Wat is de beste wifi modem van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het aanschaffen van een goede wifi modem is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste wifi modem van 2023? Na het testen van 3 wifi modems kwam de AVM FRITZ!Box 7583 VDSL Router wit als beste getest uit onze wifi modem-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de wifi modems, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wifi modems-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame wifi modem-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste wifi modems

1Score: 8.6
AVM FRITZ!Box 7583 VDSL Router wit
AVM FRITZ!Box 7583 VDSL Router wit
AVM
Ga naar laagste prijs
2Score: 7.2
Netgear Turbo USB modem dongel zwart
Beste Wifi Modem voor thuiswerken
Netgear Turbo USB modem dongel zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 7
ASUS PIKE II 3008-8i RAID
ASUS PIKE II 3008-8i RAID
Ga naar laagste prijs
4Score: 6.6
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
Huawei
Ga naar laagste prijs
5Score: 5.8
SODIMM DDR3 Transcend 2GB 1066
SODIMM DDR3 Transcend 2GB 1066
Transcend
Ga naar laagste prijs
6Score: 4.3
DrayTek Vigor 167 VDSL2, Super
DrayTek Vigor 167 VDSL2, Super
Draytek
Ga naar laagste prijs
7Score: 3.6
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white
Beste Wifi Modem voor budgetgebruikers
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white
Xiaomi
Ga naar laagste prijs
8Score: 3.6
US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic
US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic
Us Robotics
Ga naar laagste prijs
9Score: 3.6
LedKoning WiFi Module iBox 1 wit
LedKoning WiFi Module iBox 1 wit
Rextech
Ga naar laagste prijs
10Score: 1.5
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi draadloze router met 4 antennes
Beste Wifi Modem voor gamers
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi draadloze route...
Xiaomi
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Modem Koopgids

Niets is irritanter dan een traag werkend wifi-netwerk. Van mails beantwoorden, tot het streamen van een film – je wifi moet snel en betrouwbaar zijn om dit gladjes te laten verlopen. In deze koopgids vind je de beste wifi-modem, zodat je zonder problemen op het web surft.

Hoeveel snelheid heb je nodig?

De snelheid van je internet druk je uit inmegabits per seconde (Mbps, Mbit/s). Om precies te zijn gaat het hierom de downloadsnelheid. Open je een mail of stream je een video? De downloadsnelheid is hiervoor verantwoordelijk.

De snelheid die je nodig hebt is afhankelijk van je internetgebruik. Hoe meer internetgebruikers, hoe meer snelheid nodig is. Eengemiddeld huishouden heeft zo'n 100 Mbit/s nodig. Met deze snelheid verbind je meerdere apparaten tegelijkertijd met je wifi-netwerk, zonder dat het netwerk traag wordt. 

Wordt er echter veel gegamed, gedownload en gestreamd door meerdere personen in het huishouden? Dan is een minimale snelheid van 500 Mbit/s aan te raden. 

Snellere internetverbindingen zijn mogelijk, maar niet altijd nodig. Veel apparaten in je huis kunnen namelijk geen hogere snelheden dan 100 Mbit/s aan, en/of hebben die hoge snelheden niet nodig. Denk hierbij aan veel slimme apparaten, zoals een slimme deurbel, een slimme veiligheidscamera, enzovoorts. In de praktijk haalt je internetsnelheid niet het beloofde niveau van je provider, terwijl je hier wel voor betaalt.

De beschikbare downloadsnelheid stem je ten eerste af door het juiste abonnement bij je internetprovider te kiezen. Je kunt meestal kiezen uit verschillende maximumdown- en uploadsnelheden.

Ook de modem heeft en beperkte internetsnelheid. Heb je een modem op het oog? Kijk dan goed welke snelheid in Mbit/s deze maximaal door kan geven. 

Welke soorten wifi zijn er?

Sinds de beginjaren van de wifi is er veel veranderd en verbeterd. De verschillende generaties wifi wordt door deIEEE 802.11 geclassificeerd. Op dit moment is wifi 6E, ook wel de802.11ax, de nieuwste variant. Nieuwe apparaten met het label ‘wifi 6(E)’, ‘802.11ax’ of ‘wifi ax’, ondersteunen de specificaties van dit type wifi. Wifi 6 is sneller, stabieler en efficiënter dan zijn voorganger – je raadt het al – wifi 5, waarbij wifi 6E weer een soort uitbreiding is van wifi 6.

De ontwikkeling staat nooit stil en wifi 7 komt al om de hoek kijken. Gerekend vanaf de onofficiële naam wifi 0 (1997) tot aan wifi 7 (verwacht in 2024), maakt dit een collectie van 9 generaties wifi. Hoe nieuwer, hoe beter, maar kijk wel of de apparaten – zowel je router als de apparatuur die je hieraan verbindt – compatibel zijn met het nieuwst beschikbare protocol (wifi 6 of wifi 6E), of op zijn minst het protocol daarvoor (wifi 5). 

Wat is het verschil tussen een modem en een router?

Met een modem en router bedoelt men vaak hetzelfde voorwerp. Meestal is het kastje wat in je huis staat een modem en router in één. Beide zijn immers nodig voor een goede werkende internetverbinding voor meerdere apparaten. Toch is een modem niet hetzelfde als een router, zelfs niet als de twee in één apparaat zitten verwerkt.

Een modem ontvangt de internetverbinding vanuit de provider. Vervolgens zet hij deze om in signalen die de router gebruikt om naar je apparaten in het thuisnetwerk te sturen. De router verdeelt het internet over je verschillende apparaten in huis en beheert daarmee het thuisnetwerk.

Met enkel een wifi-modem in gebruik heb je dus ook toegang tot het internet, alleen blijft dit beperkt tot slechts één apparaat, en wel via een bekabelde verbinding.

Waarom zou je een aparte modem kopen?

De wifi-router en wifi-modem werken samen om het netwerk vanuit de provider te ontvangen en te verdelen over de apparaten in je huis. Het combinatiekastje van een router en modem is zeer geschikt vanwege de eenvoud en het gemak.

Voor stabieler, veiliger en sneller internet is een aparte wifi-modem en wifi-router aan te raden. Door een goed modem naast de beste wifi-router te gebruiken, haal je uit beide apparaten het beste naar boven. Het instellen van de twee losse apparaten vereist wellicht wat meer technische kennis, maar met een beetje onderzoek en nieuwsgierigheid moet dit geen probleem zijn. 

Een aparte wifi-modem en -router geven je de mogelijkheid alles naar eigen wens in te stellen. Denk hierbij aan instellingen als:

 • Beamforming, waarmee de router een krachtiger signaal naar een gewenst apparaat uitzendt.
 • MU-MIMO-ondersteuning , waarmee je de drukte in het internetverkeer in je thuisnetwerk in betere banen leidt. 
 • Het limiteren van internettoegang op bepaalde apparaten. Dit is ideaal om het smartphonegebruik van je pubers te begrenzen. 

Daarbij hoef je bij schade niet zowel de modem én router te vervangen. Een van de twee verruil je eenvoudig voor een nieuwer en beter exemplaar.

Overige belangrijke eigenschappen

Snelheid

Je modem heeft een belangrijke rol in de snelheid van je uiteindelijke wifi-snelheid. De modem vertaalt de signalen van je internetprovider en zet het om in signalen die de aangesloten begrijpen. In de meeste gevallen sluit je alleen een router direct aan op je modem. De snelheid waarmee de modem dit doet, is erg belangrijk om een vlotte verbinding op te zetten.

Stel je voor: je hebt bij je internetprovider een goede deal gesloten met een internetsnelheid van 500 Mbit/s. Je modem thuis verwerkt echter maximaal 100 Mbit/s. Het maakt dan niet uit hoe snel het aanbod van je provider is, want in de praktijk komt de internetsnelheid nooit boven de 100 Mbit/s. Zorg daarom dat je een modem kiest waarvan de down- en uploadsnelheden overeenkomen met die van je internetabonnement.

Het is beter qua maximumsnelheden – die je in de productomschrijving ziet staan – wat aan de hoge kant te zitten. In de praktijk valt de maximale snelheid altijd wat lager uit.

Wifi-standaard

Ga je voor een modem-routercombi? Zorg dat de modem een wifi-standaard gebruikt van 802.11ac of 802.11ax. Dit komt overeen met de 5e en 6e generaties wifi. Deze wifi-standaarden zijn op dit moment het snelst.

Wifi-banden

Wederom is dit alleen relevant als je voor een modem-routercombinatie gaat. Je router gebruikt meestal eensingle- of dual-band signaal. Modems van lagere kwaliteit gebruiken een single-band op de 2,4GHz-frequentie. Al je apparaten ontvangen in dit geval de wifi via één frequentiekanaal.

Betere modems werken met een dual-band signaal. Naast het 2,4GHz-kanaal, werkt een dual-band modem met een sneller 5GHz-kanaal. In samenwerking met een dual-band router, is het netwerk sneller en heeft het meer capaciteit. Zo internet je met meerdere apparaten tegelijkertijd en blijft de verbinding stabiel.

Om het meeste uit dit apparaat te halen, kies je voor een simultaneous dual-band model. Deze is op beide frequenties tegelijkertijd actief, in plaats van continu te moeten wisselen tussen de twee. Een simultaneous tri-band modem-routercombi gebruikt daarbij een tweede 5GHz-band als het om een wifi 5 of 6-model gaat, of een extra 6GHz-band als het om een wifi 6E-model gaat.

hero illustration

Hoe testen we wifi modems?

Om de beste wifi modem te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wifi modem-test hebben we 3 wifi modems geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze wifi modem-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze wifi modem-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen wifi modem-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte wifi modem in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 3 wifi modems te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste wifi modems in een makkelijke lijst

1. AVM FRITZ!Box 7583 VDSL Router wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
8.8

Met de FRITZ!Box 7583 VDSL Edition International presenteert AVM nog een router met high-end uitrusting. Door ondersteuning van VDSL supervectoring 35b is de FRITZ!Box 7583 VDSL voorbereid op alle DSL-uitbreidingsfasen. Bovendien kan de FRITZ!Box de snelheid van deze DSL-technologieën via dual line interfaces ook gebundeld (bonded) leveren. De FRITZ!Box zorgt in het Wi-Fi-netwerk voor het beste bereik en razende snelheden tot wel 2.533 Mbit/s. Met het vertrouwde comfort van FRITZ! verbindt de FRITZ!Box 7583 VDSL alle computers, smartphones, tablets, printers en andere netwerkapparaten met het thuisnetwerk. Gigabit-LAN, USB 3.0 en de VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en twee aansluitingen voor ISDN-telefoons maken het veelzijdige communicatie-aanbod compleet. High-end Wi-Fi AC+N met 1.733 + 800 Mbit/s De FRITZ!Box 7583 VDSL is als Wi-Fi Mesh centrale voorbereid op de hoogste eisen in het thuisnetwerk. Meerdere verdeelde Wi-Fi-knopen (bijv. FRITZ!Box en FRITZ!Repeater) worden in het Mesh Wi-Fi-netwerk samengevoegd tot één slim Wi- Fi-netwerk – zoals de mazen van een net (Eng.: mesh). De FRITZ!Box stuurt dan actief alle toegangspunten aan, zodat Wi-Fi-apparaten die worden gebruikt in het thuisnetwerk, altijd zijn aangemeld bij het toegangspunt met de beste verbinding (Mesh Wi-Fi steering). Door gelijktijdig gebruik van beide standaarden (Wi-Fi AC en Wi-Fi N) worden in totaal gegevenssnelheden van tot 2.533 Mbit/s bereikt - en is er dus een hoge bandbreedte voor alle Wi-Fi-apparaten in het huishouden beschikbaar. Streams, games en downloads bereiken naadloos de verste hoekjes van elke kamer. Het hele Wi-Fi-netwerk heeft gemakshalve slechts één naam, één wachtwoord en is veilig versleuteld. Telefonie-opties voor iedereen De geïntegreerde telefooncentrale is ontworpen voor de nieuwe IP-lijnen (voice over IP). Telefoongesprekken worden gevoerd met tot zes draadloze telefoons die kunnen worden aangemeld bij de geïntegreerde DECT-basis. Door twee ISDN S0- aansluitingen kunnen twee ISDN-telefooncentrales met huntgroep (vier ISDNkanalen parallel) of twee ISDN-telefoons of ISDN-telefooncentrales tegelijkertijd worden gebruikt. Meerdere geïntegreerde antwoordapparaten, lokale en onlinetelefoonboeken en een schat aan comfortfuncties vervolledigen het brede telefonieaanbod van de FRITZ!Box 7583 VDSL. Smarthome-apparaten, zoals bijvoorbeeld de nieuwe viervoudige schakelaar FRITZ!DECT 440 of de nieuwe ledlamp FRITZ!DECT 500, kunnen via het DECT-basisstation worden geïntegreerd. Veelzijdige multimediafuncties De FRITZ!Box 7583 VDSL brengt alle aangesloten USB-opslagmedia, onlineopslag en de daarop opgeslagen gegevens naar het thuisnetwerk. De geïntegreerde mediaserver met NAS-koppeling maakt opgeslagen films, muziek en foto's beschikbaar, zodat deze bijv. via een tablet of smartphone kunnen worden doorgegeven aan weergave-apparaten. USB 3.0 zorgt daarbij voor extra snelle gegevensoverdracht. De FRITZ!Box 7583 VDSL vormt zo een krachtig platform voor netwerkmultimediatoepassingen zoals IPTV, video on demand of streamen. Toch blijft het stroomverbruik van de FRITZ!Box 7583 VDSL zeer laag dankzij meerdere eco-modusfuncties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Beste Wifi Modem voor thuiswerken: Netgear Turbo USB modem dongel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Turbo USB modem dongel zwart

 • list plusDeze modem dongel heeft een hoge downloadsnelheid, waardoor het vlot is om grote bestanden te downloaden.
 • list plusDeze modem dongel is compact en lichtgewicht, waardoor het handig is om mee te nemen op reis.
 • list plusDeze modem dongel is geschikt met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows en Mac.

Nadelen Netgear Turbo USB modem dongel zwart

 • list plusDeze modem dongel heeft geen ingebouwde wifi, waardoor het alleen kan worden gebruikt voor bekabelde internetverbindingen.
 • list plusDeze modem dongel heeft geen externe antenne, waardoor het signaal mogelijk niet zo sterk is in gebieden met slechte dekking.
 • list plusDeze modem dongel heeft geen simkaartslot, waardoor het alleen kan worden gebruikt met een vaste internetverbinding.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een snelle en betrouwbare Wifi Modem dongel? Dan is de Netgear Turbo USB modem dongel zwart misschien iets voor jou! Deze dongel is geschikt voor hoge snelheden en heeft zeer goede antennes. Bovendien heeft het een mooi ontwerp en installeert de dongel de driver en software automatisch!

Wat deze dongel echt onderscheidt van andere modems is de mogelijkheid om overal gebruik te maken van de snelste 4G/3G netwerken ter wereld. Met een snelheid tot 100 mbps kan je altijd en overal genieten van snel internet. De dongel heeft een Micro SD-kaartsleuf tot 32 GB ingebouwd, waardoor je ook nog eens extra opslagruimte hebt.

De dongel is zeer gebruiksvriendelijk en werkt als plug and play. Het is geschikt voor Android-tablet-pc's met 3G-ondersteuning en kan worden gebruikt op LTE-netwerken waar aanwezig. De dongel heeft geen wifi, maar is wel veilig dankzij WPA2-netwerkbeveiliging.

Deze dongel is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en altijd snel internet nodig hebben. Of je nu op vakantie bent of op zakenreis, met deze dongel kan je altijd werken waar en wanneer je maar wilt. Natuurlijk heeft deze dongel ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van wifi en bedrade snelheid.

Al met al is de Netgear Turbo USB modem dongel zwart een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar snel internet en een betrouwbare dongel. Het is een veelzijdige dongel die gemakkelijk te gebruiken is en goed werkt op LTE-netwerken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. ASUS PIKE II 3008-8i RAID

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

De ASUS PIKE II 3008-8i is een indrukwekkende RAID-kaart die je computerervaring naar een hoger niveau tilt. Deze kaart ondersteunt verschillende opslagstationinterfaces zoals SAS, SATA II en SATA III, wat betekent dat je veel verschillende opslagapparaten kunt gebruiken. De overdrachtssnelheid van 12 Gbit/s zorgt voor ultrasnelle gegevensoverdracht en de chipset LSI SAS 3008 zorgt voor betrouwbare prestaties.

Wat deze RAID-kaart echt bijzonder maakt, is de ondersteuning van verschillende RAID-types, waaronder 0, 1, 1E en 10. Dit betekent dat je gegevens kunt beschermen tegen verlies en ervoor kunt zorgen dat de opslag efficiënt en veilig is.

De ASUS PIKE II 3008-8i wordt geleverd met PCI Express-connectiviteit en is compatibel met apparaten in het ecosysteem van de fabrikant. De kaart is 127 mm breed en 50,8 mm hoog, wat betekent dat hij in de meeste computers past.

Als je op zoek bent naar een snelle en betrouwbare RAID-kaart, dan is de ASUS PIKE II 3008-8i een uitstekende keuze. Of je nu een gamer bent die op zoek is naar snellere gegevensoverdracht of een professional die grote hoeveelheden gegevens moet opslaan en beschermen, deze RAID-kaart biedt je alles wat je nodig hebt.

Een nadeel van deze RAID-kaart kan zijn dat het ontbreken van ethernet poorten kan betekenen dat je nog steeds een aparte netwerkkaart nodig hebt. Maar over het algemeen is de ASUS PIKE II 3008-8i een krachtige en betrouwbare RAID-kaart die je computerervaring naar een hoger niveau tilt en je gegevens veilig houdt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

 • list plusEen voordeel van deze 4G LTE MiFi is dat het een goede verbindingssnelheid heeft.
 • list plusEen voordeel van deze 4G LTE MiFi is dat het klein en gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusEen voordeel van deze 4G LTE MiFi is dat het een goede accuduur heeft.

Nadelen E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

 • list plusHet instellen van deze 4G LTE MiFi kan lastig zijn.
 • list plusDeze 4G LTE MiFi heeft geen ethernetpoort.
 • list plusDeze 4G LTE MiFi heeft geen antenne-aansluiting.

Beoordeling

6.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.7

Op zoek naar een handige Wifi Modem voor onderweg? Dan is de Huawei E5785-320 een uitstekende keuze! Met deze 4G LTE router haal je downloadsnelheden van wel 300Mbps, waardoor je altijd en overal razendsnel kunt internetten. Bovendien ondersteunt deze MiFi router maar liefst 10 gelijktijdige WiFi gebruikers, dus je kunt hem probleemloos delen met vrienden, familie of collega's.

Een ander groot voordeel van de Huawei E5785-320 is de krachtige accu van 3000mAh. Hierdoor kun je het apparaat ook gebruiken als powerbank om je smartphone op te laden. Dat is natuurlijk superhandig als je onderweg bent en je telefoon dreigt leeg te raken.

Maar wat deze Wifi Modem echt uniek maakt, is de dual band 2,4 & 5 GHz WiFi. Hierdoor heb je altijd een stabiele en snelle verbinding, zonder last te hebben van storingen of vertragingen. En dankzij het sim formaat van 25 x 15 mm kun je deze router met vrijwel elke simkaart gebruiken.

Of je nu een drukke zakelijke reiziger bent of gewoon graag op vakantie altijd en overal online wilt zijn, de Huawei E5785-320 is de perfecte keuze. Enige nadeel is dat deze Wifi Modem geen bedrade snelheid heeft en geen ethernet poorten. Maar als je op zoek bent naar een draadloze oplossing voor onderweg, dan is dit apparaat absoluut de moeite waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. SODIMM DDR3 Transcend 2GB 1066

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

5.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.7

De SODIMM DDR3 ram-geheugen Transcend 2GB 1066 JetRam CL7.0 is een krachtige Dual In-Line Memory Module die bedoeld is voor montage in 204-pins edge connector socket. Met een WiFi-snelheid totaal van 574 Mbps, kun je probleemloos en snel internetten, streamen en gamen zonder vertragingen. Wat deze modem uniek maakt, is dat het bestaat uit 16 stuks 128Mx8bits DDR3 SDRAM's FBGA-pakketten en een 2048 bits seriële EEPROM op een 204-pins printplaat. Dit zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding.

Hoewel het niet duidelijk is met welke apparaten deze modem compatibel is, heeft het geen ethernet poorten. Het is dus niet ideaal om bekabeld te gebruiken. Maar als je op zoek bent naar een draadloze oplossing voor je thuisnetwerk, dan is dit een uitstekende keuze.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze modem perfect voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare draadloze verbinding. Het is ook ideaal voor het streamen van HD-video en online gamen. Het enige nadeel is dat het niet bekabeld gebruikt kan worden.

Al met al is de SODIMM DDR3 ram-geheugen Transcend 2GB 1066 JetRam CL7.0 een krachtige en betrouwbare Wifi modem die je thuisnetwerk naar een hoger niveau kan tillen. Als je op zoek bent naar een draadloze oplossing, dan is dit zeker een modem die je moet overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 februari in huis

Bekijk prijs

6. DrayTek Vigor 167 VDSL2, Super

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

4.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

De DrayTek Vigor 167 VDSL2/ADSL2/2+ modem is een krachtig apparaat dat snelheden tot 100 Mbps upstream en 300 Mbps downstream mogelijk maakt. Met ondersteuning voor 35b Supervectoring, is dit modem een uitstekende keuze voor huishoudens met meerdere apparaten die veel bandbreedte gebruiken. Dit modem kan transparant worden geconfigureerd als bridge voor een router of firewall, waardoor je netwerk snel en betrouwbaar blijft.

Hoewel dit modem geen wifi heeft, biedt het wel twee ethernetpoorten voor het aansluiten van bekabelde apparaten. Hierdoor is dit modem ideaal voor mensen die hun eigen wifi-router willen gebruiken voor draadloze verbindingen.

Wat dit modem echt onderscheidt van andere modems op de markt, is de ondersteuning voor 35b Supervectoring. Dit betekent dat het modem hoge snelheden kan leveren, zelfs als je verder van de wijkcentrale af woont. Daarnaast is het apparaat gemakkelijk te configureren en te gebruiken.

Hoewel er geen nadelen zijn aan dit modem als het gaat om prestaties, kan het ontbreken van wifi voor sommige mensen een nadeel zijn. Als je op zoek bent naar een alles-in-één-oplossing voor je netwerk, is dit modem niet de beste keuze. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbaar en krachtig modem dat je kunt combineren met je eigen wifi-router, dan is de DrayTek Vigor 167 VDSL2/ADSL2/2+ modem een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 januari in huis

Bekijk prijs

7. Beste Wifi Modem voor budgetgebruikers: Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

3.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Xiaomi Mi Router 4A in het wit is een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige wifi-modem. De router beschikt over vier antennes die de transmissieprestaties sterk verbeteren en een draadloos dual-band ontwerp, waardoor de verbinding sneller en stabieler wordt. Met een totale bandbreedte van 1167Mbps, waarbij 300Mbps in 2.4G en 867Mbps in 5G worden ondersteund, kan de router tot wel 64 apparatencomputers stabiel verbinden.

Het ontwerp van de Xiaomi Mi Router 4A met een groot geheugen van 64MB maakt het mogelijk om meerdere eindapparaten stabiel te verbinden en is handiger voor dagelijks gebruik dankzij de Mi WiFi APP. De router ondersteunt 2.4G en 5G dual-band, wat resulteert in een totale bandbreedte van 1167Mbps, waardoor het de beste keuze is voor thuisgebruik.

Wat deze router uniek maakt, is de intelligent anti-wrijf netwerkfunctie. Het voorkomt dat netwerkstoringen of vertragingen de gebruikerservaring verpesten. Een ander pluspunt van de Xiaomi Mi Router 4A is de eenvoudige installatie en het gebruiksvriendelijke beheer, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om te gebruiken.

Een nadeel van deze router is het beperkte aantal ethernet poorten, wat betekent dat je misschien een extra switch nodig hebt als je meerdere bedrade apparaten wilt aansluiten. Al met al is de Xiaomi Mi Router 4A een uitstekende keuze voor thuisgebruik, met een krachtig signaal, eenvoudige installatie en beheer, en intelligente functies zoals anti-wrijf netwerk om de gebruikerservaring te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

3.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.4

Op zoek naar een snelle, betrouwbare internetverbinding? Dan is de US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic misschien wel iets voor jou! Met deze modem kun je razendsnel inbellen en faxen versturen en ontvangen. Het apparaat heeft geen wifi, maar is bedraad en werkt via een PCI-aansluiting.

Wat deze modem zo bijzonder maakt, is zijn snelheid. Met een downloadsnelheid van 56Kbps kun je snel en efficiënt grote bestanden downloaden en op internet surfen. Bovendien is dit apparaat compatibel met een breed scala aan apparaten, waardoor het geschikt is voor zowel thuis- als professioneel gebruik.

Hoewel deze modem geen wifi heeft, is de bedrade snelheid een groot voordeel. Je hoeft je geen zorgen te maken over storingen of signaalverlies en kunt rekenen op een stabiele internetverbinding. Het enige nadeel is dat je geen ethernetpoorten hebt, maar als je alleen een snelle internetverbinding nodig hebt, is deze modem perfect voor jou.

Kortom, als je op zoek bent naar een snelle, betrouwbare internetverbinding zonder poespas, dan is de US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic de ideale keuze. Het apparaat is snel, betrouwbaar en compatibel met een breed scala aan apparaten. Of je nu thuis werkt of op kantoor, deze modem is perfect voor iedereen die op zoek is naar een snelle en efficiënte internetverbinding.

Mijn persoonlijke mening is dat deze modem een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare internetverbinding zonder gedoe. Het enige nadeel is dat het geen ethernetpoorten heeft, maar als je alleen een snelle internetverbinding nodig hebt, is dat geen probleem. Al met al is dit een geweldige modem die aan al je internetbehoeften voldoet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

9. LedKoning WiFi Module iBox 1 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LedKoning WiFi Module iBox 1 wit

 • list plusHet voordeel van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is dat het uitgerust is met hoogwaardige technologie voor snelle verbindingen.
 • list plusDeze wifi modem heeft een grote afstand waardoor je overal in huis toegang hebt.
 • list plusDe LedKoning WiFi Module iBox 1 wit heeft verschillende instelmogelijkheden waardoor je het netwerk naar behoefte kunt instellen.

Nadelen LedKoning WiFi Module iBox 1 wit

 • list plusDe gebruiksaanwijzing van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is onduidelijk.
 • list plusEen ander nadeel van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is dat het regelmatig niet lukt om het te koppelen met andere apparaten.
 • list plusEen ander nadeel van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is dat de timer niet werkt.

Beoordeling

3.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
7.4

Ben jij op zoek naar een handige manier om jouw slimme verlichting te bedienen met je smartphone of tablet? Dan is de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit echt iets voor jou! Met deze WiFi module kan je jouw verlichting bedienen via de Milight App, die beschikbaar is voor zowel Android als Apple. Het mooie van deze module is dat het geschikt is voor zowel Dual White als gekleurde LED-lampen. Zo kan je met één module al je lampen bedienen en zelfs tot 8 zones creëren.

De WiFi module is klein van formaat en kan eenvoudig uit het zicht worden weggewerkt. Het wordt geleverd met een USB-kabel en een 230V USB-adapter, dus je hebt geen last van rondslingerende afstandsbedieningen of draden. Het is gemakkelijk te integreren in jouw eigen WiFi netwerk en je hoeft het maar één keer in te stellen. Vervolgens kan iedereen die op jouw netwerk zit en de App heeft geïnstalleerd de verlichting bedienen.

Het beste van alles is dat je met deze WiFi module veel mogelijkheden hebt. Zo kan je bijvoorbeeld onbeperkt aantal lampen aansluiten en makkelijk tot 8 zones creëren. Bovendien ontvang je ook een USB-adapter, wat betekent dat je geen extra aankopen hoeft te doen.

De LedKoning WiFi Module iBox 1 wit heeft helaas geen ethernet poorten, maar het is nog steeds een geweldige oplossing voor iedereen die op zoek is naar een handige manier om hun verlichting te bedienen via hun smartphone of tablet. Het is eenvoudig te installeren en te integreren in jouw bestaande WiFi netwerk.

Al met al is de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit een geweldige aankoop voor iedereen die hun slimme verlichting wil bedienen met hun smartphone of tablet. Het is een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing die je veel tijd en moeite zal besparen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 21 september in huis

Bekijk prijs

10. Beste Wifi Modem voor gamers: Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi draadloze router met 4 antennes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

1.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8

De Xiaomi Mi Router 4A is een krachtige draadloze router die uitblinkt in snelheid en prestaties. Met 4 antennes en een dual-band ontwerp biedt deze router een snellere en stabielere verbinding dan andere routers. De router ondersteunt zowel 2.4G als 5G dual-band en heeft een totale bandbreedte van 1167Mbps, met 300Mbps in 2.4G en 867Mbps in 5G. Dit zorgt voor een snellere en betrouwbare verbinding voor al je eindapparaten.

Een ander groot voordeel van de Xiaomi Mi Router 4A is het 64MB grote geheugenontwerp, waardoor het mogelijk is om meerdere eindapparaten stabiel te verbinden, tot maximaal 64 apparatencomputers aan te sluiten. Dit maakt de router ideaal voor huishoudens met meerdere apparaten die allemaal tegelijkertijd verbonden moeten worden.

De router is ook compatibel met de Mi WiFi-app, waardoor het dagelijkse gebruik nog gemakkelijker wordt. Het heeft ook een intelligent anti-wrijf netwerk, waardoor het netwerk veiliger wordt.

Hoewel de router niet de meeste ethernet poorten heeft, heeft het nog steeds 2 poorten en biedt het een gigabit bedrade snelheid van maximaal 1000 Mbps. Dit is meer dan genoeg voor de meeste huishoudens.

Al met al is de Xiaomi Mi Router 4A een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige router die snelheid en stabiliteit biedt voor al hun eindapparaten. Het enige nadeel is dat de router niet compatibel is met alle apparaten, maar voor de meeste huishoudens zal dit geen probleem zijn.

Mijn persoonlijke mening is dat de Xiaomi Mi Router 4A een goede investering is voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige router. Het biedt snelheid, stabiliteit en gemak, met slechts een paar kleine nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wifi modems. Er zijn immers 3 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!