Bestenu

Wat is de beste droogstrijkijzer van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede droogstrijkijzer is een lastige opdracht. Wat is de beste droogstrijkijzer van 2023? Na het onderzoeken van 585 droogstrijkijzers kwam de Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1 als beste getest uit onze droogstrijkijzer-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de droogstrijkijzers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 droogstrijkijzers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige droogstrijkijzer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste droogstrijkijzers

1Score: 9.9
Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1
Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit
Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Philips 1 blauw | wit
Philips 1 blauw | wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw
Beste Droogstrijkijzer voor grote hoeveelheden was
Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart
Beste Droogstrijkijzer voor delicate stoffen
Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars
Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose
Beste Droogstrijkijzer voor professioneel gebruik
Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood
Beste Droogstrijkijzer voor reizigers
Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Philips GC4541/20 blauw, wit
Philips GC4541/20 blauw, wit
Philips
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Tefal FV1710 blauw
Tefal FV1710 blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Droogstrijkijzer Koopgids

Op zoek naar het strijken van delicate stoffen zoals zijde en wol? De beste droogstrijkijzer helpt je hiermee! Duik in de koopgids en ontdek welk model het beste bij jou past.

Hoe werkt een droogstrijkijzer?

Een droogstrijkijzer is een type strijkijzer dat, zoals de naam al aangeeft, wordt gebruikt om kleding en stoffen te strijken zonder dat er stoom wordt gebruikt. Dit type strijkijzer is eenvoudiger en minder geavanceerd dan stoomstrijkijzers en is meestal goedkoper in aanschaf. In tegenstelling tot stoomstrijkijzers is een droogstrijkijzer geschikt voor het strijken van stoffen die geen stoom verdragen, zoals zijde en wol.

Droogstrijkijzers zijn meestal eenvoudiger en hebben minder functies dan stoomstrijkijzers. Ze zijn vaak lichter en compacter van formaat, waardoor ze gemakkelijker op te bergen zijn. Het ontbreken van een stoomfunctie betekent ook dat het risico op lekkage of spatten van water wordt vermeden. Het is echter wel belangrijk om te weten dat een droogstrijkijzer minder effectief kan zijn bij het verwijderen van hardnekkige kreuken en dat het langer kan duren om kleding of stoffen volledig te strijken.

Waar op letten bij aanschaf?

Als je op zoek bent naar een droogstrijkijzer zijn er verschillende kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste model. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de strijkzool. Een grotere strijkzool kan handig zijn bij het strijken van grotere oppervlakken, zoals beddengoed. 

Daarnaast kan het vermogen van het apparaat van belang zijn. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het strijkijzer opwarmt en hoe meer stoom het kan produceren. Ook kan het handig zijn om te letten op extra functies, zoals een anti-kalksysteem of automatische uitschakeling voor veiligheid.

Welke materialen kun je strijken?

Met een droogstrijkijzer kun je verschillende soorten materialen strijken, zoals katoen, linnen en polyester. Het is belangrijk om de strijktemperatuur af te stemmen op het materiaal dat je strijkt, om schade te voorkomen. 

Zo kan een te hoge temperatuur leiden tot verkleuring, verbranding of beschadiging van het materiaal. Bij het strijken van delicate stoffen is het vaak ook belangrijk om een strijkdoek te gebruiken om het materiaal te beschermen. Let ook op de instructies op het kledinglabel voor het beste resultaat.

Hoe gebruik ik een droogstrijkijzer?

Het gebruik van een droogstrijkijzer is vrij eenvoudig. Allereerst moet je zorgen dat het strijkijzer is gevuld met water, zodat het stoom kan produceren. Controleer vervolgens de temperatuurinstellingen op het strijkijzer om te zorgen dat deze geschikt zijn voor het materiaal dat je gaat strijken.

Wanneer je begint te strijken, houd dan het strijkijzer in een rechte hoek op het kledingstuk en gebruik vloeiende bewegingen om de stof te strijken. Zorg dat je het strijkijzer niet te lang op één plek houdt, om te voorkomen dat de stof verbrandt. Let ook op eventuele knopen, ritsen en andere harde voorwerpen die het strijkijzer kunnen beschadigen.

Een belangrijk aandachtspunt bij het gebruik van een droogstrijkijzer is dat je het strijkijzer altijd rechtop moet zetten wanneer je het niet gebruikt, om te voorkomen dat het water onbedoeld uit het strijkijzer lekt. Zorg er ook voor dat het strijkijzer is afgekoeld voordat je het opbergt of reinigt.

hero illustration

Hoe testen we droogstrijkijzers?

Om de beste droogstrijkijzer te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze droogstrijkijzer-test hebben we 585 droogstrijkijzers geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze droogstrijkijzer-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze droogstrijkijzer-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne droogstrijkijzer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste droogstrijkijzer in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 585 droogstrijkijzers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste droogstrijkijzers in een handige lijst

1. Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1

 • list plusHet strijkijzer heeft een krachtige stoomfunctie, waardoor grote kreuken gemakkelijk verwijderd kunnen worden.
 • list plusDe punt is uitstekend geschikt voor het strijken van moeilijk bereikbare plaatsen.
 • list plusHet strijkijzer heeft een anti-kalk systeem, waardoor het eenvoudig schoon te maken is.

Nadelen Philips 3000 series Stoomstrijkijzer, vermogen blauw 1

 • list plusHet snoer is redelijk kort, waardoor je niet ver van het stopcontact kunt staan.
 • list plusHet strijkijzer is iets zwaarder dan andere strijkijzers.
 • list plusHet is nodig om meerdere keren over een kledingstuk te gaan om kreukvrij te krijgen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Maak het strijken van je kleding een stuk gemakkelijker met de Philips 3000 series DST3011/20 - Stoomstrijkijzer. De krachtige stoomstoot tot 140 gram zorgt ervoor dat zelfs de meest hardnekkige kreuken verdwijnen. Maar wat maakt dit strijkijzer nu zo bijzonder? Het beschikt over een duurzame keramische zoolplaat die moeiteloos over alle soorten stof glijdt. Bovendien hoef je niet steeds bij te vullen dankzij het waterreservoir van 300 ml.

Met een vermogen van 2100 W warmt het strijkijzer snel op en is het klaar voor gebruik in een mum van tijd. De continue stoomproductie van 30 g/min zorgt voor snelle en consistente prestaties. En met de verticale stoomfunctie kun je zelfs kreuken verwijderen uit hangende kledingstukken zoals gordijnen.

Een ander handig kenmerk van dit strijkijzer is het druppelstopsysteem dat voorkomt dat er waterdruppels op je kleding komen. De Triple Precision-voorkant is ook een pluspunt. Het spitse uiteinde maakt strijken rond knopen en op moeilijk bereikbare plaatsen veel gemakkelijker.

Met een snoerlengte van 1.9 m kun je je vrij bewegen tijdens het strijken. Het gewicht van 1061 g is ook perfect voor een goede controle tijdens het strijken. Het enige nadeel is dat het strijkijzer geen automatische uitschakelfunctie heeft.

Kortom, de Philips 3000 series DST3011/20 - Stoomstrijkijzer is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtig en duurzaam strijkijzer. Het is gemakkelijk te gebruiken en zorgt voor een perfect resultaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit

 • list plusHet strijkijzer heeft een gladde strijkzool waardoor het makkelijk is om kleding glad te strijken.
 • list plusDe krachtige stoomstraal maakt het mogelijk om kreukels gemakkelijk te verwijderen.
 • list plusHet strijkijzer koelt snel af na gebruik waardoor het veilig is om op te bergen.

Nadelen Philips PHILIPS® Stoomstrijkijzer GC1744/20 blauw | wit

 • list plusHet glijdt niet vlot over de kleding waardoor het langer duurt om mooi te strijken.
 • list plusHet strijkijzer lekt water uit de vulopening waardoor het onveilig kan zijn.
 • list plusHet strijkijzer is niet zwaar genoeg waardoor het langer duurt om mooi te strijken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een effectieve en gemakkelijke manier om te strijken, dan is het Philips EasySpeed GC1744/20 stoomstrijkijzer een uitstekende keuze. Met 4 stoominstellingen en een krachtige stoomproductie tot 90 g/min, is het verwijderen van hardnekkige kreukels een fluitje van een cent. De niet-plakkende zoolplaat glijdt soepel over alle stoffen en dankzij de triple precision-voorkant kun je zelfs de lastigste plekken strijken. Het waterreservoir van 220 ml zorgt ervoor dat je langdurig kunt strijken zonder bij te vullen en de Calc Clean-functie zorgt voor duurzame stoomprestaties.

Wat dit stoomstrijkijzer echt onderscheidt van andere modellen is de triple precision-voorkant, die zorgt voor een nauwkeurige en moeiteloze strijkervaring. Daarnaast is de breedere opening voor eenvoudig bijvullen een handig extraatje. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat de stoomstoot niet zo krachtig is als bij sommige andere modellen, maar dat is slechts een kleinigheid.

Dit stoomstrijkijzer is perfect voor degenen die op zoek zijn naar snel en effectief strijken zonder gedoe. Het is vooral handig voor mensen met veel strijkwerk of voor mensen die vaak met verschillende soorten stoffen werken. De krachtige stoomproductie en de niet-plakkende zoolplaat maken het strijken een stuk gemakkelijker en minder tijdrovend.

Al met al is het Philips EasySpeed GC1744/20 stoomstrijkijzer een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en gemakkelijke manier om te strijken. Het is een betrouwbare en duurzame optie die je niet teleur zal stellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Philips 1 blauw | wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 1 blauw | wit

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van dit strijkijzer is goed.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.
 • list plusHet heeft een goede kwaliteit.

Nadelen Philips 1 blauw | wit

 • list plusHet wordt zwaar als de watertank vol is.
 • list plusDe kwaliteit is matig.
 • list plusHet snoer is wat korter dan gewenst.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een stoomstrijkijzer dat moeiteloos de meest hardnekkige kreukels verwijdert? Dan is de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer echt iets voor jou! Dit stoomstrijkijzer is niet alleen krachtig, maar ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken. Het snel kalkverwijderingssysteem zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes automatisch worden verzameld in het uitneembare kalkreservoir. Hierdoor kan je het strijkijzer in minder dan 15 seconden gemakkelijk schoonspoelen en behoudt het strijkijzer zijn optimale prestaties.

Wat dit strijkijzer echt bijzonder maakt, is de constante stoomuitvoer van 50 g/min en een stoomstoot van 220 g. Hierdoor kan je zelfs de meest hardnekkige kreukels met gemak verwijderen. Daarnaast heeft de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer een roestvrijstalen zoolplaat die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de stoom. Het snoer van 2 meter lang geeft je veel bewegingsvrijheid tijdens het strijken.

Als je op zoek bent naar een stoomstrijkijzer dat gemakkelijk te gebruiken is en geweldige resultaten op lange termijn biedt, dan is de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer de perfecte keuze. Dit strijkijzer is ideaal voor mensen die veel strijken of regelmatig grote hoeveelheden wasgoed hebben.

Echter, het enige nadeel is dat het strijkijzer iets zwaarder is dan andere stoomstrijkijzers, namelijk 1867 gram. Maar het gewicht is heel goed te dragen en niet storend tijdens het strijken.

Al met al, de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een krachtig en gebruiksvriendelijk stoomstrijkijzer dat geweldige resultaten op lange termijn biedt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste Droogstrijkijzer voor grote hoeveelheden was: Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw

 • list plusHet Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw heeft een goede stoomstoot, waardoor het strijken sneller gaat.
 • list plusDe continu stoomafgifte van het Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent met het strijken.
 • list plusDoor de soepele strijkzool (Durilium Airglide) van het Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw is het strijken makkelijker te doen.

Nadelen Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw

 • list plusDe korte snoer (2 meter) van het Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw beperkt de bewegingsvrijheid.
 • list plusHet Tefal Easygliss Plus FV5735 blauw heeft een beperkt waterreservoir, waardoor het minder geschikt is voor grotere gezinnen.
 • list plusDe lange afkoelperiode van het Tefal Easy

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en krachtig stoomstrijkijzer, dan is de Tefal Easygliss Plus FV5735 een uitstekende keuze. Met een continue stoomproductie van 45 gram per minuut en een stoomstoot van 195 gram per minuut, maakt dit strijkijzer het strijken van hardnekkige kreukels een fluitje van een cent. De precisiepunt in de tip van de strijkzool maakt het ook gemakkelijk om moeilijk bereikbare plekken te strijken, zoals kragen en rondom knopen.

Wat dit strijkijzer echt onderscheidt, is de Tefal Durilium Airglide Technology strijkzool. Deze strijkzool biedt het beste glijvermogen in zijn klasse en glijdt moeiteloos over elk type kledingstuk heen. Het vermogen van 2500 Watt zorgt ervoor dat de zool snel opwarmt en de juiste temperatuur- en stoominstellingen zorgen ervoor dat je niet te heet strijkt om brandplekken te voorkomen.

Dit strijkijzer is ideaal voor mensen die snel en efficiënt willen strijken. Het is licht van gewicht en heeft een snoerlengte van 2 meter, zodat je je gemakkelijk door je wasgoed heen kunt werken. De keramische zool zorgt ervoor dat het strijkijzer lang meegaat en niet snel beschadigd raakt.

Als we kijken naar de voordelen, dan biedt dit strijkijzer een krachtige stoomafgifte, een duurzame strijkzool en een lichtgewicht ontwerp. Een nadeel zou kunnen zijn dat het strijkijzer wat aan de grote kant is. Maar over het algemeen is dit een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënt en betrouwbaar stoomstrijkijzer.

Persoonlijk denk ik dat de Tefal Easygliss Plus FV5735 een geweldige keuze is voor mensen die snel en efficiënt willen strijken. Het biedt een krachtige stoomafgifte en een duurzame strijkzool, wat ervoor zorgt dat het strijken van kreukels een fluitje van een cent wordt. Ik zou dit strijkijzer zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en efficiënt stoomstrijkijzer.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Droogstrijkijzer voor delicate stoffen: Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart

 • list plusDe stoomstraal van het Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart is sterk, waardoor kreukels gemakkelijk gladgestreken worden.
 • list plusHet strijkijzer heeft een duurzame antikalk coating waardoor het ijzer niet zo snel aanslaat.
 • list plusHet is licht van gewicht waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

Nadelen Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart

 • list plusHet ijzer heeft een korte waterbijvulling waardoor je het vaak moet bijvullen.
 • list plusHet ijzer heeft geen instelbare temperatuurregeling waardoor je de temperatuur handmatig moet instellen.
 • list plusHet Philips 3000 series DST3041/80 strijkijzer zwart heeft geen anti-druppel systeem, waardoor het water kan druppelen tijdens het strijken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een krachtige en gebruiksvriendelijke strijkijzer? Dan is de Philips 3000 series DST3041/80 - Stoomstrijkijzer de perfecte keuze! Dit strijkijzer beschikt over een krachtige stoomstoot waarmee je de meest hardnekkige kreukels kunt verwijderen. De keramische zoolplaat zorgt voor een soepel glijdende beweging en maakt het strijken een stuk makkelijker. Bovendien heeft het waterreservoir een capaciteit van 300ml, waardoor je langer kunt strijken zonder bij te vullen.

Een uniek kenmerk van de Philips DST3041/80 is de Triple Precision-voorkant. Deze voorkant is in drie opzichten nauwkeurig en helpt je bij het strijken van moeilijke plekken zoals knopen en plooien. Daarnaast heeft het strijkijzer een druppelstopsysteem, waardoor het voorkomt dat het strijkijzer gaat lekken en er vlekken ontstaan door waterdruppels.

Dankzij het vermogen van 2600W is dit strijkijzer snel opgewarmd en klaar voor gebruik. De continue stoomproductie tot 40 g/min zorgt voor consistente prestaties en de stoomstoot tot 200 gram maakt het strijken extra krachtig. Bovendien heeft dit strijkijzer een verticale stoomfunctie waarmee je hangende kledingstukken eenvoudig kunt strijken.

Het enige nadeel van de Philips DST3041/80 is het gewicht van 1456 gram. Dit kan voor sommigen misschien iets te zwaar zijn. Maar over het algemeen is dit een fantastisch strijkijzer dat doet wat het moet doen en het strijken een stuk makkelijker maakt.

Als je op zoek bent naar een krachtig, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar strijkijzer, dan is de Philips 3000 series DST3041/80 - Stoomstrijkijzer absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars

 • list plusDeze droogstrijkijzer heeft een uitstekende zool die soepel over het strijkgoed glijdt.
 • list plusHet waterreservoir is duidelijk zichtbaar.
 • list plusDeze droogstrijkijzer is lichtgewicht waardoor het makkelijk te gebruiken is.

Nadelen Braun TexStyle 3 SI3030PU wit | paars

 • list plusEr is veel ontkalken nodig bij deze droogstrijkijzer.
 • list plusHet oppakken van het ijzer kan ervoor zorgen dat de draaischijf verdraait.
 • list plusDeze droogstrijkijzer is alleen verkrijgbaar in één kleur.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

De Braun TexStyle 3 SI3030PU is een krachtig stoomstrijkijzer dat perfect is voor dagelijks gebruik. Met een continue stoomproductie van 45 gram per minuut en een stoomstoot van 140 gram per minuut, verdwijnen kreukels als sneeuw voor de zon. Wat dit strijkijzer uniek maakt, is de 3D-strijkzool die het mogelijk maakt om achterwaarts te strijken. Dit maakt het strijken van lastige plekjes, zoals rondom knopen, een stuk gemakkelijker. Bovendien heeft het strijkijzer een waterinhoud van 270 ml, wat betekent dat je niet vaak water hoeft bij te vullen tijdens het strijken.

Een ander groot voordeel van de Braun TexStyle 3 SI3030PU is de FreeGlide 3D SuperCeramic strijkzool. Dit krasbestendige materiaal zorgt voor een optimaal glijresultaat en perfecte strijkresultaten. De afgeronde vorm maakt het mogelijk om gemakkelijk over hindernissen zoals knopen, zakken en ritsen te strijken.

Een klein nadeel is dat het snoer van het strijkijzer niet erg lang is, waardoor je beperkt bent in je bewegingsvrijheid. Maar dit wordt gecompenseerd door het feit dat het strijkijzer snel opwarmt en klaar is voor gebruik in minder dan een minuut.

Over het algemeen is de Braun TexStyle 3 SI3030PU een uitstekend stoomstrijkijzer voor dagelijks gebruik, dat perfect is voor het strijken van allerlei soorten kleding. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een uitstekende stoomproductie en een fantastische 3D-strijkzool. Als je op zoek bent naar een stoomstrijkijzer dat gemakkelijk te gebruiken is en perfecte strijkresultaten oplevert, dan is dit het strijkijzer voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Droogstrijkijzer voor professioneel gebruik: Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose

 • list plusHet is een stevig en krachtig apparaat dat lang meegaat.
 • list plusHet heeft een grote watertank waardoor je langer kunt strijken zonder bij te vullen.
 • list plusDe krachtige stoomfunctie helpt je om kreuken te verwijderen.

Nadelen Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose

 • list plusHet is relatief zwaar, dus het is niet ideaal voor mensen die veel strijken.
 • list plusHet heeft geen self-cleaning-functie, wat betekent dat je het regelmatig moet schoonmaken.
 • list plusHet waterreservoir is donker, waardoor het moeilijk is om te zien hoeveel water erin zit.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Het Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtig stoomstrijkijzer met een gladde zoolplaat. Met 3000W vermogen en een stoomdruk van 55 g/minuut kun je zelfs de meest hardnekkige kreuken moeiteloos verwijderen. Bovendien is dit strijkijzer uitgerust met een handige kalkverwijderingssysteem, waardoor je het gemakkelijk kunt reinigen en geweldige resultaten op lange termijn kunt behalen.

Wat dit Philips Azur stoomstrijkijzer echt onderscheidt van andere stoomstrijkijzers is de SteamGlide Elite zoolplaat die niet alleen de meest gladde en krasbestendige zoolplaat van Philips is, maar ook verticaal stomen mogelijk maakt. Dit is perfect voor het verwijderen van kreuken uit hangende kledingstukken of gordijnen.

Met een snoerlengte van 3 meter kun je je vrijelijk rond je strijkplank bewegen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beperkte bewegingsvrijheid. Het extra grote waterreservoir van 300 ml betekent ook dat je minder vaak hoeft bij te vullen tijdens het strijken.

Hoewel dit strijkijzer geen OptimalTemp heeft en je dus zelf de temperatuur moet instellen, is dit geen groot nadeel. Het is gemakkelijk om de juiste temperatuur te kiezen voor het type stof dat je strijkt.

Kortom, het Philips Azur stoomstrijkijzer donkerblauw | rose is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtig, gemakkelijk te gebruiken en duurzaam stoomstrijkijzer. Met zijn gladde zoolplaat, krachtige stoomstoot en handige kalkverwijderingssysteem, is dit strijkijzer perfect voor dagelijks gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Beste Droogstrijkijzer voor reizigers: Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij ook zo'n hekel aan strijken? Dan is het Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood echt iets voor jou! Dit strijkijzer is namelijk niet alleen draadloos, maar ook nog eens ontzettend krachtig. Met slechts 2 kg aan gewicht en een vermogen van 2200 W strijk je je kleding in de helft van de tijd dan normaal.

Dankzij de keramische coating van de zoolplaat hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen aan je kleding en glijdt het strijkijzer soepel over de stof. Bovendien heeft het strijkijzer verschillende stoomstanden, waardoor je zelf kunt kiezen hoe je wilt strijken. Of je nu droog of nat wilt strijken, met de Royalty Line is het allemaal mogelijk.

Wat dit strijkijzer echt uniek maakt, is dat het draadloos is. Geen gedoe meer met snoeren die in de weg zitten of klitten. Met een snoerlengte van 1.9 meter heb je genoeg bewegingsvrijheid om overal bij te kunnen. En als de batterij leeg is, laad je hem gewoon weer op met de meegeleverde oplader.

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen aan dit product. Zo is het strijkijzer relatief duur en heeft het een watertank van slechts 400 milliliter. Dit kan soms wat onhandig zijn als je veel kleding moet strijken. Maar over het algemeen is dit een fantastisch strijkijzer dat het strijken een stuk minder vervelend maakt.

Kortom, ben jij op zoek naar een krachtig, draadloos strijkijzer dat het strijken sneller en makkelijker maakt? Dan is de Royalty Line Draadloos Strijkijzer Krachtig rood absoluut een goede keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Philips GC4541/20 blauw, wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips GC4541/20 blauw, wit

 • list plusDeze droogstrijkijzer heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusHet heeft een aantrekkelijk uiterlijk.
 • list plusDeze droogstrijkijzer is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Philips GC4541/20 blauw, wit

 • list plusHet is redelijk zwaar.
 • list plusHet water raakt relatief snel op bij deze droogstrijkijzer.
 • list plusDe draaischijf met strijkstanden is gevoelig.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Snel en efficiënt kreukvrije was, dat lukt zeker met de Philips GC4541/20 Azur. Dankzij ons innovatieve design worden de kalkdeeltjes eenvoudig afgebroken en worden ze automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan gemakkelijk in minder dan 15 seconden worden weggespoeld en dit zorgt voor geweldige resultaten op de lange termijn. Let op: Philips vindt het erg belangrijk dat jij een goed werkend product in huis haalt. Om deze reden worden de kledingstomers regelmatig voor de verzending getest. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het waterreservoir er gebruikt uit kan zien. Maar door het testen van de kledingstomer wordt de kwaliteit van jouw product gewaarborgd! Belangrijkste kenmerken van de Philips GC4541/20: Stoomstoot tot 200g Dringt dieper door in stoffen om hardnekkige kreuken eenvoudig te verwijderen. 2400W voor snelle opwarming Zorgt voor een snelle opwarming en krachtige prestaties zodat je snel klaar bent met strijken. Continue stoom tot 45 g/min. Sterke en consistente stoomproductie waardoor meer stoom in stof doordringt om kreuken sneller te verwijderen. Snelle kalkverwijdering Snelle kalkverwijdering voor een eenvoudige reiniging van jouw strijkijzer en langdurige stoomprestaties. SteamGlide Plus-zoolplaat Onze exclusieve SteamGlide Plus-zoolplaat levert geweldige strijkprestaties voor alle soorten stof. Niet-klevend, krasbestendig en eenvoudig schoon te houden. Overige kenmerken: Sneller strijken en krachtige prestaties Stoomstoot tot 200 g verwijdert moeiteloos de meest hardnekkige kreuken 2400W voor snelle opwarming en krachtige uitvoering Stoomproductie tot 45 g/min voor snellere strijkresultaten Comfortabel strijken Snelle-kalkverwijderingssysteem voor een eenvoudige reiniging van uw strijkijzer Soepel glijden over alle stoffen SteamGlide Plus-zoolplaat voor gemakkelijk strijken van alle stoffen Specificaties: Snelle kreukverwijdering Continue stoom: 45 g/min Vermogen: 2400 W Stoomstoot: 200 g Verticale stoom Voltage: 240 volt Sproeit water Gebruiksvriendelijk Glijprestaties zoolplaat: 3 sterren Naam zoolplaat: SteamGlide Plus Druppelstop Netsnoerlengte: 2 m Krasbestendige zoolplaat: 4 sterren Geschikt voor kraanwater Kalkbeheer Schoonmaken en ontkalken: Snelle kalkverwijdering Afmetingen en gewicht Afmetingen verpakking (b x h x d): 13,7 x 16,7 x 33,2 cm Productafmetingen (b x h x d): 12,88 x 15,33 x 31,95 cm Totale gewicht inclusief verpakking: 1,791 kg Gewicht van strijkijzer: 1,552 kg Gewicht van strijkijzer + voet: 1,569 kg Garantie 2 jaar wereldwijde garantie Milieuvriendelijke efficiëntie Verpakking van het product: 100% recyclebaar Gebruiksaanwijzing: 100% gerecycled papier

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. Tefal FV1710 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal FV1710 blauw

 • list plusDeze droogstrijkijzer heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen.
 • list plusHet is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen Tefal FV1710 blauw

 • list plusDe kwaliteit van deze droogstrijkijzer is matig.
 • list plusHet is kwetsbaar.
 • list plusDeze droogstrijkijzer is relatief prijzig in vergelijking met andere modellen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

Het Virtuo stoomstrijkijzer van Tefal zorgt voor een snelle, lichte en eenvoudige strijkervaring. Daarmee levert dit stoomstrijkijzer ontzettend gladde resultaten. Het compacte ontwerp en de ergonomische stoomknop gaan samen met een anti-kleef strijkzool voor uitzonderlijk gebruiksgemak. Met een vermogen van maar liefst 1800 W is de Tefal Virtuo optimaal voor snelle resultaten. De Tefal Virtuo heeft een continue stoomhoeveelheid van 20g/min. Daarnaast beschikt dit stoomstrijkijzer over een stoomstoot van 80 g/min om zelfs de meest hardnekkige kreuken glad te strijken. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij de Virtuo FV1710. Het gehele ontwerp is dan ook zodanig aangepast dat het stoomstrijkijzer gemakkelijk te bedienen. Met de Tefal Virtuo FV1710 is het mogelijk om verticaal te stomen. Hiermee kun je hangende kleding snel ontdoen van nare geurtjes en bacterien. Daarnaast beschikt het Virtuo stoomstrijkijzer over een anti-kalk systeem. Regelmatig onderhoud garandeert langdurige stoomprestaties. Productvoordelen Bereik snelle en eenvoudige strijkresultaten Vermogen van 1800 W en een stoomstoot van 80 g/min. om de meest hardnekkige kreuken glad te strijken De continue stoomhoeveelheid van 20 g/min. zorgt voor snelle resultaten Uitzonderlijk gebruiksgemak dankzij het compacte design en de ergonomische stoomknop Anti-kleef strijkzool voor gladde resultaten Verticaal stomen mogelijk Anti-kalk systeem voor makkelijk onderhoud

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van droogstrijkijzers. Er zijn namelijk 585 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!