Bestenu

Beste fietsstoeltjes - dec. 2022

Met meer dan 354 fietsstoeltjes op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste fietsstoeltjes in een handige lijst
01Score: 9.9
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD
Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.4
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.5
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor
Ga naar laagste prjis
05Score: 7.9
Thule Yepp Mini Fietsstoeltje Voor Stuur
Thule Yepp Mini Fietsstoeltje Voor Stuur
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.3
Thule Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter
Thule Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter
Ga naar laagste prjis
07Score: 6.8
Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter
Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Fietsstoeltje Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Je wilt gaan fietsen met je kindje en hebt hiervoor een fietsstoeltje nodig. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een fietsstoeltjes.

Wat voor soorten fietsstoeltjes zijn er?

Er zijn fietsstoeltjes die je voorop de fiets gebruikt en fietsstoeltjes die je achterop de fiets gebruikt. Fietsstoeltjes voor voorop de fiets bevestig je aan de stuurpen en zijn geschikt voor kindjes tot 15 kilo. Als je gaat fietsen met een kindje jonger dan een jaar, maak de ritjes dan niet te lang en probeer hobbels te vermijden. Je kindje mag in een fietsstoeltje zodra hij zelfstandig kan zitten.

Je kindje voorop je fiets vervoeren kan best even wennen zijn. Je hebt minder ruimte om op te stappen en je knieën komen al snel tegen het stoeltje aan. Daarnaast moet je wennen aan het sturen omdat er meer gewicht aan je stuur hangt.

Probeer een fietsstoeltje altijd uit en als deze niet goed op je fiets past of je rijdt er niet comfortabel mee, stuur deze dan terug en probeer een andere. De keuze is groot en er zit onderling weinig verschil in de kwaliteit van de stoeltjes.

Fietsstoeltjes achterop zijn geschikt voor kinderen van drie tot zes jaar. Deze fietsstoeltjes vallen in de A22-klasse en zijn geschikt voor kinderen die 9 tot 22 kilo wegen. Weegt je kindje meer? Dan moet je aan een andere oplossing gaan denken. Er zijn fietsstoeltjes beschikbaar die geschikt zijn tot 35 kilo, maar de meeste goede bagagedragers zijn maar geschikt voor gewichten tot 25 kilo.

Een andere oplossing is een goede bakfiets of een fietskar. Misschien kan je kindje inmiddels wel zelf fietsen en is deze toe aan een goede kinderfiets. Vergeet niet aan de veiligheid te denken. Het dragen van een goede fietshelm is een kleine moeite en kan veel problemen voorkomen. Hetzelfde geldt voor goede fietsverlichting.

Wanneer mag een baby in een fietsstoeltje?

Je baby mag pas in een fietsstoeltje als hij vanuit de kruiphouding zelf kan gaan zitten. Dit is meestal rond de negen maanden, maar zoals altijd: elk kind is anders, dus dit kan eerder of later zijn.

Wil je je kindje toch meenemen, dan kun je bijvoorbeeld je autostoeltje op je fiets bevestigen. Hier zijn speciale bevestigingssets voor. Het ziet er misschien niet zo stabiel uit, maar ze zijn erg veilig. Je baby kan vanaf vier maanden mee op de fiets als hij in de autostoel zit.

Een andere optie is het gebruik van een goede bakfiets. Hier mag je baby ook vanaf ongeveer vier maanden in. Je bevestigt hier je autostoeltje in, of koopt een speciale babyschaal. Dit is een speciaal stoeltje voor in bakfietsen waarin je baby comfortabel kan liggen.

Neem je baby nooit mee in de draagzak of draagdoek op de fiets. Je baby is hierdoor niet beschermd. Mocht je vallen, dan bestaat de kans dat je boven op je baby valt waardoor je baby zwaargewond kan raken.

Moeten fietsstoeltjes aan bepaalden keurwaardes voldoen?

Fietsstoeltjes moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm: EN14344. Je vindt altijd ergens een sticker met deze norm ergens op het stoeltje. Heeft je fietsstoeltje geen sticker? Meld dit dan aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Een sticker alleen is niet voldoende: het fietsstoeltje kan tijdens het transport beschadigd raken. Controleer daarom altijd als eerste de gordels. Deze moeten vrij zijn van beschadigingen en moeten minimaal 20 centimeter breed zijn. Je kindje mag deze niet zelf kunnen openen.

Controleer ook of je kindje nergens bekneld kan raken en of de rugleuning voldoende ondersteuning biedt. Kijk ook of het stoeltje achter op reflectoren of reflecterende stickers heeft. Kijk ook goed naar de voetensteunen. De meeste hebben geïntegreerde spaakafscherming. Losse voetsteuntjes bieden niet voldoende bescherming.

Zorg er ook voor dat je fiets goede spaakbeschermers heeft. Jasbeschermers zijn niet voldoende en zitten bovendien op de verkeerde plaats. Goede spaakbeschermers zijn gemaakt van hard plastic en worden tussen de voetsteuntjes en het wiel bevestigt.

Welk fietsstoeltje past op mijn fiets?

Welk fietsstoeltje er het beste op jouw fiets past, hangt af van wat voor fiets jij hebt. Wil je een fietsstoeltje voor op je stuur en heb je een mountainbike of een racefiets, kijk dan goed naar de modellen want niet alle fietsstoeltjes passen.

Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Vaak zit de accu van een elektrische fiets op de bagagedrager waardoor een fietsstoeltje niet direct op de bagagedrager geplaatst kan worden. Er zijn daarentegen speciale bevestigingsbeugels verkrijgbaar waardoor het wél mogelijk is.

Heb je een goede mamafiets, dan passen fietsstoeltjes vrijwel altijd op je stuur. Bovendien heb je veel ruimte voor je knieën en is sturen eenvoudig. Dit in tegenstelling tot sommige andere fietsen waar je minder ruimte hebt.

Zijn fietsstoeltjes veilig?

Als je het fietsstoeltje op de juiste manier gebruikt, zijn fietsstoeltjes veilig in gebruik. Het is daarnaast wel verstandig om je kindje een goede fietshelm te laten dragen en goede fietsverlichting te gebruiken.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische fietsstoeltje reeks tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste fietsstoeltje ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over fietsstoeltjes, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle fietsstoeltjes die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke fietsstoeltjes het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van fietsstoeltjes stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste fietsstoeltjes op een rijtje

1 - Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dit fietszitje is ontworpen om kinderen van 6 tot ca. 10 jaar veilig en comfortabel achterop de fiets te vervoeren. Het heeft een dubbelwandige kunststof kuip die is verstevigd met een metalen frame wat een gewicht kan houden tot wel 35 kilo. Het zitje kan op een eenvoudige manier, zonder gereedschap, op de bagagedrager worden bevestigd. Het Qibbel 6+ Junior zitje is voorzien van een veiligheidsgordel en inklapbare voetsteunen. Dit fietsstoeltje past op bagagedragers van 11 tot 17 cm met een buisdiameter van 10 tot 22 mm. Voor dunne buizen (diameter 10 tot 14 mm) is een speciale insert meegeleverd. De voetsteunen zijn geschikt voor een ronde of ovale framebuis met een diameter van 12 t/m 27 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Bobike GO is de nieuwste toevoeging aan de Bobike collectie en werd speciaal ontwikkeld voor de internationale (niet Nederlandse) markt. Nu kan men over de hele wereld genieten van slank en stijlvol Dutch design. Net als alle andere Bobike zitjes, heeft ook de GO een dubbelwandige kuip. Het slanke design in combinatie met de verhoogde bescherming, maakt de GO een eenvoudig te gebruiken fietszitje. Perfect voor een veelzijdige familie die klaar is voor dagelijks woon-werk-school verkeer op de fiets. De Bobike GO komt in vijf heerlijke pastelkleuren en wordt uitgevoerd met een volledig nieuw bevestigingssysteem. De bagagedrager bevestiging is geïntegreerd in het zitje en past op bagagedragers met een breedte van 120 tot 185 mm en buisdiameters van 10 tot 16 mm. Bovendien heb je helemaal geen. gereedschap nodig om het zitje te monteren. Uniek, verstevigd dubbelwandige kuip voor extra bescherming Veiligheidsreflector op de achterzijde Solide, Easy-Click sluiting Eenvoudig te verstellen voetsteunen en gordel Geen gereedschap nodig voor montage en verstellen Extra bescherming rond het hoofd Dutch Design & Made in Europe Voldoet aan de EN14344 veiligheidsstandaard

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Bobike ONE maxi is een kinderzitje voor achterop de fiets met een modern, slank, Nederlands design. Het dubbelwandige ontwerp en het kleurvaste materiaal maakt het tevens een heel duurzaam en veilig kinderzitje. In plaats van een kussentje, is voor de Bobike ONE gekozen voor een comfortabele zitting van waterafstotend en schokabsorberend EVA materiaal. De schouderriemen zijn zacht en comfortabel. En de voetsteuntjes verstel je eenvoudig én zonder gereedschap. Het achterzitje is voorzien van het EASY montage systeem voor snelle montage én om het zitje eenvoudig op een andere fiets te zetten. Uiteraard voldoet de ONE aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes. De Bobike ONE is verkrijgbaar in maar liefst negen fashionable kleuren. Choose ONE. De Bobike ONE Maxi is een kinderzitje voor montage achterop de fiets en geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf ongeveer 5 maanden tot 5 jaar of tot een lichaamsgewicht van 22 kg. De Bobike ONE Maxi wordt geleverd inclusief EASY montage voor bevestiging op de bagagedrager. EASY past op ISO 11243 goedgekeurde bagagedragers met een breedte tussen 120 en 175 mm en ronde buizen met een diameter tussen 10 en 16 mm. EASY is speciaal ontworpen om zowel op e-bikes als op gewone fietsen te passen. Het EASY montagekader is compatibel met de Bobike Exclusive, Tour en Bobike ONE achterzitjes. Voor fietsen zonder bagagedrager is er een aparte montagebeugel verkrijgbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Bobike ONE doorkruisen jij en je kind(eren) de stad op de fiets op een veilige en geheel eigen manier. Op naar het volgende urban adventure! De Bobike ONE is een volledig nieuw kinderzitje voor op de fiets met een modern, slank, Nederlands design. Het dubbelwandige ontwerp en het kleurvaste materiaal maakt het tevens een heel duurzaam en veilig kinderzitje. In plaats van een kussentje, is voor de Bobike ONE gekozen voor een comfortabele zitting van waterafstotend materiaal. De schouderriemen zijn zacht en comfortabel. En de voetsteuntjes verstel je eenvoudig én zonder gereedschap. Uiteraard voldoet de Bobike ONE aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes. De Bobike ONE is verkrijgbaar in maar liefst zeven fashionable kleuren. Choose ONE. Uniek dubbelwandig zitje voor extra veiligheid Comfortabele, waterafstotende zitting Zachte, comfortabele schouderriempjes Verbeterde, solide Easy-Click gesp Zonder gereedschap verstelbare voetensteuntjes Dutch Design Made in Europe De Bobike ONE Mini is een kinderzitje voor montage voorop de fiets en geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf ongeveer 9 maanden tot 3 jaar of tot een lichaamsgewicht van 15 kg. De Bobike ONE Mini wordt geleverd inclusief montagemateriaal voor smallere en bredere stuurbuizen. Voor montage op een Ahead stuurpen is een apart montageblok verkrijgbaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Thule Yepp Mini Fietsstoeltje Voor Stuur

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Thule Yepp Mini Black is een fietszitje dat ontworpen is om voor op de fiets te plaatsen en getest voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar oud en tot maximaal 15 kg. Het is een zacht en robuust zitje waardoor uw kind voorop van een veilig en comfortabel ritje kan genieten. De Thule Yepp Mini is makkelijk aan het stuur te bevestigen door meegeleverde Thule Yepp slimfit adapter en geschikt voor de meeste fietsen. Uw kind zit comfortabel in het zachte en schokabsorberende fietszitje en biedt maximaal comfort voor uw kind en een veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare, vijfpuntsgordel met zachte schouderpads. Uw kind kan zijn handen tijdens de fietstocht op de comfortabele handgreep leggen. Ook gemak en flexibiliteit zijn verzekerd naarmate het kind groter wordt dankzij de met één hand verstelbare voetsteunen en voetriem. De Thule yepp Mini is makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het fietszitje en tevens voorzien van een slot.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Thule Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Thule Yepp Maxi Easy Fit Black is een fietszitje dat ontworpen is voor de bagagedrager en te gebruiken vanaf 9 maanden tot 6 jaar en tot 22 kg. Het is een slim en functioneel zitje met persoonlijkheid en voor dagelijks gebruik. De Thule Yepp Maxi EF is snel en gemakkelijk op uw fiets te plaatsen en past op bagagedragers met een Easyfit-window of dragers die voorzien zijn van een Thule Yepp Maxi Easyfit Adapter (apart verkrijgbaar). Uw kind zit comfortabel in het zachte en schokabsorberende fietszitje en geeft ook maximaal comfort aan uw kind door de veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare, vijfpuntsgordel met zachte schouderpads. Ook geeft de ingebouwde reflector en bevestigingspunt voor fietsverlichting u meer veiligheid. Gemak en flexibiliteit zijn verzekerd naarmate het kind groter wordt dankzij de met één hand verstelbare voetsteunen en voetriem. Het fietszitje is makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen en tevens voorzien van een slot

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met het Urban Iki achterzitje beleven jullie samen de mooiste fietsavonturen! Comfortabel en veilig achterop de fiets. De beste plek op de fiets voor de kleinste avonturiers. Ook geschikt voor e-bikes! Pluspunten: Voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (22 kg) Ook geschikt voor e-bikes Licht, comfortabel en slijtvast Veilige 5-puntsgordel TÜV goedgekeurd (Europese veiligheidsnorm) Makkelijke montage in slechts 5 minuten Beschikbaar in 11 kleurcombinaties Past op elke standaard fiets (breedte drager 120 – 175 mm) Montagemateriaal standaard meegeleverd Geïntegreerd slot tegen diefstal Stel voetsteunen, voetenbandjes en schouderbandjes met slechts één hand Het Dutch Design stoeltje heeft een ergonomische gevormde kuip met zachte rondingen. Het Japanse golfpatroon aan de buitenkant geeft het stoeltje een unieke uitstraling. De zachte schouderbandjes en het waterdichte zachte kussen zorgen voor extra comfort. Stel voetsteunen, voetenbandjes en sluit de 5-punts veiligheidsgordel met slechts één hand. Klaar om op pad te gaan! Monteer het fietszitje in slechts 5 minuten met het meegeleverde montagemateriaal Voor jouw gemak kan het fietszitje in slechts 5 minuten worden gemonteerd. Het bevestigingsmateriaal worden meegeleverd met elk Urban Iki fietsstoeltje zonder extra kosten! Het Urban Iki achterzitje kan worden gemonteerd op elke standaard bagagedrager die de zwaardere belasting kan dragen. De breedte van de bagagedrager moet tussen de 12 en 17,5 cm zijn. Het Urban Iki achterzitje kan ook worden gemonteerd op de e-bikes. Bespaar geld op een tweede fietszitje met een extra montageblok Met een extra montagekader dat verkrijgbaar is als accessoire, kan het fietsstoeltje eenvoudig worden gewisseld tussen twee fietsen. Geld besparen op een extra stoel. Smart thinking! Veilig, licht en comfortabel Het Urban Iki achterzitje voldoet aan de EN14344 norm en is TÜV goedgekeurd. De mooie en slanke belijning van het voorzitje zorgt voor extra ruimte tijdens het fietsen en maakt het zitje extra licht. Doordat de veilige 5-puntsgordel niet alleen over de borst maar ook over de beentjes gaat, is er geen ontsnappen aan! Een kind kan nooit wegdraaien onder de gordel uit. De sluiting van de gordel is wegklapbaar zodat er meer ruimte is om je kind in de stoel te zitten. Als het kindje eenmaal zit, kunnen het linker- en rechterdeel van de gordel afzonderlijk van elkaar in de sluiting geklikt worden. Hierdoor houd je altijd één hand vrij voor het onder controle houden van je fiets. Zo ga je veilig op pad!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietsstoeltjes. Er zijn namelijk 354 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste