Bestenu

Wat is de beste gaming router van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede gaming router is een lastige opdracht. Wat is de beste gaming router van 2023? Na het testen van 26 gaming routers kwam de TP-Link Archer AX55 zwart als beste uit onze gaming router-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de gaming routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 gaming routers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame gaming router-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste gaming routers

1Score: 9.9
TP-Link Archer AX55 zwart
Beste Gaming Router voor bereik
TP-Link Archer AX55 zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart
Beste Gaming Router voor beveiliging
ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Asus RT-AX58U zwart
Asus RT-AX58U zwart
ASUS
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
TP-Link Archer AX73 zwart
TP-Link Archer AX73 zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router zwart
ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.1
TP-Link Archer AXE75 zwart
TP-Link Archer AXE75 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
AVM FRITZ!Box 6690 Cable International wit / rood
AVM FRITZ!Box 6690 Cable International wit / rood
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart
Beste Gaming Router voor streaming
ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
ASUS ROG GT-AX11000 Pro Draadloze zwart
Beste Gaming Router voor snelheid
ASUS ROG GT-AX11000 Pro Draadloze zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.5
Asus RT-AX86S zwart
Asus RT-AX86S zwart
ASUS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Router Koopgids

Als fanatieke gamer heb je de beste gaming router nodig. Om van je tegenstanders te winnen in Overwatch, Fortnite of welke game dan ook, zit je namelijk niet te wachten op torenhoge ping en lag. Lees daarom hier waar je op let bij de aankoop van een gaming router!

Wat is het verschil tussen een normale router en een gaming router?

Een normale router maakt geen onderscheid tussen de types internetverkeer. Gaming routers bieden daarentegen een functie genaamd Quality of Service (QoS). Deze functie pikt alle inkomende data op en geeft prioriteit aan alle data die gerelateerd is aan jouw game. Hierbij minimaliseert hij dataverlies voor game-verbindingen terwijl hij de rest van de verbindingen bundelt in één grote datastroom.

Vaak past QoS zich hierbij aan aan de behoeften van het thuisnetwerk. Het gaat er niet om dat andere datastromen beperkt worden. Het internet moet immers voor iedereen en alle aangesloten apparaten goed blijven werken. Hij zoekt dus een balans waarbij je gaming-verkeer alleen de prioriteit krijgt – tenzij je je router zo instelt dat alle andere verbindingen (bijna) plat komen te liggen terwijl je gamet.

Naast dit alles hebben gaming routers steeds vaker niet alleen gigabit ethernetpoorten, maar 10 gigabit ethernetpoorten. Dit is voor competitieve spelers met internetabonnementen met veel bandbreedte een enorm pluspunt. Daarnaast ondersteunen gaming routers meestal ook als eerste de laatste WiFi-standaarden.

Multi-band WiFi is daarbij ook meer de regel dan uitzondering. Denk hierbij niet alleen aan de simpelere dual-band set-up, maar aan simultaneous dual-band en tri-band. Dit staat toe dat de router op meerdere frequentiebanden tegelijk opereert en maakt je verbinding meteen veel sneller. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de extra antennes die gaming routers meestal hebben.

Ten slotte hebben gaming routers vaak meer werkgeheugen (RAM) en een krachtigere processor. Dat moet ook wel, voor al het rekenwerk dat QoS vraagt, alsook integratie met If This, Then That (ITTT), wat ook vaak te zien is bij gaming routers.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming router?

Het eerste waar je naar kijkt, is je eigen internetverbinding en -abonnement. Hoever rijkt je bandbreedte? Als je een abonnement hebt afgesloten voor 500 Mbps aan downloadsnelheid en 200 Mbps aan upload snelheid, hoef je niet per sé voor een router te gaan die in theorie 6800 Mbps aan doorvoersnelheid (up- en downloadsnelheid gecombineerd) haalt.

Verder kijk je naar hoeveel apparaten in huis worden aangesloten op de router en hoe groot je huis is. Hoe meer apparaten worden aangesloten en hoe groter je huis is, hoe sterker het signaal van je router moet zijn. Dit geldt dubbel als de meeste apparaten draadloos verbonden zijn aan de router.

Wat de sterkte en stabiliteit van je router bepaalt, zijn om te beginnen de processorcapaciteit en het werkgeheugen (RAM). Een snellere processor met meer 'cores' (rekeneenheden) gepaard met een grotere hoeveelheid RAM zorgt al voor een mooie voorsprong. De data wordt sneller doorgespeeld naar de verbonden apparaten. Ook beïnvloedt het de bovengenoemde Quality of Service.

Kijk ook naar WiFi-standaarden. Tegenwoordig wil je een router die minimaal 802.11ac ondersteunt. Idealiter kies je zelfs een router die 802.11ax en -ad, de nieuwste standaarden, ondersteunt. Door dit nu te doen, hoef je je de komende jaar of vijf geen zorgen meer te maken over of je router wel up-to-date is.

Daarnaast wil je een gaming router die op zijn minst simultaneous dual-band of tri-band ondersteunt. Hierdoor zendt de router tegelijkertijd het WiFi-signaal op verschillende frequentiebanden uit. Dit voorkomt lange wachttijden terwijl je aan het internetten (of gamen) bent.

Gigabit ethernet is belangrijk voor degenen die gebruik maken van een bekabelde verbinding en een snel internetabonnement hebben. Je wilt minstens één gigabit ethernetpoort om jezelf te voorzien van de allerhoogste snelheden.

Wat maakt een gaming router speciaal?

Met name de snelheid hiervan, welke op zijn beurt mogelijk wordt gemaakt door de Quality of Service (QoS). Dit verzekert je ervan dat al het aan-gaming-gerelateerde internetverkeer voorrang krijgt ten opzichte van het andere 'normale' internetverkeer.

Hierbij zoekt de router over het algemeen een goede balans tussen zowel de internetsnelheid voor je game als voor het overige internetverkeer. Het is niet de bedoeling dat alles ten koste gaat van het overige internetverkeer namelijk – tenzij je dat zelf zo instelt in de routerinstellingen!

Wat betekenen de namen van gaming routers?

De namen van routers weerspiegelen meestal de snelheden die ze in theorie halen. Deze namen zien er vaak uit als AC1900, AX11000, enzovoorts.

De letters staan voor de meest recente WiFi-standaard die de router in kwestie ondersteunt. Een AC1900-router ondersteunt zodoende de 802.11ac-standaard. Tegenwoordig bestaat er een snellere variant, namelijk 802.11ax. Een AX11000-router is zodoende compatibel met de 802.11ax-standaard.

De cijfers in de namen staan daarentegen voor de totale bandbreedte van de router, welke bestaat uit de totale up- en downloadsnelheden die een router in theorie kan halen via een WiFi-signaal. Dit cijfer staat dus voor de snelheden van alle WiFi-banden gecombineerd (meestal een 2,4 GHz en één of twee 5 GHz-banden).

Met 'in theorie' wordt bedoeld: 'onder de ideale omstandigheden'. Dat omvat meestal geen thuisomgevingen, dus ga er niet van uit dat je de totale snelheden haalt die in de naam aangegeven staan.

Heb je bovendien een internetabonnement van 500 Mbps aan downloadsnelheid en 200 Mbps aan uploadsnelheid, dan maakt het niet uit hoe ideaal je huis is ingedeeld: je haalt de totale 1900 Mbps van een AC1900-router niet.

hero illustration

Hoe testen we gaming routers?

Om de beste gaming router te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze gaming router-test hebben we 26 gaming routers vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze gaming router-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze gaming router-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen gaming router-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte gaming router in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 26 gaming routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste gaming routers op een rijtje

2 - ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Gaming Router voor beveiliging: ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart

Voordelen

 • list plusDe ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart heeft een sterke signaalsterkte.
 • list plusDe router heeft een plug & play installatie, waardoor het gemakkelijk te installeren is.
 • list plusHet is een voordeel dat de router LAN aggregation heeft, wat betekent dat meerdere netwerken kunnen worden samengevoegd tot één netwerk.

Nadelen ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart

 • list plusEen nadeel van de router is dat het even wat werk kan zijn om alles goed in te stellen.
 • list plusEr is geen ondersteuning voor externe schijven.
 • list plusEen nadeel van de router is dat de prijs relatief hoog is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een Gaming Router die jouw online gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart de perfecte keuze voor jou. Deze router ondersteunt de nieuwste WPA3 beveiligingsmethoden en heeft een ingebouwde AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro™, die je apparaten beschermt tegen aanvallen en dreigingen van buitenaf.

Met een bedrade snelheid tot 2500 Mbps en WiFi-snelheden tot 3000 Mbps, biedt deze router een supersnelle internetverbinding voor al jouw gaming behoeften. Bovendien, met de Quality of Service (QoS) functie, kun je de bandbreedte toewijzen aan specifieke apparaten voor een optimale prestatie.

Een ander groot voordeel van de ASUS TUF-AX3000 is de versnelling gaming-poort, die jouw game verbinding optimaliseert via een speciale gaming LAN-poort. Daarnaast maakt de gemakkelijke port forwarding in 3 stappen het openen van NAT en het configureren van de router een fluitje van een cent.

De ASUS TUF-AX3000 is ook compatibel met ASUS AiMesh wifi-systeem, waardoor je naadloze dekking in je hele huis hebt. Dit zorgt ervoor dat je overal in huis een snelle en betrouwbare WiFi-verbinding hebt, zonder onderbrekingen.

Deze router is gebouwd om duurzaam te zijn en ondergaat geverifieerde tests om betrouwbare, stabiele werking te garanderen. En met de TUF Gaming-merknaam, weet je dat dit product speciaal ontworpen is voor gamers.

Kortom, de ASUS TUF-AX3000 Draadloze Router 3000 zwart is een uitstekende keuze voor gamers die de beste prestaties en beveiliging willen. De router biedt supersnelle WiFi-snelheden, compatibiliteit met ASUS AiMesh-systeem en beveiliging van topkwaliteit. Het enige nadeel is dat het een beetje aan de dure kant is, maar als je op zoek bent naar de beste prestaties en beveiliging, is het zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Asus RT-AX58U zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Asus RT-AX58U zwart

Voordelen

 • list plusDe Asus RT-AX58U zwart biedt veiligheid met Trend Micro.
 • list plusHet is makkelijk om de router te installeren via de app.
 • list plusDe Asus RT-AX58U zwart is futureproof.

Nadelen Asus RT-AX58U zwart

 • list plusDe UTP kabel die wordt meegeleverd is te kort.
 • list plusEr is geen standaard mogelijkheid om de router aan de muur te monteren.
 • list plusDe Asus app crasht meermaals bij het updaten van de firmware..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een gaming router die jouw game-ervaring naar een hoger niveau tilt? Dan is de Asus RT-AX58U zwart de router die je zoekt! Met een totale netwerksnelheid van 3000 Mbps en wifi-snelheden tot 2402 Mbps op de 5 GHz band zorgt deze router voor dramatisch snellere draadloze verbindingen. Dit betekent dat jij zonder lag kan gamen en zonder haperingen kan streamen.

Maak je geen zorgen over de beveiliging van je thuisnetwerk, want de RT-AX58U heeft een ingebouwde virusscanner van Trend Micro en WPA3-encryptie om te voorkomen dat hackers en virussen toegang krijgen tot jouw netwerk. Target Wake Time (TWT) is een handige functie waarmee je de router kan instellen om apparaten in slaapstand te zetten wanneer je niet aan het gamen bent. Dit zorgt voor een aanzienlijk langere accuduur en bespaart energie.

Wat deze router echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om twee Asus RT-AX58U routers aan elkaar te koppelen via AI Mesh. Hierdoor krijg je niet alleen betere dekking in je hele huis, maar ook een krachtig wifi-systeem dat vloeiende, betrouwbare wifi levert naar elk deel van de woning.

Vanuit mijn perspectief als gaming router specialist kan ik zeggen dat de Asus RT-AX58U een uitstekende keuze is voor gamers die op zoek zijn naar een router die snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging biedt. Het is een krachtige router met handige functies die een groot verschil kunnen maken in jouw game-ervaring.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het dat de prijs aan de hogere kant is. Maar, als je serieus bent over gamen en een router wilt die jouw gameplay naar een hoger niveau tilt, is de Asus RT-AX58U het zeker waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5 - ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. ASUS RT-AX86U Pro Gaming Router zwart

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

Deze dual band Asus RT-AX86U Pro is een krachtige en snelle gaming router voor gamers en veeleisende gezinnen. Met een gecombineerde wifi snelheid van 5667 Mbps en MU-MIMO technology stream, game en gebruik je gemakkelijk internet op meerdere apparaten tegelijk. De RT-AX86U Pro levert snelheden tot 4800 Mbps op de 5 GHz wifi-band en tot 867 Mbps op de 2.4 GHz wifi-band, goed voor een totale bandbreedte van maar liefst 5667 Mbps. Ideaal voor woningen met: Grote ruimtes Intensief internetgebruik (4K streamen, online gamen...). Meerdere devices. Gaming features QoS: Optimaliseer je inkomend en uitgaand verkeer (zowel draadloos als bedraad). Zo prioritiseer je eenvoudig netwerktaken waar jij op dat moment belang aan hecht (gamen, streamer, browsen, bestandsoverdracht...) WTFast: Je netwerksnelheid is van cruciaal belang voor een goede online game-ervaring. Met WTFast wordt het efficiënste pad gekozen tussen je gaming device en de game server, zo minimaliseer je game ping en lag. De RT-AX86U heeft levenslang gratis AirProtection Pro, aangedreven door trend Micro™ met automatische, regelmatig bijgewerkte beveiligingssignature om uw apparaten en persoonlijke gegevens te beschermen tegen internetdreigingen. AiMesh Haal het beste uit je bestaande hardware en combineer verschillende ASUS routermodellen om één groot Mesh/Multiroom netwerk op te zetten. Zo geniet je overal in huis van een soepele verbinding zonder onderbrekingen. Omdat de routers onderling communiceren worden apparaten automatisch verbonden met het sterkste wifi-signaal. AiMesh compatibele routers GT-AC5300 RT-AC5300 RT-AC88U RT-AC86U RT-AC67U dual-pack RT-AC68U Blue Cave Extreme dekking Geniet van een Ultrawide dekking en elimineer ‘dode zones’ dankzij de combinatie van de hoge performance antennes, ASUS AiRadar 2.0 Beamforming en Range Boost. Hardware Dankzij de 1.8GHz dual-core processor, geniet je van een nog betere netwerk en nog snellere datatransfer via de USB 3.1 Gen1 en 4x Gigabit Lan poorten. De ASUS RT-AX86U Pro beschikt over 256 MB Flash geheugen en 1GB RAM. Ingebouwde bescherming Danzij de ingebouwde ASUS AiProtection, door Trend Micro™ Smart Netwerk, detecteert en neutraliseert de RT-AX86U bedreigingen nog voor ze jouw netwerk bereiken. ASUS Router app Beheer je netwerk met de ASUS Router app. De app geeft je de mogelijkheid om je netwerk op te zetten, je gebruik te monitoren en ouderlijke controle te beheren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - AVM FRITZ!Box 6690 Cable International wit / rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. AVM FRITZ!Box 6690 Cable International wit / rood

Voordelen

 • list plusDeze router heeft veel geavanceerde functies zoals een VPN server en NAS, wat ideaal is voor gebruikers die op zoek zijn naar meer beveiliging en flexibiliteit.
 • list plusHet is een van de weinige routers die bonded supervectoring ondersteunt, waardoor gebruikers kunnen profiteren van een betere snelheid dan met traditionele routers.
 • list plusMet deze router ben je voorbereid op snellere abonnementen, dankzij een snelle wifi- en netwerkverbinding.

Nadelen AVM FRITZ!Box 6690 Cable International wit / rood

 • list plusDeze router is prijzig, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers met een kleiner budget.
 • list plusEr is geen herstel recovery.exe beschikbaar voor deze Fritz!Box 6660, wat betekent dat gebruikers geen back-up kunnen maken van hun instellingen.
 • list plusDe behuizing van de Fritz!box is wat lomp, wat sommige gebruikers misschien storend vinden.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Op zoek naar een gaming router die écht aansluit op de eisen van de fanatieke gamer? Dan is de AVM FRITZ!Box 6690 Cable International dé router voor jou! Deze router beschikt over wifi 6, wat betekent dat je zonder moeite tientallen apparaten kunt aansluiten zonder dat je wifi instabiel wordt. Zo kun je dus ongestoord gamen terwijl je huisgenoten ook online zijn. De FRITZ!Box heeft daarnaast een ingebouwde smart home hub, waardoor je eenvoudig je slimme apparaten kunt bedienen. Ook kun je meerdere DECT telefoons aansluiten op deze router om deze modem te gebruiken als telefooncentrale.

De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International is niet alleen geschikt voor fanatieke gamers, maar ook voor huishoudens waar veel gebruik wordt gemaakt van internet. Door de Simultaneous Dual-Band netwerk technologie kan deze router gelijktijdig op 2 verschillende Wi-Fi netwerken opereren. Hierdoor zit het verkeer op jouw eigen- en gastnetwerk elkaar niet in de weg en kun je ongestoord werken, gamen en internetten. Daarnaast biedt de Multi-User MIMO technologie de mogelijkheid om meerdere gebruikers tegelijkertijd van snel internet te voorzien.

De AVM FRITZ!Box 6690 Cable International beschikt over een bedrade snelheid van Gigabit (tot 1000 Mbps) en een totale wifi snelheid van 6000 Mbps. Hiermee is deze router razendsnel en kun je zonder enige vertraging gamen en streamen. Ook beschikt deze router over Quality of Service (QoS) en netwerkbeveiliging van WPA3, waardoor je zeker weet dat je veilig online bent.

Al met al is de AVM FRITZ!Box 6690 Cable International dé router voor gamers en huishoudens waar veel gebruik wordt gemaakt van internet. Door zijn snelle wifi, bedrade snelheid en diverse technologieën ben je verzekerd van de beste internetervaring. Enige nadeel is dat deze router aan de prijzige kant is.

Persoonlijke mening: Als fanatieke gamer kan ik de AVM FRITZ!Box 6690 Cable International zeker aanraden. De router is snel, stabiel en biedt diverse mogelijkheden. Het enige nadeel is dat deze router aan de prijzige kant is. Maar als je op zoek bent naar een router die écht aansluit op de eisen van de fanatieke gamer, dan is de AVM FRITZ!Box 6690 Cable International dé router voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8 - ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Gaming Router voor streaming: ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart

Voordelen

 • list plusDeze gaming router heeft een sterke wifi-dekking.
 • list plusDe processor van deze gaming router is krachtig.
 • list plusDeze gaming router heeft een ruim aanbod aan instellingen.

Nadelen ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart

 • list plusDeze gaming router is redelijk duur.
 • list plusHet is niet mogelijk om deze gaming router op te hangen.
 • list plusDeze gaming router heeft af en toe kleine bugs.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.6

Ben je een serieuze gamer of een veeleisend huishouden? Dan is de ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart een uitstekende keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Deze router biedt een gecombineerde wifi-snelheid van maar liefst 5667 Mbps, waardoor je gemakkelijk kunt streamen, gamen en browsen op meerdere apparaten tegelijk. Dit is perfect voor grotere huizen waar veel internetgebruik is, zoals het streamen van 4K-inhoud en online gamen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de ASUS RT-AX86U is dat het beschikt over Quality of Service (QoS), waarmee je gemakkelijk inkomend en uitgaand verkeer kunt optimaliseren. Hierdoor kun je netwerktaken die voor jou op dat moment belangrijk zijn prioriteren, zoals gamen, streamen, browsen en bestandsoverdracht. Bovendien minimaliseert de WTFast functie game ping en lag, waardoor je een ultieme gaming-ervaring krijgt.

De RT-AX86U is ook voorzien van AiMesh, waarmee je verschillende ASUS routermodellen kunt combineren om één groot Mesh/Multiroom netwerk op te zetten. Dit zorgt voor een soepele verbinding zonder onderbrekingen, waar je ook bent in je huis. Daarnaast is de router ook voorzien van levenslange gratis AirProtection Pro, aangedreven door trend Micro™, wat automatische en regelmatig bijgewerkte beveiligingssignature bevat om je apparaten en persoonlijke gegevens te beschermen tegen internetdreigingen.

De ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart heeft ook een bedrade snelheid tot 2500 Mbps, wifi-snelheid totaal van 5400 Mbps en wifi-snelheid op 2,4 GHz van 867 Mbps en op 5 GHz van 4800 Mbps. Dit alles in combinatie met de eerder genoemde functies maakt dit product een uitstekende keuze voor serieuze gamers en veeleisende huishoudens.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden met de ASUS RT-AX86U Gaming Router AiMesh zwart. Het biedt veel functionaliteit en is zeer eenvoudig in te stellen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het aan de dure kant is, maar dat is het waard voor de geweldige functies en prestaties die het biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - ASUS ROG GT-AX11000 Pro Draadloze zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Gaming Router voor snelheid: ASUS ROG GT-AX11000 Pro Draadloze zwart

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.5

De ASUS ROG GT-AX11000 Pro Draadloze zwart is een absolute must-have voor pro gamers en huishoudens met veel apparaten. Met Wifi 6 en een simultane tri-band verbinding kan deze router tot 11000 Mbps aan snelheid leveren, zonder instabiel te worden. Je kunt dus zonder problemen op meerdere apparaten tegelijk gamen of streamen. De twee 10 Gbps netwerkaansluitingen bieden ook veel flexibiliteit, waarmee je bijvoorbeeld een backup internetverbinding kunt instellen of LAN-poorten aan elkaar kunt koppelen voor een hogere doorvoer.

Wat deze gaming router echt onderscheidt van andere producten is de quad core processor en de speciale software die ervoor zorgt dat jouw games altijd prioriteit krijgen. Zo kun je het beste uit je games halen zonder dat er andere toepassingen je bandbreedte opslokken. En als je een druk huishouden hebt, dan is de energiezuinigheid van deze router zeker een pluspunt.

Maar er is meer. Deze router beschikt ook over netwerkbeveiliging van WPA tot WEP en een zeer gebruiksvriendelijke app waarmee je de router eenvoudig kunt configureren en beheren. Het enige nadeel is de prijs, maar als je op zoek bent naar een high-end gaming router die je gaming-ervaring naar een hoger niveau tilt, dan is de ASUS ROG GT-AX11000 Pro Draadloze zwart zeker de investering waard.

Overall ben ik zeer tevreden over de prestaties van deze gaming router en kan ik het zeker aanbevelen aan zowel pro gamers als drukke huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele internetverbinding.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Asus RT-AX86S zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Asus RT-AX86S zwart

Voordelen

 • list plusDe Asus RT-AX86S zwart is voorzien met de nieuwste WiFi 6 technologie voor snelle verbindingen.
 • list plusDe krachtige processor biedt betrouwbare verbindingen.
 • list plusHet heeft een uitgebreide interface met veel instelmogelijkheden.

Nadelen Asus RT-AX86S zwart

 • list plusHet is relatief prijzig.
 • list plusHet staand model is niet aan de muur te bevestigen.
 • list plusHet is niet mogelijk om Merlin WRT firmware te gebruiken.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

Stream en game met een snelle wifi verbinding met de Asus RT-AX86S router. Deze router heeft wifi 6, hierdoor ligt de snelheid hoger en ga je met meer mensen tegelijk online zonder dat je wifi slechter wordt. De router is daardoor geschikt voor gezinnen waarin veel mensen tegelijk gamen of streamen. atuurlijk geef je voorrang aan games in het algemeen en aan je favoriete spellen in het bijzonder. Je hebt zo altijd een snelle verbinding om te gamen, wat je een voordeel geeft ten opzichte van tegenstanders. Je stelt dit eenvoudig in via de mobiele app van Asus. Heb je dekking op meerdere verdiepingen nodig? Dan koppel je 2 van deze routers naadloos aan elkaar met AiMesh.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gaming routers. Er zijn immers 26 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!