De Bestenu CV Ketel Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/30/2020


Je bent toe aan een nieuwe cv-ketel. Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen. Welke jij nodig hebt hangt van een aantal zaken af, waarover je meer leest in de onderstaande koopgids.

Wat voor cv-ketels zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen! Denk aan de Hoog Rendement ketel (HR), de Ultra Hoog Rendement ketel (UHR) en de Hoog Rendement elektriciteitsketel (HR-e). Behalve de laatste, de HR-e, werken deze cv-ketels op gas. Er zijn ook volledige elektrische cv-ketels te koop, maar deze worden door de hoge kosten alleen aangeraden in combinatie met zonnepanelen.

Daarnaast zijn er open en gesloten **systemen. Een gesloten** systeem is altijd aangesloten op het riool en haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding uit de buitenlucht. De gassen die hierbij vrijkomen, veranderen in condens en worden afgevoerd naar het riool. Een HR-ketel is de enige ketel met een gesloten systeem.

Bij een open systeem is de onderkant van de cv-ketel open: hier bevindt zich de warmtepomp. Deze warmtepomp zuigt lucht naar binnen om water te verwarmen naar een basistemperatuur. Dit water wordt vervolgens verwarmd door gas, maar omdat het water niet koud is, is er maar voor een korte periode gas nodig. De UHR en de HR-e ketels hebben zo'n open systeem.

Een HR-e ketel is een nieuwe ontwikkeling: deze ketel wekt ook elektriciteit op. Hij verbruikt minder energie en stoot daarnaast minder CO₂ uit. De stroom die wordt geproduceerd, wordt bewaard tot een later moment.

Als laatste zijn de bovenstaande ketels nog onder te verdelen in solo ketels en combi-ketels. Een soloketel werkt alleen op de verwarming, niet voor het water wat je gebruikt. Heb je een soloketel, dan heb je ook een goede boiler nodig. Een combiketel verwarmt daarentegen zowel je verwarming als het kraanwater.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel gaat tussen de twaalf en vijftien jaar mee. Dit hangt overigens wel af van het merk en het model cv-ketel. Vaak geldt dat in de duurdere cv-ketels duurzamere materialen zijn gebruikt waardoor de ketel langer meegaat. Uiteraard is het ook zo dat hoe vaker de ketel wordt gebruikt, hoe korter de levensduur is.

Het is belangrijk dat je je cv-ketel goed onderhoudt. Je laat je cv-ketel hiervoor periodiek nakijken door een vakman. Indien nodig, kan deze bepaalde onderdelen vervangen. Hoe ouder de cv-ketel is, hoe meer energie deze bovendien gebruikt.

Wanneer vervang je een cv-ketel?

Wanneer er prijzige reparaties nodig zijn, is het soms niet meer de moeite waard deze uit te laten voeren. Op dat moment moet je jezelf afvragen of het niet beter is om in een nieuwe cv-ketel te investeren. Het voordeel van een nieuwe cv-ketel is dat deze altijd zuiniger is dan een ouder model. Je bespaart daarom ook geld door een nieuwe ketel te kopen.

Wat is een modulerende cv-ketel?

Een modulerende cv-ketel is de zuinigste cv-ketel op de markt en past zich aan aan de warmtevraag in huis. Vroeger kon een cv-ketel alleen aan of uit. Er was warm water, of er was geen warm water. Dat was niet erg rendabel, en omdat de ketel elke keer opnieuw moest opwarmen, kostte dit veel energie en dus ook geld.

In de jaren '80 ontwikkelde fabrikanten van cv-ketels branders die op verschillende vermogens konden branden. Dit systeem was al een heel stuk efficiënter dan voorheen. Tegenwoordig stel je bij een modulerende cv-ketel de gewenste temperatuur in, en de cv-ketel doet de rest.

Hoe vaak vul je een cv-ketel bij?

Je vult een cv-ketel alleen bij als de werkdruk onder de 1,5 bar ligt. Het hangt van de ketel af hoe vaak dit nodig is. Deskundigen raden aan om de werkdruk in ieder geval elke drie maanden te controleren en indien nodig bij te vullen.

Hoe komt deze super CV Ketel opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste CV Ketel ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over CV Ketels, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle CV Ketels die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke CV Ketels het best verkopen.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van CV Ketels stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan CV Ketels

De beste CV Ketels in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Als enige importeur in Europa leveren wij J-B Weld ExtremeHeat uit voorraad, nieuw product en al heel wat van onze klanten hebben er mooie resultaten mee behaald! J-B Weld ™ ExtremeHeat ™ is ontwikkeld om reparaties aan ijzer, staal en andere metalen in hoge temperatuuromgevingen mogelijk te maken (2400 ° F / 1300 ° C). Bij volledige uitharding kan in deze metaalverbinding worden geboord, draad worden getapt of geschuurd / gepolijst. Het is ideaal voor het repareren van scheuren, kleine gaten, naadverbindingen of gaten in motor blokken, cilinderkoppen, uitlaatpijpen, pijpverbindingen, dempers, katalysatoren, uitlaat-systemen, Turbo's maar ook BBQ-grill, brandkasten, gas- en commerciële ovens, hout-, pelletkachels, buitenkeukens, waterverwarmers etc. Dit product is op waterbasis, niet brandbaar en bevat geen oplosmiddelen of vluchtige organische verbindingen. TIP: Vergeet niet onze JB/QUIK/DG ontvetter mee te bestellen, deze speciale ontvetter verdampt snel en laat géén RESIDU achter, dat is nodig voor een optimale hechting!!!

1. JB-Weld ExtremeHeat Reparatie-pasta - Voor extreem hete toepassingen tot 1.300° C- Voor ovens, verwarmingsketels, uitlaatsystemen, Turbo's - 3,0 oz


Product informatiePlus or Show more

Branderautomaat Landys & Gyr / Siemens voor oliebrander. LOA24.171B27

2. Siemens branderautomaar LOA24


Product informatiePlus or Show more

Vaillant ecoTEC plus VCW 296/5-5 E Condensatiegaswandketel Aardgas 30kW

3. Vaillant ecoTEC plus VCW 296/5-5 E Condensatiegaswandketel Aardgas 30kW


Product informatiePlus or Show more

Bosch CerapurComfort TOP42-3 ZWBR Condensatiegaswandketel Aardgas 39kW

4. Bosch CerapurComfort TOP42-3 ZWBR Condensatiegaswandketel Aardgas 39kW


Product informatiePlus or Show more

De grootste innovatie van de BlueSense bevindt zich in het hart van de ketel, waarbij is gekozen voor een volledig in Nederland geëngineerde wisselaar met ‘Bi-Thermic Technology’. Deze volledig uit rvs 316Ti vervaardigde wisselaar is gebaseerd op een alom geprezen ‘pijp-in-pijpprincipe’, dat Ferroli eerder heeft toegepast in VR-toestellen van zijn succesvolle NEV-serie. Met zuinige A-label pomp Unieke pijp-in-pijp warmtewisselaar Geen driewegklep CW5 Klasse (15,5 ltr/min 40°C) Warmwater A label CV water A label CV rendement van 108,8% Tapwater rendement van 93,3% 28,9 kW vermogen 10 jaar garantie op de warmtewisselaar 2 jaar garantie op overige onderdelen Voorzien van OpenTherm communicatie Slechts 60x40x32 cm (HxBxD) De pijp voor zowel het tapwatercircuit als het cv-watercircuit is vervaardigd uit een stuk RVS. Lasverbindingen om pijpen parallel te schakelen zijn dus niet van toepassing, waardoor corrosie geen grip kan krijgen en verstoppingen in individuele pijpjes voorkomen wordt. Zo ontstaat er een optimale waterdoorstroming in de wisselaar. Het tapwatercircuit maakt op een ingenieuze manier gebruik van de warmteoverdracht die voortkomt uit het cv-warmtewisselaarcircuit. Hierdoor beschik je zeer snel over warm water voor een douche of bad en bespaar je tevens op je energiekosten. Eenvoud laat zich vooral typeren in de opbouw van het toestel. Door het toepassen van de Bi-Thermic-wisselaar, zijn bekende onderdelen als een driewegklep, een platenwisselaar en/of een extra pomp eenvoudigweg overbodig. Minder onderdelen betekent minder onderhoud en storingen, dus lagere kosten. BlueSense staat voor eenvoud in innovatie.

5. Ferroli BlueSense CW5


Product informatiePlus or Show more

Vaillant ecoTEC plus VC 356/5-5 E Condensatiegaswandketel Aardgas 38kW

6. Vaillant ecoTEC plus VC 356/5-5 E Condensatiegaswandketel Aardgas 38kW


Product informatiePlus or Show more

Printplaat Agpo Ferroli Econpact 100/200 Ultima DMF04D nieuw

7. Print DMF04D


Product informatiePlus or Show more

75 liter warmwaterboiler voor wandmontage in combinatie met ecoTEC plus VC. De ideale oplossing voor appartementen met weinig ruimte of voor kleinere gezinnen die toch een hoog sanitair comfort wensen. De uniSTOR HIV Q 75 B heeft hetzelfde ontwerp als de ecoTEC plus wandketels, een inhoud van 75 liter en een zeer krachtige spoel die een zeer snelle verwarming van deze wandketel kan garanderen.

8. Vaillant Unistor VIH Q 75 B boiler 75 liter vermogen 30KW klasse ErP B


Product informatiePlus or Show more

Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3 Condensatiegaswandketel Aardgas 24kW

9. Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3 Condensatiegaswandketel Aardgas 24kW


Product informatiePlus or Show more

Vaillant ecoTEC plus VCW 346/5-5 E Condensatiegaswandketel Aardgas 34kW

10. Vaillant ecoTEC plus VCW 346/5-5 E Condensatiegaswandketel Aardgas 34kW


Producten overeenkomstig aan CV Ketels


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van CV Ketels. Er zijn immers 101 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste CV Ketel kopen.