De Bestenu Kattenbak Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Vaak is een kattenbak een doorn in het oog en het schoonhouden is ook niet de leukste klus. Er zijn daarentegen een aantal eigenschappen die het gebruik voor jou en je kat aangenamer maken. Waar je op let bij aankoop van een kattenbak leg ik je in deze koopgids uit.

Hoe vaak moet ik de kattenbak verschonen?

hide product content

Het is erg belangrijk dat je de kattenbak schoonhoudt: de meeste katten weigeren hun behoefte te doen op een vieze kattenbak. Bovendien kan een kattenbak erg gaan ruiken. Zorg ervoor dat je elke avond ontlasting verwijdert met een schepje. Gebruik je kattengrit wat klonten vormt, haal deze dan ook weg. Als er weinig grid over blijft, vul je dit bij.

Behalve het weghalen van ontlasting en klonten, vervang je de gehele inhoud wekelijks en maak je de bak bovendien goed schoon met een sopje.

Als je meerdere katten hebt, maak je de kattenbak vaker schoon en haal je de ontlasting vaker weg. Wanneer en hoe vaak je dit precies doet, hangt af van hoeveel kattenbakken je hebt, en of je katten naar buiten gaan. Dit weet je zelf vaak het beste. Stem het schoonmaken hierop af. Zodra je de kattenbak gaat ruiken, is het eigenlijk al te laat.

Hoe werkt een zelfreinigende kattenbak?

hide product content

Er zijn zelfreinigende kattenbakken die op elektriciteit werken en kattenbakken waar je geen elektriciteit voor nodig hebt. De zelfreinigende kattenbakken waarvoor je geen elektriciteit nodig hebt, hebben vaak een rooster waar de ontlasting achter blijft. Je kattenbak blijft schoon door de gehele bak op een bepaalde manier te bewegen (vaak is dit rollen).

Een elektrische kattenbak verwijdert automatisch de ontlasting en klonten grit. Deze komen in een apart reservoir terecht waardoor je er geen omkijken naar hebt. Je maakt dit reservoir elke paar dagen schoon, vult het grit aan en klaar is Kees.

Waar plaats ik een kattenbak?

hide product content

Een kat houdt van zijn privacy. Zet de kattenbak op een plaats weg van het lawaai. Katten zijn daarnaast erg hygiënisch: zet daarom de kattenbak niet dicht bij zijn eten of drinken, of bij de plaats waar hij graag slaapt.

De temperatuur speelt ook een rol: te warm zorgt voor sterkere geurtjes en te koud is simpelweg oncomfortabel.

Hoe heten de korreltjes die in een kattenbak worden gebruikt?

hide product content

De korreltjes die in een kattenbak worden gebruikt, worden kattengrit of kattenbakvulling genoemd. Er zijn verschillende soorten kattengrit: plantaardige vulling is gemaakt van houtkorrels of papierkorrels. Daarnaast is er ook kattenbakvulling wat gemaakt is op basis van mineralen. Deze zijn gemaakt van klei, silica of bentoniet.

Waarom gebruikt mijn kat de kattenbak niet?

hide product content

Dat katten een eigen wil hebben, is algemeen bekend. Sommige katten weigeren hun behoefte op de kattenbak te doen, of hebben dit altijd netjes gedaan en gaan ineens ergens anders in je huis plassen.

Kijk eerst naar de plaats van je kattenbak. Net als wij, willen katten hun behoefte doen op een comfortabel plekje. Niet ergens waar het erg koud is, of juist erg warm. Als het te warm is worden geurtjes versterkt wat je kat niet fijn vindt.

Zet de kattenbak ook niet bij de kat zijn eet- of slaapplekje. Het is ook belangrijk dat je kat niet wordt gestoord wanneer deze de kattenbak gebruikt. Leer je kinderen niet op de kattenbak te kloppen, de kat niet te aaien of zelfs aan te kijken, terwijl deze zijn behoefte doet. Als je kat de kattenbak met gevaar gaat associëren, dan gaat hij op zoek naar een ander plekje.

Heb je een groot huis? Overweeg dan om meerdere kattenbakken weg te zetten. Als je kat graag op zolder slaapt, dan kan de afstand naar een kattenbak beneden te groot zijn. Koop daarom een extra kattenbak en plaats deze bijvoorbeeld op de boven verdieping.

Hoeveel kattenbakken heb ik nodig?

hide product content

Elke kat heeft een kattenbak nodig. Heb je meerdere katten, dan heeft elke kat een eigen kattenbak nodig en het is bovendien aan te raden om een extra kattenbak in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kattenbak voor boven, en eentje voor de benedenverdieping.

Heb je maar één kat en deze is toch nog onzindelijk, dan is het aan te raden om nog een extra kattenbak aan te schaffen. Veel katten zijn nogal kieskeurig en weigeren om een kattenbak te gebruiken.

Hoeveel kattenbakvulling moet ik gebruiken?

hide product content

Zorg ervoor dat je kat goed kan graven. Als de bodem van de kattenbak nat wordt, dan zit er niet voldoende grit in de bak. Normaal gesproken moet 4 a 5 cm vulling voldoende zijn. Als je teveel kattenbakvulling gebruikt, loop je de kans dat het naast de bak valt wat niet ideaal is.

Hoe zorg ik ervoor dat de kattenbakkorrels in de kattenbak blijven liggen?

hide product content

Het is een goed idee om je kattenbak op een matje te zetten. Hierdoor schieten de korrels niet zo snel weg. Daarnaast helpt een kattenbak met een klepje om het grid binnen in de kattenbak te houden. Er zijn ook kattenbakken verkrijgbaar waar de opening boven in zit waardoor er geen korrels uit kunnen vallen.

Soms doe je er daarentegen weinig aan: sommige katten maken er gewoon een bende van. Het hebben van een goede kruimeldief is dan ook erg handig als je een kat hebt. Niet alleen om haren mee op te zuigen, maar ook om kattenbakkorrels mee weg te halen.

Hoe komt deze fantastische Kattenbak opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Kattenbak ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Kattenbaks, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Kattenbaks die aangeboden worden in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Kattenbaks het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kattenbaks stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Kattenbaks

De beste Kattenbaks in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De Beeztees Romeo Kattenbak is een eenvoudige kattenbak en heeft geen filter maar is wel voorzien van een grote deur aan de voorkant. Door het handvat aan de bovenkant is de Beeztees Romeo Kattenbak ook nog eens gemakkelijk op te tillen. ✔ Gemaakt van kunststof ✔ Gemakkelijk op te tillen en schoon te maken ✔ Verkrijgbaar in 2 kleuren Afmeting: 59 x 39 x 41 cm

1. Beeztees Romeo - Kattenbak - Zwart/Wit - 57 x 39 x 41 cm


Product informatiePlus or Show more

PeeWee EcoHûs gesloten kattenbak met koolstoffilter, kattenbakschep en 3kg PeeWee kattenbakkorrels. Op zoek naar een lichtgewicht, milieuvriendelijk, hygiënisch en vooral stankvrije kattenbak? Het Peewee kattenbaksysteem is de oplossing! Een zak PeeWee korrels (14 liter/9 kilo) gaat ongeveer 4 maanden mee. ✔ 100% gemaakt van hernieuwbare grondstoffen ✔ 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar ✔ 100% vervaardigd uit zaagsel van de Zweedse fijnspar ✔ Ammoniakgeur wordt volledig geabsorbeerd ✔ De poten van de kat blijven schoon en droog ✔ Geen stof, het huis blijft opmerkelijk schoon en fris Hoe werkt het PeeWee kattenbaksysteem? •Vul de bovenbak met Peewee korrels tot het aangegeven niveau (ongeveer 2 cm.) •Wanneer de kat plast, verdwijnt 90% daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de Peewee korrels in de bovenbak. Die vallen uiteen tot zaagsel. •Door het graven van de kat, valt het vuile zaagsel van de bovenbak door het rooster in de onderbak. •Alleen het vervuilde zaagsel in de onderbak hoeft te worden weggegooid (ongeveer 1 keer per week). •Wat er overblijft is een prettige dennengeur. De poten van de kat blijven schoon en fris. •De klep aan de bovenzijde kan worden geopend, waardoor het scheppen van de uitwerpselen nog makkelijker gaat.

2. PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket - Antraciet - 56 x 39 x 38,5 cm


Product informatiePlus or Show more

Een mooi kattentoilet voor jouw kleine vriend, dat is de Curver Kattenbak. Deze kattenbak is gemaakt van het oersterke materiaal Rattan, een hoogwaardig gevlochten kunststof. De onderkant van de kattenbak kan naar voren wordt getrokken, waardoor een plateau met gaatjes ontstaat. Dit plateau zorgt ervoor dat wanneer jouw kat van het toilet afkomt, hij of zij een deel van het kattengrit onder de poten al kwijt is. Hierdoor wordt de vloer rondom niet vuil. Bovendien bevindt zich in het plateau een uitschuifbare lade, waardoor je in een oogopslag kunt zien of de kattenbak aan verschoning toe is. Aan de bovenkant van de kattenbak kan het kattenbakschepje worden opgeborgen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je deze kwijtraakt. De Curver Kattenbak is zo mooi, dat je nauwelijks ziet dat het een kattentoilet is. - Gemaakt van Rattan - Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren Afmeting: 51x38,5x39,5 cm

3. Curver Kattenbak - Antraciet - 51 x 38,5 x 39,5 cm


Product informatiePlus or Show more

De PeeWee EcoDome, een duurzame kattenbak Een groot nadeel aan het hebben van katten, is de kattenbak. Kattenbakvulling bestaande uit klei, silica of bentoniet kan nog weleens nadelen met zich meebrengen. Denk aan witte kattenpootjes op het laminaat, het regelmatig moeten verschonen van de bak en een gigantische stank die in de woonkamer nog te ruiken is. Het EcoDome PeeWee kattenbaksysteem lost al deze problemen voor je op. De EcoDome is geschikt voor katten met een groter postuur, zoals bijvoorbeeld een Noorse Boskat. Heb je een kleine (ras)kat? Overweeg dan de PeeWee EcoHûs. Houtkorrels van Zweedse fijnspar Bij de EcoDome van PeeWee horen speciale kattenbakkorrels. Deze houtkorrels zijn gemaakt van het zaagsel van de Zweedse fijnspar. Dit maakt de PeeWee korrels 100% biologisch afbreekbaar. De korrels zijn vrij van geurstoffen, bindmiddelen en andere chemicaliën. In tegenstelling tot andere houtkorrels absorberen de PeeWee korrels aanzienlijk meer vocht. Ook geurtjes worden volledig geneutraliseerd door de korrels. Zo werkt het Een PeeWee kattenbak bestaat uit een bovenbak met rooster en een onderbak. Wanneer de kat in de bovenbak plast, absorberen de korrels een groot gedeelte van de urine. De korrels zwellen op en vallen uit elkaar als zaagsel. Als de kat vervolgens zijn plasje begraaft, valt 90% van het zaagsel door het rooster van de bovenbak in de onderbak. Zo blijft de bovenbak schoon en droog, net als de pootjes van kat. Enkel de uitwerpselen moet je er zelf uitscheppen. Doordat de korrels uit elkaar vallen, heb je geen last van stof. Je zal de kattenbak haast niet ruiken. De korrels hebben een dennengeur en ook wanneer de korrel urine heeft geabsorbeerd, blijft de dennengeur hangen. In de bovenbak hoeft maar een laagje van 2 cm houtkorrels te liggen. Eens per week moet het vervuilde zaagsel uit de onderbak worden weggegooid. Met een zak van 9 kg (14 liter) kan je ongeveer 4 maanden vooruit! EcoDome Startpakket Met het EcoDome Startpakket van Peewee heb je gelijk alles in huis voor een schone en frisse bak. Dit startpakket bevat een gesloten kattenbak, een koolstoffilter (om nog meer vieze geurtjes tegen te gaan), een kattenbakschep en 3 kg PeeWee kattenbakkorrels. De kattenbak heeft een afmeting van 66,5 x 48,5 x 46,5 cm.

4. PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket - Zwart - 66,5 x 48,5 x 46,5 cm


Product informatiePlus or Show more

Een mooigevormde kattenbak in een modieuze kleurstelling. Doordat het deurtje samen met het binnenste gedeelte van de bovenzijde in een handomdraai los te klikken is hoeft u niet meer de complete bovenzijde van de onderbak los te maken om deze schoon te maken. Het los geklikte gedeelte kunt u omhoog duwen zodat u er makkelijk bij kunt. Kleur onderbak: glanzend grijs, kleur bovenzijde: glanzend wit met een grijs middenstuk.

5. Savic Savic Kattentoilet Nestor - Kattenbak - 566mm x 396mm x 351mm - Grijs/Wit


Product informatiePlus or Show more

Imac Zuma Kattenbak met Schuiflade - Grijs – 56 x 40 x 42,5 cm ✔ Uitschuifbare lade ✔ Bevat ventilatierooster met geurfilter ✔ Inclusief schepje Deze kattenbak van Imac heeft een uitschuifbare gritbak waardoor het verschonen van de kattenbak eenvoudig is. De bak heeft een klep, ventilatierooster (met geurfilter), handvat en schepje dat je bovenin kunt opbergen. - Materiaal: kunststof - Afmeting: 56 x 40 x 42,5 - Verkrijgbaar in verschillende kleuren

6. Imac Zuma - Met schuiflade - Zwart - Kattenbak - 56 x 40 x 42,5 cm


Product informatiePlus or Show more

Een stijlvolle kattenbak voor ieder interieur De kattenbak is een van de belangrijkste voorwerpen die je kat nodig heeft. Katten houden van een schoon en fris toilet. Voor het baasje is het daarnaast ook wel leuk als de kattenbak er een beetje modern uitziet. Het Adori Kattentoilet Rattan is een mooi kattentoilet dat goed past bij je interieur. Het Kattentoilet Rattan heeft een afmeting van 69 x 42 x 41 cm en is beschikbaar in de kleuren taupe en grijs. Praktisch voor jou en je kat De Rattan ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens praktisch in gebruik. Zo heeft de kattenbak een handig uitlooprooster. Grit wat nog tussen de voetjes zit van je kat zal in het rooster vallen wanneer hij er overheen loopt, zo komt het kattengrit niet op de vloer terecht. Daarnaast bevat de kattenbak een opbergvak waarin je een schepje en afvalzakjes vindt. De bak is gemaakt van kunststof waardoor je deze gemakkelijk schoon kunt maken.

7. Adori Kattentoilet Rattan Grijs - Kattenbak - 69x42x41 cm


Product informatiePlus or Show more

Keddoc rotan kattentoilet antraciet De stijlvolle Kedooc rotan kattentoilet biedt alles wat jij en je kat maar kunnen wensen voor een comfortabel toiletbezoekje! - Ingebouwd opbergvak met schepje, poepzakjes(houder) en koolfilter tegen nare geurtjes - Uitschuifbaar uitlooprooster, welke ervoor zorgt dat er geen kattenbakvulling buiten de bak terecht komt, dus een schoon huis! - Een uitschuifbare lade, voor het eenvoudig verschonen van de bak. - De kap van de bak is eenvoudig te verwijderen middels een kliksysteem - Gesloten kattenbak, met een roterende klep, zorgt ervoor dat je kat de nodige privacy krijgt. - Afmeting: 43,5 x 69 x 40,5 cm - Verkrijgbaar in zwart en antraciet

8. Keddoc rotan kattentoilet zwart Kleur - Antraciet


Product informatiePlus or Show more

Een kattenbak schoonmaken wordt een stuk makkelijker met de zelfreinigende kattenbak roll ’n clean van Omega Paw. Door enkel eenmalig de kattenbak op zijn rechterkant te rollen en weer terug haal je de uitwerpselen en urine klonten uit het nog schone grit en komen deze in de opvanglade. De opvanglade kan nu eenvoudig worden leeggemaakt in de vuilnisbak. Dit is niet alleen makkelijk en snel, maar ook veel hygiënischer. Nieuw model met verbeterd rooster en verbeterde sluiting Kenmerken: ✔ Afmeting kattenbak: L50 x B45 x H45 cm ✔ Large, voor huishoudens met meerdere en/of grote katten ✔ Kleur: Bruin / Taupe ✔ Makkelijk schoon te maken, volledig demonteerbaar ✔ Met behulp van een lade te legen ✔ Geschikt voor fijn klontvormende en silicaat kattenbakvullingen ✔ Besparend in het verbruik van kattenbakvulling ✔ Gemaakt van duurzaam stevig kunststof De Omega Paw kattenbakmat is apart bij te bestellen. Voor het beste resultaat gebruik je bij deze kattenbak een klontvormende kattenbakvulling. Bijvoorbeeld de kattenbakvulling van Golden Grey Master of Golden Odour. Deze kattenbakvullingen hebben een hoog absorberend vermogen waardoor de klonten niet aan de kattenbak vast plakken en vallen de klonten niet uit elkaar waardoor het overige grit schoon blijft.

9. Omega Paw - Zelfreinigend - M - Bruin - Kattenbak - 43 x 51 x 42 cm


Product informatiePlus or Show more

Ditmaal hebben we onszelf echt overtroffen. Deze kattenbak is de ultieme manier voor je kat om in stijl naar het toilet te gaan (en met privacy!). Het is niet alleen functioneel voor je kat met de simpele deuren aan de voorkant, het is ook nog eens een mooi meubel voor in huis. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam meubel. Eco-vriendelijk en gemaakt van gifvrije materialen want je kat verdient immers het beste! Vind je ook niet dat het tijd wordt dat je kat in stijl naar het toilet gaat? Wij wel en daarom hebben wij bij Way Basics dit prachtige en moderne kattenmeubel ontwikkeld. Een slimme en aantrekkelijke manier om de ontlasting weg te houden. Deze kattenbak is functioneel voor de kat en staat goed in elke kamer in huis. Het zou ons zelfs niet verbazen als mensen niet eens in de gaten hebben dat het een kattenbak is. Het meubel bevat twee makkelijk te openen deuren waardoor je kat makkelijk naar binnen en naar buiten kan lopen. Daarnaast is er een grote opening waar de meeste krabmatten in passen. Bovendien is een krabmat bijgeleverd. De kattenbak is gemaakt van zBoard, een duurzame, sterk en gepatenteerd materiaal dat eco-vriendelijk is en gezond voor in huis. Way Basics maakt gebruik van een samen met 3M ontwikkelde plakstrip waardoor gereedschap niet meer nodig is. U vindt in onze verpakking dan ook geen schroeven, spijkers of ander materiaal om het product in elkaar te zetten. Geen handy man nodig dus, het in elkaar zetten is kinderlijk eenvoudig; strip eraf, plakken en klaar! >• Meubel is gemaakt om rechtop te staan. Gelieve niet op zijn zijkant te zetten. • Zeer eenvoudig in elkaar te zetten. Geen gereedschap nodig. Trek the 3M strip eraf, plakken, klaar en gebruik de pinnetjes om de planken netjes aan elkaar te koppelen. • Gemaakt van eco-vriendelijk materiaal. zBoard is duurzaam, niet gitig en vrij van formaldehyde & VOC . • De bak heeft twee deuren die simpel te openen zijn • Een reguliere maat krabmat past hier prima in. Er is 1 krabmat bijgeleverd. • Het maximale aanbevolen gewicht wat de kattenbak houdt is 13,5 KG. • Het is belangrijk om eventuele urine die naast de kattenbak komt op of in het meubel met een vochtige doek te verwijderen.

10. Way Basics Duurzame Kattenbak - Zwart


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kattenbaks. Er zijn immers 402 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Kattenbak kopen.