De Bestenu Stoomstrijkijzer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/29/2020


Strijken is een klus die niemand leuk vindt. Een goed stoomstrijkijzer maakt de klus niet leuker maar wel sneller en eenvoudiger. Lees hieronder waar je op let bij aankoop van een de beste stoomstrijkijzer.

Wat is het verschil tussen een stoomstrijkijzer en stoomgenerator?

hide product content

In het kort: een stoomgenerator produceert meer stoom waardoor het strijken makkelijker en sneller gaat. Gemiddeld produceert een goede stoomgenerator stoomstoten tot wel 460 g/m. Een stoomstrijkijzer produceert stoomstoten van ongeveer 250 g/m. Daarnaast is het waterreservoir van een stoomgenerator veel ruimer waardoor je deze niet continue hoeft bij te vullen.

Een stoomgenerator is ideaal voor als je veel en regelmatig strijkt. Daarentegen is een stoomgenerator geen klein apparaat. Hij neemt veel ruimte in beslag. Het duurt ook langer om een stoomgenerator op te warmen en hij weegt meer dan een stoomstrijkijzer.

Een stoomstrijkijzer is ideaal voor als je niet elke dag strijkt. Je bergt deze gemakkelijk op en binnen een halve minuut is deze warm.

Hoe moet je strijken met een stoomstrijkijzer?

hide product content

Controleer het strijkvoorschrift in je kleding en verwarm het strijkijzer voor. Zorg dat er voldoende water in het reservoir zit. De beste resultaten bereik je als je wasgoed vochtig is: daarom gebruik je stoom. Gebruik daarentegen niet teveel stoom, want je kunt niet strijken als je wasgoed nat is. Zitten er hardnekkige kreukels in je kleding? Gebruik dan een stoomstoot.

Heb je kleding met opdrukken of pailletten, strijk dan de binnenkant. De manier waarop je je wasgoed droogt, bepaalt ook hoe gemakkelijk je strijkklus is. Gebruik je een wasdroger, zorg dan dat je je was erop tijd uithaalt. Als je wasgoed te lang in de droger heeft gezeten, veroorzaakt dit hardnekkige kreukels.

Kreukels voorkom je door je wasgoed op lage temperatuur te drogen in de wasdroger. Beter nog is het laten drogen van je kleding aan de waslijn. Je klopt eerst je wasgoed uit, en vervolgens hang je het op. Zorg ervoor dat het zwaarste gedeelte van je kleding onderaan hangt.

Je kleding ophangen in de badkamer is ook een goed idee: door het rondhangende stoom na het nemen van een douche, verdwijnen de kreukels meestal zelf.

Hoe ontkalk ik een stoomstrijkijzer?

hide product content

Door je stoomstrijkijzer regelmatig te ontkalken voorkom je veel problemen. Kalk voorkomen is zelfs nog beter dan het achteraf moeten verwijderen. Je voorkomt kalk door elke twee weken even je strijkijzer door te spoelen met water.

Elke maand ontkalk je je strijkijzer. Als je in een hardwater omgeving woont, doe je dit vaker. Hoe je je strijkijzer ontkalkt hangt af van welk merk en model je hebt. Op sommige strijkijzers zit een speciale reinigingsknop: dit wordt ook wel zelfreiniging genoemd.

Bij sommige stoomstrijkijzers haal je het verwarmingselement eruit en zet je dit een tijdje in azijn. Weer andere strijkijzers werken met antikalkstaafjes.

Welk water moet ik gebruiken voor mijn stoomstrijkijzer?

hide product content

Je gebruikt gedemineraliseerd of gedestilleerd water in je strijkijzer. Dit water bevat geen kalk meer en is daardoor beter voor de onderdelen van je strijkijzer.

Welk stoomstrijkijzer is ideaal voor mij?

hide product content

Welk stoomstrijkijzer ideaal is voor jou hangt af van jouw omstandigheden. Als je veel en bovendien regelmatig strijkt, dan wil je deze klus zo gemakkelijk mogelijk maken voor jezelf. Als je alleen af en toe een keertje strijkt, dan maakt het niet zoveel uit wat voor strijkijzer je hebt, zo lang deze het maar goed doet.

Als je veel strijkt, let dan op het gewicht van het strijkijzer. Je wilt geen pijn in je pols krijgen door een zwaar strijkijzer. Deze moet fijn in de hand liggen en licht van gewicht zijn. Let ook op de hoeveelheid stoom die het stoomstrijkijzer produceert. Hoe meer stoom deze produceert en hoe krachtig deze is, hoe sneller je door je strijk heen bent.

Daarnaast helpt een hoge stoomproductie bij hardnekkige kreukels.

Hoe heet wordt een strijkijzer?

hide product content

De laagste temperatuur wordt vaak weergegeven door één stip: 110C graden. Twee stippen komt overeen met 150C graden en drie stippen staat gelijk aan 200C graden. Zorg ervoor dat je op de juiste temperatuur strijkt. Je vindt de richtlijnen voor de strijktemperaturen altijd in het label.

Hoe komt deze super Stoomstrijkijzer ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Stoomstrijkijzer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Stoomstrijkijzers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Stoomstrijkijzers die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Stoomstrijkijzers het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Stoomstrijkijzers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Stoomstrijkijzers

De beste Stoomstrijkijzers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Braun TexStyle 3 SI3030PU is een krachtige basisstrijkijzer voor alle strijkklussen. Met een continue stoomproductie van 45 gram per minuut verdwijnen de meeste kreukels uit de kleding. Kom je een kreukel tegen die niet eenvoudig verdwijnt? Gebruik dan de stoomstoot van 140 gram per minuut. In minder dan een minuut is dit strijkijzer warm en klaar voor gebruik. Handig, strijk je nog even snel dat shirtje wat je vanavond wilt dragen. Wanneer je regelmatig overhemden strijkt, is dit strijkijzer ook geschikt. Stoom komt namelijk tot in de punt van het strijkijzer, wat een voordeel is wanneer je boorden en ruimtes rondom knopen moet strijken.

1. Braun TexStyle 3 SI3030PU


Product informatiePlus or Show more

Met de Philips Azur GC4556/20 verwijder je moeiteloos de meest hardnekkige kreuken. Daarnaast heeft dit stoomstrijkijzer een snel kalverwijderingssysteem zodat je strijkijzer eenvoudig wordt gereinigd. Hoe werkt dit? De kalkdeeltjes worden afgebroken en automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan gemakkelijk in minder dan 15 seconden worden weggespoeld. Dit zorgt voor geweldige resultaten op lange termijn. De belangrijkste kenmerken van dit Philips Azur stoomstrijkijzer Pluspunten ✅ Ingebouwd kalkverwijderingssysteem voor eenvoudige reiniging van je strijkbout in 15 seconden ✅ Geschikt voor kraanwater ✅ Stoomstoot tot 220 g verwijdert moeiteloos de meest hardnekkige kreuken ✅ 2500 W voor snelle opwarming en krachtige stoom Minpunten ❌ Dit strijkijzer heeft geen OptimalTemp, dus moet je zelf de temperatuur instellen ❌ Met dit strijkijzer kun je niet verticaal stomen ❌ Zonder extra grote vulopening Eigenschappen Philips Azur GC4556/20 Steam Iron Stoomstoot tot 220 gram om hardnekkige kreuken eenvoudig te verwijderen Continue stoomproductie tot 50 g/min geeft je de perfecte hoeveelheid stoom om alle kreuken efficiënt te verwijderen De Quick Calc Release heeft een reservoir dat eenvoudig kan worden verwijderd en geleegd in minder dan 15 seconden voor langdurige stoomprestaties Snelle kalkverwijdering voor een eenvoudige reiniging van uw strijkijzer en langdurige stoomprestaties De SteamGlide Plus zoolplaat is een van de betere Philips-zoolplaten voor je stoomstrijkijzer: bijzonder krasbestendig, soepel glijdend en makkelijk schoon te maken 2500 W zorgt voor een snelle opwarming en krachtige prestaties zodat je snel klaar bent met strijken Technische specificaties Philips Azur Stoomstrijkijzer GC4556/20 Voor alle strijkbare stoffen Continue stoom: 50 g/min Vermogen: 2500 W Gebruiksklaar: 2 min. Stoomstoot: 220 g Voltage: 240 volt Sproeit water Glijprestaties zoolplaat: 3 sterren Naam zoolplaat: SteamGlide Geïntegreerd stopcontact Netsnoerlengte: 2 m Selecteer het stoomniveau op het handvat Krasbestendige zoolplaat: 4/5 sterren ⭐⭐⭐⭐ Geschikt voor kraanwater Druppelstop Schoonmaken en ontkalken: Snelle kalkverwijdering Gewicht van strijkijzer: 1,552 kg Gewicht van strijkijzer + voet: 1,569 kg

2. Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer


Product informatiePlus or Show more

Met de Philips GC1742/40 EasySpeed strijkijzer strijk je nog gemakkelijker en effectiever. Het strijkijzer produceert een grote hoeveelheid stoom waarmee hardnekkige kreukels worden verwijderd, heeft een niet-plakkende zoolplaat zodat het makkelijk over alle stoffen glijdt, en een Calc Clean-functie voor langdurig goede prestaties. Belangrijkste kenmerken Calc Clean-schuifknop voor duurzame stoomprestaties en een langere levensduur van je strijkbout Waterreservoir van 220 ml voor lange strijkbeurten Grotere zoolplaat voor meer in één keer Triple Precision-voorkant om bij de lastigste plekjes te komen Bredere opening voor eenvoudig bijvullen Niet-plakkende zoolplaat glijdt soepel over alle stoffen Een geïntegreerde watersproeier maakt het textiel gelijkmatig vochtig Een stoomstoot tot 90 g om de hardnekkigste kreuken te verwijderen Continue stoom tot 25 g/min. voor optimaal verwijderen van kreuken Vermogen tot 2000 W voor constant hoge stoomproductie 4 stoominstellingen voor betere strijkresultaten op diverse materialen

3. Philips EasySpeed GC1742/40 - Strijkijzer - Rood


Product informatiePlus or Show more

Met de Philips Azur GC4567/80 verwijder je moeiteloos de meest hardnekkige kreuken. Daarnaast heeft dit stoomstrijkijzer een snelle kalverwijderingssysteem zodat je strijkijzer eenvoudig wordt gereinigd. Hoe werkt dit? De kalkdeeltjes worden eenvoudig afgebroken en automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan gemakkelijk in minder dan 15 seconden worden weggespoeld. Dit zorgt voor geweldige resultaten op lange termijn. Philips Azur GC4567/80: Voordelen Snelle kalkverwijderingssysteem voor eenvoudige reiniging van je strijkijzer. Stoomstoot tot 200g verwijdert moeiteloos de meest hardnekkige kreuken. Belangrijkste kenmerken Philips Azur GC4567/80: Continue stoom tot 50 g/min Sterke en consistente stoomproductie waardoor meer stoom in de stof doordringt om kreuken sneller te verwijderen. Quick Calc Release in 15 sec De verbeterde stoomgenerator verzamelt tot 5x meer kalk in de houder. Met Quick Calc Release kan de houder eenvoudig worden verwijderd en geleegd in minder dan 15 seconden voor langdurige stoomprestaties, keer op keer. Snelle kalkverwijdering Snelle kalkverwijdering voor een eenvoudige reiniging van je strijkijzer en langdurige stoomprestaties. SteamGlide-zoolplaat De SteamGlide is de beste Philips-zoolplaat voor je stoomstrijkijzer: bijzonder krasbestendig, soepel glijdend en zeer eenvoudig schoon te maken. 2600W voor snelle opwarming Zorgt voor een snelle opwarming en krachtige prestaties zodat u snel klaar bent met strijken. Stoomstoot tot 250g Dringt dieper door in stoffen om hardnekkige kreuken eenvoudig te verwijderen. Specificaties Technologie • Voor alle strijkbare stoffen Snelle kreukverwijdering • Continue stoom: 50 g/min • Vermogen: 2600 W • Gebruiksklaar: 2 min. • Stoomstoot: 250 g • Voltage: 240 volt • Sproeit water Gebruiksvriendelijk • Glijprestaties zoolplaat: 3 sterren • Naam zoolplaat: SteamGlide • Geïntegreerd stopcontact • Netsnoerlengte: 2 m • Selecteer het stoomniveau op het handvat • Krasbestendige zoolplaat: 4 sterren • Geschikt voor kraanwater • Druppelstop Kalkbeheer • Schoonmaken en ontkalken: Snelle kalkverwijdering

4. Philips GC4567/80 - Stoomstrijkijzer


Product informatiePlus or Show more

De Tefal Easygliss Plus FV5735 is een eenvoudig strijkijzer die krachtig genoeg is om de meeste kledingstukken glad te strijken. Dat komt door de continue stoomproductie van 45 gram per minuut. Gaat een kreukel niet weg? Gebruik dan de stoomstoot. De stoomkracht schiet dan tijdelijk omhoog naar 195 gram per minuut. Door het precisiepunt in de tip van de strijkzool, pak je gemakkelijk de moeilijk bereikbare plekken zoals kragen en rondom knopen mee. Kies de juiste temperatuur- en stoominstelling aan de hand van ingestelde keuzeprogramma's. Handig, dan weet je zeker dat je niet te heet strijkt om brandplekken te voorkomen.

5. Tefal Easygliss Plus FV5735


Product informatiePlus or Show more

De Tefal FV1845 Maestro 2 is een eenvoudige stoomstrijkijzer die je gebruikt voor de dagelijkse strijkklussen. Met de stoomproductie van 35 gram per minuut strijk je de meeste kreukels glad. Kom je een kreukel tegen die er niet meteen uit gaat? Gebruik dan de stoomstoot. Deze zorgt namelijk voor een tijdelijke stroomproductie van 115 gram per minuut. De stoom komt tot in de punt van de strijkzool. Dit maakt het strijken van overhemden een stuk gemakkelijker. Daarnaast gebruik je dit strijkijzer ook verticaal om zo de gordijnen te stomen of een colbertje op te frissen. Ontkalk het strijkijzer regelmatig met de hand om ervoor te zorgen dat het strijkijzer zo lang mogelijk meegaat.

6. Tefal Maestro 2 FV1845


Product informatiePlus or Show more

De Tefal FV3970 Easygliss is een basisstrijkijzer dat voorkomt dat er watervlekken ontstaan op jouw favoriete kleding. Als je op een lage temperatuur strijkt, komt het soms voor dat de stoom verandert in waterdruppels en zo vlekken achterlaat. Door de druppelstop is het niet nodig daar bij dit stoomstrijkijzer bang voor te zijn. Stoom komt tot in de punt van het strijkijzer. Dit maakt het strijken van boorden of ruimtes tussen knopen een stuk gemakkelijker. Fijn, als je regelmatig overhemden strijkt. Hardnekkige kreukels strijk je glad met de stoomstoot van 150 per minuut. Ben je klaar met strijken maar vergeet je het strijkijzer uit te zetten? Geen paniek. Na 8 minuten schakelt het strijkijzer automatisch uit.

7. Tefal FV3970 Easygliss


Product informatiePlus or Show more

Stoomprestaties, gegarandeerd Met ons verbeterde Quick Calc Release-systeem Dankzij ons innovatieve design worden de kalkdeeltjes eenvoudig afgebroken en worden ze automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan gemakkelijk in minder dan 15 seconden worden weggespoeld en dit zorgt voor geweldige resultaten op de lange termijn. Sneller strijken en krachtige prestaties • De stoomstoot van tot 230 g verwijdert moeiteloos de meest hardnekkige kreuken • 2600 W voor snelle opwarming en krachtige uitvoering • Stoomproductie tot 50 g/min voor de gladste strijkresultaten Comfortabel strijken • Quick Calc Release in 15 sec. voor langdurige stoomprestaties Ontkalken • Snelle-kalkverwijderingssysteem voor een eenvoudige reiniging van uw strijkijzer Soepel glijden over alle stoffen • De SteamGlide-zoolplaat is een Philips-zoolplaat van topkwaliteit 50 g/min continue stoom Stoomstoot 230 g SteamGlide-zoolplaat Technische detailsKenmerken Soort: Stoomstrijkijzer Zoolplaat materiaal/coating: SteamGlide-zoolplaat Snoerlengte: 2 m Steam boost performance: 230 g/min Automatisch uitschakelen: Ja Kleur van het product: Violet Stoomstoot functie: Ja Continu stoom uitvoering: 50 g/min Verticale stoomfunctie: Ja Draadloos: Nee Ontworpen voor reizen: Nee Zelfreinigend: Ja Continue stoom: Ja Anti-druppelfunctie: Ja Geschikt voor kraanwater: Ja Veilig voor alle stoffen: Ja Gebruikershandleiding: Ja Energie Vermogen: 2600 W AC invoer voltage: 240 Ergonomie Lengte snoer: 2 m

8. Philips Azur GC4563/30 - Stoomstrijkijzer - Donkerpaars


Product informatiePlus or Show more

Strijken is niet iedereens favoriete bezigheid, maar met het juiste strijkijzer wordt het al een stuk makkelijker en sneller. Het Tristar ST-8300 Stoomstrijkijzer is een lichtgewicht en krachtig strijkijzer met een keramische zool voor een optimaal kreukvrij resultaat. Dankzij het vermogen van 2000 Watt is het stoomstrijkijzer zeer snel opgewarmd en met de traploze temperatuurregeling kies je altijd de juiste temperatuur. Continue stoomdruk Het Tristar ST-8300 Stoomstrijkijzer geeft een continue stoomproductie van 16 g/min zodat je kreukels makkelijk glad strijkt. Heb je toch een hardnekkige vouw in je kleding? Gebruik dan de handige stoomstoot om even wat extra stoomkracht te verkrijgen. Het reservoir heeft een inhoud van 210 ml waarmee je gemakkelijk een volle wasmand wegstrijkt. Duurzame keramische zool voor extra gebruiksgemak De extra gladde keramische zool warmt snel op en met de traploze temperatuurregeling selecteer je de optimale temperatuur voor het kledingstuk dat je wilt strijken. Tijdens het strijken zorgt de zelfreinigingsfunctie ervoor dat kleine kalkdeeltje uit het water verwijderd worden zodat je stoomstrijkijzer optimaal blijft werken. Dankzij de snoer van 1.9 meter heb je veel bewegingsruimte en het strijkijzer kan ook verticaal stomen om even snel delicate kleding op te frissen. Wat vind je in de doos: Tristar Stoomstrijkijzer, handleiding Redenen om voor het Tristar ST-8300 Stoomstrijkijzer te kiezen: Lichtgewicht en krachtig stoomstrijkijzer voor optimale kreukvrije resultaten Zeer snel opgewarmd dankzij het krachtige 2000 Watt vermogen Continue stoomproductie van 16 g/min en handige stoomstootfunctie Extra gladde keramische zool met optimale ontworpen stoomopeningen voor een glad resultaat De zelfreinigingsfunctie verwijderd kalkdeeltjes uit het water voor een lange levensduur

9. Tristar ST-8300 - Strijkijzer - Keramische strijkzool


Product informatiePlus or Show more

Een stoomstrijkijzer neem je niet zomaar even mee op vakantie, maar je wilt op locatie natuurlijk wel gladgestreken kleding dragen. Het compacte reisstrijkijzer van Esperanza, is precies hiervoor gemaakt. Dit strijkijzer kun je makkelijk meenemen op reis, zodat je voor je uit eten gaat nog gewoon je blouse of jurk kunt strijken. De compactheid van dit model doet niet onder voor de kwaliteit. Het is een krachtig droogstrijkijzer die ervoor zorgt dat je snel en makkelijk door je strijkgoed heen komt, zowel thuis als op vakantie. Hoogte: 10 cm Breedte: 10,50 cm Lengte: 24,50 cm Zool: 10,30 cm x 19,50 cm Gewicht: 541 g Lengte van het netsnoer: ok. 140 cm Vermogen: max 1200W, 220-240V ~ 50-60Hz

10. Esperanza - Reisstrijkijzer


Artikelen gerelateerd aan Stoomstrijkijzers


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stoomstrijkijzers. Er zijn namelijk 194 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Stoomstrijkijzer kopen.