Wat is de beste Access Point van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Access Point is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Access Point van 2024? Na het testen van 1294 Access Points kwam de TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access als beste uit onze Access Point-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Access Points, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Access Points-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Access Point-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Access Points

1Score: 9.7
TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access
Beste toegangspunt
TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access
TP-Link
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
TP-Link Omada AC1200 Wireless Gigabit
TP-Link Omada AC1200 Wireless Gigabit
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access
TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access
TP-Link
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point
Duurzaam toegangspunt van gaas voor buitenomgevingen
EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point
EnGenius
5Score: 8.5
Zyxel WAX630S WiFi 6 Access
Zakelijk met gratis cloudbeheer
Zyxel WAX630S WiFi 6 Access
Zyxel
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Zyxel WBE660S
Zyxel WBE660S
Zyxel
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.6
Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access
Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access
Cisco
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.4
Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+
Kosteneffectieve WiFi 6-implementatie
Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+
Netgear
Ga naar laagste prijs
9Score: 6.9
Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE
Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE
Zyxel
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.4
Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access
Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access
Netgear
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Access Point Koopgids

Je hebt geen sterk WiFi-signaal in je keuken, en op de bovenverdieping laat het soms ook te wensen over. Een access point biedt dan de ideale oplossing. Waarom dat zo is en hoe het werkt, lees je in de onderstaande koopgids.

Hoe werkt een access point?

Een access point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk creëert, ook wel WLAN genoemd. Dit is meestal in een kantoor of een ander groot gebouw, maar is ook ideaal in je eigen huis. Een access point maakt verbinding met een router, een switch of een hub via een ethernetkabel en projecteert een WiFi-signaal naar een aangewezen gebied.

Als je bijvoorbeeld een WiFi-toegang in de keuken wilt hebben, maar het signaal van je router het niet redt tot daar, dan installeer je een access point in de buurt van de keuken waardoor je een goede WiFi-verbinding in de keuken krijgt.

Wat voor snelheid heeft mijn accesspoint nodig?

Hoe snel jouw access point moet zijn, hangt af van waarvoor jij het internet gebruikt. Als je vaak videogames speelt, films kijkt en download, dan heeft je access point bij voorkeur een snelheid van 900 Mpbs of hoger nodig.

Als je af en toe eens een film streamt, maar regelmatig surft, kies dan voor een access point met een snelheid tussen de 450 en 900 Mbps. Ben je vooral een surfer en stuur je af en toe eens een emailtje? Dan is een access point met een snelheid tot 450 Mbps geschikt.

Hoe sluit ik een access point aan?

Het opzetten van een access point is vrij eenvoudig: je haalt hem uit de doos, zet deze vlakbij een netwerkaansluiting en een stopcontact, stopt de stekker in het stopcontact en sluit de netwerkkabel aan.

De softwareconfiguratie is iets ingewikkelder, maar nog steeds goed te doen. De configuratie wordt meestal gedaan via de browser. Om op de configuratiepagina van het access point te komen, moet je het IP-adres van het access point kennen. Deze vindt je vaak op het apparaat zelf.

Vervolgens typ je dat adres in de adresbalk van een browser vanaf een computer in het netwerk. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: http://192.168.0.1. Het IP-adres hangt af van je access point en kan dus verschillen van het nummer wat ik hier heb gebruikt als voorbeeld.

Multifunctionele toegangspunten bieden meestal DHCP- en NAT-services voor de netwerken en dienen tevens als gateway-router voor het netwerk. Deze kun je ook via de browser instellen. Voor meer informatie hierover lees je de gebruiksaanwijzing van je access point.

Je kunt allerlei instellingen configureren. Denk aan het wijzigen van de SSID (Service Set Identifier). Veel mensen denken dat het wijzigen je goed beveiligt tegen eventuele hackers. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar het is beter om te investeren in een goede firewall dan alleen je SSID te wijzigen. De meeste hackers weten inmiddels hoe ze een SSID kunnen omzeilen.

In de instellingen vind je ook de kanalen waaruit je kunt kiezen. Meestal zijn dit er elf. Idealiter gebruiken alle computers in het draadloze netwerk hetzelfde kanaal. Als je internetverbinding niet stabiel is, is het een goed idee om een ander kanaal te proberen.

Wat is het verschil tussen een access point en een router?

De router fungeert als een hub die een lokaal netwerk opzet en alle apparaten en communicatie daarin beheert. Een access point daarentegen is een sub-device binnen het lokale netwerk op een andere locatie. Apparaten maken vanaf deze locatie ook verbinding waardoor het mogelijk is om meerdere apparaten in het netwerk op te nemen.

Zie een access point daarom als een extra lange arm van de router. Die arm verspreid het signaal van de router op een afgelegen plek.

hero illustration

Hoe testen we Access Points?

Om de beste Access Point te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Access Point-test hebben we 1294 Access Points geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Access Point-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Access Point-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Access Point-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Access Point in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1294 Access Points te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Access Points in een oogopslag

4. Duurzaam toegangspunt van gaas voor buitenomgevingen: EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point

Loading ...

Voordelen EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point

 • list plusRobuust en weerbestendig ontwerp, geschikt voor buitenomgevingen
 • list plusHoge gegevensoverdrachtsnelheid van 1,73 Gbit/s en ondersteuning voor de nieuwste draadloze LAN-standaard 802.11ax
 • list plusDuurzame constructie met een IP67-classificatie, bestand tegen extreme temperaturen en onderdompeling in water

Nadelen EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point

 • list plusDe meegeleverde PoE-injector kan de prestaties beïnvloeden vanwege de gigabitspecificatie in vergelijking met de 2,5GbE LAN-poort van het toegangspunt
 • list plusWiFi-configuratie kan als beperkt worden beschouwd in vergelijking met sommige concurrerende producten
 • list plusConcurrerend met andere producten met hun eigen set functies en prijzen, waardoor het belangrijk is voor kopers om opties te vergelijken

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
9.44
Met de EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point heb ik een robuuste en weerbestendige oplossing in handen, speciaal ontworpen voor buitenomgevingen. Of je nu een bedrijfseigenaar bent of gewoon thuis betrouwbare buitenconnectiviteit zoekt, dit access point biedt een competitief geprijsde en duurzame oplossing. Met een IP67-classificatie kan dit access point extreme temperaturen doorstaan en zelfs ondergedompeld worden in water. Met vier externe antennes en een matte witte afwerking, past het perfect in elke buitenomgeving.

Technisch gezien is de EWS850AP uitgerust met een 2x2 WiFi-configuratie met vier antennes, die de 802.11ax draadloze LAN-standaard ondersteunt en een hoge gegevensoverdrachtsnelheid van 1,73 Gbit/s biedt. Met een 2,5 Gbps Ethernet-poort biedt het ook snelle en betrouwbare connectiviteit. Daarnaast beschikt het access point over acht virtuele SSID's voor netwerksegmentatie, waardoor het aan diverse netwerkbehoeften kan voldoen. De installatie is eenvoudig en het access point wordt geleverd met een handige mobiele app en een gebruiksvriendelijke webinterface voor beheer.

Toch zijn er enkele beperkingen. Zo kan de meegeleverde PoE-injector de prestaties beïnvloeden, gezien de 2,5GbE LAN-poort van het access point. Ook kan de WiFi-configuratie, hoewel voldoende voor veel buitenomgevingen, beperkt worden beschouwd in vergelijking met sommige concurrerende producten.

In vergelijking met andere producten zoals de TP-Link EAP610-Outdoor, EAP660 HD, EAP650-Outdoor en EAP225-Outdoor, valt de EnGenius EWS850AP op vanwege zijn duurzame constructie, hoge gegevensoverdrachtsnelheid en ondersteuning voor de nieuwste draadloze LAN-standaard. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam mesh access point voor buitenomgevingen.

Kortom, de EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point biedt een overtuigende oplossing voor buiten-WiFi, geschikt voor zowel zakelijke als thuisgebruikers. Zijn duurzaamheid, hoge snelheid en ondersteuning voor de nieuwste draadloze LAN-standaard maken het een uitstekende optie in de markt. Potentiële kopers dienen echter rekening te houden met de beperkingen, zoals de specificaties van de meegeleverde PoE-injector en de WiFi-configuratie, bij het beoordelen van de geschiktheid voor hun specifieke buiten-netwerkbehoeften. 📶

Verkrijgbaar bij:

5. Zakelijk met gratis cloudbeheer: Zyxel WAX630S WiFi 6 Access

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.56
Gebruiksgemak
8.61
Zyxel NWA90AX PRO. Maximale overdrachtssnelheid van gegevens: 2400 Mbit/s, Maximale overdrachtssnelheid van gegevens (2.4 GHz): 575 Mbit/s, Maximale overdrachtssnelheid van gegevens (5 GHz): 2400 Mbit/s. Ondersteunde beveiligingsalgoritmen: 802.1x RADIUS, EAP, WEP, WPA, WPA2, WPA2-Enterprise, WPA2-PSK, WPA3. Beheerprotocollen: SNMP. AC-ingangsspanning: 100 - 240 V, AC-ingangsfrequentie: 50/60 Hz, Stroom: 0.3 A. Plaatsing: Plafond, Kleur van het product: Wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

6. Zyxel WBE660S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.79
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
8.29

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

7. Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access

 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access

 • list plusLangere installatietijd
 • list plusMogelijke bereikbeperkingen van de mesh-extender

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.83
Functionaliteit
7.79
Gebruiksgemak
7.27
Ik ben enthousiast over de Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access Point! Voor slechts $140 biedt dit krachtige access point maximale snelheden van 1733Mbps over de 5GHz-band en nog eens 600Mbps op 2.4GHz. Met twee 1G Ethernet-poorten, een Qualcomm quad-core CPU en 1GB RAM, biedt dit compacte ontwerp snelle prestaties. En voor slechts $86 extra kun je de 142AC Mesh Extender toevoegen voor een nog groter bereik.

Volgens TechRadar is de Cisco 240AC een betaalbare en efficiënte Wi-Fi 5 access point die de Wi-Fi 802.11ac Wave 2 standaard ondersteunt. Voor kleine en middelgrote bedrijven is de Cisco Business 240AC Access Point 3-pack bundel op Amazon een uitstekende keuze. Met 802.11ac, 4x4 MIMO en 2 GbE poorten is dit een veelzijdige oplossing voor diverse bedrijfsomgevingen. En met de Cisco Business mobiele app wordt het beheer nog eenvoudiger.

De naadloze integratie met switch- en routeropties benadrukt de aanpasbaarheid binnen netwerkomgevingen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor bedrijven die een geïntegreerde netwerkoplossing zoeken. Met zijn concurrerende prijs en krachtige prestaties valt de Cisco 240AC op in vergelijking met andere access points. Het kost misschien wat meer tijd om in te stellen, maar de betaalbaarheid en efficiëntie maken het een overtuigende optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare Wi-Fi 5 access point voor kleine instellingen.

Al met al is de Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access Point een uitstekende keuze voor kleine en middelgrote bedrijven, met krachtige prestaties, eenvoudige installatie en naadloze integratie met extra mesh extenders.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Kosteneffectieve WiFi 6-implementatie: Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+

 • list plusHoge-snelheid AX1800 en ondersteuning voor maximaal 128 clientapparaten voor zware internetverkeer en videoconferenties.
 • list plusMU-MIMO-technologie voor efficiënte gelijktijdige gegevensoverdracht naar meerdere apparaten.
 • list plusPoE-mogelijkheid voor vereenvoudigde installatie en ondersteuning voor WPA, WPA2 en WPA3 beveiligingsprotocollen voor robuuste netwerkbescherming.

Nadelen Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+

 • list plusGebrek aan toegewijde mobiele app-ondersteuning voor extern beheer.
 • list plusHet ontbreken van toegewijde mobiele app-ondersteuning kan een overweging zijn voor gebruikers die prioriteit geven aan extern beheer via mobiele apparaten.
 • list plusHet ontbreken van toegewijde mobiele app-ondersteuning voor extern beheer kan het gemak voor sommige gebruikers beperken.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.36
Functionaliteit
7.28
Gebruiksgemak
7.41
De Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+ Access Point is een voordelige oplossing voor het implementeren van snelle, veilige draadloze connectiviteit. Met AX1800 snelheid en ondersteuning voor maximaal 128 clientapparaten is het ideaal voor zwaar internetverkeer en videovergaderingen. De MU-MIMO-technologie van het apparaat zorgt voor efficiënte gelijktijdige gegevensoverdracht naar meerdere apparaten. De PoE-mogelijkheid van de WAX214 vereenvoudigt de installatie, en de ondersteuning voor WPA, WPA2 en WPA3 beveiligingsprotocollen zorgt voor een robuuste netwerkbescherming. Zoals opgemerkt door TechRadar, is het "een betaalbare en eenvoudig te implementeren optie," waarbij de praktische functionaliteit wordt benadrukt, terwijl TechAdvisor zijn "solide 5GHz prestaties" en ondersteuning voor het maken van meerdere sub-netwerken met verschillende SSID's benadrukt, die tegemoet komen aan diverse gebruiksdoeleinden.

Dit access point is bijzonder geschikt voor kleine bedrijven, thuiswerkers en situaties waarbij meer controle over netwerkinstellingen vereist is. De eenvoudige installatiewizard en het op web gebaseerde bedieningspaneel bieden een eenvoudige en logische interface voor het configureren van het apparaat, met flexibiliteit en fijnafstemmingsmogelijkheden. Volgens TechAdvisor biedt het "een duidelijke en logische lay-out voor eenvoudige configuratie," wat tegemoet komt aan gebruikers die netwerkbeheerscontrole prioriteren. Bovendien maken het compacte ontwerp en de ondersteuning voor wand- of plafondmontage het een discrete en veelzijdige optie voor verschillende installatielocaties.

De WAX214 concurreert gunstig op het gebied van snelheid, ondersteuning van clientapparaten en praktische installatie. In vergelijking met soortgelijke producten biedt het een concurrerende optie met de nadruk op praktische functionaliteit en robuuste beveiligingsfuncties. Het is echter vermeldenswaard dat het geen speciale ondersteuning biedt voor mobiele apps voor extern beheer, zoals door TechAdvisor opgemerkt. Hoewel dit een beperking kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar op mobiel gericht beheer, compenseert het op web gebaseerde bedieningspaneel door een intuïtieve interface te bieden voor netwerkconfiguratie en -monitoring.

Op de markt voor kosteneffectieve WiFi 6-implementatie, schittert de Netgear WAX214 als een betrouwbare, krachtige optie die uitzonderlijke controle biedt over netwerkinstellingen. Zijn robuuste beveiligingsfuncties, ondersteuning voor meerdere sub-netwerken en praktische installatie maken het een aantrekkelijke keuze voor kleine bedrijven en thuiswerkomgevingen. Desalniettemin kan het ontbreken van speciale ondersteuning voor mobiele apps een overweging zijn voor gebruikers die prioriteit geven aan extern beheer via mobiele apparaten. Desalniettemin, voor gebruikers die praktische functionaliteit en robuuste prestaties waarderen tegen een concurrerende prijs, onderscheidt de WAX214 zich als een sterke kanshebber in de categorie WiFi 6 access points.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE

 • list plusNaadloze prestaties en handige beheeropties
 • list plusSierlijk, discreet design met wand- of plafondinstallatieopties
 • list plusRobuust hardwareontwerp en snelle Wi-Fi 6-mogelijkheden

Nadelen Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE

 • list plusHogere prijsklasse
 • list plusMogelijke budgetbeperkingen voor kopers
 • list plusNiet geschikt voor alle specifieke vereisten

Beoordeling

6.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.52
Functionaliteit
6.81
Gebruiksgemak
7.31
Ik ben enthousiast over de robuuste en betrouwbare Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE Access Point, een perfecte keuze voor professionele kantooromgevingen. Met zijn strakke, discrete ontwerp en opties voor wand- of plafondinstallatie, biedt het moeiteloze upgrade met multi-gigabit snelheid zonder dat er opnieuw bekabeld hoeft te worden. Met interne antennes met goede versterkingswaarden, geavanceerde functies zoals load balancing en snelle roaming, en een hoge mean time between failure, is het geschikt voor continu gebruik, zelfs bij zware belasting. De totale bandbreedte van 2975Mbps over zijn twee radiofrequenties zorgt voor sterke en consistente connectiviteit. Kortom, de WAX610D is een solide keuze voor een professionele kantooromgeving, met betrouwbare prestaties en handige beheeropties.

Zyxel positioneert zichzelf als een uitgebreide leverancier van netwerk- en beveiligingsoplossingen, en biedt niet alleen de WAX610D Access Point, maar ook een scala aan producten en diensten om schaalbare netwerkconnectiviteit te ondersteunen. De "Just Connect Campaign" van het bedrijf benadrukt de naadloze upgrade naar WiFi 6-mogelijkheden zonder dat er opnieuw bekabeld hoeft te worden, wat aansluit bij de verkoopargumenten van de WAX610D. De robuuste hardware-ontwerp en snelle Wi-Fi 6-mogelijkheden maken het tot een eersteklas optie in zijn categorie, ondanks zijn hogere prijs.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Zyxel WAX610D op door zijn geavanceerde functies, waaronder load balancing en snelle roaming, evenals zijn hoge mean time between failure, waardoor het een betrouwbare en duurzame keuze is voor professionele omgevingen. Hoewel het misschien wat duurder is, maken de uitgebreide zakelijke functies en snelle Wi-Fi 6-mogelijkheden het tot een eersteklas optie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun specifieke eisen en budgetbeperkingen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Kortom, de Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE Access Point is een solide investering voor professionele kantooromgevingen, met naadloze prestaties, geavanceerde functies en handige beheeropties. Zijn vermogen om moeiteloze upgrade naar WiFi 6-mogelijkheden te bieden zonder opnieuw te hoeven bekabelen, in combinatie met zijn robuuste hardware-ontwerp, positioneert het als een eersteklas optie op de markt, met name voor bedrijven die betrouwbare en hoogwaardige netwerkoplossingen zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access

 • list plusBetaalbare prijs voor het verbeteren van thuis draadloze netwerken
 • list plusEenvoudige installatie voor handige toevoeging aan het thuisnetwerk
 • list plusKosteneffectieve oplossing

Nadelen Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access

 • list plusValt tekort in bekabelde snelheden in vergelijking met draadloze prestaties
 • list plusOntbreekt aan sommige geavanceerde functies die te vinden zijn in duurdere powerline-netwerkkits

Beoordeling

6.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.25
Functionaliteit
6.1
Gebruiksgemak
6.76
Ik ben enthousiast over de Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access Point kit. Het biedt een sterke en snelle Wireless N-signaal, wat ideaal is om je netwerk te versterken tegen een redelijke prijs. De kit bevat discrete adapters die eenvoudig zijn in te stellen, wat het een handige toevoeging maakt voor elk thuisnetwerk. Het valt echter wat tegen qua bekabelde snelheid in vergelijking met de draadloze prestaties.

Aan de andere kant wordt de NETGEAR WAX214 WiFi 6 Access Point geprezen om zijn betaalbaarheid, eenvoudige installatie en discrete ontwerp. Met een redelijke prijs maakt het gebruik van Power over Ethernet (PoE) technologie voor handige installaties en biedt het een dual-band AX1800-snelheid, waardoor het geschikt is voor diverse zakelijke omgevingen en betrouwbare WiFi-connectiviteit biedt voor meerdere apparaten.

De WAX214 valt op door zijn veelzijdige gebruik, ondersteuning voor maximaal 128 apparaten en biedt een dual-band AX1800-snelheid met 1 x 1G Ethernet PoE-poort. Het concurreert met producten zoals de TP-Link Omada Hardware Controller, NETGEAR Cloud Managed Wireless Access Point (WAX620PA), TP-Link EAP660 HD, en TP-Link AC1200 Wireless Gigabit Access Point. Echter, de combinatie van betaalbaarheid, eenvoudige installatie en capaciteit om meerdere apparaten te ondersteunen maakt het een uitstekende keuze op de markt.

Hoewel de Powerline 500 Wi-Fi Access Point kit wordt geprezen om zijn eenvoudige installatie en kosteneffectiviteit, mist het enkele geavanceerde functies die te vinden zijn in duurdere powerline-netwerkkits. Aan de andere kant is de WAX214 ontworpen voor eenvoudige installatie in verschillende zakelijke omgevingen, biedt het een netwerk met een hoge capaciteit, veiligheid en betrouwbaarheid voor meerdere apparaten. De competitieve prijs, discrete ontwerp en capaciteit om tal van apparaten te ondersteunen, positioneren het als een topkeuze voor zakelijke omgevingen.

Kortom, de Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access Point is een goede optie om thuis draadloze netwerken te verbeteren tegen een betaalbare prijs, terwijl de NETGEAR WAX214 uitblinkt als een veelzijdig en krachtig toegangspunt dat geschikt is voor diverse zakelijke omgevingen, en betrouwbare WiFi-connectiviteit biedt voor meerdere apparaten. Als betaalbaarheid en eenvoudige installatie prioriteiten zijn, komt de WAX214 naar voren als een sterke concurrent op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Access Points. Er zijn namelijk 1294 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!