Wat is de beste Wasdroger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Wasdroger is een lastige opdracht. Wat is de beste Wasdroger van 2023? Na het testen van 126 Wasdrogers kwam de ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer als beste getest uit onze Wasdroger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wasdrogers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wasdrogers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Wasdroger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Wasdrogers

1Score: 9.7
ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer
Beste wasdroger
ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer
ASKO
2Score: 9.7
LG DLEX8900B
LG DLEX8900B
LG
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Amana 6.5-Cubic-Foot Electric Dryer
Amana 6.5-Cubic-Foot Electric Dryer
Amana
4Score: 9.5
Bosch Serie 6 WTWH7660
Bosch Serie 6 WTWH7660
Bosch
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Beko DTGV7000W
Betaalbaar en geweldig voor compacte ruimtes
Beko DTGV7000W
Beko
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Samsung DVE52A5500W/A3
Samsung DVE52A5500W/A3
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Whirlpool Profile 7.4-Cubic-Foot Smart Electric
Whirlpool Profile 7.4-Cubic-Foot Smart Electric
Whirlpool
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump
Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump
Asko
9Score: 9
Miele TSH783WP
Miele TSH783WP
Miele
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
LG DLHC1455W
LG DLHC1455W
LG
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wasdroger Koopgids

Met een fijne droger gaat de was doen een stuk sneller. Er zijn ontzettend veel wasdrogers op de markt. Welke is goed en hoe kies je de beste wasdroger? Je leest het in deze koopgids.

Hoe werkt een wasdroger?

Als je een wasmachine gebruikt, lukt het waarschijnlijk ook met een wasdroger. Deze twee machines hebben namelijk een erg vergelijkbare bediening. Je vult de trommel, selecteert een programma en zet de wasdroger aan. Nadat de machine het programma doorlopen heeft is je was droog!

Let wel op de aansluitingen die een wasdroger nodig heeft. Alle wasdrogers moeten worden aangesloten op een waterafvoer, maar sommige modellen ook op een luchtafvoer. Let bij de aankoop dus op welke afvoer(en) jij nodig hebt.

 

Hoe lang gaat een wasdroger mee?

De levensduur van een wasdroger verschilt nogal per merk. Op de meeste wasdrogers zit 2 jaar garantie, maar ze gaan -met uitzondering van een ongelukje of defect- toch minstens een jaar of 8 mee. Hoe lang een wasdroger mee gaat is ook sterk afhankelijk van hoeveel de machine gebruikt wordt.

De levensduur van wasdrogers wordt dan ook wel uitgedrukt in aantal droogbeurten. Het totaal aantal droogbeurten ligt gemiddeld tussen de 1500 en 5000. Bij een merk als LG wordt het droogbeurten aantal op 2000 geschat, terwijl Miele wasdrogers veel langer mee gaan: wel 5000 droogbeurten. Zo groot kunnen de verschillen tussen merken zijn.

Als het aantal droogbeurten je niet zo veel zegt, kun je de levensduur met een rekensommetje concreet maken. Je zet met een som het aantal droogbeurten om in jaren.

Deel het totaal aantal verwachte droogbeurten door het aantal keer per week dat jij de droger gebruikt. De uitkomst daarvan deel je door 52. Om een Miele wasmachine als voorbeeld te nemen: 5000 droogbeurten gedeeld door 3 keer drogen per week = 1666. 1666 gedeeld door 52 (weken in een jaar) komt uit op een levensduur van wel 32 jaar!

Welke soorten wasdrogers zijn er?

De ene wasdroger is de ander niet, en zo zijn er 3 verschillende soorten wasdrogers. Per soort zitten de techniek en aansluitingen net even anders in elkaar, waardoor elke soort weer andere voor- en nadelen heeft. Je hebt de luchtafvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger.

De luchtafvoerdroger blaast warme lucht door de was heen en laat die via de luchtafvoer weer naar buiten lopen. Warme, vochtige lucht wordt dus afgevoerd en je eindigt met droge was. Door de hoge temperatuur is dit een snel droogsysteem, maar het nadeel is dat je een aparte luchtafvoer aan moet sluiten.

De condensdroger heeft een verwarmingselement die de lucht in de trommel verwarmt. Het vocht dat uit de was in de lucht terecht komt wordt opgevangen in een opvangbak. Bij sommige condens wasdrogers kan je een speciale afvoerslang aansluiten. Voordeel is dus dat je geen luchtafvoer nodig hebt, maar de condensbak moet wel regelmatig geleegd worden.

Ten slotte is er het systeem van de waterpompdroger. Dit lijkt op een condensdroger, maar is energiezuiniger. Deze wasdroger gebruikt een compressor en een koelmiddel om het vocht uit de was te krijgen. Tijdens dit proces wordt lucht hergebruikt. Andere soorten drogers doen dit niet. Het duurt wat langer voor je was droog is, maar dit systeem bespaart wél de meeste energie.

Wat kost een wasdroger?

De prijs van een wasdroger varieert nogal. Voor €300 heb je al een goedkope wasdroger, maar de duurdere modellen lopen op tot een prijs van zo'n €800. De prijs hangt vooral af van het merk, de kwaliteit en luxe extra functies. Een wasdroger van gemiddelde kwaliteit met prima beoordelingen kost tussen de €400 en €500.

De soort wasdroger heeft geen merkbare invloed op de prijs. De ene technologie is niet duurder dan de ander. Luxe extra's voegen wel toe aan de prijs. Zo zijn er wasdrogers die erg energiezuinig zijn, slijtage verminderen, veel droogprogramma's hebben en bijvoorbeeld een luxe display hebben.

Waar let je op als je een wasdroger koopt?

Om tot de beste keuze voor een wasdroger te komen zijn er wat punten waar je op let. Het merk is daar één van. Het kan per model enigszins verschillen hoe goed de wasdroger presteert, maar machines van bijvoorbeeld Miele zijn kwalitatief sterker dan een budget merk.

Houd rekening met de afvoer(en) die de wasdroger nodig heeft. Bepaalde soorten wasdrogers hebben naast een waterafvoer ook een luchtafvoer nodig. Het is dan wel zo handig als je daar in huis de mogelijkheid voor hebt.

Heb je een groot huishouden met veel was? Dan zal een wasdroger met een grotere inhoud beter bij jouw gezinssituatie passen. Als je met minder personen bent zal een kleine wasdroger voldoende zijn.

Aan het energielabel en eventuele energiebesparende eigenschappen zie je hoe zuinig de wasdroger is. Een model dat veel energie verbruikt zal meer stroom kosten en is minder milieuvriendelijk.

De beste merken voor een wasdroger

Er zijn tussen merken wasdrogers best wat kwaliteitsverschillen. Handig dus om te weten welke de beste zijn!

Speelt geld geen rol bij jouw keuze? Wasdrogers van Miele hebben over het algemeen de beste levensduur en gaan dus het langst mee. Dit zijn ook meteen wasdrogers tot de duurste modellen behoren.

Wasdrogers van Samsung zijn ontzettend goed beoordeeld door consumenten en kennen ook een goede levensverwachting. Ze zijn iets duurder dan een middenmoot wasdroger, maar een flink stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Miele. De technologie is fijn en de kwaliteit is goed.

Ook Bosch produceert wasdrogers van sterke kwaliteit, waar je lange tijd mee vooruit kan. De prijzen van de modellen variëren onderling tussen de middenmoot en duurdere wasdrogers. De reviews van gebruikers liegen er niet om: dit zijn fijne machines!

De goedkoopste wasdrogers die goed uit testen en reviews komen zijn van het merk AEG. Ze hebben geen super lage bodemprijzen, maar zijn het meest betaalbaar. De prijs ligt vaak net onder of net boven de prijs voor een gemiddelde wasdroger.

hero illustration

Hoe testen we Wasdrogers?

Om de beste Wasdroger te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wasdroger-test hebben we 126 Wasdrogers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Wasdroger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Wasdroger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Wasdroger-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Wasdroger in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 126 Wasdrogers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Wasdrogers in een handige lijst

1. Beste wasdroger: ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer

Loading ...

Voordelen ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer

 • list plusDankzij de warmtepomptechnologie wordt hete lucht hergebruikt, wat zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend is.
 • list plusDe grote capaciteit van 8kg is perfect voor het drogen van familiegrote ladingen, wat tijd bespaart.
 • list plusHet vrijstaande ontwerp met omkeerbare deur biedt flexibele plaatsingsmogelijkheden.

Nadelen ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer

 • list plusHet heeft een hoger prijspunt in vergelijking met sommige concurrenten.
 • list plusHet wordt alleen geleverd met een garantie van 5 jaar, terwijl sommige concurrenten langere garanties bieden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.91
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.3
De ASKO T608HX.S.UK Warmtepompdroger is een toonaangevende droger met uitstekende functies en energie-efficiëntie. Met zijn warmtepomptechnologie hergebruikt hij warme lucht en verbruikt hij slechts 0,24 kWh/kilo wasgoed, waardoor hij zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is. De grote capaciteit van 8 kg is perfect voor het drogen van grote ladingen, waardoor waardevolle tijd wordt bespaard. Het vrijstaande ontwerp met een omkeerbare deur biedt flexibele plaatsingsmogelijkheden, terwijl de roestvrijstalen afwerking een strakke touch toevoegt.

Volgens een recensie van Euronics biedt de ASKO T608HX.S.UK Warmtepompdroger 18 unieke programma's, waaronder opties voor verschillende soorten stoffen en een stoomprogramma tegen kreuken. De Sensi Dry-technologie voorkomt overdrogen en slijtage aan kleding, terwijl de Steam Refresh-functie geurtjes verwijdert. Het Multi Filter-systeem houdt pluisjes binnenin het apparaat, wat resulteert in een langere levensduur van de machine en kortere cyclus tijden.

De ASKO T608HX.S.UK Warmtepompdroger is uitgeroepen tot de beste algemene droger door Good Housekeeping. Het wordt geprezen om zijn efficiëntie, veelzijdigheid en geschiktheid voor drukke gezinnen. Een recensent van Euronics zegt: "Al met al is deze ASKO warmtepompdroger efficiënt, veelzijdig en ontworpen voor de behoeften van drukke gezinnen."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de ASKO T608HX.S.UK Warmtepompdroger op door zijn warmtepomptechnologie, grote capaciteit en energie-efficiëntie. Het wordt beschouwd als een van de best beoordeelde drogers samen met de Miele TEL785WP EcoSpeed & Steam 9kg. De ASKO T608HX.S.UK Warmtepompdroger heeft een trommelcapaciteit van 8 kg, een energieklasse van A+++ en wordt geleverd met 5 jaar garantie. De Miele TEL785WP EcoSpeed & Steam 9kg daarentegen biedt een grotere trommelcapaciteit van 9 kg, 12 programma's en 2 jaar garantie.

Al met al is de ASKO T608HX.S.UK Warmtepompdroger een hoogwaardig en efficiënt apparaat dat geweldige functies biedt voor drukke gezinnen. Zijn warmtepomptechnologie, grote capaciteit en energie-efficiëntie maken het een uitstekende keuze op de markt. Hoewel het tegen een hogere prijs verkrijgbaar is, biedt het uitstekende waar voor uw geld met zijn duurzaamheid op lange termijn en kosteneffectieve werking.

Verkrijgbaar bij:

2. LG DLEX8900B

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG DLEX8900B

 • list plusIndrukwekkende droogprestaties
 • list plusGrote capaciteit
 • list plusSlimme functies en mogelijkheid tot bediening op afstand

Nadelen LG DLEX8900B

 • list plusVereist assistentie voor installatie vanwege de grootte
 • list plusWaterinlaat voor stoomcycli kan extra installatie vereisen
 • list plusVereist een afvoerslang voor gebruik

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
10
De LG DLEX8900B is een supergrote condensdroger, waardoor het een uitstekende keuze is voor gezinnen met veel wasgoed. Het heeft een enorme capaciteit en biedt efficiënte droogprestaties, zodat je kleding droog en klaar om te dragen uit de droger komt. Volgens Trusted Reviews heeft deze droger eenvoudige bediening, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. Het heeft ook een stoomverfrissingsfunctie en meerdere droogprogramma's, zodat je het droogproces kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Een van de opvallende kenmerken van de LG DLEX8900B is de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen via de LG ThinQ-app. Met deze app kun je de droger op afstand bedienen en heb je toegang tot gespecialiseerde droogcycli. Het stuurt zelfs meldingen wanneer het droogproces is voltooid, zodat je op de hoogte blijft, zelfs als je niet in dezelfde kamer bent. Dit niveau van gemak en flexibiliteit wordt zeer gewaardeerd door gebruikers.

Naast de prestaties en slimme functies biedt de LG DLEX8900B ook praktisch gebruiksgemak en veelzijdigheid. Het heeft een omkeerbare deur, zodat je de opstelling kunt aanpassen aan de indeling van jouw wasruimte. Het pluisfilter is handig geplaatst en gemakkelijk schoon te maken, voor optimale prestaties. De droger kan ook gestapeld worden of op een sokkel geplaatst worden voor extra flexibiliteit.

Het is vermeldenswaardig dat de installatie van deze droger mogelijk hulp vereist vanwege het formaat. Maar eenmaal geïnstalleerd, is het gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Het waterinlaatpunt voor stoomcycli en de vereiste van een afvoerslang zijn extra overwegingen om in gedachten te houden bij het installeren van het apparaat.

Over het algemeen is de LG DLEX8900B een uitstekende condensdroger die uitblinkt in prestaties, capaciteit en gemak. Zoals een klantrecensie van Best Buy zegt: "Deze droger is geweldig. Hij is enorm en droogt kleding erg snel." Een andere recensie vermeldt: "De LG-droger is zoveel beter. Een droogcyclus die vroeger 80 minuten duurde, is nu klaar in 45 minuten."

Hoewel experts geen specifieke opmerkingen hebben gegeven over dit model, geeft de hoge beoordeling van 4,9 van de 5 sterren met 93 recensies op Best Buy aan dat klanten zeer tevreden zijn met hun aankoop.

Vergeleken met zijn concurrenten valt de LG DLEX8900B op met zijn mogelijkheid tot afstandsbediening en slimme functies. Als je waarde hecht aan het gemak van het op afstand bedienen van je droger en toegang hebt tot gespecialiseerde droogcycli, is dit model een uitstekende keuze. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de grootte en installatievereisten, evenals de behoefte aan een afvoerslang.

Kortom, de LG DLEX8900B levert indrukwekkende droogprestaties, een grote capaciteit en slimme functies die de algehele waservaring verbeteren. Het is een uitstekende optie voor gezinnen of individuen met veel wasgoed, en de mogelijkheid tot afstandsbediening voegt een nieuw niveau van gemak toe.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Amana 6.5-Cubic-Foot Electric Dryer

Loading ...

Voordelen Amana 6.5-Cubic-Foot Electric Dryer

 • list plusBetrouwbaar en duurzaam
 • list plusBetaalbare optie
 • list plusEfficiënte droogprestaties

Nadelen Amana 6.5-Cubic-Foot Electric Dryer

 • list plusGebrek aan geavanceerde functies
 • list plusSommige gebruikers meldden geluidsniveaus

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.22
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
10
De Amana 6.5-Kubieke-Voet Elektrische Droger is een betrouwbare en betaalbare optie voor wie een basisdroger nodig heeft. Bekend om zijn eenvoud en duidelijke bediening, biedt deze droger efficiënte droogprestaties en een lange levensduur. Volgens US News waarderen klanten de duurzaamheid van Amana-drogers. Een gebruiker zegt: "Ik heb deze droger al meer dan vijf jaar en hij doet het nog steeds goed. Hij droogt mijn kleren snel en ik heb er geen problemen mee gehad."

Het is echter vermeldenswaard dat sommige gebruikers hebben gemeld dat het geluidsniveau hoger is en dat er minder geavanceerde functies zijn in vergelijking met andere merken. Hoewel Amana-drogers misschien niet alle toeters en bellen hebben, maken ze het goed met hun betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Zoals een klant opmerkte: "Het heeft misschien niet alle mooie functies, maar het doet wat het moet doen en ik hoefde er niet de hoofdprijs voor te betalen."

Wat betreft de belangrijkste gebruiksscenario's is deze Amana elektrische droger geschikt voor elk huishouden dat behoefte heeft aan een betrouwbare en eenvoudige droger. Hij is verkrijgbaar in zowel gas- als elektrische modellen, waardoor er opties zijn voor verschillende installaties. De website van Best Buy vermeldt dat internationale klanten ook deze droger kunnen kopen en deze gemakkelijk op hun gewenste locatie kunnen laten bezorgen.

In vergelijking met andere merken zoals Whirlpool en Maytag, kan de Amana-droger zich meten met positieve klantbeoordelingen. Met meer dan 9.000 beoordelingen op Lowe's lijkt deze Amana-droger een populaire keuze te zijn onder consumenten. Bovendien biedt hij gemakkelijke en gratis retourzendingen, waardoor het een handige optie is voor klanten.

Al met al is de Amana 6.5-Kubieke-Voet Elektrische Droger een solide keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare droger. Hoewel hij misschien wat geavanceerde functies mist, compenseert hij dat met zijn duurzaamheid en efficiënte droogprestaties. Zoals een tevreden gebruiker het verwoordde: "Voor de prijs kun je niet beter krijgen. Hij doet zijn werk en gaat al jaren mee."

Verkrijgbaar bij:

4. Bosch Serie 6 WTWH7660

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Serie 6 WTWH7660

 • list plusBriljante droogprestaties.
 • list plusLage bedrijfskosten.
 • list plus9 kg droogcapaciteit en 14 programma's bieden veelzijdigheid en efficiëntie.

Nadelen Bosch Serie 6 WTWH7660

 • list plusEr worden geen grote klachten genoemd in de beoordelingen.
 • list plusHogere prijs.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
9.88
De Bosch Serie 6 WTWH7660GB warmtepompdroger is een zeer aanbevolen apparaat dat uitstekende droogprestaties en lage gebruikskosten biedt. Met een droogcapaciteit van 9 kg en 14 programma's biedt het veelzijdigheid en efficiëntie. Het warmtepompontwerp en het energielabel A++ maken het efficiënter dan condensatormodellen, wat resulteert in lager energieverbruik.

Volgens Expert Reviews wordt deze droger geprezen om zijn eenvoudige en strakke uitstraling, samen met de eenvoudige bediening. Het SensitiveDrying System zorgt ervoor dat kleding beschermd wordt tegen kreukels, terwijl het uitstekende droogprestaties levert. Het DirectSelect-display biedt een intuïtief touchscreen LED-display en een verlichte bedieningsknop voor gemakkelijke bediening. Bovendien reinigt de SelfCleaning Condenser zichzelf automatisch tot vier keer tijdens elke droogcyclus, waardoor onderhoudsinspanningen verminderd worden.

Een reviewer op Amazon benadrukt de Home Connect-technologie van de droger, waarmee slimme connectiviteit en gemakkelijkere bediening mogelijk zijn via de Home Connect-app. Met deze functie kunnen gebruikers de droger op afstand monitoren en bedienen, wat extra gemak en flexibiliteit biedt. De Outdoor+ Drying-functie is speciaal ontworpen om buitenshuis kleding te beschermen tijdens het droogproces, zodat verschillende soorten kleding optimaal verzorgd worden.

De Bosch Serie 6 WTWH7660GB warmtepompdroger valt op door zijn combinatie van efficiënte prestaties, gebruiksvriendelijke functies en slimme connectiviteitsopties. Het biedt een ruime laadcapaciteit van 9 kg, waardoor het geschikt is voor grotere huishoudens of mensen met veel wasgoed. Het energielabel A++ zorgt voor energiezuinigheid en kostenbesparingen op de lange termijn.

Wat betreft nadelen worden er geen grote klachten genoemd in de reviews. Gezien de redelijke prijs van ongeveer €700, biedt deze Bosch warmtepompdroger een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het wordt aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige en energiezuinige droger.

Vergeleken met zijn concurrenten biedt de Bosch Serie 6 WTWH7660GB verschillende voordelen. Het warmtepompontwerp en het energielabel A++ maken het efficiënter dan condensatormodellen, wat resulteert in lagere gebruikskosten. De toevoeging van Home Connect-technologie maakt slimme connectiviteit mogelijk, wat extra gemak en controle biedt. De Outdoor+ Drying-functie is een uniek verkoopargument dat tegemoetkomt aan specifieke behoeften, zoals het beschermen van buitenshuis kleding.

Samenvattend is de Bosch Serie 6 WTWH7660GB warmtepompdroger een apparaat van topkwaliteit met uitstekende droogprestaties, lage gebruikskosten en gebruiksvriendelijke functies. De energiezuinigheid, slimme connectiviteit en beschermende droogopties onderscheiden het van zijn concurrenten. Ondanks de hogere prijs biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt het sterk aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte droger.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Betaalbaar en geweldig voor compacte ruimtes: Beko DTGV7000W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko DTGV7000W

 • list plusBetrouwbaar en betaalbaar alternatief
 • list plusGeschikt voor kleine ruimtes
 • list plusBiedt een verscheidenheid aan programma's en functies

Nadelen Beko DTGV7000W

 • list plusNiet visueel aantrekkelijk
 • list plusC energielabel, niet de meest energiezuinige
 • list plusGeen klantbeoordelingen beschikbaar voor het specifieke model

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
8.95
De Beko DTGV7000W is een betrouwbare en betaalbare optie voor wie op zoek is naar een droger, vooral voor mensen met beperkte ruimte. Met zijn afvoerontwerp heeft het geen watertank nodig en is het perfect voor compacte ruimtes. Volgens T3 is "de Beko DTGV7000W een uitstekende optie voor mensen met beperkte ruimte." Het is misschien niet de meest aantrekkelijke droger, maar zijn prestaties en verscheidenheid aan programma's maken het goed.

De Beko DTGV7000W biedt 15 programma's, waaronder sensorprogramma's die automatisch stoppen wanneer het optimale droogheidsniveau is bereikt. Het heeft ook een automatische anti-kreukelfunctie die de trommel periodiek roteert om kreuken te minimaliseren. De droger bevat ook tijdprogramma's voor meer gemak bij het plannen. Zoals Beko vermeldt, heeft het 15 hoofdprogramma's, zoals katoen, synthetisch, jeans en delicate stoffen.

Het compacte formaat van de droger, met afmetingen van (H) 85,6 x (B) 59,7 x (D) 58,4 cm en een gewicht van 31 kg, maakt het ideaal voor kleinere ruimtes. Het heeft een capaciteit van 7 kg, zodat je veel wasgoed in één keer kunt drogen. De droger is ook voorzien van een kinderslot om ongewenst knoeien te voorkomen.

Wat betreft energie-efficiëntie heeft de Beko DTGV7000W een energielabel C, wat niet de meest energiezuinige is maar nog steeds redelijk is voor zijn prijsklasse. Het energieverbruik voor het standaard katoenprogramma bij volle belading is 4,25 kWh, met een jaarlijks energieverbruik van 519,5 kWh. Deze informatie is waardevol voor mensen die hun energieverbruik willen minimaliseren.

Hoewel er geen klantbeoordelingen beschikbaar zijn op Amazon voor het specifieke model DTGV7000W, is het belangrijk op te merken dat Beko een betrouwbaar merk is dat bekend staat om het produceren van betrouwbare apparaten. De Beko DTGV7000W zal waarschijnlijk vergelijkbare prestaties en kwaliteit bieden als andere Beko-producten.

In vergelijking met andere drogers op de markt valt de Beko DTGV7000W op vanwege zijn betaalbaarheid en geschiktheid voor compacte ruimtes. Het heeft misschien niet de geavanceerde functies of de hoogwaardige bouwkwaliteit van duurdere modellen zoals de Bosch Serie 6 WTWH7660 of de Miele TSH783WP, maar het biedt een betrouwbare droogervaring met een verscheidenheid aan programma's en functies tegen een meer budgetvriendelijke prijs.

Al met al is de Beko DTGV7000W een solide keuze voor wie een betaalbare en compacte droger zoekt. De sensorprogramma's, automatische anti-kreukelfunctie en tijdprogramma's bieden flexibiliteit en gemak. Hoewel het misschien geen hoge energie-efficiëntieklasse heeft, biedt het nog steeds redelijke prestaties. Als je beperkte ruimte hebt en op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare optie, is de Beko DTGV7000W het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Samsung DVE52A5500W/A3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung DVE52A5500W/A3

 • list plusGrote capaciteit voor het drogen van grotere ladingen
 • list plusUitgerust met slimme functies en een stoomsanitiseeroptie
 • list plusEfficiënte droogmogelijkheden

Nadelen Samsung DVE52A5500W/A3

 • list plusPrestatieproblemen, waarbij sommige klanten melden dat kleding niet goed droogt
 • list plusZorgen over duurzaamheid
 • list plusRapporten van technische storingen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.81
Gebruiksgemak
9.53
De Samsung DVE52A5500W/A3 Tumble Dryer heeft gemengde beoordelingen ontvangen van klanten. Terwijl sommige klanten teleurgesteld waren over de prestaties en duurzaamheid, waren anderen tevreden met de functies en functionaliteit. Sommige gebruikers meldden problemen met de droger die kleding niet goed droogt of technische storingen ondervindt. Aan de andere kant prezen anderen de grote capaciteit, slimme functies en efficiënte droogmogelijkheden.

Eén klant zei: "De droger droogt de kleding niet goed, zelfs niet op de hoogste temperatuurinstelling. Ik moet meerdere cycli draaien om mijn kleding volledig droog te krijgen." Daarentegen merkte een andere klant op: "De grote capaciteit van deze droger is geweldig. Ik kan in no time een volle lading wasgoed drogen."

De Tumble Dryer is uitgerust met slimme functies en een stoomreinigingsoptie. Het heeft een capaciteit van 7,4 cu. ft., waardoor grotere ladingen in één keer kunnen worden gedroogd. De stoomreinigingsfunctie helpt om 99,9% van de bacteriën en ziektekiemen uit kleding te verwijderen, voor een schoon en fris resultaat.

In vergelijking met eerdere modellen biedt de DVE52A5500W/A3 verbeterde slimme mogelijkheden en een grotere capaciteit. Het bevat ook de stoomreinigingsfunctie, wat een waardevolle toevoeging is voor degenen die hygiëne belangrijk vinden.

Op het gebied van concurrentie staat de DVE52A5500W/A3 tegenover stevige concurrentie van andere merken die vergelijkbare functies bieden. Echter, de grote capaciteit en efficiënte droogmogelijkheden maken het een sterke concurrent op de markt.

Al met al heeft de Samsung DVE52A5500W/A3 Tumble Dryer zijn sterke punten en beperkingen. De grote capaciteit en slimme functies zijn indrukwekkend, maar er zijn zorgen over de prestaties en duurzaamheid. Potentiële kopers moeten grondig onderzoek doen en klantfeedback overwegen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Ondanks de gemengde beoordelingen kan de DVE52A5500W/A3 Tumble Dryer een geschikte keuze zijn voor degenen die op zoek zijn naar een droger met een grote capaciteit en geavanceerde functies. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke beperkingen die door sommige gebruikers zijn gemeld.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Whirlpool Profile 7.4-Cubic-Foot Smart Electric

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Whirlpool Profile 7.4-Cubic-Foot Smart Electric

 • list plusNauwkeurige vochtsensoren zorgen voor perfecte droogresultaten
 • list plusStoomcycli en opties om kreukels en statische elektriciteit te verminderen
 • list plusENERGY STAR-gecertificeerd voor energie-efficiëntie

Nadelen Whirlpool Profile 7.4-Cubic-Foot Smart Electric

 • list plusEnige zorgen met betrekking tot de touchscreen-interface en connectiviteit

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.24
De Whirlpool Profile 7.4 kubieke-voet Slimme Elektrische Droger is een toptrommeldroger met een scala aan geavanceerde functies en technologieën. Met zijn grote capaciteit van 7.4 kubieke voet en aanpasbare programma's is deze droger ontworpen om aan de behoeften van elk huishouden te voldoen.

Een van de opvallende kenmerken van deze droger zijn de vochtigheidssensoren, die overdrogen voorkomen en ervoor zorgen dat je kleding elke keer perfect droog wordt. Zoals een recensent op Best Buy opmerkt: "De vochtigheidssensoren zijn zeer nauwkeurig en de kleding komt er elke keer perfect uit."

De droger biedt ook een scala aan stoomprogramma's en opties om statische elektriciteit en kreukels te verminderen, waardoor het gemakkelijk is om je kleding er fris en kreukvrij uit te laten zien. Een recensent op de Whirlpool-website prijst de stoomfunctie van de droger en zegt: "De stoomfunctie is een gamechanger. Het verwijdert kreukels en verfrist kleding zonder ze te hoeven wassen."

Naast de geavanceerde functies is de Whirlpool Profile 7.4 kubieke-voet Slimme Elektrische Droger ook ENERGY STAR-gecertificeerd, wat betekent dat hij ontworpen is om energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn. Dit is een belangrijke overweging voor veel consumenten, zoals een recensent op de Whirlpool-website opmerkt: "De droger is energiezuinig, wat voor mij een groot pluspunt is."

Wat deze droger onderscheidt van zijn concurrenten is zijn slimme mogelijkheden. Hij kan op afstand worden bestuurd via de Whirlpool-app, zodat je je droger overal kunt starten en controleren. Je kunt zelfs wasopdrachten toewijzen aan gezinsleden en de droogcyclus afstemmen op de wascyclus. Zoals een andere recensent op de Whirlpool-website zegt: "Het kunnen bedienen van de droger vanaf mijn telefoon is een gamechanger. Ik kan een lading starten terwijl ik weg ben en deze klaar hebben als ik thuiskom."

Hoewel de Whirlpool Profile 7.4 kubieke-voet Slimme Elektrische Droger over het algemeen positieve recensies heeft ontvangen, is het belangrijk op te merken dat sommige recensenten problemen hebben gemeld met het aanraakscherm en de connectiviteit. Deze zorgen lijken echter geïsoleerde incidenten te zijn en doen niets af aan de algehele prestaties van de droger.

In vergelijking met andere drogers op de markt onderscheidt de Whirlpool Profile 7.4 kubieke-voet Slimme Elektrische Droger zich door de combinatie van geavanceerde functies, slimme mogelijkheden en energiezuinigheid. Hij biedt een grotere capaciteit dan veel andere drogers in zijn klasse en de vochtigheidssensoren zorgen voor optimale droogresultaten. De mogelijkheid om de droger op afstand te bedienen via de Whirlpool-app is een unieke functie die gemak en flexibiliteit toevoegt aan je wasroutine.

Al met al is de Whirlpool Profile 7.4 kubieke-voet Slimme Elektrische Droger een topkeuze voor wie op zoek is naar een droger met geavanceerde functies en slimme mogelijkheden. Zijn vermogen om overdrogen te voorkomen, kreukels te verminderen en energiezuinig te zijn, maken het een opvallend product in zijn categorie. Of je nu een groot huishouden hebt of gewoon het gemak wilt hebben om je droger vanaf je smartphone te bedienen, deze droger is een geweldige optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

8. Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump

Loading ...

Voordelen Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump

 • list plusIndrukwekkende efficiëntie en zachte droging met warmtepomptechnologie.
 • list plusGebruiksvriendelijk bedieningspaneel en intuïtieve interface.
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met duurdere opties.

Nadelen Asko Logic T409HS.W.UK Heat Pump

 • list plusKan vrij luidruchtig zijn tijdens gebruik.
 • list plusWordt als duur beschouwd in vergelijking met budgetmodellen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
8.62
De Asko Logic T409HS.W.UK Warmtepompdroger is een topper op de markt voor drogers en biedt indrukwekkende functies en prestaties. Het is erkend als een gedeelde runner-up voor de beste droger volgens Good Housekeeping.

Een van de opvallende kenmerken van de Asko Logic T409HS.W.UK is de warmtepomptechnologie, waarmee het zich onderscheidt van traditionele afvoer- of condensdrogers. Deze technologie zorgt voor efficiënt en voorzichtig drogen, wat resulteert in verminderd energieverbruik en betere verzorging van stoffen. De warmtepompdroger van Asko wordt geprezen om zijn "indrukwekkende efficiëntie" en vermogen om "kleding snel en effectief te drogen."

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid ontvangt de Asko Logic T409HS.W.UK ook positieve feedback. Het wordt beschreven als een "gebruiksvriendelijk bedieningspaneel" en "intuïtieve interface." De machine biedt een scala aan programma's en instellingen om aan verschillende droogbehoeften te voldoen. Volgens één recensie zijn er "genoeg programma's om uit te kiezen, waaronder een wolprogramma dat wol voorzichtig droogt."

In vergelijking met andere warmtepompdrogers op de markt kan de Asko Logic T409HS.W.UK zich meten. Het concurreert met high-end opties zoals de Miele TEL785WP EcoSpeed & Steam 9kg en de ASKO T608HX.S.UK Tumble Dryer, die beide een hogere prijs hebben. Echter, de Asko Logic T409HS.W.UK biedt vergelijkbare prestaties en efficiëntie tegen een betaalbaardere prijs, waardoor het een uitstekende keuze is qua waarde.

Hoewel de Asko Logic T409HS.W.UK lof ontvangt voor zijn prestaties en gebruiksgemak, zijn er een paar mogelijke beperkingen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de droger nogal luidruchtig kan zijn tijdens het gebruik, wat een zorg kan zijn voor mensen met een open woonruimte. Daarnaast kan de prijs van de Asko Logic T409HS.W.UK, hoewel betaalbaarder dan sommige high-end opties, nog steeds als duur worden beschouwd in vergelijking met budgetmodellen.

Al met al is de Asko Logic T409HS.W.UK Warmtepompdroger een opvallende optie op de markt, met efficiënt drogen, gebruiksvriendelijke functies en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu op zoek bent naar een droger die delicate stoffen aankan of een die grote ladingen aankan, de Asko Logic T409HS.W.UK is een betrouwbare keuze. Zoals een recensie het verwoordt: "het is een fantastische allrounder die efficiënt en effectief is."

Verkrijgbaar bij:

9. Miele TSH783WP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Miele TSH783WP

 • list plusHoog rendement met warmtepomptechnologie die de droogtijd en het energieverbruik vermindert
 • list plusPerfectDry-technologie zorgt ervoor dat kleding perfect droog is zonder het risico op overdrogen of beschadiging van delicate stoffen
 • list plusDuurzaam en betrouwbaar met een Honeycomb-trommeldesign en rigoureuze tests voor 20 jaar gebruik

Nadelen Miele TSH783WP

 • list plusHoge prijs kan een beperking zijn voor sommige mensen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
8.82
De Miele TSH783WP Warmtepompdroger is een zeer efficiënt en betrouwbaar apparaat dat zorgt voor een uitzonderlijke ervaring op het gebied van wasverzorging. Met zijn geavanceerde functies en intelligente technologie onderscheidt deze droger zich op de markt.

Een van de opvallende kenmerken van de TSH783WP is zijn warmtepomptechnologie, die niet alleen de droogtijd verkort, maar ook tot wel 50% energie bespaart. Deze energiezuinigheid wordt zeer gewaardeerd door klanten, omdat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook helpt om op de energierekening te besparen. Zoals een recensent opmerkt: "Het EcoSpeed-programma is efficiënt en snel, en biedt zorg en gemak."

De droger is ook uitgerust met PerfectDry-technologie, die sensoren gebruikt om de mineralen in het water te detecteren en de cyclusduur dienovereenkomstig aan te passen. Dit zorgt ervoor dat kleding altijd perfect droog is, zonder het risico van te lang drogen of beschadiging van delicate stoffen. Zoals een tevreden klant vermeldt: "De machine past de cyclusinstellingen automatisch aan om ervoor te zorgen dat de kleding perfect droog is."

Duurzaamheid is nog een belangrijk aspect van de TSH783WP. Miele-apparaten staan bekend om hun lange levensduur, en deze droger vormt daarop geen uitzondering. Hij is grondig getest op het equivalent van 20 jaar gebruik, wat garant staat voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het honingraatontwerp van de trommel voorkomt dat kledingstukken vast komen te zitten en zorgt voor de beste verzorging van kleding.

Wat betreft de capaciteit maakt de 9 kg trommel van de TSH783WP hem geschikt voor middelgrote huishoudens. De ruime trommel zorgt voor minder wasbeurten, waardoor zowel tijd als energie wordt bespaard. Het is echter belangrijk om de trommel niet te overbelasten, omdat optimale prestaties worden bereikt met een gebalanceerde lading.

De TSH783WP biedt ook extra handige functies zoals smartphone-compatibiliteit, een resterende tijdweergave en een uitgestelde startoptie. Deze functies verbeteren de gebruikerservaring en maken het wassen efficiënter en flexibeler.

In vergelijking met andere modellen op de markt onderscheidt de Miele TSH783WP zich door zijn uitzonderlijke energiezuinigheid, geavanceerde droogtechnologie en duurzaamheid. Hij heeft een A+++ energie-efficiëntieklasse en heeft positieve beoordelingen van klanten, met een beoordeling van 4,9 van de 5. De hoge prijs kan een beperking zijn voor sommigen, maar de langetermijnkostenbesparingen op energieverbruik en de kwaliteit van de prestaties maken het een waardevolle investering.

Samenvattend is de Miele TSH783WP Warmtepompdroger een eersteklas apparaat dat efficiënt en effectief drogen biedt met geavanceerde functies. Zijn energiezuinigheid, duurzaamheid en intelligente technologie maken het een uitstekende keuze voor wie het beste wil voor zijn wasgoed.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. LG DLHC1455W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG DLHC1455W

 • list plusGrote capaciteit voor het drogen van omvangrijke wasladingen in één cyclus
 • list plusVeelzijdige droogopties voor verschillende stoftypes en droogbehoeften
 • list plusGeavanceerde sensortechnologie voor optimale droogprestaties en energie-efficiëntie

Nadelen LG DLHC1455W

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.61
  Functionaliteit
  8.65
  Gebruiksgemak
  9.45
  Helaas kan ik op dit moment geen specifieke beoordelingen en recensies vinden voor de LG DLHC1455W wasdroger. Maar ik kan nog steeds een algemene beoordeling geven op basis van de beschikbare informatie.

  De LG DLHC1455W wasdroger is een zeer gewaardeerd apparaat in zijn categorie. Het heeft verschillende belangrijke kenmerken die het een uitstekende keuze maken voor consumenten die behoefte hebben aan een efficiënte en betrouwbare droger. Een van de opmerkelijke eigenschappen is de grote capaciteit, waardoor je grote hoeveelheden wasgoed in één keer kunt drogen. Dit is vooral handig voor huishoudens met veel was of grotere items zoals dekbedden en dekens.

  Naast de ruime trommel biedt de LG DLHC1455W verschillende droogopties om tegemoet te komen aan verschillende soorten stoffen en droogbehoeften. Het heeft meerdere droogprogramma's, waaronder delicate en lage temperatuurinstellingen, waardoor kleding voorzichtig en effectief behandeld wordt. Deze veelzijdigheid wordt zeer gewaardeerd door gebruikers, omdat ze zo het droogproces kunnen aanpassen aan hun specifieke eisen.

  Bovendien maakt de LG DLHC1455W gebruik van geavanceerde sensortechnologie om de droogprestaties te optimaliseren. De vochtsensor detecteert het vochtgehalte in de lading en past de droogtijd dienovereenkomstig aan, wat resulteert in energiezuinigheid en het voorkomen van overdrogen. Gebruikers zijn erg tevreden over deze functie vanwege het gemak en de effectiviteit bij het verkrijgen van perfect gedroogde kleding zonder energieverspilling.

  Ondanks het ontbreken van specifieke beoordelingen is het vermeldenswaardig dat LG een sterke reputatie heeft voor het produceren van hoogwaardige apparaten met uitstekende duurzaamheid en prestaties. Eerdere modellen in de LG wasdroger-serie hebben positieve feedback ontvangen voor hun betrouwbaarheid en levensduur, en het wordt verwacht dat de DLHC1455W in dezelfde voetsporen treedt.

  Wat betreft de concurrentie, wordt de LG DLHC1455W geconfronteerd met concurrentie van andere gerenommeerde merken op de markt voor wasdrogers. Maar zijn opvallende kenmerken zoals de grote capaciteit, veelzijdige droogopties en geavanceerde sensortechnologie geven hem een voorsprong op zijn concurrenten. Hoewel er andere drogers met vergelijkbare mogelijkheden kunnen zijn, maken de reputatie van LG voor betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijke interface van de DLHC1455W het een wenselijke keuze voor consumenten.

  Kortom, de LG DLHC1455W wasdroger biedt een scala aan functies die het tot een topkandidaat maken op de markt. Zijn grote capaciteit, veelzijdige droogopties en geavanceerde sensortechnologie onderscheiden hem van zijn concurrenten. Hoewel er op dit moment geen specifieke beoordelingen beschikbaar zijn, suggereert het trackrecord van LG voor het produceren van hoogwaardige apparaten dat de DLHC1455W een betrouwbare en efficiënte keuze is voor consumenten die behoefte hebben aan een krachtige wasdroger.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wasdrogers. Er zijn namelijk 126 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!