De Bestenu Kolomboormachine Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/29/2020


Je wilt zelf meubilair maken. In dat geval is de aankoop van een kolomboormachine zeker het overwegen waard. In de onderstaande koopgids lees je waarom.

Waar gebruik je een kolomboormachine voor?

Met een kolomboormachine, of een tafelboormachine, boor je met veel precisie. Kolomboormachines worden veel gebruikt door professionals, maar ook voor de enthousiaste doe-het-zelver zijn ze handig. Je moet er wel ruimte voor hebben, want ze nemen veel plaats in beslag.

Een kolomboormachine verplaats je niet, of in ieder geval zo min mogelijk. Deze wordt bevestigd op een tafel of aan een onderstel dat wordt verankerd in de grond. Het is een zwaar apparaat dat stevig moet staan om ongelukken te voorkomen.

Het grootste verschil met de handboormachines zoals een accuboormachine of een goede klopboormachine, is dat je de materialen naar de boormachine haalt en niet de boormachine naar het materiaal. Je hangt dus geen schilderijen op met een kolomboormachine.

Een kolomboormachine is daarentegen bedoeld om in harde materialen mee te boren. Denk bijvoorbeeld aan staal en harde steensoorten. Bovendien boor je loodrecht en stel je eventueel bepaalde hoeken in. Het kost weinig fysieke kracht om een kolomboormachine te gebruiken, waardoor hij ideaal is om bijvoorbeeld onderdelen van zware kasten mee te boren.

Daarnaast is een kolomboormachine erg veilig in gebruik omdat de materialen goed vastgeklemd zijn. Met behulp van de juiste opzetstukken frees en schuur je ook nauwkeurig met een kolomboormachine.

Hoeveel vermogen heeft een kolomboormachine nodig?

Om in harde materialen te kunnen boren met een kolomboormachine, heeft deze minimaal 500 watt nodig. Hoe hoger het vermogen, hoe eenvoudiger en hoe sneller de gaten worden geboord. Er zijn kolomboormachines met een lager vermogen en deze werken prima, maar zijn minder geschikt voor harde materialen zoals steen en hardhout.

Daarnaast zal je vaker pauze moeten nemen om te voorkomen dat de motor oververhit raakt. Dit is niet ideaal want je hebt immers een kolomboormachine gekocht om veel klusjes in een korte tijd te doen. Door elke keer te moeten stoppen, duurt het allemaal wat langer.

In wat voor materiaal kun je boren met een kolomboormachine?

Een kolomboormachine is ideaal om mee in harde materialen te boren. Denk hierbij vooral aan metaal, tegels, baksteen en hardhout. Je kunt natuurlijk ook in zachtere materialen boren met een kolomboormachine: gips, zacht steen en zachte houtsoorten behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Wat is een klopfunctie?

De meeste kolomboormachines hebben een klopfunctie. Bij deze functie draait de boor niet alleen rond, maar maakt hij ook kleine, korte klopbewegingen waardoor er extra kracht uitgeoefend wordt. Je gebruikt deze functie als je gaat boren in harde materialen zoals bijvoorbeeld steen (hoewel het ook voor het boren in zachter materiaal handig is).

Wat is een hamerfunctie?

De hamerfunctie bij een boormachine zorgt ervoor dat de boor krachtig heen en weer wordt bewogen. Hierdoor is de boor uiterst geschikt voor het boren in bijvoorbeeld beton en andere harde materialen zoals baksteen.

Wat is een koolborstelloze motor?

Een koolborstelloze motor wekt de energie elektronisch op, met behulp van een microprocessor en transistoren. De microprocessor bepaald het tempo heel nauwkeurig en het volledig vermogen blijft altijd beschikbaar. Dit is bij een boormachine met een koolborstel niet het geval.

Een kolomboormachine, of zelfs een goede accuboormachine zonder koolborstel, gaat langer mee, hebben minder onderhoud nodig en zijn vaak compacter. Heeft je boormachine een accu, dan gaat ook deze langer mee zonder dat hem op hoeft te laden.

Hoe komt deze handige Kolomboormachine lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Kolomboormachine ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Kolomboormachines, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Kolomboormachines die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Kolomboormachines het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kolomboormachines stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die soortgelijk zijn aan Kolomboormachines

De beste Kolomboormachines in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Gude GTB 16 kolomboor met snaar aandrijving met 5 verschillende toerentallen, geleverd met laser en machineklem. De boorvoet is traploos in hoogte verstelbaar, en is tevens naar de zijkanten te zwenken. Kogelgelagerde boorspindel. Instelbare diepte aanslag. Null spanningsschakelaar,elektrische contakt schakelaar in de v snaar behuizing. Opklapbare spaanbescherming. TECHNISCHE GEGEVENS: Netspanning: 230V Frequentie: 50 Hz Bedrijfsmodus: S2 15min Beschermingsklasse: I Motorvermogen P1: 550 W Motortoerental: 550-2500 1 / min Spilslag: 50 mm Aantal snelheden: 5 Uitsteeksel: 104 mm Max. boor: 16 mm Min. boor: 3 mm Boorkegel kegel: 16 B Breedte van de tafel: 164 mm Diepte van de tafel: 162 mm Bodemplaat BxD: 190x298 mm Diameter van de kolom: 46 mm Afmetingen LxBxH: 420 x 209 x 580 mm Nettogewicht: 13,5 kg UITRUSTING: V-snaaraandrijving, snelheidsinstelling met katrol V-riemspansysteem Kogellagende boorspil Tandwielboor houder 3 -16 mm Boorkop B16 Boortafelafmeting 164 x 162 mm Boortafel in hoogte verstelbaar, +/- 45 ° neigbaar en 360 ° zwenkbaar Instelbare boordiepte-aanslag voor nauwkeurig boren Max. Afstand boorkroon op de boortafel 175 mm Max. Afstand van klauwplaat tot 260 mm Standaardmaat 190 x 300 mm met sleuven voor machineklem bevestiging Opklapbare spaanbescherming AAN / UIT-schakelaar met uitschakeling van nulspanningen Positioneer de laser voor nauwkeurige boorresultaten Inclusief 2,5 "bankschroef

1. Güde GTB 16 + laser Kolomboormachine + machineklem


Product informatiePlus or Show more

Met de Powerplus POWX153 kolomboormachine boor je heel precies in hout, kunststof en metaal. Je stelt de boordiepte heel nauwkeurig in op de gewenste hoogte. De kolomboormachine is eenvoudig in gebruik, zodat ook de hobbyist of de startende modelbouwer zeer gedetailleerde boorklussen uitvoert. Varieer tussen de 5 snelheden, van 580 tot 2650 per minuut, om elk materiaal met de juiste krachtdosering te bewerken. Zo voorkom je beschadiging van je werkstuk. De tafel van de POWX153 is 160 millimeter bij 160 millimeter groot en tot maximaal 45° kantelbaar. Dit maakt het mogelijk ook schuin te boren, als jouw project daar om vraagt. Dankzij de beschermkap ga je bovendien veilig aan de slag.

2. Powerplus POWX153


Product informatiePlus or Show more

Of het nu gaat om metaal, kunststoffen, hard of zacht hout: de Scheppach kolomboormachine DP16VLS biedt tal van toepassingsmogelijkheden waardoor je diverse materialen moeiteloos bewerkt. Met de positielaser is het heel gemakkelijk om nauwkeurige boorresultaten te behalen. Eigenschappen • 5 snelheden voor hout, metaal en alle gangbare kunststoffen • Max 16 mm boorkop • Robuuste stalen contstructie • Krachtige 500W motor • Laser voor nauwkeurige boorresultaten Specificaties • Afmetingen (LxBxH): 460x255x630mm • Afstand tot framevoet: max 300mm • Afstand tot tafel: max 220mm • Boorkop: klembereik 3-16mm • Gewicht: 17 kg • Motor: 230V - 500W • Tafelafmetingen: 160x168 mm • Tafelafstelling: 45° - 0 - 45°

3. Scheppach DP16VLS - Kolomboormachine - 500W


Product informatiePlus or Show more

Nauwkeurige gaten, exact maatwerk met een hoge rondloop nauwkeurigheid garandeert de Gude GTB 13 PRO. Snelle aanpassing van het spiltoerental via 6- voudige snaaraandrijving. Eenvoudig en efficiënt werken met precisie boorkop. Massieve en traploos in hoogte verstelbare boortafel, zwenkbaar en roterend voor elke gewenste werkpositie. Eenvoudig instelbare diepteaanslag voor nauwkeurig serieel boren. Optimale bescherming van het netsnoer door interne kabelgeleiding in de machine kolom. Absoluut veilige standaard tijdens stationair gebruik door de robuuste grondplaat met bevestigingspunten. TECHNISCHE GEGEVENS: Aansluiting: 230 Volt~50 Hz Bescherming: I Motorvermogen: 250 Watt Spindelhoogte: 50 mm Spindel draaisnelheid 600 - 2600 min-1 Aantal standen: 6 Uitschuiflengte: 105 mm Max. Boorspandikte: 13 mm Min. Boorspandikte: 1,5 mm Boortype: B16 Max. staal: 13 mm Doorsnede van de boortafel 170 mm Voetplaat BxD: 190 x 330 mm Lengte kabel: 1,8 m Kabel: H05VV-F Lengte: 420 mm Breedte: 220 mm Hoogte: 590 mm Gewicht netto/brutto: 14 kg / 15,5 kg

4. Güde GTB 13 Pro Kolomboormachine


Product informatiePlus or Show more

De Güde Xtra Long GSB 20 is een hoogwaardige kolomboormachine met ingebouwde laser en hellend. De GSB 20 heeft een V-riemaandrijving en een handige snelheidsregeling dankzij de getrapte riemschrijf. Wanneer je krachtig en toch heel precies wil boren is er de De Güde Xtra Long GSB 20. De GSB 20 heeft een V-riemaandrijving en een handige snelheidsregeling dankzij de getrapte riemschijf. De boordiepte is met het makkelijk te bedienen draaiwiel eenvoudig in te stellen De ingebouwde laser en het grote werkblad (300 x 435 mm) zorgen daarbij voor precieze en veilige positionering van het werkstuk. Verder beschikt het over een noodstop, waardoor de kolomboormachine veilig is in gebruik. Door deze reeks innovatieve oplossingen is de GSB 20 Kolomboormachine een onmisbare hulp in elke werkplaats van een ambitieuze doe-het-zelver. Technische specificaties: Netspanning: 230 V Frequentie: 50 Hz Bedrijfsmodus: S2 15 minuten Motorvermogen P1: 500 W Spindelslag: 50 mm Maximale afstand van boorhouder tot boortafel: 590 mm Maximale afstand tussen boorkop en staande voet: 1200 mm Spilsnelheid: 500 - 2600 tpm Aantal fasen: 5 Overhang: 140 mm Maximaal gereedschapsklembereik: 16 mm Minimaal gereedschapsklembereik: 3 mm Klemkegel: 16 B Boortafel afmetingen: 210 x 210 mm Basisplaat (BxD): 300 x 435 mm met longitudinale gaten voor het bevestigen van de bankschroef Diameter paal: 70 mm Lengte aansluitkabel: 2000 mm Kabeltype: H05VV-F Geluidsniveau (LWA): 71 dB Totale afmetingen (LxBxH): 440 x 300 x 1430 mm Netto / bruto gewicht: 25 kg / 26,8 kg Extra productinformatie kan je hier vinden. De Engelse handleiding van de kolomboormachine kan je hier vinden.

5. Güde Kolomboormachine Xtra Long GSB 20 met Laser en hellend 500W


Product informatiePlus or Show more

Magneetboormachine - 1.380 Watt - 600 RPM - Weldon-schacht 19 mm Met een stroomverbruik van 1.380 W is de magneetboormachine van MSW een echte krachtpatser als het gaat om werken op een magnetisch oppervlak. Het maakt niet uit of u verticaal of horizontaal moet werken. De elektromagnetische voet houdt de machine veilig in de gewenste positie. De magneetboormachine levert geweldige prestaties zowel in de industriële als in de commerciële metaalbewerking. De machine is geschikt om te boren, verzinken, maar ook voor draadsnijden en ringboren. Product hoogtepunten Vermogen: 1.380 W Toerental: 600 U/min Max. magnetische aantrekkingskracht: 11.500 N Max. diameter kernboren: Ø 35 mm Weldon-schacht 1.380 Watt vermogen voor industrie en ambacht In de metaalbewerking telt vooral één ding: prestaties. Met een vermogen van 1.380 W laat de MSW magneetboormachine zijn concurrenten achter zich. Het traploos reguleerbare toerental van maximaal 600 RPM stelt u in staat om met het mobiele elektrische apparaat te (ring- en kern-) boren en te verzinken. Bij draadsnijden komt het omkeren van de draairichting van de aandrijving van pas. Het voorkomt op betrouwbare wijze dat het zojuist gesneden draad wordt beschadigd wanneer de handtap wordt losgedraaid. Door de constructie van de magneetboormachine kunt u eenvoudig en nauwkeurig werken. De boordiepte (tot 175 mm) kan precies worden ingesteld met een draairegelaar met drie armen. Daarbij blijft u met de geïntegreerde waterpas altijd op het rechte pad en is een exacte hoek van 90° een fluitje van een cent.

6. MSW Magneetboormachine - 1.380 Watt - 600 RPM - Weldon-schacht 19 mm


Product informatiePlus or Show more

Kolomboormachine - 500 W - 9 prestatieniveaus De MSW-DP500 kolomboormachine is met zijn soepel lopende, krachtige 500 W motor de beste keuze als u nauwkeurig verticaal wilt boren in hout, spaanplaat, MDF, metaal, kunststof en andere materialen. De comfortabel uitgeruste kolomboormachine levert op de millimeter nauwkeurige en hoogwaardige resultaten in houtbewerkings- en metaalbewerkingswerkplaatsen. Dit wordt gegarandeerd door meerdere individuele instellingsopties. Product hoogtepunten Vermogen: 500 RPM Negen snelheden tot 2.350 RPM Boorkop: 3 - 16 mm Boordiepte: 50 mm Werkoppervlak: 167 x 167 mm Toerental, ready, go - precies boren in hout, metaal en kunststof Een van de instellingsopties zijn de negen boorsnelheden, met een snelheid tussen 280 en 2350 RPM. De prestaties van deze kolomboormachine kunnen dus zeer specifiek voor het materiaal en het gewenste eindresultaat worden geregeld. De krachtoverbrenging vindt plaats via de riemaandrijving in de bovenste behuizing. Door de V-riemen op de aandrijfrollen te variëren, kunnen de negen beschikbare snelheden eenvoudig worden ingesteld. Een andere praktische en nauwkeurig instelbare voorinstelling voor de te bewerken materialen is de variabele positie van de boortafel. Het werkvlak kan niet alleen zijdelings naar links en rechts worden bewogen, maar ook in hoogte en in een hoek van -45 ° tot 45 ° ten opzichte van de kolom worden versteld. Het materiaal ligt dus schuin en veilig, terwijl de boor exact loodrecht in het materiaal kan doordringen. Bij grotere projecten kan de boortafel volledig 360 ° uit het werkgebied worden gedraaid, waardoor er meer ruimte direct boven de basis ontstaat.

7. MSW Kolomboormachine - 500 W - 9 prestatieniveaus


Product informatiePlus or Show more

De Gude GTB 18 vario PRO kolomboormachine is een robuuste tafelboormachine met instelbare draaisnelheid. Met de 2 standen V -snaar aandrijving kunt u de gewenste snelheid instellen tussen 450 en 2600 T/minuut. De snelspan boorkop kan boren opnemen tot 16 mm en is voorzien van een MK2 aansluiting. De boordiepte kan u nauwkeurig instellen en vast zetten. Tevens uitgevoerd met LED werkverlichting. Het boorplateau is in hoogte verstelbaar en kan kantelen zodat het op uw werkstuk word aangepast. Voor extra veiligheid is de tafelboormachine voorzien van een veiligheidsschakelaar met transparante kap, zodat er geen zaagsel of kleine stukjes in uw gezicht komen. TECHNISCHE GEGEVENS: Aansluiting: 230 Volt~50 Hz Bescherming: I Vermogen: 600 Watt S6/40% Spindelhoogte: 50 mm Spindeldraaisnelheid 1: 450 - 900 min-1 Spindeldraaisnelheid 2: 1400 - 2600 min-1 Draaimoment Stand 1: 5,3 - 4,0 Nm Draaimoment Stand 2: 1,8 - 1,3 Nm Uitschuiflengte: 120 mm Max. boorspandikte: 16 mm Min. boorspandikte: 1 mm Aansluiting: B16 Opname: MK2 Voerplaat BxT: 250 x 435 mm Aansluitkabel: 1,8 m Kabel: H05VV-F Lengte: 510 mm Breedte: 310 mm Hoogte: 770 mm Gewicht netto/brutto: 29,5 kg / 31,3 kg

8. Güde GTB 18 VARIO PRO Kolomboormachine 600 Watt


Product informatiePlus or Show more

Met deze tafelboormachine met V-snaaraandrijving van Bernardo u de geschikte kolomboormachine in huis voor de hobbyist en opleidingsplaatsen. De kolomboormachine is standaard uitgerust met een recht-linksloopvoorziening. De kolomboormachine heeft de volgende kenmerken: - Kwaliteitskogellagers zorgen voor een grote rondloop nauwkeurigheid (<0,03) vanuit de nonius gemeten. - Groot uitgevoerde boortafel met diagonaal lopen T-gleuven. - Zwenkbare boortafel (+45°), in hoogte vertelbaar door middel van een tandheugel. - Standaard met T-geluven in de geslepen bodemplaat. - Krachtige en sterk geventileerde aluminium motor met IP54 bescherming. - Precisie snelspanboorkop is inbegrepen. - Bewerkte bodemplaat voor het opspannen van grotere werktstukken. - Ergonomische handgrepen voor comfortabel werken. - Motorafgiftevermogen S1 100: 0,55 KW / 230 V - Motoropnamevermogen S6 40: 0,8 KW / 230 V - Spilopname: MK 2 - Snelheid: (16) 180-2770 O/min - Kolomdiameter: 72 mm - Boorkop: 1-16 mm / B 18 - Maximale boorcapaciteit: 20 mm - Tafelafmeting T Gleuven: 290x290 mm / 16 mm - Zwenkbaarheid boortafel: -45° tot 45° - Max afstand spindel tafel: 415 mm - Werkbereik: 180 mm - Afstand spindel tot bovenplaat: 605 mm - Noniusaanduiding: 80 mm - Bodemplaatafmeting: 205x205 mm

9. Bernardo Kolomboormachine TB 20 T 01-1036


Artikelen die soortgelijk zijn aan Kolomboormachines


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kolomboormachines. Er zijn namelijk 82 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Kolomboormachine kopen.