Wat is de beste Gaming Router van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Gaming Router is een lastige uitdaging. Wat is de beste Gaming Router van 2024? Na het onderzoeken van 1017 Gaming Routers kwam de Asus RT-AC86U als beste getest uit onze Gaming Router-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gaming Routers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gaming Routers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Gaming Router-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Gaming Routers

1Score: 9.8
Asus RT-AC86U
Asus RT-AC86U
Asus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
ASUS ROG Rapture GT-AX6000 Gaming
ASUS ROG Rapture GT-AX6000 Gaming
ASUS
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
TPLink TP-Link Archer GX-90 AX6600
TPLink TP-Link Archer GX-90 AX6600
TP-Link
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
TP-Link Archer GX-90 AX6600
TP-Link Archer GX-90 AX6600
TP-Link
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
TP-Link Archer C5400X
TP-Link Archer C5400X
TP-Link
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Asus ROG Rapture GT6
Beste router voor gamers
Asus ROG Rapture GT6
Asus
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E
Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E
Netgear
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.7
TP-Link Archer AX11000 Tri-Band Wi-Fi
TP-Link Archer AX11000 Tri-Band Wi-Fi
TP-Link
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.7
Asus GT-AXE11000
Asus GT-AXE11000
Asus
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.5
Features to Consider
Features to Consider
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gaming Router Koopgids

Als fanatieke gamer heb je de beste gaming router nodig. Om van je tegenstanders te winnen in Overwatch, Fortnite of welke game dan ook, zit je namelijk niet te wachten op torenhoge ping en lag. Lees daarom hier waar je op let bij de aankoop van een gaming router!

Wat is het verschil tussen een normale router en een gaming router?

Een normale router maakt geen onderscheid tussen de types internetverkeer. Gaming routers bieden daarentegen een functie genaamd Quality of Service (QoS). Deze functie pikt alle inkomende data op en geeft prioriteit aan alle data die gerelateerd is aan jouw game. Hierbij minimaliseert hij dataverlies voor game-verbindingen terwijl hij de rest van de verbindingen bundelt in één grote datastroom.

Vaak past QoS zich hierbij aan aan de behoeften van het thuisnetwerk. Het gaat er niet om dat andere datastromen beperkt worden. Het internet moet immers voor iedereen en alle aangesloten apparaten goed blijven werken. Hij zoekt dus een balans waarbij je gaming-verkeer alleen de prioriteit krijgt – tenzij je je router zo instelt dat alle andere verbindingen (bijna) plat komen te liggen terwijl je gamet.

Naast dit alles hebben gaming routers steeds vaker niet alleen gigabit ethernetpoorten, maar 10 gigabit ethernetpoorten. Dit is voor competitieve spelers met internetabonnementen met veel bandbreedte een enorm pluspunt. Daarnaast ondersteunen gaming routers meestal ook als eerste de laatste WiFi-standaarden.

Multi-band WiFi is daarbij ook meer de regel dan uitzondering. Denk hierbij niet alleen aan de simpelere dual-band set-up, maar aan simultaneous dual-band en tri-band. Dit staat toe dat de router op meerdere frequentiebanden tegelijk opereert en maakt je verbinding meteen veel sneller. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de extra antennes die gaming routers meestal hebben.

Ten slotte hebben gaming routers vaak meer werkgeheugen (RAM) en een krachtigere processor. Dat moet ook wel, voor al het rekenwerk dat QoS vraagt, alsook integratie met If This, Then That (ITTT), wat ook vaak te zien is bij gaming routers.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming router?

Het eerste waar je naar kijkt, is je eigen internetverbinding en -abonnement. Hoever rijkt je bandbreedte? Als je een abonnement hebt afgesloten voor 500 Mbps aan downloadsnelheid en 200 Mbps aan upload snelheid, hoef je niet per sé voor een router te gaan die in theorie 6800 Mbps aan doorvoersnelheid (up- en downloadsnelheid gecombineerd) haalt.

Verder kijk je naar hoeveel apparaten in huis worden aangesloten op de router en hoe groot je huis is. Hoe meer apparaten worden aangesloten en hoe groter je huis is, hoe sterker het signaal van je router moet zijn. Dit geldt dubbel als de meeste apparaten draadloos verbonden zijn aan de router.

Wat de sterkte en stabiliteit van je router bepaalt, zijn om te beginnen de processorcapaciteit en het werkgeheugen (RAM). Een snellere processor met meer 'cores' (rekeneenheden) gepaard met een grotere hoeveelheid RAM zorgt al voor een mooie voorsprong. De data wordt sneller doorgespeeld naar de verbonden apparaten. Ook beïnvloedt het de bovengenoemde Quality of Service.

Kijk ook naar WiFi-standaarden. Tegenwoordig wil je een router die minimaal 802.11ac ondersteunt. Idealiter kies je zelfs een router die 802.11ax en -ad, de nieuwste standaarden, ondersteunt. Door dit nu te doen, hoef je je de komende jaar of vijf geen zorgen meer te maken over of je router wel up-to-date is.

Daarnaast wil je een gaming router die op zijn minst simultaneous dual-band of tri-band ondersteunt. Hierdoor zendt de router tegelijkertijd het WiFi-signaal op verschillende frequentiebanden uit. Dit voorkomt lange wachttijden terwijl je aan het internetten (of gamen) bent.

Gigabit ethernet is belangrijk voor degenen die gebruik maken van een bekabelde verbinding en een snel internetabonnement hebben. Je wilt minstens één gigabit ethernetpoort om jezelf te voorzien van de allerhoogste snelheden.

Wat maakt een gaming router speciaal?

Met name de snelheid hiervan, welke op zijn beurt mogelijk wordt gemaakt door de Quality of Service (QoS). Dit verzekert je ervan dat al het aan-gaming-gerelateerde internetverkeer voorrang krijgt ten opzichte van het andere 'normale' internetverkeer.

Hierbij zoekt de router over het algemeen een goede balans tussen zowel de internetsnelheid voor je game als voor het overige internetverkeer. Het is niet de bedoeling dat alles ten koste gaat van het overige internetverkeer namelijk – tenzij je dat zelf zo instelt in de routerinstellingen!

Wat betekenen de namen van gaming routers?

De namen van routers weerspiegelen meestal de snelheden die ze in theorie halen. Deze namen zien er vaak uit als AC1900, AX11000, enzovoorts.

De letters staan voor de meest recente WiFi-standaard die de router in kwestie ondersteunt. Een AC1900-router ondersteunt zodoende de 802.11ac-standaard. Tegenwoordig bestaat er een snellere variant, namelijk 802.11ax. Een AX11000-router is zodoende compatibel met de 802.11ax-standaard.

De cijfers in de namen staan daarentegen voor de totale bandbreedte van de router, welke bestaat uit de totale up- en downloadsnelheden die een router in theorie kan halen via een WiFi-signaal. Dit cijfer staat dus voor de snelheden van alle WiFi-banden gecombineerd (meestal een 2,4 GHz en één of twee 5 GHz-banden).

Met 'in theorie' wordt bedoeld: 'onder de ideale omstandigheden'. Dat omvat meestal geen thuisomgevingen, dus ga er niet van uit dat je de totale snelheden haalt die in de naam aangegeven staan.

Heb je bovendien een internetabonnement van 500 Mbps aan downloadsnelheid en 200 Mbps aan uploadsnelheid, dan maakt het niet uit hoe ideaal je huis is ingedeeld: je haalt de totale 1900 Mbps van een AC1900-router niet.

hero illustration

Hoe testen we Gaming Routers?

Om de beste Gaming Router te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gaming Router-test hebben we 1017 Gaming Routers vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Gaming Router-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Gaming Router-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Gaming Router-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Gaming Router in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1017 Gaming Routers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gaming Routers in een makkelijke lijst

1. Asus RT-AC86U

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus RT-AC86U

 • list plusUitzonderlijke prestaties op lange afstand
 • list plusGaming-gerichte functies
 • list plusSleek ontwerp met koelopeningen en verstelbare antennes

Nadelen Asus RT-AC86U

  Beoordeling

  9.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.28
  Functionaliteit
  9.44
  Gebruiksgemak
  10
  Ik ben enthousiast over de Asus RT-AC86U Gaming Router vanwege zijn uitzonderlijke prestaties op lange afstanden en gaming-gerichte functies. Met een strak zwart ontwerp met rode accenten is deze router ontworpen met gamers in gedachten. Uitgerust met een Broadcom BCM 4366E Wi-Fi chip, MU-MIMO en beamforming technologie, een 1.8GHz dual-core processor en 256MB RAM, levert deze router een 5GHz kanaalsnelheid tot 2.167Gbps en een 2.4GHz kanaalsnelheid tot 750Mbps, met een AC2900 rating. Het excelleert in het leveren van "goede doorvoer en bereik, vooral op afstanden van meer dan 100 voet," zoals opgemerkt door Tom's Guide, waardoor het een optimale keuze is voor gaming en uitgebreide dekking.

  Daarentegen biedt de Asus RT-AX86U Gaming Router een compacter en ruimtebesparend ontwerp met een verticale oriëntatie en verborgen interne antenne. Met een 1.8 GHz quad-core CPU, 1 GB RAM en 256 MB flashgeheugen ondersteunt het de nieuwste 802.11ax draadloze technologie met een geadverteerde snelheid van AX5700. De flexibiliteit in functionaliteit, waaronder draadloze router modus, AiMesh router modus, Access Point modus, Repeater modus, Media Bridge en AiMesh Node voor mesh-netwerken, draagt bij aan de aantrekkingskracht, waardoor gebruikers de router kunnen hergebruiken om draadloze dekking in een woning uit te breiden.

  Bovendien maakt de Asus RT-AX86U indruk met zijn high-performance Wi-Fi 6 mogelijkheden, met een strak ontwerp, koelopeningen, verstelbare antennes, Broadcom chipsets en een 1.8GHz quad-core processor. Deze router biedt ook hoge-snelheidsconnectiviteit met 1Gbps en 2.5Gbps WAN-ingangspoorten en vier toegewijde gigabit downstream Ethernetpoorten. Het valt op door zijn ingebouwde Trend Micro beveiligingssoftware voor bescherming tegen indringers en malware, evenals zijn uitstekende doorvoer in prestatietests, waardoor het een betrouwbare keuze is voor zowel normaal gebruik als gaming.

  In vergelijking excelleert de Asus RT-AC86U in het leveren van sterke prestaties op lange afstanden en gaming-verbeteringen, waardoor het een aanbevolen keuze is voor gamers, zoals benadrukt door Tom's Guide. Aan de andere kant valt de Asus RT-AX86U op door zijn Wi-Fi 6 mogelijkheden, compacte ontwerp en veelzijdige functionaliteit, waardoor gebruikers opties hebben om draadloze dekking uit te breiden.

  Hoewel de Asus RT-AC86U en RT-AX86U beide indrukwekkende functies bieden die zijn afgestemd op gamers en algemene gebruikers, excelleert de eerste in prestaties op lange afstanden, terwijl de laatste uitblinkt met zijn Wi-Fi 6 mogelijkheden en veelzijdige functionaliteit. Gebruikers die op zoek zijn naar een gaming-router met uitzonderlijke prestaties op lange afstanden en gaming-verbeteringen, vinden misschien dat de Asus RT-AC86U het beste past, terwijl degenen die prioriteit geven aan Wi-Fi 6 technologie en flexibele functionaliteit misschien eerder naar de Asus RT-AX86U neigen.

  Kortom, de Asus RT-AC86U Gaming Router biedt sterke prestaties op lange afstanden en gaming-gerichte functies, waardoor het een optimale keuze is voor gamers en gebruikers die uitgebreide dekking nodig hebben. Echter, de evolutie naar de Asus RT-AX86U heeft Wi-Fi 6 mogelijkheden en veelzijdige functionaliteit geïntroduceerd, waardoor het aan diverse gebruikersbehoeften voldoet.

  Uiteindelijk bieden de Asus RT-AC86U en RT-AX86U routers distinctieve sterke punten, waarbij de eerste uitblinkt in prestaties op lange afstanden en gaming-verbeteringen, terwijl de laatste indruk maakt met zijn Wi-Fi 6 mogelijkheden en veelzijdige functionaliteit. Beide modellen bieden overtuigende opties voor gebruikers die op zoek zijn naar hoogwaardige routers die zijn afgestemd op specifieke behoeften.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  2. ASUS ROG Rapture GT-AX6000 Gaming

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.3
  Functionaliteit
  9.63
  Gebruiksgemak
  9.66
  Als gamer wil ik het beste van het beste, en daarom is de ASUS ROG Rapture GT-AX6000 Gaming Router mijn ultieme keuze. Met prioritized LAN-poorten voor gamingapparaten en een robuuste draadloze prestatie, biedt deze router een naadloze gamingervaring. De talloze aansluitmogelijkheden, waaronder 2.5Gbps WAN en LAN-poorten, vier Gigabit Ethernet-poorten en USB-poorten, maken het een overtuigende optie voor fervente gamers.

  Maar wauw, de evolutie naar de ASUS ROG Rapture GT-AXE16000 is echt indrukwekkend. Met Wi-Fi 6E ondersteuning op de 802.11ax standaard, niet-verwijderbare antennes en RGB LED-verlichting, is dit de ultieme keuze voor gamers. En de stevige beveiligingsfuncties, aangedreven door TrendMicro, bieden uitgebreide bescherming voor een geruststellend gevoel tijdens het gamen.

  In vergelijking met zijn voorganger, de GT-AX6000, biedt de GT-AXE16000 verbeterde draadloze prestaties en minder interferentie in drukke netwerkomgevingen dankzij de Wi-Fi 6E ondersteuning. Dus als je op zoek bent naar de nieuwste technologie op het gebied van gaming routers, is de GT-AXE16000 de beste keuze.

  Dus, terwijl de GT-AX6000 perfect is voor gaming, kan het voor reguliere thuisgebruikers wat overdreven zijn vanwege de grootte, verlichting en hogere prijs. Aan de andere kant is de GT-AXE16000 een topkeuze voor gamers en technologie liefhebbers, met zijn Wi-Fi 6E ondersteuning en robuuste beveiligingsfuncties. Kortom, ASUS's ROG Rapture serie is de koning op het gebied van gaming routers, en de GT-AXE16000 is het summum voor een meeslepende game-ervaring.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  6. Beste router voor gamers: Asus ROG Rapture GT6

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Asus ROG Rapture GT6

  • list plusOngeëvenaarde prestaties

  Nadelen Asus ROG Rapture GT6

  • list plusGebrek aan ondersteuning voor Wi-Fi 6E op de 6 GHz-band
  • list plusOccasionele problemen met verbindingsroutering via de extender
  • list plusOpvallend ontwerp spreekt mogelijk niet alle gebruikers aan

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.81
  Functionaliteit
  9.49
  Gebruiksgemak
  8.67
  De Asus ROG Rapture GT6 Gaming Router is een eersteklas apparaat dat ongeëvenaarde prestaties en een brede dekking biedt, waardoor het ideaal is voor zowel gamers als gebruikers met veel data. Met een prijs van $600 dekt deze router een aanzienlijke 5.800 vierkante voet, perfect voor middelgrote tot grote huizen. Dankzij het hoekige ontwerp, verkrijgbaar in het wit of zwart, en een reeks van negen niet-vervangbare antennes, heeft het een opvallende uitstraling. Met afmetingen van 6,9 x 6,8 x 3,1 inch is het een compacte maar krachtige toevoeging aan elke opstelling.

  Uitgerust met Broadcom's BCM6715 en BCM6753 Wi-Fi chips, samen met een 1,7 GHz tri-core ARM-gebaseerde processor, levert de GT6 uitstekende prestaties met een maximale doorvoer van 10,1 Gbps. In tests bereikte hij een piekdoorvoer van 1,398 Gbps, waarmee zijn positie als snelle gamingrouter wordt bevestigd, zelfs in vergelijking met Wi-Fi 6E-apparaten. Het apparaat beschikt ook over een 2,5 Gbps WAN-ingang en drie downstream gigabit Ethernet-poorten, wat flexibiliteit biedt voor bedraad netwerken.

  Het installatieproces verloopt soepel dankzij de Asus Router app voor iOS of Android, en het apparaat biedt een USB-A (3.2) poort voor het delen van opslagapparaten over het netwerk. De GT6 valt op door zijn mesh Wi-Fi mogelijkheden, die uitgebreide dekking en top-of-the-range gamingprestaties bieden. De multigig Ethernet-aansluitingen en USB-poorten op elk apparaat maken het een opvallende keuze, en de interface wordt geprezen omdat deze eenvoudig en gebruiksvriendelijk is zonder gebruikers te overspoelen met advertenties.

  "Ik ben de Asus ROG Rapture GT6, een snelle gamingrouter met mesh Wi-Fi mogelijkheden, die top-of-the-range gamingprestaties biedt en brede dekking geschikt voor grotere huizen." (TechRadar)

  Hoewel de GT6 zeer geprezen wordt om zijn indrukwekkende prestaties, wordt opgemerkt dat het geen ondersteuning biedt voor Wi-Fi 6E op de 6GHz band en dat er af en toe problemen zijn met de verbinding via de extender. Het flashy ontwerp van de router, gericht op gamers, spreekt misschien niet iedereen aan. Desondanks wordt het aanbevolen als een indrukwekkende upgrade, geschikt voor zowel gamers als niet-gamers.

  "De Asus ROG Rapture GT6 Mesh Gaming Router wordt aanbevolen als een indrukwekkende upgrade, geschikt voor zowel gamers als niet-gamers." (CNET)

  Vergeleken met zijn tegenhangers springt de Asus ROG Rapture GT6 eruit als de snelste geteste mesh router, met ongeëvenaarde prestaties en dekking. Voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar ondersteuning voor Wi-Fi 6E op de 6GHz band, zijn alternatieve opties wellicht meer geschikt.

  Concluderend blinkt de Asus ROG Rapture GT6 Gaming Router uit in het leveren van topklasse prestaties, uitgebreide dekking en een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een overtuigende keuze is voor gamers en gebruikers met veel data. Hoewel het misschien niet aansluit bij mensen die Wi-Fi 6E-ondersteuning op de 6GHz band zoeken, maken zijn algehele indrukwekkende functies het tot een sterke concurrent in de gaming router categorie.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  7. Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E

  • list plusOngeëvenaarde prestaties

  Nadelen Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E

  • list plusPremium prijs in vergelijking met Wi-Fi 6 routers
  • list plusConcurrentie van goedkopere Wi-Fi 6 routers

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.37
  Functionaliteit
  8.41
  Gebruiksgemak
  9.36
  De Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E Router (RAXE500) is een opvallende gaming router die ongeëvenaarde prestaties en een reeks geavanceerde functies biedt. Met een prijs van $599, heeft het een opvallend A-Wing ontwerp met vier antennes in elke vleugel, waardoor toegang wordt geboden tot de 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz banden, met een totale datacapaciteit van 10,8 Gbps. Aangedreven door Broadcom Wi-Fi 6e hardware, een quad-core 1,8 GHz processor, 1 GB RAM en 512 MB flashopslag, presteert het beter dan andere routers in gegevensoverdracht over verschillende banden. Zoals TechRadar opmerkt, ondersteunt het tri-band Wi-Fi 6E met snelheden tot 10,8 Gbps, waardoor het ideaal is voor veeleisende activiteiten zoals het streamen van 8K-video's en het spelen van VR-games. De RAXE500 wordt ook geleverd met functies zoals beamforming, MU-MIMO en 1024QAM voor efficiënte gegevensoverdracht.

  De prestaties en geavanceerde functies van de Nighthawk RAXE500 komen tegen een premium prijs in vergelijking met Wi-Fi 6-routers, zoals benadrukt door Tom's Guide. Echter, zijn ongeëvenaarde snelheid, dekking en Next-Gen Wi-Fi 6E Technologie maken het een topkeuze voor gaming en activiteiten met een hoge bandbreedte. Het bevat ook NETGEAR Armor™ en NETGEAR Smart Parental Controls, wat een extra laag van beveiliging en controle toevoegt. Met een solide bedrade connectiviteitsopstelling, inclusief een Multi-Gig data-ingangspoort, vier toegewijde downstream 1 Gbps netwerkpoorten en twee USB-aansluitingen voor het aansluiten van harde schijven op het netwerk, biedt het een uitgebreide oplossing voor zowel draadloze als bedrade verbindingen.

  In vergelijking met zijn voorganger, de Nighthawk RAXE300, biedt de RAXE500 een toename in datacapaciteit, verbeterde prestaties en extra functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een state-of-the-art Wi-Fi 6E-router. De prijs van de RAXE500 kan het als een premium product positioneren op de markt, maar zijn eersteklas prestaties en uitgebreide functies maken het een toonaangevende concurrent in de categorie gaming routers.

  Hoewel de Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E Router (RAXE500) opvalt door zijn uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies, staat het tegenover concurrentie van lager geprijsde Wi-Fi 6-routers. Voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie, bieden de Nighthawk RAXE300 en RAXE290 indrukwekkende prestaties en functies tegen een meer toegankelijke prijs, zoals vermeld door TechRadar. Echter, voor gebruikers die compromisloze snelheid, dekking en geavanceerde technologie zoeken, blinkt de RAXE500 uit als een premium gaming router.

  Kortom, de Netgear Nighthawk Tri-Band Wi-Fi 6E Router (RAXE500) is een eersteklas gaming router die ongeëvenaarde prestaties, geavanceerde functies en uitgebreide connectiviteitsopties biedt. Hoewel de premium prijs voor sommigen een beperkende factor kan zijn, maken zijn ongeëvenaarde snelheid, dekking en geavanceerde technologie het tot een overtuigende keuze voor gaming liefhebbers en degenen met veeleisende netwerkbehoeften.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Asus GT-AXE11000

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Asus GT-AXE11000

  • list plusUitzonderlijke prestaties voor gaming en veeleisende netwerkbehoeften
  • list plusRobuuste hardware en geavanceerde gamingfuncties
  • list plusWi-Fi 6E-compatibiliteit en toekomstbestendigheid

  Nadelen Asus GT-AXE11000

  • list plusGerapporteerde firmwareproblemen die de prestaties van Quality of Service (QoS) beïnvloeden
  • list plusInitiële installatie kan handmatige firmware-update van de Asus-website vereisen
  • list plusMogelijke ongemakken voor sommige gebruikers

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.6
  Functionaliteit
  8.65
  Gebruiksgemak
  8.7
  Als gamer weet ik hoe belangrijk het is om een krachtige router te hebben die topprestaties levert. Daarom ben ik enthousiast over de Asus GT-AXE11000 Gaming Router. Met een 64-bit, 1.8 GHz quad-core CPU, 256 MB flashopslag en 1 GB RAM, biedt deze router een totale doorvoer van 11.000 Mbps, wat echt indrukwekkend is. Met zijn tri-band opstelling en aanpasbare RGB LED-verlichting is dit echt een visueel aantrekkelijk en krachtig apparaat.

  Wat ik vooral waardeer aan deze router, is de focus op gaming. Met functies zoals Hardware Boost, Asus QoS voor verkeersprioritering en Triple Level Acceleration met prioritering van de gamingpoort, is het duidelijk dat deze router is ontworpen met gamers in gedachten. Het feit dat je zelfs een van de 5GHz-banden exclusief voor gaming kunt toewijzen, is echt een pluspunt voor mij als fanatieke gamer.

  Maar eerlijk is eerlijk, er zijn wat punten om rekening mee te houden. Er zijn meldingen geweest van Quality of Service (QoS) problemen met de nieuwste firmware, wat de prestaties kan beïnvloeden. En het kan zijn dat je de router handmatig moet updaten vanaf de Asus-website vanwege een aanvankelijke glitch, wat voor sommige gebruikers misschien een kleine ergernis is.

  In vergelijking met zijn voorganger behoudt de Asus GT-AXE11000 de sterke punten, zoals een krachtige CPU en voldoende RAM, maar voegt Wi-Fi 6E, een 2,5GB Ethernetpoort en verbeterde gamingfuncties toe. Dit betekent dat de router future-proof is en compatibel is met de nieuwste apparaten, wat een duidelijk voordeel is ten opzichte van zijn voorganger.

  Al met al is de Asus GT-AXE11000 een indrukwekkende gaming router met geavanceerde functies en Wi-Fi 6E-compatibiliteit. Maar het is wel belangrijk om de gerapporteerde firmwareproblemen en de initiële setupvereisten in gedachten te houden. Voor gamers en netwerkliefhebbers die op zoek zijn naar een topklasse gaming router, is de Asus GT-AXE11000 zeker het overwegen waard.

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Features to Consider

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Features to Consider

  • list plusWi-Fi 6 ondersteuning voor moderne gaming eisen
  • list plusDumaOS 3.0 voor gaming optimalisatie

  Nadelen Features to Consider

  • list plusComplexiteit van de installatie
  • list plusBeperkt aantal Ethernet-poorten

  Beoordeling

  8.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.66
  Functionaliteit
  8.7
  Gebruiksgemak
  8.02
  Als gamer wil ik natuurlijk een naadloze en lag-vrije ervaring, en daarom is de Netgear Nighthawk XR1000 voor mij de perfecte keuze. Met Wi-Fi 6 ondersteuning en DumaOS 3.0 is het de beste Wi-Fi 6 gaming router die voldoet aan de eisen van modern gaming. Maar let op, de installatie kan wat ingewikkeld zijn en het heeft beperkte Ethernet poorten. Dit laat zien dat het gericht is op cutting-edge technologie, maar ook aangeeft dat er verbeteringen nodig zijn in gebruikersvriendelijkheid.

  Voor mij is de Asus GT-AXE11000 de beste gaming router, met uitstekende doorvoer, aanpasbare opties en ingebouwde beveiligingssoftware. De gaming accelerator versterkt zijn positie als top performer. Maar let op, voor optimale prestaties heeft het Wi-Fi 6E apparaten nodig en het heeft een premium prijs.

  Aan de andere kant springt de TP-Link Archer C5400X eruit als de beste Wi-Fi 5 gaming router, met uitzonderlijke prestaties, een triband ontwerp en robuuste beveiligingssoftware. Voor mij is dit de beste keuze voor hoogwaardige Wi-Fi 5-prestaties in gaming routers. Het is belangrijk om de mogelijkheden van routers af te stemmen op specifieke gebruikersbehoeften en apparaatcompatibiliteit.

  Met de evoluerende markt is het essentieel om mijn gamegewoonten, de grootte van mijn huis, en apparaatcompatibiliteit in overweging te nemen bij het kiezen van een gaming router. De Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 is aan te bevelen voor geweldige gaming prestaties onder de $200, en is perfect voor budgetbewuste consumenten die indrukwekkende gaming mogelijkheden willen zonder de bank te breken. Maar ik moet de Asus RT-AX86U in de gaten houden voor mogelijke kostenverlagingen en verbeterde functies in de toekomst.

  Al met al maakt de Netgear Nighthawk XR1000 indruk met zijn vooruitstrevende Wi-Fi 6 ondersteuning en DumaOS 3.0, gericht op de eisen van modern gaming. Terwijl het misschien wat installatiecomplexiteiten en beperkte Ethernet poorten heeft, maken de cutting-edge technologie en toekomstbestendige mogelijkheden het een opvallende keuze voor gamers die top-prestaties zoeken. Als de gaming router markt blijft evolueren, presenteert de Netgear Nighthawk XR1000 zich als een aantrekkelijke optie, vooral voor degenen die de nieuwste Wi-Fi technologie en gaming optimalisatie prioriteren.

  Kortom, de Netgear Nighthawk XR1000 is de top gaming router, met Wi-Fi 6 ondersteuning en DumaOS 3.0, gericht op de eisen van modern gaming. Ondanks de installatiecomplexiteiten en beperkte Ethernet poorten, maken de cutting-edge technologie en toekomstbestendige mogelijkheden het een opvallende keuze voor gamers die top-prestaties zoeken.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gaming Routers. Er zijn immers 1017 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!