Bestenu

Wat is de beste wasdroger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede wasdroger is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste wasdroger van 2023? Na het onderzoeken van 270 wasdrogers kwam de Beko DC7230BX1 wit
als beste getest uit onze wasdroger-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de wasdrogers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wasdrogers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige wasdroger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste wasdrogers

1Score: 9.9
Beko DC7230BX1 wit
Beste Wasdroger voor grote gezinnen
Beko DC7230BX1 wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Bosch WTN83202NL wit
Bosch WTN83202NL wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Zanussi ZTE7101PZ wit
Zanussi ZTE7101PZ wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Whirlpool FFT M11 82 NL wit
Whirlpool FFT M11 82 NL wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Sharp condensdroger
Beste Wasdroger voor kleine ruimtes
Sharp condensdroger
Sharp
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Siemens Condensdroger wit
Siemens Condensdroger wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Whirlpool FFT CM11 8XB BE wit
Whirlpool FFT CM11 8XB BE wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Beko DF7412PA1W wit
Beste Wasdroger voor gevoelige stoffen
Beko DF7412PA1W wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Bosch WQG233D5NL wit
Bosch WQG233D5NL wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Bosch WTH83001FG wit
Bosch WTH83001FG wit
Bosch
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wasdroger Koopgids

Met een fijne droger gaat de was doen een stuk sneller. Er zijn ontzettend veel wasdrogers op de markt. Welke is goed en hoe kies je de beste wasdroger? Je leest het in deze koopgids.

Hoe werkt een wasdroger?

Als je een wasmachine gebruikt, lukt het waarschijnlijk ook met een wasdroger. Deze twee machines hebben namelijk een erg vergelijkbare bediening. Je vult de trommel, selecteert een programma en zet de wasdroger aan. Nadat de machine het programma doorlopen heeft is je was droog!

Let wel op de aansluitingen die een wasdroger nodig heeft. Alle wasdrogers moeten worden aangesloten op een waterafvoer, maar sommige modellen ook op een luchtafvoer. Let bij de aankoop dus op welke afvoer(en) jij nodig hebt.

 

Hoe lang gaat een wasdroger mee?

De levensduur van een wasdroger verschilt nogal per merk. Op de meeste wasdrogers zit 2 jaar garantie, maar ze gaan -met uitzondering van een ongelukje of defect- toch minstens een jaar of 8 mee. Hoe lang een wasdroger mee gaat is ook sterk afhankelijk van hoeveel de machine gebruikt wordt.

De levensduur van wasdrogers wordt dan ook wel uitgedrukt in aantal droogbeurten. Het totaal aantal droogbeurten ligt gemiddeld tussen de 1500 en 5000. Bij een merk als LG wordt het droogbeurten aantal op 2000 geschat, terwijl Miele wasdrogers veel langer mee gaan: wel 5000 droogbeurten. Zo groot kunnen de verschillen tussen merken zijn.

Als het aantal droogbeurten je niet zo veel zegt, kun je de levensduur met een rekensommetje concreet maken. Je zet met een som het aantal droogbeurten om in jaren.

Deel het totaal aantal verwachte droogbeurten door het aantal keer per week dat jij de droger gebruikt. De uitkomst daarvan deel je door 52. Om een Miele wasmachine als voorbeeld te nemen: 5000 droogbeurten gedeeld door 3 keer drogen per week = 1666. 1666 gedeeld door 52 (weken in een jaar) komt uit op een levensduur van wel 32 jaar!

Welke soorten wasdrogers zijn er?

De ene wasdroger is de ander niet, en zo zijn er 3 verschillende soorten wasdrogers. Per soort zitten de techniek en aansluitingen net even anders in elkaar, waardoor elke soort weer andere voor- en nadelen heeft. Je hebt de luchtafvoerdroger, de condensdroger en de warmtepompdroger.

De luchtafvoerdroger blaast warme lucht door de was heen en laat die via de luchtafvoer weer naar buiten lopen. Warme, vochtige lucht wordt dus afgevoerd en je eindigt met droge was. Door de hoge temperatuur is dit een snel droogsysteem, maar het nadeel is dat je een aparte luchtafvoer aan moet sluiten.

De condensdroger heeft een verwarmingselement die de lucht in de trommel verwarmt. Het vocht dat uit de was in de lucht terecht komt wordt opgevangen in een opvangbak. Bij sommige condens wasdrogers kan je een speciale afvoerslang aansluiten. Voordeel is dus dat je geen luchtafvoer nodig hebt, maar de condensbak moet wel regelmatig geleegd worden.

Ten slotte is er het systeem van de waterpompdroger. Dit lijkt op een condensdroger, maar is energiezuiniger. Deze wasdroger gebruikt een compressor en een koelmiddel om het vocht uit de was te krijgen. Tijdens dit proces wordt lucht hergebruikt. Andere soorten drogers doen dit niet. Het duurt wat langer voor je was droog is, maar dit systeem bespaart wél de meeste energie.

Wat kost een wasdroger?

De prijs van een wasdroger varieert nogal. Voor €300 heb je al een goedkope wasdroger, maar de duurdere modellen lopen op tot een prijs van zo'n €800. De prijs hangt vooral af van het merk, de kwaliteit en luxe extra functies. Een wasdroger van gemiddelde kwaliteit met prima beoordelingen kost tussen de €400 en €500.

De soort wasdroger heeft geen merkbare invloed op de prijs. De ene technologie is niet duurder dan de ander. Luxe extra's voegen wel toe aan de prijs. Zo zijn er wasdrogers die erg energiezuinig zijn, slijtage verminderen, veel droogprogramma's hebben en bijvoorbeeld een luxe display hebben.

Waar let je op als je een wasdroger koopt?

Om tot de beste keuze voor een wasdroger te komen zijn er wat punten waar je op let. Het merk is daar één van. Het kan per model enigszins verschillen hoe goed de wasdroger presteert, maar machines van bijvoorbeeld Miele zijn kwalitatief sterker dan een budget merk.

Houd rekening met de afvoer(en) die de wasdroger nodig heeft. Bepaalde soorten wasdrogers hebben naast een waterafvoer ook een luchtafvoer nodig. Het is dan wel zo handig als je daar in huis de mogelijkheid voor hebt.

Heb je een groot huishouden met veel was? Dan zal een wasdroger met een grotere inhoud beter bij jouw gezinssituatie passen. Als je met minder personen bent zal een kleine wasdroger voldoende zijn.

Aan het energielabel en eventuele energiebesparende eigenschappen zie je hoe zuinig de wasdroger is. Een model dat veel energie verbruikt zal meer stroom kosten en is minder milieuvriendelijk.

De beste merken voor een wasdroger

Er zijn tussen merken wasdrogers best wat kwaliteitsverschillen. Handig dus om te weten welke de beste zijn!

Speelt geld geen rol bij jouw keuze? Wasdrogers van Miele hebben over het algemeen de beste levensduur en gaan dus het langst mee. Dit zijn ook meteen wasdrogers tot de duurste modellen behoren.

Wasdrogers van Samsung zijn ontzettend goed beoordeeld door consumenten en kennen ook een goede levensverwachting. Ze zijn iets duurder dan een middenmoot wasdroger, maar een flink stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Miele. De technologie is fijn en de kwaliteit is goed.

Ook Bosch produceert wasdrogers van sterke kwaliteit, waar je lange tijd mee vooruit kan. De prijzen van de modellen variëren onderling tussen de middenmoot en duurdere wasdrogers. De reviews van gebruikers liegen er niet om: dit zijn fijne machines!

De goedkoopste wasdrogers die goed uit testen en reviews komen zijn van het merk AEG. Ze hebben geen super lage bodemprijzen, maar zijn het meest betaalbaar. De prijs ligt vaak net onder of net boven de prijs voor een gemiddelde wasdroger.

hero illustration

Hoe testen we wasdrogers?

Om de beste wasdroger te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wasdroger-test hebben we 270 wasdrogers geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze wasdroger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze wasdroger-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne wasdroger-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte wasdroger in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 270 wasdrogers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste wasdrogers in een makkelijke lijst

1. Beste Wasdroger voor grote gezinnen: Beko DC7230BX1 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko DC7230BX1 wit

 • list plusMet een grote trommel kan er meer was in één keer gedroogd worden, wat tijd bespaart.
 • list plusDe wasdroger heeft een energieklasse B, wat betekent dat het relatief energiezuinig is.
 • list plusDe antikreukfase zorgt ervoor dat kleding minder gekreukt uit de droger komt, wat minder strijktijd betekent.

Nadelen Beko DC7230BX1 wit

 • list plusHet ontbreken van een zelfreinigende condensor betekent dat de condensor handmatig schoongemaakt moet worden, wat extra onderhoud vergt.
 • list plusHet ontbreken van speciale programma's voor delicate stoffen kan betekenen dat deze stoffen beschadigd raken tijdens het droogproces.
 • list plusDe droger heeft geen warmtepomp, waardoor het energieverbruik hoger kan zijn dan bij drogers met een warmtepomp.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.9

De Beko DC7230BX1 is een condensdroger met een droogcapaciteit van 7 kg en breedte van 59,7 cm. Dankzij de 15 programma's heb je genoeg keuze voor het drogen van verschillende stoffen en dankzij de uitgestelde timer kun je de starttijd tot wel 24 uur uitstellen. Ook is het fijn dat het geluidsniveau van deze droger slechts 65 dB is.

Wat deze droger echt onderscheidt van andere drogers is de AquaWave®-technologie. Hierdoor wordt je kleding beter en voorzichtiger behandeld tijdens het drogen. De deur is van gebogen glas en de speciaal ontworpen peddels zorgen ervoor dat de trommel een golvende beweging maakt. Hierdoor droogt je kleding niet alleen beter, maar ook voorzichtiger. Daarnaast is deze droger ook nog eens duurzamer dan andere drogers, omdat hij bestaat uit gerecycled plastic.

De Beko DC7230BX1 is veilig in gebruik dankzij het kinderslot, de waterniveau indicator, waarschuwing voor het reinigen van het filter en de waarschuwing voor het legen van het reservoir van de condensor.

Al met al is de Beko DC7230BX1 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en veilige condensdroger met veel programma's en een handige uitgestelde timer. Het AquaWave®-systeem zorgt ervoor dat je kleding voorzichtig en beter wordt behandeld tijdens het drogen. Het enige nadeel is dat de draairichting van de deur niet verwisselbaar is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

2. Bosch WTN83202NL wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch WTN83202NL wit

 • list plusDeze warmtepompdroger heeft een grote trommel, waardoor er redelijk veel was in één keer gedroogd kan worden.
 • list plusDe droger maakt nauwelijks geluid tijdens het drogen, wat zorgt voor een aangename droogervaring.
 • list plusDeze warmtepompdroger heeft verschillende droogstanden, waardoor er voor elk type was een geschikt programma is.

Nadelen Bosch WTN83202NL wit

 • list plusBij de functie kastdroog is het nog enigszins klam bij grote hoeveelheid was, wat kan leiden tot extra droogtijd.
 • list plusDe gebruiksaanwijzing van deze warmtepompdroger is ingewikkeld, wat kan leiden tot verwarring bij het instellen van het juiste programma.
 • list plusDe trommel van deze warmtepompdroger is diep, waardoor het lastig kan zijn om het wasgoed te pakken als de droger op de wasmachine staat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

De Bosch WTN83202NL condensdroger beschikt over AutoDry sensoren die tijdens het droogprogramma de hoeveelheid vocht in je kleding meten. Is je kleding droog genoeg? Dan stopt de droger zelf het programma. Zo bespaar je energie en hoef je niet te vrezen voor een gekrompen trui. Met 7 kilogram droogcapaciteit is de droger geschikt voor kleine ladingen was. Bijvoorbeeld voor een huishouden van één persoon. Je beschikt over 15 droogprogramma's voor onder meer sportkleding, wol en overhemden. Heb je last van een allergie? Dan gebruik je AllergyPlus om dierenharen en pollen uit je kleding te verwijderen. De condensdroger sluit je ook aan op de waterafvoer. Dan hoef je niet elke keer handmatig het condensreservoir te legen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

3. Zanussi ZTE7101PZ wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Zanussi ZTE7101PZ wit

 • list plusMet een ruime opening is deze luchtafvoerdroger geschikt voor het drogen van grote items.
 • list plusEr zijn genoeg programma keuzes beschikbaar, waardoor je altijd het juiste programma kunt kiezen voor jouw was.
 • list plusDeze luchtafvoerdroger is vrij stil, waardoor je geen last hebt van storende geluiden.

Nadelen Zanussi ZTE7101PZ wit

 • list plusDe afvoerslang is aan de korte kant, waardoor je mogelijk een langere slang moet kopen.
 • list plusEen nadeel van deze luchtafvoerdroger is dat er geen extra functies beschikbaar zijn, zoals een anti-kreuk functie.
 • list plusEen nadeel van deze luchtafvoerdroger is dat het geen automatische stop functie heeft, waardoor je zelf in de gaten moet houden wanneer de was droog is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke droger die je veel tijd en moeite bespaart? Dan is de Zanussi ZTE7101PZ luchtafvoerdroger zeker iets voor jou! Met een vulgewicht van 7 kg en 8 verschillende programma's biedt deze droger genoeg ruimte en keuze voor al je wasgoed. Maar wat deze droger echt uniek maakt, is de vochtigheidssensor die ervoor zorgt dat je was precies zo droog wordt als jij wilt. Geen gedoe meer met handmatig instellen van de droogtijd, maar gewoon de gewenste droogtegraad instellen en ontspannen terwijl de droger zijn werk doet. Bovendien heeft deze droger een speciaal programma voor strijkvrij drogen, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. Het geluidssignaal bij programma einde is ook een handige functie om te weten wanneer de droger klaar is met zijn werk.

Een ander pluspunt van de Zanussi ZTE7101PZ is de omkeerbare deur, waardoor je de droger gemakkelijk op elke gewenste plek in je huis kunt plaatsen. De grote vulopening en verstelbare voetjes maken het gebruik van de droger extra comfortabel. Het enige nadeel van deze droger is de energieklasse C, wat betekent dat hij niet de meest energiezuinige optie is. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke droger met genoeg ruimte en programmakeuze, dan is de Zanussi ZTE7101PZ zeker een goede keuze.

Overall, de Zanussi ZTE7101PZ luchtafvoerdroger is een geweldige optie voor wie op zoek is naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke droger die zijn werk goed doet. De vochtigheidssensor en het strijkvrij programma zijn handige functies die je veel tijd en energie besparen. De omkeerbare deur en verstelbare voetjes maken het gebruik van de droger extra comfortabel. Het enige nadeel is de energieklasse C, maar als je niet te veel geeft om energiezuinigheid is deze droger zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Whirlpool FFT M11 82 NL wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Kenmerken van deze Whirlpool vrijstaande droger: royale trommelcapaciteit van 8 kg. Exclusieve 6th SENSE technologie bewaakt constant de vochtigheidsgraad in de trommel, beschermt uw kleding en geeft ideale droogresultaten. Warmtepomptechnologie verwarmt de lucht in de droger effectief opnieuw, voor een aanzienlijk lager energieverbruik. Jouw kleding blijft fris tot 6 uren na het einde van de cyclus Bij gewone drogers moet je jouw kleding onmiddellijk uit de machine halen zodra de cyclus beëindigd is om kreuken, onaangename geuren en mogelijk schade aan jouw kleding te voorkomen. Dankzij de FreshCare+ droger is dit niet meer nodig. FreshCare+ houdt jouw kleding fris tot 6 uren na het einde van de cyclus zodat je de machine kan uitladen op het moment dat jou het beste uitkomt. FreshCare+ Meer tijd voor jezelf Met FreshCare+ geniet je van absolute zorg voor jouw kleding, ook na het einde van de droogcyclus. Activeer de FreshCare+ optie op elk moment tijdens de cyclus. Dankzij een intelligente temperatuurcontrole en zachte trommelbewegingen blijft jouw kleding fris ruiken, alsof het net gedroogd is. Zeer stil Ervaar de stilte. Deze Whirlpooldroger geeft je de beste resultaten tegen een zeer laag geluidsniveau. 6th Sense Technologie 6TH SENSE detecteert automatisch de hoeveelheid wasgoed en kiest de juiste tijd voor het droogprogramma. Uw wasgoed is perfect droog en tijd en energieverbruik worden geoptimaliseerd. Energieklasse A++ Verbeterde energie-efficiëntie. Met een energieklasse A++ geeft deze Whirlpool droger je ideale resultaten met beperkt energiegebruik. FreshCare+ Uw kleding blijft fris in de machine, zelfs tot 6 uur na het einde van de cyclus. Het innovatieve FreshCare+ systeem neemt de zorgen over uw kleding weg, dankzij delicate trommelbewegingen en nauwkeurige temperatuurcontrole. [i] De FreshCare+ behandeling remt de verpreiding van de belangrijkste slechte geurbronnen (in de droger) tot 6 uur na het einde van het drogen. Niet compatibel met programma's die zijn ontworpen voor delicate kledingstukken. Easy Cleaning Het makkelijk verwijderen en schoonmaken van het filter in slechts drie simpele stappen. Woolmark Blue The schoonheid en kwaliteit van wol blijft altijd bewaard. 8kg capaciteit Alle ruimte die je nodig hebt. Met 8 kg trommelcapaciteit biedt deze Whirlpooldroger je alle ruimte die je nodig hebt voor het drogen van je wasgoed. SenseInverter Motor De SenseInverter motor is een zeer energiezuinige motor die met variabele snelheid werkt. Hierdoor is de motor in staat tot meer geavanceerde prestaties en is speciale zorg voor kledingstukken mogelijk. XXL programma Extra veel ruimte. In de grote trommel heeft uw wasgoed alle ruimte die het nodig heeft. Met dit programma worden zelfs grote ladingen perfect gedroogd. Jeans Perfect voor jeans. Voor het drogen van wasgoed van spijkerstof of kledingstukken van zwaar, op spijkerstof lijkend, materiaal . Zijde Behoedzaam drogen van zijden kleding. Het Zijde programma droogt tot wel 1.5kg aan zijde kledingstukken, voorzichtig en op een zeer lage temperatuur. Sportkleding Perfect voor sporkleding. Het sportprogramma is speciaal ontwikkeld Voor het drogen van sportkleding van synthetische stoffen of katoen. Droogniveau Deze Whirlpooldroger beschikt over een aanpasbaar droogniveau. Trommelafwerking Het gewelfde patroon en de wasmeenemers zijn ontworpen voor een optimaal droogresultaat en de beste zorg voor al je kleding. SoftMove Innovatieve droogtechnologie. De SoftMove-technologie zorgt met, speciaal op het soort wasgoed afgestemde trommelbewegingen, voor een betere distributie van kleding en een perfect droogresultaat. Warmtepomp Uitstekende energie-efficiëntie. Door het gebruik van een warmtepomp in plaats van een conventioneel warmte-element behaal je dezelfde droogresultaten met lagere temperaturen. Gemiddeld 40°C in plaats van 60°C. Startuitstel Time management. De functie startuitstel geeft je de mogelijkheid het droogprogramma uit te stellen tot het moment dat jou het beste schikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag 11 april in huis

Bekijk prijs

5. Beste Wasdroger voor kleine ruimtes: Sharp condensdroger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sharp condensdroger

 • list plusDeze droger droogt in een korte tijd.
 • list plusDe trommel van deze droger is groot.
 • list plusHet waterreservoir van deze droger is eenvoudig te legen.

Nadelen Sharp condensdroger

 • list plusDeze droger is niet energiezuinig.
 • list plusHet geluidsniveau van deze droger is hoog.
 • list plusHet ontbreken van een automatische stop kan leiden tot onnodig energieverbruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een condensdroger die snel en efficiënt je kleding kan drogen en er ook nog eens goed voor zorgt? Dan is de Sharp condensdroger de ideale keuze voor jou! Met een droogcapaciteit van 8 kg en 15 verschillende programma's kan je elke type lading eenvoudig drogen. Wat deze droger echt speciaal maakt, is het gebruik van 8 sensoren die automatisch het vochtgehalte van de lading meten en de droogtijd daarop aanpassen. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie.

Een ander voordeel van de Sharp condensdroger is de Bubble drum. Deze trommel is speciaal ontworpen om slijtage aan je kleding te voorkomen. Bovendien zijn er verschillende antikreukprogramma's en zelfs een Refresh programma om het gevoel van net gewassen kleding te behouden. De grote deur met een ruime deuropening van 38 cm zorgt ervoor dat je gemakkelijk de lading in en uit kan laden.

Een klein nadeel van deze droger is de energieklasse B, terwijl er tegenwoordig drogers te vinden zijn met een hogere energieklasse. Ook is de droger niet de goedkoopste optie op de markt.

Al met al is de Sharp condensdroger een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snelle, efficiënte en betrouwbare droger die goed voor je kleding zorgt. Met een groot aantal programma's en sensoren, is dit de ideale droger voor mensen die vaak drogen en kleding van verschillende stoffen en gewichten hebben.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 februari in huis

Bekijk prijs

6. Siemens Condensdroger wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Op zoek naar een condensdroger met speciaal Outdoor programma? Dan is de Siemens WT43N202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is. Op het digitale display zie je hoe lang de droger nog bezig is. Wanneer de droger klaar is geeft hij een geluidssignaal, zodat je precies weet wanneer je je was er uit kan halen. Programma voor outdoor-kleding Dankzij het Outdoor-programma van Siemens, gaan gevoelige materialen veel langer mee. Zo kunnen waterafstotende textielsoorten worden gereinigd zonder dat dit ten koste gaat van hun ademende werking. Op deze manier behoudt zelfs intensief gebruikte kleding langdurig zijn kwaliteit. Ideaal voor sport- actieve outdoorkleding. Slimme sensoren voor vocht- en temperatuurmeting De ‘autoDry’ sensoren zorgen voor constante meting van de vochtigheid en temperatuur van het wasgoed. De volledige elektronische besturing wordt hierop aangepast, zodat de was perfect droogt op een energiezuinige en efficiënte manier. Drogen in 40 minuten Deze Siemens condensdroger heeft een droogprogramma waarmee je wasgoed in slechts 40 minuten kunt drogen. Het superKort40-programma heeft een optimaal temperatuurverloop en een speciale koelfase. Ideaal wanneer je een shirtje nog snel wilt drogen, voordat je de deur uit gaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

7. Whirlpool FFT CM11 8XB BE wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Kenmerken van deze Whirlpool vrijstaande droger: royale trommelcapaciteit van 8 kg. Exclusieve 6th SENSE technologie bewaakt constant de vochtigheidsgraad in de trommel, beschermt uw kleding en geeft ideale droogresultaten. Condenstechnologie biedt betere, energie-efficiënte resultaten vergeleken met standaard geventileerde droogautomaten. Jouw kleding blijft fris tot 6 uren na het einde van de cyclus Bij gewone drogers moet je jouw kleding onmiddellijk uit de machine halen zodra de cyclus beëindigd is om kreuken, onaangename geuren en mogelijk schade aan jouw kleding te voorkomen. Dankzij de FreshCare+ droger is dit niet meer nodig. FreshCare+ houdt jouw kleding fris tot 6 uren na het einde van de cyclus zodat je de machine kan uitladen op het moment dat jou het beste uitkomt. FreshCare+ Meer tijd voor jezelf Met FreshCare+ geniet je van absolute zorg voor jouw kleding, ook na het einde van de droogcyclus. Activeer de FreshCare+ optie op elk moment tijdens de cyclus. Dankzij een intelligente temperatuurcontrole en zachte trommelbewegingen blijft jouw kleding fris ruiken, alsof het net gedroogd is. Zeer stil Ervaar de stilte. Deze Whirlpooldroger geeft je de beste resultaten tegen een zeer laag geluidsniveau. 6th Sense Technologie 6TH SENSE detecteert automatisch de hoeveelheid wasgoed en kiest de juiste tijd voor het droogprogramma. Uw wasgoed is perfect droog en tijd en energieverbruik worden geoptimaliseerd. FreshCare+ Uw kleding blijft fris in de machine, zelfs tot 6 uur na het einde van de cyclus. Het innovatieve FreshCare+ systeem neemt de zorgen over uw kleding weg, dankzij delicate trommelbewegingen en nauwkeurige temperatuurcontrole. [i] De FreshCare+ behandeling remt de verpreiding van de belangrijkste slechte geurbronnen (in de droger) tot 6 uur na het einde van het drogen. Niet compatibel met programma's die zijn ontworpen voor delicate kledingstukken. Easy Cleaning Het makkelijk verwijderen en schoonmaken van het filter in slechts drie simpele stappen. 8kg capaciteit Alle ruimte die je nodig hebt. Met 8 kg trommelcapaciteit biedt deze Whirlpooldroger je alle ruimte die je nodig hebt voor het drogen van je wasgoed. XXL programma Extra veel ruimte. In de grote trommel heeft uw wasgoed alle ruimte die het nodig heeft. Met dit programma worden zelfs grote ladingen perfect gedroogd. Energieklasse B Energie-efficiënt. Deze Whirlpool droger valt in energieklasse B. Jeans Perfect voor jeans. Voor het drogen van wasgoed van spijkerstof of kledingstukken van zwaar, op spijkerstof lijkend, materiaal . Zijde Behoedzaam drogen van zijden kleding. Het Zijde programma droogt tot wel 1.5kg aan zijde kledingstukken, voorzichtig en op een zeer lage temperatuur. Sportkleding Perfect voor sporkleding. Het sportprogramma is speciaal ontwikkeld Voor het drogen van sportkleding van synthetische stoffen of katoen. Droogniveau Deze Whirlpooldroger beschikt over een aanpasbaar droogniveau. SoftMove Innovatieve droogtechnologie. De SoftMove-technologie zorgt met, speciaal op het soort wasgoed afgestemde trommelbewegingen, voor een betere distributie van kleding en een perfect droogresultaat. Startuitstel Time management. De functie startuitstel geeft je de mogelijkheid het droogprogramma uit te stellen tot het moment dat jou het beste schikt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Wasdroger voor gevoelige stoffen: Beko DF7412PA1W wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Beko DF7412PA1W wit

 • list plusDeze warmtepompdroger is energiezuinig, waardoor de energierekening lager zal zijn.
 • list plusDeze warmtepompdroger is relatief stil tijdens het drogen.
 • list plusEen derde voordeel van deze warmtepompdroger is dat het goed droogt.

Nadelen Beko DF7412PA1W wit

 • list plusEr kan condens in de bijkeuken ontstaan door de warmtepomp.
 • list plusEen ander nadeel van deze warmtepompdroger is dat beddengoed bij het drogen in elkaar kan gaan zitten.
 • list plusDe afvoerslang van de wasmachine moet worden aangesloten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

Ben jij op zoek naar een energiezuinige en efficiënte warmtepompdroger? Dan is de Beko DF7412PA1W wit een uitstekende keuze. Deze droger heeft een vulgewicht van 7kg en is voorzien van 15 programma's, waardoor je altijd de juiste drooginstellingen voor jouw wasgoed kunt kiezen. Met het energielabel A++ ben je bovendien verzekerd van een laag energieverbruik en dus een fijne besparing op je energierekening.

Wat deze droger echt bijzonder maakt, is het AquaWave®-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je kleding voorzichtig wordt behandeld en niet beschadigt tijdens het drogen. De deur is van gebogen glas en de speciaal ontworpen peddels in de trommel zorgen voor een golvende beweging, waardoor je kleding beter en voorzichtiger wordt gedroogd.

En dat is nog niet alles. Deze droger is namelijk ook nog eens vriendelijk voor het milieu. Dankzij het RecycledDry™-systeem worden gerecycleerde plastic flessen omgezet in sterke en duurzame materialen voor de kuip van de droger. Zo draag je bij aan een schonere wereld terwijl je je was droogt.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan deze droger. Zo is de draairichting van de deur niet verwisselbaar en kan het droogproces langer duren dan bij sommige andere drogers. Maar al met al is de Beko DF7412PA1W wit een uitstekende keuze voor kleine huishoudens die op zoek zijn naar een energiezuinige en efficiënte droger die ook nog eens vriendelijk is voor het milieu en voorzichtig omgaat met je kleding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

9. Bosch WQG233D5NL wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch WQG233D5NL wit

 • list plusEen groot voordeel van deze warmtepompdroger is dat het zeer energiezuinig is, wat betekent dat het minder stroom verbruikt en daardoor minder kost voor de gebruiker.
 • list plusDe droger is gemakkelijk te bedienen, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.
 • list plusEen ander voordeel van deze droger is dat het een mooi en modern uiterlijk heeft, waardoor het een mooie toevoeging is aan de wasruimte.

Nadelen Bosch WQG233D5NL wit

 • list plusEen nadeel van deze droger is dat het relatief luidruchtig kan zijn, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusEen ander nadeel van deze droger is dat de droogtijd langer kan zijn dan bij sommige andere drogers, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusEen derde nadeel van deze droger is dat de prijs hoger kan zijn dan sommige andere drogers op de markt, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.9

De Bosch WQG233D5NL wit is een fantastische warmtepompdroger die vol zit met handige functies en technologieën die je zal helpen bij het drogen van je was. Met een maximale laadcapaciteit van 8 kg is deze droger perfect voor gezinnen van elke grootte. Het AutoDry systeem zorgt ervoor dat de droger nooit langer droogt dan nodig is, waardoor je energie en tijd bespaart. Bovendien beschermt het SenstiveDrying systeem je kleding door de trommelstructuur en het sportprogramma droogt op lagere temperaturen.

Wat deze droger echt onderscheidt van andere is zijn AntiVibration-wand, die ervoor zorgt dat de droger stabieler staat en minder trillingen veroorzaakt. Het resultaat is minder geluid en een betere gebruikerservaring. Daarnaast is deze droger voorzien van EcoSilence Drive, wat betekent dat het efficiënter en stiller is dan andere drogers. De DUO-tronic functie meet het vochtniveau in de droger en zorgt ervoor dat je nooit langer droogt dan nodig is.

Met 22 programma's en functies, waaronder SuperKort 40, Anti-kreukfase, en Half Load optie, is deze droger perfect voor alle soorten was. Het grote LED-display en de TouchControl-toetsen maken het bedienen van de droger eenvoudig. De Bosch WQG233D5NL wit is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en stille droger.

Mijn persoonlijke mening is dat deze droger echt een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige droger die betrouwbaar en efficiënt is. Echter, de prijs kan wellicht een nadeel zijn voor sommige consumenten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

10. Bosch WTH83001FG wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch WTH83001FG wit

 • list plusMet deze warmtepompdroger kunnen kostenbesparingen op lange termijn worden verwacht.
 • list plusDeze warmtepompdroger heeft een overzichtelijk bedieningspaneel waardoor het eenvoudig te bedienen is.
 • list plusDeze droger heeft een redelijk stille werking.

Nadelen Bosch WTH83001FG wit

 • list plusDe droogtijd is langer dan bij andere drogers.
 • list plusHet is niet mogelijk om een afvoerslang aan te sluiten.
 • list plusDe prijs van deze warmtepompdroger is hoger dan andere drogers.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

De Bosch WTH83001FG warmtepompdroger beschikt over het AutoDry systeem. Dit systeem voorkomt dat kleding krimpt en beschadigd dankzij de vochtigheid en temperatuursensoren. Niet veel tijd om te drogen? kies dan voor het Extra Snel40 programma om in 40 minuten te drogen. Met ActiveAir wordt wasgoed met warme milde lucht gedroogd en is dan ook tot 60% energiezuiniger. Dankzij het easyClean-filter heb je minder onderhoud aan de droger AutoDry, extra bescherming De AutoDry technologie zorgt ervoor dat wasgoed op de juiste manier wordt gedroogd. Tot maximaal 7 kg drogen van kastdroog tot extra droog. Je wasgoed wordt beschermt tegen hoge temperaturen, waardoor het niet kan beschadigen of krimpen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de vochtigheid en temperatuursensoren. SensitiveDrying, zacht drogen Via alle kanten van de trommel wordt er warme milde lucht binnen geblazen. Dit wordt vervolgens zacht rondgedraaid met de soft-meenemers. Hierdoor blijft het niet plat op de trommel te liggen en heb je een betere droogprestatie. Dit resulteert in zacht wasgoed zonder kreuk. ActiveAir Met het ActiveAir programma, wordt je wasgoed door hete lucht gedroogd. Deze lucht wordt economisch verwarmd. Hiermee verbruik je tot 60% minder energie en wordt je wasgoed met een perfect resultaat gedroogd. AntiVibration-wand, stabieler en minder trillingen Dit model droger beschikt over een AntiVibration-wand. Deze wand zorgt ervoor dat de droger stabieler staat, maar zorgt er ook voor dat er minder trillingen zijn. Hiermee wordt het geluidsniveau ook verminderd. Snel drogen Wasmachines kunnen kleding snel wassen op een kort programma, maar dat kan deze droger ook. Met het superkort40 programma is het mogelijk om je wasgoed te drogen in 40 minuten. Programma's Katoen, Kreukherstellend, Sport, Handdoeken, Mix, Tijdprogramma warm 30, Tijdprogramma koud 30, Overhemden, Extra snel 40, Dons Optie anti-kreukfase 120 min bij afloop van het programma Opties TouchControl tiptoetsen: Antikreuk, Fijninstelling, Eindtijduitstel tot 24 u Hoogtepunten van de Bosch WTH83001FG AutoDry - SensitiveDrying - Extra snel 40 - EasyClean-filter - Kinderbeveiliging - antiVibration - Eindtijduitstel - Anti kreukfase

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wasdrogers. Er zijn immers 270 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!