Wat is de beste Kattenkam van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Kattenkam is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Kattenkam van 2023? Na het analyseren van 1520 Kattenkammen kwam de Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor Huisdieren als beste getest uit onze Kattenkam-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kattenkammen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kattenkammen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kattenkam-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kattenkammen

1Score: 9.8
Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor Huisdieren
Beste kattenkam
Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor Huisdieren
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Mister Mill Ruikam Hondenkam Langhaar
Mister Mill Ruikam Hondenkam Langhaar
Mister Mill
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
TwinQ Vachtverzorgingsset hond/kat Professionele 2-zijdige
TwinQ Vachtverzorgingsset hond/kat Professionele 2-zijdige
TwinQ
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Mister Mill Trimhark - Hondenkam
Mister Mill Trimhark - Hondenkam
Mister Mill
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht
Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht
Mister Mill
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Mister Mill Vlooienkam Luizenkam
Mister Mill Vlooienkam Luizenkam
Mister Mill
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
WVspecials Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam
WVspecials Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam
WVspecials
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Woodoro Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel
Woodoro Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel
Woodoro
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Knaak Hondenkam Roestvrij Staal Huisdierenkam
Knaak Hondenkam Roestvrij Staal Huisdierenkam
Knaak
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht
Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht
Mister Mill
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kattenkam Koopgids

Om je kat gezond en gelukkig te houden, is het belangrijk om de vacht van je huisdier goed te verzorgen. Met de beste kattenkam zorg je ervoor dat je kat een glanzende, klitvrije vacht heeft en er op zijn best uitziet. Of je nu een langharige of kortharige kat hebt, een kattenkam is een onmisbaar hulpmiddel voor elke kattenliefhebber!

Is het goed om je kat te kammen?

Ik raad je aan om je kat regelmatig te kammen. Het kammen van je kat helpt om overtollige haren en losse huidcellen te verwijderen, wat het risico op haarballen vermindert. 

Bovendien helpt regelmatig kammen om klitten en knopen uit de vacht van je kat te verwijderen, waardoor je de kans op huidirritatie verkleint.

Daarnaast helpt regelmatig kammen ook bij het opsporen van eventuele teken of vlooien op de vacht van je kat. Dit maakt het mogelijk om snel actie te ondernemen en deze parasieten te verwijderen voordat ze problemen veroorzaken.

Kortom, regelmatig kammen van je kat is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je huisdier en draagt al snel bij aan een gezonde en gelukkige kat.

Aankoopcriteria

Bij het aankopen van een kattenkam zijn er een aantal zaken om op te letten:

 • Type kam: er zijn verschillende soorten kattenkammen, elk met hun eigen specifieke functie. Zo zijn er kammen om klitten en knopen te verwijderen, om losse haren te verwijderen en om te gebruiken tijdens het trimmen van de vacht.
 • Tanden: let op de lengte en afstand tussen de tanden van de kam. Voor langharige katten heb je kammen met langere tanden nodig en voor kortharige katten zijn kortere tanden voldoende. Kies ook voor een kam met afstand tussen de tanden die past bij de dikte van de vacht van je kat.
 • Materiaal: kattenkammen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals plastic, metaal of hout. Kies een kam die comfortabel in de hand ligt en die duurzaam genoeg is om langdurig gebruik te weerstaan.
 • Veiligheid: let op de veiligheid van de kam. Kies bijvoorbeeld voor een kam met afgeronde tanden om te voorkomen dat je de huid van je kat beschadigt tijdens het kammen.
 • Extra functies: sommige kattenkammen hebben extra functies, zoals een ingebouwde borstel of een afneembare kop. Overweeg of deze extra functies nuttig voor je zijn.

Door een kam te kiezen die past bij de behoeften van jou en je kat, zorg je voor een optimale verzorging van de vacht van je huisdier.

Hoe vaak behoor je je kat te kammen?

Hoe vaak je je kat behoort kammen hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte en de dikte van de vacht, de leeftijd van de kat en de algemene gezondheid van het dier.

Over het algemeen is het aanbevolen om langharige katten dagelijks te kammen om klitten en knopen te voorkomen en de vacht in goede conditie te houden. 

Minder kammen bij kortharige katten is prima, bijvoorbeeld twee tot drie keer per week, afhankelijk van de vachtconditie en het seizoen.

Het is belangrijk om je kat regelmatig te kammen om de vacht in goede conditie te houden en de gezondheid van het dier te bevorderen. De frequentie van het kammen hangt af van verschillende factoren en varieert van dagelijks tot enkele keren per week.

Welke kam voor welke kat?

Er zijn verschillendesoorten kattenkammen beschikbaar en elke kam heeft zijn eigen specifieke functie. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende kattenkammen en voor welke katten deze geschikt zijn:

 • Slickerborstel: deze kam heeft dunne, flexibele tanden en is geschikt voor het kammen van kortharige en middellangharige katten met een zachte vacht. De slickerborstel verwijdert losse haren en vuil en helpt bij het voorkomen van klitten.
 • Lange tandenkam: deze kam heeft lange tanden en is geschikt voor katten met lang haar en dikke ondervacht. De lange tandenkam helpt bij het ontwarren van klitten en verwijdert losse haren en vuil uit de vacht.
 • Kortetandenkam: deze kam heeft korte tanden en is geschikt voor kortharige katten. De korte tandenkam helpt bij het verwijderen van losse haren en vuil uit de vacht.
 • Metalenkam: deze kam heeft nauwe tanden en is geschikt voor het kammen van katten met dunne vacht en gevoelige huid. De metalen kam verwijdert losse haren en vuil en helpt bij het voorkomen van klitten.
 • Ontklitter: deze kam heeft gekartelde messen en is geschikt voor het ontwarren van ernstige klitten en knopen in de vacht van de kat. De ontklitter moet voorzichtig worden gebruikt om de huid van de kat niet te beschadigen.

Je kat laten wennen aan de kattenkam

Het wennen van een kat aan het kammen van zijn vacht kan enigetijd en geduld vergen, vooral als de kat niet gewend is aan het aanraken van zijn vacht. 

Allereerst is het belangrijk omrustig te beginnen en de kat te laten wennen aan de aanrakingen en de kam. Gebruik een zachte aanraking en positieve versterking om de kat gerust te stellen.

Vervolgens is het belangrijk om de juiste kam te kiezen voor de vacht van de kat en deze schoon en vrij van vuil te houden. Begin met het kammen van het lichaam van de kat op plekken waar hij het prettigst is en waar hij minder gevoelig is.

Beloon de kat tijdens het kammen met kleine traktaties om een positieve associatie te creëren. Dit kan de kat helpen om het kammen als iets positiefs te ervaren.

Het is ook belangrijk om langzaam te werk tegaan bij het kammen van de vacht van de kat om te voorkomen dat de kat bang of gestrest wordt. Vermijd te veel druk op de vacht of de huid van de kat en stop als de kat onrustig wordt. Bouw de tijd geleidelijk op en begin met korte sessies.

Ten slotte is het belangrijk om de kat te laten wennen aan de kam voordat je begint met kammen. Laat de kam bijvoorbeeld in de buurt van de kat liggen en raak de kat aan terwijl je de kam vasthoudt, zodat de kat eraan kan wennen.

hero illustration

Hoe testen we Kattenkammen?

Om de beste Kattenkam te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kattenkam-test hebben we 1520 Kattenkammen geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Kattenkam-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kattenkam-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Kattenkam-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Kattenkam in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1520 Kattenkammen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kattenkammen op een rij

1. Beste kattenkam: Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor Huisdieren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor Huisdieren

 • list plusSpeciaal ontworpen om huisdieren pijnloos te borstelen en verwijdert zowel de ondervacht als de losse haren
 • list plusMakkelijk op te bergen, geen gedoe meer met rondslingerende borstels
 • list plusGeschikt voor zowel honden als katten, ongeacht het type vacht

Nadelen Anti-Klit- Kam Haarverwijderaar Voor Huisdieren

 • list plusGeen beschrijving van het product beschikbaar op de Coolblue website

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
10
Mijn ervaring met de Anti-Klit Kam - Haarverwijderaar Voor Huisdieren - Pijnloos - Roestvrijstaal - Huisdiervriendelijk is absoluut geweldig! Als ik eerlijk ben, werd ik altijd gek van al die haren in huis en op de bank. Maar nu heb ik de perfecte oplossing gevonden met deze kam. Hij is speciaal ontworpen om je huisdieren pijnloos te borstelen en verwijdert zowel de ondervacht als de losse haren. En weet je wat het beste is? De kam is super makkelijk op te bergen, dus geen gedoe meer met rondslingerende borstels!

De Anti-Klit Kam is echt een pareltje. Hij is ontworpen voor eenvoudig en effectief gebruik en heeft twee verschillende kanten, waardoor hij zowel voor honden als katten zeer comfortabel is. Met deze kam haal je moeiteloos klitten en losse haren uit de vacht van je huisdier, waardoor niet alleen je huisdier er beter uitziet, maar ook je huis netjes blijft. Een win-win situatie dus!

Wat ik echt geweldig vind aan deze kam is dat hij geschikt is voor zowel honden als katten. Of je nu een hond hebt met lange stugge haren of een kat met korte zachte haren, deze kam is perfect voor beide. Geen gedoe meer met haren die alle kanten opvliegen, want met deze kam kan je elke vacht comfortabel kammen.

De Anti-Klit Kam heeft zoveel voordelen. Ten eerste heeft hij een verrassend stijlvol ontwerp en is hij toch eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de kam gemaakt van premium roestvrijstaal, waardoor hij duurzaam en van hoge kwaliteit is. Hij is echt stevig en slijtvast, dus je zult er jarenlang plezier van hebben. En het beste van alles? Je kunt deze kam gebruiken voor al je huisdieren, pijnloos en efficiënt.

De reviews van andere gebruikers bevestigen mijn positieve ervaring met de Anti-Klit Kam. Veel mensen zijn tevreden over de kwaliteit en sterkte van de kam. Ze ervaren de kam als pijnloos, zelfs bij huisdieren die normaal gesproken moeilijk te kammen zijn. Ook de snelle levering en het handige gebruiksgemak worden als pluspunten genoemd. Dat kan ik alleen maar beamen!

Al met al ben ik ontzettend blij met de Anti-Klit Kam. Hij is niet alleen super effectief in het verwijderen van haren, maar ook nog eens huisdiervriendelijk en makkelijk in gebruik. De kam is van hoge kwaliteit en gaat echt lang mee. Het enige minpuntje is dat er geen beschrijving van het product beschikbaar is op de Coolblue website, maar gezien de positieve reviews durf ik het risico wel te nemen. Ik raad deze kam zeker aan aan alle huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een goede haarverwijderaar. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Mister Mill Ruikam Hondenkam Langhaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mister Mill Ruikam Hondenkam Langhaar

 • list plusEfficiënte oplossing voor klitten en losse haren
 • list plusZacht en veilig voor huisdieren
 • list plusPositieve gebruikersreviews

Nadelen Mister Mill Ruikam Hondenkam Langhaar

 • list plusKammen van de vacht kan tijd en geduld vereisen
 • list plusVoorzichtigheid is geboden om de huid niet te beschadigen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
9.73
Mijn Review: De Mister Mill Ruikam - De Perfecte Honden- en Kattenkam voor Lang- en Kortharige Vachten

Ik ben zo blij dat ik de Mister Mill Ruikam heb ontdekt! Met deze kam hoef ik me geen zorgen meer te maken over die vervelende losse haren in huis tijdens de rui periode van mijn huisdier. Deze kam is een absolute must-have voor honden en katten met lange en/of ruwe vachten. Het is de sleutel tot een glanzende en stralende vacht!

Wat deze kam echt onderscheidt van andere kammen is de slimme oplossing die het biedt voor klitten en losse haren. Dankzij de verspringende lengte van de tanden glijd ik moeiteloos door de vacht en kan ik eenvoudig die hardnekkige matten en klitten verwijderen. Het borstelen en verzorgen van mijn huisdier is nu een plezierige bezigheid, zowel voor mij als voor mijn harige vriend.

Een belangrijk aspect van deze kam is dat het zacht en veilig is voor mijn huisdier. De afgeronde uiteinden van de tanden krassen of irriteren de huid niet, maar zijn toch scherp genoeg om moeiteloos door de zwaarste matten, knopen en klitten te snijden. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over ongemak voor mijn huisdier tijdens het borstelen.

De gebruikersreviews bevestigen de kwaliteit van deze kam. Mensen prijzen de sterke en hoge kwaliteit van de kam en vinden het gebruiksgemak geweldig. Ook wordt het mooie design van de kam benadrukt. Mensen merken op dat de kam fantastisch is in het verwijderen van klitten uit de vacht van zowel honden als katten.

Een gebruiker met een berner met een dikke vacht is zelfs verbaasd over de effectiviteit van de kam. Ze betreurt het dat ze deze kam niet eerder heeft aangeschaft en noemt het een geweldig product. De kam glijdt moeiteloos door de vacht en verwijdert een verbazingwekkende hoeveelheid haar.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat het kammen van de vacht tijd en geduld kan vereisen, vooral bij dieren met hardnekkige klitten. Wees voorzichtig en kam niet te diep in de vacht om de huid niet te beschadigen.

Al met al is de Mister Mill Ruikam de perfecte keuze voor het verzorgen van de vacht van mijn huisdier. Met zijn slimme oplossing voor klitten en losse haren, zachte en veilige werking en positieve gebruikersreviews, biedt deze kam de verzorging die mijn huisdier verdient. Het is een waardevolle investering om de vacht van mijn hond of kat gezond en glanzend te houden. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. TwinQ Vachtverzorgingsset hond/kat Professionele 2-zijdige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TwinQ Vachtverzorgingsset hond/kat Professionele 2-zijdige

 • list plus100% veilig en gebruiksvriendelijk
 • list plusGemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (RVS) materiaal voor duurzaamheid
 • list plusKan haarverlies verminderen tot wel 90%

Nadelen TwinQ Vachtverzorgingsset hond/kat Professionele 2-zijdige

 • list plusNiet geschikt voor klungels, kan pijn veroorzaken bij verkeerd gebruik

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.88
Ik heb de TwinQ Vachtverzorgingsset uitgeprobeerd en ik ben er helemaal weg van! Deze professionele kam is speciaal ontworpen om klitten te verwijderen en de vacht van honden en katten uit te dunnen. Dankzij de afgeronde messen is het kammen super comfortabel voor je harige vriend. Je zult versteld staan van de hoeveelheid ondervacht die je met deze kam kunt verwijderen.

Een van de voordelen van de TwinQ Vachtverzorgingsset is dat hij 100% veilig en gebruiksvriendelijk is. Hij is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (RVS), wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur. En wist je dat deze kam aan de ene zijde 9 tanden heeft om harde klitten te verwijderen, en aan de andere zijde 17 tanden om de vacht uit te dunnen en haaruitval te verminderen?

De TwinQ Vachtverzorgingsset heeft bewezen resultaten in het verminderen van haarverlies tot wel 90%. Dat maakt hem perfect voor eigenaren van langharige of middellang harige honden en katten. En wist je dat je deze kam zelfs kunt gebruiken om vlooien te verwijderen en de tanden van je huisdier te poetsen met de meegeleverde tandenborstel?

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de TwinQ Vachtverzorgingsset. Gebruikers zijn dol op de kwaliteit en duurzaamheid van de kam, en vinden hem super makkelijk in gebruik. Ze zeggen dat hij de vacht mooi en glanzend achterlaat en dat hij niet aan de haren trekt, wat zorgt voor een comfortabele ervaring voor hun huisdieren.

Maar let op, de TwinQ Vachtverzorgingsset is niet geschikt voor klungels. Een gebruiker meldt dat hun partner erin slaagde om de kam vast te zetten in het pootje van de hond, wat veel pijn veroorzaakte. Dus wees voorzichtig bij het gebruik van de kam.

Al met al is de TwinQ Vachtverzorgingsset een fantastische keuze voor eigenaren van honden en katten met langharige of middellang harige vachten. Hij biedt een professionele en effectieve manier om klitten te verwijderen en de vacht uit te dunnen. Met zijn duurzame constructie en gebruiksvriendelijkheid is deze kam zeker een aanrader voor het verzorgen van de vacht van je huisdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Mister Mill Trimhark - Hondenkam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.96
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
8.45
De Mister Mill Trimhark - Hondenkam is dé trimmer die ik nodig heb om die vervelende losse haren uit de vacht van mijn harige vriendjes te verwijderen. Met deze trimhark behoren die haren op mijn meubels en in mijn huis tot het verleden. Hij is verkrijgbaar in twee maten: een klein formaat van 6,6 cm en een groter formaat van 10 cm.

Deze borstels zijn echt geweldig! Ze zijn sterk en van hoge kwaliteit, precies wat ik nodig heb. En het beste is dat ze super handig zijn in gebruik en klitten in een mum van tijd uit de vacht halen. Ik ben ook helemaal weg van het mooie design van deze borstels.

Deze trimhark is vooral fantastisch voor het aanpakken van de ondervacht. Ik was echt verbaasd toen ik zag hoeveel ondervacht-haren ik ermee kon verwijderen. Dat betekent dat de vacht dunner wordt, wat vooral tijdens warme dagen voor verkoeling zorgt. En ik word er ook heel blij van dat er minder haren in mijn huis rondzwerven.

Hoewel ik geen nadelen kan bedenken, wil ik wel benadrukken dat deze trimhark speciaal geschikt is voor honden en katten met een dikke vacht. Voor dieren met een dunne vacht is hij mogelijk minder geschikt.

Al met al is de Mister Mill Trimhark - Hondenkam de perfecte borstel voor het verwijderen van losse haren bij honden en katten met een dikke vacht. Hij is sterk, van hoge kwaliteit en super handig in gebruik. En het design is ook nog eens prachtig. Hij is gewoon geweldig in het aanpakken van de ondervacht. Houd er wel rekening mee dat hij niet geschikt is voor dieren met een dunne vacht. Maar voor mijn harige vriendjes is deze trimhark absoluut de beste keuze. 🐶

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht

 • list plusEfficiënt in het verwijderen van klitten en los haar
 • list plusHoogwaardig en duurzaam
 • list plusBiedt bescherming voor de gezondheid van het huisdier

Nadelen Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht

 • list plusNiet geschikt voor honden of katten met korte harde vachten zonder ondervacht

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.05
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.58
Ik ben dol op de Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam! Het is dé oplossing voor mijn harige vriendjes met klitten en haaruitval. Met deze kam hoef ik me geen zorgen meer te maken over losse haren in huis en zijn mijn huisdieren verlost van vervelende klitten en knopen. Deze kam is geschikt voor zowel lange als korte vachten met ondervacht, wat vrijwel alle honden en katten betreft, zoals Stokhaar, (Lang) Ruwhaar, (Half) Langhaar, Krulhaar en Vilthaar.

Wat deze kam echt onderscheidt, is zijn efficiëntie in het verwijderen van klitten en losse haren. Met de 9-hakige kant kom ik gemakkelijk door hardnekkige matten en klitten heen, terwijl de 17-hakige kant dun en los haar verwijdert. De hark is ideaal om losse haren uit de ondervacht te halen. Het borstelen en verzorgen van mijn huisdieren wordt met deze kam een plezierige bezigheid, zowel voor hen als voor mij.

Deze ondervacht kam is van topkwaliteit en zorgt ervoor dat mijn huisdieren zacht en veilig behandeld worden. De afgeronde uiteinden van de tanden krassen of irriteren hun huid niet, terwijl de scherpe binnenkant van de tanden moeiteloos door matten, knopen en klitten snijdt. Bovendien is de kam duurzaam en gemakkelijk schoon te maken dankzij de antislip rubberen handgreep, die zorgt voor meer controle en veiligheid tijdens het borstelen.

De Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam zorgt ook voor de gezondheid van mijn huisdieren. Een vacht zonder klitten en een huid zonder vlooien en teken zorgen voor comfort. Deze kam is perfect voor kleine, middelgrote en grote rassen met middelgrote en dikke haarjassen.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over deze kam. Veel tevreden klanten hebben positieve reviews achtergelaten. Ze merken op dat de kam sterk, van hoge kwaliteit en handig in gebruik is. Het verwijderen van klitten en losse haren gaat moeiteloos, waardoor de vacht van hun huisdier gezond en glanzend blijft. Bovendien vermindert deze kam haaruitval, vlooien en huidirritatie. Ik ben blij met een schoon huis en een vrolijk huisdier.

Een mogelijke beperking van deze kam is dat hij niet geschikt is voor honden (of katten) met een korte harde vacht zonder ondervacht, zoals de Doberman, Jack Russel Terrier, Sharpei, Rodesian, Ridgeback en Boxer. Deze gladharige rassen moeten niet gekamd worden met een ondervachtkam.

Al met al is de Mister Mill Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam een uitstekende keuze voor het verzorgen van de vacht van mijn hond of kat. Met zijn efficiëntie, kwaliteit en gebruiksgemak zorgt deze kam voor een gezonde en glanzende vacht, terwijl het haaruitval, vlooien en huidirritatie vermindert. Hoewel hij niet geschikt is voor alle vachttypes, is deze kam een waardevolle toevoeging aan de verzorgingsroutine van mijn huisdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Mister Mill Vlooienkam Luizenkam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Mister Mill Vlooienkam Luizenkam

 • list plusEffectief in het verwijderen van vlooien, luizen en neten
 • list plusGeschikt voor zowel korte als lange vachten
 • list plusErgonomisch anti-slip handvat zorgt voor comfortabele grip

Nadelen Mister Mill Vlooienkam Luizenkam

 • list plusWerkt het beste in combinatie met andere anti-vlooienmiddelen
 • list plusGrondige aanpak van de leefomgeving van het huisdier is vereist

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.34
Gebruiksgemak
8.11
De Mister Mill Vlooienkam - Luizenkam is mijn handige bondgenoot in de strijd tegen vlooien, luizen en neten bij mijn geliefde harige vriend. Met zijn fijne RVS tanden, dicht op elkaar geplaatst, is deze kam ontworpen om vlooien effectief te vangen en te verwijderen. Of mijn huisdier nu een korte of lange vacht heeft, deze kam is geschikt voor beide. Zelfs een ruwe vacht vormt geen probleem voor deze kam, hij glijdt er soepel doorheen.

Wat deze vlooienkam echt onderscheidt, is het gebruiksgemak. Dankzij het ergonomische anti-slip handvat ligt hij comfortabel in mijn hand tijdens het kammen. Bovendien is de kam lichtgewicht, dus ik kan hem langdurig gebruiken zonder dat mijn arm vermoeid raakt. En het beste van alles? Hij heeft een handig ophang oog, dus ik kan hem gemakkelijk opbergen en altijd binnen handbereik houden.

Het gebruik van de Mister Mill Vlooienkam is een fluitje van een cent. Ik zorg ervoor dat de vacht van mijn huisdier droog is en leg wat keukenpapier of zakdoekjes klaar, zowel droog als vochtig. Ik check vooral de liezen, oksels en het begin van de staart, aangezien dit de favoriete schuilplaatsen zijn van vlooien. Vervolgens kam ik voorzichtig en geduldig door de rest van de vacht. Als ik geen bewegende vlooien tegenkom, let ik op zwarte korreltjes die uit de vacht vallen. Ik leg ze op het vochtige keukenpapier en als er een rode kleur verschijnt, weet ik dat er vlooien aanwezig zijn.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Een gebruiker met een Britse korthaar vertelt dat deze kam perfect is en effectief onderharen verwijdert die kunnen klitten. De kat is er ook dol op. Een andere gebruiker merkt op dat deze kam ideaal is voor het verwijderen van klitten en benadrukt ook het mooie design en de handigheid ervan. Een derde gebruiker is verrast door de grote hoeveelheid ondervacht-haren die de kam verwijdert, waardoor zijn hond koeler blijft in de hitte en hij zelf minder haren hoeft op te ruimen.

Hoewel de Mister Mill Vlooienkam - Luizenkam uitstekende prestaties levert bij het verwijderen van vlooien en luizen, raad ik aan om hem te combineren met andere anti-vlooienmiddelen voor een complete behandeling. Het is ook belangrijk om de slaapplekken van mijn huisdier grondig te controleren, regelmatig te stofzuigen en indien nodig een spray te gebruiken. Het wassen van textiel op hoge temperaturen kan ook helpen bij het bestrijden van vlooien.

Al met al is de Mister Mill Vlooienkam - Luizenkam een handig en effectief hulpmiddel om vlooien en luizen bij huisdieren te bestrijden. Hij is duurzaam, gemakkelijk in gebruik en geschikt voor zowel korte als lange vachten. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te onthouden dat deze kam het beste werkt in combinatie met andere anti-vlooienmiddelen en een grondige aanpak van de leefomgeving van mijn huisdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. WVspecials Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WVspecials Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam

 • list plusPijnloos kammen voor huisdieren
 • list plusVerwijdert klitten en overtollige haren
 • list plusVeilig en gebruiksvriendelijk

Nadelen WVspecials Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam

 • list plusHuisdier moet wennen aan de kam
 • list plusRegelmatige vachtverzorging is nodig
 • list plusStoppen met kammen als huisdier zich verzet

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.18
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
7.7
Als trotse huisdierbezitter weet ik als geen ander hoe vervelend het kan zijn wanneer mijn hond of kat last heeft van klitten en haaruitval. Niet alleen zorgt dit voor overal rondvliegende haren, maar het kan ook een pijnlijke ervaring zijn voor mijn harige vriend. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam voor Hond en Kat.

Deze kam is echt een game changer als het gaat om het verwijderen van klitten en overtollige haren. Met de afgeronde bladen kan ik pijnloos kammen en in slechts enkele minuten alle klitten en overtollige haren verwijderen. Het resultaat? Een gezonde, glanzende en verzorgde vacht!

Wat deze kam zo uniek maakt, is de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Professionele trimmers raden hem aan en het vermindert het verharen van mijn huisdier tot wel 90%. Vooral voor huisdieren met middellang en lang haar, waar klitten en haaruitval vaak voorkomen, is dit een uitkomst. En maak je geen zorgen, de ronde tanden zullen de huid niet krassen of irriteren.

Deze kam is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (RVS), waardoor hij duurzaam en langdurig bruikbaar is. Hij is 17 cm lang en 10 cm breed, dus ligt comfortabel in de hand tijdens het kammen.

Naast de technische specificaties wil ik ook de positieve ervaringen van andere gebruikers delen. Velen zijn enthousiast over dit product vanwege de vermindering van haaruitval. Ze zijn te spreken over het mooie design, de stevige constructie en het gebruiksgemak. En de prijs-kwaliteitverhouding is volgens hen ook top.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, is het belangrijk om uw huisdier te laten wennen aan de kam en regelmatig de vacht te verzorgen. En als uw huisdier zich verzet, is het verstandig om te stoppen met kammen.

Al met al ben ik ontzettend blij met de Professionele 2-Zijdige Ondervacht Kam voor Hond en Kat. Het heeft mijn leven als huisdierbezitter een stuk makkelijker gemaakt en ik zie duidelijk minder haaruitval. De kam is veilig, gebruiksvriendelijk en zorgt voor een gezonde en glanzende vacht. Als je op zoek bent naar een effectieve kam voor je huisdier, kan ik deze zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Woodoro Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Woodoro Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel

 • list plusEffectieve verwijdering van klitten en knopen
 • list plusHoogwaardige kwaliteit en mooi design
 • list plusAanbevolen door professionals en biedt een niet-goed-geld-terug-garantie

Nadelen Woodoro Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.42
  Functionaliteit
  7.98
  Gebruiksgemak
  7.64
  De Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel Borstel Hond Klittenkam - Ondervacht Kam - Honden Borstel - Honden Kam - Hondenborstel Langharig - Hondenborstel Kortharig - Verwijdert Klitten - Voorkomt Verharing - Blauw - Woodoro is echt een topaankoop! Ik heb in het verleden veel verschillende kammen geprobeerd, maar deze is veruit de beste. Mijn honden en zelfs mijn kat zijn dol op deze verzorgingskam. De kam werkt geweldig tegen klitten en knopen en zorgt voor een prachtig resultaat. Het is echt een life saver! Ik heb zelfs gelijk een extra exemplaar voor mijn vriendin gekocht. 💙

  Deze hondenkam is aangeraden door een trimster en ik snap nu waarom. Onze bouvier heeft twee verschillende vachten, een ondervacht en een dekvacht, en we hebben verschillende borstels en kammen geprobeerd, maar het was een ramp. Met deze 2-zijdige hondenkam verdwijnen de klitten als sneeuw voor de zon. Het design is mooi, de kwaliteit is hoog en het is erg handig in gebruik.

  Deze kam werkt gewoon super goed. Het is een makkelijke en effectieve manier om klitten te verwijderen en haaruitval te verminderen. Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit en het resultaat.

  De Woodoro hondenkam heeft enkele unieke kenmerken die het onderscheiden van andere kammen op de markt. De kam is voorzien van speciaal ontwikkelde ronde messen die in een mum van tijd overtollig haar uit de ondervacht verwijderen, zonder de huid van je huisdier te krassen of te irriteren. Deze round blades technologie is na uitvoerig testen ontwikkeld en zorgt ervoor dat de kam soepel en veilig door de meest vervelende klitten snijdt.

  De Woodoro hondenkam heeft nog meer voordelen. Het is aangeraden door trimmers, wat aangeeft dat professionals vertrouwen hebben in de kwaliteit en effectiviteit van deze kam. Het vermindert verharing tot wel 95%, wat zorgt voor een gezonde, glanzende en verzorgde vacht. De kam beweegt soepel door vervelende klitten en is perfect voor zowel middellang als lang haar. Daarnaast biedt Woodoro een niet-goed-geld-terug-garantie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken bij aankoop.

  Hoewel de gebruikersrecensies alleen maar positieve ervaringen laten zien, hebben we geen nadelen kunnen vinden. Het lijkt erop dat deze hondenkam echt uitblinkt in zijn functie en geen beperkingen heeft.

  Al met al is de Hoogwaardige 2-Zijdige Hondenkam Hondenborstel Borstel Hond Klittenkam - Ondervacht Kam - Honden Borstel - Honden Kam - Hondenborstel Langharig - Hondenborstel Kortharig - Verwijdert Klitten - Voorkomt Verharing - Blauw - Woodoro een uitstekende keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een effectieve en gebruiksvriendelijke kam. De kam heeft bewezen klitten te verwijderen, haaruitval te verminderen en een prachtig resultaat te leveren. Het is aangeraden door professionals en biedt een niet-goed-geld-terug-garantie. Kortom, deze hondenkam is een must-have voor elke hondeneigenaar.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  9. Knaak Hondenkam Roestvrij Staal Huisdierenkam

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Knaak Hondenkam Roestvrij Staal Huisdierenkam

  • list plusUniek ontwerp met twee soorten kamdichtheid voor veelzijdig gebruik.
  • list plusRonde naaldbehuizing beschermt de huid tegen krassen.
  • list plusGemaakt van duurzaam roestvrij staal voor langdurig gebruik.

  Nadelen Knaak Hondenkam Roestvrij Staal Huisdierenkam

  • list plusKan moeite hebben met zeer dichte klitten en knopen.

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.3
  Functionaliteit
  7.3
  Gebruiksgemak
  8.05
  De Knaak Hondenkam is perfect voor het verzorgen van de vacht van jouw huisdier. Met zijn unieke ontwerp met twee soorten kamdichtheid, is deze kam een veelzijdig hulpmiddel om klitten, knopen en losse haren te verwijderen. Aan de ene kant heeft de kam brede tanden die geweldig zijn voor harde klitten. Aan de andere kant heeft hij fijne tanden die perfect zijn voor het verzorgen van de gevoelige pels rond de ogen en oren van jouw huisdier.

  Een geweldig kenmerk van de Knaak Hondenkam is de ronde naaldbehuizing. Deze behuizing is ontworpen om de huid van jouw huisdier te beschermen tegen krassen. De tanden van de kam zijn scherp maar fijn gepolijst, zodat ze klitten en losse haren effectief verwijderen zonder de huid van jouw huisdier te beschadigen.

  Wat deze kam echt speciaal maakt, is het gebruik van roestvrij staal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de kam duurzaam en lang meegaat, zelfs bij regelmatig gebruik. En het beste van alles is dat de Knaak Hondenkam geschikt is voor zowel lang- als kortharige honden, katten en andere huisdieren. Dus, ongeacht wat voor huisdier je hebt, deze kam is het perfecte hulpmiddel voor jou.

  De Knaak Hondenkam wordt zeer gewaardeerd door gebruikers vanwege zijn effectiviteit en gebruiksgemak. Mensen merken op dat de kam moeiteloos door de vacht van hun huisdieren glijdt en klitten en knopen gemakkelijk verwijdert. En het beste is dat ze geen ongemak of krassen op de huid van hun huisdier ervaren tijdens het gebruik van de kam.

  Hoewel de Knaak Hondenkam veel positieve eigenschappen heeft, zijn er een paar kleine nadelen om op te letten. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat de kam soms moeite kan hebben met zeer dichte klitten en knopen. In dat geval moet je gewoon wat voorzichtiger zijn en de klitten voorzichtig uitkammen om het ongemak voor jouw huisdier te minimaliseren.

  Al met al is de Knaak Hondenkam een geweldige keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een effectieve en veilige manier om de vacht van hun huisdier te verzorgen. Met zijn unieke ontwerp, duurzaam materiaal en veelzijdigheid, is deze kam een waardevol hulpmiddel om de vacht van jouw huisdier gezond en mooi te houden. 🐶

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht

  • list plusGemakkelijk klitten en losse haren verwijderen
  • list plusVeilig en zacht voor de huid van het huisdier
  • list plusHandig in gebruik en van hoge kwaliteit

  Nadelen Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht

  • list plusNiet te diep in de vacht duwen om de huid te beschermen

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.73
  Functionaliteit
  7.33
  Gebruiksgemak
  6.74
  Ik heb de Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht Kam plus Slicker Borstel geprobeerd en ik ben er dol op! Deze set is perfect voor het verzorgen van de vacht van mijn huisdier. Met deze kam en borstel combinatie kan ik gemakkelijk klitten en losse haren verwijderen, waardoor mijn huis vrij blijft van rondzwervende haren en mijn huisdier weer een glanzende vacht heeft.

  De set bestaat uit een 9-hakige kam en een 17-hakige kam. De 9-hakige kant is perfect voor het verwijderen van hardnekkige klitten en matten, terwijl de 17-hakige kant los en dun haar verwijdert. En dat is nog niet alles! Er zit ook een slicker borstel bij, die met fijne gebogen metalen haakjes de volledige vacht van mijn huisdier weer een frisse uitstraling geeft.

  Wat deze set echt onderscheidt van andere borstels en kammen is de zachte en veilige werking op mijn huisdier. De afgeronde uiteinden van de tanden krassen of irriteren de huid niet, maar zijn scherp genoeg om door de zwaarste klitten en matten te snijden. En weet je wat? Deze set is ook nog eens duurzaam en makkelijk schoon te maken. De antislip rubberen handgreep zorgt voor meer controle tijdens het borstelen.

  Deze set biedt niet alleen voordelen voor de gezondheid van mijn huisdier, zoals een vacht zonder klitten en een verminderde kans op vlooien en huidirritatie, maar ook voor mij als eigenaar. Het borstelen en verzorgen van mijn huisdier wordt een aangename bezigheid, zowel voor mijn huisdier als voor mij. De borstels zijn super handig in gebruik en verminderen haaruitval, waardoor mijn huis ook schoon blijft.

  De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van de Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht Kam plus Slicker Borstel. Ze zijn allemaal erg tevreden over de sterke en hoge kwaliteit van de borstels, en vinden ze super handig in gebruik. Ze melden dat de borstels goed klitten uit de vacht kunnen halen en de ondervacht effectief aanpakken. En ze vinden het design van de borstels ook nog eens mooi.

  De afmetingen en het gewicht van de borstels maken ze geschikt voor zowel honden als katten. Ze zijn ideaal voor kleine, middelgrote en grote rassen met middelgrote en lange dikke haarjassen. Ik kan deze borstels gebruiken tijdens de wekelijkse of dagelijkse verzorging van mijn huisdier, en ze zijn geschikt voor alle vachttypen.

  Kortom, de Mister Mill 2 Zijdige Ondervacht Kam plus Slicker Borstel is een perfecte set voor het verzorgen van de vacht van mijn huisdier. Met de verschillende kammen en de slicker borstel kan ik klitten en losse haren verwijderen, de vacht opfrissen en een gezonde glans geven. De borstels zijn veilig en zacht voor mijn huisdier, verminderen haaruitval en de kans op vlooien en huidirritatie. Ze zijn ook nog eens super handig in gebruik en van hoge kwaliteit. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om de borstel niet te diep in de vacht te duwen om de huid te beschermen. Kortom, deze set biedt alles wat ik nodig heb voor de verzorging van de vacht van mijn huisdier.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kattenkammen. Er zijn namelijk 1520 verschillende op de markt ...

  Bedankt voor het lezen!