De Bestenu Access Point Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/06/2020


Je hebt geen sterk WiFi-signaal in je keuken, en op de bovenverdieping laat het soms ook te wensen over. Een access point biedt dan de ideale oplossing. Waarom dat zo is en hoe het werkt, lees je in de onderstaande koopgids.

Hoe werkt een access point?

hide product content

Een access point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk creëert, ook wel WLAN genoemd. Dit is meestal in een kantoor of een ander groot gebouw, maar is ook ideaal in je eigen huis. Een access point maakt verbinding met een router, een switch of een hub via een ethernetkabel en projecteert een WiFi-signaal naar een aangewezen gebied.

Als je bijvoorbeeld een WiFi-toegang in de keuken wilt hebben, maar het signaal van je router het niet redt tot daar, dan installeer je een access point in de buurt van de keuken waardoor je een goede WiFi-verbinding in de keuken krijgt.

Wat voor snelheid heeft mijn accesspoint nodig?

hide product content

Hoe snel jouw access point moet zijn, hangt af van waarvoor jij het internet gebruikt. Als je vaak videogames speelt, films kijkt en download, dan heeft je access point bij voorkeur een snelheid van 900 Mpbs of hoger nodig.

Als je af en toe eens een film streamt, maar regelmatig surft, kies dan voor een access point met een snelheid tussen de 450 en 900 Mbps. Ben je vooral een surfer en stuur je af en toe eens een emailtje? Dan is een access point met een snelheid tot 450 Mbps geschikt.

Hoe sluit ik een access point aan?

hide product content

Het opzetten van een access point is vrij eenvoudig: je haalt hem uit de doos, zet deze vlakbij een netwerkaansluiting en een stopcontact, stopt de stekker in het stopcontact en sluit de netwerkkabel aan.

De softwareconfiguratie is iets ingewikkelder, maar nog steeds goed te doen. De configuratie wordt meestal gedaan via de browser. Om op de configuratiepagina van het access point te komen, moet je het IP-adres van het access point kennen. Deze vindt je vaak op het apparaat zelf.

Vervolgens typ je dat adres in de adresbalk van een browser vanaf een computer in het netwerk. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: http://192.168.0.1. Het IP-adres hangt af van je access point en kan dus verschillen van het nummer wat ik hier heb gebruikt als voorbeeld.

Multifunctionele toegangspunten bieden meestal DHCP- en NAT-services voor de netwerken en dienen tevens als gateway-router voor het netwerk. Deze kun je ook via de browser instellen. Voor meer informatie hierover lees je de gebruiksaanwijzing van je access point.

Je kunt allerlei instellingen configureren. Denk aan het wijzigen van de SSID (Service Set Identifier). Veel mensen denken dat het wijzigen je goed beveiligt tegen eventuele hackers. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar het is beter om te investeren in een goede firewall dan alleen je SSID te wijzigen. De meeste hackers weten inmiddels hoe ze een SSID kunnen omzeilen.

In de instellingen vind je ook de kanalen waaruit je kunt kiezen. Meestal zijn dit er elf. Idealiter gebruiken alle computers in het draadloze netwerk hetzelfde kanaal. Als je internetverbinding niet stabiel is, is het een goed idee om een ander kanaal te proberen.

Wat is het verschil tussen een access point en een router?

hide product content

De router fungeert als een hub die een lokaal netwerk opzet en alle apparaten en communicatie daarin beheert. Een access point daarentegen is een sub-device binnen het lokale netwerk op een andere locatie. Apparaten maken vanaf deze locatie ook verbinding waardoor het mogelijk is om meerdere apparaten in het netwerk op te nemen.

Zie een access point daarom als een extra lange arm van de router. Die arm verspreid het signaal van de router op een afgelegen plek.

Hoe komt deze handige Access Point reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Access Point ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Access Points, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Access Points die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Access Points het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Access Points stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Producten die vergelijkbaar zijn aan Access Points

De beste Access Points in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Met de Ubiquiti Networks UAP-AC-PRO heb je een access point die ideaal is voor op kantoor, maar ook voor thuis. Heb je genoeg van een ontsabiele wifi verbinding? Hiermee kun je je internetverbinding op al jouw mobiele apparaten niet alleen sneller laten werken, maar ook een stuk stabieler. De AC-Pro verbind je als eerst met je modem via een netwerkkabel. Hiermee wordt de AC-Pro ook automatisch van stroom voorzien dankzij de power over ethernet poort (PoE). Het is hierdoor nog makkelijker om de AC-Pro te plaatsen op plekken waar geen stopcontact in de buurt is. Vervolgens kan je het access point binnen of buitenshuis ophangen, de AC-Pro heeft namelijk een bereik van 122 meter. Tips van onze specialist Om dit zakelijke access point te installeren is enige netwerkkennis vereist. Om gebruik te maken van de maximale snelheid moeten zowel je router als de apparaten die je ermee wilt verbinden 5 GHz ondersteuning hebben. Combineer meerdere access points zonder zorgen: dankzij de onderlinge communicatie tussen de access points wordt automatisch de signaalsterkte bijgesteld om overal de juiste stabiliteit en snelheid te leveren. Eenvoudig beheer vanuit de cloud voor alle access points Het beheer van de access point is snel en gemakkelijk te doen via de bijgeleverde UniFi software. Een aparte controller is dus niet benodigd. Indien je dus meerdere access points aan elkaar koppelt kan je deze gelijktijdig vanuit de cloud beheren. Hierbij heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om diverse groepen draadloze netwerken aan te maken met elk aparte rechten. Ideaal voor op kantoor om bijvoorbeeld gasten toegang te geven tot internet en werknemers tot gedeelde bestanden.

1. Ubiquiti UniFi AC Pro - Access Point - 1750 Mbps


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti Networks UAP-AC-LR (Long Range) is een Wireless AC accesspoint bedoeld voor grote ruimtes met veel gebruikers die gebruik maken van wifi. Dankzij 2,4 GHz (max 450 Mbps) en 5 GHz (max 867 Mbps) ondersteuning en 2x2 MIMO blijft deze accesspoint stabiel werken en voorziet het apparaten in een hoge wifi-snelheid. De UAP-AC-LR is eenvoudig te installeren aan het plafond en ontvangt stroom direct via de LAN-kabel middels de 802.3af/A PoE-standaard. Een PoE-injector is inbegrepen, zodat dit accesspoint meteen kan worden geplaatst. Bij het gebruik van meerdere accesspoints wordt een PoE-switch aanbevolen. De UAP-AC-LR gebruikt een ander type interne antenne, die wifi-signalen beter opvangt van wifi-apparaten. Dat zorgt voor een stabielere verbinding voor verbonden wifi-apparaten. Eenvoudige installatie De UAP-AC-LR past naadloos in een Ubiquiti netwerk. Dankzij de uitstekende integratie met de UniFi Controller software kun je dit accesspoint snel configureren, monitoren en beheren. Zo beschikt de software over een gastnetwerk-functionaliteit, analyses van wifi-dekking, monitoring van snelheid en de mogelijkheid om meerdere accesspoints te bundelen.

2. Ubiquiti UniFi AC LR - Access Point


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti Networks UAP-AC-LITE is een Wireless AC accesspoint bedoeld voor grote ruimtes met veel gebruikers die gebruik maken van wifi. Dankzij 2,4 GHz en 5 GHz ondersteuning en 2x2 MIMO blijft deze accesspoint stabiel werken en voorziet het apparaten in een hoge wifi-snelheid. De UAP-AC-LITE is eenvoudig te installeren aan het plafond en ontvangt stroom direct via de LAN-kabel middels de 802.3af/A PoE-standaard. Een PoE-injector is inbegrepen, zodat dit accesspoint meteen kan worden geplaatst. Bij het gebruik van meerdere accesspoints wordt een PoE-switch aanbevolen. Eenvoudige installatie De UAP-AC-LITE past naadloos in een Ubiquiti netwerk. Dankzij de uitstekende integratie met de UniFi Controller software kun je dit accesspoint snel configureren, monitoren en beheren. Zo beschikt de software over een gastnetwerk-functionaliteit, analyses van wifi-dekking, monitoring van snelheid en de mogelijkheid om meerdere accesspoints te bundelen.

3. Ubiquiti UniFi AC Lite - Access point - 1200 Mbps


Product informatiePlus or Show more

Deze TP-Link Omada EAP245 is een professionele Access Point en ideaal voor grote ruimtes waarbij er veel wifi-apparaten zijn. Dankzij de snelheid van 1750Mbps, MU-MIMO en Dual-band verbinding, is deze access point ook geschikt voor vergaderruimtes. Belangrijkste kenmerken van de TP-Link EAP245: Deze router... ✔ ... werkt goed in ruimtes met veel wifi-apparaten ✔ ... kan makkelijk met meer apparaten werken dankzij MU-MIMO ✔ ... heeft dual-band technologie waardoor de verbinding stabieler is ✔ ... beschikt over PoE waardoor een externe voeding niet noodzakelijk is ✔ ... kan met Qos op een slimme manier zien welke verbindingen voorrang hebben (zoals een online meeting voorrang geven op downloads die iemand op de achtergrond uivoert) ℹ Goed om te weten: Deze Access Point werkt goed met de TP-Link PoE Switch Voeding via PoE is wel noodzakelijk (je moet een router of switch hebben die PoE ondersteunt)

4. TP-Link Omada EAP245 - AC1750 - Access point - Draadloos


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link EAP225 Outdoor is een waterdicht dual-band access point geschikt voor buitengebruik. Het access point ondersteunt gecombineerde draadloze snelheden tot 1200 Mbps en is eenvoudig te bevestigen aan een muur of paal dankzij de meegeleverde bevestigingskit. Pluspunten van de EAP225 Outdoor Ideaal voor wifi bij o.a. zwembaden, pleinen, tuinen of campings Duurzaam, weersbestendig ontwerp voor wifi buitenhuis Beheer eenvoudig tot honderden EAP's met de gratis Omada Controller Software Captive portal biedt een gemakkelijke methode voor verificatie van gasten op het draadloze netwerk Verificatie via Facebook, wifi en sms helpen jou om je bedrijf een boost te geven Ondersteunt 802.3af/passieve PoE voor eenvoudige installatie buitenshuis Snelle wifi dankzij MU-MIMO-technologie De EAP225-Outdoor ondersteunt gelijktijdige dual-band met snelheden tot wel 1200 Mbps. Verder beschikt de EAP225-Outdoor over de laatste 802.11ac Wave 2 MU-MIMO-technologie en kan hij tegelijkertijd met meerdere clients communiceren. Waterdichte behuizing met IP65-certificering Na verschillende testen heeft het apparaat de beoordeling IP65 gekregen, wat betekent dat de waterdichte behuizing de access points beschermt tegen alle weersomstandigheden. Passieve PoE ondersteuning Dankzij de passieve Power over Ethernet (PoE) heb je geen stroomadapters en snoeren meer nodig zodat je de EAP225-Outdoor snel en eenvoudig kunt plaatsen. Efficiënt en gecentraliseerd beheer Met de Omada Controller software kunnen kleine en middelgrote bedrijven vanaf één locatie honderden access points beheren. Het is efficiënt en intuïtief: precies zoals netwerkbeheer zou moeten zijn. Inhoud van de verpakking TP-Link EAP225 Outdoor Passieve PoE-adapter Netsnoer Montagesystemen Waterdicht rubber inzetstuk Waterdichte antennes Installatiegids Geen kabels meegeleverd - Bekijk hiervoor onze voordeelbundels

5. TP-Link Omada EAP225-Outdoor - Access point


Product informatiePlus or Show more

Deze TP-Link Omada EAP225 is een professionele Access Point en ideaal voor grote ruimtes waarbij er veel wifi-apparaten zijn. Denk hierbij aan een hotellobby of wachtkamer. Belangrijkste kenmerken van de TP-Link EAP225: Deze router... ✔ ... werkt goed in ruimtes met veel wifi-apparaten ✔ ... kan makkelijk met meer apparaten werken dankzij MU-MIMO ✔ ... heeft dual-band technologie waardoor de verbinding stabieler is ✔ ... beschikt over PoE waardoor een externe voeding niet noodzakelijk is ✔ ... kan met Qos op een slimme manier zien welke verbindingen voorrang hebben (zoals een online meeting voorrang geven op downloads die iemand op de achtergrond uivoert) ℹ Goed om te weten: Deze Access Point werkt goed met de TP-Link PoE Switch Voeding via PoE is wel noodzakelijk (je moet een router of switch hebben die PoE ondersteunt) Een maximale snelheid van 1350 Mbps is niet bepaald snel. Als de Access Point voor een vergaderruimte is bedoeld, kun je beter kijken naar de EAP245 of EAP265

6. TP-Link Omada EAP225 - AC1350 - Access point - Draadloos


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti Networks Unifi AC Mesh is een access point die speciaal geschikt is voor een groot huis of op kantoor. Zet je draadloze netwerk op en laat tot wel 250 personen gebruik maken van je netwerk. Het is mogelijk om meerdere stations op elkaar aan te sluiten waardoor je 1 groot mesh netwerk bouwt over meerdere verdiepingen. Met de UniFi software kun je checken hoe je het netwerk precies dekkend kunt maken. Ook zijn er aparte draadloze netwerken op te zetten die je kunt afsluiten waardoor je privébestanden vertrouwelijk blijven. Belangrijkste kenmerken van de Ubiquiti UniFi AP AC Mesh: Deze access point... ✔ … beschikt over een bridge modus functie. Hiermee kun je jouw router aansluiten op de modem met routerfunctie van je kabelaanbieder. ✔ … heeft Captive Portal. ✔ … heeft ook een Cluster modus. ✔ … beschikt over een repeater modus. Goed om te weten: De accesspoint heeft een afneembare antenne met een antenne versterkingsniveau (max): 4 dBi. Het apparaat het de certificering: CE, FCC, IC. De accesspoint is aan de muur te bevestigen. Deze access points zijn waterdicht en dus ook geschikt voor buiten. De point is gemakkelijk te installeren. Installeer de software op laptop of pc en start de installatie met de makkelijke wizard.

7. Ubiquiti UniFi AP AC Mesh - Access point - 1200 Mbps - Dual Band


Product informatiePlus or Show more

Beheer jouw UniFi-netwerk- en videoapparaten tegelijkertijd met de nieuwe multi-applicatie UniFi CloudKey G2 Plus. Ontworpen voor eenvoudige implementatie, kan de Cloud Key G2 Plus snel worden geconfigureerd via Bluetooth met behulp van de mobiele UniFi-applicaties. Het display op het voorpaneel toont essentiële systeemstatistieken voor uw UniFi-netwerkhardware en UniFi Protect-videocamera's. Een ingebouwde accu biedt bescherming tegen stroomuitval. Voor video-opslag bevat het ook een 1 TB HDD, die kan worden opgewaardeerd tot 5 TB. Belangrijkste kenmerken van de Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus: Deze Wi-Fi-beheer... ✔ ... bevat UniFi Protect videobewakingssoftware. ✔ ... is inclusief UniFi SDN netwerkbeheersoftware ✔ ... wordt aangedreven door 802.3af PoE of QC 2.0 USB-C. ✔ ... heeft een ingebouwde batterij voor automatische veilige uitschakeling. Goed om te weten: Dit apparaat is door de gebruiker te upgraden naar 5 TB. Gemakkelijk in gebruik. Met het display op het voorpaneel kun je in één oogopslag de systeemdetails bekijken. Eenvoudige installatie met UniFi en UniFi Protect mobiele apps.

8. Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus - Wi-Fi beheer - 1TB - HDD


Product informatiePlus or Show more

Met de Netgear WAC 104 haal je de maximale snelheid uit je apparaten en upgrade je draadloze netwerk naar Wireless AC. De access point is speciaal geschikt voor kleinere kantoren of thuis. Verbind het access point met je netwerk en creëer een wifi-hotspot voor je laptop, smartphone en andere draadloze apparaten. Zonder verlies van snelheid! Zo is dit access point een handige netwerkoplossing voor zowel thuis als op een klein kantoor. Belangrijkste kenmerken van de Netgear WAC104: Dit access point... ✔ ... kun je bevestigen aan de muur. ✔ ... heeft een wifi-standaard van Wireless AC, waarmee je snelheden haalt van wel 2600 Mbps! Zeer geschikt om met meerdere apparaten gelijk te gebruiken. ✔ ... beschikt over een WPS knop waarmee je in 1 handomdraai je apparaat verbind met je wifi netwerk. ✔ ... beschikt over 4 netwerkpoorten. ✔ ... heeft een Netgear web interface waarmee je gemakkelijk je internetverbinding en je aangesloten apparaten beheert. Goed om te weten: Het verschil tussen een managed en unmanaged switch: Koppel je netwerkkabel op een router en sluit de switch aan. Met de unmanaged switch heb je gelijk extra netwerkaansluitingen - super makkelijk! Met een managed switch heb je de mogelijkheid om daarnaast ook nog geavanceerde functies in te stellen.

9. Netgear WAC104 - Netwerk Accesspoint - Wireless AC


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti UniFi nanoHD is een handige Access Point voor iedere woning of kantoor. Zoals de naam doet vermoeden is de nanoHD lekker compact in formaat en gemakkelijk onopvallend te monteren aan muren of plafonds. Met een max antenne versterkingsniveau van 3 dBi is deze het beste geschikt voor kleinere ruimtes. Uiteraard beschikt de UniFi nanoHD wel gewoon over een data overdrachtsnelheid van maximaal 1000 Mbit/s. Verder verbruikt deze 10,5W aan stroom wat het extra makkelijk maakt om deze via Power over Ethernet aan te sluiten aan je netwerkswitches. Bezorgd over je veiligheid? De UniFi nanoHD ondersteund de volgende beveiligingsalgoritmen: AES, TKIP, WEP, WPA, WPA-Enterprise, WPA-PSK en WPA2. Tot slot kun je alles handig monitoren en configuren via de handige software applicaties van Ubiquiti. Zo bezit je over een volledige flexibiliteit en vermijd je onnodig gedoe.

10. Ubiquiti UniFi nanoHD - Access Point


Producten die vergelijkbaar zijn aan Access Points


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Access Points. Er zijn immers 149 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Access Point kopen.