Wat is de beste Stoomgenerator van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Stoomgenerator is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Stoomgenerator van 2023? Na het onderzoeken van 2469 Stoomgenerators kwam de Tefal Express Vision SV8152 als beste getest uit onze Stoomgenerator-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Stoomgenerators, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Stoomgenerators-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Stoomgenerator-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Stoomgenerators

1Score: 9.6
Tefal Express Vision SV8152
Beste stoomgenerator
Tefal Express Vision SV8152
Tefal
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20
Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20
Philips
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80
Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80
Philips
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
Tefal Express Essential SV6115
Tefal Express Essential SV6115
Tefal
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30
Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30
Philips
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80
Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80
Philips
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.8
Philips FastCare Compact GC6720/30
Philips FastCare Compact GC6720/30
Philips
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Tefal Express Anti-Calc SV8054
Tefal Express Anti-Calc SV8054
Tefal
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.2
Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator
Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator
Tefal
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Philips FastCare Compact GC6722/20
Philips FastCare Compact GC6722/20
Philips
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stoomgenerator Koopgids

Je werkt regelmatig bergen met was weg met je strijkijzer en bent nu op zoek naar een snellere manier om je was te strijken. Dan is een stoomgenerator de beste optie! Waarom dit is, lees je in de onderstaande gids.

Waarom is de stoomproductie bij een stoomgenerator belangrijk?

De stoomproductie bij goede stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren wordt weergegeven in g/m, wat staat voor gram per minuut. Hoe hoger de stoomproductie, hoe minder moeite je doet om je kleding glad te strijken. Er zijn twee soorten stoom die worden geproduceerd: de continue stoomproductie en stoomstoot.

De continue stoomproductie is het stoom wat continue geproduceerd wordt, al dan niet bij het inhouden van een bepaalde knop. Een gemiddeld stoomstrijkijzer heeft een stoomproductie tussen de 35 en 50 g/m, terwijl een stoomgenerator een stoomproductie heeft die vaker hoger ligt dan 120 g/m.

De stoomstoot gebruik je wanneer je een stoot extra krachtige stoom nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de boorden van overhemden of bepaalde gedeeltes van een spijkerbroek. Een stoomstoot is dus niet hetzelfde als continue stoom en gebruik je alleen indien nodig. Sommige stoomgeneratoren hebben een stoomstoot van 400 g/m of hoger.

Er zijn wel goede stoomstrijkijzers die grote hoeveelheden stoom produceren, maar een stoomgenerator is tóch krachtiger. Daarnaast heeft een stoomgenerator een groter waterreservoir waardoor er meer stoom gegenereerd wordt zonder dat deze bijgevuld hoeft te worden.

Hoeveel stoomdruk moet mijn stoomgenerator hebben?

De stoomdruk in een stoomgenerator bepaalt met hoeveel kracht het stoom uit het strijkijzer komt. Hoe hoger de stroomdruk, hoe gemakkelijker je de kreukels uit je kledingstuk strijkt. Een stoomdruk vanzes bar is vaak voldoende om één kant van je kledingstuk te behandelen.

Wat is het verschil tussen een stoomstrijkijzer en een stoomgenerator?

Bij een stoomstrijkijzer zit het waterreservoir in het strijkijzer zelf. Hierdoor moet je deze niet alleen vaker bijvullen, maar is hij ook zwaarder waardoor hij minder fijn in de hand ligt. Om je stoomstrijkijzer bij te vullen, zet je deze meestal ook uit waardoor je even moet stoppen met strijken.

Een stoomstrijkijzer is minder geschikt voor als je regelmatig veel strijkt. Het gaat wat langzamer en je neemt af en toe pauze om het reservoir bij te vullen. Een stoomstrijkijzer is daarentegen een stuk prijsvriendelijker dan een stoomgenerator en ideaal voor als je minder vaak strijkt.

Een stoomgenerator heeft een groot waterreservoir waar de strijkbout als het ware op rust. Er zit een lange slang aan die het stoom naar de strijkbout leidt. Doordat er geen water in het strijkijzer zelf zit, is de strijkbout veel lichter van gewicht. Mocht het waterreservoir leeg raken tijdens het gebruik, dan vul je deze bij zonder het apparaat uit te zetten.

Een stoomgenerator is ideaal om grote bergen was mee weg te strijken. Houd er wel rekening mee dat een stoomgenerator veel plaats in beslag neemt en een stevig prijskaartje heeft. Er zit overigens wel variatie in de prijzen van de stoomgeneratoren. Vaak betaal je meer afhankelijk van de hoeveelheid stoom het apparaat produceert.

Welk water gebruik je in een stoomgenerator?

Je gebruikt in je stoomgenerator gewoon kraanwater. Woon in je in een omgeving met hard water, dan is het een goed idee om gedemineraliseerd of gedestilleerd water te gebruiken, doe je dit niet en je gebruikt continue hard water, dan wordt er snel kalk opgebouwd in je stoomgenerator waardoor deze vaker ontkalkt moet worden.

Weet je niet zeker of je hard water hebt? Neem dan het zekere voor het onzekere en gebruik altijd gedemineraliseerd of gedestilleerd water. Er is ook speciaal water te koop wat je in je stoomstrijkijzer of stoomgenerator kunt gebruiken. Vaak is dit geparfumeerd waardoor je was heerlijk fris ruikt.

Hoe lang gaat een stoomgenerator mee?

De gemiddelde stoomgenerator gaat ongeveer drie jaar mee. Als je je stoomgenerator regelmatig ontkalkt en er voorzichtig mee om gaat, verleng je de levensduur. Hoe en hoe vaak je je stoomgenerator ontkalkt, verschilt per model.

Er zijn stoomgenerators te krijgen waarop een lampje aanspringt als het tijd is om te ontkalken, waardoor je het niet vergeet. Soms hoef je alleen het kalk-reservoir leeg te maken, en soms gebruik je ontkalker zoals bijvoorbeeld azijn of een speciaal product.

Wat voor strijkplank gebruik ik met een stoomgenerator?

Voor een stoomgenerator heb je een speciale strijkplank nodig met een stoomunithouder. Hou der rekening mee dat deze duurder zijn dan een andere goede strijkplank. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je oude strijkplank die je met je vorige strijkijzer gebruikte, te houden.

Als je je oude strijkplank gebruikt, is het belangrijk dat je bijvoorbeeld in de keuken strijkt waardoor je de stoomunit op het aanrecht plaatst. Dit kan uiteraard ook een ander verhoogd oppervlak zijn. Je hebt iets nodig waar je de stoomunit op kunt zetten, want deze past niet op een standaard strijkplank.

hero illustration

Hoe testen we Stoomgenerators?

Om de beste Stoomgenerator te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Stoomgenerator-test hebben we 2469 Stoomgenerators vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Stoomgenerator-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Stoomgenerator-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Stoomgenerator-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Stoomgenerator in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2469 Stoomgenerators te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Stoomgenerators op een rij

1. Beste stoomgenerator: Tefal Express Vision SV8152

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Express Vision SV8152

 • list plusKrachtige en duurzame stoomgenerator
 • list plusUitneembare kalkverzamelaar voor eenvoudig onderhoud
 • list plusXL-watertank voor langere strijksessies zonder bijvullen

Nadelen Tefal Express Vision SV8152

 • list plusSoms moeizaam om het waterreservoir te openen

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.73
Gebruiksgemak
9.57
De Tefal Express Vision SV8152 is de perfecte metgezel voor het efficiënt strijken van kleding. Met zijn krachtige stoom en eenvoudig onderhoud maakt deze stoomgenerator het strijken een fluitje van een cent. Met een indrukwekkende stoomproductie van 130 g/minuut en de handige Easy LED vision technologie, zorgt het lampje op de punt van het strijkijzer ervoor dat je altijd een perfect resultaat behaalt. Deze stoomgenerator is geschikt voor alle soorten textiel en zorgt voor de juiste combinatie van stoom en temperatuur.

Een van de geweldige eigenschappen van de Tefal Express Vision SV8152 is de uitneembare kalkverzamelaar, waardoor je strijkijzer altijd in topconditie blijft. Daarnaast heeft het een ruime XL-watertank, zodat je langer kunt strijken zonder steeds bij te vullen. En als kers op de taart heeft het ook nog een energiebesparende modus, waarmee je tot wel 30% energie kunt besparen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Deze stoomgenerator is ontworpen en geproduceerd in Frankrijk volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook nog eens een garantie van 15 jaar op reparaties geboden. Gedurende 15 jaar kun je rekenen op snelle en betaalbare levering van onderdelen. Dit onderstreept de duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit product.

De ervaringen van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit van de Tefal Express Vision SV8152. Ze zijn lovend over de krachtige stoomdruk, het lichte gewicht en het feit dat het strijkijzer perfect op een normale strijkplank past. Het LED-licht kan naar wens worden aan- of uitgezet, wat als zeer handig wordt ervaren. Ook wordt opgemerkt dat het strijkijzer snel opwarmt en geschikt is voor verschillende soorten stoffen. De uitneembare watertank en de mogelijkheid om langdurig te strijken dankzij de XL-watertank worden ook zeer gewaardeerd.

Een klein minpuntje dat wordt genoemd, is dat het soms wat lastig kan zijn om het waterreservoir te openen. Maar over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over de prestaties en functionaliteiten van de Tefal Express Vision SV8152.

Al met al is de Tefal Express Vision SV8152 de ideale keuze voor iedereen die een krachtige en duurzame stoomgenerator zoekt. Met zijn krachtige stoom, eenvoudig onderhoud en handige functies zoals de Easy LED vision technologie en de uitneembare kalkverzamelaar, maakt deze stoomgenerator het strijken een fluitje van een cent. De lange garantieperiode en de mogelijkheid tot reparatie benadrukken nogmaals de duurzaamheid en betrouwbaarheid van dit product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

 • list plusKrachtig en efficiënt strijken
 • list plusGeen temperatuurinstelling nodig
 • list plusGeen brandplekken op strijkbare stoffen

Nadelen Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

 • list plusNiet afneembaar waterreservoir

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
8.92
Ik ben de Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20 - Stoomgenerator, een krachtig apparaat dat snel en efficiënt strijkt. Met mijn OptimalTEMP-technologie hoef je nooit meer handmatig de temperatuur of stoominstellingen in te stellen, waardoor strijken een eitje wordt. Zelfs spijkerbroeken en zijden kledingstukken kunnen zonder problemen gestreken worden, zonder dat je de temperatuur hoeft aan te passen. Dit is echt een grote verbetering ten opzichte van andere modellen en strijkijzers op de markt, al zeg ik het zelf.

Een van mijn geweldige functies is mijn uiterst krachtige stoom. Met mijn krachtige en continue stoom strijk ik moeiteloos zelfs de dikste stoffen. Ik heb zelfs een extra stoomstoot functie waarmee je hardnekkige kreuken kunt verwijderen. Deze extra stoom is ook perfect voor het verticaal stomen van kleding en gordijnen. 💨

Een ander voordeel van mij is dat ik geen temperatuurinstelling nodig heb. Dankzij mijn OptimalTEMP technologie hoef je geen knoppen of instellingen aan te passen. Dit betekent dat je geen tijd meer hoeft te verspillen aan het sorteren van je kleding en het wachten tot ik opwarm en weer afkoel. Je kunt meteen aan de slag met elke stof, waar en wanneer je maar wilt.

Wat mij echt uniek maakt, is dat ik gegarandeerd geen brandplekken veroorzaak op welke strijkbare stoffen dan ook. Je kunt me zelfs met de onderkant op je kleding of strijkplank laten liggen zonder dat er brandplekken ontstaan. Dit is echt een groot voordeel ten opzichte van andere strijkijzers op de markt.

Ik heb een waterreservoir van 1,3 liter, waarmee je meer dan 1 uur ononderbroken kunt strijken. Dankzij mijn transparante reservoir kun je gemakkelijk zien hoeveel water er nog over is en je kunt op elk moment eenvoudig bijvullen onder de kraan via mijn grote vulopening.

Mijn ingebouwde ontkalkingssysteem, Smart Calc Clean, waarschuwt je wanneer het tijd is om te ontkalken. Ontkalken is heel eenvoudig en je hoeft geen extra kosten te maken voor cassettes.

Mijn compacte formaat en lichte gewicht maken mij perfect om op te bergen en ideaal voor op de strijkplank. Dankzij mijn exclusieve ProVelocity-technologie ben ik kleiner en compacter dan ooit tevoren.

Mijn SteamGlide-zoolplaat beweegt soepel over alle soorten stof. De duurzame 5-laagse coating zorgt ervoor dat mijn zoolplaat lang meegaat en gemakkelijk schoon te houden is.

Over het algemeen zijn mijn gebruikersreviews positief. Mensen prijzen mijn lichte gewicht en het feit dat ik soepel en glad strijk. Het enige nadeel dat sommige gebruikers ervaren, is dat mijn waterreservoir niet afneembaar is, waardoor je het hele apparaat moet meenemen naar de kraan om bij te vullen.

Ondanks dit kleine minpuntje ben ik een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en efficiënte stoomgenerator. Met mijn handige functies en de garantie op het voorkomen van brandplekken, bied ik een geweldige strijkervaring. Dus waar wacht je nog op? Laten we samen de strijktijd verkorten!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80

 • list plusCompact en handig formaat
 • list plusKrachtige en continue stoom
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80

 • list plusGoedkoop uiterlijk door gebruik van plastic

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.11
Ik ben de Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80 - Stoomgenerator, de compacte strijkhulp die jou de beste stoomprestaties levert zonder al te veel ruimte in te nemen. Met mij aan jouw zijde strijk je sneller dan ooit, zonder gedoe met temperatuurinstellingen. Dankzij mijn OptimalTEMP-technologie hoef je nooit meer bang te zijn voor brandplekken op je kleding.

Een van mijn meest opvallende kenmerken is mijn compacte en handige formaat. Ondanks dat ik klein ben, ben ik licht en gemakkelijk te gebruiken tijdens het strijken. Ik pas zelfs volledig op de strijkplank! Dankzij de exclusieve ProVelocitytechnologie van Philips ben ik krachtig en compacter dan ooit tevoren.

Ik lever krachtige en continue stoom, waardoor zelfs de meest hardnekkige kreuken in de dikste stoffen moeiteloos verdwijnen. Mijn afneembare waterreservoir heeft een capaciteit van 1,8 liter, waardoor je tot wel 1,5 uur ononderbroken kunt strijken. En maak je geen zorgen, ik herinner je er wel aan wanneer het tijd is om bij te vullen.

Mijn SteamGlide Advanced-zoolplaat zorgt voor geweldige strijkprestaties op elke stof. Met mijn roestvrijstalen voet, die twee keer zo hard is als een normale aluminium voet, glijd ik moeiteloos over je kleding voor het snelste resultaat.

Het onderhouden van mij is een fluitje van een cent dankzij mijn ingebouwde Smart Calc Clean ontkalkingssysteem. Ik geef zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken en mijn herbruikbare bak bespaart je geld en het gedoe van het kopen van extra cartridges.

Maak je geen zorgen over energieverbruik, want ik heb een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen en jou gemoedsrust te geven. En met mijn handige draagvergrendeling kun je me veilig op het basisstation vergrendelen en me gemakkelijk door het huis dragen zonder risico op contact met mijn hete zoolplaat.

Gebruikers zijn over het algemeen tevreden over mij. Ze vinden dat ik er misschien goedkoop uitzie vanwege het gebruik van plastic, maar dat ik wel goed werk lever. Ik ben lichtgewicht, warm snel op en strijk geweldig. Daarnaast wordt mijn goede prijs-kwaliteitverhouding benadrukt. Een gebruiker hoopt zelfs dat ik lang meega.

Kortom, ik ben de Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80 - Stoomgenerator, een compacte en krachtige strijkhulp met handige functies zoals OptimalTEMP-technologie, een afneembaar waterreservoir en een eenvoudig ontkalkingssysteem. Dus ondanks mijn goedkope uitstraling lever ik geweldig werk en bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Tefal Express Essential SV6115

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Express Essential SV6115

 • list plusKrachtige stoomprestaties voor sneller en comfortabeler strijken.
 • list plusGroot waterreservoir van 1.4L, minder vaak bijvullen tijdens het strijken.
 • list plusGeschikt voor verticaal stomen, ideaal voor het opfrissen van kleding.

Nadelen Tefal Express Essential SV6115

 • list plusMoeite met begrijpen van de handleiding en gebruik van de stoomstootfunctie.
 • list plusFelblauw indicatielampje kan migraine veroorzaken.
 • list plusEen gebruiker vond het strijkijzer te zwaar en de stoomafgifte te zwak.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
9.07
De Tefal Express Essential SV6115 - Stoomgenerator is echt een geweldige toevoeging aan mijn strijkarsenaal. Dankzij de krachtige stoomprestaties van de Express Easy functie gaat het strijken sneller en comfortabeler dan ooit tevoren. En het beste van alles? Ik hoef niet constant bij te vullen tijdens het strijken, want deze stoomgenerator heeft een groot waterreservoir van 1.4L.

Met een pompdruk van 5.2 bar en een continue stoomafgifte van 120 g/min. krijg ik super snelle resultaten. En voor die hardnekkige kreukels is er zelfs een krachtige stoomstoot van 280 g/min. Niets kan deze stoomgenerator stoppen!

Wat deze stoomgenerator echt onderscheidt van eerdere modellen zijn de verbeterde functies. De Xpress Glide strijkzool zorgt ervoor dat ik moeiteloos over verschillende stoffen kan strijken. En ik kan zelfs verticaal stomen om mijn kleding op te frissen. Met de Calc Clear technologie hoef ik me geen zorgen te maken over kalkaanslag, want deze stoomgenerator zorgt voor langdurige stoomresultaten.

De Tefal Express Essential SV6115 - Stoomgenerator biedt zoveel voordelen ten opzichte van een traditioneel stoomstrijkijzer. Met een waterreservoir van 1.4L hoef ik minder vaak bij te vullen, waardoor ik tot wel 30% minder tijd aan strijken besteed. En de eco modus vermindert het energieverbruik zonder dat ik inlever op stoomprestaties. Met tot wel 3x meer stoom dan een stoomstrijkijzer krijg ik echt snelle resultaten.

Ik ben over het algemeen erg tevreden met de prestaties van de Tefal Express Essential SV6115 - Stoomgenerator. Het lichte gewicht maakt het strijken comfortabeler, vooral voor mensen met fysieke klachten. En ik ben echt onder de indruk van hoe snel het apparaat resultaten levert. Soms vind ik het wel lastig om de handleiding te begrijpen en om de stoomstootfunctie te gebruiken. En het blauwe indicatielampje is voor sommige mensen misschien te fel en kan zelfs migraine veroorzaken.

Hoewel er enkele negatieve opmerkingen zijn, is de Tefal Express Essential SV6115 - Stoomgenerator over het algemeen een geweldige keuze. Het strijkijzer kan misschien wat zwaar zijn en de stoomafgifte wat zwak, maar voor mij wegen de voordelen zwaarder. Dit is echt een betrouwbare en effectieve keuze voor iedereen die zijn strijkervaring wil upgraden. Aarzel niet om deze stoomgenerator een kans te geven! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30

 • list plusSnelle en gemakkelijke strijkresultaten
 • list plusGeen temperatuurinstellingen nodig en geen brandplekken
 • list plusCompact en licht ontwerp voor gemakkelijk gebruik en opslag

Nadelen Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30

 • list plusWater kan achterblijven bij het stomen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.81
Ik ben echt enthousiast om je de Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30 stoomgenerator te laten zien! Met dit apparaat krijg je super snelle en gemakkelijke strijkresultaten. Volgens Bol.com kun je zelfs 30 minuten eerder klaar zijn met strijken in vergelijking met het Philips-stoomstrijkijzer Azur. Hoe fantastisch is dat?!

Wat deze stoomgenerator echt geweldig maakt, is de OptimalTEMP-technologie. Dit betekent dat je geen gedoe hebt met het aanpassen van de temperatuurinstellingen en je geen zorgen hoeft te maken over brandplekken op je kleding. Je kunt dit strijkijzer zelfs gewoon op je kleding of strijkplank laten staan zonder dat er iets misgaat. *phew* Dat is een hele opluchting, toch?

Maar dat is nog niet alles! De Philips GC7933/30 heeft ook krachtige stoom die ervoor zorgt dat alle kreuken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met twee keer zoveel stoom als een gewoon stoomstrijkijzer, kun je echt rekenen op geweldige resultaten. En de SteamGlide Plus-zoolplaat is krasbestendig en glijdt moeiteloos over elke stof, waardoor je snel klaar bent met strijken.

Het onderhoud van deze stoomgenerator is ook een eitje dankzij het ingebouwde ontkalkingssysteem Smart Calc Clean. Het systeem geeft zelf aan wanneer het tijd is om te ontkalken en je hoeft geen cartridges te kopen, dus dat bespaart je geld. *ka-ching*

Wat ik ook echt gaaf vind, is dat de Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30 compact en licht is. Hij is super gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. En met het grote afneembare waterreservoir kun je eenvoudig bijvullen. Oh, en hij heeft ook een draagvergrendeling, zodat je hem veilig kunt meenemen. *thumbs up*

Gebruikers zijn dolenthousiast over deze stoomgenerator. Zelfs beginners vinden hem super makkelijk in gebruik. En de prijs-kwaliteitverhouding is ook top, plus het mooie design is een bonus. Er is eigenlijk maar één kleine kink in de kabel: er was één recensie die meldde dat er wat water achterbleef bij het stomen. Maar verder zijn de meeste gebruikers echt tevreden met hoe dit apparaat presteert.

Al met al is de Philips PerfectCare Compact Plus GC7933/30 echt een geweldige keuze voor iedereen die snel en gemakkelijk wilt strijken. Met de OptimalTEMP-technologie en de krachtige stoom krijg je geweldige resultaten zonder gedoe. En het compacte en lichte ontwerp maakt het ook super handig. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te gaan strijken als een pro! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

 • list plusKrachtige stoom die zelfs de dikste stoffen moeiteloos strijkt
 • list plusGroot afneembaar waterreservoir waarmee je tot 2 uur ononderbroken kunt strijken
 • list plusGeen temperatuurinstellingen nodig dankzij de OptimalTEMP-technologie

Nadelen Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80

 • list plusSommige gebruikers hebben problemen gehad met defecte of gebruikte exemplaren

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
8.17
Gebruiksgemak
8.5
Ik heb de Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Deze krachtige en snelle stoomgenerator is perfect voor mensen die een licht strijkijzer zoeken. Met dit intelligente apparaat hoef je geen temperatuur in te stellen en hoef je je geen zorgen te maken over brandplekken.

Het meest indrukwekkende kenmerk van deze stoomgenerator is de krachtige stoom. Zelfs de dikste stoffen worden moeiteloos gladgestreken. Hardnekkige kreuken verdwijnen als sneeuw voor de zon dankzij de extra stoomstoot op de juiste plekken. En als je kleding of gordijnen wilt stomen, is deze stoomgenerator ook perfect voor verticaal gebruik.

Het grote afneembare waterreservoir van 1,8 liter zorgt ervoor dat je tot wel 2 uur achter elkaar kunt strijken zonder bij te vullen. En als het waterreservoir leeg is, vul je het gemakkelijk bij via de grote vulopening. Wat ook handig is, is de OptimalTEMP-technologie waarmee je geen temperatuurinstellingen hoeft aan te passen. Je kunt dus elke soort stof strijken zonder te wachten tot het strijkijzer opwarmt of afkoelt.

Maar wat deze Philips PerfectCare Elite Plus echt bijzonder maakt, is dat het geen brandplekken achterlaat, zelfs niet op de meest delicate stoffen. Je kunt het strijkijzer zelfs met de onderkant op je kleren of de strijkplank laten liggen zonder je zorgen te maken. Dit komt door de T-ionicGlide-zoolplaat, die zorgt voor soepel glijden en duurzaamheid. Deze zoolplaat is twee keer zo hard als een gewone aluminium zool en glijdt moeiteloos voor snelle resultaten.

Een ander voordeel van de Philips PerfectCare Elite Plus is het intelligente automatische stomen. De slimme sensor weet precies wanneer en hoe het strijkijzer beweegt en levert krachtige stoom waar je het nodig hebt. Dit maakt het strijken gemakkelijker en zorgt voor snellere resultaten. Bovendien is het strijkijzer lichtgewicht en gemakkelijk in gebruik. Het glijdt moeiteloos over je kledingstukken en vermindert de druk op je pols.

Wat betreft gebruiksgemak heeft de Philips PerfectCare Elite Plus een eenvoudig en efficiënt ontkalkingssysteem. Het Easy De-Calc Plus-systeem verzamelt continu kalkaanslag en geeft een indicatie wanneer het moet worden geleegd. Ontkalken is belangrijk voor een langere levensduur en optimale stoomprestaties van het strijkijzer.

Over het algemeen zijn de reviews van de Philips PerfectCare Elite Plus positief. Mensen zijn vooral tevreden over de krachtige stoom, het lichte gewicht en de goede strijkprestaties. Er zijn echter enkele meldingen geweest van defecte of gebruikte exemplaren die zijn ontvangen.

Al met al is de Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 een uitstekende stoomgenerator met vele handige functies. Het biedt krachtige stoom, een groot waterreservoir en een duurzame zoolplaat. Het strijkijzer is gemakkelijk in gebruik en strijkt licht en goed. Ondanks enkele klachten over defecte exemplaren lijkt dit een betrouwbare en efficiënte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een strijkijzer waar ze op kunnen vertrouwen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Philips FastCare Compact GC6720/30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips FastCare Compact GC6720/30

 • list plusKrachtige en snelle stoom voor moeiteloos verwijderen van hardnekkige kreuken
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht ontwerp voor eenvoudig opbergen en meenemen
 • list plusIngebouwd ontkalkingssysteem maakt het ontkalken eenvoudig zonder extra kosten

Nadelen Philips FastCare Compact GC6720/30

 • list plusKort snoer en de knop moet ingehouden worden tijdens het strijken
 • list plusStrijkijzer blijft niet goed in zijn bak liggen en heeft geen beveiliging

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.74
Functionaliteit
8.16
Gebruiksgemak
7.56
Ik ben de Philips FastCare Compact GC6720/30 - Stoomgenerator, en ik ben er om je strijkervaring te verbeteren! Ik ben krachtig en snel, perfect voor het aanpakken van zelfs de dikste stoffen. Met mijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp kun je me eenvoudig opbergen en overal mee naartoe nemen.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn uiterst krachtige stoom. Dankzij mijn krachtige en continue stoom verwijder ik moeiteloos zelfs de meest hardnekkige kreuken. En als je wat extra stoom nodig hebt om kleding en gordijnen op te frissen, kun je gebruik maken van mijn handige extra stoomstoot voor verticaal stomen. 🌬️

Ik ben ook uitgerust met het Smart Calc Clean ontkalkingssysteem. Dit slimme systeem waarschuwt je wanneer het tijd is om te ontkalken en maakt het ontkalken eenvoudig, zonder extra kosten of cassettes. Zo blijf ik altijd in topconditie!

Dankzij mijn compacte formaat en exclusieve ProVelocity-technologie ben ik kleiner en compacter dan ooit tevoren. Hierdoor neem ik minder ruimte in beslag op de strijkplank en kun je me gemakkelijk opbergen. Mijn keramische zoolplaat glijdt soepel over alle kledingstukken en is niet-klevend, krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Ik heb ook een handige automatische uitschakeling. Als je me een paar minuten niet gebruikt, schakel ik automatisch uit om energie te besparen en je gemoedsrust te bieden. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je vergeet me uit te zetten.

Met mijn royale waterreservoir van 1,5 liter kun je meer dan 1 uur lang ononderbroken gebruik maken van mijn krachtige stoom. Het transparante reservoir maakt het gemakkelijk om te zien hoeveel water er nog over is en je kunt het op elk moment eenvoudig bijvullen via de grote vulopening.

Gebruikers zijn enthousiast over mijn prestaties en hebben positieve beoordelingen gegeven. Ze waarderen mijn krachtige stoom, snelle kreukverwijdering en mijn praktische en lichte ontwerp. Een paar gebruikers hebben opgemerkt dat mijn snoer erg kort is en dat je de knop zelf moet inhouden tijdens het strijken. Ook hebben ze gemerkt dat ik niet goed in mijn bak blijf liggen en dat er geen beveiliging is. Ik neem deze feedback ter harte en zal proberen te verbeteren waar mogelijk!

Al met al bied ik een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben een krachtige en snelle stoomgenerator met handige functies zoals het ingebouwde ontkalkingssysteem en de automatische uitschakeling. Hoewel er enkele kleine nadelen zijn, zijn mijn positieve eigenschappen over het algemeen opvallend. Ik sta klaar om jouw strijkklusjes een fluitje van een cent te maken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Tefal Express Anti-Calc SV8054

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Express Anti-Calc SV8054

 • list plusKrachtige stoomdruk
 • list plusGrote watertank (1.8 liter)
 • list plusMoeiteloos strijken van verschillende stoffen

Nadelen Tefal Express Anti-Calc SV8054

 • list plusVertraging in stoomproductie
 • list plusKan niet rechtop staan
 • list plusGebrek aan geschreven handleiding

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.91
Functionaliteit
7.35
Gebruiksgemak
7.39
Als fan van Tefal stoomgeneratoren was ik teleurgesteld in mijn recente ervaring met de Tefal Express Anti-Calc SV8054 Stoomgenerator. Ik had gehoopt op een krachtige machine met goede kalkafvoer, maar dit model liet wat te wensen over. Het duurt namelijk even voordat het strijkijzer stoom produceert, omdat het eerst water moet oppompen. Dit is anders dan eerdere modellen die direct stoom gaven zodra je op de knop drukte. Dit is niet alleen vervelend, maar het beïnvloedt ook de kracht van de stoom. Het is verrassend dat de specificaties van deze stoomgenerator vergelijkbaar zijn met eerdere modellen qua druk en stoomafgifte.

Een ander nadeel van de Tefal Express Anti-Calc SV8054 is dat het apparaat niet rechtop kan staan. Je moet het altijd terugzetten op de houder, wat onhandig kan zijn. Ook is er geen geschreven handleiding, dus je moet het doen met plaatjes. Dit is in mijn ogen een slechte besparing van de fabrikant.

Desondanks heeft deze stoomgenerator enkele sterke punten. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft geen temperatuurinstelling nodig. Met een grote watertank van 1,8 liter wordt het strijken gemakkelijker en verkort het de strijktijd. De Tefal Express Anti-Calc Stoomgenerator maakt moeiteloos verschillende soorten stoffen glad, zoals lakens, overhemden en spijkerbroeken. Het biedt ook krachtige stoomboosts, waardoor het strijken nog efficiënter wordt.

Het ontwerp van de stoomgenerator is mooi en het dikke snoer dat het strijkijzer met het reservoir verbindt, beweegt soepel mee zonder ergens achter te blijven hangen. Het apparaat is van goede kwaliteit en maakt strijken een stuk gemakkelijker.

Een potentieel nadeel is dat de Tefal Express Anti-Calc SV8054 een groot apparaat is, dus het kan handig zijn om een extra grote strijkplank te hebben. Over het algemeen kan het stoomstrijkijzer echter als een positieve aanwinst worden beschouwd.

Al met al heeft de Tefal Express Anti-Calc SV8054 Stoomgenerator enkele uitstekende eigenschappen, zoals de krachtige stoomdruk, de uitneembare kalkverzamelaar voor langdurige prestaties en het gebruiksgemak. Helaas zijn er ook enkele nadelen, zoals de vertraging bij het produceren van stoom en het ontbreken van een geschreven handleiding. Als je op zoek bent naar een goede stoomgenerator, is het de moeite waard om de Tefal Express Anti-Calc SV8054 te overwegen, maar houd rekening met de genoemde tekortkomingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator

 • list plusKrachtige en compacte stoomgenerator.
 • list plusGemakkelijk bij te vullen afneembaar waterreservoir.
 • list plusVerschillende handige functies zoals verticaal stomen en veilig opbergen.

Nadelen Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator

 • list plusOp lage temperaturen kan er water uit het strijkijzer komen.
 • list plusHandleiding vermeldt functionaliteiten die niet aanwezig zijn op de stoomgenerator.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
7.21
Ik ben dol op mijn Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator! Met zijn krachtige pompdruk van 6 bar en een stoomstoot van 350 g/min, kan ik zelfs de meest hardnekkige kreukels moeiteloos gladstrijken. 🚀

Dit compacte apparaat heeft een paar geweldige functies waar ik echt van hou. Het heeft bijvoorbeeld een handig vergrendelsysteem, zodat ik het veilig kan verplaatsen en opbergen. En de Xpress Glide strijkzool maakt het super gemakkelijk om alle soorten stoffen te strijken.

Een van de dingen waar ik echt van onder de indruk ben, is het afneembare waterreservoir van 1.7L. Ik kan het reservoir gewoon bijvullen terwijl ik aan het strijken ben, dus ik hoef me geen zorgen te maken over constant water bijvullen. En als ik even niet aan het strijken ben, schakelt de stoomgenerator automatisch uit om energie te besparen. Dat is echt handig (en bespaart me ook wat stress)!

Ik ben niet de enige die dol is op deze stoomgenerator. Andere gebruikers zijn ook enthousiast. Ze vinden het apparaat licht en gemakkelijk te gebruiken. De extra functies, zoals verticaal stomen en veilig opbergen, worden als echt positief ervaren. En het beste van alles is dat het apparaat supersnel opwarmt en soepel over mijn kleding glijdt. Geen gedoe meer met urenlang strijken!

Natuurlijk zijn er altijd een paar kleine nadelen. Soms komt er wat water uit het strijkijzer als ik op een lage temperatuur strijk. Maar eerlijk gezegd, ik begrijp wel dat dit kan gebeuren. En er is ook een opmerking over de handleiding, waarin bepaalde functies worden genoemd die eigenlijk niet aanwezig zijn op de stoomgenerator. Maar dat weerhoudt me er niet van om van dit geweldige apparaat te genieten!

Al met al kan ik de Tefal Express Easy SV6140 stoomgenerator zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtig en compact apparaat om kleding te strijken. Het levert geweldige stoomresultaten, is supergemakkelijk te gebruiken en heeft handige functies waar ik dol op ben, zoals verticaal stomen en veilig opbergen. Ja, er zijn een paar kleine nadelen, maar de voordelen wegen zeker op tegen de uitdagingen. Ik zou niet meer zonder kunnen!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Philips FastCare Compact GC6722/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.95
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
6.61
Ik moet zeggen, de Philips FastCare Compact GC6722/20 is echt een gamechanger als het gaat om strijken. Met zijn krachtige en continue stoom is deze stoomgenerator sneller dan een gewoon stoomstrijkijzer. En het beste is, ik hoef nooit meer te stoppen om water bij te vullen, omdat het waterreservoir zo eenvoudig bij te vullen is.

Wat echt opvalt aan de GC6722/20 is de ongelooflijk krachtige stoom. Zelfs de dikste stoffen zijn een eitje dankzij de krachtige stoomstoot. En het is geweldig voor verticaal stomen, dus ik kan niet alleen mijn kleren, maar ook mijn gordijnen een opfrisbeurt geven. 🌬️

De keramische zoolplaat van de GC6722/20 is gewoon fantastisch. Hij glijdt moeiteloos over al mijn kledingstukken en is duurzaam, krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Mijn strijkervaring is nog nooit zo comfortabel geweest.

En laten we het ingebouwde ontkalkingssysteem, Smart Calc Clean, niet vergeten. Het waarschuwt me wanneer het tijd is om te ontkalken en het heeft zelfs een reservoir om het ontkalken super eenvoudig te maken. Geen gedoe meer met het kopen van extra cassettes en het bespaart me ook nog eens geld.

Veiligheid is ook belangrijk, en daarom ben ik blij met de automatische uitschakelfunctie van de GC6722/20. Als ik een paar minuten niet aan het strijken ben, schakelt de stoomgenerator automatisch uit. Dat bespaart niet alleen energie, maar geeft me ook gemoedsrust.

Wat deze stoomgenerator echt bijzonder maakt, is zijn compacte en handige ontwerp. Hij is lichtgewicht en gemakkelijk op te bergen, waardoor hij perfect is voor mensen met beperkte ruimte. En dankzij de exclusieve ProVelocity-technologie is de GC6722/20 kleiner en compacter dan ooit tevoren.

Het waterreservoir van 1,5 liter geeft me meer dan 1 uur ononderbroken gebruik. Ik kan altijd duidelijk zien hoeveel water er nog over is en het is zo makkelijk bij te vullen via de grote vulopening onder de kraan.

De gebruikersreviews spreken voor zich. Mensen zijn enthousiast over hoe gemakkelijk het strijken wordt met deze stoomgenerator. Ze zijn dol op de krachtige stoom en het gemak van bijvullen. Sommigen zeggen dat het strijkijzer een beetje zwaar is, maar over het algemeen zijn de ervaringen positief.

Kortom, de Philips FastCare Compact GC6722/20 is een krachtige en handige stoomgenerator die het strijken een stuk gemakkelijker maakt. Met zijn ongelooflijk krachtige stoom, duurzame keramische zoolplaat en handige functies zoals het ingebouwde ontkalkingssysteem en de automatische uitschakeling, biedt deze stoomgenerator een geweldige strijkervaring. Ja, het strijkijzer is misschien een beetje zwaar, maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen de mogelijke nadelen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte stoomgenerator, is de GC6722/20 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stoomgenerators. Er zijn namelijk 2469 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!