Bestenu

Wat is de beste draadloze wifi versterker van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede draadloze wifi versterker is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste draadloze wifi versterker van 2023? Na het onderzoeken van 64 draadloze wifi versterkers kwam de TP-Link RE200 - Wifi Versterker wit als beste getest uit onze draadloze wifi versterker-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de draadloze wifi versterkers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 draadloze wifi versterkers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige draadloze wifi versterker-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste draadloze wifi versterkers

1Score: 9.9
TP-Link RE200 - Wifi Versterker wit
Beste Draadloze Wifi Versterker voor buiten
TP-Link RE200 - Wifi Versterker wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
TP-Link RE450 wit
TP-Link RE450 wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
TP-Link RE650 wit
Beste Draadloze Wifi Versterker voor grote huizen
TP-Link RE650 wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit
AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit 1
TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit 1
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
AVM FRITZ!Repeater 600 Edition zwart
AVM FRITZ!Repeater 600 Edition zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
TP-Link TL-WA854RE v2 Wifi versterker wit
Beste Draadloze Wifi Versterker voor kleine huizen
TP-Link TL-WA854RE v2 Wifi versterker wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1
TP-Link Deco E4 Mesh Wifi wit 1
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
AVM FRITZ!Repeater 6000 rood
AVM FRITZ!Repeater 6000 rood
AVM
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit
TP-Link Deco X50 Mesh Wifi wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Draadloze Wifi Versterker Koopgids

In de tuin, de kelder of de verre hoeken van de zolderkamer is het wifi-signaal soms nergens te bekennen. Om het signaal wat te boosten, heeft je router wat hulp nodig. De beste draadloze wifi-versterker helpt je overal in huis aan een goede internetverbinding.

Is een wifi-versterker of wifi-repeater beter?

De termen wifi-versterker en wifi-repeater omvatten over het algemeen hetzelfde apparaatje. 

Een wifi-versterker geeft het draadloze wifi-signaal vanuit de router een boost, door het bestaande signaal op te pikken en opnieuw uit te zenden. Dit zendt de versterker uit via zijn eigen antenne. Vergelijk het met een megafoon voor geluid. Het signaal komt van dezelfde bron, maar heeft met een megafoon een veel groter bereik. 

Om een draadloze wifi-versterker te gebruiken, heb je al een goede internetverbinding nodig. Je plaatst hem dus op een locatie in huis waar het signaal nog bruikbaar is. Dit signaal verlengt hij vervolgens naar plekken in huis die de router niet kan bereiken.

Het nadeel van een wifi-versterker is dat deze over en weer communiceert met de router. De draadloze wifi-versterker wisselt hierdoor continu tussen ontvangen en zenden. Hierdoor halveert de internetsnelheid die de wifi-versterker uitzendt. 

Om dit te voorkomen, ga je liever voor de beste powerline-adapter. Een powerline adapter wordt vaak met een wifi-versterker vergeleken, maar werkt op net een andere manier. De powerline-adapter maakt gebruik van twee kastjes die met elkaar communiceren. Hierdoor is het mogelijk om elke plek in huis van wifi te voorzien, zonder dat je te veel op internetsnelheid inlevert. 

Kun je elke wifi-versterker gebruiken?

Niet elke draadloze wifi-versterker werkt goed samen met je router of modem. Allereerst moet je bepalen welk type router of modem je hebt. De goedkopere en oudere routers betreffen vaak single-band routers die enkel op de 2,4GHz-frequentie werken. Al je apparaten ontvangen de wifi op deze bandbreedte met een snelheid niet hoger dan 600 Mbps.

info

‘Mbps’ staat voor ‘megabit per seconde’, en zie je soms ook als ‘Mbit/s’ of ‘Mb/s’. Let erop dat een megabit niet hetzelfde is als een megabyte: een megabyte bestaat uit 8 megabits.

De betere routers zijn dual-band of zelfs tri-band routers, en werken op twee of drie verschillende frequentiebanden. Dit tweede kanaal werkt met de veel snellere 5GHz-frequentie. Een derde kanaal bestaat uit een tweede 5GHz-frequentie, of een 6GHz-frequentie, die nóg sneller is. Hierbij geldt dat hoe hoger de frequentie, hoe sneller deze werkt – maar ook hoe korter de afstand die het signaal kan afleggen.

Het voordeel is dat dual- en tri-band routers de verbinding met apparaten verdelen over deze twee bandbreedten. Simultaneous dual- of tri-band routers werken bovendien gelijktijdig op meerdere frequenties, in plaats van continu te wisselen tussen de frequenties. Dit voorkomt filevorming in het internetverkeer. 

Een goede draadloze wifi-versterker werkt idealiter op dezelfde frequenties als je router. Heb je een dual-band router? Kies dan bij voorkeur ook een draadloze wifi-versterker die met twee frequentiekanalen werkt. Het maakt ook verschil of het om een simultaneous dual-band gaat, dus let hier ook op.

Je kunt ook een single-band wifi-versterker gebruiken op een dual-band router, maar dit vertraagt de internetsnelheid aanzienlijk. 

Welke typen wifi-versterkers zijn er?

Grofweg zijn er twee typen wifi-versterkers: de draadloze en bekabelde versterkers. Draadloze wifi-versterker zijn veruit het populairst en het eenvoudigst te installeren. Je stopt de versterker simpelweg in het stopcontact en het apparaatje doet de rest, zodra je deze eenmaal hebt verbonden met de router.

Een bekabelde versterker moet worden aangesloten op een internetkabel. Deze staan beter bekend als access points. Heb je geen vrije kabel of aansluiting meer over? Dan moet je een nieuwe kabel trekken. Het voordeel van de bekabelde versterker, is dat deze een stabieler lokaal wifi-netwerk uitzendt.

Er bestaan ook hybride versterkers, die zowel draadloos als met een ethernetaansluiting werken. Dit zie je vaak in mesh-routers. Weet je niet zeker of je een draadloze of bekabelde wifi-repeater zoekt? De koopgids over de beste wifi-versterker helpt je hierbij!

Let op: draadloze wifi-versterkers hebben ook steeds vaker een ethernetpoort. Deze is bedoeld om je computer op aan te sluiten om van een stabielere internetaansluiting te profiteren, niet om de versterker te voorzien van internet.

Waarom doet mijn wifi-versterker het niet?

De plek in je huis is het eerste punt om te controleren. Een draadloze wifi-versterker werkt namelijk alleen als deze binnen het bereik van de router is geplaatst. Zit je daar net buiten? Dan heeft je draadloze wifi-versterker ook niets om te versterken. 

Controleer ook of je apparaat is verbonden met het juiste netwerk. Om de draadloze wifi-versterker te gebruiken, moet je somshandmatig wisselen naar het juiste netwerk (het lokale netwerk van de versterker). Dit is vaak het geval als je apparaat, zoals je laptop of smartphone, nog een zwak signaal van de router ontvangt. Lees in de handleiding wat de naam is van het netwerk van de versterker en probeer hiermee te verbinden. 

De beste plek voor een draadloze wifi-versterker is in het midden van het bereik van de router, richting de plek waar je verbinding wilt. Wil je dus wifi op je zolder? Ergens dicht bij het trapgat op de eerste verdieping is dan een prima plek, ervan uitgaande dat je daar ook nog een redelijk wifi-signaal van je router ontvangt.

Nog steeds geen wifi?Verbind je pc of laptop opnieuw met het netwerk van de wifi-versterker van de draadloze wifi-versterker. Hiervoor open je de instellingen en klik je op ‘vergeet dit netwerk’. Probeer nu opnieuw je pc aan het netwerk van de versterker te koppelen.

Hebben alle bovenstaande handelingen niks opgeleverd? Zet de draadloze wifi-versterker terug in de fabrieksinstellingen. Meestal bevat een versterker een resetknop aan de achterkant. Houd deze knop voor enkele seconden vast, totdat de versterker zichzelf reset. 

Hebben al deze oplossingen geen effect of is het bereik nog steeds slecht? Wellicht zit het probleem bij de bron. De beste wifi-router zorgt voor snel internet met een breed bereik. Wellicht is het het waard om daar eens een kijkje te nemen! 

hero illustration

Hoe testen we draadloze wifi versterkers?

Om de beste draadloze wifi versterker te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze draadloze wifi versterker-test hebben we 64 draadloze wifi versterkers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze draadloze wifi versterker-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze draadloze wifi versterker-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen draadloze wifi versterker-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste draadloze wifi versterker in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 64 draadloze wifi versterkers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste draadloze wifi versterkers in een oogopslag

4 - AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit

Voordelen

 • list plusDe AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit is Plug & Play en makkelijk in te stellen.
 • list plusHet is een goede aanvulling op een Fritz mesh
 • list plusDe AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit

 • list plusJe verliest een stopcontact bij het gebruik van de AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International wit.
 • list plusHet is voornamelijk handig als je op Fritz zit.
 • list plusHet is niet makkelijk in te stellen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Met de AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International haal je een compacte en krachtige wifi versterker in huis die je wifi signaal tot wel 1 à 2 aangrenzende kamers kan verlengen. Het Mesh systeem zorgt ervoor dat de repeater optimaal samenwerkt met je router voor een super Wi-Fi-ontvangst in je hele huis. Met snelheden tot 2167 Mbps op 5 GHz en 600 Mbps op 2,4 GHz, is deze repeater geschikt voor het streamen van video's en muziek. De installatie is gemakkelijk en meteen gebruiksklaar.

Wat deze repeater uniek maakt, is de ondersteuning van Wifi 6. Dit betekent dat je kan genieten van de nieuwste en snelste wifi-standaard, waardoor je draadloze verbinding sneller en stabieler is dan ooit tevoren. De twee antennes zorgen voor een beter bereik en met de ethernet poort kan je zelfs apparaten bekabeld aansluiten voor een nog stabieler netwerk.

De AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International is perfect voor mensen die hun wifi signaal willen verlengen naar extra kamers in hun huis en tegelijkertijd willen genieten van de nieuwste wifi-standaard. Het is ideaal voor het streamen van video's en muziek, maar ook voor het spelen van online games of het downloaden van grote bestanden.

Een nadeel van deze repeater is dat deze niet beschikt over een 6 GHz wifi frequentie. Dit kan een beperking zijn voor mensen die het maximale uit hun wifi signaal willen halen.

Al met al is de AVM FRITZ!Repeater 1200 AX International een uitstekende keuze voor mensen die hun wifi signaal willen versterken en willen profiteren van de nieuwste wifi-standaard. Met de gemakkelijke installatie, goede snelheden en betrouwbaarheid, zal deze repeater zeker aan je verwachtingen voldoen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6 - AVM FRITZ!Repeater 600 Edition zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. AVM FRITZ!Repeater 600 Edition zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.5

De FRITZ!Repeater 600 is een krachtige en gebruiksvriendelijke WiFi-versterker die het bereik van elk WiFi-netwerk aanzienlijk vergroot. Het apparaat biedt een stabiele verbinding en hoge bandbreedte voor alle aangesloten WiFi-apparaten, mede dankzij de twee radiobanden in de standaarden WiFi AC en WiFi N. Deze kunnen samen een gegevensdoorvoer van wel 600 MBit/s bereiken.

Wat deze WiFi-versterker echt onderscheidt van andere producten, is de slimme parallelle bandkeuze die de repeater gebruikt. Hierdoor kiest de FRITZ!Repeater 600 altijd de meest efficiënte weg naar de router en de verbonden WiFi-apparaten. Dit zorgt voor hoge gegevenssnelheden, zelfs in veeleisende WiFi-scenario's.

Een ander opvallend kenmerk van de FRITZ!Repeater 600 is zijn compatibiliteit met Mesh WiFi. In combinatie met een FRITZ!Box kan dit apparaat deel uitmaken van een krachtig Mesh-netwerk. Hierbij worden meerdere verdeelde WiFi-knopen samengevoegd tot één enkel slim WiFi-netwerk. Dit zorgt voor naadloze verbindingen in elke kamer en gemakshalve slechts één naam, één wachtwoord en veilige versleuteling.

Hoewel dit product geen ethernet poorten en geen 5GHz of 6GHz WiFi-snelheden heeft, is de FRITZ!Repeater 600 een uitstekende keuze voor woningen met basis netwerkgebruik en WiFi-problemen net buiten het bereik van de router. Bovendien is dit apparaat gemakkelijk in te stellen en te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische kennis.

In mijn persoonlijke mening is de FRITZ!Repeater 600 een geweldige WiFi-versterker die aan de meeste behoeften van gebruikers voldoet. Het ontbreken van ethernet poorten en 5GHz/6GHz WiFi-snelheden kan echter een nadeel zijn voor sommige gebruikers met geavanceerde netwerkbehoeften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - AVM FRITZ!Repeater 6000 rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. AVM FRITZ!Repeater 6000 rood

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze wifi versterker is dat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusHet is makkelijk in te stellen.
 • list plusDe AVM FRITZ! Repeater 6000 rood is plug & play.

Nadelen AVM FRITZ!Repeater 6000 rood

 • list plusEen nadeel van deze wifi versterker is dat het duurt wel lang eer installatie voltooid is.
 • list plusEen minpunt is dat het pakje stonk.
 • list plusHet is aan de prijs.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

De AVM FRITZ!Repeater 6000 is een supersnelle wifi repeater waarmee je het draadloze internetsignaal in huis verlengt. Je rekt hiermee het bereik van je huidige wifi netwerk op naar bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamer. Met een maximale snelheid van 4800 Mbps is deze wifi repeater om zelfs de snelste internetverbindingen uit te breiden. Zo stream en download je in een groter deel van je huis. Doordat deze range extender via een aparte frequentieband communiceert met je huidige router, gaat er bovendien geen wifi-snelheid verloren. In combinatie met een FRITZ!Box router, zet je zelfs een wifi mesh netwerk op. Daarmee heb je 1 groot draadloos netwerk in je hele huis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van draadloze wifi versterkers. Er zijn namelijk 64 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!