Wat is de beste multiroom wifi van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede multiroom wifi is een lastige uitdaging. Wat is de beste multiroom wifi van 2023? Na het analyseren van 172 multiroom wifi kwam de TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1 als beste uit onze multiroom wifi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de multiroom wifi, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 multiroom wifi-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame multiroom wifi-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste multiroom wifi

1Score: 9.9
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1
TP-Link
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
TP-Link Deco X50-Outdoor Mesh WiFi
TP-Link Deco X50-Outdoor Mesh WiFi
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit
Beste Multiroom wifi voor grote huizen
TP-Link Deco M4 Mesh WiFi wit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
TP-Link Deco X50 3-Pack wit
Beste Multiroom wifi voor streaming
TP-Link Deco X50 3-Pack wit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
TP-Link AC1200 wit 2
TP-Link AC1200 wit 2
TP-Link
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Google Nest WiFi Multiroom Wifi sneeuw
Beste Multiroom wifi voor smart homes
Google Nest WiFi Multiroom Wifi sneeuw
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
TP-Link Deco M5 (Uitbreiding) wit
TP-Link Deco M5 (Uitbreiding) wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
TP-Link Deco M9 Plus - Mesh Wifi - 1-pack
TP-Link Deco M9 Plus - Mesh Wifi - 1-pack
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
TP-Link Deco M9 Plus Mesh wit
TP-Link Deco M9 Plus Mesh wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
TP-Link AC1200 wit 1
TP-Link AC1200 wit 1
TP-Link
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Multiroom Wifi Koopgids

Op zoek naar de beste manier om in het hele huis of kantoor een sterk en betrouwbaar wifi-signaal te bieden? Overweeg dan de aanschaf van de een multiroom wifi-oplossing. Of je nu wilt streamen, werken of ontspannen, de beste multiroom wifi zorgt ervoor dat je verbonden blijft, waar je ook bent! Met strategisch geplaatste toegangspunten, naadloze verbindingen en slimme software geniet je van een snelle en betrouwbare internetverbinding in elke kamer.

Wat is multiroom-wifi?

Multiroom-wifi is een type draadloos netwerk dat is ontworpen om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in een hele woning of kantoor. 

In tegenstelling tot een enkel wifi-toegangspunt, gebruikt multiroom-wifimeerdere toegangspunten die je strategisch in een gebouw plaatst om de dekking uit te breiden en te voorkomen dat de signaalsterkte afneemt naarmate de afstand toeneemt. 

Door gebruik te maken van eenmesh-netwerkarchitectuur en slimme software maken apparaten naadloos verbinding met het sterkste toegangspunt en is de signaalsterkte geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen. 

Dit maakt multiroom-wifi een populaire oplossing voor huizen en kantoren waar een betrouwbare wifi-verbinding nodig is voor streaming, werk en andere online activiteiten.

Hoe werkt multiroom-wifi?

Multiroom-wifi werkt door middel van een draadloos netwerk dat bestaat uitmeerdere wifi-toegangspunten die in het hele gebouw zijn geplaatst. 

De toegangspunten zijn onderling verbonden via een mesh-netwerkarchitectuur, waardoor ze naadloos met elkaar communiceren om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in de hele woning of kantoor.

De toegangspunten zijn ontworpen om samen te werken als een enkel netwerk, waarbij ze het signaal versterken en het beste toegangspunt voor elk apparaat bepalen. 

Dit betekent dat apparaten automatisch verbinding maken met het toegangspunt dat het sterkste signaal biedt, waardoor er geen onderbrekingen in de verbinding ontstaan naarmate het apparaat zich verplaatst.

Om een multiroom-wifi-netwerk in te stellen, plaats je de toegangspunten strategisch op verschillende locaties in het gebouw. Dit betekent, afhankelijk van de situatie, dat je ze op verschillende verdiepingen, in verschillende kamers of op verschillende gebieden plaatst.

Om ervoor te zorgen dat het netwerk goed functioneert, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de bandbreedte, beveiliging en het beheer van de toegangspunten. 

Door gebruik te maken van slimme software en configuratieopties optimaliseer je deze factoren om een sterk en betrouwbaar wifi-signaal te bieden in het hele gebouw.

Aankoopcriteria

Bij het kiezen van multiroom-wifi, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste oplossing voor je behoeften krijgt:

 • Dekking: zorg ervoor dat de multiroom-wifi-oplossing voldoende dekking biedt voor je gebouw. Controleer of de toegangspunten voldoende bereik hebben en plaats ze strategisch om dode hoeken te vermijden.
 • Snelheid: controleer de snelheid van het multiroom-wifi-netwerk en zorg ervoor dat deze voldoende snel is voor je internetbehoeften. Houd er rekening mee dat de snelheid kan afnemen naarmate het signaal verder van het toegangspunt vandaan gaat.
 • Beveiliging: zorg ervoor dat de multiroom-wifi-oplossing voldoende beveiligd is om te voorkomen dat ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot het netwerk. Controleer of de oplossing beschikt over WPA2-beveiliging, gastennetwerken en andere beveiligingsfuncties.
 • Configuratie: controleer of de multiroom-wifi-oplossing gemakkelijk te configureren en beheren is. Dit omvat het gebruik van een mobiele app, webinterface of andere tools om het netwerk te beheren en te optimaliseren.
 • Compatibiliteit: controleer of de multiroom-wifi-oplossing compatibel is met je bestaande netwerkapparatuur en -apparaten. Dit omvat onder andere routers, modems, computers, tablets en andere apparaten.
 • Prijs: controleer de prijs van de multiroom-wifi-oplossing en zorg ervoor dat deze past bij je budget. Houd er rekening mee dat duurdere oplossingen over het algemeen betere prestaties en functies bieden.

Hoeveel mesh-routers heb je nodig?

Hoeveel mesh-routers je nodig hebt, hangt af van de grootte en indeling van je huis of kantoor, evenals de wifi-dekking die je nodig hebt. Over het algemeen is het doel van een multiroom-wifi-oplossing om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in het hele gebouw.

Een goede vuistregel is om een toegangspunt te plaatsenin elke kamer waar je wifi-ontvangst nodig hebt. Als je een groot huis hebt met veel kamers en verdiepingen, heb je mogelijk meerdere toegangspunten nodig om een sterk en betrouwbaar signaal te bieden.

Het aantal mesh-routers dat je nodig hebt, kan ook worden beïnvloed door factoren zoals de afstand tussen de toegangspunten, de dikte van de muren en de aanwezigheid van andere interferentiebronnen. In sommige gevallen kan een enkel toegangspunt voldoende zijn om een sterk signaal te bieden in een kleine ruimte, terwijl in andere gevallen meerdere toegangspunten nodig kunnen zijn voor een grote ruimte of een gebouw met meerdere verdiepingen.

Als je niet zeker weet hoeveel mesh-routers je nodig hebt, kun je het beste een professionele wifi-site-survey laten uitvoeren. Een wifi-site-survey meet de signaalsterkte in verschillende delen van je huis of kantoor en geeft aanbevelingen voor het plaatsen van toegangspunten om een sterk en betrouwbaar signaal te bieden.

Waar plaats je de mesh-routers?

Het plaatsen van mesh-routers is een belangrijk onderdeel van het creëren van een multiroom-wifi-netwerk. Het doel is om de toegangspunten strategisch te plaatsen om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in het hele gebouw. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plaatsen van mesh-routers:

 1. Plaats de eerste mesh-router naast je modem: de eerste mesh-router dient zo dicht mogelijk bij de modem te zijn om een sterke en stabiele verbinding te garanderen.
 2. Plaats de mesh-routers op strategische locaties: dit is nodig om de wifi-dekking te maximaliseren. Overweeg factoren zoals de grootte en indeling van de ruimte, de aanwezigheid van muren en andere obstakels en de behoefte aan wifi in verschillende delen van het gebouw.
 3. Plaats de mesh-routers op gelijke afstand van elkaar: plaats de routers op gelijke afstand van elkaar voor een optimale dekking. Overweeg ook om toegangspunten te plaatsen in de buurt van gebieden waar je veel apparaten op het wifi-netwerk gebruikt.
 4. Vermijd storingen: vermijd plaatsing van de mesh-routers in de buurt van potentieel storende apparaten zoals magnetrons, babyfoons en andere draadloze apparaten. Ook dikke muren en metalen constructies verstoren mogelijk het signaal.
 5. Volg de aanwijzingen van de fabrikant: elke mesh-routerfabrikant heeft zijn eigen instructies voor het plaatsen van de mesh-routers. Volg deze aanwijzingen zorgvuldig om de beste resultaten te bereiken en zorg ervoor dat de mesh-routers correct zijn geconfigureerd en beveiligd.

Door de mesh-routers op strategische locaties te plaatsen en rekening te houden met factoren zoals interferentie, dekking en obstakels, bied je een sterk en betrouwbaar wifi-signaal in het hele gebouw.

hero illustration

Hoe testen we multiroom wifi?

Om de beste multiroom wifi te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze multiroom wifi-test hebben we 172 multiroom wifi geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze multiroom wifi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze multiroom wifi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne multiroom wifi-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte multiroom wifi in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 172 multiroom wifi te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste multiroom wifi op een rij

6. Beste Multiroom wifi voor smart homes: Google Nest WiFi Multiroom Wifi sneeuw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest WiFi Multiroom Wifi sneeuw

 • list plusDit mesh systeem heeft een sterk bereik, waardoor het grote ruimtes van wifi kan voorzien.
 • list plusHet mesh systeem heeft een ingebouwde Google Assistent, waardoor het niet alleen zorgt voor wifi, maar ook voor spraakbediening van andere apparaten.
 • list plusDit mesh systeem is makkelijk te installeren, waardoor het voor gebruikers van alle niveaus geschikt is.

Nadelen Google Nest WiFi Multiroom Wifi sneeuw

 • list plusDit mesh systeem heeft geen bedrade aansluitingen op het access point, waardoor de verbinding lager kan zijn dan bij bedrade verbindingen.
 • list plusHet mesh systeem kan alleen worden ingesteld met een mobiele app, waardoor het minder geschikt is voor gebruikers die liever via een computer of laptop instellen.
 • list plusDit mesh systeem heeft geen VPN-client optie op de router, waardoor het minder geschikt is voor gebruikers die extra beveiliging willen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.9

Met de Google Nest WiFi Punt breng je de wifi-dekking in huis naar een hoger niveau. Dit slimme apparaat voegt tot wel 90m² extra dekking toe aan jouw huidige Nest WiFi Router of ander Google WiFi systeem. Daarnaast is het apparaat voorzien van een speaker met Google Assistent, waardoor je hem met je stem kunt bedienen. Dit is niet alleen handig voor het afspelen van muziek, maar ook voor het pauzeren van wifi of het stellen van vragen over het weer of andere zaken.

Een ander groot voordeel van de Nest WiFi Punt is de automatische updates. Hierdoor blijft jouw netwerk altijd veilig en betrouwbaar. Bovendien werkt de Nest WiFi met allerlei apparaten van verschillende merken en is het gemakkelijk te koppelen aan de Google Home-app.

Wat deze Multiroom wifi set echt onderscheidt van andere producten is de slimme achtergrondwerking van het apparaat. De Nest WiFi Punt werkt intelligent om het wifi-signaal sterk te houden en zorgt ervoor dat je altijd een snelle en stabiele verbinding hebt.

Met een totale wifi-snelheid van 2300 Mbps en de mogelijkheid om het netwerk uit te breiden met meerdere stations, is deze Multiroom wifi set perfect voor grote huizen of kantoren. De WPA-netwerkbeveiliging zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je verbinding.

Het enige nadeel van de Google Nest WiFi Punt is dat het geen ethernet-poorten heeft. Als je dus bekabeld wilt werken, moet je investeren in een switch. Maar al met al is dit een fantastisch apparaat dat de wifi-dekking in je huis naar een hoger niveau brengt.

Ik zou deze Multiroom wifi set zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en slimme manier om de wifi-dekking in huis te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van multiroom wifi. Er zijn namelijk 172 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!