Bestenu

Beste Natvoer kat - Jan. 2022

Met meer dan 1522 natvoer voor katten op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste natvoer voor katten op een rij
hero illustration

De Bestenu Natvoer voor Kat Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021


Er is zoveel natvoer voor katten op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven. Hieronder lees je waar je op let als je natvoer koopt.

Hoe vaak geef je een kat natvoer?

Hoe vaak

je je kat eten geeft en hoeveel eten je geeft, hangt af van de leeftijd en het gewicht van je kat. Jonge, actieve katten hebben meer calorieën nodig dan oudere katten. Bovendien is elk kattenvoer verschillend. Voor de juiste frequentie en hoeveelheden lees je de bijbehorende instructies.

Over het algemeen is tweemaal per dag voeren voldoende. Probeer dit op dezelfde tijden te doen, zodat je kat weet wat hij kan verwachten. Het is daarnaast belangrijk dat de etensbakjes niet dicht bij de kattenbak staan. Heb je twee katten, gebruik dan twee voerbakjes en zet deze niet op dezelfde plaats.

Kan een kat ook zonder natvoer?

Ja, een kat kan prima zonder natvoer. Kies je ervoor om je kat geen natvoer te geven, zorg er dan voor dat je kat genoeg drinkt en dat het droogvoer van hoge kwaliteit is. Voer van slechte kwaliteit kan later voor gezondheidsproblemen zorgen.

De voordelen van alleen droogvoer geven is dat het minder rommel geeft en het ruikt minder sterk dan natvoer. Het blijft langer houdbaar en is vaak ook goedkoper dan natvoer. Natvoer daarentegen lijkt meer op het natuurlijke dieet van een kat en bevat meer vocht. Het is daarnaast ook een goed idee om je kat af en toe goede snacks te geven.

Welke ingrediënten zijn slecht voor je kat?

Veel natvoer voor katten wordt aangedikt door granen en groente. Dit eet een kat van nature niet, want katten zijn carnivoren en hebben daarom vlees nodig. Granen en groente zijn daarom in principe overbodig. Hetzelfde geldt voor zetmeel. Ook wil je geen dierlijke bijproducten zien in natvoer, maar alleen specifieke ingrediënten zoals bijvoorbeeld kippenvlees of vis.

Plantaardige bijproducten zoals suiker en soja zijn ook niet goed voor je kat. Lever is een gezond ingrediënt, maar kijk naar de hoeveelheid: meer dan 5% is niet goed. Katten eten van nature prooidieren zoals muizen en vogeltjes, zorg er daarom voor dat het vleesgehaltezo hoog mogelijk is. Tonijn is daarnaast ook geen goede keuze: tonijn is een erg vervuilde vis.

Welke ingrediënten zitten er in goed natvoer voor een kat?

Een kat heeft veel vocht nodig: een vochtgehalte van 70% of meer is ideaal. In de natuur halen katten hun vocht uit hun prooi. Daarnaast is het belangrijk dat natvoer veel natuurlijke eiwitten bevat. Hierbij is de samenstelling van belang. Taurine, aminozuren en methionine zijn belangrijk in deze samenstelling.

De samenstelling van kittenvoer is daarnaast ook anders dan de samenstelling voor voer voor seniore katten. Kittens zijn veel actiever dan oudere katten waardoor ze meer calorieën nodig hebben. Koop daarom altijd goed kittenvoer voor je kitten.

Een tekort aan taurine kan uiteindelijk leiden tot blindheid en hartfalen. Het aantal vitamines en mineralen is ook essentieel. Denk aan zink, vitamine A en E, calcium en fosfor. Omega 3 en 6 vetten zijn ook belangrijke ingrediënten. Deze bevatten veel calorieën, welke katten echt nodig hebben.

Vlees is vanzelfsprekend ook een belangrijk ingrediënt. Vlees, vis en gevogelte behoren allemaal tot prooidieren. Kijk hiervoor naar de percentages op de verpakking. Meer dan 70% procent is ideaal, maar als het minder vlees of vis bevat wil dit niet perse zeggen dat het slecht voer is. Het gaat vooral om de algehele samenstelling.

hero illustration

Hoe komt deze handige natvoer kat reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste natvoer kat ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over natvoer voor katten, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle natvoer voor katten die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke natvoer voor katten het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van natvoer voor katten stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste natvoer voor katten in een handige lijst

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van natvoer voor katten. Er zijn immers 1522 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste natvoer kat kopen.