Wat is de beste Houtkachel van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 juni, 2024

Het kopen van een goede Houtkachel is een lastige opgave. Wat is de beste Houtkachel van 2024? Na het testen van 2358 Houtkachels kwam de Houtkachel W2 Crafty als beste getest uit onze Houtkachel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Houtkachels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Houtkachels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Houtkachel-koopgids? Lees dan verder!

Onze Houtkachel selectie

De top 10 beste Houtkachels

1Score: 9.9
Houtkachel W2 Crafty
Houtkachel W2 Crafty
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Houtkachel binnen vrijstaand
Houtkachel binnen vrijstaand
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Viking Choice Houtkachel vrijstaand staal
Viking Choice Houtkachel vrijstaand staal
Viking Choice
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Fumio Houtkachel Shunka 5 kW
Fumio Houtkachel Shunka 5 kW
Fumio
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Houtkachel vrijstaand 6,6kW tot 8,5kW
Houtkachel vrijstaand 6,6kW tot 8,5kW
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Prity Houtkachel 9 kw Binnen
Prity Houtkachel 9 kw Binnen
Prity
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Viking Choice Houtkachel binnen 7,5
Viking Choice Houtkachel binnen 7,5
Viking Choice
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Livn Houtkachel Falun
Livn Houtkachel Falun
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Terraskachel met oven Napoli 10,6kW
Terraskachel met oven Napoli 10,6kW
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Andere Forenergy vrijstaande houtkachel North
Andere Forenergy vrijstaande houtkachel North
Andere
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Houtkachel Koopgids

De warme gloed van de vlammen houdt jouw voeten warm, terwijl je naar het knetteren van het dansende vuur luistert. Koude winteravonden zijn om van te genieten als je een houtkachel in huis hebt. Waar je op let bij aankoop van een houtkachel, lees je in onderstaande koopgids.

Kun je een houtkachel zelf aansluiten?

Het aansluiten van een houtkachel laat je het beste over aan een vakman. Ben je handig en wil je het toch zelf doen, doe dit dan alleen als je weet wat je doet. Bereid je goed voor alvorans aan de klus te beginnen.

Hoe warm wordt een houtkachel?

De temperatuur in een houtkachel kan soms wel oplopen tot 900 °C. Om deze temperatuur te bereiken heb je wel een hoog-rendementskachel nodig. Houtkachels met een laag rendement halen deze temperatuur niet.

Is een houtkachel milieuvriendelijk?

Hout is vernieuwbaar en als hout rot in de natuur, komt er evenveel CO2 vrij als wanneer je ermee stookt. Een houtkachel is dus CO2-neutraal, maar een houtkachel heeft wel als voordeel dat deze warmte afgeeft. Bovendien is het hout wat je nodig hebt om warmte mee te produceren, vaak de helft goedkoper dan wanneer je voor gas zou moeten betalen.

Een houtkachel wordt vaak onterecht gezien als een vervuilende energiebron. Volgens de vereniging Haard en Rookkanaal wordt de rol van de houtkachel in bio-energie erg onderschat. Een houtkachel krijgt bovendien pas een A-label op het gebied van rendement als deze meer dan 75% rendement heeft.

Wil je echt voor de meest milieuvriendelijke optie gaan? Een goede pelletkachel heeft een nog hoger rendement dan een houtkachel.

Welke tegels moeten er achter een houtkachel?

Vroeger werd de open haard mooi versierd met tableaus van tegels. Vaak zag je deze in het Delfts blauw: ze waren prachtig. Ik raad je dan ook altijd aan om de originele tegels te behouden: het is een stukje geschiedenis.

Heb je nieuwe tegels nodig, dan hoef je geen mooie patronen te maken als je dat niet wilt. Gebruik Antic wandtegels: deze zijn goed bestand tegen de hitte. Laat eerst twee multiplex-platen op maat zagen. Lijm deze aan elkaar en schroef ze aan elkaar, waardoor ze nog beter aan elkaar vastzitten.

Vervolgens smeer je een zijde in met Flevopol: dit product zorgt voor een goede hechting van de tegels. Vervolgens ga je de tegels verdelen. Hoeveel je er nodig hebt, hangt af van de grootte van je houtkachel. Na een nachtje drogen, kun je de Antic-tegels voegen.

Welk hout is er het beste voor een houtkachel?

Veel mensen kiezen ervoor om eikenhout voor hun houtkachel te gebruiken. Het is een populaire keuze, omdat eikenhout gemakkelijk verkrijgbaar is. Het duurt wat langer voordat eikenhout gaat branden, maar als het eenmaal brandt, brandt het erg lang. Het vlammenspel daarentegen is iets minder mooi bij eikenhout.

Naast eikenhout, is ook berkenhout een populaire keuze. Door het snelle branden, geeft berkenhout sneller zijn warmte af. Het brandt bovendien mooi. Essenhout en beukenhout branden beide langzaam en geven veel warmte af. Essenhout heeft een unieke geur die erg gewaardeerd wordt. Beide houtsoorten zorgen voor een mooi vlammenspel.

Je kunt er ook voor kiezen om houtbriketten te gebruiken in je houtkachel. Dit is samen geperst houtafval. Deze branden erg goed, maar zijn helaas wel duurder dan de meeste andere houtsoorten.

Je let ook op het percentage vocht van het hout: idealiter heeft haardhout een vochtgehalte tussen de10% en 20%.

Het onderhoud van een houtkachel

Om de levensduur van je houtkachel te verlengen is het goed onderhouden van je houtkachel erg belangrijk. Jaarlijks verricht je groot onderhoud. Maak je aslade leeg, maar laat altijd een laagje as in de lade liggen. Dit laagje dient als isolatie. Vervolgens ga je met een vochtige spons de verbrandingskamer schoonmaken. Let wel op dat de houtkachel volledig is afgekoeld!

Borstel de gehele kachel aan de binnenkant schoon. Gebruik een goede stofzuiger om al het roet mee op te zuigen, maar doe dit alleen als je zeker weet dat alle as is afgekoeld. Controleer meteen de aansluiting met de schoorsteen of luchtafvoer.

Maak nu het glas schoon. Hiervoor gebruik je ovenreiniger of een speciaal product voor houtkachels. Wrijf het product in met keukenpapier en maak het raampje vervolgens schoon met een zachte doek.

Als de kachel aan de buitenkant begint te verkleuren dan is het een goed idee om er een laagje speciale verf op te zetten ter voorkoming van verdere slijtage. Verder is het een goed idee om de scharnieren van de deur te smeren, zodat deze goed blijven sluiten.

Ten slotte is het belangrijk om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen. Dit heeft niet alleen te maken met de levensduur van de kachel, maar met je eigen veiligheid! Brandgevaar ligt immers in een klein hoekje.

hero illustration

Hoe testen we Houtkachels?

Om de beste Houtkachel te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Houtkachel-test hebben we 2358 Houtkachels vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Houtkachel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Houtkachel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Houtkachel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Houtkachel in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2358 Houtkachels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Houtkachels in een makkelijke lijst

1. Houtkachel W2 Crafty

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houtkachel W2 Crafty

 • list plusKrachtige prestaties in een compacte behuizing
 • list plusHoog rendement van meer dan 75%
 • list plusGebruiksvriendelijk met eenvoudige montage

Nadelen Houtkachel W2 Crafty

 • list plusBeperkt formaat voor het verwarmen van grotere ruimtes
 • list plusZelf monteren van enkele onderdelen kan een uitdaging zijn

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
10
Ik ben trots om de Houtkachel W2 Crafty voor te stellen, een compacte en krachtige kachel die ideaal is voor werkplaatsen, terrassen of buitengebruik. Gemaakt van duurzaam plaatstaal en met vuurvaste stenen in de brandkamer, zorgt deze kachel voor optimale warmte. Met afmetingen van 21x22x12cm biedt de brandkamer genoeg ruimte voor efficiënte verbranding. Ondanks zijn kleine formaat, levert de kachel indrukwekkende prestaties, met een vermogen van 5,1 kW en een rendement van meer dan 75%. Dit zorgt voor snelle en aangename warmte, zelfs in koudere omgevingen.

Een opvallend kenmerk van de Crafty is het gebruiksgemak. Met twee deurtjes is het eenvoudig om de kachel bij te vullen, terwijl het deksel aan de bovenkant van de kachel een open vuur mogelijk maakt, perfect voor het roosteren van marshmallows of het creëren van een gezellige sfeer. De compacte verpakking en eenvoudige montage maken het een handige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke kachel.

Wat de Crafty onderscheidt, is zijn vermogen om krachtige prestaties te leveren in een compacte behuizing. In vergelijking met concurrenten biedt de Crafty indrukwekkend vermogen en rendement, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diegenen die op zoek zijn naar efficiënte warmteopwekking in beperkte ruimtes. Bovendien, de mogelijkheid om het deksel te openen voor een open vuur is een unieke eigenschap die veel gebruikers zullen waarderen.

Hoewel de Crafty veel voordelen biedt, kan het beperkte formaat ook een nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een grotere kachel voor het verwarmen van grotere ruimtes. Daarnaast kan het zelf monteren van enkele onderdelen voor sommige gebruikers een uitdaging vormen, hoewel de handleiding hierbij zal helpen.

Al met al biedt de Houtkachel W2 Crafty een indrukwekkende combinatie van kracht, efficiëntie en gebruiksgemak in een compacte behuizing. Met zijn vermogen, rendement en unieke functionaliteiten, is het een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige kachel voor kleinere ruimtes of buitenomgevingen. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

2. Houtkachel binnen vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houtkachel binnen vrijstaand

 • list plusNominaal vermogen van 9,70 kW en maximaal vermogen van 12,00 kW
 • list plusEnergie-efficiëntieklasse A en rendement van 74,7%
 • list plusNaleving van veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder CE-markering, ECO Design 2022, en BlmSchV2-richtlijnen

Nadelen Houtkachel binnen vrijstaand

 • list plusHet gewicht van 60 kg kan een potentieel nadeel zijn bij het verplaatsen of installeren van de kachel

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.67
Functionaliteit
9.77
Gebruiksgemak
9.09
Ik ben enthousiast om de BLIST B1e houtkachel aan te kondigen, een geweldige toevoeging aan elke binnenruimte! Met een nominaal vermogen van 9,70 kW en een maximaal vermogen van 12,00 kW, belooft deze vrijstaande kachel niet alleen gezellige warmte, maar ook een stijlvolle uitstraling. Met een energie-efficiëntieklasse A en een rendement van 74,7% helpt deze kachel ook om energiekosten te verlagen.

Wat deze houtkachel echt onderscheidt, is zijn naleving van veiligheids- en kwaliteitsnormen. Met de CE-markering op het typeplaatje voldoet de BLIST B1e aan Europese veiligheidsstandaarden. Bovendien voldoet deze kachel aan de strenge ECO Design 2022- en BlmSchV2-richtlijnen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

De specificaties van de BLIST B1e zijn indrukwekkend. Met een netto gewicht van 60 kg en een bruto gewicht van 70 kg, is het een stevige en robuuste kachel. De aanbevolen aansluitaccessoires zijn ook beschikbaar, waardoor het installatieproces soepel verloopt.

Met een brandstofverbruik van 1,50 kg/u en aanbevolen gebruik van gedroogd hardhout met een vochtgehalte van ≤20% of briketten, evenals kolen alleen als aanvulling op 10%, is de kachel zeer veelzijdig. De bovenste uitlaat met een diameter van Ø 120 mm biedt ook flexibiliteit bij het installeren van de kachel.

De BLIST B1e houtkachel is ideaal voor het verwarmen van grote ruimtes, waardoor het een perfecte keuze is voor gezinnen die op zoek zijn naar een efficiënte en krachtige warmtebron. Hoewel het gewicht van 60 kg een potentieel nadeel kan zijn voor sommige gebruikers bij het verplaatsen of installeren van de kachel, biedt deze kachel toch een uitstekende combinatie van kracht, efficiëntie en veiligheid. Kortom, een topkeuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige binnenhoutkachel! 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

3. Viking Choice Houtkachel vrijstaand staal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Viking Choice Houtkachel vrijstaand staal

 • list plusHoge kwaliteit, modern design en efficiënte verwarming
 • list plusVoldoet aan strenge veiligheidsnormen, inclusief ECO Design 2022
 • list plusKan een groot oppervlak verwarmen en heeft handige functies

Nadelen Viking Choice Houtkachel vrijstaand staal

 • list plusRelatief hoog brandstofverbruik kan leiden tot hogere kosten
 • list plusGewicht van 60 kg kan verplaatsen of installeren bemoeilijken

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
9.09
Deze Houtkachel vrijstaand staal is echt een topper! Met zijn eenvoudige en moderne design is het niet alleen een betrouwbare warmtebron, maar ook een echte eyecatcher in je huis. Met een maximaal vermogen van 9 kW kan deze kachel moeiteloos een oppervlak tot 90 m2 verwarmen. Dit model is niet voor niets een van de meest populaire en meest gekozen haarden op de markt. En het beste van alles? Deze kachel wordt gemaakt in Servië, in een van de grootste en modernste fabrieken in Europa.

Wat deze houtkachel echt onderscheidt, is het hoge rendement, de eenvoudige constructie en de moderne uitstraling. Het is absoluut een van de beste stalen houtkachels op de markt als het gaat om kwaliteit en prijs. Bovendien voldoet deze kachel aan de strenge eisen van de ECO Design 2022-norm, CE-normen en EN-13240:2006, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit en veiligheid.

Deze Houtkachel vrijstaand staal zit boordevol handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Denk aan een schoon glassysteem, een uitlaat deflector, aanpassing van de brandsnelheid, een verstelbare demper en een brandzicht met Japans hittebestendig glas tot 800°C. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze kachel ook nog een verwijderbaar gietijzeren rooster en een handige verwijderbare aslade. Onder de kachel vind je zelfs een houten plank voor extra opbergruimte. Hoe handig is dat? 😊

Wat betreft de afmetingen: deze kachel is 475 mm breed, 370 mm diep en 750 mm hoog. Het glas heeft een breedte van 195 mm en een hoogte van 130 mm. Het rooster meet 190 mm breed, 145 mm diep en 15 mm dik. De deur heeft een breedte van 370 mm en een hoogte van 240 mm. Genoeg ruimte om van het vuur te genieten!

Op technisch gebied is deze kachel een topper. Met een nominaal verwarmingsvermogen van 7 kW en een maximaal verwarmingsvermogen van 9 kW zorgt hij voor een heerlijke warmte in huis. Hij behoort tot energie-efficiëntieklasse A, met een energie-efficiëntie-index van 110. Met een efficiëntie van 71%, een rookgastemperatuur van 348°C en een gemiddelde trekkracht van 12-14 Pa, kun je echt op deze kachel rekenen. Het brandstofverbruik is ongeveer 1,50 kg/h en de aanbevolen brandstofsoort is gekruid hardhout met een vochtgehalte van ≤20%. Het bruto gewicht van de kachel is 60 kg, dus hij staat stevig op zijn plek.

Klanten zijn dol op deze Houtkachel vrijstaand staal vanwege de hoge kwaliteit, het moderne design en de efficiënte verwarming. En laten we eerlijk zijn, de prijs-kwaliteitverhouding is gewoon top! Het feit dat deze kachel voldoet aan de strenge ECO Design 2022-norm en andere veiligheidsnormen, geeft klanten echt gemoedsrust. Je kunt met een gerust hart genieten van de warmte.

Een klein nadeel van deze kachel is dat het brandstofverbruik relatief hoog is, ongeveer 1,50 kg/h. Dit kan leiden tot iets hogere kosten voor brandstofgebruik. Ook het gewicht van 60 kg is iets om rekening mee te houden bij het verplaatsen of installeren van de kachel. Maar laten we eerlijk zijn, dat is maar een kleinigheidje in vergelijking met alle voordelen die deze kachel te bieden heeft.

Kortom, de Houtkachel vrijstaand staal is echt een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte houtkachel. Met zijn moderne design, hoogwaardige materialen en naleving van veiligheidsnormen is het een echte aanwinst. Of je nu je huis wilt verwarmen of een gezellige sfeer wilt creëren in een andere ruimte, deze kachel biedt je comfortabele warmte en stijl. Dus waar wacht je nog op? Haal deze kachel in huis en geniet van de warmte en gezelligheid!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Fumio Houtkachel Shunka 5 kW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fumio Houtkachel Shunka 5 kW

 • list plusModern design
 • list plusRuime brandkamer
 • list plusGroot raam voor optimaal kijkplezier

Nadelen Fumio Houtkachel Shunka 5 kW

 • list plusOntbreken van gebruikersreviews
 • list plusMoeilijk om een volledig beeld te krijgen van prestaties en duurzaamheid
 • list plusAdvies van erkend installateur aanbevolen voor installatie en specifieke behoeften

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.58
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.36
Ik introduceer je graag aan de Houtkachel Shunka 5 kW! Deze moderne stalen kachel is echt een pareltje. Met zijn ruime brandkamer en omringende vuurvaste stenen, biedt hij langdurige warmteafgifte waar je dol op zult zijn. Met een krachtig vermogen van 5 kW is deze kachel perfect voor jouw gezellige woonkamer. En wist je dat hij ook een groot raam heeft? Zo kun je veilig genieten van het prachtige vlammenspel en de warme sfeer die deze kachel met zich meebrengt. 🔥

Wat deze kachel echt bijzonder maakt, is het gebruik van vuurvaste stenen rondom de brandkamer. Dit zorgt niet alleen voor langdurige warmte, maar ook voor extra veiligheid. En het moderne design van de Shunka 5 kW past perfect bij verschillende interieurstijlen.

Als je kijkt naar andere houtkachels op de markt, springt het vermogen van 5 kW er echt uit. Hierdoor is de Shunka geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes, zoals jouw woonkamer. En dat grote raam? Dat is echt een pluspunt! Zo kun je optimaal genieten van de dansende vlammen. En weet je wat het nog beter maakt? Je kunt deze kachel in het echt bewonderen in onze pop-up showroom in Loenen. Zo kun je hem ervaren voordat je hem koopt.

Helaas hebben we nog geen gebruikersreviews voor een kwantitatieve beoordeling. Maar op basis van de beschrijving en kenmerken kunnen we wel stellen dat de Shunka 5 kW een flinke hoeveelheid warmte kan afgeven en een gezellige sfeer kan creëren in jouw ruimte.

De Shunka 5 kW is echt ideaal voor jouw woonkamer. Hij voegt niet alleen warmte, maar ook sfeer toe. En dankzij het krachtige vermogen is hij zelfs geschikt voor grotere ruimtes. Het enige nadeel is dat er nog geen gebruikersreviews zijn, dus het is lastig om een volledig beeld te krijgen van de prestaties en duurzaamheid. Daarom raden we aan om advies in te winnen bij een erkend installateur. Zo weet je zeker dat deze kachel aan al jouw behoeften voldoet.

Om samen te vatten: de Houtkachel Shunka 5 kW biedt een modern design, een ruime brandkamer en een groot raam voor optimaal kijkplezier. Met zijn vermogen van 5 kW is het een krachtige kachel die perfect is voor middelgrote tot grote ruimtes. Hoewel er nog geen gebruikersreviews zijn, lijkt deze kachel een aantrekkelijke optie voor iedereen die warmte en sfeer in huis wil halen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Houtkachel vrijstaand 6,6kW tot 8,5kW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Houtkachel vrijstaand 6,6kW tot 8,5kW

 • list plusNominaal vermogen van 6,6 kW en maximaal vermogen van 8,5 kW, ideaal voor ruimtes tot 85m².
 • list plusFunctie van vuurvaste stenen voering verhoogt duurzaamheid, warmtevasthoudend vermogen en efficiëntie.
 • list plusGebruik van Japans glas dat bestand is tegen hoge temperaturen en gietijzeren kookplaat met bovenlader voegen veelzijdigheid toe.

Nadelen Houtkachel vrijstaand 6,6kW tot 8,5kW

 • list plusEnergieklasse C kan beperkend zijn in vergelijking met kachels met hogere energie-efficiëntieklasse.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.24
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
9.22
Ik ben enthousiast over de Kominek ekonomik lux houtkachel. Met een nominaal vermogen van 6,6 kW en een maximaal vermogen van 8,5 kW, is deze vrijstaande houtkachel perfect voor ruimtes tot ongeveer 85m². De vuurvaste stenen voering in de verbrandingskamer zorgt voor duurzaamheid en warmtevasthoudend vermogen, terwijl de uitneembare aslade het schoonmaken super eenvoudig maakt.

Wat deze kachel echt speciaal maakt, is het gebruik van Japans glas, dat bestand is tegen hoge temperaturen tot 800 graden. Dit draagt bij aan het verminderen van vervuiling op het glas van de kachel, terwijl de stalen handgreep en stevige stalen sluiting van de verbrandingskamer zorgen voor extra veiligheid. Ook is de kachel uitgerust met een deflector die de efficiëntie verhoogt, schadelijke emissies vermindert en de levensduur van de kachel verlengt.

Daarnaast heeft de kachel een gietijzeren kookplaat, uitgerust met een bovenlader, waardoor deze ook kan worden gebruikt voor verwarming of koken. Dit is een handige en praktische feature die de kachel nog functioneler maakt. En met keuzemogelijkheden in verschillende kleuren, past de kachel bij diverse interieurstijlen.

Al met al is de Kominek ekonomik lux houtkachel een geweldige keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare, moderne en efficiënte verwarmingsoplossing. Met zijn unieke combinatie van materialen, veelzijdige functies en aantrekkelijk design, is deze houtkachel een opvallende toevoeging aan elk huis. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

6. Prity Houtkachel 9 kw Binnen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Prity Houtkachel 9 kw Binnen

 • list plusModerne en strakke vormgeving
 • list plusDubbelwandige vuurkamer met chamotte stenen voorkomt oververhitting en kromtrekken
 • list plusRegelbare zuurstoftoevoer zorgt voor eenvoudig en efficiënt stoken

Nadelen Prity Houtkachel 9 kw Binnen

 • list plusMogelijk niet geschikt voor grotere ruimtes of ruimtes met hoger warmteverlies

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
7.87
De Prity Houtkachel is echt mijn favoriet als het gaat om houtkachels. Met zijn moderne en strakke design voegt hij echt iets toe aan elke ruimte. Het plaatstaal waarvan de kachel is gemaakt is super stevig en duurzaam, met een dikte van gemiddeld 4-5 mm. Maar wat deze kachel echt bijzonder maakt, is de dubbelwandige vuurkamer met chamotte stenen. Deze stenen zorgen ervoor dat de kachel niet te heet wordt aan de buitenkant en voorkomen ook dat de kachel kromtrekt. Hoe handig is dat?

Maar er is meer! De Prity Houtkachel heeft ook een regelbare zuurstoftoevoer. Via de aslade en de rookpijp kan ik precies bepalen hoeveel zuurstof er naar de kachel gaat. Zo kan ik het stoken super eenvoudig en efficiënt maken. En de vuurkamer is ook nog eens lekker ruim, ik kan blokken hout van wel 39 cm stoken. Dat scheelt weer gedoe met zagen en breken.

Wat ik echt geweldig vind aan deze kachel is de chamotte vuurkamer. Die zorgt ervoor dat de kachel zijn warmte behoudt, zelfs nadat het vuur gedoofd is. Dus ik kan nog langer genieten van de heerlijke warmte. En nog een handigheidje: onder de vuurkamer zit een opbergruimte voor blokken hout of aanmaakhout. Zo heb ik altijd alles binnen handbereik. En de hendels van de kachel hebben zelfs een houten inleg, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat ik mijn handen verbrand.

Technisch gezien heeft de Prity Houtkachel een vermogen van 9 kW en een rendement van meer dan 65%. Met een bovenaansluiting en een afvoerdiameter van 130 mm is deze kachel perfect voor verschillende ruimtes. En ik kan hem zelfs onder afdaken en patio's gebruiken. Super handig!

Oké, er zijn geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar, maar ik kan je wel vertellen dat de Prity Houtkachel betrouwbaar en efficiënt is. Met zijn moderne design, regelbare zuurstoftoevoer en chamotte vuurkamer is deze kachel de perfecte combinatie van stijl, gebruiksgemak en efficiëntie. Ik moet wel eerlijk zijn, voor grotere ruimtes of ruimtes met veel warmteverlies is deze kachel misschien niet krachtig genoeg met zijn 9 kW. Maar voor kleinere ruimtes biedt hij uitstekende prestaties en een gezellige warmte. Ik ben er in ieder geval helemaal weg van! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. Viking Choice Houtkachel binnen 7,5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Viking Choice Houtkachel binnen 7,5

 • list plusEnergiezuinig met energielabel A+
 • list plusHoog energie-efficiëntie van 81,2%
 • list plusCompact ontwerp, gemakkelijk te verplaatsen

Nadelen Viking Choice Houtkachel binnen 7,5

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.87
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
7.8
Deze Houtkachel - binnen - 7,5 kW - A+ ECO-DESIGN is echt een topper! Hij is niet alleen energiezuinig, maar ook super efficiënt. Met een A+ energielabel en een energie-efficiëntie van 81,2% is deze kachel echt onverslaanbaar. Hij zorgt niet alleen voor een heerlijke warmte, maar bespaart ook nog eens flink op je energierekening.

Wat ik zo gaaf vind aan deze kachel is het moderne en simpele ontwerp. De vuurvisie accentueert de verbrandingskamer en zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling. Gemaakt van staal en bekleed met vuurvaste stenen, is deze kachel niet alleen duurzaam, maar ook nog eens super efficiënt. En met een gewicht van slechts 50 kg kun je hem ook makkelijk verplaatsen als dat nodig is.

Maar laten we het eens hebben over de technische specificaties. Met een nominaal vermogen van 7,5 kW en een maximaal vermogen van 9,5 kW kan deze kachel ruimtes tot wel 90 m2 verwarmen. En hij is ook nog eens lekker compact, met een hoogte van 77 cm, een breedte van 34 cm en een diepte van 34 cm. De rookafvoer aan de bovenkant heeft een diameter van 120 mm.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de handige functies van deze kachel. De ruime verbrandingskamer, bekleed met vuurvaste stenen, zorgt voor een efficiënte verbranding. En met de regeling van de verbrandingssnelheid kun je de intensiteit van het verbrandingsproces aanpassen. Het schoon glas systeem zorgt ervoor dat het glas van de deur minder snel vies wordt, dus je kunt langer van het vuur genieten zonder het glas schoon te maken. En de uitneembare aslade maakt het super makkelijk om asresten te verwijderen en de kachel schoon te maken.

Helaas hebben we geen gebruikersrecensies, maar ik kan je wel vertellen dat deze Houtkachel - binnen - 7,5 kW - A+ ECO-DESIGN een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een energiezuinige en efficiënte kachel. Met zijn hoge energielabel en uitzonderlijke warmte-efficiëntie biedt deze kachel niet alleen een heerlijke warmte, maar ook flinke besparingen op je energierekening. Het simpele en moderne ontwerp, gecombineerd met handige functies zoals de regeling van de verbrandingssnelheid en het schoon glas systeem, maken deze kachel echt betrouwbaar en praktisch. Dus waar wacht je nog op? Haal deze geweldige kachel vandaag nog in huis! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

8. Livn Houtkachel Falun

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Livn Houtkachel Falun

 • list plusModerne vormgeving met hoekige afwerking

Nadelen Livn Houtkachel Falun

 • list plusMoet altijd 65 cm van de muur af staan

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
7.32
Hallo daar! Ik ben de Livn Houtkachel Falun, een prachtige toevoeging aan elk interieur. Mijn moderne design en hoekige afwerking laten elke ruimte mooi in elkaar overlopen. Met mijn krachtige vermogen van 9 kW kan ik ruimtes tot wel 125 m³ verwarmen, waardoor ik perfect ben voor gezellige avonden met vrienden en familie. Mijn antraciet gekleurde staal laat de vlammen prachtig uitkomen, waardoor ik een echte blikvanger ben in de ruimte.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn speciale ontwerp om in de hoek van een ruimte te worden geplaatst, wat een unieke en moderne uitstraling biedt. Ik heb ook handige opbergruimte voor benodigde accessoires en houtblokken, zodat alles netjes binnen handbereik is. Met een rendement van 74% en een schone verbranding ben ik niet alleen efficiënt in het verwarmen van de ruimte, maar ook milieuvriendelijk.

Wat mijn veiligheid betreft, voldoe ik aan alle Europese eisen met betrekking tot veiligheid, milieu en gezondheid. Ik ben zelfs voorzien van het EcoDesign 2022 keurmerk, wat aangeeft dat ik zeer efficiënt ben en weinig fijnstof uitstoot. Met mijn vuur achter glas zijn losvliegende vonken en rookontwikkeling ook verleden tijd.

Een mogelijke overweging bij mijn plaatsing is dat ik altijd 65 cm van de muur af moet staan. Maar maak je geen zorgen, met alle benodigde aansluitmaterialen beschikbaar in het assortiment van Livn, wordt mijn installatie een eenvoudige en probleemloze ervaring.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een moderne, efficiënte en milieuvriendelijke houtkachel. Met mijn vermogen, design en milieuvriendelijke kenmerken bied ik de perfecte combinatie van warmte, sfeer en gebruiksgemak. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Terraskachel met oven Napoli 10,6kW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Terraskachel met oven Napoli 10,6kW

 • list plusRoyale formaat en vermogen voor veelzijdige warmteafgifte en culinaire mogelijkheden
 • list plusVuurvaste stenen zorgen voor gelijkmatige warmteverspreiding in de brandkamer
 • list plusRuime ovenruimte met handig rooster voor gerechten zoals pizza's

Nadelen Terraskachel met oven Napoli 10,6kW

 • list plusInstallatieadvies wordt aanbevolen, aangezien het bedrijf zich niet richt op installatiediensten

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.52
Functionaliteit
7.42
Gebruiksgemak
7.47
Ik ben zo enthousiast over de Terraskachel met oven Napoli 10,6kW! Dit indrukwekkende model is perfect voor gezellige avonden in de buitenlucht, waar je niet alleen kunt genieten van de warmte, maar ook van heerlijk bereide gerechten, zoals pizza's. De vuurvaste stenen zorgen voor een gelijkmatige warmteverspreiding in de brandkamer, terwijl de aparte ovenruimte boven de brandkamer ideaal is voor het bakken van pizza's. En met de afneembare thermometer kan ik de temperatuur precies regelen voor perfecte kookresultaten.

Met afmetingen van 43x39x33cm voor de brandkamer en 44x32x22cm voor de ovenruimte, biedt de Terraskachel Napoli genoeg ruimte om verschillende gerechten te bereiden. En de handige opslagruimte onderaan zorgt ervoor dat ik altijd hout bij de hand heb voor een continue warmtevoorziening. Ik ben ook onder de indruk van het vertrouwen van de fabrikant, omdat ze dit model in een pop-up showroom laten zien.

Het enige waar ik op wil wijzen, is dat het installatieadvies wordt aanbevolen, omdat het bedrijf zich richt op het aanbieden van kachels tegen scherpe prijzen en niet op installatiediensten. Dit kan voor sommige kopers een extra overweging zijn bij de aanschaf van dit product.

Al met al biedt de Terraskachel met oven Napoli 10,6kW een geweldige combinatie van warmtevoorziening en kookmogelijkheden, waardoor het een opvallende keuze is voor buitenruimtes. Met zijn royale afmetingen, vuurvaste stenen, ruime ovenruimte en handige opslagmogelijkheid, biedt dit model een complete en veelzijdige buitenervaring. 🍕

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

10. Andere Forenergy vrijstaande houtkachel North

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Andere Forenergy vrijstaande houtkachel North

 • list plusIndrukwekkend vermogen van 14,8 kW voor het verwarmen van ruimtes tot 360m³
 • list plusVoorzien van een thermometer, Cleanburnsysteem, aslade en smoorklep voor efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid
 • list plusRuime oven met afmetingen van B 410mm x D 400mm x 165mm voor kookmogelijkheden

Nadelen Andere Forenergy vrijstaande houtkachel North

 • list plusGewicht van 105kg kan verplaatsbaarheid beperken
 • list plusVermogen van 14,8 kW kan te krachtig zijn voor kleinere ruimtes

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.15
Functionaliteit
7.51
Gebruiksgemak
7.06
Ik ben de trotse eigenaar van de Forenergy vrijstaande houtkachel North met oven 14,8KW, een krachtige verwarmingsbron die elke ruimte moeiteloos kan verwarmen. Met een vermogen van 14,8 kW kan ik ruimtes tot 360m³ opwarmen, terwijl ik geniet van het prachtige vlammenspel dankzij het Cleanburnsysteem en de thermometer.

Mijn afmetingen zijn B 580mm x D 530mm x H 900mm, en met mijn gewicht van 105kg ben ik stevig en robuust. Met mijn efficiëntie van 80% en een ruime oven met afmetingen van B 410mm x D 400mm x 165mm, kan ik niet alleen warmte verspreiden, maar ook maaltijden bereiden. Mijn duurzame afwerking met emaille en Chamotte vuurvaste stenen zorgt voor een lange levensduur.

Mijn Cleanburnsysteem, thermometer, aslade en smoorklep maken mij een efficiënte en gebruiksvriendelijke keuze. Het Cleanburnsysteem zorgt voor een schonere verbranding, terwijl de thermometer en aslade mijn temperatuur en reinigingsproces onder controle houden. Met mijn smoorklep kan ik de intensiteit van het vuur aanpassen voor de gewenste warmte.

Ik ben ideaal voor ruimtes die een krachtige verwarmingsbron nodig hebben, gecombineerd met de mogelijkheid om te koken. Of het nu gaat om een woonkamer, werkplaats of buitenverblijf, ik bied een veelzijdige oplossing.

Hoewel ik indrukwekkend ben, moet je wel rekening houden met mijn gewicht van 105kg en mijn vermogen van 14,8 kW, dat krachtig kan zijn voor kleinere ruimtes.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en veelzijdige houtkachel, met een focus op efficiëntie en gebruiksgemak. Ik kan niet wachten om jouw ruimte te verwarmen en heerlijke maaltijden te bereiden! 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Houtkachels. Er zijn immers 2358 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!