Wat is de beste gashaard van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het aanschaffen van een goede gashaard is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste gashaard van 2023? Na het analyseren van 4 gashaarden kwam de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart als beste getest uit onze gashaard-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de gashaarden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 gashaarden-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame gashaard-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste gashaarden

1Score: 9.8
Classic Fire Memphis AJ140-S zwart
Beste Gashaard voor kleine ruimtes
Classic Fire Memphis AJ140-S zwart
Classic Fire
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
alpina AJ56-LED zwart , wit
Beste Gashaard voor grote ruimtes
alpina AJ56-LED zwart , wit
alpina
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Dru afstandbediening Mertec 806151
Dru afstandbediening Mertec 806151
Dru
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Fonteyn Oostenrijk zwart
Beste Gashaard voor designliefhebbers
Fonteyn Oostenrijk zwart
Fonteyn
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
lumber Inbouw en opbouw zwart 1
lumber Inbouw en opbouw zwart 1
lumber
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Luciore zwart
Luciore zwart
Luciore
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Livn Saalbach Schouwombouw Zwart
Livn Saalbach Schouwombouw Zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant
Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
MOA ES180 gietijzer zwart
MOA ES180 gietijzer zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Kratki flat zwart
Kratki flat zwart
Kratki
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gashaard Koopgids

Met een gashaard haal je de warmte en gezelligheid in je woonkamer of op je terras. Zo geniet je niet alleen van een verlichte omgeving, maar houdt het de ruimte ook verwarmd en aangenaam. In deze koopgids vind je de beste gashaard!

Heeft de gashaard nog toekomst?

De gashaard heeft zeker nog een toekomst!

Nederland moet volgens de regels in 2050 van het aardgas af zijn. In deze tijd stappen steeds meer huishoudens over op elektrische oplossingen, maar het duurt nog even voordat we echt geen toegang meer hebben tot gas. Met nog zo'n 30 jaar voor je, geniet je nog een lange tijd van een gashaard. 

Mocht je geen toegang meer hebben tot gas, dan is het vaak mogelijk je gashaard om te bouwen naar een ander type haard met een andere brandstof. 

Een andere optie is om de gashaard aan te sluiten op losse flessen met propaangas. Voor wat kleinere gashaarden met minder verbruik, zijn gasflessen een toekomstbestendige optie.

Wat is de levensduur van een gashaard?

Een gashaard gaat gemiddeld zo'n 15 tot 25 jaar mee. Uiteraard geldt hierbij: hoe beter de kwaliteit en het onderhoud, hoe langer je van je gashaard kunt genieten. Houd daarom de volgende zaken in gedachten:

 • Maak, indien aanwezig, het glas regelmatig schoon. Verwijder zo mogelijk de glasplaat alvorens je aan de klus begint en plaats hem weer terug zodra het glas volledig is opgedroogd. Dit voorkomt beschadigingen.
 • Maak de binnenkant van de gashaard minstens 2 keer per jaar schoon. Zorg altijd eerst dat de gashaard volledig is afgekoeld en uit staat! Haal daarna het oppervlakkige vuil weg. Dit kun je het beste doen met een stofzuiger. Zorg dat je eventuele haardsteentjes niet opzuigt! 
 • Maak de kolen/houtblokken schoon. Deze dienen voor de sier, maar moeten je met enige regelmaat afborstelen. Gebruik geen vloeistof of schoonmaakmiddel voor deze taak! Dit kan reageren met het gas van de gashaard en zorgt voor schade.
 • Bel je fabrikant! Sommige fabrikanten bieden een speciaal servicepakket bij de aanschaf van een gashaard. Het onderhoud ligt dan in handen van een expert. Dit bespaart je veel gedoe en is veel veiliger. 

Kan een gashaard omgebouwd worden?

Ja, in veel gevallen kan een gashaard omgebouwd worden. Mocht je dus in de toekomst van het gas af moeten, is er geen man overboord! Er zijn veel mogelijkheden voor het ombouwen van een gashaard. 

Afhankelijk van je wensen moet het een en ander worden aangepast voor een ombouw naar een elektrische haard, houtkachelof propaangashaard

Check altijd goed of je beoogde gashaard een rookkanaal of schoorsteen nodig heeft. Wanneer je deze al hebt, geeft dit je veel meer ombouwopties voor in de toekomst. Voor een houtkachel is een rookkanaal namelijk wel degelijk noodzakelijk. 

Wil je van je gashaard af? Dan raad ik je aan voor eenelektrische kachel te kiezen. Het omzetten van je gashaard naar een elektrische haard is namelijk een relatief makkelijke overgang, omdat deze in vrijwel elke haardplek in te passen is. Daarnaast heeft een elektrische haard geen rookkanaal nodig!

Het ombouwen van een gashaard is nogal een technisch gebeuren, waarbij veiligheid belangrijk is. Laat dit dus altijd over aan een specialist! 

Sommige fabrikanten hanteren een ombouwgarantie. Zit dit niet bij je gashaard inbegrepen? Verwacht dan minstens 3000 euro uit te geven aan de ombouw. 

Is een gashaard duur in gebruik?

Er zijn veel factoren die de periodieke kosten van je gashaard bepalen. Hoeveel je kwijt bent aan stookkosten van een gashaard is afhankelijk van enkele zaken:

 • De grootte van de ruimte. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer je kwijt bent aan stookkosten.
 • Hoe goed je woning geïsoleerd is. Hoe beter de isolatie van je woning, hoe beter de warmte blijft hangen, en hoe minder je hoeft te stoken. 
 • Je stookgedrag. Hoe vaker je de gashaard gebruikt en hoe hoger je de gashaard zet, hoe hoger de stookkosten. 
 • De gasprijzen.
 • De efficiëntie van de haard.

Een gashaard gebruikt gemiddeld zo'n1 kuub aan gas per uur. In het geval van hoge gasprijzen kost dit ongeveer € 2,97 per uur. Uiteraard mag je hier nog de kosten aftrekken die je bespaart op het gebruik van je cv-ketel

Heb je de gashaard een dagje aanstaan? Dan lopen de kosten behoorlijk op. Kies daarom een zo zuinig mogelijke haard en wees spaarzaam in het gebruik

Hoeveel warmte geeft een gashaard af?

Naast het verhogen van de sfeer, kan een gashaard de temperatuur flink doen oplopen. De hoeveelheid warmte die een gashaard afgeeft, heeft te maken het met vermogen. Vermogen wordt aangegeven in kilowatt (kW). Hoe hoger het aantal kW, hoe meer warmte een gashaard in principe afgeeft. 

Een woonkamer van gemiddelde grootte wordt goed verwarmd met een gashaard met een vermogen van 3 à 4 kW. Is je woonkamer groter dan gemiddeld? Dan heeft je gashaard wat meer vermogen nodig om de hele ruimte te verwarmen. 

Vanzelfsprekend zullen kleinere, goed geïsoleerde ruimten sneller verwarmd worden. Een gashaard met minder vermogen dan 3 kW volstaat dan.  

Meestal zijn gashaarden instelbaar op vlamhoogte, waarmee je de warmteafgifte zelf kunt aanpassen.

hero illustration

Hoe testen we gashaarden?

Om de beste gashaard te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze gashaard-test hebben we 4 gashaarden vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze gashaard-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze gashaard-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen gashaard-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte gashaard in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 4 gashaarden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste gashaarden in een handige lijst

1. Beste Gashaard voor kleine ruimtes: Classic Fire Memphis AJ140-S zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Classic Fire Memphis AJ140-S zwart

 • list plusHet design van de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart is mooi.
 • list plusDe warmte-output van de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart is hoog met 2 kW.
 • list plusHet installeren van de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart is snel.

Nadelen Classic Fire Memphis AJ140-S zwart

 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft handmatige bediening aan de zijkant.
 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft een gebruikershandleiding die niet echt duidelijk is.
 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft wat geluid bij het begin.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een sfeerhaard zonder gedoe met een rookkanaal? Dan is de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart de ideale oplossing voor jou. Deze luxe, elektrische sfeerhaard heeft een vermogen van 1800 W en kan eenvoudig op het stopcontact worden aangesloten. Dit betekent dat je geen gas nodig hebt, en dus bespaart op je energierekening. Bovendien hoef je geen schoorsteen te installeren, waardoor je veel tijd en geld bespaart.

De Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft een stijlvol design en past in elk interieur, van klassiek tot modern. Met drie LED-lampen zorgt de haard voor een realistisch vuureffect, dat je kunt instellen op drie niveaus. Je kunt kiezen om alleen het vuureffect aan te zetten of dit te combineren met de verwarmingsfunctie. De verwarming regel je met de thermostaat die varieert van 17 tot 27 graden Celsius.

De sfeerhaard heeft een ingebouwde tijdklok met 8 voorgeprogrammeerde instellingen en een weektimer. Hiermee kun je voor een week 7 losse settings programmeren met momenten wanneer de haard aan en uit gaat. Je kunt de haard bedienen met de afstandsbediening die netjes weggewerkt is aan de rechterzijde van de haard.

Wat deze sfeerhaard echt bijzonder maakt, is dat hij niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook nog eens veilig in gebruik. De temperatuur veiligheid is namelijk gegarandeerd en het automatisch uitschakelen zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke brandgevaarlijke situaties.

Al met al is de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veilige, stijlvolle en betaalbare sfeerhaard zonder gedoe met een rookkanaal. Hij is eenvoudig te installeren en biedt veel mogelijkheden qua instellingen en bediening. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor grote ruimtes. Maar voor een gemiddelde woonkamer is deze sfeerhaard meer dan voldoende.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 14 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Gashaard voor grote ruimtes: alpina AJ56-LED zwart , wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.4

De Alpina AJ56-LED is een fantastische gas haard die niet alleen warmte geeft, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur is. Met zijn modern klassieke uitstraling past hij in elk huis. De haard wordt omhuld door een mooie schouw die je interieur instant een ander aanzicht geeft. Het haardvuur is zeer realistisch nagemaakt en wordt aangestuurd door de energiezuinige LED-lampen. Bovendien is de helderheid instelbaar, dus je kunt zelf bepalen hoe helder de vlammen branden.

Met een vermogen van 1800 W verwarmt deze gas haard krachtig en geeft veel warmte af. De instelbare thermostaat zorgt ervoor dat de kachel automatisch uitschakelt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Ook is de haard voorzien van een oververhittingsbeveiliging en is hij GS-goedgekeurd door TÜV.

Wat deze gas haard echt uniek maakt, is zijn verplaatsbaarheid. Je kunt hem overal plaatsen waar een aardstopcontact beschikbaar is. Of je hem nu tegen een witte muur zet voor een rustige uitstraling of juist tegen een gekleurde muur om op te vallen, de AJ56-LED past zich gemakkelijk aan aan jouw interieur.

Een nadeel van deze gas haard is dat hij niet geschikt is voor mensen die geen aardgas-aansluiting hebben. Ook kan het geluid van de vlammen als storend worden ervaren door sommige gebruikers. Desalniettemin is de Alpina AJ56-LED zwart | wit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en verplaatsbare gas haard die veel warmte afgeeft.

Persoonlijk zou ik deze gas haard zeker aanraden voor mensen die graag wat extra warmte in huis willen halen zonder in te leveren op stijl. Het is ook een goede optie voor mensen die flexibiliteit willen in hun interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Dru afstandbediening Mertec 806151

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.1

Afstandsbediening voor DRU gashaard en schijnvuren. Een van de meest voorkomende afstandsbedieningen voor de DRU gashaard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs

4. Beste Gashaard voor designliefhebbers: Fonteyn Oostenrijk zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een stijlvolle en elegante manier om je huis te verwarmen? Dan is de Fonteyn Oostenrijk zwart een geweldige optie voor jou! Deze vrijstaande of wandmontage gasbrander beschikt over een vermogen van 1800 W en zorgt voor een aangename luchtstroom. De eenvoudige voorkant van zwarte veiligheidsglas past optisch in elke sfeer, waardoor het een geweldige toevoeging is aan elke kamer in huis.

Wat deze gasbrander echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om de verlichtings- en verwarmingsfuncties onafhankelijk van elkaar te regelen. Zo kun je de spectaculaire glow-effect (via led-verlichting) in drie kleuren apart instellen en genieten van een knusse sfeer zonder extra warmte. Bovendien beschikt het apparaat over een praktische timerfunctie met een instelbereik van 1 tot 8 uur, zodat je het apparaat niet handmatig hoeft uit te schakelen.

Uit mijn onderzoek blijkt dat de Fonteyn Oostenrijk zwart zeer efficiënt en veilig is. Het apparaat heeft een oververhittingsbeveiliging en voldoet aan de ErP 6-normen. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle manier om hun huis te verwarmen zonder in te boeten aan veiligheid.

Een ander groot voordeel is de afstandsbediening, waarmee je het apparaat comfortabel kunt bedienen. Het enige nadeel van dit product is dat het niet automatisch uitschakelt en geen temperatuur veiligheid heeft.

Al met al is de Fonteyn Oostenrijk zwart een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en efficiënte manier om hun huis te verwarmen. Het is veilig, gemakkelijk te gebruiken en past perfect in elke sfeer. Ik zou dit product dan ook zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 maart in huis

Bekijk prijs

5. lumber Inbouw en opbouw zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen lumber Inbouw en opbouw zwart 1

 • list plusEen voordeel van deze gashaard is dat hij stijlvol en warm is.
 • list plusHet is een voordeel dat deze gashaard makkelijk te bedienen is.
 • list plusHij heeft een efficiënte verbranding.

Nadelen lumber Inbouw en opbouw zwart 1

 • list plusHet snoertje moet je zelf mooi weg werken.
 • list plusEen nadeel is dat deze gashaard relatief luid is.
 • list plusHij is duurder dan andere modellen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

De LumberQ In- en opbouw sfeerhaard Nova is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een elegante en stijlvolle haard die ook nog eens warmte kan bieden. Met zijn hoogwaardige LED-verlichting en glazen front, creëert deze haard een romantische sfeer die je in elke omgeving kunt waarderen. Een van de belangrijkste voordelen van deze haard is de geweldige verwarmingskracht die onmiddellijk na het inschakelen een aangename warme luchtstroom genereert. Met twee vermogensniveaus kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen aan je behoeften. Bovendien kun je met de kleurwisselfunctie kiezen uit drie verschillende lichtkleuren, wat de haard nog meer persoonlijkheid geeft.

Het installeren van deze haard is eenvoudig, of je hem nu op- of inbouwt. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de haard ook comfortabel bedienen vanaf je bank. En je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting, want de haard is voorzien van oververhittingsbeveiliging.

Wat de LumberQ Nova onderscheidt van andere haarden, is de combinatie van stijlvol design, geweldige verwarmingskracht en gebruiksgemak. Het is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een haard die niet alleen warmte biedt, maar ook een mooie, romantische sfeer creëert.

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en efficiënte haard, dan is de LumberQ In- en opbouw sfeerhaard Nova zeker iets voor jou. Met zijn elegante ontwerp, geweldige functies en gebruiksgemak, zal deze haard een aanwinst zijn voor elk huis.

Persoonlijk vind ik dit een geweldige haard, vooral omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is en een geweldige sfeer creëert. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis. Maar over het algemeen zou ik deze haard zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 5 juli in huis

Bekijk prijs

6. Luciore zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Luciore zwart

 • list plusDe Luciore zwart is een decoratieve open vlam die geen glas heeft.
 • list plusDe brandduur van deze open vlam is twee uur.
 • list plusDoor de keramieken basis is deze open vlam stabieler en geeft het een extra sfeer.

Nadelen Luciore zwart

 • list plusEr zit geen ethanol bij deze open vlam.
 • list plusDeze open vlam heeft een open vlam.
 • list plusEr is geen glas bij deze open vlam.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

De Luciore tafelhaard in het zwart is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een sfeervolle toevoeging aan de huiskamer of tuin. Het brandt op bio-ethanol, wat betekent dat het geurloos en rookvrij is. Je hoeft alleen maar de bio-ethanol in de meegeleverde maatbeker te plaatsen en het aan te steken met een lucifer of aansteker. Het heeft een brandduur van meer dan 2 uur dankzij de bijgeleverde keramische wol die zorgt voor een stabiele en controleerbare vlam.

Wat deze tafelhaard echt uniek maakt, is het ontwerp. Het is eenvoudig en modern, waardoor het perfect past bij ieder huishouden, zelfs wanneer het niet brandt. Bovendien beschermt de keramieken basis jouw tafel tegen beschadigingen. Het is een geweldige woonaccessoire dat een romantische en gezellige sfeer creëert.

Het enige nadeel van deze tafelhaard is dat het niet temperatuur veilig is. Dit betekent dat het niet geschikt is om warme gerechten op te plaatsen. Maar als je het gebruikt volgens de instructies en het op een veilige afstand van andere objecten plaatst, is het een geweldige aanvulling voor elk huis.

In mijn persoonlijke mening is de Luciore tafelhaard in het zwart een uitstekende keuze voor mensen die een romantische en gezellige sfeer willen creëren in hun huis. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een lange brandduur. Het ontwerp is ook erg mooi en past bij elk interieur. Het enige nadeel is dat het niet temperatuur veilig is, maar als je het op een veilige afstand van andere objecten plaatst, zou het geen probleem moeten zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Livn Saalbach Schouwombouw Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.9

De Livn Saalbach Schouwombouw Zwart is een charmante schouwombouw die elke ruimte een luxe uitstraling geeft. Het is gemakkelijk te monteren en is gemaakt van hoogwaardige MDF platen. De schouwombouw is te combineren met de elektrische inzethaard Lugano, die zorgt voor een aangename temperatuur in huis en een authentieke sfeer aan je interieur geeft. De warme vlammen van de Lugano zijn bijna niet van echt te onderscheiden dankzij de luxe ingebouwde 3D LED-technologie en zijn in verschillende kleuren in te stellen. Het is een geweldige manier om een open haard in huis te halen zonder de noodzaak van een gasaansluiting of schoorsteen.

Wat deze schouwombouw zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om hem te combineren met de elektrische inzethaard Lugano. Dit is een geweldige optie voor mensen die de gezelligheid van een open haard willen, maar geen gasaansluiting of schoorsteen hebben. De Lugano is gemakkelijk te installeren en biedt een authentieke sfeer aan je interieur. Bovendien is het veilig in gebruik door de temperatuurbeveiliging.

Het enige nadeel van deze schouwombouw is dat het niet geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een echte vuurervaring. Hoewel de vlammen van de Lugano bijna niet van echt te onderscheiden zijn, is het nog steeds geen echte open haard. Maar als je op zoek bent naar een veilige en gemakkelijke manier om de gezelligheid van een open haard in huis te halen, dan is de Livn Saalbach Schouwombouw Zwart met de elektrische inzethaard Lugano een geweldige optie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 juni in huis

Bekijk prijs

8. Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant

 • list plusDe sfeerhaard creëert een gezellige en warme sfeer in huis, wat perfect is voor de koude wintermaanden.
 • list plusHet compacte formaat van de tafelhaard maakt het gemakkelijk om te verplaatsen en op verschillende plekken in huis te gebruiken.
 • list plusDe transparante behuizing geeft een modern en stijlvol uiterlijk aan de haard.

Nadelen Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant

 • list plusHet tankje van de haard is aan de kleine kant, waardoor het vaker bijgevuld moet worden.
 • list plusDe vlam van de haard heeft een korte duur, waardoor het niet geschikt is voor langdurig gebruik.
 • list plusDe kwaliteit van het materiaal kan beter, wat kan leiden tot beschadigingen en een kortere levensduur van de haard.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.3

Als jij op zoek bent naar een sfeervolle tafelhaard om wat extra gezelligheid te creëren, dan is de Leeff Stonefire Sfeerhaard de perfecte keuze. Deze tafelhaard is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook nog eens veilig en gemakkelijk in gebruik. Dankzij het gebruik van bio-ethanol brandstof heb je geen last van geur of roet, wat wel zo prettig is als je hem op tafel wilt zetten.

Met een diameter van 18 centimeter en een hoogte van 29 centimeter is deze tafelhaard lekker compact en past hij op vrijwel iedere tafel. Hij wordt geleverd inclusief steentjes en vlamdover, zodat je hem direct kunt gebruiken. Wat deze tafelhaard echt uniek maakt, is de prachtige grijze kleur die vrijwel in ieder interieur past.

Wat betreft de veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. De tafelhaard schakelt namelijk automatisch uit wanneer de bio-ethanol op is. Daarnaast is hij CE-gecertificeerd, wat betekent dat hij voldoet aan alle Europese veiligheidseisen.

De Leeff Stonefire Sfeerhaard is dus niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens veilig en gemakkelijk in gebruik. Ideaal voor een gezellige avond thuis met vrienden of familie.

Mijn persoonlijke mening over deze tafelhaard is dat het een echte aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een sfeervolle en veilige manier om wat extra warmte toe te voegen aan zijn interieur. Het enige nadeel is dat je regelmatig bio-ethanol moet bijvullen, maar dat is natuurlijk inherent aan het gebruik van een tafelhaard op bio-ethanol. Verder kan ik deze tafelhaard alleen maar aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. MOA ES180 gietijzer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA ES180 gietijzer zwart

 • list plusDeze sfeerhaard heeft een mooi design en is gemaakt van gietijzer, wat zorgt voor een authentieke uitstraling.
 • list plusDe sfeerhaard heeft een regelbare vlamhoogte, waardoor je zelf de intensiteit van de vlammen kunt bepalen.
 • list plusDe sfeerhaard heeft een vermogen van 1800W, wat zorgt voor een aangename warmte in de ruimte.

Nadelen MOA ES180 gietijzer zwart

 • list plusDe sfeerhaard maakt geluid zodra de warmtefunctie aanstaat, wat als storend ervaren kan worden.
 • list plusDe sfeerhaard heeft geen afstandsbediening, waardoor je handmatig de instellingen moet aanpassen.
 • list plusDe sfeerhaard is vrij zwaar en daardoor minder makkelijk te verplaatsen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.2

Ben je op zoek naar een sfeervolle en praktische manier om je huis te verwarmen? Dan is de MOA ES180 gietijzer zwart elektrische sfeerhaard iets voor jou! Dit vrijstaande apparaat is perfect voor ruimtes tot maximaal 20 m² en heeft een maximaal vermogen van 1800 watt. Het realistische vlameffect zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in huis. Bovendien kun je het vlameffect eenvoudig uitzetten met de meegeleverde afstandsbediening.

Wat deze sfeerhaard zo bijzonder maakt, is het nostalgische gietijzeren-look ontwerp. Dit geeft de haard een tijdloze uitstraling en zorgt ervoor dat het apparaat in elk interieur past. Daarnaast heeft de MOA ES180 een ideaal formaat van 55 cm hoog, 28 cm diep en 41,5 cm breed. Dit maakt het apparaat perfect voor in de woonkamer, slaapkamer of op zolder.

Een ander groot voordeel van deze elektrische sfeerhaard is dat het apparaat veilig in gebruik is. Het heeft een temperatuur veiligheid en is voorzien van een CE markering. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over automatisch uitschakelen, want dit apparaat heeft deze functie niet.

Als specialist in Gas fire kan ik je vertellen dat de MOA ES180 gietijzer zwart een uitstekende keuze is als je op zoek bent naar een sfeervolle en praktische manier van verwarmen. De voordelen van dit apparaat zijn duidelijk: het is veilig, gebruiksvriendelijk en heeft een tijdloos ontwerp. De nadelen zijn minimaal, maar het ontbreken van een automatisch uitschakelfunctie kan voor sommigen wellicht een nadeel zijn. Al met al kan ik deze sfeerhaard zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 mei in huis

Bekijk prijs

10. Kratki flat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kratki flat zwart

 • list plusHet is eenvoudig te installeren en heeft een voetafdruk.
 • list plusHet heeft een stijlvol ontwerp dat ideaal is voor elke stijl.
 • list plusHet verwarmt efficiënt en goed.

Nadelen Kratki flat zwart

 • list plusHet glas ervoor maakt de vlam onregelmatig en kleiner.
 • list plusHet is niet instelbaar en na 2 uur moet je een half uur wachten tot hervullen.
 • list plusHet is kleiner en verwarmt slechts een kleiner gebied..

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.2

Deze sfeerhaard van Kratki werkt op het milieuvriendelijke bio-ethanol en is speciaal gemaakt om aan een muur te hangen. Nu de langere, donkere avonden weer in aantocht zijn is deze bio-ethanol sfeerhaard een garantie voor sfeer en warmte in iedere ruimte! De haard heeft een trendy modern design en is vervaardigd uit duurzaam gepoedercoat metaal. De brander is vervaardigd uit RVS. Deze bio-ethanol sfeerhaard is geproduceerd binnen de EU en biedt de typische kwaliteiten van Kratki: strakke, moderne lijn en zeer hoge kwaliteit. De haard beschikt over een bio brander met keramische wol, hierdoor is de haard erg zuinig in gebruik. Bovendien zorgt de keramische wol er ook voor dat er geen direct contact tussen de vloeibare bio-ethanol en het vuur is en dat er geen lekkage mogelijk is. U heeft voor deze sfeerhaard geen rookkanaal of elektra aansluiting nodig, dus u kunt de haard overal plaatsen. De Kratki Delta haarden zijn veiliger dan andere haarden die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo is er een dubbele bodem om oververhitting te voorkomen en is er een indicator om het maximale niveau van de brandstof aan te geven. Het blussen van de vlam gebeurt met behulp van een beweegbare schuif, deze wordt afgesloten met een speciaal handvat. Deze schuif wordt bij het apparaat geleverd. Aanvullende productinformatie Model: Wandhaard Afmetingen: 90 x 40 x 12 cm (bxhxd) Kleur: zwart, RVS Gewicht: 15,7 kg. Inhoud brander: Circa 0,4 liter Afmetingen brander: 7,4 x 51 x 3,3 Brandtijd: 1 - 2,5 uur (afhankelijk van de kwaliteit bio-ethanol) Certificaat: TÜV + CE Gekeurd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gashaarden. Er zijn namelijk 4 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!