Wat is de beste Gashaard van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede Gashaard is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Gashaard van 2024? Na het analyseren van 1247 Gashaarden kwam de Ruby Fires - BIO als beste getest uit onze Gashaard-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Gashaarden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Gashaarden-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Gashaard-koopgids? Lees dan verder!

Onze Gashaard selectie

De top 10 beste Gashaarden

1Score: 9.6
Ruby Fires - BIO
Ruby Fires - BIO
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gashaard Koopgids

Met een gashaard haal je de warmte en gezelligheid in je woonkamer of op je terras. Zo geniet je niet alleen van een verlichte omgeving, maar houdt het de ruimte ook verwarmd en aangenaam. In deze koopgids vind je de beste gashaard!

Heeft de gashaard nog toekomst?

De gashaard heeft zeker nog een toekomst!

Nederland moet volgens de regels in 2050 van het aardgas af zijn. In deze tijd stappen steeds meer huishoudens over op elektrische oplossingen, maar het duurt nog even voordat we echt geen toegang meer hebben tot gas. Met nog zo'n 30 jaar voor je, geniet je nog een lange tijd van een gashaard. 

Mocht je geen toegang meer hebben tot gas, dan is het vaak mogelijk je gashaard om te bouwen naar een ander type haard met een andere brandstof. 

Een andere optie is om de gashaard aan te sluiten op losse flessen met propaangas. Voor wat kleinere gashaarden met minder verbruik, zijn gasflessen een toekomstbestendige optie.

Wat is de levensduur van een gashaard?

Een gashaard gaat gemiddeld zo'n 15 tot 25 jaar mee. Uiteraard geldt hierbij: hoe beter de kwaliteit en het onderhoud, hoe langer je van je gashaard kunt genieten. Houd daarom de volgende zaken in gedachten:

 • Maak, indien aanwezig, het glas regelmatig schoon. Verwijder zo mogelijk de glasplaat alvorens je aan de klus begint en plaats hem weer terug zodra het glas volledig is opgedroogd. Dit voorkomt beschadigingen.
 • Maak de binnenkant van de gashaard minstens 2 keer per jaar schoon. Zorg altijd eerst dat de gashaard volledig is afgekoeld en uit staat! Haal daarna het oppervlakkige vuil weg. Dit kun je het beste doen met een stofzuiger. Zorg dat je eventuele haardsteentjes niet opzuigt! 
 • Maak de kolen/houtblokken schoon. Deze dienen voor de sier, maar moeten je met enige regelmaat afborstelen. Gebruik geen vloeistof of schoonmaakmiddel voor deze taak! Dit kan reageren met het gas van de gashaard en zorgt voor schade.
 • Bel je fabrikant! Sommige fabrikanten bieden een speciaal servicepakket bij de aanschaf van een gashaard. Het onderhoud ligt dan in handen van een expert. Dit bespaart je veel gedoe en is veel veiliger. 

Kan een gashaard omgebouwd worden?

Ja, in veel gevallen kan een gashaard omgebouwd worden. Mocht je dus in de toekomst van het gas af moeten, is er geen man overboord! Er zijn veel mogelijkheden voor het ombouwen van een gashaard. 

Afhankelijk van je wensen moet het een en ander worden aangepast voor een ombouw naar een elektrische haard, houtkachelof propaangashaard

Check altijd goed of je beoogde gashaard een rookkanaal of schoorsteen nodig heeft. Wanneer je deze al hebt, geeft dit je veel meer ombouwopties voor in de toekomst. Voor een houtkachel is een rookkanaal namelijk wel degelijk noodzakelijk. 

Wil je van je gashaard af? Dan raad ik je aan voor eenelektrische kachel te kiezen. Het omzetten van je gashaard naar een elektrische haard is namelijk een relatief makkelijke overgang, omdat deze in vrijwel elke haardplek in te passen is. Daarnaast heeft een elektrische haard geen rookkanaal nodig!

Het ombouwen van een gashaard is nogal een technisch gebeuren, waarbij veiligheid belangrijk is. Laat dit dus altijd over aan een specialist! 

Sommige fabrikanten hanteren een ombouwgarantie. Zit dit niet bij je gashaard inbegrepen? Verwacht dan minstens 3000 euro uit te geven aan de ombouw. 

Is een gashaard duur in gebruik?

Er zijn veel factoren die de periodieke kosten van je gashaard bepalen. Hoeveel je kwijt bent aan stookkosten van een gashaard is afhankelijk van enkele zaken:

 • De grootte van de ruimte. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer je kwijt bent aan stookkosten.
 • Hoe goed je woning geïsoleerd is. Hoe beter de isolatie van je woning, hoe beter de warmte blijft hangen, en hoe minder je hoeft te stoken. 
 • Je stookgedrag. Hoe vaker je de gashaard gebruikt en hoe hoger je de gashaard zet, hoe hoger de stookkosten. 
 • De gasprijzen.
 • De efficiëntie van de haard.

Een gashaard gebruikt gemiddeld zo'n1 kuub aan gas per uur. In het geval van hoge gasprijzen kost dit ongeveer € 2,97 per uur. Uiteraard mag je hier nog de kosten aftrekken die je bespaart op het gebruik van je cv-ketel

Heb je de gashaard een dagje aanstaan? Dan lopen de kosten behoorlijk op. Kies daarom een zo zuinig mogelijke haard en wees spaarzaam in het gebruik

Hoeveel warmte geeft een gashaard af?

Naast het verhogen van de sfeer, kan een gashaard de temperatuur flink doen oplopen. De hoeveelheid warmte die een gashaard afgeeft, heeft te maken het met vermogen. Vermogen wordt aangegeven in kilowatt (kW). Hoe hoger het aantal kW, hoe meer warmte een gashaard in principe afgeeft. 

Een woonkamer van gemiddelde grootte wordt goed verwarmd met een gashaard met een vermogen van 3 à 4 kW. Is je woonkamer groter dan gemiddeld? Dan heeft je gashaard wat meer vermogen nodig om de hele ruimte te verwarmen. 

Vanzelfsprekend zullen kleinere, goed geïsoleerde ruimten sneller verwarmd worden. Een gashaard met minder vermogen dan 3 kW volstaat dan.  

Meestal zijn gashaarden instelbaar op vlamhoogte, waarmee je de warmteafgifte zelf kunt aanpassen.

hero illustration

Hoe testen we Gashaarden?

Om de beste Gashaard te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Gashaard-test hebben we 1247 Gashaarden vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Gashaard-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Gashaard-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Gashaard-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Gashaard in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1247 Gashaarden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Gashaarden in een oogopslag

1. Ruby Fires - BIO

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ruby Fires - BIO

 • list plusVeilig en milieuvriendelijk door alcoholbasis en schone verbranding
 • list plusGeschikt voor systeem- en inzethaarden, veelzijdig in gebruik
 • list plusGemakkelijk te gebruiken en biedt een goede brandtijd

Nadelen Ruby Fires - BIO

 • list plusSpecifieke vereisten voor haarden die het kunnen gebruiken, beperkend voor bestaande haarden

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
9.52
Ik ben razend enthousiast over de Ruby Fires - BIO - Ethanol LEF! Deze vloeistof is niet alleen veilig, maar brandt ook nog eens schoon dankzij het LEF Clean Fire System op basis van BIO-ethanol. Het is de perfecte brandstof voor systeem- en inzethaarden die speciaal zijn ontworpen voor dit product.

Wat deze vloeistof echt onderscheidt, is zijn focus op veiligheid en milieuvriendelijkheid. Doordat het op alcoholbasis is, biedt het gebruikers gemoedsrust over de veiligheid van het product. Daarnaast zorgt het ervoor dat er geen schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bewuste consumenten.

De Ruby Fires - BIO - Ethanol LEF onderscheidt zich ook door zijn veelzijdigheid. Het is geschikt voor verschillende soorten haarden en is gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast biedt het een goede brandtijd, zodat je lang kunt genieten van de warmte en de sfeer van de vlammen.

Hoewel dit product tal van voordelen biedt, kan het beperkend zijn voor consumenten met bestaande haarden die mogelijk niet compatibel zijn. Toch is de Ruby Fires - BIO - Ethanol LEF een indrukwekkende keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een veilige, schone en milieuvriendelijke brandstof voor hun haarden. Ik kan het zeker aanbevelen!🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Gashaarden. Er zijn namelijk 1247 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!