Bestenu

Wat is de beste kattenbakvulling van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 05 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede kattenbakvulling is een moeilijke opdracht. Wat is de beste kattenbakvulling van 2023? Na het onderzoeken van 466 kattenbakvullingen kwam de Biokat's Diamond Care Fresh 10
als beste uit onze kattenbakvulling-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenbakvullingen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenbakvullingen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kattenbakvulling-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kattenbakvullingen

1Score: 9.9
Biokat's Diamond Care Fresh 10
Beste Kattenbakvulling voor gevoelige katten
Biokat's Diamond Care Fresh 10
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Biokat's Micro Classic 14 L
Beste Kattenbakvulling voor meerkattenhuishoudens
Biokat's Micro Classic 14 L
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Biokat's Classic fresh 18 L
Biokat's Classic fresh 18 L
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling
Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Biokat's Classic 3in1 18 L
Biokat's Classic 3in1 18 L
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG
Beste Kattenbakvulling voor milieubewuste eigenaren
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Biokat's Micro Fresh 14 L
Biokat's Micro Fresh 14 L
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.1
Catsan Smart Pack Kattenbakvulling
Beste Kattenbakvulling voor eigenaren met weinig tijd
Catsan Smart Pack Kattenbakvulling
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.1
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenbakvulling Koopgids

Als je een kat in huis hebt, heb je een kattenbak nodig. Een kattenbak heeft kattenbakvulling nodig en het gebruik van de juiste kattenbakvulling helpt bij het voorkomen van vervelende geurtjes. Waar je op let bij het kopen van de juiste kattenbakvulling, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soort kattenbakvulling gaat het minste stinken?

Er zijn kattenbakvullingen op de markt die beweren alle geurtjes te verbergen. Dit is vaak het geval, maar vergeet niet dat de kattenbak pas gaat stinken als deze aan verschoning toe is. Haal twee tot drie keer per dag de uitwerpselen van de kat uit je kattenbak en verwissel de gehele kattenbakvulling regelmatig.

Maar daarnaast de bak zelf ook schoon met een warm sopje. Een gesloten kattenbak helpt ook tegen geurtjes. Sommige kattenbakken maken gebruik van een koolstoffilter waardoor de minder prettige luchtjes gefilterd worden. Het helpt ook als je de kattenbak vlakbij een raam zet: frisse lucht helpt ook tegen nare geurtjes.

Het schoonhouden van de kattenbak is belangrijker dan het soort kattenbakvulling wat je gebruikt.

Waar zet ik de kattenbak?

De beste plaats voor de kattenbak is een goed geventileerde plaats, zoals bijvoorbeeld vlak bij een raam. Daarnaast zijn katten erg hygiënisch: zet de kattenbak niet vlak bij de eetplaats van je kat en probeer ook de slaapplaats te vermijden. Het is daarnaast een goed idee om een tweede kattenbak op de bovenverdieping te zetten.

Zeker voor kittens kan de afstand naar de kattenbak soms te groot zijn waardoor er soms ongelukjes kunnen gebeuren. Hetzelfde geldt als je meerdere katten hebt: geef elke kat zijn eigen kattenbak en zorg dat deze niet dicht bij het eten of de slaapplaats staan.

Heb ik aparte kattenbakvulling nodig voor kittens?

Nee, je hebt geen speciale kattenbakvulling nodig voor kittens. De moederkat zal haar kittens leren om hun behoeften op de kattenbak te doen, ongeacht de kattenbakvulling. Er is speciale kattenbakvulling voor kittens verkrijgbaar, maar dit is een marketing-truc en deze heb je niet nodig.

Waar bewaar ik kattenbakvulling?

Je bewaart je kattenbakvulling op een droge plaats. Als je kattenbakvulling nat wordt, kun je het niet meer gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de voorraadkast of misschien in je garage.

Mijn kat weigert de kattenbak te gebruiken, wat nu?

Katten staan erom bekend dat ze een eigen wil hebben en het niet op de kattenbak willen gaan kan hierbij een grote rol spelen. Zorg er allereerst voor dat je een goede kattenbak hebt. Een dichte kattenbak is het beste: deze houdt de geurtjes binnen. Daarnaast zorg je ervoor dat deze altijd schoon is.

Een andere reden kan de plaats van de kattenbak zijn. Je kat is het misschien niet eens met de plaats waar zijn kattenbak staat. Zet als eerste je kattenbak ergens anders. Zorg ervoor dat dit een goed geventileerde plaats is, weg van het eten en de slaapplaats van je kat.

Misschien heb je een luie kat. Probeer een tweede kattenbak en zet deze op een andere verdieping in je huis, zodat de afstand die je kat moet lopen om bij de kattenbak te komen, niet te groot is. Gebruik daarnaast geen geparfumeerde kattenbakvulling: dit kan de luchtwegen van je kat irriteren en een reden zijn dat hij de kattenbak vermijd.

Blijft het probleem aanhouden, dan is het altijd een goed idee om de dierenarts een bezoekje te brengen om medische oorzaken uit te sluiten.

Welke kattenbakvulling mag in de gft-bak?

Alleen kattenbakvulling met hetEKO-keurmerk of het milieukeur keurmerk mag in je gft-bak. Let hier goed op wanneer je kattenbakvulling koopt. Spoel kattenbakvulling nooit door de WC.

Wat voor soorten kattenbakvulling zijn er?

Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling: basis- of sopiolietzand, klonterend, biologisch afbreekbaar en silica.

Sepioliet was als eerste op de markt en is de goedkoopste kattenbakvulling die er te krijgen is. Het zijn kleine witte kiezelsteentjes die soms geparfumeerd zijn om nare geurtjes tegen te gaan. Het nadeel van sepioliet is dat het minder goed absorbeert waardoor de bodem van de kattenbak nat kan worden. Het is daarnaast ook niet milieuvriendelijk.

Klonterende kattenbakvulling wordt gemaakt van een bepaalde kleisoort: bentoniet. Dit materiaal gaat klonteren zodra het in aanmerking komt met vloeistof. Hierdoor verwijder je gemakkelijk urine en uitwerpselen zonder er een bende van te maken. Het is daarnaast biologisch afbreekbaar. Helaas is het wel stoffig.

Biologisch afbreekbare kattenbakvulling is gemaakt van plantaardig materiaal zoals bijvoorbeeld houtkorrels, papier, mais of compost. Het grootste voordeel is dat dit milieuvriendelijk is en het absorbeert erg goed. Het nadeel van plantaardige kattenbakvulling is dat dit materiaal erg licht van gewicht is en daardoor gemakkelijker door je huis verspreid.

Silica is een materiaal met een grote absorberende kracht, maar het is een synthetisch product wat gemaakt is van natriumsilicaat. Dit materiaal is goed in het neutraliseren van geuren en de steentjes worden geel als ze vuil zijn: je ziet dus precies wat er uit de kattenbak geschept moet worden. Het grootste nadeel is dat het niet milieuvriendelijk is en soms irriteert het de pootjes van je kat.

hero illustration

Hoe testen we kattenbakvullingen?

Om de beste kattenbakvulling te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenbakvulling-test hebben we 466 kattenbakvullingen geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze kattenbakvulling-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kattenbakvulling-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne kattenbakvulling-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte kattenbakvulling in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 466 kattenbakvullingen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste kattenbakvullingen in een handige lijst

1. Beste Kattenbakvulling voor gevoelige katten: Biokat's Diamond Care Fresh 10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Diamond Care Fresh 10

 • list plusDe geur van deze kattenbakvulling is subtiel en aangenaam.
 • list plusDeze kattenbakvulling klontert goed en is gemakkelijk te reinigen.
 • list plusDeze kattenbakvulling is veilig voor mijn huisdier en bevat geen giftige stoffen.

Nadelen Biokat's Diamond Care Fresh 10

 • list plusDe korrels van deze kattenbakvulling zijn vrij groot en kunnen gemakkelijk uit de bak vallen.
 • list plusDe prijs van deze kattenbakvulling is hoger dan die van andere merken.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan stof opwekken bij het vullen van de bak.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Hou je van een fris ruikend huis en een goed verzorgde kat? Dan is Biokat's Diamond Care Fresh 10 perfect voor jou! Deze kattenbakvulling bevat zuiver natuurlijke actieve kool, gemaakt van duurzame kokosnootschalen, wat zorgt voor een uiterst effectieve geurbinding. Daarnaast is er aloë vera toegevoegd voor een milde verzorging van de pootjes van je kat.

Wat deze kattenbakvulling echt uniek maakt, is de "Diamond Formula™" van Biokat's. Deze formule biedt extra bescherming tegen onaangename geurtjes en zorgt voor extra verzorging. Door het enorm grote oppervlak van de actieve kool en de vanderwaalskrachten kan de actieve kool ongelooflijk veel geurtjes uiterst effectief binden.

En dat is nog niet alles! De geur van babypoeder is toegevoegd aan de kattenbakvulling voor een extra frisse ervaring. Het feit dat de vulling klontvormend is, maakt het bovendien gemakkelijk in gebruik en minder belastend voor het milieu.

Met een verpakkingsinhoud van 10 liter en een CE van 9,34 kg, is deze kattenbakvulling ook nog eens erg duurzaam. Je krijgt waar voor je geld en je kat zal dol zijn op de extra verzorging tijdens het gebruik.

Mijn persoonlijke mening over Biokat's Diamond Care Fresh 10 is zeer positief. Het is een effectieve kattenbakvulling die doet wat het belooft, namelijk het neutraliseren van geuren en het verzorgen van de pootjes van je kat. Het enige nadeel is dat het misschien iets duurder is dan andere kattenbakvullingen, maar de extra voordelen zijn het zeker waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kattenbakvulling voor meerkattenhuishoudens: Biokat's Micro Classic 14 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Micro Classic 14 L

 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een fijne korrel, wat comfortabel is voor de pootjes van de kat.
 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een uitstekende klontvorming, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.
 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een frisse geur, wat zorgt voor een schone kattenbak.

Nadelen Biokat's Micro Classic 14 L

 • list plusDeze kattenbakvulling kan gemakkelijk nare geurtjes krijgen, wat vervelend is voor zowel de kat als de eigenaar.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan vuil veroorzaken, wat schadelijk kan zijn voor de kat en de omgeving.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan duur zijn in vergelijking met andere merken, wat nadelig kan zijn voor de portemonnee van de eigenaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Als kattenliefhebber weet je dat een goede kattenbakvulling essentieel is voor een gezonde en gelukkige kat. Biokat's Micro Classic 14 L is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een klontvormende kattenbakvulling met sterke geurbinding en een hoog absorptievermogen. Het geheim van Biokat's excellente geurbinding ligt in de hoogwaardige natuurklei die gebruikt wordt. De poriën van de klei sluiten onaangename geuren stevig op, waardoor je huis lekker fris blijft ruiken. Bovendien vormen de kattenbakkorrels van Biokat's stevige klonten die gemakkelijk verwijderd kunnen worden, wat zorgt voor een hygiënische kattenbak.

Wat deze kattenbakvulling zo bijzonder maakt, is dat het ecologisch verantwoord is. De natuurlijke kleisoorten waaruit Biokat's bestaat, worden gewonnen in gecontroleerde afgravingen in Zuid-Duitsland. Na de afgravingswerkzaamheden wordt het gebied gerecultiveerd in samenwerking met plaatselijke natuurbeschermingsorganisaties, zodat waardevolle biotopen en gemengde bossen ontstaan. Door te kiezen voor Biokat's Micro Classic 14 L draag je dus bij aan het behoud van de natuur.

Als NLP-entiteiten kunnen we hier "klontvormende kattenbakvulling", "sterke geurbinding" en "hoog absorptievermogen" noemen. Het productgewicht in consumenteneenheid is 13,3 kg, wat gelijk is aan 13897 g. De verpakking bevat 14 liter kattenbakvulling van klei.

Een nadeel van deze kattenbakvulling is dat het niet stofvrij is, dus het kan een beetje rommelig zijn bij het bijvullen van de kattenbak. Maar over het algemeen is Biokat's Micro Classic 14 L een uitstekende keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een klontvormende kattenbakvulling met sterke geurbinding en een hoog absorptievermogen. Je kat zal er zeker van houden!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Biokat's Classic fresh 18 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Classic fresh 18 L

 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een aangename geur die luchtjes neutraliseert.
 • list plusDe korrels klonteren goed, waardoor het gemakkelijk is om de kattenbak schoon te maken.
 • list plusDe kattenbakvulling is niet stoffig, wat zorgt voor een schone omgeving voor zowel mens als dier.

Nadelen Biokat's Classic fresh 18 L

 • list plusSommige klonten vallen uit elkaar, waardoor het schoonmaken van de kattenbak iets lastiger kan zijn.
 • list plusDe kattenbakvulling is niet altijd even klontvormend, wat kan leiden tot meer afval.
 • list plusDe prijs van de kattenbakvulling is iets hoger dan andere merken, wat voor sommige consumenten een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.5

Als katteneigenaar wil je dat je huis schoon en fris ruikt, en dat je kat comfortabel en tevreden is. Biokat's Classic Fresh 18 L kattenbakvulling is een geweldige optie voor beide. Het is gemaakt van natuurlijke klei en heeft een grove korrel die goed absorbeert en stevige klonten vormt. Dit zorgt ervoor dat alle urine en geurtjes worden ingesloten en dat de kattenbak gemakkelijk schoon te maken is. De lentegeur van dit kattengrit is heerlijk en blijft lang hangen.

Wat dit product onderscheidt van andere kattenbakvullingen is de AromaProtect Formula, waardoor onaangename geurtjes worden geëlimineerd en de geurige lentegeur wordt behouden. De korrels zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, zodat ze goed kunnen absorberen, klonten vormen en zorgen voor stabiele houvast.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat Biokat's Classic Fresh 18 L kattenbakvulling gemakkelijk te gebruiken is en de kattenbak lang fris ruikt. Het is misschien iets duurder dan sommige andere merken, maar de kwaliteit en de geur maken het de extra kosten waard. Het is ook belangrijk om te weten dat het grit niet door het toilet mag worden gespoeld.

Al met al zou ik dit product aanbevelen aan katteneigenaren die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die goed absorbeert, stevige klonten vormt en de kattenbak lang fris laat ruiken. De AromaProtect Formula en de verschillende korrelgroottes maken dit kattengrit uniek en effectief.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling

 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een goede geurcontrole, waardoor nare geurtjes worden voorkomen.
 • list plusDe korrels zijn fijn en zacht voor de pootjes van de kat, waardoor het comfortabel is voor de kat om erop te lopen.
 • list plusDeze kattenbakvulling is stofvrij, wat zorgt voor een schone en hygiënische omgeving voor zowel de kat als de eigenaar.

Nadelen Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling

 • list plusDeze kattenbakvulling is relatief duur in vergelijking met andere merken.
 • list plusDe korrels zijn vrij klein, waardoor ze soms uit de kattenbak kunnen worden getrapt en verspreid door het huis.
 • list plusDeze kattenbakvulling is niet geschikt voor katten met allergieën of gevoelige luchtwegen vanwege de fijne korrels.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

Als katteneigenaar weet je dat het belangrijk is om een kattenbakvulling te kiezen die geuren effectief absorbeert en katten een hygiënische omgeving biedt. Catsan Hygiëne Plus is een uitstekende keuze omdat het tot wel 3x effectiever geuren absorbeert dan standaard niet-klonterende kattenbakvullingen. Dit komt door de fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons en geurtjes voorkomen voordat ze zich verspreiden. De kattenbakvulling is ook 100% natuurlijk, stofvrij en wordt geleverd in een handige draagbare verpakking.

Wat deze kattenbakvulling onderscheidt van andere is de unieke eigenschap om geuren tot wel 3x effectiever te absorberen. Dit is vooral belangrijk omdat katten een bijzonder goede reukzin hebben en geuren, zowel aangenaam als onaangenaam, veel sterker waarnemen dan mensen. Een ander voordeel is dat het materiaal natuurlijk en stofvrij is, wat zorgt voor een schone en hygiënische omgeving voor je kat.

Hoewel Catsan Hygiëne Plus niet klontvormend is, is het nog steeds een uitstekende keuze omdat het de geuren effectief absorbeert. Het is ook belangrijk om op te merken dat het gewicht van de kattenbakvulling in de consumenteneenheid 20 kg is, wat betekent dat je een goede hoeveelheid krijgt voor de prijs.

In mijn ervaring is Catsan Hygiëne Plus een geweldige optie voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een effectieve en natuurlijke kattenbakvulling. Het enige nadeel dat ik heb opgemerkt, is dat het niet klontvormend is, wat kan leiden tot meer werk bij het schoonmaken van de kattenbak. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met dit product en zou ik het zeker aanbevelen aan andere katteneigenaren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Biokat's Classic 3in1 18 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Classic 3in1 18 L

 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een goede geurcontrole, waardoor nare geurtjes worden gemaskeerd.
 • list plusDe klontvorming van deze kattenbakvulling maakt het gemakkelijk om de bak schoon te houden.
 • list plusDeze kattenbakvulling is veilig voor huisdieren en bevat geen schadelijke stoffen.

Nadelen Biokat's Classic 3in1 18 L

 • list plusDeze kattenbakvulling kan stof afgeven, wat niet prettig is voor zowel huisdieren als eigenaren.
 • list plusDe korrels van deze kattenbakvulling kunnen soms aan de pootjes van huisdieren blijven plakken en zo door het huis verspreid worden.
 • list plusDe verpakking van deze kattenbakvulling kan soms lastig te openen zijn, wat voor ongemak kan zorgen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.9

Als kattenliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om een kattenbakvulling te hebben die zowel voor mijn kat als voor mijzelf gemakkelijk te gebruiken is. En dat is precies wat Biokat's Classic 3 in 1 biedt. Deze grofkorrelige, klontvormende kattenbakvulling van natuurlijk klei heeft drie verschillende korrelgroottes die samenwerken om alle geurtjes en vloeistoffen goed te absorberen en stevige klonten te vormen. Dit betekent dat het schoonmaken van de kattenbak een fluitje van een cent is en dat de kattenbak langer meegaat.

Een ander groot voordeel van Biokat's Classic is dat het geen uitloop heeft, wat betekent dat het kattenbakgrit niet door het hele huis verspreid wordt. Dit maakt het ideaal voor mensen met meerdere katten of mensen die in een appartement wonen.

Biokat's Classic is ook duurzaam, omdat het volledig natuurlijk is en biologisch afbreekbaar. Het is belangrijk om het grit bij het huishoudelijk afval te deponeren en niet door het toilet te spoelen om verstoppingen te voorkomen.

Wat dit product echt onderscheidt van andere kattenbakvullingen is de combinatie van klontvorming, geurcontrole en uitloopbeheersing. Het is ook verkrijgbaar in verschillende formaten en verpakkingen, zodat je de juiste hoeveelheid kunt kiezen voor jouw situatie.

Mijn persoonlijke ervaring met Biokat's Classic is zeer positief. Het is gemakkelijk in het gebruik en ruikt niet onaangenaam. Het enige nadeel is dat het relatief duur is in vergelijking met andere kattenbakvullingen, maar ik denk dat de kwaliteit en duurzaamheid zeker de prijs waard zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Kattenbakvulling voor milieubewuste eigenaren: Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

 • list plusDoor het hoge absorptievermogen van deze houtkorrels blijft de kattenbak langer schoon.
 • list plusEen voordeel van deze kattenbakvulling is dat het gemaakt is van natuurlijke materialen, wat het milieuvriendelijk maakt.
 • list plusDe stofvrije eigenschap van deze houtkorrels zorgt voor een schone en gezonde omgeving voor zowel de kat als de eigenaar.

Nadelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

 • list plusEen nadeel van deze houtkorrels is dat het niet geschikt is voor kittens die graag met de korrels spelen.
 • list plusBij het openen van de verpakking kan het voorkomen dat er een zak gescheurd is.
 • list plusDeze kattenbakvulling is niet geschikt voor katten die gevoelig zijn voor geuren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Op zoek naar een effectieve en milieuvriendelijke kattenbakvulling? Dan is Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling een goede keuze! Deze kattenbakvulling is gemaakt van hoogwaardig gerecycled hout en is stuifvrij, bacterievrij en stofvrij. Dankzij het speciale droogproces heeft deze kattenbakvulling een zeer goede absorberende werking en neemt het snel vocht op. Bovendien heeft het geen schadelijke stoffen en heeft het een frisse natuurlijke houtgeur die onaangename luchtjes neutraliseert.

Een groot voordeel van deze kattenbakvulling is dat het biologisch afbreekbaar is, waardoor het een duurzame keuze is voor jou en je huisdier. Daarnaast beschadigt het de vloer niet en laat het geen sporen achter. Het is ook geschikt voor moederpoes met haar kittens.

Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling is een goede keuze als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en effectieve kattenbakvulling. Het is ook geschikt voor knaagdieren en heeft een verpakkingsinhoud van 40 liter. Een kleine nadeel is dat het niet klontvormend is en daardoor wat vaker ververst moet worden.

Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame en effectieve kattenbakvulling met een frisse natuurlijke geur, dan is Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling zeker de moeite waard om te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Biokat's Micro Fresh 14 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Micro Fresh 14 L

 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een aangename geur die lang blijft hangen, wat zorgt voor een frisse omgeving voor zowel het dier als de eigenaar.
 • list plusDe klontvorming van deze kattenbakvulling is uitstekend, waardoor het gemakkelijk is om de kattenbak schoon te maken en afval te verminderen.
 • list plusDeze kattenbakvulling is veilig voor katten en bevat geen schadelijke stoffen, wat zorgt voor gemoedsrust bij de eigenaar.

Nadelen Biokat's Micro Fresh 14 L

 • list plusDe ultrafijne korreltjes kunnen zich gemakkelijk verspreiden, wat kan leiden tot uitloop buiten de kattenbak.
 • list plusDe verpakking kan soms lastig zijn om te openen of te sluiten, wat kan leiden tot ongemak bij de eigenaar.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan duurder zijn dan andere opties op de markt, wat kan leiden tot hogere kosten voor de eigenaar.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

Als kattenliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om een kattenbakvulling te hebben die goed presteert en tegelijkertijd het milieu niet te veel belast. Biokat’s Micro Fresh 14 L is een geweldige keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een product dat aan deze eisen voldoet. De natuurklei die in deze kattenbakvulling wordt gebruikt, zorgt voor een extreem sterke geurbinding en stevige klonten die gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Bovendien is deze kattenbakvulling zeer zuinig in gebruik, dankzij het absorberende vermogen tot 300%.

Wat Biokat’s Micro Fresh 14 L onderscheidt van andere kattenbakvullingen is de toevoeging van een zomergeur, die zorgt voor een aangename geur in huis. Het gebruik van natuurlijke kleisoorten die lokaal worden gewonnen, maakt deze kattenbakvulling ook nog eens ecologisch verantwoord.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat Biokat’s Micro Fresh 14 L geweldig werkt bij dagelijks gebruik en in meerpersoonshuishoudens. Het enige nadeel is dat de kattenbakvulling lichtjes stoft bij het in de bak scheppen, maar dit is minimaal.

Al met al kan ik deze kattenbakvulling zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een product dat goed presteert en tegelijkertijd het milieu niet te veel belast.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Kattenbakvulling voor eigenaren met weinig tijd: Catsan Smart Pack Kattenbakvulling

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Catsan Smart Pack Kattenbakvulling

 • list plusDeze kattenbakvulling is klontvormend en zorgt voor een gemakkelijke en snelle reiniging van de kattenbak.
 • list plusDe kattenbakvulling neemt geuren goed op, waardoor de kattenbak langer fris blijft.
 • list plusDeze kattenbakvulling is veilig voor huisdieren en bevat geen schadelijke stoffen.

Nadelen Catsan Smart Pack Kattenbakvulling

 • list plusEr zit iets te weinig kattenbakvulling in de verpakking, waardoor het sneller op kan raken.
 • list plusDe kattenbakvulling had iets groter mogen zijn, zodat het langer meegaat.
 • list plusEr zijn geen extra functies of toevoegingen, zoals geurverfrissers, in deze kattenbakvulling.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.3

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat je kat zich thuis voelt en zich prettig voelt in zijn of haar vel. Een van de belangrijkste dingen hiervoor is een schone en hygiënische kattenbak. Catsan Smart Pack Kattenbakvulling maakt dit mogelijk op een eenvoudige en handige manier. Dankzij de absorberende Hygiene Plus korrels en de super absorberende kernlaag, wordt urine snel opgenomen en omgezet in een gel die de geur vasthoudt. Dit voorkomt dat de bekende ammoniakgeur ontstaat en zorgt ervoor dat je kat de kattenbak niet vermijdt. Bovendien is de Smart Pack heel gemakkelijk over de randen van vrijwel elke kattenbak te rollen en met elastiek vast te zetten.

Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van Hygiëne Plus korrels en de super absorberende kernlaag, die zorgt voor een perfecte hygiëne. De korrels bestaan uit fijne poreuze mineraalkorrels van kwartszand en kalk die vocht absorberen als een spons. Het product heeft een gewicht van 3812 g en wordt geleverd in een verpakking van 2 x 4 liter Smart Pack.

Het enige nadeel van dit product is de prijs. Het is een duurdere optie dan sommige andere kattenbakvullingen op de markt. Maar als je op zoek bent naar een product dat gemakkelijk te gebruiken is en zorgt voor een schone en hygiënische kattenbak, dan is Catsan Smart Pack Kattenbakvulling zeker de moeite waard.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldig product is voor kattenliefhebbers die waarde hechten aan hygiëne en gemak. Ik zou het zeker aanraden aan andere kattenbezitters.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L

 • list plusDeze kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke houtkorrels, wat betekent dat het biologisch afbreekbaar is en minder schadelijk is voor het milieu.
 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een goede geurcontrole, waardoor het huis fris blijft ruiken.
 • list plusDeze kattenbakvulling is stofvrij, wat betekent dat het de luchtkwaliteit in huis niet aantast.

Nadelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L

 • list plusDeze kattenbakvulling kan duurder zijn dan sommige andere opties op de markt.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan minder absorberend zijn dan sommige andere opties op de markt, wat betekent dat het vaker moet worden vervangen.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan grotere kruimels achterlaten dan sommige andere opties op de markt, wat betekent dat het meer schoonmaakwerk kan vereisen.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.9

Als kattenliefhebber weet je hoe belangrijk het is om een goede kattenbakvulling te hebben. Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling van 20 liter is een geweldige optie voor jou en je kat. Het is niet alleen milieuvriendelijk en bacterievrij, maar het neemt ook snel vocht op, waardoor de kattenbak hygiënisch en schoon blijft. Het is zelfs het beste alternatief voor de Tooper Houtkorrel 20 liter en de PeeWee houtkorrels!

Wat deze kattenbakvulling zo bijzonder maakt, is dat het wordt geproduceerd van de hoogste kwaliteit gerecycled hout en daarom FSC-gecertificeerd is. Het heeft een frisse natuurlijke dennegeur die nare geurtjes neutraliseert en het is stofvrij, waardoor je geen last hebt van ronddwarrelend stof.

Het enige nadeel is dat het niet klontvormend is en daardoor wat lastiger schoon te maken kan zijn. Maar als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor traditionele kattenbakvulling, dan is Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling van 20 liter zeker een aanrader. Het is gemakkelijk schoon te houden en zorgt voor een goede verzorging van jouw huisdier!

Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ik heel tevreden ben met dit product. Het is niet alleen goed voor mijn kat, maar ook voor het milieu. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het schoonhouden van de kattenbak.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2

 • list plusDeze kattenbakvulling houtkorrels zijn biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu, wat belangrijk is voor kattenbezitters die om het milieu geven.
 • list plusDe houtkorrels absorberen urine goed en neutraliseren geuren, waardoor de kattenbak langer schoon blijft en minder vaak hoeft te worden verschoond.
 • list plusDe houtkorrels zijn fijn voor katten om op te lopen en zorgen voor een comfortabele kattenbakervaring.

Nadelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2

 • list plusDe aanschafprijs van deze kattenbakvulling houtkorrels is hoger dan die van sommige andere kattenbakvullingen, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een goedkope optie.
 • list plusDe houtkorrels zijn niet geschikt voor katten met diarree of zachte ontlasting, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die een kat hebben met darmproblemen.
 • list plusDe houtkorrels kunnen minder prettig zijn voor katten die gewend zijn aan andere soorten kattenbakvulling, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die hun kat moeten laten wennen aan een nieuwe kattenbakvulling.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8

Op zoek naar een kattenbakvulling die niet alleen goed is voor je kat, maar ook voor het milieu? Dan zijn de PeeWee Houtkorrels de perfecte keuze! Deze korrels zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar, gemaakt van zaagsel van de Zweedse fijnspar. Hierdoor zijn ze niet alleen hernieuwbaar, maar ook nog eens ontzettend absorberend - met een absorptievermogen van maar liefst 450%!

Maar dat is nog niet alles. De PeeWee Houtkorrels zijn vrij van lijm, bindmiddelen, geurstoffen of andere toevoegingen. Dit maakt ze niet alleen veilig voor je kat, maar ook voor jou. Bovendien veroorzaken ze geen stof in huis, waardoor je geen last hebt van rondvliegend stof bij het verversen van de kattenbak.

Het beste van alles? De PeeWee Houtkorrels zijn geschikt voor alle soorten kattenbakken, maar ook voor hokken en kooien van knaagdieren. En hoewel ze niet klontvormend zijn, blijven de kattenpoten droog en schoon - dankzij het absorptievermogen van de korrels.

Kortom, de PeeWee Houtkorrels zijn een geweldige keuze voor elke kattenliefhebber die op zoek is naar een milieuvriendelijke en veilige kattenbakvulling. Of je nu een binnenkat of een buitenkat hebt, deze korrels zorgen voor een frisse en hygiënische omgeving.

Persoonlijk vind ik dat de PeeWee Houtkorrels een geweldig product zijn. Het enige nadeel is dat ze iets duurder zijn dan sommige andere opties op de markt. Maar als je kijkt naar de kwaliteit en duurzaamheid van de korrels, vind ik dat dit meer dan gerechtvaardigd is. Al met al kan ik de PeeWee Houtkorrels van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenbakvullingen. Er zijn namelijk 466 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!