De Bestenu Pelletkachel Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


Je kiest voor een pelletkachel om het milieuvriendelijke aspect en voor het gebruiksgemak. Waar je op moet letten bij aankoop van een pelletkachel, lees je in de onderstaande koopgids.

Kan ik subsidie krijgen voor een pelletkachel?

Je kunt inderdaad subsidie voor een pelletkachel krijgen, maar er zijn enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

  • Je gebruikt de kachel voor de productie van warmte
  • De kachel stookt automatisch op houtpellets
  • De voorkant van de kachel is gesloten
  • Er wordt voldaan aan norm EN 14785 en heeft een vermogen van 5 tot 500 kW
  • Een deskundige installateur installeert de kachel
  • De uitstoot van de kachel voldoet een de vastgestelde emissie-eisen voor pelletkachels, welke een geaccrediteerde instelling vaststelt

Hoe sluit je een pelletkachel aan?

Om subsidie te ontvangen, laat je de pelletkachel installeren door een erkende installateur. Wil je het toch zelf doen en niet in aanmerking komen voor deze subsidie, lees dan de instructies goed door en haal alle benodigdheden in huis voordat je aan de installatie begint. Het is geen klus voor de beginnende klusser, maar je kunt een pelletkachel in principe zelf installeren.

Een pelletkachel heeft altijd stroom nodig om te werken: er moet dus altijd een stopcontact in de buurt van de kachel te vinden zijn. Als je deze niet hebt, kies je ervoor om een nieuw stopcontact aan te leggen. Dit laat je wederom het beste doen door een vakman.

Een pelletkachel heeft geen groot rookkanaal nodig. Je gebruikt eenvoudig een afvoerbuis van 80 mm die rechtstreeks door de gevel naar buiten kan. Heb je al een bestaand rookkanaal? Dan sluit je je pelletkachel hierop aan. Dit geeft het mooiste resultaat.

Wat verbruikt een pelletkachel?

Een pelletkachel met een rendement van 95% heeft een gemiddeld verbruik tussen de 0,35 - 0,9 kW per uur.

Het is lastig in te schatten wat een pelletkachel precies verbruikt. Het verbruik is afhankelijk van een paar factoren. Denk bijvoorbeeld aan de te verwarmen ruimte - een kleine pelletkachel met een laag vermogen heeft misschien niet de capaciteit om de gehele ruimte te verwarmen waardoor deze altijd veel energie verbruikt.

Is de pelletkachel afgestemd op de te verwarmen ruimte, dan werkt de pelletkachel op een efficiënte manier en kost dit minder energie. Het loont dus de moeite om te kijken naar het maximale oppervlak wat de pelletkachel kan verwarmen.

Hetzelfde geldt voor de isolatie in de ruimte. Is deze ruimte niet goed geïsoleerd, dan zal er warmte verloren gaan en zal de kachel wederom harder moeten werken wat leidt tot meer energieverbruik. Ook als je de temperatuur constant erg hoog wilt hebben, werkt de pelletkachel altijd hard.

Daarnaast hebben pellets van een hogere kwaliteit een hoger rendement waardoor het verbruik ook wordt beïnvloed.

Hoeveel kost een pelletkachel in gebruik?

Hoeveel een pelletkachel jaarlijks kost hangt af van het gebruik. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 1500 tot 2000 kilo aan houtpellets per jaar. Deze houtkorrels variëren in prijs waardoor de kosten van deze houtkorrels tussen de €400 en €500 liggen.

Bij normaal gebruik geeft een gemiddeld gezin zo ongeveer tussen de €900 en €1100 per jaar uit aan gas: je bespaart dus veel met een pelletkachel! Bovendien spaar je niet alleen geld, maar ook het milieu. Win-win!

Is een pelletkachel milieuvriendelijk?

De houtpellets van een pelletkachel zijn gemaakt van afvalproducten. Als deze houtresten niet worden gebruikt, rot het en stoot het onnodig CO2 uit. Het opgebruiken van houtafval is altijd beter dan het laten rotten.

Een pelletkachel heeft daarnaast minder uitstoot dan een gewone houtkachel, maar meer dan een gaskachel. Op de lange termijn is het gebruik van een pelletkachel echter milieuvriendelijker dan het gebruik van een gas- of houtkachel.

Hoe komt deze super Pelletkachel lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Pelletkachel ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Pelletkachels, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Pelletkachels die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Pelletkachels het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Pelletkachels stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Pelletkachels in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Kolenkit of pelletkit 13L voor kolen en pellets Authentieke uitstraling Kolen of pellet kit 13 liter Voor indoor gebruik Zwart gelakte metalen uitvoering met 2 handvaten voor eenvoudig gebruik. Diameter 24 cm Hoogte 54 cm Gewicht 2 kg

1. Kolenkit of pelletkit 13L voor kolen en pellets


Product informatiePlus or Show more

Kachelkoord is voor de perfecte lucht afdichting van uw brandkamer deur. Met een goed sluitende deur voorkomt u valse trek. Ook geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen de kachelpijp en de nisbus in het plafond. Het kachelkoord is rond.

2. TT Kachelkoord rond Ø8mm lengte 2,5 mtr met tube lijm 17ml - rond - glasvezel - L2500/Ø8mm


Product informatiePlus or Show more

Extra breed zelfklevend kachelkoord plat breed 20mm dikte 2mm. Voor het vervangen van het koord voor de glasruit enz Koord is zelfklevend wat het gebruiksgemak zeker ten goede komt. Het monteren van de ruit is veel eenvoudiger omdat het koord op de juiste plek blijf! Verpakt in lengtes van 2,5 meter.

3. BKB Kachelkoord plat zelfklevend 20 x 2 mm lengte 2,5 mtr - plat - zelfklevend - L2500/B20/D2


Product informatiePlus or Show more

Plospan Houtpellets ENplus, DINplus, Better Biomass A1 56x14 kg De Plospan Houtpellets worden volledig CO2 neutraal geproduceerd dmv. zonne-energie in Waardenbrug / Nederland. De houtpellets zorgen voor een probleemloze verbranding in uw pelletkachel of pellet-CV. Met de Plospan houtpellets ben je zeker van de hoogst mogelijke kwaliteit houtpellets. De Plospan houtpellets zijn geschikt om in kleine, middelgrote en grotere pelletinstallaties te stoken. De houtpellets zijn bijzonder massief en produceren daardoor een goed controleerbare en vooral schone verbranding. Geschikt voor alle modere pelletkachels met vuurkomverbranding CO2 neutraal geproduceerd 56 zakken van 14 kg op eenmalige pallet Pallet is voorzien van spatwaterdichte hoes bij levering Plospan Bio-Energy Pellets ENplus A1, DINplus A1 en Better Biomass gecertificeerd Levering op de Waddeneilanden is vooralsnog niet mogelijk! LET OP: de pelletkachel dient altijd op 1 bepaald type houtpellets afgesteld te worden.

4. Plospan houtpellets ENplus A1, DINplus A1, Better Biomass 56 zakken a 14kg


Product informatiePlus or Show more

Kachelkoord is voor de perfecte lucht afdichting van uw brandkamer deur. Met een goed sluitende deur voorkomt u valse trek. Ook geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen de kachelpijp en de nisbus in het plafond. Het kachelkoord is rond. Word geleverd INCLUSIEF tube lijm 17ml

5. BKB Kachelkoord rond Ø6mm lengte 2,5 mtr met tube lijm 17ml - rond - glasvezel - L2500/Ø6mm


Product informatiePlus or Show more

Kachelkoord is voor de perfecte lucht afdichting van uw brandkamer deur. Met een goed sluitende deur voorkomt u valse trek. Ook geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen de kachelpijp en de nisbus in het plafond. Het kachelkoord is rond. Word geleverd INCLUSIEF tube lijm 17ml

6. BKB Kachelkoord rond Ø8mm lengte 2,5 mtr + tube lijm 17ml - rond - glasvezel - L2500/Ø8mm


Product informatiePlus or Show more

Kachelkoord is voor de perfecte lucht afdichting van uw brandkamer deur. Met een goed sluitende deur voorkomt u valse trek. Ook geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen de kachelpijp en de nisbus in het plafond. Het kachelkoord is rond. Word geleverd INCLUSIEF tube lijm 17ml

7. BKB Kachelkoord rond Ø10mm lengte 2,5 mtr + tube lijm 17ml - rond - glasvezel - L2500/Ø10mm


Product informatiePlus or Show more

De IBIZA 9 KW van Italiaanse makelij is een ronde kachel met een strak design. Dit model is bijzonder aantrekkelijk met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ventilatie aan de voorzijde, speciaal hoge temperatuur keramisch glas, anti-explosieklep, gietijzeren soldeer, brandbeveiligingssensor met oververhittingsveiligheidszekering, bedieningspaneel, tankinhoud 13 kg. Programmering over 7 dagen met verschillende tijdvensters. U kunt kiezen tussen 2 functies: modulatie: de kachel regelt zichzelf automatisch zonder ooit te stoppen. stand-by: de kachel zal stoppen wanneer hij de vereiste temperatuur bereikt en zal opnieuw starten wanneer de temperatuur daalt. De keuze tussen deze twee modi is afhankelijk van de configuratie van uw huis. Combineer uw kachel met een afstandsbediening of een WIFI-systeem om uw kachel op afstand te bedienen via uw computer, mobiele telefoon of andere apparaten. Deze kachel is Eco Design 2022 gecertificeerd. Opgelet: IBIZA is de commerciële naam, de productnaam is DIANA. Om de kachel te installeren hebben we deze kit ontworpen: https://www.bol.com/nl/p/pellet-kit-email-zwart-o-80-rookgasafvoer/9300000003424059/

8. Ibiza 9Kw - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Julia Next pelletkachel is zeer scherp geprijsd voor de kwaliteit wat deze kachel levert. Er zijn inmiddels al vele eigenaren die zeer tevreden zijn. Tevens door zijn compacte afmeting zal de Julia in iedere ruimte passen. Deze kleine pelletkachel is een sieraad voor uw woonkamer. De brander is gemaakt van duurzaam gietijzer. Door de continu draaiende pelletmotor is de Julia Next erg stil. De Julia kan (optioneel) aangestuurd worden op afstand. Dit gaat via de Wi-Fi en gebeurd via een speciale kit en app op de telefoon. Deze kachel komt in aanmerking voor €500 ISDE subsidie

9. Pelletkachel Julia Next Zwart


Product informatiePlus or Show more

Kachelkoord is voor de perfecte lucht afdichting van uw brandkamer deur. Met een goed sluitende deur voorkomt u valse trek. Ook geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen de kachelpijp en de nisbus in het plafond. Het kachelkoord is rond.

10. TT Kachelkoord rond Ø6mm lengte 2,5 mtr met tube lijm 17ml. - rond - glasvezel - L2500/Ø6mm


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Pelletkachels. Er zijn immers 34 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Pelletkachel kopen.