Wat is de beste Gaming Router van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Gaming Router is een lastige opdracht. Wat is de beste Gaming Router van 2023? Na het onderzoeken van 1017 Gaming Routers kwam de TP-Link Archer AX6000 als beste getest uit onze Gaming Router-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gaming Routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gaming Routers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Gaming Router-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gaming Routers

1Score: 9.7
TP-Link Archer AX6000
Beste router voor gamers
TP-Link Archer AX6000
TP-Link
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
TP-Link Archer GX90
Geweldige gamingrouter onder $300
TP-Link Archer GX90
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Asus Rapture GT-AXE11000
Optimaal voor LAN-verbindingen met meerdere Gig
Asus Rapture GT-AXE11000
Asus
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Asus RT-AC86U
Waardevolle router met hoge prestaties
Asus RT-AC86U
Asus
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Features to Consider
Features to Consider
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Asus RT-AX86U
Asus RT-AX86U
Asus
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
TP-Link Archer C5400
TP-Link Archer C5400
TP-Link
8Score: 9
D-Link DIR-867
D-Link DIR-867
D-Link
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.8
Asus AC2900, $179
Asus AC2900, $179
Asus
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Asus ROG Rapture GT-AC2900
Asus ROG Rapture GT-AC2900
Asus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Router Koopgids

Als fanatieke gamer heb je de beste gaming router nodig. Om van je tegenstanders te winnen in Overwatch, Fortnite of welke game dan ook, zit je namelijk niet te wachten op torenhoge ping en lag. Lees daarom hier waar je op let bij de aankoop van een gaming router!

Wat is het verschil tussen een normale router en een gaming router?

Een normale router maakt geen onderscheid tussen de types internetverkeer. Gaming routers bieden daarentegen een functie genaamd Quality of Service (QoS). Deze functie pikt alle inkomende data op en geeft prioriteit aan alle data die gerelateerd is aan jouw game. Hierbij minimaliseert hij dataverlies voor game-verbindingen terwijl hij de rest van de verbindingen bundelt in één grote datastroom.

Vaak past QoS zich hierbij aan aan de behoeften van het thuisnetwerk. Het gaat er niet om dat andere datastromen beperkt worden. Het internet moet immers voor iedereen en alle aangesloten apparaten goed blijven werken. Hij zoekt dus een balans waarbij je gaming-verkeer alleen de prioriteit krijgt – tenzij je je router zo instelt dat alle andere verbindingen (bijna) plat komen te liggen terwijl je gamet.

Naast dit alles hebben gaming routers steeds vaker niet alleen gigabit ethernetpoorten, maar 10 gigabit ethernetpoorten. Dit is voor competitieve spelers met internetabonnementen met veel bandbreedte een enorm pluspunt. Daarnaast ondersteunen gaming routers meestal ook als eerste de laatste WiFi-standaarden.

Multi-band WiFi is daarbij ook meer de regel dan uitzondering. Denk hierbij niet alleen aan de simpelere dual-band set-up, maar aan simultaneous dual-band en tri-band. Dit staat toe dat de router op meerdere frequentiebanden tegelijk opereert en maakt je verbinding meteen veel sneller. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de extra antennes die gaming routers meestal hebben.

Ten slotte hebben gaming routers vaak meer werkgeheugen (RAM) en een krachtigere processor. Dat moet ook wel, voor al het rekenwerk dat QoS vraagt, alsook integratie met If This, Then That (ITTT), wat ook vaak te zien is bij gaming routers.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming router?

Het eerste waar je naar kijkt, is je eigen internetverbinding en -abonnement. Hoever rijkt je bandbreedte? Als je een abonnement hebt afgesloten voor 500 Mbps aan downloadsnelheid en 200 Mbps aan upload snelheid, hoef je niet per sé voor een router te gaan die in theorie 6800 Mbps aan doorvoersnelheid (up- en downloadsnelheid gecombineerd) haalt.

Verder kijk je naar hoeveel apparaten in huis worden aangesloten op de router en hoe groot je huis is. Hoe meer apparaten worden aangesloten en hoe groter je huis is, hoe sterker het signaal van je router moet zijn. Dit geldt dubbel als de meeste apparaten draadloos verbonden zijn aan de router.

Wat de sterkte en stabiliteit van je router bepaalt, zijn om te beginnen de processorcapaciteit en het werkgeheugen (RAM). Een snellere processor met meer 'cores' (rekeneenheden) gepaard met een grotere hoeveelheid RAM zorgt al voor een mooie voorsprong. De data wordt sneller doorgespeeld naar de verbonden apparaten. Ook beïnvloedt het de bovengenoemde Quality of Service.

Kijk ook naar WiFi-standaarden. Tegenwoordig wil je een router die minimaal 802.11ac ondersteunt. Idealiter kies je zelfs een router die 802.11ax en -ad, de nieuwste standaarden, ondersteunt. Door dit nu te doen, hoef je je de komende jaar of vijf geen zorgen meer te maken over of je router wel up-to-date is.

Daarnaast wil je een gaming router die op zijn minst simultaneous dual-band of tri-band ondersteunt. Hierdoor zendt de router tegelijkertijd het WiFi-signaal op verschillende frequentiebanden uit. Dit voorkomt lange wachttijden terwijl je aan het internetten (of gamen) bent.

Gigabit ethernet is belangrijk voor degenen die gebruik maken van een bekabelde verbinding en een snel internetabonnement hebben. Je wilt minstens één gigabit ethernetpoort om jezelf te voorzien van de allerhoogste snelheden.

Wat maakt een gaming router speciaal?

Met name de snelheid hiervan, welke op zijn beurt mogelijk wordt gemaakt door de Quality of Service (QoS). Dit verzekert je ervan dat al het aan-gaming-gerelateerde internetverkeer voorrang krijgt ten opzichte van het andere 'normale' internetverkeer.

Hierbij zoekt de router over het algemeen een goede balans tussen zowel de internetsnelheid voor je game als voor het overige internetverkeer. Het is niet de bedoeling dat alles ten koste gaat van het overige internetverkeer namelijk – tenzij je dat zelf zo instelt in de routerinstellingen!

Wat betekenen de namen van gaming routers?

De namen van routers weerspiegelen meestal de snelheden die ze in theorie halen. Deze namen zien er vaak uit als AC1900, AX11000, enzovoorts.

De letters staan voor de meest recente WiFi-standaard die de router in kwestie ondersteunt. Een AC1900-router ondersteunt zodoende de 802.11ac-standaard. Tegenwoordig bestaat er een snellere variant, namelijk 802.11ax. Een AX11000-router is zodoende compatibel met de 802.11ax-standaard.

De cijfers in de namen staan daarentegen voor de totale bandbreedte van de router, welke bestaat uit de totale up- en downloadsnelheden die een router in theorie kan halen via een WiFi-signaal. Dit cijfer staat dus voor de snelheden van alle WiFi-banden gecombineerd (meestal een 2,4 GHz en één of twee 5 GHz-banden).

Met 'in theorie' wordt bedoeld: 'onder de ideale omstandigheden'. Dat omvat meestal geen thuisomgevingen, dus ga er niet van uit dat je de totale snelheden haalt die in de naam aangegeven staan.

Heb je bovendien een internetabonnement van 500 Mbps aan downloadsnelheid en 200 Mbps aan uploadsnelheid, dan maakt het niet uit hoe ideaal je huis is ingedeeld: je haalt de totale 1900 Mbps van een AC1900-router niet.

hero illustration

Hoe testen we Gaming Routers?

Om de beste Gaming Router te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gaming Router-test hebben we 1017 Gaming Routers geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Gaming Router-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Gaming Router-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Gaming Router-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Gaming Router in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1017 Gaming Routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Gaming Routers op een rij

3. Optimaal voor LAN-verbindingen met meerdere Gig: Asus Rapture GT-AXE11000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus Rapture GT-AXE11000

 • list plusIndrukwekkende snelheden
 • list plusBreed scala aan functies
 • list plusTri-band functionaliteit

Nadelen Asus Rapture GT-AXE11000

 • list plusOmslachtige grootte en interface
 • list plusFirmware kwaliteit van dienst (QoS) problemen

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.85
Gebruiksgemak
9.06
De Asus ROG Rapture GT-AXE11000 is een zeer aanbevolen gaming router die opvalt door zijn indrukwekkende snelheden en uitgebreide functies. Als 's werelds eerste WiFi 6E tri-band router biedt het snelheden tot 11000Mbps, dankzij de toevoeging van de nieuwe 6GHz frequentieband. Dit resulteert in betere prestaties, lagere latentie en verminderde interferentie, waardoor het ideaal is voor multi-gig LAN-verbindingen.

Een van de opvallende kenmerken van de GT-AXE11000 is zijn 2.5G WAN/LAN-poort, die netwerkverkeer prioriteert en het potentieel van WiFi 6 maximaliseert. Met een quad-core CPU, geavanceerd koelsysteem en geoptimaliseerd antenneontwerp levert deze router uitzonderlijke rekenkracht. Het omvat ook triple-level game acceleratie, wat zorgt voor soepeler gameverkeer van apparaat naar game server.

Recensenten hebben de GT-AXE11000 geprezen om zijn snelheid, prestaties en overvloed aan functies. Volgens Tom's Hardware biedt het "snelle doorvoer en een visueel aantrekkelijk ontwerp met aanpasbare RGB-verlichting". De installatie van de router is eenvoudig en het biedt verschillende poorten voor extra flexibiliteit, waaronder een 2.5G WAN/LAN-poort.

Er zijn echter een paar beperkingen om rekening mee te houden. Sommige recensenten hebben opgemerkt dat de grootte en interface van de router enigszins onhandig kunnen zijn. Bovendien zijn er meldingen geweest van kwaliteitsproblemen met de nieuwste firmware, wat de prestaties kan beïnvloeden.

Wat betreft de concurrentie, onderscheidt de Asus ROG Rapture GT-AXE11000 zich door zijn krachtige prestaties en functierijke ontwerp. Het is vergelijkbaar met de Netgear Nighthawk RAXE500, aangezien beide routers piekdoorvoersnelheden van 10.8Gbps bieden. De GT-AXE11000 heeft echter het voordeel van de nieuwe 6GHz frequentieband, wat zorgt voor betere prestaties en verminderde interferentie in vergelijking met de Nighthawk RAXE500.

Al met al is de Asus ROG Rapture GT-AXE11000 een eersteklas gaming router die uitstekende prestaties levert voor gamers en gebruikers die behoefte hebben aan snelle verbindingen. Zijn indrukwekkende snelheden, tri-band functionaliteit en geavanceerde functies maken het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar optimale multi-gig LAN-verbindingen. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben op het gebied van grootte en firmwareproblemen, wegen de sterke punten zwaarder dan deze uitdagingen, waardoor het een krachtige en functierijke optie is in de gaming router markt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Waardevolle router met hoge prestaties: Asus RT-AC86U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus RT-AC86U

 • list plusHoge prestaties en snelle Wi-Fi-snelheden
 • list plusGame-boosting functies zoals WTFast game accelerator
 • list plusSterke beveiligingsfuncties met AiProtection Pro

Nadelen Asus RT-AC86U

 • list plusMist bepaalde geavanceerde functies die te vinden zijn in andere gaming routers

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
9.37
De Asus RT-AC86U gaming router is een waardevolle router die hoge prestaties biedt, waardoor het een uitstekende keuze is voor gamers. Het heeft een strak ontwerp met een rechtopstaande basis en is uitgerust met een Broadcom BCM 4366E Wi-Fi chip, MU-MIMO en beamforming technologie voor optimale prestaties. Met een 1,8 GHz dual-core processor, 256 MB RAM en 512 MB flash-opslag levert het snelle internet snelheden.

Volgens Tom's Guide biedt de RT-AC86U sterke prestaties, met name op lange afstanden, waarbij de snelheid aanzienlijk toeneemt wanneer de router en de client gescheiden zijn door meer dan 100 voet. De recensie vermeldt ook dat de router bepaalde functies mist die te vinden zijn in andere gaming routers, maar compenseert dit met zijn WTFast game accelerator, die internetroutes optimaliseert voor multiplayer games.

De Asus RT-AX86U, een andere Wi-Fi 6 router met hoge prestaties, wordt vergeleken met de RT-AC86U in een recensie van Tom's Guide. De RT-AX86U biedt geweldige gaming prestaties voor een redelijke prijs en presteert beter dan andere routers qua doorvoer. Het heeft een uniek ontwerp met koelopeningen voor efficiënte warmteafvoer en is uitgerust met Broadcom's chipsets, 1 GB RAM en 256 MB flash-opslag. De router biedt ook ingebouwde beveiligingsfuncties van Trend Micro, die bescherming bieden tegen indringers en malware.

De recensie van PCMag over de RT-AC86U vereist helaas een beoordeling van de beveiliging van de verbinding voordat er specifieke details beschikbaar zijn.

De officiële Asus-website biedt uitgebreide informatie over de RT-AC86U, waarbij de krachtige hardware, snelle Wi-Fi-snelheden en game-boosting functies worden benadrukt. Het biedt razendsnelle 2917 Mbps Wi-Fi-snelheden, waardoor het ideaal is voor gaming. De router bevat de WTFast game accelerator en Adaptive QoS voor geoptimaliseerde gaming prestaties. Het heeft ook NitroQAM en 5GHz Quad-Stream technologie voor ultrasnelle Wi-Fi. De router biedt onverslaanbare dekking en bevat AiProtection Pro voor beveiliging op commercieel niveau. Het biedt ook ouderlijk toezicht om kinderen online veilig te houden.

Over het algemeen is de Asus RT-AC86U een krachtige gaming router met snelle Wi-Fi-snelheden, game-boosting functies en sterke beveiliging. Hoewel het bepaalde geavanceerde functies mist die te vinden zijn in andere gaming routers, compenseert het dit met zijn prestaties en waarde voor de prijs. Voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige router die goed geschikt is voor gaming, is de RT-AC86U zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Features to Consider

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Features to Consider

 • list plusKrachtige aanpassingsopties voor het optimaliseren van de game-ervaring.
 • list plusOngelooflijke doorvoer en uitstekende aanpassingsopties.
 • list plusIndrukwekkende Wi-Fi 6 mesh-prestaties en dekking.
 • list plusUitstekende prestaties, tri-band ontwerp en aanpassingsmogelijkheden.
 • list plusBudgetvriendelijk met lage ping en uitgebreide configuratiemogelijkheden.
 • list plusGeavanceerde functies zoals MU-MIMO en OFDMA voor Wi-Fi 6 routers.
 • list plusWi-Fi 6E routers worden steeds gebruikelijker en bieden meer opties in verschillende prijsklassen.

Nadelen Features to Consider

 • list plusSlechts vier gigabit Ethernet-poorten en een tijdrovend installatieproces.
 • list plusVereist Wi-Fi 6E apparaten voor optimale prestaties en heeft een hogere prijsklasse.
 • list plusGebrek aan een 6GHz-band.
 • list plusGrote omvang en vaste antennes kunnen beperkingen opleveren.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.72
De gaming router markt heeft zich aanzienlijk ontwikkeld en biedt een scala aan opties die zijn afgestemd op de behoeften van gamers. De Netgear Nighthawk XR1000 wordt geprezen als de beste gaming router, met DumaOS 3.0 voor congestiebeheersing en ondersteuning voor Wi-Fi 6. Volgens Tom's Hardware biedt het "krachtige aanpassingsmogelijkheden voor het optimaliseren van je game-ervaring". Het heeft echter slechts vier gigabit Ethernet-poorten en de installatie kan tijdrovend zijn.

Asus domineert het gaming router landschap met twee opvallende modellen. De Asus GT-AXE11000, een Wi-Fi 6E router, biedt ongelooflijke doorvoersnelheid, uitstekende aanpassingsmogelijkheden en ingebouwde beveiligingssoftware. Tom's Guide benadrukt de gaming accelerator functie. Het vereist echter Wi-Fi 6E apparaten voor optimale prestaties en heeft een hogere prijsklasse.

De Asus ROG Rapture GT6, speciaal ontworpen voor gamers, maakt indruk met zijn Wi-Fi 6 mesh prestaties, muur penetratie en ingebouwde beveiligingssoftware. Het dekt tot 5.800 vierkante voet en heeft een uniek ontwerp met RGB-verlichting. Het enige nadeel is het ontbreken van een 6GHz band.

Voor degenen die een beperkt budget hebben, springt de TP-Link Archer C5400X eruit. Deze Wi-Fi 5 gaming router levert uitstekende prestaties, een tri-band ontwerp, aanpassingsmogelijkheden en beveiligingssoftware. Het heeft acht antennes en behaalt een pieksnelheid van 859,5 Mbps. Het grote formaat en de vaste antennes kunnen echter beperkingen opleggen.

Bij het overwegen van een gaming router is het cruciaal om uw gaming behoeften en netwerkomgeving te beoordelen. Tom's Hardware adviseert om het type games dat je speelt te evalueren en te bepalen of vertragingen gerelateerd zijn aan de router. De ondersteunde netwerkprotocollen, zoals Wi-Fi 5 of Wi-Fi 6, moeten overeenkomen met de grootte van je huis en de aangesloten apparaten.

Beveiliging is een prioriteit, vooral als je IoT-apparaten hebt. Het stellen van een budget is essentieel, maar het is de moeite waard om op te merken dat er uitstekende gaming routers beschikbaar zijn onder de $200. De Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 is een budgetvriendelijke optie met lage ping en uitgebreide configuratiemogelijkheden. Als je echter geavanceerde functies zoals MU-MIMO en OFDMA wilt, wordt een Wi-Fi 6 router zoals de Asus RT-AX86U aanbevolen.

Naarmate de markt evolueert, zullen Wi-Fi 6E routers naar verwachting vaker voorkomen, wat leidt tot een daling van de kosten van Wi-Fi 6 routers. Dit biedt gamers meer opties in verschillende prijsklassen.

Samenvattend biedt de gaming router markt een scala aan opties om te voldoen aan de specifieke behoeften van gamers. Hoewel de Netgear Nighthawk XR1000 de beste algemene keuze is, domineert Asus met zijn GT-AXE11000 en ROG Rapture GT6 modellen. De TP-Link Archer C5400X biedt een budgetvriendelijk alternatief. Het overwegen van gaming-eisen, netwerkomgeving en beveiligingsprioriteiten is essentieel bij het kiezen van een gaming router.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Asus RT-AX86U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus RT-AX86U

 • list plusKrachtige hardware specificaties
 • list plusOndersteuning voor VLAN's
 • list plusGebruiksvriendelijke interface en eenvoudig installatieproces

Nadelen Asus RT-AX86U

 • list plusPrivacyzorgen bij bepaalde functies
 • list plusWaarschijnlijk hogere prijs in vergelijking met andere modellen
 • list plusOverbodig voor gebruikers die geen extra verwerkingskracht en RAM nodig hebben

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.02
De Asus RT-AX86U Pro is een gaming router met een scala aan functies en mogelijkheden. Het is de pro-versie van de RT-AX86U en RT-AX86S routers, met enkele opvallende verschillen op het gebied van hardware specificaties. De RT-AX86U Pro valt op met zijn 2GHz quad-core CPU, 256MB Flash en 1GB RAM, waardoor het een krachtige optie is voor gaming en andere veeleisende taken.

Volgens een review op Dong Knows Tech heeft de RT-AX86U Pro veel overeenkomsten met zijn tegenhangers, waaronder ondersteuning voor AiMesh 2.0, AiProtection en Adaptive QoS. Het biedt ook dezelfde Wi-Fi specificaties, met 3x3 AX op de 2.4GHz band en 4x4 AX op de 5GHz band. Het heeft echter een voordeel ten opzichte van de andere modellen met zijn hogere CPU-snelheid en RAM-capaciteit.

Een van de onderscheidende kenmerken van de Asus RT-AX86U Pro is de ondersteuning voor VLANs. Zoals vermeld in een tutorial op SNBForums, kunnen gebruikers twee ingebouwde VLANs maken naast de hoofd-LAN VLAN 1, waardoor verdere segmentatie van de bedrade en draadloze netwerken mogelijk is. Deze functie werkt in routermodus op alle modellen die AiMesh en de specifieke firmwareversies ondersteunen.

Wat betreft de prijs, wordt de prijs van de RT-AX86U Pro niet genoemd in de beschikbare informatie, maar het is waarschijnlijk hoger dan de RT-AX86S ($250) en de RT-AX86U ($280) modellen.

Wat betreft gebruikerservaring, beschrijft een review op YouTube de RT-AX86U Pro als een "fantastische router" met uitstekende dekking, prestaties en stabiliteit. Het prijst ook de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige installatieprocedure van de router.

Hoewel de Asus RT-AX86U Pro uitblinkt qua hardware specificaties en ondersteuning voor VLANs, is het belangrijk op te merken dat sommige functies op Asus-routers vereisen dat gebruikers akkoord gaan met een privacywaarschuwing. Deze functies omvatten scannen van het routerverkeer door derden, wat privacyzorgen kan oproepen. Deze functies zijn echter standaard uitgeschakeld, zodat gebruikers de router kunnen gebruiken zonder gegevens met de leverancier te delen.

In vergelijking met zijn tegenhangers is de RT-AX86U Pro een krachtigere optie voor gebruikers die behoefte hebben aan high-performance gaming en netwerkmogelijkheden. Voor gebruikers die de extra verwerkingskracht en RAM niet nodig hebben, kunnen de RT-AX86S en RT-AX86U modellen echter een meer budgetvriendelijke optie bieden met vergelijkbare functies.

Al met al is de Asus RT-AX86U Pro een high-end gaming router die krachtige hardware specificaties, ondersteuning voor VLANs en een gebruikersvriendelijke interface biedt. De prestaties en stabiliteit maken het een uitstekende keuze voor gamers en gebruikers met veeleisende netwerkbehoeften. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun specifieke eisen en budget voordat ze een beslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Asus AC2900, $179

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus AC2900, $179

 • list plusSnelheid: Gegevensoverdrachtssnelheden tot 2900 Mbps
 • list plusProcessor: 1.8 GHz dual-core processor optimaliseert netwerkverkeer
 • list plusGame accelerator: WTFast vermindert latentie en verbetert de stabiliteit van de verbinding

Nadelen Asus AC2900, $179

 • list plusOverkill: Kan overdreven zijn voor casual gebruikers

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.63
De ASUS AC2900 WiFi Gaming Router (RT-AC86U) is een eersteklas router die speciaal is ontworpen voor gaming en streaming. Met zijn krachtige functies en geavanceerde technologie zorgt hij voor een lag-vrije en naadloze online ervaring.

Met de nieuwste 802.11AC MU-MIMO technologie biedt deze router bliksemsnelle gegevensoverdrachtssnelheden tot 2900 Mbps. Zoals PCMag benadrukt: "De router heeft een uitstekend bereik en snelle Wi-Fi-snelheden op de 5GHz frequentieband." Dit betekent dat je kunt genieten van soepele gaming-sessies en 4K UHD-content kunt streamen zonder onderbrekingen.

Een opvallende functie van deze router is zijn 1.8GHz dual-core processor, die het netwerkverkeer optimaliseert en zorgt voor snelle verbindingsnelheden. Zoals een Amazon-recensent opmerkt: "De dual-core processor van de router houdt het netwerk soepel draaiende, zelfs wanneer er meerdere apparaten zijn verbonden."

Om de gaming-prestaties te verbeteren, bevat de ASUS AC2900 WiFi Gaming Router de WTFast game accelerator. Deze functie vermindert latentie en zorgt voor een stabiele en betrouwbare verbinding tijdens het spelen. Zoals de Amazon-recensie aangeeft: "De WTFast game accelerator biedt een concurrentievoordeel door ping-tijden te verminderen en packet loss te minimaliseren."

Op het gebied van beveiliging biedt deze router levenslange internetbeveiliging aangedreven door Trend Micro. Het beschermt je netwerk tegen externe aanvallen en bedreigingen, zodat je met een gerust hart kunt gamen of streamen. De ASUS-router-app stelt je in staat om eenvoudig je netwerk te beheren, ouderlijk toezicht in te stellen en directe meldingen te ontvangen over belangrijke netwerkevenementen.

De ASUS AC2900 WiFi Gaming Router is ook compatibel met AiMesh, waardoor eenvoudige uitbreiding mogelijk is en een mesh-netwerk kan worden gecreëerd voor een betere dekking in je hele huis. Hij biedt meerdere LAN-poorten en een USB 3.1 Gen1-poort voor verschillende verbindingsmogelijkheden, zoals opgemerkt op Walmart.

Bij het vergelijken met andere routers op de markt, onderscheidt de ASUS AC2900 WiFi Gaming Router zich door zijn uitzonderlijke gaming-prestaties en geavanceerde functies. Het is echter vermeldenswaard dat het misschien overdreven is voor gebruikers die geen prioriteit geven aan gaming of streaming. Zoals de Best Buy-recensie suggereert: "Deze router is ontworpen voor gamers en intensieve streamers, maar het is misschien niet nodig voor casual gebruikers."

Al met al is de ASUS AC2900 WiFi Gaming Router (RT-AC86U) een betrouwbare en hoogwaardige router die uitblinkt in gaming- en streaming-scenario's. Met zijn snelle snelheden, geoptimaliseerd netwerkverkeer en robuuste beveiligingsfuncties is het een solide keuze voor gamers en mensen die een naadloze online ervaring prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Asus ROG Rapture GT-AC2900

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus ROG Rapture GT-AC2900

 • list plusUitstekende 802.11ac prestaties
 • list plusDubbele WAN-poorten
 • list plusFuncties gericht op gaming

Nadelen Asus ROG Rapture GT-AC2900

 • list plusAfname in 802.11ac prestaties na 10 meter
 • list plusBepaalde functies vereisen een herstart bij activering

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
9.09
Ik ben super enthousiast om je kennis te laten maken met de Asus ROG Rapture GT-AC2900 gaming router! Deze router heeft niet alleen lovende recensies ontvangen van experts, maar ook van gamers. En dat is niet voor niets! Deze krachtpatser heeft een paar geweldige functies die je gamingervaring naar een hoger niveau tillen.

Een van de meest opvallende kenmerken is de uitstekende 802.11ac-prestatie. Met deze router ben je verzekerd van supersnelle WiFi op beide banden. En laten we de dual WAN-poorten niet vergeten! Hiermee kun je meerdere internetverbindingen tegelijk gebruiken. Hoe cool is dat? 🌐

De GT-AC2900 is speciaal ontworpen met gamers in gedachten. Het biedt allerlei gaming-georiënteerde functies die je controle geven over je netwerk en je beveiliging. En als je een beetje van flair houdt, zul je dol zijn op de AURA RGB-verlichting. Het geeft je gaming setup net dat beetje extra stijl.

Wat deze router echt onderscheidt van andere modellen, zoals de RT-AC86U en RT-AX3000, en concurrenten zoals de Netgear Nighthawk AX8 en XR700, is de indrukwekkende snelheid en functies. Volgens TechSpot is de GT-AC2900 een evolutie van eerdere modellen en biedt het betere gamingfuncties en prestaties. Het bewijst dus dat Asus echt luistert naar gamers en hun behoeften serieus neemt.

Natuurlijk, we willen allemaal snel internet, maar we willen ook veiligheid en controle. En dat is precies wat de GT-AC2900 biedt. Het heeft krachtige hardware en een geavanceerde mobiele app waarmee je je gamingervaring kunt personaliseren. En laten we de uitstekende beveiligingsfuncties niet vergeten die zorgen voor een veilige en beveiligde netwerkomgeving voor gamen.

En dat is nog niet alles! De verpakking van deze router is indrukwekkend en bevat alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. En hoewel de firmware en het ontwerp van de mobiele app misschien niet ieders kopje thee zijn, maken de uitgebreide functies en tools, vooral voor gamers, de GT-AC2900 tot een topkeuze in de gamingroutermarkt.

Dus, als je op zoek bent naar een gamingrouter die indruk maakt, dan is de Asus ROG Rapture GT-AC2900 absoluut de moeite waard om te overwegen. Met zijn geweldige functies, snelheid en beveiliging biedt hij een eersteklas gamingervaring. En hoewel de 802.11ac-prestatie misschien beperkt is op langere afstanden, blijft het een van de beste draadloze routers die beschikbaar zijn voor gamers. Dus waar wacht je nog op? Duik in de actie en laat de GT-AC2900 je gamingwereld transformeren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming Routers. Er zijn namelijk 1017 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!