Wat is de beste Multiroom wifi van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 16 juli, 2024

Het kopen van een goede Multiroom wifi is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Multiroom wifi van 2024? Na het testen van 153 Multiroom wifi kwam de TPLink TP-Link Deco M4 als beste uit onze Multiroom wifi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Multiroom wifi, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Multiroom wifi-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Multiroom wifi-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Multiroom wifi

1Score: 9.8
TPLink TP-Link Deco M4
TPLink TP-Link Deco M4
TPLink
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
TPLink TP-Link Deco X10 Mesh
TPLink TP-Link Deco X10 Mesh
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
TPLink TP-Link Deco M4 Mesh
TPLink TP-Link Deco M4 Mesh
TPLink
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi
Beste multiroom-wifi
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi
TP-Link
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
TPLink TP-Link Deco E4 Multiroom
TPLink TP-Link Deco E4 Multiroom
TPLink
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
TP-Link Deco X60 3-Pack
TP-Link Deco X60 3-Pack
TP-Link
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
TPLink TP-Link Deco E4 Mesh
TPLink TP-Link Deco E4 Mesh
TPLink
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
TP-Link Deco X50-Outdoor mesh wifi
TP-Link Deco X50-Outdoor mesh wifi
TP-Link
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
TPLink TP-Link Deco M4
TPLink TP-Link Deco M4
TPLink
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
TP-Link Deco X50 2-Pack
TP-Link Deco X50 2-Pack
TP-Link
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Multiroom Wifi Koopgids

Op zoek naar de beste manier om in het hele huis of kantoor een sterk en betrouwbaar wifi-signaal te bieden? Overweeg dan de aanschaf van de een multiroom wifi-oplossing. Of je nu wilt streamen, werken of ontspannen, de beste multiroom wifi zorgt ervoor dat je verbonden blijft, waar je ook bent! Met strategisch geplaatste toegangspunten, naadloze verbindingen en slimme software geniet je van een snelle en betrouwbare internetverbinding in elke kamer.

Wat is multiroom-wifi?

Multiroom-wifi is een type draadloos netwerk dat is ontworpen om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in een hele woning of kantoor. 

In tegenstelling tot een enkel wifi-toegangspunt, gebruikt multiroom-wifimeerdere toegangspunten die je strategisch in een gebouw plaatst om de dekking uit te breiden en te voorkomen dat de signaalsterkte afneemt naarmate de afstand toeneemt. 

Door gebruik te maken van eenmesh-netwerkarchitectuur en slimme software maken apparaten naadloos verbinding met het sterkste toegangspunt en is de signaalsterkte geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen. 

Dit maakt multiroom-wifi een populaire oplossing voor huizen en kantoren waar een betrouwbare wifi-verbinding nodig is voor streaming, werk en andere online activiteiten.

Hoe werkt multiroom-wifi?

Multiroom-wifi werkt door middel van een draadloos netwerk dat bestaat uitmeerdere wifi-toegangspunten die in het hele gebouw zijn geplaatst. 

De toegangspunten zijn onderling verbonden via een mesh-netwerkarchitectuur, waardoor ze naadloos met elkaar communiceren om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in de hele woning of kantoor.

De toegangspunten zijn ontworpen om samen te werken als een enkel netwerk, waarbij ze het signaal versterken en het beste toegangspunt voor elk apparaat bepalen. 

Dit betekent dat apparaten automatisch verbinding maken met het toegangspunt dat het sterkste signaal biedt, waardoor er geen onderbrekingen in de verbinding ontstaan naarmate het apparaat zich verplaatst.

Om een multiroom-wifi-netwerk in te stellen, plaats je de toegangspunten strategisch op verschillende locaties in het gebouw. Dit betekent, afhankelijk van de situatie, dat je ze op verschillende verdiepingen, in verschillende kamers of op verschillende gebieden plaatst.

Om ervoor te zorgen dat het netwerk goed functioneert, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de bandbreedte, beveiliging en het beheer van de toegangspunten. 

Door gebruik te maken van slimme software en configuratieopties optimaliseer je deze factoren om een sterk en betrouwbaar wifi-signaal te bieden in het hele gebouw.

Aankoopcriteria

Bij het kiezen van multiroom-wifi, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste oplossing voor je behoeften krijgt:

 • Dekking: zorg ervoor dat de multiroom-wifi-oplossing voldoende dekking biedt voor je gebouw. Controleer of de toegangspunten voldoende bereik hebben en plaats ze strategisch om dode hoeken te vermijden.
 • Snelheid: controleer de snelheid van het multiroom-wifi-netwerk en zorg ervoor dat deze voldoende snel is voor je internetbehoeften. Houd er rekening mee dat de snelheid kan afnemen naarmate het signaal verder van het toegangspunt vandaan gaat.
 • Beveiliging: zorg ervoor dat de multiroom-wifi-oplossing voldoende beveiligd is om te voorkomen dat ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot het netwerk. Controleer of de oplossing beschikt over WPA2-beveiliging, gastennetwerken en andere beveiligingsfuncties.
 • Configuratie: controleer of de multiroom-wifi-oplossing gemakkelijk te configureren en beheren is. Dit omvat het gebruik van een mobiele app, webinterface of andere tools om het netwerk te beheren en te optimaliseren.
 • Compatibiliteit: controleer of de multiroom-wifi-oplossing compatibel is met je bestaande netwerkapparatuur en -apparaten. Dit omvat onder andere routers, modems, computers, tablets en andere apparaten.
 • Prijs: controleer de prijs van de multiroom-wifi-oplossing en zorg ervoor dat deze past bij je budget. Houd er rekening mee dat duurdere oplossingen over het algemeen betere prestaties en functies bieden.

Hoeveel mesh-routers heb je nodig?

Hoeveel mesh-routers je nodig hebt, hangt af van de grootte en indeling van je huis of kantoor, evenals de wifi-dekking die je nodig hebt. Over het algemeen is het doel van een multiroom-wifi-oplossing om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in het hele gebouw.

Een goede vuistregel is om een toegangspunt te plaatsenin elke kamer waar je wifi-ontvangst nodig hebt. Als je een groot huis hebt met veel kamers en verdiepingen, heb je mogelijk meerdere toegangspunten nodig om een sterk en betrouwbaar signaal te bieden.

Het aantal mesh-routers dat je nodig hebt, kan ook worden beïnvloed door factoren zoals de afstand tussen de toegangspunten, de dikte van de muren en de aanwezigheid van andere interferentiebronnen. In sommige gevallen kan een enkel toegangspunt voldoende zijn om een sterk signaal te bieden in een kleine ruimte, terwijl in andere gevallen meerdere toegangspunten nodig kunnen zijn voor een grote ruimte of een gebouw met meerdere verdiepingen.

Als je niet zeker weet hoeveel mesh-routers je nodig hebt, kun je het beste een professionele wifi-site-survey laten uitvoeren. Een wifi-site-survey meet de signaalsterkte in verschillende delen van je huis of kantoor en geeft aanbevelingen voor het plaatsen van toegangspunten om een sterk en betrouwbaar signaal te bieden.

Waar plaats je de mesh-routers?

Het plaatsen van mesh-routers is een belangrijk onderdeel van het creëren van een multiroom-wifi-netwerk. Het doel is om de toegangspunten strategisch te plaatsen om een sterk en consistent wifi-signaal te bieden in het hele gebouw. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plaatsen van mesh-routers:

 1. Plaats de eerste mesh-router naast je modem: de eerste mesh-router dient zo dicht mogelijk bij de modem te zijn om een sterke en stabiele verbinding te garanderen.
 2. Plaats de mesh-routers op strategische locaties: dit is nodig om de wifi-dekking te maximaliseren. Overweeg factoren zoals de grootte en indeling van de ruimte, de aanwezigheid van muren en andere obstakels en de behoefte aan wifi in verschillende delen van het gebouw.
 3. Plaats de mesh-routers op gelijke afstand van elkaar: plaats de routers op gelijke afstand van elkaar voor een optimale dekking. Overweeg ook om toegangspunten te plaatsen in de buurt van gebieden waar je veel apparaten op het wifi-netwerk gebruikt.
 4. Vermijd storingen: vermijd plaatsing van de mesh-routers in de buurt van potentieel storende apparaten zoals magnetrons, babyfoons en andere draadloze apparaten. Ook dikke muren en metalen constructies verstoren mogelijk het signaal.
 5. Volg de aanwijzingen van de fabrikant: elke mesh-routerfabrikant heeft zijn eigen instructies voor het plaatsen van de mesh-routers. Volg deze aanwijzingen zorgvuldig om de beste resultaten te bereiken en zorg ervoor dat de mesh-routers correct zijn geconfigureerd en beveiligd.

Door de mesh-routers op strategische locaties te plaatsen en rekening te houden met factoren zoals interferentie, dekking en obstakels, bied je een sterk en betrouwbaar wifi-signaal in het hele gebouw.

hero illustration

Hoe testen we Multiroom wifi?

Om de beste Multiroom wifi te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Multiroom wifi-test hebben we 153 Multiroom wifi geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Multiroom wifi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Multiroom wifi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Multiroom wifi-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Multiroom wifi in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 153 Multiroom wifi te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Multiroom wifi op een rijtje

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Multiroom wifi. Er zijn immers 153 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!