Wat is de beste fietsstoeltje van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede fietsstoeltje is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste fietsstoeltje van 2023? Na het testen van 533 fietsstoeltjes kwam de Urban State Fietsstoeltje set fietszitje set met handvat en voetsteunen als beste getest uit onze fietsstoeltje-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de fietsstoeltjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietsstoeltjes-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige fietsstoeltje-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste fietsstoeltjes

1Score: 9.7
Urban State Fietsstoeltje set fietszitje set met handvat en voetsteunen
Urban State Fietsstoeltje set fietszitje set met handvat en voetste...
Urban State
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart
Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart
Polisport
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Quali Pro QualiPro Fietsstoeltje Achter grijs , rood
Quali Pro QualiPro Fietsstoeltje Achter grijs , rood
Quali Pro
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin
Beste Fietsstoeltje voor tweelingen
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin
Bobike
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black
Bobike
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor zwart
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor zwart
Bobike
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin
Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin
Urban Iki
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart
Qibbel
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter grijs
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter grijs
Qibbel
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsstoeltje Koopgids

Je wilt gaan fietsen met je kindje en hebt hiervoor een fietsstoeltje nodig. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een fietsstoeltjes.

Wat voor soorten fietsstoeltjes zijn er?

Er zijn fietsstoeltjes die je voorop de fiets gebruikt en fietsstoeltjes die je achterop de fiets gebruikt. Fietsstoeltjes voor voorop de fiets bevestig je aan de stuurpen en zijn geschikt voor kindjes tot 15 kilo. Als je gaat fietsen met een kindje jonger dan een jaar, maak de ritjes dan niet te lang en probeer hobbels te vermijden. Je kindje mag in een fietsstoeltje zodra hij zelfstandig kan zitten.

Je kindje voorop je fiets vervoeren kan best even wennen zijn. Je hebt minder ruimte om op te stappen en je knieën komen al snel tegen het stoeltje aan. Daarnaast moet je wennen aan het sturen omdat er meer gewicht aan je stuur hangt.

Probeer een fietsstoeltje altijd uit en als deze niet goed op je fiets past of je rijdt er niet comfortabel mee, stuur deze dan terug en probeer een andere. De keuze is groot en er zit onderling weinig verschil in de kwaliteit van de stoeltjes.

Fietsstoeltjes achterop zijn geschikt voor kinderen van drie tot zes jaar. Deze fietsstoeltjes vallen in de A22-klasse en zijn geschikt voor kinderen die 9 tot 22 kilo wegen. Weegt je kindje meer? Dan moet je aan een andere oplossing gaan denken. Er zijn fietsstoeltjes beschikbaar die geschikt zijn tot 35 kilo, maar de meeste goede bagagedragers zijn maar geschikt voor gewichten tot 25 kilo.

Een andere oplossing is een goede bakfiets of een fietskar. Misschien kan je kindje inmiddels wel zelf fietsen en is deze toe aan een goede kinderfiets. Vergeet niet aan de veiligheid te denken. Het dragen van een goede fietshelm is een kleine moeite en kan veel problemen voorkomen. Hetzelfde geldt voor goede fietsverlichting.

Wanneer mag een baby in een fietsstoeltje?

Je baby mag pas in een fietsstoeltje als hij vanuit de kruiphouding zelf kan gaan zitten. Dit is meestal rond de negen maanden, maar zoals altijd: elk kind is anders, dus dit kan eerder of later zijn.

Wil je je kindje toch meenemen, dan kun je bijvoorbeeld je autostoeltje op je fiets bevestigen. Hier zijn speciale bevestigingssets voor. Het ziet er misschien niet zo stabiel uit, maar ze zijn erg veilig. Je baby kan vanaf vier maanden mee op de fiets als hij in de autostoel zit.

Een andere optie is het gebruik van een goede bakfiets. Hier mag je baby ook vanaf ongeveer vier maanden in. Je bevestigt hier je autostoeltje in, of koopt een speciale babyschaal. Dit is een speciaal stoeltje voor in bakfietsen waarin je baby comfortabel kan liggen.

Neem je baby nooit mee in de draagzak of draagdoek op de fiets. Je baby is hierdoor niet beschermd. Mocht je vallen, dan bestaat de kans dat je boven op je baby valt waardoor je baby zwaargewond kan raken.

Moeten fietsstoeltjes aan bepaalden keurwaardes voldoen?

Fietsstoeltjes moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm: EN14344. Je vindt altijd ergens een sticker met deze norm ergens op het stoeltje. Heeft je fietsstoeltje geen sticker? Meld dit dan aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Een sticker alleen is niet voldoende: het fietsstoeltje kan tijdens het transport beschadigd raken. Controleer daarom altijd als eerste de gordels. Deze moeten vrij zijn van beschadigingen en moeten minimaal 20 centimeter breed zijn. Je kindje mag deze niet zelf kunnen openen.

Controleer ook of je kindje nergens bekneld kan raken en of de rugleuning voldoende ondersteuning biedt. Kijk ook of het stoeltje achter op reflectoren of reflecterende stickers heeft. Kijk ook goed naar de voetensteunen. De meeste hebben geïntegreerde spaakafscherming. Losse voetsteuntjes bieden niet voldoende bescherming.

Zorg er ook voor dat je fiets goede spaakbeschermers heeft. Jasbeschermers zijn niet voldoende en zitten bovendien op de verkeerde plaats. Goede spaakbeschermers zijn gemaakt van hard plastic en worden tussen de voetsteuntjes en het wiel bevestigt.

Welk fietsstoeltje past op mijn fiets?

Welk fietsstoeltje er het beste op jouw fiets past, hangt af van wat voor fiets jij hebt. Wil je een fietsstoeltje voor op je stuur en heb je een mountainbike of een racefiets, kijk dan goed naar de modellen want niet alle fietsstoeltjes passen.

Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Vaak zit de accu van een elektrische fiets op de bagagedrager waardoor een fietsstoeltje niet direct op de bagagedrager geplaatst kan worden. Er zijn daarentegen speciale bevestigingsbeugels verkrijgbaar waardoor het wél mogelijk is.

Heb je een goede mamafiets, dan passen fietsstoeltjes vrijwel altijd op je stuur. Bovendien heb je veel ruimte voor je knieën en is sturen eenvoudig. Dit in tegenstelling tot sommige andere fietsen waar je minder ruimte hebt.

Zijn fietsstoeltjes veilig?

Als je het fietsstoeltje op de juiste manier gebruikt, zijn fietsstoeltjes veilig in gebruik. Het is daarnaast wel verstandig om je kindje een goede fietshelm te laten dragen en goede fietsverlichting te gebruiken.

hero illustration

Hoe testen we fietsstoeltjes?

Om de beste fietsstoeltje te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietsstoeltje-test hebben we 533 fietsstoeltjes vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze fietsstoeltje-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze fietsstoeltje-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne fietsstoeltje-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte fietsstoeltje in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 533 fietsstoeltjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste fietsstoeltjes in een makkelijke lijst

1. Urban State Fietsstoeltje set fietszitje set met handvat en voetsteunen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9

Productbeschrijving De fiets is een ideaal vervoersmiddel om je kind mee te vervoeren. Maar je wilt natuurlijk wel dat hij comfortable en veilig zit. Met het Urban State fietszitje, weet je zeker dat jij en je kind een een plezierige rit beleven! Let op: het fietskussen is niet geschikt voor elektrische fietsen met een accu onder de bagagedrager! Veiligheid Het Urban State achterzitje is gemaakt van hoogwaardige materialen die uitgebreid zijn getest op veiligheid. Het bevestigingsmateriaal is stevig. De rugleuning maakt de rit niet alleen extra comfortabel voor je kind, maar zorgt er ook voor dat hij niet naar achteren kan vallen. Zo weet je zeker dat jullie beiden veilig op je bestemming aankomen! Comfort Het zitje heeft een kussen dat de perfecte hardheid heeft. Het geeft een comfortabele demping, maar is daarbij nie té zacht, wat het kussen wiebelig zou maken. Je kind zal met plezier achterop zitten! Eenvoudig te installeren Het zitje is makkelijk en snel te installeren. Alle accessoires hiervoor worden geleverd bij dit product. Met 4 schroeven aan de onderkant en twee metalen strips bevestig je het zitje eenvoudig aan je bagagedrager. Let op: niet geschikt als je een accu onder je bagagedrager hebt. Makkelijk te reinigen Het fietsstoeltje is gemaakt van PU leer. Dit is een kunstleder dat er uit ziet als normaal leer, maar als voordeel heeft dat het zeer makkelijk te reinigen is. Met een vochtige doek, maak je eventuele vlekken in een handomdraai schoon. Specificaties Merk: Urban State Materiaal: PU Leder, Kunststof, metaal Afmetingen: 33.5 x 17 x 23.5 cm Inhoud: 1x Fietstoeltje met rugleuning, 1x handvat, 2x voetsteunen, Bevestigingsmateriaal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs

2. Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart

 • list plusHet Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart heeft een mooie kleur die goed bij de fiets past.
 • list plusHet stoeltje is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal.
 • list plusHet bevestigen van het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart is eenvoudig.

Nadelen Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart

 • list plusEr is geen nadeel aan het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart.
 • list plusEr is geen nadeel aan het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart.
 • list plusEr is geen nadeel aan het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een comfortabel achtersitje voor je kind? Het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart is een uitstekende keuze. Met het ergonomische ontwerp en de geïntegreerde armleuningen en kussentjes biedt dit zitje extra comfort aan je kind tijdens het fietsen. Bovendien is het zitje uitgerust met een 3-punts veiligheidsgordel die met één hand te bedienen is en in hoogte verstelbare voetsteuntjes. De geïntegreerde voetbescherming en grote reflecterende sticker op de achterzijde zorgen voor extra veiligheid.

Wat dit fietszitje onderscheidt van andere producten is de nieuwe bevestigingsplaat voor een betere passing op e-bikes en bredere bagagedragers van 120 mm tot maar liefst 185 mm breed. De Groovy heeft twee verschillende bevestigingsopties; CFS voor montage op de bagagedrager en FF voor montage aan het frame. Dit zorgt voor extra flexibiliteit bij het bevestigen van het zitje op je fiets.

Het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart is geschikt voor kinderen van 9 t/m 22 kg en voldoet aan de TüV GS – EN 14344 veiligheidsnorm. Met een hoogte van 73 cm en een gewicht van 4.700 kg is dit zitje gemakkelijk te monteren en te gebruiken.

Als gebruiker van het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart ben ik zeer tevreden over de kwaliteit en het comfort van dit product. Het biedt mijn kind extra veiligheid en comfort tijdens het fietsen en is gemakkelijk te monteren op mijn fiets. Een nadeel kan zijn dat het zitje alleen geschikt is voor kinderen van 9 t/m 22 kg, dus als je kind groter is dan kan dit zitje niet meer gebruikt worden. Maar over het algemeen is dit fietszitje een uitstekende keuze voor ouders die veiligheid en comfort hoog in het vaandel hebben staan tijdens het fietsen met hun kind.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Quali Pro QualiPro Fietsstoeltje Achter grijs , rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.2

Hou je van fietstochten? Maar je vraagt je af wat je moet doen met een peuter die nog niet kan fietsen. Wij hebben een geweldige oplossing voor je! Fietsstoeltje gemonteerd op de drager. Het is een veilig accessoire omdat het veiligheidsgordels heeft en een comfortabel inzetstuk. FIETSZITJE VOOR REK TOT 22kg VEILIG - de stoel heeft verstelbare voetsteunen met beenbevestigingen en arm- en beenbekleding aan de zijkanten. De handgreep waarmee de stoel aan de kofferbak wordt bevestigd, heeft een speciale bescherming tegen onbedoeld losraken van de stoel . Daarnaast zit er aan de achterkant van de stoel een rode reflector die de zichtbaarheid in het donker vergroot! 3-PUNTS VEILIGHEIDSGORDELS - voor de veiligheid van uw kind heeft het zitje 3-punts veiligheidsgordels. Bovendien kan het kind de gordelgespen niet zelf losmaken. Om het slot te ontgrendelen, moet u op de knop op de gesp drukken. COMFORTABEL - de stoel is uitgerust met hypoallergene bekleding, wat zorgt voor comfort voor de baby. Het kan eenvoudig worden verwijderd en gewassen - machinewas (30 graden) of handwas. Het heeft ook armleuningen en een voorgevormde rugleuning. De stoel heeft een goed ontworpen frame dat het comfort tijdens het rijden verhoogt EENVOUDIGE MONTAGE - het fietsstoeltje is ontworpen voor kinderen tot 22 kg (tot ongeveer 6/7 jaar oud, afhankelijk van het gewicht). Een stevige montagebeugel voor de baggedrager en heeft een vergrendeling tegen spontaan losschroeven. SPECIFICATIE - kleur zitting: grijs; inlegkleur: rood; materiaal: kunststof; lengte voetsteun: 31 cm; afmetingen: 73x47x37 cm; gewicht: 1,85 kg; gewicht in het pakket: 1,90 kg SPECIFICATIE kleur zitting: grijs inlegkleur: rood materiaal: kunststof lengte voetsteun: 31 cm afmetingen: 73x47x37 cm gewicht: 1,85 kg gewicht in het pakket: 1,90 kg INBEGREPEN: zitje invoegen 3 punts gordels veiligheidsgordel VOORDELEN gemaakt van niet-giftige materialen geprofileerde uiteinden, geen scherpe randen bestand tegen schokken, hoge temperaturen en UV-straling veilige en gemakkelijke montage (op fietsen met bagagedrager) 3 punts veiligheidsgordels het is niet mogelijk om de veiligheidsgordels zelf door het kind los te maken in hoogte verstelbare voetsteunen helm uitsparing rode reflector been bevestigingsmiddelen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Fietsstoeltje voor tweelingen: Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.1

Als je op zoek bent naar een veilig en comfortabel fietsstoeltje voor je kleintje, dan is de Bobike One Mini een uitstekende keuze. Dit fietsstoeltje heeft een uniek dubbelwandig ontwerp, wat extra bescherming biedt bij een eventuele val. Daarnaast is de zitting gemaakt van waterafstotend materiaal, wat handig is als het regent. De schouderriemen zijn zacht en comfortabel, zodat je kindje goed vastzit zonder irritaties te ervaren. Ook zijn de voetensteuntjes eenvoudig verstelbaar zonder gereedschap, zodat je kindje altijd comfortabel zit.

Wat dit fietsstoeltje echt bijzonder maakt, is het slanke en moderne design. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerp, wat resulteert in een elegant en stijlvol fietsstoeltje. Bovendien is het fietsstoeltje gemaakt in Europa, wat een pluspunt is voor mensen die graag duurzame producten willen kopen.

Het Bobike One Mini fietsstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar, of tot een gewicht van 15 kg. Het stoeltje is gemakkelijk te monteren en wordt geleverd met alle benodigde materialen. Het is geschikt voor montage op de voorkant van de fiets.

Als je op zoek bent naar een veilig, comfortabel en stijlvol fietsstoeltje voor je kleintje, dan is de Bobike One Mini een goede keuze. Het is duurzaam en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Het enige nadeel is dat het fietsstoeltje wat aan de zware kant is, maar dat is niet ongebruikelijk voor fietsstoeltjes. Overall, een aanrader voor elke ouder die graag met zijn of haar kindje gaat fietsen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black

 • list plusKinderen zitten comfortabel in het Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black is makkelijk in gebruik.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black heeft een aantrekkelijk uiterlijk.

Nadelen Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black

 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black kan warm worden als het in de zon staat.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black is niet stevig.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black heeft een slechte prijs-kwaliteit verhouding.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een stijlvol, veilig en duurzaam fietsstoeltje voor je kind? Dan is de Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter Urban Black wellicht iets voor jou! Dit stoeltje heeft een modern en slank Nederlands design en is gemaakt van kleurvast materiaal, wat ervoor zorgt dat het er na vele fietsritten nog steeds als nieuw uitziet. De zitting is gemaakt van waterafstotend en schokabsorberend EVA materiaal voor optimaal comfort. Ook zijn de schouderriemen zacht en verstelbaar, zodat je kindje altijd veilig en comfortabel zit.

Wat dit fietsstoeltje echt uniek maakt, is het EASY montage systeem. Hierdoor kun je het stoeltje snel en eenvoudig monteren op de bagagedrager van je fiets. Handig als je het stoeltje wilt overzetten op een andere fiets! Ook is het stoeltje geschikt voor zowel e-bikes als gewone fietsen. Verder voldoet de Bobike One Maxi aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes en is het geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 maanden tot 5 jaar of tot een lichaamsgewicht van 22 kg.

Het fietsstoeltje heeft een verstelbare voetensteun, zodat je kindje altijd comfortabel zit en de voetjes niet bungelen. Ook kun je de schouderriemen eenvoudig verstellen voor de beste pasvorm. Het stoeltje weegt slechts 5 kg en heeft een hoogte van 760 cm. Let er wel op dat je het stoeltje alleen achterop je fiets kunt monteren.

Persoonlijk vind ik de Bobike One Maxi een echte aanrader. Het stoeltje is niet alleen veilig en duurzaam, maar ook nog eens erg stijlvol en comfortabel voor je kindje. Het enige nadeel is dat het stoeltje alleen geschikt is voor montage achterop de fiets, dus als je kindje nog te klein is om zelf te fietsen, zul je zelf moeten blijven trappen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

De Bobike ONE Mini is een kinderzitje voor op de fiets dat je kinderen veilig en stijlvol door de stad laat doorkruisen. Het is een modern, slank Nederlands design met een dubbelwandig ontwerp en kleurvast materiaal, waardoor het duurzaam en veilig is. De comfortabele, waterafstotende zitting en de zachte schouderriemen zorgen voor extra comfort. Bovendien is het zitje eenvoudig en zonder gereedschap te verstellen. De Bobike ONE Mini is verkrijgbaar in zeven fashionable kleuren en is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar of tot een lichaamsgewicht van 15 kg. Het wordt geleverd met montagemateriaal voor smallere en bredere stuurbuizen. Kortom, de Bobike ONE Mini is een must-have voor elke stadsavonturier!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin

 • list plusDit fietsstoeltje heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, waardoor het een betaalbare optie is voor ouders.
 • list plusHet fietsstoeltje is gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk te monteren en te gebruiken is.
 • list plusHet fietsstoeltje voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker, waardoor het een betrouwbare keuze is.

Nadelen Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin

 • list plusHet bevestigen van het fietsstoeltje kan enig geduld vereisen, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusEr zijn geen extra functies of accessoires inbegrepen bij het fietsstoeltje, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusHet fietsstoeltje heeft geen speciale veiligheidskenmerken, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Het Urban Iki achterzitje is de perfecte keuze voor ouders die samen met hun kleintje willen genieten van mooie fietsavonturen. Met een gewicht van slechts 4274 g is dit achterzitje licht en comfortabel voor je kindje. Het fietsstoeltje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (22 kg) en voldoet aan de Europese veiligheidsnorm. Het heeft een veilige 5-puntsgordel die over zowel de borst als de beentjes gaat, zodat je kindje niet kan ontsnappen. De gordelsluiting is wegklapbaar, waardoor er meer ruimte is om je kind in de stoel te zetten en je altijd één hand vrij hebt om je fiets onder controle te houden.

Wat dit fietsstoeltje echt uniek maakt, is het Dutch Design en het Japanse golfpatroon aan de buitenkant, waardoor het stoeltje er niet alleen leuk uitziet, maar ook ergonomisch gevormd is met zachte rondingen voor extra comfort. Daarnaast is het Urban Iki achterzitje beschikbaar in 11 kleurcombinaties, zodat je altijd een stoeltje kunt vinden dat bij jouw fiets past. Het stoeltje is makkelijk te monteren in slechts 5 minuten met het meegeleverde montagemateriaal en past op elke standaard fiets met een breedte drager van 120 – 175 mm.

Een groot voordeel van het Urban Iki achterzitje is dat het ook geschikt is voor e-bikes en je bespaart geld op een tweede fietszitje met het extra montagekader, waarmee je het fietsstoeltje eenvoudig kunt wisselen tussen twee fietsen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de breedte van de bagagedrager tussen de 12 en 17,5 cm moet zijn, dus het is belangrijk om te controleren of je fiets geschikt is voordat je het stoeltje koopt.

Kortom, het Urban Iki achterzitje is een veilige, comfortabele en leuke manier om samen met je kindje te genieten van de buitenlucht op de fiets. Ik zou dit fietsstoeltje zeker aanbevelen aan andere ouders die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig achterzitje voor hun kindje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

Je kind uit school halen of achterop naar opa en oma? Ook al kan je kind zelf fietsen, het is ook fijn om een stevig achterzitje op je fiets te hebben. Een die veilig is én lekker zit. De Qibbel 6+ Junior is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en tot 35 kilo. Het achterzitje past op elke reguliere bagagedrager, ook op E-bikes. Waarom de Qibbel junior 6+? Van Nederlandse bodem (ontwikkeling, productie en assemblage) Geschikt voor kinderen tot 35 kg Veiligheidsheupgordel met driepuntssluiting Past op elke reguliere bagagedrager (11-17 cm breed en buisdiameter van 10-22 mm) Inclusief inklapbare voetsteunen (in hoogte verstelbaar) Voetsteunen geschikt voor ronde of ovale framebuis met een diameter van 12-27 mm Beschikbaar in 6 trendy kleuren Optioneel stevig cijferslot tegen diefstal Gebruiksklaar uit de doos Supersnelle montage Montage met twee linkerhanden Zie je op tegen de montage? Niet nodig. Wij nemen je zorgen graag uit handen, daarom zijn onze fietsstoeltjes makkelijk achterop te monteren. Je hebt niet eens gereedschap nodig! Met de draaiknop bevestig je het stoeltje simpel aan de drager. Het stoeltje is daarnaast direct gebruiksklaar uit de doos. Wel zo makkelijk. Eerst zien, dan geloven? Kijk onze instructievideo’s en zie hoe makkelijk het gaat. De voetsteuntjes monteer je met een inbussleutel (maat 5). Let op, een inbussleutel wordt niet meegeleverd! Wil je de stoel op meerdere fietsen gebruiken? Ook dat kan. Omdat het stoeltje snel te (de)monteren is, heb je aan een set extra voetsteunen genoeg om snel te kunnen wisselen. De voetsteunen zijn los te koop. Veiligheid voorop Veiligheid staat bij ons altijd op nummer één. Daarom is het achterzitje op je fiets voorzien van een heupgordel met driepuntssluiting. Zo kan je zorgeloos met je kind op pad. Lokaal duurzaam gemaakt in Nederland Alle Qibbel stoeltjes worden in Nederland gemaakt. De ontwikkeling, productie van de onderdelen en het assembleren gebeurd allemaal in onze fabriek in Krimpen aan den IJssel. Qibbel is onderdeel van Widek, een familiebedrijf (ontstaan in 1936) die fietsaccessoires maakt. Door de lokale productie is de transportafstand minimaal waardoor er weinig kilometers gemaakt worden voordat het stoeltje op de fiets zit. Wel zo goed voor het klimaat. Daarnaast werken we alleen maar met groene energie waarvan meer dan de helft zelf wordt opgewekt. Ook maken we gebruik van gerecyclede materialen en zijn al onze stoeltjes goed te repareren voor een lange levensduur. Wel zo duurzaam!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.8

Dit fietszitje is ontworpen om kinderen van 6 tot ca. 10 jaar veilig en comfortabel achterop de fiets te vervoeren. Het heeft een dubbelwandige kunststof kuip die is verstevigd met een metalen frame wat een gewicht kan houden tot wel 35 kilo. Het zitje kan op een eenvoudige manier, zonder gereedschap, op de bagagedrager worden bevestigd. Het Qibbel 6+ Junior zitje is voorzien van een veiligheidsgordel en inklapbare voetsteunen. Dit fietsstoeltje past op bagagedragers van 11 tot 17 cm met een buisdiameter van 10 tot 22 mm. Voor dunne buizen (diameter 10 tot 14 mm) is een speciale insert meegeleverd. De voetsteunen zijn geschikt voor een ronde of ovale framebuis met een diameter van 12 t/m 27 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs

10. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.7

Als je op zoek bent naar een duurzaam en veilig kinderzitje voor op de fiets, dan is de Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee een uitstekende keuze. Met het Click & Go montage systeem is het zitje snel en gemakkelijk te monteren en te verwijderen. En dankzij het slanke, moderne Nederlandse design en de negen fashionable kleuren waarin het zitje verkrijgbaar is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit.

Wat dit zitje extra bijzonder maakt, is het gebruik van waterafstotend materiaal in plaats van een kussentje. Dit zorgt niet alleen voor een comfortable zitting, maar ook voor duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud. Bovendien zijn de schouderriemen zacht en comfortabel en zijn de voetsteuntjes eenvoudig en zonder gereedschap te verstellen.

Het Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee is geschikt voor achterop de fiets en voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes. Met een hoogte van 62,5 cm en een gewicht van 5300 g is het zitje ook nog eens prettig in gebruik.

Als specialist op het gebied van fietsstoeltjes kan ik dit product van harte aanbevelen. Het heeft alle belangrijke eigenschappen die je zoekt in een kinderzitje en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Een eventueel nadeel zou kunnen zijn dat het zitje iets duurder is dan sommige andere opties op de markt, maar daar krijg je wel een hoogwaardig en stijlvol product voor terug.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietsstoeltjes. Er zijn namelijk 533 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!