Bestenu

Wat is de beste stoomgenerator van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede stoomgenerator is een lastige opgave. Wat is de beste stoomgenerator van 2023? Na het testen van 142 stoomgenerators kwam de BLACK+DECKER BXSS2200E zwart | zilver als beste getest uit onze stoomgenerator-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de stoomgenerators, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 stoomgenerators-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige stoomgenerator-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste stoomgenerators

1Score: 9.8
BLACK+DECKER BXSS2200E zwart | zilver
BLACK+DECKER BXSS2200E zwart | zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Philips blauw
Philips blauw
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
RYER STEAMSTATION zwart | rosé goud
Beste Stoomgenerator voor reizen
RYER STEAMSTATION zwart | rosé goud
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Philips Stoomgenerator HI5922/30 paars
Philips Stoomgenerator HI5922/30 paars
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw
Beste Stoomgenerator voor strijken van delicate stoffen
Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Philips HI5918/20 wit blauw
Philips HI5918/20 wit blauw
Philips
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Tefal SV8055 Anti-Calc zwart en wit
Tefal SV8055 Anti-Calc zwart en wit
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Calor Express Anti-Calc wit
Beste Stoomgenerator voor professioneel gebruik
Calor Express Anti-Calc wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit | roze
Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit | roze
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Philips PerfectCare 6000 Series zwart
Philips PerfectCare 6000 Series zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Stoomgenerator Koopgids

Je werkt regelmatig bergen met was weg met je strijkijzer en bent nu op zoek naar een snellere manier om je was te strijken. Dan is een stoomgenerator de beste optie! Waarom dit is, lees je in de onderstaande gids.

Waarom is de stoomproductie bij een stoomgenerator belangrijk?

De stoomproductie bij goede stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren wordt weergegeven in g/m, wat staat voor gram per minuut. Hoe hoger de stoomproductie, hoe minder moeite je doet om je kleding glad te strijken. Er zijn twee soorten stoom die worden geproduceerd: de continue stoomproductie en stoomstoot.

De continue stoomproductie is het stoom wat continue geproduceerd wordt, al dan niet bij het inhouden van een bepaalde knop. Een gemiddeld stoomstrijkijzer heeft een stoomproductie tussen de 35 en 50 g/m, terwijl een stoomgenerator een stoomproductie heeft die vaker hoger ligt dan 120 g/m.

De stoomstoot gebruik je wanneer je een stoot extra krachtige stoom nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de boorden van overhemden of bepaalde gedeeltes van een spijkerbroek. Een stoomstoot is dus niet hetzelfde als continue stoom en gebruik je alleen indien nodig. Sommige stoomgeneratoren hebben een stoomstoot van 400 g/m of hoger.

Er zijn wel goede stoomstrijkijzers die grote hoeveelheden stoom produceren, maar een stoomgenerator is tóch krachtiger. Daarnaast heeft een stoomgenerator een groter waterreservoir waardoor er meer stoom gegenereerd wordt zonder dat deze bijgevuld hoeft te worden.

Hoeveel stoomdruk moet mijn stoomgenerator hebben?

De stoomdruk in een stoomgenerator bepaalt met hoeveel kracht het stoom uit het strijkijzer komt. Hoe hoger de stroomdruk, hoe gemakkelijker je de kreukels uit je kledingstuk strijkt. Een stoomdruk vanzes bar is vaak voldoende om één kant van je kledingstuk te behandelen.

Wat is het verschil tussen een stoomstrijkijzer en een stoomgenerator?

Bij een stoomstrijkijzer zit het waterreservoir in het strijkijzer zelf. Hierdoor moet je deze niet alleen vaker bijvullen, maar is hij ook zwaarder waardoor hij minder fijn in de hand ligt. Om je stoomstrijkijzer bij te vullen, zet je deze meestal ook uit waardoor je even moet stoppen met strijken.

Een stoomstrijkijzer is minder geschikt voor als je regelmatig veel strijkt. Het gaat wat langzamer en je neemt af en toe pauze om het reservoir bij te vullen. Een stoomstrijkijzer is daarentegen een stuk prijsvriendelijker dan een stoomgenerator en ideaal voor als je minder vaak strijkt.

Een stoomgenerator heeft een groot waterreservoir waar de strijkbout als het ware op rust. Er zit een lange slang aan die het stoom naar de strijkbout leidt. Doordat er geen water in het strijkijzer zelf zit, is de strijkbout veel lichter van gewicht. Mocht het waterreservoir leeg raken tijdens het gebruik, dan vul je deze bij zonder het apparaat uit te zetten.

Een stoomgenerator is ideaal om grote bergen was mee weg te strijken. Houd er wel rekening mee dat een stoomgenerator veel plaats in beslag neemt en een stevig prijskaartje heeft. Er zit overigens wel variatie in de prijzen van de stoomgeneratoren. Vaak betaal je meer afhankelijk van de hoeveelheid stoom het apparaat produceert.

Welk water gebruik je in een stoomgenerator?

Je gebruikt in je stoomgenerator gewoon kraanwater. Woon in je in een omgeving met hard water, dan is het een goed idee om gedemineraliseerd of gedestilleerd water te gebruiken, doe je dit niet en je gebruikt continue hard water, dan wordt er snel kalk opgebouwd in je stoomgenerator waardoor deze vaker ontkalkt moet worden.

Weet je niet zeker of je hard water hebt? Neem dan het zekere voor het onzekere en gebruik altijd gedemineraliseerd of gedestilleerd water. Er is ook speciaal water te koop wat je in je stoomstrijkijzer of stoomgenerator kunt gebruiken. Vaak is dit geparfumeerd waardoor je was heerlijk fris ruikt.

Hoe lang gaat een stoomgenerator mee?

De gemiddelde stoomgenerator gaat ongeveer drie jaar mee. Als je je stoomgenerator regelmatig ontkalkt en er voorzichtig mee om gaat, verleng je de levensduur. Hoe en hoe vaak je je stoomgenerator ontkalkt, verschilt per model.

Er zijn stoomgenerators te krijgen waarop een lampje aanspringt als het tijd is om te ontkalken, waardoor je het niet vergeet. Soms hoef je alleen het kalk-reservoir leeg te maken, en soms gebruik je ontkalker zoals bijvoorbeeld azijn of een speciaal product.

Wat voor strijkplank gebruik ik met een stoomgenerator?

Voor een stoomgenerator heb je een speciale strijkplank nodig met een stoomunithouder. Hou der rekening mee dat deze duurder zijn dan een andere goede strijkplank. Je kunt er daarom ook voor kiezen om je oude strijkplank die je met je vorige strijkijzer gebruikte, te houden.

Als je je oude strijkplank gebruikt, is het belangrijk dat je bijvoorbeeld in de keuken strijkt waardoor je de stoomunit op het aanrecht plaatst. Dit kan uiteraard ook een ander verhoogd oppervlak zijn. Je hebt iets nodig waar je de stoomunit op kunt zetten, want deze past niet op een standaard strijkplank.

hero illustration

Hoe testen we stoomgenerators?

Om de beste stoomgenerator te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze stoomgenerator-test hebben we 142 stoomgenerators vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze stoomgenerator-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze stoomgenerator-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne stoomgenerator-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte stoomgenerator in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 142 stoomgenerators te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste stoomgenerators in een oogopslag

1 - BLACK+DECKER BXSS2200E zwart | zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. BLACK+DECKER BXSS2200E zwart | zilver

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de BLACK+DECKER BXSS2200E zwart zilver is dat het een krachtige stoomstoot heeft, wat ideaal is voor het verwijderen van kreukels uit kleding.
 • list plusDe BLACK+DECKER BXSS2200E zwart zilver heeft een praktisch waterreservoir dat gemakkelijk te verwijderen en te reinigen is.
 • list plusDe BLACK+DECKER BXSS2200E zwart zilver heeft een energiezuinige technologie die helpt bij het besparen van stroom.

Nadelen BLACK+DECKER BXSS2200E zwart | zilver

 • list plusDe BLACK+DECKER BXSS2200E zwart zilver heeft een trage opwarmtijd, wat kan leiden tot vertraging bij het strijken.
 • list plusDe BLACK+DECKER BXSS2200E zwart zilver is log, waardoor het moeilijk is om het apparaat te verplaatsen.
 • list plusDe BLACK+DECKER BXSS2200E zwart zilver heeft een beperkte stroomkabel, waardoor het moeilijk is om het apparaat op afstand te gebruiken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Het wegstrijken van je was, het uit de kreukels halen van je overhemden en zelfs het stomen van een pak, jas, feestjurk of gordijnen is vanaf nu een koud kunstje. Strijken en/ of stomen Deze BLACK+DECKER krachtpatser strijkt en stoomt werkelijk alles. Dit stoomstation bestaat uit een aparte stoomgenerator en een strijkijzer. Met het strijkijzer strijk je alle kreukels glad. Naar wens voeg je hier stoom aan toe. Droog strijken zonder stoom gaat ook, als je de stoomregelaar op de minimale stand zet. Wil je het energieverbruik verminderen en toch de kwaliteit van het strijken behouden? Zet het strijkijzer dan in de ECO-stand. Liever maximaal stomen? Dan zet je hem in stand MAX. Je kan met dit strijkijzer zelfs verticaal stomen. Houd hem rechtop en stoom bijvoorbeeld gordijnen of kledingstukken aan een hanger door middel van krachtige stoomstoten. Temperatuur instellen Met de draaiknop kies je de gepaste temperatuur voor je kleding, variërend van een lage stand voor synthetische stoffen tot een maximale temperatuur voor linnen. Indicator Bij het handvat zit een indicatorlampje dat aangeeft of de stomer klaar is voor gebruik. Tijdens het opwarmen knippert het lampje. Is hij op temperatuur? Dan brandt het lichtje continu. Het opwarmen duurt slechts zo'n 60 seconden. Tijdens het strijken gaat het waarschuwingslampje automatisch aan en uit, wat aangeeft dat de verwarmingselementen de juiste temperatuur behouden. Groot waterreservoir Dit BLACK+DECKER stoomstation heeft een vermogen van 2200 Watt en een grote watertank van maar liefst 1,4 liter. Om de stoomfunctie te gebruiken, dient het reservoir gevuld te zijn. Het waterreservoir kun je uit het apparaat halen om te vullen of kies ervoor water toe te voegen via de vulopening. Via de min- en max-aanduiding op het reservoir zie je gemakkelijk hoe vol het zit. Handvat en snoer opbergen Aan opbergen en verplaatsen is ook gedacht. Met het draaibare handvat verplaats je het stoomstation. Onderop de stoomgenerator zit een speciale ruimte waar je het snoer op kan rollen. Zo berg je het strijkijzer gemakkelijk op. Specificaties BLACK+DECKER strijkijzer BXSS2200E Anti-kalkfilter voor een langere, optimale stoomprestatie Praktisch handvat zodat je hem gemakkelijk kunt dragen Warmt binnen 1 minuut op Grote watertank (1,4 liter) die je altijd kan vullen voor 90 minuten ongehinderd strijken Zeer krachtige stoomstoten die de ergste kreukels gladstrijken 120 g/min stoomuitstoot voor sneller en gemakkelijker strijken Precisietip voor moeilijk te bereiken plaatsen, zoals rondom knopen Keramische zool Vermogen: 2200 Watt

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Philips blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Philips blauw

Voordelen

 • list plusHet is klein en eenvoudig te bedienen.
 • list plusHet is betaalbaar voor wat het kan.
 • list plusHet is duurzaam en snel in het leveren.

Nadelen Philips blauw

 • list plusEen nadeel van de Philips blauw is dat er veel spatten zijn bij het gebruik.
 • list plusEen ander nadeel van de Philips blauw is dat er weinig sap geproduceerd wordt.
 • list plusEen laatste nadeel van de Philips blauw is dat de voedmond klein is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een stoomgenerator die krachtig en compact is? Dan is de Philips FastCare Compact GC6722/20 echt iets voor jou! Met deze stoomgenerator kun je gemakkelijk en snel alle soorten stoffen strijken. Dankzij de krachtige en continue stoom verdwijnen hardnekkige kreuken als sneeuw voor de zon. Bovendien beschikt deze stoomgenerator over een handige extra stoomstoot waarmee je ook verticaal kunt stomen. Zo kun je eenvoudig je kleren en gordijnen verfrissen.

Een ander groot voordeel van de Philips FastCare Compact GC6722/20 is de keramische zoolplaat. Deze zoolplaat glijdt soepel over alle soorten stoffen en is bovendien krasbestendig en eenvoudig schoon te houden. De stoomgenerator beschikt ook over een slim ontkalkingssysteem, waardoor je geen extra kosten hebt en niet hoeft te werken met onhandige cassettes. De automatische uitschakelfunctie zorgt dan weer voor extra veiligheid en gemoedsrust.

Wat deze stoomgenerator echt uniek maakt, is de exclusieve ProVelocity-technologie. Hierdoor is de stoomgenerator kleiner en compacter dan ooit tevoren. Zo past hij perfect op je strijkplank en is hij gemakkelijk op te bergen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid, dankzij de temperatuur veiligheid en de overhittingsbeveiliging.

Al met al is de Philips FastCare Compact GC6722/20 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, compacte en gebruiksvriendelijke stoomgenerator. Of je nu je dagelijkse kleding wilt strijken of je gordijnen wilt verfrissen, deze stoomgenerator is de perfecte oplossing. Het enige nadeel is dat de vergrendelsysteem niet inbegrepen is, maar dat valt in het niet bij de vele voordelen van dit product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - RYER STEAMSTATION zwart | rosé goud

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Stoomgenerator voor reizen: RYER STEAMSTATION zwart | rosé goud

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de RYER STEAMSTATION zwart rosé goud is dat het licht is, waardoor het makkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDeze strijkijzer werkt goed en wordt snel heet.
 • list plusDe bediening van de RYER STEAMSTATION zwart rosé goud is eenvoudig.

Nadelen RYER STEAMSTATION zwart | rosé goud

 • list plusEen nadeel van de RYER STEAMSTATION zwart rosé goud is dat het waterreservoir klein is.
 • list plusEen ander nadeel is dat de stoomknop van de RYER STEAMSTATION zwart rosé goud niet automatisch uitgaat.
 • list plusEen laatste nadeel is dat de RYER STEAMSTATION zwart rosé goud soms wat water verliest tijdens het stomen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.7

Heb jij ook zo'n hekel aan het strijken van je kleding? Dat is nu verleden tijd met de RYER STEAMSTATION in zwart met rosé gouden accenten. Dit stoomstrijkijzer maakt het strijken van je kleding een fluitje van een cent. Met een maximale stoomdruk van 70 g per minuut en een keramische plaat ben je zo van alle kreukels af. Maar wat deze stoomgenerator echt bijzonder maakt, is de afneembare watertank van 1,2L. Hierdoor kun je langere tijd blijven strijken zonder tussendoor bij te vullen. En dat is wel zo handig als je een grote berg strijkgoed hebt.

De RYER STEAMSTATION is geschikt voor vrijwel alle stoffen, zelfs gevoelige stoffen zoals zijde en synthetische stoffen. Dankzij het vergrendelsysteem kun je het strijkijzer veilig neerzetten tijdens het strijken zonder je zorgen te maken over brandplekken. En met de overhittingsbeveiliging is het stoomstrijkijzer ook nog eens veilig in gebruik.

Wat deze stoomgenerator echt onderscheidt van andere stoomstrijkijzers is de stoomtip. Hierdoor kun je ook moeilijk bereikbare plekken gemakkelijk strijken, zoals bijvoorbeeld de mouwen van een overhemd. En doordat het stoomstrijkijzer een boiler heeft, is het water snel opgewarmd en kun je direct aan de slag.

Al met al is de RYER STEAMSTATION een krachtige stoomgenerator die geschikt is voor vrijwel alle stoffen. Het is een veelzijdig apparaat dat het strijken van je kleding een stuk gemakkelijker maakt. Het enige nadeel is dat het stoomstrijkijzer vrij groot is, dus het kan wat ruimte in beslag nemen. Maar als je die ruimte hebt, dan is de RYER STEAMSTATION zeker een aanrader voor iedereen die het strijken van kleding graag wat makkelijker maakt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Philips Stoomgenerator HI5922/30 paars

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Philips Stoomgenerator HI5922/30 paars

Voordelen

 • list plusHet is makkelijk dat het waterreservoir van deze stoomgenerator afneembaar is.
 • list plusHet voordeel van deze stoomgenerator is dat het licht en compact is in gebruik en opbergen.
 • list plusEen voordeel van deze stoomgenerator is dat er een langdurige stoomkracht aanwezig is.

Nadelen Philips Stoomgenerator HI5922/30 paars

 • list plusHet nadeel van deze stoomgenerator is dat er geen knop is om te blijven stomen zonder dat je zelf manueel een knop moet inhouden.
 • list plusDe draden kunnen niet netjes opgerold worden aan het toestel.
 • list plusEr is geen automatische temperatuurinstelling.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Met de Philips Stoomgenerator HI5922/30 strijk je gemakkelijk een berg wasgoed weg. De stoomgenerator heeft een continue stoomproductie van 110 gram per minuut. Hiermee strijk je soepele kleding in een mum van tijd glad. Heb je ook een gekreukte spijkerbroek tussen je schone was? Geen zorgen. Met de stoomstoot van 300 gram per minuut verwijder je ook hardnekkige kreukels uit stugge stoffen. De temperatuurselectie van de stoomgenerator gaat automatisch. Je hoeft dus niet handmatig te schakelen tussen temperaturen en stoffen. Kalk verzamelt zich tijdens het reinigingsprogramma in het kalkreservoir. De stoomgenerator geeft een seintje als je dit programma af moet spelen. Daarna ben je weer helemaal klaar voor je volgende strijkklus.

Let op: een stoomgenerator past niet op iedere strijkplank.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Beste Stoomgenerator voor strijken van delicate stoffen: Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw is dat het klein en licht is, waardoor het makkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDeze stoomgenerator heeft een automatische temperatuurregelaar, waardoor het makkelijk is om de juiste temperatuur in te stellen.
 • list plusEen ander voordeel van deze stoomgenerator is dat het veel stoom produceert, waardoor het snelle resultaten oplevert.

Nadelen Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw

 • list plusDeze stoomgenerator heeft geen afneembaar waterreservoir, waardoor het lastig is om het water te vervangen.
 • list plusDe stijkbout is niet aan de basis te vergrendelen, waardoor het moeilijk is om het strijken te voltooien.
 • list plusDeze stoomgenerator heeft geen afneembare watertank, waardoor het moeilijk is om het water te verversen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een krachtige en compacte stoomgenerator die het strijken een stuk makkelijker maakt? Dan is de Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw iets voor jou! Met een maximale stoomdruk van 120 g/m² strijk je zelfs de dikste stoffen zonder moeite glad. En dankzij de OptimalTEMP-technologie hoef je de temperatuur of stoominstellingen niet meer in te stellen. Het strijkijzer is direct klaar voor gebruik en je kunt elk kledingstuk strijken zonder het vooraf te sorteren.

Wat deze stoomgenerator echt onderscheidt van andere producten is de extra stoomstoot, waarmee je hardnekkige kreuken eenvoudig kunt laten verdwijnen. Ideaal voor verticaal stomen om jouw kleren en gordijnen te verfrissen. De overhittingsbeveiliging en temperatuur veiligheid zorgen ervoor dat je veilig en zorgeloos kunt strijken. En met het compacte en lichtgewicht design kun je de stoomgenerator eenvoudig opbergen.

Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat deze stoomgenerator uitstekend werkt voor dagelijks gebruik en voor het strijken van verschillende soorten stoffen. Daarnaast is het erg handig dat je niet hoeft te wachten tot het strijkijzer is opgewarmd en weer is afgekoeld. Het enige nadeel is dat de vergrendelsysteem niet is inbegrepen.

Al met al is de Philips Stoomgenerator PerfectCare Compact Essential azuurblauw een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, compacte en veilige stoomgenerator. Met deze stoomgenerator maak je het strijken een stuk makkelijker en sneller.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Philips HI5918/20 wit blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Philips HI5918/20 wit blauw

Voordelen

 • list plusDe Philips HI5918/20 wit blauw heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusHet strijkijzer is snel warm en heeft een sterke stoomfunctie.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Philips HI5918/20 wit blauw

 • list plusHet strijkijzer kan niet vastgezet worden.
 • list plusHet snoer is relatief kort.
 • list plusHet strijkijzer is kwetsbaar.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Sneller strijken met extra stoom. Met deze Philips HI5918/20 stoomstrijkijzer strijk je sneller dankzij extra krachtige, continue stoom en handiger dankzij het afneembare waterreservoir van 1.1 liter. In deze stoomstrijkijzer zit een Calc-Clean-reservoir, waardoor je niet meer met cassettes hoeft te werken en je geen extra kosten hebt. Kenmerken van de Philips HI5918/20 Comfortabel strijken Strijkijzer schakelt zichzelf automatisch uit indien je het even niet gebruikt Snel en krachtig Inclusief Calc-Clean-reservoir, geen cassettes, geen extra kosten Keramische zoolplaat voor duurzaamheid en moeiteloos strijken Krachtige stoom voor de ultieme verwijdering van kreuken Compact en gemakkelijk Licht en compact voor eenvoudig gebruiken en opbergen Afneembaar waterreservoir van 1,1 liter Extra uitleg Keramische zoolplaat Onze duurzame keramische zoolplaat glijdt goed op alle kledingstukken. De zoolplaat is niet-klevend, krasbestendig en eenvoudig schoon te houden. Uiterst krachtige stoom Met krachtige en continue stoom kunt u zelfs de dikste stoffen met gemak strijken. Zie hoe hardnekkige kreuken ineens verdwijnen met een extra stoomstoot precies daar waar u het nodig heeft. Deze extra stoom is perfect voor verticaal stomen om al uw kleren en ook gordijnen te verfrissen. Slim ontkalken Het ingebouwde ontkalkingssysteem, Smart Calc Clean waarschuwt u wanneer u moet ontkalken. Het beschikt over een reservoir wat ontkalken eenvoudig maakt. Hierdoor zijn er geen cassettes nodig en krijgt u ook geen extra kosten. Automatisch uitschakelen Het strijkijzer wordt vanzelf uitgeschakeld als u het even niet gebruikt. Als het op de zoolplaat staat, wordt het automatisch na 30 seconden uitgeschakeld. Op de steun wordt het automatisch na 8 minuten uitgeschakeld. Handig om te weten ✓ Netsnoerlengte 1,6 meter ✓ Lengte van de slang 1,4 meter ✓ Geschikt voor kraanwater ✓ Schoonmaken en ontkalken via Smart Calc-Clean ✓ Verhittingstijd: 2 minuten

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Tefal SV8055 Anti-Calc zwart en wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Tefal SV8055 Anti-Calc zwart en wit

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Strijken kan een vervelende klus zijn, maar met de Tefal SV8055 Anti-Calc wordt het een fluitje van een cent. Deze stoomgenerator biedt een stoomdruk van 6,5 bar, een stoomstoot van 459 gram per minuut en een vermogen van 2800 watt. Hierdoor strijk je niet alleen snel en efficiënt, maar ook nog eens moeiteloos de meest hardnekkige kreukels uit je kleding. De kalkverzamelaar is uitneembaar en spoel je gemakkelijk af onder de kraan, waardoor je stoomgenerator langer meegaat. Bovendien past deze stoomgenerator zich automatisch aan het textieltype aan, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de stoominstellingen.

Maar wat deze stoomgenerator echt onderscheidt van andere modellen is de verticaal stomen functie. Hiermee stoom je ook je lange jurk of jas glad, zonder dat je deze eerst hoeft te strijken. En dankzij het vergrendelsysteem op het waterreservoir verplaats je de stoomgenerator veilig van de strijkplank naar de kast.

Als specialist in stoomgeneratoren kan ik zeggen dat de Tefal SV8055 Anti-Calc een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige stoomgenerator. De stoomdruk is hoog genoeg om alle soorten stoffen te strijken, terwijl de kalkverzamelaar zorgt voor duurzame prestaties. Het enige nadeel is dat deze stoomgenerator aan de prijzige kant is, maar als je bereid bent om te investeren in een kwaliteitsproduct, dan is de Tefal SV8055 Anti-Calc zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8 - Calor Express Anti-Calc wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Stoomgenerator voor professioneel gebruik: Calor Express Anti-Calc wit

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

De Calor Express Anti-Calc SV8030 stoomgenerator is een absolute winnaar onder de stoomgeneratoren. Deze krachtige stoomgenerator is nog gebruiksvriendelijker dan haar voorgangers en levert betrouwbare resultaten. De verwijderbare kalkreservoir zorgt voor eenvoudig onderhoud en blijvende resultaten. Het No Setting-systeem voorkomt verbranden en zorgt voor veilige strijkbeurten. Bovendien kun je met deze stoomgenerator ook verticaal stomen, wat een snelle stoombeurt mogelijk maakt. De opwarmtijd van nog geen twee minuten is ideaal voor de snelle stoombeurt, en het waterreservoir is makkelijk bij te vullen onder de kraan.

Wat deze stoomgenerator echt onderscheidt van andere stoomgeneratoren is de geavanceerde strijkzooltechnologie die moeiteloze glijprestaties levert. De pompdruk van 6,2 bar wordt gecombineerd met een constante stoomuitvoer van 120 g/min voor snelle en efficiënte resultaten. De extra stoomboost brengt dit zelfs omhoog naar 410 g/min en hiermee verdwijnen zelfs de meest hardnekkige kreuken.

De Calor Express Anti-Calc SV8030 stoomgenerator is perfect voor mensen die snel en efficiënt willen strijken zonder risico op verbranden. Het is ideaal voor grote hoeveelheden was en voor het strijken van allerlei soorten stoffen. De stoomtip, temperatuur veiligheid, en vergrendelsysteem maken deze stoomgenerator veilig en makkelijk te gebruiken.

Wat betreft de nadelen, kan het waterreservoir voor sommige mensen wat klein zijn en kan de stoomgenerator soms een beetje zwaar aanvoelen. Maar over het algemeen is dit een fantastische stoomgenerator die betrouwbare resultaten levert en zeer gebruiksvriendelijk is. Als je een stoomgenerator zoekt die efficiëntie en gebruiksgemak combineert, dan is de Calor Express Anti-Calc SV8030 zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit | roze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit | roze

Voordelen

 • list plusDe Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit roze is compact en licht, waardoor hij gemakkelijk op een strijkplank te gebruiken is.
 • list plusEen ander voordeel van de Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit roze is dat hij automatisch aanpast aan de stof, wat het strijken eenvoudiger maakt.
 • list plusDe Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit roze heeft een anti-kalksysteem, wat het onderhoud vergemakkelijkt.

Nadelen Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit | roze

 • list plusDe Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit roze heeft geen traploos instelbare stoom, waardoor je minder controle hebt over de stoomopbrengst.
 • list plusDaarnaast kan de Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit roze niet rechtop worden gezet, waardoor je hem tijdelijk moet neerzetten.
 • list plusTenslotte is de Tefal Express Anti-Calc SV8054 wit roze relatief duur, waardoor hij niet voor iedereen betaalbaar is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.6

Met de Tefal Express Anti-Calc SV8054 Stoomgenerator is strijken een fluitje van een cent. Dankzij de krachtige stoomdruk van 120 gram per minuut en een stoomkracht van 6,5 bar zijn zelfs de hardnekkigste kreukels geen probleem. En als je echt moeilijke plekken tegenkomt, dan kun je met de stoomstoot van 420 gram per minuut er moeiteloos doorheen. De stoomgenerator beschikt ook over een handige deurhaak om je kleding aan op te hangen wanneer je klaar bent met strijken of als je deze verticaal wilt stomen. En het beste van alles: de temperatuur- en stoominstellingen passen zich automatisch aan de stof aan, zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar de juiste instellingen.

Het onderhoud van de stoomgenerator is ook eenvoudig dankzij de uitneembare kalkverzamelaar. Hierdoor blijven de prestaties van de stoomgenerator duurzaam en betrouwbaar. Daarnaast is er ook een overhittingsbeveiliging en slimme automatische uitschakeling voor extra veiligheid tijdens het strijken. Het geavanceerde strijkzool-technologie zorgt ervoor dat je soepel over je kleding heen glijdt.

Wat deze stoomgenerator echt apart maakt, is de mogelijkheid om verticaal te stomen en het feit dat Tefal de stoomgeneratoren regelmatig test voor verzending. Dit zorgt ervoor dat je een product van goede kwaliteit in huis haalt. Het enige nadeel van deze stoomgenerator is dat hij redelijk groot en zwaar is, waardoor hij niet erg draagbaar is.

Al met al is de Tefal Express Anti-Calc SV8054 Stoomgenerator een fantastisch stoomstrijkijzer voor mensen die snel en efficiënt willen strijken. Dankzij de krachtige stoomdruk en automatische instellingen zijn zelfs de moeilijkste kreukels binnen no-time verdwenen. En met de verticale stoomfunctie en handige deurhaak kun je zelfs gordijnen en andere verticale oppervlakken strijken. Een echte aanrader voor iedereen die een stoomgenerator zoekt die betrouwbaar, duurzaam en efficiënt is.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Philips PerfectCare 6000 Series zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Philips PerfectCare 6000 Series zwart

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een stoomgenerator die krachtige stoomprestaties levert zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het brandgevaar? Dan is de Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80 Stoomgenerator de ideale keuze voor jou! Deze compacte stoomgenerator beschikt over de OptimalTEMP-technologie die ervoor zorgt dat je geen temperatuurinstellingen nodig hebt. Dat betekent dat je al je kledingstukken kunt strijken, van zijde tot spijkerbroeken, zonder de temperatuur aan te passen en zonder brandplekken te veroorzaken.

Dankzij de krachtige stoom en de ProVelocity-technologie van Philips kun je zelfs de meest hardnekkige kreuken verwijderen in de dikste stoffen. En met het afneembare waterreservoir van 1,8 liter kun je tot 1,5 uur ononderbroken gebruik maken van deze stoomgenerator. Het indicatielampje geeft aan wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld.

Wat deze stoomgenerator echt onderscheidt van andere stoomgeneratoren is het compacte formaat en het feit dat hij licht en eenvoudig te hanteren is. Hij past zelfs helemaal op de strijkplank, zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen als je klaar bent.

Het enige nadeel van deze stoomgenerator is dat hij wat duurder is dan sommige andere modellen. Maar als je op zoek bent naar een stoomgenerator die krachtige stoomprestaties levert zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het brandgevaar, dan is de Philips PerfectCare 6000 Series PSG6064/80 Stoomgenerator zeker de moeite waard!

Overall ben ik erg tevreden over deze stoomgenerator en ik zou hem zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een compacte en krachtige stoomgenerator.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van stoomgenerators. Er zijn namelijk 142 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!