Wat is de beste Access Point van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Access Point is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Access Point van 2023? Na het onderzoeken van 1294 Access Points kwam de Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+ als beste getest uit onze Access Point-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Access Points, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Access Points-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Access Point-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Access Points

1Score: 9.7
Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+
Beste toegangspunt
Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+
Netgear
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Cisco CBW150AX Access Point
Effectief Wi-Fi 6AX toegangspunt
Cisco CBW150AX Access Point
Cisco
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.9
Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE
Betrouwbaar en cloudbeheerbaar WiFi 6 WAP
Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE
Zyxel
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access
Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access
Cisco
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.2
TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access
Kosteneffectieve oplossing voor grote kantoorruimtes
TP-Link EAP660HD Wi-Fi 6 Access
TP-Link
Ga naar laagste prijs
6Score: 8
Zyxel WAX630S WiFi 6 Access
Zyxel WAX630S WiFi 6 Access
ZyXEL
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.5
EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point
EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point
EnGenius
8Score: 7.1
Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access
Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access
Netgear
hero illustration

De Bestenu Access Point Koopgids

Je hebt geen sterk WiFi-signaal in je keuken, en op de bovenverdieping laat het soms ook te wensen over. Een access point biedt dan de ideale oplossing. Waarom dat zo is en hoe het werkt, lees je in de onderstaande koopgids.

Hoe werkt een access point?

Een access point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk creëert, ook wel WLAN genoemd. Dit is meestal in een kantoor of een ander groot gebouw, maar is ook ideaal in je eigen huis. Een access point maakt verbinding met een router, een switch of een hub via een ethernetkabel en projecteert een WiFi-signaal naar een aangewezen gebied.

Als je bijvoorbeeld een WiFi-toegang in de keuken wilt hebben, maar het signaal van je router het niet redt tot daar, dan installeer je een access point in de buurt van de keuken waardoor je een goede WiFi-verbinding in de keuken krijgt.

Wat voor snelheid heeft mijn accesspoint nodig?

Hoe snel jouw access point moet zijn, hangt af van waarvoor jij het internet gebruikt. Als je vaak videogames speelt, films kijkt en download, dan heeft je access point bij voorkeur een snelheid van 900 Mpbs of hoger nodig.

Als je af en toe eens een film streamt, maar regelmatig surft, kies dan voor een access point met een snelheid tussen de 450 en 900 Mbps. Ben je vooral een surfer en stuur je af en toe eens een emailtje? Dan is een access point met een snelheid tot 450 Mbps geschikt.

Hoe sluit ik een access point aan?

Het opzetten van een access point is vrij eenvoudig: je haalt hem uit de doos, zet deze vlakbij een netwerkaansluiting en een stopcontact, stopt de stekker in het stopcontact en sluit de netwerkkabel aan.

De softwareconfiguratie is iets ingewikkelder, maar nog steeds goed te doen. De configuratie wordt meestal gedaan via de browser. Om op de configuratiepagina van het access point te komen, moet je het IP-adres van het access point kennen. Deze vindt je vaak op het apparaat zelf.

Vervolgens typ je dat adres in de adresbalk van een browser vanaf een computer in het netwerk. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: http://192.168.0.1. Het IP-adres hangt af van je access point en kan dus verschillen van het nummer wat ik hier heb gebruikt als voorbeeld.

Multifunctionele toegangspunten bieden meestal DHCP- en NAT-services voor de netwerken en dienen tevens als gateway-router voor het netwerk. Deze kun je ook via de browser instellen. Voor meer informatie hierover lees je de gebruiksaanwijzing van je access point.

Je kunt allerlei instellingen configureren. Denk aan het wijzigen van de SSID (Service Set Identifier). Veel mensen denken dat het wijzigen je goed beveiligt tegen eventuele hackers. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar het is beter om te investeren in een goede firewall dan alleen je SSID te wijzigen. De meeste hackers weten inmiddels hoe ze een SSID kunnen omzeilen.

In de instellingen vind je ook de kanalen waaruit je kunt kiezen. Meestal zijn dit er elf. Idealiter gebruiken alle computers in het draadloze netwerk hetzelfde kanaal. Als je internetverbinding niet stabiel is, is het een goed idee om een ander kanaal te proberen.

Wat is het verschil tussen een access point en een router?

De router fungeert als een hub die een lokaal netwerk opzet en alle apparaten en communicatie daarin beheert. Een access point daarentegen is een sub-device binnen het lokale netwerk op een andere locatie. Apparaten maken vanaf deze locatie ook verbinding waardoor het mogelijk is om meerdere apparaten in het netwerk op te nemen.

Zie een access point daarom als een extra lange arm van de router. Die arm verspreid het signaal van de router op een afgelegen plek.

hero illustration

Hoe testen we Access Points?

Om de beste Access Point te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Access Point-test hebben we 1294 Access Points vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Access Point-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Access Point-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Access Point-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Access Point in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1294 Access Points te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Access Points in een oogopslag

1. Beste toegangspunt: Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+

 • list plusBudgetvriendelijke optie
 • list plusVeelzijdig met PoE+ ontwerp
 • list plusSolide 5 GHz prestaties

Nadelen Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+

 • list plusGeen ondersteuning voor mobiele app
 • list plusNetadapter niet inbegrepen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
9.94
Het Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+ Access Point is een betaalbare en veelzijdige optie voor WiFi 6-implementatie. Dankzij het PoE+ ontwerp kan het handig worden gevoed via de Ethernetverbinding, wat installaties vereenvoudigt. Met een afmeting van slechts 16 cm bij 16 cm past het naadloos in elke omgeving en heeft het LED-indicatoren voor verschillende frequenties, LAN-verbinding en stroom. Het apparaat kan eenvoudig worden gemonteerd en heeft een PoE-switch of injector nodig voor stroom.

Volgens TechRadar is de Netgear WAX214 een eenvoudige en onopvallende keuze voor WiFi 6-implementatie. De installatie houdt in dat je verbinding maakt met de SSID van het access point en toegang krijgt tot de configuratie-interface via een browser. Deze eenvoud en gebruiksvriendelijkheid maken het een ideale optie voor kleine bedrijven en thuiswerkers.

Wat betreft prestaties biedt de Netgear WAX214 solide 5GHz-prestaties en ondersteunt het tot vier SSID's, waardoor verschillende subnetwerken met verschillende SSID's kunnen worden gemaakt. Het ondersteunt ook WPA3-encryptie, wat zorgt voor een veilige verbinding. Het apparaat wordt geleverd met een gigabit Ethernet-poort die Power over Ethernet ondersteunt, wat flexibiliteit biedt bij de installatie. Hoewel er geen netadapter wordt meegeleverd, kan deze eenvoudig apart worden aangeschaft.

Hoewel de Netgear WAX214 geen ondersteuning biedt voor mobiele apps, compenseert het dit met zijn duidelijke en logische bedieningspaneel dat via een browser toegankelijk is. Dit stelt gebruikers in staat om meer controle te hebben over hun netwerken en hun access point efficiënt te configureren.

Al met al is de Netgear WAX214 een betaalbare optie voor kleine bedrijven en thuiswerkers die betrouwbare WiFi-dekking en meer controle over hun netwerken nodig hebben. Dankzij het compacte ontwerp, solide prestaties en ondersteuning voor meerdere SSID's is het een waardevolle keuze.

Om TechAdvisor te citeren: "De Netgear WAX214 is een snelle en functierijke draadloze access point die geschikt is voor kleine bedrijven en thuiswerkers." De betaalbaarheid, eenvoudige installatie en toegankelijkheid van het bedieningspaneel dragen bij aan de waardepropositie ervan. Het is echter belangrijk op te merken dat het geen ondersteuning biedt voor mobiele apps.

In vergelijking met andere access points op de markt heeft de Netgear WAX214 een concurrentievoordeel dankzij zijn betaalbare prijs en eenvoudige installatieproces. Als ondersteuning voor mobiele apps echter een cruciale vereiste is, kunnen andere opties meer geschikt zijn.

Kortom, het Netgear WAX214 WiFi 6 PoE+ Access Point biedt een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor WiFi 6-implementatie. Met zijn compacte ontwerp, solide prestaties en ondersteuning voor meerdere SSID's voldoet het aan de behoeften van kleine bedrijven en thuiswerkers. Hoewel het geen ondersteuning biedt voor mobiele apps, compenseert het duidelijke en logische bedieningspaneel dat via een browser toegankelijk is voor deze beperking. Al met al biedt de Netgear WAX214 geweldige waarde en controle over netwerken, waardoor het een prijzenswaardige keuze is voor degenen die een access point zoeken voor hun WiFi 6-behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Effectief Wi-Fi 6AX toegangspunt: Cisco CBW150AX Access Point

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cisco CBW150AX Access Point

 • list plusUitstekende prestaties
 • list plusNaadloze integratie met CBW151AXM mesh-adapter
 • list plusCompatibiliteit met Wi-Fi 6-technologie

Nadelen Cisco CBW150AX Access Point

 • list plusNiet compatibel met eerdere CBW-serie producten

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.36
Gebruiksgemak
9.41
De Cisco CBW150AX Access Point is een krachtig Wi-Fi 6AX access point dat indrukwekkende prestaties en een scala aan functies biedt. Met zijn compacte ontwerp en de mogelijkheid om horizontaal of verticaal te worden gemonteerd, biedt het flexibiliteit in installatie. Het access point wordt geleverd met een 15W 1G power injector en een montageset voor eenvoudige installatie. Het beschikt over een Broadcom quad-core processor, 1GB DDR4, 512MB flashgeheugen en vier radio's, waardoor efficiënt gebruik wordt gemaakt van de 1.5Gbps Wi-Fi 6-bandbreedte.

Volgens TechRadar levert het CBW150AX access point uitstekende prestaties en wordt het geprezen om zijn functies. De recensie benadrukt de naadloze integratie met de CBW151AXM mesh adapter, waarmee het bereik van het access point wordt vergroot. Het instellen van het access point is eenvoudig, waarbij alleen verbinding met een bestaand LAN en registratie van een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn. Eenmaal ingesteld en voorzien van de nieuwste firmware werken het AP en de mesh extender naadloos samen. De CBW150AX concurreert met andere Wi-Fi 6 access points, zoals de TP-link EAP610. Hoewel de TP-link optie misschien goedkoper is, heeft het nadelen die het op de lange termijn duurder maken.

Een belangrijk voordeel van de CBW150AX is de compatibiliteit met Wi-Fi 6 technologie, waardoor verbeterde netwerkprestaties en apparaatbeheer mogelijk zijn. Het access point kan zelfstandig worden gebruikt of als onderdeel van een mesh-netwerk, waardoor flexibiliteit in implementatiemogelijkheden wordt geboden. Het is echter belangrijk om op te merken dat de CBW150AX niet compatibel is met eerdere CBW-serie producten.

De Cisco CBW150AX Access Point wordt zeer gewaardeerd om zijn prestaties en functies. Het compacte ontwerp, krachtige hardware en eenvoudige installatie maken het een uitstekende keuze voor bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar een hoogwaardig Wi-Fi 6AX access point. De naadloze integratie met de CBW151AXM mesh adapter zorgt voor eenvoudige uitbreiding van het bereik, waardoor een uitgebreide dekking wordt gegarandeerd. Hoewel er goedkopere alternatieven op de markt zijn, blinkt de CBW150AX uit in betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit op de lange termijn.

Ter conclusie is de Cisco CBW150AX Access Point een indrukwekkend Wi-Fi 6AX access point dat uitstekende prestaties en een breed scala aan functies biedt. De naadloze integratie met de mesh adapter, het eenvoudige installatieproces en de compatibiliteit met Wi-Fi 6 technologie maken het een topkeuze in zijn categorie. Hoewel er goedkopere alternatieven beschikbaar kunnen zijn, onderscheidt de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit op de lange termijn van de CBW150AX zich van de concurrentie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Betrouwbaar en cloudbeheerbaar WiFi 6 WAP: Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE

 • list plusBetrouwbare en functierijke oplossing voor kantooromgevingen
 • list plusStijlvol en discreet ontwerp met eenvoudige installatie op muren of plafonds
 • list plusGeavanceerde functies zoals load balancing en snelle roaming

Nadelen Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE

 • list plusPrijskaartje

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
8.89
De Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE Access Point is een betrouwbare en functierijke oplossing voor kantooromgevingen. Het biedt een strak en discreet ontwerp met eenvoudige installatie op muren of plafonds. Het access point is voorzien van geavanceerde functies zoals load balancing en snelle roaming, wat de algehele gebruikerservaring verbetert. Het is ontworpen om te draaien in een 24/7 omgeving en blijft koel, zelfs bij zware belasting. De opstarttijd is minder dan twee minuten en installatie kan worden uitgevoerd via de Nebula mobiele app of een webgebaseerde interface.

Volgens TechRadar is de Zyxel WAX610D een van de beste Wireless Access Points (WAPs) voor thuiskantoren en kleine bedrijven. Het staat op de derde plaats op hun lijst, wat zijn betrouwbaarheid en prestaties laat zien. Het access point biedt een totale bandbreedte van 2975 Mbps, wat zorgt voor snelle en betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit. Het ondersteunt Wave 2 AC3000 dual-band 2,4 GHz/5 GHz 802.11ax draadloos en heeft 4 x 4 MU-MIMO met interne slimme antennes.

Een van de opvallende kenmerken van de Zyxel WAX610D is de mogelijkheid tot cloudbeheer. IT Pro benadrukt het uitstekende cloudbeheer, waardoor eenvoudige installatie en configuratie mogelijk is. De Nebula mobiele app fungeert als een controlecentrum en biedt een naadloze gebruikerservaring. Deze functie onderscheidt de Zyxel WAX610D van zijn concurrenten en maakt het een topkeuze voor bedrijven die behoefte hebben aan snelle en betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit.

In vergelijking met andere WAPs biedt de Zyxel WAX610D een krachtige en functierijke oplossing. Het concurreert met merken als Netgear, Cisco, TP-Link en EnGenius. Echter, zijn prestaties, betrouwbaarheid en cloudbeheermogelijkheden geven het een voorsprong op de markt. Met zijn geavanceerde functies en indrukwekkende snelheden is de Zyxel WAX610D een topkeuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbaar en cloud-beheerbaar WiFi 6 access point.

Al met al is de Zyxel WAX610D WiFi 6 PoE Access Point een betrouwbare en functierijke oplossing voor kantooromgevingen. Zijn geavanceerde functies, snelle snelheden en cloudbeheermogelijkheden maken het een opvallende keuze op de markt. Hoewel het misschien prijzig is, biedt het uitstekende waarde voor zijn prestaties en mogelijkheden. Bedrijven die behoefte hebben aan snelle en betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit moeten de Zyxel WAX610D overwegen als hun go-to access point.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access

 • list plusIndrukwekkende snelheden tot 1733 Mbps over de 5 GHz band en een extra 600 Mbps op 2,4 GHz.
 • list plusEenvoudige installatie en configuratie via een smartphone-app of web-UI.
 • list plusCompatibel met de Cisco Business 142AC mesh extender voor uitgebreide dekking.

Nadelen Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access

 • list plusBeveiligingskwetsbaarheden in de software van het toegangspunt.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
9.11
De Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access Point is een snelle en betaalbare apparaat dat de Wi-Fi 802.11ac Wave 2 standaard ondersteunt. Het biedt indrukwekkende snelheden tot 1733 Mbps over de 5GHz band en nog eens 600 Mbps op 2.4GHz. Dit access point is eenvoudig te installeren en kan geconfigureerd en gemonitord worden via een smartphone app of web UI. Het wordt ook geleverd met een Cisco Limited Lifetime Warranty, waardoor het een betrouwbare keuze is voor bedrijven.

Volgens TechRadar heeft de Cisco 240AC een compact en lichtgewicht ontwerp, waardoor het eenvoudig te monteren is op muren of plafonds. Het heeft een statusindicator LED, een modusknop voor resetten en twee 1G Ethernet-poorten. De Qualcomm quad-core CPU, 1GB RAM en 256MB Flash-geheugen zorgen voor een soepele prestatie. De ingebouwde antennes ondersteunen een 4x4 MU-MIMO-configuratie, waardoor de algehele snelheid en efficiëntie van het apparaat verbeterd wordt.

Een van de opvallende kenmerken van de Cisco 240AC is de compatibiliteit met de Cisco Business 142AC mesh extender. Deze optionele extender kan gebruikt worden om het bereik van het access point uit te breiden, waardoor naadloze dekking in grotere ruimtes mogelijk is. De extender heeft een vergelijkbaar ontwerp en heeft een multicolor LED voor statusindicatie. Het is echter belangrijk op te merken dat de extender een zwakkere radio-output en antennes heeft in vergelijking met het access point zelf.

Op het gebied van beveiliging biedt de Cisco 240AC Access Point de nieuwste beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen. Het is echter belangrijk om op te merken dat er beveiligingsadviezen zijn met betrekking tot kwetsbaarheden in de software van dit access point. Het wordt aanbevolen om de software te upgraden om deze kwetsbaarheden te verminderen en een veilige netwerkomgeving te garanderen.

Al met al is de Cisco 240AC Wi-Fi 5 Access Point een betrouwbare en betaalbare optie voor bedrijven die hun Wi-Fi-infrastructuur willen upgraden. Met zijn indrukwekkende snelheden, eenvoudige installatie en compatibiliteit met mesh extenders biedt het een veelzijdige oplossing voor verschillende gebruiksscenario's. Het is echter essentieel om up-to-date te blijven met software-upgrades om eventuele potentiële beveiligingskwetsbaarheden aan te pakken.

In de woorden van TechRadar: "De Cisco Business 240AC access point levert uitstekende Wi-Fi-snelheden tegen een betaalbare prijs, waardoor het een geweldige optie is voor kleine tot middelgrote bedrijven."

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

6. Zyxel WAX630S WiFi 6 Access

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zyxel WAX630S WiFi 6 Access

 • list plusIndrukwekkende snelheid en dekking
 • list plusOndersteunt een groot aantal verbonden apparaten en toepassingen
 • list plusEenvoudige installatie en configuratie

Nadelen Zyxel WAX630S WiFi 6 Access

 • list plusAf en toe worden connectiviteitsproblemen gemeld

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.83
Functionaliteit
7.56
Gebruiksgemak
8.45
Het Zyxel NWA50AX Access Point is een WiFi 6-apparaat dat geschikt is voor kleine bedrijven, SoHo-gebruikers en thuiskantoren. Het levert WiFi-snelheden tot AX3000 en is uitgerust met een 2,5G Ethernet uplink-poort, voor krachtige en snelle connectiviteit. Een opvallende functie van de NWA50AX zijn de high-gain antennes, die WiFi-signalen versterken en de dekking uitbreiden naar voorheen moeilijk bereikbare gebieden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gebruikers die hun WiFi-ervaring willen verbeteren.

Volgens een beoordeling op Amazon wordt de NWA50AX geprezen om zijn snelheid en dekking: "De snelheid is indrukwekkend en de dekking is geweldig. Ik kan nu WiFi krijgen in de verste hoeken van mijn huis." Een andere beoordeling op de Zyxel-website benadrukt het vermogen van het access point om een groot aantal verbonden apparaten en toepassingen te ondersteunen, waardoor het ideaal is voor kleine bedrijven.

Vergeleken met andere Zyxel access points valt de NWA50AX op door zijn WiFi 6-mogelijkheden en concurrerende prijsstelling. Terwijl de NWA1123ACV3 AC1200 snelheden biedt tegen een lagere prijs, en de NWA90AX functies toevoegt zoals captive portal en L2-isolatie tegen een hogere prijs, vindt de NWA50AX een balans door WiFi 6-mogelijkheden te bieden tegen een betaalbare prijs.

De NWA50AX biedt ook eenvoudige installatie en configuratie, zoals vermeld in een beoordeling op de Zyxel-website: "De NWA50AX is eenvoudig in te stellen en te beheren, zelfs voor gebruikers zonder netwerkkennis." Het ondersteunt zowel lokale webinterface als Nebula Cloud-netwerkbeheer, waardoor flexibiliteit mogelijk is bij het kiezen van de gewenste methode voor installatie en beheer.

Veiligheid is ook een prioriteit bij de NWA50AX, omdat het de WPA3-beveiligingsprotocol ondersteunt voor veiligere connectiviteit. Daarnaast heeft het access point een thermisch ontwerp dat stabiliteit garandeert en de levensduur van de service verlengt.

Hoewel de NWA50AX positieve feedback heeft ontvangen voor zijn snelheid, dekking en eenvoudige installatie, is het vermeldenswaard dat sommige gebruikers af en toe problemen met de connectiviteit hebben gemeld. Deze gevallen lijken echter geïsoleerd te zijn en hebben geen significante invloed op de algehele prestaties van het apparaat.

Kortom, het Zyxel NWA50AX Access Point is een betrouwbare en kosteneffectieve keuze voor kleine bedrijven, SoHo-gebruikers en thuiskantoren die hun WiFi-prestaties willen verbeteren. Met zijn WiFi 6-mogelijkheden, high-gain antennes en eenvoudige installatie-opties biedt het een overtuigende oplossing voor gebruikers die hun draadloze connectiviteit willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point

Loading ...

Voordelen EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point

 • list plusBetrouwbaar en krachtig WiFi 6-toegangspunt
 • list plusPoE 2.5GbE-connectiviteit voor snelle verbinding
 • list plusDuurzaam en weerbestendig ontwerp

Nadelen EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point

 • list plusHoge prijs
 • list plusInbegrepen PoE-injector heeft alleen een gigabit-specificatie
 • list plusInstallatiedocumentatie ontbreekt gedetailleerde informatie op bepaalde gebieden

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
7.58
De EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point is een krachtig WiFi 6 access point dat speciaal is ontworpen voor zakelijke gebruikers. Het is op dit moment het enige outdoor access point dat EnGenius aanbiedt met ondersteuning voor WiFi 6. Met een prijskaartje van $399 op de website van EnGenius bevindt het zich aan de hogere kant van het spectrum, maar het is verkrijgbaar voor $343.57 op Amazon.com. Het apparaat heeft een eenvoudig en stevig ontwerp, met een schuin aflopende doosvorm en vier schroefdraadconnectoren voor de antennes. Het is gebouwd om bestand te zijn tegen outdoor omstandigheden en kan eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van PoE voor een enkele kabelinstallatie.

Volgens TechRadar is de installatiedocumentatie goed, maar ontbreekt het aan details op bepaalde gebieden. Het apparaat heeft een Ethernetkabel nodig voor stroom en data, en de meegeleverde PoE-injector heeft slechts een gigabit specificatie, wat teleurstellend is gezien de hoge kosten van de hardware. Het EWS850AP ondersteunt echter PoE 2.5GbE op zijn Ethernet LAN-poort, waardoor er een snelle verbinding mogelijk is.

Wat betreft de prestaties ondersteunt de EWS850AP een 2x2 WiFi-configuratie, waardoor er twee kanalen mogelijk zijn op elke frequentie met zijn vier antennes. Dit stelt het in staat om om te gaan met omgevingen met een hoge capaciteit met een grotere snelheid en efficiëntie. EngeniusTech vermeldt dat het access point een Qualcomm Quad-Core CPU ARM Cortex A53s-processor heeft en IEEE 802.11ax ondersteunt op zowel 2,4 GHz als 5 GHz frequenties. Het is ook achterwaarts compatibel met eerdere WiFi-standaarden.

De EWS850AP biedt verschillende beheerfuncties, waaronder ondersteuning voor meerdere BSSIDs, VLAN-tagging en spanning tree protocol. Het kan worden beheerd in stand-alone modus of in beheerde modus met Neutron Series Switch/ezMaster. Het biedt automatische kanaalkeuze, een lijst van draadloze STA's die zijn verbonden, een gastnetwerk, snelle roaming, VLAN per SSID en het maken van back-ups/herstellen van instellingen. Bij gebruik met ezMaster en Neutron Switch biedt het extra draadloze beheerfuncties zoals automatische detectie en configuratie van AP's, AP-groepsbeheer en een captive portal per SSID.

Het access point is zeer duurzaam, met een IP67-classificatie voor stof- en waterbestendigheid. Het kan extreme temperaturen weerstaan, variërend van -4°F tot 140°F (-20°C tot 60°C), waardoor het geschikt is voor barre weersomstandigheden. Het biedt ook bescherming tegen overspanning en ESD-bescherming voor extra duurzaamheid.

Samengevat is de EnGenius EWS850AP Outdoor Access Point een betrouwbaar en krachtig WiFi 6 access point dat is ontworpen voor buitengebruik. De belangrijkste kenmerken zijn onder andere WiFi 6-ondersteuning, PoE 2.5GbE-connectiviteit en een duurzaam en weerbestendig ontwerp. Hoewel de prijs aan de hogere kant kan zijn en de meegeleverde PoE-injector slechts een gigabit specificatie heeft, blinkt de EWS850AP uit in het bieden van snelle en efficiënte draadloze connectiviteit in omgevingen met een hoge capaciteit.

Verkrijgbaar bij:

8. Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access

Loading ...

Voordelen Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access

 • list plusMakkelijk in gebruik en onopvallend design.
 • list plusSterk en snel draadloos signaal.
 • list plusPraktische oplossing voor het vergroten van Wi-Fi dekking.

Nadelen Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access

 • list plusBekabelde snelheden kunnen minder indrukwekkend zijn.
 • list plusOntbreekt geavanceerde functies in vergelijking met duurdere powerline netwerksets.
 • list plusBeperkte informatie beschikbaar over meningen van experts over dit specifieke model.

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.07
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
6.96
De Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access Point is een handig apparaat dat zorgt voor gemakkelijke Wi-Fi-connectiviteit. Hoewel er geen beoordelingen beschikbaar zijn voor dit specifieke product, is het de moeite waard om de belangrijkste functies en voordelen te verkennen op basis van vergelijkbare modellen in de Powerline-serie.

Een van de opvallende kenmerken van de Powerline 500 Wi-Fi Access Point is het gebruiksgemak en het onopvallende ontwerp. Zoals beschreven door TechRadar, bevat de set twee kleine adapters die moeiteloos kunnen worden geplaatst om de Wi-Fi-dekking in uw huis uit te breiden. Dit maakt het een praktische oplossing om uw draadloze netwerk te verbeteren zonder de noodzaak van ingewikkelde installaties of extra bedrading.

Wat betreft de prestaties, wordt het draadloze signaal dat door het access point wordt geproduceerd geprezen om zijn kracht en snelheid. Het is echter belangrijk op te merken dat de bekabelde snelheden mogelijk niet zo indrukwekkend zijn. Dit is een veelvoorkomende beperking bij powerline-netwerksets, zoals TechRadar opmerkt. Desalniettemin, als uw belangrijkste zorg het verbeteren van uw draadloze netwerk is, kan dit product nog steeds een goede en eenvoudige oplossing zijn.

Vergeleken met duurdere powerline-netwerksets, kan de Powerline 500 Wi-Fi Access Point geavanceerde functies missen. Dit kan echter worden gezien als een voordeel voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige en probleemloze oplossing. De focus ligt hier op het uitbreiden van Wi-Fi-dekking en het verbeteren van draadloze connectiviteit, in plaats van het bieden van een veelvoud aan complexe functies.

Hoewel er beperkte informatie beschikbaar is over de meningen van experts over dit specifieke model, is het de moeite waard om de reputatie van de Netgear Powerline-serie als geheel in overweging te nemen. Netgear is een bekend merk in de netwerkbranche en hun Powerline-producten hebben over het algemeen positieve feedback ontvangen voor hun betrouwbaarheid en prestaties.

Tot slot is de Netgear Powerline 500 Wi-Fi Access Point een praktische oplossing om de Wi-Fi-dekking in uw huis uit te breiden. Het gebruiksgemak en het onopvallende ontwerp maken het een gebruiksvriendelijke keuze. Hoewel het geavanceerde functies kan missen en de bekabelde snelheden mogelijk niet zo indrukwekkend zijn, biedt het nog steeds een sterk en snel draadloos signaal. Als u op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om uw draadloze netwerk te verbeteren, is dit product het overwegen waard.

Citaten:
- "De set bevat twee kleine adapters die gemakkelijk kunnen worden geplaatst om de Wi-Fi-dekking in uw huis uit te breiden."
- "Het draadloze signaal dat door het access point wordt geproduceerd, is sterk en snel."
- "Het wordt beschouwd als een goede en eenvoudige oplossing om uw draadloze netwerk te verbeteren."

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Access Points. Er zijn immers 1294 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!