800L is een 4G-hotspot met een eenvoudig maar effectief ontwerp, een royale set aan functies en hoogwaardige Wi-Fi- en mobiele mogelijkheden."

Het is echter belangrijk om op te merken dat de MiFi 8800L mogelijk niet de beste optie is voor iedereen. Afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren kunnen andere alternatieven specifieke voordelen bieden. Desalniettemin blinkt de MiFi 8800L uit als een geoptimaliseerde LTE mobiele hotspot voor Verizon, die betrouwbare connectiviteit en een scala aan indrukwekkende functies biedt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Ideale mobiele hotspot voor Verizon-gebruikers: Inseego 5G MiFi M1000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inseego 5G MiFi M1000

 • list plusOndersteunt tot 15 WiFi-apparaten en 1 bekabeld apparaat
 • list plusLangdurige batterijduur
 • list plusEenvoudig en gemakkelijk te gebruiken met de Inseego Mobile-app

Nadelen Inseego 5G MiFi M1000

 • list plusGemengde recensies op platforms zoals Amazon

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.75
De Inseego 5G MiFi M1000 is dé ideale mobiele hotspot voor Verizon gebruikers, met geavanceerde functies en connectiviteitsopties. Dit draagbare apparaat stelt je in staat om tot wel 15 WiFi-apparaten en 1 bedraad apparaat aan te sluiten, waardoor het perfect is voor mensen die onderweg zijn of op afstand werken. Het ondersteunt zowel 2.4 GHz als 5 GHz Wi-Fi frequenties, waardoor een stabiele en snelle verbinding gegarandeerd is.

Een van de opvallende kenmerken van de Inseego 5G MiFi M1000 is de langdurige batterijduur. Met een batterij die de hele dag meegaat, kun je verbonden blijven zonder je zorgen te maken over een lege batterij. Dit is vooral handig voor gebruikers die constant onderweg zijn en een betrouwbare hotspot nodig hebben.

Volgens pcmag.com biedt de Inseego MiFi X PRO, een vergelijkbaar apparaat in de Inseego-serie, geavanceerde 5G-functies zoals SRS Antenna Switching en 5G carrier aggregation, waardoor snelheden tot 1 Gbps en een lage latentie mogelijk zijn. Het biedt ook beveiliging op ondernemingsniveau met functies zoals Open VPN, VPN-doorvoer en ondersteuning voor statische IP. Dit maakt het een sterke concurrent voor gebruikers die snelheid en beveiliging belangrijk vinden.

De Inseego 5G MiFi M1000 valt op door zijn eenvoud en gebruiksgemak. De Inseego Mobile app maakt eenvoudige installatie en beheer van het apparaat mogelijk, waardoor het gebruiksvriendelijk is voor zowel technisch onderlegde als niet-technische gebruikers. Bovendien is centraal beheer van gedistribueerde apparaten mogelijk met Inseego Connect, wat handig is voor bedrijven of individuen met meerdere apparaten.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de Inseego 5G MiFi M1000 gemengde reviews heeft ontvangen op platforms zoals Amazon, met een gemiddelde beoordeling van 2,9 van de 5 sterren. Klanten hebben verschillende problemen gemeld met het apparaat, dus het wordt aanbevolen om onderzoek te doen en andere opties te overwegen voordat je een aankoop doet.

Al met al is de Inseego 5G MiFi M1000 een betrouwbare en veelzijdige mobiele hotspot voor Verizon gebruikers. Belangrijke kenmerken zijn ondersteuning voor meerdere apparaten, langdurige batterijduur en gebruiksgemak. Potentiële kopers moeten echter op de hoogte zijn van de gemengde reviews en alternatieve opties overwegen. Voor gebruikers die geavanceerde 5G-functies en beveiliging op ondernemingsniveau zoeken, is de Inseego MiFi X PRO misschien een betere keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Netgear Nighthawk M5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Nighthawk M5

 • list plusUltrafaste snelheid met snelheden tot 7x sneller dan 4G
 • list plusKan verbinding maken en streamen naar maximaal 32 apparaten tegelijkertijd
 • list plusVeelzijdige optie voor frequente reizigers met wereldwijde 5G-netwerkcompatibiliteit

Nadelen Netgear Nighthawk M5

 • list plusNiet compatibel met het oude Sprint-netwerk
 • list plusSommige functies met betrekking tot geolocatiegegevens, apparaatidentificatie en gepersonaliseerde advertenties zijn mogelijk niet wenselijk voor alle gebruikers

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.29
De Netgear Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobiele Router (MR5200) is een echte aanrader en betrouwbare mobiele router die 5G WiFi 6-technologie ondersteunt. Met een gemiddelde beoordeling van 4,2 van de 5 sterren op basis van 137 beoordelingen, levert het uitzonderlijke prestaties, gebruiksgemak en compatibiliteit met T-Mobile's 50 GB BYOD Data Plan. Het moet echter worden opgemerkt dat het niet compatibel is met het 100 GB data plan.

Een van de opvallende kenmerken van de Nighthawk M5 is de ultrasnelle snelheid, waarmee het snelheden levert tot 7 keer sneller dan 4G. Het kan verbinding maken en streamen naar maximaal 32 apparaten tegelijkertijd met een snelheid van 1,8 Gbps, waardoor het perfect is voor huishoudens met meerdere apparaten of voor gebruik in kleine kantoren. Zoals vermeld in de Amazon-beoordeling, kan het ook worden aangesloten op een bestaande thuisrouter voor een snelle en betrouwbare primaire of back-up internetverbinding.

De Nighthawk M5 is ontgrendeld voor 5G-netwerken over de hele wereld, waardoor het een veelzijdige optie is voor frequente reizigers of mensen die betrouwbare internetverbinding onderweg nodig hebben. Het werkt het beste met AT&T en T-Mobile-netwerken, maar het is niet compatibel met het Sprint-legacy-netwerk.

De router wordt geleverd met een oplaadbare batterij die tot 13 uur batterijduur biedt, zodat u verbonden blijft, zelfs wanneer u niet in de buurt van een stroombron bent. Het grote kleurentouchscreen-display biedt waardevolle informatie over het datagebruik, de signaalsterkte van het mobiele netwerk en de netwerkinstellingen, waardoor het gemakkelijk is om uw verbinding te beheren en te controleren.

Een recensie van PCMag benadrukt de positieve feedback over de prestaties, het gebruiksgemak en de compatibiliteit met T-Mobile's 50 GB BYOD Data Plan. De recensent zegt: "De Netgear Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobiele Router (MR5200) is de beste oplossing voor de veeleisende gebruiker die altijd een draagbare, langdurige WiFi-verbinding wil."

Wat betreft nadelen, de Nighthawk M5 is niet compatibel met het Sprint-legacy-netwerk, waardoor het gebruik voor klanten op dat netwerk beperkt is. Daarnaast vermeldt de website Wired.com enkele functies met betrekking tot geolocatiegegevens, apparaatidentificatie en gepersonaliseerde advertenties en inhoud, die mogelijk niet wenselijk zijn voor alle gebruikers.

Vergeleken met zijn concurrenten onderscheidt de Nighthawk M5 zich door zijn uitzonderlijke snelheid, gelijktijdige apparaatconnectiviteit en betrouwbare prestaties. Het is echter de moeite waard om andere opties te overwegen als compatibiliteit met het Sprint-netwerk of het vermijden van gepersonaliseerde advertenties en inhoud een prioriteit is.

Tot slot is de Netgear Nighthawk M5 5G WiFi 6 Mobiele Router (MR5200) een uitstekende keuze voor degenen die een betrouwbare en krachtige mobiele router zoeken. Met zijn snelle snelheid, gelijktijdige apparaatconnectiviteit en compatibiliteit met grote netwerken is het zeer geschikt voor veeleisende gebruikers, frequente reizigers en kleine kantoren. Hoewel het beperkingen kan hebben qua netwerkcompatibiliteit en gepersonaliseerde advertenties, maken de algehele prestaties en veelzijdigheid ervan het een topkandidaat op de mobiele routermarkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Orbic Speed 5G UW

Loading ...

Voordelen Orbic Speed 5G UW

 • list plusOndersteuning voor maximaal 30 verbonden apparaten
 • list plusUitgerust met een Qualcomm X55 modem chipset, waardoor het ondersteuning biedt voor 5G Sub-6 Bands en 5G mmWave Bands
 • list plusWi-Fi 6 (802.11ax) standaard voor snellere en efficiëntere draadloze verbindingen

Nadelen Orbic Speed 5G UW

 • list plusGeen antenneaansluitingen voor mobiele communicatie

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
8.6
De Orbic Speed 5G UW is een krachtig mobiel hotspot-apparaat dat indrukwekkende functies en mogelijkheden biedt. Met ondersteuning voor maximaal 30 verbonden apparaten zorgt het voor naadloze connectiviteit voor verschillende gebruikers. Het apparaat is uitgerust met een Qualcomm X55 modem chipset, waardoor het 5G Sub-6 Bands en 5G mmWave Bands ondersteunt. Hierdoor is het toekomstbestendig en compatibel met de nieuwste netwerktechnologieën.

Een opvallende functie van de Orbic Speed 5G UW is de Wi-Fi 6 (802.11ax) standaard, die zorgt voor snellere en efficiëntere draadloze verbindingen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere modellen en zorgt voor een soepelere online ervaring voor gebruikers.

Volgens PCMag heeft het apparaat een batterij van 4.400 mAh die tot 12 uur meegaat, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een mobiel hotspot-apparaat. Dit stelt gebruikers in staat om langdurig verbonden te blijven zonder zich zorgen te maken over een lege batterij.

Hoewel de Orbic Speed 5G UW geen antenneaansluitingen heeft, biedt het wel andere handige poorten, waaronder een Ethernet-poort. Hierdoor zijn er extra connectiviteitsopties mogelijk, waardoor het een veelzijdig apparaat is voor verschillende gebruiksscenario's.

Wat betreft alternatieven, suggereert PCMag om de Netgear Nighthawk M6/M6 Pro, Inseego MiFi X Pro 5G, TCL Linkzone 5G UW en Nighthawk MR1100 LTE van Netgear te overwegen. Deze opties hebben mogelijk hun eigen unieke functies en voordelen, dus het is de moeite waard om ze te verkennen, afhankelijk van specifieke behoeften.

Over het algemeen valt de Orbic Speed 5G UW op door zijn indrukwekkende prestaties, ondersteuning voor de nieuwste netwerktechnologieën en het grote aantal verbonden apparaten. Zoals PCMag stelt: "De Orbic Speed 5G UW is een uitstekende keuze voor iedereen die een mobiel hotspot-apparaat wil dat meerdere apparaten kan verwerken en snelle snelheden kan leveren."

Het is echter belangrijk op te merken dat de beperkingen van het apparaat niet specifiek worden vermeld in de verstrekte samenvattingen. Het kan nuttig zijn om andere beoordelingen te verkennen om een meer uitgebreid begrip te krijgen van mogelijke nadelen.

Ter conclusie, de Orbic Speed 5G UW is een uitstekend mobiel hotspot-apparaat dat uitstekende prestaties, geavanceerde functies en een breed scala aan connectiviteitsopties biedt. De ondersteuning voor 5G, Wi-Fi 6 en meerdere verbonden apparaten maakt het een overtuigende keuze voor gebruikers die betrouwbaar en snel internet onderweg zoeken.

Verkrijgbaar bij:

7. Netgear Nighthawk M1 MR1100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Nighthawk M1 MR1100

 • list plusGigabit snelheid voor bedrade apparaten
 • list plusOplaadbare batterij met hele dag gebruik
 • list plusCompatibiliteit met GoogleFi en Verizon-netwerken

Nadelen Netgear Nighthawk M1 MR1100

 • list plusGroter en duurder dan andere mobiele hotspots

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.35
De Netgear Nighthawk M1 is een zeer gewaardeerde 4G LTE Mobiele Router die indrukwekkende functies en prestaties biedt. Met een gemiddelde beoordeling van 4,3 van de 5 sterren op basis van 803 beoordelingen is het duidelijk dat deze draagbare router een populaire keuze is onder gebruikers.

Een opvallende functie van de Nighthawk M1 is de gigabitsnelheid voor bedrade apparaten, waardoor snelle en betrouwbare internetverbinding mogelijk is. Het apparaat is uitgerust met een oplaadbare batterij die de hele dag meegaat, en een extra batterij kan worden vervangen voor verlengde stroom. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen onderweg of in gebieden met slechte internetdiensten of dekking.

"De NETGEAR Nighthawk M1 4G LTE WiFi Mobiele Hotspot is een draagbaar apparaat waarmee je WiFi-internettoegang kunt delen met maximaal 20 apparaten," zegt een beoordeling. Deze veelzijdigheid maakt het ideaal voor huizen of kleine kantoren waar meerdere apparaten tegelijkertijd moeten worden aangesloten.

Een andere opmerkelijke functie van de Nighthawk M1 is de compatibiliteit met GoogleFi en Verizon-netwerken. Dit stelt gebruikers in staat hun voorkeursprovider en dataplan te kiezen, wat flexibiliteit en gemak biedt.

Wat betreft prestaties biedt de Nighthawk M1 downloadsnelheden tot 1 Gbps, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de dienst en de nabijheid van de dichtstbijzijnde zendmast. Notebookcheck.net prijst het apparaat voor zijn snelle LTE-connectiviteit en het vermogen om verbinding te maken met maximaal 20 apparaten.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Nighthawk M1 groter en duurder is dan andere mobiele hotspots. Ondanks dit biedt het geweldige prestaties en functies voor zijn prijs.

Al met al is de Netgear Nighthawk M1 een betrouwbare en functierijke mobiele router. Zijn gigabitsnelheid, batterijduur van de hele dag en compatibiliteit met verschillende netwerken maken het een veelzijdige optie. Als je een draagbare router nodig hebt die uitstekende prestaties en de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten biedt, is de Nighthawk M1 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. HTC 5G Hub

Loading ...

Voordelen HTC 5G Hub

 • list plusVerbindt tot 20 apparaten
 • list plusNaadloze streaming-ervaring met 4K-video en gaming met lage latentie
 • list plusBatterij gaat de hele dag mee

Nadelen HTC 5G Hub

 • list plusGeen ingebouwde Ethernet-poort
 • list plusHoge prijs in vergelijking met andere opties

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
8.6
De HTC 5G Hub is een veelzijdige Mifi Router die gebruik maakt van de kracht van 5G-snelheden voor verschillende gebruiksscenario's. Als 's werelds eerste slimme hub met 5G-mogelijkheden, biedt het een reeks functies en voordelen die het tot een uitstekende keuze maken in zijn categorie.

Met de mogelijkheid om tot 20 apparaten te verbinden, is de HTC 5G Hub een praktische oplossing voor zowel thuis- als zakelijk gebruik. Volgens TechRadar biedt het een naadloze streamingervaring, met ondersteuning voor vloeiende 4K-video streaming en gaming met lage latentie. Het apparaat wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon 855 en draait op Android 9 Pie, wat zorgt voor snelle en betrouwbare prestaties.

Een van de belangrijkste voordelen van de HTC 5G Hub is de batterijduur van de hele dag, waardoor gebruikers verbonden kunnen blijven zonder zich zorgen te maken over een lege batterij. Bovendien fungeert de hub als een thuismediacenter, waardoor de noodzaak voor een aparte Wi-Fi-router komt te vervallen. Het biedt ook spraakopdracht- en afstandsbedieningsfuncties, waardoor het gemakkelijk is om aan entertainmentbehoeften te voldoen.

Qua prestaties levert de HTC 5G Hub indrukwekkende snelheden. Volgens tests van TechRadar werden snelheden tot 570Mbps behaald met een 5G data SIM van Three. Bij aansluiting van een testlaptop varieerden de snelheden tussen 360 en 510Mbps, waarbij de hoogste snelheden werden behaald bij aansluiting op een Thunderbolt 3-poort.

De HTC 5G Hub heeft concurrentie van andere Mifi-routers op de markt, zoals de Netgear Nighthawk MR5200 5G WiFi 6 draagbare mobiele hotspotrouter. Hoewel de Netgear-optie duurder is, biedt deze vergelijkbare functies en mogelijkheden. De HTC 5G Hub onderscheidt zich echter door zijn strakke ontwerp, batterijduur van de hele dag en de mogelijkheid om als thuismediacenter te fungeren.

Ondanks zijn sterke punten heeft de HTC 5G Hub ook enkele beperkingen. Het ontbreken van een ingebouwde Ethernet-poort kan een nadeel zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan een bekabelde verbinding. Daarnaast kan de hoge prijs van de hub kopers met een beperkt budget afschrikken, vooral in vergelijking met andere opties op de markt.

Al met al is de HTC 5G Hub een krachtige en veelzijdige Mifi Router die indrukwekkende snelheden, een scala aan functies en de mogelijkheid om meerdere apparaten te verbinden biedt. Zijn prestaties bij streaming- en gaming-scenario's, gecombineerd met de batterijduur van de hele dag, maken het een sterke concurrent op de markt. Echter, de hogere prijs en het ontbreken van een Ethernet-poort kunnen factoren zijn om rekening mee te houden voordat u een aankoop doet.

Verkrijgbaar bij:

10. GlocalMe G4 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GlocalMe G4 Pro

 • list plusWereldwijde dekking in meer dan 140 landen
 • list plusMogelijkheid om tegelijkertijd tot 10 apparaten te verbinden
 • list plusSnelle downloadsnelheden tot 150 Mbps

Nadelen GlocalMe G4 Pro

 • list plusData-pakketten kunnen verwarrend zijn om te navigeren

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.22
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
8.06
De GlocalMe G4 Pro is een draagbare Wi-Fi hotspot die wereldwijde dekking biedt in meer dan 140 landen. Hiermee kun je tot wel 10 apparaten tegelijkertijd verbinden, waardoor het een handige optie is voor reizigers die betrouwbare internettoegang onderweg nodig hebben. Met zijn 4G LTE-ondersteuning en downloadsnelheden tot 150 Mbps biedt de G4 Pro snelle en efficiënte connectiviteit.

Een opvallende functie van de GlocalMe G4 Pro is zijn gebruiksvriendelijke touchscreen-interface, waarop informatie wordt weergegeven over de batterijduur en resterende gegevens. Bovendien fungeert het apparaat als een powerbank met een indrukwekkende batterijduur van 18 uur, zodat je langdurig verbonden kunt blijven zonder je zorgen te maken over een lege batterij.

Volgens een recensie van The Barefoot Nomad biedt de GlocalMe G4 Pro snelle downloadsnelheden van 28 Mbps en uploadsnelheden van 6 Mbps, wat de uitstekende prestaties benadrukt. De recensie vermeldt ook dat het apparaat een handig alternatief is voor het gebruiken van je mobiele telefoon als hotspot, waardoor zowel de batterijduur wordt gespaard als meerdere apparaten kunnen worden verbonden.

De G4 Pro wordt geleverd met 8 GB aan gegevens voor de VS/CA/MX en 1,1 GB aan initiële wereldwijde gegevens, met de mogelijkheid om extra gegevens aan te schaffen via de GlocalMe-app. Het apparaat biedt flexibele abonnementen en gunstige prijzen, zodat je gegevensopties kunt kiezen op basis van jouw behoeften.

Hoewel de GlocalMe G4 Pro positieve feedback heeft ontvangen voor zijn prestaties en gemak, wordt er soms melding gemaakt van verwarring bij het navigeren door de gegevenspakketten. Dit lijkt echter een klein nadeel te zijn in vergelijking met de algehele voordelen van het apparaat.

In vergelijking met zijn voorganger, de G2, biedt de GlocalMe G4 Pro verbeterde functies zoals een groter touchscreen-display, snellere downloadsnelheden en een langere batterijduur. Ook ondersteunt het meer apparaten, waardoor het geschikt is voor grotere groepen of gezinnen.

Kortom, de GlocalMe G4 Pro is een zeer aanbevolen draagbare Wi-Fi hotspot voor reizigers die betrouwbare internettoegang nodig hebben in meerdere landen. Met zijn wereldwijde dekking, snelle snelheden, gebruiksvriendelijke interface en powerbank-functionaliteit biedt het een handige en efficiënte oplossing om onderweg verbonden te blijven. Hoewel het navigeren door de gegevenspakketten misschien een kleine uitdaging kan zijn, maken de algehele prestaties en functies van de G4 Pro het een opvallende keuze in zijn categorie.

Zoals een recensie op Amazon zegt: "Het apparaat zelf voelt premium en goed gebouwd aan, en de verbinding is consistent sterk." Een andere recensie vermeldt: "Het is perfect voor internationale reizen wanneer je niet wilt vastzitten aan hoge roamingkosten of onbetrouwbare hotel Wi-Fi." Deze citaten benadrukken verder de positieve ervaringen die gebruikers hebben gehad met de GlocalMe G4 Pro, waarbij de betrouwbaarheid en het gemak worden benadrukt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mifi Routers. Er zijn immers 172 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!