De Bestenu Switch Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/08/2020


Kom je ethernetpoorten tekort op je router of in je huis? Dan biedt een ethernet switch een passende uitkomst. Je leest in de onderstaande koopgids echter eerst een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Wat is een netwerkswitch?

show product content

Zie het als een soort stekkerdoos. Hier sluit je verschillende apparaten op aan, waarna je de stekkerdoos aansluit op een enkel stroomcontact. Vervolgens wordt alles voorzien van stroom vanuit in feite één stroomcontact.

Hetzelfde doe je met een netwerkswitch: je sluit meerdere apparaten aan op de switch via een ethernetkabel, waarna je de switch aansluit op je router of de ethernetuitgang in je muur. Het is in principe een simpele maar effectieve uitbreiding van de ethernetpoorten van je router.

Wat is een managed switch?

show product content

In simpele termen is een unmanaged switch een 'onnadenkend' doosje ethernetpoorten. Je plugt alles in, waarna alles op het netwerk is aangesloten en meteen begint te werken.

Een managed switch doet het bovengenoemde, maar je kunt er ook op inloggen. Net als dat je op je router kunt inloggen, kun je dat ook bij deze switch. Zo schakel je makkelijk een aantal instellingen en functies in- en uit. De specifieke functies zijn modelafhankelijk, maar net als bij je router krijg je toegang to zaken als Quality of Service-regels, bandbreedtelimieten, enzovoorts.

Deze switches zijn over het algemeen een stukje duurder dan de unmanaged switches. De vraag is daarom altijd of deze extra functies je de extra kosten waard zijn. Indien je een router hebt waarbij je geen toegang hebt tot de instellingen of als de instellingen hiervan erg beperkt zijn, dan is een managed switch een echte aanwinst.

Heb je echter een router waarbij je allerlei opties zelf kunt afstellen? Dan is een managed switch waarschijnlijk onnodig en heb je genoeg aan een unmanaged of smart switch. Daar lees je hieronder meer over.

Hoe werkt een smart switch?

show product content

Deze heten eigenlijk smart managed switches en is een subtype managed switch. In tegenstelling tot een 'fully managed switch', heb je bij een smart switch echter iets minder aanpassingsmogelijkheden. Meestal krijg je bij smart switches enkel toegang tot een aantal basisfuncties, zoals Quality of Service (denk aan 'parental controls'), VLANs, link aggregation en webmanagement.

Heb je behoefte aan een netwerkswitch die je enkele opties geeft, maar zie je de noodzaak van een weelde aan geavanceerde opties niet? Dan is een smart (managed) switch een ideale oplossing!

Wat is het verschil tussen gigabit en fast ethernet?

show product content

Gigabit is tien keer sneller dan fast ethernet. Fast ethernet haalt maximaal een doorvoersnelheid van 100 Mbps, terwijl een gigabitverbinding dus tot wel 1000 Mbps oftewel 1 Gbps haalt.

Heb je een internetabonnement dat doorvoersnelheden van boven de 100 Mbps biedt? Misschien heb je zelfs een glasvezelverbinding. In deze gevallen kies je idealiter voor een gigabitverbinding.

Tegenwoordig hebben veel routers en netwerkswitches gigabitaansluitingen. Loop echter altijd de productspecificaties na om hier zeker van te zijn, alsook om hoeveel aansluitingen het gaat. Dit stem je af op de hoeveelheid apparatuur die baat heeft bij zo'n snelle verbinding.

Wat is PoE bij een switch?

show product content

PoE staat voor 'Power over Ethernet'. Switches met PoE-functionaliteit worden dus voorzien van stroom via een ethernetkabel. Hierdoor hoef je de switch niet dichtbij een stopcontact of andere stroomvoorziening te plaatsen, wat weer veel stress en gedoe scheelt!

Let er wel op dat de ruimte tussen de stroomvoorziening – hoogstwaarschijnlijk je router – en de switch niet meer dan 100 meter mag zijn. Moet de elektriciteit meer dan 100 meter overbruggen, dan loop je tegen problemen aan. Dit geldt ook voor kabellengte: je kunt de switch op 50 meter afstand plaatsen, maar als de kabel langer is dan 100 meter, geldt hetzelfde principe.

Hoe komt deze handige Switch ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Switch ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Switchs, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Switchs die aangeboden worden in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Switchs het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Switchs stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Switchs op een rij

Product informatiePlus or Show more

De TP-Link TL-SG105 is een gigabit unmanaged switch met 5 aansluitingen en biedt een eenvoudige manier om de overstap naar gigabit ethernet te maken. Nadat je één poort gebruikt om de switch mee aan te sluiten op een (modem) router kun je tot 4 apparaten gelijktijdig aansluiten op de overige poorten. De switch is direct uit de doos te gebruiken en vereist ook geen verdere configuratie. Daarnaast is de TL-SG105 dankzij de energiebesparende techniek ook nog eens een zuinige oplossing waarmee aanzienlijk op het stroomverbruik kan worden bespaard. Het metalen frame zorgt er bovendien voor dat de switch tegen een stootje kan. Werkt niet i.c.m. interactieve TV van KPN Tips van onze specialist Wil je deze switch op een router aansluiten? Kijk dan eerst of je router beschikt over een gigabit poort zodat je ook gebruik kan maken van de maximaal haalbare snelheden. Deze switch is ook te gebruiken i.c.m. Fast Ethernet poorten. Inhoud van de verpakking TP-Link TL-SG105 Voedingsadapter Handleiding Geen kabels meegeleverd - Bekijk hiervoor onze voordeelbundels

1. TP-Link TL-SG105 - Switch


Product informatiePlus or Show more

Wat doet dit product? De TL-SG108 10/100/1000 Mbps Desktop switch met 8 aansluitingen van TP-LINK biedt een eenvoudige manier om de overstap naar gigabit ethernet te maken. U kunt de snelheid van uw netwerkserver en backbone verbindingen verhogen, of van gigabit op uw desktop een realiteit maken. De TL-SG108 heeft bovendien een laag energieverbruik. Dankzij zijn innovatieve energiebesparende techniek kan met de TL-SG108 tot 72% op het stroomverbruik worden bespaard, waardoor hij een milieuvriendelijke oplossing voor uw bedrijfsnetwerk is. Gigabit Switch Met zijn 8 stuks 10/100/1000 Mbps aansluitingen kunt u met de TL-SG108 de capaciteit van uw netwerk flink uitbreiden en direct grote bestanden overbrengen. Dus kunnen gebruikers thuis, op kantoor, in een werkgroep of creatieve werkomgeving grote, bandbreedte-intensieve bestanden sneller verzenden. Afbeeldingen, CGI, CAD, of multimediabestanden kunnen direct via het netwerk worden overgebracht. Zet uw ethernet op groen U hebt nu de keuze om voor groen te gaan bij het upgraden naar een gigabit netwerk! De nieuwe generatie van de TL-SG108 10/100/1000 Mbps desktop switch met 5 aansluitingen is uitgerust met de allernieuwste energiezuinige technieken, die uw netwerkcapaciteit vergroten en het stroomverbruik aanzienlijk reduceren. Het energieverbruik wordt automatisch aangepast aan de verbindingsstatus en kabellengte, om de CO2-voetafdruk van uw netwerk te beperken. Niet-actieve aansluitingen uitschakelen Als een computer of netwerkapparaat uit staat, blijft de bijbehorende aansluiting van een traditionele switch aanzienlijke hoeveelheden stroom verbruiken De TL-SG108 kan de verbindingsstatus van elke aansluiting controleren en het stroomverbruik van aansluitingen die niet actief zijn verlagen, waardoor tot 72% minder stroom wordt verbruikt. Stroombudget naar kabellengte In het ideale geval zou een kortere kabel minder stroom verbruiken en minder vermogensverlies moeten geven. Dit is bij de meeste apparaten echter niet het geval, omdat ze dezelfde hoeveelheid stroom via de kabel verbruiken. De TL-SG108 analyseert de lengte van de aangesloten ethernetkabel en past het stroomverbuik daar op aan. Eenvoudig te gebruiken De automatische functies van deze gigabit switch maken installatie plug-and-play en zonder enig probleem mogelijk. Configuratie is niet nodig. Dankzij Auto MDI/MDIX zijn er geen crossover kabels nodig. Auto-negotiation op elke aansluiting registreert de verbindingssnelheid van een netwerkapparaat (10, 100, of 1000 Mpbs) en past zich automatisch aan t.b.v. compatibiliteit en optimale prestaties.

2. TP-LINK TL-SG108 - Switch


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link TL-SF1005D is een Fast Ethernet desktop switch met 5 aansluitingen. Nadat je één poort gebruikt om de switch mee aan te sluiten op een (modem) router kun je tot 4 apparaten gelijktijdig aansluiten op de overige poorten. De switch is direct uit de doos te gebruiken en vereist ook geen verdere configuratie. Daarnaast is de TL-SF1005D dankzij de energiebesparende techniek ook nog eens een zuinige oplossing waarmee aanzienlijk op het stroomverbruik kan worden bespaard. Tips van onze specialist Wil je optimaal gebruik maken van de tot 10 keer snellere gigabit aansluitingen? Kijk dan eens naar de gigabit variant Inhoud van de verpakking TP-Link TL-SF1005D Voedingsadapter Installatiegids Geen kabels meegeleverd - Bekijk hiervoor onze voordeelbundels

3. TP-Link TL-SF1005D - Switch


Product informatiePlus or Show more

Met de unmanaged switches uit de TP-Link LiteWave-serie kun je op een eenvoudige en betaalbare manier jouw bedrade netwerk uitbreiden. Ze zijn eenvoudig in gebruik en betrouwbaar. Met deze Plug and Play-switches kun je de netwerkverbindingen in een handomdraai uitbreiden naar meerdere apparaten. Alle poorten ondersteunen Auto-MDI/MDIX, dus het maakt niet uit welk type kabel je gebruikt. Ideaal voor woningen met: Meerdere bekabelde devices. Installatie Sluit de Switch aan op je stroomvoorziening en router. Sluit je apparaten aan op de Switch. Je kunt direct aan de slag. Overige kenmerken Groen ethernet De LiteWave-serie ondersteunt ook energiebesparende technologie, zodat je energie en geld bespaart. Het stroomverbruik wordt automatisch aangepast aan de verbindingsstatus en kabellengte zodat je jouw netwerk kunt uitbreiden en tegelijkertijd jouw CO2-voetafdruk kunt beperken. Red de planeet en verlaag jouw energierekening – een win-winsituatie! Duurzame metalen behuizing De onderdelen binnenin de LS105G worden beschermd door een hoogwaardige metalen behuizing zodat ze lang mee gaan. De LS105G is uitvoerig getest en levert prestaties waarop je kunt vertrouwen. Dankzij het compacte formaat is hij ideaal voor desktops of bureaus. Gebruik er zoveel als je nodig hebt De LS105G is volledig compatibel met netwerkapparaten, zoals computers, printers, webcams en IPTV. Hij is bedoeld voor een uitgebreid aanbod toepassingsscenario's en is geschikt voor netwerken op scholen, thuis en kleine bedrijven, maar ook voor bewaking.

4. TP-Link LS105G - Switch


Product informatiePlus or Show more

De NETGEAR ProSAFE GS105E is een switch met 5 Gigabit netwerkpoorten. De Web Managed (Plus) Switch biedt fundamentele netwerkfuncties die de prestaties van zakelijke netwerken helpen optimaliseren. Bovenop de plug-N-play Gigabit Ethernet connectiviteit biedt de GS105E ook essentiële netwerkfuncties zoals VLAN, QoS, IGMP-snooping, snelheidsbeperking en verkeersmonitoring. Kenmerken van de Netgear ProSAFE GS105E - Controle en Configuratie die verder gaat dan Plug-n-Play Connectiviteit - 5 poorten leveren tot 2000 Mbps toegewijde, niet-blokkerende bandbreedte per poort - Gigabit snelheid met QoS, VLAN en netwerkmonitoring - VLAN-ondersteuning voor verkeersegmentatie - Quality of Service (QoS) voor verkeersprioritering - Automatische "Denial-of-service' (DoS) preventie - Verbindingsproblemen oplossen door middel van een kabeltest - Luspreventie en ethernetstormcontrole - IGMP-snooping voor multicast-optimalisatie - Snelheidsbeperking voor betere bandbreedteverdeling - Gespiegelde poorten voor netwerkmonitoring - Jumbo frame ondersteuning tot pakketgrootte van 9KB. Fysieke specificaties - Afmetingen (h x b x d): 3.7 x 4.0 x 1.0 in - Gewicht: 0.6 lb Inhoud van de verpakking - ProSAFE 5-Poort Gigabit Web Managed (Plus) Switch (GS105E) - Muurbevestigingskit - AC Stroomadapter - Installatie-CD met Configuratie Hulprogramma - Geen kabels meegeleverd

5. Netgear ProSAFE GS105E - Netwerk Switch - Smart managed


Product informatiePlus or Show more

De Netgear GS105 is een netwerkswitch die voorzien is van 5 netwerkpoorten met een maximale snelheid van 1 Gbps. Deze switch is plug and play, waardoor je zonder configuratie meerdere apparaten toevoegt aan je thuisnetwerk. Je monteert de switch eenvoudig onder een bureau of aan de muur. Je krijgt levenslang garantie op deze switch.

6. Netgear GS105


Product informatiePlus or Show more

Met de Netgear GS108E breid je je zakelijke netwerk met 8 poorten uit. Hierdoor heb je genoeg ruimte om meerdere pc's, gaming consoles aan te sluiten op deze switch. De GS108E is een managed switch waardoor je hem zelf instelt naar je behoefte. Zo kun je tot 32 virtuele netwerken (VLAN) opzetten om toegang tot delen van het netwerk te beperken. En dankzij de Quality of Life service geef je specifiek netwerkverkeer voorrang boven de ander. Zo kies je ervoor dat online gaming en streams de voorrang krijgen boven het downloaden van grote bestanden.

7. Netgear GS108E


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link TL-SG1005D is een gigabit desktop switch met 5 aansluitingen en biedt een eenvoudige manier om de overstap naar gigabit ethernet te maken. Nadat je één poort gebruikt om de switch mee aan te sluiten op een (modem) router kun je tot 4 apparaten gelijktijdig aansluiten op de overige poorten. De switch is direct uit de doos te gebruiken en vereist ook geen verdere configuratie. Daarnaast is de TL-SG1005D dankzij de energiebesparende techniek ook nog eens een zuinige oplossing waarmee aanzienlijk op het stroomverbruik kan worden bespaard. Tips van onze specialist Wil je deze switch op een router aansluiten? Kijk dan eerst of je router beschikt over een gigabit poort zodat je ook gebruik kan maken van de maximaal haalbare snelheden Deze switch is ook te gebruiken i.c.m. Fast Ethernet poorten Inhoud van de verpakking TP-Link TL-SG1005D Voedingsadapter Installatiegids Geen kabels meegeleverd - Bekijk hiervoor onze voordeelbundels

8. TP-Link TL-SG1005D - Switch


Product informatiePlus or Show more

De Netgear ProSAFE GS108 is een gigabit desktop switch met 8 aansluitingen. Hierdoor is het mogelijk om meerdere geschikte apparaten tegelijkertijd te verbinden met je bedrade netwerk. De gigabit aansluitingen leveren tot wel 10 keer snelle bedrade prestaties dan de verouderde fast ethernet aansluitingen. Hierdoor vormt de compacte switch de ideale basis voor je thuis- of bedrijfsnetwerk. Naast het compacte formaat van de switch beschikt het ook over een stevige metalen behuizing, waardoor het apparaat tegen een stootje kan. Deze switch is bovendien plug & play, wat betekent dat er geen configuratie vereist is. Zo kun je van een snel bedraad netwerk genieten zonder naar de switch om te hoeven kijken. Kenmerken van de GS108: 8 gigabit aansluitingen Auto-Uplink technologie Full en half duplex 8.000 MAC adressen Store-and-Forward mode LED-indicatoren voor status per poort Stevige en compacte metalen behuizing Externe voeding Levenslange garantie van Netgear

9. Netgear GS108 - Netwerkswitch


Product informatiePlus or Show more

De Netgear GS305 v3 is een switch met 5 netwerkpoorten. Hiermee verbind je apparaten met een maximale snelheid van 1 Gbps. Deze switch is voorzien van Quality of Service. Daardoor krijgt belangrijk netwerkverkeer voorrang. Zo bufferen videostreams minder snel. Gebruik je netwerkaansluitingen niet, dan schakelt de switch ze uit: dat scheelt energie. De switch is plug and play, waardoor je jouw netwerk eenvoudig voorziet van extra aansluitingen. Dat kan zonder configuratie, waardoor je in enkele minuten klaar bent. Je monteert deze switch onder een bureau of aan de muur.

10. Netgear GS305 v3


Gerelateerde artikelen aan Switchs


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Switchs er zijn namelijk 1057 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Switch kopen.