Wat is de beste Wifi Modem van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Wifi Modem is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Wifi Modem van 2024? Na het analyseren van 1019 Wifi Modems kwam de Netgear LM1200 - Draadloze mobiele als beste getest uit onze Wifi Modem-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Wifi Modems, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Wifi Modems-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Wifi Modem-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Wifi Modems

1Score: 9.8
Netgear LM1200 - Draadloze mobiele
Netgear LM1200 - Draadloze mobiele
Netgear
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi
Huawei
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Rextech WiFi Module iBox 1
Rextech WiFi Module iBox 1
Rextech
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Huawei B535-235a draadloze router Dual-band
Huawei B535-235a draadloze router Dual-band
Huawei
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi
Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi
Huawei
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
US Robotics 56K PCI Faxmodem
US Robotics 56K PCI Faxmodem
Us Robotics
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Wifi Modem Koopgids

Niets is irritanter dan een traag werkend wifi-netwerk. Van mails beantwoorden, tot het streamen van een film – je wifi moet snel en betrouwbaar zijn om dit gladjes te laten verlopen. In deze koopgids vind je de beste wifi-modem, zodat je zonder problemen op het web surft.

Hoeveel snelheid heb je nodig?

De snelheid van je internet druk je uit inmegabits per seconde (Mbps, Mbit/s). Om precies te zijn gaat het hierom de downloadsnelheid. Open je een mail of stream je een video? De downloadsnelheid is hiervoor verantwoordelijk.

De snelheid die je nodig hebt is afhankelijk van je internetgebruik. Hoe meer internetgebruikers, hoe meer snelheid nodig is. Eengemiddeld huishouden heeft zo'n 100 Mbit/s nodig. Met deze snelheid verbind je meerdere apparaten tegelijkertijd met je wifi-netwerk, zonder dat het netwerk traag wordt. 

Wordt er echter veel gegamed, gedownload en gestreamd door meerdere personen in het huishouden? Dan is een minimale snelheid van 500 Mbit/s aan te raden. 

Snellere internetverbindingen zijn mogelijk, maar niet altijd nodig. Veel apparaten in je huis kunnen namelijk geen hogere snelheden dan 100 Mbit/s aan, en/of hebben die hoge snelheden niet nodig. Denk hierbij aan veel slimme apparaten, zoals een slimme deurbel, een slimme veiligheidscamera, enzovoorts. In de praktijk haalt je internetsnelheid niet het beloofde niveau van je provider, terwijl je hier wel voor betaalt.

De beschikbare downloadsnelheid stem je ten eerste af door het juiste abonnement bij je internetprovider te kiezen. Je kunt meestal kiezen uit verschillende maximumdown- en uploadsnelheden.

Ook de modem heeft en beperkte internetsnelheid. Heb je een modem op het oog? Kijk dan goed welke snelheid in Mbit/s deze maximaal door kan geven. 

Welke soorten wifi zijn er?

Sinds de beginjaren van de wifi is er veel veranderd en verbeterd. De verschillende generaties wifi wordt door deIEEE 802.11 geclassificeerd. Op dit moment is wifi 6E, ook wel de802.11ax, de nieuwste variant. Nieuwe apparaten met het label ‘wifi 6(E)’, ‘802.11ax’ of ‘wifi ax’, ondersteunen de specificaties van dit type wifi. Wifi 6 is sneller, stabieler en efficiënter dan zijn voorganger – je raadt het al – wifi 5, waarbij wifi 6E weer een soort uitbreiding is van wifi 6.

De ontwikkeling staat nooit stil en wifi 7 komt al om de hoek kijken. Gerekend vanaf de onofficiële naam wifi 0 (1997) tot aan wifi 7 (verwacht in 2024), maakt dit een collectie van 9 generaties wifi. Hoe nieuwer, hoe beter, maar kijk wel of de apparaten – zowel je router als de apparatuur die je hieraan verbindt – compatibel zijn met het nieuwst beschikbare protocol (wifi 6 of wifi 6E), of op zijn minst het protocol daarvoor (wifi 5). 

Wat is het verschil tussen een modem en een router?

Met een modem en router bedoelt men vaak hetzelfde voorwerp. Meestal is het kastje wat in je huis staat een modem en router in één. Beide zijn immers nodig voor een goede werkende internetverbinding voor meerdere apparaten. Toch is een modem niet hetzelfde als een router, zelfs niet als de twee in één apparaat zitten verwerkt.

Een modem ontvangt de internetverbinding vanuit de provider. Vervolgens zet hij deze om in signalen die de router gebruikt om naar je apparaten in het thuisnetwerk te sturen. De router verdeelt het internet over je verschillende apparaten in huis en beheert daarmee het thuisnetwerk.

Met enkel een wifi-modem in gebruik heb je dus ook toegang tot het internet, alleen blijft dit beperkt tot slechts één apparaat, en wel via een bekabelde verbinding.

Waarom zou je een aparte modem kopen?

De wifi-router en wifi-modem werken samen om het netwerk vanuit de provider te ontvangen en te verdelen over de apparaten in je huis. Het combinatiekastje van een router en modem is zeer geschikt vanwege de eenvoud en het gemak.

Voor stabieler, veiliger en sneller internet is een aparte wifi-modem en wifi-router aan te raden. Door een goed modem naast de beste wifi-router te gebruiken, haal je uit beide apparaten het beste naar boven. Het instellen van de twee losse apparaten vereist wellicht wat meer technische kennis, maar met een beetje onderzoek en nieuwsgierigheid moet dit geen probleem zijn. 

Een aparte wifi-modem en -router geven je de mogelijkheid alles naar eigen wens in te stellen. Denk hierbij aan instellingen als:

 • Beamforming, waarmee de router een krachtiger signaal naar een gewenst apparaat uitzendt.
 • MU-MIMO-ondersteuning, waarmee je de drukte in het internetverkeer in je thuisnetwerk in betere banen leidt. 
 • Het limiteren van internettoegang op bepaalde apparaten. Dit is ideaal om het smartphonegebruik van je pubers te begrenzen. 

Daarbij hoef je bij schade niet zowel de modem én router te vervangen. Een van de twee verruil je eenvoudig voor een nieuwer en beter exemplaar.

Overige belangrijke eigenschappen

Snelheid

Je modem heeft een belangrijke rol in de snelheid van je uiteindelijke wifi-snelheid. De modem vertaalt de signalen van je internetprovider en zet het om in signalen die de aangesloten begrijpen. In de meeste gevallen sluit je alleen een router direct aan op je modem. De snelheid waarmee de modem dit doet, is erg belangrijk om een vlotte verbinding op te zetten.

Stel je voor: je hebt bij je internetprovider een goede deal gesloten met een internetsnelheid van 500 Mbit/s. Je modem thuis verwerkt echter maximaal 100 Mbit/s. Het maakt dan niet uit hoe snel het aanbod van je provider is, want in de praktijk komt de internetsnelheid nooit boven de 100 Mbit/s. Zorg daarom dat je een modem kiest waarvan de down- en uploadsnelheden overeenkomen met die van je internetabonnement.

Het is beter qua maximumsnelheden – die je in de productomschrijving ziet staan – wat aan de hoge kant te zitten. In de praktijk valt de maximale snelheid altijd wat lager uit.

Wifi-standaard

Ga je voor een modem-routercombi? Zorg dat de modem een wifi-standaard gebruikt van 802.11ac of 802.11ax. Dit komt overeen met de 5e en 6e generaties wifi. Deze wifi-standaarden zijn op dit moment het snelst.

Wifi-banden

Wederom is dit alleen relevant als je voor een modem-routercombinatie gaat. Je router gebruikt meestal eensingle- of dual-band signaal. Modems van lagere kwaliteit gebruiken een single-band op de 2,4GHz-frequentie. Al je apparaten ontvangen in dit geval de wifi via één frequentiekanaal.

Betere modems werken met een dual-band signaal. Naast het 2,4GHz-kanaal, werkt een dual-band modem met een sneller 5GHz-kanaal. In samenwerking met een dual-band router, is het netwerk sneller en heeft het meer capaciteit. Zo internet je met meerdere apparaten tegelijkertijd en blijft de verbinding stabiel.

Om het meeste uit dit apparaat te halen, kies je voor een simultaneous dual-band model. Deze is op beide frequenties tegelijkertijd actief, in plaats van continu te moeten wisselen tussen de twee. Een simultaneous tri-band modem-routercombi gebruikt daarbij een tweede 5GHz-band als het om een wifi 5 of 6-model gaat, of een extra 6GHz-band als het om een wifi 6E-model gaat.

hero illustration

Hoe testen we Wifi Modems?

Om de beste Wifi Modem te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Wifi Modem-test hebben we 1019 Wifi Modems geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Wifi Modem-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Wifi Modem-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Wifi Modem-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Wifi Modem in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1019 Wifi Modems te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Wifi Modems in een handige lijst

1. Netgear LM1200 - Draadloze mobiele

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netgear LM1200 - Draadloze mobiele

 • list plusBetrouwbare internetverbinding via het LTE-netwerk
 • list plusVerhoogt internetsnelheid tot wel 150 Mbps
 • list plusEenvoudige installatie en compatibiliteit met alle WiFi-routers of -systemen

Nadelen Netgear LM1200 - Draadloze mobiele

 • list plusMogelijke beperkte dekking in afgelegen gebieden

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
10
De Netgear LM1200 is mijn draadloze mobiele modem die jou een betrouwbare internetverbinding biedt via het LTE-netwerk. Of je nu thuis bent met een trage internetverbinding of helemaal geen vaste breedbandservice hebt, ik zorg ervoor dat je jouw internetsnelheid kunt verhogen tot wel 150 Mbps. Trage downloadsnelheden behoren tot het verleden, zowel thuis als onderweg.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn snelle en betrouwbare LTE-verbinding. Ik maximaliseer de snelheden in gebieden waar kabel-, DSL- of glasvezelinternet beperkt of niet beschikbaar is. Dit maakt mij perfect voor mensen die vaak onderweg zijn of in gebieden komen waar de verbinding beperkt is.

Mijn installatie is probleemloos, volgens mijn geliefde gebruikers. Ik ben dus een gebruiksvriendelijk apparaat dat gemakkelijk in te stellen is. Je hoeft alleen maar een actieve Nano SIM-kaart van je serviceprovider aan te sluiten en je hebt direct toegang tot mijn LTE-netwerk als jouw primaire verbinding voor thuis of op kantoor.

Een ander voordeel van mij is dat ik werk met alle WiFi-routers of -systemen. Je kunt dus eenvoudig verbinding maken met een willekeurige WiFi-router of -systeem voor een hoger bereik en hogere snelheid voor al jouw apparaten in het hele huis of kantoor. Ik geef je de flexibiliteit om mij te integreren in jouw bestaande netwerkopstelling.

Mijn gebruikersreviews hebben geen specifieke nadelen genoemd. Dit kan betekenen dat mijn gebruikers over het algemeen tevreden zijn met mij.

Al met al ben ik de Netgear LM1200, een uitstekende keuze voor mensen die behoefte hebben aan een betrouwbare internetverbinding in gebieden met een trage internetverbinding. Met mijn snelle en betrouwbare LTE-verbinding, eenvoudige installatie en compatibiliteit met alle WiFi-routers of -systemen, bied ik een oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een betere internetervaring. Vergeet alleen niet dat het LTE-netwerk zijn beperkingen heeft, zoals mogelijke beperkte dekking in afgelegen gebieden. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

 • list plusSnelle downloadsnelheid van 300 Mbps
 • list plusOndersteuning voor 10 gelijktijdige WiFi-gebruikers
 • list plusKan als powerbank worden gebruikt om smartphone op te laden

Nadelen E5785-320 Huawei 4G LTE MiFi

 • list plusGeen Nederlandse beschrijving meegeleverd

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
9.18
Gebruiksgemak
9.97
De Huawei E5785-320 is echt een geweldige 4G LTE MiFi-router voor onderweg. Met deze router heb ik altijd en overal een betrouwbare en snelle internetverbinding. Hij kan downloadsnelheden tot wel 300 Mbps halen, waardoor ik zonder problemen online kan surfen, video's kan streamen en zelfs games kan spelen.

Wat ik echt geweldig vind aan de E5785-320 is de krachtige accu van 3000 mAh. Hierdoor kan ik niet alleen mijn apparaten verbinden, maar ook mijn smartphone opladen als ik onderweg ben. Het is echt een handig apparaatje dat me altijd in contact houdt en ervoor zorgt dat mijn apparaten nooit zonder stroom komen te zitten.

Deze MiFi-router heeft ook dual-band WiFi, wat betekent dat ik kan profiteren van zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequentieband. Hierdoor heb ik altijd een stabiele en snelle draadloze verbinding. En met de mogelijkheid om 10 apparaten tegelijkertijd te verbinden, is het perfect voor mijn gezin, kleine groepen of zelfs op kantoor.

Wat ik echt top vind aan deze router is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij biedt geweldige prestaties en unieke functies, zoals de mogelijkheid om gelijktijdig 10 apparaten te verbinden en als powerbank te fungeren. Het is echt een waardevolle investering voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle MiFi-router.

Het enige nadeel is dat er geen Nederlandse handleiding wordt meegeleverd, maar dat weerhoudt me er niet van om deze geweldige router te gebruiken. Ik kan hem echt aanraden aan iedereen die behoefte heeft aan een betrouwbare internetverbinding onderweg. Of ik nu op zakenreis ben, op vakantie ga of gewoon onderweg ben, de Huawei E5785-320 is mijn trouwe metgezel.

Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en snelle 4G LTE MiFi-router, dan is de Huawei E5785-320 echt een uitstekende keuze. Met zijn snelle downloadsnelheid, ondersteuning voor 10 gelijktijdige WiFi-gebruikers en de mogelijkheid om als powerbank te fungeren, is deze router echt de moeite waard. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er geen Nederlandse handleiding is, maar dat mag de pret niet drukken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Rextech WiFi Module iBox 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rextech WiFi Module iBox 1

 • list plusGemakkelijke bediening via smartphone of tablet
 • list plusMogelijkheid om meerdere lampen aan te sluiten en zones te creëren
 • list plusCompatibel met zowel dual white als gekleurde ledlampen

Nadelen Rextech WiFi Module iBox 1

 • list plusGebruiksaanwijzing alleen in het Engels, wat het koppelen aan het thuisnetwerk en het gebruik van de ledstrip controller lastig kan maken
 • list plusProblemen met de timerfunctie en omslachtig instellen van de tijd

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
8.78
De WiFi Module iBox 1 voor iOS Android is mijn go-to toevoeging voor mijn slimme verlichtingssysteem. Met deze module kan ik mijn Milight-verlichting bedienen via de Milight App op mijn smartphone of tablet. Het beste is dat het werkt met dual white én gekleurde ledlampen, dus ik kan alle kanten op!

Het meest opvallende kenmerk van de iBox 1 is dat ik een onbeperkt aantal lampen kan aansluiten en tot 8 zones kan creëren. Dit betekent dat ik mijn verlichting kan indelen in verschillende zones en ze allemaal apart kan bedienen. Of ik nu een feestelijke sfeer wil creëren in de woonkamer of een ontspannen sfeer in de slaapkamer, met de iBox 1 kan ik eenvoudig verschillende zones instellen en de verlichting aanpassen precies zoals ik het wil.

De WiFi-module is het hart van mijn WiFi-verlichtingssysteem en ik kan hem bedienen met de Milight App. Hij werkt perfect met zowel Apple- als Android-apparaten en is compatibel met zowel smartphones als tablets. Ik hoef alleen maar een keer mijn eigen draadloze WiFi-netwerk in te stellen en daarna kan iedereen die op mijn netwerk zit en de app heeft geïnstalleerd, de verlichting bedienen. Mijn hele gezin kan er dus van genieten!

Het grootste voordeel van de iBox 1 is het gemak van WiFi-bediening. Geen gedoe meer met draden en afstandsbedieningen. Met de app kan ik de verlichting eenvoudig aanpassen aan mijn wensen. En het beste is dat de iBox 1 wordt geleverd met een handige USB-adapter en dat het formaat klein genoeg is om het uit het zicht te plaatsen. Geen rommel meer!

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen genoemd in de reviews. Een gebruiker wees erop dat de gebruiksaanwijzing alleen in het Engels is, wat het in eerste instantie wat lastig kan maken om het apparaat aan je thuisnetwerk te koppelen en de ledstrip controller te gebruiken. Een andere gebruiker had problemen met de timerfunctie, waarbij de bediening via de app niet altijd soepel verliep en het instellen van de tijd wat omslachtig was.

Ondanks deze nadelen lijkt de iBox 1 over het algemeen goed te presteren. Gebruikers zijn enthousiast over het gemak van installatie en de mogelijkheid om de verlichting aan te sturen via de Milight app, domotica programma's of zelfs hun eigen scripts en programma's.

Al met al is de WiFi Module iBox 1 voor iOS Android echt een handige must-have om mijn Milight-verlichting te bedienen met mijn smartphone of tablet. Met de mogelijkheid om meerdere lampen aan te sluiten en zones te creëren, biedt het zoveel flexibiliteit om mijn verlichting aan te passen aan mijn persoonlijke voorkeur. Ondanks enkele kleine nadelen is de iBox 1 over het algemeen een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme oplossing voor hun verlichting. En geloof me, je zult er geen spijt van krijgen! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. Huawei B535-235a draadloze router Dual-band

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huawei B535-235a draadloze router Dual-band

 • list plusKrachtige dual-band functionaliteit met hogere datasnelheden

Nadelen Huawei B535-235a draadloze router Dual-band

 • list plusNiet zo gebruiksvriendelijk voor minder technisch onderlegde gebruikers

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
8.86
Gebruiksgemak
9.09
De Huawei B535-235a draadloze router is een krachtige 4G-router die uitblinkt in veelzijdigheid en prestaties. Met een maximale WLAN gegevensoverdrachtsnelheid van 867 Mbit/s en ondersteuning voor Wi-Fi 5 (802.11ac) is deze router ideaal voor huishoudens of kleine kantoren die behoefte hebben aan snelle en betrouwbare internetverbindingen.

Wat mij onderscheidt van eerdere modellen is de verbeterde dual-band functionaliteit. Ik ondersteun gelijktijdig zowel 2.4 GHz als 5 GHz frequentiebanden, wat hogere datasnelheden en verbeterde prestaties biedt. Dit zorgt ervoor dat meerdere apparaten soepel kunnen functioneren zonder vertragingen of buffering. Vooral handig in omgevingen met veel draadloze interferentie, waar de 5 GHz band een stabiele verbinding kan bieden.

Wat mij verder onderscheidt van mijn concurrenten is de ondersteuning van WPA3-SAE, een geavanceerd beveiligingsalgoritme dat zorgt voor een veilige en versleutelde draadloze verbinding. Dit is belangrijk in een tijdperk waarin cyberbeveiliging van cruciaal belang is.

Ik ben ideaal voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare 4G-router voor breedbandinternet, vooral in gebieden waar bekabelde verbindingen beperkt zijn. Ook handig voor kleine bedrijven die behoefte hebben aan een snelle en stabiele internetverbinding met ondersteuning voor meerdere gelijktijdige gebruikers.

Een mogelijke beperking van mij is dat mijn ontwerp en interface misschien niet zo gebruiksvriendelijk zijn voor degenen die minder technisch onderlegd zijn. Het instellen van mij en het beheren van geavanceerde functies kan enige technische kennis vereisen.

Over het geheel genomen bied ik indrukwekkende prestaties, geavanceerde beveiligingsfuncties en veelzijdigheid in een enkel apparaat. Ik ben een solide keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige 4G-router met uitstekende dual-band mogelijkheden en geavanceerde beveiligingsopties. 📶

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi

 • list plusSnelle en betrouwbare internettoegang
 • list plusDraadloze connectiviteit
 • list plusMeerdere connectiviteitsopties

Nadelen Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi

 • list plusKorte batterijduur bij intensief gebruik
 • list plusSignaalsterkte kan zwak zijn in gebieden met een zwak mobiel signaal

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.97
Gebruiksgemak
8.51
De Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi Zwart is de perfecte mobiele hotspot voor thuis en zakelijk gebruik. Als je op zoek bent naar een draadloze terminal die diverse netwerkmodi en functionaliteiten biedt, dan is deze hotspot iets voor jou.

Een van de coolste dingen aan de E5783-330 is de draadloze connectiviteit. Je kunt de hotspot verbinden met een computer via de micro-USB-poort en een micro-USB-gegevenskabel, of je kunt draadloos verbinding maken met meerdere apparaten via Wi-Fi. Hierdoor kun je zonder gedoe surfen op het internet, berichten versturen en e-mails verzenden. Het is zo makkelijk!

Wat deze mobiele hotspot echt onderscheidt van andere modellen is de snelheid en betrouwbaarheid van het internet. Binnen het netwerkservicegebied biedt de E5783-330 snel en betrouwbaar internet, zodat je zonder onderbrekingen kunt genieten van al je online activiteiten. Dat is vooral handig als je onderweg bent en betrouwbare internettoegang nodig hebt.

Een andere handige functie van de E5783-330 is dat je hem kunt gebruiken als draadloos modem wanneer Wi-Fi is ingeschakeld. Je kunt gewoon de standaardinstellingen gebruiken of de APN configureren via de webgebaseerde beheerpagina van de E5783-330 om een draadloos netwerk op te zetten en toegang te krijgen tot internet. Super handig!

De E5783-330 biedt ook meerdere connectiviteitsopties. Je kunt toegang krijgen tot internet via LTE, 3G of Wi-Fi. Als er Wi-Fi-hotspots beschikbaar zijn, zoals op luchthavens, cafés, hotels of thuis, schakelt de E5783-330 automatisch over naar het Wi-Fi-netwerk om het datagebruik van LTE of 3G te verminderen. Zo kun je je datalimiet efficiënter gebruiken en kosten besparen.

Een ander voordeel van de E5783-330 is het gemakkelijke berichtenbeheer. Je kunt berichten schrijven, verzenden en ontvangen en ze beheren in de Inbox, Outbox en Concepten via de webgebaseerde beheerpagina van de E5783-330. Dit is ideaal als je regelmatig berichten wilt versturen en ontvangen via je mobiele hotspot.

Hoewel de Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi Zwart veel voordelen heeft, zijn er ook een paar mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de batterij van de hotspot niet erg lang meegaat, dus je moet hem misschien regelmatig opladen als je hem intensief gebruikt. Daarnaast hebben sommige gebruikers gemerkt dat de signaalsterkte van de hotspot niet altijd even sterk is, vooral in gebieden met een zwak mobiel signaal.

Ondanks deze mogelijke beperkingen biedt de Huawei E5783-330 LTE7 Mobile WiFi Zwart veel voordelen, zoals snelle en betrouwbare internettoegang, draadloze connectiviteit en meerdere connectiviteitsopties. Als je op zoek bent naar een krachtige mobiele hotspot voor thuis of zakelijk gebruik, dan is de E5783-330 zeker iets om te overwegen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6. US Robotics 56K PCI Faxmodem

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen US Robotics 56K PCI Faxmodem

 • list plusStabiele en veilige verbinding met PCI-interface
 • list plusSnelle overdrachtssnelheid van 56Kbit/s
 • list plusIngebouwde faxfunctie voor het verzenden en ontvangen van faxen

Nadelen US Robotics 56K PCI Faxmodem

 • list plusVereist een telefoonlijn voor internetverbinding
 • list plusSnelheid van 56Kbit/s kan als langzaam worden beschouwd in vergelijking met breedbandmodems

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
8.64
Gebruiksgemak
8.31
Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de US Robotics 56K PCI Faxmodem! Met dit modem kun je gemakkelijk faxen verzenden en ontvangen via je pc. Met een snelheid van 56Kbit/s biedt het een betrouwbare en snelle verbinding, of je het nu thuis gebruikt of voor zakelijke doeleinden.

Een geweldig kenmerk van dit modem is de PCI-interface. Dit betekent dat je het rechtstreeks kunt aansluiten op een PCI-slot op het moederbord van je computer, wat zorgt voor een stabiele en veilige verbinding. Het beste is dat je geen gedoe hebt met extra stuurprogramma's, omdat het compatibel is met de meeste besturingssystemen en eenvoudig te installeren is.

Wat dit modem echt onderscheidt, is de verbeterde overdrachtssnelheid van 56Kbit/s. Hiermee kun je snel grote bestanden downloaden en e-mails met bijlagen verzenden. Het ondersteunt ook V.90- en V.92-protocollen, wat ervoor zorgt dat je een snellere en betrouwbaardere verbinding hebt.

Een ander geweldig kenmerk is de ingebouwde faxfunctie. Je kunt faxen verzenden en ontvangen naar traditionele faxmachines zonder extra hardware of software. Dit is perfect voor zakelijke professionals die regelmatig faxen moeten versturen en ontvangen.

Hoewel het belangrijk is om te vermelden dat dit modem een inbelmodem is en een telefoonlijn nodig heeft om verbinding te maken met internet, biedt het nog steeds veel voordelen. Houd er ook rekening mee dat de snelheid van 56Kbit/s in vergelijking met breedbandmodems als traag kan worden beschouwd.

Maar maak je geen zorgen, de US Robotics 56K PCI Faxmodem heeft veel te bieden. Het is een betrouwbaar en eenvoudig te installeren modem met een snelle overdrachtssnelheid en een ingebouwde faxfunctie. Het is perfect voor gebruikers die af en toe faxen moeten versturen en ontvangen en die een stabiele en veilige verbinding willen voor hun internetbehoeften. Hoewel het misschien niet de snelste modem op de markt is, biedt het nog steeds goede prestaties voor een betaalbare prijs.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke modem, is de US Robotics 56K PCI Faxmodem een solide keuze. Met zijn snelle overdrachtssnelheid, ingebouwde faxfunctie en PCI-interface biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ik kan niet wachten om te zien wat je ermee kunt doen! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Wifi Modems. Er zijn immers 1019 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!