Bestenu

Beste access points - okt. 2022

Met meer dan 181 access points op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste access points in een handige lijst
01Score: 9.8
Ubiquiti Networks UniFi 6 Lite
Ubiquiti Networks UniFi 6 Lite
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.6
Ubiquiti Unifi 6 Professional U6-PRO
Ubiquiti Unifi 6 Professional U6-PRO
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.5
TP-Link Omada EAP225-Outdoor
TP-Link Omada EAP225-Outdoor
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.3
Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus
Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.7
Ubiquiti Networks UniFi 6 Long-Range
Ubiquiti Networks UniFi 6 Long-Range
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.7
TP-Link Omada EAP245
TP-Link Omada EAP245
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.2
Netgear WAX202
Netgear WAX202
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.1
Ubiquiti Unifi UAP-nanoHD
Ubiquiti Unifi UAP-nanoHD
Ga naar laagste prjis
09Score: 7
Netgear WAC104
Netgear WAC104
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.9
Ubiquiti Unifi FlexHD
Ubiquiti Unifi FlexHD
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Access Point Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021


Je hebt geen sterk WiFi-signaal in je keuken, en op de bovenverdieping laat het soms ook te wensen over. Een access point biedt dan de ideale oplossing. Waarom dat zo is en hoe het werkt, lees je in de onderstaande koopgids.

Hoe werkt een access point?

Een access point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk creëert, ook wel WLAN genoemd. Dit is meestal in een kantoor of een ander groot gebouw, maar is ook ideaal in je eigen huis. Een access point maakt verbinding met een router, een switch of een hub via een ethernetkabel en projecteert een WiFi-signaal naar een aangewezen gebied.

Als je bijvoorbeeld een WiFi-toegang in de keuken wilt hebben, maar het signaal van je router het niet redt tot daar, dan installeer je een access point in de buurt van de keuken waardoor je een goede WiFi-verbinding in de keuken krijgt.

Wat voor snelheid heeft mijn accesspoint nodig?

Hoe snel jouw access point moet zijn, hangt af van waarvoor jij het internet gebruikt. Als je vaak videogames speelt, films kijkt en download, dan heeft je access point bij voorkeur een snelheid van 900 Mpbs of hoger nodig.

Als je af en toe eens een film streamt, maar regelmatig surft, kies dan voor een access point met een snelheid tussen de 450 en 900 Mbps. Ben je vooral een surfer en stuur je af en toe eens een emailtje? Dan is een access point met een snelheid tot 450 Mbps geschikt.

Hoe sluit ik een access point aan?

Het opzetten van een access point is vrij eenvoudig: je haalt hem uit de doos, zet deze vlakbij een netwerkaansluiting en een stopcontact, stopt de stekker in het stopcontact en sluit de netwerkkabel aan.

De softwareconfiguratie is iets ingewikkelder, maar nog steeds goed te doen. De configuratie wordt meestal gedaan via de browser. Om op de configuratiepagina van het access point te komen, moet je het IP-adres van het access point kennen. Deze vindt je vaak op het apparaat zelf.

Vervolgens typ je dat adres in de adresbalk van een browser vanaf een computer in het netwerk. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: http://192.168.0.1. Het IP-adres hangt af van je access point en kan dus verschillen van het nummer wat ik hier heb gebruikt als voorbeeld.

Multifunctionele toegangspunten bieden meestal DHCP- en NAT-services voor de netwerken en dienen tevens als gateway-router voor het netwerk. Deze kun je ook via de browser instellen. Voor meer informatie hierover lees je de gebruiksaanwijzing van je access point.

Je kunt allerlei instellingen configureren. Denk aan het wijzigen van de SSID (Service Set Identifier). Veel mensen denken dat het wijzigen je goed beveiligt tegen eventuele hackers. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar het is beter om te investeren in een goede firewall dan alleen je SSID te wijzigen. De meeste hackers weten inmiddels hoe ze een SSID kunnen omzeilen.

In de instellingen vind je ook de kanalen waaruit je kunt kiezen. Meestal zijn dit er elf. Idealiter gebruiken alle computers in het draadloze netwerk hetzelfde kanaal. Als je internetverbinding niet stabiel is, is het een goed idee om een ander kanaal te proberen.

Wat is het verschil tussen een access point en een router?

De router fungeert als een hub die een lokaal netwerk opzet en alle apparaten en communicatie daarin beheert. Een access point daarentegen is een sub-device binnen het lokale netwerk op een andere locatie. Apparaten maken vanaf deze locatie ook verbinding waardoor het mogelijk is om meerdere apparaten in het netwerk op te nemen.

Zie een access point daarom als een extra lange arm van de router. Die arm verspreid het signaal van de router op een afgelegen plek.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige access point ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste access point ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over access points, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle access point die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke access point het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van undefined stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste access points op een rijtje

1 - Ubiquiti Networks UniFi 6 Lite

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Ubiquiti UniFi 6 Lite is een access point speciaal geschikt voor thuisgebruik. De dual band access point ondersteunt Wi-Fi 6 en is verpakt in een smalle behuizing. De point is alleen geschikt voor binnen. Het compacte ontwerp is ideaal voor onopvallende montage en levert tot 1,5 Gbps totale radiosnelheid met 5 GHz (MU-MIMO en OFDMA) en 2,4 GHz (MIMO) radio's. Door het nano-formaat ontwerp kan hij nanoHD-covers en montageaccessoires gebruiken. De point is het beste horizontaal aan het plafond te monteren om zo een omgeving met hoge dichtheid af te dekken. Ook is het mogelijk om hem verticaal aan de muur te bevestigen om het bereik te vergroten. Net wat je wilt. Goed om te weten: De access point is gemakkelijk te beheren via de UniFi Network Controller. De UniFi 6 is zowel aan het plafond of aan de wand te plaatsen. Creeer een gastnetwerk voor je bezoekers. Er is geen PoE-injector meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

2 - Ubiquiti Unifi 6 Professional U6-PRO

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Ubiquiti Unifi 6 Professional U6-PRO access point is geschikt voor zakelijk- en thuisgebruik. De U6-PRO kan een totale doorvoersnelheid van 5,3Gbps bereiken met zijn 5GHz (4x3 MIMO) en 2,4GHz (2x2 MIMO) banden. Daarmee kan dit netwerk access point meer dan 300 verbonden clients ondersteunen en gelijkmatig, betrouwbare draadloze ervaring leveren. Met Dual-band beschik je dus over twee soorten frequenties. Daardoor kun je 2,4GHz of 5GHz gebruiken. Het is ook mogelijk om verschillende verkeersstromen te creëren. Dit zorgt ervoor dat je gastverkeer kunt isoleren om zo optimale veiligheid en snelheid te waarborgen. Goed om te weten: Gemakkelijk installeren en beheren met UniFi Network Controller. Gastnetwerken isoleren voor optimaleveiligheid. Eenvoudig te vestigen op verschillende locaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

3 - TP-Link Omada EAP225-Outdoor

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link Omada EAP225-Outdoor is een waterdicht access point voor buiten. Zo voorzie je bijvoorbeeld een volledige camping of recreatieterrein volledig van draadloos internet. Dankzij MU-MIMO en een maximale snelheid van 867 Mbps zetten al je gasten een stabiele en snelle internetverbinding op. Je koppelt meerdere access points aan elkaar voor een groter bereik. Je beheert alle hotspots vanuit de overzichtelijke software van TP-Link. Maak verschillende gastennetwerken aan en bepaal wie toegang heeft tot de bestanden op je netwerkschijf en wie niet. Via de software print je ook tijdelijke wachtwoorden uit, die je laat verlopen zodra een bezoeker vertrokken is. Je voorziet het access point van stroom via de netwerkkabel. Zo hoef je geen stroomkabel naar buiten te leggen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

4 - Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus

Loading..
Ga naar laagste prjis

Beheer jouw UniFi-netwerk- en videoapparaten tegelijkertijd met de nieuwe multi-applicatie UniFi CloudKey G2 Plus. Ontworpen voor eenvoudige implementatie, kan de Cloud Key G2 Plus snel worden geconfigureerd via Bluetooth met behulp van de mobiele UniFi-applicaties. Het display op het voorpaneel toont essentiële systeemstatistieken voor uw UniFi-netwerkhardware en UniFi Protect-videocamera's. Een ingebouwde accu biedt bescherming tegen stroomuitval. Voor video-opslag bevat het ook een 1 TB HDD, die kan worden opgewaardeerd tot 5 TB. Belangrijkste kenmerken van de Ubiquiti UniFi Cloud Key Gen2 Plus: Deze Wi-Fi-beheer... ✔ ... bevat UniFi Protect videobewakingssoftware. ✔ ... is inclusief UniFi SDN netwerkbeheersoftware ✔ ... wordt aangedreven door 802.3af PoE of QC 2.0 USB-C. ✔ ... heeft een ingebouwde batterij voor automatische veilige uitschakeling. Goed om te weten: Dit apparaat is door de gebruiker te upgraden naar 5 TB. Gemakkelijk in gebruik. Met het display op het voorpaneel kun je in één oogopslag de systeemdetails bekijken. Eenvoudige installatie met UniFi en UniFi Protect mobiele apps.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

5 - Ubiquiti Networks UniFi 6 Long-Range

Loading..
Ga naar laagste prjis

De U6-LR is een high-performance access point speciaal geschikt voor zakelijk gebruik. De point ondersteunt de nieuwste, geavanceerde WiFi 6-technologie. Hiermee biedt deze een krachtige draadloze dekking aan bedrijfsomgevingen. Daarnaast levert het een totale radiosnelheid van maximaal 3,0 Gbps met 5 GHz (4x4 MU-MIMO en OFDMA) en 2,4 GHz 4x4 MIMO-radio's. 1,3 GHz dual-coreprocessor (nu geüpgraded om full-duplex 1 Gbps TCP / IP-prestaties te ondersteunen). Hoogrenderende Wi-Fi 6-technologie met vier streams 5 GHz-band 4x4 MU-MIMO en OFDMA met radiosnelheid van 2,4 Gbps 2,4 GHz-band 4x4 MIMO met radiosnelheid van 600 Mbps Belangrijkste kenmerken van de Ubiquiti Networks UniFi 6 Long-Range: Deze access point... ✔ … past naadloos in elke omgeving en kan worden gemonteerd in binnen- en semi-buitenomgevingen (IP54-classificatie). ✔ … De point wordt aangedreven met 802.3at PoE. Goed om te weten: De PoE-injector is niet inbegrepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

6 - TP-Link Omada EAP245

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze TP-Link Omada EAP245 is een professionele Access Point en ideaal voor grote ruimtes waarbij er veel wifi-apparaten zijn. Dankzij de snelheid van 1750Mbps, MU-MIMO en Dual-band verbinding, is deze access point ook geschikt voor vergaderruimtes. Belangrijkste kenmerken van de TP-Link EAP245: Deze accesspoint... ✔ ... werkt goed in ruimtes met veel wifi-apparaten ✔ ... kan makkelijk met meer apparaten werken dankzij MU-MIMO ✔ ... heeft dual-band technologie waardoor de verbinding stabieler is ✔ ... beschikt over PoE waardoor een externe voeding niet noodzakelijk is ✔ ... kan met Qos op een slimme manier zien welke verbindingen voorrang hebben (zoals een online meeting voorrang geven op downloads die iemand op de achtergrond uivoert) ℹ Goed om te weten: Deze Access Point werkt goed met de TP-Link PoE Switch Voeding via PoE is wel noodzakelijk (je moet een router of switch hebben die PoE ondersteunt)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

7 - Netgear WAX202

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Netgear WAX202 is een access point voor in kleine tot middelgrote kantoren. Dit access point heeft wifi 6, hierdoor zet je een stabielere wifi verbinding op. Je hebt dankzij wifi 6 namelijk minder last van verstopping op het netwerk. Zo gaan al je collega's tegelijk online, zelfs als er tegelijk meerdere mensen in een videomeeting zitten of in de cloud documenten bewerken. Je beheert dit access point gemakkelijk via de Netgear Insight app. Je stelt zo in welk verkeer voorrang krijgt of maakt meerdere netwerken aan: voor medewerkers, bezoekers en externen. Je doet dit zowel vanaf locatie als vanaf andere plekken.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

8 - Ubiquiti Unifi UAP-nanoHD

Loading..
Ga naar laagste prjis

Zet een draadloos netwerk op in en om een groot huis of kantoor met het Ubiquiti UniFi UAP-NANOHD mesh access point. Sluit meerdere stations op elkaar aan en je creëert 1 groot mesh netwerk over meerdere verdiepingen. Doordat de access points onderling communiceren, blijven je apparaten altijd verbonden met het sterkste station. Zo valt je videoverbinding niet weg als je door het kantoor loopt en kun je gewoon blijven gamen als je naar de woonkamer gaat zitten. Met de UniFi software bekijk je je access points en zie je precies hoe je het netwerk dekkend kunt maken. Ook zet je in bijvoorbeeld meerdere aparte draadloze netwerken op met verschillende rechten. Zo kun jij overal bij je privébestanden, maar je gasten niet.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

9 - Netgear WAC104

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Netgear WAC104 is een access point dat geschikt is voor kleine kantooromgevingen en voor thuis. Dankzij de Wireless AC standaard zendt dit access point data met 300 Mbps op de 2.4 GHz frequentieband en met 867 Mbps op de 5 GHz frequentieband. Met één druk op de WPS knop verbind je een draadloos apparaat direct met je wifi netwerk. Dankzij 4 netwerkpoorten sluit je apparaten bedraad aan, zoals laptops of desktop computers. Je stelt het apparaat in voor gebruik binnen enkele minuten via de eenvoudige gebruikersinterface. Via de Netgear web interface beheer je je internetverbinding en je aangesloten apparaten. Ook kun je dit access point bevestigen aan de muur.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs

10 - Ubiquiti Unifi FlexHD

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Ubiquiti UniFi FlexHD is een professioneel access point dat je bijna overal installeert. Dankzij de slanke vormgeving van dit access point valt deze bijna niet op. Met de meegeleverde montageset monteer je het wifi punt op muren, aan plafonds of aan palen. Dat kan ook buiten, want de UniFi FlexHD is waterdicht. Dit access point zorgt daarnaast voor een snelle internetverbinding in je huis of op je bedrijf. Streamen, grote bestanden downloaden of met tientallen apparaten tegelijk online gaan vormt dan ook geen probleem. Heb je niet voldoende dekking met 1 punt? Dan breid je het netwerk eenvoudig uit. Dankzij mesh werken de access points van Ubiquiti naadloos met elkaar samen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekjik prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekjik prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van access points. Er zijn namelijk 181 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste