Bestenu

Beste Cv ketel - Jan. 2022

Met meer dan 173 cv ketels op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Hieronder vind je de beste cv ketels in een handige lijst
01Score: 10
JB-Weld ExtremeHeat Reparatie-pasta
JB-Weld ExtremeHeat Reparatie-pasta
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.3
Ferroli BlueSense 5 HR CW5
Ferroli BlueSense 5 HR CW5
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.2
Remeha Tzerra Ace 24/28 C
Remeha Tzerra Ace 24/28 C
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.1
LCA staande mazoutketel n-1 25kw
LCA staande mazoutketel n-1 25kw
Ga naar laagste prijs
05Score: 8.8
Ferrolie BlueSense 4 HR CW4 Combiketel
Ferrolie BlueSense 4 HR CW4 Combiketel
Ga naar laagste prijs
06Score: 8.7
Meeting MD20D warmtepomp
Meeting MD20D warmtepomp
Ga naar laagste prijs
07Score: 8.2
Intergas Touch Wit + Gateway
Intergas Touch Wit + Gateway
Ga naar laagste prijs
08Score: 7.6
Vaillant ecoTEC pure VCW 286/7-2 Condensatiegaswandketel Aardgas 28,1kW
Vaillant ecoTEC pure VCW 286/7-2 Condensatiegaswandketel Aardgas 28,1kW
Ga naar laagste prijs
09Score: 7.5
Mikoterm eTronic 7000 Elektrische CV ketel 9kw
Mikoterm eTronic 7000 Elektrische CV ketel 9kw
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.7
Remeha Tzerra Ace 35/40 C
Remeha Tzerra Ace 35/40 C
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu CV Ketel Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Je bent toe aan een nieuwe cv-ketel. Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen. Welke jij nodig hebt hangt van een aantal zaken af, waarover je meer leest in de onderstaande koopgids.

Wat voor cv-ketels zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen! Denk aan de Hoog Rendement ketel (HR), de Ultra Hoog Rendement ketel (UHR) en de Hoog Rendement elektriciteitsketel (HR-e). Behalve de laatste, de HR-e, werken deze cv-ketels op gas. Er zijn ook volledige elektrische cv-ketels te koop, maar deze worden door de hoge kosten alleen aangeraden in combinatie met zonnepanelen.

Daarnaast zijn er open en gesloten systemen. Een geslotensysteem is altijd aangesloten op het riool en haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding uit de buitenlucht. De gassen die hierbij vrijkomen, veranderen in condens en worden afgevoerd naar het riool. Een HR-ketel is de enige ketel met een gesloten systeem.

Bij een open systeem is de onderkant van de cv-ketel open: hier bevindt zich de warmtepomp. Deze warmtepomp zuigt lucht naar binnen om water te verwarmen naar een basistemperatuur. Dit water wordt vervolgens verwarmd door gas, maar omdat het water niet koud is, is er maar voor een korte periode gas nodig. De UHR en de HR-e ketels hebben zo'n open systeem.

Een HR-e ketel is een nieuwe ontwikkeling: deze ketel wekt ook elektriciteit op. Hij verbruikt minder energie en stoot daarnaast minder CO₂ uit. De stroom die wordt geproduceerd, wordt bewaard tot een later moment.

Als laatste zijn de bovenstaande ketels nog onder te verdelen in solo ketels en combi-ketels. Een soloketel werkt alleen op de verwarming, niet voor het water wat je gebruikt. Heb je een soloketel, dan heb je ook een goede boiler nodig. Een combiketel verwarmt daarentegen zowel je verwarming als het kraanwater.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel gaat tussen de twaalf en vijftien jaar mee. Dit hangt overigens wel af van het merk en het model cv-ketel. Vaak geldt dat in de duurdere cv-ketels duurzamere materialen zijn gebruikt waardoor de ketel langer meegaat. Uiteraard is het ook zo dat hoe vaker de ketel wordt gebruikt, hoe korter de levensduur is.

Het is belangrijk dat je je cv-ketel goed onderhoudt. Je laat je cv-ketel hiervoor periodiek nakijken door een vakman. Indien nodig, kan deze bepaalde onderdelen vervangen. Hoe ouder de cv-ketel is, hoe meer energie deze bovendien gebruikt.

Wanneer vervang je een cv-ketel?

Wanneer er prijzige reparaties nodig zijn, is het soms niet meer de moeite waard deze uit te laten voeren. Op dat moment moet je jezelf afvragen of het niet beter is om in een nieuwe cv-ketel te investeren. Het voordeel van een nieuwe cv-ketel is dat deze altijd zuiniger is dan een ouder model. Je bespaart daarom ook geld door een nieuwe ketel te kopen.

Wat is een modulerende cv-ketel?

Een modulerende cv-ketel is de zuinigste cv-ketel op de markt en past zich aan aan de warmtevraag in huis. Vroeger kon een cv-ketel alleen aan of uit. Er was warm water, of er was geen warm water. Dat was niet erg rendabel, en omdat de ketel elke keer opnieuw moest opwarmen, kostte dit veel energie en dus ook geld.

In de jaren '80 ontwikkelde fabrikanten van cv-ketels branders die op verschillende vermogens konden branden. Dit systeem was al een heel stuk efficiënter dan voorheen. Tegenwoordig stel je bij een modulerende cv-ketel de gewenste temperatuur in, en de cv-ketel doet de rest.

Hoe vaak vul je een cv-ketel bij?

Je vult een cv-ketel alleen bij als de werkdruk onder de 1,5 bar ligt. Het hangt van de ketel af hoe vaak dit nodig is. Deskundigen raden aan om de werkdruk in ieder geval elke drie maanden te controleren en indien nodig bij te vullen.

hero illustration

Hoe komt deze handige cv ketel opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste cv ketel ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over cv ketels, maar nu helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle cv ketels die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke cv ketels het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van cv ketels stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Artikelen gerelateerd aan cv ketels

De beste cv ketels in een handige lijst

1 - JB-Weld ExtremeHeat Reparatie-pasta

Loading..
Ga naar laagste prijs

Als enige importeur in Europa leveren wij J-B Weld ExtremeHeat uit voorraad, nieuw product en al heel wat van onze klanten hebben er mooie resultaten mee behaald! J-B Weld ™ ExtremeHeat ™ is ontwikkeld om reparaties aan ijzer, staal en andere metalen in hoge temperatuuromgevingen mogelijk te maken (2400 ° F / 1300 ° C). Bij volledige uitharding kan in deze metaalverbinding worden geboord, draad worden getapt of geschuurd / gepolijst. Het is ideaal voor het repareren van scheuren, kleine gaten, naadverbindingen of gaten in motor blokken, cilinderkoppen, uitlaatpijpen, pijpverbindingen, dempers, katalysatoren, uitlaat-systemen, Turbo's maar ook BBQ-grill, brandkasten, gas- en commerciële ovens, hout-, pelletkachels, buitenkeukens, waterverwarmers etc. Dit product is op waterbasis, niet brandbaar en bevat geen oplosmiddelen of vluchtige organische verbindingen. TIP: Vergeet niet onze JB/QUIK/DG ontvetter mee te bestellen, deze speciale ontvetter verdampt snel en laat géén RESIDU achter, dat is nodig voor een optimale hechting!!!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Ferroli BlueSense 5 HR CW5

Loading..
Ga naar laagste prijs

* Met zuinige A-label pomp * Unieke pijp-in-pijp warmtewisselaar * Geen driewegklep * CW5 Klasse (15,5 ltr/min 40°C) * Warmwater A label * CV water A label * CV rendement van 108,8% * Tapwater rendement van 93,3% * 28,9 kW vermogen * 10 jaar garantie op de warmtewisselaar * 2 jaar garantie op overige onderdelen * Voorzien van OpenTherm communicatie * Slechts 60x40x32 cm (HxBxD) De Ferroli BlueSense 5 is een CW5 combiketel met een maximaal vermogen van 28,9 kW. De BlueSense 5 levert een tapwater rendement van 93,3%, en een cv-rendement van 108,8%. Alle BlueSense ketels werken op basis van het pijp-in-pijp warmtewisselaar systeem, wat resulteert in een hoog rendement met minder storingsgevoellige ketelonderdelen en zijn voorzien van A-label pomp.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Remeha Tzerra Ace 24/28 C

Loading..
Ga naar laagste prijs

Remeha Tzerra Ace 24/28c De Remeha Tzerra Ace 24/28c is een condensatieketel op gas die zowel centrale verwarming als sanitair via doorstromer levert. Deze cv ketel haalt een rendement van 110,5%. Vermogen verwarming De Tzerra Ace 24/28c is met 24 kW vermogen voor centrale verwarming geschikt voor installaties tot 12 radiatoren, convectoren, of kringen vloerverwarming. Heeft u zowel radiatoren als vloerverwarming, dan kiest u beter voor de Remeha Calenta! Vermogen sanitair De Remeha Tzerra Ace 24/28c levert sanitair warm water op doorstroomprincipe. Met 28 kW vermogen heeft u voldoende om één normaal bad of douche tegelijk van warm water te voorzien. Wenst u meerdere kranen tegelijk van warm water te voorzien kies dan voor een solo model (15S, 25S of 35S) in combinatie met een indirect gestookte boiler: Aansluiting schouw U kan deze ketel aansluiten met concentrisch schouw van 60/100, 80/125, of excentrische schouw van 80/80 mm. U dient hiervoor de juiste schouwadapter mee te bestellen, adapter naar 60/100 zit meegeleverd. Opgelet: Houd rekening met de maximumlengte van de schouw! Zie installatiehandleiding pagina 30. Aansluiting verwarming De aansluiting van vertrek en retourleiding voor de verwarming op de montageplaat is koper buis diameter 22 mm. De overdrukklep voor centrale verwarming hoeft u niet zelf te voorzien, deze zit in de ketel ingebouwd. In de ketel zit tevens een expansievat ingebouwd, echter voor middelgrote en grote installaties is het aangeraden een extra expansievat buiten de ketel op de installatie te plaatsen! In de montageplaat zitten reeds afsluitkranen en aflaatkranen (kant van de ketel) ingebouwd zodat de ketel van de installatie afgesloten kan worden wannneer eraan gewerkt moet worden. Aansluiting sanitair De aansluiting van koud en warm sanitair water op de montageplaat is in koper diameter 15 mm. Opgelet: Op de koudwateraansluiting dient verplicht een veiligheidsgroep geplaatst te worden, hierin zit een afsluitkraan verwerkt, terugslagklep en overdrukklep. De veiligheidsgroep zit niet meegeleverd en dient u apart mee te bestellen. Aansluiting gas De gaskraan wordt met de montageplaat meegeleverd, u dient op de gaskraan te vertrekken in 1/2". Legt u een volledig nieuwe gasleiding dan dient deze gekeurd te worden door een erkend keuringsorganisme. Voorzie hiervoor steeds een T-koppeling met stop op aan het begin van de leiding als meetpunt. Vloeibaar gas Remeha cv-ketels worden standaard geleverd op aardgas, maar kunnen door Remeha omgebouwd worden naar vloeibaar gas nadat ze geïnstalleerd zijn. De prijs hiervoor bedraagt 116,60 euro, aan Remeha zelf te betalen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - LCA staande mazoutketel n-1 25kw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Kenmerken: Primaire capaciteit: 31LSchoorsteenaansluiting: 130ØmmPrimaire aansluiting:1 F Ø""Maximale bedrijfstemperatuur: 90 °CMax. werkdruk (primair): 3barGewicht: 108 kg. Meer informatie acv.com

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Ferrolie BlueSense 4 HR CW4 Combiketel

Loading..
Ga naar laagste prijs

Ferrolie BlueSense 4 HR CW4 Combiketel, Vermogen CV 24,5 KW, Warmwaterklasse CW4, Warmwater capaciteit van 7,9 liter van 60°C, Warmwater hoeveelheid van 13,2 liter bij 40°C, A-Label pomp, Hoogte 60 cm, Breedte 40 cm, Diepte 32 cm, Model hangend, Warmtewisselaar van RVS, Gewicht 24,9 kg, Garantie 2 jaar

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Meeting MD20D warmtepomp

Loading..
Ga naar laagste prijs

Meeting Lucht/Water Monoblock MD20D warmtepomp Het duurzame alternatief voor de Cv- ketel. Hoe werkt een lucht-water warmtepomp? Een lucht-water warmtepomp is een warmtepompsysteem die de buitenlucht als bron gebruikt. Een zogenaamde ‘buitenunit’, een grote ventilator (soort airco-unit), haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de verdeler die binnen in huis staat. Het warme water kan worden ingezet om ruimten met (laag temperatuur) radiatoren of vloerverwarming te verwarmen. Daarnaast kan tapwater voor de keuken of badkamer worden opgewarmd. De lucht/water warmtepomp is een populaire variant van verwarming, omdat met beperkte investeringen objecten relatief eenvoudig te verduurzamen zijn. In het verleden hadden lucht gevoerde warmtepompen moeite om bij lage buitentempraturen voldoende warmte te produceren. De lucht gevoerde inverter warmtepompen van tegenwoordig werken modulerend en functioneren ook bij buitentemperaturen van -15˚C nog steeds prima. Daarnaast zijn de huidige systemen voorzien van elektronische expansieventielen, zodat het syteem steeds geoptimaliseerd wordt bij wisselende omstandigheden. De warmte pompen die wij u leveren werken bij buiten temperaturen van -20 graden tot + 45 graden. Zo is het bij deze warmtepomp mogelijk om het water te verwarmen tot 55 graden. Echter is 40 graden al voldoende voor verwarmingswater. Wij raden altijd aan om uw warmtepomp aan te sluiten op een buffervat. Als u hier een combi van wilt maken, kunt u altijd contact met ons opnemen. De Installatie is erg gemakkelijk omdat het om monoblok warmtepompen gaat die alleen een buiten unit hebben en al gevuld zijn met gas door de fabriek . Er is géén STEK installateur nodig om dit te doen. Iedereen met verstand van zake kan deze pomp installeren. Standaard wordt er bij de Meeting een besturingspaneel meegeleverd met een 5 meter lange kabel. Met deze kabel is het mogelijk om de warmtepomp in te stellen. Waarom is een lucht/water warmtepomp zo populair? U bespaart op energiekosten Er zijn subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar De installatie is relatief makkelijk en een bestaand leidingnetwerk kan worden gebruikt De verwarming is comfortabel via vloerverwarming en/of laag temperatuur radiatoren Extreem laag elektriciteitsverbruik Werkt probleemloos tot -20˚C U kunt zonne-energie gebruiken om extra te besparen De Subsidie op dit apparaat bedraagt € 1750,- Meldcode MD20D: KA12679 (€ 1750,-) Specificaties MD20D Verwarmingsvermogen 7 kW Energielabel A+ COP waarde 3,8 Maximale watertemperatuur 55° C Geluidsniveau warmtepomp 50 dB Gewicht warmtepomp 75 kg Afmetingen (BxDxH mm) 1140x360x540 Stroomvoorziening 220 V, 50 Hz

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Intergas Touch Wit + Gateway

Loading..
Ga naar laagste prijs

Intergas comfort touch thermostaat zwart of wit De Comfort Touch thermostaat kan eenvoudig worden geïnstalleerd en is zowel verkrijgbaar in een zwarte als witte uitvoering. Door zijn compacte afmetingen, de thermostaat is slechts 13 mm dik, en het moderne design gaat de thermostaat als interieurelement volledig op in zijn omgeving. De Comfort Touch thermostaat werkt alleen met Intergas CV-ketels die Smart Power ondersteunen, dit zijn toestellen vanaf bouwjaar 2017. Open Therm thermostaat De Intergas Comfort Touch is een modulerende kamerthermostaat waarbij gebruik wordt gemaakt van het Open Therm protocol om het vermogen van de CV-ketel automatisch aan de gewenste warmtebehoefte aan te passen. Een zuinige werking van het toestel wordt hierdoor blijvend gegarandeerd. De Intergas Comfort Touch toont de huidige kamertemperatuur. De gewenste temperatuur is met een eenvoudige ‘touch’ gemakkelijk te verhogen of te verlagen. U wilt helemaal geen temperatuur op het display zien? Geen probleem, één simpele wijziging en het display toont alleen de warmtevraag. Intergas gateway Incomfort, de handige app waarmee u uw comfort regelt met een smartphone waar u ook bent. Ook kunt u uw eigen weekprogramma samenstellen en beheren. Daarnaast geeft de app direct inzicht in de prestaties van uw Intergas cv-ketel en staat u, indien gewenst, in direct contact met uw installateur. Set bestaande uit: 1 x Intergas touch thermostaat (wit) 1 x Intergas gateway incomfort basis II ten behoeve van Comfort touch thermostaat

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Vaillant ecoTEC pure VCW 286/7-2 Condensatiegaswandketel Aardgas 28,1kW

Loading..
Ga naar laagste prijs

Vaillant ecoTEC pure VCW 286/7-2 Condensatiegaswandketel Aardgas 28,1kW

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Mikoterm eTronic 7000 Elektrische CV ketel 9kw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Mikoterm eTronic 7000, elektrische CV-ketel met CPU Betrouwbaar verwarmen van uw verwarmingswater op basis van elektriciteit, ter vervanging van uw huidige gasgestookte cv-ketel. Mikoterm eTronic maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt ophangen. Aanpassingen in de leidingen zijn hier niet voor nodig. Lees hier meer over de toepassing en kenmerken van een elektrische cv-ketel. De eTronic elektrische cv-ketel is gemaakt als een complete miniketelruimte - onder de beplating bevindt zich een A label pomp met drie snelheden, expansievat, veiligheids- en ontlastingsklep en andere apparatuur die nodig is voor zelfinstallatie op het verwarmingssysteem. Het apparaat werkt volledig stil (stille relais) en het vermogen wordt aangepast aan de eis van de thermostaat, in stappen van 1,5, 2, 2,7kW afhankelijk van model, Dit zorgt voor het inschakelen van het minste vermogen voor een bepaald verbruik. Werking Mikoterm eTronic is uitgerust met een interne boiler van 12,5 liter. Het water in deze boiler wordt opgewarmd en circuleert constant door de leidingen van de hierop aangesloten verwarmingselementen. In tegenstelling tot met een gasgestookte cv-ketel heeft u niet te maken met gas en zijn gevaren ten gevolge van rookgasafvoer uitgesloten. LET OP! Dit product wordt specifiek gebruikt voor de bereiding van warmwater voor de verwarming en voorziet dus niet in warm tapwater voor de douche. Voor de bereiding van warm tapwater is een indirect gestookte boiler, elektrische boiler of doorstoom boiler een goede oplossing. Voordelen Elegant design Hoog veiligheidsniveau Gemakkelijk aan te sluiten Eenvoudige besturing Geen gevaar met rookgassen Slijt nauwelijks, minder onderhoud Plaatsing De elektrische cv-installatie is één op één een vervanging voor uw gasgestookte cv ketel. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden door onder ander het formaat, en door de aansluitpunten boven en onder in de installatie af te stemmen op huidige cv ketels. Hierdoor is het een compact systeem dat gemakkelijk in te passen is. Een ideale oplossing indien u uw huidige verwarmingssysteem wilt behouden. Kosten voor het vervangen van uw verwarming en de werkzaamheden die daarbij komen kijken worden op deze wijze vermeden. Is dit systeem geschikt voor u? De elektrische cv-ketels zijn er in verschillende vermogens van 6 tot 24 kw. Op basis van de warmtevraag van uw woning is te bepalen welke Mikoterm eTronic voldoende capaciteit heeft om de woning op te warmen. Back-up / aanvulling voor duurzame systemen De eTronic kan worden ingezet als back-up of booster van een cv-systeem dat is gebaseerd op duurzame/omgevingsenergie zoals een zonnecollector of warmtepomp. Wanneer deze systemen ontoereikend blijken geeft de eTronic het extra zetje. Stroomaansluiting Verder is er voldoende elektrische capaciteit nodig voor de werking van de Mikoterm eTronic. Hier heeft u een 1fase aansluiting of 3 fase aansluiting voor nodig. Werkt op een spanning van 230V of 400V. De zekering dient groot genoeg te zijn. Besturing Deze elektrische cv ketel behoord tot de topklasse in het segment. De complete besturing van deze ketel word door de CPU controller gedaan en via het grote LCD display word alle informatie over de werking weergegeven. De CPU unit beschikt over vele mogelijkheden voor de ketel en het complete cv systeem. Het LCD display geeft groot gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om instellingen aan te passen met de 4 soft Touch knoppen. Er zijn 2 opties voor verwarmen: de normale mode en de antivries mode. Door goed onderzoek is dit model erg makkelijk te installeren in het CV systeem. Beveiligingen Er zij 4 beveiligingen in deze elektrische cv ketel. 1. CPU unit controleert alle waardes en reageert daar op. 2. Geeft alarm meldingen als iets niet naar behoren functioneert. 3. CPU unit schakelt onderdelen aan of uit indien nodig. 4. Als een onderdeel van de ketel niet werk zal de hoofdschakelaar uitschakelen. De ketels worden standaard geleverd met een uitgebreide Nederlandse handleiding wat installatie eenvoudig maakt. Specificaties eTronic 7000 9kw Verwarming ’s elementen, 6x 1,5kw Min vermogen, 1,5kw Max vermogen, 9kw Installatie automaat, 3p 25A C.V. aansluiting, 3/4 Expansie, vat Varem Italy 8L C.V. Pomp, Wilo-para MSL/6-43/SC Overdrukventiel, 3bar Afmeting ketel, 710 x 430 x 230mm Gewicht zonder water, 25kg Veiligheid klasse, IP40 1 of 3 fase aansluiting mogelijk

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Remeha Tzerra Ace 35/40 C

Loading..
Ga naar laagste prijs

Remeha Tzerra Ace 35/40c De Remeha Tzerra Ace 35/40c is een condensatieketel die zowel centrale verwarming als sanitair via doorstromer levert. Deze cv ketel haalt een rendement van 110,4%. Vermogen verwarming De Tzerra Ace 35/40c is met 35 kW vermogen voor centrale verwarming geschikt voor installaties tot 18 radiatoren, convectoren, of kringen vloerverwarming. Heeft u zowel radiatoren als vloerverwarming, dan kiest u beter voor de Remeha Calenta. Vermogen sanitair De Remeha Tzerra Ace 35/40c levert sanitair warm water op doorstroomprincipe. Met 40 kW vermogen heeft u voldoende om één normaal bad of douche tegelijk van warm water te voorzien. Wenst u meerdere kranen tegelijk van warm water te voorzien kies dan voor een solo model (15S, 25S of 35S) in combinatie met een indirect gestookte boiler: Aansluiting schouw U kan deze ketel aansluiten met concentrisch schouw van 60/100, 80/125, of excentrische schouw van 80/80 mm. U dient hiervoor de juiste schouwadapter mee te bestellen, adapter naar 60/100 zit meegeleverd. Opgelet: Houd rekening met de maximumlengte van de schouw! Zie installatiehandleiding pagina 30. Aansluiting verwarming De aansluiting van vertrek en retourleiding voor de verwarming op de montageplaat is koper buis diameter 22 mm. De overdrukklep voor centrale verwarming hoeft u niet zelf te voorzien, deze zit in de ketel ingebouwd. In de ketel zit tevens een expansievat ingebouwd, echter voor middelgrote en grote installaties is het aangeraden een extra expansievat buiten de ketel op de installatie te plaatsen. In de montageplaat zitten reeds afsluitkranen en aflaatkranen (kant van de ketel) ingebouwd zodat de ketel van de installatie afgesloten kan worden wannneer eraan gewerkt moet worden. Aansluiting sanitair De aansluiting van koud en warm sanitair water op de montageplaat is in koper diameter 15 mm. Opgelet: Op de koudwateraansluiting dient verplicht een veiligheidsgroep geplaatst te worden, hierin zit een afsluitkraan verwerkt, terugslagklep en overdrukklep. De veiligheidsgroep zit niet meegeleverd en dient u apart mee te bestellen. Aansluiting gas De gaskraan wordt met de montageplaat meegeleverd, u dient op de gaskraan te vertrekken in 1/2". Legt u een volledig nieuwe gasleiding dan dient deze gekeurd te worden door een erkend keuringsorganisme. Voorzie hiervoor steeds een T-koppeling met stop op aan het begin van de leiding als meetpunt. Vloeibaar gas Remeha cv-ketels worden standaard geleverd op aardgas, maar kunnen door Remeha omgebouwd worden naar vloeibaar gas nadat ze geïnstalleerd zijn. De prijs hiervoor bedraagt 116,60 euro, aan Remeha zelf te betalen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van cv ketels. Er zijn namelijk 173 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste cv ketel kopen.