Bestenu

Wat is de beste houtkachel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede houtkachel is een lastige uitdaging. Wat is de beste houtkachel van 2023? Na het onderzoeken van 26 houtkachels kwam de Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand als beste uit onze houtkachel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de houtkachels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 houtkachels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige houtkachel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste houtkachels

1Score: 9.9
Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand
Beste Houtkachel voor design
Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Werkplaatskachel - op Hout antraciet
Werkplaatskachel - op Hout antraciet
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Navaris zelfklevend plat glasvezel kachelkoord zwart
Navaris zelfklevend plat glasvezel kachelkoord zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Uten Openhaard Tang houtblok zwart
Uten Openhaard Tang houtblok zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart
Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Houtkachel vrijstaand staal zwart
Beste Houtkachel voor duurzaamheid
Houtkachel vrijstaand staal zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart
Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Quickfire 500 aanmaakzakjes (400 los zwart
Quickfire 500 aanmaakzakjes (400 los zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Houtkachel Verwarming Gietijzer zwart
Houtkachel Verwarming Gietijzer zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Camping Hout kachel / Tentstove zwart
Camping Hout kachel / Tentstove zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Houtkachel Koopgids

De warme gloed van de vlammen houdt jouw voeten warm, terwijl je naar het knetteren van het dansende vuur luistert. Koude winteravonden zijn om van te genieten als je een houtkachel in huis hebt. Waar je op let bij aankoop van een houtkachel, lees je in onderstaande koopgids.

Kun je een houtkachel zelf aansluiten?

Het aansluiten van een houtkachel laat je het beste over aan een vakman. Ben je handig en wil je het toch zelf doen, doe dit dan alleen als je weet wat je doet. Bereid je goed voor alvorans aan de klus te beginnen.

Hoe warm wordt een houtkachel?

De temperatuur in een houtkachel kan soms wel oplopen tot 900 °C. Om deze temperatuur te bereiken heb je wel een hoog-rendementskachel nodig. Houtkachels met een laag rendement halen deze temperatuur niet.

Is een houtkachel milieuvriendelijk?

Hout is vernieuwbaar en als hout rot in de natuur, komt er evenveel CO2 vrij als wanneer je ermee stookt. Een houtkachel is dus CO2-neutraal, maar een houtkachel heeft wel als voordeel dat deze warmte afgeeft. Bovendien is het hout wat je nodig hebt om warmte mee te produceren, vaak de helft goedkoper dan wanneer je voor gas zou moeten betalen.

Een houtkachel wordt vaak onterecht gezien als een vervuilende energiebron. Volgens de vereniging Haard en Rookkanaal wordt de rol van de houtkachel in bio-energie erg onderschat. Een houtkachel krijgt bovendien pas een A-label op het gebied van rendement als deze meer dan 75% rendement heeft.

Wil je echt voor de meest milieuvriendelijke optie gaan? Een goede pelletkachel heeft een nog hoger rendement dan een houtkachel.

Welke tegels moeten er achter een houtkachel?

Vroeger werd de open haard mooi versierd met tableaus van tegels. Vaak zag je deze in het Delfts blauw: ze waren prachtig. Ik raad je dan ook altijd aan om de originele tegels te behouden: het is een stukje geschiedenis.

Heb je nieuwe tegels nodig, dan hoef je geen mooie patronen te maken als je dat niet wilt. Gebruik Antic wandtegels: deze zijn goed bestand tegen de hitte. Laat eerst twee multiplex-platen op maat zagen. Lijm deze aan elkaar en schroef ze aan elkaar, waardoor ze nog beter aan elkaar vastzitten.

Vervolgens smeer je een zijde in met Flevopol: dit product zorgt voor een goede hechting van de tegels. Vervolgens ga je de tegels verdelen. Hoeveel je er nodig hebt, hangt af van de grootte van je houtkachel. Na een nachtje drogen, kun je de Antic-tegels voegen.

Welk hout is er het beste voor een houtkachel?

Veel mensen kiezen ervoor om eikenhout voor hun houtkachel te gebruiken. Het is een populaire keuze, omdat eikenhout gemakkelijk verkrijgbaar is. Het duurt wat langer voordat eikenhout gaat branden, maar als het eenmaal brandt, brandt het erg lang. Het vlammenspel daarentegen is iets minder mooi bij eikenhout.

Naast eikenhout, is ook berkenhout een populaire keuze. Door het snelle branden, geeft berkenhout sneller zijn warmte af. Het brandt bovendien mooi. Essenhout en beukenhout branden beide langzaam en geven veel warmte af. Essenhout heeft een unieke geur die erg gewaardeerd wordt. Beide houtsoorten zorgen voor een mooi vlammenspel.

Je kunt er ook voor kiezen om houtbriketten te gebruiken in je houtkachel. Dit is samen geperst houtafval. Deze branden erg goed, maar zijn helaas wel duurder dan de meeste andere houtsoorten.

Je let ook op het percentage vocht van het hout: idealiter heeft haardhout een vochtgehalte tussen de10% en 20%.

Het onderhoud van een houtkachel

Om de levensduur van je houtkachel te verlengen is het goed onderhouden van je houtkachel erg belangrijk. Jaarlijks verricht je groot onderhoud. Maak je aslade leeg, maar laat altijd een laagje as in de lade liggen. Dit laagje dient als isolatie. Vervolgens ga je met een vochtige spons de verbrandingskamer schoonmaken. Let wel op dat de houtkachel volledig is afgekoeld!

Borstel de gehele kachel aan de binnenkant schoon. Gebruik een goede stofzuiger om al het roet mee op te zuigen, maar doe dit alleen als je zeker weet dat alle as is afgekoeld. Controleer meteen de aansluiting met de schoorsteen of luchtafvoer.

Maak nu het glas schoon. Hiervoor gebruik je ovenreiniger of een speciaal product voor houtkachels. Wrijf het product in met keukenpapier en maak het raampje vervolgens schoon met een zachte doek.

Als de kachel aan de buitenkant begint te verkleuren dan is het een goed idee om er een laagje speciale verf op te zetten ter voorkoming van verdere slijtage. Verder is het een goed idee om de scharnieren van de deur te smeren, zodat deze goed blijven sluiten.

Ten slotte is het belangrijk om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen. Dit heeft niet alleen te maken met de levensduur van de kachel, maar met je eigen veiligheid! Brandgevaar ligt immers in een klein hoekje.

hero illustration

Hoe testen we houtkachels?

Om de beste houtkachel te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze houtkachel-test hebben we 26 houtkachels geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze houtkachel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze houtkachel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne houtkachel-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste houtkachel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 26 houtkachels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste houtkachels op een rijtje

1. Beste Houtkachel voor design: Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Op zoek naar een betaalbare en betrouwbare allesbrander? Dan is deze Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand zeker het overwegen waard! Deze kachel heeft een tijdloos design van staal en een ruit, waardoor je goed zicht hebt op het vlammenspel. Daarnaast is hij beschermd tegen oververhitting, wat zorgt voor een veilig gebruik.

Wat deze kachel echt onderscheidt van andere modellen, is het onafhankelijke vlameffect en de mogelijkheid om te kiezen uit 2 warmtekrachten. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel warmte je nodig hebt en hoe realistisch het vlameffect moet zijn. Bovendien is het minimaal verbruik zonder verwarming slechts 40 W, wat zorgt voor een lage energierekening.

Met afmetingen van 38 x 23 x 46 cm en een gewicht van 5 kg is deze kachel relatief compact en makkelijk te verplaatsen. Hij is dan ook perfect geschikt voor gebruik in een werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, garage of tuin.

Een ander voordeel van deze Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand is de warmte uitlaat die aan de voorkant zit. Hierdoor kun je de kachel dichter bij een muur of object plaatsen zonder dat dit problemen oplevert.

Al met al is deze Houtkachel Verwarming Gietijzer Vrijstaand een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare, betrouwbare en flexibele houtkachel. Hij biedt de perfecte combinatie van functionaliteit, design en veiligheid.

Mijn persoonlijke mening is dat deze kachel een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en ideaal is voor wie op zoek is naar een houtkachel voor een kleine ruimte. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor grotere ruimtes, waar een krachtigere kachel nodig is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

2. Werkplaatskachel - op Hout antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Werkplaatskachel - op Hout antraciet

 • list plusHet voordeel van deze houtkachel is dat het klein en efficiënt in gebruik is.
 • list plusDeze houtkachel is vervaardigd van duurzaam materiaal.
 • list plusEen laatste voordeel van deze houtkachel is dat het voordelig is in aanschaf.

Nadelen Werkplaatskachel - op Hout antraciet

 • list plusDeze houtkachel heeft niet afgebraamd oppervlak.
 • list plusEen tweede nadeel van deze houtkachel is dat de knoppen gemaakt zijn van thermoplast.
 • list plusEen laatste nadeel van deze houtkachel is dat er een cirkelvormig gat in de deksel is.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een betrouwbare en betaalbare Woodburning stove? Dan is de Werkplaatskachel - op Hout antraciet een uitstekende keuze! Deze kachel van plaatstaal is perfect voor je werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, kelder, garage of schuur. Met zijn sterke vuurvaste stenen en gietijzeren rooster kan hij gemakkelijk hout, kolen, briketten en houtskool briketten verbranden. Hij heeft een CE-certificering om de veiligheid te garanderen en is voorzien van twee deuren en een aslade om het onderhoud gemakkelijk te maken.

Deze kachel heeft een krachtige verwarming van 5 kW, waardoor hij een oppervlakte van 50 m² en een volume van 125 m³ kan verwarmen. Hij heeft een regelbare rookgasafvoer van 120 mm, die naar achteren is aangesloten. De opening bovenkant kan worden afgedekt met een deksel, waardoor hij ook als kookplaat kan worden gebruikt. Met een gewicht van slechts 18,5 kg en afmetingen van 30 x 61 x 33 cm is hij gemakkelijk te verplaatsen en op te slaan als hij niet in gebruik is.

Wat deze kachel echt onderscheidt van andere Woodburning stoves is zijn betaalbaarheid en betrouwbaarheid. Voor een zeer aantrekkelijke prijs krijg je een kachel die je warm houdt tijdens de koude winterdagen. Hij is perfect voor mensen die een eenvoudige, traditionele kachel willen zonder te veel gedoe. Het enige nadeel is dat hij niet zo groot is als sommige andere kachels op de markt, dus als je een zeer grote ruimte moet verwarmen, is dit misschien niet de beste keuze voor jou.

Al met al is de Werkplaatskachel - op Hout antraciet een uitstekende Woodburning stove voor mensen die een betrouwbare en betaalbare kachel willen voor hun werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, kelder, garage of schuur. Met zijn eenvoudige ontwerp en sterke vuurvaste stenen is hij een betrouwbare metgezel voor de koude winterdagen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

4. Uten Openhaard Tang houtblok zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Houd het vuur zo veilig mogelijk brandend met de UTEN haardpook om het de hele winter warm te houden. Of u nu een vuur moet maken in een binnenhaard tijdens de wintermaanden of buiten eten of een kampvuur moet koken, deze draagbare haardpook is een welkome aanvulling wanneer er een ingesloten vuur moet worden gemaakt. Behoorlijk bereik, stevig, gemakkelijk vast te pakken en te manoeuvreren. Dik, stevig en duurzaam heavy duty staal Aanpassen en oppakken van haardblokken 【Voor het gemakkelijk oppakken van zware stukken hout】: De soepele open- en sluitbeweging en de sterke grijpkracht maken het gemakkelijk om stukken hout stevig vast te pakken, zelfs als het zwaar of ongewoon van vorm is. Het ontwerp van de punt grijpt zelfs kleine stukjes hout perfect. 【Snatch brandende houtblokken veilig】: Moet u hout verplaatsen van de ene kant van uw vuur naar de andere Geen probleem. Deze stevige tang houdt u op 64 cm afstand en veilig van de hitte, zodat u het hout precies kunt krijgen waar u het nodig hebt en het vuur kunt opschudden. 【Opvouwbaar voor opslag】: Hoewel deze haardtang set ongelooflijk lang is, hoeft u hem niet volledig uitgetrokken op te bergen. Vouwt snel op tot een veel handelbaarder formaat. 【Sterk en stabiel】: De scharnieren en gewrichten van deze haard tang zijn met zorg ontworpen. We hebben de beste materialen gebruikt, zodat hij duurzaam is en u niet in de steek zal laten bij het verplaatsen van grote boomstammen. 【Uiterst veelzijdig】: Of u nu een houtvuur binnenshuis, een buitenhaard, een houtkachel, een boiler of zelfs een rokerij gebruikt, u zult deze openhaardpook zeer nuttig vinden. 【Service】: Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail. Wij zullen u voorzien van 100% bevredigende service!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

5. Uten Luxe Haardset 2 Delig zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

Uten Haardstel Open haard Tang en Vuurpook Uten haard set is de beste keuze voor uw open haard, kachel. Voldoende lengte en gewicht voor een zeer veilige verplaatsing van houtskool en houtblokken. Het ontwerp uit één stuk voorkomt dat de set wiebelt en onderdelen verliest tijdens het gebruik. Dankzij het hoogwaardige materiaal kan deze kachelbestekset lang worden gebruikt en zal hij niet gemakkelijk vervormen bij hoge temperaturen. 【Technische informatie】: Materiaal: gietijzer Schouwtang: 26inch, 66cm, 650g Poker: 32inch, 91cm 【Haardentang】: Een langere haardtang (26inch, 66cm) maakt het gemakkelijker voor u om houtblokken op de juiste plaats te leggen zonder angst om u te verbranden. Gewicht: 0,65kg 【Poker】: De langere pook (32inch, 81cm) maakt het gemakkelijker om houtblokken of roosters te verplaatsen. Het houten handvat houdt de warmte buiten en verhoogt de stabiliteit tijdens het gebruik. Gewicht: 0,6kg 【Sterk materiaal】: Gemaakt van massief gietijzer, heeft deze openhaard tang en vuurhaak een roestwerende coating aan de buitenkant voor duurzaamheid en is regenbestendig. Dankzij de hittebestendige coating is deze openhaardpook en vuurhaak bestand tegen temperaturen tot 2000° Fahrenheit. 【Zeer handig draagbaar】: Het draagbare ontwerp maakt het gemakkelijk mee te nemen in de auto zonder al te veel ruimte in te nemen. Een tweedelige set, niet te veel, precies goed voor alle doeleinden. 【Breed gebruik】: Of u nu een binnenhaard of houtvuur, buitenhaard, houtkachel, ketel of zelfs rokerij gebruikt, u zult deze poken en tangen zeer nuttig vinden. 【Service】: Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail. Wij zullen u voorzien van 100% bevredigende service!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

6. Beste Houtkachel voor duurzaamheid: Houtkachel vrijstaand staal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een betrouwbare warmtebron voor in huis? Dan is deze Houtkachel vrijstaand staal zwart zeker het overwegen waard! Met een oppervlakteverwarming tot wel 90 m2 en een maximaal vermogen van 9 kW, is deze kachel een zeer efficiënt verwarmingstoestel. Bovendien is het model een van de meest populaire en gekozen haarden op de markt, en dit is niet zonder reden. De Europese oorsprong van deze haarden uit Servië, de hoogwaardige materialen en moderne productielijn zorgen voor een hoge kwaliteit en veiligheid van het product. Het rendement van deze houtkachel is hoog door de eenvoudige constructie en moderne uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat deze houtkachel voldoet aan de strenge eisen van de ECO Design 2022-norm, CE-normen en EN-13240:2006.

Wat deze Houtkachel vrijstaand staal zwart echt onderscheidt van andere houtkachels, is de combinatie van hoog rendement, moderne uitstraling en het feit dat het product voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Dankzij deze eigenschappen is het een van de beste haarden van geitenstaal die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn in termen van kwaliteit/prijs.

Als specialist in houtkachels kan ik je vertellen dat dit product zeer gebruiksvriendelijk is. De verpakking is compact en de afmetingen van het product zijn ideaal voor vrijwel elke ruimte. Het is een duurzame investering die je jarenlang verwarmingsplezier zal opleveren.

Een klein nadeel van deze houtkachel is dat deze vrijstaand is, wat betekent dat je er rekening mee moet houden dat er voldoende ruimte rondom de kachel is. Mocht je echter de ruimte hebben, dan is dit een fantastische keuze!

Kortom, deze Houtkachel vrijstaand staal zwart is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en moderne warmtebron. Ik raad deze kachel dan ook van harte aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

7. Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart

 • list plusDe Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart heeft een hoog rendement en verwarmt snel.
 • list plusHet product is geruisloos in gebruik, waardoor het ideaal is voor huiskamers.
 • list plusHet is eenvoudig te bedienen met een overzichtelijk display.

Nadelen Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart

 • list plusHet product heeft een lage capaciteit, waardoor het minder geschikt is voor ruime ruimtes.
 • list plusDe relatief hoge prijs maakt de Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart duurder dan andere houtkachels.
 • list plusDe beperkte levensduur maakt de Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart minder geschikt voor langdurig gebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.9

Ben jij op zoek naar een manier om nog meer warmte uit je Woodburning stove te halen? Dan is de Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart een uitstekende keuze! Deze warmte-aangedreven kachelventilator maakt gebruik van Peltier Technologie om elektriciteit op te wekken en warme lucht horizontaal in de kamer te drukken. Dit zorgt voor een optimale warmteverdeling en maximale brandstofefficiëntie.

Wat deze kachelventilator echt onderscheidt van andere producten is de bimetalen beveiliging in de voet. Deze zorgt ervoor dat de ventilator iets wordt gelift wanneer de top van de houtkachel te heet wordt, waardoor oververhitting wordt voorkomen. Bovendien heeft deze ventilator een lage starttemperatuur, waardoor hij ook geschikt is voor met speksteen beklede houtkachels.

De Kachelventilator Ecofan Heat Power 4 zwart is gemakkelijk te plaatsen en start automatisch op bij een temperatuur van circa 50°C. De snelheid van de ventilator neemt toe naarmate de temperatuur stijgt, waardoor je altijd de optimale warmte krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is de ventilator zo dicht mogelijk bij de achterkant van de kachel of aan de zijkant van het schoorsteenkanaal te plaatsen.

Als Woodburning stove liefhebber kan ik deze kachelventilator zeker aanbevelen. Het gebruik van Peltier Technologie en de bimetalen beveiliging maken dit product tot een uitstekende keuze. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de snelheid van de ventilator niet handmatig kan worden aangepast. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om meer warmte uit je Woodburning stove te halen, dan is dit zeker een product om te overwegen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Quickfire 500 aanmaakzakjes (400 los zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

De koker met de 100 zakjes staat bij de kachel en kan aangevuld worden uit de overdoos. Quickfire aanmaakzakjes voor het veilig en vooral milieuvriendelijk en gemakkelijk aansteken van houtkachels en barbecues zonder rook- of geurvorming. Perfect voor gebruik in huis, tijdens het kamperen of wandelen. Plaats 1-2 sachets tussen of rond de houtblokken, kolen, houtskool enz. en steek de verzegelde sachets aan. De folie wordt gebruikt als lont en bij de hoek aangestoken. LET OP: gebruikt u deze zakjes voor uw barbecue? Alvorens het voedsel op de grill te plaatsen, moeten de sachets volledig zijn verbrand en de houtskool moet bedekt zijn met een laag as. Barbecue fire-starters volgens EN 1860-3. Onbeperkte duurzaamheid. Buiten bereik van kinderen bewaren. Kenmerken: Quickfire Firestarters zakjes Overdoos met 400 stuks + 1 koker 100 stuks Milieuvriendelijk Volgens EN 1860-3 Brandtijd 8 - 10 minuten Onbeperkt houdbaar Geurloos Geen last van rook Snel en veilig aansteken van Houtkachel, BBQ en Vuurkorf Met de bekende zwarte verpakking met vlammen. Voorkom ergernis en gevaarlijke situaties met kranten en vloeistoffen. Maak je Houtkachel, openhaard of BBQ aan met deze Quickfire aanmaakzakjes.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Houtkachel Verwarming Gietijzer zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.8

Doorkom de koude winterdagen met deze kachel! De perfecte houtkachel voor elke werkplaats, bedrijfsruimte, atelier, garage of tuin. Een zeer betrouwbare allesbrander voor een relatief lage prijs. Een tijdloos design van staal gemaakt. Deze decoratieve houtkachel is voorzien van een ruit, hierdoor is er goed zicht op het vlammenspel in de kachel. Beschermd tegen oververhitting Dankzij het premium design van staal is het beschermd tegen oververhitting Specificaties: Afmetingen (LxBxH): 51 x 29 x 58 cm. Maximaal vermogen: 2000 W. Onafhankelijk vlameffect Minimaal verbruik (zonder verwarming): 40 W. 2 warmte krachten. Warmte uitlaat aan de voorkant Beschermd tegen oververhitting 3D vlammen met ledverlichting Gewicht :10 Kg.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 december in huis

Bekijk prijs

10. Camping Hout kachel / Tentstove zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Deze Wood Stove is ontworpen om makkelijk draagbaar en vervoerbaar te zijn. De poten kunnen opgeklapt worden en ook het rookkanaal is demontabel en kan in de Wood Stove zelf opgeborgen worden. Deze Wood Stove mag alleen buiten of in een daar speciaal voor geschikte tent gebruikt worden. Productinformatie: Materiaal: Staalplaat zwart gepoedercoat Werkhoogte: 49 cm Hoogte (incl. rookkanaal):235.30 cm Afmeting ingeklapt: excl. rookkanaal: 46 x 25 x 22 cm Gewicht: +/- 15 kg Oppervlakte gebruik: 85 x 59 cm Afmeting haardruimte: 45 x 25 x 19 cm Diameter van de pijp: 60 mm Brandstof: hout Capaciteit: ca. 2,3 kW Onderhoud: Het is van belang dat u voor gebruik de kachel "inbrandt". Ook zorgt een schoon rookkanaal voor een optimale luchtdoorstroom.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van houtkachels. Er zijn namelijk 26 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!