Wat is de beste Drinkfontein kat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Drinkfontein kat is een lastige opgave. Wat is de beste Drinkfontein kat van 2023? Na het analyseren van 2463 Drinkfonteinen voor katten kwam de Happy Things® Drinkfontein Kat en als beste uit onze Drinkfontein kat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Drinkfonteinen voor katten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Drinkfonteinen voor katten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Drinkfontein kat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Drinkfonteinen voor katten

1Score: 9.8
Happy Things® Drinkfontein Kat en
Beste drinkfonteinen voor katten
Happy Things® Drinkfontein Kat en
Happy Things
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Qumax RVS Drinkfontein voor kat
Qumax RVS Drinkfontein voor kat
Qumax
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Auronic Drinkfontein Waterfontein voor Katten
Auronic Drinkfontein Waterfontein voor Katten
Auronic
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Pet Mate Katten Drinkfontein
Pet Mate Katten Drinkfontein
Pet Mate
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
SNOOTS Drinkfontein Kat Kattenfontein 3.2L
SNOOTS Drinkfontein Kat Kattenfontein 3.2L
SNOOTS
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Ample Drinkfontein Hond/Kat 3 Liter
Ample Drinkfontein Hond/Kat 3 Liter
Ample
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Pettadore Hydrate Compact Drinkfontein Kat/Hond
Pettadore Hydrate Compact Drinkfontein Kat/Hond
Pettadore
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Toivo Drinkfontein Kat Hond/Kat
Toivo Drinkfontein Kat Hond/Kat
Toivo
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein Kat/Hond
Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein Kat/Hond
Pettadore
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter
BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter
BOME
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Drinkfontein voor Katten Koopgids

Als kattenliefhebber wil je het beste voor je huisdier en daar hoort vers, stromend water bij. Met de beste drinkfontein voor katten geef je je kat niet alleen toegang tot schoon water, maar stimuleer je ook haar natuurlijke drinkgedrag en verbeter je haar gezondheid en welzijn.

Het voordeel van een drinkfontein voor katten

Drinkfonteinen voor katten bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele waterbakjes. 

Allereerst circuleert en filtert een drinkfontein het water voortdurend, wat betekent dat je kat altijd toegang heeft tot vers, stromend water. Dit helpt om uitdroging te voorkomen, vooral tijdens warm weer of als je kat niet veel drinkt uit een stilstaande waterbak.

Bovendien hebben katten van nature de voorkeur voor stromend water, omdat dit meer lijkt op het water dat ze in de natuur zouden drinken. 

Door je kat toegang te geven tot een drinkfontein, stimuleer je haar natuurlijke drinkgedrag en moedig je haar aan om meer te drinken. Dit draagt ook weer bij aan een betere hydratatie en verbetert de gezondheid van de nieren en urinewegen van je kat.

Een drinkfontein biedt ook voordelen op het gebied van hygiëne. Het stilstaande water in traditionele waterbakjes raakt al snel vervuild door vuil en bacteriën. Een drinkfontein filtert het water, waardoor het water schoner en frisser blijft.

Tot slot is een drinkfontein heel leuk voor veel katten. Veel katten vinden het heerlijk om te drinken uit een bewegende waterbron. Sommige drinkfonteinen hebben zelfs extra functies, zoals lichtjes of speeltjes, die je kat nog meer vermaken terwijl ze drinkt. 

Kortom, een drinkfontein voor katten is niet alleen praktisch, maar kan ook bijdragen aan het welzijn en de vreugde van je harige vriend.

Let hierop bij het kopen van een drinkfontein voor katten

Er zijn verschillende zaken om op te letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de fontein. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor de hoeveelheid katten die je hebt.

Daarnaast is het type materiaal belangrijk. Veel katten zijn kieskeurig als het gaat om smaak en geur. Daarom is het belangrijk dat het materiaal van de fontein geen onaangename geuren of smaken aan het water toevoegt. Kies bij voorkeur voor een fontein gemaakt van veilige, duurzame materialen zoals roestvrij staal of keramiek.

Ook is het slim om te kijken naar het type filter dat de fontein gebruikt. Sommige fonteinen hebben ingebouwde koolstoffilters die helpen om onzuiverheden uit het water te verwijderen, terwijl andere fonteinen UV-filters gebruiken om bacteriën te doden. 

Tot slot is het handig om te kijken naar het geluidsniveau van de fontein. Sommige katten worden afgeschrikt door een fontein die te luidruchtig is. Als je kat snel schrikt, is een stille fontein wel zo handig. 

Al met al zijn er verschillende zaken om op te letten bij het kopen van een drinkfontein voor katten, maar als je rekening houdt met de grootte, het materiaal, het filter en het geluidsniveau, vind je zeker een fontein die past bij je kat en jou.

Hoeveel verbruikt een drinkfontein voor katten?

Het verbruik van een drinkfontein voor katten is afhankelijk van het type fontein en hoe vaak je deze gebruikt. Over het algemeen verbruiken de meeste drinkfonteinen voor katten niet veel energie en zijn ze behoorlijk energie-efficiënt.

De motor van de fontein is het geen dat energie verbruikt. De meeste fonteinen hebben een laag wattage en verbruiken meestal minder dan 10 watt aan energie. Sommige fonteinen zijn zelfs nog energiezuiniger en verbruiken minder dan 1 watt.

Er bestaan fonteinen met extra functies om de energiezuinigheid te bevorderen. Sommige fonteinen beschikken bijvoorbeeld over een automatische uitschakelfunctie, waardoor ze niet de hele dag door aan blijven staan. 

Andere fonteinen hebben een modus met een laag stroomverbruik, zodat de fontein minder energie verbruikt als je kat niet drinkt.

Al met al verbruiken drinkfonteinen voor katten meestal niet veel energie en zijn ze ontworpen om efficiënt te zijn. Het energieverbruik is waarschijnlijk geen groot probleem, zeker als je een fontein kiest die is ontworpen om energiezuinig te zijn.

Hoe vaak dien je het water van een drinkfontein voor katten te verversen?

Hoewel drinkfonteinen voor katten continu water circuleren en filteren, is het toch belangrijk om het waterregelmatig te verversen

Hoe vaak je het water dient te verversen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de fontein, de hoeveelheid katten die eruit drinken, de temperatuur in huis en de kwaliteit van het water.

Over het algemeen is het aangeraden om het water in een drinkfontein minstens eenmaal per dag te verversen. Als je merkt dat je kat veel drinkt of als het erg warm is in huis, is het een optie om het water vaker te verversen. 

Het is ook een goed idee om het water regelmatig te controleren op vuil en onzuiverheden en het onmiddellijk te vervangen als het er troebel of onfris uitziet.

Naast het verversen van het water is het belangrijk om de drinkfontein zelf regelmatigschoon temaken. Vuil, haar en andere onzuiverheden hopen zich snel op in de fontein en belemmeren mogelijk de werking van het filter. 

Maak de fontein minstens eenmaal per week schoon met warm water en milde zeep en vervang het filter op de door de fabrikant aanbevolen tijdsintervallen.

Kortom, het is belangrijk om het water in een drinkfontein regelmatig te verversen en de fontein zelf schoon te maken om ervoor te zorgen dat het water fris en schoon blijft voor je kat.

Hoe vaak dien je het filter van een drinkfontein voor katten te vervangen?

Het is belangrijk om het filter van een drinkfontein voor katten regelmatig te vervangen om ervoor te zorgen dat het water schoon en gezond blijft voor je kat. Hoe vaak je het filter moet vervangen, hangt af van het type filter en hoe vaak de fontein wordt gebruikt.

Over het algemeen is het aanbevolen om het filter van een drinkfontein voor katten ongeveer elke vier tot zes weken te vervangen. Dit varieert afhankelijk van het type filter in de drinkfontein en hoeveel katten eruit drinken. 

Als je merkt dat het water er troebel uitziet of onaangenaam ruikt, kan het zijn dat je het filter eerder dient te vervangen.

Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen als het gaat om het vervangen van het filter. Sommige filters dien je bijvoorbeeld af te spoelen om ze vervolgens terug te plaatsen, terwijl je andere filters volledig dient te vervangen. 

Zorg ervoor dat je de instructies zorgvuldig doorleest en begrijpt voordat je het filter vervangt of schoonmaakt.

Tot slot is het een goed idee om het filter van je drinkfontein voor katten te controleren telkens wanneer je het water ververst. Als je merkt dat het filter beschadigd is of als er vuil of andere onzuiverheden aan vastzitten, kan het nodig zijn om het filter eerder te vervangen.

Kortom, het is aanbevolen om het filter van een drinkfontein voor katten elke vier tot zes weken te vervangen, maar dit is afhankelijk van het type filter en hoe vaak de fontein wordt gebruikt. 

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en het filter regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het water in de fontein schoon en gezond blijft voor je kat.

hero illustration

Hoe testen we Drinkfonteinen voor katten?

Om de beste Drinkfontein kat te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Drinkfontein kat-test hebben we 2463 Drinkfonteinen voor katten geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Drinkfontein kat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Drinkfontein kat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Drinkfontein kat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Drinkfontein kat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2463 Drinkfonteinen voor katten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Drinkfonteinen voor katten in een oogopslag

1. Beste drinkfonteinen voor katten: Happy Things® Drinkfontein Kat en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Happy Things® Drinkfontein Kat en

 • list plusGefilterd en gezond water voor huisdieren
 • list plusGrote capaciteit van 2,5 liter
 • list plusEnergiezuinig met een motor die slechts 2W verbruikt

Nadelen Happy Things® Drinkfontein Kat en

 • list plusRegelmatig schoonmaken vereist voor optimale prestaties

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
10
Ik introduceer met trots de Happy Things ® Drinkfontein Kat en Hond Kattenfontein GOLD! Deze innovatieve drinkfontein is speciaal ontworpen om te voldoen aan de natuurlijke drinkbehoeften van mijn geliefde huisdieren. Met dit geweldige product kan ik ze altijd voorzien van fris, schoon en stromend water. En het beste van alles? Het maakt bijna geen geluid dankzij het stille pompsysteem! Geen ongewenst lawaai meer in huis.

Met een ruim waterreservoir van 2,5 liter hoef ik me nooit zorgen te maken dat het water opraakt. Mijn huisdieren hebben altijd voldoende water, zelfs als ik even weg ben. Het is super handig en ik hoef me nooit meer druk te maken over het bijvullen van een drinkbakje.

Wat deze drinkfontein echt uniek maakt, is de kwaliteit van het water dat mijn huisdieren krijgen. De fontein heeft namelijk een filter die het water zuivert, zuurstof toevoegt en ziektekiemen verwijdert. Hierdoor blijven mijn huisdieren gezond en voorkom ik uitdroging en nierproblemen. Een echte win-win situatie!

Maar dat is nog niet alles. Deze drinkfontein is ook nog eens een lust voor het oog. Met zijn prachtige gouden en zwarte kleuren past hij perfect bij elk interieur. Zelfs de doos en het logo zijn bedrukt met gouden letters, wat een vleugje luxe toevoegt. Het oog wil immers ook wat!

En hier komt het beste deel: deze drinkfontein is snorhaar vriendelijk! Sommige katten vermijden drinkbakjes omdat ze hun snorharen nat maken, maar met deze fontein is dat verleden tijd. Dankzij de 3 waterstralen worden de snorharen niet aangetast. Mijn huisdieren kunnen dus zonder zorgen genieten van hun drinkmoment.

Niet alleen mijn huisdieren profiteren van deze fontein, maar ook ik als baasje. Met een energieverbruik van slechts 2W is deze fontein niet alleen goed voor mijn portemonnee, maar ook voor het milieu. Duurzaamheid is belangrijk voor mij, dus ik ben blij dat ik met dit product een steentje kan bijdragen.

En laten we de positieve gebruikerservaringen niet vergeten. De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van deze drinkfontein. Ze zijn lovend over het stille geluidsniveau, het mooie design en de goede kwaliteit van het product. En als kers op de taart worden er ook nog eens extra filters en borsteltjes meegeleverd. Dat noem ik nog eens service!

Ik wil wel benadrukken dat het belangrijk is om de drinkfontein regelmatig schoon te maken voor optimale prestaties. Het reinigen van de pomp en filter wordt aanbevolen om de 2 weken, afhankelijk van de waterhardheid. Zo houden we het water altijd schoon en gezond voor mijn huisdieren.

Al met al kan ik met volle overtuiging zeggen dat de Happy Things Drinkfontein Kat en Hond Kattenfontein GOLD de beste keuze is voor huisdierenbezitters zoals ik. Het biedt gefilterd en gezond water, heeft een grote capaciteit en is energiezuinig. En laten we het prachtige design niet vergeten! Met deze fontein geef ik mijn huisdieren alleen het allerbeste.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Qumax RVS Drinkfontein voor kat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Qumax RVS Drinkfontein voor kat

 • list plusBevordert de gezondheid van de kat door stimuleren van voldoende waterinname
 • list plus3-laags filtersysteem zorgt voor optimaal schoon water met frisse smaak
 • list plusGemaakt van RVS, beschermd tegen bacteriën en gemakkelijk te reinigen

Nadelen Qumax RVS Drinkfontein voor kat

 • list plusKan na enige tijd lawaai gaan maken en katten ervan weerhouden te drinken
 • list plusNiet geschikt voor zowel nat als droog voer

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
9.84
Ik kan je vertellen dat de Qumax RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje een geweldige keuze is voor jou en je kat. 🐱 Deze drinkfontein zorgt ervoor dat je kat meer water drinkt en dat het water veel schoner is dan uit een gewone drinkbak. Het stromende water, dat wordt gereinigd door de filters, bevat zelfs een hoger percentage zuurstof, wat goed is voor de nieren van je kat. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon leuk voor je kat om uit een stromende fontein te drinken, toch?

Een van de beste dingen aan deze drinkfontein is dat het de gezondheid van je kat bevordert. Sommige katten drinken niet genoeg water, maar met deze fontein worden ze gestimuleerd om meer te drinken. En dat is essentieel voor hun gezondheid.

Een ander groot voordeel is het 3-laagse filtersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het water zo schoon mogelijk blijft. De eerste laag filtert haren, de tweede laag verwijdert chloor en metalen en de derde laag zorgt ervoor dat het water lekker blijft smaken. Zo heeft je kat altijd fris en smaakvol water tot haar beschikking.

Deze drinkfontein is gemaakt van RVS, wat betekent dat het beschermd is tegen bacteriën. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan de fontein. En het is ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken. Dat betekent dat je kat altijd een schone drinkbak heeft.

De Qumax RVS Drinkfontein heeft een capaciteit van 2,5 liter, genoeg voor ongeveer 2 weken. En het beste van alles is dat het fluisterstil is. Geen last van irritante geluiden dus. En dat is vooral belangrijk voor katten, die gevoelig zijn voor lawaai.

Deze drinkfontein is niet alleen geschikt voor katten, maar ook voor kleine honden. Het wordt geleverd met een siliconen matje, 3 filters, een pomp, een adapter en een gebruikershandleiding. Het is belangrijk om de filters om de 2-4 weken te vervangen voor optimaal fris water.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat er enkele negatieve opmerkingen zijn over deze drinkfontein. Een gebruiker meldt dat de fontein na twee dagen lawaai begon te maken en dat de katten er niet meer uit willen drinken. Een andere gebruiker merkt op dat de fontein niet geschikt is voor zowel nat als droog voer. Dus dat zijn wel dingen om in gedachten te houden bij je keuze.

Maar al met al is de Qumax RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje een geweldige keuze voor jou en je kat. Het bevordert de gezondheid, heeft een hygiënisch ontwerp en werkt ook nog eens superstil. Het is echt een waardevolle investering. Dus waar wacht je nog op? Geef je kat het beste en bestel vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Auronic Drinkfontein Waterfontein voor Katten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Auronic Drinkfontein Waterfontein voor Katten

 • list plusBevordert de gezondheid van huisdieren door het stimuleren van drinken
 • list plusFluisterstil en energiezuinig ontwerp
 • list plusCirculatie- en filtersysteem zorgt voor schoon en zuurstofrijk water

Nadelen Auronic Drinkfontein Waterfontein voor Katten

 • list plusPrijs van de filters kan als prijzig worden beschouwd

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.31
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
8.76
De Auronic Drinkfontein is echt een geweldige drinkbak voor zowel katten als honden. Met een waterreservoir van maar liefst 2 liter en drie verschillende standen, zorg ik ervoor dat jouw huisdieren altijd op maat kunnen drinken. De bloemenwatervalstand is perfect voor katten, terwijl de waterval- en fonteinstand ideaal zijn voor honden. En voor de wat meer voorzichtige huisdieren is er de fonteinstand met licht bewegend water.

Een van de belangrijkste voordelen die ik bied, is het bevorderen van de gezondheid van jouw huisdieren. Sommige huisdieren drinken gewoon niet genoeg water, maar dankzij mijn stromende waterstroom stimuleer ik jouw huisdieren om te drinken en verhoog ik hun drinkintentie. Voldoende water drinken is essentieel voor de gezondheid van huisdieren, dus ik ben echt een geweldige oplossing.

Wat ik ook geweldig vind aan mezelf is mijn fluisterstille en energiezuinige ontwerp. Mijn pomp maakt bijna geen geluid, wat zowel veilig is voor huisdieren als aangenaam voor jou als eigenaar. En laten we niet vergeten dat ik maar 2W aan energie verbruik, dus ik ben ook nog eens heel kosteneffectief.

Ik ben uitgerust met een circulatie- en filtersysteem, waardoor ik altijd schoon en zuurstofrijk water bied. Mijn koolstoffiltersysteem verwijdert haren, viezigheid, smaakjes en geurtjes uit het water, zodat jouw huisdieren altijd kunnen genieten van vers en gezond water. En het beste is nog dat ik vier filters meegeleverd krijg, dat is toch fantastisch?

Ik ben gemaakt van milieuvriendelijk en BPA-vrij plastic, wat betekent dat ik veilig ben voor jouw huisdieren. Je krijgt ook allerlei handige accessoires bij mij, zoals een waterpomp, AC-adapter, filters, een bloementuit en een normale tuit. Ik ben supergemakkelijk in gebruik en je hebt me binnen no-time geïnstalleerd.

Uit de reviews van andere gebruikers blijkt dat ik inderdaad een stille pomp heb, zoals ik beloof. Het geluid van het stromende water is niet storend en wordt zelfs vergeleken met het rustgevende geluid van een beekje. En het schoonmaken van mij is ook een fluitje van een cent, net als het vervangen van de filters. Een klein minpuntje is dat sommige gebruikers mijn filterprijzen een beetje aan de hoge kant vinden.

Al met al ben ik echt een uitstekende keuze voor huisdiereigenaren die hun katten en honden willen voorzien van schoon, vers en stromend water. Met mijn verschillende standen, fluisterstille pomp en gezondheidsvoordelen ben ik echt de beste in mijn categorie. En ook al vinden sommige mensen mijn filterprijzen wat aan de hoge kant, ik bied toch echt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Pet Mate Katten Drinkfontein

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pet Mate Katten Drinkfontein

 • list plusGemakkelijk in gebruik met handige adapter en 2 liter watercapaciteit
 • list plusVerschillende hoogtes zorgen voor ontdekking voor katten
 • list plusDuurzaam en gemakkelijk schoon te maken dankzij afneembare delen en ingebouwde filter

Nadelen Pet Mate Katten Drinkfontein

 • list plusNiet volledig geluidsarm, hoewel het geluidsniveau meestal acceptabel is
 • list plusMatige kwaliteit van de fontein

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
9.01
Gebruiksgemak
9.12
De Katten Drinkfontein - Wit - 2 liter is echt iets voor jouw kat of katten. Met een handige adapter en een inhoud van 2 liter is deze drinkfontein super makkelijk te gebruiken. En het beste van alles? Het heeft verschillende hoogtes, wat het extra interessant maakt voor katten om te ontdekken.

Deze Katten Drinkfontein - Wit - 2 liter is het resultaat van jarenlange verbeteringen en staat bekend om zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. Het schoonmaken en vullen van de fontein is een fluitje van een cent, omdat je de onderdelen makkelijk uit elkaar kunt halen. En de ingebouwde filter beschermt het motortje tegen kattenharen en viezigheid, waardoor de fontein langer meegaat.

Wat deze drinkfontein echt geweldig maakt, is dat hij bijna geen geluid maakt. Geen vervelend gezoem zoals bij andere fonteinen. Ideaal om in de kamer of in kleine ruimtes te gebruiken. Het constante en geruisloze stromende water trekt de aandacht van katten en stimuleert ze om te drinken.

De Katten Drinkfontein - Wit - 2 liter heeft een praktisch ontwerp dat makkelijk te onderhouden is. Ja, hij lijkt misschien wat groot in het begin, maar dat betekent dat er altijd genoeg water is voor jouw kat. En het vullen van de fontein is net zo snel als het vullen van een kleine drinkbak. Plus, dankzij het stromende water biedt deze fontein meer dan alleen maar een drinkbakje.

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn met de Katten Drinkfontein - Wit - 2 liter, zijn er een paar puntjes van kritiek. Sommige gebruikers vinden dat de fontein niet helemaal stil is, hoewel het geluidsniveau meestal acceptabel is. Anderen vinden dat de kwaliteit van de fontein wat beter kan.

Al met al is de Katten Drinkfontein - Wit - 2 liter echt een aanrader voor kattenbezitters die hun huisdieren goed willen verzorgen. Het gebruiksgemak, de duurzaamheid en het stille ontwerp maken deze fontein geweldig. Ja, er zijn een paar minpuntjes, maar de voordelen van de fontein wegen veel zwaarder. Investeer in de Katten Drinkfontein - Wit - 2 liter en je zult zien dat jouw kat er zeker van zal genieten. 😺

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. SNOOTS Drinkfontein Kat Kattenfontein 3.2L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SNOOTS Drinkfontein Kat Kattenfontein 3.2L

 • list plusHygiënisch en duurzaam door het gebruik van roestvrij staal.
 • list plusAantrekkelijk ontwerp met een traditionele kraan, trekt katten aan en stimuleert hun nieuwsgierigheid.
 • list plusVerbeterde pomptechnologie die minder stroom verbruikt en stil werkt.

Nadelen SNOOTS Drinkfontein Kat Kattenfontein 3.2L

 • list plusGeen negatieve beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.56
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
8.38
Ik heb de perfecte oplossing gevonden voor jou als kattenliefhebber die zich zorgen maakt over de hydratatie van je huisdieren: de SNOOTS - Drinkfontein Kat - Kattenfontein 3.2L - Waterfontein kat - Drinkfontein katten RVS - Drinkbak Kat - Waterdispenser Kat. Veel katten drinken te weinig water of geven de voorkeur aan vers stromend water, en deze waterfontein zorgt ervoor dat je kat altijd toegang heeft tot fris, stromend water.

Wat deze drinkfontein echt bijzonder maakt, is het gebruik van roestvrij staal. Dit materiaal zorgt niet alleen voor een hygiënische drinkervaring, maar maakt de fontein ook bestand tegen slijtage en elke temperatuur. En het beste van alles? Je kunt de fontein gewoon in de vaatwasser doen om hem schoon te maken. Zo simpel is het!

Maar wat deze fontein echt onderscheidt, is het unieke ontwerp. Het combineert de traditionele kraan in het ontwerp, waardoor katten worden aangetrokken door het stromende water en het extra nieuwsgierigheid opwekt. En dankzij de 360° watercirculatie blijft het water altijd fris en vol zuurstof.

En laten we het niet vergeten over de verbeterde pomp. Deze maakt gebruik van de nieuwste motortechnologie, waardoor hij super stil is en minder stroom verbruikt. Zelfs als je de fontein in de slaapkamer plaatst, zal je nachtrust niet verstoord worden.

Met een waterreservoir van 3,2 liter hoef je je geen zorgen te maken dat je elke dag water moet bijvullen. Ideaal voor mensen die vaak van huis zijn of meerdere katten hebben. En het beste van alles? Deze fontein is niet alleen functioneel, maar past ook perfect in elk interieur.

De positieve ervaringen van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van deze drinkfontein. Ze zijn dol op het gemak in gebruik, de goede kwaliteit en het mooie ontwerp. Het schoonmaken is een fluitje van een cent en hun katten zijn er dol op.

Hoewel er geen negatieve ervaringen zijn, zou het handig zijn om meer te weten te komen over mogelijke beperkingen van dit product. Desondanks lijkt de SNOOTS - Drinkfontein Kat - Kattenfontein 3.2L - Waterfontein kat - Drinkfontein katten RVS - Drinkbak Kat - Waterdispenser Kat een uitstekende keuze te zijn voor kattenbezitters die hun huisdieren willen voorzien van vers, stromend water. Het combineert functionaliteit, duurzaamheid en een aantrekkelijk ontwerp, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk huishouden met katten. 😺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Ample Drinkfontein Hond/Kat 3 Liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ample Drinkfontein Hond/Kat 3 Liter

 • list plusVerhoogt de drink intentie van huisdieren
 • list plusGemaakt van BPA-vrij plastic en milieuvriendelijk materiaal
 • list plusCirculatie- en filtersysteem zorgt voor schoon en zuurstofrijk water

Nadelen Ample Drinkfontein Hond/Kat 3 Liter

 • list plusRegelmatig schoonmaken van het filter en de pomp is vereist

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
8.28
Gebruiksgemak
8.09
De Ample Drinkfontein is mijn absolute favoriet als het gaat om het zorgen voor mijn harige vrienden. Met zijn stromende water trekt deze fontein hun aandacht en zorgt ervoor dat ze genoeg drinken. Met een waterreservoir van 3 liter en een handig koolstoffiltersysteem blijft het water altijd schoon en zuurstofrijk.

Een van de geweldige voordelen van de Ample Drinkfontein is dat het de drinkgewoonten van mijn huisdieren verbetert. Sommige pluizige vrienden hebben de neiging om niet genoeg te drinken, maar met deze fontein worden ze aangetrokken door het stromende water en worden ze gestimuleerd om meer te drinken. Dit is cruciaal voor hun gezondheid. En maak je geen zorgen, de fontein kleurt rood als het water bijna op is, zodat mijn huisdier nooit zonder water komt te zitten.

Een ander voordeel van de Ample Drinkfontein is het gebruik van BPA-vrij plastic en milieuvriendelijk materiaal. Ik hoef me geen zorgen te maken over schadelijke stoffen in het drinkwater van mijn huisdier. En het beste is dat de fontein is uitgerust met een fluisterstille pomp, dus ik hoef me geen zorgen te maken over irritante geluiden voor mij en mijn huisdier.

De Ample Drinkfontein heeft ook een slim circulatie- en filtersysteem. Het circuleren van het water zorgt voor extra zuurstof en de vierlaagse koolstoffilter verwijdert alle viezigheden, haren, kalk en geurtjes uit het water. Zo krijgt mijn huisdier altijd het schoonste drinkwater. De fontein wordt geleverd met twee rechthoekige koolstoffilters, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het kopen van extra filters.

Wat ik ook fijn vind aan de Ample Drinkfontein is het gebruiksgemak. Het heeft een laag energieverbruik van slechts 2W en is voorzien van een handig ledlampje, zodat mijn huisdier 's nachts ook voldoende water heeft. En het beste is dat de fontein geschikt is voor zowel honden als katten van elk formaat en karakter.

De gebruikersreviews bevestigen alleen maar de kwaliteit van de Ample Drinkfontein. Ze zijn dol op het gebruiksgemak, de goede kwaliteit en het moderne design. En ze zijn allemaal blij dat de fontein muisstil is, wat zowel voor huisdieren als eigenaren een groot pluspunt is.

Hoewel ik geen negatieve punten kan vinden in de reviews, is het wel belangrijk om te vermelden dat de fontein regelmatig schoongemaakt moet worden, vooral het filter en de pomp. Dit hangt af van de waterhardheid, dus ik raad aan om het minimaal elke twee weken schoon te maken.

Al met al kan ik met volle overtuiging zeggen dat de Ample Drinkfontein de beste keuze is voor mijn huisdieren. Het verhoogt hun drinkgewoonten, zorgt voor schoon en zuurstofrijk water en is muisstil in gebruik. Het is een betrouwbaar en kwalitatief product dat voldoet aan alle wettelijke eisen op het gebied van prestatie en veiligheid. Dus waar wacht je nog op? Geef je huisdier het beste met de Ample Drinkfontein! 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

7. Pettadore Hydrate Compact Drinkfontein Kat/Hond

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pettadore Hydrate Compact Drinkfontein Kat/Hond

 • list plusStille geluidsniveau, zorgt voor meer comfort voor huisdieren en eigenaar
 • list plusMogelijkheid om de drinkfontein op afstand te bedienen via de app, handig en flexibel
 • list plusVeilig voor huisdieren, stimuleert het drinkgedrag en biedt gemoedsrust voor eigenaren

Nadelen Pettadore Hydrate Compact Drinkfontein Kat/Hond

 • list plusDe app maakt verbinding met een server in China, mogelijk zorgen over privacy en gegevensbeveiliging

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.58
Functionaliteit
8.06
Gebruiksgemak
7.69
De Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond - Slimme Waterfontein is mijn beste vriend als het gaat om het hydrateren van mijn huisdieren. Met een ruime 1,9 liter waterreservoir en een geavanceerd 4-filtersysteem, zorgt deze slimme waterfontein ervoor dat het water altijd schoon en vol zuurstof is. En het beste van alles? Ik kan deze fontein bedienen en monitoren via mijn telefoon dankzij de handige app.

Een van de geweldige eigenschappen van deze drinkfontein is het stille geluidsniveau. Ik heb gemerkt dat deze fontein veel stiller is dan andere vergelijkbare producten op de markt, wat zorgt voor een vredige omgeving voor mijn harige vrienden en mij. De pomp geeft ook een fijne stroom water die recht naar het midden stroomt, wat katten en honden geweldig vinden.

Maar dat is niet alles! Met de app kan ik de fontein op afstand bedienen. Ik ontvang meldingen wanneer het water bijna op is, wanneer de filter vervangen moet worden en wanneer de pomp schoongemaakt moet worden. Ik kan zelfs de LED-verlichting aan- en uitzetten en de werkingsduur van de fontein bepalen. Dit maakt het gebruik van de Pettadore Hydrate Compact super handig en flexibel.

Veiligheid is ook een belangrijk aspect van deze drinkfontein. Het 4-filtersysteem zorgt ervoor dat het water altijd vers blijft, waardoor mijn huisdieren worden gestimuleerd om meer te drinken. Dit is vooral belangrijk omdat huisdieren vaak niet genoeg drinken, wat kan leiden tot blaasproblemen. En met de slimme Wi-Fi functie kan ik zelfs op afstand controleren of de fontein goed werkt, zelfs als ik niet thuis ben.

De Pettadore Hydrate Compact is compact en eenvoudig te installeren. De meegeleverde filters zorgen voor een goede circulatie van het water en zijn veilig voor zowel katten als honden. Het enige kleine nadeel is dat de app verbinding maakt met een server in China en dat ik mijn Wi-Fi-gegevens moet invoeren. Maar maak je geen zorgen, mijn privacy en gegevensbeveiliging zijn belangrijk voor mij.

Al met al is de Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond - Slimme Waterfontein een geweldige keuze voor huisdierenbezitters zoals ik die op zoek zijn naar een stille en slimme waterfontein. De gebruiksvriendelijke app, het 4-filtersysteem en de veiligheid van de slimme Wi-Fi functie maken dit product echt speciaal. Ja, er zijn wat zorgen over de app-connectiviteit, maar de voordelen en prestaties van deze fontein maken dat meer dan goed.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Toivo Drinkfontein Kat Hond/Kat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Toivo Drinkfontein Kat Hond/Kat

 • list plusBevordert de gezondheid van huisdieren door schoon en zuurstofrijk water aan te bieden
 • list plusKoolstoffiltersysteem en pomp zorgen voor schoon en zuurstofrijk water
 • list plusGemakkelijk te installeren en maakt bijna geen geluid

Nadelen Toivo Drinkfontein Kat Hond/Kat

 • list plusGeen streepje om aan te geven tot waar je het water moet vullen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.79
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
7.57
De TOIVO Drinkfontein Kat - Hond/Kat is echt een geweldige toevoeging aan mijn collectie huisdieraccessoires. Deze fontein is speciaal ontworpen om de gezondheid van mijn huisdier te bevorderen door schoon en zuurstofrijk water aan te bieden. Met een waterreservoir van 2,5 liter en drie verschillende standen, is deze fontein perfect voor mijn middelgrote kat.

Wat deze fontein echt uniek maakt, is het koolstoffiltersysteem en de pomp. Deze zorgen ervoor dat het water altijd schoon en zuurstofrijk blijft. Het filter verwijdert kalk, vuil, smaakjes en geurtjes, terwijl de pomp ervoor zorgt dat het water constant circuleert en meer zuurstof bevat. Hierdoor krijgt mijn huisdier het schoonste en meest verfrissende water.

Deze drinkfontein is niet alleen functioneel, maar ook super makkelijk te gebruiken. Hij is eenvoudig te installeren en maakt bijna geen geluid, wat zowel mijn huisdier als ikzelf erg blij maakt. Daarnaast is de fontein gemaakt van BPA-vrij plastic, dus ik hoef me geen zorgen te maken over schadelijke stoffen in het drinkwater van mijn huisdier.

Wat ik ook geweldig vind, is dat deze fontein verschillende standen heeft, zodat ik deze kan aanpassen aan de voorkeuren van mijn huisdier. De bloemenwatervalstand is perfect voor katten, omdat ze instinctief de voorkeur geven aan stromend water. De waterval fonteinstand zorgt voor een bubbelend effect, wat mijn hond erg interessant vindt. De zachte fonteinstand biedt een zachte stroming en is ideaal voor mijn voorzichtige en bange huisdieren, evenals mijn kleine knaagdieren.

Met de TOIVO Drinkfontein krijgt mijn huisdier echt de beste drinkervaring. Het stromende water prikkelt de zintuigen van mijn huisdier en verhoogt de drinkintentie tot wel 60%. Hierdoor blijft mijn huisdier goed gehydrateerd en voorkom ik complicaties.

Ik heb de reviews van andere gebruikers gelezen en zij zijn allemaal erg positief. Deze fontein zorgt ervoor dat huisdieren de hele dag door "vers" water kunnen drinken, wat hun gezondheid ten goede komt. En het beste van alles is dat de fontein geruisloos is en super makkelijk schoon te maken, wat zowel mijn huisdier als ikzelf erg blij maakt.

Een klein minpuntje is dat er geen streepje is om aan te geven tot waar ik het water moet vullen. Dit kan voor sommige mensen misschien een beetje lastig zijn. Maar over het algemeen ben ik erg tevreden met de prestaties van de TOIVO Drinkfontein.

Al met al is de TOIVO Drinkfontein Kat - Hond/Kat - 2.5 Liter echt een geweldige keuze voor huisdierbezitters die de gezondheid van hun huisdieren willen bevorderen. Met zijn schoonmaak- en circulatiesysteem, gebruiksvriendelijkheid en verschillende standen, onderscheidt deze fontein zich echt van andere modellen op de markt. Het is een betrouwbare en stille optie voor huisdieren en hun eigenaren, dus ik vind het echt een geweldige investering. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein Kat/Hond

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.55
Functionaliteit
7.76
Gebruiksgemak
6.87
Ik presenteer je de Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein Kat/Hond! Een geweldige drinkfontein speciaal ontworpen voor jouw harige vrienden. Met een indrukwekkend waterreservoir van 2 liter en een handige app om alles te regelen, zal deze fontein ervoor zorgen dat jouw huisdieren altijd kunnen genieten van schoon en fris water.

Een van de beste eigenschappen van de Hydrate Ultra is het 3-filtersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat alle bacteriën en onzuiverheden uit het water worden verwijderd. En om het nog beter te maken, hebben we ook een UV-bacteriedoder toegevoegd die maar liefst 99,7% van alle bacteriën doodt. Zo kun je er zeker van zijn dat het water dat jouw huisdieren drinken altijd veilig en gezond is.

De fontein is uitgerust met een krachtige pomp die ervoor zorgt dat het water goed circuleert. Dit is vooral belangrijk, want we weten allemaal dat katten en honden de voorkeur geven aan stromend water. En het beste van alles is dat de pomp fluisterstil is en weinig energie verbruikt. Geen storende geluiden en geen zorgen over hoge energierekeningen.

Wat de Hydrate Ultra echt bijzonder maakt, is de slimme technologie. Met de bijbehorende app kun je het waterniveau en de waterkwaliteit in realtime controleren. Je ontvangt zelfs meldingen wanneer het water bijna op is of wanneer het tijd is om de filter te vervangen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je met een druk op de knop de UV-bacteriedoder inschakelen om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke bacteriën in het water groeien.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de Hydrate Ultra. Ze prijzen het gebruiksgemak, het perfecte formaat en het feit dat de fontein weinig onderhoud vereist en gemakkelijk schoon te maken is. Ook de stille werking wordt gewaardeerd, zodat de fontein geen storende factor in huis is. Sommige gebruikers merken op dat niet alle huisdieren de fontein even enthousiast gebruiken, maar dat lijkt meer een persoonlijke voorkeur te zijn die geldt voor alle drinkfonteinen.

Een klein minpuntje is dat de Hydrate Ultra geen vervanging is voor een normale drinkbak. Als de stroom uitvalt, stopt de fontein met werken en hebben jouw huisdieren geen toegang tot water. Zorg er dus altijd voor dat je een alternatieve drinkbak bij de hand hebt.

Kortom, de Pettadore Hydrate Ultra Drinkfontein Kat/Hond is de perfecte keuze om de gezondheid en het welzijn van jouw katten en honden te bevorderen. Met zijn slimme functies, betrouwbare filtersysteem en stille werking biedt deze fontein alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jouw huisdieren altijd kunnen genieten van schoon en fris water. Het is misschien geen vervanging voor een normale drinkbak, maar het is zeker een waardevolle toevoeging aan het dagelijks leven van jouw huisdieren. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter

 • list plusStimuleert huisdieren om meer water te drinken
 • list plusStrak design en energiezuinige modus
 • list plusMeegeleverd filtersysteem houdt water schoon en gezond

Nadelen BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter

 • list plusMogelijk zoemend geluid

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.12
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
6.93
De BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter is echt een must-have voor de gezondheid en het welzijn van jouw huisdier. Het moedigt mijn kat aan om meer water te drinken, wat super belangrijk is omdat katten meestal droogvoer krijgen en daardoor niet genoeg vocht binnenkrijgen. Deze drinkfontein zorgt ervoor dat het water stroomt, boordevol zuurstof zit en langer schoon blijft dankzij de filters. Hierdoor hoef ik me minder zorgen te maken en hoef ik de drinkbak niet zo vaak schoon te maken.

Wat de BOME Drinkfontein echt onderscheidt van andere modellen is het strakke design en de energiezuinige stand. Ik kan kiezen tussen een constante waterstroom of de energiezuinige stand, waarbij de fontein elke 5 minuten een pauze van 1 minuut neemt. Daarnaast wordt het drinkbakje elke 30 minuten automatisch schoongespoeld. Met een watertank van 2.5 liter hoef ik me geen zorgen te maken dat mijn huisdier zonder water komt te zitten.

De BOME Drinkfontein is geschikt voor zowel honden als katten en is echt super stil met een geluidsniveau van minder dan 20db. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat dit niet altijd het geval is, volgens een gebruiker. Die zei dat de fontein constant zoemde, ondanks dat er beweerd werd dat hij stil was. Dus dat moet je wel meenemen in je beslissing.

Een ander groot voordeel van deze drinkfontein is het filtersysteem dat erbij wordt geleverd. Het bestaat uit een haarfilter, twee sponsfilters en een koolstoffilter. Deze filters zorgen ervoor dat er geen vuil in het water komt en dat mijn huisdier altijd van schoon en gezond water kan genieten. De koolstoffilter moet wel elke maand worden vervangen voor de beste prestaties.

Het installeren van de BOME Drinkfontein is echt een fluitje van een cent en hij wordt geleverd met alles wat je nodig hebt, inclusief stroomkabel, adapter en Nederlandstalige handleiding. Het materiaal waarvan de fontein is gemaakt, is BPA-vrij, dus het is veilig voor mijn huisdier.

De reviews van andere gebruikers zijn een beetje gemengd. Eén persoon was teleurgesteld omdat de fontein constant zoemde, ondanks dat er gezegd werd dat hij stil was. Maar aan de andere kant waren er mensen die juist heel tevreden waren over de stille werking en de goede kwaliteit van de drinkfontein.

Al met al is de BOME Drinkfontein Kattenfontein 2.5 Liter echt een geweldige oplossing om mijn huisdier aan te moedigen meer water te drinken. Het strakke design, de energiezuinige stand en het filtersysteem zijn echt pluspunten van deze drinkfontein. Het zoemende geluid dat sommige mensen hebben ervaren, kan wel een potentieel nadeel zijn om in gedachten te houden bij het maken van je keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Drinkfonteinen voor katten. Er zijn immers 2463 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!