De Bestenu Access Point Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/06/2020


Je hebt geen sterk WiFi-signaal in je keuken, en op de bovenverdieping laat het soms ook te wensen over. Een access point biedt dan de ideale oplossing. Waarom dat zo is en hoe het werkt, lees je in de onderstaande koopgids.

Hoe werkt een access point?

Een access point is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk creëert, ook wel WLAN genoemd. Dit is meestal in een kantoor of een ander groot gebouw, maar is ook ideaal in je eigen huis. Een access point maakt verbinding met een router, een switch of een hub via een ethernetkabel en projecteert een WiFi-signaal naar een aangewezen gebied.

Als je bijvoorbeeld een WiFi-toegang in de keuken wilt hebben, maar het signaal van je router het niet redt tot daar, dan installeer je een access point in de buurt van de keuken waardoor je een goede WiFi-verbinding in de keuken krijgt.

Wat voor snelheid heeft mijn accesspoint nodig?

Hoe snel jouw access point moet zijn, hangt af van waarvoor jij het internet gebruikt. Als je vaak videogames speelt, films kijkt en download, dan heeft je access point bij voorkeur een snelheid van 900 Mpbs of hoger nodig.

Als je af en toe eens een film streamt, maar regelmatig surft, kies dan voor een access point met een snelheid tussen de 450 en 900 Mbps. Ben je vooral een surfer en stuur je af en toe eens een emailtje? Dan is een access point met een snelheid tot 450 Mbps geschikt.

Hoe sluit ik een access point aan?

Het opzetten van een access point is vrij eenvoudig: je haalt hem uit de doos, zet deze vlakbij een netwerkaansluiting en een stopcontact, stopt de stekker in het stopcontact en sluit de netwerkkabel aan.

De softwareconfiguratie is iets ingewikkelder, maar nog steeds goed te doen. De configuratie wordt meestal gedaan via de browser. Om op de configuratiepagina van het access point te komen, moet je het IP-adres van het access point kennen. Deze vindt je vaak op het apparaat zelf.

Vervolgens typ je dat adres in de adresbalk van een browser vanaf een computer in het netwerk. Dit ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: http://192.168.0.1. Het IP-adres hangt af van je access point en kan dus verschillen van het nummer wat ik hier heb gebruikt als voorbeeld.

Multifunctionele toegangspunten bieden meestal DHCP- en NAT-services voor de netwerken en dienen tevens als gateway-router voor het netwerk. Deze kun je ook via de browser instellen. Voor meer informatie hierover lees je de gebruiksaanwijzing van je access point.

Je kunt allerlei instellingen configureren. Denk aan het wijzigen van de SSID (Service Set Identifier). Veel mensen denken dat het wijzigen je goed beveiligt tegen eventuele hackers. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar het is beter om te investeren in een goede firewall dan alleen je SSID te wijzigen. De meeste hackers weten inmiddels hoe ze een SSID kunnen omzeilen.

In de instellingen vind je ook de kanalen waaruit je kunt kiezen. Meestal zijn dit er elf. Idealiter gebruiken alle computers in het draadloze netwerk hetzelfde kanaal. Als je internetverbinding niet stabiel is, is het een goed idee om een ander kanaal te proberen.

Wat is het verschil tussen een access point en een router?

De router fungeert als een hub die een lokaal netwerk opzet en alle apparaten en communicatie daarin beheert. Een access point daarentegen is een sub-device binnen het lokale netwerk op een andere locatie. Apparaten maken vanaf deze locatie ook verbinding waardoor het mogelijk is om meerdere apparaten in het netwerk op te nemen.

Zie een access point daarom als een extra lange arm van de router. Die arm verspreid het signaal van de router op een afgelegen plek.

Hoe komt deze leuke Access Point ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Access Point ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Access Points, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Access Points die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Access Points het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Access Points stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Access Points

De beste Access Points op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Met het Ubiquiti UniFi AP-AC-LR access point creëer je een wifi hotspot in een campus, hotel, winkelcentrum of kantoor. Verbind het access point via een netwerkkabel met het internet en je koppelt je smartphones, tablets, laptops en andere wifi apparaten veilig aan het draadloze netwerk. De AP-AC-LR heeft met 183 meter een groter bereik dan de AP-AC. Doordat de UniFi de stroom krijgt via de netwerkkabel, is het niet nodig om hem in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Bevestig het ophangsysteem aan het plafond en klik het lichte access point vast. Een aparte controller is niet nodig doordat je de access points vanaf je pc, mac of tablet aanstuurt vanuit de cloud met de UniFi software. Maak verschillende draadloze netwerken aan met afzonderlijke rechten. Zo geef je bijvoorbeeld werknemers en studenten wel toegang tot gedeelde bestanden, maar gasten niet. Let op: wil je de access point op een PoE switch aansluiten, zorg dan dat deze switch 24V passief PoE ondersteunt.

1. Ubiquiti UniFi AP-AC-LR


Product informatiePlus or Show more

Met het Ubiquiti UniFi AP-AC-LITE access point creëer je een wifi netwerk in een groot huis, kantoor of een zalencentrum. Verbind het access point via een netwerkkabel met internet en je koppelt je smartphones, tablets, laptops en andere wifi apparaten aan het draadloze netwerk. Doordat de UniFi stroom krijgt via de netwerkkabel, is het niet nodig om hem in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Je bevestigt het access point aan het plafond. Je beheert de access points vanuit de software voor pc, mac of tablet. Zo koppel je tientallen access points om het bereik te vergroten en maak je verschillende draadloze netwerken aan met afzonderlijke rechten. Zo geef je werknemers wel toegang tot gedeelde bestanden, maar gasten niet. Let op: wil je de access point op een PoE switch aansluiten, zorg dan dat deze switch 24V passief PoE ondersteunt. Zie de bundels voor een geschikte switch.

2. Ubiquiti UniFi AP-AC-LITE


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link Omada EAP225-Outdoor is een waterdicht access point voor buiten. Zo voorzie je bijvoorbeeld een volledige camping of recreatieterrein volledig van draadloos internet. Dankzij MU-MIMO en een maximale snelheid van 867 Mbps zetten al je gasten een stabiele en snelle internetverbinding op. Je koppelt meerdere access points aan elkaar voor een groter bereik. Je beheert alle hotspots vanuit de overzichtelijke software van TP-Link. Maak verschillende gastennetwerken aan en bepaal wie toegang heeft tot de bestanden op je netwerkschijf en wie niet. Via de software print je ook tijdelijke wachtwoorden uit, die je laat verlopen zodra een bezoeker vertrokken is. Je voorziet het access point van stroom via de netwerkkabel. Zo hoef je geen stroomkabel naar buiten te leggen.

3. TP-Link Omada EAP225-Outdoor


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti UniFi 6 Lite is een access point speciaal geschikt voor thuisgebruik. De dual band access point ondersteunt Wi-Fi 6 en is verpakt in een smalle behuizing. De point is alleen geschikt voor binnen. Het compacte ontwerp is ideaal voor onopvallende montage en levert tot 1,5 Gbps totale radiosnelheid met 5 GHz (MU-MIMO en OFDMA) en 2,4 GHz (MIMO) radio's. Door het nano-formaat ontwerp kan hij nanoHD-covers en montageaccessoires gebruiken. De point is het beste horizontaal aan het plafond te monteren om zo een omgeving met hoge dichtheid af te dekken. Ook is het mogelijk om hem verticaal aan de muur te bevestigen om het bereik te vergroten. Net wat je wilt. Goed om te weten: De access point is gemakkelijk te beheren via de UniFi Network Controller. De UniFi 6 is zowel aan het plafond of aan de wand te plaatsen. Creeer een gastnetwerk voor je bezoekers. Er is geen PoE-injector meegeleverd.

4. Ubiquiti Networks UniFi 6 Lite - Access Point - 1750 Mbps - 1-pack


Product informatiePlus or Show more

Beheer al je Ubiquiti UniFi access points vanuit 1 interface met de Ubiquiti UniFi Cloud Key G2 Plus. Dankzij de ingebouwde harde schijf, beheer je gegevens van 4 keer meer access points dan bij een reguliere Cloud Key. Koppel deze Cloud Key aan je netwerk en je stelt hem in een paar minuten in via Bluetooth en de app voor je smartphone of tablet. Vervolgens configureer en monitor je al je access points vanuit 1 overzicht. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel apparaten er verbonden zijn en hoeveel verkeer er over je wifi-netwerk gaat. Het display op de cloud key zelf toont de belangrijkste informatie. De ingebouwde batterij zorgt ervoor dat je bij een stroomstoring geen gegevens verliest.

5. Ubiquiti UniFi Cloud Key G2 Plus


Product informatiePlus or Show more

Deze TP-Link Omada EAP225 is een professionele Access Point en ideaal voor grote ruimtes waarbij er veel wifi-apparaten zijn. Denk hierbij aan een hotellobby of wachtkamer. Belangrijkste kenmerken van de TP-Link EAP225: Deze router... ✔ ... werkt goed in ruimtes met veel wifi-apparaten ✔ ... kan makkelijk met meer apparaten werken dankzij MU-MIMO ✔ ... heeft dual-band technologie waardoor de verbinding stabieler is ✔ ... beschikt over PoE waardoor een externe voeding niet noodzakelijk is ✔ ... kan met Qos op een slimme manier zien welke verbindingen voorrang hebben (zoals een online meeting voorrang geven op downloads die iemand op de achtergrond uivoert) ℹ Goed om te weten: Deze Access Point werkt goed met de TP-Link PoE Switch Voeding via PoE is wel noodzakelijk (je moet een router of switch hebben die PoE ondersteunt) Een maximale snelheid van 1350 Mbps is niet bepaald snel. Als de Access Point voor een vergaderruimte is bedoeld, kun je beter kijken naar de EAP245 of EAP265

6. TP-Link Omada EAP225 - AC1350 - Access point - Draadloos


Product informatiePlus or Show more

Voorzie een groot huis, kantoor of hotel van draadloos internet met het TP-Link Omada EAP245 access point. Je installeert dit access point eenvoudig via de software van TP-Link, hier voeg je ook meerdere toegangspunten toe om een groter wifi netwerk te creëeren. De access points communiceren onderling met elkaar, waardoor je apparaten altijd verbonden blijven met het sterkste netwerk. Zo hebben je werknemers of gasten altijd een stabiel draadloos signaal. Maak verschillende gastennetwerken aan en bepaal wie toegang heeft tot de bestanden op je netwerkschijf en wie niet. Via de software print je ook tijdelijke wachtwoorden uit, die verlopen zodra een bezoeker vertrokken is.

7. TP-Link Omada EAP245


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti UniFi Dream Machine is een router met een ingebouwd UniFi access point en een cloud key. Op deze manier maak je eenvoudig gebruik van de geavanceerde opties van Ubiquiti UniFi, terwijl de configuratie eenvoudig is. Wil je jouw wifi netwerk uitbreiden naar andere ruimtes? Dan voeg je eenvoudig UniFi access points toe. Via de app stel je deze razendsnel in. Omdat ook de UniFi Security Gateway is ingebouwd, beveilig je jouw netwerk tegen indringers en cyberaanvallen. De quad core processor zorgt er voor dat je tientallen apparaten met wifi verbind, zonder vertraging op het netwerk.

8. Ubiquiti UniFi Dream Machine


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti Networks Unifi AC Mesh is een access point die speciaal geschikt is voor een groot huis of op kantoor. Zet je draadloze netwerk op en laat tot wel 250 personen gebruik maken van je netwerk. Het is mogelijk om meerdere stations op elkaar aan te sluiten waardoor je 1 groot mesh netwerk bouwt over meerdere verdiepingen. Met de UniFi software kun je checken hoe je het netwerk precies dekkend kunt maken. Ook zijn er aparte draadloze netwerken op te zetten die je kunt afsluiten waardoor je privébestanden vertrouwelijk blijven. Belangrijkste kenmerken van de Ubiquiti UniFi AP AC Mesh: Deze access point... ✔ … beschikt over een bridge modus functie. Hiermee kun je jouw router aansluiten op de modem met routerfunctie van je kabelaanbieder. ✔ … heeft Captive Portal. ✔ … heeft ook een Cluster modus. ✔ … beschikt over een repeater modus. Goed om te weten: De accesspoint heeft een afneembare antenne met een antenne versterkingsniveau (max): 4 dBi. Het apparaat het de certificering: CE, FCC, IC. De accesspoint is aan de muur te bevestigen. Deze access points zijn waterdicht en dus ook geschikt voor buiten. De point is gemakkelijk te installeren. Installeer de software op laptop of pc en start de installatie met de makkelijke wizard.

9. Ubiquiti UniFi AP AC Mesh - Access point - 1200 Mbps - Dual Band


Product informatiePlus or Show more

De Ubiquiti UniFi nanoHD is een handige Access Point voor iedere woning of kantoor. Zoals de naam doet vermoeden is de nanoHD lekker compact in formaat en gemakkelijk onopvallend te monteren aan muren of plafonds. Met een max antenne versterkingsniveau van 3 dBi is deze het beste geschikt voor kleinere ruimtes. Uiteraard beschikt de UniFi nanoHD wel gewoon over een data overdrachtsnelheid van maximaal 1000 Mbit/s. Verder verbruikt deze 10,5W aan stroom wat het extra makkelijk maakt om deze via Power over Ethernet aan te sluiten aan je netwerkswitches. Bezorgd over je veiligheid? De UniFi nanoHD ondersteund de volgende beveiligingsalgoritmen: AES, TKIP, WEP, WPA, WPA-Enterprise, WPA-PSK en WPA2. Tot slot kun je alles handig monitoren en configuren via de handige software applicaties van Ubiquiti. Zo bezit je over een volledige flexibiliteit en vermijd je onnodig gedoe.

10. Ubiquiti UniFi nanoHD - Access Point


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Access Points


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Access Points. Er zijn namelijk 149 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Access Point kopen.