De Bestenu Kattenruigje Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/22/2020


Om te wandelen met je kat of om het dier veilig mee te nemen naar de dierenarts gebruik je een kattentuigje. Hoe je een kattentuigje gebruikt en waar je allemaal op let bij aankoop, lees je in deze koopgids.

Hoe doe ik mijn kat een kattentuigje om?

Kattentuigjes zijn er in verschillende soorten en maten. Hoe je een kattentuigje precies omdoet, ligt dus aan het model en type sluiting. In veel gevallen heeft het tuigje twee riempjes die rond verschillende lichaamsdelen van de kat worden bevestigd, zoals de hals en de buik. Druk van eventueel trekken wordt beter over het lijf verdeeld en de kat ontsnapt op deze manier minder snel.

Wanneer je op zoek bent naar een kattentuigje, bestudeer dan de productinformatie om precies te weten hoe je het kattentuigje omdoet. Doe je het tuigje verkeerd om, dan wringt de kat zich makkelijker uit het tuigje.

Kan een kat getraind worden om met een kattentuigje te lopen?

Katten zijn echte gewoontedieren. Het kan veel tijd kosten om een volwassen kat aan een tuigje te laten wennen, maar het is zeker niet onmogelijk. Kittens en jonge katten zijn nog iets makkelijker te vormen, dus als je jouw kat wilt trainen om met een kattentuigje te lopen, is het goed om op een jonge leeftijd te beginnen.

Laat een kat altijd stapsgewijs aan het tuigje wennen. Pas wanneer je zeker weet dat de kat zich comfortabel voelt bij de stap, ga je rustig verder met de volgende. Je kunt als voorbeeld de volgende stappen aanhouden:

  • Leg het tuigje op belangrijke en/of geliefde plekken, zoals een slaapplek of naast de voerbakjes
  • Doe het tuigje gedeeltelijk en/of losjes om, beloon ondertussen door te aaien of met kattensnoepjes
  • Doe het tuigje helemaal om, stop met belonen wanneer de kat geen aandacht meer schenkt aan het dragen van het tuigje
  • Laat de kat steeds iets langer met het tuigje om rondlopen, maar houd de poes nog wel in huis
  • Wanneer de kat volledig gewend is, kun je beginnen met een kleine wandeling
  • Breid de wandelingen steeds meer uit en wandel het liefst op vaste tijdstippen

Wat moet ik doen als mijn kat het tuigje niet om wilt?

De uitspraak "geduld is een schone zaak" is in dit geval van toepassing. Als jouw kat het tuigje niet om wilt, is de kans groot dat het dier er simpelweg nog niet aan gewend is. Dwing de kat niet in het tuigje. Het dier ontwikkelt zo negatieve associaties met het tuigje en kan zelfs in paniek raken. Zoals we weten maakt een kat in het nauw gedreven rare sprongen, en dat willen we voorkomen.

Maak dus gebruik van de aanwijzingen onder het vorige kopje en train jouw kat langzaam maar zeker om aan het tuigje te wennen.

Wat is het verschil tussen een kattentuigje en een harnas?

Het voornaamste verschil tussen een kattentuigje en een harnas is dat een harnas een groter deel van het lichaam van de kat bedekt. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Een harnas kan de kat gemiddeld moeilijker uit ontsnappen, maar kan ook iets lastiger zijn om aan te wennen.

In de winter kan een harnas ook meer warmte bieden, maar in de zomer is dat juist een nadeel. Een tuigje is dan soepeler en een stuk luchtiger.

Waar let je op als je een kattentuigje koopt?

Wanneer je een kattentuigje wilt aanschaffen, is de keuze erg ruim. Het is dan ook goed om te weten welke eigenschappen van een kattentuigje jouw voorkeur hebben en beter bij jouw kat passen.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat het tuigje past bij het formaat van jouw kat. Vaak worden de maten van tuigjes aangeduid in XS-XL en vind je een schema met de omtrek in de centimeters die bij de maat hoort. Gebruik een meetlint om de maten van jouw kat op te nemen en kies vervolgens op basis van de maattabel de juiste maat.

Het model van het tuigje bepaalt hoe je het tuigje bij de poes omdoet. Er zijn bijvoorbeeld varianten met riempjes, die je om de hals en de buik bevestigt. Andere soorten gaan over het hoofdje en bind je onder de buik vast, en er zijn ook tuigjes die je als een soort mouwloos jasje aantrekt.

Bijna alle kattentuigjes zijn gemaakt om ontsnappingsgevaar tot een minimum te beperken, dus de beste soort komt voornamelijk neer op eigen voorkeur.

Verder denk je aan het type sluiting. De meeste kattentuigjes hebben sluitingen in de vorm van kunststof gespen, maar er zijn ook kattentuigjes die je bevestigt met klittenband. Klittenband zorgt in dit geval voor meer flexibiliteit, maar raakt ook iets makkelijker los dan kunststof gespen.

Het materiaal heeft samen met het model van het tuigje ook invloed op het draagcomfort. Wat het draagcomfort betreft worden tuigjes opgedeeld in twee categorieën: het gewone tuigje en de soft tuigjes. Gewone tuigjes, en dan vooral de modellen met riempjes, worden van erg stevig materiaal met weinig flexibiliteit gemaakt. Soft tuigjes zijn zachter en voelen aan als een stevig kledingstuk.

Als je graag in de avond met jouw kat wandelt, is het ten slotte verstandig om voor een reflecterend tuigje te kiezen. De poes is goed zichtbaar voor jouw omgeving en dat maakt deelname aan het wandelverkeer een stuk veiliger.

Hoe komt deze handige Kattentuigje lijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Kattentuigje ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Kattentuigjes, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Kattentuigjes die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Kattentuigjes het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kattentuigjes stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

De beste Kattentuigjes op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Zou u graag uw kat of poes meenemen buiten de deur? Dan is dit kattentuigje met looplijn de oplossing! Comfortabel en Veilig Het uitlaten van jouw kat of kleine hond wordt gemakkelijk door middel van dit kattentuigje met looplijn. Het kattentuigje is gemaakt van stevig nylon en laat de nek van je dier vrij. Hierdoor zal er geen sprake zijn van verstikkingsgevaar, wat dus een comfortabele ervaring voor jouw viervoeter oplevert! Dit kattenharnas is het meest geschikt voor de volwassen kat vanaf ongeveer 1 jaar met een gewicht tussen de 3 kilogram en 6 kilogram. Dit product wordt geleverd inclusief een looplijn van 1,5 meter Voordelen van het Roegaarden kattentuigje met looplijn ✅ Gemakkelijk aantrekken ✅ Comfortabel ✅. Verstelbaar ✅. Vermindering van wrijvingspijn ✅. Anti-trek eigenschappen ✅. Anti-stik eigenschappen ✅. Anti-wegloop eigenschappen ✅. Licht gewicht ✅. Dierveilige materialen.

1. Kattentuigje met looplijn | Zwart Kattenharnas| Easy Step In | Kattenriem | Kattenlijn | Kattentuig


Product informatiePlus or Show more

✅ Zou u graag uw kat of poes meenemen buiten de deur? Dan is dit kattentuigje met looplijn de oplossing! ✅ S: Nek: 24cm, Borstomvang: 28-38cm, Gewicht: 1.5-2.5kg M: Nek: 28cm, Borstomvang: 37-47cm, Gewicht: 2.5-4kg L: Nek: 35cm, Borstomvang: 42-56cm, Gewicht: 4-6kg Pas op! De kattentuigjes vallen groter uit. ✅ Comfortabel en Veilig ✅ Het uitlaten van jouw kat of kleine hond wordt gemakkelijk door middel van dit kattentuigje met looplijn. Het kattentuigje is gemaakt van stevig nylon en laat de nek van je dier vrij. Hierdoor zal er geen sprake zijn van verstikkingsgevaar, wat dus een comfortabele ervaring voor jouw viervoeter oplevert! Dit kattenharnas is het meest geschikt voor de volwassen kat vanaf ongeveer 1 jaar met een gewicht tussen de 3 kilogram en 6 kilogram. Dit product wordt geleverd inclusief een looplijn van 1,5 meter Voordelen van het Roegaarden kattentuigje met looplijn ✅ Gemakkelijk aantrekken ✅ Comfortabel ✅. Verstelbaar ✅. Vermindering van wrijvingspijn ✅. Anti-trek eigenschappen ✅. Anti-stik eigenschappen ✅. Anti-wegloop eigenschappen ✅. Licht gewicht ✅. Dierveilige materialen. Niet tevreden, geld terug!

2. Kattentuigje met looplijn | Zwart Kattenharnas | Easy Step In | Kattenriem | Kattenlijn | Kattentuig | Maat S


Product informatiePlus or Show more

Heb je ook altijd zoveel moeite om je kat in zijn tuigje te krijgen? Dan is dit comfortabele tuigje met anti-trek en anti-verstikking eigenschappen de perfecte oplossing voor je. Dit kattentuigje is gemaakt voor comfort, gemaakt van zacht en ademend materiaal. Makkelijk in te stellen en vooral makkelijk aan te doen. Ontworpen met anti-trek, anti-verstikking en anti-wegloop eigenschappen. Deze harnas is geschikt voor kleine tot middelgrote katten en kleine honden. Deze harnas is gemaakt van een dubbellaagse mesh materiaal en gemaakt om lang mee te gaan. Het is sterker dan een typisch harnas, terwijl het zacht en extreem ademend blijft. Onze tuigjes hebben anti-wrijftechnologie met op maat gestikte hoes, ontworpen om je kat te beschermen tegen letsel door de riem die tegen zijn been wrijft voor ultiem comfort. In tegenstelling tot een halsband, wordt de druk beter over het lichaam verdeelt waardoor de kans op stikken een stuk kleiner wordt. Innovatief vest. Het tuigje is gemaakt om iets hoger te zitten dan de meeste tuigjes. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker is voor je kat om te ontsnappen. Speciaal gemaakt om de luchtpijp niet te vernauwen. Snel aan- en uittrekken over het hoofd. Geweldig voor katten. Ons vakkundig ontworpen harnas stelt je in staat om met weinig inspanning te besturen, wat beter is voor zowel kat als eigenaar. Milieu vriendelijk Er is zoveel mogelijk duurzaam materiaal gebruikt voor dit tuigje en meegeleverd riempje. Alle voordelen op een rij: ✔ Makkelijk aantrekken ✔ Zeer comfortabel ✔ Verstelbaar ✔ Vermindering van wrijvings pijnen ✔ Anti-trek eigenschappen ✔ Anti-stik eigenschappen ✔ Anti-wegloop eigenschappen ✔ Licht gewicht ✔ Dierveilige materialen ✔ Milieuvriendelijke materialen Anti-trek en anti-verstikking eigenschappen. Maat S Ideale Nekmaat: 28 cm Ideale Borstmaat: 35 - 45 cm Gewicht Ongeveer: 2 - 5 kg Bestel vandaag nog!

3. Verstelbaar Kattentuigje Reflecterend - Kattenharnas - Kattentuig Met Looplijn - Zwart - Maat S


Product informatiePlus or Show more

✅ Zou u graag uw kat of poes meenemen buiten de deur? Dan is dit kattentuigje met looplijn de oplossing! ✅ S: Nek: 24cm, Borstomvang: 28-38cm, Gewicht: 1.5-2.5kg M: Nek: 28cm, Borstomvang: 37-47cm, Gewicht: 2.5-4kg L: Nek: 35cm, Borstomvang: 42-56cm, Gewicht: 4-6kg Pas op! De kattentuigjes vallen groter uit. ✅ Comfortabel en Veilig ✅ Het uitlaten van jouw kat of kleine hond wordt gemakkelijk door middel van dit kattentuigje met looplijn. Het kattentuigje is gemaakt van stevig nylon en laat de nek van je dier vrij. Hierdoor zal er geen sprake zijn van verstikkingsgevaar, wat dus een comfortabele ervaring voor jouw viervoeter oplevert! Dit kattenharnas is het meest geschikt voor de volwassen kat vanaf ongeveer 1 jaar met een gewicht tussen de 3 kilogram en 6 kilogram. Dit product wordt geleverd inclusief een looplijn van 1,5 meter. Voordelen van het Roegaarden kattentuigje met looplijn ✅ Gemakkelijk aantrekken ✅ Comfortabel ✅. Verstelbaar ✅. Vermindering van wrijvingspijn ✅. Anti-trek eigenschappen ✅. Anti-stik eigenschappen ✅. Anti-wegloop eigenschappen ✅. Licht gewicht ✅. Dierveilige materialen Niet tevreden, geld terug!

4. Kattentuigje met looplijn | Zwart Kattenharnas | Easy Step In | Kattenriem | Kattenlijn | Kattentuig | Maat L


Product informatiePlus or Show more

Heb je ook altijd zoveel moeite om je kat in zijn tuigje te krijgen? Dan is dit comfortabele tuigje met anti-trek en anti-verstikking eigenschappen de perfecte oplossing voor je. Dit kattentuigje is gemaakt voor comfort, gemaakt van zacht en ademend materiaal. Makkelijk in te stellen en vooral makkelijk aan te doen. Ontworpen met anti-trek, anti-verstikking en anti-wegloop eigenschappen. Deze harnas is geschikt voor kleine tot middelgrote katten en kleine honden. Deze harnas is gemaakt van een dubbellaagse mesh materiaal en gemaakt om lang mee te gaan. Het is sterker dan een typisch harnas, terwijl het zacht en extreem ademend blijft. Onze tuigjes hebben anti-wrijftechnologie met op maat gestikte hoes, ontworpen om je kat te beschermen tegen letsel door de riem die tegen zijn been wrijft voor ultiem comfort. In tegenstelling tot een halsband, wordt de druk beter over het lichaam verdeelt waardoor de kans op stikken een stuk kleiner wordt. Innovatief vest. Het tuigje is gemaakt om iets hoger te zitten dan de meeste tuigjes. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker is voor je kat om te ontsnappen. Speciaal gemaakt om de luchtpijp niet te vernauwen. Snel aan- en uittrekken over het hoofd. Geweldig voor katten. Ons vakkundig ontworpen harnas stelt je in staat om met weinig inspanning te besturen, wat beter is voor zowel kat als eigenaar. Milieu vriendelijk Er is zoveel mogelijk duurzaam materiaal gebruikt voor dit tuigje en meegeleverd riempje. Alle voordelen op een rij: ✔ Makkelijk aantrekken ✔ Zeer comfortabel ✔ Verstelbaar ✔ Vermindering van wrijvings pijnen ✔ Anti-trek eigenschappen ✔ Anti-stik eigenschappen ✔ Anti-wegloop eigenschappen ✔ Licht gewicht ✔ Dierveilige materialen ✔ Milieuvriendelijke materialen Anti-trek en anti-verstikking eigenschappen. Maat S Ideale Nekmaat: 28 cm Ideale Borstmaat: 35 - 45 cm Gewicht Ongeveer: 2 - 5 kg Voor kleinere katjes Bestel vandaag nog!

5. Kattentuigje - Kattenharnas - Kattentuig Met Looplijn - Hondentuigje - Hondenharnas - Zwart - Maat S


Product informatiePlus or Show more

Het kattenharnas is geschikt voor middelgrote tot grote katten. Om de veiligheid van uw trouwe viervoeter te garanderen is het compleet verstelbaar a.d.h.v. klittenband-sluitingen. Alsook is er een extra veiligheid aan de hals om niets aan het toeval over te laten. Bovendien is het kattenharnas niet enkel veilig maar ook comfortabel wegens het zachte mesh-materiaal. Ideaal voor wandelingen, dierenartsbezoekjes of om op reis te gaan. Kattenharnas met leiband overzicht Halsomvang: 24 tot 33 cm Borstomvang: 36 tot 41 cm Lengte van de lijn: 200 cm Sluiting: traploos verstelbare klittenband-sluiting aan hals en borst, met extra klik-fixatie Materiaal: mesh-weefsel met nylon

6. Zootic Kattenharnas met leiband - Kattentuigje - Zwart - Halsomvang 24 tot 33 cm - Borstomvang 36 tot 41 cm - Maat L


Product informatiePlus or Show more

Het kattenharnas is geschikt voor kleine tot middelgrote katten. Om de veiligheid van uw trouwe viervoeter te garanderen is het compleet verstelbaar a.d.h.v. klittenband-sluitingen. Alsook is er een extra veiligheid aan de hals om niets aan het toeval over te laten. Bovendien is het kattenharnas niet enkel veilig maar ook comfortabel wegens het zachte mesh-materiaal. Ideaal voor wandelingen, dierenartsbezoekjes of om op reis te gaan. We raden aan om de maten van jouw huisdier op te meten zodat je de correcte maat van harnas kiest. Raadpleeg hiervoor indien nodig de maattabel. Kattenharnas met leiband overzicht Halsomvang: 20 tot 26 cm Borstomvang: 30 tot 34 cm Lengte van de lijn: 200 cm Sluiting: traploos verstelbare klittenband-sluiting aan hals en borst, met extra klik-fixatie Materiaal: mesh-weefsel met nylon

7. Zootic Kattenharnas met leiband - Kattentuigje - Zwart - Halsomvang 20 tot 26 cm - Borstomvang 30 tot 34 cm - Maat M


Product informatiePlus or Show more

Het kattenharnas is geschikt voor kittens of kleine katten. Om de veiligheid van uw trouwe viervoeter te garanderen is het compleet verstelbaar a.d.h.v. klittenband-sluitingen. Alsook is er een extra veiligheid aan de hals om niets aan het toeval over te laten. Bovendien is het kattenharnas niet enkel veilig maar ook comfortabel wegens het zachte mesh-materiaal. Ideaal voor wandelingen, dierenartsbezoekjes of om op reis te gaan. We raden aan om de maten van jouw huisdier op te meten zodat je de correcte maat van harnas kiest. Raadpleeg hiervoor indien nodig de maattabel. Kattenharnas met leiband overzicht Halsomvang: 15 tot 20 cm Borstomvang: 25 tot 30 cm Lengte van de lijn: 200 cm Sluiting: traploos verstelbare klittenband-sluiting aan hals en borst, met extra klik-fixatie Materiaal: mesh-weefsel met nylon

8. Zootic Kattenharnas met leiband - Kattentuigje - Zwart - Halsomvang 15 tot 20 cm - Borstomvang 25 tot 30 cm - Maat S


Product informatiePlus or Show more

De juiste pasvorm van het tuigje wordt bepaald door twee vingers ruimte aan te houden tussen het lichaam en de halsband en één vinger tussen borstband en het lichaam. Laat je dier niet onobserveert aangelijnd achter.De tuigjes zijn van soepele maar toch sterke materialen gefabriceerd. Dit geeft een veilig en comfortabel draaggevoel bij je dier. In het geval van een garnituur is de lijn ca. 122cm. Controleer het tuigje en/of lijn regelmatig op pasvorm en slijtage. -comfortabel -veilig -verstelbaar Sterke hanglengtebanden zorgen voor maximale comfort voor uw huisdier, omdat in tegenstelling tot het maken van nekdruk, standaard kraag, de ophangers de sterke druk op alle lengtes verspreidt. Perfectioneer voor een paar bontdieren - honden, katten of zelfs konijnen. Het maakt geen pijnlijke schuren op de huid van het huisdier en het laat de ademhaling van de huid toe. Hangers worden geregeld door een plastic gesp, waardoor ze perfect passen bij de afmetingen van de hond, waardoor het niet te los of te strak gaat. U kunt slijpers uit een leiband door een stevig geconstrueerde, metalen karabijnmachine splitsen, waardoor het nog makkelijker wordt gezet. Mogelijkheid om uit te splitsen maakt het huisdier comfortabel in huis, en wanneer u met uw huisdier wilt gaan buitenwandelen, hoeft u alleen maar aan de hangers te koppelen, en het is klaar. De riem van de leiband wordt met handvat beëindigd, waardoor het comfortabel kan worden gehouden. Het maakt geen pijnlijke afschrikkingen op de huid van het huisdier en het laat de ademhaling van de huid toe Hangers worden geregeld door een kunststof gespen, u kunt het uit een leiband splitsen door een stevig geconstrueerde metalen karabijn De riem van de leiband wordt met de handgreep beëindigd, waardoor het comfortabel kan worden gehouden Wie had gedacht dat jij en je viervoeter zo close zouden worden? Hoewel iedereen altijd zegt dat honden onvoorwaardelijke liefde geven, had jij niet verwacht dat deze band zo sterk zou worden. Dit dierenmerk heeft de beste producten voor iedereen die het best voor zijn hond wilt. En daar hoor jij natuurlijk ook bij. De riemen en halsbanden zijn van een hoge kwaliteit, zodat jij nooit bang hoeft te zijn dat jouw maatje even stiekem ertussenuit glipt. Waarschijnlijk heeft hij daar ook geen behoefte meer aan, want door de mooie spullen geef jij je hond of kat alles wat hij nodig heeft.

9. Kattentuigje / hondentuigje | Katten of hondentuigje inclusief riem | Kattenharnas - Hondenharnas | Inclusief looplijn zwart


Product informatiePlus or Show more

Een praktische veldlijn om je kat aan te leggen Niet iedereen wil zijn kat los laten lopen door de buurt. Gelukkig kan je het je kat vrij gemakkelijk aanleren om samen te wandelen. Maar in tegenstelling tot honden loopt een kat niet zo met je mee, deze gaat graag zijn eigen gang. Met een kleine looplijn loop je al gauw de hele tijd je kat achterna. Met de Kattenaanleglijn van Adori kan je je kat net dat beetje extra ruimte geven en hoef je zelf ook niet er achteraan te hollen. Naast wandelingen is de aanleglijn ook te gebruiken in combinatie met een aanlegspiraal in je tuin of bijvoorbeeld op de camping. Materiaal van de riem Deze looplijn is gemaakt van scheurbestendig, rondgevlochten nylon, dit maakt het een stevige looplijn om je kat aan mee te nemen. Het handvat is vanzelfsprekend ook van nylon en aan het andere uiteinde vind je een haak om de lijn aan het tuig te bevestigen. De Kattenaanleglijn Nylon van Adori is beschikbaar in de kleuren blauw, groen, rood en zwart en heeft een lengte van 5 m.

10. Adori Nylon Kattenaanleglijn - Dierenlijn - Zwart


Artikelen overeenkomstig aan Kattentuigjes


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kattentuigjes. Er zijn namelijk 183 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Kattentuigje kopen.