Bestenu

Beste switches - dec. 2022

Met meer dan 771 switches op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste switches op een rij
01Score: 9.6
TP-Link TL-SG105
TP-Link TL-SG105
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
TP-Link TL-SG108
TP-Link TL-SG108
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
Netgear GS105
Netgear GS105
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.3
Netgear GS308E-100PES
Netgear GS308E-100PES
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.1
TP-Link TL-SG105E
TP-Link TL-SG105E
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.9
Netgear ProSAFE GS105E
Netgear ProSAFE GS105E
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.5
Netgear GS108E
Netgear GS108E
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.1
Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro
Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.8
Netwerk kabel splitter (RJ45/ISDN)
Netwerk kabel splitter (RJ45/ISDN)
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Switch Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Kom je ethernetpoorten tekort op je router of in je huis? Dan biedt een ethernet switch een passende uitkomst. Je leest in de onderstaande koopgids echter eerst een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Wat is een netwerkswitch?

Zie het als een soort stekkerdoos. Hier sluit je verschillende apparaten op aan, waarna je de stekkerdoos aansluit op een enkel stroomcontact. Vervolgens wordt alles voorzien van stroom vanuit in feite één stroomcontact.

Hetzelfde doe je met een netwerkswitch: je sluit meerdere apparaten aan op de switch via een ethernetkabel, waarna je de switch aansluit op je router of de ethernetuitgang in je muur. Het is in principe een simpele maar effectieve uitbreiding van de ethernetpoorten van je router.

Wat is een managed switch?

In simpele termen is een unmanaged switch een 'onnadenkend' doosje ethernetpoorten. Je plugt alles in, waarna alles op het netwerk is aangesloten en meteen begint te werken.

Een managed switch doet het bovengenoemde, maar je kunt er ook op inloggen. Net als dat je op je router kunt inloggen, kun je dat ook bij deze switch. Zo schakel je makkelijk een aantal instellingen en functies in- en uit. De specifieke functies zijn modelafhankelijk, maar net als bij je router krijg je toegang to zaken als Quality of Service-regels, bandbreedtelimieten, enzovoorts.

Deze switches zijn over het algemeen een stukje duurder dan de unmanaged switches. De vraag is daarom altijd of deze extra functies je de extra kosten waard zijn. Indien je een router hebt waarbij je geen toegang hebt tot de instellingen of als de instellingen hiervan erg beperkt zijn, dan is een managed switch een echte aanwinst.

Heb je echter een router waarbij je allerlei opties zelf kunt afstellen? Dan is een managed switch waarschijnlijk onnodig en heb je genoeg aan een unmanaged of smart switch. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt een smart switch?

Deze heten eigenlijk smart managed switches en is een subtype managed switch. In tegenstelling tot een 'fully managed switch', heb je bij een smart switch echter iets minder aanpassingsmogelijkheden. Meestal krijg je bij smart switches enkel toegang tot een aantal basisfuncties, zoals Quality of Service (denk aan 'parental controls'), VLANs, link aggregation en webmanagement.

Heb je behoefte aan een netwerkswitch die je enkele opties geeft, maar zie je de noodzaak van een weelde aan geavanceerde opties niet? Dan is een smart (managed) switch een ideale oplossing!

Wat is het verschil tussen gigabit en fast ethernet?

Gigabit is tien keer sneller dan fast ethernet. Fast ethernet haalt maximaal een doorvoersnelheid van 100 Mbps, terwijl een gigabitverbinding dus tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps haalt.

Heb je een internetabonnement dat doorvoersnelheden van boven de 100 Mbps biedt? Misschien heb je zelfs een glasvezelverbinding. In deze gevallen kies je idealiter voor een gigabitverbinding.

Tegenwoordig hebben veel routers en netwerkswitches gigabitaansluitingen. Loop echter altijd de productspecificaties na om hier zeker van te zijn, alsook om hoeveelaansluitingen het gaat. Dit stem je af op de hoeveelheid apparatuur die baat heeft bij zo'n snelle verbinding.

Wat is PoE bij een switch?

PoE staat voor 'Power over Ethernet'. Switches met PoE-functionaliteit worden dus voorzien van stroom via een ethernetkabel. Hierdoor hoef je de switch niet dichtbij een stopcontact of andere stroomvoorziening te plaatsen, wat weer veel stress en gedoe scheelt!

Let er wel op dat de ruimte tussen de stroomvoorziening – hoogstwaarschijnlijk je router – en de switch niet meer dan 100 meter mag zijn. Moet de elektriciteit meer dan 100 meter overbruggen, dan loop je tegen problemen aan. Dit geldt ook voor kabellengte: je kunt de switch op 50 meter afstand plaatsen, maar als de kabel langer is dan 100 meter, geldt hetzelfde principe.

hero illustration

Hoe komt deze leuke switch opsomming tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste switch ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over switches, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle switches die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke switches het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van switches stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste switches in een makkelijke lijst

1 - TP-Link TL-SG105

Loading..
Ga naar laagste prjis

De TP-Link TL-SG105 is een gigabit unmanaged switch met 5 aansluitingen en biedt een eenvoudige manier om de overstap naar gigabit ethernet te maken. Nadat je één poort gebruikt om de switch mee aan te sluiten op een (modem) router kun je tot 4 apparaten gelijktijdig aansluiten op de overige poorten. De switch is direct uit de doos te gebruiken en vereist ook geen verdere configuratie. Daarnaast is de TP-Link TL SG105 dankzij de energiebesparende techniek ook nog eens een zuinige oplossing waarmee aanzienlijk op het stroomverbruik kan worden bespaard. Het metalen frame zorgt er bovendien voor dat de switch tegen een stootje kan. Werkt niet i.c.m. interactieve TV van KPN, omdat gebruik gemaakt wordt van IGMP V3 en dit wordt niet ondersteunt door unmanaged switches. Wil je graag een netwerk switch die dit wel ondersteunt, kies dan voor de TP-Link TL-SG105E of de TP-Link TL-SG108E. Tips van onze specialist Wil je deze switch op een router aansluiten? Kijk dan eerst of je router beschikt over een gigabit poort zodat je ook gebruik kan maken van de maximaal haalbare snelheden. Deze switch is ook te gebruiken i.c.m. Fast Ethernet poorten. Inhoud van de verpakking TP-Link TL-SG105 Voedingsadapter Handleiding Geen kabels meegeleverd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - TP-Link TL-SG108

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wat doet dit product? De TL-SG108 10/100/1000 Mbps Desktop switch met 8 aansluitingen van TP-Link biedt een eenvoudige manier om de overstap naar gigabit ethernet te maken. Je kan de snelheid van jouw netwerkserver en backbone verbindingen verhogen, of van gigabit op jouw desktop een realiteit maken. De TL-SG108 heeft bovendien een laag energieverbruik. Dankzij zijn innovatieve energiebesparende techniek kan met de TP-Link TL SG108 tot 72% op het stroomverbruik worden bespaard, waardoor hij een milieuvriendelijke oplossing voor uw bedrijfsnetwerk is. Gigabit Switch Met zijn 8 stuks 10/100/1000 Mbps aansluitingen kan jemet de TL-SG108 de capaciteit van je netwerk flink uitbreiden en direct grote bestanden overbrengen. Dus kunnen gebruikers thuis, op kantoor, in een werkgroep of creatieve werkomgeving grote, bandbreedte-intensieve bestanden sneller verzenden. Afbeeldingen, CGI, CAD, of multimediabestanden kunnen direct via het netwerk worden overgebracht. Zet uw ethernet op groen Je hebt nu de keuze om voor groen te gaan bij het upgraden naar een gigabit netwerk! De nieuwe generatie van de TL-SG108 10/100/1000 Mbps desktop switch met 8 aansluitingen is uitgerust met de allernieuwste energiezuinige technieken, die jouw netwerkcapaciteit vergroten en het stroomverbruik aanzienlijk reduceren. Het energieverbruik wordt automatisch aangepast aan de verbindingsstatus en kabellengte, om de CO2-voetafdruk van je netwerk te beperken. Niet-actieve aansluitingen uitschakelen Als een computer of netwerkapparaat uit staat, blijft de bijbehorende aansluiting van een traditionele switch aanzienlijke hoeveelheden stroom verbruiken De TL-SG108 kan de verbindingsstatus van elke aansluiting controleren en het stroomverbruik van aansluitingen die niet actief zijn verlagen, waardoor tot 72% minder stroom wordt verbruikt. Stroombudget naar kabellengte In het ideale geval zou een kortere kabel minder stroom verbruiken en minder vermogensverlies moeten geven. Dit is bij de meeste apparaten echter niet het geval, omdat ze dezelfde hoeveelheid stroom via de kabel verbruiken. De TL-SG108 analyseert de lengte van de aangesloten ethernetkabel en past het stroomverbuik daar op aan. Eenvoudig te gebruiken De automatische functies van deze gigabit switch maken installatie plug-and-play en zonder enig probleem mogelijk. Configuratie is niet nodig. Dankzij Auto MDI/MDIX zijn er geen crossover kabels nodig. Auto-negotiation op elke aansluiting registreert de verbindingssnelheid van een netwerkapparaat (10, 100, of 1000 Mpbs) en past zich automatisch aan t.b.v. compatibiliteit en optimale prestaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Netgear GS105

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Netgear GS105 is een netwerkswitch die voorzien is van 5 netwerkpoorten met een maximale snelheid van 1 Gbps. Deze switch is plug and play, waardoor je zonder configuratie meerdere apparaten toevoegt aan je thuisnetwerk. Je monteert de switch eenvoudig onder een bureau of aan de muur. Je krijgt levenslang garantie op deze switch.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Netgear GS308E-100PES

Loading..
Ga naar laagste prjis

Breid je thuisnetwerk uit met 7 extra aansluitingen dankzij de Netgear GS308E switch. Deze netwerkswitch is volledig in te stellen naar je eigen wensen. Zo geef je met Quality of Service voorrang aan bijvoorbeeld streaming. Zo stottert je favoriete serie niet als je tegelijkertijd ook aan het downloaden bent. Daarnaast houd je precies in de gaten waar het internetverkeer op je netwerk heen gaat. Mocht het internet langzaam zijn, dan zie je met deze switch eenvoudig wie er veel bandbreedte gebruikt. Dankzij VLAN deel je jouw netwerk op in verschillende delen. Zet bijvoorbeeld een eigen netwerk aan voor je thuiskantoor. Je kinderen of vrienden die over de vloer komen, kunnen zo niet bij je zakelijke bestanden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - TP-Link TL-SG105E

Loading..
Ga naar laagste prjis

Verhoog de netwerksnelheid en bespaar stroom 5-poorts Gigabit Desktop-switch Koppel apparaten, makkelijk zaken doen Met de TL-SG105E desktop-switch kun je eenvoudig de snelheid van de netwerkserver en backbone-verbindingen verhogen. Of je nu thuis of op kantoor bent, de TL-SG105E helpt je om zaken snel en eenvoudig af te handelen. Meer functies, meer keuzemogelijkheden Beheerders kunnen prioriteiten aan het verkeer toewijzen op basis van QoS, zodat spraak- en videotoepassingen altijd helder en lag-vrij verlopen. IGMP Snooping optimaliseert het multimediaverkeer, zodat het netwerk beter presteert. Dit is met name nuttig voor toepassingen zoals IPTV. Duurzame metalen behuizing De onderdelen binnenin de TL-SG105E worden beschermd door een hoogwaardige metalen behuizing zodat ze lang mee gaan. De TL-SG105E is uitvoerig getest en levert prestaties waarop je kunt vertrouwen. Dankzij het compacte formaat is hij ideaal voor desktops of bureaus. Groen ethernet De nieuwste generatie unmanaged pro switches van TP-Link maken gebruik van innovatieve energiebesparende technologieën. Het stroomverbruik wordt automatisch aangepast aan de verbindingsstatus en kabellengte zodat je jouw netwerk kunt uitbreiden en tegelijkertijd jouw CO2-voetafdruk kunt beperken. Red de planeet en verlaag jouw energierekening – een win-winsituatie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Netgear ProSAFE GS105E

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Netgear ProSAFE GS105E is een smart managed netwerkswitch. De switch heeft 5 Gigabit netwerkpoorten en de Web Managed (Plus) Switch biedt fundamentele netwerkfuncties die de prestaties van zakelijke netwerken helpen optimaliseren. Bovenop de plug-N-play Gigabit Ethernet connectiviteit biedt de GS105E ook essentiële netwerkfuncties zoals VLAN, QoS, IGMP-snooping, snelheidsbeperking en verkeersmonitoring. Belangrijkste kenmerken van de Netgear ProSAFE GS105E: Deze netwerkswitch... Heeft Controle en Configuratie die verder gaat dan Plug-n-Play Connectiviteit. 5 poorten leveren tot 2000 Mbps toegewijde, niet-blokkerende bandbreedte per poort. Beschikt over VLAN-ondersteuning waarmee je binnen je eigen netwerk bepaalde delen kunt afschermen. Beschikt over Quality of Service (QoS). Heeft een automatische "Denial-of-service' (DoS) preventie. Heeft de mogelijkheid tot een kabeltest om verbindingsproblemen op te lossen. Heeft luspreventie en ethernetstormcontrole. Heeft IGMP-snooping voor multicast-optimalisatie. Is in staat tot snelheidsbeperking voor betere bandbreedteverdeling. Heeft gespiegelde poorten voor netwerkmonitoring. Ondersteunt Jumbo frame tot pakketgrootte van 9KB. Goed om te weten: Er worden geen kabels meegeleverd. Het verschil tussen een managed en unmanaged switch: Koppel je netwerkkabel op een router en sluit de switch aan. Met de unmanaged switch heb je gelijk extra netwerkaansluitingen - super makkelijk! Met een managed switch heb je de mogelijkheid om daarnaast ook nog geavanceerde functies in te stellen. In de verpakking: ProSAFE 5-Poort Gigabit Web Managed (Plus) Switch (GS105E) Muurbevestigingskit AC Stroomadapter Installatie-CD met Configuratie Hulprogramma

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Netgear GS108E

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Netgear GS108E breid je je zakelijke netwerk met 8 poorten uit. Hierdoor heb je genoeg ruimte om meerdere pc's, gaming consoles aan te sluiten op deze switch. De GS108E is een managed switch waardoor je hem zelf instelt naar je behoefte. Zo kun je tot 32 virtuele netwerken (VLAN) opzetten om toegang tot delen van het netwerk te beperken. En dankzij de Quality of Life service geef je specifiek netwerkverkeer voorrang boven de ander. Zo kies je ervoor dat online gaming en streams de voorrang krijgen boven het downloaden van grote bestanden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Ubiquiti UniFi Dream Machine Pro is een geavanceerde router met ingebouwde UniFi switch én controller voor je Ubiquiti UniFi access points. Zo beheer je alle access points die je op deze router aansluit direct vanuit de cloud. Heb je ook UniFi Protect ip-camera's op je bedrijf of thuis? Sluit deze aan op de Dream Machine Pro en steek een harde schijf in de router. Zo creëer je direct een netwerk videorecorder voor je Ubiquiti ip-camera's. Deze router heeft 2 internetaansluitingen. Zo sluit je 2 onafhankelijke internetverbindingen aan om de kans op downtime te minimaliseren. Verder sluit je 8 apparaten aan op ethernetaansluitingen van 1 Gbps, de Dream Machine Pro heeft ook 2 aansluitingen voor een SFP-module van maximaal 10 Gbps. Dankzij de krachtige processor sluit je eenvoudig tientallen apparaten aan op de Dream Machine Pro.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Netwerk kabel splitter (RJ45/ISDN)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een netwerksplitter is NIET hetzelfde als een switch of hub. In die apparaten zit namelijk een stukje electronica (die dus ook gevoed moet worden dmv een adapter) en daarmee is het mogelijk om tegelijk dezelfde netwerkkabel tegebruiken. Waar is dit dan geschikt voor: Stel je wilt een computer, playstation en of XBOX op het internet hebben, maar je gebruikt de computer, playstation en of XBOX niet tegelijk. Dan kan je deze splitter gebruiken en hoef je de netwerkkabel niet steeds om te zetten van computer naar xbox of playstation. Wil je wel tegelijk deze kunnen gebruiken is een switch of router router nodig. 1x RJ45 naar 2xRJ45 splitter Converteert je netwerkaansluiting voor 2apparaten.. Voor dit artikel is géén stroomadapter nodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van switches. Er zijn immers 771 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste