Bestenu

Wat is de beste stoomstrijkijzer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede stoomstrijkijzer is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste stoomstrijkijzer van 2023? Na het onderzoeken van 591 stoomstrijkijzers kwam de Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit als beste uit onze stoomstrijkijzer-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de stoomstrijkijzers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 stoomstrijkijzers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame stoomstrijkijzer-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste stoomstrijkijzers

1Score: 9.9
Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit
Beste Stoomstrijkijzer voor thuisgebruik
Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1
Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Philips 1 blauw | wit
Philips 1 blauw | wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart
Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars
Beste Stoomstrijkijzer voor delicate stoffen
Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose
Beste Stoomstrijkijzer voor professioneel gebruik
Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Philips DST8050/20 strijkijzer Stoomstrijkijzer SteamGlide blauw
Philips DST8050/20 strijkijzer Stoomstrijkijzer SteamGlide blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood
Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Philips GC4541/20 blauw, wit
Philips GC4541/20 blauw, wit
Philips
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw
Beste Stoomstrijkijzer voor snel strijken
Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stoomtrijkijzer Koopgids

Strijken is een klus die niemand leuk vindt. Een goed stoomstrijkijzer maakt de klus niet leuker maar wel sneller en eenvoudiger. Lees hieronder waar je op let bij aankoop van een de beste stoomstrijkijzer.

Wat is het verschil tussen een stoomstrijkijzer en stoomgenerator?

In het kort: een stoomgenerator produceert meer stoom waardoor het strijken makkelijker en sneller gaat. Gemiddeld produceert een goede stoomgenerator stoomstoten tot wel 460 g/m. Een stoomstrijkijzer produceert stoomstoten van ongeveer 250 g/m. Daarnaast is het waterreservoir van een stoomgenerator veel ruimer waardoor je deze niet continue hoeft bij te vullen.

Een stoomgenerator is ideaal voor als je veel en regelmatig strijkt. Daarentegen is een stoomgenerator geen klein apparaat. Hij neemt veel ruimte in beslag. Het duurt ook langer om een stoomgenerator op te warmen en hij weegt meer dan een stoomstrijkijzer.

Een stoomstrijkijzer is ideaal voor als je niet elke dag strijkt. Je bergt deze gemakkelijk op en binnen een halve minuut is deze warm.

Hoe moet je strijken met een stoomstrijkijzer?

Controleer het strijkvoorschrift in je kleding en verwarm het strijkijzer voor. Zorg dat er voldoende water in het reservoir zit. De beste resultaten bereik je als je wasgoed vochtig is: daarom gebruik je stoom. Gebruik daarentegen niet teveel stoom, want je kunt niet strijken als je wasgoed nat is. Zitten er hardnekkige kreukels in je kleding? Gebruik dan een stoomstoot.

Heb je kleding met opdrukken of pailletten, strijk dan de binnenkant. De manier waarop je je wasgoed droogt, bepaalt ook hoe gemakkelijk je strijkklus is. Gebruik je een wasdroger, zorg dan dat je je was erop tijd uithaalt. Als je wasgoed te lang in de droger heeft gezeten, veroorzaakt dit hardnekkige kreukels.

Kreukels voorkom je door je wasgoed op lage temperatuur te drogen in de wasdroger. Beter nog is het laten drogen van je kleding aan de waslijn. Je klopt eerst je wasgoed uit, en vervolgens hang je het op. Zorg ervoor dat het zwaarste gedeelte van je kleding onderaan hangt.

Je kleding ophangen in de badkamer is ook een goed idee: door het rondhangende stoom na het nemen van een douche, verdwijnen de kreukels meestal zelf.

Hoe ontkalk ik een stoomstrijkijzer?

Door je stoomstrijkijzer regelmatig te ontkalken voorkom je veel problemen. Kalk voorkomen is zelfs nog beter dan het achteraf moeten verwijderen. Je voorkomt kalk door elke twee weken even je strijkijzer door te spoelen met water.

Elke maand ontkalk je je strijkijzer. Als je in een hardwater omgeving woont, doe je dit vaker. Hoe je je strijkijzer ontkalkt hangt af van welk merk en model je hebt. Op sommige strijkijzers zit een speciale reinigingsknop: dit wordt ook wel zelfreiniging genoemd.

Bij sommige stoomstrijkijzers haal je het verwarmingselement eruit en zet je dit een tijdje in azijn. Weer andere strijkijzers werken met antikalkstaafjes.

Welk water moet ik gebruiken voor mijn stoomstrijkijzer?

Je gebruikt gedemineraliseerd of gedestilleerd water in je strijkijzer. Dit water bevat geen kalk meer en is daardoor beter voor de onderdelen van je strijkijzer.

Welk stoomstrijkijzer is ideaal voor mij?

Welk stoomstrijkijzer ideaal is voor jou hangt af van jouw omstandigheden. Als je veel en bovendien regelmatig strijkt, dan wil je deze klus zo gemakkelijk mogelijk maken voor jezelf. Als je alleen af en toe een keertje strijkt, dan maakt het niet zoveel uit wat voor strijkijzer je hebt, zo lang deze het maar goed doet.

Als je veel strijkt, let dan op het gewicht van het strijkijzer. Je wilt geen pijn in je pols krijgen door een zwaar strijkijzer. Deze moet fijn in de hand liggen en licht van gewicht zijn. Let ook op de hoeveelheid stoom die het stoomstrijkijzer produceert. Hoe meer stoom deze produceert en hoe krachtig deze is, hoe sneller je door je strijk heen bent.

Daarnaast helpt een hoge stoomproductie bij hardnekkige kreukels.

Hoe heet wordt een strijkijzer?

De laagste temperatuur wordt vaak weergegeven door één stip: 110C graden. Twee stippen komt overeen met 150C graden en drie stippen staat gelijk aan 200C graden. Zorg ervoor dat je op de juiste temperatuur strijkt. Je vindt de richtlijnen voor de strijktemperaturen altijd in het label.

hero illustration

Hoe testen we stoomstrijkijzers?

Om de beste stoomstrijkijzer te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze stoomstrijkijzer-test hebben we 591 stoomstrijkijzers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze stoomstrijkijzer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze stoomstrijkijzer-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne stoomstrijkijzer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste stoomstrijkijzer in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 591 stoomstrijkijzers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste stoomstrijkijzers op een rij

1. Beste Stoomstrijkijzer voor thuisgebruik: Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit

 • list plusHet strijkijzer heeft een vlakke strijkzool waardoor het gemakkelijk is om kleding glad te strijken.
 • list plusHet strijkijzer heeft een sterke stoomstraal waardoor kreukels gemakkelijk verwijderd kunnen worden.
 • list plusHet strijkijzer koelt snel af na gebruik waardoor het veilig is om op te bergen.

Nadelen Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit

 • list plusHet strijkijzer glijdt niet soepel over de kleding waardoor het langer duurt om mooi te strijken.
 • list plusHet lekt water uit de vulopening waardoor het onveiliger kan zijn.
 • list plusHet is niet zwaar genoeg waardoor het langer duurt om mooi te strijken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een stoomstrijkijzer waarmee je moeiteloos je kleding glad strijkt? Dan is de Philips EasySpeed GC1744/20 een goede keuze! Het strijkijzer heeft vier stoominstellingen, waardoor je altijd de juiste hoeveelheid stoom kunt kiezen voor het beste resultaat. Dankzij de grote hoeveelheid stoom worden hardnekkige kreukels moeiteloos verwijderd en met de Calc Clean-functie blijft het strijkijzer langdurig goed presteren. De niet-plakkende zoolplaat zorgt ervoor dat het strijkijzer soepel over alle stoffen glijdt, en met de Triple Precision-voorkant kun je zelfs de lastigste plekjes strijken, bijvoorbeeld rondom knopen.

Wat dit strijkijzer echt uniek maakt, is de geïntegreerde waterspoeier. Hiermee maak je het textiel gelijkmatig vochtig, wat het strijken nog makkelijker maakt. Ook de stoomstoot tot 90 g is een groot pluspunt, omdat hiermee zelfs de hardnekkigste kreuken verdwijnen. Het enige nadeel van dit strijkijzer is dat de stoomstoot niet regelbaar is, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele andere handige functies. Het waterreservoir van 220 ml is groot genoeg voor lange strijkbeurten en de bredere opening maakt bijvullen eenvoudig.

Al met al is de Philips EasySpeed GC1744/20 een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een stoomstrijkijzer dat snel en effectief kreukels verwijdert. De vele handige functies maken het strijken een stuk makkelijker en de geïntegreerde waterspoeier is een echte gamechanger. Het enige nadeel is dat de stoomstoot niet regelbaar is, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele andere voordelen van dit strijkijzer. Voor mij is dit een absolute aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1

 • list plusHet is mogelijk om veel kreuken gemakkelijk te verwijderen dankzij de sterke stoomfunctie van het strijkijzer.
 • list plusHet is mogelijk om moeilijk bereikbare plaatsen te strijken dankzij de goede punt.
 • list plusHet is mogelijk om het strijkijzer eenvoudig schoon te maken dankzij het anti-kalk systeem.

Nadelen Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1

 • list plusHet snoer is redelijk kort, waardoor je niet ver van het stopcontact kunt staan.
 • list plusHet strijkijzer is wat zwaarder dan andere strijkijzers.
 • list plusHet strijkijzer moet meerdere keren over een kledingstuk gaan om kreukvrij te krijgen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.7

Strijken is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de Philips 3000 series Stoomstrijkijzer. Dit stoomstrijkijzer heeft een krachtige stoomstoot van 140 gram, wat zorgt voor een diepe penetratie van de stof en het moeiteloos verwijderen van zelfs de hardnekkigste kreuken. De continue stoomproductie van 30 g/min zorgt voor een snelle en krachtige strijkervaring. Met een vermogen van 2100 W is het ook nog eens snel op te warmen.

Wat dit stoomstrijkijzer onderscheidt van anderen is de duurzame keramische zoolplaat die goed op alle kledingstukken glijdt. Deze zoolplaat kleeft niet aan de kleding, is krasbestendig en eenvoudig schoon te houden. Het druppelstopsysteem voorkomt dat het strijkijzer gaat lekken en je kunt zorgeloos op iedere gewenste temperatuur strijken. De verticale stoomfunctie is ook een handige toevoeging omdat het kledingstukken hangend op de kleerhanger kan opfrissen en kreuken kan verwijderen uit hangende stoffen zoals gordijnen.

Dit stoomstrijkijzer is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een krachtig en duurzaam stoomstrijkijzer dat gemakkelijk kreukels verwijdert en een naadloze strijkervaring biedt. Het is ook geweldig voor mensen die veel kledingstukken hebben die opgehangen moeten worden in plaats van op een strijkplank.

De enige mogelijke nadeel van dit stoomstrijkijzer is dat het niet draadloos is. Maar als dat geen probleem voor je is, dan is de Philips 3000 series Stoomstrijkijzer zeker een geweldige keuze.

Mijn persoonlijke mening is dat dit stoomstrijkijzer een geweldige aanvulling is op elke huishouden. Het is krachtig, duurzaam en biedt een naadloze strijkervaring. Ik raad het zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Philips 1 blauw | wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 1 blauw | wit

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van dit strijkijzer is goed.
 • list plusHet is makkelijk om te bedienen.
 • list plusDe kwaliteit is goed.

Nadelen Philips 1 blauw | wit

 • list plusHet is zwaar bij een volle watertank.
 • list plusDe kwaliteit is niet optimaal.
 • list plusHet snoer is wat korter dan gewenst.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.6

Met de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer kan je moeiteloos de meest hardnekkige kreukels verwijderen. Wat dit stoomstrijkijzer uniek maakt is het snel kalkverwijderingssysteem. Dit zorgt voor geweldige resultaten op de lange termijn. Het stoomstrijkijzer heeft een stoomdruk van 50 g/min en een stoomstoot van 220 g. Dit zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt strijken. Het roestvrijstalen materiaal van de zool zorgt ervoor dat het strijkijzer duurzaam en lang meegaat. Het stoomstrijkijzer heeft helaas geen regelbare stoomafgifte of thermostaat, maar de krachtige stoomstoot maakt veel goed.

Het is belangrijk op te merken dat Philips het erg belangrijk vindt dat jij een goed werkend product in huis haalt. Daarom worden de stoomstrijkijzers regelmatig getest voor verzending. Dit kan ervoor zorgen dat het waterreservoir er gebruikt uit kan zien, maar het testen zorgt er wel voor dat de kwaliteit van jouw product gewaarborgd is.

Dit stoomstrijkijzer is ideaal voor mensen die snel en efficiënt willen strijken zonder zich zorgen te maken over kalkaanslag op hun strijkijzer. Het snel kalkverwijderingssysteem zorgt ervoor dat het strijkijzer lang meegaat en goede resultaten blijft leveren. Het enige nadeel is dat het stoomstrijkijzer geen regelbare stoomafgifte heeft, maar de krachtige stoomstoot maakt dit ruimschoots goed.

Persoonlijk vind ik de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer een uitstekende keuze voor mensen die snel en efficiënt willen strijken. De krachtige stoomstoot zorgt voor mooie resultaten en het snel kalkverwijderingssysteem zorgt ervoor dat het strijkijzer lang meegaat. Het enige nadeel is dat het stoomstrijkijzer geen regelbare stoomafgifte heeft, maar dit is geen groot probleem. Kortom, een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam en efficiënt stoomstrijkijzer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart

 • list plusDe stoomstraal van het Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart is sterk, waardoor kreukels gemakkelijk gladgestreken worden.
 • list plusHet strijkijzer heeft een duurzame antikalk coating waardoor het ijzer niet zo snel aanslaat.
 • list plusHet is licht van gewicht waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Nadelen Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart

 • list plusHet ijzer heeft een korte waterbijvulling waardoor je het vaak moet bijvullen.
 • list plusHet ijzer heeft geen instelbare temperatuurregeling waardoor je de temperatuur handmatig moet instellen.
 • list plusHet Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart heeft geen anti-druppel systeem, waardoor het water kan druppelen tijdens het strijken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Strijken is vanaf nu een fluitje van een cent met de Philips 3000 series DST3041/80 - Stoomstrijkijzer! Dit apparaat heeft een krachtige stoomstoot die zelfs de meest hardnekkige kreukels verwijdert. Dankzij de keramische zoolplaat glijdt het strijkijzer gemakkelijk over elk soort stof heen. Met het waterreservoir van 300 ml hoef je minder vaak bij te vullen en strijk je meer in één keer.

De Philips DST3041/80 heeft een vermogen van 2600 watt, waardoor de opwarmtijd kort is en je snel aan de slag kunt. Met een stoomstoot van 200 gram en een continue stoomproductie tot 40 g/min zijn de prestaties van dit strijkijzer uitstekend. Bovendien is het apparaat voorzien van een Triple Precision-voorkant, waardoor je ook de lastigste plekken kunt bereiken.

Een ander voordeel van dit strijkijzer is de druppelstop. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor lekken en vlekken op je kleding. En als je klaar bent met strijken, kun je het apparaat gemakkelijk schoonmaken met de ingebouwde Calc Clean-schuifknop.

Kortom, de Philips 3000 series DST3041/80 - Stoomstrijkijzer is een topapparaat voor iedereen die snel en gemakkelijk kreukels wil verwijderen. Het strijkijzer is geschikt voor alle soorten stoffen en met de Triple Precision-voorkant bereik je zelfs de lastigste plekken. Het enige nadeel is dat het apparaat aan de zware kant is.

Als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare stoomstrijkijzer, dan is de Philips DST3041/80 zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Stoomstrijkijzer voor delicate stoffen: Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars

 • list plusHet strijken gaat met deze droogstrijkijzer gemakkelijk dankzij de soepele zool.
 • list plusHet waterreservoir is goed zichtbaar.
 • list plusDeze droogstrijkijzer is licht waardoor het makkelijk te bedienen is.

Nadelen Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars

 • list plusDeze droogstrijkijzer heeft veel ontkalken nodig.
 • list plusHet oppakken van het ijzer kan ervoor zorgen dat de draaischijf verdraait.
 • list plusEr is geen kleurkeuze bij deze droogstrijkijzer.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.2

Wil je snel en gemakkelijk kreukels uit je kleding halen, dan is de Braun TexStyle 3 SI3030PU stoomstrijkijzer een goede keuze. Met een stoomafgifte van 45 g/min en een stoomstoot van 140 g/min is dit strijkijzer krachtig genoeg om zelfs de meest hardnekkige kreukels te verwijderen. Daarnaast maakt de 3D-strijkzool het strijken een stuk makkelijker, doordat je achterwaarts kunt strijken en moeiteloos over hindernissen zoals knopen, zakken en ritsen kunt strijken. De afgeronde vorm van de strijkzool zorgt voor een optimaal glijresultaat en perfecte strijkresultaten.

Wat dit strijkijzer echt onderscheidt van andere strijkijzers, is de keramische coating van de zool. Dit zorgt voor een krasbestendige en duurzame strijkzool die lang meegaat. Daarnaast is het strijkijzer snel op temperatuur en heeft het een waterinhoud van 270 ml, waardoor je langdurig kunt strijken zonder bij te hoeven vullen.

Het enige nadeel van de Braun TexStyle 3 SI3030PU is dat de stoomafgifte niet regelbaar is. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn, maar voor de meeste mensen zal dit geen issue zijn.

Al met al is dit een prima strijkijzer voor dagelijks gebruik. Het strijkt snel en gemakkelijk, heeft een duurzame strijkzool en is makkelijk in gebruik. Als je op zoek bent naar een krachtig strijkijzer dat lang meegaat, dan is de Braun TexStyle 3 SI3030PU een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Stoomstrijkijzer voor professioneel gebruik: Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose

 • list plusHet is een stevig en krachtig apparaat dat lang meegaat.
 • list plusHet heeft een grote watertank waardoor je langer kunt strijken zonder bij te vullen.
 • list plusHet heeft een krachtige stoomfunctie die je helpt om kreuken te verwijderen.

Nadelen Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose

 • list plusHet is relatief zwaar, dus het is niet ideaal voor mensen die veel strijken.
 • list plusHet heeft geen self-cleaning-functie, wat betekent dat je het regelmatig moet schoonmaken.
 • list plusHet heeft een donker waterreservoir, waardoor het moeilijk is om te zien hoeveel water erin zit.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Ben jij op zoek naar een krachtige stoomstrijkijzer die jouw kleding snel en moeiteloos kreukvrij maakt? Dan is de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer uit de Azur serie een goede keuze. Dit stoomstrijkijzer heeft een vermogen van 3000 W en geeft een stoomdruk van 55 g/min en een stoomstoot van 250 g/min. Hierdoor maak je zelfs de meest hardnekkige kreuken gemakkelijk glad.

Het stoomstrijkijzer bevat een SteamGlide Elite zoolplaat, wat de meest gladde en krasbestendige zoolplaat van Philips is. Hierdoor glijdt de strijkbout soepel over de stof en krijg je een optimaal resultaat. Daarnaast heeft het strijkijzer een kalkverwijderingssysteem dat gemakkelijk te reinigen is. Zo worden kalkdeeltjes automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir en kan je deze in minder dan 15 seconden wegspoelen. Dit zorgt voor geweldige resultaten op lange termijn.

Wat dit stoomstrijkijzer echt uniek maakt, is het meedraaiend snoer voor maximale bewegingsvrijheid en het extra grote waterreservoir van 300 ml, zodat je minder vaak hoeft bij te vullen. Ook kan je deze strijkbout verticaal gebruiken, wat ideaal is voor het stomen van hangende kledingstukken.

Wel moet je er rekening mee houden dat dit strijkijzer geen OptimalTemp heeft, dus je moet zelf de temperatuur instellen en het heeft geen extra grote vulopening. Maar dit zijn kleine minpunten in vergelijking met de vele voordelen die dit stoomstrijkijzer biedt.

Al met al, als je op zoek bent naar een krachtige stoomstrijkijzer met een gladde zoolplaat en een gemakkelijk te reinigen kalkverwijderingssysteem, dan is de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer uit de Azur serie zeker het overwegen waard.

Persoonlijk vind ik de vele voordelen van dit stoomstrijkijzer opwegen tegen de kleine minpunten. Ik zou dit stoomstrijkijzer dan ook zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare strijkbout.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Philips DST8050/20 strijkijzer Stoomstrijkijzer SteamGlide blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.5

Met de Philips Azur 8000 Series DST8020/20 strijk je gemakkelijk overhemden en jurken weer mooi glad. Dankzij de stoomstoot van 240 gram per minuut maak je ook je jeans kreukvrij na een wasbeurt. Tijdens het strijken hecht kalk zich aan de kalkverzamelaar. Deze spoel je om de zoveel tijd om onder de kraan. Het strijkijzer heeft een snoer van 2,5 meter. Zo heb je meer bewegingsvrijheid. Tijdens het strijken past de stoomhoeveelheid en temperatuur zich aan de textielsoort aan. Hierdoor strijk je een berg was weg zonder dat je telkens van temperatuur wisselt. Het strijkijzer schakelt na verloop van tijd automatisch uit als je hem even niet gebruikt. Handig, als je 'm een keer vergeet uit te zetten na het strijken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een krachtige en draadloze strijkijzer die net zo snel en efficiënt strijkt als een normale strijkijzer? Dan is het Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood de perfecte keuze voor jou! Dit strijkijzer is ontworpen met een keramische zoolplaat die ervoor zorgt dat je kleding niet beschadigd raakt tijdens het strijken. Daarnaast is het strijkijzer ook draadloos, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het snoer en gemakkelijk kunt bewegen tijdens het strijken.

Het Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood heeft een vermogen van 2200 W en kan tot wel 400 milliliter water bevatten. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk je kleding kunt strijken zonder dat je het strijkijzer vaak hoeft bij te vullen. Het strijkijzer heeft ook verschillende stoomstanden, waardoor je zelf kunt kiezen welke manier van strijken het beste bij jou past. Zo kun je zowel droog als nat strijken, en zelfs een spuitfunctie gebruiken voor extra gemak.

Een ander groot voordeel van dit strijkijzer is dat het compact is en gemakkelijk op te bergen. Het ontwerp is ook erg ergonomisch, waardoor je het strijkijzer gemakkelijk kunt vasthouden en gebruiken. Het is ook veilig in gebruik, dankzij de keramische zoolplaat die ervoor zorgt dat je je handen niet brandt tijdens het strijken.

Vanuit mijn perspectief als specialist in Steam iron, kan ik zeggen dat dit strijkijzer echt een geweldige keuze is voor mensen die snel en efficiënt willen strijken zonder teveel gedoe. Het is ook een geweldige optie voor mensen die zich zorgen maken over de veiligheid tijdens het strijken. Het enige nadeel is dat het draadloze ontwerp betekent dat je het strijkijzer moet opladen voordat je het kunt gebruiken. Maar over het algemeen is het een geweldige investering voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogstaand strijkijzer.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Philips GC4541/20 blauw, wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips GC4541/20 blauw, wit

 • list plusDeze droogstrijkijzer heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusHet heeft een aantrekkelijk uiterlijk.
 • list plusDeze droogstrijkijzer is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Philips GC4541/20 blauw, wit

 • list plusHet is redelijk zwaar.
 • list plusHet water raakt relatief snel op bij deze droogstrijkijzer.
 • list plusDe draaischijf met strijkstanden is gevoelig.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

Snel en efficiënt kreukvrije was, dat lukt zeker met de Philips GC4541/20 Azur. Dankzij ons innovatieve design worden de kalkdeeltjes eenvoudig afgebroken en worden ze automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan gemakkelijk in minder dan 15 seconden worden weggespoeld en dit zorgt voor geweldige resultaten op de lange termijn. Let op: Philips vindt het erg belangrijk dat jij een goed werkend product in huis haalt. Om deze reden worden de kledingstomers regelmatig voor de verzending getest. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het waterreservoir er gebruikt uit kan zien. Maar door het testen van de kledingstomer wordt de kwaliteit van jouw product gewaarborgd! Belangrijkste kenmerken van de Philips GC4541/20: Stoomstoot tot 200g Dringt dieper door in stoffen om hardnekkige kreuken eenvoudig te verwijderen. 2400W voor snelle opwarming Zorgt voor een snelle opwarming en krachtige prestaties zodat je snel klaar bent met strijken. Continue stoom tot 45 g/min. Sterke en consistente stoomproductie waardoor meer stoom in stof doordringt om kreuken sneller te verwijderen. Snelle kalkverwijdering Snelle kalkverwijdering voor een eenvoudige reiniging van jouw strijkijzer en langdurige stoomprestaties. SteamGlide Plus-zoolplaat Onze exclusieve SteamGlide Plus-zoolplaat levert geweldige strijkprestaties voor alle soorten stof. Niet-klevend, krasbestendig en eenvoudig schoon te houden. Overige kenmerken: Sneller strijken en krachtige prestaties Stoomstoot tot 200 g verwijdert moeiteloos de meest hardnekkige kreuken 2400W voor snelle opwarming en krachtige uitvoering Stoomproductie tot 45 g/min voor snellere strijkresultaten Comfortabel strijken Snelle-kalkverwijderingssysteem voor een eenvoudige reiniging van uw strijkijzer Soepel glijden over alle stoffen SteamGlide Plus-zoolplaat voor gemakkelijk strijken van alle stoffen Specificaties: Snelle kreukverwijdering Continue stoom: 45 g/min Vermogen: 2400 W Stoomstoot: 200 g Verticale stoom Voltage: 240 volt Sproeit water Gebruiksvriendelijk Glijprestaties zoolplaat: 3 sterren Naam zoolplaat: SteamGlide Plus Druppelstop Netsnoerlengte: 2 m Krasbestendige zoolplaat: 4 sterren Geschikt voor kraanwater Kalkbeheer Schoonmaken en ontkalken: Snelle kalkverwijdering Afmetingen en gewicht Afmetingen verpakking (b x h x d): 13,7 x 16,7 x 33,2 cm Productafmetingen (b x h x d): 12,88 x 15,33 x 31,95 cm Totale gewicht inclusief verpakking: 1,791 kg Gewicht van strijkijzer: 1,552 kg Gewicht van strijkijzer + voet: 1,569 kg Garantie 2 jaar wereldwijde garantie Milieuvriendelijke efficiëntie Verpakking van het product: 100% recyclebaar Gebruiksaanwijzing: 100% gerecycled papier

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Beste Stoomstrijkijzer voor snel strijken: Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw

 • list plusDoor de goede stoomstoot van het Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw is het strijken makkelijker te doen.
 • list plusHet Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw heeft een continu stoomafgifte, waardoor je weinig tijd kwijt bent met het strijken.
 • list plusDoor de soepele strijkzool (Durilium Airglide) van het Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw is het strijken sneller te doen.

Nadelen Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw

 • list plusHet Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw heeft een kort snoer (2 meter), waardoor je minder bewegingsvrijheid hebt.
 • list plusHet Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw heeft een beperkt waterreservoir, waardoor het minder geschikt is voor grotere gezinnen.
 • list plusDe lange afkoelperiode van het Tefal Easy

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Het Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer is een echte aanrader voor iedereen die graag snel en makkelijk strijkt. Dankzij de continue stoomproductie van 45 gram per minuut en de stoomstoot van 220 gram per minuut, strijk je zelfs de meest hardnekkige kreukels eenvoudig glad. De Tefal Durilium Airglide Technology strijkzool zorgt ervoor dat het strijkijzer moeiteloos over je kleding glijdt en biedt het beste glijvermogen in zijn klasse.

Een ander voordeel van dit stoomstrijkijzer is de thermostaat die regelbaar is. Hierdoor kun je de juiste temperatuur instellen voor elk type stof. Ook is de stoomafgifte regelbaar, zodat je precies de juiste hoeveelheid stoom kunt gebruiken. Het precisiepunt in de tip van de strijkzool is handig voor het strijken van moeilijk bereikbare plekken en de keuzeprogramma's zorgen ervoor dat je altijd de juiste instellingen gebruikt.

Het vermogen van 2500 Watt zorgt ervoor dat het strijkijzer snel opgewarmd is en je direct aan de slag kunt. Het materiaal van de zool is keramiek en dit zorgt ervoor dat het strijkijzer duurzaam is en lang mee gaat.

Wat dit stoomstrijkijzer echt onderscheidt van andere strijkijzers is het feit dat het zo snel opwarmt en dat het zo gemakkelijk over je kleding glijdt. Dit maakt het strijken een stuk sneller en leuker. Het enige nadeel is dat het strijkijzer vrij zwaar is, maar dit is niet echt een probleem als je het strijkijzer op een strijkplank gebruikt.

Al met al is het Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer een echte aanrader voor iedereen die snel en gemakkelijk wil strijken. Het strijkijzer is duurzaam, gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je kleding er altijd netjes uitziet!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stoomstrijkijzers. Er zijn namelijk 591 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!