Bestenu

Wat is de beste switch van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede switch is een lastige uitdaging. Wat is de beste switch van 2023? Na het onderzoeken van 532 switches kwam de Netgear GS305 Netwerk Switch Unmanaged zwart als beste getest uit onze switch-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de switches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 switches-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige switch-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste switches

1Score: 10
Netgear GS305 Netwerk Switch Unmanaged zwart
Beste Switch voor videostreaming
Netgear GS305 Netwerk Switch Unmanaged zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
TP-Link TL-SG105 - Netwerk Switch blauw
Beste Switch voor thuisnetwerken
TP-Link TL-SG105 - Netwerk Switch blauw
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
TP-Link TL-SF1005D - Netwerk Switch-
TP-Link TL-SF1005D - Netwerk Switch-
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Netgear ProSAFE GS108GE Netwerk Switch blauw
Netgear ProSAFE GS108GE Netwerk Switch blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Netgear ProSAFE GS105GE Netwerk Switch zwart
Netgear ProSAFE GS105GE Netwerk Switch zwart
Netgear
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
TP-Link TL-SG108 Netwerk Switch Unmanaged blauw
TP-Link TL-SG108 Netwerk Switch Unmanaged blauw
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Netgear GS308E Netwerk Switch Smart zwart
Beste Switch voor datacenters
Netgear GS308E Netwerk Switch Smart zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Netgear ProSAFE GS105E Netwerk Switch zwart
Beste Switch voor kleine bedrijven
Netgear ProSAFE GS105E Netwerk Switch zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
TP-Link TL-SG105E Netwerk Switch Smart zwart
TP-Link TL-SG105E Netwerk Switch Smart zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Netgear ProSAFE GS108E Netwerk Switch grijs
Netgear ProSAFE GS108E Netwerk Switch grijs
Netgear
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Switch Koopgids

Kom je ethernetpoorten tekort op je router of in je huis? Dan biedt een ethernet switch een passende uitkomst. Je leest in de onderstaande koopgids echter eerst een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Wat is een netwerkswitch?

Zie het als een soort stekkerdoos. Hier sluit je verschillende apparaten op aan, waarna je de stekkerdoos aansluit op een enkel stroomcontact. Vervolgens wordt alles voorzien van stroom vanuit in feite één stroomcontact.

Hetzelfde doe je met een netwerkswitch: je sluit meerdere apparaten aan op de switch via een ethernetkabel, waarna je de switch aansluit op je router of de ethernetuitgang in je muur. Het is in principe een simpele maar effectieve uitbreiding van de ethernetpoorten van je router.

Wat is een managed switch?

In simpele termen is een unmanaged switch een 'onnadenkend' doosje ethernetpoorten. Je plugt alles in, waarna alles op het netwerk is aangesloten en meteen begint te werken.

Een managed switch doet het bovengenoemde, maar je kunt er ook op inloggen. Net als dat je op je router kunt inloggen, kun je dat ook bij deze switch. Zo schakel je makkelijk een aantal instellingen en functies in- en uit. De specifieke functies zijn modelafhankelijk, maar net als bij je router krijg je toegang to zaken als Quality of Service-regels, bandbreedtelimieten, enzovoorts.

Deze switches zijn over het algemeen een stukje duurder dan de unmanaged switches. De vraag is daarom altijd of deze extra functies je de extra kosten waard zijn. Indien je een router hebt waarbij je geen toegang hebt tot de instellingen of als de instellingen hiervan erg beperkt zijn, dan is een managed switch een echte aanwinst.

Heb je echter een router waarbij je allerlei opties zelf kunt afstellen? Dan is een managed switch waarschijnlijk onnodig en heb je genoeg aan een unmanaged of smart switch. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt een smart switch?

Deze heten eigenlijk smart managed switches en is een subtype managed switch. In tegenstelling tot een 'fully managed switch', heb je bij een smart switch echter iets minder aanpassingsmogelijkheden. Meestal krijg je bij smart switches enkel toegang tot een aantal basisfuncties, zoals Quality of Service (denk aan 'parental controls'), VLANs, link aggregation en webmanagement.

Heb je behoefte aan een netwerkswitch die je enkele opties geeft, maar zie je de noodzaak van een weelde aan geavanceerde opties niet? Dan is een smart (managed) switch een ideale oplossing!

Wat is het verschil tussen gigabit en fast ethernet?

Gigabit is tien keer sneller dan fast ethernet. Fast ethernet haalt maximaal een doorvoersnelheid van 100 Mbps, terwijl een gigabitverbinding dus tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps haalt.

Heb je een internetabonnement dat doorvoersnelheden van boven de 100 Mbps biedt? Misschien heb je zelfs een glasvezelverbinding. In deze gevallen kies je idealiter voor een gigabitverbinding.

Tegenwoordig hebben veel routers en netwerkswitches gigabitaansluitingen. Loop echter altijd de productspecificaties na om hier zeker van te zijn, alsook om hoeveelaansluitingen het gaat. Dit stem je af op de hoeveelheid apparatuur die baat heeft bij zo'n snelle verbinding.

Wat is PoE bij een switch?

PoE staat voor 'Power over Ethernet'. Switches met PoE-functionaliteit worden dus voorzien van stroom via een ethernetkabel. Hierdoor hoef je de switch niet dichtbij een stopcontact of andere stroomvoorziening te plaatsen, wat weer veel stress en gedoe scheelt!

Let er wel op dat de ruimte tussen de stroomvoorziening – hoogstwaarschijnlijk je router – en de switch niet meer dan 100 meter mag zijn. Moet de elektriciteit meer dan 100 meter overbruggen, dan loop je tegen problemen aan. Dit geldt ook voor kabellengte: je kunt de switch op 50 meter afstand plaatsen, maar als de kabel langer is dan 100 meter, geldt hetzelfde principe.

hero illustration

Hoe testen we switches?

Om de beste switch te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze switch-test hebben we 532 switches vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze switch-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze switch-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne switch-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte switch in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 532 switches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste switches in een oogopslag

1 - Netgear GS305 Netwerk Switch Unmanaged zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Switch voor videostreaming: Netgear GS305 Netwerk Switch Unmanaged zwart

Voordelen

 • list plusDeze switch is klein en efficiënt voor thuisgebruikers.
 • list plusHet is een plug-and-play apparaat, wat betekent dat het snel te installeren is zonder extra installatie.
 • list plusHet is geschikte voor diverse netwerken, waaronder Gigabit Ethernet.

Nadelen Netgear GS305 Netwerk Switch Unmanaged zwart

 • list plusHet is een onbeheerd apparaat, wat betekent dat er geen extra beheerfuncties beschikbaar zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat het geen integrale beveiligingsfuncties heeft.
 • list plusHet heeft geen poortaggregatie.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.5

De Netgear GS305 is een compacte, eenvoudig te installeren switch met 5 gigabit ethernet-poorten. Deze unmanaged switch is ideaal voor thuis- of zakelijk gebruik en zorgt ervoor dat je meerdere apparaten tegelijkertijd van een snelle bekabelde verbinding kunt voorzien.

Wat deze switch onderscheidt van andere switches is het feit dat het een stevige metalen behuizing heeft en metalen ethernet-poorten, wat zorgt voor extra duurzaamheid en bescherming tegen stoten. Ook heeft de switch LED-indicatoren die de status van elke poort aangeven, wat handig is bij het oplossen van problemen.

De GS305 is plug & play, wat betekent dat het gemakkelijk te installeren is zonder dat er configuratie nodig is. Dit maakt het ideaal voor mensen die geen technische kennis hebben of gewoon een snelle oplossing nodig hebben.

Hoewel deze switch geen Link Aggregation of Power over Ethernet ondersteunt, heeft het wel Quality of Service (QoS) om ervoor te zorgen dat belangrijke netwerkactiviteiten prioriteit krijgen. Het ondersteunt ook geen VLAN's, maar dat is misschien niet nodig voor kleinere netwerken.

Over het algemeen is de Netgear GS305 een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, gemakkelijk te installeren en duurzame switch voor thuis of op kantoor. Het biedt alle basisfuncties die je nodig hebt zonder te veel extra's.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een fantastische switch is voor de prijs. Het is stevig en betrouwbaar, en het feit dat het plug & play is, maakt het eenvoudig om te gebruiken. Het enige nadeel is het ontbreken van ondersteuning voor Link Aggregation en VLAN's, maar dat is misschien niet nodig voor de meeste gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Netgear ProSAFE GS108GE Netwerk Switch blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Netgear ProSAFE GS108GE Netwerk Switch blauw

Voordelen

 • list plusDoor de compacte en stevige constructie is deze switch makkelijk te vervoeren.
 • list plusDeze switch heeft een hoge overdrachtssnelheid van maximaal 1000 Mbps, wat een goede prestatie is.
 • list plusDeze switch is simpel aan te sluiten.

Nadelen Netgear ProSAFE GS108GE Netwerk Switch blauw

 • list plusDeze switch is niet beheerbaar, waardoor er geen geavanceerde instellingen mogelijk zijn.
 • list plusDeze switch is niet zo energie-efficiënt als andere modellen op de markt.
 • list plusEr is geen Nederlandse handleiding beschikbaar voor deze switch, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die geen Engels spreken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.7

De Netgear ProSAFE GS108 is een geweldige gigabit desktop switch met wel 8 aansluitingen! Dit betekent dat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten op je bedrade netwerk. Met de gigabit aansluitingen kun je tot wel 10 keer snellere bedrade prestaties verwachten dan met verouderde fast ethernet aansluitingen. Dit maakt de compacte switch ideaal voor thuisgebruik of voor kleine bedrijven. De stevige metalen behuizing zorgt ervoor dat het apparaat tegen een stootje kan. Een groot voordeel van deze switch is dat het plug & play is, dus er is geen configuratie vereist. Dit betekent dat je snel en makkelijk kunt genieten van een snel bedraad netwerk zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het instellen van de switch.

De Netgear GS108 heeft een aantal handige functies die verder gaan dan plug-n-play connectiviteit. Zo biedt het ondersteuning voor VLAN, wat betekent dat je bepaalde delen van het netwerk kunt afschermen. Ook heeft het Quality of Service (QoS), waarmee je de prioriteit kunt bepalen van bepaalde apparaten of diensten op het netwerk. Daarnaast heeft het een automatische "Denial-of-service' (DoS) preventie, wat betekent dat het apparaat beschermd is tegen hackers die het netwerk proberen te verstoren.

Wat deze switch uniek maakt, is dat het in staat is om snelheidsbeperkingen toe te passen voor een betere bandbreedteverdeling. Dit betekent dat je verschillende apparaten kunt aansluiten, maar dat ze niet allemaal de volledige snelheid van de switch zullen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je netwerk soepel blijft draaien.

Hoewel deze switch veel handige functies biedt, heeft het ook een paar nadelen. Zo worden er geen kabels meegeleverd en is er geen ondersteuning voor Link aggregatie (LACP). Dit betekent dat het niet geschikt is voor grote bedrijven die meerdere switches nodig hebben om hun netwerk te ondersteunen.

Al met al is de Netgear ProSAFE GS108 een geweldige switch voor thuisgebruik of kleine bedrijven. Het biedt veel handige functies en is gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote bedrijven.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Netgear ProSAFE GS105GE Netwerk Switch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Netgear ProSAFE GS105GE Netwerk Switch zwart

Voordelen

 • list plusDeze switch heeft een robuuste metalen constructie en is zeer eenvoudig te installeren.
 • list plusDeze switch heeft zichtbare leds die aangeven dat hij werkt.
 • list plusDaarnaast is het ook mogelijk om deze switch op een bureau of aan de muur te bevestigen.

Nadelen Netgear ProSAFE GS105GE Netwerk Switch zwart

 • list plusEen nadeel van deze switch is dat er geen Nederlandse handleiding bijgeleverd wordt.
 • list plusDaarnaast is deze switch lastig in gebruik.
 • list plusTot slot is de energie-efficiëntie van deze switch niet optimaal.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een snelle en betrouwbare switch voor je thuisnetwerk of kantoor? Dan is de Netgear ProSafe GS105GE Gigabit Desktop 5-Poort Switch een uitstekende keuze. Met deze switch kun je tot wel 10 keer sneller verbinding maken dan met Fast Ethernet, wat zorgt voor maximale prestaties. Het is ook gemakkelijk om meer apparaten aan te sluiten op het netwerk, dankzij de vijf autosensing poorten.

Wat deze switch echt onderscheidt van andere switches is het gebruik van Energy Efficient Ethernet (EEE) voor ultieme energiebesparingen. Dit betekent dat het energieverbruik wordt verminderd wanneer er licht verkeer op een actieve poort is of wanneer er geen verbinding of activiteit wordt gedetecteerd. Het ontwerp zonder ventilator zorgt ook voor stille werking, wat ideaal is voor geluidsgevoelige omgevingen.

De Netgear ProSafe GS105GE Gigabit Desktop 5-Poort Switch is ook eenvoudig te installeren dankzij de plug-and-play-installatie voor directe connectiviteit zonder software te installeren of te configureren. Het heeft een stevige en compacte metalen behuizing, waardoor het duurzaam is en gemakkelijk te verplaatsen.

Als specialist in Switch kan ik bevestigen dat dit een uitstekende keuze is voor zowel thuis- als kantoornetwerken. Het is snel, betrouwbaar en energiezuinig, wat betekent dat het niet alleen goed werkt, maar ook geld bespaart op de lange termijn. Een mogelijke drawback is dat er geen ondersteuning is voor Power over Ethernet (PoE), maar dit is slechts een klein nadeel voor de meeste gebruikers. Als je op zoek bent naar een switch die snel en efficiënt werkt en tegelijkertijd energie bespaart, is dit de ideale oplossing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Netgear GS308E Netwerk Switch Smart zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Switch voor datacenters: Netgear GS308E Netwerk Switch Smart zwart

Voordelen

 • list plusDeze switch heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is gemakkelijk in te stellen.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een compact en stil apparaat is.

Nadelen Netgear GS308E Netwerk Switch Smart zwart

 • list plusEr is geen Nederlandse omschrijving beschikbaar, dus informatie moet via internet worden verkregen.
 • list plusHet is niet makkelijk in te stellen.
 • list plusEr is geen app beschikbaar om te downloaden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.8

Wil je gemakkelijk en betaalbaar je netwerk uitbreiden? Dan is de Netgear GS308E-100PES de ideale oplossing voor kleine kantoren en thuiskantoren. Met 8 gigabit aansluitingen en een bandbreedte van 16 Gbps kan je zonder configuratie meerdere apparaten aansluiten op het netwerk. Maar wat deze switch echt onderscheidt van andere switches, is de Quality of Service (QoS) functie. Hiermee kan je voorrang geven aan bepaalde taken, zoals streaming, en kan je het netwerkverkeer monitoren. Ideaal om je netwerk te optimaliseren en te zorgen dat alles soepel verloopt.

Verder beschikt de Netgear GS308E over IGMP-snooping voor multicast-optimalisatie en een automatische "Denial-of-service' (DoS) preventie. De switch is compatibel met Windows, Mac OS, NetWare, en Linux. Het is Plug-N-Play, dus je kan het makkelijk en snel instellen zonder technische kennis.

Hoewel deze switch geen Link Aggregatie (LACP) of Power over Ethernet (PoE) ondersteuning heeft, is het wel een betrouwbare en robuuste switch met een metalen behuizing. Het is belangrijk om te weten dat de Netgear GS308E een managed switch is. Dit betekent dat je meer controle hebt over de netwerkinstellingen en dat het meer geschikt is voor gevorderde gebruikers.

Al met al is de Netgear GS308E een geweldige switch die je kan helpen om je netwerk te verbeteren en optimaliseren. Het is betaalbaar, gemakkelijk en betrouwbaar. Mocht je nog twijfelen, dan kan je altijd rekenen op de uitstekende klantenservice van Netgear.

Persoonlijk vind ik de Netgear GS308E een geweldige switch met veel waar voor zijn geld. Hoewel het geen LACP of PoE ondersteuning heeft, vind ik de QoS functie en IGMP-snooping erg handig. Als een Switch specialist raad ik deze switch dan ook aan voor kleine kantoren en thuiskantoren die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare oplossing om hun netwerk uit te breiden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Netgear ProSAFE GS105E Netwerk Switch zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Switch voor kleine bedrijven: Netgear ProSAFE GS105E Netwerk Switch zwart

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze switch is de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • list plusDeze switch heeft een beperkt energieverbruik.
 • list plusDeze switch is voordelig te verkrijgen.

Nadelen Netgear ProSAFE GS105E Netwerk Switch zwart

 • list plusDeze switch is moeilijk in gebruik.
 • list plusDe bijgeleverde software werkt niet op Macs.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de leds van deze switch niet uitgeschakeld kunnen worden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.4

De Netgear ProSAFE GS105E is een slimme managed netwerkswitch die perfect is voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het biedt vijf gigabit ethernetpoorten en een webbeheerde (Plus) switch die fundamentele netwerkfuncties biedt om de prestaties van zakelijke netwerken te optimaliseren. Het beschikt over VLAN-ondersteuning, Quality of Service (QoS), IGMP-snooping, snelheidsbeperking en verkeersmonitoring, wat essentieel is voor een soepel draaiend netwerk.

Wat deze switch onderscheidt van andere switches is de automatische "Denial-of-service" (DoS) preventie en de kabeltest die verbindingsproblemen kan oplossen. Het ondersteunt ook Jumbo frame tot pakketgrootte van 9KB en heeft gespiegelde poorten voor netwerkmonitoring. Het heeft een compact en stijlvol ontwerp en is gemakkelijk te installeren.

De Netgear ProSAFE GS105E is perfect voor kleine bedrijven die hun netwerkprestaties willen verbeteren. Het biedt geavanceerde functies die meestal alleen beschikbaar zijn op duurdere switches. De switch is ook gemakkelijk te gebruiken en vereist geen technische kennis.

Het enige nadeel van deze switch is dat er geen kabels worden meegeleverd. Als je op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare switch met geavanceerde functies, is de Netgear ProSAFE GS105E een uitstekende keuze. Het is een geweldige investering voor elk klein bedrijf dat zijn netwerkprestaties wil verbeteren zonder de bank te breken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Netgear ProSAFE GS108E Netwerk Switch grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Netgear ProSAFE GS108E Netwerk Switch grijs

Voordelen

 • list plusHet energieverbruik van deze switch is lager.
 • list plusHet heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDeze switch is voordelig in aanschaf.

Nadelen Netgear ProSAFE GS108E Netwerk Switch grijs

 • list plusDeze switch is lastig in gebruik.
 • list plusDe bijgeleverde software werkt niet op Mac apparaten.
 • list plusDe leds kunnen niet uitgeschakeld worden..

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.2

De Netgear ProSAFE GS108E is een gigabit smart switch met 8 aansluitingen die de gebruiker uitgebreide mogelijke biedt zoals VLAN ondersteuning, Quality of Service functies en bandbreedtebeheer opties. Met deze smart switch is het mogelijk om meerdere geschikte apparaten tegelijkertijd te verbinden met je bedrade netwerk. De gigabit aansluitingen leveren tot wel 10 keer snelle bedrade prestaties dan de verouderde fast ethernet aansluitingen. Hierdoor vormt de compacte switch de ideale basis voor je thuis- of bedrijfsnetwerk. Naast het compacte formaat van de switch beschikt het ook over een stevige metalen behuizing, waardoor het apparaat tegen een stootje kan. Het is ook bijzonder geschikt als een desktop apparaat, omdat het niet over een ventilator beschikt, hierdoor maakt het geen geluid. Deze Netgear switch is bovendien plug & play, wat betekent dat er geen configuratie vereist is. Zo kun je van een snel bedraad netwerk genieten zonder naar de netwerkswitch om te hoeven kijken. Belangrijkste kenmerken van de Netgear ProSAFE GS108E: Deze netwerk switch... Heeft een switching capaciteit van 16000 Gbit/s. Heeft 8 gigabit aansluitingen. Beschikt over VLAN ondersteuning, Quality of Service functies en bandbreedtebeheer opties. Heeft een maximale overdrachtssnelheid van 1000 Mbps. Biedt IGMP-ondersteuning. Is compatibel met besturingssystemen: Windows, Mac OS, NetWare, Linux. Gaat met netwerkstandaard: IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3z Goed om te weten Het verschil tussen een managed en unmanaged switch: Koppel je netwerkkabel op een router en sluit de switch aan. Met de unmanaged switch heb je gelijk extra netwerkaansluitingen - super makkelijk! Met een managed switch heb je de mogelijkheid om daarnaast ook nog geavanceerde functies in te stellen. Dit zijn de instructies voor installatie: Sluit de Switch aan op je stroomvoorziening en router. Sluit je apparaten aan op de Switch. Je kunt direct aan de slag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van switches. Er zijn namelijk 532 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!