Bestenu

Beste wifi modems - dec. 2022

Met meer dan 13 wifi modems op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste wifi modems in een handige lijst
01Score: 9.8
Huawei E5577 Modem/router voor mobiele netwerken
Huawei E5577 Modem/router voor mobiele netwerken
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.7
Turbo USB modem dongel 4g LTE 100mbps Sierra Aircard 320u SIMLOCKVRIJ geschikt voor iedere provider
Turbo USB modem dongel 4g LTE 100mbps Sierra Aircard 320u SIMLOCKVRIJ geschikt voor iedere provider
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
WiFi Module iBox 1 voor iOS Android (geschikt voor alle MiLight producten)
WiFi Module iBox 1 voor iOS Android (geschikt voor alle MiLight producten)
Ga naar laagste prjis
04Score: 9.1
Alcatel IK41VE1 modem
Alcatel IK41VE1 modem
Ga naar laagste prjis
05Score: 9
Huawei 51071THV
Huawei 51071THV
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.9
EAGLE PRO AI AX1500 Mesh System
EAGLE PRO AI AX1500 Mesh System
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.1
ZyXEL NR7101
ZyXEL NR7101
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
ICY BOX IB-CR100 geheugenkaartlezer USB 3.0 (3.1 Gen 1) Type-C Zilver, Wit
ICY BOX IB-CR100 geheugenkaartlezer USB 3.0 (3.1 Gen 1) Type-C Zilver, Wit
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.9
Alfa Network
Alfa Network
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Gembird WNP-UA300-01 modem
Gembird WNP-UA300-01 modem
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Wifi Modem Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Sep 02, 2022


Niets is irritanter dan een traag werkend wifi-netwerk. Van mails beantwoorden, tot het streamen van een film – je wifi moet snel en betrouwbaar zijn om dit gladjes te laten verlopen. In deze koopgids vind je de beste wifi-modem, zodat je zonder problemen op het web surft.

Hoeveel snelheid heb je nodig?

De snelheid van je internet druk je uit inmegabits per seconde (Mbps, Mbit/s). Om precies te zijn gaat het hierom de downloadsnelheid. Open je een mail of stream je een video? De downloadsnelheid is hiervoor verantwoordelijk.

De snelheid die je nodig hebt is afhankelijk van je internetgebruik. Hoe meer internetgebruikers, hoe meer snelheid nodig is. Eengemiddeld huishouden heeft zo'n 100 Mbit/s nodig. Met deze snelheid verbind je meerdere apparaten tegelijkertijd met je wifi-netwerk, zonder dat het netwerk traag wordt. 

Wordt er echter veel gegamed, gedownload en gestreamd door meerdere personen in het huishouden? Dan is een minimale snelheid van 500 Mbit/s aan te raden. 

Snellere internetverbindingen zijn mogelijk, maar niet altijd nodig. Veel apparaten in je huis kunnen namelijk geen hogere snelheden dan 100 Mbit/s aan, en/of hebben die hoge snelheden niet nodig. Denk hierbij aan veel slimme apparaten, zoals een slimme deurbel, een slimme veiligheidscamera, enzovoorts. In de praktijk haalt je internetsnelheid niet het beloofde niveau van je provider, terwijl je hier wel voor betaalt.

De beschikbare downloadsnelheid stem je ten eerste af door het juiste abonnement bij je internetprovider te kiezen. Je kunt meestal kiezen uit verschillende maximumdown- en uploadsnelheden.

Ook de modem heeft en beperkte internetsnelheid. Heb je een modem op het oog? Kijk dan goed welke snelheid in Mbit/s deze maximaal door kan geven. 

Welke soorten wifi zijn er?

Sinds de beginjaren van de wifi is er veel veranderd en verbeterd. De verschillende generaties wifi wordt door deIEEE 802.11 geclassificeerd. Op dit moment is wifi 6E, ook wel de802.11ax, de nieuwste variant. Nieuwe apparaten met het label ‘wifi 6(E)’, ‘802.11ax’ of ‘wifi ax’, ondersteunen de specificaties van dit type wifi. Wifi 6 is sneller, stabieler en efficiënter dan zijn voorganger – je raadt het al – wifi 5, waarbij wifi 6E weer een soort uitbreiding is van wifi 6.

De ontwikkeling staat nooit stil en wifi 7 komt al om de hoek kijken. Gerekend vanaf de onofficiële naam wifi 0 (1997) tot aan wifi 7 (verwacht in 2024), maakt dit een collectie van 9 generaties wifi. Hoe nieuwer, hoe beter, maar kijk wel of de apparaten – zowel je router als de apparatuur die je hieraan verbindt – compatibel zijn met het nieuwst beschikbare protocol (wifi 6 of wifi 6E), of op zijn minst het protocol daarvoor (wifi 5). 

Wat is het verschil tussen een modem en een router?

Met een modem en router bedoelt men vaak hetzelfde voorwerp. Meestal is het kastje wat in je huis staat een modem en router in één. Beide zijn immers nodig voor een goede werkende internetverbinding voor meerdere apparaten. Toch is een modem niet hetzelfde als een router, zelfs niet als de twee in één apparaat zitten verwerkt.

Een modem ontvangt de internetverbinding vanuit de provider. Vervolgens zet hij deze om in signalen die de router gebruikt om naar je apparaten in het thuisnetwerk te sturen. De router verdeelt het internet over je verschillende apparaten in huis en beheert daarmee het thuisnetwerk.

Met enkel een wifi-modem in gebruik heb je dus ook toegang tot het internet, alleen blijft dit beperkt tot slechts één apparaat, en wel via een bekabelde verbinding.

Waarom zou je een aparte modem kopen?

De wifi-router en wifi-modem werken samen om het netwerk vanuit de provider te ontvangen en te verdelen over de apparaten in je huis. Het combinatiekastje van een router en modem is zeer geschikt vanwege de eenvoud en het gemak.

Voor stabieler, veiliger en sneller internet is een aparte wifi-modem en wifi-router aan te raden. Door een goed modem naast de beste wifi-router te gebruiken, haal je uit beide apparaten het beste naar boven. Het instellen van de twee losse apparaten vereist wellicht wat meer technische kennis, maar met een beetje onderzoek en nieuwsgierigheid moet dit geen probleem zijn. 

Een aparte wifi-modem en -router geven je de mogelijkheid alles naar eigen wens in te stellen. Denk hierbij aan instellingen als:

  • Beamforming, waarmee de router een krachtiger signaal naar een gewenst apparaat uitzendt.
  • MU-MIMO-ondersteuning , waarmee je de drukte in het internetverkeer in je thuisnetwerk in betere banen leidt. 
  • Het limiteren van internettoegang op bepaalde apparaten. Dit is ideaal om het smartphonegebruik van je pubers te begrenzen. 

Daarbij hoef je bij schade niet zowel de modem én router te vervangen. Een van de twee verruil je eenvoudig voor een nieuwer en beter exemplaar.

Overige belangrijke eigenschappen

Snelheid

Je modem heeft een belangrijke rol in de snelheid van je uiteindelijke wifi-snelheid. De modem vertaalt de signalen van je internetprovider en zet het om in signalen die de aangesloten begrijpen. In de meeste gevallen sluit je alleen een router direct aan op je modem. De snelheid waarmee de modem dit doet, is erg belangrijk om een vlotte verbinding op te zetten.

Stel je voor: je hebt bij je internetprovider een goede deal gesloten met een internetsnelheid van 500 Mbit/s. Je modem thuis verwerkt echter maximaal 100 Mbit/s. Het maakt dan niet uit hoe snel het aanbod van je provider is, want in de praktijk komt de internetsnelheid nooit boven de 100 Mbit/s. Zorg daarom dat je een modem kiest waarvan de down- en uploadsnelheden overeenkomen met die van je internetabonnement.

Het is beter qua maximumsnelheden – die je in de productomschrijving ziet staan – wat aan de hoge kant te zitten. In de praktijk valt de maximale snelheid altijd wat lager uit.

Wifi-standaard

Ga je voor een modem-routercombi? Zorg dat de modem een wifi-standaard gebruikt van 802.11ac of 802.11ax. Dit komt overeen met de 5e en 6e generaties wifi. Deze wifi-standaarden zijn op dit moment het snelst.

Wifi-banden

Wederom is dit alleen relevant als je voor een modem-routercombinatie gaat. Je router gebruikt meestal eensingle- of dual-band signaal. Modems van lagere kwaliteit gebruiken een single-band op de 2,4GHz-frequentie. Al je apparaten ontvangen in dit geval de wifi via één frequentiekanaal.

Betere modems werken met een dual-band signaal. Naast het 2,4GHz-kanaal, werkt een dual-band modem met een sneller 5GHz-kanaal. In samenwerking met een dual-band router, is het netwerk sneller en heeft het meer capaciteit. Zo internet je met meerdere apparaten tegelijkertijd en blijft de verbinding stabiel.

Om het meeste uit dit apparaat te halen, kies je voor een simultaneous dual-band model. Deze is op beide frequenties tegelijkertijd actief, in plaats van continu te moeten wisselen tussen de twee. Een simultaneous tri-band modem-routercombi gebruikt daarbij een tweede 5GHz-band als het om een wifi 5 of 6-model gaat, of een extra 6GHz-band als het om een wifi 6E-model gaat.

hero illustration

Hoe komt deze leuke wifi modem reeks tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste wifi modem ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over wifi modems, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle wifi modems die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke wifi modems het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van wifi modems stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste wifi modems op een rij

1 - Huawei E5577 Modem/router voor mobiele netwerken

Loading..
Ga naar laagste prjis

Huawei E5577s-321 Black. Soort apparaat: Modem/router voor mobiele netwerken, Kleur van het product: Zwart, Beeldscherm type: TFT-LCD. Wi-Fi-standaarden: 802.11b,802.11g,Wi-Fi 4 (802.11n). Datanetwerk: GSM,LTE,UMTS. Ondersteunt Windows: Windows 7 Enterprise,Windows 7 Enterprise x64,Windows 7 Home Basic,Windows 7 Home Basic..., Ondersteunt Mac-besturingssysteem: Mac OS X 10.7 Lion,Mac OS X 10.8 Mountain Lion,Mac OS X 10.9 Mavericks. Soort antenne: Intern

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Turbo USB modem dongel 4g LTE 100mbps Sierra Aircard 320u SIMLOCKVRIJ geschikt voor iedere provider

Loading..
Ga naar laagste prjis

Als enige in Nederland nog ruim op voorraad! De Rolls royce onder de USB modems! Een dongel geschikt voor zeldzame snelheden! Zeer goede antenna’s Scan de QR code in afbeeldingen voor de software download website en quickstart in het Nederlands. LetOP! deze modems zijn eenmalig gebruikt en hebben mogelijk wat lichte gebruikerssporen op het usb gedeelte! vandaar de prijs. Bezoek de volgende site voor een quickstart installatie video https://sites.google.com/view/sierra-320u-modem/homepage ➤Een dongel geschikt voor hoge snelheid! ➤Zeer goede antenna’s ➤Mooie vormgeving ➤Dongel installeert driver en software automatisch! ➤Dit USB modem maakt het mogelijk om overal gebruik te maken van het de snelste 4g/3g netwerken ter wereld ➤Micro sd card slot to 32gb ingebouwd. ➤Deze dongel kan gebruikt worden op LTE netwerken waar aanwezig met een snelheden tot 100 mbps ook in Nederland. ➤Plug and play, eenvoudig te gebruiken. ➤Geschikt voor Android tablet PC's met 3G ondersteuning(wat de meeste nieuwe types LTE Dual Carrier HSPA+ HSPA+ HSPA EDGE GPRS GSM➤Een dongel geschikt voor hoge snelheid! ➤Zeer goede antenna’s ➤Mooie vormgeving ➤Dongel installeert driver en software automatisch! ➤Dit USB modem maakt het mogelijk om overal gebruik te maken van het de snelste 4g/3g netwerken ter wereld ➤Micro sd card slot to 32gb ingebouwd. ➤Deze dongel kan gebruikt worden op LTE netwerken waar aanwezig met een snelheden tot 100 mbps ook in Nederland. ➤Plug and play, eenvoudig te gebruiken. ➤Geschikt voor Android tablet PC's met 3G ondersteuning(wat de meeste nieuwe types LTE Dual Carrier HSPA+ HSPA+ HSPA EDGE GPRS GSM

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - WiFi Module iBox 1 voor iOS Android (geschikt voor alle MiLight producten)

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze wifi module wordt het mogelijk uw slimme verlichting via de Milight App te bedienen met uw smartphone of tablet. Erg handig én geschikt voor zowel dual white als gekleurde led lampen. Kenmerken Milight Wifi bridge Bediening van uw Wifi verlichting via de app De Milight App is beschikbaar voor Android en Apple Geschikt voor vele merken zoals Samsung, Apple, Sony, HTC, Motorola, Huawei etc. Geschikt voor Dual White en RGBW(W) wifi lampen Sluit onbeperkt aantal lampen aan Creëer tot wel 8 zones (4 RGBW en 4 Dual White) Wifi module - bedien uw led verlichting met de APP De Wifi module is hét centrale punt waarmee u de Wifi verlichting te bedienen met de App. De App is geschikt voor Apple en Android en werkt op zowel smartphones als tablets. U stelt eenmalig uw eigen draadloze Wifi netwerk in en vervolgens kan iedereen die op uw netwerk zit en de App heeft geïnstalleerd, de verlichting bedienen. Een systeem voor het hele gezin dus! Voordelen Wifi bediening Wordt geleverd inclusief USB Adapter Klein formaat module, dus eenvoudig uit het zicht weg te werken Te integreren in uw eigen Wifi netwerk Geen draden of rondslingerende afstandsbedieningen Heel veel mogelijkheden (zie blog 'Milight App installatie & mogelijkheden') Wat ontvangt u? Milight Wifi module USB kabel 230V USB adapter Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Alcatel IK41VE1 modem

Loading..
Ga naar laagste prjis

Alcatel LinkKey IK41 LTE cat4 USB-modem. Deze USB-modem heeft twee connectoren voor het aansluiten van externe LTE-antennes, die een hoge verbindingssnelheid bieden, zelfs op plaatsen met een laag mobiel netwerksignaal. Snelle draadloze LTE Cat4 met downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Huawei 51071THV

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Huawei E5785-320 is een uitstekende 4G LTE router voor mobiele situaties. De MiFi router haalt een downloadsnelheid van 300Mbps en kan gelijktijdig 10 apparaten verbinden. Dankzij de krachtige accu (3000mAh) is dit apparaat ook te gebruiken als powerbank voor het opladen van uw smartphone. * 4G LTE MiFi router * Dual band 2,4 & 5 GHz WiFi * Ondersteunt 10 gelijktijdige WiFi gebruikers * Downloadsnelheid: 300 Mbps, uploadsnelheid: 50 Mbps * 2 externe 4G antenne aansluitingen (TS-9) * Sim formaat: Mini Sim 25 x 15 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - EAGLE PRO AI AX1500 Mesh System

Loading..
Ga naar laagste prjis

D-Link M15-3 Mesh-netwerk 1.2 GBit/s 2.4 GHz, 5 GHzErvaar WiFi als nooit tevoren met het EAGLE PRO AI AX1500 mesh-systeem. Door de combinatie van de nieuwste WiFi 6-technologie met KI biedt de EAGLE PRO AI AX1500 mesh-systeem een ongelooflijke WiFi-dekking en -snelheid, die voortdurend wordt geoptimaliseerd en verbeterd. M15 biedt gecombineerde dual-band WiFi-snelheden tot 1500 Mbit/s en biedt een WiFi-dekking van maximaal 500 m2 (driedelige set) met de nieuwste WiFi 6-technologieën zoals 1024 QAM, MU-MIMO en OFDMA. AI WiFi Optimiser verbindt u continu met het beste WiFi-kanaal, terwijl AI Traffic Optimizer uw meest kritische internetgebruik voor een optimale online-ervaring en stabiliteit prioriteert. AI Parental Control geeft u meer flexibiliteit en controle over de online activiteiten van uw kinderen, en AI Assistant zorgt voor uw netwerk, stuurt aanbevelingen en rapporten. De teksten voor dit artikel zijn automatisch vertaald.d-Link M15-3 EAGLE PRO AI AX1500 mesh-systeem (3-delige set, AI WiFi/Traffic Optimiser, AI Parental Control, Gigabit-poorten, MU-MIMO, 1024 QAM, OFDMA, WPA2, compatibel met Alexa/Google Assistant)3x M15, Beknopte handleiding en garantie-informatie, Netvoeding, Ethernet-kabel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - ZyXEL NR7101

Loading..
Ga naar laagste prjis

De ZyXEL NR7101 is een zakelijke 4G en 5G router voor buiten. Je bevestigt deze router aan een paal of aan de gevel van je gebouw. Dankzij de ingebouwde antenne heb je altijd een goede ontvangst van het mobiele netwerk. Hierdoor ga je ook snel online op locaties waar geen vaste internetverbinding is. Dankzij 5G heb je voldoende bandbreedte om meerdere medewerkers of IoT apparaten tegelijk te verbinden met het internet. Sluit access points aan om je internet via wifi te verspreiden door je hele gebouw. De router ondersteunt hiervoor Power over Ethernet, zodat je geen losse stroomadapter nodig hebt. Installeren doe je via de overzichtelijke app. Let op: Deze router heeft alleen ingebouwde wifi voor het beheren van het apparaat. Je gaat alleen via wifi online met een los access point.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - ICY BOX IB-CR100 geheugenkaartlezer USB 3.0 (3.1 Gen 1) Type-C Zilver, Wit

Loading..
Ga naar laagste prjis

ICY BOX IB-CR100. Soort aansluiting: USB 3.0 (3.1 Gen 1) Type-C. Overdrachtssnelheid: 5000 Mbit/s. Breedte: 22 mm, Diepte: 7 mm, Hoogte: 35 mm. Breedte verpakking: 99 mm, Diepte verpakking: 15 mm, Hoogte verpakking: 203 mm. Type stroombron: USB

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Alfa Network

Loading..
Ga naar laagste prjis

De ALFA Network Tube U4G is een Outdoor weatherproof 4G USB Modem die snelheden kan bereiken van 100 Mbps down en 54 Mbps up. Gemakkelijk aan te sluiten via usb op uw laptop of pc, het installeren van de driver gaan automatisch met de auto-install functie. Alfa Network Tube U4G Outdoor 4G LTE USB Modem De ALFA Network Tube U4G is een Outdoor weatherproof 4G USB Modem die snelheden kan bereiken van 100 Mbps down en 54 Mbps up. Dit product is gemakkelijk via usb aan te sluiten op een pc of laptop en is compatible met Windows Vista, 7, 8 of 10 in 32 of 64bit. Het installeren van de drivers gaat automatisch met de auto-install functie. Ook is deze Tube U4G aan te sluiten op een Alfa network R36 router, hiermee is het mogelijk om met meerdere draadloze apparaten te verbinden met je 4G abonnement. Wat zit er in de doos: 1 x Alfa Tube U4G Outdoor 4G LTE USB Modem 1 x 4G LTE Antenne 1 x 5m USB kabel 1 Quick Installation Guide 1 stukje vulcaniserende tape 2 kabelbinders

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Gembird WNP-UA300-01 modem

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gembird WNP-UA300-01 modem Zeer kleine 300 Mbps USB WiFi adapter, 802.11b+g+n 11N technologie: meer snelheid over grotere afstanden Snelheid tot 300 Mbps: stream probleemloos online films en muziek Beveilig je netwerk met WEP, WPA of WPA2 beveiliging Werkt met alle laptops en PC's met een vrije USB poort

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van wifi modems. Er zijn immers 13 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste