Bestenu

Wat is de beste wifi modem van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede wifi modem is een lastige uitdaging. Wat is de beste wifi modem van 2023? Na het testen van 6 wifi modems kwam de Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white als beste getest uit onze wifi modem-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de wifi modems, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 wifi modems-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame wifi modem-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste wifi modems

1Score: 9.8
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white
Beste Wifi Modem voor budgetgebruikers
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white
Ga naar laagste prijs
2Score: 8.4
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
Ga naar laagste prijs
3Score: 7.2
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi draadloze router met 4 antennes
Beste Wifi Modem voor gamers
Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi draadloze route...
Ga naar laagste prijs
4Score: 5.8
LedKoning WiFi Module iBox 1 wit
LedKoning WiFi Module iBox 1 wit
Ga naar laagste prijs
5Score: 5.8
SODIMM DDR3 Transcend 2GB 1066
SODIMM DDR3 Transcend 2GB 1066
Transcend
Ga naar laagste prijs
6Score: 5.7
Alcatel IK41VE1 modem zwart
Alcatel IK41VE1 modem zwart
Alcatel
Ga naar laagste prijs
7Score: 4.3
Netgear Turbo USB modem dongel zwart
Beste Wifi Modem voor thuiswerken
Netgear Turbo USB modem dongel zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 4.2
DrayTek Vigor 167 VDSL2, Super
DrayTek Vigor 167 VDSL2, Super
Draytek
Ga naar laagste prijs
9Score: 3
US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic
US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic
Ga naar laagste prijs
10Score: 0.6
V7 V71700016GBS geheugenmodule 16 GB blauw
V7 V71700016GBS geheugenmodule 16 GB blauw
V7
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Modem Koopgids

Niets is irritanter dan een traag werkend wifi-netwerk. Van mails beantwoorden, tot het streamen van een film – je wifi moet snel en betrouwbaar zijn om dit gladjes te laten verlopen. In deze koopgids vind je de beste wifi-modem, zodat je zonder problemen op het web surft.

Hoeveel snelheid heb je nodig?

De snelheid van je internet druk je uit inmegabits per seconde (Mbps, Mbit/s). Om precies te zijn gaat het hierom de downloadsnelheid. Open je een mail of stream je een video? De downloadsnelheid is hiervoor verantwoordelijk.

De snelheid die je nodig hebt is afhankelijk van je internetgebruik. Hoe meer internetgebruikers, hoe meer snelheid nodig is. Eengemiddeld huishouden heeft zo'n 100 Mbit/s nodig. Met deze snelheid verbind je meerdere apparaten tegelijkertijd met je wifi-netwerk, zonder dat het netwerk traag wordt. 

Wordt er echter veel gegamed, gedownload en gestreamd door meerdere personen in het huishouden? Dan is een minimale snelheid van 500 Mbit/s aan te raden. 

Snellere internetverbindingen zijn mogelijk, maar niet altijd nodig. Veel apparaten in je huis kunnen namelijk geen hogere snelheden dan 100 Mbit/s aan, en/of hebben die hoge snelheden niet nodig. Denk hierbij aan veel slimme apparaten, zoals een slimme deurbel, een slimme veiligheidscamera, enzovoorts. In de praktijk haalt je internetsnelheid niet het beloofde niveau van je provider, terwijl je hier wel voor betaalt.

De beschikbare downloadsnelheid stem je ten eerste af door het juiste abonnement bij je internetprovider te kiezen. Je kunt meestal kiezen uit verschillende maximumdown- en uploadsnelheden.

Ook de modem heeft en beperkte internetsnelheid. Heb je een modem op het oog? Kijk dan goed welke snelheid in Mbit/s deze maximaal door kan geven. 

Welke soorten wifi zijn er?

Sinds de beginjaren van de wifi is er veel veranderd en verbeterd. De verschillende generaties wifi wordt door deIEEE 802.11 geclassificeerd. Op dit moment is wifi 6E, ook wel de802.11ax, de nieuwste variant. Nieuwe apparaten met het label ‘wifi 6(E)’, ‘802.11ax’ of ‘wifi ax’, ondersteunen de specificaties van dit type wifi. Wifi 6 is sneller, stabieler en efficiënter dan zijn voorganger – je raadt het al – wifi 5, waarbij wifi 6E weer een soort uitbreiding is van wifi 6.

De ontwikkeling staat nooit stil en wifi 7 komt al om de hoek kijken. Gerekend vanaf de onofficiële naam wifi 0 (1997) tot aan wifi 7 (verwacht in 2024), maakt dit een collectie van 9 generaties wifi. Hoe nieuwer, hoe beter, maar kijk wel of de apparaten – zowel je router als de apparatuur die je hieraan verbindt – compatibel zijn met het nieuwst beschikbare protocol (wifi 6 of wifi 6E), of op zijn minst het protocol daarvoor (wifi 5). 

Wat is het verschil tussen een modem en een router?

Met een modem en router bedoelt men vaak hetzelfde voorwerp. Meestal is het kastje wat in je huis staat een modem en router in één. Beide zijn immers nodig voor een goede werkende internetverbinding voor meerdere apparaten. Toch is een modem niet hetzelfde als een router, zelfs niet als de twee in één apparaat zitten verwerkt.

Een modem ontvangt de internetverbinding vanuit de provider. Vervolgens zet hij deze om in signalen die de router gebruikt om naar je apparaten in het thuisnetwerk te sturen. De router verdeelt het internet over je verschillende apparaten in huis en beheert daarmee het thuisnetwerk.

Met enkel een wifi-modem in gebruik heb je dus ook toegang tot het internet, alleen blijft dit beperkt tot slechts één apparaat, en wel via een bekabelde verbinding.

Waarom zou je een aparte modem kopen?

De wifi-router en wifi-modem werken samen om het netwerk vanuit de provider te ontvangen en te verdelen over de apparaten in je huis. Het combinatiekastje van een router en modem is zeer geschikt vanwege de eenvoud en het gemak.

Voor stabieler, veiliger en sneller internet is een aparte wifi-modem en wifi-router aan te raden. Door een goed modem naast de beste wifi-router te gebruiken, haal je uit beide apparaten het beste naar boven. Het instellen van de twee losse apparaten vereist wellicht wat meer technische kennis, maar met een beetje onderzoek en nieuwsgierigheid moet dit geen probleem zijn. 

Een aparte wifi-modem en -router geven je de mogelijkheid alles naar eigen wens in te stellen. Denk hierbij aan instellingen als:

 • Beamforming, waarmee de router een krachtiger signaal naar een gewenst apparaat uitzendt.
 • MU-MIMO-ondersteuning , waarmee je de drukte in het internetverkeer in je thuisnetwerk in betere banen leidt. 
 • Het limiteren van internettoegang op bepaalde apparaten. Dit is ideaal om het smartphonegebruik van je pubers te begrenzen. 

Daarbij hoef je bij schade niet zowel de modem én router te vervangen. Een van de twee verruil je eenvoudig voor een nieuwer en beter exemplaar.

Overige belangrijke eigenschappen

Snelheid

Je modem heeft een belangrijke rol in de snelheid van je uiteindelijke wifi-snelheid. De modem vertaalt de signalen van je internetprovider en zet het om in signalen die de aangesloten begrijpen. In de meeste gevallen sluit je alleen een router direct aan op je modem. De snelheid waarmee de modem dit doet, is erg belangrijk om een vlotte verbinding op te zetten.

Stel je voor: je hebt bij je internetprovider een goede deal gesloten met een internetsnelheid van 500 Mbit/s. Je modem thuis verwerkt echter maximaal 100 Mbit/s. Het maakt dan niet uit hoe snel het aanbod van je provider is, want in de praktijk komt de internetsnelheid nooit boven de 100 Mbit/s. Zorg daarom dat je een modem kiest waarvan de down- en uploadsnelheden overeenkomen met die van je internetabonnement.

Het is beter qua maximumsnelheden – die je in de productomschrijving ziet staan – wat aan de hoge kant te zitten. In de praktijk valt de maximale snelheid altijd wat lager uit.

Wifi-standaard

Ga je voor een modem-routercombi? Zorg dat de modem een wifi-standaard gebruikt van 802.11ac of 802.11ax. Dit komt overeen met de 5e en 6e generaties wifi. Deze wifi-standaarden zijn op dit moment het snelst.

Wifi-banden

Wederom is dit alleen relevant als je voor een modem-routercombinatie gaat. Je router gebruikt meestal eensingle- of dual-band signaal. Modems van lagere kwaliteit gebruiken een single-band op de 2,4GHz-frequentie. Al je apparaten ontvangen in dit geval de wifi via één frequentiekanaal.

Betere modems werken met een dual-band signaal. Naast het 2,4GHz-kanaal, werkt een dual-band modem met een sneller 5GHz-kanaal. In samenwerking met een dual-band router, is het netwerk sneller en heeft het meer capaciteit. Zo internet je met meerdere apparaten tegelijkertijd en blijft de verbinding stabiel.

Om het meeste uit dit apparaat te halen, kies je voor een simultaneous dual-band model. Deze is op beide frequenties tegelijkertijd actief, in plaats van continu te moeten wisselen tussen de twee. Een simultaneous tri-band modem-routercombi gebruikt daarbij een tweede 5GHz-band als het om een wifi 5 of 6-model gaat, of een extra 6GHz-band als het om een wifi 6E-model gaat.

hero illustration

Hoe testen we wifi modems?

Om de beste wifi modem te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze wifi modem-test hebben we 6 wifi modems geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze wifi modem-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze wifi modem-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen wifi modem-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte wifi modem in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 6 wifi modems te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste wifi modems in een handige lijst

1. Beste Wifi Modem voor budgetgebruikers: Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps white

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Xiaomi Mi Router 4A in het wit is een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige wifi-modem. De router beschikt over vier antennes die de transmissieprestaties sterk verbeteren en een draadloos dual-band ontwerp, waardoor de verbinding sneller en stabieler wordt. Met een totale bandbreedte van 1167Mbps, waarbij 300Mbps in 2.4G en 867Mbps in 5G worden ondersteund, kan de router tot wel 64 apparatencomputers stabiel verbinden.

Het ontwerp van de Xiaomi Mi Router 4A met een groot geheugen van 64MB maakt het mogelijk om meerdere eindapparaten stabiel te verbinden en is handiger voor dagelijks gebruik dankzij de Mi WiFi APP. De router ondersteunt 2.4G en 5G dual-band, wat resulteert in een totale bandbreedte van 1167Mbps, waardoor het de beste keuze is voor thuisgebruik.

Wat deze router uniek maakt, is de intelligent anti-wrijf netwerkfunctie. Het voorkomt dat netwerkstoringen of vertragingen de gebruikerservaring verpesten. Een ander pluspunt van de Xiaomi Mi Router 4A is de eenvoudige installatie en het gebruiksvriendelijke beheer, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om te gebruiken.

Een nadeel van deze router is het beperkte aantal ethernet poorten, wat betekent dat je misschien een extra switch nodig hebt als je meerdere bedrade apparaten wilt aansluiten. Al met al is de Xiaomi Mi Router 4A een uitstekende keuze voor thuisgebruik, met een krachtig signaal, eenvoudige installatie en beheer, en intelligente functies zoals anti-wrijf netwerk om de gebruikerservaring te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

De Huawei E5785-320 is een uitstekende 4G LTE router voor mobiele situaties. De MiFi router haalt een downloadsnelheid van 300Mbps en kan gelijktijdig 10 apparaten verbinden. Dankzij de krachtige accu (3000mAh) is dit apparaat ook te gebruiken als powerbank voor het opladen van uw smartphone. 4G LTE MiFi router Dual band 2,4 & 5 GHz WiFi Ondersteunt 10 gelijktijdige WiFi gebruikers Downloadsnelheid: 300 Mbps, uploadsnelheid: 50 Mbps* Sim formaat: Mini Sim 25 x 15 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Wifi Modem voor gamers: Xiaomi Mi Router 4A 1167Mbps 2.4G 5G Dual Band Wifi draadloze router met 4 antennes

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

De Xiaomi Mi Router 4A is een krachtige draadloze router die uitblinkt in snelheid en prestaties. Met 4 antennes en een dual-band ontwerp biedt deze router een snellere en stabielere verbinding dan andere routers. De router ondersteunt zowel 2.4G als 5G dual-band en heeft een totale bandbreedte van 1167Mbps, met 300Mbps in 2.4G en 867Mbps in 5G. Dit zorgt voor een snellere en betrouwbare verbinding voor al je eindapparaten.

Een ander groot voordeel van de Xiaomi Mi Router 4A is het 64MB grote geheugenontwerp, waardoor het mogelijk is om meerdere eindapparaten stabiel te verbinden, tot maximaal 64 apparatencomputers aan te sluiten. Dit maakt de router ideaal voor huishoudens met meerdere apparaten die allemaal tegelijkertijd verbonden moeten worden.

De router is ook compatibel met de Mi WiFi-app, waardoor het dagelijkse gebruik nog gemakkelijker wordt. Het heeft ook een intelligent anti-wrijf netwerk, waardoor het netwerk veiliger wordt.

Hoewel de router niet de meeste ethernet poorten heeft, heeft het nog steeds 2 poorten en biedt het een gigabit bedrade snelheid van maximaal 1000 Mbps. Dit is meer dan genoeg voor de meeste huishoudens.

Al met al is de Xiaomi Mi Router 4A een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een krachtige router die snelheid en stabiliteit biedt voor al hun eindapparaten. Het enige nadeel is dat de router niet compatibel is met alle apparaten, maar voor de meeste huishoudens zal dit geen probleem zijn.

Mijn persoonlijke mening is dat de Xiaomi Mi Router 4A een goede investering is voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare en krachtige router. Het biedt snelheid, stabiliteit en gemak, met slechts een paar kleine nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. LedKoning WiFi Module iBox 1 wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LedKoning WiFi Module iBox 1 wit

 • list plusHet voordeel van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is dat het uitgerust is met geavanceerde technologie voor stabiele verbindingen.
 • list plusDeze wifi modem heeft een lange bereik waardoor je overal in huis verbinding hebt.
 • list plusDe LedKoning WiFi Module iBox 1 wit heeft verschillende opties waardoor je het apparaat naar behoefte kunt instellen.

Nadelen LedKoning WiFi Module iBox 1 wit

 • list plusEen nadeel van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is dat de gebruiksaanwijzing moeilijk te begrijpen is.
 • list plusHet koppelen van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit met andere apparaten lukt regelmatig niet.
 • list plusEen ander nadeel van de LedKoning WiFi Module iBox 1 wit is dat de timer slecht werkt.

Beoordeling

5.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

Met deze wifi module wordt het mogelijk uw slimme verlichting via de Milight App te bedienen met uw smartphone of tablet. Erg handig én geschikt voor zowel dual white als gekleurde led lampen. Kenmerken Milight Wifi bridge Bediening van uw Wifi verlichting via de app De Milight App is beschikbaar voor Android en Apple Geschikt voor vele merken zoals Samsung, Apple, Sony, HTC, Motorola, Huawei etc. Geschikt voor Dual White en RGBW(W) wifi lampen Sluit onbeperkt aantal lampen aan Creëer tot wel 8 zones (4 RGBW en 4 Dual White) Wifi module - bedien uw led verlichting met de APP De Wifi module is hét centrale punt waarmee u de Wifi verlichting te bedienen met de App. De App is geschikt voor Apple en Android en werkt op zowel smartphones als tablets. U stelt eenmalig uw eigen draadloze Wifi netwerk in en vervolgens kan iedereen die op uw netwerk zit en de App heeft geïnstalleerd, de verlichting bedienen. Een systeem voor het hele gezin dus! Voordelen Wifi bediening Wordt geleverd inclusief USB Adapter Klein formaat module, dus eenvoudig uit het zicht weg te werken Te integreren in uw eigen Wifi netwerk Geen draden of rondslingerende afstandsbedieningen Heel veel mogelijkheden (zie blog 'Milight App installatie & mogelijkheden') Wat ontvangt u? Milight Wifi module USB kabel 230V USB adapter Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. SODIMM DDR3 Transcend 2GB 1066

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

5.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.8

De SODIMM DDR3 ram-geheugen Transcend 2GB 1066 JetRam CL7.0 is een krachtige Dual In-Line Memory Module die bedoeld is voor montage in 204-pins edge connector socket. Met een WiFi-snelheid totaal van 574 Mbps, kun je probleemloos en snel internetten, streamen en gamen zonder vertragingen. Wat deze modem uniek maakt, is dat het bestaat uit 16 stuks 128Mx8bits DDR3 SDRAM's FBGA-pakketten en een 2048 bits seriële EEPROM op een 204-pins printplaat. Dit zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding.

Hoewel het niet duidelijk is met welke apparaten deze modem compatibel is, heeft het geen ethernet poorten. Het is dus niet ideaal om bekabeld te gebruiken. Maar als je op zoek bent naar een draadloze oplossing voor je thuisnetwerk, dan is dit een uitstekende keuze.

Vanuit een gebruikersperspectief is deze modem perfect voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare draadloze verbinding. Het is ook ideaal voor het streamen van HD-video en online gamen. Het enige nadeel is dat het niet bekabeld gebruikt kan worden.

Al met al is de SODIMM DDR3 ram-geheugen Transcend 2GB 1066 JetRam CL7.0 een krachtige en betrouwbare Wifi modem die je thuisnetwerk naar een hoger niveau kan tillen. Als je op zoek bent naar een draadloze oplossing, dan is dit zeker een modem die je moet overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 februari in huis

Bekijk prijs

6. Alcatel IK41VE1 modem zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

5.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.7

De Alcatel IK41VE1 modem is een handige USB-modem die jouw mobiele netwerkverbinding naar een nieuw niveau tilt. De modem heeft twee connectoren voor het aansluiten van externe antennes, waardoor je zelfs op plekken met een laag mobiel netwerksignaal een hoge verbindingssnelheid hebt. Met downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps is deze modem snel, betrouwbaar en perfect voor onderweg.

De modem is compatibel met verschillende besturingssystemen, zoals Windows 7, 8, 8.1, 10, Mac OS X 10.6.X of hoger, en Linux. Bovendien is de Alcatel IK41VE1 modem compact, lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen.

Wat deze modem uniek maakt, is de mogelijkheid om externe antennes aan te sluiten. Dit biedt je de flexibiliteit om de modem te gebruiken in gebieden met een zwak signaal. De Alcatel IK41VE1 modem is ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Hoewel deze modem geen wifi heeft, is het een goede keuze voor gebruikers die hun mobiele netwerkverbinding willen verbeteren. Het is perfect voor mensen die onderweg werken of reizen en een betrouwbare internetverbinding nodig hebben.

Over het geheel genomen is de Alcatel IK41VE1 modem een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare mobiele internetverbinding en de flexibiliteit wil hebben om externe antennes aan te sluiten. De enige mogelijke nadelen zijn dat het geen wifi heeft en dat het niet bedraad is, maar deze nadelen worden gecompenseerd door de betrouwbaarheid en flexibiliteit van de modem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Wifi Modem voor thuiswerken: Netgear Turbo USB modem dongel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear Turbo USB modem dongel zwart

 • list plusHet voordeel van deze wifi modem is dat het snelle overdrachtssnelheden heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het ontwerp robust is.
 • list plusHet is compatibel met veel besturingssystemen.

Nadelen Netgear Turbo USB modem dongel zwart

 • list plusEen nadeel is dat er sporen van gebruik zijn.
 • list plusOok begint de tekst al te vervagen.
 • list plusHet moet nog geïnstalleerd worden.

Beoordeling

4.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een snelle en betrouwbare Wifi Modem dongel? Dan is de Netgear Turbo USB modem dongel zwart misschien iets voor jou! Deze dongel is geschikt voor hoge snelheden en heeft zeer goede antennes. Bovendien heeft het een mooi ontwerp en installeert de dongel de driver en software automatisch!

Wat deze dongel echt onderscheidt van andere modems is de mogelijkheid om overal gebruik te maken van de snelste 4G/3G netwerken ter wereld. Met een snelheid tot 100 mbps kan je altijd en overal genieten van snel internet. De dongel heeft een Micro SD-kaartsleuf tot 32 GB ingebouwd, waardoor je ook nog eens extra opslagruimte hebt.

De dongel is zeer gebruiksvriendelijk en werkt als plug and play. Het is geschikt voor Android-tablet-pc's met 3G-ondersteuning en kan worden gebruikt op LTE-netwerken waar aanwezig. De dongel heeft geen wifi, maar is wel veilig dankzij WPA2-netwerkbeveiliging.

Deze dongel is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en altijd snel internet nodig hebben. Of je nu op vakantie bent of op zakenreis, met deze dongel kan je altijd werken waar en wanneer je maar wilt. Natuurlijk heeft deze dongel ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van wifi en bedrade snelheid.

Al met al is de Netgear Turbo USB modem dongel zwart een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar snel internet en een betrouwbare dongel. Het is een veelzijdige dongel die gemakkelijk te gebruiken is en goed werkt op LTE-netwerken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. DrayTek Vigor 167 VDSL2, Super

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

4.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.3

De DrayTek Vigor 167 VDSL2/ADSL2/2+ modem is een krachtig apparaat dat snelheden tot 100 Mbps upstream en 300 Mbps downstream mogelijk maakt. Met ondersteuning voor 35b Supervectoring, is dit modem een uitstekende keuze voor huishoudens met meerdere apparaten die veel bandbreedte gebruiken. Dit modem kan transparant worden geconfigureerd als bridge voor een router of firewall, waardoor je netwerk snel en betrouwbaar blijft.

Hoewel dit modem geen wifi heeft, biedt het wel twee ethernetpoorten voor het aansluiten van bekabelde apparaten. Hierdoor is dit modem ideaal voor mensen die hun eigen wifi-router willen gebruiken voor draadloze verbindingen.

Wat dit modem echt onderscheidt van andere modems op de markt, is de ondersteuning voor 35b Supervectoring. Dit betekent dat het modem hoge snelheden kan leveren, zelfs als je verder van de wijkcentrale af woont. Daarnaast is het apparaat gemakkelijk te configureren en te gebruiken.

Hoewel er geen nadelen zijn aan dit modem als het gaat om prestaties, kan het ontbreken van wifi voor sommige mensen een nadeel zijn. Als je op zoek bent naar een alles-in-één-oplossing voor je netwerk, is dit modem niet de beste keuze. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbaar en krachtig modem dat je kunt combineren met je eigen wifi-router, dan is de DrayTek Vigor 167 VDSL2/ADSL2/2+ modem een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 januari in huis

Bekijk prijs

9. US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

3.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

Op zoek naar een snelle, betrouwbare internetverbinding? Dan is de US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic misschien wel iets voor jou! Met deze modem kun je razendsnel inbellen en faxen versturen en ontvangen. Het apparaat heeft geen wifi, maar is bedraad en werkt via een PCI-aansluiting.

Wat deze modem zo bijzonder maakt, is zijn snelheid. Met een downloadsnelheid van 56Kbps kun je snel en efficiënt grote bestanden downloaden en op internet surfen. Bovendien is dit apparaat compatibel met een breed scala aan apparaten, waardoor het geschikt is voor zowel thuis- als professioneel gebruik.

Hoewel deze modem geen wifi heeft, is de bedrade snelheid een groot voordeel. Je hoeft je geen zorgen te maken over storingen of signaalverlies en kunt rekenen op een stabiele internetverbinding. Het enige nadeel is dat je geen ethernetpoorten hebt, maar als je alleen een snelle internetverbinding nodig hebt, is deze modem perfect voor jou.

Kortom, als je op zoek bent naar een snelle, betrouwbare internetverbinding zonder poespas, dan is de US Robotics 56K PCI Faxmodem groen | metalic de ideale keuze. Het apparaat is snel, betrouwbaar en compatibel met een breed scala aan apparaten. Of je nu thuis werkt of op kantoor, deze modem is perfect voor iedereen die op zoek is naar een snelle en efficiënte internetverbinding.

Mijn persoonlijke mening is dat deze modem een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare internetverbinding zonder gedoe. Het enige nadeel is dat het geen ethernetpoorten heeft, maar als je alleen een snelle internetverbinding nodig hebt, is dat geen probleem. Al met al is dit een geweldige modem die aan al je internetbehoeften voldoet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. V7 V71700016GBS geheugenmodule 16 GB blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

0.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

V7 V71700016GBS. Component voor: Notebook, Intern geheugen: 16 GB, Geheugenlayout (modules x formaat): 1 x 16 GB, Intern geheugentype: DDR4, Kloksnelheid geheugen: 2133 MHz, Geheugen form factor: 260-pin SO-DIMM, CAS-latentie: 15, Kleur van het product: Blauw

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 februari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wifi modems. Er zijn immers 6 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!