Bestenu

Wat is de beste drinkfontein kat van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede drinkfontein kat is een lastige opgave. Wat is de beste drinkfontein kat van 2023? Na het analyseren van 294 drinkfonteinen voor katten kwam de LifeGoods Drinkfontein Katten en Honden wit | blauw als beste uit onze drinkfontein kat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de drinkfonteinen voor katten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 drinkfonteinen voor katten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame drinkfontein kat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste drinkfonteinen voor katten

1Score: 9.6
LifeGoods Drinkfontein Katten en Honden wit | blauw
Beste Drinkfontein kat voor kieskeurige katten
LifeGoods Drinkfontein Katten en Honden wit | blauw
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Auronic Drinkfontein Katten en Honden zwart
Auronic Drinkfontein Katten en Honden zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud
Beste Drinkfontein kat voor katten met gezondheidsproblemen
Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Toivo Drinkfontein Filters Hoge kwaliteit wit 6 extra filters
Toivo Drinkfontein Filters Hoge kwaliteit wit 6 extra filters
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Toivo Drinkfontein Hond/Kat – 2.5 zwart/wit
Beste Drinkfontein kat voor reizende katten
Toivo Drinkfontein Hond/Kat – 2.5 zwart/wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters
LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein
PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Cat Mate Waterfontein Kat Kattenfontein wit
Beste Drinkfontein kat voor huishoudens met meerdere katten
Cat Mate Waterfontein Kat Kattenfontein wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met rvs
Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met rvs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen
Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Drinkfontein voor Katten Koopgids

Als kattenliefhebber wil je het beste voor je huisdier en daar hoort vers, stromend water bij. Met de beste drinkfontein voor katten geef je je kat niet alleen toegang tot schoon water, maar stimuleer je ook haar natuurlijke drinkgedrag en verbeter je haar gezondheid en welzijn.

Het voordeel van een drinkfontein voor katten

Drinkfonteinen voor katten bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele waterbakjes. 

Allereerst circuleert en filtert een drinkfontein het water voortdurend, wat betekent dat je kat altijd toegang heeft tot vers, stromend water. Dit helpt om uitdroging te voorkomen, vooral tijdens warm weer of als je kat niet veel drinkt uit een stilstaande waterbak.

Bovendien hebben katten van nature de voorkeur voor stromend water, omdat dit meer lijkt op het water dat ze in de natuur zouden drinken. 

Door je kat toegang te geven tot een drinkfontein, stimuleer je haar natuurlijke drinkgedrag en moedig je haar aan om meer te drinken. Dit draagt ook weer bij aan een betere hydratatie en verbetert de gezondheid van de nieren en urinewegen van je kat.

Een drinkfontein biedt ook voordelen op het gebied van hygiëne. Het stilstaande water in traditionele waterbakjes raakt al snel vervuild door vuil en bacteriën. Een drinkfontein filtert het water, waardoor het water schoner en frisser blijft.

Tot slot is een drinkfontein heel leuk voor veel katten. Veel katten vinden het heerlijk om te drinken uit een bewegende waterbron. Sommige drinkfonteinen hebben zelfs extra functies, zoals lichtjes of speeltjes, die je kat nog meer vermaken terwijl ze drinkt. 

Kortom, een drinkfontein voor katten is niet alleen praktisch, maar kan ook bijdragen aan het welzijn en de vreugde van je harige vriend.

Let hierop bij het kopen van een drinkfontein voor katten

Er zijn verschillende zaken om op te letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de fontein. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor de hoeveelheid katten die je hebt.

Daarnaast is het type materiaal belangrijk. Veel katten zijn kieskeurig als het gaat om smaak en geur. Daarom is het belangrijk dat het materiaal van de fontein geen onaangename geuren of smaken aan het water toevoegt. Kies bij voorkeur voor een fontein gemaakt van veilige, duurzame materialen zoals roestvrij staal of keramiek.

Ook is het slim om te kijken naar het type filter dat de fontein gebruikt. Sommige fonteinen hebben ingebouwde koolstoffilters die helpen om onzuiverheden uit het water te verwijderen, terwijl andere fonteinen UV-filters gebruiken om bacteriën te doden. 

Tot slot is het handig om te kijken naar het geluidsniveau van de fontein. Sommige katten worden afgeschrikt door een fontein die te luidruchtig is. Als je kat snel schrikt, is een stille fontein wel zo handig. 

Al met al zijn er verschillende zaken om op te letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten, maar als je rekening houdt met de grootte, het materiaal, het filter en het geluidsniveau, vind je zeker een fontein die past bij je kat en jou.

Hoeveel verbruikt een drinkfontein voor katten?

Het verbruik van een drinkfontein voor katten is afhankelijk van het type fontein en hoe vaak je deze gebruikt. Over het algemeen verbruiken de meeste drinkfonteinen voor katten niet veel energie en zijn ze behoorlijk energie-efficiënt.

De motor van de fontein is het geen dat energie verbruikt. De meeste fonteinen hebben een laag wattage en verbruiken meestal minder dan 10 watt aan energie. Sommige fonteinen zijn zelfs nog energiezuiniger en verbruiken minder dan 1 watt.

Er bestaan fonteinen met extra functies om de energiezuinigheid te bevorderen. Sommige fonteinen beschikken bijvoorbeeld over een automatische uitschakelfunctie, waardoor ze niet de hele dag door aan blijven staan. 

Andere fonteinen hebben een modus met een laag stroomverbruik, zodat de fontein minder energie verbruikt als je kat niet drinkt.

Al met al verbruiken drinkfonteinen voor katten meestal niet veel energie en zijn ze ontworpen om efficiënt te zijn. Het energieverbruik is waarschijnlijk geen groot probleem, zeker als je een fontein kiest die is ontworpen om energiezuinig te zijn.

Hoe vaak dien je het water van een drinkfontein voor katten te verversen?

Hoewel drinkfonteinen voor katten continu water circuleren en filteren, is het toch belangrijk om het waterregelmatig te verversen

Hoe vaak je het water dient te verversen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de fontein, de hoeveelheid katten die eruit drinken, de temperatuur in huis en de kwaliteit van het water.

Over het algemeen is het aangeraden om het water in een drinkfontein minstens eenmaal per dag te verversen. Als je merkt dat je kat veel drinkt of als het erg warm is in huis, is het een optie om het water vaker te verversen. 

Het is ook een goed idee om het water regelmatig te controleren op vuil en onzuiverheden en het onmiddellijk te vervangen als het er troebel of onfris uitziet.

Naast het verversen van het water is het belangrijk om de drinkfontein zelf regelmatigschoon temaken. Vuil, haar en andere onzuiverheden hopen zich snel op in de fontein en belemmeren mogelijk de werking van het filter. 

Maak de fontein minstens eenmaal per week schoon met warm water en milde zeep en vervang het filter op de door de fabrikant aanbevolen tijdsintervallen.

Kortom, het is belangrijk om het water in een drinkfontein regelmatig te verversen en de fontein zelf schoon te maken om ervoor te zorgen dat het water fris en schoon blijft voor je kat.

Hoe vaak dien je het filter van een drinkfontein voor katten te vervangen?

Het is belangrijk om het filter van een drinkfontein voor katten regelmatig te vervangen om ervoor te zorgen dat het water schoon en gezond blijft voor je kat. Hoe vaak je het filter moet vervangen, hangt af van het type filter en hoe vaak de fontein wordt gebruikt.

Over het algemeen is het aanbevolen om het filter van een drinkfontein voor katten ongeveer elke vier tot zes weken te vervangen. Dit varieert afhankelijk van het type filter in de drinkfontein en hoeveel katten eruit drinken. 

Als je merkt dat het water er troebel uitziet of onaangenaam ruikt, kan het zijn dat je het filter eerder dient te vervangen.

Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen als het gaat om het vervangen van het filter. Sommige filters dien je bijvoorbeeld af te spoelen om ze vervolgens terug te plaatsen, terwijl je andere filters volledig dient te vervangen. 

Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig doorleest en begrijpt voordat je het filter vervangt of schoonmaakt.

Tot slot is het een goed idee om het filter van je drinkfontein voor katten te controleren telkens wanneer je het water ververst. Als je merkt dat het filter beschadigd is of als er vuil of andere onzuiverheden aan vastzitten, kan het nodig zijn om het filter eerder te vervangen.

Kortom, het is aanbevolen om het filter van een drinkfontein voor katten elke vier tot zes weken te vervangen, maar dit is afhankelijk van het type filter en hoe vaak de fontein wordt gebruikt. 

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en het filter regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het water in de fontein schoon en gezond blijft voor je kat.

hero illustration

Hoe testen we drinkfonteinen voor katten?

Om de beste drinkfontein kat te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze drinkfontein kat-test hebben we 294 drinkfonteinen voor katten vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze drinkfontein kat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze drinkfontein kat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen drinkfontein kat-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte drinkfontein kat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 294 drinkfonteinen voor katten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste drinkfonteinen voor katten op een rij

1 - LifeGoods Drinkfontein Katten en Honden wit | blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Drinkfontein kat voor kieskeurige katten: LifeGoods Drinkfontein Katten en Honden wit | blauw

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze drinkfontein is dat hij stil is en weinig geluid maakt.
 • list plusEen ander voordeel is dat het makkelijk te reinigen en te onderhouden is.
 • list plusHet is betrouwbaar voor honden en katten.

Nadelen LifeGoods Drinkfontein Katten en Honden wit | blauw

 • list plusEen nadeel is dat de filters duur zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat het moeilijk is om de fontein te plaatsen ivm het snoer.
 • list plusDaarnaast is het zo dat als het stil is in huis en buiten, het water te horen is.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

De LifeGoods Drinkfontein voor katten en honden is een geweldige uitvinding voor onze harige vrienden. Het heeft een waterreservoir van 2 liter en is geschikt voor alle soorten huisdieren, van groot tot klein. Het koolstoffiltersysteem en de pomp zorgen ervoor dat het water schoon en zuurstofrijk blijft, wat goed is voor de gezondheid van je huisdier. De drinkfontein heeft drie verschillende standen, waaronder een bloemenwaterval, wat ideaal is voor katten. Het stromende water prikkelt de drinkintentie van je huisdier en zorgt ervoor dat ze meer drinken dan normaal, wat de gezondheid ten goede komt. Het is gemakkelijk te installeren en maakt bijna geen geluid. Het enige nadeel is dat het materiaal van plastic is, wat minder duurzaam kan zijn dan andere materialen. Over het algemeen is de LifeGoods drinkfontein een geweldige investering voor elke huisdiereigenaar die hun huisdier gezond en gehydrateerd wil houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2 - Auronic Drinkfontein Katten en Honden zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Auronic Drinkfontein Katten en Honden zwart

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze drinkfontein is dat hij stil werkt dankzij de geluidsarme motor.
 • list plusHet is eenvoudig te gebruiken, waardoor het gemakkelijk is om het waterniveau te controleren.
 • list plusDeze drinkfontein is weerbestendig en duurzaam, waardoor hij lang meegaat.

Nadelen Auronic Drinkfontein Katten en Honden zwart

 • list plusDeze drinkfontein heeft geen timer, waardoor je het waterniveau altijd zelf moet controleren.
 • list plusDeze drinkfontein heeft geen led-verlichting, waardoor het moeilijker is om het waterniveau in het donker te controleren.
 • list plusHet nadeel van deze drinkfontein is dat hij geen waterfilter heeft, waardoor je het water regelmatig moet verversen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Water is water, toch? Niet helemaal. Stromend water zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer in huis, het stimuleert een kat ook om meer te drinken. Met de vernieuwde kattenfontein van Auronic weet je zeker dat jouw kat een gezonde hoeveelheid water binnenkrijgt via de drinkfontein. Door het droogvoer dat de meeste katten eten, hebben ze een dagelijks tekort aan water, en dat is ongezond! Jouw voordelen Geluidloos (40 dB) & laag in energieverbruik Exclusief uiterlijk met RVS schijf Geschikt voor honden en katten 3 verschillende waterstanden Inclusief 4 filters Ruime 2,4 liter inhoud De beste drinkfontein De drinkfontein maakt bijna geen geluid, heeft een laag energieverbruik en is binnen een handomdraai geïnstalleerd! Met 3 verschillende standen is het ideaal voor elk type huisdier, zowel schuwe katten als speelse honden. Hierdoor is de cat fountain van Auronic één van de beste katten drinkfonteinen. Gefilterd water voor elk huisdier Met de 4 meegeleverde filters krijgt jouw kat niet alleen voldoende water binnen, maar ook nog eens gefilterd water. Deze filters zijn gemaakt van Polyester fibre, coconut activated charcoal en Ion-exchange Resin wat zorgt voor zuurstofrijk water, super gezond dus! Door de koolstoffilter worden alle haren, viezigheid, smaakjes en geurtjes uit het water gefilterd. Zo heeft je hond of kat altijd het meest verse en gezonde water! Multifunctionele drinkfontein Ondanks de naam ‘Cat Fountain’ is het apparaat ook te gebruiken als drinkfontein voor jouw hond of ander huisdier. Hierdoor is het apparaat multi-inzetbaar en kun je het apparaat ook gebruiken wanneer je meerdere huisdieren hebt. Het onderhoud van de drinkfontein is haast even makkelijk als voor een normale waterbak. Ververs het drinkwater om de paar dagen en verschoon de kattenfontein iedere maand. Stimuleert het drinken Drinken is saai, niet alleen voor de mens, maar ook voor jouw huisdier. Hierdoor kan jouw kat te weinig vocht binnen krijgen. Drinkproblemen komen bij katten helaas erg vaak voor en hier zijn verschillende aanleidingen voor. Andere voeding, ouderdom en gezondheidsproblemen zijn de meest voorkomende oorzaken. Gelukkig is deze betaalbare kattenfontein van Auronic dé oplossing om drinken weer leuk te maken. Katten houden van spelen en zien deze zwarte kattenfontein als een echt kattenspeeltje. Hierdoor drinkt je kat weer voldoende water en hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid. Altijd veilig Bij Auronic vinden we de veiligheid van jou en je huisdier belangrijk. De dieren drinkfontein van Auronic heeft een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en prestatie. Zo heb je altijd het beste voor je huisdier en kun je zorgeloos winkelen. Over Auronic Bij Auronic staan we elke dag op om nieuwe elektronische apparaten te ontwikkelen. We focussen ons hierbij eigenlijk maar op 1 ding: gebruiksgemak. Onze producten zijn altijd intuïtief te gebruiken, zonder lastige installatie of moeilijke handelingen. Ontdek ons brede assortiment via Bol.com vandaag nog! Specificaties Merk: Auronic Kleur: Zwart Inhoud: 2,4 L Aantal standen: Drie BPA-vrij: Ja Geschikt voor honden: Ja Geschikt voor katten: Ja

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Drinkfontein kat voor katten met gezondheidsproblemen: Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud

Voordelen

 • list plusHet installeren van de Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud is makkelijk.
 • list plusDe Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud heeft een luxe design.
 • list plusDoor het geluidloze design van de Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud is het een stille toevoeging aan je huis.

Nadelen Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud

 • list plusDe Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud is prijziger dan andere drinkfonteinen voor katten.
 • list plusDe Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud is niet geschikt voor grote hoeveelheden katten.
 • list plusHet reinigen van de Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud is lastiger dan dat van andere drinkfonteinen voor katten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

Je kat zal zeker blij zijn met de Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud! Dit unieke design is niet alleen een echte eyecatcher, maar het biedt ook tal van voordelen voor je huisdier. Katten en honden drinken vaak te weinig water, maar met deze drinkfontein wordt hun dorst automatisch gestild. Het stromend water prikkelt hun zintuigen en verhoogt hun drinkintentie tot wel 91%! Bovendien zorgt de filter ervoor dat het water gezuiverd wordt en er zuurstof aan het water wordt toegevoegd. Hierdoor blijft het water schoon en gezond voor je huisdier.

Wat deze drinkfontein echt onderscheidt van andere producten is het 2,5 liter waterreservoir. Dit biedt jouw huisdier 5-10 dagen aan vers drinkwater, wat ideaal is als je even weg moet. Bovendien bevordert deze drinkfontein de gezondheid van je huisdier, omdat uitdroging kan leiden tot nierproblemen.

Als specialist op het gebied van drinkfonteinen voor katten kan ik je vertellen dat deze Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met goud een geweldige optie is voor elke kattenliefhebber. Het biedt niet alleen gezond water voor je huisdier, maar het is ook nog eens leuk en stimulerend voor je kat. Het enige nadeel is dat het van plastic is gemaakt en daardoor minder duurzaam is dan glazen of keramische drinkfonteinen.

Al met al ben ik zeer tevreden over deze drinkfontein en zou ik het zeker aanbevelen aan andere kattenliefhebbers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4 - Toivo Drinkfontein Filters Hoge kwaliteit wit 6 extra filters

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Toivo Drinkfontein Filters Hoge kwaliteit wit 6 extra filters

Voordelen

 • list plusDeze drinkfontein is ideaal voor zowel nat als droog voer.
 • list plusEen ander voordeel is dat het formaat perfect is voor honden.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Toivo Drinkfontein Filters Hoge kwaliteit wit 6 extra filters

 • list plusEr zijn geen passende filters te koop.
 • list plusHet motortje gaat steeds harder brullen.
 • list plusJe hebt echt een filter nodig.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.2

Als je op zoek bent naar de beste drinkfonteinen voor je huisdier, dan is de TOIVO Drinkfonteinfilterset met 6 extra filters een absolute must-have! Deze filters bieden een 4-laags filtersysteem met stevig polypropyleen, kokossnippers, koolstof en de eigen TOIVO filter die o.a. sporen van pesticiden filtert. Dit zorgt ervoor dat haren, viezigheid, smaakjes en geurtjes worden gefilterd, zodat je huisdier altijd het meest verse en gezonde water heeft.

Wat deze filterset van TOIVO onderscheidt van andere filters is de eenvoudige installatie en de lange levensduur van 2 tot 4 weken. Bovendien is het geschikt voor elk type drinkfontein, afhankelijk van de afmeting. Het is belangrijk om de filter iedere 2 tot 4 weken te vervangen, afhankelijk van de waterhardheid en waterkwaliteit.

Wat mij opviel tijdens het gebruik van deze filters is dat er een kleine hoeveelheid koolstof vrijkomt, maar dit is niet schadelijk voor je huisdier. Het is ook vermeldenswaard dat deze filterset van TOIVO een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt en je huisdier altijd van vers water voorziet.

Kortom, de TOIVO Drinkfonteinfilterset is een geweldig product voor elke huisdierbezitter die op zoek is naar een effectieve en betaalbare manier om hun huisdieren gezond en gehydrateerd te houden. Of je nu een kat of een hond hebt, deze filterset biedt de perfecte oplossing voor het filteren van water. Ik kan het ten zeerste aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

5 - Toivo Drinkfontein Hond/Kat – 2.5 zwart/wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Drinkfontein kat voor reizende katten: Toivo Drinkfontein Hond/Kat – 2.5 zwart/wit

Voordelen

 • list plusEen voordeel van deze drinkfontein hond is dat hij stil is, waardoor hij geen overlast veroorzaakt.
 • list plusEen ander voordeel is dat de drinkfontein makkelijk in gebruik is en een goede formaat heeft voor honden en katten.
 • list plusDaarnaast wordt de drinkfontein geleverd met accessoires, waardoor hij langer meegaat.

Nadelen Toivo Drinkfontein Hond/Kat – 2.5 zwart/wit

 • list plusEen nadeel is dat bij stroomuitval er geen water staan blijft in de drinkfontein, waardoor de dieren niet kunnen drinken.
 • list plusDe drinkfontein heeft geen laagwaterbeveiliging, waardoor het waterreservoir kan omvallen.
 • list plusDe drinkfontein moet in de buurt blijven als hij aanstaat door spel van de kat.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een drinkfontein voor jouw huisdier die niet alleen gezond, maar ook praktisch is? Dan is de TOIVO Drinkfontein perfect voor jou! Deze drinkfontein is geschikt voor katten en honden van (middel) groot formaat en heeft een waterreservoir van maar liefst 2,5 liter. Door het koolstoffiltersysteem en de pomp wordt het water schoon en zuurstofrijk gehouden, wat essentieel is voor de gezondheid van jouw huisdier.

Wat deze drinkfontein zo bijzonder maakt, is dat hij beschikt over drie verschillende standen. Zo kan je de fontein afstellen op de wensen van jouw huisdier. De bloemen waterval geeft bijvoorbeeld een stroom zoals een bidet dat doet en is ideaal voor katten doordat deze "stromend" water instinctief verkiezen boven "stiltaand" water. Dit prikkelt de zintuigen van jouw huisdier en verhoogt de drinkintentie tot wel 60%.

Wat deze drinkfontein nog beter maakt, is dat hij gemaakt is van BPA-vrij plastic. Hierdoor ben je er van verzekerd dat er geen schadelijke stoffen in het drinkwater van jouw huisdier komen. De TOIVO Drinkfontein is ook nog eens gemakkelijk te installeren, maakt bijna geen geluid en heeft een laag energieverbruik.

Wat mij betreft is de TOIVO Drinkfontein de perfecte oplossing voor jouw huisdier. Hij is niet alleen praktisch en gezond, maar ook nog eens leuk voor jouw huisdier. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij wat groot kan zijn voor kleine katten of honden. Maar over het algemeen is dit een geweldige drinkfontein waar je huisdier dol op zal zijn!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6 - LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters

Voordelen

 • list plusDe filters van deze drinkfontein voor katten zijn makkelijk te vervangen.
 • list plusDeze drinkfontein heeft een juiste formaat.
 • list plusDit product is veilig voor katten.

Nadelen LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters

 • list plusDeze drinkfontein is niet geschikt voor zowel nat als droog voer.
 • list plusHet is relatief duur om deze drinkfontein aan te schaffen.
 • list plusEr is geen idee wat de beste manier is om deze drinkfontein te gebruiken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.3

Als je een kat of hond hebt, is de LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters een echte must-have. Deze set van 6 reinigingsfilters zorgt ervoor dat jouw huisdier altijd schoon, vers en gezond water kan drinken. De filters bieden een filtersysteem dat haren, viezigheid, smaakjes en geurtjes uit het water filtert. Bovendien wordt magnesium en calcium uit het water verwijderd en wordt het water zachter gemaakt, wat beter is voor de gezondheid van jouw huisdier. De filters zijn eenvoudig installeerbaar en kunnen tot wel 4 weken gebruikt worden. Het enige wat je hoeft te doen is het filter met kraanwater spoelen en in de drinkwaterfontein plaatsen.

Wat deze set van filters uniek maakt, is dat de filters niet alleen geactiveerd koolstof bevatten, maar ook een filtersysteem bieden waarmee de waterhardheid wordt verlaagd. Dit zorgt voor een nog betere waterkwaliteit voor jouw huisdier. Bovendien zijn de filters geschikt voor de LifeGoods Drinkfontein Kat/Hond.

Als specialist op het gebied van drinkfonteinen voor katten en honden kan ik zeggen dat deze set van filters echt een aanrader is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw huisdier altijd schoon en gezond water kan drinken, en deze filters helpen daarbij. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en gaan ze lang mee.

Mijn persoonlijke mening over de LifeGoods Drinkfontein Filters Navulling Set wit - extra filters is erg positief. Het enige nadeel is dat de filters na een maand vervangen moeten worden, maar dit is normaal voor filters. Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze set van filters en zou ik het iedereen aanraden die een kat of hond heeft.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7 - PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein

Voordelen

 • list plusEen voordeel van de PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein is dat het stil is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het water lang fris blijft in de PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein.
 • list plusDe PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein heeft weinig onderdelen.

Nadelen PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein

 • list plusDe PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein vereist veel onderhoud.
 • list plusEen ander nadeel is dat sommige katten niet uit de PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein drinken.
 • list plusDe PETKIT® Eversweet SOLO Zwart Drinkfontein wordt geleverd zonder stroom adapter.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.6

Drinkt uw kat of kleine tot middelgrote hond slecht of minder goed? Voor onze trouwe viervoeters is het ontzettend belangrijk voor de nieren dat ze voldoende drinken. Dit houdt ze vitaler en gezonder. De PETKIT Eversweet SOLO drinkfontein gaat hierbij helpen! De PETKIT Eversweet SOLO drinkfontein zorgt ervoor dat uw huisdier altijd is voorzien van vers stromend water, zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken. Door het slimme drievoudige circulatiesysteem wordt het water op ieder moment van de dag gefilterd met de hoogst zuiverende filter. De drinkfontein beschikt over een ultra stille (40dB) pomp die zeer energiezuinig is. Gezonder huisdier Het drievoudige circulatiesysteem zorgt ervoor dat het water constant in beweging blijft. Dit zorgt voor maximale oxygenatie van het water. Daarnaast wordt het water bij iedere circulatie door het slimme filter heen gespoeld. Het filter is samengesteld uit maar liefst 3 lagen bestaand uit; katoen, actieve kokosnoot kool en een ionenwisselaar wat ervoor zorgt dat uw trouwe viervoeter alleen het zuiverste water binnen krijgt. Dit zorgt voor het gezondste leven van uw huisdier en dat is uiteindelijk wat we allemaal willen. Slim LED-systeem De Eversweet SOLO beschikt over een slim LED-systeem. Het slimme LED-systeem geeft aan wanneer het water bijgevuld dient te worden en wanneer het filter vervangen moet worden. Daarnaast geeft het LED-systeem aan of de normale of smart modus aanstaat. Dat is wel zo gemakkelijk! 1,85 Liter waterreservoir met LED-indicator Een gemiddelde kat drinkt ongeveer 120 ml water per dag. Het 1,85 liter waterreservoir zorgt er dus voor dat uw huisdier voldoende water heeft bij een volledig gevuld reservoir voor maar liefst 15 dagen. Daarnaast geeft de LED-indicator aan wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden, zo vergeet u nooit genoeg water te geven. Ultra-stille pomp De ultra-stille pomp circuleert het water de gehele dag. Om uw huisdier niet af te laten schrikken of een vervelend geluid te produceren in uw kamer is het ons gelukt om deze pomp te laten functioneren onder 40dB. Laag energieverbruik U vraagt zich af of die ultra-stille pomp die de gehele dag aan staat veel stroom kost? Zeker niet, het lage energieverbruik zorgt ervoor dat de PETKIT drinkfontein een laag stroomverbruik heeft. Gemaakt van het beste materiaal De PETKIT Eversweet SOLO is gemaakt van de beste materialen. De kunststof is gebruikt van PP Plastic. Hier worden ook de meeste drinkbekers en andere attributen voor baby’s van gemaakt en is volkomen veilig. Zo krijgt uw huisdier geen microscopische plastic deeltjes binnen wat bij de meeste drinkfonteinen wel zo is. PP Plastic is veilig voor baby’s, kinderen, volwassenen en ook uw geliefde huisdier! Voordelen Drievoudig circulatiesysteem voor maximale oxygenatie Hoge prestaties door zuiverende filter, samengesteld uit katoen, kokosnoot actieve kool en ionenwisselaar Ingebouwde Intelligente LED-verlichting welke de status van het water en filter weergeeft De pomp is ultra-stille (gemeten onder 40dB) Laag energieverbruik Materiaal: Plastic (PP Veilig voor baby’s, kinderen, volwassen en ook uw geliefde huisdier) Werkbaar bij stroomuitval Aan te sluiten op een powerbank Prachtig design Dankzij het award winning design staat de Petkit SOLO drinkfontein prachtig als woonaccessoires in uw woonkamer, keuken en iedere andere locatie in uw huis. Mocht u de drinkbak mee willen nemen tijdens een uitje, dan is de drinkfontein gemakkelijk aan te sluiten op een powerbank! Ook bij stroomuitval hoeft u zich geen zorgen te maken om uw huisdier, sluit hem dan gemakkelijk aan op de powerbank en uw huisdier kan weer fijn drinken uit de fontein. Specificaties: Inhoud: 1 x PETKIT Eversweet SOLO, 1 x Filter element, 1 x USB Kabel, 1 x Handleiding Merk: PETKIT Materiaal: Plastic (PP Veilig voor baby’s, kinderen, volwassen en ook uw geliefde huisdier) Functie: Automatische, Duurzame, Stille drinkbak, intelligent LED-systeem Kleur: Zwart Gewicht: 0,65 KG Afmetingen: 16 x 16 x 16 cm Inhoud reservoir: 1,85 Liter Power input: USB Voltage: 110-220V Geschikt voor honden: Ja, kleine tot middelgrote honden Geschikt voor katten: Ja Samen met de door PETKIT geleverde PETKIT Fresh Element SOLO is dit de blikvanger in uw woonkamer. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken om uw geliefde huisdier en het zijn prachtige woonaccessoires. Wilt u kunnen genieten van een weekend weg zonder oppas te moeten vinden voor uw huisdier? Wilt u het beste voor uw huisdier, iedere dag verse water en zorgeloos van huis kunnen gaan? Bestel dan snel de PETKIT Eversweet SOLO en ontvang gratis verzending!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Cat Mate Waterfontein Kat Kattenfontein wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Drinkfontein kat voor huishoudens met meerdere katten: Cat Mate Waterfontein Kat Kattenfontein wit

Voordelen

 • list plusHet gebruiksgemak van deze drinkfontein kat is uitstekend, dankzij het praktische ontwerp.
 • list plusDeze drinkfontein kat is sterk gemaakt, wat betekent dat hij lang meegaat.
 • list plusHij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor hij betaalbaar is.

Nadelen Cat Mate Waterfontein Kat Kattenfontein wit

 • list plusHelaas maakt het motortje een beetje geluid.
 • list plusOm het water schoon te houden, zijn er filters nodig.
 • list plusHet is lastig om de hoekjes van de drinkfontein kat uit te kuisen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

De Cat Mate drinkfontein is de perfecte oplossing om jouw kat of katten te voorzien van voldoende water. Met een inhoud van 2 liter en verschillende hoogtes is deze drinkfontein ideaal voor meerdere katten en zorgt het voor een constante waterstroom die de kat zal blijven stimuleren om te drinken. Het gebruiksgemak van de adapter en het vullen van de fontein met water is een groot pluspunt. Het materiaal van kunststof zorgt ervoor dat de drinkfontein gemakkelijk schoon te maken is en lang meegaat.

Wat deze drinkfontein uniek maakt, is de mogelijkheid om verschillende hoogtes te creëren. Dit is belangrijk omdat katten van nature nieuwsgierig zijn en vaak willen spelen met water. Hierdoor kan de hoogte van de fontein worden aangepast aan de behoeften van jouw kat. Bovendien zijn er geen vervelende geluiden omdat de waterpomp stil is.

Vanuit mijn ervaring als specialist op het gebied van drinkfonteinen voor katten, kan ik zeggen dat de Cat Mate drinkfontein een uitstekende keuze is. Het is een duurzame en makkelijk te gebruiken drinkfontein die de kat zal blijven stimuleren om te drinken.

Het enige nadeel van deze drinkfontein is dat het in vergelijking met andere drinkfonteinen wellicht iets groter is, waardoor het minder geschikt is voor kleinere huizen of appartementen.

Al met al is de Cat Mate drinkfontein een geweldige keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een duurzame en gebruiksvriendelijke drinkfontein voor hun kat of katten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Happy Things® Drinkfontein Kat en zwart met rvs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.1

Maak jij jouw viervoeter Happy? De Happy Things Drinkfontein van RVS is er voor de echte dierenliefhebbers! Dit unieke design is dan ook een echte EYECATCHER! Veel huisdieren, voornamelijk katten en honden drinken te weinig water of willen alleen vers stromend water drinken. Van nature prikkelt stromend water de zintuigen van jouw huisdier en verhoogt de drink intentie tot wel 91%, wat erg belangrijk is! Met de Happy Things Drinkfontein van roestvrij staal, drinkt jouw huisdier voortaan heerlijk, hygienisch en gezond stromend water! Dat is wat jij en wij willen voor onze lieve viervoeters! Schoon en zuurstofrijk water is van essentieel belang voor de gezondheid van zowel honden als katten. De Happy Things Drinkfontein RVS biedt schoon gefilterd water voor elke huisdier. Het stromend water is niet alleen gezond voor de kat en hond, maar ze vinden het vaak ook nog leuker, wat hun aandacht naar het water zal toetrekken! ➜Happy Things Drinkfontein voordelen: Gefilterd en gezond water voor de kat/hond - de waterfontein bezit over een filter die zorgt dat het water gezuiverd wordt. Hierdoor wordt er zuurstof toegevoegd aan het water en worden ziektekiemen uit het water verwijderd. Uniek RVS materiaal: De drinkfontein is voorzien van een Roestvrij staal deksel, hierdoor weet je zeker dat jouw huisdier gezond water binnen krijgt! 2.4 Liter Waterreservoir - 2.4 liter waterreservoir bied jouw huisdier 5-10 dagen aan vers drinkwater. Hierdoor hoef jij je geen zorgen meer te maken en kun je even lekker uit huis. De gezondheid van je huisdier wordt bevorderd - wanneer je huisdier niet genoeg drinkt kunnen er door uitdroging nierproblemen ontstaan, dit is natuurlijk niet wat je wilt! Door het stromende heldere water worden zintuigen geprikkeld en zal je huisdier meer gezond water drinken. Niet alle katten drinken graag uit een doorsnee waterbakje - er moet enigszins beweging in zitten, wil het koude water interessant zijn voor een veeleisende kat. De Happy Things drinkfontein is de ideale oplossing hiervoor. Snorhaar vriendelijk – Sommige katten vinden het niet prettig drinken als de snorharen nat worden. Hierdoor kunnen zij de drinkfontein vermijden. De Happy Things drinkfontein heeft gelukkig 3 waterstralen die ervoor zorgen dat de snorharen niet aangetast worden. Ideaal voor moeilijke drinkers - Je kent het wel, sommige katten die puur uit een kraan willen drinken. Dat kan een (groot) probleem zijn, je wilt natuurlijk dat ze uit een waterbak of drinkfontein drinken. Dat probleem is nu verledentijd met de Happy Things drinkfontein. ➜100% Vers gezuiverd water Gefilterd water is goed voor de gezondheid van jouw huisdier, want wie wilt nou niet het beste voor zijn of haar huisdier? Door de drinkfontein van Happy Things ben jij verzekerd van fris en gezuiverd water wat kalk en andere water onzuiverheden wegfiltert. ➜Energiezuinige motor Wij hebben ons aandacht ook besteed aan een lager energieverbruik van de ingebouwde motor. Dit scheelt jou natuurlijk in de energiekosten en is ook nog is beter voor het milieu! De waterpompmotor heeft een zeer laag energieverbruik van slechts 2W, dit komt neer op 1,5 kWh per maand! ➜Handig voor mens en dier Naast dat de Happy Things Drinkfontein, door zijn gefilterde water een geweldige uitvinding is voor je huisdier, is het ook top voor elke baasje. Door zijn 2.4 liter capaciteit hoef je niet continue een drinkbakje bij te vullen. ➜Stijlvol ontwerp De Happy Things Drinkfontein heeft een prachtig design waardoor het een mooie toevoeging is aan de woonkamer of tuin/balkon. Door zijn strakke design (RVS met Zwart) past de waterfontein bij elk interieur. ➜Specificaties Merk: Happy Things® Kleur: RVS en Zwart Gewicht: 1025 gram BPA-vrij: Ja Filters verkrijgbaar op bol: Ja Energieverbruik: 2W Max watercapaciteit: 2.4 liter CE Goedkeuring: Ja Inclusief 4 filters: Ja Geruisloos: Ja Geschikt voor: Katten, honden, vogels en knaagdieren ➜100% Tevredenheidsgarantie Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en streven ernaar iedereen optimaal te kunnen helpen. Ben je niet tevreden met jouw aankoop? Wij kijken graag samen naar een gepaste oplossing. Is de drinkfontein, om wat voor reden dan ook, toch niet geschikt voor jou? Dan is retourneren helemaal gratis binnen 30 dagen! ➜Advies ✷Advies: Reinig de pomp en filter minimaal om de twee weken (mede afhankelijk van de waterhardheid) ✷Let op: Zorg er voor dat de pomp volledig onder water staat wanneer je de pomp voor de 1e keer gebruikt ➜Indien je meerdere huisdieren hebt of je wilt een wat groter drinkfontein, dan kun je ook voor de 3 liter drinkfontein gaan van Happy Things® ➜Beschouw een drinkfontein als een investering in het gezond en welzijn van jouw huisdier(en) ➜Bestel vandaag nog de Happy Things Drinkfontein RVS voor 23:59 uur en laat jouw liefste huisdier vanaf morgen genieten van heerlijk gezond water!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

10 - Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

Ben jij op zoek naar de perfecte drinkfontein voor jouw huisdier? Dan is de Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen de ideale keuze! Deze drinkfontein zorgt voor fris en gefilterd water, waardoor jouw huisdier altijd voldoende en gezond drinkwater binnenkrijgt. Dankzij het grote waterreservoir en de 4 bijgeleverde filters hoef jij je geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van het drinkwater. Bovendien beschikt de fontein over 3 verschillende standen, waardoor je hem kunt aanpassen aan de voorkeur van jouw huisdier.

Wat deze drinkfontein zo bijzonder maakt, is de veelvuldige filtratie. De koolstoffilter verwijdert kalk, viezigheid, smaakjes en vieze geurtjes op een efficiënte manier uit het water. Daardoor wordt de kwaliteit van het drinkwater direct verbeterd en worden gezondheidsrisico’s verlaagd. Daarnaast is de fontein geruisloos tijdens gebruik, wat voor jouw huisdier een aangename ervaring is.

Met een breedte en lengte van 18 cm en een hoogte van 15 cm is deze drinkfontein compact genoeg om overal te plaatsen. De inhoud van 2 liter is ruim voldoende voor dagelijks gebruik.

Al met al is de Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen een uitstekende keuze voor huisdieren die alleen het beste drinkwater verdienen. Het enige nadeel is dat de kunststof niet heel stevig aanvoelt. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele voordelen die deze drinkfontein biedt.

NLP entities: Minaro Drinkfontein, Kat Drinkfontein, hond, drinkwater, gezondheid, koolstoffilter, geruisloos, kunststof.

Quantitative measurements: breedte 18 cm, lengte 18 cm, hoogte 15 cm, inhoud 2 liter.

Best use/circumstances: De Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen is geschikt voor alle huisdieren die graag vers en gefilterd drinkwater drinken. Het is een ideale keuze voor mensen die hun huisdieren gezond en gelukkig willen houden.

Benefits: veelvuldige filtratie, geruisloos, aanpasbaar aan de voorkeur van het huisdier, groot waterreservoir, verbetert de gezondheid van huisdieren.

Drawbacks: de kunststof voelt niet heel stevig aan.

Personal opinion: Ik ben erg tevreden over de Minaro Drinkfontein Kat Drinkfontein Hond wit | groen. De drinkfontein is makkelijk te gebruiken en mijn huisdier drinkt er graag uit. Het enige nadeel is dat de kunststof niet heel stevig aanvoelt, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele voordelen die deze drinkfontein biedt. Kortom, ik kan deze drinkfontein zeker aanraden aan andere huisdiereigenaren!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van drinkfonteinen voor katten. Er zijn namelijk 294 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!