De Bestenu Wifi Adapter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/10/2020


Er zijn verschillende manieren om je WiFi-signaal te verbeteren, waarvan de WiFi-adapter de meest eenvoudige manier om je signaal te versterken biedt. Hieronder lees je waar je op let bij aankoop van een WiFi-adapter!

Wat voor soorten WiFi-adapters zijn er allemaal?

hide product content

Er zijn verschillende WiFi-adapters te krijgen. Je verbindt elke WiFi-adapter met je pc, een goede laptop of ander apparaat waar je draadloos internet op gebruikt. De WiFi-adapter verbind je draadloos op je thuisnetwerk.

Je kiest uit een WiFi-adapter die je aansluit via usb, pcmcia, pci of pci-e. Een WiFi-adapter met een usb-aansluiting is het meest eenvoudig: deze sluit je aan op een vrije usb-poort op je computer. Je hebt geen extra software nodig en je maakt vrijwel direct verbinding met het netwerk. Pcmcia, pci en pci-e zijn andere poorten aan de binnenkant van je computer.

Hoe sluit ik een WiFi-adapter aan?

hide product content

Plaats de WiFi-adapter in de usb-poort. Open je instellingen en ga naar netwerk. Vind vervolgens de beschikbare draadloze netwerken en kies het juiste netwerk. Klik hierop en voer het juiste wachtwoord in. Je kunt nu gebruik maken van de WiFi-verbinding. Zo makkelijk is het!

Wat zijn de voordelen van een WiFi-adapter?

hide product content

Een WiFi-adapter is eenvoudig om te installeren en er is geen extra hardware of software nodig. Daarnaast is het een goedkope manier om je draadloze verbinding te verbeteren: je betaalt niemand voor extra snelheid of voor een extra abonnement. Je oudere computer of laptop werkt tevens meteen een stuk sneller doordat de WiFi wordt verbeterd.

Waarmee kun je nog meer je WiFi verbeteren?

hide product content

Er zijn nog meer goede WiFi-versterkers waarmee je je WiFi-signaal kunt verbeteren. Als je de mogelijkheid hebt om een netwerkkabel naar boven door te trekken, creëer je op die manier een stabiel netwerk op de bovenverdieping. Beneden verbind je deze kabel met een goede router, en boven verbind je de kabel aan het WiFi access point.

Nu verbindt je je apparaten op de bovenverdieping gemakkelijk met het accesspoint en je bent verzekerd van een sterk en stabiel signaal. Vergeet geen wachtwoord in te stellen: in de meeste gevallen is er geen wachtwoord ingesteld waardoor iedereen gebruik kan maken van je internetverbinding.

Een andere optie is een WiFi-versterker via stopcontact. Deze gebruiken je elektriciteitsnet als computernetwerk. Ze zijn zo geïnstalleerd: één zogeheten homeplug sluit je aan op de router, en de andere stop je in een stopcontact op een andere verdieping.

Een repeater biedt een goede oplossing als je in een zekere kamer wel een WiFi-signaal hebt, maar als deze niet sterk is terwijl de router wél redelijk vlak bij de ruimte in kwestie staat. Deze pikt het sterke signaal op en stuurt dit naar de kamer waar versterking nodig. Het nadeel is dat de WiFi-snelheid met de helft afneemt.

Een goed mesh-netwerk is een vrij nieuwe manier om je hele huis van WiFi te voorzien. Dit netwerk heeft meerdere punten die het signaal van de router oppikken en je zet een extra WiFi-punt neer waar je deze nodig hebt. Het is erg eenvoudig om te installeren, maar het is daarentegen niet de goedkoopste oplossing.

Hoe komt deze handige Wifi Adapter ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Wifi Adapter ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Wifi Adapters, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Wifi Adapters die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Wifi Adapters het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Wifi Adapters stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Wifi Adapters

De beste Wifi Adapters op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

TP-LINK TL-WN823N. Connectiviteitstechnologie: Draadloos, Hostinterface: USB, Interface: WLAN. Maximale overdrachtssnelheid van gegevens: 300 Mbit/s, Wifi-standaard: Wi-Fi 4 (802.11n), Wifi-band: Single-band (2.4 GHz). Stroomvoorziening via USB. Kleur van het product: Zwart

1. TP-LINK TL-WN823N WLAN 300 Mbit/s


Product informatiePlus or Show more

In de kijker: - Dunne miniatuur vormgeving, zodat hij gewoon in de USB-poort van een laptop kan blijven zitten. - Snelle draadloze transmissie tot 150 Mbps is ideaal voor video streaming of bellen via het Internet - Geavanceerde beveiliging: ondersteunt 64/128-bits WEP, WPA, PA2/WPA-PSK/WPA2-PSK (TKIP/AES) - Snel verbinding maken m.b.v. hulpprogramma in 14 talen Wat doet dit product? De 150 Mbps Wireless N Nano USB-adapter TL-WN725N van TP-LINK biedt de mogelijkheid een desktop of notebook computer met 150 Mbps met een draadloos netwerk te verbinden. De miniatuur adapter is ontworpen voor een optimaal gemak en eenmaal aangesloten op een USB-aansluiting van een computer kan hij aangesloten blijven, of u nu onderweg bent of thuis. Hij beschikt ook over geavanceerde draadloos versleuteling en is eenvoudig te installeren. Miniatuur vormgeving - insteken en vergeten Dankzij het miniatuur formaat en de dunne vorm kan de gebruiker de Nano adapter op elke USB-poort aansluiten en daar laten zitten. Geen problemen met andere USB-stekkers die worden geblokkeerd of dat de adapter eruit kan vallen bij verplaatsen van de laptop van A naar B, omdat het kleine apparaatje strak tegen de USB-aansluiting aan zit. 150 Mbps Wireless N snelheid - stabiele draadloos signalen De TL-WN725N voldoet aan de 802.11 b/g/n draadloos standaarden, met transmissiesnelheden tot 150 Mbps, zodat snelle draadloze verbindingen voor online games en video streaming beschikbaar zijn. WPA / WPA2 versleuteling - geavanceerde beveiliging Als je het hebt over draadloos beveiliging, biedt de WEP versleuteling allang niet meer de sterkste en veiligste bescherming tegen indringers De TL-WN725N beschikt over de WPA/WPA2 versleuteling, gecreëerd door de Wi-Fi Alliance™, die interoperabiliteit en beveiliging voor WLAN biedt en de draadloze netwerken van gebruikers effectief en efficiënt beschermt. Meegeleverde CD voor eenvoudig gebruik Bij de TL-WN725N wordt een CD met hulpprogramma in 14 talen meegeleverd, waarmee elke gebruiker de software installatie en draadloos netwerk instellingen eenvoudig en snel kan uitvoeren, o.a. veiligheidsconfiguratie en draadloze verbindingen, zelfs gebruikers die nog nooit met een draadloos netwerk hebben gewerkt.

2. TP-LINK TL-WN725N WLAN 150 Mbit/s


Product informatiePlus or Show more

Met deze wifi adapter van Algebra verbindt je razendsnel met je wifi netwerk. Deze adapter is uitgerust met de betrouwbare standard Realtek RTL8811CU chip. Met 433 Mbps over de snelle 5 GHz verbinding of 150 Mbps over de 2,4 GHz is deze ideaal voor het streamen van HD contect, gaming of andere netwerkintensieve taken. Eenvoudige installatie door enkel de dongle te pluggen in de usb-poort en vervolgens met een druk op de knop verbinden met het wifi-netwerk of hotspot. Het gebruiksvriendelijke interface kan eenvoudig worden geinstalleerd met de meegeleverde cd-rom. Gebruikers kunnen deze dongle koppelen met iederen usb 2.0 of usb 3.0 poort. Voordelen: - Ondersteund zowel 2.4GHZ als 5GHZ bandbreedte - 3x sneller dan de standaard 802.11n chips - Tot wel 450Mbps - Klein design Kenmerken: Chip: Realtek RTL8811CU USB type: USB 2.0 Snelheid 2.4GHZ: 150 Mbps Snelheid 5GHZ: 433 Mbps Ondersteund volgende besturingsystemen: Windows 10 Windows 8 Windows 7 Windows Vista Windows XP MAC OS Linux

3. Wifi Adapter USB - Dongle - 600Mbps - Draadloze adapter - Wifi Dongle - Hoge Snelheid - Windows/MAC OS/Linux


Product informatiePlus or Show more

Met de TP-Link Archer T4 wifi-adapter verbind je eenvoudig een pc of laptop met het draadloze netwerk. Deze wifi-adapter maakt gebruik van wifi-standaard Wireless AC en kan een maximale draadloze snelheid van 900 Mbps halen. De TP-Link Archter T4 beschikt daarnaast over een usb 3.0-aansluiting. Met een usb 3.0-aansluiting wordt data sneller verzonden en gaan zware taken, zoals HD-films streamen en online gamen, 10 keer sneller dan met een usb 2.0-aansluiting.

4. TP-Link Archer T4U


Product informatiePlus or Show more

De Archer T9UH is een razendsnelle usb wifi-adapter die je PC of laptop volledig laat profiteren van de hoge draadloze snelheden die wordt ondersteunt door Wireless AC routers. Met draadloze snelheden tot 1300 Mbps op de 5 GHz wifi-band en 600 Mbps via de 2,4 GHz band is de Archer T4U een uitstekende keus voor naadloze HD streaming, online gaming en andere bandbreedte-intensieve taken. Bovendien is de wifi-adapter compatibel met alle 802.11 a/b/g/n/ac apparaten. Plus- en minpunten van de TP-Link Archer T9UH De wifi-adapter is dual-band en kan hierdoor wifi aan apparaten toevoegen op zowel de 2,4 GHz en 5 GHz wifi-band Ondersteuning voor zowel Windows, Mac en Linux (niet voor kernels hoger dan 3.13.9) Maakt gebruik van USB 3.0 Je router moet de Wireless AC wifi-standaard ondersteunen om optimaal gebruik te maken van deze wifi-adapter Let op: deze adapter wordt niet herkend door een wifi ready TV. Om hiervan gebruik te maken heb je een aparte (usb) wifi dongle nodig die is goedgekeurd door de fabrikant van de TV. Sterker bereik met High-Gain Antennes De T9UH creëert een stabiele Wi-Fi verbinding dankzij de vier high-gain antennes. Zelfs wanneer de router op een andere verdieping staat. Beamforming voor efficiënte Wifi De Archer T9UH ondersteunt beamforming voor sterkere verbindingen met beamforming-bevattende routers, zodat hogere snelheden over langere afstanden behaald kunnen worden. Eenvoudig gebruik, flexibel te gebruiken Een USB 3.0 kabel maakt het gemakkelijk om een plek te vinden voor de Archer T9UH. De adapter kan, wanneer dit nodig is, eenvoudig worden aangesloten en verwijderd van je computer.

5. TP-Link Archer T9UH - Wifi-adapter


Product informatiePlus or Show more

Met de Samsung WIS12ABGNX wifi dongle zorg je ervoor dat je kunt internetten op je Samsung WiFi-ready tv. Door de dongle op je Smart TV aan te sluiten versterk je je draadloze bereik en signaal. Deze draadloze dongle van Samsung is de eenvoudigste manier om verbinding te maken met zowel internet als met je DLNA-gecertificeerde multimedia-apparaten. Je home entertainment-systeem maakt op een eenvoudige manier verbinding, zonder dat hiervoor extra software nodig is. En om het draadloze bereik uit te breiden en het signaal te versterken kun je de dongle aansluiten op je Smart TV. Kortom: je verbetert de connectiviteit en je krijgt meer mogelijkheden. Een slimme uitbreiding van de connectiviteit van je tv Met deze LAN-adapter heb je draadloos toegang tot content voor je Smart TV van internet of van je digitale camera, mobiele telefoon, notebook of ander DLNA-gecertificeerde multimedia-apparaten. De adapter communiceert met je Smart Hub en maakt direct verbinding met alle onderdelen van je Samsung home entertainment-systeem, waardoor je alles moeiteloos kunt aansturen. De adapter ondersteunt de nieuwste draadloze LAN-protocols 802.11n, 802.11a, 802.11b en 802.11g, alsook DLNA 1.5, zodat je met Samsung AllShare moeiteloos en direct content vanaf andere apparaten naar je tv kunt streamen. Kenmerken van de Samsung WIS12ABGNX: Frequentiebereik: 2,41 tot 2,48 / 5,15 tot 5,85 GHz Datasnelheid: 54 / 48 / 36 / 24 / 18 / 12 / 9 / 6 Mbps Datasnelheid: 11 / 5,5 / 2 / 1 Mbps Tot 300 Mbps (40 MHz / spatial streams: 2) Compatibiliteit BD-speler: 2009 alle modellen / 2010 C5 Series / 2011 D53 tot D55 HES: 2009 alle modellen / 2010 C5 Series / 2011 D51 tot D53 (D5000 tot D55 / D7000 enkel ondersteund in Europa) lcd TV: 2009 B650 en later (B630, B640 enkel ondersteund in Noord-Amerika) / 2010 C550 en later / 2011 D530 en later LED TV: 11 Samsung D5000 tot D8000 37 - 55 Plasma TV: 2010 C550 en later (C540 enkel ondersteund in Noord-Amerika), 2011 D550 tot D64xx, 2012 E 490, 550 (Korea, Europa en het GOS)

6. Samsung WIS12ABGNX - WiFi dongle dongel tv televisie


Product informatiePlus or Show more

Bij online verbindingen draait alles om snelheid. Snelheid is dan ook hetgeen wat je in huis haalt met de Netgear A6210 draadloze Dual Band USB adapter. Met deze AC1200 USB 3.0 adapter kun je zelfs je oudere laptop en desktop verbinden met je AC netwerk en genieten van de nieuwste technologie. Uitgerust met high gain antennes en de Beamforming + technologie heb je een nog grotere en stabieler bereik. Deze draadloze adapter kan snelheden halen tot 1200 Mbps en is daarom ideaal voor het zwaardere werk als online gamen, films streamen en het delen van zware bestanden, maar uiteraard ook geschikt voor surfen op het net. · High gain antennes voor betere prestaties Beamforming + voor hogere snelheden Desktop dock voor eenvoudige plaatsing · USB 3.0 aansluiting (ook geschikt voor USB 2.0)

7. Netgear A6210 - Wifi-adapter


Product informatiePlus or Show more

De ASUS USB-AC51 is een extreem compacte wifi-adapter, perfect om je desktop of notebook uit te breiden met de volgende generatie 5 GHz Wi-Fi. Zijn speciaal ontworpen interne antenne zorgt voor een draadloze snelheid tot maximaal 150 Mbps op 2,4 GHz en 433 Mbps op 5 GHz. Het ondersteunt meerdere OS zoals Windows, Mac OS X en Linux. De kwaliteit van de transmissie en de uitstekende eigenschappen maken de USB-AC51 een geweldige keuze voor gelijktijdige downloads, online gaming en video streaming. Installatie Plaats de bijgeleverde CD in je laptop/pc. Wanneer het menu op je scherm verschijnt selecteer je je taal en druk je op 'install ASUS WLAN Card Utilities/Driver'. Het 'Instalshieldwizard' zal verschijnen, klik op continue. Selecteer daarna 'UseASUSWLANUtilities'. Klik daarna op 'next'. Druk daarna de wifi-adapter in een USB poort van je pc. Klik daarna op finish en je kunt je wifi adapter verbinden met je wifi. Let op: deze adapter werkt niet in combinatie met een wifi ready TV aangezien de adapter niet zal worden herkend door je TV. Om hiervan gebruik te maken heb je een aparte (usb) wifi dongle nodig die is goedgekeurd door de fabrikant van de TV.

8. ASUS USB-AC51 - Wifi-adapter


Product informatiePlus or Show more

Met de draadloze N usb adapter TL-WN722N kun je een desktop of notebook computer met een draadloos netwerk verbinden en toegang krijgen tot een hoge-snelheidsinternetverbinding. Ze zijn in overeenstemming met IEEE 802.11n en bieden een draadloos snelheid tot 150Mbps, wat voldoende is voor online gaming of zelfs video streaming. Verder kan draadloze beveiliging encryptie worden ingesteld met een simpele druk op de QSS (Quick Setup Security) knop, zodat het netwerk geen aanvallen van buitenaf krijgt. Draadloos N - Snelheid en bereik TL-WN722N, dat is gebaseerd op de IEEE 802.11n technologie, biedt ook uitmuntende kwaliteiten om dataverlies over grote afstanden en door obstakels in een klein kantoor of een groot appartement, of zelfs in een gebouw van staal en beton te beperken. Vergeleken met legacy 54M producten levert TL-WN722N hogere prestaties, waarmee het je een plezieriger internetgebruik geeft, met inbegrip van het delen van files, het kijken naar streaming media. Clear Channel Assessment (CCA) vermijdt automatisch kanaalconflicten door open kanalen te selecteren en de voordelen van kanaalbinding volledig te exploiteren, wat de draadloze prestaties aanzienlijk verbetert. Externe ontkoppelbare High Gain antenne De TL-WN722N heeft de 4dBi 'high gain' externe antenne die kan worden gedraaid en aangepast in verschillende richtingen om te werken in verschillende werkingsomgevingen, hij geeft hogere prestaties dan de interne antenne. Voor applicaties met hogere vereisten, kan de antenne worden vervangen voor diverse antennes voor een nog grotere flexibiliteit en een grotere draadloos bereik. QSS knop – Snelle draadloze encryptie TL-WN722N, dat compatibel is met WI-FI Protected Setup™ (WPS), heeft Quick Security Setup dat gebruikers in staat stelt vrijwel onmiddellijk hun beveiliging in te stellen door eenvoudigweg de 'QSS' knop in te drukken, waarmee automatisch een WPA2 beveiligde verbinding wordt gemaakt, wat veiliger is dan WEP encrypties. Dit is niet alleen sneller dan normale beveiligingsinstellingen, het is ook handiger omdat je geen password hoeft te onthouden! WPA/WPA2-encryptie - Geavanceerde beveiliging Voor wat betreft de beveiliging van WI-FI verbindingen, is de WEP encryptie niet meer de sterkste en veiligste bescherming tegen inbreuken van buitenaf. De TL-WN722N heeft WPA/WPA2 encrypties die door de WI-FI Alliance zijn gecreëerd, waarmee interpretabiliteit en WLAN-beveiliging wordt bevorderd. Kenmerken van de TP-LINK TL-WN722N 150 Wireless Lite-N usb Adapter Draadloze N met een snelheid tot 150Mbps, ideaal voor video-streaming, online-gaming en VoIP Externe high-gain antenne zorgt voor betere prestaties dan conventionele interne antennes Eenvoudige draadloze beveiligingsencryptie met een druk op de knop QSS Ondersteunt 64/128 WEP, WPA/WPA2/WPA-PSK/WPA2-PSK(TKIP/AES), ondersteunt IEEE 802.1X Afneembare antennes staan een betere uitrichting toe en upgrades naar sterkere antennes Meegeleverd hulpprogramma zorgt voor een snelle en probleemloze installatie. Naadloos compatibel met 802.11n/b/g producten Ondersteunt de modi Ad-Hoc en Infrastructuur, ondersteunt Windows 2000, Windows XP 32/64bit, Vista 32/64bit, 7 32/64bit

9. TP-LINK TL-WN722N - Wifi-adapter


Product informatiePlus or Show more

Met de TP-Link Archer TX3000E wifi-adapter voorzie je iedere desktop computer van ondersteuning voor wifi 6. Je plaatst deze wifi-kaart in een vrij PCIe slot in je computer. Vervolgens zet je in combinatie met een wifi 6 router een verbinding op die tot 3 keer zo snel is. Dankzij de nieuwe wifi 6 technieken blijft je verbinding bovendien stabieler. Doordat de ping lager blijft, is deze wifi 6 kaart geschikt voor fanatieke gamers die geen kabels willen trekken. De PCIe-kaart heeft ingebouwde bluetooth 5, waardoor je ook de nieuwste headsets probleemloos met je pc verbindt. Een PCIe-kaart werkt alleen in een desktop computer met vrije PCIe-sloten. Je plaatst deze kaart niet in een laptop.

10. TP-Link Archer TX3000E


Artikelen gerelateerd aan Wifi Adapters


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi Adapters. Er zijn namelijk 558 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Wifi Adapter kopen.