Wat is de beste Pelletkachel van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Pelletkachel is een lastige opdracht. Wat is de beste Pelletkachel van 2024? Na het testen van 1486 Pelletkachels kwam de Pelletkachel VAASA 5 4,4 kW als beste uit onze Pelletkachel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Pelletkachels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Pelletkachels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Pelletkachel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Pelletkachels

1Score: 9.8
Pelletkachel VAASA 5 4,4 kW
Pelletkachel VAASA 5 4,4 kW
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Pelletkachel VAASA 9 8,7 kW
Pelletkachel VAASA 9 8,7 kW
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Tepor Petit 6kw pelletkachel roest
Beste pelletkachel
Tepor Petit 6kw pelletkachel roest
tepor
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Tepor Petit 6kw pelletkachel wit
Tepor Petit 6kw pelletkachel wit
tepor
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.2
Natuurlijker leven Kolenkit of pelletkit
Natuurlijker leven Kolenkit of pelletkit
Natuurlijker leven
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm
NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm
NorFlex
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA
Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA
Alfa Plam
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
SIRO houtpellets SIRO Pellets voor
SIRO houtpellets SIRO Pellets voor
SIRO houtpellets
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
AMG Mignon Zwart - Pelletkachel
AMG Mignon Zwart - Pelletkachel
AMG
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Livn pelletkachel Liland 8
Livn pelletkachel Liland 8
Livn
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pelletkachel Koopgids

Je kiest voor een pelletkachel om het milieuvriendelijke aspect en voor het gebruiksgemak. Waar je op moet letten bij aankoop van een pelletkachel, lees je in de onderstaande koopgids.

Kan ik subsidie krijgen voor een pelletkachel?

Je kunt inderdaad subsidie voor een pelletkachel krijgen, maar er zijn enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

 • Je gebruikt de kachel voor de productie van warmte
 • De kachel stookt automatisch op houtpellets
 • De voorkant van de kachel is gesloten
 • Er wordt voldaan aan norm EN 14785 en heeft een vermogen van 5 tot 500 kW
 • Een deskundige installateur installeert de kachel
 • De uitstoot van de kachel voldoet een de vastgestelde emissie-eisen voor pelletkachels, welke een geaccrediteerde instelling vaststelt

Hoe sluit je een pelletkachel aan?

Om subsidie te ontvangen, laat je de pelletkachel installeren door een erkende installateur. Wil je het toch zelf doen en niet in aanmerking komen voor deze subsidie, lees dan de instructies goed door en haal alle benodigdheden in huis voordat je aan de installatie begint. Het is geen klus voor de beginnende klusser, maar je kunt een pelletkachel in principe zelf installeren.

Een pelletkachel heeft altijd stroom nodig om te werken: er moet dus altijd een stopcontact in de buurt van de kachel te vinden zijn. Als je deze niet hebt, kies je ervoor om een nieuw stopcontact aan te leggen. Dit laat je wederom het beste doen door een vakman.

Een pelletkachel heeft geen groot rookkanaal nodig. Je gebruikt eenvoudig een afvoerbuis van 80 mm die rechtstreeks door de gevel naar buiten kan. Heb je al een bestaand rookkanaal? Dan sluit je je pelletkachel hierop aan. Dit geeft het mooiste resultaat.

Wat verbruikt een pelletkachel?

Een pelletkachel met een rendement van 95% heeft een gemiddeld verbruik tussen de 0,35 - 0,9 kW per uur.

Het is lastig in te schatten wat een pelletkachel precies verbruikt. Het verbruik is afhankelijk van een paar factoren. Denk bijvoorbeeld aan de te verwarmen ruimte - een kleine pelletkachel met een laag vermogen heeft misschien niet de capaciteit om de gehele ruimte te verwarmen waardoor deze altijd veel energie verbruikt.

Is de pelletkachel afgestemd op de te verwarmen ruimte, dan werkt de pelletkachel op een efficiënte manier en kost dit minder energie. Het loont dus de moeite om te kijken naar het maximale oppervlak wat de pelletkachel kan verwarmen.

Hetzelfde geldt voor de isolatie in de ruimte. Is deze ruimte niet goed geïsoleerd, dan zal er warmte verloren gaan en zal de kachel wederom harder moeten werken wat leidt tot meer energieverbruik. Ook als je de temperatuur constant erg hoog wilt hebben, werkt de pelletkachel altijd hard.

Daarnaast hebben pellets van een hogere kwaliteit een hoger rendement waardoor het verbruik ook wordt beïnvloed.

Hoeveel kost een pelletkachel in gebruik?

Hoeveel een pelletkachel jaarlijks kost hangt af van het gebruik. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 1500 tot 2000 kilo aan houtpellets per jaar. Deze houtkorrels variëren in prijs waardoor de kosten van deze houtkorrels tussen de €400 en €500 liggen.

Bij normaal gebruik geeft een gemiddeld gezin zo ongeveer tussen de €900 en €1100 per jaar uit aan gas: je bespaart dus veel met een pelletkachel! Bovendien spaar je niet alleen geld, maar ook het milieu. Win-win!

Is een pelletkachel milieuvriendelijk?

De houtpellets van een pelletkachel zijn gemaakt van afvalproducten. Als deze houtresten niet worden gebruikt, rot het en stoot het onnodig CO2 uit. Het opgebruiken van houtafval is altijd beter dan het laten rotten.

Een pelletkachel heeft daarnaast minder uitstoot dan een gewone houtkachel, maar meer dan een gaskachel. Op de lange termijn is het gebruik van een pelletkachel echter milieuvriendelijker dan het gebruik van een gas- of houtkachel.

hero illustration

Hoe testen we Pelletkachels?

Om de beste Pelletkachel te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Pelletkachel-test hebben we 1486 Pelletkachels geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Pelletkachel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Pelletkachel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Pelletkachel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste Pelletkachel in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1486 Pelletkachels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Pelletkachels in een oogopslag

1. Pelletkachel VAASA 5 4,4 kW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pelletkachel VAASA 5 4,4 kW

 • list plusKrachtige prestaties tot 135m3

Nadelen Pelletkachel VAASA 5 4,4 kW

 • list plusGebruik van ongeschikte pellets kan schade veroorzaken en garantie laten vervallen
 • list plusAdvies inwinnen over installatievereisten is aanbevolen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
9.8
Ik ben enthousiast om de Pelletkachel VAASA 5 - 4,4 kW - 135m3 - zwart - compact model aan te bevelen als de perfecte toevoeging aan jouw huis. Met zijn compacte formaat en krachtige prestaties biedt deze pelletkachel efficiënte verwarming tot wel 135m3 en creëert een gezellige sfeer in elke ruimte. Dit kwaliteitsproduct van de gerenommeerde fabrikant AMG in Italië staat garant voor betrouwbare prestaties.

Met vijf ventilatorstanden en instelbare temperatuur, kun je de verwarming precies afstemmen op jouw wensen. De VAASA pelletkachel heeft een capaciteit van 10 kg pellets en verbruikt 550g tot 1 kg pellets per uur, waardoor het een perfecte balans biedt tussen vermogen en efficiëntie. De installatie is relatief eenvoudig, maar ik raad je aan om advies in te winnen over de specifieke installatievereisten voor jouw situatie.

Een uniek kenmerk van de VAASA pelletkachel is de mogelijkheid om de installatie te laten uitvoeren door de installatiepartner van de fabrikant, waardoor je volledige fabrieksgarantie op locatie krijgt. Dit toont de toewijding aan kwaliteit en service, wat voor jou als potentiële koper geruststellend is.

Door het gebruik van pellets als brandstof, biedt deze kachel niet alleen milieuvriendelijke verwarming, maar levert ook aanzienlijke besparingen op je gasrekening op. Met zijn kracht en efficiëntie is de VAASA pelletkachel een aantrekkelijke optie voor huishoudens die op zoek zijn naar een duurzame en kosteneffectieve verwarmingsoplossing.

Ik wil wel benadrukken dat het gebruik van ongeschikte pellets de kachel kan beschadigen en de garantie kan laten vervallen. Daarom is het essentieel om pellets met de juiste specificaties te gebruiken, zoals een diameter van 6 mm, een lengte van 30 mm en een maximale vochtigheid van 8%.

Kortom, de Pelletkachel VAASA 5 - 4,4 kW - 135m3 - zwart - compact model is een aantrekkelijke keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een krachtige, efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Met zijn kwaliteitsconstructie, aanpasbare functies en potentieel voor aanzienlijke kostenbesparingen, biedt deze pelletkachel een aantrekkelijke balans tussen prestaties en gebruiksgemak. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Pelletkachel VAASA 9 8,7 kW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pelletkachel VAASA 9 8,7 kW

 • list plusHoog vermogen van bijna 9 kW voor effectieve verwarming van ruimtes tot 200m3.
 • list plusEfficiënt gebruik van pellets als brandstof voor aanzienlijke besparingen op de gasrekening.
 • list plusAanpasbare verwarmingsoplossing met vijf ventilatorstanden en instelbare temperatuur voor verschillende behoeften.

Nadelen Pelletkachel VAASA 9 8,7 kW

 • list plusInitiële investering en kosten van pellets moeten worden afgewogen tegen potentiële besparingen op lange termijn.
 • list plusGebruik van hoogwaardige pellets met specifieke specificaties is essentieel om schade aan de kachel en garantievervalling te voorkomen.
 • list plusProfessioneel advies wordt aanbevolen voor installatie om aan alle vereisten te voldoen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.59
Als ik denk aan de Pelletkachel VAASA 9 - 8,7 kW, denk ik aan een geweldige toevoeging aan mijn huis. Met bijna 9 kW vermogen kan deze kachel mijn ruimte van maximaal 200m3 effectief verwarmen. Niet alleen zorgt het voor de warmte die ik nodig heb, maar ook voor de gezellige sfeer van een haardvuur.

Een geweldig kenmerk van deze pelletkachel is zijn efficiëntie. Door pellets als brandstof te gebruiken, kan ik aanzienlijk besparen op mijn gasrekening, wat een duurzame en kosteneffectieve keuze is. Met vijf ventilatorstanden en instelbare temperatuur biedt het een aanpasbare verwarmingsoplossing die aan mijn verschillende behoeften kan voldoen. En met een autonomie van 7 tot 18 uur, afhankelijk van de ingestelde temperatuur, kan ik genieten van langdurige en consistente warmte.

Het feit dat VAASA pelletkachels worden vervaardigd door de gerenommeerde fabrikant AMG in Italië, staat garant voor een Europees kwaliteitsproduct. Dit zorgt voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. En hoewel de installatie relatief eenvoudig is, is het altijd verstandig om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de installatie aan alle vereisten voldoet.

Het gebruik van hoogwaardige pellets met de juiste specificaties is ook essentieel voor de optimale werking van de kachel. Het niet naleven van deze specificaties kan leiden tot schade aan de kachel en het vervallen van de garantie.

Als ik deze pelletkachel overweeg, moet ik rekening houden met de initiële investering en de kosten van de pellets. Hoewel het op de lange termijn aanzienlijke besparingen kan opleveren, is het belangrijk om de aanvankelijke kosten af te wegen tegen de potentiële besparingen en voordelen op lange termijn.

Al met al biedt de Pelletkachel VAASA 9 - 8,7 kW een aantrekkelijke combinatie van efficiëntie, prestaties en esthetiek. Met zijn vermogen, autonomie, aanpasbare instellingen en hoogwaardige productie, is het een waardevolle investering voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een effectieve en sfeervolle verwarmingsoplossing. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Beste pelletkachel: Tepor Petit 6kw pelletkachel roest

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tepor Petit 6kw pelletkachel roest

 • list plusCompact formaat en krachtige verwarmingscapaciteit van 6kw
 • list plusElegant ontwerp met roestkleurige afwerking
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en efficiënt brandstofverbruik

Nadelen Tepor Petit 6kw pelletkachel roest

 • list plusRegelmatig onderhoud vereist, zoals het reinigen van de brander en het legen van de aslade
 • list plusMogelijke noodzaak om pellets bij te vullen
 • list plusGeluidsniveau van de ventilator kan als storend worden ervaren

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.11
De Tepor Petit 6kw pelletkachel in roestkleur is een compacte en luxueuze pelletkachel die indruk maakt met zijn prestaties, kwaliteit en prijs. Als het luxe broertje van de Mignon, brengt dit model enkele verbeteringen met zich mee. Een interessante optie is de mogelijkheid om de kachel uit te breiden met Wi-Fi bediening en/of een afstandsbediening.

Wat deze pelletkachel onderscheidt van zijn concurrenten, is zijn compacte formaat en toch krachtige verwarmingscapaciteit van 6kw. Dit maakt het een uitstekende keuze voor kleinere ruimtes zoals een woonkamer, slaapkamer of kantoor. De kachel is in staat om een aangename en constante warmte te leveren, waardoor je kunt genieten van een comfortabele omgeving, zelfs tijdens koude dagen.

Het ontwerp van de Tepor Petit 6kw pelletkachel in roestkleur is ook een pluspunt. Met zijn elegante afwerking voegt het een vleugje elegantie toe aan elke ruimte. Bovendien is de kachel eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Met de optionele Wi-Fi bediening en/of afstandsbediening kun je de kachel zelfs vanuit je luie stoel bedienen.

Ik ben ook tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van deze pelletkachel. Het biedt geweldige prestaties en functies voor een betaalbare prijs. Bovendien is het brandstofverbruik van de kachel efficiënt, waardoor je kunt besparen op energiekosten.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de beschikbare gebruikersrecensies, is het altijd belangrijk om rekening te houden met enkele algemene beperkingen van pelletkachels. Ik moet regelmatig onderhoud uitvoeren, zoals het reinigen van de brander en het legen van de aslade. Ook kan het nodig zijn om pellets bij te vullen, afhankelijk van de gewenste verwarmingsduur. Daarnaast kan het geluidsniveau van de ventilator als storend worden ervaren, hoewel dit meestal minimaal is.

Al met al is de Tepor Petit 6kw pelletkachel in roestkleur een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een compacte, krachtige en betaalbare pelletkachel. Met zijn elegante design, optionele bedieningsmogelijkheden en efficiënte verwarmingsprestaties zal deze kachel zeker een waardevolle toevoeging zijn aan elke ruimte. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Tepor Petit 6kw pelletkachel wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tepor Petit 6kw pelletkachel wit

 • list plusEfficiënte verwarming
 • list plusMakkelijk in gebruik
 • list plusHoge kwaliteit en duurzaamheid

Nadelen Tepor Petit 6kw pelletkachel wit

 • list plusKan mogelijk onvoldoende warmte bieden voor grotere ruimtes
 • list plusMogelijk geluidsniveau

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
9.07
De Tepor Petit 6kw pelletkachel, een compact maar krachtig model dat opvalt door zijn uitstekende prestaties, kwaliteit en prijs. Als luxe broertje van de Mignon is deze kachel ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen en biedt het een geweldige oplossing voor het verwarmen van kleinere ruimtes.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Tepor Petit 6kw pelletkachel is zijn efficiënte verwarmingsvermogen. Met een krachtige 6 kilowatt kan deze kachel snel een ruimte opwarmen en een aangename temperatuur behouden. Vooral tijdens de wintermaanden is dit ideaal om een warme en comfortabele omgeving te creëren.

Een ander voordeel van de Tepor Petit 6kw pelletkachel is het gebruiksgemak. Met een eenvoudig te bedienen digitaal display kun jij de temperatuur en andere instellingen gemakkelijk regelen. Daarnaast beschikt het over een automatische ontsteking en uitschakeling, waardoor het gebruik van de kachel nog makkelijker wordt.

Naast zijn prestaties en gebruiksgemak, onderscheidt de Tepor Petit 6kw pelletkachel zich ook door zijn kwaliteit en duurzaamheid. Het is vervaardigd uit hoogwaardige materialen die zorgen voor een langdurige en betrouwbare werking. Bovendien is het ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Hoewel de Tepor Petit 6kw pelletkachel vele voordelen biedt, zijn er enkele beperkingen waar je rekening mee moet houden. Dit model is specifiek ontworpen voor kleinere ruimtes en kan mogelijk niet genoeg warmte bieden voor grotere kamers. Daarnaast kan het geluidsniveau van de kachel voor sommige gebruikers hinderlijk zijn, vooral in een stille omgeving.

Ondanks deze mogelijke beperkingen zijn de sterke punten van de Tepor Petit 6kw pelletkachel overduidelijk. Het biedt uitstekende prestaties, gebruiksgemak en duurzaamheid, alles tegen een betaalbare prijs. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossing voor hun kleinere ruimtes. Als jij op zoek bent naar een compacte pelletkachel die aan jouw behoeften voldoet, is de Tepor Petit 6kw pelletkachel zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Natuurlijker leven Kolenkit of pelletkit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Natuurlijker leven Kolenkit of pelletkit

 • list plusFunctioneel en decoratief accessoire voor uw kachel
 • list plusGeschikt voor zowel kolen als pellets
 • list plusGemakkelijk te dragen dankzij de handvaten

Nadelen Natuurlijker leven Kolenkit of pelletkit

 • list plusMogelijke lichte beschadiging aan de onderrand

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.32
Functionaliteit
6.9
Gebruiksgemak
7.38
Deze 18 liter Kolenkit of Pelletkit is een fantastische toevoeging aan jouw kachel. Ik heb hem speciaal ontworpen om veilig en gemakkelijk jouw kachel bij te vullen. Met zijn handige formaat van 23 cm in diameter en 56 cm hoog, biedt hij genoeg ruimte voor kolen of pellets. Gemaakt van stevig metaal en bedekt met een stoere zwarte coating, ziet hij er niet alleen geweldig uit, maar is hij ook duurzaam en bestand tegen slijtage.

Een van de grootste voordelen van deze kolenkit is het feit dat hij zowel functioneel als decoratief is. Dankzij de twee handvaten is hij superhandig in gebruik en gemakkelijk te dragen. En het beste van alles is dat het materiaal zo stevig is dat hij lang meegaat. Ik heb van gebruikers gehoord dat ze erg blij zijn met hoe mooi de kolenkit is en dat hij aan al hun verwachtingen voldoet.

Wat deze kolenkit echt uniek maakt, is dat hij geschikt is voor zowel kolen als pellets. Dit maakt hem veelzijdig en perfect voor allerlei soorten kachels. En gebruikers hebben opgemerkt dat hij veel kan bevatten en makkelijk te dragen is. Kortom, een praktische keuze voor mensen die regelmatig hun kachel moeten bijvullen.

Hoewel de meeste gebruikers positieve ervaringen hebben met deze kolenkit, heeft één gebruiker opgemerkt dat er een lichte beschadiging zat aan de onderkant van de kolenkit. Dit kan een beperking zijn voor mensen die een perfecte staat verwachten.

Al met al heeft deze 18 liter Kolenkit of Pelletkit veel te bieden. Het is een functioneel en decoratief accessoire voor jouw kachel. Hij kan zowel kolen als pellets bevatten en is gemakkelijk te dragen dankzij de handvaten. Hoewel er een lichte beschadiging kan zijn, lijkt dit een zeldzaam geval te zijn. Dus als je op zoek bent naar een handige en mooie manier om jouw kachel bij te vullen, is deze kolenkit een uitstekende keuze! 👌

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
8.46
De NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm is echt iets voor mij! Dit is het perfecte onderdeel om mijn pelletkachel aan te sluiten. Met een diameter van 80 mm en een lengte van 1000 mm is deze kachelpijp ideaal voor gebruik binnenshuis. Hij is gemaakt van staal met een geëmailleerde coating, wat niet alleen duurzaamheid garandeert, maar ook zorgt voor een stijlvolle zwarte matte uitstraling. 🔥

Wat deze kachelpijp echt uniek maakt, is het enkelwandige ontwerp. Dat betekent dat de pijp slechts één wand heeft, waardoor hij slank en compact is. Hierdoor is hij supergemakkelijk te installeren en kan hij zelfs in kleinere ruimtes worden geplaatst. Dat is toch geweldig?

Een ander geweldig kenmerk van de NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm is de dikke wand van 1 mm. Deze dikke wand zorgt voor uitstekende isolatie en minimaliseert warmteverlies. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van mijn pelletkachel, waardoor ik energie kan besparen. Dat is echt top!

Ik heb gehoord dat andere gebruikers echt tevreden zijn over de prestaties van de NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm. Ze zeggen dat de installatie een fluitje van een cent is en dat de pijp perfect past bij hun pelletkachel. Ook zijn ze erg blij met de duurzaamheid van de pijp, omdat hij bestand is tegen hoge temperaturen en langdurig gebruik. Dat is precies wat ik nodig heb!

Een ander geweldig voordeel van deze kachelpijp is dat hij op veel verschillende plekken in huis kan worden gebruikt. Of het nu in de woonkamer, slaapkamer of zelfs de garage is, deze pijp is echt veelzijdig. Dat maakt hem perfect voor huiseigenaren zoals ik, die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte kachelpijp.

Natuurlijk zijn er enkele kleine nadelen waar ik rekening mee moet houden. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de pijp na verloop van tijd kan verkleuren door de hoge temperaturen. Hoewel dat esthetisch gezien misschien niet ideaal is, heeft het geen invloed op de prestaties van de pijp. Dat is een geruststelling!

Al met al kan ik zeggen dat de NorFlex Kachelpijp enkelwandig 100 cm echt de perfecte keuze is voor mij. Met zijn enkelwandige ontwerp, dikke wanddikte en brede toepassingsgebied, biedt deze pijp alles wat ik nodig heb voor een probleemloze installatie en optimale prestaties van mijn pelletkachel. Ja, er zijn een paar kleine uitdagingen, maar de voordelen van dit product wegen daar ruimschoots tegenop. Ik kan niet wachten om het uit te proberen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

7. Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA

 • list plusVeelzijdigheid en efficiëntie bieden een scala aan functies die zowel praktisch als comfortabel zijn.
 • list plusHoog rendement zorgt voor effectieve en gelijkmatige verwarming van uw ruimte.
 • list plusOptionele Wi-Fi module biedt gemak en controle over de verwarming, zelfs op afstand.

Nadelen Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA

 • list plusPrijs kan een drempel zijn voor potentiële kopers met een beperkt budget.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
8.78
Gebruiksgemak
9.44
De Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA PLAM ALFA PEL 20 PELLET Zwart is mijn ultieme keukenmaatje. Deze veelzijdige pelletkachel is een waardevolle aanwinst voor elk huishouden. Met zijn efficiëntie en handige functies maakt hij het leven een stuk praktischer en comfortabeler.

Wat deze pelletkachel zo bijzonder maakt, is zijn vermogen om je huis effectief en gelijkmatig te verwarmen. Met zijn hoge rendement zorgt hij voor een warme en gezellige sfeer, zelfs tijdens de koudste wintermaanden. Daarnaast heeft de ALFA PLAM ALFA PEL 20 PELLET ook de mogelijkheid om je douchewater op te warmen. Zo bespaar je tijd en energie, omdat je niet meer afhankelijk bent van andere verwarmingssystemen voor warm water. Dat is pas comfortabel en handig!

Maar wat deze pelletkachel echt onderscheidt van de rest, is de optionele Wi-Fi module. Met deze module kun je de kachel op afstand bedienen via je smartphone of tablet. Hoe handig is dat? Je kunt de temperatuur van je huis regelen, zelfs als je niet thuis bent. Dat is pas controle over je verwarmingssysteem, waar je ook bent.

Deze pelletkachel is perfect als hoofdverwarmingssysteem voor je huis, vooral in combinatie met vloerverwarming. Maar hij kan ook dienen als waterverwarmer voor dagelijks gebruik én je kunt er zelfs taarten en brood mee bakken. Het is gewoon een alleskunner!

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kunnen we op basis van de beschikbare informatie het potentieel van deze pelletkachel beoordelen. De veelzijdigheid, het hoge rendement en de optionele Wi-Fi module maken het een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke verwarmingsoplossing.

Er is echter één klein minpuntje: de prijs. Met een extra kostenpost van 150€ voor de Wi-Fi module kan de totale prijs van de kachel wat hoog uitvallen. Dit kan een struikelblok zijn voor mensen met een beperkt budget.

Al met al is de Pelletkachel CV en vloerverwarming ALFA PLAM ALFA PEL 20 PELLET Zwart een veelzijdige en efficiënte keuze voor verwarming in huis. Hij verwarmt je huis, warmt je water op en je kunt er zelfs mee bakken. Dat is toch fantastisch? Hoewel de prijs een punt van overweging kan zijn, is de optionele Wi-Fi module een interessante toevoeging voor iedereen die graag gemak en controle wil over zijn verwarmingssysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 april in huis

Bekijk prijs

8. SIRO houtpellets SIRO Pellets voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SIRO houtpellets SIRO Pellets voor

 • list plusGemaakt van 100% natuurlijk materiaal zonder toevoegingen
 • list plusEfficiënte en schone verbranding met weinig rookontwikkeling
 • list plusHoog rendement en langdurige warmteafgifte

Nadelen SIRO houtpellets SIRO Pellets voor

 • list plusMogelijk niet geschikt voor alle pelletkachels

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.69
De SIRO - Pellets voor Pelletkachel, dat is mijn keuze! Deze pellets zijn gemaakt van hoogwaardig zaagsel van dennenhout, waardoor ze efficiënt en schoon verbranden. Met een hoog rendement en een laag asgehalte zijn deze pellets perfect voor jouw pelletkachel.

Wat maakt deze pellets zo speciaal? Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, zonder toevoegingen. Dat betekent dat de verbranding schoon en milieuvriendelijk is. Met een diameter van 6 mm en een vochtgehalte van ongeveer 6% zorgen deze pellets voor minimale rookontwikkeling tijdens het verbrandingsproces.

De SIRO - Pellets voor Pelletkachel hebben een netto calorische waarde van 17,6-20,4 MJ/kg, wat aangeeft hoeveel energie er in de pellets zit. Dat betekent dat ze efficiënt verwarmen en lang meegaan. Volgens gebruikersreviews gaan deze pellets zelfs langer mee dan andere merken.

En er is nog een voordeel! Deze pellets hebben een subtiele dennengeur. Dat zorgt voor een gezellige sfeer in huis tijdens het gebruik van je pelletkachel.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten dat deze pellets mogelijk niet geschikt zijn voor alle pelletkachels. Check dus altijd even de specificaties van jouw kachel voordat je deze pellets aanschaft.

Al met al zijn de SIRO - Pellets voor Pelletkachel de perfecte keuze voor jou als pelletkachelgebruiker. Ze hebben een hoog rendement, laten weinig as achter en ruiken heerlijk naar dennenhout. Hoewel er geen directe vergelijking is met andere merken, laten positieve gebruikersbeoordelingen zien dat deze pellets beter presteren dan andere. Dus als je betrouwbare en efficiënte pellets zoekt voor je pelletkachel, dan zijn de SIRO - Pellets voor Pelletkachel zeker het overwegen waard. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 22 april in huis

Bekijk prijs

9. AMG Mignon Zwart - Pelletkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AMG Mignon Zwart - Pelletkachel

 • list plusMooi en compact design
 • list plusHoog vermogen voor kleine ruimtes
 • list plusBetaalbaar

Nadelen AMG Mignon Zwart - Pelletkachel

 • list plusBeoordeling is gebaseerd op slechts twee dagen gebruik

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.31
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
7.52
De Mignon Zwart - Pelletkachel - 6 kW 95 m³ is mijn favoriete keuze voor een warme en knusse sfeer in kleine ruimtes. Deze compacte pelletkachel is perfect voor elke woning, dankzij zijn handige formaat. Het beste van alles is dat het je niet veel kost!

Een van de dingen waar ik dol op ben aan de Mignon Zwart is de gietijzeren branderbak. Het zorgt voor een efficiënte verbranding en verspreidt de warmte gelijkmatig door de ruimte. Met 5 ventilatorsnelheden en een instelbare thermostaat, kun je de warmte precies regelen zoals jij het wilt. En wees gerust, deze kachel is veilig en efficiënt met zijn oververhittingsbeveiliging en temperatuursensor.

Met een vermogen van 6 kW en een rendement van 92% is de Mignon Zwart perfect voor ruimtes van 25-35 m² of 95 m³. En met een tankinhoud van 13 kg en een verbruik van 1 kg per uur, hoef je niet vaak bij te vullen. Het energieverbruik bij opstart is 300 watt en bij nominaal gebruik is dit 100 watt, wat resulteert in een energielabel A+.

Deze stijlvolle zwarte pelletkachel wordt geleverd met een garantie van 2 jaar. Met afmetingen van 77x43x43 cm en een gewicht van 45 kg, is hij gemakkelijk te verplaatsen en te installeren. En met een aansluitmaat van 80 mm, hoef je je geen zorgen te maken over rookgassen.

Corrie, een tevreden gebruiker van de Mignon Zwart, bevestigt dat deze kachel perfect werkt in haar caravan en zorgt voor een aangename warmte. Ze waardeert ook dat de kachel compact is en niet te veel pellets verbruikt.

Hoewel Corrie geen nadelen heeft genoemd, moet je er rekening mee houden dat haar ervaring is gebaseerd op slechts twee dagen gebruik. Er kunnen nog andere aspecten naar voren komen, zowel positief als negatief, naarmate de tijd verstrijkt.

Al met al is de Mignon Zwart - Pelletkachel - 6 kW 95 m³ een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte en efficiënte pelletkachel. Met zijn krachtige prestaties, aanpasbare functies en betaalbare prijs, biedt deze kachel absoluut waar voor je geld. Perfect voor kleine ruimtes zoals werkkamers, stacaravans, blokhutten of tuinhuizen. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

10. Livn pelletkachel Liland 8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Livn pelletkachel Liland 8

 • list plusModerne en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing
 • list plusGroot vermogen voor het verwarmen van grote ruimtes
 • list plusSchone verbranding met minimale rookontwikkeling en lage CO2-uitstoot

Nadelen Livn pelletkachel Liland 8

 • list plusBeperkte tankinhoud resulteert in regelmatig bijvullen

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.69
De Livn pelletkachel Liland 8 is echt iets voor mij! Deze moderne en milieuvriendelijke pelletkachel biedt een duurzaam alternatief voor die ouderwetse houtkachels. Met zijn ruime afmetingen en krachtige prestaties is hij perfect voor het verwarmen van grote ruimtes tot 200 m³.

Wat ik echt geweldig vind aan de Liland 8 is de schone verbranding met minimale rookontwikkeling. Hierdoor stoot hij weinig CO2 uit en voldoet hij aan de EcoDesign 2022 wetgeving. Met een vermogen van 7,5 kW zorgt deze kachel voor een heerlijk gelijkmatige warmteverspreiding via het luchtrooster aan de bovenkant.

Maar wat het nog beter maakt, is dat de Liland 8 zo gebruiksvriendelijk is! Met het handige bedieningspaneel kan ik de thermostaat instellen op de gewenste temperatuur en de rest gaat vanzelf. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de kachel geleverd met een Wi-Fi module, zodat ik hem zelfs met een app kan bedienen. Superhandig als ik onderweg naar huis ben!

Het moderne ontwerp van de Liland 8 met zijn matzwarte afwerking en kijkvenster aan de voorkant maakt hem een stijlvolle toevoeging aan elke kamer. De vlammen zijn prachtig om naar te kijken, waardoor deze kachel het middelpunt van mijn woonruimte wordt.

Een groot voordeel van de Liland 8 is het hoge rendement van 92,7%. Bijna alle energie die hij genereert, wordt ook daadwerkelijk gebruikt om mijn ruimte te verwarmen. Dat is veel efficiënter dan een open haard, waar maar liefst 90% van de energie verloren gaat.

En weet je wat nog beter is? De Liland 8 brandt op pelletkorrels gemaakt van restafval van houtblokken. Dat maakt hem niet alleen milieuvriendelijk, maar vermindert ook de CO2-uitstoot in vergelijking met een open haard. En de pellets zijn ook nog eens zuiniger dan gewoon hout, dus ik bespaar ook nog eens op brandstofkosten.

Een klein nadeel van de Liland 8 is de tankinhoud van 13 kg, waardoor hij ongeveer 22 uur kan branden. Dat betekent dat ik regelmatig de tank moet bijvullen, vooral als ik de kachel dagelijks gebruik. Dat kan een beetje vervelend zijn, maar voor mij wegen de voordelen van de Liland 8 hier ruimschoots tegenop.

Al met al is de Livn pelletkachel Liland 8 een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een moderne, milieuvriendelijke en efficiënte verwarmingsoplossing. Met zijn krachtige prestaties, gebruiksgemak en stijlvolle design is deze kachel een waardevolle toevoeging aan elke woonruimte. Dus waar wacht je nog op? Laat de Liland 8 jouw huis verwarmen! 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pelletkachels. Er zijn immers 1486 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!