De Bestenu Strijkplank Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Er zijn maar weinig mensen die strijken leuk vinden. Een strijkplank maakt de klus er niet leuker op, maar wel gemakkelijker. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een strijkplank.

Heb ik een andere strijkplank nodig voor een stoomgenerator?

hide product content

Je hebt niet per se een speciale strijkplank voor stoomgeneratoren nodig als je een stoom generator hebt, al is het wel praktisch. Deze strijkplanken hebben een extra grote parkeerplaats voor je stoomgenerator. Heb je geen speciale strijkplank, dan zet je de stoomgenerator naast je strijkplank, bijvoorbeeld op je aanrecht.

Kan ik een strijkplankhoes wassen?

hide product content

De meeste strijkplankhoezen zijn alleen te wassen met de hand. Er zijn daarentegen hoezen die speciaal materiaal bevatten waardoor ze helemaal niet gewassen kunnen worden. In dat geval schaf je een nieuwe hoes aan.

Hoe maak je een strijkplank schoon?

hide product content

Je maakt een strijkplank eenvoudig schoon met een vochtige doek. Sommige strijkplank hoezen was je met de hand, andere zijn geschikt voor in de machine. Soms zijn strijkplankhoezen van een speciaal materiaal gemaakt waardoor je ze helemaal niet kunt wassen. In dat geval moet je ze vervangen.

Zorg er daarnaast voor dat je strijkplank stofvrij is. Zeker als je niet vaak strijkt, is dit belangrijk. Je wilt niet dat je schone was onder een laag stof komt te zitten zodra je dit op de strijkplank legt.

Hoe lang gaat een strijkplank mee?

hide product content

Hoe lang een strijkplank mee gaat, hangt af van de bouwkwaliteit en hoe vaak je de strijkplank gebruikt. Er zijn hele goedkope modellen verkrijgbaar: deze zijn prima voor je als je niet veel strijkt. Strijk je veel, of heb je een goede stoomgenerator, investeer dan in een goede strijkplank. Deze gaan niet alleen langer mee, maar zijn vaak ook prettiger in gebruik.

Kun je ook strijken zonder strijkplank?

hide product content

Je kunt inderdaad strijken zonder een strijkplank te hebben. Heb je haast en wil je snel even de pijpen van je spijkerbroek strijken, dan kun je dit best op de grond doen, mits de ondergrond zacht is. Eventueel leg je een handdoek op de grond om je vloerkleed te beschermen. Het is echter praktischer en veiliger om een strijkplank te gebruiken.

Op welke hoogte moet mijn strijkplank staan?

hide product content

Kies altijd een strijkplank met een verstelbare hoogte. We zijn allemaal anders en wat voor de één hoog is, kan voor de ander laag zijn. Kies voor een strijkplank met een werkhoogte vanaf 63 cm. Zorg ervoor dat je hand altijd vijf tot tien centimeter onder je elleboog blijft tijdens het strijken. Hierdoor voorkom je rug- en schouderklachten.

Heb je last van rugklachten? Let hier dan extra goed op. Let daarnaast ook op het gewicht van je strijkijzer: een goed stoomstrijkijzer is licht van gewicht en ligt fijn in de hand.

Hoe komt deze leuke Strijkplank opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Strijkplank ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Strijkplanks, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Strijkplanks die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Strijkplanks het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Strijkplanks stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Strijkplanks

De beste Strijkplanks in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Eenvoudig en plaatsbesparend op te bergen, in hoogte verstelbaar tot 88 cm en voorzien van een compact strijkvlak van 110 x 30 cm: strijkplank Classic S Basic van Leifheit is ideaal voor huishoudens die voldoende hebben aan een goede klassieke basisstrijkplank. De Classic S Basic is voorzien van een vaste strijkijzerhouder van metaal. Het stabiele onderstel is in hoogte verstelbaar tot 88 cm. Simpel en snel op de juiste werkhoogte te zetten. Dat is wel zo prettig voor je rug. De transportvergrendeling zorgt dat de ingeklapte Classic S Basic niet onverwacht openklapt bij het dragen. Vrolijk strijkplankovertrek met fleurige flowerprint – brengt je in de stemming om de strijkklus voortvarend aan te pakken. Voordelen en specificaties Compact strijkvlak van 110x30 cm. Gemakkelijk te dragen en plaatsbesparend op te bergen. Vaste strijkijzerhouder. In hoogte verstelbaar tot 88 cm. Over Leifheit Duitse degelijkheid binnen handbereik. Leifheit is al jaar en dag zeer gekend om haar slimme, degelijke en functionele huishoudelijke artikelen waarbij kwaliteit een randvoorwaarde is. Zoek nu naar een Leifheit artikel binnen de categorieën drogen, strijken, schoonmaken en keukenartikelen of neem een kijkje in het uitgebreide assortiment Soehnle weegschalen.

1. Leifheit Classic S Basic Strijkplank - 110x30 cm Strijkvlak


Product informatiePlus or Show more

Met deze Brabantia strijkplank B met stoomunithouder en een afmeting van 124x38 cm strijk je met meer comfort. Voorzien van solide stoomunithouder waarop alle gangbare stoomunits geplaatst kunnen worden (max. 40x22 cm). Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder - 124 x 38 cm - Barley Stabiel werkblad op extra stevig frame (diameter 25 mm) Met stoomunithouder - voor alle gangbare stoomunits 100% katoenen overtrek met veerkrachtige schuimlaag Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen In hoogte verstelbaar (75 - 98 cm) Met antislip beschermdoppen 10 jaar garantie en service Cradle to Cradle gecertificeerd - goed doen voelt goed Over Brabantia serie B In de B serie vind je zowel strijkplanken als bijpassende hoezen met een afmeting van 124x38 cm. Een Brabantia strijkplank is gemaakt om strijken makkelijker te maken. Daarom gebruikt Brabantia stoomdoorlatende materialen en strijkplankhoezen van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag. Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

2. Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder - 124 x 38 cm - Titan Oval


Product informatiePlus or Show more

Deze Brabantia strijkplank C met Stoomunithouder - 124 x 45 cm is ideaal als je met meer comfort het beste resultaat wilt bereiken. Voorzien van zeer degelijke stoomunithouder waarop alle gangbare stoomunits geplaatst kunnen worden (max. 40x22 cm). Brabantia Strijkplank C met Stoomunithouder - 124 x 45 cm - Denim Black Met stoomunithouder - voor alle gangbare stoomunits Superbreed blad voor snel en comfortabel strijken In hoogte verstelbaar (75 - 98 cm) Stabiel werkblad op extra stevig frame (diameter 25 mm) 100% katoenen overtrek met veerkrachtige schuimlaag Altijd een strak en glad overtrek – koordsluiting en Stretch-System Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen Met antislip beschermdoppen 10 jaar garantie en service Duurzaam geproduceerd - Cradle-to-Cradle gecertificeerd, niveau Brons Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

3. Brabantia Strijkplank C met Stoomunithouder - 124 x 45 cm - Denim Black


Product informatiePlus or Show more

Zo krijg je plezier in het strijken: een goede strijkplank is het halve strijkwerk. Deze klassieker onder de strijkplanken biedt het beproefde Leifheit-comfort. En dat zorgt weer voor optimale strijkresultaten. Het stoom doorlatende strijkvlak van 120 x 38 cm is voorzien van een veerkrachtige zachte laag. Op de vaste strijkijzerhouder zet je de strijkbout veilig neer. Meerdere hittebestendige siliconenpads op de strijkijzerhouder beschermen de zool van het strijkijzer tegen krassen. Het stopcontact met VDE-keurmerk en de elastische snoergeleider zorgen voor veilig en gemakkelijk strijken – zonder hinder van het snoer. In hoogte verstelbaar op diverse standen tot 88 cm – voor strijken op een rugvriendelijke werkhoogte die bij je lichaamslengte past. Dat is beter voor je rug. Voordelen & specificaties Compact strijkvlak van 120 x 38 cm Voorzien van vaste strijkijzerhouder, geïntegreerd stopcontact en snoergeleider. In hoogte verstelbaar tot 88cm Geschikt voor stoomstrijkijzers en droogstrijkijzers 3 jaar garantie Over Leifheit Duitse degelijkheid binnen handbereik. Leifheit is al jaar en dag zeer gekend om haar slimme, degelijke en functionele huishoudelijke artikelen waarbij kwaliteit een randvoorwaarde is. Zoek nu naar een Leifheit artikel binnen de categorieën drogen, strijken, schoonmaken en keukenartikelen of neem een kijkje in het uitgebreide assortiment Soehnle weegschalen.

4. Leifheit Basic Plus Classic M Strijkplank - 120x38 cm strijkvlak


Product informatiePlus or Show more

De Brabantia strijkplank B met strijkijzerhouder en een afmeting van 124x38 cm is ideaal als je iets meer dan normaal moet strijken. Deze strijkplank is voorzien van een strijkijzerhouder die geschikt is voor normale- en stoomstrijkijzers (max. 135 mm). Ook is de strijkijzerhouder instelbaar voor zowel links- als rechtshandigen. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Denim Blue Breed strijkblad en stoomdoorlatend - voor sneller strijken Met strijkijzerhouder instelbaar voor links- en rechtshandigen Stabiel, gelakt frame (22 mm diameter) In hoogte verstelbaar (69 - 96 cm) 100% katoenen overtrek met veerkrachtige schuimlaag Altijd een strak en glad overtrek – koordsluiting en Stretch-System Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen Met antislip beschermdoppen 10 jaar garantie en service Duurzaam geproduceerd - Cradle-to-Cradle gecertificeerd, niveau Brons Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

5. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Denim Blue


Product informatiePlus or Show more

Strijk al je was glad met een strijkplank van Blokker! Deze grote Blokker strijkplank heeft een strijkoppervlak van 122 x 43 cm en is daarmee extra breed. De strijkplank is eenvoudig in te klappen en kan daarmee gemakkelijk opgeborgen worden. De strijkplank is geschikt voor droogstrijkijzers, stoomstrijkijzers én stoomgeneratoren, die je tussendoor gemakkelijk parkeert op de strijkijzerhouder. De strijplank is daarnaast verstelbaar in 7 verschillende hoogtes tot een maximale hoogte van 92 cm. Over Blokker Het Blokker Eigen Merk is gebouwd op drie belangrijke pijlers: kwaliteit voor een verrassend scherpe prijs, de zekerheid dat er altijd een Blokker winkel dichtbij is en een ijzersterk en compleet assortiment huishoudproducten. Ons Blokker merk kom je binnen alle afdelingen van Blokker tegen. Van schoonmaken tot koken en tafelen, van opruimen tot gezellig maken, van opstaan tot slapen gaan. Voor ieders smaak zit er iets bij, en we verliezen de functionaliteit nooit uit het oog. Blokker heeft het in huis!

6. Blokker strijkplank - large - 122 x 43 cm - Multikleur


Product informatiePlus or Show more

Strijk met meer comfort! Een degelijk en functioneel huishoudelijk artikel. Maak het strijken nog comfortabeler. Met deze strijkplank strijk je met meer comfort en voor de beste resultaten. Eenvoudig en plaatsbesparend op te bergen strijkplank. Het is in hoogte verstelbaar tot 91cm hoogte en voorzien van een breed strijkvlak van 120 x 38 cm. De poten zijn voorzien van een antislip, zodat de strijkplank bij het strijken niet verplaatst. Deze Classic strijkplank is voorzien van een vaste metaal strijkijzerhouder en een stabiel onderstel. Je kan het heel simpel en snel op de juiste werkhoogte zetten, wat belangrijk is voor jouw rug. De vrolijk strijkplankovertrek met fleurige flowerprint, brengt je in de stemming om de strijkklus effiënt aan te pakken. Troeven: Zeer stevige strijkplank Strijk met nog meer comfort door het grote strijkplateau van ca. 120 x 38 cm, uitgevoerd met een 100% katoenen strijkplankovertrek. Voor grote en kleine mensen: extra stevig en in hoogte verstelbaar onderstel - geschikt voor opstelling tussen 55 en 91cm hoogte. Draai uw wasgoed makkelijk en veilig om tijdens het veilig parkeren van uw verhitte strijkijzer op de geintegreerde parkeerplaats - bestand tegen temperaturen tot 200⁰ Celsius Voordelen: ✓ Compact strijkplank ✓ Gemakkelijk te verplaatsen ✓ Vast strijkijzerhouder ✓ Verstelbaar tot 91 cm hoogte ✓ Stevige hoes ✓ Antislip poten ✓ Een goed klassiek model ✓ Stabiel ✓ Comfort ✓ Glijdt soepel ✓ Ergonomisch Specificaties: ▶ Materiaal kader: Metaal ▶ Materiaal hoes: 100% katoen ▶ Kleur: Bloemenprint ▶ Afmeting: 38cm x 120cm x H91cm Verander jouw dagelijkse klusjes in geliefde rituelen.

7. Made4Home® - Strijkplank | Strijktafel | 1stuk | 38x120xH91cm | Met strijkijzerhouder | In hoogte verstelbaar | Metaal onderstel | Hoes 100% katoen | Breed strijkvlak | Stabiel strijkplank | Inklapbaar | Voor sneller strijken en extra strijkcomfort


Product informatiePlus or Show more

Strijken met meer comfort doe je met een Brabantia Strijkplank met solide strijkijzerhouder. De afmeting van deze strijkplank is 124 x 38 cm. Deze strijktafel is ideaal als je maar af en toe hoeft te strijken, maar het dan wel goed wil doen. Voorzien van een solide stijkerhouder, geschikt voor normale en stoomstrijkijzers (max. 150 mm). Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Barley Solide strijkijzerhouder voor links- en rechtshandigen Stabiel werkblad op stevig frame (diameter 22 mm) Breed werkblad voor sneller strijken Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen In hoogte verstelbaar (69 - 96 cm) 100% katoenen hoes met veerkrachtige schuimlaag Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met antislip beschermdoppen Los verkrijgbaar: Brabantia strijkplankovertrek (code B). Over Brabantia serie B In de B serie vind je zowel strijkplanken als bijpassende hoezen met een afmeting van 124 x 38 cm. Een Brabantia strijkplank is gemaakt om strijken makkelijker te maken. Daarom gebruikt Brabantia stoomdoorlatende materialen en strijkplankhoezen van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag. Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

8. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Barley


Product informatiePlus or Show more

Strijken met meer comfort en voor de beste resultaten met de Brabantia Strijkplank C met Strijkijzerhouder - 124 x 45 cm. Deze strijkplank is ideaal als je met meer comfort het beste resultaat wil bereiken. Voorzien van een solide stijkerhouder, geschikt voor normale en stoomstrijkijzers (max. 150 mm). Brabantia Strijkplank C met Strijkijzerhouder - 124 x 45 cm - Denim Black Solide strijkijzerhouder voor links- en rechtshandigen Superbreed blad voor snel en comfortabel strijken In hoogte verstelbaar (75 - 98 cm) Stabiel werkblad op extra stevig frame (diameter 25 mm) 100% katoenen overtrek met veerkrachtige schuimlaag Altijd een strak en glad overtrek – koordsluiting en Stretch-System Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen Met antislip beschermdoppen 10 jaar garantie en service Duurzaam geproduceerd - Cradle-to-Cradle gecertificeerd, niveau Brons Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

9. Brabantia Strijkplank C met Strijkijzerhouder - 124 x 45 cm - Denim Black


Product informatiePlus or Show more

De Brabantia strijkplank B met solide strijkerhouder en een afmeting van 124x38 cm is ideaal als je iets meer dan normaal moet strijken. Is voorzien van een solide strijkerhouder die geschikt is voor normale en stoomstrijkijzers (max. 15 cm). - Solide strijkerhouder voor links- en rechtshandigen - Stabiel werkblad op stevig frame (diameter 22 mm) - Breed werkblad voor sneller strijken - Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen - In hoogte verstelbaar (69 - 96 cm) - 100% katoenen hoes met veerkrachtige schuimlaag - Met safety-lock tegen ongewenst inklappen - Met antislip beschermdoppen - 10 jaar garantie en service - Cradle to Cradle gecertificeerd - goed doen voelt goed

10. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Fading Lines


Artikelen die soortgelijk zijn aan Strijkplanks


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Strijkplanks. Er zijn namelijk 171 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Strijkplank kopen.