Wat is de beste houtkachel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede houtkachel is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste houtkachel van 2023? Na het analyseren van 37 houtkachels kwam de Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand als beste uit onze houtkachel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de houtkachels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 houtkachels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame houtkachel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste houtkachels

1Score: 9.9
Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand
Beste Houtkachel voor design
Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Blist Houtkachel binnen vrijstaand antraciet , zwart
Blist Houtkachel binnen vrijstaand antraciet , zwart
Blist
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Werkplaatskachel - op Hout antraciet
Werkplaatskachel - op Hout antraciet
Ackermann®
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Navaris zelfklevend plat glasvezel kachelkoord zwart
Navaris zelfklevend plat glasvezel kachelkoord zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Uten Openhaard Tang houtblok zwart
Uten Openhaard Tang houtblok zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart
Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Houtkachel vrijstaand staal zwart
Beste Houtkachel voor duurzaamheid
Houtkachel vrijstaand staal zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart
Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Quickfire 500 aanmaakzakjes (400 los zwart
Quickfire 500 aanmaakzakjes (400 los zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Viking Choice Houtkachel staal vrijstaand zwart , beige
Viking Choice Houtkachel staal vrijstaand zwart , beige
Viking Choice
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Houtkachel Koopgids

De warme gloed van de vlammen houdt jouw voeten warm, terwijl je naar het knetteren van het dansende vuur luistert. Koude winteravonden zijn om van te genieten als je een houtkachel in huis hebt. Waar je op let bij aankoop van een houtkachel, lees je in onderstaande koopgids.

Kun je een houtkachel zelf aansluiten?

Het aansluiten van een houtkachel laat je het beste over aan een vakman. Ben je handig en wil je het toch zelf doen, doe dit dan alleen als je weet wat je doet. Bereid je goed voor alvorans aan de klus te beginnen.

Hoe warm wordt een houtkachel?

De temperatuur in een houtkachel kan soms wel oplopen tot 900 °C. Om deze temperatuur te bereiken heb je wel een hoog-rendementskachel nodig. Houtkachels met een laag rendement halen deze temperatuur niet.

Is een houtkachel milieuvriendelijk?

Hout is vernieuwbaar en als hout rot in de natuur, komt er evenveel CO2 vrij als wanneer je ermee stookt. Een houtkachel is dus CO2-neutraal, maar een houtkachel heeft wel als voordeel dat deze warmte afgeeft. Bovendien is het hout wat je nodig hebt om warmte mee te produceren, vaak de helft goedkoper dan wanneer je voor gas zou moeten betalen.

Een houtkachel wordt vaak onterecht gezien als een vervuilende energiebron. Volgens de vereniging Haard en Rookkanaal wordt de rol van de houtkachel in bio-energie erg onderschat. Een houtkachel krijgt bovendien pas een A-label op het gebied van rendement als deze meer dan 75% rendement heeft.

Wil je echt voor de meest milieuvriendelijke optie gaan? Een goede pelletkachel heeft een nog hoger rendement dan een houtkachel.

Welke tegels moeten er achter een houtkachel?

Vroeger werd de open haard mooi versierd met tableaus van tegels. Vaak zag je deze in het Delfts blauw: ze waren prachtig. Ik raad je dan ook altijd aan om de originele tegels te behouden: het is een stukje geschiedenis.

Heb je nieuwe tegels nodig, dan hoef je geen mooie patronen te maken als je dat niet wilt. Gebruik Antic wandtegels: deze zijn goed bestand tegen de hitte. Laat eerst twee multiplex-platen op maat zagen. Lijm deze aan elkaar en schroef ze aan elkaar, waardoor ze nog beter aan elkaar vastzitten.

Vervolgens smeer je een zijde in met Flevopol: dit product zorgt voor een goede hechting van de tegels. Vervolgens ga je de tegels verdelen. Hoeveel je er nodig hebt, hangt af van de grootte van je houtkachel. Na een nachtje drogen, kun je de Antic-tegels voegen.

Welk hout is er het beste voor een houtkachel?

Veel mensen kiezen ervoor om eikenhout voor hun houtkachel te gebruiken. Het is een populaire keuze, omdat eikenhout gemakkelijk verkrijgbaar is. Het duurt wat langer voordat eikenhout gaat branden, maar als het eenmaal brandt, brandt het erg lang. Het vlammenspel daarentegen is iets minder mooi bij eikenhout.

Naast eikenhout, is ook berkenhout een populaire keuze. Door het snelle branden, geeft berkenhout sneller zijn warmte af. Het brandt bovendien mooi. Essenhout en beukenhout branden beide langzaam en geven veel warmte af. Essenhout heeft een unieke geur die erg gewaardeerd wordt. Beide houtsoorten zorgen voor een mooi vlammenspel.

Je kunt er ook voor kiezen om houtbriketten te gebruiken in je houtkachel. Dit is samen geperst houtafval. Deze branden erg goed, maar zijn helaas wel duurder dan de meeste andere houtsoorten.

Je let ook op het percentage vocht van het hout: idealiter heeft haardhout een vochtgehalte tussen de10% en 20%.

Het onderhoud van een houtkachel

Om de levensduur van je houtkachel te verlengen is het goed onderhouden van je houtkachel erg belangrijk. Jaarlijks verricht je groot onderhoud. Maak je aslade leeg, maar laat altijd een laagje as in de lade liggen. Dit laagje dient als isolatie. Vervolgens ga je met een vochtige spons de verbrandingskamer schoonmaken. Let wel op dat de houtkachel volledig is afgekoeld!

Borstel de gehele kachel aan de binnenkant schoon. Gebruik een goede stofzuiger om al het roet mee op te zuigen, maar doe dit alleen als je zeker weet dat alle as is afgekoeld. Controleer meteen de aansluiting met de schoorsteen of luchtafvoer.

Maak nu het glas schoon. Hiervoor gebruik je ovenreiniger of een speciaal product voor houtkachels. Wrijf het product in met keukenpapier en maak het raampje vervolgens schoon met een zachte doek.

Als de kachel aan de buitenkant begint te verkleuren dan is het een goed idee om er een laagje speciale verf op te zetten ter voorkoming van verdere slijtage. Verder is het een goed idee om de scharnieren van de deur te smeren, zodat deze goed blijven sluiten.

Ten slotte is het belangrijk om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen. Dit heeft niet alleen te maken met de levensduur van de kachel, maar met je eigen veiligheid! Brandgevaar ligt immers in een klein hoekje.

hero illustration

Hoe testen we houtkachels?

Om de beste houtkachel te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze houtkachel-test hebben we 37 houtkachels vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze houtkachel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze houtkachel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne houtkachel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte houtkachel in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 37 houtkachels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste houtkachels in een handige lijst

1. Beste Houtkachel voor design: Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een betaalbare en betrouwbare allesbrander? Dan is deze Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand zeker het overwegen waard! Deze kachel heeft een tijdloos design van staal en een ruit, waardoor je goed zicht hebt op het vlammenspel. Daarnaast is hij beschermd tegen oververhitting, wat zorgt voor een veilig gebruik.

Wat deze kachel echt onderscheidt van andere modellen, is het onafhankelijke vlameffect en de mogelijkheid om te kiezen uit 2 warmtekrachten. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel warmte je nodig hebt en hoe realistisch het vlameffect moet zijn. Bovendien is het minimaal verbruik zonder verwarming slechts 40 W, wat zorgt voor een lage energierekening.

Met afmetingen van 38 x 23 x 46 cm en een gewicht van 5 kg is deze kachel relatief compact en makkelijk te verplaatsen. Hij is dan ook perfect geschikt voor gebruik in een werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, garage of tuin.

Een ander voordeel van deze Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand is de warmte uitlaat die aan de voorkant zit. Hierdoor kun je de kachel dichter bij een muur of object plaatsen zonder dat dit problemen oplevert.

Al met al is deze Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare, betrouwbare en flexibele houtkachel. Hij biedt de perfecte combinatie van functionaliteit, design en veiligheid.

Mijn persoonlijke mening is dat deze kachel een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en ideaal is voor wie op zoek is naar een houtkachel voor een kleine ruimte. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor grotere ruimtes, waar een krachtigere kachel nodig is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Blist Houtkachel binnen vrijstaand antraciet , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.2

Efficiënte warmtebron voor gezellige avonden. Nominaal vermogen » 9,70kW | Maximaal vermogen » 12,00kW | Energieklasse » A Ontdek de kracht en schoonheid van de houtkachel BLIST B1e. Deze vrijstaande haardkachel combineert een maximaal vermogen van 12,00 kW met een hoog rendement en een milieuvriendelijke werking. Met de BLIST B1e haalt u niet alleen een sfeervolle warmtebron in huis, maar ook een stijlvolle toevoeging aan uw interieur. Lees verder om meer te weten te komen over de uitstekende eigenschappen van deze houtkachel. Verwarm uw woning met gemak met deze houtkachel voor binnen De BLIST B1e biedt een nominaal verwarmingsvermogen van 9,70 kW, waardoor hij moeiteloos grote ruimtes kan verwarmen. Met zijn maximale verwarmingsvermogen van 12,00 kW zorgt deze krachtige houtkachel voor een aangename en constante warmte. De energieklasse A van de BLIST B1e bevestigt zijn efficiënte werking, waardoor u niet alleen geniet van een aangename temperatuur, maar ook uw energiekosten kunt verlagen. Veiligheid en certificeringen U kunt met een gerust hart genieten van de warmte van de BLIST B1e, want deze houtkachel voldoet aan verschillende veiligheids- en kwaliteitsnormen. De CE-markering is op het typeplaatje geplaatst, waardoor de conformiteit met de Europese veiligheidsstandaarden wordt gegarandeerd. Bovendien voldoet de BLIST B1e aan de strenge ECO Design 2022- en BlmSchV2-richtlijnen, waardoor u verzekerd bent van een milieuvriendelijke keuze. Specificaties: nominaal verwarmingsvermogen: 9,70 kW maximaal verwarmingsvermogen: 12,00 kW energie-efficiëntieklasse: A energie-efficiëntie-index: 110 netto gewicht: 60 kg bruto gewicht: 70 kg aanbevolen aansluitaccessoires: BLIST bovenste uitlaat: diameter Ø 120 mm rendement: 74,7% CO-emissie bij 13% O2: 0,09% pollenemissie bij 13% O2: 28,16 mg/Nm3 NOx-gehalte bij 13% O2: 103,81 mg/Nm3 OGC-gehalte bij 13%: 45,37 mg/Nm3 uitlaatgasstroom: 5,16 g/s rookgastemperatuur: 276°C gemiddelde rookgastrek: 12 - 14 Pa brandstofverbruik: 1,50 kg/u type brandstof: aanbevolen gedroogd hardhout met een vochtgehalte van ≤20%* mg/Nm3, briketten, kolen alleen als aanvulling op 10%

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

3. Werkplaatskachel - op Hout antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Werkplaatskachel - op Hout antraciet

 • list plusHet voordeel van deze houtkachel is dat het compact en efficiënt in gebruik is.
 • list plusEen ander voordeel van deze houtkachel is dat het vervaardigd is van sterk materiaal.
 • list plusEen laatste voordeel van deze houtkachel is dat het voordelig is in aanschaf.

Nadelen Werkplaatskachel - op Hout antraciet

 • list plusEen nadeel van deze houtkachel is dat het geen afgebraamd oppervlak heeft.
 • list plusDe knoppen van deze houtkachel zijn gemaakt van thermoplast.
 • list plusEen laatste nadeel van deze houtkachel is dat er een cirkelvormig gat in de deksel is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een betrouwbare en betaalbare Woodburning stove? Dan is de Werkplaatskachel - op Hout antraciet een uitstekende keuze! Deze kachel van plaatstaal is perfect voor je werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, kelder, garage of schuur. Met zijn sterke vuurvaste stenen en gietijzeren rooster kan hij gemakkelijk hout, kolen, briketten en houtskool briketten verbranden. Hij heeft een CE-certificering om de veiligheid te garanderen en is voorzien van twee deuren en een aslade om het onderhoud gemakkelijk te maken.

Deze kachel heeft een krachtige verwarming van 5 kW, waardoor hij een oppervlakte van 50 m² en een volume van 125 m³ kan verwarmen. Hij heeft een regelbare rookgasafvoer van 120 mm, die naar achteren is aangesloten. De opening bovenkant kan worden afgedekt met een deksel, waardoor hij ook als kookplaat kan worden gebruikt. Met een gewicht van slechts 18,5 kg en afmetingen van 30 x 61 x 33 cm is hij gemakkelijk te verplaatsen en op te slaan als hij niet in gebruik is.

Wat deze kachel echt onderscheidt van andere Woodburning stoves is zijn betaalbaarheid en betrouwbaarheid. Voor een zeer aantrekkelijke prijs krijg je een kachel die je warm houdt tijdens de koude winterdagen. Hij is perfect voor mensen die een eenvoudige, traditionele kachel willen zonder te veel gedoe. Het enige nadeel is dat hij niet zo groot is als sommige andere kachels op de markt, dus als je een zeer grote ruimte moet verwarmen, is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Al met al is de Werkplaatskachel - op Hout antraciet een uitstekende Woodburning stove voor mensen die een betrouwbare en betaalbare kachel willen voor hun werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, kelder, garage of schuur. Met zijn eenvoudige ontwerp en sterke vuurvaste stenen is hij een betrouwbare metgezel voor de koude winterdagen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Uten Openhaard Tang houtblok zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een handige haardtang om je houtblokken veilig en gemakkelijk te verplaatsen? Dan is de UTEN Openhaard Tang houtblok zwart een goede keuze! Met een lengte van 64.3 cm en een stevig ontwerp is deze tang perfect geschikt voor het verplaatsen van zware stukken hout. Bovendien heeft hij een soepele open- en sluitbeweging en sterke grijpkracht, waardoor je zelfs kleine stukjes hout gemakkelijk vast kunt pakken.

Wat deze haardtang echt bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. Of je nu een binnenhaard, buitenhaard, houtkachel, boiler of rokerij gebruikt, deze tang komt altijd van pas. Bovendien is hij opvouwbaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen.

Een ander voordeel van de UTEN Openhaard Tang houtblok zwart is zijn sterke en stabiele ontwerp. De scharnieren en gewrichten zijn zorgvuldig ontworpen en gemaakt van duurzaam heavy duty staal. Hierdoor kun je grote boomstammen veilig en gemakkelijk verplaatsen.

Als kers op de taart biedt UTEN ook nog eens 100% bevredigende service. Mocht je vragen hebben over de haardtang, dan kun je altijd contact opnemen via e-mail.

Al met al is de UTEN Openhaard Tang houtblok zwart dus een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een handige, veelzijdige en duurzame haardtang. Ik kan deze tang dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die graag veilig en gemakkelijk zijn houtblokken wil verplaatsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

6. Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een handige en duurzame haardset voor je houtkachel, dan is de Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart zeker het overwegen waard. Deze set bestaat uit een haardtang en een vuurpook van massief gietijzer, die beide een hittebestendige coating hebben en zeer veilig in gebruik zijn. De haardtang is 26 inch lang en de vuurpook is zelfs 32 inch lang, waardoor je gemakkelijk houtblokken op de juiste plaats kunt leggen of kunt verplaatsen zonder bang te zijn dat je jezelf verbrandt.

Wat deze haardset echt onderscheidt van andere haardsets, is het feit dat het ontwerp uit één stuk bestaat en daardoor zeer stabiel is. Dit betekent dat je geen last hebt van wiebelende onderdelen die tijdens het gebruik kunnen losraken. Bovendien is de set regenbestendig en kan hij temperaturen tot 2000° Fahrenheit weerstaan.

Of je nu een binnenhaard of houtvuur, buitenhaard, houtkachel, ketel of zelfs rokerij gebruikt, deze haardset is zeer nuttig en handig in gebruik. De set is ook zeer draagbaar, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is in de auto zonder al te veel ruimte in te nemen.

Persoonlijk vind ik deze haardset een geweldige aanwinst voor mijn houtkachel. Hij is zeer handig in gebruik en voelt zeer solide aan. Het enige nadeel is dat de set niet erg hoog is, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste plek te vinden om de houtblokken neer te leggen. Maar al met al ben ik erg tevreden met deze haardset en zou ik hem zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar een handige en duurzame haardset.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

7. Beste Houtkachel voor duurzaamheid: Houtkachel vrijstaand staal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Ben je op zoek naar een betrouwbare warmtebron voor in huis? Dan is deze Houtkachel vrijstaand staal zwart zeker het overwegen waard! Met een oppervlakteverwarming tot wel 90 m2 en een maximaal vermogen van 9 kW, is deze kachel een zeer efficiënt verwarmingstoestel. Bovendien is het model een van de meest populaire en gekozen haarden op de markt, en dit is niet zonder reden. De Europese oorsprong van deze haarden uit Servië, de hoogwaardige materialen en moderne productielijn zorgen voor een hoge kwaliteit en veiligheid van het product. Het rendement van deze houtkachel is hoog door de eenvoudige constructie en moderne uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat deze houtkachel voldoet aan de strenge eisen van de ECO Design 2022-norm, CE-normen en EN-13240:2006.

Wat deze Houtkachel vrijstaand staal zwart echt onderscheidt van andere houtkachels, is de combinatie van hoog rendement, moderne uitstraling en het feit dat het product voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Dankzij deze eigenschappen is het een van de beste haarden van geitenstaal die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn in termen van kwaliteit/prijs.

Als specialist in houtkachels kan ik je vertellen dat dit product zeer gebruiksvriendelijk is. De verpakking is compact en de afmetingen van het product zijn ideaal voor vrijwel elke ruimte. Het is een duurzame investering die je jarenlang verwarmingsplezier zal opleveren.

Een klein nadeel van deze houtkachel is dat deze vrijstaand is, wat betekent dat je er rekening mee moet houden dat er voldoende ruimte rondom de kachel is. Mocht je echter de ruimte hebben, dan is dit een fantastische keuze!

Kortom, deze Houtkachel vrijstaand staal zwart is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en moderne warmtebron. Ik raad deze kachel dan ook van harte aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 juni in huis

Bekijk prijs

8. Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart

 • list plusDeze kachelventilator is stil en verstoort de rust in de kamer niet.
 • list plusDeze kachelventilator is energiezuinig en verbruikt minder stroom, wat kosten bespaart.
 • list plusDeze kachelventilator zorgt voor een betere circulatie van warme lucht in de kamer, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Nadelen Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart

 • list plusDeze kachelventilator kan na verloop van tijd defect raken, wat vervanging vereist.
 • list plusDeze kachelventilator is mogelijk niet geschikt voor alle soorten houtkachels, dus controleer de specificaties voordat u koopt.
 • list plusDeze kachelventilator kan na verloop van tijd lawaai gaan maken, wat hinderlijk kan zijn voor de gebruiker.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.8

Ben jij op zoek naar een manier om nog meer warmte uit je Woodburning stove te halen? Dan is de Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart een uitstekende keuze! Deze warmte-aangedreven kachelventilator maakt gebruik van Peltier Technologie om elektriciteit op te wekken en warme lucht horizontaal in de kamer te drukken. Dit zorgt voor een optimale warmteverdeling en maximale brandstofefficiëntie.

Wat deze kachelventilator echt onderscheidt van andere producten is de bimetalen beveiliging in de voet. Deze zorgt ervoor dat de ventilator iets wordt gelift wanneer de top van de houtkachel te heet wordt, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Bovendien heeft deze ventilator een lage starttemperatuur, waardoor hij ook geschikt is voor met speksteen beklede houtkachels.

De Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart is gemakkelijk te plaatsen en start automatisch op bij een temperatuur van circa 50°C. De snelheid van de ventilator neemt toe naarmate de temperatuur stijgt, waardoor je altijd de optimale warmte krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is de ventilator zo dicht mogelijk bij de achterkant van de kachel of aan de zijkant van het schoorsteenkanaal te plaatsen.

Als Woodburning stove liefhebber kan ik deze kachelventilator zeker aanbevelen. Het gebruik van Peltier Technologie en de bimetalen beveiliging maken dit product tot een uitstekende keuze. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de snelheid van de ventilator niet handmatig kan worden aangepast. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om meer warmte uit je Woodburning stove te halen, dan is dit zeker een product om te overwegen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Quickfire 500 aanmaakzakjes (400 los zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

Zoek je een aanmaakzakje dat zowel milieuvriendelijk als snel en gemakkelijk te gebruiken is? Dan zijn de Quickfire 500 aanmaakzakjes echt iets voor jou! Deze zakjes zijn perfect voor het aansteken van houtkachels, barbecues en vuurkorven zonder rook- of geurvorming.

Je kunt de zakjes gemakkelijk tussen of rond de houtblokken, kolen, houtskool enz. plaatsen en vervolgens de verzegelde sachets aansteken. De folie fungeert als lont en wordt bij de hoek aangestoken. Het duurt slechts 8-10 minuten voordat je vuur hebt!

Wat deze Quickfire aanmaakzakjes onderscheidt van andere aanmaakmethoden, is dat ze volledig milieuvriendelijk zijn en voldoen aan de EN 1860-3 norm. Bovendien zijn ze geurloos en zorgen ze niet voor rookvorming. Zo kun je zonder zorgen genieten van je houtkachel, barbecue of vuurkorf.

Een ander voordeel is dat ze onbeperkt houdbaar zijn en gemakkelijk op te bergen zijn in een koker met 100 zakjes en een overdoos met 400 stuks. Zo heb je altijd genoeg aanmaakzakjes bij de hand, wat vooral handig is tijdens het kamperen of wandelen.

Het enige nadeel is dat je de sachets volledig moet verbranden voordat je voedsel op de grill plaatst. Maar dat is slechts een kleine prijs om te betalen voor de voordelen van deze geweldige aanmaakzakjes.

Al met al zijn de Quickfire 500 aanmaakzakjes een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een snelle en milieuvriendelijke manier om hun houtkachel, barbecue of vuurkorf aan te steken. Dus waar wacht je nog op? Probeer ze vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Viking Choice Houtkachel staal vrijstaand zwart , beige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9

Vikingchoice- gietijzeren kachel - uw betrouwbare warmtebron Deze vrijstaande houtkachel is een zeer efficiënt verwarmingstoestel met een eenvoudig en modern design. De kachel kan dankzij het maximale vermogen van 12 kW het oppervlak verwarmen tot 100 m2. Het kachel model is een van de meest populaire en meest gekozen haarden op onze markt. Europese oorsprong - deze haarden worden vervaardigd in Servië in een van de grootste en modernste fabrieken in Europa. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en een moderne geautomatiseerde productielijn zijn de haarden van hoge kwaliteit. Stalen houtkachels van dit merk worden al jaren door veel klanten gewaardeerd. Het belangrijkste voordeel van dit type houtkachels is een hoog rendement, eenvoud van constructie en een moderne en eenvoudige uitstraling. Het kachel-model is een van de beste haarden van geitenstaal die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn in termen van kwaliteit / prijs. Het is belangrijk te vermelden dat de houtkachel voldoet aan de strenge eisen van de ECO Design 2022-norm (Ecodesign 2022), CE-normen en EN-13240:2006, die de hoge kwaliteit en veiligheid van het product benadrukt. technische specificaties nominaal verwarmingsvermogen: 7,2 kW maximaal verwarmingsvermogen: 10,0 kW energie-efficiëntieklasse: A. energie-efficiëntie-index: 110 netto gewicht: 60kg bruto gewicht: 70 kg aanbevolen accessoires voor aansluiting: BLIST bovenste uitlaat: diameter Ø 120mm verstelbare demper rendement: 74,7% CO-uitstoot bij 13% O2: 0,09% pollenuitstoot bij 13% O2: 28,16 mg / Nm3 NOx-gehalte bij 13% O2: 103,81 mg / Nm3 OGC-gehalte bij 13%: 45,37 mg / Nm3 rookgasstroom: 5,16 g/s rookgastemperatuur: 276°C gemiddelde trekkracht uitlaat: 12 - 14 Pa brandstofverbruik: 1,50 kg / h brandstofsoort: aanbevolen gekruid hardhout met een vochtgehalte van ≤20% * mg/Nm3, houtbriketten, alleen kolen als toevoeging tot 10% Beveiliging en certificeringen CE-markering: JA / staat op het typeplaatje conformiteit met ECO Design 2022 (ECODESIGN): JA overeenstemming met BlmSchV2: JA Functionaliteit kookplaat + fornuis (mogelijkheid om voedsel te koken): JA schoon glassysteem: JA uitlaat deflector: JA aanpassing van de brandsnelheid: JA verstelbare demper: JA brandzicht: JA - Japans hittebestendig glas tot 800°C verwijderbaar rooster: gietijzer verwijderbare aslade: JA houten plank onder de haard: JA Dimensies buitenafmetingen: breedte: 465 mm x diepte: 400 mm x hoogte: 860 mm afmetingen haard: breedte: 340 mm x diepte: 295 mm x hoogte: 460 mm afmetingen glas: breedte: 230 mm x hoogte: 240 mm afmetingen rooster: breedte: 320 mm x diepte: 320 mm x dikte: 25 mm deur afmetingen: breedte: 370 mm x hoogte: 280 mm afmetingen van de houten plank: breedte: 375 mm x diepte: 400 mm x hoogte: 140 mm afmetingen verwarmingsplaat: breedte: 470 mm x diepte: 400 mm afmetingen van een trapeziumvormige buis: breedte: 200 mm x diepte: 130 mm Uitlaatgassen De bovenste uitlaat is uitgerust met een verstelbare demper, d.w.z. een smoorklep. Het wordt gebruikt om de stuwkracht te regelen, die de efficiëntie van de haard verandert. Met de klep open is de schoorsteentrek het grootst, waardoor de brandstof snel verbrandt en het vermogen van de haard toeneemt, met de klep gesloten worden de schoorsteentrek en verbrandingssnelheid verminderd. Daarnaast is er aan de bovenzijde een gietijzeren verwarmingsplaat met een fornuis waarmee je het fornuis kunt veranderen in een "kolenkeuken", want dankzij de gietijzeren verwarmingsplaat kook je gemakkelijk gerechten snel. Gietijzeren lichaam De oven maakt gebruik van zeer hoogwaardig gietijzer, dat zich al vele jaren heeft bewezen. De combinatie van staal en gietijzer ziet er zeer origineel uit en is perfect voor dagelijks gebruik. Het gebruik van gietijzer in de "heetste" gebieden is aan te raden omdat dit de efficiëntie en duurzaamheid van de oven verhoogt. De oven maakt gebruik van zeer hoogwaardig gietijzer, dat zich al vele jaren heeft bewezen. De deursluiting is verzegeld met een hittebestendig koord voor extra veiligheid. Gietijzeren laaddeur en een vuurpot (de mogelijkheid om van bovenaf brandstof toe te voegen) zorgen voor een zeer eenvoudig laden van zelfs zeer grote houtblokken. Schoon glas Door de constructie van de haard (het gebruik van een gietijzeren front en vuurvaste stenen) ontstaat er een zeer hoge verbrandingstemperatuur in de verbrandingskamer. Het gebruik van een deflector die uitlaatgassen stopt en verbrandt, resulteert in een significante vermindering van glasvervuiling tijdens het gehele verbrandingsproces. Bovendien zorgen luchttoevoeropeningen boven het glas in het gietijzeren lichaam voor lucht naar de oven (de aangezogen lucht loopt direct naast het glas), waardoor de vervuiling wordt verminderd. Haard De oven is omgeven door een dik stalen lichaam gevuld met vuurvaste stenen - de oven is het hart van de oven, die is gemaakt van dikke, gecertificeerde p265gh en 16M06 ketelplaten met een dikte van # 6 mm. Bovendien is de oven bekleed met vuurvaste stenen, die de volgende eigenschappen hebben: hoge weerstand en duurzaamheid en uitstekende warmteaccumulatie-eigenschappen. Vuurklei is vanwege zijn eigenschappen het meest gekozen materiaal voor de constructie of bekleding van haarden. Aslade - deze bevindt zich onder de verbrandingskamer en zorgt voor een zeer snelle, gemakkelijke en probleemloze werking van de kachel. Beoordelingssticker De sticker op de achterwand van de oven identificeert het product en bevestigt dat het voldoet aan de gespecificeerde parameters. De belangrijkste informatie over het product staat op de beoordelingssticker: informatie over de fabrikant, de EN-normen waaraan is voldaan, CE- en BImSchV-markeringen, de certificatie-instelling en technische parameters van het verwarmingsapparaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van houtkachels. Er zijn immers 37 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!