Bestenu

Beste kattenbakken - dec. 2022

Met meer dan 1117 kattenbakken op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste kattenbakken op een rij
01Score: 9.7
PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket
PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.5
Curver Kattenbak
Curver Kattenbak
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.3
PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket
PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.2
Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe zwart + mat
Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe zwart + mat
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.8
Kattenbak Lexie Zwart
Kattenbak Lexie Zwart
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
Imac Easy Cat
Imac Easy Cat
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.5
TRIXIE KATTENBAK VICO BE ECO MET KAP GRIJS / ANTRACIET 56X40X40 CM
TRIXIE KATTENBAK VICO BE ECO MET KAP GRIJS / ANTRACIET 56X40X40 CM
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.8
Beeztees Romeo
Beeztees Romeo
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.7
Kattenbak | 2 ingangen | Opening bovenkant en onder | Inklapbaar | Grijs
Kattenbak | 2 ingangen | Opening bovenkant en onder | Inklapbaar | Grijs
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.2
Savic Iriz
Savic Iriz
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Kattenbak Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 24, 2021


Vaak is een kattenbak een doorn in het oog en het schoonhouden is ook niet de leukste klus. Er zijn daarentegen een aantal eigenschappen die het gebruik voor jou en je kat aangenamer maken. Waar je op let bij aankoop van een kattenbak leg ik je in deze koopgids uit.

Hoe vaak moet ik de kattenbak verschonen?

Het is erg belangrijk dat je de kattenbak schoonhoudt: de meeste katten weigeren hun behoefte te doen op een vieze kattenbak. Bovendien kan een kattenbak erg gaan ruiken. Zorg ervoor dat je elke avond ontlasting verwijdert met een schepje. Gebruik je kattengrit wat klonten vormt, haal deze dan ook weg. Als er weinig grid over blijft, vul je dit bij.

Behalve het weghalen van ontlasting en klonten, vervang je de gehele inhoud wekelijks en maak je de bak bovendien goed schoon met een sopje.

Als je meerdere katten hebt, maak je de kattenbak vaker schoon en haal je de ontlasting vaker weg. Wanneer en hoe vaak je dit precies doet, hangt af van hoeveel kattenbakken je hebt, en of je katten naar buiten gaan. Dit weet je zelf vaak het beste. Stem het schoonmaken hierop af. Zodra je de kattenbak gaat ruiken, is het eigenlijk al te laat.

Hoe werkt een zelfreinigende kattenbak?

Er zijn zelfreinigende kattenbakken die op elektriciteit werken en kattenbakken waar je geen elektriciteit voor nodig hebt. De zelfreinigende kattenbakken waarvoor je geen elektriciteit nodig hebt, hebben vaak een rooster waar de ontlasting achter blijft. Je kattenbak blijft schoon door de gehele bak op een bepaalde manier te bewegen (vaak is dit rollen).

Een elektrische kattenbak verwijdert automatisch de ontlasting en klonten grit. Deze komen in een apart reservoir terecht waardoor je er geen omkijken naar hebt. Je maakt dit reservoir elke paar dagen schoon, vult het grit aan en klaar is Kees.

Waar plaats ik een kattenbak?

Een kat houdt van zijn privacy. Zet de kattenbak op een plaats weg van het lawaai. Katten zijn daarnaast erg hygiënisch: zet daarom de kattenbak niet dicht bij zijn eten of drinken, of bij de plaats waar hij graag slaapt.

De temperatuur speelt ook een rol: te warm zorgt voor sterkere geurtjes en te koud is simpelweg oncomfortabel.

Hoe heten de korreltjes die in een kattenbak worden gebruikt?

De korreltjes die in een kattenbak worden gebruikt, worden kattengrit of kattenbakvulling genoemd. Er zijn verschillende soorten kattengrit: plantaardige vulling is gemaakt van houtkorrels of papierkorrels. Daarnaast is er ook kattenbakvulling wat gemaakt is op basis van mineralen. Deze zijn gemaakt van klei, silica of bentoniet.

Waarom gebruikt mijn kat de kattenbak niet?

Dat katten een eigen wil hebben, is algemeen bekend. Sommige katten weigeren hun behoefte op de kattenbak te doen, of hebben dit altijd netjes gedaan en gaan ineens ergens anders in je huis plassen.

Kijk eerst naar de plaats van je kattenbak. Net als wij, willen katten hun behoefte doen op een comfortabel plekje. Niet ergens waar het erg koud is, of juist erg warm. Als het te warm is worden geurtjes versterkt wat je kat niet fijn vindt.

Zet de kattenbak ook niet bij de kat zijn eet- of slaapplekje. Het is ook belangrijk dat je kat niet wordt gestoord wanneer deze de kattenbak gebruikt. Leer je kinderen niet op de kattenbak te kloppen, de kat niet te aaien of zelfs aan te kijken, terwijl deze zijn behoefte doet. Als je kat de kattenbak met gevaar gaat associëren, dan gaat hij op zoek naar een ander plekje.

Heb je een groot huis? Overweeg dan om meerdere kattenbakken weg te zetten. Als je kat graag op zolder slaapt, dan kan de afstand naar een kattenbak beneden te groot zijn. Koop daarom een extra kattenbak en plaats deze bijvoorbeeld op de boven verdieping.

Hoeveel kattenbakken heb ik nodig?

Elke kat heeft een kattenbak nodig. Heb je meerdere katten, dan heeft elke kat een eigen kattenbak nodig en het is bovendien aan te raden om een extra kattenbak in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kattenbak voor boven, en eentje voor de benedenverdieping.

Heb je maar één kat en deze is toch nog onzindelijk, dan is het aan te raden om nog een extra kattenbak aan te schaffen. Veel katten zijn nogal kieskeurig en weigeren om een kattenbak te gebruiken.

Hoeveel kattenbakvulling moet ik gebruiken?

Zorg ervoor dat je kat goed kan graven. Als de bodem van de kattenbak nat wordt, dan zit er niet voldoende grit in de bak. Normaal gesproken moet 4 a 5 cm vulling voldoende zijn. Als je teveel kattenbakvulling gebruikt, loop je de kans dat het naast de bak valt wat niet ideaal is.

Hoe zorg ik ervoor dat de kattenbakkorrels in de kattenbak blijven liggen?

Het is een goed idee om je kattenbak op een matje te zetten. Hierdoor schieten de korrels niet zo snel weg. Daarnaast helpt een kattenbak met een klepje om het grid binnen in de kattenbak te houden. Er zijn ook kattenbakken verkrijgbaar waar de opening boven in zit waardoor er geen korrels uit kunnen vallen.

Soms doe je er daarentegen weinig aan: sommige katten maken er gewoon een bende van. Het hebben van een goede kruimeldief is dan ook erg handig als je een kat hebt. Niet alleen om haren mee op te zuigen, maar ook om kattenbakkorrels mee weg te halen.

hero illustration

Hoe komt deze leuke kattenbak lijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de zoektocht naar de beste kattenbak ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over kattenbakken, maar vandaag helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle kattenbakken die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke kattenbakken het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van kattenbakken stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste kattenbakken in een makkelijke lijst

1 - PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

Loading..
Ga naar laagste prjis

PeeWee EcoHûs gesloten kattenbak met koolstoffilter, kattenbakschep en 3kg PeeWee kattenbakkorrels. Op zoek naar een lichtgewicht, milieuvriendelijk, hygiënisch en vooral stankvrije kattenbak? Het Peewee kattenbaksysteem is de oplossing! Een zak PeeWee korrels (14 liter/9 kilo) gaat ongeveer 4 maanden mee. ✔ 100% gemaakt van hernieuwbare grondstoffen ✔ 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar ✔ 100% vervaardigd uit zaagsel van de Zweedse fijnspar ✔ Ammoniakgeur wordt volledig geabsorbeerd ✔ De poten van de kat blijven schoon en droog ✔ Geen stof, het huis blijft opmerkelijk schoon en fris Hoe werkt het PeeWee kattenbaksysteem? •Vul de bovenbak met Peewee korrels tot het aangegeven niveau (ongeveer 2 cm.) •Wanneer de kat plast, verdwijnt 90% daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de Peewee korrels in de bovenbak. Die vallen uiteen tot zaagsel. •Door het graven van de kat, valt het vuile zaagsel van de bovenbak door het rooster in de onderbak. •Alleen het vervuilde zaagsel in de onderbak hoeft te worden weggegooid (ongeveer 1 keer per week). •Wat er overblijft is een prettige dennengeur. De poten van de kat blijven schoon en fris. •De klep aan de bovenzijde kan worden geopend, waardoor het scheppen van de uitwerpselen nog makkelijker gaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Curver Kattenbak

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een mooi kattentoilet voor jouw kleine vriend, dat is de Curver Kattenbak. Deze kattenbak is gemaakt van het oersterke materiaal Rattan, een hoogwaardig gevlochten kunststof. De onderkant van de kattenbak kan naar voren wordt getrokken, waardoor een plateau met gaatjes ontstaat. Dit plateau zorgt ervoor dat wanneer jouw kat van het toilet afkomt, hij of zij een deel van het kattengrit onder de poten al kwijt is. Hierdoor wordt de vloer rondom niet vuil. Bovendien bevindt zich in het plateau een uitschuifbare lade, waardoor je in een oogopslag kunt zien of de kattenbak aan verschoning toe is. Aan de bovenkant van de kattenbak kan het kattenbakschepje worden opgeborgen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je deze kwijtraakt. De Curver Kattenbak is zo mooi, dat je nauwelijks ziet dat het een kattentoilet is. - Gemaakt van Rattan - Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren Afmeting: 51x38,5x39,5 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Peewee EcoDome is een stevige dichte kattenbak met koolstoffilter voor grote katten zoals de Maine Coon Noorse Boskat en andere grote rassen. De bak van de PeeWee kattenbakken bestaat uit twee delen een onderbak en een bovenbak waarvan de bovenbak een rooster is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Omega Paw Zelfreinigende kattenbak Large Deluxe zwart + mat

Loading..
Ga naar laagste prjis

De zelfreinigende kattenbak Omega Paw is vernieuwd en nu ook verkrijgbaar in een deluxe uitvoering. De fabrikant Omega Paw heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd, zo is o.a. het zeef (rooster) verbeterd en zijn de schuif sluitingen aangepast naar druk sluitingen voor meer gebruikersgemak. Verder heeft deze versie een luxe uitstraling en een extra opvang bij de in- uitgang. De zelfreinigende kattenbak large is geschikt voor grote katten (katers) of wanneer er 2 of meer katten aanwezig zijn. Geen zin meer om drollen en urine klonten te scheppen? De Omega Paw roll 'n clean zelfreinigende kattenbak is de oplossing, want door enkel te rollen haalt u de uitwerpselen uit het nog schone grit. Makkelijk, hygiënisch en snel. De gepatenteerde zeef in de Omega Paw kattenbak scheidt het samengeklonterd afval en deponeert het in de lade. Rol de zelfreinigende kattenbak op zijn kop en draai terug zodat het schone grit weer op z'n plek komt, ledig de lade met de uitwerpselen en klaar! Met de Omega Paw Roll 'n clean is de kattenbak snel, gemakkelijk en Hygiënisch weer klaar voor gebruik. Voor een demonstratie, bekijk de demo video. Zelfreinigende kattenbak specificaties: Afmeting kattenbak: L50 x B56 x H50 cm Binnenmaat: L35 x B41 x H48 cm Instap hoogte: 16cm Large, voor huishoudens met meerdere en/of grote katten Kleur: zwart / taupe Makkelijk schoon te maken, volledig demonteerbaar Met behulp van een lade te legen Geschikt voor fijn klontvormende en silicaat kattenbakvullingen Besparend in het verbruik van kattenbakvulling Gemaakt van stevig kunststof dat niet snel breekt. Deluxe uitvoering: Extra trede om afval van de kattenbak binnen te houden Accenten van chroom look Verbeterd clip design Klontvormende kattenbakvulling van een betere kwaliteit loont! Gebruik een kwalitatieve klontvormende kattenbakvulling met een fijne korrel en hoge absorptie die stevige klontjes maakt, dit geeft betere resultaten en is zuiniger. Wil je het maximale resultaat ervaren probeer dan eens de Golden Grey Master of de Golden Odour. Deze hebben het hoogste absorberende vermogen van 380% in vergelijking met kattenbakvulling met de zelfde grondstof. Hierdoor zeer zuinig en de klonten zijn echt stevig zodat deze niet uit elkaar vallen en het overige grit schoon blijft. Tip: bestel een kattenbakmat erbij, om uitloop op te vangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Kattenbak Lexie Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kattenbak Lexie is een mooie zwarte kattenbak die aan de bovenzijde een handvat heeft zodat je deze makkelijk kunt verplaatsen. De kap is er eenvoudig af te halen door middel van een kliksysteem. Het deurtje houdt de nare geurtje zoveel mogelijk in de bak en kan er eenvoudig uitgehaald worden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Imac Easy Cat

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Imac Kattenbak Easy Cat Taupe van 50 x 40 x 40 cm is een ruime kattenbak met deur, filter en kattenbakschep. Een echte favoriet! Deze gunstig geprijsde kattenbak is van zeer goede kwaliteit en gemakkelijk in gebruik. De Easy Cat heeft twee sluitclips aan de zijkanten, die het mogelijk maken de bovenkap los te halen en de bak zo eenvoudig te verschonen. Ook kunnen kattenbakzakken zo eenvoudig tussen de rand geklemd worden. Om geurtjes rondom de kattenbak zoveel mogelijk te verminderen, is de Easy Cat voorzien van een handige deur die weer dichtklapt en een koolfilter aan de bovenzijde. Zo worden geurtjes gefilterd en verminderd zonder dat dit een negatief effect heeft op de luchtcirculatie binnen de bak. Om het helemaal makkelijk te maken, is de kattenbak voorzien van een kattenbakschep die in kap opgeborgen kan worden. Zo heb jij altijd een kattenbakschep tot jouw beschikking! Tot slot heeft de kattenbak een opvouwbaar handvat zodat de Easy Cat moeiteloos geplaatst kan worden waar jou uitkomt. Een zeer complete, ruime kattenbak voor comfortabel dagelijks gebruik voor kat en baas! Ruime kattenbak van hoge kwaliteit Met kap met twee sluitclips voor makkelijk schoonmaken Deur en koolfilter voorkomen geurtjes rondom de kattenbak Met kattenbakschep, geïntegreerd in de kap Voorzien van een handvat voor gemakkelijk verplaatsen Afmetingen: 50 x 40 x 40 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - TRIXIE KATTENBAK VICO BE ECO MET KAP GRIJS / ANTRACIET 56X40X40 CM

Loading..
Ga naar laagste prjis

Trixie Kattenbak Vico Be Eco Met Kap Grijs / Antraciet 56 x 40 x 40 cm De Trixie Kattenbak Vico Be Eco Met Kap Grijs / Antraciet 56 x 40 x 40 cm is een duurzame kattenbak van gerecycled kunststof, met kap, handvat en Easy-Click sluitingen. Dit maakt deze kattenbak goed voor baas, kat en milieu! De kattenbak is gemaakt van gerecycled kunststof en daardoor eco-friendly. De kattenbak is voorzien van Easy-Click sluitingen, zodat je de kap eenvoudig losklikt en schoonmaken zeer eenvoudig wordt. De kattenbak is voorzien van een klep en handvat. - Duurzame kattenbak van gerecycled kunststof - Met Easy-Click sluitingen voor gemakkelijk schoonmaken - Voorzien van een handvat en klep - Afmetingen: 56 x 40 x 40 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Beeztees Romeo

Loading..
Ga naar laagste prjis

Geen zin in poespas, ga dan voor de Beeztees Romeo Kattenbak. Deze eenvoudige kattenbak heeft geen filter maar is wel voorzien van een grote deur aan de voorkant. Door het handvat aan de bovenkant is de Beeztees Romeo Kattenbak ook nog eens gemakkelijk op te tillen. - Gemaakt van kunststof - Gemakkelijk op te tillen en schoon te maken - Verkrijgbaar in 2 kleuren en 1 maat Afmeting: 57x39x41 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Kattenbak | 2 ingangen | Opening bovenkant en onder | Inklapbaar | Grijs

Loading..
Ga naar laagste prjis

Maak kennis met één van de nieuwere modellen kattenbak! Als kattenbaasje ben jij natuurlijk altijd op zoek naar het beste voor je beestje en voor jezelf. Dit handige kattentoilet is een must-have voor elke kattenvriend. Het ontwerp met de dubbele opening is prima geschikt voor alle soorten katten. Door het deurtje aan de voorkant komt jouw kat naar binnen. Aan de bovenkant bevindt zich een extra opening. Dit geeft meer bewegingsvrijheid voor je poes of kater en zorgt tegelijkertijd voor een andere uitgang. Eenmaal de kat bovenop de kattenbak staat, verliest hij of zij kattengrit dat tussen de teentjes is geraakt. De kattenstenen komen dus niet of nauwelijks meer jouw vloer. Ja kat verlaat de kattenbak dus via de bovenopening van de kattenbak. Voordelen: ✔︎ Inklapbaar, dus gemakkelijk voor op reis ✔︎ Makkelijk schoonmaken door uitschuifbare lade ✔︎ Design past in elk huis ✔︎ Meer ruimtegevoel voor je kat ✔︎ Schoon: geen kattengrit op de vloer ✔︎ Veel lichtinval ✔︎ Voor kleine tot middelgrote katten ✔︎ Met schepje Ga je op reis? Geen probleem! Deze kattenbak kun je namelijk heel eenvoudig volledig in elkaar vouwen. Hierdoor heb je meer ruimte in je auto en heeft jouw kat altijd zijn eigen toilet (van thuis) mee. Dat maakt het eigenlijk echt een ultieme kattentoilet. Deze kattenbak wordt geleverd met een schepje en een uitschuifbare lade om de kattenbak gemakkelijk schoon te kunnen maken. De ideale kattenbak voor zowel jou als je kat In deze kattenbak heeft jouw kat voldoende privacy. Door de boveningang is er voldoende lichtinval wat voor katten heel erg prettig is. Door de schuiflade kun jij de kattenbak heel makkelijk schoonmaken en schoon houden. Met behulp van het meegeleverde schepje wordt het schoonmaken van de kattenbak een kleine moeite. De bovenkant kan ook zowel in- als uitgang zijn. Gaat jouw kat vaker mee op reis? Neem dan gerust deze handige kattenbak mee! Hij is enorm makkelijk te (de)monteren en neemt dan niet meer plaats in als een aktekoffer. De luxe grijze kleur geeft deze kattenbak een modern uiterlijk. Specificaties Merk: Het Poezenparadijs Gewicht: 2.5 kg Afmetingen: 40x44x39CM Kleur: Grijs Ons team van Het Poezenparadijs staat voor je klaar voor vragen of suggesties. We beantwoorden jouw vraag snel en professioneel, dat is voor iedereen prettig werken. Het is onze missie dat zowel de kat als het baasje 100% tevreden zijn! Een deel van de opbrengst van Het Poezenparadijs gaat altijd naar kattenstichtingen, zodat wij meer katten gelukkig kunnen maken. Heb je een vraag voor of na je aankoop? Stuur een mailtje naar contact@hetpoezenparadijs.nl of via jouw Bol.com account.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Savic Iriz

Loading..
Ga naar laagste prjis

Een kattenbak is een must-have Wanneer je een kat hebt dan heb je ook een kattenbak. Kattentoilet Iriz van Savic is een geschikte keus bij jonge katten, ziek of oudere katten. De lagere instap met een hoogte van ongeveer 14cm(met rand) is ideaal voor eerdergenoemde katten. Door de afneembare rand rondom de kattenbak zorgen we ervoor dat de omgeving buiten de kattenbak ook schoon blijft. Kattentoilet met Rand Iriz is verkrijgbaar in de maat 42x31x12,5cm en 50x37x14cm in de kleur grijs/wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenbakken. Er zijn immers 1117 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste