Wat is de beste Switch van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Switch is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Switch van 2024? Na het analyseren van 700 Switches kwam de CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch als beste getest uit onze Switch-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Switches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Switches-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Switch-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Switches

1Score: 9.8
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Geoptimaliseerd voor netwerken met veel verkeer
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
CISCO SYSTEMS
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.2
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 0
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
4Score: 0
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Geoptimaliseerd voor netwerken met veel verkeer
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
CISCO SYSTEMS
5Score: 0
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link
6Score: 0
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Geoptimaliseerd voor netwerken met veel verkeer
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
CISCO
7Score: 6.6
TP-Link TL-SG3210XHP-M2
TP-Link TL-SG3210XHP-M2
TP-Link
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.6
Cisco CBS350-8MGP-2X
Cisco CBS350-8MGP-2X
Cisco
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750
Levert uitgebreid PoE+ signaalbereik
TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750
TRENDnet
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
Efficiënte en stille werking
NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
NETGEAR
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Switch Koopgids

Kom je ethernetpoorten tekort op je router of in je huis? Dan biedt een ethernet switch een passende uitkomst. Je leest in de onderstaande koopgids echter eerst een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Wat is een netwerkswitch?

Zie het als een soort stekkerdoos. Hier sluit je verschillende apparaten op aan, waarna je de stekkerdoos aansluit op een enkel stroomcontact. Vervolgens wordt alles voorzien van stroom vanuit in feite één stroomcontact.

Hetzelfde doe je met een netwerkswitch: je sluit meerdere apparaten aan op de switch via een ethernetkabel, waarna je de switch aansluit op je router of de ethernetuitgang in je muur. Het is in principe een simpele maar effectieve uitbreiding van de ethernetpoorten van je router.

Wat is een managed switch?

In simpele termen is een unmanaged switch een 'onnadenkend' doosje ethernetpoorten. Je plugt alles in, waarna alles op het netwerk is aangesloten en meteen begint te werken.

Een managed switch doet het bovengenoemde, maar je kunt er ook op inloggen. Net als dat je op je router kunt inloggen, kun je dat ook bij deze switch. Zo schakel je makkelijk een aantal instellingen en functies in- en uit. De specifieke functies zijn modelafhankelijk, maar net als bij je router krijg je toegang to zaken als Quality of Service-regels, bandbreedtelimieten, enzovoorts.

Deze switches zijn over het algemeen een stukje duurder dan de unmanaged switches. De vraag is daarom altijd of deze extra functies je de extra kosten waard zijn. Indien je een router hebt waarbij je geen toegang hebt tot de instellingen of als de instellingen hiervan erg beperkt zijn, dan is een managed switch een echte aanwinst.

Heb je echter een router waarbij je allerlei opties zelf kunt afstellen? Dan is een managed switch waarschijnlijk onnodig en heb je genoeg aan een unmanaged of smart switch. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt een smart switch?

Deze heten eigenlijk smart managed switches en is een subtype managed switch. In tegenstelling tot een 'fully managed switch', heb je bij een smart switch echter iets minder aanpassingsmogelijkheden. Meestal krijg je bij smart switches enkel toegang tot een aantal basisfuncties, zoals Quality of Service (denk aan 'parental controls'), VLANs, link aggregation en webmanagement.

Heb je behoefte aan een netwerkswitch die je enkele opties geeft, maar zie je de noodzaak van een weelde aan geavanceerde opties niet? Dan is een smart (managed) switch een ideale oplossing!

Wat is het verschil tussen gigabit en fast ethernet?

Gigabit is tien keer sneller dan fast ethernet. Fast ethernet haalt maximaal een doorvoersnelheid van 100 Mbps, terwijl een gigabitverbinding dus tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps haalt.

Heb je een internetabonnement dat doorvoersnelheden van boven de 100 Mbps biedt? Misschien heb je zelfs een glasvezelverbinding. In deze gevallen kies je idealiter voor een gigabitverbinding.

Tegenwoordig hebben veel routers en netwerkswitches gigabitaansluitingen. Loop echter altijd de productspecificaties na om hier zeker van te zijn, alsook om hoeveelaansluitingen het gaat. Dit stem je af op de hoeveelheid apparatuur die baat heeft bij zo'n snelle verbinding.

Wat is PoE bij een switch?

PoE staat voor 'Power over Ethernet'. Switches met PoE-functionaliteit worden dus voorzien van stroom via een ethernetkabel. Hierdoor hoef je de switch niet dichtbij een stopcontact of andere stroomvoorziening te plaatsen, wat weer veel stress en gedoe scheelt!

Let er wel op dat de ruimte tussen de stroomvoorziening – hoogstwaarschijnlijk je router – en de switch niet meer dan 100 meter mag zijn. Moet de elektriciteit meer dan 100 meter overbruggen, dan loop je tegen problemen aan. Dit geldt ook voor kabellengte: je kunt de switch op 50 meter afstand plaatsen, maar als de kabel langer is dan 100 meter, geldt hetzelfde principe.

hero illustration

Hoe testen we Switches?

Om de beste Switch te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Switch-test hebben we 700 Switches vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Switch-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Switch-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Switch-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Switch in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 700 Switches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Switches op een rij

1. Geoptimaliseerd voor netwerken met veel verkeer: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

 • list plusRobuuste prestaties
 • list plusEnergiezuinige technologie
 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp

Nadelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

 • list plusGebrek aan geavanceerde configuratiemogelijkheden
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan geavanceerde aanpassingsbehoeften
De CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA) is een betrouwbare en efficiënte netwerkoplossing die voldoet aan diverse gebruikerseisen. Deze onbeheerde switch wordt met name gewaardeerd om zijn prestaties en gebruiksgemak, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende opstellingen. Een recensie benadrukt zijn bekwaamheid en stelt: "De Cisco SG112-24 is een solide 24-poorts gigabit switch voor een geweldige prijs." Dit onderstreept zijn aantrekkingskracht als een kosteneffectieve optie zonder in te leveren op kwaliteit.

Deze switch beschikt over 24 Gigabit Ethernet-poorten, waardoor het geschikt is voor kleine tot middelgrote bedrijven of thuiskantoren. Met een schakelcapaciteit van maximaal 48 Gbps zorgt het voor naadloze gegevensoverdracht en minimale netwerkcongestie. De switch beschikt ook over energiezuinige technologie, waardoor het stroomverbruik geoptimaliseerd wordt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties, zoals een recensie opmerkt: "De energiezuinige Ethernet-functie vermindert het stroomverbruik."

In vergelijking met zijn voorgangers belichaamt de SG11224NA de evolutie van Cisco's toewijding om efficiënte en gebruiksvriendelijke netwerkoplossingen te bieden. Het valt op door zijn eenvoud en betrouwbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die streven naar een probleemloze netwerkervaring. De onbeheerde aard van de switch vereenvoudigt de installatie en bediening, waardoor het aansluit bij gebruikers die gebruiksgemak en eenvoudige implementatie prioriteren.

In de markt van onbeheerde switches onderscheidt de CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch zich door zijn robuuste prestaties, energiezuinigheid en kosteneffectiviteit. In vergelijking met soortgelijke producten schittert deze switch als een betrouwbare en budgetvriendelijke optie, vooral voor gebruikers die een plug-and-play oplossing zonder complexe configuratievereisten zoeken. Voor degenen die geavanceerde functies en aanpassingsopties nodig hebben, zijn andere beheerde switchmodellen mogelijk meer geschikt.

Hoewel de CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA) uitblinkt in het bieden van een eenvoudige en efficiënte netwerkoplossing, is het misschien niet de beste keuze voor gebruikers die geavanceerde configuratiemogelijkheden en diepgaande netwerkbeheerfuncties eisen. Desondanks maken de naadloze werking en kosteneffectieve aard het een opvallende keuze voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken netwerkoplossing.

Al met al maakt de CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA) indruk met zijn robuuste prestaties, energiezuinigheid en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke en probleemloze netwerkoplossing. Hoewel het misschien niet voldoet aan geavanceerde aanpassingsbehoeften, positioneert de betrouwbaarheid en eenvoud het als een topkandidaat in het rijk van onbeheerde switches.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Geoptimaliseerd voor netwerken met veel verkeer: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

6. Geoptimaliseerd voor netwerken met veel verkeer: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

8. Cisco CBS350-8MGP-2X

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cisco CBS350-8MGP-2X

 • list plusBreed scala aan poorten, waaronder 6 x 1G, 2 x 2.5G en 2 x 10G Ethernet-poorten voor diverse netwerkopstellingen.
 • list plusGeïntegreerde Power-over-Ethernet (PoE) ondersteuning en een totaal vermogensbudget van 124W voor apparaten die PoE vereisen.
 • list plusCompact en stil ontwerp met minimale onderhoudsvereisten, geschikt voor thuis- en kleine kantooromgevingen.

Nadelen Cisco CBS350-8MGP-2X

 • list plusMogelijk niet geschikt voor scenario's die een groter aantal 10G-poorten vereisen in vergelijking met andere modellen in de Cisco Business Family.
 • list plusPotentiële kopers moeten specifieke netwerkopstellingseisen zorgvuldig overwegen voordat ze een beslissing nemen.
 • list plusConcurrerend met andere modellen in de Cisco Business Family die geavanceerde beveiligingsmaatregelen en hogere vermogensbudgetten bieden.
Als ik kijk naar de Cisco CBS350-8MGP-2X Managed Switch, zie ik een betrouwbare en efficiënte netwerkoplossing voor zowel thuis als op kantoor. Met 6 x 1G, 2 x 2.5G en 2 x 10G Ethernet-poorten biedt deze switch de flexibiliteit die nodig is voor diverse netwerkopstellingen. Volgens TechRadar wordt het geprezen om zijn "betrouwbaarheid, gebruiksgemak en laag stroomverbruik", waardoor het geschikt is voor veeleisende kantooromgevingen. Dankzij de interne bandbreedte van 62 Gbps zorgt het voor optimale prestaties, waardoor meerdere poorten op hun maximale overdrachtssnelheid kunnen werken zonder vertragingen.

Bovendien wordt de switch geleverd met geïntegreerde Power-over-Ethernet (PoE) ondersteuning en een totaal vermogensbudget van 124W, wat handig is voor apparaten die PoE nodig hebben. Dankzij het compacte en stille ontwerp, gecombineerd met minimale onderhoudsvereisten, is het geschikt voor thuis- en kleine kantooromgevingen. Met een prijs van $693 en ondersteund door een beperkte levenslange garantie, biedt het een kosteneffectieve maar toch robuuste netwerkoplossing.

In vergelijking met andere modellen in de Cisco Business Family, zoals de CBS350-8MP-2X en CBS350-12XT, slaat de CBS350-8MGP-2X een balans tussen poortconfiguraties, vermogensbudget en prijsstelling. Het concurreert op een gunstige manier met de geavanceerde beveiligingsmaatregelen van de CBS350-8MP-2X en het hogere aantal 10G-poorten van de CBS350-12XT, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende netwerkbehoeften.

Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de specifieke eisen van hun netwerkopstelling voordat ze een beslissing nemen. Hoewel de CBS350-8MGP-2X uitblinkt in zijn gebalanceerde functieset, kan de CBS350-12XT een meer geschikte optie zijn voor situaties waarin een groter aantal 10G-poorten nodig is. Aan de andere kant, voor degenen die geavanceerde beveiligingsmaatregelen en een hoger vermogensbudget prioriteren, biedt de CBS350-8MP-2X een overtuigend alternatief.

Al met al komt de Cisco CBS350-8MGP-2X Managed Switch naar voren als een efficiënte, kosteneffectieve en betrouwbare netwerkoplossing voor thuis- en kleine kantooromgevingen, met een balans tussen poortconfiguraties, vermogensbudget en geavanceerde functies. Zoals TechRadar benadrukt, is het een passende keuze voor degenen die een robuuste en zuinige netwerkoplossing zoeken, waardoor het een opvallend product is in zijn categorie. 🌐

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Levert uitgebreid PoE+ signaalbereik: TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

 • list plusStille werking
 • list plusHoge snelheidsmogelijkheden
 • list plusRedelijke prijs

Nadelen TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

 • list plusGeen PoE in de TEG-S750
 • list plusMogelijk niet ideaal voor gebruikers die Power over Ethernet-functionaliteit nodig hebben
 • list plusSpecifieke bekabeling vereist om maximale snelheid te bereiken
Ik ben enthousiast over de TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 Switch! Deze schakelaar is perfect voor kleine thuisnetwerken die willen investeren in de toekomst zonder de bank te breken. De TPE-TG380 biedt acht poorten met 2.5Gbit Ethernet en Power over Ethernet (PoE) capaciteit, terwijl de TEG-S750 snellere 10G-snelheid biedt met vijf poorten en geen PoE. Beide schakelaars zijn stil, gemakkelijk te implementeren en vereisen geen configuratie. Met de TPE-TG380 beschikbaar voor $266 en de TEG-S750 voor $312, bieden deze schakelaars uitstekende waarde voor hun mogelijkheden.

Volgens TechRadar valt de TEG-S750 op door zijn 5-poorts configuratie, ondersteuning voor multi-gigabit verbindingen en ventilatorloos ontwerp, waardoor het een sterke concurrent is voor degenen die op zoek zijn naar een snelle, stille schakelaar. De 10G-schakelaar heeft een interne bandbreedte van 160Gbps en is uitgerust met een 800MHz CPU en 256MB DDR3 RAM, terwijl de 2.5G-schakelaar een interne bandbreedte heeft van 40Gbps. Bovendien kunnen beide schakelaars volledige snelheid bereiken met specifieke bekabeling en zijn het laag drie apparaten, wat zorgt voor naadloze prestaties in gegevensoverdracht en netwerkbeheer.

In vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Cisco CBS350-8MGP-2X, die wordt erkend vanwege zijn dubbele 10G koperen poorten en mobiele app, excelleert de TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 in het bieden van een budgetvriendelijke oplossing voor het toekomstbestendig maken van kleine thuisnetwerken. De 5-poorts configuratie van de TEG-S750 en ondersteuning voor multi-gigabit verbindingen maken het een sterke concurrent voor degenen die op zoek zijn naar een snelle, stille schakelaar. Het is echter belangrijk op te merken dat de TEG-S750 misschien niet de ideale keuze is voor degenen die Power over Ethernet capaciteit nodig hebben.

De TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 Switch is een bewonderenswaardige keuze voor degenen die een betrouwbare, toekomstbestendige netwerkschakelaar zoeken tegen een betaalbare prijs. Met zijn stille werking, snelle mogelijkheden en redelijke prijsstelling, biedt het een aantrekkelijke optie voor kleine thuisnetwerken. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig hun specifieke eisen overwegen, aangezien de afwezigheid van PoE in de TEG-S750 een beperking kan zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen biedt deze schakelaar een overtuigende combinatie van prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor prijsbewuste consumenten die hun thuisnetwerken willen upgraden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Efficiënte en stille werking: NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged

 • list plusEfficiënte en stille werking, ideaal voor geluidsgevoelige omgevingen
 • list plus24 Gigabit Ethernet-poorten en eenvoudige plug-and-play installatie
 • list plusEnergiezuinig ontwerp dat voldoet aan IEEE802.3az

Nadelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged

 • list plusGebrek aan PoE-mogelijkheden en hoger stroombudget in vergelijking met GS524UP
De NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) is een krachtige netwerkoplossing die efficiënte en stille werking biedt, waardoor het ideaal is voor geluidsgevoelige omgevingen. Met 24 Gigabit Ethernet-poorten en een eenvoudige plug-and-play installatie, heeft deze switch geen software-installatie of configuratie nodig. De switch ondersteunt plaatsing op een bureau, aan de muur of in een rack, en wordt geleverd met alle benodigde montagematerialen. Deze switch staat bekend om zijn energiezuinige ontwerp, in overeenstemming met IEEE802.3az, wat zorgt voor stille werking, zoals benadrukt in een review op Amazon: "Het energiezuinige ontwerp is in overeenstemming met IEEE802.3az en het werkt stil, waardoor het ideaal is voor geluidsgevoelige omgevingen."

Een van de opvallende kenmerken van de JGS524 is zijn efficiënte en stille werking, een kenmerk dat het onderscheidt op de markt. De stille werking van de switch is met name gunstig voor omgevingen waar geluid een zorg is, zoals benadrukt in een andere Amazon-review: "Het werkt stil, waardoor het ideaal is voor geluidsgevoelige omgevingen." Bovendien draagt het energiezuinige ontwerp van de switch niet alleen bij aan de stille werking, maar maakt het ook een kosteneffectieve en milieuvriendelijke keuze.

In vergelijking met de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged PoE Switch (GS524UP), ontbeert de JGS524 PoE-mogelijkheden en het hogere stroombudget dat wordt aangeboden door de GS524UP. De JGS524 excelleert echter in het bieden van een kosteneffectieve en stille netwerkoplossing voor omgevingen waar PoE-functionaliteit geen noodzaak is.

De JGS524 is een uitstekende keuze voor bedrijven of thuiskantoren die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte netwerkoplossing zonder de noodzaak voor geavanceerde functies zoals PoE. De eenvoudige installatie, energiezuinig ontwerp en stille werking maken het een topkeuze in zijn categorie. Het is echter belangrijk op te merken dat voor gebruikers die PoE-mogelijkheden nodig hebben, de GS524UP een meer geschikte optie kan zijn.

Tot slot is de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) een zeer efficiënte en stille netwerkoplossing die uitstekende prestaties en gebruiksgemak biedt. Zijn energiezuinige ontwerp en stille werking maken het een topkeuze voor geluidsgevoelige omgevingen, waardoor het zich onderscheidt als een opvallend product in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Switches. Er zijn immers 700 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!