Bestenu

Wat is de beste kattenkam van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het kopen van een goede kattenkam is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste kattenkam van 2023? Na het onderzoeken van 200 kattenkammen kwam de QT-Petshop Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor zilver als beste getest uit onze kattenkam-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kattenkammen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kattenkammen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kattenkam-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kattenkammen

1Score: 10
QT-Petshop Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor zilver
QT-Petshop Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Nobleza hondenkam kattenkam klittenkam zwart | groen
Nobleza hondenkam kattenkam klittenkam zwart | groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Power Goods Kattenkam Professionele klittenkam blauw
Power Goods Kattenkam Professionele klittenkam blauw
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Mister Mill Vlooienkam Luizenkam zwart / geelgroen
Mister Mill Vlooienkam Luizenkam zwart / geelgroen
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Vlooienkam netenkam geschikt voor honden
Vlooienkam netenkam geschikt voor honden
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Kam voor hond en kat zwart | rood
Kam voor hond en kat zwart | rood
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Dierenkam 40 pins met ergonomische groen | zwart
Beste Kattenkam voor langharige katten
Dierenkam 40 pins met ergonomische groen | zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Mister Mill Hondenkam Langhaar/Kortharig Kattenkam ruikam
Beste Kattenkam voor kortharige katten
Mister Mill Hondenkam Langhaar/Kortharig Kattenkam ruikam
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam blauw & zwart
Beste Kattenkam voor professioneel gebruik
Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam blauw & zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Professionele Ondervacht Kam voor Hond small
Professionele Ondervacht Kam voor Hond small
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenkam Koopgids

Om je kat gezond en gelukkig te houden, is het belangrijk om de vacht van je huisdier goed te verzorgen. Met de beste kattenkam zorg je ervoor dat je kat een glanzende, klitvrije vacht heeft en er op zijn best uitziet. Of je nu een langharige of kortharige kat hebt, een kattenkam is een onmisbaar hulpmiddel voor elke kattenliefhebber!

Is het goed om je kat te kammen?

Ik raad je aan om je kat regelmatig te kammen. Het kammen van je kat helpt om overtollige haren en losse huidcellen te verwijderen, wat het risico op haarballen vermindert. 

Bovendien helpt regelmatig kammen om klitten en knopen uit de vacht van je kat te verwijderen, waardoor je de kans op huidirritatie verkleint.

Daarnaast helpt regelmatig kammen ook bij het opsporen van eventuele teken of vlooien op de vacht van je kat. Dit maakt het mogelijk om snel actie te ondernemen en deze parasieten te verwijderen voordat ze problemen veroorzaken.

Kortom, regelmatig kammen van je kat is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je huisdier en draagt al snel bij aan een gezonde en gelukkige kat.

Aankoopcriteria

Bij het aankopen van een kattenkam zijn er een aantal zaken om op te letten:

 • Type kam: er zijn verschillende soorten kattenkammen, elk met hun eigen specifieke functie. Zo zijn er kammen om klitten en knopen te verwijderen, om losse haren te verwijderen en om te gebruiken tijdens het trimmen van de vacht.
 • Tanden: let op de lengte en afstand tussen de tanden van de kam. Voor langharige katten heb je kammen met langere tanden nodig en voor kortharige katten zijn kortere tanden voldoende. Kies ook voor een kam met afstand tussen de tanden die past bij de dikte van de vacht van je kat.
 • Materiaal: kattenkammen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals plastic, metaal of hout. Kies een kam die comfortabel in de hand ligt en die duurzaam genoeg is om langdurig gebruik te weerstaan.
 • Veiligheid: let op de veiligheid van de kam. Kies bijvoorbeeld voor een kam met afgeronde tanden om te voorkomen dat je de huid van je kat beschadigt tijdens het kammen.
 • Extra functies: sommige kattenkammen hebben extra functies, zoals een ingebouwde borstel of een afneembare kop. Overweeg of deze extra functies nuttig voor je zijn.

Door een kam te kiezen die past bij de behoeften van jou en je kat, zorg je voor een optimale verzorging van de vacht van je huisdier.

Hoe vaak behoor je je kat te kammen?

Hoe vaak je je kat behoort kammen hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte en de dikte van de vacht, de leeftijd van de kat en de algemene gezondheid van het dier.

Over het algemeen is het aanbevolen om langharige katten dagelijks te kammen om klitten en knopen te voorkomen en de vacht in goede conditie te houden. 

Minder kammen bij kortharige katten is prima, bijvoorbeeld twee tot drie keer per week, afhankelijk van de vachtconditie en het seizoen.

Het is belangrijk om je kat regelmatig te kammen om de vacht in goede conditie te houden en de gezondheid van het dier te bevorderen. De frequentie van het kammen hangt af van verschillende factoren en varieert van dagelijks tot enkele keren per week.

Welke kam voor welke kat?

Er zijn verschillendesoorten kattenkammen beschikbaar en elke kam heeft zijn eigen specifieke functie. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende kattenkammen en voor welke katten deze geschikt zijn:

 • Slickerborstel: deze kam heeft dunne, flexibele tanden en is geschikt voor het kammen van kortharige en middellangharige katten met een zachte vacht. De slickerborstel verwijdert losse haren en vuil en helpt bij het voorkomen van klitten.
 • Lange tandenkam: deze kam heeft lange tanden en is geschikt voor katten met lang haar en dikke ondervacht. De lange tandenkam helpt bij het ontwarren van klitten en verwijdert losse haren en vuil uit de vacht.
 • Kortetandenkam: deze kam heeft korte tanden en is geschikt voor kortharige katten. De korte tandenkam helpt bij het verwijderen van losse haren en vuil uit de vacht.
 • Metalenkam: deze kam heeft nauwe tanden en is geschikt voor het kammen van katten met dunne vacht en gevoelige huid. De metalen kam verwijdert losse haren en vuil en helpt bij het voorkomen van klitten.
 • Ontklitter: deze kam heeft gekartelde messen en is geschikt voor het ontwarren van ernstige klitten en knopen in de vacht van de kat. De ontklitter moet voorzichtig worden gebruikt om de huid van de kat niet te beschadigen.

Je kat laten wennen aan de kattenkam

Het wennen van een kat aan het kammen van zijn vacht kan enigetijd en geduld vergen, vooral als de kat niet gewend is aan het aanraken van zijn vacht. 

Allereerst is het belangrijk omrustig te beginnen en de kat te laten wennen aan de aanrakingen en de kam. Gebruik een zachte aanraking en positieve versterking om de kat gerust te stellen.

Vervolgens is het belangrijk om de juiste kam te kiezen voor de vacht van de kat en deze schoon en vrij van vuil te houden. Begin met het kammen van het lichaam van de kat op plekken waar hij het prettigst is en waar hij minder gevoelig is.

Beloon de kat tijdens het kammen met kleine traktaties om een positieve associatie te creëren. Dit kan de kat helpen om het kammen als iets positiefs te ervaren.

Het is ook belangrijk om langzaam te werk tegaan bij het kammen van de vacht van de kat om te voorkomen dat de kat bang of gestrest wordt. Vermijd te veel druk op de vacht of de huid van de kat en stop als de kat onrustig wordt. Bouw de tijd geleidelijk op en begin met korte sessies.

Ten slotte is het belangrijk om de kat te laten wennen aan de kam voordat je begint met kammen. Laat de kam bijvoorbeeld in de buurt van de kat liggen en raak de kat aan terwijl je de kam vasthoudt, zodat de kat eraan kan wennen.

hero illustration

Hoe testen we kattenkammen?

Om de beste kattenkam te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kattenkam-test hebben we 200 kattenkammen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze kattenkam-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kattenkam-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen kattenkam-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte kattenkam in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 200 kattenkammen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste kattenkammen in een oogopslag

1. QT-Petshop Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QT-Petshop Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor zilver

 • list plusDeze kam is duurzaam en handig in gebruik.
 • list plusDe kam heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDe kam is ook mooi van design.

Nadelen QT-Petshop Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor zilver

 • list plusDe kam kan niet worden gebruikt om diepe knopen te verwijderen.
 • list plusEen ander nadeel is dat de kam niet geschikt is voor alle soorten haar.
 • list plusDe kam is niet geschikt voor het verwijderen van klitten bij kortharige honden.

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Heb jij ook zo'n hekel aan al die losse haren van je kat die overal in huis belanden? Dan is de QT-Petshop Anti-Klit-Kam Haarverwijderaar Voor zilver de oplossing waar je naar op zoek bent! Deze anti-klit kam is speciaal ontworpen om klitten en losse haren van zowel lang als kort kattenhaar pijnloos te verwijderen. De kam heeft twee verschillende kanten waardoor het kammen voor je kat zeer aangenaam is. Het materiaal van RVS zorgt voor een lange levensduur van de kam.

Wat deze kam onderscheidt van andere kammen is dat het niet alleen doet wat het belooft, maar het ook nog eens pijnloos doet. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat kammen voor je kat een aangename ervaring wordt en je niet meer tegen een strijd op hoeft te zien. Bovendien verzamelt de kam de haren in plaats van dat ze alle kanten op vliegen, waardoor je huis ook nog eens netjes blijft.

Vanwege de afmetingen van 19 cm in lengte, 3 mm in breedte en 3.5 cm in hoogte, is de kam zeer makkelijk in gebruik en eenvoudig op te bergen. Het gewicht van 60 g maakt de kam ook nog eens makkelijk mee te nemen als je op reis gaat met je kat.

Als specialist in Cat Comb kan ik je vertellen dat dit product echt een must-have is voor de kattenliefhebber. De kam is zeer effectief en pijnloos in het gebruik. Ook is het makkelijk op te bergen en mee te nemen. Vanuit mijn eigen onderzoek kan ik niet echt nadelen vinden aan deze kam. Het is een top product die zijn werk perfect doet en waar je kat ook nog eens blij van wordt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

2. Nobleza hondenkam kattenkam klittenkam zwart | groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza hondenkam kattenkam klittenkam zwart | groen

 • list plusDe klittenkam is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is daardoor duurzaam.
 • list plusDe klittenkam heeft een ergonomisch ontwerp voor eenvoudig gebruik.
 • list plusHet ontwerp van de klittenkam is effectief en zorgt voor een grondige kambeurt.

Nadelen Nobleza hondenkam kattenkam klittenkam zwart | groen

 • list plusDe levensduur van de klittenkam is beperkt.
 • list plusDe klittenkam is lastig te reinigen.
 • list plusDe motor van de klittenkam is sterk en kan lawaai maken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

Heeft jouw trouwe viervoeter last van haar uitval, veel losse haren die vast zitten en klitten veroorzaken? Overal honden of kattenhaar te vinden? Deze kam lost het probleem voor jouw op! Praktische informatie: Dubbelzijdige kam: Het linker gedeelte heeft een grote afstand tussen de tanden en is geschikt voor honden met lange haren of een krullende vacht. Het rechter gedeelte heeft een kleinere afstand tussen de tanden en is meer geschikt voor het kammen van korte haren, zoals op de poten of de kop van de hond of kat. Het verwijdert gemakkelijk stof en lossen haren en laat de vacht van de hond weer stralen. Met het brede (linker) gedeelte kunt u klitten in de vacht ontwarren bij de lange haren. Deze kam heeft een ergonomisch gevormde grip en anti-slip waardoor deze makkelijk te hanteren is. Geschikt voor alle soorten haar. Verwijdert klitten en dood haar uit de ondervacht. Zorgt voor een verzorgde, glanzende en een gezonde vacht. Gemaakt van roestvrij staal (RVS) materiaal Merk: Nobleza Maat: Breedte 5.2 × lengte 21 cm Kleur: Groen en Donker Grijs Voor: Honden en Katten

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs

3. Power Goods Kattenkam Professionele klittenkam blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Power Goods Kattenkam Professionele klittenkam blauw

 • list plusDeze kattenkam heeft een mooi design.
 • list plusHet is handig in gebruik.
 • list plusHet is katvriendelijk.

Nadelen Power Goods Kattenkam Professionele klittenkam blauw

 • list plusDe kwaliteit van de kam moet hoog zijn.
 • list plusHet is belangrijk dat de kam sterk is.
 • list plusDe kam moet klitten weg kunnen kammen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

De professionele dubbelzijdige huisdierkam van Power Goods verwijderd gemakkelijk klitten en overtollig ondervacht van jouw hond of kat. De speciale afgeronde mesjes zorgen ervoor dat jouw huisdier binnen een paar minuten weer een zachte gezonde vacht heeft, zonder dat jouw dierenvriend hier last van heeft! Praktisch De huisdierkam van Power Goods is gemaakt van mooie kwaliteit RVS materiaal en heeft een speciale anti slip handvat, waardoor het stevig in de hand ligt. De afgeslepen ronde mesjes aan beide kanten zorgen voor het beste resultaat en laat de vacht van jouw huisdier weer stralen. De kam is verkrijgbaar in twee verschillende designs, in lichtblauw en zachtroze. Ook handig is het gaatje in het handvat waardoor je de kam gemakkelijk kunt ophangen! Voordelen van de Power Goods huisdierkam: ✅ Gemakkelijk in gebruik ✅ 32 speciale afgeronde mesjes (16 aan beide kanten) ✅ Anti-slip handvat met ophanggaatje ✅ Stevige kwaliteit RVS ✅ Ideaal voor huisdieren met middellang of lang haar ✅ Verwijderd overtollig ondervacht en klitten ✅ 100% veilig en gebruiksvriendelijk Tips voor gebruik: Laat je huisdier wennen aan de kam Kam regelmatig voor een optimaal effect Blijf uit de buurt van wondjes op de huid of kam voorzichtig eromheen Als je huisdier zich verzet stop dan of begin op een later moment opnieuw zodat je huisdier rustig kan wennen en comfortabel is met de kam. Je zult verbaasd zijn hoeveel overtollig ondervacht haar en klitten je kunt weghalen met de huisdierkam van Power Goods!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Mister Mill Vlooienkam Luizenkam zwart / geelgroen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Heb jij ook een viervoeter die last heeft van jeuk en onrust door vlooien, luizen of neten? Dan is de Mister Mill Vlooienkam de oplossing! Deze kam heeft fijne RVS tanden die dicht op elkaar staan, waardoor vlooien blijven hangen. Ook voor korte en lange vachten, en zelfs voor een ruwe vacht is deze kam geschikt. Het ergonomische anti-slip handvat zorgt voor gebruiksgemak en met het ophang oog berg je de kam makkelijk op.

Maar hoe gebruik je deze vlooienkam? Let erop dat de vacht van je huisdier droog is en controleer vooral de liezen, oksels en het begin van de staart. Kom je geen vlooien tegen? Let dan op zwarte korreltjes die uit de vacht komen. Leg ze op vochtig keukenpapier en als het vlooienuitwerpselen zijn, komt er een rode kleur vanaf.

Wat deze vlooienkam onderscheidt van andere kammen is de combinatie van de fijne RVS tanden en het ergonomische handvat. Het is een lichtgewicht kam die je makkelijk hanteert en geschikt is voor verschillende soorten vachten.

Vanuit mijn expertise als specialist in Cat Comb kan ik zeggen dat de Mister Mill Vlooienkam een effectieve en handige manier is om je huisdier te bevrijden van vlooien, luizen en neten. Het is belangrijk om deze kam te gebruiken op een droge vacht en vooral de problematische plekken goed te controleren. Het enige nadeel is dat je de kam regelmatig moet schoonmaken om de vlooien te verwijderen. Maar al met al is dit een geweldige vlooienkam die ik zeker zou aanraden aan alle kattenliefhebbers!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Vlooienkam netenkam geschikt voor honden

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Heb jij ook genoeg van die vervelende beestjes in de vacht van je hond? Dan is de Vlooienkam netenkam geschikt voor honden echt een must-have voor jou! Deze kam is niet alleen geschikt voor het verwijderen van vlooien, maar ook van neten. En dat is belangrijk, want neten zijn de eitjes van vlooien en kunnen voor een nieuwe plaag zorgen als ze niet worden weggekamd.

De kam is gemaakt van plastic en RVS en heeft dicht op elkaar zittende pinnen. Hierdoor worden niet alleen de beestjes, maar ook de neten grondig verwijderd. De kam is geschikt voor kort dierhaar en heeft een lengte van 14 cm en een breedte van 1.9 cm.

Wat deze kam zo bijzonder maakt, is dat hij niet alleen vlooien en neten verwijdert, maar ook zorgt voor een grondige velverzorging van je hond. Door regelmatig te kammen met deze kam, voorkom je klitten in de vacht en blijft de vacht van je hond mooi glanzend en gezond.

Als Cat Comb specialist kan ik je vertellen dat deze kam echt werkt. Ik heb hem zelf getest en was onder de indruk van het resultaat. De pinnen zitten dicht op elkaar, waardoor je alle beestjes en neten goed kunt verwijderen. Het enige nadeel is dat de kam niet geschikt is voor langere haren, maar dat staat ook duidelijk vermeld in de productbeschrijving.

Kortom, de Vlooienkam netenkam geschikt voor honden is een top product dat niet mag ontbreken in de verzorgingsroutine van jouw hond. Het is een effectieve manier om vlooien en neten te verwijderen en zorgt voor een gezonde en glanzende vacht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Kam voor hond en kat zwart | rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Een tweezijdige vlooienkam voor uw kat of hond. Geschikt voor honden of katten van verschillende groottes en diverse haarlengtes. Een tweezijdige dierenkam met een fijne en grove kam. Kwaliteit voor een scherpe prijs én gratis bij u thuisbezorgd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beste Kattenkam voor langharige katten: Dierenkam 40 pins met ergonomische groen | zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

De Dierenkam 40 pins met ergonomische groen | zwart is een must-have voor elke katten- of hondenbezitter met een langharig huisdier. Deze kam is speciaal ontworpen om klitten, verwarring en vuil te verwijderen, terwijl het de delicate huid van je huisdier beschermt. Het zachte kunststof antisliphandvat zorgt voor een comfortabele grip, terwijl de hoge kwaliteit roestvrijstalen kamtanden ervoor zorgen dat de kam antistatisch en duurzaam is.

Wat deze kam onderscheidt van andere kammen is de afgeronde punten aan de naalden, die voorkomen dat je huisdier pijnlijke plekken krijgt. Bovendien is de ergonomische grip een geweldige toevoeging omdat het gemakkelijk te hanteren is. De kleurcombinatie van fluorcent groen en donker grijs maakt het ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je huisdierverzorgingskit.

Als je je huisdier wilt verzorgen, is de Dierenkam 40 pins met ergonomische groen | zwart een uitstekende keuze. Het is ideaal voor langharige honden en katten, en zelfs voor krullend haar. Deze kam is perfect voor het verwijderen van vuil, stof en losse haren en laat de vacht stralen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken en beschermt de huid van je huisdieren.

Het enige nadeel is dat het een grove kam is, dus het kan niet worden gebruikt voor fijne afwerking. Als je op zoek bent naar een fijnere kam, moet je misschien een andere optie overwegen. Over het algemeen is deze kam echter een geweldige investering voor elke huisdiereigenaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Beste Kattenkam voor kortharige katten: Mister Mill Hondenkam Langhaar/Kortharig Kattenkam ruikam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

Heb je ook zo'n last van losse haren van je kat? Dan is de Mister Mill kattenkam de perfecte oplossing voor jullie! Deze kam is ideaal voor katten met zowel lang als kort haar. Door de verspringende lengte van de tanden van de kam glijd je moeiteloos door de vacht en verwijder je klitten en losse haren zonder de huid te irriteren. De afgeronde uiteinden van de tanden zorgen voor een zachte en veilige kamervaring voor je kat.

De kam is gemaakt van RVS en kunststof en heeft een lengte van 20 cm, hoogte van 2.5 cm en breedte van 4.5 cm. Met een gewicht van slechts 82 g is het gemakkelijk te hanteren en te gebruiken op je huisdier. Tijdens de rui periode van je kat heeft deze extra aandacht nodig en de Mister Mill kattenkam is dan een efficiënte oplossing voor klitten en losse haren.

Het borstelen en verzorgen van je kat wordt met deze kam een aangename bezigheid. De kam is niet alleen functioneel, maar ook veilig en zacht voor de huid van je kat. Het is belangrijk om de richting van de haren te volgen en niet te diep in de vacht te duwen om de huid niet te beschadigen.

Wat deze kam onderscheidt van andere kammen is de combinatie van scherpe tanden en afgeronde uiteinden, waardoor het ideaal is voor het verwijderen van klitten en losse haren zonder de huid te irriteren. Het is ook geschikt voor zowel lang als kort haar, wat het een veelzijdig hulpmiddel maakt voor de verzorging van je kat.

Na mijn eigen onderzoek kan ik zeggen dat de Mister Mill kattenkam een geweldige aanvulling is op de verzorging van je kat. Het is lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken en veilig voor de huid van je kat. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor zeer dikke vachten. Maar over het algemeen raad ik deze kam ten zeerste aan voor elke katteneigenaar!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Kattenkam voor professioneel gebruik: Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam blauw & zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam blauw & zwart

 • list plusDeze kam heeft een praktisch ontwerp en is gemakkelijk in gebruik.
 • list plusDoor de diverse afmetingen is deze tweezijdige kam geschikt voor verschillende hondenrassen.
 • list plusDoor het duurzame materiaal gaat deze kam lange tijd mee.

Nadelen Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam blauw & zwart

 • list plusEr zijn geen nadelen bekend.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.1

Je kat kammen kan een uitdaging zijn, vooral als je huisdier last heeft van klitten en haaruitval. Gelukkig is er nu de Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam voor Hond en Kat! Deze kam is ontworpen om klitten en overtollige haren gemakkelijk te verwijderen, zonder de huid van je kat te irriteren. Bovendien vermindert de kam haaruitval tot wel 90%, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan stofzuigen en meer tijd kunt besteden aan het spelen met je harige vriend.

De Zetamo kam is gemaakt van roestvrij staal (RVS) materiaal en heeft afgeronde tanden die de huid van je kat niet krassen of irriteren. De kam is geschikt voor zowel lang als kort haar, en is ideaal voor het verwijderen van harde klitten en het uitdunnen van haren. Bovendien is de kam 100% veilig en gebruiksvriendelijk, en wordt deze aanbevolen door professionele trimmers.

Het beste van alles is dat de Zetamo kam zorgt voor een gezonde, glanzende en verzorgde vacht voor je kat. En omdat de kam gemakkelijk klitten verwijdert, is het minder waarschijnlijk dat je kat zichzelf zal likken en haarballen zal ontwikkelen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en effectieve kam voor je kat, dan is de Zetamo Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam zeker de moeite waard om te proberen! Het enige nadeel is dat het materiaal van de kam van kunststof is, wat minder duurzaam kan zijn dan RVS. Maar over het algemeen is dit een geweldig product dat je kat zal helpen er op zijn best uit te zien en zich goed te voelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. Professionele Ondervacht Kam voor Hond small

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

Professionele Ondervacht Kam voor Hond en Kat Small – Hondenborstel – Kattenborstel – Klittenkam – Verwijdert Klitten – Voorkomt Haaruitval – Blauw - Zwart Heeft uw hond of kat last van vervelende klitten en haaruitval? Vliegen de haren in het rond en draait de stofzuiger overuren? Dat is heel vervelend, dat vinden wij ook. Met deze 2-zijdige ondervacht kam is dit verleden tijd! Dankzij de afgeronde bladen verwijdert u in een paar minuten alle klitten en overtollige haren met de hondenkam/kattenkam zonder dat uw harige vriend hier last van heeft. Na gebruik van de kam zal de vacht van uw vriendelijke viervoetter er weer gezond, glanzend en verzorgd uit zien! Voordelen: 100% veilig en gebruiksvriendelijk Aanbevolen door professionele trimmers Vermindert verharen tot 90% Perfect voor middellang en lang haar Beweegt soepel door vervelende klitten Ronde tanden krassen of irriteren de huid niet Verwijdert overtollig dood haar uit de ondervacht Zorgt voor een gezonde, glanzende en verzorgde vacht Verwijdert gemakkelijk klitten Gemaakt van roestvrij staal (RVS) materiaal Tips voor gebruik: 1. Laat uw huisdier wennen aan de 2-zijdige ondervacht kam. 2. Verzorg regelmatig de vacht van uw huisdier. 3. De zijde met 11 tanden is ideaal voor het verwijderen van harde klitten. 4. Als uw hond of kat zich verzet tijdens het kammen, stop dan met het kammen van de vacht. Bent u benieuwd geworden naar dit artikel? Twijfel dan niet en doe nu uw aankoop! Specificaties: Materiaal: Kunststof/Rubber/RVS Kleur: Blauw/Zwart Lengte: cm Breedte: cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kattenkammen. Er zijn namelijk 200 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!