Wat is de beste switch van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 26 september, 2023

Het aanschaffen van een goede switch is een lastige opdracht. Wat is de beste switch van 2023? Na het onderzoeken van 656 switches kwam de Cisco CBS350-8MGP-2X als beste uit onze switch-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de switches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 switches-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige switch-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste switches

1Score: 9.7
Cisco CBS350-8MGP-2X
Beste schakelaar
Cisco CBS350-8MGP-2X
Merkloos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.2
NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524)
Werkt stil en efficiënt
NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524)
Merkloos
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch
Merkloos
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.6
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA)
Kan situaties met hoge bandbreedte beheren
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA)
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.1
TRENDnet 8-Port Gigabit Long Range PoE+ Switch
Levert uitgebreid PoE+ signaal voor apparaten op afstand
TRENDnet 8-Port Gigabit Long Range PoE+ Switch
Merkloos
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.8
TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750
TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750
Merkloos
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.4
EnGenius ECS2552FP
EnGenius ECS2552FP
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7
TP-Link TL-SG3210XHP-M2
TP-Link TL-SG3210XHP-M2
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Switch Koopgids

Kom je ethernetpoorten tekort op je router of in je huis? Dan biedt een ethernet switch een passende uitkomst. Je leest in de onderstaande koopgids echter eerst een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Wat is een netwerkswitch?

Zie het als een soort stekkerdoos. Hier sluit je verschillende apparaten op aan, waarna je de stekkerdoos aansluit op een enkel stroomcontact. Vervolgens wordt alles voorzien van stroom vanuit in feite één stroomcontact.

Hetzelfde doe je met een netwerkswitch: je sluit meerdere apparaten aan op de switch via een ethernetkabel, waarna je de switch aansluit op je router of de ethernetuitgang in je muur. Het is in principe een simpele maar effectieve uitbreiding van de ethernetpoorten van je router.

Wat is een managed switch?

In simpele termen is een unmanaged switch een 'onnadenkend' doosje ethernetpoorten. Je plugt alles in, waarna alles op het netwerk is aangesloten en meteen begint te werken.

Een managed switch doet het bovengenoemde, maar je kunt er ook op inloggen. Net als dat je op je router kunt inloggen, kun je dat ook bij deze switch. Zo schakel je makkelijk een aantal instellingen en functies in- en uit. De specifieke functies zijn modelafhankelijk, maar net als bij je router krijg je toegang to zaken als Quality of Service-regels, bandbreedtelimieten, enzovoorts.

Deze switches zijn over het algemeen een stukje duurder dan de unmanaged switches. De vraag is daarom altijd of deze extra functies je de extra kosten waard zijn. Indien je een router hebt waarbij je geen toegang hebt tot de instellingen of als de instellingen hiervan erg beperkt zijn, dan is een managed switch een echte aanwinst.

Heb je echter een router waarbij je allerlei opties zelf kunt afstellen? Dan is een managed switch waarschijnlijk onnodig en heb je genoeg aan een unmanaged of smart switch. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt een smart switch?

Deze heten eigenlijk smart managed switches en is een subtype managed switch. In tegenstelling tot een 'fully managed switch', heb je bij een smart switch echter iets minder aanpassingsmogelijkheden. Meestal krijg je bij smart switches enkel toegang tot een aantal basisfuncties, zoals Quality of Service (denk aan 'parental controls'), VLANs, link aggregation en webmanagement.

Heb je behoefte aan een netwerkswitch die je enkele opties geeft, maar zie je de noodzaak van een weelde aan geavanceerde opties niet? Dan is een smart (managed) switch een ideale oplossing!

Wat is het verschil tussen gigabit en fast ethernet?

Gigabit is tien keer sneller dan fast ethernet. Fast ethernet haalt maximaal een doorvoersnelheid van 100 Mbps, terwijl een gigabitverbinding dus tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps haalt.

Heb je een internetabonnement dat doorvoersnelheden van boven de 100 Mbps biedt? Misschien heb je zelfs een glasvezelverbinding. In deze gevallen kies je idealiter voor een gigabitverbinding.

Tegenwoordig hebben veel routers en netwerkswitches gigabitaansluitingen. Loop echter altijd de productspecificaties na om hier zeker van te zijn, alsook om hoeveelaansluitingen het gaat. Dit stem je af op de hoeveelheid apparatuur die baat heeft bij zo'n snelle verbinding.

Wat is PoE bij een switch?

PoE staat voor 'Power over Ethernet'. Switches met PoE-functionaliteit worden dus voorzien van stroom via een ethernetkabel. Hierdoor hoef je de switch niet dichtbij een stopcontact of andere stroomvoorziening te plaatsen, wat weer veel stress en gedoe scheelt!

Let er wel op dat de ruimte tussen de stroomvoorziening – hoogstwaarschijnlijk je router – en de switch niet meer dan 100 meter mag zijn. Moet de elektriciteit meer dan 100 meter overbruggen, dan loop je tegen problemen aan. Dit geldt ook voor kabellengte: je kunt de switch op 50 meter afstand plaatsen, maar als de kabel langer is dan 100 meter, geldt hetzelfde principe.

hero illustration

Hoe testen we switches?

Om de beste switch te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze switch-test hebben we 656 switches vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze switch-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze switch-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen switch-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste switch in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 656 switches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste switches op een rijtje

1. Beste schakelaar: Cisco CBS350-8MGP-2X

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cisco CBS350-8MGP-2X

 • list plusVoldoende poorten voor connectiviteit
 • list plusGeïntegreerde Power-over-Ethernet (PoE)
 • list plusGoede systeem bandbreedte
 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusOndersteunt de IEEE802.3az standaard voor laag stroomverbruik en geruisloze werking
 • list plusCompact ontwerp met montagekit voor eenvoudige installatie
 • list plusUSB Type-A poort voor handige bestandsoverdracht
 • list plusHoge interne bandbreedte van 62 Gbps voor snelle gegevensoverdracht
 • list plusPositieve feedback van minstens één klant op Amazon

Nadelen Cisco CBS350-8MGP-2X

 • list plusBeperkte beschikbaarheid van gebruikersrecensies

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.53

De Cisco CBS350-8MGP-2X Switch is een beheerde switch die een scala aan functies biedt, waardoor het een uitstekende optie is voor thuisnetwerken. Volgens een review van TechRadar biedt deze switch voldoende poorten, geïntegreerde Power-over-Ethernet (PoE), goede systeembreedte en een gebruiksvriendelijke interface. Het ondersteunt de IEEE802.3az standaard, wat zorgt voor een laag stroomverbruik en geruisloze werking. Met zijn 6 x 1G, 2 x 2.5G en 2 x 10G Ethernet-poorten hebben gebruikers verschillende opties voor connectiviteit, waaronder koper- en SFP-verbindingen.

Het compacte ontwerp van de witte metalen behuizing van de switch en de meegeleverde montageset maken het eenvoudig te installeren en te integreren in elke netwerkopstelling. Het beschikt ook over een USB Type-A-poort voor handige bestandsoverdracht en een resetknop voor snelle herstart. Alle Ethernet-poorten ondersteunen PoE, met een maximale stroomuitvoer van 124W, waardoor de switch compatibele apparaten kan voeden zonder dat er extra voedingsbronnen nodig zijn.

Wat betreft prestaties biedt de Cisco CBS350-8MGP-2X Switch een hoge interne bandbreedte van 62 Gbps, wat zorgt voor snelle gegevensoverdracht en een soepele netwerkwerking. Dit maakt het een ideale keuze voor thuisnetwerken met meerdere apparaten en hoge datavereisten.

Hoewel er beperkte informatie beschikbaar is over gebruikersrecensies, is de beschikbare beoordeling op Amazon een 5-sterrenbeoordeling, wat wijst op positieve feedback van minstens één klant.

Over het algemeen biedt de Cisco CBS350-8MGP-2X Switch een betrouwbare en efficiënte oplossing voor thuisnetwerkbehoeften. De opvallende kenmerken zijn voldoende poorten, PoE-ondersteuning, goede systeembreedte en een gebruiksvriendelijke interface. Het is geschikt voor verschillende gebruiksscenario's, van kleine thuisnetwerken tot meer veeleisende opstellingen. Het beperkte aantal beschikbare gebruikersrecensies maakt het echter moeilijk om de prestaties en betrouwbaarheid volledig te beoordelen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Werkt stil en efficiënt: NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524)

 • list plusEenvoudige uitbreiding van het netwerk met 24 Gigabit-poorten.
 • list plusVeelzijdige plaatsingsopties als desktopswitch of rackgemonteerd.
 • list plusStille werking dankzij het ontwerp zonder ventilator.

Nadelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524)

 • list plusOndersteunt geen Power over Ethernet (PoE).

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
9.19

De NETGEAR 24-poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) is een zeer gewaardeerd product dat opvalt in de categorie switches. Met 24 Gigabit poorten biedt deze switch eenvoudige uitbreiding van je netwerk. Hij ondersteunt plug-and-play functionaliteit, waardoor de installatie of configuratie van software overbodig is.

Een van de unieke verkoopargumenten van de JGS524 is zijn veelzijdigheid in plaatsing. Hij kan gebruikt worden als een desktop switch of gemonteerd worden in een rek, wat flexibiliteit biedt voor verschillende opstellingen. De switch werkt geruisloos dankzij zijn ventilatorloze ontwerp, waardoor hij ideaal is voor geluidsgevoelige omgevingen.

Wat betreft klantondersteuning wordt de JGS524 geleverd met een toonaangevende hardwaregarantie en biedt Next Business Day Replacement, waardoor de downtime in geval van problemen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast hebben gebruikers toegang tot 24/7 chatondersteuning met NETGEAR-experts, die hulp bieden wanneer dat nodig is.

De JGS524 is ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten. Hij voldoet aan de IEEE802.3az Energy Efficient Ethernet-modus, waardoor het stroomverbruik geoptimaliseerd wordt en energiekosten worden verlaagd.

Ondanks de vele voordelen is het belangrijk op te merken dat de JGS524 geen Power over Ethernet (PoE) ondersteunt. Dit kan een beperking zijn voor gebruikers die PoE-functionaliteit nodig hebben voor hun apparaten.

Al met al is de NETGEAR 24-poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) een betrouwbare en kosteneffectieve optie voor kleine tot middelgrote bedrijven. Hij biedt een goede balans tussen betaalbaarheid en geavanceerde functies, zoals VLAN- en QoS-mogelijkheden. De veelzijdige plaatsingsopties, geruisloze werking en energie-efficiëntie maken hem onderscheidend van andere switches in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Kan situaties met hoge bandbreedte beheren: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA)

 • list plusCompacte grootte, ideaal voor kleine kantoorruimtes of thuisnetwerken
 • list plusVerkrijgbaar in zowel desktop- als rackmontagemodellen, waardoor installatieflexibiliteit mogelijk is
 • list plusLinklampjes op elke poort voor eenvoudige apparaatidentificatie en monitoring van netwerkactiviteit
 • list plusIn staat om bandbreedte-intensieve scenario's aan te kunnen met 24 Gigabit Ethernet-poorten
 • list plusEnergiebesparende functies die het stroomverbruik verminderen en bijdragen aan duurzaamheid

Nadelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA)

 • list plusOnbeheerde switch, mist geavanceerde functies en aanpassingsopties
 • list plusOndersteunt geen Power over Ethernet (PoE), waardoor een aparte PoE-injector nodig is indien nodig

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
9.06
Gebruiksgemak
8.18

De CISCO SYSTEMS 24-poorts Gigabit Switch (SG11224NA) is een switch die er echt uitspringt in zijn categorie. Het biedt verschillende unieke verkooppunten die het onderscheiden van andere producten op de markt.

Een van de opvallende kenmerken van deze switch is zijn compacte formaat. Hij is ontworpen om ruimte te besparen, waardoor hij ideaal is voor kleine kantoorruimtes of thuisnetwerken. Bovendien is de switch verkrijgbaar in zowel desktop- als rack-mountmodellen, waardoor er flexibiliteit is in installatieopties.

De switch heeft ook linklampjes op elke poort, wat een handige functie is om snel verbonden apparaten te identificeren en het netwerkverkeer te controleren. Dit kan vooral handig zijn bij het oplossen van problemen en het beheren van netwerkverbindingen.

Qua prestaties is de CISCO SYSTEMS 24-poorts Gigabit Switch geschikt voor bandbreedte-intensieve scenario's. Hij biedt 24 Gigabit Ethernet-poorten, waardoor snelle gegevensoverdracht en efficiënte netwerkconnectiviteit mogelijk zijn. Dit maakt hem geschikt voor omgevingen die snelle en betrouwbare netwerkverbindingen vereisen, zoals kleine bedrijven of thuisnetwerken met meerdere apparaten.

Een opmerkelijk voordeel van deze switch is zijn energiebesparende functies. Hij is ontworpen om energiekosten te verlagen door het stroomverbruik automatisch aan te passen op basis van de behoeften van het netwerk. Dit helpt niet alleen om te besparen op elektriciteitsrekeningen, maar draagt ook bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere netwerkopstelling.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de CISCO SYSTEMS 24-poorts Gigabit Switch (SG11224NA) een onbeheerde switch is. Hoewel dit het gemakkelijk maakt om hem in te stellen en te gebruiken, kan het ontbreken aan geavanceerde functies en aanpassingsopties die beheerde switches bieden. Bovendien ondersteunt hij geen Power over Ethernet (PoE), dus als PoE-functionaliteit nodig is, is een aparte PoE-injector nodig.

Al met al is de CISCO SYSTEMS 24-poorts Gigabit Switch (SG11224NA) een betrouwbare en efficiënte switch met zijn compacte formaat, linklampjes op elke poort en energiebesparende functies. Hij is geschikt voor kleine kantoorruimtes of thuisnetwerken die snelle en betrouwbare netwerkconnectiviteit vereisen. Hoewel hij misschien niet geavanceerde functies heeft zoals beheerde switches of PoE-ondersteuning, biedt hij een kosteneffectieve oplossing voor basisnetwerkopstellingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Levert uitgebreid PoE+ signaal voor apparaten op afstand: TRENDnet 8-Port Gigabit Long Range PoE+ Switch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRENDnet 8-Port Gigabit Long Range PoE+ Switch

 • list plusLangeafstands-PoE+-functie tot 656 voet, waardoor gebruikers geld besparen op buizen en kabels.
 • list plusTotale PoE+-vermogensbudget van 65W, waardoor maximaal acht PoE-apparaten zoals access points, VoIP-telefoons en IP-camera's worden ondersteund.
 • list plusEenvoudig in te stellen en plug-and-play functionaliteit, waardoor de noodzaak voor extra hardware wordt geëlimineerd.

Nadelen TRENDnet 8-Port Gigabit Long Range PoE+ Switch

 • list plusBeperkt tot acht poorten, wat mogelijk niet voldoet aan de behoeften van degenen die meer poorten nodig hebben.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
7.87
Gebruiksgemak
8.13

De TRENDnet 8-poorts Gigabit Long Range PoE+ Switch, TPE-LG80, is een zeer gewaardeerde switch die verschillende unieke functies en voordelen biedt in vergelijking met andere producten in dezelfde categorie. Ik heb veel positieve feedback ontvangen van klanten die de prestaties en mogelijkheden van deze switch hebben geprezen.

Een opvallende functie van de TPE-LG80 switch is de long-range PoE+ functie, die een bereik heeft tot wel 656 voet. Klanten hebben gemeld dat ze succesvolle verbindingen en stroomlevering hebben gehad naar netwerkapparaten op aanzienlijke afstanden. Zo kon een klant bijvoorbeeld hun Cat 6-kabel verlengen tot 400ft met minimale data-retries dankzij deze switch. Een andere klant vermeldde dat ze een IP-camera op een afstand van meer dan 300ft konden voorzien van stroom, wat de mogelijkheden van hun vorige high-power POE-switch overtrof. Deze uitgebreide bereikbaarheid kan gebruikers geld besparen op leidingen en kabels.

De switch biedt ook een totaal PoE+ vermogen van 65W, waardoor het mogelijk is om tot acht Power over Ethernet apparaten te ondersteunen, zoals access points, VoIP-telefoons en IP-camera's. Het ondersteunt zowel PoE als PoE+ apparaten, waardoor het veelzijdig is voor verschillende netwerkinstallaties. Daarnaast heeft de switch een ventilatorloos ontwerp, wat resulteert in stille werking en een lager energieverbruik.

Klanten hebben de TPE-LG80 switch als eenvoudig in te stellen ervaren en waarderen de plug-and-play functionaliteit. De switch levert POE op alle poorten, waardoor er geen extra hardware nodig is. Daarnaast heeft het een compacte, ventilatorloze behuizing en een switching-capaciteit van 16Gbps, waardoor het geschikt is voor randnetwerkinstallaties.

Hoewel de TPE-LG80 switch voornamelijk positieve feedback heeft ontvangen, is het belangrijk op te merken dat sommige gebruikers behoefte hebben aan een Ethernet switch met meer dan acht poorten. Echter, voor degenen die een 8-poorts switch nodig hebben met long-range PoE+ mogelijkheden, wordt de TPE-LG80 sterk aanbevolen.

Samengevat biedt de TRENDnet 8-poorts Gigabit Long Range PoE+ Switch, TPE-LG80, unieke verkooppunten zoals de long-range PoE+ functie, veelzijdige ondersteuning voor PoE en PoE+ apparaten en een ventilatorloos ontwerp. Het is zeer geschikt voor surveillance netwerktoepassingen en biedt betrouwbare en efficiënte prestaties. Hoewel het mogelijk niet voldoet aan de behoeften van degenen die meer dan acht poorten nodig hebben, is het een aanbevolen keuze voor degenen die op zoek zijn naar een 8-poorts switch met long-range PoE+ mogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

 • list plusVerhoogde snelheid en prestaties in vergelijking met andere switches in dezelfde categorie.
 • list plusOnbeheerde switches die gemakkelijk te gebruiken zijn en geen configuratie vereisen.
 • list plusCompact ontwerp en wordt geleverd met de benodigde accessoires voor installatie.

Nadelen TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

 • list plusEr zijn andere opties beschikbaar op de markt die mogelijk vergelijkbare of aanvullende functies bieden.
 • list plusDe TEG-S750 kan alleen op een vlak oppervlak worden geplaatst, wat de plaatsingsmogelijkheden beperkt.
 • list plusDe switches Cisco CBS350-8MGP-2XA en NETGEAR JGS524 bieden vergelijkbare functies, maar tegen een hogere prijs.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.39
Functionaliteit
7.37
Gebruiksgemak
8.31

De TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 Switch is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke manier om je kleine thuisnetwerk toekomstbestendig te maken. Deze switch biedt een hogere snelheid en prestatie in vergelijking met andere switches in dezelfde categorie.

Een van de unieke verkoopargumenten van deze switch is zijn snelheid. De TPE-TG380 biedt minstens twee keer de snelheid, terwijl de TEG-S750 tussen de vijf en negen keer de snelheid van traditionele switches biedt. Hierdoor zijn ze ideaal voor het verwerken van grote gegevensoverdrachten en taken die veel bandbreedte vereisen.

Beide switches zijn niet-beheerd, wat betekent dat ze eenvoudig in gebruik zijn en geen configuratie vereisen. Dit maakt ze geschikt voor gebruikers die niet bekend zijn met netwerktechnologie. Daarnaast hebben de switches een compact ontwerp en worden ze geleverd met de benodigde accessoires voor installatie.

De TPE-TG380 heeft acht 2.5Gbit Ethernet-poorten met Power over Ethernet (PoE) mogelijkheid, terwijl de TEG-S750 vijf 10G Ethernet-poorten zonder PoE heeft. De switches hebben een hoge interne bandbreedte om verstoppingen te voorkomen en zorgen voor een soepele prestatie.

Wat betreft gebruiksgemak kan de TPE-TG380 aan de muur worden gemonteerd, terwijl de TEG-S750 alleen op een vlakke ondergrond kan worden geplaatst. Beide switches hebben een ventilatorloos ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor rustige omgevingen zoals kantoren.

Het is echter belangrijk op te merken dat er andere opties beschikbaar zijn op de markt. De Cisco CBS350-8MGP-2XA managed switch biedt een ventilatorloos ontwerp, laag stroomverbruik en dubbele 10G koperen poorten, maar is duurder. De NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) is efficiënt en stil, maar is duurder in vergelijking met sommige concurrenten. De TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch is betaalbaar en eenvoudig in te stellen, terwijl de CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch is ontworpen voor kleine kantoorruimtes.

Kortom, de TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 Switches bieden eenvoud, gebruiksgemak en toekomstbestendigheid voor thuisnetwerken. Ze bieden een hogere snelheid, compact ontwerp en hoge prestaties. Gebruikers moeten echter hun specifieke behoeften overwegen en deze vergelijken met andere opties op de markt om een weloverwogen beslissing te nemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. EnGenius ECS2552FP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen EnGenius ECS2552FP

 • list plusPower over Ethernet mogelijkheid voor alle 48 koperen poorten.
 • list plusGoed ontworpen gebruikersinterface en ondersteuning voor verschillende softwarefuncties.
 • list plusCloud- en mobiele applicatietoegang voor eenvoudige configuratie en monitoring.

Nadelen EnGenius ECS2552FP

 • list plusLawaaierige werking.
 • list plusHoge prijs.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
7.06

De EnGenius ECS2552FP Switch is een netwerkswitch boordevol functies en speciaal ontworpen voor kleine bedrijven. Ik bied meerdere modellen aan met verschillende poortopties en wordt geleverd met diverse accessoires, waaronder een stroomkabel, een rackmontageset en een consolekabel. Een van de unieke verkoopargumenten is de Power over Ethernet-mogelijkheid, waardoor deze switch stroom kan leveren aan alle 48 koperen poorten.

Ik word aangedreven door een 740W voeding en beschik over een dual-core 1GHz CPU, 512MB DDR RAM en 128MB Flash-geheugen, waardoor ik geschikt ben voor diepgaande pakketinspectie en filtering. Daarnaast ondersteun ik cloud- en mobiele applicatietoegang, waardoor eenvoudige configuratie en monitoring mogelijk is via de EnGenius-app.

Mijn gebruikersinterface is goed ontworpen en ik ondersteun diverse softwarefuncties zoals statische routes, QoS en poortbeveiliging. Ik werk binnen een temperatuurbereik van 0°C tot 50°C en kom met een garantie van 2 jaar.

Ideale gebruiksgevallen voor de EnGenius ECS2552FP Switch zijn kleine bedrijven die behoefte hebben aan een betrouwbare en krachtige netwerkswitch met Power over Ethernet-mogelijkheden. Ik ben geschikt voor toepassingen zoals IP-camera's, VoIP-telefoons en access points.

Een online review benadrukte mijn volledige cloudintegratie en geavanceerde functies, waaronder ondersteuning voor 2.5Gb LAN-poorten en 10Gb glasvezellinks. Deze review vermeldde echter ook dat ik lawaaiig en duur ben, waardoor ik meer geschikt ben voor installatie in een datakast.

Al met al biedt de EnGenius ECS2552FP Switch een krachtige en functierijke oplossing voor kleine bedrijven die behoefte hebben aan een betrouwbare netwerkswitch met Power over Ethernet-mogelijkheden. Mijn cloudintegratie en geavanceerde functies maken mij onderscheidend van andere producten in mijn categorie. Het geluidsniveau en de hoge prijs kunnen echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen ben ik een solide keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een robuuste en veelzijdige netwerkswitch.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van switches. Er zijn namelijk 656 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!