Bestenu

Wat is de beste cv ketel van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede cv ketel is een lastige opdracht. Wat is de beste cv ketel van 2023? Na het testen van 39 cv ketels kwam de Bulex Thema Condens 25/30 A als beste getest uit onze cv ketel-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de cv ketels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 cv ketels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige cv ketel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste cv ketels

1Score: 9.6
Bulex Thema Condens 25/30 A
Bulex Thema Condens 25/30 A
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3
Beste CV Ketel voor grote huishoudens
Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3
Vaillant
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Vaillant condensatieketel op gas voor
Beste CV Ketel voor duurzaamheid
Vaillant condensatieketel op gas voor
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
Bosch elektrische cv ketel 9
Bosch elektrische cv ketel 9
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.2
Vaillant EcoTec Plus VCW-296
Vaillant EcoTec Plus VCW-296
Vaillant
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
AES Intercal Stookoliebrander
AES Intercal Stookoliebrander
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Bulex Thema Condens 30/35 A
Bulex Thema Condens 30/35 A
Bulex
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
Bosch elektrische cv ketel 12
Bosch elektrische cv ketel 12
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus - 3kW - EZ-Home
Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus - 3kW - EZ-Home
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5
Beste CV Ketel voor gebruiksgemak
Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu CV Ketel Koopgids

Je bent toe aan een nieuwe cv-ketel. Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen. Welke jij nodig hebt hangt van een aantal zaken af, waarover je meer leest in de onderstaande koopgids.

Wat voor cv-ketels zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende cv-ketels te krijgen! Denk aan de Hoog Rendement ketel (HR), de Ultra Hoog Rendement ketel (UHR) en de Hoog Rendement elektriciteitsketel (HR-e). Behalve de laatste, de HR-e, werken deze cv-ketels op gas. Er zijn ook volledige elektrische cv-ketels te koop, maar deze worden door de hoge kosten alleen aangeraden in combinatie met zonnepanelen.

Daarnaast zijn er open en gesloten systemen. Een geslotensysteem is altijd aangesloten op het riool en haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding uit de buitenlucht. De gassen die hierbij vrijkomen, veranderen in condens en worden afgevoerd naar het riool. Een HR-ketel is de enige ketel met een gesloten systeem.

Bij een open systeem is de onderkant van de cv-ketel open: hier bevindt zich de warmtepomp. Deze warmtepomp zuigt lucht naar binnen om water te verwarmen naar een basistemperatuur. Dit water wordt vervolgens verwarmd door gas, maar omdat het water niet koud is, is er maar voor een korte periode gas nodig. De UHR en de HR-e ketels hebben zo'n open systeem.

Een HR-e ketel is een nieuwe ontwikkeling: deze ketel wekt ook elektriciteit op. Hij verbruikt minder energie en stoot daarnaast minder CO₂ uit. De stroom die wordt geproduceerd, wordt bewaard tot een later moment.

Als laatste zijn de bovenstaande ketels nog onder te verdelen in solo ketels en combi-ketels. Een soloketel werkt alleen op de verwarming, niet voor het water wat je gebruikt. Heb je een soloketel, dan heb je ook een goede boiler nodig. Een combiketel verwarmt daarentegen zowel je verwarming als het kraanwater.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee?

Een cv-ketel gaat tussen de twaalf en vijftien jaar mee. Dit hangt overigens wel af van het merk en het model cv-ketel. Vaak geldt dat in de duurdere cv-ketels duurzamere materialen zijn gebruikt waardoor de ketel langer meegaat. Uiteraard is het ook zo dat hoe vaker de ketel wordt gebruikt, hoe korter de levensduur is.

Het is belangrijk dat je je cv-ketel goed onderhoudt. Je laat je cv-ketel hiervoor periodiek nakijken door een vakman. Indien nodig, kan deze bepaalde onderdelen vervangen. Hoe ouder de cv-ketel is, hoe meer energie deze bovendien gebruikt.

Wanneer vervang je een cv-ketel?

Wanneer er prijzige reparaties nodig zijn, is het soms niet meer de moeite waard deze uit te laten voeren. Op dat moment moet je jezelf afvragen of het niet beter is om in een nieuwe cv-ketel te investeren. Het voordeel van een nieuwe cv-ketel is dat deze altijd zuiniger is dan een ouder model. Je bespaart daarom ook geld door een nieuwe ketel te kopen.

Wat is een modulerende cv-ketel?

Een modulerende cv-ketel is de zuinigste cv-ketel op de markt en past zich aan aan de warmtevraag in huis. Vroeger kon een cv-ketel alleen aan of uit. Er was warm water, of er was geen warm water. Dat was niet erg rendabel, en omdat de ketel elke keer opnieuw moest opwarmen, kostte dit veel energie en dus ook geld.

In de jaren '80 ontwikkelde fabrikanten van cv-ketels branders die op verschillende vermogens konden branden. Dit systeem was al een heel stuk efficiënter dan voorheen. Tegenwoordig stel je bij een modulerende cv-ketel de gewenste temperatuur in, en de cv-ketel doet de rest.

Hoe vaak vul je een cv-ketel bij?

Je vult een cv-ketel alleen bij als de werkdruk onder de 1,5 bar ligt. Het hangt van de ketel af hoe vaak dit nodig is. Deskundigen raden aan om de werkdruk in ieder geval elke drie maanden te controleren en indien nodig bij te vullen.

hero illustration

Hoe testen we cv ketels?

Om de beste cv ketel te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze cv ketel-test hebben we 39 cv ketels geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze cv ketel-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze cv ketel-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen cv ketel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste cv ketel in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 39 cv ketels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste cv ketels in een makkelijke lijst

1. Bulex Thema Condens 25/30 A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Bulex Thema Condens 25/30 A Condensatiegaswandketel Aardgas 24,5kW

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Beste CV Ketel voor grote huishoudens: Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Ben je op zoek naar een CV-ketel die geschikt is voor centrale verwarming en warmwaterproductie? Dan is de Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3 zeker het overwegen waard! Deze ketel is compact en gemakkelijk te installeren, waardoor je veel ruimte bespaart en snel kan genieten van een heerlijke warme douche.

Wat deze CV-ketel zo bijzonder maakt, is de primaire warmtewisselaar die volledig van roestvrij staal is gemaakt. Dit zorgt voor een hoge mate van duurzaamheid en zorgt ervoor dat de ketel vele jaren meegaat. Ook zijn er verschillende handige functies ingebouwd, zoals een instelbare bypass, een debietsensor en een verwarmingsdruksensor. Dit zorgt voor een optimale werking van de ketel en een laag energieverbruik.

De Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3 is ideaal voor zowel kleine als grote huishoudens en is geschikt voor de meeste soorten woningen. Of je nu een appartement hebt of een vrijstaand huis, deze CV-ketel kan in veel gevallen uitstekend worden geïnstalleerd.

Een ander voordeel van deze CV-ketel is dat het een hoog rendement heeft. Dit betekent dat je minder energie verbruikt en dus geld bespaart op je energierekening. Bovendien is deze ketel uitgerust met een antivriesbeveiliging en een antiblokkeersysteem voor de circulatiepompen en de splitterafsluiter. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over bevriezing in de winter en kunnen de pompen en de afsluiter vrij blijven draaien.

Kortom, de Vaillant ecoTEC pro VCW 286/5-3 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare, duurzame en energiezuinige CV-ketel. Het is een investering die zichzelf snel terugverdient en die je veel comfort en gemak biedt.

Mijn persoonlijke mening is dat deze CV-ketel een uitstekende keuze is voor de meeste mensen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het misschien niet de goedkoopste optie is op de markt. Maar als je bereid bent om wat meer te investeren, dan krijg je er wel een hoogwaardig product voor terug dat vele jaren meegaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

3. Beste CV Ketel voor duurzaamheid: Vaillant condensatieketel op gas voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een nieuwe CV-ketel? Dan is de Vaillant condensatieketel op gas misschien wel wat voor jou! Deze ketel heeft een hoogrendements-circulatiepomp, verstelbare by-pass en een roestvrij stalen warmtewisselaar. Dankzij de gemotoriseerde verdeelklep met geïntegreerde sanitaire prioriteit heb je altijd snel warm water. Bovendien kun je de gas/luchtverhouding elektronisch regelen met behulp van een ventilator, wat zorgt voor een efficiënte verbranding.

Wat deze CV-ketel echt bijzonder maakt, is de sanitaire sonde waarmee je warm water op 1° nauwkeurig kunt afstellen. Hierdoor heb je altijd de juiste temperatuur en bespaar je op je energierekening. Ook handig is de digitale weergave waarmee je storingen en diagnoses kunt aflezen. En natuurlijk is het antivriesbeschermingssysteem en de veiligheid bij watergebrek een geruststellende gedachte.

Met een lengte van 34 cm, een breedte van 44 cm en een hoogte van 72 cm is de Vaillant condensatieketel op gas compact en makkelijk te installeren. En met een vermogen van 25000 W is de ketel geschikt voor de meeste huishoudens.

Al met al is de Vaillant condensatieketel op gas een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en gebruiksvriendelijke CV-ketel. Wel moet worden opgemerkt dat deze ketel relatief zwaar is, met een gewicht van 36.5 kg. Dit kan het installatieproces bemoeilijken voor sommige gebruikers.

Als het gaat om CV-ketels, is de Vaillant condensatieketel op gas zeker een aanrader. Met zijn geavanceerde functies en efficiënte verbranding zal deze ketel je niet teleurstellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

4. Bosch elektrische cv ketel 9

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

9Kw Bosch elektrische cv ketel voor een oppervlakte tot 110m2. Licht in gewicht en veilig in gebruik. Bestaande radiatoren kunnen worden verwarmd. Werkzaam op zowel 230volt als op 400volt. Eenvoudig te bedienen. Geen koolstofmonoxide Veel minder onderhoud t.o.v. een gas CV ketel Afvoerbuis naar buiten is niet nodig Makkelijk te installeren Een elektrische cv-ketel 9 kW van het merk Bosch maakt het mogelijk om je gehele woning op te warmen. Een warmtewisselaar reguleert de warmte. Deze warmte wordt afgegeven aan het cv-water en dat wordt dan weer door de ketel heen geleid. In het specifiek is een elektrische cv-ketel 9kW (tot 110m2) van het merk Bosch, zoals de naam al zegt, voor een ruimte tot 110m2. Het is dan ook van belang om de ruimte goed op te meten. Een elektrische cv-ketel van het merk Bosch is kwalitatief hoogstaand. Relatief gezien is een elektrische cv-ketel makkelijk te installeren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

5. Vaillant EcoTec Plus VCW-296

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij op zoek naar een CV-ketel die zowel centrale verwarming als sanitair warm water kan leveren? Dan is de Vaillant EcoTec Plus VCW-296 Condensatieketel zeker iets voor jou! Met een rendement van maar liefst 109% en een modulerende brander tussen 20 en 100%, is deze ketel niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens erg efficiënt.

Wat deze CV-ketel extra speciaal maakt, zijn de warmtewisselaars uit RVS. Dit zorgt voor een lange levensduur van de ketel en een optimale warmteoverdracht. Daarnaast is deze ketel ook nog eens een combi-ketel, waardoor je grofweg 12 radiatoren tegelijkertijd kunt opwarmen en een douche tot 9,5 liter per minuut warm water van 55° kunt leveren.

Belangrijk is wel dat je deze ketel gebruikt in combinatie met een modulerende thermostaat met E-bus signaal. Zo krijg je de beste prestaties uit deze ketel gehaald.

Naast de goede prestaties, is ook de snelle levering een groot pluspunt. Deze ketel hebben wij namelijk altijd op voorraad en je kunt hem dezelfde dag nog komen afhalen of de volgende werkdag gratis thuis laten bezorgen.

Als ik dan toch een nadeel zou moeten noemen, is het gewicht van de ketel. Met 36,5 kg is het geen lichtgewicht, maar dat is dan ook meteen het enige minpuntje.

Kortom, ben je op zoek naar een efficiënte, energiezuinige en betrouwbare CV-ketel die zowel centrale verwarming als sanitair warm water kan leveren? Dan is de Vaillant EcoTec Plus VCW-296 Condensatieketel zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. AES Intercal Stookoliebrander

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.7

AES gele vlam stookoliebranders - lage NOx Brandervermogen AES 100 B: 16-55 kW - ééntraps - BRANDERKAP IN HET ZWART - Getest volgens EN 267 - Gele vlam stookoliebranders voor standaard stookolie EL en zwavelarme stookolie - Conform volgens BimSchV 2010 - Voldoet aan de NOx Klasse 3 - Zeer eenvoudige branderinstelling - Met voorverwarmer - Universeel inzetbaar op zowel oude als nieuwe ketels - Automatisch sluitend ventiel - Hittebestendig, onderhoudsvriendelijk en lange levensduur

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

7. Bulex Thema Condens 30/35 A

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Bulex Thema Condens 30/35 A Condensatiegaswandketel Aardgas 30kW

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 januari in huis

Bekijk prijs

8. Bosch elektrische cv ketel 12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een elektrische cv-ketel die veilig en eenvoudig te bedienen is? Dan is de Bosch elektrische cv-ketel 12 kW een geweldige keuze. Met een vermogen van 12000 W en een oppervlakte tot 150m2 is deze cv-ketel perfect voor de meeste huishoudens. Het is ook een lichtgewicht ketel, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het tillen van zware apparatuur.

Een ander groot voordeel van de Bosch elektrische cv-ketel is dat er geen afvoerbuis naar buiten nodig is, wat betekent dat je de ketel op elke gewenste plaats kunt installeren. Bovendien is er geen koolstofmonoxide-uitstoot, waardoor het veilig is voor zowel jou als je gezin. En als je al radiatoren hebt, kun je ze gewoon blijven gebruiken.

Wat deze cv-ketel onderscheidt van andere modellen is de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van het merk Bosch. Het is een gerenommeerd merk en dat merk je aan de prestaties van de ketel.

Hoewel de installatie van deze cv-ketel relatief eenvoudig is, moet je wel rekening houden met de afmetingen. De breedte is 33 cm, de hoogte is 72 cm en de lengte is 27.5 cm. Controleer dus of je genoeg ruimte hebt voordat je het koopt.

Over het algemeen is de Bosch elektrische cv-ketel 12 kW een geweldige keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een veilige, betrouwbare en energie-efficiënte verwarmingsoptie. Het enige nadeel van deze cv-ketel is de hogere prijs in vergelijking met gas cv-ketels en het feit dat je een elektriciteitsaansluiting nodig hebt. Maar als je op zoek bent naar een duurzame en veilige optie, is de Bosch elektrische cv-ketel zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

9. Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus - 3kW - EZ-Home

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.7

De Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus van EZ-Home is een geweldige oplossing voor een hoofdverwarming of als bijverwarming in bestaande cv-, warmtepomp- en zonnepaneel-installaties. Wat deze ketel zo uniek maakt, is de geweldige technische oplossing. Het model biedt een gebruikersinterface waarmee je de ketel en de parameters van het volledige verwarmingssysteem kunt bewaken en beschermen. Het apparaat is voorzien van kwaliteitscomponenten van gerenommeerde fabrikanten en wordt bestuurd door een processoreenheid en een groot LCD-scherm. De ketel kan worden gecontroleerd via de processoreenheid en het LCD-scherm, wat zorgt voor een veilige en langdurige werking. De bedrijfstijd van elke verwarming en het hele apparaat kan worden gecontroleerd en de bedrijfsmodus kan worden ingesteld op normale en antivriesmodus. De eenvoudige bediening via 4 soft touch-toetsen maakt de instelling zeer gemakkelijk. Dit apparaat heeft 4 beveiligingsniveaus en waarschuwingsalarmen als sommige parameters kritieke waarden hebben.

Met een gewicht van slechts 25 kg en een vermogen van 3 W is deze elektrische CV-ketel compact en efficiënt. De afmetingen van het product zijn een breedte van 430 mm, een hoogte van 230 mm en een lengte van 710 mm. Dit maakt het zeer eenvoudig om te installeren en te onderhouden. Bovendien zorgt het nauwkeurige ontwerp voor zeer eenvoudig werk voor servicetechnici en installateurs.

Als specialist in CV Kettle, kan ik zeggen dat de Elektrische CV-ketel V-Tronic eCompact Plus van EZ-Home een geweldige keuze is voor huishoudens met een beperkte ruimte. Het is zeer efficiënt en heeft een gemakkelijke bediening. Het is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor hun verwarmingssysteem. Een van de nadelen van dit product is de beperkte capaciteit van 3 W, waardoor het minder geschikt is voor grotere huizen. Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de prestaties van deze CV-ketel en zou ik het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor hun verwarmingssysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10. Beste CV Ketel voor gebruiksgemak: Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Op zoek naar een kleine, maar krachtige HR-combiketel? Zoek niet verder dan de Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5! Deze cv-ketel is niet alleen de kleinste in zijn soort, maar presteert ook nog eens beter dan vergelijkbare toestellen. Met een warmwatercapaciteit van CW5 is deze ketel geschikt voor gemiddelde tot grotere huishoudens met een gemiddeld gebruik van douche, bad of keuken. Met een warmtecapaciteit van 7,1 - 30,2 kW en een energielabel A zorgt deze cv-ketel voor een efficiënte en krachtige verwarming van je huis.

Wat deze cv-ketel echt onderscheidt van andere toestellen is zijn compacte formaat. Met afmetingen van slechts 58x35x28 cm past hij vrijwel overal en is hij ideaal voor tussen- of hoekwoningen. Bovendien heeft de Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5 een garantie van 15 jaar op de warmtewisselaar en 2 jaar op de overige onderdelen.

Natuurlijk is het belangrijk om te vermelden dat de installatie van deze cv-ketel altijd door een erkende installateur moet gebeuren. Maar als je dat eenmaal geregeld hebt, kun je genieten van de voordelen van deze compacte en krachtige cv-ketel.

Als specialist op het gebied van cv-ketels kan ik zeggen dat de Nefit ProLine NxT HRC 30/CW5 een uitstekende keuze is voor huishoudens die op zoek zijn naar een efficiënte en compacte cv-ketel. Met een warmwatercapaciteit van CW5 is deze ketel perfect geschikt voor huishoudens met een gemiddeld gebruik van douche, bad of keuken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de warmwatercapaciteit van 120 liter bad vullen in ruim 8 minuten op gemiddeld 40 C misschien niet genoeg is voor gezinnen die vaak uitgebreid in bad gaan. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de prestaties en het formaat van deze cv-ketel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

Producten gerelateerd aan cv ketels

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van cv ketels. Er zijn namelijk 39 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!