De Bestenu Boiler Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Je bent op zoek naar een nieuwe boiler, maar hebt eigenlijk geen idee wat voor een je nodig hebt. Daarom vind je in de onderstaande koopgids handige tips die je helpen bij de aankoop van een nieuwe boiler.

Wat voor soorten boilers zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende boilers te krijgen. Welke het beste voor jou is, hangt af van jouw situatie. Zo is er bijvoorbeeld een close-in boiler. Deze boiler is erg handig voor in de keuken. Ze zijn compact waardoor ze vrijwel altijd in een keukenkastje passen en hebben altijd warm water op voorraad. Dit kan vijf, tien of vijftien liter per boiler zijn.

Er is ook de zogenaamde doorstromer boiler. Dit is eigenlijk niet meer dan een stang in de vorm van een spiraal. Aan de onderkant stroomt het water erin, het loopt langs de spiraal waar het wordt opgewarmd, en aan de andere kant komt het water er warm uit. Deze methode is erg energiezuinig en doorstromers hebben meestal een energielabel A.

Een grote boiler voorziet een heel huishouden van warm water. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: 30 - 50 liter, 80 - 100 liter en 120 - 150 liter. Met dit systeem heb je altijd warm water, zelfs als je net afgewassen hebt en daarna nog wilt genieten van je regendouche.

Gebruik je heel veel warm water, of heb je veel warm water nodig voor je bedrijf? Dan biedt een staande boiler de juiste oplossing. Deze boilers zijn extra groot en geschikt voor grote gezinnen en industriële doeleinden. Deze boilers hebben een inhoud van maar liefst 200, 300 of zelfs 400 liter.

Hoe lang duurt het voordat een boiler warm wordt?

hide product content

Hoe snel je boiler warm wordt, hangt af van het vermogen en de capaciteit van de boiler. Zo kan 50 liter water er vier uur over doen om warm te worden. Heeft jouw boiler een hoger vermogen, dan heeft deze misschien maar twee uur nodig. Het is daarom lastig te zeggen hoe lang het duurt voordat een boiler warm wordt.

Hoe lang gaat een boiler mee?

hide product content

Koop je een boiler van een A-merk, dan is deze waarschijnlijk van duurzamere materialen dan een goedkoper model van een onbekend bedrijf.

Een boiler van een goed, betrouwbaar merk gaat minimaal vijftien jaar mee. Goede boilers herken je aan de keurmerken en certificaten die zij met zich meedragen. Denk bijvoorbeeld aan zonnekeur en het KiWa keurmerk.

Om zo lang mogelijk te genieten van je boiler, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Ontkalk je boiler daarom elke twee jaar en laat de boiler jaarlijks controleren door een vakman. Schakel ook een vakman in wanneer je boiler mankementen begint te vertonen: hierdoor loop je vaak veel rendement mis.

Wat kost een boiler aan stroom?

hide product content

Een boiler is net als een wasdroger, één van de meest energie-onzuinige apparaten in je huis. Een elektrische boiler met een inhoud van meer dan 20 liter verbruikt jaarlijks ongeveer 1900 kWh: dit staat gelijk aan ruim €430. Met een close-in keukenboiler bespaar je heel wat: gemiddeld betaal je hiervoor zo'n €150 per jaar minder voor.

Wat is een close-in boiler?

hide product content

Een close-in boiler is een compacte boiler met een inhoud van maximaal 50 liter. Deze zijn klein genoeg om in bijvoorbeeld een keukenkastje te plaatsen waardoor ze niet in het zicht staan en ook geen plaats in beslag nemen aan bijvoorbeeld je muur.

Deze boilers zijn interessant voor zowel grote als kleine gezinnen. Met een close-in boiler heb je altijd warm water om bijvoorbeeld even snel de afwas te doen. Dat niet alleen. Heb je op meerdere plaatsen een close-in boiler, dan kan er tegelijkertijd gedoucht en afgewassen worden en niemand die onder het koude water staat.

Het is daarnaast een energiezuinige manier om je water mee op te warmen. Deze boilers zijn bijna allemaal voorzien van een A-label. Bovendien bespaar je jaarlijks zo'n 1000 liter water, omdat er geen warm water verloren gaat in lange leidingen.

Hoe komt deze handige Boiler reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Boiler ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Boilers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Boilers die te bestellen zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Boilers het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Boilers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen overeenkomstig aan Boilers

De beste Boilers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Plieger Close-in Boiler (10 liter) is ideaal voor het gebruik in de keuken, maar kan ook worden gebruikt voor een ander warmwater tappunt in je huis. Bij regelmatig gebruik van je keukenkraan is een aanschaf van een keukenboiler een energiebesparende keuze. Doordat de keukenboiler direct in verbinding staat met je kraan, verminder je het verlies van (warm) water. Belangrijkste specificaties: - Boilervat is van koper - Inhoud 10 liter - 2000W - Toepasbaar bij normale waterdruk - Maximale toelaatbare bedrijfsdruk 8bar - Maximale temperatuur 76 °C - Plaatsing alleen verticaal - Eenvoudige plaatsing - Garantie 2 jaar Afmetingen: - Hoogte: 40 cm - Breedte: 26,5 cm - Diepte: 28 cm Wat zit er in de verpakking: - Boiler 10 liter Niet meegeleverd: - Aansluitset 12mm Kwaliteit: Deze boiler voldoet aan de eisen die de Kema en Kiwa gesteld hebben. Tips: - Lees voordat je de boiler gaat installeren de montagehandleiding van de boiler en de aansluitset goed door. - Het kan nodig zijn om een bocht in de afvoerslang te maken om hiermee een stankbocht te creëren. Hierdoor blijft er water in de slang staan en komt er geen stank vrij. - Vul eerst de boiler met water voordat je de stekker in het stopcontact steekt. wanneer je namelijk eerst de stekker erin steekt, slaat de boiler op veiligheid. - Zet de boiler bij normaal gebruik op 55 graden of de E-stand. Hierdoor heb minder snel kalkaanslag en je vermindert de kans op legionella.

1. Plieger Keukenboiler - Close-in - Koperen ketel - 10 liter - 2000 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Daalderop Elektroboiler Close-in 10 l heeft een koperen ketel met een wattage van 2200W. Deze krachtpatser past in ieder keukenkastje. Gemiddeld wordt er wel dertig tot veertig keer per dag gebruik gemaakt van de warmwaterkraan. Omdat in de meeste woningen de cv-ketel op zolder staat, moet het warme water een lange weg afleggen voordat het de keukenkraan bereikt. Niet alleen duurt het daarom even voordat je daadwerkelijk warm water heb, meestal wordt het koude water ook nog eens ongebruikt weggespoeld. Dat kost onnodig veel water en energie.

2. Daalderop Keukenboiler - Close-in - 10 liter - 2200 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Plieger Boiler Hotfill 10 liter is ideaal voor het gebruik in de keuken, maar kan ook worden gebruikt voor een ander warmwater tappunt in je huis. Dit is een energiebesparende uitvoering. Deze boiler wordt aangesloten op je warmwaterleiding. Tevens kan deze hotfill boiler worden toegepast als de aansluitwaarde (wattage) van een normale keukenboiler te hoog is. Bij regelmatig gebruik van je keukenkraan is een aanschaf van een keukenboiler een energiebesparende keuze. Doordat de keukenboiler direct in verbinding staat met je kraan, verminder je het verlies van (warm) water. Belangrijkste specificaties: - boilervat is van koper - 400W - inhoud 10 liter - maximale toelaatbare bedrijfsdruk 8bar - maximale temperatuur 76 °C - plaatsing alleen verticaal - gewicht 4,1 kg - eenvoudige plaatsing - garantie 2 jaar Deze boiler wordt geleverd met: -Hotfill Boiler 10 liter Niet meegeleverd: - aansluitset 12mm Kwaliteit: Deze boiler voldoet aan de eisen die de Kema en Kiwa gesteld hebben. Tips: - lees voordat je de boiler gaat installeren de montagehandleiding van de boiler en de aansluitset goed door. - Het kan nodig zijn om een bocht in de afvoerslang te maken om hiermee een stankbocht te creëren. Hierdoor blijft er water in de slang staan en komt er geen stank vrij. - Vul eerst de boiler met water voordat je de stekker in het stopcontact steekt. wanneer je namelijk eerst de stekker erin steekt, slaat de boiler op veiligheid. - Zet de boiler bij normaal gebruik op 55 graden of de E-stand. Hierdoor heb minder snel kalkaanslag en je vermindert de kans op legionella.

3. Plieger Keukenboiler - Hotfill - Koperen ketel - 10 liter - 400 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Plieger Close-in Boiler 15liter is ideaal voor het gebruik in de keuken, maar kan ook worden gebruikt voor een ander warmwater tappunt in je huis. Bij regelmatig gebruik van je keukenkraan is een aanschaf van een keukenboiler een energiebesparende keuze. Doordat de keukenboiler direct in verbinding staat met je kraan, verminder je het verlies van (warm) water. Belangrijkste specificaties: - boilervat is van koper - inhoud 15 liter - 2000W - toepasbaar bij normale waterdruk - maximale toelaatbare bedrijfsdruk 8bar - maximale bedrijftemperatuur 76 °C - plaatsing alleen verticaal - eenvoudige plaatsing - garantie 2 jaar Deze boiler wordt geleverd met: -Boiler 15 liter Niet meegeleverd: -aansluitset 12mm Kwaliteit: Deze boiler voldoet aan de eisen die de Kema en Kiwa gestelt hebben. Tips: -lees voordat je de boiler gaat installeren de montagehandleiding van de boiler en de aansluitset goed door. -Het kan nodig zijn om een bocht in de afvoerslang te maken om hiermee een stankbocht te creëren. Hierdoor blijft er water in de slang staan en komt er geen stank vrij. -Vul eerst de boiler met water voordat je de stekker in het stopcontact steekt. wanneer je namelijk eerst de stekker erin steekt, slaat de boiler op veiligheid. -Zet de boiler bij normaal gebruik op 55 graden of de E-stand. Hierdoor heb minder snel kalkaanslag en je vermindert de kans op legionella.

4. Plieger Keukenboiler - Close-in - Koperen ketel - 15 liter -2000 Watt


Product informatiePlus or Show more

De Combiregelaar maakt het mogelijk twee apparaten met groot vermogen (W) aan te sluiten op één aansluitpunt/groep. De Combiregelaar schakelt de Quooker of boiler tijdelijk uit gedurende de opwarmtijd van de vaatwasser, en schakelt de Quooker of boiler daarna weer aan. Maximale aansluitwaarde: 2760 W. De boiler combiswitch is geschikt voor alle keukenboilers op Keukenspeciaal.

5. Daalderop Combiswitch 230V -16A voor boiler


Product informatiePlus or Show more

Eldom boiler 15 liter, 2 kW, Close up Boiler, voor boven het aanrecht Betrouwbaar, duurzaam, efficiënt en dus kostenbesparend! De Eldom 72326NMP is een elektrische boiler met een inhoud van 15 liter. Hij is ontworpen voor installatie boven de wastafel of in een keukenkastje. Deze boiler is geproduceerd in de EU en voldoet aan alle veiligheids- en kwaliteitsnormen. Dankzij een uitstekende isolatie van massief ECO polyurethaanschuim is er minimaal warmteverlies. Hij beschikt over een modern elegant design en een lange levensduur. Deze boiler is uitgerust met een installatieset (bestaande uit een inlaatcombinatie en bevestigingsschroeven). Beschikt over een gecombineerde veiligheidsklep. Geschikt voor een wastafel met 2 personen; 3 jaar garantie op de ketel, 2 jaar over de elektrische onderdelen; Voor montage boven de wastafel; Energiebesparing - met minimale warmteverliezen, dankzij de perfecte warmte-isolatie van dikke ECO polyurethaanschuim; Lange levensduur - innovatieve formule van slijtage-bestendig zirkonium glazuur en een anti-roestbeschermingskathode; BETROUWBAAR - met 6 niveaus van beveiliging; Compact voormaat; Zeer geschikt voor montage in keukens; Geschikt voor inbouw op locaties die niet beschikken over een sanitair systeem voor warm water; Eenvoudige en snelle installatie - het apparaat is volledig uitgerust en er zijn geen extra accessoires nodig. Wel heeft u nog flexibele slangen voor de koppeling met de waterleiding nodig; De installatieset met inlaatcombinatie is bij de prijs ingebrepen; Beschikt over een inlaatcombinatie/ veiligheidsklep; Externe thermostaat - voor het instellen van de water temperatuur Verlichte schakelaar; Modern, elegant design; Werkt onder druk.

6. 15 liter close in boiler 2kw voor onder het aanrecht ELDOM Extra Life


Product informatiePlus or Show more

Het nieuwe 2021 model met TFT-kleurendisplay! De 80 liter boiler Favourite E maakt onderdeel uit van de Favourite serie en is speciaal ontworpen om lang mee te gaan. Daarnaast is hij ook eens een van de energiezuinigste onder de elektrische boilers. Energieklasse B! Deze verticale boiler heeft een volume van 80 liter, een digitale bediening en een vermogen van 2000 Watt. Deze boiler zijn gemaakt van een speciaal soort schuim ( CFK vrij ) met een zeer hoge dichtheid en een dikte van maar liefst 40 mm. Hierdoor zal het water nauwelijks afkoelen, waardoor u minder stroomkosten heeft. Desondanks heeft deze boiler toch een compacte diameter van slechts 462mm.! Verder beschikt de boiler over 2 anodes voor bescherming tegen hard water en een geëmailleerde tank met speciale zirkonium laag voor extra lange levensduur. De boilers zijn vervaardigd binnen de EU, voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften en zijn CE-gecertificeerd Deze elektrische boiler met digitale bediening is de luxere variant. Het model vanaf 2021 is nu voorzien van een TFT-kleurendisplay en is in het Nederlands instelbaar. Met de digitale bediening zijn een aantal extra functies mogelijk zoals: Nauwkeurige instellen van de temperatuur tussen de 20°C en 75°C. Uitgestelde start modus tot 24 uur. SMART-functie. De waterverwarming wordt geoptimaliseerd om stroom te besparen. Anti-legionella functie. Vorstbescherming. Mogelijkheid om tot 7 timers te programmeren. Na menging met koud water levert een volle 80 liter boiler zo'n 120 liter warm water van 37 °C. Specificaties: Type: WV08046E Display: Digitaal Inhoud: 80 liter Afm.: 484 x 462 x 835 mm. ( b x d x h ) Montagewijze: Verticaal Montagebeugel is aan de boiler bevestigd (bevestigingsmateriaal niet inbegrepen) Energielabel: B Stroomverbruik: 1044 kWh Max. druk: 8 Bar Stroomaansluiting: 230 Volt / 2000 Watt / 9 Amp. Gewicht: 24 Kg. Extra's: inclusief Inlaatcombinatie / veiligheidsventiel. Voorzien van aansluitsnoer.

7. Eldom FAVOURITE 80 liter boiler 2 kW. Electronic Control


Product informatiePlus or Show more

Het nieuwe 2021 model met TFT-kleurendisplay! De 50 liter boiler Favourite E maakt onderdeel uit van de Favourite serie en is speciaal ontworpen om lang mee te gaan. Daarnaast is hij ook eens een van de energiezuinigste onder de elektrische boilers. Energieklasse B! Deze verticale boiler heeft een volume van 50 liter, een digitale bediening en een vermogen van 2000 Watt. Deze boiler zijn gemaakt van een speciaal soort schuim ( CFK vrij ) met een zeer hoge dichtheid en een dikte van maar liefst 40 mm. Hierdoor zal het water nauwelijks afkoelen, waardoor u minder stroomkosten heeft. Desondanks heeft deze boiler toch een compacte diameter van slechts 387mm.! Verder beschikt de boiler over 2 anodes voor bescherming tegen hard water, een anode tester en een geëmailleerde tank met speciale zirkonium laag voor extra lange levensduur. De boilers zijn vervaardigd binnen de EU, voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften en zijn CE-gecertificeerd Deze elektrische boiler met digitale bediening is de luxere variant. Het model vanaf 2021 is nu voorzien van een TFT-kleurendisplay en is in het Nederlands instelbaar. Met de digitale bediening zijn een aantal extra functies mogelijk zoals: Nauwkeurige instellen van de temperatuur tussen de 20°C en 75°C. Uitgestelde start modus tot 24 uur. SMART-functie. De waterverwarming wordt geoptimaliseerd om stroom te besparen. Anti-legionella functie. Vorstbescherming. Mogelijkheid om tot 7 timers te programmeren. Na menging met koud water levert een volle 50 liter boiler zo'n 136 liter warm water van 37 °C. Specificaties: Type: WV05039E Display: Digitaal Inhoud: 50 liter Afm.: 387 x 410 x 760 mm. ( b x d x h ) Montagewijze: Verticaal Montagebeugel is aan de boiler bevestigd (bevestigingsmateriaal niet inbegrepen) Energielabel: B Stroomverbruik: 1169 kWh/jr. Max. druk: 8 Bar Stroomaansluiting: 230 Volt / 2000 Watt / 9 Amp. Gewicht: 18 Kg. Extra's: inclusief Inlaatcombinatie / veiligheidsventiel & voorgemonteerd aansluitsnoer. Muurankers zijn niet inbegrepen.

8. Eldom FAVOURITE 50 liter boiler 2 kW. Electronic Control


Product informatiePlus or Show more

Deze elektrische IN boiler valt onder de keukenboilers van Tesy. Het is een klein model, dat je in de keukenkast plaatst en uit het zicht blijft. Met een inhoud van 6 liter warmt de boiler het water snel op. Eenvoudig te installeren en geleverd met drie jaar garantie. Kenmerken: * Zeer compact formaat * Glas-keramische bescherming van het waterreservoir. * Flens voor het eenvoudig vervangen van de magnesium anode en het verwarmingselement. * Verstelbare veiligheidsthermostaat met thermo-en elektrische bescherming. * Indicatielampje * Veiligheidsklep * Roestvrijstalen water in-en uitlaat * Opwarmtijd van 15 °C tot 65 °C in slechts 14 minuten * Magnesium anode

9. Elektrische IN boiler 6 liter (Tesy)


Product informatiePlus or Show more

Voordelen 80 liter energie zuinige Bosch Boiler ✔ Energie zuinig ✔ Korte opwarmtijd ✔ CE keurmerk ✔ Anti-kook beveiliging ✔ Uit voorraad leverbaar ✔ Binnen 6 werkdagen bezorgd Deze uitvoering 10 jaar garantie op de binnen ketel en 2 jaar overige onderdelen Specificaties Inhoud 82 liter; Hoogte 80 cm; ( H ) Breedte 45 cm; ( D ) Diepte 47 cm; 2000 watt; Half duims aansluiting; 220/230 volt; Gebruik tot 4 personen; met een anti vorst instelling. Anti bacterie bescherming ( legionela ) 10 jaar fabrieksgarantie van Bosch op binnen ketel en 2 jaar overige onderdelen

10. 80 liter Bosch Elektrische Boiler (vernieuwd model)


Artikelen overeenkomstig aan Boilers


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Boilers. Er zijn namelijk 363 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Boiler kopen.