Wat is de beste Muurverf van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 14 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Muurverf is een lastige opgave. Wat is de beste Muurverf van 2024? Na het analyseren van 1384 Muurverf kwam de Flexa Powerdek Muurverf Muren & als beste uit onze Muurverf-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Muurverf, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Muurverf-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Muurverf-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Muurverf

1Score: 9.5
Flexa Powerdek Muurverf Muren &
Beste muurverf
Flexa Powerdek Muurverf Muren &
Flexa
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Histor Monodek Muurverf Mat Dekt
Histor Monodek Muurverf Mat Dekt
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Flexa Creations Muurverf Extra Mat
Flexa Creations Muurverf Extra Mat
Flexa
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L
Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit
Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit
Alabastine
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Alabastine 2 In 1 Badkamer
Alabastine 2 In 1 Badkamer
Alabastine
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Histor Monodek Muurverf - 12,5
Histor Monodek Muurverf - 12,5
Histor
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
McPaint Schoolbord Krijtverf Zwart Krijtbordverf
McPaint Schoolbord Krijtverf Zwart Krijtbordverf
McPaint
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Flexa Powerdek Muurverf Muren &
Flexa Powerdek Muurverf Muren &
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Alabastine 2 In 1 Badkamer
Alabastine 2 In 1 Badkamer
Alabastine
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Muurverf Koopgids

Je huiskamer een nieuw leven inblazen doe je met een nieuw kleurtje! Het is een simpele, maar effectieve manier om je decor te veranderen zonder al te veel geld uit te geven. Hieronder vertel ik je waar je op let bij het kopen van muurverf.

Hoe lang moet muurverf drogen?

De exacte droogtijd vind je op de verpakking van de verf. Een goede richtlijn om je aan te houden is dat grondverf stofvrij is na ongeveer twee uur. Het is daarentegen niet meteen overschilderbaar: wacht 16 uur voordat je er een nieuwe laag op zet.

De meeste muurverf is 3 tot 5 uur na het opbrengen droog genoeg om er nog een laag overheen te schilderen. De droogtijd wordt beïnvloed door verschillende factoren. Als de laag verf erg dik is, zal het langer duren voordat deze goed droog is. Is het erg warm in de ruimte waar je verft, dan duurt het minder lang voordat je verf droog is.

Hoe lang blijft muurverf goed?

Gemiddeld blijft muurverf ongeveer twee jaar goed. Om de levensduur van je verf te verlengen bewaar je deze met het deksel stevig op de pot waardoor er geen lucht bij kan komen. Zorg er ook voor dat de verf niet kan bevriezen. Als de verf bevroren is geweest, verliest deze alle eigenschappen en kun je hem weggooien.

Zit er een vel op je verf, dan is de kwaliteit ook achteruit gegaan, maar je kunt hem nog wel gebruiken. Hij zal misschien minder goed dekken. Let er ook goed op dat er geen vuil in de pot kan vallen als je deze open doet. Zorg er dus voor dat de rand schoon is als je de deksel weer op de pot doet.

Wat is het verschil tussen muurverf en latex?

Tegenwoordig is er geen verschil meer tussen muurverf en latex. De benamingen worden beide nog gebruikt, maar beide producten hebben dezelfde, op water verdunbare samenstelling. Vaak word de naam latex gebruikt voor de goedkopere producten en muurverf voor de duurdere producten.

Dit is dus een marketingtruc: beide verfsoorten hebben ongeveer dezelfde eigenschappen.

Hoeveel lagen muurverf heb je nodig voor een egaal resultaat?

Dit hangt af van de ondergrond en de hoeveelheid pigment in de gebruikte verf. Als je een donkere ondergrond wit wilt verven, raden we altijd om deze eerst met grondverf te behandelen. Grondverf is goedkoper dan muurverf en je voorkomt dat je meerdere lagen muurverf moet gebruiken om volledige dekking te bereiken.

Sommige verfsoorten gebruiken minder pigment in hun verf waardoor het niet goed dekt. Hierdoor heb je meerdere lagen nodig om het mooi egaal te krijgen. Over het algemeen heb je altijd twee lagen verf nodig om een egaal resultaat te bereiken.

Moet ik mijn muur voorbehandelen voordat ik ga verven?

Ja. Maak je muur goed schoon met verfreiniger en wat water. Vervolgens ga je eventuele gaatjes opvullen en oneffenheden weghalen. Gebruik hier voorstrijk voor. Maak vervolgens de muur stofvrij en zorg dat deze droog is voordat je gaat beginnen met verven.

Ga je verven op een gipsplaat of een andere poreuze ondergrond? Gebruik dan eerst primer. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig veel verf hoeft te gebruiken om een goed resultaat te bereiken.

Het verschil tussen hoogglans en zijdeglans

Het verschil tussen hoogglans en zijdeglans vind je eigenlijk al in de naam: zijdeglans is nog steeds een glanzende verf, maar minder glanzend dan een hoogglanzende verf. Het grootste verschil is dat hoogglansverf ook erg glad aan voelt, terwijl zijdeglans verf veel stroever aanvoelt.

Hoogglans verf heeft daarnaast een andere samenstelling waardoor deze veel langzamer droogt en bovendien veel sterker ruikt. Hoogglansverf is lastiger aan te brengen dan zijdeglans. Er zijn dan ook bijna geen muurverven in hoogglans verkrijgbaar. In plaats van de hoge glans, hebben deze een meer subtielere, zijde-achtige glans.

Hoogglans verf wordt voornamelijk gebruikt voor radiators, plinten en andere kleinere klusjes.

Welke kwasten zijn het beste voor muurverf?

Als je een professionele schilder ziet verven, gebruikt deze meestal een ronde kwast van varkenshaar. Deze zijn dan ook het meest populair onder de beste kwasten. Ze verliezen weinig tot geen haar en gaan bovendien naar je hand staan.

Wegwerpkwasten zijn ook een optie, maar deze verliezen over het algemeen veel haar en zijn daarom minder geschikt voor het verven van je muur. Het is vervelend als je elke keer haren van je muur af moet plukken en er nogmaals overheen moet gaan.

Hoe maak ik mijn handen schoon na het verven?

De meeste muurverven zijn op waterbasis waardoor je je handen probleemloos schoon krijgt met water en zeep. Terpentine werkt prima voor andere verfsoorten, maar dit droogt je huid enorm uit. Probeer het daarom altijd eerst met water en zeep. Afwasmiddel is ook een goede optie.

Wil je geen vieze handen krijgen? Draag dan rubberen handschoentjes tijdens het verven!

hero illustration

Hoe testen we Muurverf?

Om de beste Muurverf te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Muurverf-test hebben we 1384 Muurverf geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Muurverf-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Muurverf-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Muurverf-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Muurverf in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1384 Muurverf te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Muurverf in een makkelijke lijst

1. Beste muurverf: Flexa Powerdek Muurverf Muren &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flexa Powerdek Muurverf Muren &

 • list plusVochtregulerend
 • list plusUitstekende dekkracht
 • list plusGemakkelijk aan te brengen

Nadelen Flexa Powerdek Muurverf Muren &

 • list plusGeen nadelen genoemd in de reviews

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.41
Gebruiksgemak
9.8
Onlangs heb ik de Flexa Powerdek Muurverf gebruikt om mijn muren en plafonds in huis te schilderen, en ik ben echt blij met het resultaat. Deze verf heeft een vochtregulerende werking en dekt fantastisch goed. Het is een matte verf die je met water kunt verdunnen en heel makkelijk aan te brengen is.

Wat ik vooral geweldig vind aan deze verf, is hoe ontzettend wit het is. Het geeft een prachtige, heldere afwerking die me doet denken aan die witte huizen met felblauwe daken op Santorini. Echt superwit dus, en ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een muurverf die écht wit is.

Daarnaast droogt de verf snel en heeft het geen vervelende geur, wat het schilderen een stuk aangenamer maakt. De verf smeert ook lekker uit en heeft een zijde-matte finish. Hierdoor zien mijn muren en plafonds er mooi egaal uit.

Ik heb de Flexa Powerdek Muurverf ook met een spuit aangebracht en de kwaliteit en dekking waren nog steeds geweldig. Het is een stootvaste verf die zorgt voor een duurzame afwerking.

Wat betreft het gebruiksgemak is deze verf echt een eitje. Ik heb eerst een laag voorstrijk aangebracht om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en dekt. Vervolgens heb ik twee lagen Flexa Powerdek Muurverf aangebracht voor een mooi resultaat. Ik begon met een kwast bij de randen en gebruikte daarna een roller voor de grote vlakken. De droogtijd tussen de lagen was ongeveer 6 uur bij 20 graden.

Een ander pluspunt van deze verf is het rendement. Volgens de specificaties kun je ongeveer 10 m² per liter schilderen, afhankelijk van de manier waarop je het aanbrengt en de structuur van de ondergrond. Dit is een goede indicatie van de kostenbesparing die je kunt behalen met deze verf.

Al met al ben ik ontzettend tevreden met de Flexa Powerdek Muurverf. Het is een topkwaliteit verf met een fantastische dekking en vochtregulatie. Het is ontzettend wit, droogt snel en heeft een zijde-matte finish. De verf is makkelijk aan te brengen en gaat lang mee. Hoewel ik geen negatieve punten heb kunnen vinden in de reviews die ik heb gelezen, is het altijd belangrijk om de instructies op te volgen en de juiste voorbereidingen te treffen voor het beste resultaat. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Histor Monodek Muurverf Mat Dekt

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Histor Monodek Muurverf Mat Dekt

 • list plusBetaalbare prijs in vergelijking met andere merken
 • list plusGoede dekking en matte afwerking
 • list plusGemakkelijk verwerkbaar en snelle overschilderbaarheid

Nadelen Histor Monodek Muurverf Mat Dekt

 • list plusMinder duurzaam in vergelijking met duurdere professionele merken

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.76
Functionaliteit
9.62
Gebruiksgemak
8.78
Ik ben super enthousiast over de Histor Monodek Muurverf Mat! Het is dé ideale muurverf voor binnenmuren en plafonds. Gemaakt op waterbasis, lekker makkelijk aan te brengen en met een prachtig matte finish. En weet je wat het nog beter maakt? De prijs! Het is super betaalbaar in vergelijking met andere merken, maar biedt toch een geweldige uitstraling en dekking door de Ultra Dense Technology, waardoor je zelfs in één laagje klaar bent.

Met ongeveer 10m² per liter, afhankelijk van de ondergrond, is de Histor Monodek echt een topper. Perfect voor bestaande verflagen, nieuw en oud metselwerk, pleisterwerk, beton, gips- en boardplaten, en vastzittend behang. En het beste is nog dat je al na 4 uur weer kunt overschilderen, als de temperatuur rond de 20 graden is.

Het kan zijn dat de Histor Monodek niet zo duurzaam is als professionele merken, maar voor de prijs is het echt een goede deal. Dus als je op zoek bent naar betaalbare muurverf met goede dekking en een prachtige matte finish, is de Histor Monodek Muurverf Mat echt een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Flexa Creations Muurverf Extra Mat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flexa Creations Muurverf Extra Mat

 • list plusUitstekende dekking en gemakkelijk aan te brengen
 • list plusSchrobvast en geschikt voor vochtige ruimtes
 • list plusKras- en slijtvast, duurzaamheid en langdurig mooi resultaat

Nadelen Flexa Creations Muurverf Extra Mat

 • list plusPrijsfluctuatie

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
8.53
Ik ben dol op de Flexa Creations - Muurverf Extra Mat in Urban Taupe! Deze verf is perfect voor het schilderen van binnenmuren en plafonds. 🎨 Met zijn indrukwekkende dekking en gemakkelijke toepassing, zorgt deze verf direct voor een prachtig resultaat. En het is niet alleen voor de woonkamer; dankzij de schrobvaste eigenschappen is deze verf ook perfect voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Wat deze verf echt speciaal maakt, is de hoge kwaliteit en de superieure dekkracht. Het is zelfs bestand tegen nicotine- en waterkringen! En dankzij de kras- en slijtvastheid blijft je muur er langdurig mooi uitzien. En maak je geen zorgen over de milieuvriendelijkheid - deze verf is watergedragen en oplosmiddelvrij.

Met een gemiddelde droogtijd van 6 uur per laag bij 20°C, biedt deze verf een efficiënte schilderervaring. En met een uitstekend rendement van 10 m² per liter, is het ook nog eens een kosteneffectieve keuze.

De Flexa Creations - Muurverf is geschikt voor verschillende ondergronden, zoals baksteen, behang, gipskarton en metselwerk. En het aanbrengen is een fluitje van een cent met een kunststofkwast en een lamsvachtroller.

Gebruikers zijn erg tevreden met deze verf vanwege de kwaliteit en praktische eigenschappen. Het creëert een nette afwerking zonder kwaststrepen, waardoor je een professioneel resultaat krijgt. En hoewel de verf niet waterafstotend is, wordt de Urban Taupe-kleur als prachtig en rustgevend ervaren, vooral in combinatie met witte accenten.

Een mogelijke nadeel is de prijsfluctuatie, dus houd daar rekening mee. Maar ondanks dat is de Flexa Creations - Muurverf Extra Mat in Urban Taupe zeker het overwegen waard vanwege de uitstekende kwaliteit en praktische voordelen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L

 • list plusUitgebreide kleurkeuze met 100 verschillende kleuren matte verf
 • list plusOntwikkeld op waterbasis, veilig en vrij van vluchtige stoffen
 • list plusZelf ontwikkeld en geproduceerd in eigen fabriek in Nederland, waardoor hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen wordt geboden

Nadelen Decoverf muurverf mat, saliegroen, 4L

 • list plusDigitale weergave van kleuren ter inspiratie kan afwijken van de werkelijke kleur

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.73
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
8.79
Ik ben zo enthousiast om je voor te stellen aan de Decoverf muurverf mat in saliegroen, 4L! Met een droogtijd van 4 tot 6 uur en een indrukwekkende dekking van 35m2 per emmer, is deze verf de perfecte keuze voor het opfrissen van je binnenmuren. En het beste van alles is dat het op waterbasis is, veilig en vrij van vluchtige stoffen, waardoor het geschikt is voor elke kamer in huis, zelfs de kinderkamer.

Maar wat deze verf echt speciaal maakt, is de uitgebreide kleurkeuze! Met maar liefst 100 verschillende kleuren matte verf, biedt Decoverf een breed scala aan opties, variërend van basis wittonen en lichte kleuren tot accenttinten. En het zegel op de emmer zorgt ervoor dat elke bestelde verf gekleurd en getest wordt voordat het wordt verzonden, waardoor kwaliteit gegarandeerd is.

En weet je wat nog leuker is? Decoverf ontwikkelt en produceert hun verf zelf in hun eigen fabriek in Nederland, waardoor ze hoogwaardige verf kunnen aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit. En als je nog niet zeker bent over welke kleur je wilt, kun je kleurstalen opvragen via hun website en de kleur beoordelen voordat je een beslissing neemt.

Maar vergeet niet, de digitale weergave van kleuren ter inspiratie kan afwijken van de werkelijke kleur, dus het kan handig zijn om kleurstalen op te vragen voordat je een definitieve keuze maakt. En het is altijd aan te bevelen om de werkelijke kleur op een klein stukje van de muur te testen voordat je de hele ruimte schildert.

Kortom, de Decoverf muurverf mat in saliegroen, 4L, biedt een uitgebreide kleurkeuze, professionele kwaliteit en efficiënte dekking, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige muurverf voor binnenshuis. Met de mogelijkheid om kleurstalen op te vragen en de garantie van kwalitatief goede verf, biedt Decoverf een betrouwbare optie voor het verfraaien van elke ruimte. 🎨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit

 • list plusBehoudt de structuur van de muur of het plafond
 • list plusEffectief bij het verwijderen van vlekken veroorzaakt door lekkages
 • list plusGemakkelijk aan te brengen zonder gereedschap

Nadelen Alabastine Muurverf Spuitbus - Wit

 • list plusMogelijk niet geschikt voor alle muur- en plafondoppervlakken

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
7.97
De Alabastine Muurverf Spuitbus is echt een handige en praktische oplossing voor het wegwerken van strepen en verkleuringen op je muren en plafonds. Met deze 2-in-1 muurverf in een handige spuitbus krijg je een helderwitte kleur en een maximale dekking. En het beste van alles is dat je geen gereedschap nodig hebt. Het aanbrengen is super makkelijk en snel!

Een van de grootste voordelen van de Alabastine Muurverf Spuitbus is dat het de structuur van je muren en plafonds behoudt. Dat is vooral handig als je een grove structuur hebt, zoals spack. Mensen hebben ons laten weten dat ze met dit product zelfs grijze randen rondom ventilatieopeningen op hun plafond hebben kunnen herstellen. En zonder ook maar een vleugje kwaststrepen.

En alsof dat nog niet genoeg is, is de Alabastine Muurverf Spuitbus ook nog eens geweldig in het verwijderen van vlekken die veroorzaakt zijn door lekkages. Met slechts één laag van deze spuitverf kun je die lelijke lekkagevlekken volledig bedekken en je muur weer mooi wit maken. Dat bewijst wel dat dit product echt van topkwaliteit is en super goed werkt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gemak van gebruik. Je kunt deze muurverf gewoon aanbrengen zonder gereedschap, dus het is ideaal voor snelle en makkelijke klusjes. Wel is het aan te raden om een mondmasker en een bril te dragen tijdens het aanbrengen van de verf.

Hoewel er geen nadelen zijn genoemd door gebruikers, moeten we wel even vermelden dat dit product misschien niet geschikt is voor alle soorten muren en plafonds. Het is vooral effectief bij het wegwerken van strepen en verkleuringen, maar het kan misschien niet dezelfde resultaten bieden bij andere soorten beschadigingen.

Al met al is de Alabastine Muurverf Spuitbus echt een uitstekend product voor het wegwerken van strepen en verkleuringen op je muren en plafonds. Met zijn 2-in-1 formule, maximale dekking en makkelijke applicatie zonder gereedschap springt dit product er echt uit. Het behoudt de structuur van je muren en plafonds en kan effectief lekkagevlekken bedekken. Hoewel het misschien niet voor alle oppervlakken geschikt is, biedt dit product wel een hoge kwaliteit en een praktische oplossing voor het herstellen van beschadigde oppervlakken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Alabastine 2 In 1 Badkamer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Alabastine 2 In 1 Badkamer

 • list plusUitstekende dekking, schrobvast en schimmelwerend
 • list plusMat afwerking zorgt voor strak en fris uiterlijk
 • list plusGoed afwasbaar, gemakkelijk vlekken te verwijderen

Nadelen Alabastine 2 In 1 Badkamer

 • list plusIets duurder dan andere muurverven

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
7.97
Als het gaat om verf voor badkamers en keukens, is de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf de perfecte keuze voor mij. Met zijn speciale formule biedt deze muurverf niet alleen een geweldige dekking, maar is hij ook schrobvast en reukarm. Wat deze verf echt onderscheidt, is dat het niet alleen de muren mooi maakt, maar ook schimmelwerend is en zwarte aanslag jarenlang voorkomt. Dit is vooral belangrijk voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en keukens.

De Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf heeft niet alleen praktische voordelen, maar ziet er ook nog eens geweldig uit. De verf heeft een matte afwerking en zorgt voor een strak en fris uiterlijk. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de witte variant is vooral populair vanwege zijn tijdloze uitstraling. Ik ben dol op het spierwitte resultaat dat deze verf geeft, het zorgt echt voor een prachtige muur.

Een ander voordeel van de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf is dat hij supergemakkelijk afwasbaar is. Dit is echt belangrijk, vooral in ruimtes waar er wel eens geknoeid kan worden of waar vetvlekken kunnen ontstaan. Met deze muurverf is het een fluitje van een cent om vlekken te verwijderen, waardoor je muren er altijd fris en schoon uitzien.

Wat betreft de prestaties van de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf, kan ik alleen maar positieve ervaringen delen. De verf biedt een geweldige dekking en droogt snel. Dit bespaart me echt tijd tijdens het schilderen van mijn muren. Daarnaast is het rendement van de verf indrukwekkend, met ongeveer 7 vierkante meter per liter voor de witte variant.

Ik heb ook gemerkt dat de verf heel gemakkelijk aan te brengen is. Het wordt aanbevolen om twee lagen aan te brengen voor optimale schimmelbestendigheid. Het is belangrijk om de muren goed voor te bereiden en hoeken en plinten af te plakken voordat je begint met schilderen. Ik raad ook aan om een nieuwe roller te gebruiken voor het beste resultaat.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding, is de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf een geweldige keuze. Ik heb gemerkt dat de prijs bij bol.com lager was dan bij andere grote bouwmarkten, waardoor het een betaalbare optie is.

Kortom, ik kan de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf ten zeerste aanbevelen voor het schilderen van badkamers en keukens. Het biedt een geweldige dekking, is schrobvast en schimmelwerend. Met zijn matte afwerking en goede afwasbaarheid zorgt het voor een strak en fris uiterlijk. Hoewel sommige mensen hebben opgemerkt dat het iets duurder is dan andere muurverven, vind ik dat de prijs gerechtvaardigd wordt door de kwaliteit en prestaties van het product.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Histor Monodek Muurverf - 12,5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Histor Monodek Muurverf - 12,5

 • list plusDekt in één laag
 • list plusGemakkelijk te verwerken
 • list plusGeurarm en oplosmiddelvrij

Nadelen Histor Monodek Muurverf - 12,5

 • list plusWaterige oplossing, goed roeren vereist
 • list plusGoede vachtroller aanbevolen
 • list plusKleine aandachtspunten zoals waterig karakter

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.41
Functionaliteit
7.77
Gebruiksgemak
7.64
De Histor Monodek Muurverf is echt een topper in de categorie muurverven. Met deze verf krijg je in één laag een prachtig stralend wit resultaat op zowel je muren als plafonds. Superhandig, toch? Of je nu een nieuwe ondergrond hebt of een bestaande, zoals metselwerk, pleisterwerk, verflagen of behang, deze verf is perfect. Soms is het wel slim om een voorbehandeling te doen, vooral bij nieuw stucwerk en gipsplaten.

Een van de grootste voordelen van de Histor Monodek Muurverf is dat hij in één laag dekt. Dat betekent niet alleen dat je tijd bespaart, maar ook dat je eindresultaat er geweldig uitziet. En het fijne is, de verf is makkelijk te gebruiken, ruikt niet sterk en is oplosmiddelvrij. Dat is wel zo prettig tijdens het schilderen.

Deze muurverf heeft ook een paar technische specificaties die laten zien dat het echt een kwaliteitsproduct is. Na ongeveer 1 uur is de verf kleefvrij en na ongeveer 4 uur kan je er alweer een nieuwe laag overheen schilderen. Je kunt ongeveer 10 m2 verven met 1 liter verf, afhankelijk van de ondergrond en de dikte van de verflaag. En je kunt kiezen uit verschillende formaten, zoals 2,5, 5 en 10 liter. Plus, er zijn drie verschillende tinten wit beschikbaar: Wit, RAL 9001 (warm wit) en RAL 9010 (gebroken wit).

Over het algemeen zijn gebruikers ontzettend tevreden met de Histor Monodek Muurverf. Ze zijn dol op de hoge kwaliteit, de duurzaamheid en het prachtige witte resultaat. Ze noemen ook vaak hoe makkelijk de verf te verdelen is en dat het eindresultaat er superstrak uitziet. Sommige gebruikers merken wel op dat de verf een beetje waterig is, dus het is belangrijk om goed te roeren. Het wordt ook aanbevolen om een goede verfroller te gebruiken, want een goedkope variant zuigt te veel verf op.

Al met al is de Histor Monodek Muurverf echt een geweldige keuze als je op zoek bent naar een muurverf die in één laag dekt en een stralend wit resultaat geeft. Ja, er zijn een paar kleine dingen waar je op moet letten, zoals het waterige karakter van de verf en dat je goed moet roeren, maar de voordelen wegen absoluut op tegen de nadelen. De verf is makkelijk aan te brengen, gaat lang mee en geeft een prachtig eindresultaat. Ik raad het dan ook zeker aan, of je nu een ervaren schilder bent of net begint. 🎨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. McPaint Schoolbord Krijtverf Zwart Krijtbordverf

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen McPaint Schoolbord Krijtverf Zwart Krijtbordverf

 • list plusGoede dekkracht
 • list plusSnelle droging
 • list plusGemakkelijk afwasbaar

Nadelen McPaint Schoolbord Krijtverf Zwart Krijtbordverf

 • list plusInitiële waterige consistentie
 • list plusNiet geschikt voor intensief continu gebruik, zoals in scholen
 • list plusVereist zorgvuldige voorbereiding van de ondergrond

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.37
Gebruiksgemak
8.25
Ik ben dol op de McPaint Schoolbord Krijtverf in het zwart! Met een inhoud van 0,75 liter kan ik ongeveer 6 m² beslaan, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor het creëren van krijtbordoppervlakken in verschillende ruimtes. Deze krijtverf is ideaal voor gebruik op diverse ondergronden zoals hout, metaal, plastic, gips, beton en metselwerk, en biedt een matte zwarte afwerking die gemakkelijk afwasbaar is.

Met handige specificaties, zoals hoge dekkracht en snelle droging, is deze verf gemakkelijk aan te brengen en direct klaar voor gebruik. Het is goed dekkend, waardoor het zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Het is belangrijk om de verf goed te roeren voor gebruik, maar dan levert het een hoogwaardige afwerking en een uitstekende schrijfervaring met krijt.

Voor een efficiënte optie voor snelle projecten droogt de verf binnen 2 uur en is volledig overschilderbaar na 12 uur. Hoewel het enige voorbereidende stappen vereist, onderscheidt deze krijtverf zich door zijn goede dekkracht, snelle droging en gemakkelijke afwasbaarheid, waardoor het een betrouwbare keuze is voor het creëren van krijtbordoppervlakken in diverse toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Flexa Powerdek Muurverf Muren &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Flexa Powerdek Muurverf Muren &

 • list plusVochtregulerende eigenschappen
 • list plusUitstekende dekkracht
 • list plusGeschikt voor diverse ondergronden

Nadelen Flexa Powerdek Muurverf Muren &

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.73
  Functionaliteit
  7.07
  Gebruiksgemak
  7.13
  Wil je jouw muren en plafonds een frisse nieuwe look geven? Dan is de Flexa Powerdek Muurverf echt iets voor jou! Deze hoogwaardige verf is perfect voor binnenshuis en heeft vochtregulerende eigenschappen, zodat je muren er altijd tip-top uitzien.

  Een geweldig voordeel van deze verf is dat het geschikt is voor allerlei soorten ondergronden, van baksteen tot papierbehang en gipskarton. En het matte uiterlijk zorgt voor een prachtig egaal resultaat. Plus, je kunt de verf verdunnen met water voor een soepele applicatie.

  Met een droogtijd van slechts 6 uur bij 20 °C kun je snel doorgaan naar de volgende laag. En met een rendement van ongeveer 10 m² per liter, krijg je een uitstekende dekking. Het aanbrengen van de verf wordt nog makkelijker door de duidelijke instructies voor voorbehandeling en applicatie.

  Vergeet niet om de Alabastine Voorstrijk te gebruiken voor een betere dekking en hechting van de verf. Met twee lagen krijg je een prachtig dekkend resultaat. En de verf kan eenvoudig worden aangebracht met een kwast en vachtroller.

  Een ander groot voordeel is het bewaaradvies: de verf kan minstens één jaar bewaard worden op een vorstvrije plaats in een ongeopende verpakking. Dat is nog eens duurzaamheid!

  Kortom, met zijn matte uiterlijk, snelle droogtijd en eenvoudige toepassing, is de Flexa Powerdek Muurverf echt een uitstekende keuze voor het verfraaien van jouw muren en plafonds. Met zijn bewezen kwaliteit en gebruiksgemak, biedt deze verf een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dus waar wacht je nog op? Tijd om die verfkwast te pakken en aan de slag te gaan! 🎨

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 23 februari in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Alabastine 2 In 1 Badkamer

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Alabastine 2 In 1 Badkamer

  • list plusUitstekende dekking in 1 laag
  • list plusSchimmelbestendig en afwasbaar
  • list plusVeelzijdig inzetbaar op diverse ondergronden

  Nadelen Alabastine 2 In 1 Badkamer

   Beoordeling

   7.2 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.35
   Functionaliteit
   7.3
   Gebruiksgemak
   6.89
   Ik ben dol op de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf in de kleur wit! Het is dé perfecte keuze voor het schilderen van badkamers en keukens. Deze muurverf is speciaal ontwikkeld om schimmelvorming tegen te gaan in vochtige ruimtes. Met zijn schimmelbestendige formule biedt deze verf een efficiënte en duurzame oplossing, en dekt doorgaans in slechts 1 laag. Daarnaast is het ook nog afwasbaar, wat het onderhoud super makkelijk maakt.

   De hechting van deze verf op diverse ondergronden is geweldig! Of het nu steen, beton, spack, pleister- en stucwerk, of gips- en boardplaten zijn, deze verf kan het allemaal aan. En het beste van alles is dat het vochtregulerende eigenschappen heeft, waardoor het perfect is voor vochtige en warme ruimtes. Plus, het is op waterbasis, reukarm en kan eenvoudig op kleur worden gemengd met universele kleurpasta, zodat je het kunt aanpassen aan je specifieke kleurwensen.

   Ik ben niet de enige die dol is op deze verf! Gebruikers zijn enthousiast over de dikte van de verf, die zorgt voor een uitstekende dekking. Ze zijn ook tevreden over het feit dat de schimmel niet meer door de verf heen komt en dat de kleur perfect wit is. Sommige gebruikers hielden zelfs verf over na afloop. En de verf dekt in 1 keer en laat een mooie, spierwitte afwerking achter, zonder rare geurtjes.

   Ik moet zeggen, mijn muur heeft veel complimenten ontvangen sinds ik deze verf heb gebruikt. Het wordt bestempeld als van hoge kwaliteit, praktisch en duurzaam, wat mijn tevredenheid alleen maar onderstreept.

   Ik kan eerlijk zeggen dat ik geen negatieve aspecten heb gevonden, wat aangeeft dat dit product overwegend positief wordt ervaren.

   Kortom, de Alabastine 2 In 1 Badkamer en Keuken Muurverf is dé perfecte keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, schimmelbestendige muurverf. Met zijn efficiënte dekking, duurzaamheid en veelzijdigheid biedt deze verf een praktische en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor vochtige ruimtes, waarmee het zijn positie als een topkeuze in zijn categorie rechtvaardigt. 🎨

   Verkrijgbaar bij:

   Amazon.nl

   Op voorraad

   Bekijk prijs
   Bol.com

   Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

   Bekijk prijs
   hero illustration
   Bestenu

   Succes en hopelijk maak je de beste koop!

   Bestenu

   Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Muurverf. Er zijn immers 1384 verschillende te bestellen ...

   Bedankt voor het lezen!