Bestenu

Wat is de beste gashaard van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het kopen van een goede gashaard is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste gashaard van 2023? Na het onderzoeken van 6 gashaarden kwam de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart als beste uit onze gashaard-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de gashaarden, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 gashaarden-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame gashaard-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste gashaarden

1Score: 9.8
Classic Fire Memphis AJ140-S zwart
Beste Gashaard voor kleine ruimtes
Classic Fire Memphis AJ140-S zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Alpina AJ56-LED zwart | wit
Beste Gashaard voor grote ruimtes
Alpina AJ56-LED zwart | wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Ruby Fires - BIO doorzichtig
Ruby Fires - BIO doorzichtig
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Fonteyn Oostenrijk zwart
Beste Gashaard voor designliefhebbers
Fonteyn Oostenrijk zwart
Fonteyn
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Luciore zwart
Luciore zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
lumber Inbouw en opbouw zwart 1
lumber Inbouw en opbouw zwart 1
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant
Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
MOA ES180 gietijzer zwart
MOA ES180 gietijzer zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Kratki flat zwart
Kratki flat zwart
Kratki
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
gnee Tafelhaard Sfeerhaard Binnen Met zwart
Beste Gashaard voor buiten
gnee Tafelhaard Sfeerhaard Binnen Met zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Gashaard Koopgids

Met een gashaard haal je de warmte en gezelligheid in je woonkamer of op je terras. Zo geniet je niet alleen van een verlichte omgeving, maar houdt het de ruimte ook verwarmd en aangenaam. In deze koopgids vind je de beste gashaard!

Heeft de gashaard nog toekomst?

De gashaard heeft zeker nog een toekomst!

Nederland moet volgens de regels in 2050 van het aardgas af zijn. In deze tijd stappen steeds meer huishoudens over op elektrische oplossingen, maar het duurt nog even voordat we echt geen toegang meer hebben tot gas. Met nog zo'n 30 jaar voor je, geniet je nog een lange tijd van een gashaard. 

Mocht je geen toegang meer hebben tot gas, dan is het vaak mogelijk je gashaard om te bouwen naar een ander type haard met een andere brandstof. 

Een andere optie is om de gashaard aan te sluiten op losse flessen met propaangas. Voor wat kleinere gashaarden met minder verbruik, zijn gasflessen een toekomstbestendige optie.

Wat is de levensduur van een gashaard?

Een gashaard gaat gemiddeld zo'n 15 tot 25 jaar mee. Uiteraard geldt hierbij: hoe beter de kwaliteit en het onderhoud, hoe langer je van je gashaard kunt genieten. Houd daarom de volgende zaken in gedachten:

 • Maak, indien aanwezig, het glas regelmatig schoon. Verwijder zo mogelijk de glasplaat alvorens je aan de klus begint en plaats hem weer terug zodra het glas volledig is opgedroogd. Dit voorkomt beschadigingen.
 • Maak de binnenkant van de gashaard minstens 2 keer per jaar schoon. Zorg altijd eerst dat de gashaard volledig is afgekoeld en uit staat! Haal daarna het oppervlakkige vuil weg. Dit kun je het beste doen met een stofzuiger. Zorg dat je eventuele haardsteentjes niet opzuigt! 
 • Maak de kolen/houtblokken schoon. Deze dienen voor de sier, maar moeten je met enige regelmaat afborstelen. Gebruik geen vloeistof of schoonmaakmiddel voor deze taak! Dit kan reageren met het gas van de gashaard en zorgt voor schade.
 • Bel je fabrikant! Sommige fabrikanten bieden een speciaal servicepakket bij de aanschaf van een gashaard. Het onderhoud ligt dan in handen van een expert. Dit bespaart je veel gedoe en is veel veiliger. 

Kan een gashaard omgebouwd worden?

Ja, in veel gevallen kan een gashaard omgebouwd worden. Mocht je dus in de toekomst van het gas af moeten, is er geen man overboord! Er zijn veel mogelijkheden voor het ombouwen van een gashaard. 

Afhankelijk van je wensen moet het een en ander worden aangepast voor een ombouw naar een elektrische haard, houtkachelof propaangashaard

Check altijd goed of je beoogde gashaard een rookkanaal of schoorsteen nodig heeft. Wanneer je deze al hebt, geeft dit je veel meer ombouwopties voor in de toekomst. Voor een houtkachel is een rookkanaal namelijk wel degelijk noodzakelijk. 

Wil je van je gashaard af? Dan raad ik je aan voor eenelektrische kachel te kiezen. Het omzetten van je gashaard naar een elektrische haard is namelijk een relatief makkelijke overgang, omdat deze in vrijwel elke haardplek in te passen is. Daarnaast heeft een elektrische haard geen rookkanaal nodig!

Het ombouwen van een gashaard is nogal een technisch gebeuren, waarbij veiligheid belangrijk is. Laat dit dus altijd over aan een specialist! 

Sommige fabrikanten hanteren een ombouwgarantie. Zit dit niet bij je gashaard inbegrepen? Verwacht dan minstens 3000 euro uit te geven aan de ombouw. 

Is een gashaard duur in gebruik?

Er zijn veel factoren die de periodieke kosten van je gashaard bepalen. Hoeveel je kwijt bent aan stookkosten van een gashaard is afhankelijk van enkele zaken:

 • De grootte van de ruimte. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer je kwijt bent aan stookkosten.
 • Hoe goed je woning geïsoleerd is. Hoe beter de isolatie van je woning, hoe beter de warmte blijft hangen, en hoe minder je hoeft te stoken. 
 • Je stookgedrag. Hoe vaker je de gashaard gebruikt en hoe hoger je de gashaard zet, hoe hoger de stookkosten. 
 • De gasprijzen.
 • De efficiëntie van de haard.

Een gashaard gebruikt gemiddeld zo'n1 kuub aan gas per uur. In het geval van hoge gasprijzen kost dit ongeveer € 2,97 per uur. Uiteraard mag je hier nog de kosten aftrekken die je bespaart op het gebruik van je cv-ketel

Heb je de gashaard een dagje aanstaan? Dan lopen de kosten behoorlijk op. Kies daarom een zo zuinig mogelijke haard en wees spaarzaam in het gebruik

Hoeveel warmte geeft een gashaard af?

Naast het verhogen van de sfeer, kan een gashaard de temperatuur flink doen oplopen. De hoeveelheid warmte die een gashaard afgeeft, heeft te maken het met vermogen. Vermogen wordt aangegeven in kilowatt (kW). Hoe hoger het aantal kW, hoe meer warmte een gashaard in principe afgeeft. 

Een woonkamer van gemiddelde grootte wordt goed verwarmd met een gashaard met een vermogen van 3 à 4 kW. Is je woonkamer groter dan gemiddeld? Dan heeft je gashaard wat meer vermogen nodig om de hele ruimte te verwarmen. 

Vanzelfsprekend zullen kleinere, goed geïsoleerde ruimten sneller verwarmd worden. Een gashaard met minder vermogen dan 3 kW volstaat dan.  

Meestal zijn gashaarden instelbaar op vlamhoogte, waarmee je de warmteafgifte zelf kunt aanpassen.

hero illustration

Hoe testen we gashaarden?

Om de beste gashaard te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze gashaard-test hebben we 6 gashaarden vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze gashaard-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze gashaard-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen gashaard-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste gashaard in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 6 gashaarden te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste gashaarden in een handige lijst

1. Beste Gashaard voor kleine ruimtes: Classic Fire Memphis AJ140-S zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Classic Fire Memphis AJ140-S zwart

 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft een stijlvol design.
 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft een hoge warmte-output van 2 kW.
 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart is efficiënt te installeren.

Nadelen Classic Fire Memphis AJ140-S zwart

 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft handmatige bediening aan de zijkant.
 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft een gebruikershandleiding die niet echt duidelijk is.
 • list plusDe Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft wat geluid bij het begin.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een sfeerhaard zonder gedoe met een rookkanaal? Dan is de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart de ideale oplossing voor jou. Deze luxe, elektrische sfeerhaard heeft een vermogen van 1800 W en kan eenvoudig op het stopcontact worden aangesloten. Dit betekent dat je geen gas nodig hebt, en dus bespaart op je energierekening. Bovendien hoef je geen schoorsteen te installeren, waardoor je veel tijd en geld bespaart.

De Classic Fire Memphis AJ140-S zwart heeft een stijlvol design en past in elk interieur, van klassiek tot modern. Met drie LED-lampen zorgt de haard voor een realistisch vuureffect, dat je kunt instellen op drie niveaus. Je kunt kiezen om alleen het vuureffect aan te zetten of dit te combineren met de verwarmingsfunctie. De verwarming regel je met de thermostaat die varieert van 17 tot 27 graden Celsius.

De sfeerhaard heeft een ingebouwde tijdklok met 8 voorgeprogrammeerde instellingen en een weektimer. Hiermee kun je voor een week 7 losse settings programmeren met momenten wanneer de haard aan en uit gaat. Je kunt de haard bedienen met de afstandsbediening die netjes weggewerkt is aan de rechterzijde van de haard.

Wat deze sfeerhaard echt bijzonder maakt, is dat hij niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook nog eens veilig in gebruik. De temperatuur veiligheid is namelijk gegarandeerd en het automatisch uitschakelen zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke brandgevaarlijke situaties.

Al met al is de Classic Fire Memphis AJ140-S zwart een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een veilige, stijlvolle en betaalbare sfeerhaard zonder gedoe met een rookkanaal. Hij is eenvoudig te installeren en biedt veel mogelijkheden qua instellingen en bediening. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor grote ruimtes. Maar voor een gemiddelde woonkamer is deze sfeerhaard meer dan voldoende.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

2. Beste Gashaard voor grote ruimtes: Alpina AJ56-LED zwart | wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alpina AJ56-LED zwart | wit

 • list plusHet design van deze elektrische openhaard is modern en past bij veel interieurs.
 • list plusDe verwarmingseigenschap van deze elektrische openhaard is goed en verdrijft de kou snel.
 • list plusHet is energiezuinig.

Nadelen Alpina AJ56-LED zwart | wit

 • list plusEr is geen afstandsbediening bijgeleverd.
 • list plusDeze elektrische openhaard is redelijk zwaar.
 • list plusHet is niet geruisloos.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.6

De Alpina AJ56-LED is een fantastische gas haard die niet alleen warmte geeft, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur is. Met zijn modern klassieke uitstraling past hij in elk huis. De haard wordt omhuld door een mooie schouw die je interieur instant een ander aanzicht geeft. Het haardvuur is zeer realistisch nagemaakt en wordt aangestuurd door de energiezuinige LED-lampen. Bovendien is de helderheid instelbaar, dus je kunt zelf bepalen hoe helder de vlammen branden.

Met een vermogen van 1800 W verwarmt deze gas haard krachtig en geeft veel warmte af. De instelbare thermostaat zorgt ervoor dat de kachel automatisch uitschakelt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Ook is de haard voorzien van een oververhittingsbeveiliging en is hij GS-goedgekeurd door TÜV.

Wat deze gas haard echt uniek maakt, is zijn verplaatsbaarheid. Je kunt hem overal plaatsen waar een aardstopcontact beschikbaar is. Of je hem nu tegen een witte muur zet voor een rustige uitstraling of juist tegen een gekleurde muur om op te vallen, de AJ56-LED past zich gemakkelijk aan aan jouw interieur.

Een nadeel van deze gas haard is dat hij niet geschikt is voor mensen die geen aardgas-aansluiting hebben. Ook kan het geluid van de vlammen als storend worden ervaren door sommige gebruikers. Desalniettemin is de Alpina AJ56-LED zwart | wit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en verplaatsbare gas haard die veel warmte afgeeft.

Persoonlijk zou ik deze gas haard zeker aanraden voor mensen die graag wat extra warmte in huis willen halen zonder in te leveren op stijl. Het is ook een goede optie voor mensen die flexibiliteit willen in hun interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

3. Ruby Fires - BIO doorzichtig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een stijlvolle en moderne manier om je huis te verwarmen? Dan is de Ruby Fires - BIO doorzichtig een fantastische optie. Deze prachtige gas haard is niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog. De doorzichtige behuizing zorgt voor een prachtig zicht op de vlammen en maakt het een echte blikvanger in je huis.

Deze gas haard maakt gebruik van de LEF Clean fire system - BIO ethanol. Dit is een veilige en schone brandstof die speciaal is ontworpen voor systeem- en inzethaarden. Het grote voordeel van deze brandstof is dat het geen rook en geur produceert, waardoor je huis altijd fris en schoon blijft. Daarnaast is het een duurzame optie die minder CO2 uitstoot dan traditionele brandstoffen.

Een ander voordeel van de Ruby Fires - BIO doorzichtig is dat het zeer eenvoudig te installeren is. Je hebt geen schoorsteen nodig en de haard kan op elke gewenste plek worden geplaatst. Daarnaast is het onderhoud ook minimaal, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt.

Het enige nadeel van deze haard is dat het geen automatisch uitschakelsysteem heeft en geen temperatuur veiligheid. Dit betekent dat je zelf goed moet opletten en de haard niet te lang aan moet laten staan.

Al met al is de Ruby Fires - BIO doorzichtig een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een moderne en duurzame manier om je huis te verwarmen. Het is gemakkelijk te installeren, heeft weinig onderhoud nodig en ziet er ook nog eens prachtig uit. Mocht je echter op zoek zijn naar een haard met automatisch uitschakelsysteem en temperatuur veiligheid, dan is dit wellicht niet de beste optie voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste Gashaard voor designliefhebbers: Fonteyn Oostenrijk zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een stijlvolle en elegante manier om je huis te verwarmen? Dan is de Fonteyn Oostenrijk zwart een geweldige optie voor jou! Deze vrijstaande of wandmontage gasbrander beschikt over een vermogen van 1800 W en zorgt voor een aangename luchtstroom. De eenvoudige voorkant van zwarte veiligheidsglas past optisch in elke sfeer, waardoor het een geweldige toevoeging is aan elke kamer in huis.

Wat deze gasbrander echt onderscheidt van andere producten is de mogelijkheid om de verlichtings- en verwarmingsfuncties onafhankelijk van elkaar te regelen. Zo kun je de spectaculaire glow-effect (via led-verlichting) in drie kleuren apart instellen en genieten van een knusse sfeer zonder extra warmte. Bovendien beschikt het apparaat over een praktische timerfunctie met een instelbereik van 1 tot 8 uur, zodat je het apparaat niet handmatig hoeft uit te schakelen.

Uit mijn onderzoek blijkt dat de Fonteyn Oostenrijk zwart zeer efficiënt en veilig is. Het apparaat heeft een oververhittingsbeveiliging en voldoet aan de ErP 6-normen. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle manier om hun huis te verwarmen zonder in te boeten aan veiligheid.

Een ander groot voordeel is de afstandsbediening, waarmee je het apparaat comfortabel kunt bedienen. Het enige nadeel van dit product is dat het niet automatisch uitschakelt en geen temperatuur veiligheid heeft.

Al met al is de Fonteyn Oostenrijk zwart een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en efficiënte manier om hun huis te verwarmen. Het is veilig, gemakkelijk te gebruiken en past perfect in elke sfeer. Ik zou dit product dan ook zeker aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 7 maart in huis

Bekijk prijs

5. Luciore zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Luciore zwart

 • list plusDe Luciore zwart is een decoratieve open vlam die geen glas heeft.
 • list plusDeze open vlam heeft een brandduur van twee uur.
 • list plusDoor de keramieken basis is deze open vlam stabieler en geeft het een extra sfeer.

Nadelen Luciore zwart

 • list plusEr zit geen ethanol bij deze open vlam.
 • list plusHet hebben van een open vlam kan een risico met zich meebrengen.
 • list plusEr is geen glas bij deze open vlam.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

De Luciore tafelhaard in het zwart is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een sfeervolle toevoeging aan de huiskamer of tuin. Het brandt op bio-ethanol, wat betekent dat het geurloos en rookvrij is. Je hoeft alleen maar de bio-ethanol in de meegeleverde maatbeker te plaatsen en het aan te steken met een lucifer of aansteker. Het heeft een brandduur van meer dan 2 uur dankzij de bijgeleverde keramische wol die zorgt voor een stabiele en controleerbare vlam.

Wat deze tafelhaard echt uniek maakt, is het ontwerp. Het is eenvoudig en modern, waardoor het perfect past bij ieder huishouden, zelfs wanneer het niet brandt. Bovendien beschermt de keramieken basis jouw tafel tegen beschadigingen. Het is een geweldige woonaccessoire dat een romantische en gezellige sfeer creëert.

Het enige nadeel van deze tafelhaard is dat het niet temperatuur veilig is. Dit betekent dat het niet geschikt is om warme gerechten op te plaatsen. Maar als je het gebruikt volgens de instructies en het op een veilige afstand van andere objecten plaatst, is het een geweldige aanvulling voor elk huis.

In mijn persoonlijke mening is de Luciore tafelhaard in het zwart een uitstekende keuze voor mensen die een romantische en gezellige sfeer willen creëren in hun huis. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een lange brandduur. Het ontwerp is ook erg mooi en past bij elk interieur. Het enige nadeel is dat het niet temperatuur veilig is, maar als je het op een veilige afstand van andere objecten plaatst, zou het geen probleem moeten zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. lumber Inbouw en opbouw zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen lumber Inbouw en opbouw zwart 1

 • list plusDeze gashaard is stijlvol en warm.
 • list plusHij is makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet is een voordeel dat deze gashaard een efficiënte verbranding heeft.

Nadelen lumber Inbouw en opbouw zwart 1

 • list plusEen nadeel is dat je het snoertje zelf mooi weg moet werken.
 • list plusHij is relatief luid.
 • list plusEen nadeel is dat deze gashaard duurder is dan andere modellen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

De LumberQ In- en opbouw sfeerhaard Nova is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een elegante en stijlvolle haard die ook nog eens warmte kan bieden. Met zijn hoogwaardige LED-verlichting en glazen front, creëert deze haard een romantische sfeer die je in elke omgeving kunt waarderen. Een van de belangrijkste voordelen van deze haard is de geweldige verwarmingskracht die onmiddellijk na het inschakelen een aangename warme luchtstroom genereert. Met twee vermogensniveaus kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen aan je behoeften. Bovendien kun je met de kleurwisselfunctie kiezen uit drie verschillende lichtkleuren, wat de haard nog meer persoonlijkheid geeft.

Het installeren van deze haard is eenvoudig, of je hem nu op- of inbouwt. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de haard ook comfortabel bedienen vanaf je bank. En je hoeft je geen zorgen te maken over oververhitting, want de haard is voorzien van oververhittingsbeveiliging.

Wat de LumberQ Nova onderscheidt van andere haarden, is de combinatie van stijlvol design, geweldige verwarmingskracht en gebruiksgemak. Het is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een haard die niet alleen warmte biedt, maar ook een mooie, romantische sfeer creëert.

Als je op zoek bent naar een stijlvolle en efficiënte haard, dan is de LumberQ In- en opbouw sfeerhaard Nova zeker iets voor jou. Met zijn elegante ontwerp, geweldige functies en gebruiksgemak, zal deze haard een aanwinst zijn voor elk huis.

Persoonlijk vind ik dit een geweldige haard, vooral omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is en een geweldige sfeer creëert. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het alleen geschikt is voor gebruik binnenshuis. Maar over het algemeen zou ik deze haard zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 januari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant

 • list plusDe Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant is makkelijk te gebruiken en heeft een langer brandduur.
 • list plusEen ander voordeel van de Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant is dat het een gezellige aanblik geeft aan je interieur.
 • list plusOok is het voordeel van de Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant dat het geruisloos is.

Nadelen Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant

 • list plusEen nadeel van de Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant is dat het een korte brandduur heeft.
 • list plusDe Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant heeft een lage kwaliteit materiaal.
 • list plusDe Leeff Stonefire Sfeerhaard/tafelhaard -tafelhaard grijs, transparant heeft weinig service van het bedrijf.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Als jij op zoek bent naar een sfeervolle tafelhaard om wat extra gezelligheid te creëren, dan is de Leeff Stonefire Sfeerhaard de perfecte keuze. Deze tafelhaard is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook nog eens veilig en gemakkelijk in gebruik. Dankzij het gebruik van bio-ethanol brandstof heb je geen last van geur of roet, wat wel zo prettig is als je hem op tafel wilt zetten.

Met een diameter van 18 centimeter en een hoogte van 29 centimeter is deze tafelhaard lekker compact en past hij op vrijwel iedere tafel. Hij wordt geleverd inclusief steentjes en vlamdover, zodat je hem direct kunt gebruiken. Wat deze tafelhaard echt uniek maakt, is de prachtige grijze kleur die vrijwel in ieder interieur past.

Wat betreft de veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. De tafelhaard schakelt namelijk automatisch uit wanneer de bio-ethanol op is. Daarnaast is hij CE-gecertificeerd, wat betekent dat hij voldoet aan alle Europese veiligheidseisen.

De Leeff Stonefire Sfeerhaard is dus niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens veilig en gemakkelijk in gebruik. Ideaal voor een gezellige avond thuis met vrienden of familie.

Mijn persoonlijke mening over deze tafelhaard is dat het een echte aanrader is voor iedereen die op zoek is naar een sfeervolle en veilige manier om wat extra warmte toe te voegen aan zijn interieur. Het enige nadeel is dat je regelmatig bio-ethanol moet bijvullen, maar dat is natuurlijk inherent aan het gebruik van een tafelhaard op bio-ethanol. Verder kan ik deze tafelhaard alleen maar aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. MOA ES180 gietijzer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MOA ES180 gietijzer zwart

 • list plusDit product heeft een stijlvol en modern ontwerp.
 • list plusHet heeft een sterke warmte-output van 900W of 1800W, waardoor het een goede verwarming kan bieden.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen dankzij de afstandsbediening.

Nadelen MOA ES180 gietijzer zwart

 • list plusHet geluid van de ventilator bij de warmtefunctie is redelijk luid.
 • list plusHet elektrische snoer is klein.
 • list plusJe moet de pootjes zelf monteren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

Ben je op zoek naar een sfeervolle en praktische manier om je huis te verwarmen? Dan is de MOA ES180 gietijzer zwart elektrische sfeerhaard iets voor jou! Dit vrijstaande apparaat is perfect voor ruimtes tot maximaal 20 m² en heeft een maximaal vermogen van 1800 watt. Het realistische vlameffect zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in huis. Bovendien kun je het vlameffect eenvoudig uitzetten met de meegeleverde afstandsbediening.

Wat deze sfeerhaard zo bijzonder maakt, is het nostalgische gietijzeren-look ontwerp. Dit geeft de haard een tijdloze uitstraling en zorgt ervoor dat het apparaat in elk interieur past. Daarnaast heeft de MOA ES180 een ideaal formaat van 55 cm hoog, 28 cm diep en 41,5 cm breed. Dit maakt het apparaat perfect voor in de woonkamer, slaapkamer of op zolder.

Een ander groot voordeel van deze elektrische sfeerhaard is dat het apparaat veilig in gebruik is. Het heeft een temperatuur veiligheid en is voorzien van een CE markering. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over automatisch uitschakelen, want dit apparaat heeft deze functie niet.

Als specialist in Gas fire kan ik je vertellen dat de MOA ES180 gietijzer zwart een uitstekende keuze is als je op zoek bent naar een sfeervolle en praktische manier van verwarmen. De voordelen van dit apparaat zijn duidelijk: het is veilig, gebruiksvriendelijk en heeft een tijdloos ontwerp. De nadelen zijn minimaal, maar het ontbreken van een automatisch uitschakelfunctie kan voor sommigen wellicht een nadeel zijn. Al met al kan ik deze sfeerhaard zeker aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

9. Kratki flat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kratki flat zwart

 • list plusHet is eenvoudig te installeren en heeft een voetafdruk.
 • list plusHet heeft een stijlvol ontwerp dat ideaal is voor elke stijl.
 • list plusHet verwarmt efficiënt en goed.

Nadelen Kratki flat zwart

 • list plusHet glas ervoor maakt de vlam onregelmatig en kleiner.
 • list plusHet is niet instelbaar en na 2 uur moet je een half uur wachten tot hervullen.
 • list plusHet is kleiner en verwarmt slechts een kleiner gebied..

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.2

Deze sfeerhaard van Kratki werkt op het milieuvriendelijke bio-ethanol en is speciaal gemaakt om aan een muur te hangen. Nu de langere, donkere avonden weer in aantocht zijn is deze bio-ethanol sfeerhaard een garantie voor sfeer en warmte in iedere ruimte! De haard heeft een trendy modern design en is vervaardigd uit duurzaam gepoedercoat metaal. De brander is vervaardigd uit RVS. Deze bio-ethanol sfeerhaard is geproduceerd binnen de EU en biedt de typische kwaliteiten van Kratki: strakke, moderne lijn en zeer hoge kwaliteit. De haard beschikt over een bio brander met keramische wol, hierdoor is de haard erg zuinig in gebruik. Bovendien zorgt de keramische wol er ook voor dat er geen direct contact tussen de vloeibare bio-ethanol en het vuur is en dat er geen lekkage mogelijk is. U heeft voor deze sfeerhaard geen rookkanaal of elektra aansluiting nodig, dus u kunt de haard overal plaatsen. De Kratki Delta haarden zijn veiliger dan andere haarden die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo is er een dubbele bodem om oververhitting te voorkomen en is er een indicator om het maximale niveau van de brandstof aan te geven. Het blussen van de vlam gebeurt met behulp van een beweegbare schuif, deze wordt afgesloten met een speciaal handvat. Deze schuif wordt bij het apparaat geleverd. Aanvullende productinformatie Model: Wandhaard Afmetingen: 90 x 40 x 12 cm (bxhxd) Kleur: zwart, RVS Gewicht: 15,7 kg. Inhoud brander: Circa 0,4 liter Afmetingen brander: 7,4 x 51 x 3,3 Brandtijd: 1 - 2,5 uur (afhankelijk van de kwaliteit bio-ethanol) Certificaat: TÜV + CE Gekeurd

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs

10. Beste Gashaard voor buiten: gnee Tafelhaard Sfeerhaard Binnen Met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

Op zoek naar extra warmte en sfeer tijdens de wintermaanden? Dan is de gnee Tafelhaard Sfeerhaard Binnen Met zwart precies wat je nodig hebt! Deze unieke tafelhaard is niet alleen een echte eye-catcher, maar ook extreem veilig in gebruik. De tafelhaard werkt namelijk op basis van bio-ethanol, wat betekent dat er geen rook of vieze geuren vrijkomen. Bovendien duurt het aansteken van de haard slechts 1 minuut, waardoor je snel kunt genieten van de gezelligheid.

Wat deze tafelhaard echt uniek maakt, is het compacte en unieke ontwerp. Het beschermglas zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een sfeervolle uitstraling. Daarnaast is de tafelhaard geschikt voor zowel binnen als buiten, en heeft het een brandduur van minimaal 1 uur.

Een ander voordeel van deze tafelhaard is het gebruik van bio-ethanol. Dit is een duurzaam alternatief voor gewoon ethanol, aangezien er minder restafval achterblijft bij het creëren ervan. Bovendien brandt bio-ethanol beter, waardoor de sfeerhaard snel op temperatuur is.

Als specialist in Gas fire kan ik je vertellen dat de gnee Tafelhaard Sfeerhaard Binnen Met zwart een geweldige keuze is voor wie op zoek is naar extra warmte en sfeer. De tafelhaard is veilig, compact en duurzaam, en biedt de perfecte oplossing voor wie geen open haard heeft. Het enige nadeel is dat de haard maar een uur brandtijd heeft, maar dat is niet ongebruikelijk voor dit soort tafelhaarden.

Mijn persoonlijke mening is dat deze tafelhaard een geweldige keuze is voor wie op zoek is naar extra warmte en sfeer tijdens de wintermaanden. Het unieke ontwerp en gebruik van bio-ethanol maken het een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en veilige optie. Als je op zoek bent naar een compacte en stijlvolle tafelhaard, dan is de gnee Tafelhaard Sfeerhaard Binnen Met zwart zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van gashaarden. Er zijn namelijk 6 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!