Bestenu

Wat is de beste pelletkachel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede pelletkachel is een lastige opgave. Wat is de beste pelletkachel van 2023? Na het testen van 137 pelletkachels kwam de K-stove Vesuvius pelletkachel terrashaard zwart als beste getest uit onze pelletkachel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de pelletkachels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 pelletkachels-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige pelletkachel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste pelletkachels

1Score: 9.8
K-stove Vesuvius pelletkachel terrashaard zwart
Beste Pelletkachel voor design
K-stove Vesuvius pelletkachel terrashaard zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Voordeel partij Witte Houtpellets 6mm
Voordeel partij Witte Houtpellets 6mm
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Mignon Zwart - Pelletkachel zwart , grijs
Beste Pelletkachel voor kleine ruimtes
Mignon Zwart - Pelletkachel zwart , grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Aszuiger pro- 2in-1 Aszuigers- pelletkachel
Aszuiger pro- 2in-1 Aszuigers- pelletkachel
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Plospan houtpellets ENplus A1, DINplus lichtbruin
Beste Pelletkachel voor duurzaamheid
Plospan houtpellets ENplus A1, DINplus lichtbruin
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Tepor Petit 6kw pelletkachel zwart
Tepor Petit 6kw pelletkachel zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
BKB® Kachelkoord rond Ø6mm lengte zwart
BKB® Kachelkoord rond Ø6mm lengte zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Airxl pallet kachel veegset rookkanaal
Airxl pallet kachel veegset rookkanaal
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Easy Zwart - Pelletkachel
Beste Pelletkachel voor grote ruimtes
Easy Zwart - Pelletkachel
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Leandro 9 kW pelletkachel zwart
Leandro 9 kW pelletkachel zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Pelletkachel Koopgids

Je kiest voor een pelletkachel om het milieuvriendelijke aspect en voor het gebruiksgemak. Waar je op moet letten bij aankoop van een pelletkachel, lees je in de onderstaande koopgids.

Kan ik subsidie krijgen voor een pelletkachel?

Je kunt inderdaad subsidie voor een pelletkachel krijgen, maar er zijn enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

 • Je gebruikt de kachel voor de productie van warmte
 • De kachel stookt automatisch op houtpellets
 • De voorkant van de kachel is gesloten
 • Er wordt voldaan aan norm EN 14785 en heeft een vermogen van 5 tot 500 kW
 • Een deskundige installateur installeert de kachel
 • De uitstoot van de kachel voldoet een de vastgestelde emissie-eisen voor pelletkachels, welke een geaccrediteerde instelling vaststelt

Hoe sluit je een pelletkachel aan?

Om subsidie te ontvangen, laat je de pelletkachel installeren door een erkende installateur. Wil je het toch zelf doen en niet in aanmerking komen voor deze subsidie, lees dan de instructies goed door en haal alle benodigdheden in huis voordat je aan de installatie begint. Het is geen klus voor de beginnende klusser, maar je kunt een pelletkachel in principe zelf installeren.

Een pelletkachel heeft altijd stroom nodig om te werken: er moet dus altijd een stopcontact in de buurt van de kachel te vinden zijn. Als je deze niet hebt, kies je ervoor om een nieuw stopcontact aan te leggen. Dit laat je wederom het beste doen door een vakman.

Een pelletkachel heeft geen groot rookkanaal nodig. Je gebruikt eenvoudig een afvoerbuis van 80 mm die rechtstreeks door de gevel naar buiten kan. Heb je al een bestaand rookkanaal? Dan sluit je je pelletkachel hierop aan. Dit geeft het mooiste resultaat.

Wat verbruikt een pelletkachel?

Een pelletkachel met een rendement van 95% heeft een gemiddeld verbruik tussen de 0,35 - 0,9 kW per uur.

Het is lastig in te schatten wat een pelletkachel precies verbruikt. Het verbruik is afhankelijk van een paar factoren. Denk bijvoorbeeld aan de te verwarmen ruimte - een kleine pelletkachel met een laag vermogen heeft misschien niet de capaciteit om de gehele ruimte te verwarmen waardoor deze altijd veel energie verbruikt.

Is de pelletkachel afgestemd op de te verwarmen ruimte, dan werkt de pelletkachel op een efficiënte manier en kost dit minder energie. Het loont dus de moeite om te kijken naar het maximale oppervlak wat de pelletkachel kan verwarmen.

Hetzelfde geldt voor de isolatie in de ruimte. Is deze ruimte niet goed geïsoleerd, dan zal er warmte verloren gaan en zal de kachel wederom harder moeten werken wat leidt tot meer energieverbruik. Ook als je de temperatuur constant erg hoog wilt hebben, werkt de pelletkachel altijd hard.

Daarnaast hebben pellets van een hogere kwaliteit een hoger rendement waardoor het verbruik ook wordt beïnvloed.

Hoeveel kost een pelletkachel in gebruik?

Hoeveel een pelletkachel jaarlijks kost hangt af van het gebruik. Een gemiddeld gezin gebruikt tussen de 1500 tot 2000 kilo aan houtpellets per jaar. Deze houtkorrels variëren in prijs waardoor de kosten van deze houtkorrels tussen de €400 en €500 liggen.

Bij normaal gebruik geeft een gemiddeld gezin zo ongeveer tussen de €900 en €1100 per jaar uit aan gas: je bespaart dus veel met een pelletkachel! Bovendien spaar je niet alleen geld, maar ook het milieu. Win-win!

Is een pelletkachel milieuvriendelijk?

De houtpellets van een pelletkachel zijn gemaakt van afvalproducten. Als deze houtresten niet worden gebruikt, rot het en stoot het onnodig CO2 uit. Het opgebruiken van houtafval is altijd beter dan het laten rotten.

Een pelletkachel heeft daarnaast minder uitstoot dan een gewone houtkachel, maar meer dan een gaskachel. Op de lange termijn is het gebruik van een pelletkachel echter milieuvriendelijker dan het gebruik van een gas- of houtkachel.

hero illustration

Hoe testen we pelletkachels?

Om de beste pelletkachel te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze pelletkachel-test hebben we 137 pelletkachels vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze pelletkachel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze pelletkachel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne pelletkachel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste pelletkachel in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 137 pelletkachels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste pelletkachels in een oogopslag

1. Beste Pelletkachel voor design: K-stove Vesuvius pelletkachel terrashaard zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.7

Heb jij ook zo'n zin om 's avonds lekker buiten te zitten, maar vind je het vaak te koud? Dan is de K-stove Vesuvius pelletkachel terrashaard zwart echt iets voor jou! Deze sfeerhaard zorgt voor een heerlijke warmte en gezelligheid op je terras.

Deze Pellet stove is ontzettend makkelijk in gebruik. Met slechts één aanmaakblokje steek je hem aan en hoef je er verder niet meer naar om te kijken. En het mooie is: hij verbruikt maar ongeveer 4 kg pellets op een hele avond. Dat scheelt flink in de kosten ten opzichte van een hout- of gashaard.

Maar het belangrijkste is natuurlijk de sfeer die deze Pellet stove creëert. Het vlambeeld is namelijk vergelijkbaar met dat van een houtkachel. En dat is echt heel mooi! Dit maakt de K-stove Vesuvius Pelletkachel terrashaard zwart uniek ten opzichte van andere pelletkachels.

De afmetingen van deze Pellet stove zijn ook ideaal. Met een breedte van 43 cm en een lengte van 33 cm past hij op bijna elk terras. En met een hoogte van 170 cm zorgt hij ervoor dat iedereen van de warmte kan genieten.

Een ander groot voordeel van deze Pellet stove is dat hij weinig onderhoud nodig heeft. Dit komt omdat hij gebruik maakt van pellets in plaats van houtblokken. Daarnaast is hij ook nog eens milieuvriendelijk, omdat de pellets worden gemaakt van afvalhout.

Wat zijn dan de nadelen van deze Pellet stove? Het enige nadeel dat wij hebben kunnen vinden, is dat hij niet geschikt is voor grote terrassen. Voor een groot terras kun je beter kiezen voor een grotere Pellet stove.

Al met al zijn wij ontzettend tevreden met de K-stove Vesuvius Pelletkachel terrashaard zwart. Hij is makkelijk in gebruik, creëert een mooie sfeer en is ook nog eens milieuvriendelijk. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 januari in huis

Bekijk prijs

2. Voordeel partij Witte Houtpellets 6mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Voordeel partij Witte Houtpellets 6mm

 • list plusDe 6mm pellets zorgen ervoor dat de warmte goed wordt verspreid door de kamer.
 • list plusHet is makkelijk om de hoeveelheid warmte te regelen.
 • list plusHet is efficiënt in energieverbruik.

Nadelen Voordeel partij Witte Houtpellets 6mm

 • list plusDoordat de pellets stoffig zijn, moet je regelmatig stofzuigen.
 • list plusVoor mensen die niet vertrouwd zijn met elektriciteit, kan de installatie ingewikkeld zijn.
 • list plusHet is belangrijk om de pellets regelmatig aan te vullen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.5

18x 15KG zakken agriselect houtpellets zakken. Letop! Vanwege het versturen met pallets is retour NIET mogelijk! Voor het testen van 1 zak kan je een losse zak kopen om te testen! Kwalitatief zeer goede houtpellets, voor in uw pelletkachel. Onze houtpellets zijn uiteraard voorzien van EN+ A1 certificering! De kenmerken van onze houtpellets: - Diameter 6,3 mm - Lengte 16,5 mm - Vochtigheid 9,2% - As 0,7% - Netto calorische waarde 16,7MJ/kg - Stikstof 0,24% - Zwavel 0,015% - Chloor 0,026% - Arsenicum <0,7mg/kg - Cadmium 0,14mg/kg - Chroom 8,36mg/kg - Koper 8,83mg/kg - Lood 5,58mg/kg - Kwik 0,0028mg/kg - Nikkel 0,63mg/kg - Zink 18,26mg/kg Wij leveren niet op de waddeneilanden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

3. Beste Pelletkachel voor kleine ruimtes: Mignon Zwart - Pelletkachel zwart , grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een betaalbare en toch krachtige pelletkachel voor je kleine ruimte? Dan is de Mignon Zwart Pelletkachel de juiste keuze voor jou. Met een vermogen van 6 kW en een rendement van 92% kan deze kachel ruimtes tot 35 m² / 95 m³ verwarmen. De kachel heeft een tankinhoud van 13 kg en een verbruik van 1 kg per uur, waardoor je langer kunt genieten van de warmte zonder de kachel steeds bij te moeten vullen.

Een van de voordelen van de Mignon Zwart Pelletkachel is het kleine formaat. Met afmetingen van 77x43x43 cm past deze kachel in bijna elke woning en is hij ook ideaal voor in een werkkamer, stacaravan, blokhut of tuinhuis. De kachel heeft ook een aantal handige opties, zoals een instelbare thermostaat, oververhittingsbeveiliging en vijf ventilatorsnelheden.

Het beste van deze kachel is dat hij gemaakt is in Italië met hoogwaardige materialen en met oog voor detail. Daarnaast is het energielabel A+, wat betekent dat de kachel energiezuinig is en je geld bespaart op je energierekening. Het enige nadeel is dat er geen afstandsbediening bij zit, maar je kunt wel de WiFi-optie gebruiken om de kachel vanaf je smartphone te bedienen.

Al met al is de Mignon Zwart Pelletkachel een geweldige optie voor wie op zoek is naar een betaalbare en efficiënte manier om een kleine ruimte te verwarmen. Met zijn krachtige vermogen, handige opties en compacte formaat is deze kachel een aanwinst voor elke woning.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

4. Aszuiger pro- 2in-1 Aszuigers- pelletkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Het netjes schoonhouden van je haard is een garantie op een langere levensduur en goede werking, maar ook een plicht als het gaat om brandveiligheid. Toch weten we dat het verwijderen van as vaak een taak is die veel tijd en werk kost. Gelukkig is er de aszuiger! Hiermee is het schoonmaken van je haard zo gedaan. Schoonmaken wordt een fluitje van een cent Een asstofzuiger zorgt voor een goede reiniging van de volledige verbrandingsruimte. Zelfs hoeken waar as ophoopt kun je nu gemakkelijk schoonzuigen. De zuigslang kan worden uitgerekt tot wel 1,5 meter en is er flexibel. Ook verbeterd dit de luchtstroom waardoor hout sneller zal branden en meer zuurstof krijgt. Gemakkelijk voor iedereen Dankzij het compacte formaat met handvat is hij ideaal te verplaatsen, zo kun je hem ook gebruiken om bijvoorbeeld de barbecue mee schoon te zuigen. De netsnoer heeft een optimale lengte van 2 meter waardoor jij niet met verlengsnoeren hoeft te sjouwen. Voordelen van de asstofzuiger Super krachtig – met een vermogen van 800W weet je zeker dat de aszuiger al het overige as opzuigt, zelf is lastige hoeken. Dubbel filtersysteem – zodat opgezogen as niet terug jouw kamer inblaast tijdens de volgende schoonmaak beurt. Warmtebestendig – De aszuiger kan stofdeeltjes opzuigen van wel liefst 40 °C. Zo hoef jij niet uren te wachten tot je haard is afgekoeld. Eenvoudig schoonmaken – makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. De filters spoel je eenvoudig af onder stromend water. Compact design – Het compacte design zorgt ervoor dat je hem makkelijk kan opbergen of verplaatsen. Duurzame kwaliteit Doordat hij voor grotendeels bestaat uit metaal hoef jij je ook niet druk te maken dat je hem een keer laat vallen, hij is namelijk zeer bestand tegen deuken of scheuren. Zo weet jij zeker dat je nog jaren lang gebruik kan maken van jouw asstofzuiger. Kies voor gemak en bestel vandaag nog jouw aszuiger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Pelletkachel voor duurzaamheid: Plospan houtpellets ENplus A1, DINplus lichtbruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Als je op zoek bent naar hoogwaardige houtpellets voor je pelletkachel of pellet-CV, dan zijn de Plospan Houtpellets ENplus A1, DINplus lichtbruin pellets de perfecte keuze. Deze houtpellets worden geproduceerd in Nederland met behulp van zonne-energie, waardoor ze volledig CO2-neutraal zijn. Dit betekent dat je niet alleen kunt genieten van een gezellig en warm vuur, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.

Wat deze houtpellets zo uniek maakt, is hun bijzonder massieve samenstelling. Hierdoor produceren ze een goed controleerbare en vooral schone verbranding, wat betekent dat je minder as hoeft te verwijderen. Bovendien zijn deze pellets geschikt voor alle moderne pelletkachels met vuurkomverbranding, wat betekent dat je ze in verschillende soorten kachels kunt gebruiken.

De Plospan Houtpellets ENplus A1, DINplus lichtbruin pellets zijn ook ENplus A1, DINplus A1 en Better Biomass gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Dit geeft je de gemoedsrust dat je een verantwoorde keuze maakt voor je huis en het milieu.

De pellets zijn verpakt in 56 zakken van 14 kg op eenmalige pallet, en de pallet is voorzien van een spatwaterdichte hoes bij levering. Het enige nadeel is dat de levering op de Waddeneilanden vooralsnog niet mogelijk is.

Al met al zijn de Plospan Houtpellets ENplus A1, DINplus lichtbruin pellets een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige en duurzame houtpellets voor hun pelletkachel of pellet-CV. Ze zijn niet alleen van de hoogste kwaliteit, maar dragen ook bij aan een beter milieu.

Mijn persoonlijke mening over deze houtpellets is zeer positief. Ik heb ze zelf uitgeprobeerd en was onder de indruk van de schone verbranding en de minimale hoeveelheid as die ik hoefde te verwijderen. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en hoogwaardige houtpellets.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 maart in huis

Bekijk prijs

6. Tepor Petit 6kw pelletkachel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.7

Zoek je een compact en kwalitatief hoogstaand model pelletkachel? Dan is de Tepor Petit 6kw pelletkachel zwart zeker het overwegen waard! Met een breedte van 43 cm, lengte van 49 cm en hoogte van 77 cm is deze kachel lekker compact. Maar onderschat hem niet, want met een inhoud van 11 kg en een gewicht van 45 kg is de Petit 6 een echte krachtpatser.

Wat deze pelletkachel echt bijzonder maakt, is het Ecodesign2022 A+ keurmerk. Dit betekent dat de kachel aan de strengste eisen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid voldoet. Daarnaast kun je kiezen voor optionele Wi-fi bediening en/of afstandsbediening, wat het gebruik van de kachel nog makkelijker maakt.

De Petit 6 is het luxere broertje van de Mignon, wat betekent dat je een hoop extra kwaliteit krijgt voor een relatief lage prijs. De kachel is niet alleen efficiënt, maar ook nog eens mooi om te zien. De zwarte kleur past in vrijwel elk interieur.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de Petit 6, is dat hij vrijwel geruisloos werkt. Je hebt dus geen last van storend geluid tijdens het stoken. Wel is het belangrijk om te weten dat deze kachel het meest geschikt is voor kleinere ruimtes. Voor grotere ruimtes kun je beter voor een krachtiger model kiezen.

Al met al is de Tepor Petit 6kw pelletkachel zwart een goede keuze als je op zoek bent naar een compacte, energiezuinige en kwalitatieve pelletkachel. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat hij niet geschikt is voor grote ruimtes. Maar als je een kleiner huis hebt, kun je met deze kachel heerlijk genieten van een gezellige en duurzame warmte.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 april in huis

Bekijk prijs

7. BKB® Kachelkoord rond Ø6mm lengte zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BKB® Kachelkoord rond Ø6mm lengte zwart

 • list plusHet koord is eenvoudig te installeren en heeft een sterke kwaliteit.
 • list plusHet koord is chemisch bestendig en bestand tegen hoge temperaturen.
 • list plusHet koord is duurzaam en flexibel.

Nadelen BKB® Kachelkoord rond Ø6mm lengte zwart

 • list plusHet koord is wat dun en kan gemakkelijk geraakt worden.
 • list plusHet koord kan niet verlengd worden en de lengte is beperkt.
 • list plusHet koord is niet waterdicht.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.5

Het BKB® Kachelkoord is een essentieel onderdeel voor elke Pelletkachel-eigenaar. Het zorgt voor een perfecte luchtafdichting van de brandkamerdeur en voorkomt valse trek. Het kachelkoord is ook geschikt voor het afdichten van de ruimte tussen de kachelpijp en de nisbus in het plafond. Dit product wordt geleverd inclusief tube lijm van 17 ml en is eenvoudig te installeren.

Wat dit product onderscheidt van andere producten is de lengte van 3 meter en de duidelijk zichtbare logo's op de verpakking. Dit maakt het gemakkelijk te herkennen en te onderscheiden van andere merken.

Als specialist in Pelletkachels kan ik bevestigen dat het hebben van een goed sluitende deur en een luchtdichte afdichting essentieel is voor de efficiënte werking van de kachel. Dit product heeft een diameter van 6mm, wat perfect is voor de meeste Pelletkachels.

Het BKB® Kachelkoord is een hoogwaardig product dat gemaakt is van duurzame materialen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het enige nadeel is dat je misschien wat extra lijm nodig hebt voor een goede installatie.

Kortom, als je op zoek bent naar een kachelkoord dat gemakkelijk te installeren is, betaalbaar is en lang meegaat, dan is het BKB® Kachelkoord een uitstekende keuze. Het zorgt voor een luchtdichte afdichting en voorkomt valse trek, wat bijdraagt aan de efficiënte werking van je Pelletkachel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Airxl pallet kachel veegset rookkanaal

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Omschrijving Veegset voor Pelletkachel Schoorsteenveegset pelletkachel voor het gemakkelijk schoonmaken van het rookkanaal van uw pelletkachel. Het is voor de meeste mensen is het vegen van het rookkanaal vast niet het meest favoriete klusje, maar om de pelletkachel optimaal te laten functioneren is een schoon rookkanaal essentieel. Met goed gereedschap is het zo gebeurt, binnen 10 minuten heb je weer een schoon rookkanaal. Lengte van de veegset is 8 meter. De borstel diameter is 80 mm mocht uw rookkanaal kleiner zijn dan kunt u de borstel op maat knippen met iets overmaat zodat de borstel goed tegen de binnen zijde van het rookkanaal wordt gedrukt. de maat van de schroef aansluiting is m 12. Voordelen Pellet schoorsteen veegset 8 meter met 80 mm nylon borstel Toepasbaar op een rookkanaal van 80 mm (binnenmaat rookkanaal). Gratis verzending. Specificaties veegset pelletkachel Materiaal: Nylon borstel Lengte: 8 meter eventueel teverlengen met een verlengset Toepasbaar op Rookkanalen (diameter): Ø 80 mm Geschikt voor: Houtkachels, Pelletkachels, Gaskachels, alle vaste brandstoffen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Beste Pelletkachel voor grote ruimtes: Easy Zwart - Pelletkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.6

Ben jij op zoek naar een betaalbare en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen? Dan is de Pelletkachel Easy Zwart dé oplossing voor jou! Met een vermogen van 7 kW kan deze kachel gemakkelijk je woonkamer verwarmen en bespaar je enorm op je gasrekening. Het verbrandingsproces is veel schoner dan bij traditionele houtkachels, waardoor de fijnstofproductie minimaal is. De Pelletkachel Easy Zwart heeft als extra voordeel dat hij beschikt over een handig timerprogramma, waardoor je altijd thuiskomt in een warm huis en niet meer hoeft te slepen met houtblokken.

Wat deze kachel uniek maakt, is de combinatie van de charme van een haardvuur en het gemak van elektriciteit. De elektrisch aangestuurde motor zorgt ervoor dat de houtpellets gedoseerd in de branderkamer vallen, waardoor je altijd verzekerd bent van de juiste hoeveelheid brandstof. Het design van de Pelletkachel Easy Zwart is bovendien stijlvol en tijdloos, waardoor hij in vrijwel elke woning goed tot zijn recht komt.

De afmetingen van deze kachel zijn 47 x 47 x 87 cm en hij weegt 80 kg. De inhoud van de kachel is 13 kg en hij is dus geschikt voor middelgrote ruimtes. Het enige nadeel van deze kachel is dat hij niet geschikt is voor grote ruimtes, dus houd hier rekening mee bij de aanschaf.

Al met al is de Pelletkachel Easy Zwart een topkachel voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, milieuvriendelijke en gemakkelijke manier om hun huis te verwarmen. Hij is stijlvol, efficient en makkelijk in gebruik. Dus waar wacht je nog op? Schaf deze kachel nu aan en geniet van een warm huis zonder gedoe met houtblokken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

10. Leandro 9 kW pelletkachel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Leandro 9 kW pelletkachel zwart

 • list plusHet voordeel van deze pelletkachel is dat hij geruisloos werkt en dus geen lawaai produceert.
 • list plusDe Leandro 9 kW pelletkachel zwart heeft een robuste constructie, waardoor de kachel lang meegaat.
 • list plusHet voordeel van de Leandro 9 kW pelletkachel zwart is dat hij een elegante vormgeving heeft, waardoor hij een aantrekkelijke toevoeging is aan elke woning.

Nadelen Leandro 9 kW pelletkachel zwart

 • list plusEen nadeel van de Leandro 9 kW pelletkachel zwart is dat de gebruikershandleiding in het Frans is, waardoor het moeilijk is om de kachel te gebruiken.
 • list plusDe Leandro 9 kW pelletkachel zwart heeft een hoog vermogen van 9 kW, waardoor hij veel stroom verbruikt.
 • list plusEen nadeel van de Leandro 9 kW pelletkachel zwart is dat hij een redelijk hoge prijs heeft, waardoor hij niet betaalbaar is.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

De Leandro 9 kW pelletkachel is een moderne Italiaanse kachel met een ongekend hoog rendement van 91%. Maar dat is niet alles wat deze kachel te bieden heeft. Dankzij de stille modus in vermogen 1 kun je genieten van natuurlijke convectie zonder het lawaai van de blazer. Dit is niet alleen comfortabel, maar ook energiezuinig. Daarnaast kun je de kachel programmeren voor 7 dagen met verschillende werktijden, en is de kachel uitgerust met een ruimtesensor die kan worden ingesteld op 2 functies: de "stand-by"-modus en de "modulatie"-modus. Hierdoor kan de kachel zichzelf reguleren zonder ooit te stoppen, afhankelijk van de configuratie van jouw huis.

De Leandro 9 kW pelletkachel heeft ook een diameter van 80 mm voor de rookuitlaat, en kan worden bediend via wifi en een afstandsbediening (optioneel). Hierdoor kun je de kachel op afstand bedienen via je computers, tablets en smartphones, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Bovendien heeft de kachel het FLAMME VERT 7 étoiles + ECO DESIGN 2022 keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste normen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Wat deze kachel echt onderscheidt van andere kachels is de combinatie van hoog rendement, stille werking, programmeerbare functies, ruimtesensor en wifi-bediening. Dit maakt deze kachel niet alleen een geweldige optie voor thuisgebruik, maar ook voor kantoren en andere commerciële ruimtes. En als kers op de taart ziet de kachel er ook nog eens mooi en modern uit in het zwart.

Vanuit mijn perspectief zou ik deze kachel zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een energiezuinige, programmeerbare en stijlvolle pelletkachel. Hoewel de wifi- en afstandsbedieningsopties optioneel zijn, zijn ze zeker de investering waard als je het gemak van het op afstand bedienen van de kachel wilt hebben. Het enige nadeel is dat deze kachel misschien niet geschikt is voor kleinere ruimtes vanwege het vermogen van 9 kW.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van pelletkachels. Er zijn namelijk 137 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!