Bestenu

Wat is de beste kattenbakvulling houtkorrels van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede kattenbakvulling houtkorrels is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste kattenbakvulling houtkorrels van 2023? Na het testen van 81 kattenbakvullingen met houtkorrels kwam de Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG als beste getest uit onze kattenbakvulling houtkorrels-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenbakvullingen met houtkorrels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenbakvullingen met houtkorrels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kattenbakvulling houtkorrels-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste kattenbakvullingen met houtkorrels

1Score: 10
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG
Beste Kattenbakvulling houtkorrels voor milieubewuste eigenaren
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2
Beste Kattenbakvulling houtkorrels voor eigenaren van meerdere katten
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 3
Beste Kattenbakvulling houtkorrels voor langdurig gebruik
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 3
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Cat's Best Oko Plus Korrels
Cat's Best Oko Plus Korrels
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend - fijne korrel 2x 20L
Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend - fijne korrel 2x...
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Cat's Best Original - Kattenbakvulling - 20 l
Cat's Best Original - Kattenbakvulling - 20 l
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend
Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2 x 9 kg (18 kg, 28l)
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2 x 9 kg (18 kg, 28l)
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenbakvulling Houtkorrels Koopgids

Tijd om afscheid te nemen van die stoffige en chemische kattenbakvullingen! Kattenbakvulling houtkorrels biedt een gezondere en veiligere keuze voor zowel je kat als het milieu.

Welke houtkorrels voor kattenbak?

Er zijn verschillende soorten houtkorrels die geschikt zijn voor gebruik als kattenbakvulling. Meestal worden ze gemaakt van zaagsel, houtsnippers of houtvezels die zijn samengeperst tot korrels. Hier zijn een paar soorten die je kunt overwegen:

 • Beukenhoutkorrels: deze zijn populair omdat ze sterk zijn en goed vocht opnemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en vormen, zodat je kunt kiezen wat het beste werkt voor jouw kat.
 • Grenen houtkorrels: deze zijn zachter dan beukenhoutkorrels en hebben een natuurlijke geur die helpt bij het bestrijden van onaangename geuren. Ze hebben echter de neiging om minder vocht op te nemen dan beukenhoutkorrels.
 • Sparrenhoutkorrels: deze zijn vergelijkbaar met grenenhoutkorrels, maar hebben een nog zachtere textuur. Ze hebben een lichte dennengeur die veel katten prettig vinden.

Over het algemeen geldt dat zolang de houtkorrels natuurlijk en ongeparfumeerd zijn, het prima is om ze te gebruiken als kattenbakvulling. 

Overweeg om te zoeken naar houtkorrels die zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd hout om bij te dragen aan een beter milieu. 

Wat is beter: kattengrit of houtkorrels?

Dat is een goede vraag en het antwoord hangt echt af van jouw persoonlijke voorkeur en die van je kat. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen.

Kattengrit

Kattengrit is een soort korrelvormige vulling die je gebruikt in kattenbakken om urine en ontlasting op te nemen. Het wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals klei, silica of maiskorrels.

VoordelenNadelen
Goedkoper dan kattenbakvulling houtkorrels. Kan stoffig zijn en geurtjes minder goed absorberen dan kattenbakvulling houtkorrels.
Vormt meestal betere klonten, waardoor het gemakkelijker is om de kattenbak schoon te maken.Bevat vaak klei, een niet-duurzame grondstof die bijdraagt aan ontbossing.
Verkrijgbaar in verschillende soorten en texturen, waardoor je kunt kiezen wat het beste werkt voor jouw kat. 

Kattenbakvulling houtkorrels

Kattenbakvulling houtkorrels is een natuurlijke vulling gemaakt van samengeperste houtvezels, -snippers of -zaagsel, die wordt gebruikt in kattenbakken om urine en ontlasting op te nemen en onaangename geuren te verminderen. Het is een duurzaam alternatief voor traditionele kattengrit.

VoordelenNadelen
Gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen zoals zaagsel, houtsnippers en houtvezels.Duurder dan kattengrit.
Absorbeert urine en geurtjes snel en effectief, zonder dat er chemicaliën of parfums nodig zijn.Minder goed klontvormend dan kattengrit, waardoor het soms moeilijker kan zijn om de kattenbak schoon te maken.
Vaak geurloos en minder stoffig dan kattengrit.Heeft een andere textuur dan kattengrit, waardoor sommige katten het minder fijn vinden om erin te graven.

Zoals je ziet, hebben zowel kattengrit als kattenbakvulling houtkorrels hun voor- en nadelen. Het hangt echt af van jouw persoonlijke voorkeur en die van je kat. 

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een geurloze en milieuvriendelijke optie, dan zijn houtkorrels een goede keuze. Als je echter meerdere katten hebt of als je kat gevoelige pootjes heeft, kan kattengrit beter werken.

Hoe vaak kattenbak verschonen houtkorrels?

Kattenbakvulling houtkorrels biedt niet alleen een milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor traditionele kattenbakvulling, maar het is ook erg handig in gebruik. 

Omdat het bestaat uit natuurlijke materialen zoals zaagsel, houtsnippers en houtvezels, absorbeert het snel urine en houdt het geurtjes vast zonder dat je chemicaliën of parfums nodig hebt.

Het is wel belangrijk om de kattenbak regelmatig schoon te maken en de houtkorrels bij te vullen als dat nodig is. Meestal hoef je alleen maar de gebruikte korrels eruit te scheppen en nieuwe toe te voegen. 

Kattenbakvulling houtkorrels vervangen

De frequentie van het vervangen van kattenbakvulling houtkorrels hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal katten dat je hebt en hoe vaak ze de kattenbak gebruiken. 

Over het algemeen hoef je de korrels ongeveer een keer per week te vervangen, maar als je merkt dat de bak eerder begint te ruiken, kan het nodig zijn om deze vaker te verschonen.

Kan kattengrit in de groene container?

Nee, kattengrit hoort niet in de groene container. Volgens de richtlijnen moet je kattenbakvulling na gebruik in de vuilnisbak bij het restafval gooien. 

Het is niet zeker of de vulling volledig composteerbaar is, omdat er vaak te weinig informatie op de verpakking staat. 

Hoewel kattenbakgrind biologisch afbreekbaar is, mag het niet in de groene bak worden gegooid vanwege mogelijke bacteriën en ziektes in de ontlasting. De veiligste optie is dus om kattenbakgrind bij het restafval weg te gooien.

Hoeveel kattenbakvulling per maand?

Hoeveel kattenbakvulling je per maand nodig hebt, varieert, maar naar schatting gebruikt een gemiddelde Nederlandse kat ongeveer 50-100 kg kattenbakvullingper jaar

Dat komt neer op zo'n 4-8 kg per maand. Houd er rekening mee dat dit een algemene schatting is en dat het afhangt van factoren zoals het formaat van de kattenbak en hoe vaak je deze verschoont. 

hero illustration

Hoe testen we kattenbakvullingen met houtkorrels?

Om de beste kattenbakvulling houtkorrels te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenbakvulling houtkorrels-test hebben we 81 kattenbakvullingen met houtkorrels vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze kattenbakvulling houtkorrels-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze kattenbakvulling houtkorrels-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne kattenbakvulling houtkorrels-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte kattenbakvulling houtkorrels in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 81 kattenbakvullingen met houtkorrels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kattenbakvullingen met houtkorrels in een makkelijke lijst

1. Beste Kattenbakvulling houtkorrels voor milieubewuste eigenaren: Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

 • list plusDoor het hoge absorptievermogen van deze houtkorrels blijft de kattenbak langer schoon.
 • list plusDeze kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het milieuvriendelijk is.
 • list plusDe stofvrije eigenschap van deze houtkorrels zorgt voor een schone en gezonde omgeving voor zowel de kat als de eigenaar.

Nadelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 2x 10KG

 • list plusDeze houtkorrels zijn niet geschikt voor kittens die graag met de korrels spelen.
 • list plusEen nadeel van deze kattenbakvulling is dat bij het openen van de verpakking kan voorkomen dat er een zak gescheurd is.
 • list plusEen nadeel van deze kattenbakvulling is dat het niet geschikt is voor katten die gevoelig zijn voor geuren.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling is een milieuvriendelijke en bacterievrije kattenbakvulling die snel vocht opneemt voor een hygiënische en schone kattenbak. De houtkorrels worden geproduceerd van gerecycled hout en zijn geschikt voor zowel katten als knaagdieren. Door het duurzame proces zijn de korrels bacterievrij en gezuiverd, waardoor ze geen schadelijke stoffen bevatten.

Wat deze kattenbakvulling apart zet van andere producten is het speciale droogproces waardoor de korrels een zeer goede absorberende werking hebben en dankzij de frisse natuurlijke houtgeur onaangename geuren neutraliseren. Bovendien beschadigen of bekrassen de korrels jouw vloer niet en laten ze geen sporen achter.

Voor het beste resultaat vul je de kattenbak ongeveer 3-5 cm diep en egaliseer je de korrels. De korrels nemen snel vocht op en absorberen onaangename geuren, waardoor ze ook geschikt zijn voor moederpoes met haar kittens.

Wat betreft de kwantitatieve metingen: de verpakking bevat 40 liter (20KG) Easypets biologisch afbreekbare houtkorrels en heeft een breedte van 28 cm en een hoogte van 15 cm. De korrels zijn niet klontvormend maar wel biologisch afbreekbaar.

De voordelen van de Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling zijn dat ze milieuvriendelijk en bacterievrij zijn, snel vocht opnemen en onaangename geuren neutraliseren. Bovendien beschadigen ze jouw vloer niet en laten ze geen sporen achter. Het nadeel kan zijn dat ze niet klontvormend zijn, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Al met al is de Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en effectieve kattenbakvulling die veilig is voor hun huisdieren en de omgeving.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Kattenbakvulling houtkorrels voor eigenaren van meerdere katten: Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2

 • list plusDeze kattenbakvulling houtkorrels zijn biologisch afbreekbaar en veilig voor het milieu, wat belangrijk is voor kattenbezitters die om het milieu geven.
 • list plusDe houtkorrels absorberen urine goed en neutraliseren geuren, waardoor de kattenbak langer schoon blijft en minder vaak hoeft te worden verschoond.
 • list plusDe houtkorrels zijn fijn voor katten om op te lopen en zorgen voor een comfortabele kattenbakervaring.

Nadelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2

 • list plusDe aanschafprijs van deze kattenbakvulling houtkorrels is hoger dan die van sommige andere kattenbakvullingen, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een goedkope optie.
 • list plusDe houtkorrels zijn niet geschikt voor katten met diarree of zachte ontlasting, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die een kat hebben met darmproblemen.
 • list plusDe houtkorrels kunnen minder prettig zijn voor katten die gewend zijn aan andere soorten kattenbakvulling, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die hun kat moeten laten wennen aan een nieuwe kattenbakvulling.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Als kattenliefhebber wil je een kattenbakvulling die lang meegaat, geen stof veroorzaakt, goed absorbeert en geen vervelende geuren verspreidt. De Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling bieden precies dat! Deze houtkorrels zijn gemaakt van zaagsel van de Zweedse fijnspar en zijn 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Het absorptievermogen is maar liefst 450%, wat betekent dat zelfs de ammoniakgeur van kattenurine volledig wordt geabsorbeerd. Bovendien blijven kattenpoten droog en schoon, en is er geen stof in huis.

Wat deze kattenbakvulling echt speciaal maakt, is dat het vrij is van lijm, bindmiddelen, geurstoffen of andere toevoegingen. Hierdoor is het veilig voor zowel jouw kat als voor het milieu. Bovendien zijn de Peewee korrels zeer zuinig in gebruik en gaan ze lang mee. Eén zak van 9kg gaat al tot 4 maanden mee!

Deze houtkorrels zijn niet alleen geschikt voor kattenbakken, maar ook voor hokken en kooien van knaagdieren. De verpakking is compact en gemakkelijk te dragen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om 2 zakken van 9kg te kopen en hierdoor voor maar liefst 8 maanden een voorraad te hebben.

Als kattenliefhebber ben ik echt onder de indruk van de Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling. Het is veilig, zuinig, en biedt uitstekende absorptie. Het enige nadeel is dat deze kattenbakvulling niet klontvormend is, maar dat is ook niet nodig vanwege het hoge absorptievermogen. Al met al, zou ik deze houtkorrels zeker aanbevelen aan elke kattenbezitter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Kattenbakvulling houtkorrels voor langdurig gebruik: Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 3

 • list plusDeze kattenbakvulling is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, wat goed is voor het milieu en de gezondheid van uw huisdier.
 • list plusDe korrels absorberen urine goed en neutraliseren geuren, waardoor uw huis fris blijft ruiken.
 • list plusHet is zuinig in gebruik en gaat lang mee, waardoor u geld bespaart op de lange termijn.

Nadelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 3

 • list plusDe aanschafprijs van de speciale bak kan hoog zijn, wat een investering kan zijn voor sommige kattenbezitters.
 • list plusHet is niet aan te raden bij katten met diarree, omdat de korrels niet goed omgaan met zachte ontlasting.
 • list plusHet kan duurder zijn dan andere kattenbakvullingen op de markt, wat een nadeel kan zijn voor mensen met een beperkt budget.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.1

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je kat en dat is waar de PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling om de hoek komt kijken. Deze kattenbakvulling is niet alleen betaalbaar, maar ook biologisch afbreekbaar en gemaakt van zaagsel van de Zweedse fijnspar, een 100% hernieuwbare grondstof. Het absorptievermogen van deze korrels is maar liefst 450%, wat betekent dat het de ammoniakgeur in kattenurine volledig absorbeert. Bovendien blijven de kattenpoten droog en schoon, wat betekent dat er geen vuil wordt meegenomen door het huis.

Een ander groot voordeel van PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling is dat het geen stof veroorzaakt, wat geweldig is voor mensen met allergieën. Deze kattenbakvulling is ook vrij van lijm, bindmiddelen en geurstoffen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je kat niet wordt blootgesteld aan schadelijke chemicaliën.

Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt van de rest is dat het geschikt is voor hokken en kooien van knaagdieren. Dit betekent dat je het op meerdere manieren kunt gebruiken en het niet beperkt blijft tot alleen kattenbakken. Het is ook zuiniger in gebruik dan andere houtkorrels en houdt geuren beter vast.

Als we kijken naar de verpakking, dan is het geweldig om te weten dat een zak van 9 kg PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling wel 4 maanden mee gaat, wat betekent dat je minder vaak hoeft bij te vullen. De verpakking is compact en makkelijk te hanteren, waardoor je het gemakkelijk kunt opbergen.

Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben met de PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling. Het is een betaalbare optie die geen schadelijke chemicaliën bevat. Het absorptievermogen is geweldig en het is makkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat het niet klontvormend is, dus je moet wat vaker de hele bak schoonmaken. Over het algemeen raad ik dit product zeker aan voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en betaalbare optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9

 • list plusDeze kattenbakvulling houtkorrels zijn gemaakt van duurzaam materiaal, wat beter is voor het milieu.
 • list plusDeze kattenbakvulling houtkorrels nemen vocht goed op, waardoor er minder geurtjes zijn.
 • list plusDe houtkorrels zijn stofvrij, wat beter is voor de gezondheid van de kat en de eigenaar.

Nadelen Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9

 • list plusEen nadeel van deze kattenbakvulling houtkorrels is dat ze soms wat groter zijn, waardoor het voor katten lastiger kan zijn om te graven.
 • list plusDe houtkorrels zijn soms wat harder, waardoor het voor katten minder comfortabel kan zijn.
 • list plusDe houtkorrels zijn soms wat duurder dan andere soorten kattenbakvulling.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.7

Als kattenliefhebber weet je dat een kattenbak een van de minder leuke onderdelen is van het hebben van een kat. Maar met PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling kan je deze frustratie achter je laten! Deze biologisch afbreekbare houtkorrels zijn gemaakt van zaagsel van Zweedse fijnsparren en zijn vrij van geurstoffen en chemicaliën, wat ervoor zorgt dat ze veilig zijn voor jou, je kat en het milieu. Wat deze korrels onderscheidt van andere kattenbakvullingen is dat ze aanzienlijk meer vocht absorberen en geurtjes volledig neutraliseren. Bovendien hoef je maar een laagje van 2 cm in de bak te doen en hoef je slechts één keer per week de onderbak te legen!

Wat deze korrels nog beter maakt, is dat ze optimaal werken in combinatie met een PeeWee kattenbak, zoals de EcoHûs of EcoDome. Het is belangrijk om te onthouden dat deze korrels niet klontvormend zijn, dus het kan nodig zijn om ze af en toe aan te vullen. Maar met een zak van 9 kg kan je ongeveer 4 maanden vooruit! Dit product is perfect voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een duurzame en effectieve manier om hun kattenbak schoon te houden.

Als specialist in Cat litter wood pellets kan ik zeggen dat deze PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling een uitstekende keuze is voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een meer milieuvriendelijke optie. De absorberende kracht van deze korrels is indrukwekkend en de geurcontrole is ongeëvenaard. Het enige nadeel is dat het misschien niet zo handig is voor mensen die op zoek zijn naar een klontvormend product. Maar over het algemeen zou ik het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betere manier om zijn kattenbak schoon te houden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L

 • list plusDeze kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke houtkorrels, wat betekent dat het biologisch afbreekbaar is en minder schadelijk is voor het milieu.
 • list plusDeze kattenbakvulling heeft een goede geurcontrole, waardoor het huis fris blijft ruiken.
 • list plusDeze kattenbakvulling is stofvrij, wat betekent dat het de luchtkwaliteit in huis niet aantast.

Nadelen Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG 20L

 • list plusDeze kattenbakvulling kan duurder zijn dan sommige andere opties op de markt.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan minder absorberend zijn dan sommige andere opties op de markt, wat betekent dat het vaker moet worden vervangen.
 • list plusDeze kattenbakvulling kan grotere kruimels achterlaten dan sommige andere opties op de markt, wat betekent dat het meer schoonmaakwerk kan vereisen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

Op zoek naar een kattenbakvulling die niet alleen hygiënisch en milieuvriendelijk is, maar ook snel en effectief vocht opneemt? Probeer dan de Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling van 20 liter! Deze biologisch afbreekbare kattenbakvulling is gemaakt van gerecycled hout en heeft een speciaal droogproces ondergaan, waardoor het vocht snel opneemt en nare geurtjes worden geneutraliseerd. Bovendien is deze kattenbakvulling stofvrij, bacterievrij en FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen.

Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt van andere merken is de frisse natuurlijke dennegeur die het product heeft. Dit zorgt niet alleen voor een aangename geur in huis, maar ook voor een extra laag van geurcontrole en neutralisatie. Een ander voordeel van deze kattenbakvulling is dat het geen klonten vormt, waardoor het gemakkelijker is om schoon te maken.

Als kattenbezitter wil je natuurlijk het allerbeste voor je huisdier, en met deze kattenbakvulling krijg je dat zeker. Het is geschikt voor zowel katten als knaagdieren, en met 20 liter aan vulling, gaat het lang mee. Gebruikers waarderen de effectieve geurcontrole en gemakkelijke schoonmaak. En als extra bonus is het ook nog eens milieuvriendelijk, wat betekent dat je niet alleen voor je huisdier zorgt, maar ook voor de planeet.

Mijn persoonlijke mening over deze kattenbakvulling is zeer positief. Het is een effectieve, milieuvriendelijke en betaalbare optie die doet wat het belooft. Het enige nadeel is dat het geen klonten vormt, waardoor het misschien wat meer tijd en moeite kost om schoon te maken. Maar over het algemeen is dit een uitstekende keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een kattenbakvulling die goed werkt en goed is voor het milieu.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Cat's Best Oko Plus Korrels

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat's Best Oko Plus Korrels

 • list plusDeze kattenbakvulling houtkorrels zijn 100% biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, wat belangrijk is voor kattenbezitters die om het milieu geven.
 • list plusDe korrels zijn stofvrij en veroorzaken geen allergische reacties bij katten of hun eigenaren, wat belangrijk is voor kattenbezitters die gevoelig zijn voor stof.
 • list plusDe korrels hebben een goede klontvorming en absorberen geuren goed, wat belangrijk is voor kattenbezitters die een geurloze kattenbak willen.

Nadelen Cat's Best Oko Plus Korrels

 • list plusDe korrels zijn duurder dan sommige andere kattenbakvullingen, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een goedkope optie.
 • list plusDe korrels kunnen sneller opgebruikt worden dan sommige andere kattenbakvullingen, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een langdurige optie.
 • list plusDe korrels kunnen soms vast blijven zitten aan de kattenpoten en worden meegenomen buiten de kattenbak, wat een nadeel kan zijn voor kattenbezitters die een schone vloer willen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een kattenbakvulling die écht werkt? Dan is Cat's Best Oko Plus Korrels misschien wel de oplossing voor jou en je kat! Deze kattenbakvulling is gemaakt van natuurlijke houtkorrels en heeft een ongekende absorptiekracht van maar liefst 700%. Dat betekent dat nare geurtjes en vocht snel worden opgenomen en vastgehouden. Bovendien is de kattenbakvulling composteerbaar en 100% biologisch afbreekbaar, waardoor het een duurzame keuze is voor het milieu.

Wat deze kattenbakvulling zo bijzonder maakt, is de fijne, vezelachtige structuur van de houtkorrels. Hierdoor zijn de korrels niet alleen super absorberend, maar ook nog eens licht van gewicht. Je hoeft dus niet meer te sjouwen met zware zakken kattenbakvulling! Daarnaast is Cat's Best Oko Plus Korrels vrij van toegevoegde chemicaliën en is het veilig voor jou en je kat.

Een ander groot voordeel van deze kattenbakvulling is de totale geurcontrole. Dankzij de natuurlijke werking tegen geurtjes en bacteriën blijft de kattenbak fris ruiken, ook als je kat net zijn behoefte heeft gedaan. En omdat de korrels niet klontvormend zijn, hoef je niet bang te zijn voor verstopte afvoerbuizen.

Als kattenliefhebber ben ik altijd op zoek naar de beste producten voor mijn huisdieren. En wat mij betreft is Cat's Best Oko Plus Korrels een echte aanrader! De korrels zijn niet alleen super absorberend en geurbestrijdend, maar ook nog eens duurzaam en veilig voor mijn kat. Enige nadeel is dat het wat duurder is dan andere kattenbakvullingen, maar de kwaliteit maakt dat zeker goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

7. Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend - fijne korrel 2x 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend - fijne korrel 2x 20L

 • list plusDeze kattenbakvulling is geurloos en zorgt voor een frisse omgeving voor zowel het dier als de eigenaar.
 • list plusEen ander voordeel is dat de klontvorming stevig is en zorgt voor minder verspilling van de kattenbakvulling.
 • list plusTot slot zorgt de fijne korrel voor een zachte textuur en is comfortabel voor de kat om op te lopen.

Nadelen Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend - fijne korrel 2x 20L

 • list plusEen nadeel van deze kattenbakvulling is dat er bij langharige katten uitloop kan ontstaan, wat extra schoonmaakwerk vereist.
 • list plusDe kattenbakvulling kan in de vacht van de kat blijven hangen, wat dagelijks stofzuigen noodzakelijk maakt.
 • list plusDe klontvorming duurt iets langer dan bij andere kattenbakvullingen, wat extra geduld vereist.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8

Wil je de perfecte kattenbakvulling vinden die ook nog eens duurzaam is? Probeer dan Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend - fijne korrel 2x 20L! Deze 100% natuurlijke biologische kattenbakvulling is gemaakt van onbehandelde houtvezels en klont erg goed. Het absorbeert vieze geurtjes heel goed en heeft ook nog eens een antibacteriële eigenschap. Daarnaast is het geur neutraal en voelen de kleinere korrels vertrouwd voor katten. Het is een perfect alternatief voor de zware klei (Bentoniet) kattenbakvullingen. Cosycat is zelfs zo goed dat het als zeer goed is aangemerkt in een grote Duitse vergelijkingstest.

Cosycat is niet alleen goed voor jouw kat, maar ook goed voor het milieu. Het heeft een PEFC keurmerk en is daarmee een milieu bewuste keuze. Bovendien is het biologisch afbreekbaar, dus het is ook nog eens goed voor de natuur. De verpakking is handig, 2 zakken van 20 L, en het past in iedere kattenbak. De fijne korrel is perfect voor goede klontvorming, maar als je bang bent voor uitloop, dan is er nog de grove korrel variant.

Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat het misschien wat duurder is dan andere kattenbakvullingen. Maar de voordelen van Cosycat wegen zeker op tegen de kosten. Het is een top product dat we je zeker aanraden om te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Cat's Best Original - Kattenbakvulling - 20 l

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cat's Best Original - Kattenbakvulling - 20 l

 • list plusDeze kattenbakvulling van houtkorrels is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, wat goed is voor het welzijn van zowel uw kat als de planeet.
 • list plusDeze kattenbakvulling van houtkorrels is stofvrij en voorkomt dat er stof door uw huis verspreid wordt, wat belangrijk is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
 • list plusDeze kattenbakvulling van houtkorrels is klontvormend en maakt het gemakkelijk om de kattenbak schoon te maken, wat tijd en moeite bespaart.

Nadelen Cat's Best Original - Kattenbakvulling - 20 l

 • list plusDeze kattenbakvulling van houtkorrels kan tussen de pootjes van uw kat blijven zitten en zich door uw huis verspreiden, wat vervelend kan zijn.
 • list plusDeze kattenbakvulling van houtkorrels kan duur zijn in vergelijking met andere soorten kattenbakvulling, wat een nadeel kan zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • list plusDeze kattenbakvulling van houtkorrels kan minder effectief zijn in het vasthouden van geuren dan andere soorten kattenbakvulling, wat een probleem kan zijn voor mensen die in een klein appartement wonen of gevoelig zijn voor geuren.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.6

Als je op zoek bent naar een kattenbakvulling die geurtjes blijvend insluit en bindt, dan is Cat's Best Original de perfecte keuze voor jou. Deze klontervormende kattenbakvulling gebruikt de natuurlijke kracht van verfijnde actieve houtvezels om vloeistoffen en geuren effectief op te nemen en volledig in te kapselen - tot zeven keer hun eigen volume! Dit maakt het perfect voor huishoudens met meerdere katten, omdat het lang meegaat en de kattenbak minder vaak hoeft te worden verschoond.

Wat deze kattenbakvulling echt onderscheidt van andere merken is dat het biologisch afbreekbaar is. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het betekent ook dat je het kunt weggooien in de compostbak of het toilet. Het is stofarm, wat betekent dat het niet alleen beter is voor de luchtkwaliteit in je huis, maar ook dat het minder vaak hoeft te worden schoongemaakt.

Het enige nadeel van deze kattenbakvulling is dat het iets duurder is dan sommige andere merken. Maar als je bedenkt hoe lang het meegaat en hoe goed het geurtjes blijvend insluit, is het de prijs meer dan waard. Als je op zoek bent naar een kattenbakvulling die lang meegaat, geurtjes blijvend insluit en biologisch afbreekbaar is, dan is Cat's Best Original de perfecte keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Cosycat Biologische Kattenbakvulling Klontvormend

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.3

Cosycat Biologische Klontvormende Kattenbakvulling, fijn korrelig De 100% natuurlijke biologische kattenbakvulling van Cosycat wordt gemaakt van onbehandelde houtvezels. Zodra de houtvezels in contact komen met urine vormt zich een stevige klont die niet uit elkaar valt en geen verkleving geeft aan de kattenbak. Cosycat is een duurzaam product met een PEFC keurmerk (certificaat nr 04-31-0736) en daarmee een milieu bewuste keuze! Het perfecte alternatief voor de zware klei (Bentoniet) kattenbakvullingen Wil je niet langer slepen met zware zakken en zware afvalbakken dan is Cosycat het ideale alternatief. Het wordt goed aangenomen door katten doordat het geur neutraal is (ook geen dennenhout geur) en de kleinere korrels voelen vertrouwd en is wat katten fijn vinden in hun toilet. Waarom is CosyCat de moeite waard om te proberen CosyCat is een zeer goed alternatief om de mineraal (klei) kattenbakvulling mee te vervangen. Laag in verbruik, het klontert erg goed, absorbeert vieze geurtjes heel goed en heeft een antibacteriële eigenschap. De hoge kwaliteit van CosyCat is ook gebleken uit een grote Duitse vergelijkingstest, hierbij is CosyCat als zeer goed aangemerkt. Er bestaat nu ook CosyCat grove korrel Hoe kleiner de korrel hoe beter de klontvorming, dat is een feit. Echter heeft een kleinere korrel het nadeel dat je meer kans hebt op uitloop. Dit kan makkelijk verholpen worden met een grote kattenbakmat met opvangruimte. Maar speciaal voor langharige katten of kattenpootjes die veel uitloop veroorzaken is er nu ook CosyCat grove korrel beschikbaar en ook te bestellen op BOL. De kattenbakvulling van Cosycat kent vele voordelen: Perfecte en stevige klontvorming Sterke en langdurige geurbinding 100% Biologisch Milieuvriendelijk, productie dicht bij huis Duitsland Duurzaam product (PEFC-Keurmerk) Antibacterieel Afval mag verwijderd worden via het toilet of de GFT bak Zeer hoog absorptievermogen (Tot maar liefst 700% van het eigen gewicht) Erg zuinig in het gebruik waardoor er maar weinig hoeft worden bijgevuld Stevige klontvorming en plakt niet aan de kattenbak Vanaf het moment dat de houtvezels van de vulling in contact komen met de kattenurine vormen zich stevige en compacte klonten. Doordat de klontvorming niet uit elkaar valt bij het verwijderen met de kattenbakschep, kan de kattenbak makkelijk schoon worden gehouden. Schep eenvoudig de klonten en de uitwerpselen uit de kattenbak en de kat heeft weer een schoon toilet. De klontjes kunnen eenvoudig via het toilet worden verwijderd en bespaard men in de afvalkosten. Grotere hoeveelheden kunnen via GFT of restafval worden afgevoerd. Cosycat voor een gezonde en hygiënische omgeving De kattenbakvulling van Cosycat bevalt goed bij zowel de katten als bij de eigenaren. Doordat de kattenbakvulling een speciaal productieproces ondergaat wordt de vulling stofvrij. Tevens zorgt het proces ervoor dat de vulling antibacterieel is. Daarnaast is deze kattenbakvulling ook veilig voor kittens. Geen last meer van nare urinegeuren Het voordeel van Cosycat is dat het van zichzelf geurneutraal is en zeer goed geurtjes voor meerdere dagen zoals kattenurine absorbeert, hiermee voorkom je kattenbakgeur in huis. Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd Voor de productie van de kattenbakvulling van Cosycat wordt alleen maar groene elektriciteit gebruikt. In de fabriek wordt het hernieuwbare hout namelijk mechanisch versnipperd, gemalen, gegranuleerd en afgestoft. Hierdoor is er geen uitstoot en wordt in het productieproces geen afval geproduceerd waardoor het optimale uit de grondstoffen worden gehaald. CosyCat wordt dicht bij huis geproduceerd in Duitsland en minimaliseert daarmee de CO2 uitstoot door het korte transport. Cosycat is ook geschikt voor de zelfreinigende kattenbak van Omega Paw of litter robots omdat het niet blijft plakken aan de wand

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

10. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 2 x 9 kg (18 kg, 28l)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.9

Als kattenliefhebber weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn om de kattenbak schoon te maken. Gelukkig biedt PeeWee houtkorrels kattenbakvulling daarvoor een duurzame oplossing. Deze houtkorrels zijn gemaakt van zaagsel van Zweedse fijnspar en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn ze vrij van geurstoffen, bindmiddelen en andere chemicaliën. De PeeWee houtkorrels absorberen namelijk aanzienlijk meer vocht dan andere houtkorrels en neutraliseren geurtjes volledig. In de bovenbak hoef je maar een laagje van 2 cm houtkorrels te strooien en eens per week moet het vervuilde zaagsel worden vervangen. Het beste resultaat bereik je door de PeeWee houtkorrels te gebruiken in combinatie met een PeeWee kattenbak.

Wat deze houtkorrels zo uniek maakt, is dat ze niet klontvormend zijn. Hierdoor hoef je niet de hele bak te verschonen en bespaar je tijd en geld. Bovendien zijn de PeeWee houtkorrels vrij van stof, wat beter is voor de ademhaling van je kat. De verpakking van 2 x 9 kg (18 kg, 28l) is ook nog eens handig in gebruik en gaat lang mee.

Als kattenliefhebber ben ik erg tevreden over de PeeWee houtkorrels kattenbakvulling. Het is duurzaam, hygiënisch en makkelijk in gebruik. Het enige nadeel is dat het wel wat duurder is dan reguliere kattenbakvulling, maar de voordelen wegen hier ruimschoots tegenop. Het is een verantwoorde keuze voor zowel mens als dier en ik zou het zeker aanraden aan andere kattenbezitters.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenbakvullingen met houtkorrels. Er zijn namelijk 81 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!