Wat is de beste CV Ketel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede CV Ketel is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste CV Ketel van 2023? Na het analyseren van 224 CV Ketels kwam de Vaillant Chauffe-eau au gaz propane als beste getest uit onze CV Ketel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de CV Ketels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 CV Ketels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame CV Ketel-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste CV Ketels

1Score: 9.8
Vaillant Chauffe-eau au gaz propane
Beste CV Waterkoker
Vaillant Chauffe-eau au gaz propane
Vaillant
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Nefit ProLine NxT HRC24 CW4
Nefit ProLine NxT HRC24 CW4
Nefit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Bosch elektrische cv ketel 9
Bosch elektrische cv ketel 9
Bosch
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
HTronic H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar
HTronic H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar
HTronic
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Remeha Tzerra Ace 39c CW5
Remeha Tzerra Ace 39c CW5
Remeha
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Bosch elektrische cv ketel 4
Bosch elektrische cv ketel 4
Bosch
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Intergas Xtreme 24 combi cv
Intergas Xtreme 24 combi cv
Intergas
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5
Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5
Nefit
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Bosch elektrische cv ketel 6
Bosch elektrische cv ketel 6
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
EzHome Elektrische CV-ketel V-Tronic 7000
EzHome Elektrische CV-ketel V-Tronic 7000
EzHome
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu CV Ketel Koopgids

Je bent toe aan een nieuwe cv-ketel. Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen. Welke jij nodig hebt hangt van een aantal zaken af, waarover je meer leest in de onderstaande koopgids.

Wat voor cv-ketels zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen! Denk aan de Hoog Rendement ketel (HR), de Ultra Hoog Rendement ketel (UHR) en de Hoog Rendement elektriciteitsketel (HR-e). Behalve de laatste, de HR-e, werken deze cv-ketels op gas. Er zijn ook volledige elektrische cv-ketels te koop, maar deze worden door de hoge kosten alleen aangeraden in combinatie met zonnepanelen.

Daarnaast zijn er open en gesloten systemen. Een geslotensysteem is altijd aangesloten op het riool en haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding uit de buitenlucht. De gassen die hierbij vrijkomen, veranderen in condens en worden afgevoerd naar het riool. Een HR-ketel is de enige ketel met een gesloten systeem.

Bij een open systeem is de onderkant van de cv-ketel open: hier bevindt zich de warmtepomp. Deze warmtepomp zuigt lucht naar binnen om water te verwarmen naar een basistemperatuur. Dit water wordt vervolgens verwarmd door gas, maar omdat het water niet koud is, is er maar voor een korte periode gas nodig. De UHR en de HR-e ketels hebben zo'n open systeem.

Een HR-e ketel is een nieuwe ontwikkeling: deze ketel wekt ook elektriciteit op. Hij verbruikt minder energie en stoot daarnaast minder CO₂ uit. De stroom die wordt geproduceerd, wordt bewaard tot een later moment.

Als laatste zijn de bovenstaande ketels nog onder te verdelen in solo ketels en combi-ketels. Een soloketel werkt alleen op de verwarming, niet voor het water wat je gebruikt. Heb je een soloketel, dan heb je ook een goede boiler nodig. Een combiketel verwarmt daarentegen zowel je verwarming als het kraanwater.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel gaat tussen de twaalf en vijftien jaar mee. Dit hangt overigens wel af van het merk en het model cv-ketel. Vaak geldt dat in de duurdere cv-ketels duurzamere materialen zijn gebruikt waardoor de ketel langer meegaat. Uiteraard is het ook zo dat hoe vaker de ketel wordt gebruikt, hoe korter de levensduur is.

Het is belangrijk dat je je cv-ketel goed onderhoudt. Je laat je cv-ketel hiervoor periodiek nakijken door een vakman. Indien nodig, kan deze bepaalde onderdelen vervangen. Hoe ouder de cv-ketel is, hoe meer energie deze bovendien gebruikt.

Wanneer vervang je een cv-ketel?

Wanneer er prijzige reparaties nodig zijn, is het soms niet meer de moeite waard deze uit te laten voeren. Op dat moment moet je jezelf afvragen of het niet beter is om in een nieuwe cv-ketel te investeren. Het voordeel van een nieuwe cv-ketel is dat deze altijd zuiniger is dan een ouder model. Je bespaart daarom ook geld door een nieuwe ketel te kopen.

Wat is een modulerende cv-ketel?

Een modulerende cv-ketel is de zuinigste cv-ketel op de markt en past zich aan aan de warmtevraag in huis. Vroeger kon een cv-ketel alleen aan of uit. Er was warm water, of er was geen warm water. Dat was niet erg rendabel, en omdat de ketel elke keer opnieuw moest opwarmen, kostte dit veel energie en dus ook geld.

In de jaren '80 ontwikkelde fabrikanten van cv-ketels branders die op verschillende vermogens konden branden. Dit systeem was al een heel stuk efficiënter dan voorheen. Tegenwoordig stel je bij een modulerende cv-ketel de gewenste temperatuur in, en de cv-ketel doet de rest.

Hoe vaak vul je een cv-ketel bij?

Je vult een cv-ketel alleen bij als de werkdruk onder de 1,5 bar ligt. Het hangt van de ketel af hoe vaak dit nodig is. Deskundigen raden aan om de werkdruk in ieder geval elke drie maanden te controleren en indien nodig bij te vullen.

hero illustration

Hoe testen we CV Ketels?

Om de beste CV Ketel te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze CV Ketel-test hebben we 224 CV Ketels vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze CV Ketel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze CV Ketel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne CV Ketel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte CV Ketel in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 224 CV Ketels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste CV Ketels in een handige lijst

1. Beste CV Waterkoker: Vaillant Chauffe-eau au gaz propane

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vaillant Chauffe-eau au gaz propane

 • list plusAutomatische ontsteking door middel van een debietdetector, handig en energiezuinig.
 • list plusGebruik van een venturi-systeem, veilige afvoer van verbrandingsgassen.
 • list plusInstelbaar sanitair debiet en vermogen voor constante toevoer van warm water en energiebesparing.

Nadelen Vaillant Chauffe-eau au gaz propane

 • list plusInstallatie en onderhoud kunnen complex zijn, het is aanbevolen om een professional in te schakelen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.66
Functionaliteit
9.59
Gebruiksgemak
10
De Vaillant turboMAG 145/1 T met automatische ontsteking is een geweldige toevoeging aan de gasgestookte boilers. Met zijn geavanceerde functies en modern design steekt dit model met kop en schouders boven de rest uit.

Een van de belangrijkste kenmerken van de turboMAG 145/1 T is de automatische ontsteking. Zodra er water stroomt, springt het apparaat direct aan. Dit is niet alleen handig, maar ook energiebesparend, omdat het voorkomt dat de boiler onnodig blijft branden wanneer er geen water wordt gebruikt.

Een ander opvallend kenmerk is het venturi-systeem, waardoor de boiler kan werken met een gesloten verbrandingskamer. Dit zorgt ervoor dat de verbrandingsgassen veilig worden afgevoerd via een rookgasafvoerkanaal, zonder gevaarlijke gassen in de ruimte vrij te laten. Dat maakt de turboMAG 145/1 T een veilige keuze voor elk huishouden.

Wat betreft prestaties biedt de turboMAG 145/1 T een instelbaar sanitair debiet van 8 tot 14 liter per minuut en een vermogen tot wel 23,7 kW. Zo ben je altijd verzekerd van een constante toevoer van warm water, zelfs in huishoudens met hoge eisen. Met het OPTI-MOD-systeem kan je bovendien de warmteproductie aanpassen aan jouw behoeften, om energieverspilling te voorkomen.

De Vaillant turboMAG 145/1 T is perfect geschikt voor verschillende situaties. Of je nu een groot gezin hebt of warm water nodig hebt voor een bedrijfsruimte, dit apparaat levert betrouwbare prestaties.

Een van de grootste voordelen van de turboMAG 145/1 T is zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Gebruikers benadrukken dat dit apparaat jarenlang probleemloos kan werken. Bovendien wordt de efficiëntie van de boiler vaak geprezen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Hoewel de turboMAG 145/1 T veel positieve eigenschappen heeft, zijn er enkele punten waar je op moet letten. Sommige gebruikers merken op dat de installatie en het onderhoud van de boiler complex kunnen zijn. Daarom is het aan te raden om een professional in te schakelen voor deze taken.

Al met al is de Vaillant turboMAG 145/1 T met automatische ontsteking een uitstekende keuze voor huishoudens en bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte gasgestookte boiler. Met zijn geavanceerde functies, veiligheidsopties en aanpasbare prestaties, biedt dit model een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Nefit ProLine NxT HRC24 CW4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nefit ProLine NxT HRC24 CW4

 • list plusCompact formaat, kan vrijwel overal geplaatst worden
 • list plusGebruiksvriendelijk, eenvoudige bediening en duidelijk display
 • list plusGoede prestaties en energiebesparing, energieklasse A en hoog rendement

Nadelen Nefit ProLine NxT HRC24 CW4

 • list plusKan lawaai maken tijdens het opwarmen
 • list plusInstallatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van je systeem

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
9.15
De Nefit ProLine NxT HRC24 CW4, dat ben ik! Ik ben een compacte en energiezuinige cv-ketel die je zal verbazen met mijn prestaties en comfort. Ondanks mijn kleine formaat heb ik alle functies die je nodig hebt. En met mijn snelle warmwaterlevering ben ik perfect geschikt voor een normale douche.

Wat mij onderscheidt van andere cv-ketels is mijn nieuwe generatie technologie. Ik ben ontworpen met optimaal comfort en energiebesparing in gedachten. Mijn geavanceerde eigenschappen zorgen ervoor dat ik niet alleen snel warm water lever, maar ook nog eens heel zuinig ben met energie.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn compacte formaat. Hierdoor kan ik vrijwel overal geplaatst worden, zelfs in kleine ruimtes. Dit is vooral handig als je weinig ruimte hebt, bijvoorbeeld in een appartement of een klein huis.

Maar dat is niet alles! Ik ben ook heel gebruiksvriendelijk. Met mijn eenvoudige bediening en duidelijke display is het instellen van de gewenste temperatuur een fluitje van een cent. En mijn slimme thermostaat zorgt ervoor dat je de temperatuur in huis kunt regelen, zelfs als je niet thuis bent.

Wat betreft prestaties en energiebesparing scoor ik uitstekend. Met mijn energieklasse A en hoog rendement zorg ik voor een lagere energierekening. En dankzij mijn modulerende pomp pas ik me aan aan de warmtebehoefte van je huis, waardoor ik nog efficiënter energie verbruik.

Maar ik moet eerlijk zijn, er zijn ook enkele mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat ik soms wat lawaai kan maken tijdens het opwarmen. Dat kan storend zijn, vooral als ik in de buurt van slaapkamers ben geïnstalleerd. En vergeet ook niet om rekening te houden met de installatiekosten, deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van je systeem.

Al met al ben ik de Nefit ProLine NxT HRC24 CW4, een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een compacte en energiezuinige cv-ketel. Met mijn prestaties, comfort en gebruiksgemak bied ik veel waar voor mijn geld. Hoewel er enkele mogelijke beperkingen zijn, wegen mijn voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

3. Bosch elektrische cv ketel 9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch elektrische cv ketel 9

 • list plusVeilig: produceert geen koolstofmonoxide, wat de veiligheid ten goede komt.
 • list plusLage onderhoudskosten: vereist veel minder onderhoud in vergelijking met een gas cv-ketel.
 • list plusGelijkmatige verwarming: maakt gebruik van een warmtewisselaar voor efficiënte en gelijkmatige verwarming.

Nadelen Bosch elektrische cv ketel 9

 • list plusHogere aanschafprijs: de initiële kosten kunnen hoger zijn dan die van een traditionele gas cv-ketel.
 • list plusStroomverbruik: kan een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruiken, wat invloed kan hebben op de energierekening.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.82
Gebruiksgemak
9.6
De Bosch elektrische cv ketel 9 kW (tot 110m2) is echt iets voor mij! Ik zoek namelijk naar een veilig en efficiënt verwarmingssysteem voor mijn huis. Deze cv-ketel is niet alleen superlicht, maar kan ook makkelijk geïnstalleerd worden. Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Een groot voordeel van deze elektrische cv-ketel is dat hij geen koolstofmonoxide produceert. Dat betekent dat mijn huis en ikzelf altijd veilig zijn. Daarnaast heeft hij veel minder onderhoud nodig dan een gas cv-ketel, waardoor ik op de lange termijn kosten bespaar.

Deze cv-ketel is geschikt voor ruimtes tot 110m2, wat perfect is voor de meeste huizen. Hij kan bestaande radiatoren verwarmen en werkt op zowel 230 volt als 400 volt. Dat betekent dat ik hem helemaal kan aanpassen aan mijn specifieke behoeften.

De Bosch elektrische cv ketel maakt gebruik van een warmtewisselaar om de warmte te reguleren en aan het cv-water af te geven. Zo wordt mijn huis efficiënt en gelijkmatig verwarmd. Het beste van alles is dat er geen afvoerbuis naar buiten nodig is, dus de installatie is een fluitje van een cent.

Hoewel er een paar potentiële nadelen zijn, ben ik ervan overtuigd dat de voordelen zwaarder wegen. Ja, de initiële aanschafprijs kan hoger zijn dan die van een traditionele gas cv-ketel, maar ik bespaar op de lange termijn op onderhoudskosten en ik heb een veiligere optie.

Ik moet wel rekening houden met het stroomverbruik van de elektrische cv-ketel. Hij is wel energie-efficiënt in vergelijking met andere elektrische verwarmingssystemen, maar kan nog steeds wat elektriciteit verbruiken. Dat kan invloed hebben op mijn energierekening.

Al met al is de Bosch elektrische cv ketel 9 kW (tot 110m2) een betrouwbare en efficiënte keuze. Hij biedt de voordelen van een veilig en onderhoudsarm systeem, terwijl hij zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding. Ja, er zijn een paar nadelen, maar de voordelen zijn veel groter. Daarom is deze cv-ketel perfect voor mij als alternatief voor een gas cv-ketel. 🏠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

4. HTronic H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HTronic H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar

 • list plusBreed temperatuurbereik van -99 °C tot +850 °C
 • list plusGebruiksgemak met duidelijk OLED-display en schakeltoestanden
 • list plusVrij instelbare hysterese voor nauwkeurige temperatuurregeling

Nadelen HTronic H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
8.98
Ik ben dolenthousiast om de H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar aan je voor te stellen! Dit handige apparaatje kan moeiteloos de temperatuur meten in een enorm bereik, van -99 °C tot +850 °C. En het beste van alles? Je kunt het gebruiken met verschillende sensoren, zoals lucht, water en olie. Met de PT1000 temperatuursensor kan de HTS 1000 allerlei temperatuurregelingen uitvoeren, zoals een thermometer, koelen en verwarmen.

Wat ik zo geweldig vind aan de HTS 1000 is het gebruiksgemak. Het heeft een kristalhelder OLED-display dat voortdurend informatie weergeeft over de huidige temperatuur, de geselecteerde functie en de schakeltoestanden van de relais. Dit maakt het supermakkelijk om de temperatuur in de gaten te houden en je gewenste instellingen te controleren.

Een ander geweldig kenmerk van de HTS 1000 is de instelbare hysterese, oftewel de schakelnauwkeurigheid. Dit betekent dat je de nauwkeurigheid van het schakelen kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften, variërend van 0,1 °C tot 10 °C. Dit zorgt voor een ongelooflijk precieze temperatuurregeling, wat vooral van belang is bij toepassingen zoals bier- en sterke drankproductie of temperatuurgestuurde ventilatie in een kas.

En dat is nog niet alles! Dit slimme apparaat biedt ook sensorbewaking, waardoor het de sensor controleert op kortsluiting, onderbreking en A/D-omvormerfouten. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare werking en worden eventuele storingen of meetfouten voorkomen.

En laten we niet vergeten dat de HTS 1000 ook gegevens kan behouden bij stroomuitval. Dat betekent dat je instellingen en meetwaarden veilig bewaard blijven, zelfs als de stroom onverhoopt uitvalt. Bovendien kan het apparaat automatisch opnieuw opstarten na een stroomonderbreking, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot.

De HTS 1000 is een veelzijdig apparaat dat in verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Of je nu defecte thermostaten in verwarmingen wilt vervangen, een reserveregeling voor je airco nodig hebt of simpelweg temperaturen wilt bewaken en regelen, dit apparaat kan het allemaal. Het wordt zelfs aangeraden voor temperatuurgestuurde ventilatie in kassen!

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijkt de H-Tronic HTS 1000 Temperatuurschakelaar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze te zijn voor het regelen en bewaken van temperaturen. Met zijn verschillende instellingen, sensorbewaking en gegevensbehoud bij stroomuitval, biedt dit apparaat jou een nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling voor allerlei toepassingen. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en ervaar het zelf! 💪️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Remeha Tzerra Ace 39c CW5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Remeha Tzerra Ace 39c CW5

 • list plusUitstekende prestaties en betrouwbaarheid
 • list plusMogelijkheid om te koppelen met duurzame technieken
 • list plusCompact formaat en geschikt voor huishoudens met beperkte ruimte

Nadelen Remeha Tzerra Ace 39c CW5

 • list plusOntbreken van gebruikersrecensies maakt het moeilijker om een volledig beeld te krijgen van de gebruikerservaring

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.71
De Remeha Tzerra Ace 39c CW5 Combi Comfort Systeem met eTwist kamerthermostaat is echt een topper! Deze cv-ketel is compact van formaat, maar levert toch geweldige prestaties. Niet alleen zorgt hij voor een heerlijke warmte en warmwatercomfort, maar hij is ook nog eens voorbereid op duurzame technieken zoals een warmtepomp of zonneboiler. Een slimme keuze voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden!

Een van de beste eigenschappen van de Tzerra Ace is de warmtecapaciteit van 8,5 - 35,7 kW en de warmwatercapaciteit CW5. Met deze capaciteit kan de ketel moeiteloos een bad van 120 liter vullen in iets meer dan 8 minuten, met een gemiddelde temperatuur van 40°C. Daarnaast levert hij indrukwekkend 18,3 liter water per minuut van 40°C en 8,0 liter water per minuut van 60°C. Perfect voor zowel douches als baden en geschikt voor verschillende huishoudens!

Wat de Tzerra Ace echt bijzonder maakt, is zijn ultra compacte formaat van slechts 55x37x27 cm. Hierdoor past hij echt overal, zelfs in de kleinste hoekjes. Super handig voor huishoudens met beperkte ruimte! En het beste van alles? Hij is ook nog eens heel stil, dus geen storende geluiden tijdens het gebruik. En als kers op de taart, krijg je ook nog eens 10 jaar garantie op de warmtewisselaar en 2 jaar garantie op de andere onderdelen. Dat is nog eens kwaliteit en betrouwbaarheid!

En laten we vooral de eTwist kamerthermostaat niet vergeten. Met dit Combi Comfort Systeem geniet je van optimaal comfort en efficiënt stoken. Met de handige eTwist-app kun je de instellingen van de Tzerra Ace gemakkelijk aanpassen via je tablet of mobiele telefoon. Zo kun je zelfs als je niet thuis bent de temperatuur in huis regelen. Super handig én energiebesparend!

Hoewel we geen specifieke gebruikersrecensies hebben, kunnen we op basis van de technische specificaties en kenmerken wel concluderen dat de Remeha Tzerra Ace 39c CW5 Combi Comfort Systeem met eTwist kamerthermostaat een geweldige keuze is. Hij is compact, efficiënt en betrouwbaar, en kan zelfs worden gekoppeld met duurzame technieken. Het enige nadeel is dat we geen gebruikerservaringen hebben om een volledig beeld te krijgen. Maar geloof me, deze cv-ketel is echt een topper! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bosch elektrische cv ketel 4

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch elektrische cv ketel 4

 • list plusKwalitatief hoogstaand product
 • list plusGemakkelijk te installeren en te gebruiken
 • list plusGeen afvoerbuis naar buiten nodig

Nadelen Bosch elektrische cv ketel 4

 • list plusOntworpen voor kleinere ruimtes tot 50m2
 • list plusPrestaties kunnen variëren afhankelijk van installatie

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.22
Functionaliteit
8.33
Gebruiksgemak
8.47
De Bosch elektrische cv-ketel 4 kW (tot 50m2) is gewoonweg geweldig! Met dit topproduct kan ik moeiteloos elke ruimte tot 50m2 verwarmen. Het is superlicht en veilig, waardoor ik het gemakkelijk zelf kan installeren. En het mooiste is dat ik geen afvoerbuis naar buiten nodig heb, waardoor de installatie nog eenvoudiger wordt.

Wat mij echt enthousiast maakt, is het feit dat deze cv-ketel werkt op zowel 230volt als 400volt. Dat betekent dat ik volledige flexibiliteit heb bij het aansluiten op mijn elektriciteitsvoorziening. En het bedienen is een eitje, ik kan moeiteloos de gewenste temperatuur instellen.

Maar dat is nog niet alles! In tegenstelling tot een gas cv-ketel heeft deze elektrische cv-ketel bijna geen onderhoud nodig. Dat bespaart me niet alleen tijd en moeite, maar ook flink wat geld op de lange termijn. En het belangrijkste is dat er geen gevaar is voor koolstofmonoxide-uitstoot, dus ik kan het veilig in mijn huis gebruiken.

Het beste van alles is dat ik mijn bestaande radiatoren kan blijven gebruiken met deze cv-ketel. Dat betekent dat ik geen nieuwe radiatoren hoef te kopen en dus geld kan besparen.

Natuurlijk zijn er ook een paar dingen waar ik rekening mee moet houden. Deze cv-ketel is speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes tot 50m2. Als ik een grotere ruimte wil verwarmen, heb ik een krachtigere cv-ketel nodig.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat de prestaties van de cv-ketel kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie en installatie. Daarom raad ik aan om een professionele installateur te raadplegen om ervoor te zorgen dat de cv-ketel correct wordt geïnstalleerd en optimaal presteert.

Al met al is de Bosch elektrische cv-ketel 4 kW (tot 50m2) een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke verwarmingsoplossing voor kleinere ruimtes. Het biedt zoveel voordelen ten opzichte van gas cv-ketels, zoals minder onderhoud en geen koolstofmonoxide-uitstoot. Zolang ik het gebruik in de aanbevolen ruimtegrootte, kan ik altijd genieten van een comfortabele temperatuur in mijn huis. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

7. Intergas Xtreme 24 combi cv

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Intergas Xtreme 24 combi cv

 • list plusUitstekende energie-efficiëntie en hoog rendement op warm water.
 • list plusFluisterstille werking zorgt voor extra comfort in huis.
 • list plusGeschikt voor uitbreiding naar een hybride warmtepompsysteem.

Nadelen Intergas Xtreme 24 combi cv

 • list plusVereist mogelijk iets meer onderhoud dan verwacht.

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.56
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
8.32
De Intergas Xtreme 24 combi cv-ketel is echt een geweldige keuze, of je nu een nieuwbouwhuis hebt of je oude ketel wilt vervangen. Deze ketel heeft namelijk een super energiezuinig label en een extreem hoog rendement voor warm water. Wat ik echt geweldig vind aan de Xtreme 24 is dat hij fluisterstil is, wat zorgt voor extra comfort in huis.

Wat de Xtreme 24 echt onderscheidt van andere ketels op de markt, is dat alle Xtreme-modellen Hybrid Ready zijn. Dat betekent dat je ze kunt uitbreiden naar een hybride warmtepompsysteem. Of je nu meteen wilt gaan voor een hybride systeem of dit later wilt toevoegen, de Xtreme 24 geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzame toekomst.

De Intergas Xtreme maakt gebruik van een beproefd concept, namelijk de dubbele aluminium twee-in-een warmtewisselaar. Dit gepatenteerde ontwerp zorgt voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. Het CV-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, waardoor de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de Xtreme 24 ook nog een tweede warmtewisselaar in de rookgasafvoer, waardoor de verbrandingsgassen nog verder worden afgekoeld. Deze restwarmte wordt gebruikt om het tapwater voor te verwarmen, waardoor je minder energie nodig hebt om het water op temperatuur te brengen.

De Intergas Xtreme cv-ketel is echt ontworpen voor de moderne consument. Met de steeds hogere eisen op het gebied van energiezuinigheid en warmwatercomfort, voldoet de Xtreme helemaal aan de verwachtingen van nu. Je kunt de ketel krijgen in verschillende types, zoals de Xtreme 24 met een vermogen van 14 kW. Dit vermogen is geschikt voor allerlei soorten woningen, van appartementen tot vrijstaande huizen.

Bij het kiezen van de juiste cv-ketel is het belangrijk om rekening te houden met je gebruik (alleen warm water, alleen verwarmen of combiketel) en het type woning dat je moet verwarmen (appartement, tussenwoning, hoekwoning of vrijstaand). Ook factoren zoals isolatie, grootte van de woning en de behoefte aan gelijktijdig warmwatergebruik spelen een rol.

En laten we vooral niet vergeten om de garantie van de Xtreme 24 te bespreken. Het is echt essentieel om de cv-ketel te registreren, zodat je gebruik kunt maken van de fabrieksgarantie. Door de garantiekaart te registreren, kan Intergas snel en efficiënt reageren op vragen of opmerkingen over het gebruik of functioneren van het product.

Over het algemeen zijn de reviews van gebruikers echt positief over de Intergas Xtreme 24. Gebruikers zijn vooral enthousiast over het hoge rendement, de fluisterstille werking en de mogelijkheid om uit te breiden naar een hybride warmtepompsysteem. Sommige gebruikers geven aan dat de ketel iets meer onderhoud nodig heeft dan ze hadden verwacht, maar over het algemeen wordt de Xtreme 24 gezien als een betrouwbare en efficiënte cv-ketel. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5

 • list plusCompact formaat, past vrijwel overal
 • list plusEnergie-efficiënt met energielabel A
 • list plusIndrukwekkende warmte- en warmwatercapaciteit

Nadelen Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5

 • list plusGeen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
7.61
Gebruiksgemak
7.5
Ik ben echt onder de indruk van de Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5. Deze HR-combiketel is compact van formaat, maar levert grootschalige prestaties. Het is absoluut een klasse apart in zijn categorie.

Een van de belangrijkste troeven van de ProLine NxT is zijn energie-efficiëntie. Met een energielabel A zorgt deze ketel voor aanzienlijke besparingen op je energierekening. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Wat betreft warmtecapaciteit stelt de ProLine NxT zeker niet teleur. Met een bereik van 7,1 tot 30,2 kW kan deze ketel moeiteloos aan de verwarmingsbehoeften van gemiddelde tot grotere huishoudens voldoen. Of je nu in een tussenwoning of hoekwoning woont, deze ketel kan het aan. Daarnaast heeft de ketel een warmwatercapaciteit van CW5, wat betekent dat hij in slechts 8 minuten een bad van 120 liter kan vullen op een gemiddelde temperatuur van 40°C. Hij kan ook nog eens 15,0 liter water per minuut leveren op 40°C en 9,0 liter water per minuut op 60°C. Ideaal voor huishoudens die vaak de douche, het bad of de keuken gebruiken.

Naast zijn indrukwekkende prestaties biedt de Nefit ProLine NxT ook uitstekende garantievoorwaarden. Je krijgt maar liefst 15 jaar garantie op de warmtewisselaar en 2 jaar garantie op de overige onderdelen. Nefit toont hiermee echt vertrouwen in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun product.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, zijn de technische specificaties en de reputatie van Nefit als betrouwbaar merk reden genoeg om vertrouwen te hebben in de prestaties van de ProLine NxT HRC 30/CW5.

Al met al is de Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5 de perfecte keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een compacte, energie-efficiënte HR-combiketel. Met zijn indrukwekkende warmte- en warmwatercapaciteit en uitstekende garantievoorwaarden biedt deze ketel een betrouwbare en krachtige oplossing voor verwarming en warm water. 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

9. Bosch elektrische cv ketel 6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch elektrische cv ketel 6

 • list plusLicht in gewicht en veilig in gebruik.
 • list plusGeen afvoerbuis naar buiten nodig, wat de installatie eenvoudiger en flexibeler maakt.
 • list plusVereist minder onderhoud in vergelijking met gas cv ketels.

Nadelen Bosch elektrische cv ketel 6

 • list plusHet vermogen van 6 kW is mogelijk niet voldoende voor grotere ruimtes.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.24
Functionaliteit
7.58
Gebruiksgemak
7.38
Ik wil je graag voorstellen aan de Bosch elektrische cv-ketel 6 kW (tot 70m2), een hoogwaardig product met een aantal unieke eigenschappen. Deze cv-ketel is niet alleen lichtgewicht en veilig in gebruik, maar ook een betrouwbare en efficiënte oplossing voor verwarming. Of je nu bestaande radiatoren wilt verwarmen of 230 volt of 400 volt wilt gebruiken, deze cv-ketel kan het allemaal aan.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze elektrische cv-ketel is dat je geen afvoerbuis naar buiten nodig hebt. En dat is een groot pluspunt ten opzichte van traditionele gas cv-ketels. De installatie is daardoor een stuk eenvoudiger en flexibeler, omdat je geen rekening hoeft te houden met de locatie van de afvoerpijp.

Een ander belangrijk voordeel van de Bosch elektrische cv-ketel is dat hij veel minder onderhoud nodig heeft dan een gas cv-ketel. Dat bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat de ketel langer meegaat zonder regelmatig onderhoud.

Het mooie is dat deze elektrische cv-ketel heel gemakkelijk te bedienen is. Je kunt de gewenste temperatuur eenvoudig instellen en aanpassen, voor een comfortabele en persoonlijke verwarmingservaring. 👌

Het is wel belangrijk om te weten dat deze elektrische cv-ketel speciaal is ontworpen voor ruimtes tot 70m2. Zorg er dus voor dat je de ruimte goed opmeet voordat je besluit dit product aan te schaffen.

Hoewel de Bosch elektrische cv-ketel veel voordelen biedt, zijn er ook enkele beperkingen om rekening mee te houden. Het vermogen van 6 kW kan bijvoorbeeld mogelijk niet voldoende zijn voor grotere ruimtes. Denk dus goed na over de grootte van de ruimte en de warmtebehoefte voordat je deze cv-ketel aanschaft.

Al met al is de Bosch elektrische cv-ketel 6 kW (tot 70m2) een betrouwbare en efficiënte verwarmingsoplossing met unieke kenmerken. Hij is eenvoudig te installeren, vereist weinig onderhoud en biedt flexibiliteit in gebruik. Hoewel het vermogen mogelijk beperkt is voor grotere ruimtes, is het een uitstekende keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een veilige en energiezuinige verwarmingsoptie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

10. EzHome Elektrische CV-ketel V-Tronic 7000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.71
Functionaliteit
7
Gebruiksgemak
7.47
De EzHome Elektrische CV-ketel V-Tronic 7000 is mijn absolute favoriet als het gaat om hoofdverwarming en bijverwarming. Of je nu een bestaande cv-, warmtepomp- of zonnepaneel-installatie hebt, dit nieuwe model van Kabola heeft alles wat je nodig hebt. En ik kan je vertellen, het is geweldig!

Wat deze ketel echt onderscheidt, is de kwaliteit van de componenten. We hebben alleen de allerbeste onderdelen van gerenommeerde fabrikanten gebruikt, zodat je zeker weet dat je een veilige en duurzame ketel hebt. En het beste gedeelte? De bediening is super eenvoudig. Met een processoreenheid en een groot LCD-scherm kun je de belangrijkste instellingen gemakkelijk en nauwkeurig aanpassen.

Maar er is meer. De V-Tronic 7000 heeft ook een aantal handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen welke functie prioriteit heeft: verwarming of sanitair warm water. En we hebben ook aan de vorst gedacht. Met de vorstbeschermingsfunctie hoef je je geen zorgen te maken, zelfs niet bij lage temperaturen. En als klap op de vuurpijl kan het vermogen van de ketel tijdens het gebruik worden verlaagd, waardoor je energierekening lager wordt!

En laten we het design niet vergeten. De V-Tronic 7000 is niet alleen elegant, maar ook super eenvoudig aan te sluiten. Het is praktisch storingsvrij en heeft weinig onderhoud nodig. En het beste van alles? Je kunt het overal plaatsen, omdat er geen rookgasafvoer nodig is. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens een voordelige optie en zeg maar dag tegen de vaste kosten van je gasmeter.

Natuurlijk zijn er ook enkele kleine nadelen. Zo is de V-Tronic 7000 niet geschikt voor sanitair warm water, dus je hebt nog steeds een aparte boiler nodig. En laten we eerlijk zijn, hij is ook niet de lichtste jongen met zijn 25 kg, dus enige moeite bij de installatie is misschien wel nodig.

Maar al met al is de EzHome Elektrische CV-ketel V-Tronic 7000 een geweldige keuze. Het biedt geweldige technische oplossingen, hoogwaardige componenten en handige functies. Het elegante design en de eenvoudige installatie maken het plaatje compleet. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte elektrische CV-ketel, dan is de V-Tronic 7000 zeker het overwegen waard. Ik ben er dol op! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van CV Ketels. Er zijn namelijk 224 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!