De Bestenu Strijkplank Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/11/2020


Er zijn maar weinig mensen die strijken leuk vinden. Een strijkplank maakt de klus er niet leuker op, maar wel gemakkelijker. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een strijkplank.

Heb ik een andere strijkplank nodig voor een stoomgenerator?

show product content

Je hebt niet per se een speciale strijkplank voor stoomgeneratoren nodig als je een stoom generator hebt, al is het wel praktisch. Deze strijkplanken hebben een extra grote parkeerplaats voor je stoomgenerator. Heb je geen speciale strijkplank, dan zet je de stoomgenerator naast je strijkplank, bijvoorbeeld op je aanrecht.

Kan ik een strijkplankhoes wassen?

show product content

De meeste strijkplankhoezen zijn alleen te wassen met de hand. Er zijn daarentegen hoezen die speciaal materiaal bevatten waardoor ze helemaal niet gewassen kunnen worden. In dat geval schaf je een nieuwe hoes aan.

Hoe maak je een strijkplank schoon?

show product content

Je maakt een strijkplank eenvoudig schoon met een vochtige doek. Sommige strijkplank hoezen was je met de hand, andere zijn geschikt voor in de machine. Soms zijn strijkplankhoezen van een speciaal materiaal gemaakt waardoor je ze helemaal niet kunt wassen. In dat geval moet je ze vervangen.

Zorg er daarnaast voor dat je strijkplank stofvrij is. Zeker als je niet vaak strijkt, is dit belangrijk. Je wilt niet dat je schone was onder een laag stof komt te zitten zodra je dit op de strijkplank legt.

Hoe lang gaat een strijkplank mee?

show product content

Hoe lang een strijkplank mee gaat, hangt af van de bouwkwaliteit en hoe vaak je de strijkplank gebruikt. Er zijn hele goedkope modellen verkrijgbaar: deze zijn prima voor je als je niet veel strijkt. Strijk je veel, of heb je een goede stoomgenerator, investeer dan in een goede strijkplank. Deze gaan niet alleen langer mee, maar zijn vaak ook prettiger in gebruik.

Kun je ook strijken zonder strijkplank?

show product content

Je kunt inderdaad strijken zonder een strijkplank te hebben. Heb je haast en wil je snel even de pijpen van je spijkerbroek strijken, dan kun je dit best op de grond doen, mits de ondergrond zacht is. Eventueel leg je een handdoek op de grond om je vloerkleed te beschermen. Het is echter praktischer en veiliger om een strijkplank te gebruiken.

Op welke hoogte moet mijn strijkplank staan?

show product content

Kies altijd een strijkplank met een verstelbare hoogte. We zijn allemaal anders en wat voor de één hoog is, kan voor de ander laag zijn. Kies voor een strijkplank met een werkhoogte vanaf 63 cm. Zorg ervoor dat je hand altijd vijf tot tien centimeter onder je elleboog blijft tijdens het strijken. Hierdoor voorkom je rug- en schouderklachten.

Heb je last van rugklachten? Let hier dan extra goed op. Let daarnaast ook op het gewicht van je strijkijzer: een goed stoomstrijkijzer is licht van gewicht en ligt fijn in de hand.

Hoe komt deze handige Strijkplank opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de zoektocht naar de beste Strijkplank ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Strijkplanks, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Strijkplanks die aangeboden worden in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Strijkplanks het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Strijkplanks stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Strijkplanks op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Brabantia viert haar 100ste verjaardag met deze feestelijke strijkplank Celebration. Deze strijkplank B met solide strijkerhouder heeft een afmeting van 124x38 cm en is ideaal als je iets meer dan normaal moet strijken. De solide strijkerhouder is geschikt voor normale en stoomstrijkijzers (max. 15 cm). De speciale party outfit, een 100% katoenen overtrek met gouden confettiprint en een friswit frame, zorgen voor super looks en een super resultaat. Strijken wordt een feestje. Belangrijkste specificaties Solide strijkerhouder voor links- en rechtshandigen Stabiel werkblad op stevig frame (diameter 22 mm) Breed werkblad voor sneller strijken Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen In hoogte verstelbaar (69 - 96 cm) 100% katoenen hoes met veerkrachtige schuimlaag Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met antislip beschermdoppen 10 jaar garantie en service Cradle to Cradle gecertificeerd - goed doen voelt goed Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

1. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Celebration


Product informatiePlus or Show more

De Leifheit Ironing Board Fashion S is een metalen strijkplank met een strijkvlak van 110 bij 30 centimeter. Aan de zijkant vind je een vaste plek voor je strijkijzer. Je verstelt de plank in een werkhoogte tussen 75 en 88 centimeter.

2. Leifheit Ironing Board Fashion S


Product informatiePlus or Show more

Deze Brabantia strijkplank D met hittebestendige 'parkeerplaats' - 135x45 cm heeft een ellipsvormig blad voor snel en comfortabel strijken en door het assymmetrisch gebogen frame ook geschikt voor zittend strijken. Brabantia Strijkplank D met Hittebestendige Parkeerplaats - 135 x 45 cm - Titan Oval Met hittebestendige 'parkeerzone' voor het tijdelijk wegzetten van het hete strijkijzer Safety-lock tegen ongewenst inklappen Met antislip beschermdoppen Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen 100% katoenen overtek met veerkrachtige schuimlaag Altijd een strak en glad overtrek – koordsluiting en Stretch-System In hoogte verstelbaar (61 -102 cm) 10 jaar garantie en service Duurzaam geproduceerd - Cradle-to-Cradle gecertificeerd, niveau Brons Gebruik de hittebestendige 'parkeerplaats' en voorkom bruine plekken op de strijkplankovertrek. Het is eenvoudig om shirts te strijken met de 'schoudervorm' of broeken met de puntige kant. Over Brabantia serie D In de D serie vind je zowel strijkplanken als bijpassende hoezen met een afmeting van 135x45 cm. Een Brabantia strijkplank is gemaakt om strijken makkelijker te maken. Daarom gebruikt Brabantia stoomdoorlatende materialen en strijkplankhoezen van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag. Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

3. Brabantia Strijkplank D met Hittebestendige Parkeerplaats - 135 x 45 cm - Titan Oval


Product informatiePlus or Show more

Deze mouwplank is een zeer handige hulp bij het strijken van mouwen, broekspijpen etc.

4. Afer Mouwplank - Wit Blauw


Product informatiePlus or Show more

Strijken met meer comfort doe je met een Brabantia Strijkplank met solide strijkijzerhouder. De afmeting van deze strijkplank is 124 x 38 cm. Deze strijktafel is ideaal als je maar af en toe hoeft te strijken, maar het dan wel goed wil doen. Voorzien van een solide stijkerhouder, geschikt voor normale en stoomstrijkijzers (max. 150 mm). Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Fading Lines Solide strijkijzerhouder voor links- en rechtshandigen Stabiel werkblad op stevig frame (diameter 22 mm) Breed werkblad voor sneller strijken Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen In hoogte verstelbaar (69 - 96 cm) 100% katoenen hoes met veerkrachtige schuimlaag Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met antislip beschermdoppen Los verkrijgbaar: Brabantia strijkplankovertrek (code B). Over Brabantia serie B In de B serie vind je zowel strijkplanken als bijpassende hoezen met een afmeting van 124 x 38 cm. Een Brabantia strijkplank is gemaakt om strijken makkelijker te maken. Daarom gebruikt Brabantia stoomdoorlatende materialen en strijkplankhoezen van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag. Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

5. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Fading Lines


Product informatiePlus or Show more

De Leifheit Ironing Board Fashion M Plus is een metalen strijkplank met een strijkvlak van 120 bij 38 centimeter. Aan de zijkant vind je een vaste plek voor je strijkijzer en een speciale klem om je snoer tussen te klemmen. Ook vind je aan die zijde een elektro ingang voor het snoer waarmee je bewegingsvrijheid vergroot. Je verstelt de plank in een werkhoogte tussen 75 en 88 centimeter.

6. Leifheit Ironing Board Fashion M Plus


Product informatiePlus or Show more

Strijken met meer comfort doe je met een Brabantia Strijkplank met solide strijkijzerhouder. De afmeting van deze strijkplank is 124 x 38 cm. Deze strijktafel is ideaal als je maar af en toe hoeft te strijken, maar het dan wel goed wil doen. Voorzien van een solide stijkerhouder, geschikt voor normale en stoomstrijkijzers (max. 150 mm). Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Barley Solide strijkijzerhouder voor links- en rechtshandigen Stabiel werkblad op stevig frame (diameter 22 mm) Breed werkblad voor sneller strijken Met framevergrendeling tegen ongewenst uitklappen In hoogte verstelbaar (69 - 96 cm) 100% katoenen hoes met veerkrachtige schuimlaag Met safety-lock tegen ongewenst inklappen Met antislip beschermdoppen Los verkrijgbaar: Brabantia strijkplankovertrek (code B). Over Brabantia serie B In de B serie vind je zowel strijkplanken als bijpassende hoezen met een afmeting van 124 x 38 cm. Een Brabantia strijkplank is gemaakt om strijken makkelijker te maken. Daarom gebruikt Brabantia stoomdoorlatende materialen en strijkplankhoezen van 100% katoen met een veerkrachtige schuimlaag. Over Brabantia Sinds de oprichting in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot het wereldwijd geliefde ‘huis-merk’ van nu. Brabantia staat bekend om producten die mooi en handig zijn, waardoor dagelijkse klusjes veranderen in geliefde rituelen. Brabantia biedt een breed scala aan producten; van prullenbakken, droogmolens en strijkplanken tot wasmanden, voorraadbussen, kookgerei en badkameraccessoires. Stijlvolle, goed gemaakte producten, die zijn ontworpen voor recycling. Zo kun je er zo lang van genieten als je wilt – maar hoef je je ook niet schuldig te voelen als je ze wegdoet. Dat is ‘Designed for living’.

7. Brabantia Strijkplank B met Strijkijzerhouder - 124 x 38 cm - Barley


Product informatiePlus or Show more

Met de Brabantia Strijkdeken heb je op elke plek een glad strijkoppervlak. De deken is direct klaar voor gebruik, je hoeft het niet in elkaar te zetten of uit te klappen. Dankzij de afmeting van 65 x 120 centimeter is hij geschikt voor alle normale kledingstukken. De stof van de deken is geschikt voor normale strijkijzers en stoomstrijkijzers. Voor stoomgeneratoren heb je echt een speciale strijkplank nodig. Klaar met strijken? Je bergt de Brabantia Strijkdeken eenvoudig en compact op via het bindkoord en de ophanglus.

8. Brabantia Strijkdeken 65x120 cm


Product informatiePlus or Show more

Met deze strijkplank van Vileda kan je ultra snel strijken met een perfect resultaat, dankzij het systeem dat de hitte en de stoom voor 100% terugkaatst in het wasgoed, door de 3 lagen en het 100% gemetalliseerde oppervlak. Er is geen condensvorming waardoor de vloer droog blijft. Een brede strijkplank met een XL strijkijzersteun voor stoomunits. Uitgerust met een kabelgeleider en stopcontact. Voordelen & specificaties Extra breed onderstel voor extra stabiliteit XL steun voor stoomunits en klassieke strijkijzers Kinderbeveiliging Click & Stop In hoogte instelbaar tot 96cm Groot oppervlak: 130x44cm Over Vileda Het bedrijf Vileda is een dochtermaatschappij van de Freudenberg-groep, een Duits familiebedrijf dat meer dan 160 jaar geleden werd opgericht. Ons merk Vileda®, met meer dan 65 jaar ervaring, is wereldwijd één van de meest bekende huishoudmerken. Vileda, de partner bij uitstek als het om de schoonmaak van de woning gaat, streeft er elke dag opnieuw naar om aan zijn klanten betrouwbare, vernieuwende, duurzame en hoogwaardige producten aan te bieden. De nieuwste technologie, innovatie en op elk moment een lengte voorsprong, dat zijn de sterktes van Vileda. Vileda biedt artikelen voor de schoonmaak en de wasbehandeling, om alle dagelijkse huishoudelijke taken te vereenvoudigen.

9. Vileda Total Reflect+ Strijkplank - 130 x 44 cm - Blauw


Product informatiePlus or Show more

De Kuma strijktafel van Metaltex is de basisstrijktafel uit het Metaltex assortiment. De strijkoppervlakte is 110x34 cm. De strijkplank is gemaakt uit stoomdoorlatend metaal en is overtrokken met een mooie katoenen hoes. De grijze poten hebben een doorsnede van 19 mm en je kunt de hoogte verstellen van 53 tot 89 cm. De strijkijzerhouder is gemaakt van plaatstaal. Voordelen & specificaties In hoogte verstelbaar van 53 tot 89 cm Strijkoppervlakte van 110x34 cm Katoenen hoes over stoomdoorlatend metaal, zodat de stoom makkelijk weg vloeit Strijkijzerhouder in metaal

10. Tomado Metaltex - Kuma Strijktafel - Strijkoppervlakte 110X34Cm


Vergelijkbare artikelen aan Strijkplanks


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Strijkplanks er zijn namelijk 171 verschillende te bestellen..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en ga je straks de beste Strijkplank kopen.