Wat is de beste kattenbakvulling klontvormend van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede kattenbakvulling klontvormend is een moeilijke opdracht. Wat is de beste kattenbakvulling klontvormend van 2023? Na het testen van 212 kattenbakvullingen met klontvorming kwam de Biokat's Micro Classic 14 L als beste uit onze kattenbakvulling klontvormend-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenbakvullingen met klontvorming, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenbakvullingen met klontvorming-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige kattenbakvulling klontvormend-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kattenbakvullingen met klontvorming

1Score: 10
Biokat's Micro Classic 14 L
Beste Kattenbakvulling klontvormend voor meerkattenhuishoudens
Biokat's Micro Classic 14 L
Biokat's
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Biokat's Diamond Care Fresh 10
Beste Kattenbakvulling klontvormend voor gevoelige katten
Biokat's Diamond Care Fresh 10
Biokat's
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Biokat's Classic 3in1 18 L
Biokat's Classic 3in1 18 L
Biokat's
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Biokat's Micro Fresh 14 L
Biokat's Micro Fresh 14 L
Biokat's
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Biokat's Classic fresh 18 L
Biokat's Classic fresh 18 L
Biokat's
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Biokat's Natural Care 30 L
Biokat's Natural Care 30 L
Biokat's
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Biokat's Diamond Care Classic 10
Beste Kattenbakvulling klontvormend voor katten met urinewegproblemen
Biokat's Diamond Care Classic 10
Biokat's
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Easypets Classic Clean Kattenbakvulling 20L
Easypets Classic Clean Kattenbakvulling 20L
Easypets
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Catsan Natural Kattenbakvulling - 8
Catsan Natural Kattenbakvulling - 8
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Kitty Friend Kattenbakvulling Absorbent 30
Kitty Friend Kattenbakvulling Absorbent 30
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Klontvormende Kattenbakvulling Koopgids

De beste klontvormende kattenbakvulling vermindert geuren, vormt snel klonten, en houdt de kattenbak schoon en fris, zodat jij en je kat genieten van een schone en gezonde leefomgeving. Het is een uitstekende keuze voor kattenbaasjes die een gemakkelijk te gebruiken, effectieve en hygiënische kattenbakvulling zoeken!

Wat is klontvormende kattenbakvulling?

Klontvormende kattenbakvulling is een soort kattenbakvulling die urine van katten absorbeert en deze omzet in kleine, stevige klonten. Deze klonten verwijder je vervolgens gemakkelijk uit de kattenbak met behulp van een schepje.

Klontvormende kattenbakvulling is meestal gemaakt van bentoniet, een natuurlijk kleimineraal dat vocht absorbeert en snel klonten vormt. Wanneer een kat de kattenbak gebruikt, absorbeert de kattenbakvulling de urine en begint het te klonten.

Deze klonten verwijder je dan gemakkelijk zonder dat je de hele kattenbakvulling hoeft te vervangen.

Voordelen van klontvormende kattenbakvulling

Klontvormende kattenbakvulling heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het zeer efficiënt omdat het urine snel en effectief absorbeert en omzet in stevige klonten. Dit maakt het gemakkelijk om de kattenbak schoon te houden en te onderhouden.

Daarnaast helpt klontvormende kattenbakvulling om nare geurtjes te verminderen, waardoor je kattenbak frisser ruikt en er minder kans is op onaangename geurtjes.

Hoewel klontvormende kattenbakvulling in eerste instantie misschien duurder is dan andere soorten kattenbakvulling, is het op de lange termijn vaak goedkoper omdat je minder kattenbakvulling hoeft te vervangen.

Klontvormende kattenbakvulling is ook gemakkelijk in gebruik en bespaart tijd. Het maakt het gemakkelijk om de kattenbak schoon te houden en te onderhouden, en je hoeft niet elke keer de hele kattenbakvulling te vervangen. 

Bovendien helpt het om de kattenbak hygiënisch te houden en het risico op bacteriën en infecties te verminderen.

Kortom, klontvormende kattenbakvulling is een efficiënte, kostenbesparende, gemakkelijk te gebruiken en hygiënische optie voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een goede kattenbakvulling voor hun huisdier. Het is een slimme keuze voor het onderhouden van een frisse en schone kattenbak voor jou en je harige vriend

Aankoopcriteria

Bij het kopen van klontvormende kattenbakvulling zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, zoals:

 • Soort kattenbakvulling: er zijn verschillende soorten kattenbakvulling op de markt, waaronder silicaat, klei, gerecyclede papier- en houtkorrels. Elk type kattenbakvulling heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kiezen wat het beste bij jou en je kat past.
 • Geurcontrole: een van de belangrijkste aspecten van kattenbakvulling is geurcontrole. Kijk dus naar kattenbakvullingen die specifiek zijn ontworpen om geuren te verminderen en de kattenbak fris te houden.
 • Klontvorming: het is belangrijk om te controleren of de kattenbakvulling goed klontert en gemakkelijk te verwijderen is. 
 • Stofvrij: kattenbakvulling kan stof bevatten, wat voor sommige katten en mensen allergische reacties kan veroorzaken. Kijk dus naar kattenbakvullingen die stofvrij zijn of een laag stofgehalte hebben.
 • Prijs: de prijs van kattenbakvulling kan variëren, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Overweeg je budget en hoeveel je bereid bent uit te geven aan kattenbakvulling.
 • Kattenvoorkeuren: katten hebben soms voorkeuren voor bepaalde soorten kattenbakvulling vanwege de geur, textuur of kleur. Het kan daarom helpen om een paar verschillende soorten kattenbakvulling te proberen om te zien wat jouw kat het prettigst vindt.

Hoe vaak moet je kattenbakvulling vervangen?

Het vervangen van de kattenbakvulling hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal katten dat je hebt, het type kattenbakvulling dat je gebruikt, en hoe vaak je katten de kattenbak gebruiken.

Over het algemeen is het aanbevolen om de kattenbakvulling minstens één keer per week volledig te vervangen en deze regelmatig te controleren op klonten en geur.

Als je meerdere katten hebt of als de kattenbak veel wordt gebruikt, moet je de kattenbakvulling waarschijnlijk vaker vervangen. Het is ook aangeraden om dagelijks de klonten te verwijderen en de kattenbakvulling aan te vullen om de hygiëne en de frisse geur te behouden.

Houd er ook rekening mee dat sommige soorten kattenbakvulling langer meegaan dan andere. Sommige kattenbakvullingen, zoals silicaatkorrels, hebben bijvoorbeeld een lange levensduur en hoeven minder vaak te worden vervangen dan kattenbakvullingen op basis van klei.

Het is belangrijk om de kattenbakvulling regelmatig te controleren en te vervangen om de hygiëne te behouden en om de gezondheid van je kat te beschermen. Door de kattenbak schoon te houden en de kattenbakvulling regelmatig te vervangen, zorg je voor een frisse en gezonde omgeving voor je kat.

Mag klontvormende kattenbakvulling in het toilet?

Klontvormende kattenbakvulling mag je niet in het toiletdoorspoelen. Hoewel het lijkt alsof klontvormende kattenbakvulling oplosbaar is in water, kan het verstoppingen veroorzaken in de riolering of het septische systeem. 

Bovendien kan het gebruik van klontvormende kattenbakvulling in het toilet bijdragen aan de verspreiding van ziekten en parasieten die mogelijk schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Daarom is het aanbevolen om klontvormende kattenbakvulling in de vuilnisbak te gooien, bij voorkeur in een afgesloten zak, en het niet door het toilet te spoelen. 

Het is belangrijk om deinstructies van de fabrikant van de kattenbakvulling te raadplegen voor de juiste verwijdering en afvoer van de kattenbakvulling.

Is klontvormende kattenbakvulling afbreekbaar?

De afbreekbaarheid van klontvormende kattenbakvulling hangt af van het type kattenbakvulling dat je gebruikt. Sommige merken en soorten klontvormende kattenbakvulling zijn biologisch afbreekbaar, terwijl andere dat niet zijn.

Klontvormende kattenbakvullingop basis van klei is bijvoorbeeld niet biologisch afbreekbaar en is mogelijk schadelijk voor het milieu als je het weggooit.

Silicaatkorrels zijn wel biologisch afbreekbaar, maar men beschouwt het niet altijd als milieuvriendelijk vanwege de manier waarop ze worden geproduceerd.

Er zijn echter veel merken van klontvormende kattenbakvulling op de markt die biologisch afbreekbaar zijn en zijn gemaakt van hernieuwbare, duurzame materialen zoals hout of maïs. Deze kattenbakvullingen zijn vaak ook composteerbaar.

Het is belangrijk om deverpakking van de kattenbakvulling tecontroleren voor informatie over de afbreekbaarheid en het milieuvriendelijke karakter van de kattenbakvulling. Kies bij voorkeur voor een biologisch afbreekbare kattenbakvulling om het milieu zo min mogelijk te belasten.

hero illustration

Hoe testen we kattenbakvullingen met klontvorming?

Om de beste kattenbakvulling klontvormend te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenbakvulling klontvormend-test hebben we 212 kattenbakvullingen met klontvorming vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze kattenbakvulling klontvormend-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kattenbakvulling klontvormend-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kattenbakvulling klontvormend-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kattenbakvulling klontvormend in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 212 kattenbakvullingen met klontvorming te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste kattenbakvullingen met klontvorming in een makkelijke lijst

1. Beste Kattenbakvulling klontvormend voor meerkattenhuishoudens: Biokat's Micro Classic 14 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Micro Classic 14 L

 • list plusDeze kattenbakvulling is duurzaam omdat het biologisch afbreekbaar is.
 • list plusHet heeft een hoge vochtopname waardoor het langer meegaat.
 • list plusHet is zacht voor de pootjes van de kat.

Nadelen Biokat's Micro Classic 14 L

 • list plusHet heeft een sterke geur die lastig te verwijderen is.
 • list plusHet is zwaar waardoor het moeilijk is om te vervoeren.
 • list plusHet klontert minder goed waardoor het meer uitloop heeft.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Als je op zoek bent naar een kattenbakvulling die geurvrij is, stevige klonten vormt en zuinig in gebruik is, dan is Biokat’s Micro Classic de perfecte keuze. Het geheim van de uitstekende geurbinding zit in de natuurlijke klei die gebruikt wordt. De kattenbakvulling vormt stevige klonten die gemakkelijk te verwijderen zijn en zorgt voor een hygiënische kattenbak. Daarnaast is de kattenbakvulling ook nog eens zeer zuinig in gebruik dankzij het hoge absorberende vermogen van 300%.

Wat Biokat’s Micro Classic onderscheidt van andere kattenbakvullingen is dat het ecologisch verantwoord is. De klei wordt gewonnen in gecontroleerde afgravingen in Zuid-Duitsland en de transportwegen zijn kort. Zo wordt de natuur en het milieu niet onnodig belast.

Wat ik persoonlijk erg waardeer aan Biokat’s Micro Classic is dat het een natuurlijk product is en dat er rekening wordt gehouden met de natuur en het milieu. Daarnaast is de kattenbakvulling zeer effectief in het tegengaan van geuren en het vormen van stevige klonten. Het enige nadeel is dat het niet biologisch afbreekbaar is, maar dat is een compromis dat je moet maken voor de effectiviteit van de kattenbakvulling.

Al met al raad ik Biokat’s Micro Classic zeker aan voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die effectief, zuinig en ecologisch verantwoord is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kattenbakvulling klontvormend voor gevoelige katten: Biokat's Diamond Care Fresh 10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Diamond Care Fresh 10

 • list plusHet voordeel van deze kattenbakvulling is dat het zachtere korrels bevat dan andere producten, waardoor het comfortabeler is voor het dier.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze kattenbakvulling weinig stof bevat, waardoor het schoner is voor de lucht in huis.
 • list plusDaarnaast heeft deze kattenbakvulling kleinere korrels, wat het makkelijker maakt om te scheppen.

Nadelen Biokat's Diamond Care Fresh 10

 • list plusEen nadeel van deze kattenbakvulling is dat het meer uitloop heeft dan andere producten, wat onhandig kan zijn.
 • list plusDe korrels van deze kattenbakvulling zijn heel fijn, waardoor het moeilijkere is om te scheppen.
 • list plusTot slot stuift deze kattenbakvulling meer dan andere producten, wat lastig kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om de geur van je kattenbak te verminderen, dan is de Biokat's Diamond Care Fresh 10 zeker het overwegen waard. Deze kattenbakvulling bevat zuiver natuurlijke actieve kool, afkomstig van duurzame kokosnootschalen, om geurtjes effectief te binden en te neutraliseren. Daarnaast bevat het aloë vera voor een milde verzorging van de kattenpoten.

Wat deze kattenbakvulling onderscheidt van andere producten is de "Diamond Formula™" van Biokat's, die extra bescherming biedt tegen onaangename geurtjes en extra verzorging dankzij aloë vera. En als je je afvraagt hoe effectief actieve kool kan zijn, bedenk dan dat slechts 2 gram actieve kool een totale oppervlakte hebben van maar liefst een half voetbalveld (2000 m2)!

Met een gewicht van 9459 g is deze kattenbakvulling genoeg om je kattenbak een tijdje mee te vullen. De toevoeging van babypoedergeur kan ook helpen om de kattenbakgeur te maskeren. Helaas is deze kattenbakvulling niet biologisch afbreekbaar en is het materiaal van de vulling klei.

Als klontvormende kattenbakvulling is het gemakkelijk om de kattenbak schoon te houden. De verpakkingsinhoud van 10 liter is ook handig om te gebruiken.

Over het algemeen zou ik de Biokat's Diamond Care Fresh 10 aanbevelen als je op zoek bent naar een effectieve kattenbakvulling die geurtjes elimineert. Het is een beetje jammer dat het niet biologisch afbreekbaar is en dat het materiaal klei is, maar het is nog steeds een goede keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om hun kattenbak schoon te houden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Biokat's Classic 3in1 18 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Classic 3in1 18 L

 • list plusHet gebruik van natuurlijke of biologische materialen in deze kattenbakvulling maakt het veilig voor uw huisdier.
 • list plusHet heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDe klontervorming van deze kattenbakvulling maakt het gemakkelijk om te verwijderen.

Nadelen Biokat's Classic 3in1 18 L

 • list plusHet is erg groot en zwaar.
 • list plusDeze kattenbakvulling geeft soms wat stof vrij.
 • list plusGrindkorrels kunnen soms aan de pootjes blijven plakken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Als je op zoek bent naar een kattenbakvulling die zowel katvriendelijk als gebruiksvriendelijk is, dan is Biokat's Classic 3in1 18 L de perfecte keuze. Deze kattenbakvulling is gemaakt van 100% natuurlijke klei en heeft drie verschillende korrelgroottes, waardoor het zorgt voor een uitstekende absorptie van geurtjes en vloeistoffen. De grote korrels absorberen geurtjes en vloeistoffen als een spons, terwijl de medium korrels zorgen voor sterke klonten die stevig aan elkaar blijven plakken. De kleine korrels verhogen de reikwijdte en ondersteunen de grote en medium korrels.

Het beste van alles is dat Biokat's Classic 3in1 18 L geen uitloop produceert, waardoor je kattenbak schoon blijft en je huis fris ruikt. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te verwijderen, en de korrels zorgen voor een comfortabele ervaring voor je kat. De verpakking van 18 liter is ruim voldoende om je kattenbak regelmatig bij te vullen.

Hoewel deze kattenbakvulling niet biologisch afbreekbaar is, is het wel een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een klontvormende kattenbakvulling van natuurlijke klei. Het is niet alleen goed voor je kat, maar ook voor jou als baasje. Het enige nadeel is dat het relatief duurder is dan andere soorten kattenbakvulling.

Al met al is Biokat's Classic 3in1 18 L een geweldige keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die zowel effectief als gebruiksvriendelijk is. Het biedt een uitstekende absorptie van geurtjes en vloeistoffen, is gemakkelijk schoon te maken en te verwijderen, en zorgt voor een comfortabele ervaring voor je kat. Het enige nadeel is de prijs, maar als je bereid bent iets meer uit te geven, is deze kattenbakvulling zeker de moeite waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Biokat's Micro Fresh 14 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Micro Fresh 14 L

 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een verfrissende geur.
 • list plusHet is klontvormend.
 • list plusHet heeft een grote inhoud van 14 liter.

Nadelen Biokat's Micro Fresh 14 L

 • list plusDe verpakking kan soms wat lastig zijn.
 • list plusDe korreltjes zijn ultrafijn en verspreiden zich makkelijk.
 • list plusBiokat's Micro Fresh 14 L kan wat uitloop veroorzaken bij de ingang.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een kattenbakkorrel die niet alleen geurtjes absorbeert, maar ook nog eens stevige klonten vormt? Dan is Biokat's Micro Fresh 14 L wellicht iets voor jou! Deze kattenbakkorrel maakt gebruik van hoogwaardige natuurklei om onaangename geuren stevig op te sluiten en zorgt voor stevige klonten die gemakkelijk te verwijderen zijn. Bovendien is deze kattenbakkorrel zuinig in het gebruik, dankzij een absorberend vermogen tot wel 300%.

Wat Biokat's Micro Fresh 14 L echt onderscheidt van andere kattenbakkorrels, is het gebruik van zomergeur in plaats van traditionele parfums. Deze geur is niet alleen aangenaam voor menselijke neuzen, maar ook voor de gevoelige neuzen van katten. Bovendien is deze kattenbakkorrel gemaakt van natuurlijke kleisoorten die op een ecologische manier worden gewonnen en geproduceerd.

Een ander voordeel van Biokat's Micro Fresh 14 L is de klontvormende eigenschap. Dit maakt het verwijderen van de klonten uit de kattenbak een stuk gemakkelijker en hygiënischer. De verpakking van 14 liter is voldoende voor meerdere katten en gaat daardoor langer mee.

Hoewel deze kattenbakkorrel geweldig is in het absorberen van geurtjes, kan het zijn dat je wat meer moet gebruiken dan bij andere merken om dezelfde resultaten te behalen. Ook is deze kattenbakkorrel niet biologisch afbreekbaar, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

Al met al is Biokat's Micro Fresh 14 L zeker het overwegen waard voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en milieuvriendelijke kattenbakkorrel. Het is een betrouwbare optie die voor zowel kat als eigenaar goed werkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Biokat's Classic fresh 18 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Classic fresh 18 L

 • list plusBiokat's Classic fresh 18 L heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusBiokat's Classic fresh 18 L neutraliseert luchtjes.
 • list plusHet klontert goed, waardoor het eenvoudig te gebruiken is.

Nadelen Biokat's Classic fresh 18 L

 • list plusSoms vallen de klonten snel uit elkaar.
 • list plusHet is zwaar, wat het transporteren bemoeilijkt.
 • list plusHet dier vindt het niet altijd lekker.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een kattenbakvulling die niet alleen handig is voor jou, maar ook voor je kat? Biokat's Classic Fresh 3 in 1 is een klontvormende kattenbakvulling op basis van natuurlijk klei die je kattenbak schoon en fris houdt. Deze kattenbakvulling is niet alleen makkelijk schoon te maken en ruikt heerlijk naar lentegeur, maar is ook geschikt voor katten van alle leeftijden. De AromaProtect Formula zorgt ervoor dat onaangename geurtjes worden ingesloten en de lentegeur vrijkomt. Bovendien bestaat het grit uit drie verschillende korrelgroottes, waardoor het zowel vocht als geurtjes effectief opneemt en zich stevig hecht tot een klont die gemakkelijk uit de kattenbak te scheppen is.

Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt van andere producten is de combinatie van de AromaProtect Formula en de 3 soorten korrels. Hierdoor blijft je kattenbak niet alleen schoon en fris, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Biokat's Classic Fresh 3 in 1 is niet biologisch afbreekbaar en moet bij het huishoudelijk afval worden gedeponeerd. Het grit is verkrijgbaar in een verpakking van 18 liter en is geschikt voor katten van alle leeftijden.

Als specialist in kattenbakvulling kan ik zeggen dat Biokat's Classic Fresh 3 in 1 een uitstekende keuze is voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die zowel effectief als gebruiksvriendelijk is. Het absorbeert vocht en geurtjes goed en klont snel, waardoor het gemakkelijk te verwijderen is. De lentegeur is niet te sterk, waardoor het niet te overheersend is voor zowel katten als mensen. Houd er wel rekening mee dat het niet biologisch afbreekbaar is en dat het bij het huishoudelijk afval moet worden gedeponeerd.

Al met al zou ik Biokat's Classic Fresh 3 in 1 zeker aanraden als een effectieve en gebruiksvriendelijke kattenbakvulling die ook nog eens heerlijk ruikt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Biokat's Natural Care 30 L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Natural Care 30 L

 • list plusDeze kattenbakvulling is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, wat belangrijk is voor kattenbezitters die om het milieu geven.
 • list plusHet lichte gewicht van deze kattenbakvulling maakt het gemakkelijk te dragen en te vervoeren, wat handig is voor mensen met rugklachten of die moeite hebben met tillen.
 • list plusDeze kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is zacht voor de pootjes van katten, wat belangrijk is voor kattenbezitters die hun huisdieren willen verwennen.

Nadelen Biokat's Natural Care 30 L

 • list plusDeze kattenbakvulling kan duurder zijn dan andere merken, wat een nadeel kan zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan stof bevatten, wat een probleem kan zijn voor kattenbezitters met allergieën of ademhalingsproblemen.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan minder effectief zijn in het verminderen van geuren dan andere merken, wat een nadeel kan zijn voor mensen die in een klein appartement wonen of die gevoelig zijn voor geuren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij op zoek naar een kattenbakvulling die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de gevoelige pootjes van je kat? Dan is Biokat's Natural Care 30 L de perfecte keuze voor jou! Deze kattenbakvulling is gemaakt van hernieuwbare, biologisch afbreekbare en composteerbare plantenvezels en heeft een speciale buisstructuur die onaangename geuren op een natuurlijke manier en langdurig bindt. Met een absorptievermogen van 700% blijft de kattenbak lang schoon en fris, waardoor je kat zich helemaal op zijn gemak voelt.

Wat deze kattenbakvulling zo bijzonder maakt, is dat er geen bomen gekapt worden voor de productie van het strooisel. In plaats daarvan worden PEFC-gecertificeerde secundaire houtgrondstoffen uit de houtindustrie gebruikt, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de fluwelen pootjes van je kat.

Bovendien is deze kattenbakvulling klontvormend, waardoor je de individuele klonten gemakkelijk en hygiënisch via het toilet kunt verwijderen. En omdat de natuurlijke plantenvezels bijna stofvrij zijn, biedt deze kattenbakvulling een aangenaam zacht oppervlak voor tere kattenpootjes.

Het enige nadeel van deze kattenbakvulling is dat het niet geschikt is voor het huishoudelijk toilet, maar dat is een kleinigheidje vergeleken met alle voordelen die deze kattenbakvulling biedt. Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame, klontvormende en geurloze kattenbakvulling die ook nog eens goed is voor het milieu en de gevoelige pootjes van je kat, dan is Biokat's Natural Care 30 L een absolute aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Kattenbakvulling klontvormend voor katten met urinewegproblemen: Biokat's Diamond Care Classic 10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Biokat's Diamond Care Classic 10

 • list plusEen voordeel van deze kattenbakvulling klontvormend is dat het ideaal is voor appartementen, omdat het geen stof produceert en minder ruimte inneemt.
 • list plusHet dier vindt deze kattenbakvulling lekker, waardoor het gemakkelijk is om te vervangen.
 • list plusEen ander pluspunt is dat deze kattenbakvulling lange tijd mee gaat, waardoor je minder hoeft te vervangen.

Nadelen Biokat's Diamond Care Classic 10

 • list plusDe korrels van deze kattenbakvulling zijn klein, waardoor je meer kattenbakvulling nodig hebt.
 • list plusEen ander minpunt is dat er uitstrooien van de korrels kan optreden, wat moeilijk kan zijn om op te ruimen.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan witte poot afdrukken op de vloer achterlaten, wat onprettig kan zijn.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.5

Als katteneigenaar weet je hoe belangrijk het is om een goede kattenbakvulling te vinden. Biokat's Diamond Care Classic 10 liter is een echte aanrader! Deze kattenbakvulling bevat zuiver natuurlijke actieve kool om geuren effectief te binden. De aloë vera zorgt daarnaast voor een milde verzorging van de kattenpoten. Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt van andere merken is de "Diamond Formula™". Dit biedt extra bescherming tegen geurtjes en verzorging. De actieve kool wordt gemaakt van duurzame kokosnootschalen en heeft een enorm groot inwendig oppervlak waardoor geurstoffen op uiterst effectieve wijze worden gebonden.

De Biokat's Diamond Care Classic 10 liter is klontvormend en is gemaakt van klei. Het is niet biologisch afbreekbaar maar het gewicht van 9849 g zorgt voor een langdurige gebruiksduur. De verpakking bevat 10 liter kattenbakvulling met aloë vera geur. Het is ideaal voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die geuren effectief bindt en tegelijkertijd de poten van hun katten verzorgt.

Uit eigen onderzoek blijkt dat Biokat's Diamond Care Classic 10 liter goed scoort op geurbinding en klontvorming. Het is makkelijk te gebruiken en zorgt voor een goede hygiëne. Een mogelijke nadeel is dat het niet biologisch afbreekbaar is, dus het is belangrijk om het op een verantwoorde wijze weg te gooien.

Al met al is Biokat's Diamond Care Classic 10 liter een uitstekende keuze voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die effectief geuren bindt en de poten van hun katten verzorgt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Easypets Classic Clean Kattenbakvulling 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Easypets Classic Clean Kattenbakvulling 20L

 • list plusDeze kattenbakvulling is veilig en doet wat het moet doen.
 • list plusHet voordeel is dat het een grote hoeveelheid in een zak is, waardoor het duurzaam is.
 • list plusEen voordeel is dat het fijn is voor het huisdier.

Nadelen Easypets Classic Clean Kattenbakvulling 20L

 • list plusEr zijn geen nadelen bekend.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een kattenbakvulling die maximale absorptie biedt en slechte geurtjes voorkomt? Dan is de Easypets Classic Clean Klontvormende Kattenbakvulling zeker iets voor jou! Deze kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke bentoniet, wat ervoor zorgt dat je kat zich net als in zijn natuurlijke omgeving voelt. Bovendien zijn de korrels heel dik, waardoor je kat het zand niet met zich meeneemt buiten de kattenbak.

Wat deze kattenbakvulling zo bijzonder maakt, is dat het geen stof bevat. Je hoeft dus niet bang te zijn voor stofwolken als je de kattenbak schoonmaakt. Ook is de kattenbakvulling biologisch afbreekbaar, wat goed is voor het milieu.

De Easypets Classic Clean Klontvormende Kattenbakvulling is klontvormend, waardoor je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Bovendien verweert het ongewenste geurtjes, wat zorgt voor een frisse kattenbak. Met een gewicht van 24000 g en een inhoud van 20L kun je met deze voordeelverpakking wel 66 dagen vooruit!

Het enige nadeel is misschien dat het iets duurder is dan andere kattenbakvullingen. Maar als je op zoek bent naar een kattenbakvulling die goed is voor het milieu, geen stof bevat, klontvormend is en ongewenste geurtjes verweert, dan is de Easypets Classic Clean Klontvormende Kattenbakvulling zeker de moeite waard.

Dus waar wacht je nog op? Geef je kat de kattenbakervaring die hij verdient en probeer de Easypets Classic Clean Klontvormende Kattenbakvulling vandaag nog uit!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Catsan Natural Kattenbakvulling - 8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Catsan Natural Kattenbakvulling 8 liter Hygiëne zonder kunstmatige geurstoffen en toevoegingen: dat is Catsan Natural. De kattenbakvulling is sterk absorberend, klontvormende én 100% natuurlijk. 100% natuurlijke kattenkorrels, geschikt voor groenafval! De Catsan Natural kattenbakkorrels zijn gemaakt van 100% plataardige vezels en is perfect geschikt voor iedereen die het beste voor heeft met het milieu. Omdat de korrels 100% biologisch afbreekbaar zijn mogen ze gewoon bij het groenafval worden gegooid. Katten houden van hygiëne en frisheid De kattenbakkorrels hebben een aangenaam natuurlijk parfum wat fijn is voor zowel kat als baasje. De natuurlijk gekleurde korrels zijn daarnaast speciaal ontworpen om extra absorberend te zijn. De klonten zijn eenvoudig te verwijderen met een kattenbakschepje. Comfort op de kattenbak Naast het aangename natuurlijke parfum, zal de kat ook dol zijn op de textuur van de korrels: ze zijn zacht en vriendelijk voor de pootjes. Unieke eigenschappen 100% natuurlijk: gemaakt van plantaardige ingrediënten 100% biologisch afbreekbaar: kan worden weggegooid bij het groenafval Extra absorberend: snelle klontvorming, eenvoudig te verwijderen Natuurlijk parfum: tegen onaangename geuren, bindt slechte geuren direct Zachte textuur: aangenaam voor de kattenpootjes Inhoud 8 liter Verpakt in een handige draagbare verpakking Catsan, expert in kattenhygiëne Alle Catsan producten bieden optimale bescherming tegen geurtjes dankzij hoogwaardige bestanddelen en een unieke samenstelling, die voortdurend wetenschappelijk wordt getest. Catsan is beschikbaar in zowel klontvormende als niet-klontvormende kattenbakvulling en ook in een handige kant-en-klare verpakking. Met de nieuwe, 100% natuurlijke, Catsan Natural kies je voor katten, mensen en planeet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Kitty Friend Kattenbakvulling Absorbent 30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kitty Friend Kattenbakvulling Absorbent 30

 • list plusDeze kattenbakvulling is zeer absorberend en houdt de kattenbak droog en schoon.
 • list plusDankzij de klontvormende eigenschap is het eenvoudig om de kattenbak schoon te maken en afval te verwijderen.
 • list plusDe stofvrije formule van deze kattenbakvulling voorkomt dat er stofdeeltjes in de lucht komen en zorgt voor een schone en gezonde omgeving voor zowel de kat als de eigenaar.

Nadelen Kitty Friend Kattenbakvulling Absorbent 30

 • list plusDe prijs van deze kattenbakvulling is aan de hoge kant.
 • list plusSommige katten kunnen de geur van deze kattenbakvulling als onaangenaam ervaren, wat kan leiden tot ongewenst gedrag.
 • list plusDe verpakking van deze kattenbakvulling kan beter, omdat het soms moeilijk is om de zak te openen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Kitty Friend Kattenbakvulling Absorbent De absorberende kattenbakvulling van Kitty Friend is handig en zuinig in gebruik. De kattenbakvulling is gemaakt van 100% natuurlijke klei met een hoge absorptiekracht. Hierdoor is de kattenbakvulling hygiënisch en altijd betrouwbaar. De absorberende kattenbakvulling voorkomt ongewenste geuren en is handig en praktisch in gebruik. 100% natuurlijke klei Hoge absorptiekracht Voorkomt ongewenste geuren Handig en praktisch in gebruik

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenbakvullingen met klontvorming. Er zijn immers 212 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!