Bestenu

Wat is de beste fietsstoeltje van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede fietsstoeltje is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste fietsstoeltje van 2023? Na het analyseren van 513 fietsstoeltjes kwam de Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin als beste getest uit onze fietsstoeltje-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de fietsstoeltjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietsstoeltjes-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame fietsstoeltje-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste fietsstoeltjes

1Score: 9.5
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin
Beste Fietsstoeltje voor tweelingen
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Gmg Yepp Mini - Fietsstoeltje zwart
Beste Fietsstoeltje voor lange afstanden
Gmg Yepp Mini - Fietsstoeltje zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD - Marsmallow Mint
Beste Fietsstoeltje voor off-road
Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD - Marsmallow Mint
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor zwart
Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor zwart
Bobike
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart
Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart
Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin
Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black
Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Gmg Yepp - Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis - Zwart
Gmg Yepp - Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis - Zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietsstoeltje Koopgids

Je wilt gaan fietsen met je kindje en hebt hiervoor een fietsstoeltje nodig. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een fietsstoeltjes.

Wat voor soorten fietsstoeltjes zijn er?

Er zijn fietsstoeltjes die je voorop de fiets gebruikt en fietsstoeltjes die je achterop de fiets gebruikt. Fietsstoeltjes voor voorop de fiets bevestig je aan de stuurpen en zijn geschikt voor kindjes tot 15 kilo. Als je gaat fietsen met een kindje jonger dan een jaar, maak de ritjes dan niet te lang en probeer hobbels te vermijden. Je kindje mag in een fietsstoeltje zodra hij zelfstandig kan zitten.

Je kindje voorop je fiets vervoeren kan best even wennen zijn. Je hebt minder ruimte om op te stappen en je knieën komen al snel tegen het stoeltje aan. Daarnaast moet je wennen aan het sturen omdat er meer gewicht aan je stuur hangt.

Probeer een fietsstoeltje altijd uit en als deze niet goed op je fiets past of je rijdt er niet comfortabel mee, stuur deze dan terug en probeer een andere. De keuze is groot en er zit onderling weinig verschil in de kwaliteit van de stoeltjes.

Fietsstoeltjes achterop zijn geschikt voor kinderen van drie tot zes jaar. Deze fietsstoeltjes vallen in de A22-klasse en zijn geschikt voor kinderen die 9 tot 22 kilo wegen. Weegt je kindje meer? Dan moet je aan een andere oplossing gaan denken. Er zijn fietsstoeltjes beschikbaar die geschikt zijn tot 35 kilo, maar de meeste goede bagagedragers zijn maar geschikt voor gewichten tot 25 kilo.

Een andere oplossing is een goede bakfiets of een fietskar. Misschien kan je kindje inmiddels wel zelf fietsen en is deze toe aan een goede kinderfiets. Vergeet niet aan de veiligheid te denken. Het dragen van een goede fietshelm is een kleine moeite en kan veel problemen voorkomen. Hetzelfde geldt voor goede fietsverlichting.

Wanneer mag een baby in een fietsstoeltje?

Je baby mag pas in een fietsstoeltje als hij vanuit de kruiphouding zelf kan gaan zitten. Dit is meestal rond de negen maanden, maar zoals altijd: elk kind is anders, dus dit kan eerder of later zijn.

Wil je je kindje toch meenemen, dan kun je bijvoorbeeld je autostoeltje op je fiets bevestigen. Hier zijn speciale bevestigingssets voor. Het ziet er misschien niet zo stabiel uit, maar ze zijn erg veilig. Je baby kan vanaf vier maanden mee op de fiets als hij in de autostoel zit.

Een andere optie is het gebruik van een goede bakfiets. Hier mag je baby ook vanaf ongeveer vier maanden in. Je bevestigt hier je autostoeltje in, of koopt een speciale babyschaal. Dit is een speciaal stoeltje voor in bakfietsen waarin je baby comfortabel kan liggen.

Neem je baby nooit mee in de draagzak of draagdoek op de fiets. Je baby is hierdoor niet beschermd. Mocht je vallen, dan bestaat de kans dat je boven op je baby valt waardoor je baby zwaargewond kan raken.

Moeten fietsstoeltjes aan bepaalden keurwaardes voldoen?

Fietsstoeltjes moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm: EN14344. Je vindt altijd ergens een sticker met deze norm ergens op het stoeltje. Heeft je fietsstoeltje geen sticker? Meld dit dan aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Een sticker alleen is niet voldoende: het fietsstoeltje kan tijdens het transport beschadigd raken. Controleer daarom altijd als eerste de gordels. Deze moeten vrij zijn van beschadigingen en moeten minimaal 20 centimeter breed zijn. Je kindje mag deze niet zelf kunnen openen.

Controleer ook of je kindje nergens bekneld kan raken en of de rugleuning voldoende ondersteuning biedt. Kijk ook of het stoeltje achter op reflectoren of reflecterende stickers heeft. Kijk ook goed naar de voetensteunen. De meeste hebben geïntegreerde spaakafscherming. Losse voetsteuntjes bieden niet voldoende bescherming.

Zorg er ook voor dat je fiets goede spaakbeschermers heeft. Jasbeschermers zijn niet voldoende en zitten bovendien op de verkeerde plaats. Goede spaakbeschermers zijn gemaakt van hard plastic en worden tussen de voetsteuntjes en het wiel bevestigt.

Welk fietsstoeltje past op mijn fiets?

Welk fietsstoeltje er het beste op jouw fiets past, hangt af van wat voor fiets jij hebt. Wil je een fietsstoeltje voor op je stuur en heb je een mountainbike of een racefiets, kijk dan goed naar de modellen want niet alle fietsstoeltjes passen.

Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Vaak zit de accu van een elektrische fiets op de bagagedrager waardoor een fietsstoeltje niet direct op de bagagedrager geplaatst kan worden. Er zijn daarentegen speciale bevestigingsbeugels verkrijgbaar waardoor het wél mogelijk is.

Heb je een goede mamafiets, dan passen fietsstoeltjes vrijwel altijd op je stuur. Bovendien heb je veel ruimte voor je knieën en is sturen eenvoudig. Dit in tegenstelling tot sommige andere fietsen waar je minder ruimte hebt.

Zijn fietsstoeltjes veilig?

Als je het fietsstoeltje op de juiste manier gebruikt, zijn fietsstoeltjes veilig in gebruik. Het is daarnaast wel verstandig om je kindje een goede fietshelm te laten dragen en goede fietsverlichting te gebruiken.

hero illustration

Hoe testen we fietsstoeltjes?

Om de beste fietsstoeltje te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietsstoeltje-test hebben we 513 fietsstoeltjes geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze fietsstoeltje-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze fietsstoeltje-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen fietsstoeltje-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte fietsstoeltje in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 513 fietsstoeltjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste fietsstoeltjes op een rij

1. Beste Fietsstoeltje voor tweelingen: Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor choc bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

Als je op zoek bent naar een veilig en comfortabel fietsstoeltje voor je kleintje, dan is de Bobike One Mini een uitstekende keuze. Dit fietsstoeltje heeft een uniek dubbelwandig ontwerp, wat extra bescherming biedt bij een eventuele val. Daarnaast is de zitting gemaakt van waterafstotend materiaal, wat handig is als het regent. De schouderriemen zijn zacht en comfortabel, zodat je kindje goed vastzit zonder irritaties te ervaren. Ook zijn de voetensteuntjes eenvoudig verstelbaar zonder gereedschap, zodat je kindje altijd comfortabel zit.

Wat dit fietsstoeltje echt bijzonder maakt, is het slanke en moderne design. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerp, wat resulteert in een elegant en stijlvol fietsstoeltje. Bovendien is het fietsstoeltje gemaakt in Europa, wat een pluspunt is voor mensen die graag duurzame producten willen kopen.

Het Bobike One Mini fietsstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar, of tot een gewicht van 15 kg. Het stoeltje is gemakkelijk te monteren en wordt geleverd met alle benodigde materialen. Het is geschikt voor montage op de voorkant van de fiets.

Als je op zoek bent naar een veilig, comfortabel en stijlvol fietsstoeltje voor je kleintje, dan is de Bobike One Mini een goede keuze. Het is duurzaam en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Het enige nadeel is dat het fietsstoeltje wat aan de zware kant is, maar dat is niet ongebruikelijk voor fietsstoeltjes. Overall, een aanrader voor elke ouder die graag met zijn of haar kindje gaat fietsen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Fietsstoeltje voor lange afstanden: Gmg Yepp Mini - Fietsstoeltje zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gmg Yepp Mini - Fietsstoeltje zwart

 • list plusDit fietsstoeltje heeft een fraai design.
 • list plusHet is duurzaam en van degelijke kwaliteit.
 • list plusHet is handig en gebruiksvriendelijk in gebruik.

Nadelen Gmg Yepp Mini - Fietsstoeltje zwart

 • list plusHet neemt veel deel van de ruimte in.
 • list plusHet is relatief duur.
 • list plusDe riempjes zijn te wijd.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

De Gmg Yepp Mini is een fantastisch fietsstoeltje voor jonge kinderen van 9 maanden tot 3 jaar oud en maximaal 15 kg. Het fietszitje is voorzien van een verstelbare, vijfpuntsgordel met zachte schouderpads en biedt daardoor een veilige en comfortabele pasvorm voor je kind. Bovendien is het zitje gemakkelijk te bevestigen aan het stuur van de fiets dankzij de meegeleverde adapter.

Een groot voordeel van dit fietsstoeltje is dat het zacht en schokabsorberend is, zodat je kindje een comfortabel ritje heeft. De voetsteunen zijn met één hand verstelbaar, wat handig is naarmate je kind groter wordt. Ook de voetriem is verstelbaar en biedt extra veiligheid.

Een ander pluspunt is dat het fietsstoeltje waterafstotend is en daardoor gemakkelijk schoon te maken en droog te houden is. Bovendien is het voorzien van een slot, waardoor je het stoeltje veilig kunt achterlaten.

Wat de Gmg Yepp Mini echt onderscheidt van andere fietsstoeltjes, is de handgreep waar je kindje zijn handen op kan leggen. Dit maakt het voor je kindje extra leuk en comfortabel om mee te fietsen.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan dit fietsstoeltje. De Gmg Yepp Mini is voor op de fiets bedoeld, dus als je een achterzitje zoekt, moet je verder zoeken. Ook kan het zitje vrij hoog zijn, waardoor het lastig kan zijn om bijvoorbeeld op te stappen op een elektrische fiets.

Al met al is de Gmg Yepp Mini een geweldig fietsstoeltje voor jonge kinderen. Het biedt comfort, veiligheid en gemak en is ook nog eens leuk voor je kindje. Als je op zoek bent naar een fietsstoeltje voor voorop de fiets, dan is de Gmg Yepp Mini zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Fietsstoeltje voor off-road: Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD - Marsmallow Mint

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.2

De Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD - Marsmallow Mint is een geweldige toevoeging aan de Bobike collectie en is speciaal ontworpen voor de internationale markt. Het zitje heeft een slank en stijlvol Dutch design met een uniek, verstevigd dubbelwandige kuip dat extra bescherming biedt aan je kindje. Dit is vooral belangrijk als je dagelijks woon-werk-school verkeer op de fiets hebt. Het is gemakkelijk te monteren zonder gereedschap en past op bagagedragers met een breedte van 120 tot 185 mm en buisdiameters van 10 tot 16 mm. Het zitje is uitgerust met eenvoudig te verstellen voetsteunen en gordel en heeft een solide, Easy-Click sluiting.

Wat dit fietsstoeltje echt onderscheidt van andere fietsstoeltjes is de hoogte. Met een hoogte van 44 cm biedt het zitje extra bescherming rond het hoofd van je kindje. Dit betekent dat je kindje veilig en comfortabel kan zitten, zelfs als je over hobbelige wegen fietst. Het zitje is ook voorzien van een veiligheidsreflector op de achterzijde, wat extra zichtbaarheid biedt tijdens het fietsen in het donker.

Het Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD - Marsmallow Mint heeft een gewicht van 4500 g en is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (of tot 22 kg). Het is perfect voor ouders die dagelijks met hun kinderen fietsen en een veilige en comfortabele optie zoeken. Het enige nadeel is dat het fietsstoeltje alleen achterop de fiets past, dus als je meer dan één kind hebt, moet je een ander fietsstoeltje kopen of overwegen om een ​​fietskar te gebruiken.

Al met al is het Bobike Maxi Go Fietsstoeltje Achter BD - Marsmallow Mint een geweldige optie voor ouders die op zoek zijn naar een veilig en comfortabel fietsstoeltje voor dagelijks gebruik. Het heeft een slank en stijlvol design, biedt extra bescherming rond het hoofd en is gemakkelijk te monteren zonder gereedschap. Het is een geweldige investering voor ouders die graag met hun kinderen op de fiets stappen en ze veilig willen houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Bobike One Mini Fietsstoeltje Voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

De Bobike ONE Mini is een kinderzitje voor op de fiets dat je kinderen veilig en stijlvol door de stad laat doorkruisen. Het is een modern, slank Nederlands design met een dubbelwandig ontwerp en kleurvast materiaal, waardoor het duurzaam en veilig is. De comfortabele, waterafstotende zitting en de zachte schouderriemen zorgen voor extra comfort. Bovendien is het zitje eenvoudig en zonder gereedschap te verstellen. De Bobike ONE Mini is verkrijgbaar in zeven fashionable kleuren en is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar of tot een lichaamsgewicht van 15 kg. Het wordt geleverd met montagemateriaal voor smallere en bredere stuurbuizen. Kortom, de Bobike ONE Mini is een must-have voor elke stadsavonturier!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart

 • list plusDe kleur komt overeen met de afbeelding.
 • list plusDe kwaliteit is goed.
 • list plusHet voordeel van deze fietsstoeltje is dat het voldoet aan verwachtingen.

Nadelen Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart

 • list plusEen nadeel van deze fietsstoeltje is dat het prijzig is.
 • list plusHet is makkelijk te stelen.
 • list plusEen nadeel van deze fietsstoeltje is dat de voetsteunen niet handig zijn.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een veilig en comfortabel fietszitje voor je kind tussen 6 en 10 jaar oud? Het Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart is dan wellicht de perfecte keuze voor jou. Dit fietszitje is gemaakt van een dubbelwandige kunststof kuip die verstevigd is met een metalen frame, wat het zitje geschikt maakt voor kinderen tot 35 kilo. Het zitje kan gemakkelijk en zonder gereedschap op de bagagedrager worden bevestigd en is voorzien van een veiligheidsgordel en inklapbare voetsteunen.

Wat dit fietszitje echt bijzonder maakt, is de speciale insert die wordt meegeleverd voor dunne buizen. Zo past het zitje op bagagedragers van 11 tot 17 cm met een buisdiameter van 10 tot 22 mm. De voetsteunen zijn ook geschikt voor ronde of ovale framebuizen met een diameter van 12 t/m 27 mm.

Het zitje weegt 2234 g en heeft een hoogte van 29 cm. Het is bedoeld om achterop de fiets te bevestigen en heeft geen verstelbare schouderriem. Wat het wel heeft, is verstelbare voetsteunen die je kunt aanpassen aan de lengte van je kind. Zo zit je kind altijd comfortabel en veilig achterop de fiets.

Het Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter zwart is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een duurzaam, veilig en comfortabel fietszitje voor hun kind. Het is gemakkelijk te installeren en aan te passen aan de grootte van je kind. Het enige nadeel is dat het geen verstelbare schouderriem heeft, maar dit kan worden opgelost door ervoor te zorgen dat je kind de juiste maat heeft voor het zitje.

Vanuit mijn perspectief als een specialist in fietszitjes kan ik zeggen dat dit zitje een uitstekende keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele manier om hun kinderen achterop de fiets te vervoeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart

 • list plusHet Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart heeft een mooie kleur die goed bij de fiets past.
 • list plusHet stoeltje is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal.
 • list plusHet bevestigen van het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart is eenvoudig.

Nadelen Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart

 • list plusEr is geen nadeel aan het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart.
 • list plusEr zijn geen nadelen aan het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart.
 • list plusEr zijn geen nadelen aan het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een comfortabel achtersitje voor je kind? Het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart is een uitstekende keuze. Met het ergonomische ontwerp en de geïntegreerde armleuningen en kussentjes biedt dit zitje extra comfort aan je kind tijdens het fietsen. Bovendien is het zitje uitgerust met een 3-punts veiligheidsgordel die met één hand te bedienen is en in hoogte verstelbare voetsteuntjes. De geïntegreerde voetbescherming en grote reflecterende sticker op de achterzijde zorgen voor extra veiligheid.

Wat dit fietszitje onderscheidt van andere producten is de nieuwe bevestigingsplaat voor een betere passing op e-bikes en bredere bagagedragers van 120 mm tot maar liefst 185 mm breed. De Groovy heeft twee verschillende bevestigingsopties; CFS voor montage op de bagagedrager en FF voor montage aan het frame. Dit zorgt voor extra flexibiliteit bij het bevestigen van het zitje op je fiets.

Het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart is geschikt voor kinderen van 9 t/m 22 kg en voldoet aan de TüV GS – EN 14344 veiligheidsnorm. Met een hoogte van 73 cm en een gewicht van 4.700 kg is dit zitje gemakkelijk te monteren en te gebruiken.

Als gebruiker van het Polisport Groovy CFS Fietsstoeltje Achter zwart ben ik zeer tevreden over de kwaliteit en het comfort van dit product. Het biedt mijn kind extra veiligheid en comfort tijdens het fietsen en is gemakkelijk te monteren op mijn fiets. Een nadeel kan zijn dat het zitje alleen geschikt is voor kinderen van 9 t/m 22 kg, dus als je kind groter is dan kan dit zitje niet meer gebruikt worden. Maar over het algemeen is dit fietszitje een uitstekende keuze voor ouders die veiligheid en comfort hoog in het vaandel hebben staan tijdens het fietsen met hun kind.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.7

Als je op zoek bent naar een duurzaam en veilig kinderzitje voor op de fiets, dan is de Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee een uitstekende keuze. Met het Click & Go montage systeem is het zitje snel en gemakkelijk te monteren en te verwijderen. En dankzij het slanke, moderne Nederlandse design en de negen fashionable kleuren waarin het zitje verkrijgbaar is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit.

Wat dit zitje extra bijzonder maakt, is het gebruik van waterafstotend materiaal in plaats van een kussentje. Dit zorgt niet alleen voor een comfortable zitting, maar ook voor duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud. Bovendien zijn de schouderriemen zacht en comfortabel en zijn de voetsteuntjes eenvoudig en zonder gereedschap te verstellen.

Het Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter coffee is geschikt voor achterop de fiets en voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes. Met een hoogte van 62,5 cm en een gewicht van 5300 g is het zitje ook nog eens prettig in gebruik.

Als specialist op het gebied van fietsstoeltjes kan ik dit product van harte aanbevelen. Het heeft alle belangrijke eigenschappen die je zoekt in een kinderzitje en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Een eventueel nadeel zou kunnen zijn dat het zitje iets duurder is dan sommige andere opties op de markt, maar daar krijg je wel een hoogwaardig en stijlvol product voor terug.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter zwart | bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.8

Met het Urban Iki achterzitje beleven jullie samen de mooiste fietsavonturen! Comfortabel en veilig achterop de fiets. De beste plek op de fiets voor de kleinste avonturiers. Met gratis tweede montagekader zodat je het achterstoeltje eenvoudig kunt wisselen tussen twee fietsen. Ook geschikt voor e-bikes! Pluspunten: Voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar (22 kg) Ook geschikt voor e-bikes Licht, comfortabel en slijtvast Veilige 5-puntsgordel TÜV goedgekeurd (Europese veiligheidsnorm) Makkelijke montage in slechts 5 minuten Beschikbaar in 11 kleurcombinaties Past op elke standaard fiets (breedte drager 120 – 175 mm) Montagemateriaal standaard meegeleverd Geïntegreerd slot tegen diefstal Stel voetsteunen, voetenbandjes en schouderbandjes met slechts één hand Het Dutch Design stoeltje heeft een ergonomische gevormde kuip met zachte rondingen. Het Japanse golfpatroon aan de buitenkant geeft het stoeltje een unieke uitstraling. De zachte schouderbandjes en het waterdichte zachte kussen zorgen voor extra comfort. Stel voetsteunen, voetenbandjes en sluit de 5-punts veiligheidsgordel met slechts één hand. Klaar om op pad te gaan! Monteer het fietszitje in slechts 5 minuten met het meegeleverde montagemateriaal Voor jouw gemak kan het fietszitje in slechts 5 minuten worden gemonteerd. Het bevestigingsmateriaal worden meegeleverd met elk Urban Iki fietsstoeltje zonder extra kosten! Het Urban Iki achterzitje kan worden gemonteerd op elke standaard bagagedrager die de zwaardere belasting kan dragen. De breedte van de bagagedrager moet tussen de 12 en 17,5 cm zijn. Het Urban Iki achterzitje kan ook worden gemonteerd op de e-bikes. Bespaar geld op een tweede fietszitje met het extra montagekader Met het extra montagekader kan het fietsstoeltje eenvoudig worden gewisseld tussen twee fietsen. Geld besparen op een extra stoel. Smart thinking! Veilig, licht en comfortabel Het Urban Iki achterzitje voldoet aan de EN14344 norm en is TÜV goedgekeurd. De mooie en slanke belijning van het voorzitje zorgt voor extra ruimte tijdens het fietsen en maakt het zitje extra licht. Doordat de veilige 5-puntsgordel niet alleen over de borst maar ook over de beentjes gaat, is er geen ontsnappen aan! Een kind kan nooit wegdraaien onder de gordel uit. De sluiting van de gordel is wegklapbaar zodat er meer ruimte is om je kind in de stoel te zitten. Als het kindje eenmaal zit, kunnen het linker- en rechterdeel van de gordel afzonderlijk van elkaar in de sluiting geklikt worden. Hierdoor houd je altijd één hand vrij voor het onder controle houden van je fiets. Zo ga je veilig op pad!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black

 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black is zacht voor kinderen.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black is makkelijk in gebruik.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black heeft een modern uiterlijk.

Nadelen Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black

 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black wordt warm als het in de zon staat.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black is niet sterk genoeg.
 • list plusHet Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter urban black heeft een matige prijs-kwaliteit verhouding.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een stijlvol, veilig en duurzaam fietsstoeltje voor je kind? Dan is de Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter Urban Black wellicht iets voor jou! Dit stoeltje heeft een modern en slank Nederlands design en is gemaakt van kleurvast materiaal, wat ervoor zorgt dat het er na vele fietsritten nog steeds als nieuw uitziet. De zitting is gemaakt van waterafstotend en schokabsorberend EVA materiaal voor optimaal comfort. Ook zijn de schouderriemen zacht en verstelbaar, zodat je kindje altijd veilig en comfortabel zit.

Wat dit fietsstoeltje echt uniek maakt, is het EASY montage systeem. Hierdoor kun je het stoeltje snel en eenvoudig monteren op de bagagedrager van je fiets. Handig als je het stoeltje wilt overzetten op een andere fiets! Ook is het stoeltje geschikt voor zowel e-bikes als gewone fietsen. Verder voldoet de Bobike One Maxi aan alle geldende veiligheidsnormen voor kinderzitjes en is het geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 maanden tot 5 jaar of tot een lichaamsgewicht van 22 kg.

Het fietsstoeltje heeft een verstelbare voetensteun, zodat je kindje altijd comfortabel zit en de voetjes niet bungelen. Ook kun je de schouderriemen eenvoudig verstellen voor de beste pasvorm. Het stoeltje weegt slechts 5 kg en heeft een hoogte van 760 cm. Let er wel op dat je het stoeltje alleen achterop je fiets kunt monteren.

Persoonlijk vind ik de Bobike One Maxi een echte aanrader. Het stoeltje is niet alleen veilig en duurzaam, maar ook nog eens erg stijlvol en comfortabel voor je kindje. Het enige nadeel is dat het stoeltje alleen geschikt is voor montage achterop de fiets, dus als je kindje nog te klein is om zelf te fietsen, zul je zelf moeten blijven trappen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Gmg Yepp - Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis - Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gmg Yepp - Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis - Zwart

 • list plusHet fietsstoeltje is goed geprijsd en heeft een uitstekende kwaliteit.
 • list plusHet fietsstoeltje is snel af en op te monteren.
 • list plusHet fietsstoeltje is comfortabel voor kinderen om in te zitten.

Nadelen Gmg Yepp - Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis - Zwart

 • list plusHet is niet mogelijk om de voeten vast te maken.
 • list plusHoewel het design fraai is, is er geen slot voorzien.
 • list plusEr is onvolledige informatie beschikbaar.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.8

De Thule Yepp Maxi Frame Mount Black is een fietszitje dat ontworpen is voor achterop de fiets door middel van een zadelbuisbevestiging. Dit zitje is te gebruiken vanaf 9 maanden tot 6 jaar en tot 22 kg. Het is een slim en functioneel zitje met persoonlijkheid voor dagelijks gebruik en kan makkelijk bevestigd worden aan de frame van uw fiets. De Thule Yepp Maxi FM biedt maximaal comfort door de zachte en schokabsorberende zitting en heeft een veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare, vijfpuntsgordel met zachte schouderpads. Ook gemak en flexibiliteit zijn verzekerd naarmate het kind groter wordt dankzij de met één hand verstelbare voetsteunen en voetriemen. Ook geeft de ingebouwde reflector en bevestigingspunt voor fietsverlichting u meer veiligheid. Het zitje is makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het fietszitje en tevens voorzien van een slot.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 januari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietsstoeltjes. Er zijn immers 513 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!