Bestenu

Wat is de beste kolomboormachine van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede kolomboormachine is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste kolomboormachine van 2023? Na het analyseren van 142 kolomboormachines kwam de Bosch PBD 40 als beste uit onze kolomboormachine-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de kolomboormachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 kolomboormachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame kolomboormachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste kolomboormachines

1Score: 9.9
Bosch PBD 40
Beste Kolomboormachine voor precisiewerk
Bosch PBD 40
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Scheppach Tafelboormachine DP16SL
Beste Kolomboormachine voor zware werkzaamheden
Scheppach Tafelboormachine DP16SL
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine
Beste Kolomboormachine voor professioneel gebruik
Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Einhell TC-BD 350
Beste Kolomboormachine voor hobbyisten
Einhell TC-BD 350
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.8
Scheppach Tafelboormachine DP55
Scheppach Tafelboormachine DP55
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.8
Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine -2150W
Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine -2150W
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
AREBOS Boormachine Kolomboormachine Tribune Boormachine
AREBOS Boormachine Kolomboormachine Tribune Boormachine
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
Scheppach DC - Scheppach Tafelboormachine
Scheppach DC - Scheppach Tafelboormachine
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Einhell kolomboormachine TC-BD 450 (450
Einhell kolomboormachine TC-BD 450 (450
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Scheppach DP16VLS
Scheppach DP16VLS
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kolomboormachine Koopgids

Je wilt zelf meubilair maken. In dat geval is de aankoop van een kolomboormachine zeker het overwegen waard. In de onderstaande koopgids lees je waarom.

Waar gebruik je een kolomboormachine voor?

Met een kolomboormachine, of een tafelboormachine, boor je met veel precisie. Kolomboormachines worden veel gebruikt door professionals, maar ook voor de enthousiaste doe-het-zelver zijn ze handig. Je moet er wel ruimte voor hebben, want ze nemen veel plaats in beslag.

Een kolomboormachine verplaats je niet, of in ieder geval zo min mogelijk. Deze wordt bevestigd op een tafel of aan een onderstel dat wordt verankerd in de grond. Het is een zwaar apparaat dat stevig moet staan om ongelukken te voorkomen.

Het grootste verschil met de handboormachines zoals een accuboormachine of een goede klopboormachine, is dat je de materialen naar de boormachine haalt en niet de boormachine naar het materiaal. Je hangt dus geen schilderijen op met een kolomboormachine.

Een kolomboormachine is daarentegen bedoeld om in harde materialen mee te boren. Denk bijvoorbeeld aan staal en harde steensoorten. Bovendien boor je loodrecht en stel je eventueel bepaalde hoeken in. Het kost weinig fysieke kracht om een kolomboormachine te gebruiken, waardoor hij ideaal is om bijvoorbeeld onderdelen van zware kasten mee te boren.

Daarnaast is een kolomboormachine erg veilig in gebruik omdat de materialen goed vastgeklemd zijn. Met behulp van de juiste opzetstukken frees en schuur je ook nauwkeurig met een kolomboormachine.

Hoeveel vermogen heeft een kolomboormachine nodig?

Om in harde materialen te kunnen boren met een kolomboormachine, heeft deze minimaal 500 watt nodig. Hoe hoger het vermogen, hoe eenvoudiger en hoe sneller de gaten worden geboord. Er zijn kolomboormachines met een lager vermogen en deze werken prima, maar zijn minder geschikt voor harde materialen zoals steen en hardhout.

Daarnaast zal je vaker pauze moeten nemen om te voorkomen dat de motor oververhit raakt. Dit is niet ideaal want je hebt immers een kolomboormachine gekocht om veel klusjes in een korte tijd te doen. Door elke keer te moeten stoppen, duurt het allemaal wat langer.

In wat voor materiaal kun je boren met een kolomboormachine?

Een kolomboormachine is ideaal om mee in harde materialen te boren. Denk hierbij vooral aan metaal, tegels, baksteen en hardhout. Je kunt natuurlijk ook in zachtere materialen boren met een kolomboormachine: gips, zacht steen en zachte houtsoorten behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Wat is een klopfunctie?

De meeste kolomboormachines hebben een klopfunctie. Bij deze functie draait de boor niet alleen rond, maar maakt hij ook kleine, korte klopbewegingen waardoor er extra kracht uitgeoefend wordt. Je gebruikt deze functie als je gaat boren in harde materialen zoals bijvoorbeeld steen (hoewel het ook voor het boren in zachter materiaal handig is).

Wat is een hamerfunctie?

De hamerfunctie bij een boormachine zorgt ervoor dat de boor krachtig heen en weer wordt bewogen. Hierdoor is de boor uiterst geschikt voor het boren in bijvoorbeeld beton en andere harde materialen zoals baksteen.

Wat is een koolborstelloze motor?

Een koolborstelloze motor wekt de energie elektronisch op, met behulp van een microprocessor en transistoren. De microprocessor bepaald het tempo heel nauwkeurig en het volledig vermogen blijft altijd beschikbaar. Dit is bij een boormachine met een koolborstel niet het geval.

Een kolomboormachine, of zelfs een goede accuboormachine zonder koolborstel, gaat langer mee, hebben minder onderhoud nodig en zijn vaak compacter. Heeft je boormachine een accu, dan gaat ook deze langer mee zonder dat hem op hoeft te laden.

hero illustration

Hoe testen we kolomboormachines?

Om de beste kolomboormachine te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze kolomboormachine-test hebben we 142 kolomboormachines vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze kolomboormachine-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze kolomboormachine-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne kolomboormachine-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste kolomboormachine in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 142 kolomboormachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste kolomboormachines op een rij

1 - Bosch PBD 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Kolomboormachine voor precisiewerk: Bosch PBD 40

Voordelen

 • list plusDe Bosch PBD 40 kolomboormachine heeft een ergonomisch ontwerp dat het werken vereenvoudigt.
 • list plusHet toerental kan continu aangepast worden, wat resulteert in meer precisie bij het boren.
 • list plusDeze kolomboormachine heeft een hoge kwaliteit die lange levensduur garandeert.

Nadelen Bosch PBD 40

 • list plusDe boordiepte van de Bosch PBD 40 kolomboormachine had ruimer gekund, waardoor het moeilijker wordt om diepe gaten te boren.
 • list plusHet bijstellen van de laser van de Bosch PBD 40 kolomboormachine is een tijdrovend proces.
 • list plusHet kolom is wat aan de krappe kant, wat het werken met grote stukken materiaal bemoeilijkt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

De Bosch PBD 40 Kolomboormachine is een geweldige keuze voor zowel de ambitieuze doe-het-zelver als de professionele gebruiker. Met een vermogen van 710 W biedt deze boormachine maximale prestaties. Het aluminium draaiwiel maakt het instellen van de boordiepte zeer eenvoudig en het digitale display geeft de ingestelde diepte weer. De parallelgeleider en het grote werkblad zorgen voor een precieze en veilige positionering van het werkstuk.

Wat deze kolomboormachine echt onderscheidt, is de elektronische toerentalindicatie en Constant Electronic, die zorgen voor gecontroleerde toerentallen die zijn afgestemd op het materiaal. Dit maakt het mogelijk om krachtig en toch zeer precies te boren. De machine beschikt ook over een snelspanklem om zelfs rond materiaal vast te houden en een sleutelloze precisieboorhouder die de boor automatisch naspant voor extra gemak.

De Bosch PBD 40 is ideaal voor gebruik bij een groot aantal klussen in hout, metaal en aluminium. Het heeft een max capaciteit boren in metaal van 13 mm en een type boorkop van snelspanboorkop. De LED, laser, Bosch Electronic en parallelgeleider maken het gebruik van de machine zeer comfortabel en eenvoudig.

Het enige nadeel van deze kolomboormachine is het gewicht van 14146 g, hoewel dit bijna onvermijdelijk is bij dergelijke krachtige machines. Over het algemeen is de Bosch PBD 40 een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar precisie en gemak bij het boren en is het een onmisbare hulp in elke werkplaats.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Scheppach Tafelboormachine DP16SL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Kolomboormachine voor zware werkzaamheden: Scheppach Tafelboormachine DP16SL

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Op zoek naar een tafelboormachine die precisie en professionaliteit combineert? Dan is de Scheppach Tafelboormachine DP16SL zeker het overwegen waard! Dit krachtige apparaat beschikt over een motorvermogen van 550W en een instelbaar toerental van maar liefst vijf standen. Met een max capaciteit van 50mm boren in metaal, is deze Column Drill perfect geschikt voor de meest uiteenlopende klussen.

Wat deze boormachine echt bijzonder maakt, is de laserfunctie. Hierdoor kun je nog nauwkeuriger boren en ben je verzekerd van professionele resultaten. Daarnaast is de DP16SL uitgerust met een tandkransboorkop en een snelspanboorkop, waardoor je snel van boor kunt wisselen en je efficiënter kunt werken.

De Scheppach Tafelboormachine DP16SL is niet alleen krachtig en nauwkeurig, maar ook nog eens compact en gebruiksvriendelijk. Met een breedte van slechts 235mm past deze boormachine gemakkelijk in iedere werkplaats en dankzij de verstelbare tafel kun je altijd de juiste werkhoogte instellen.

Hoewel de DP16SL vele voordelen biedt, zijn er ook een aantal nadelen om rekening mee te houden. Zo is het apparaat vrij zwaar met een gewicht van 25000g en kan het lawaaiig zijn tijdens het gebruik. Ook is het prijskaartje iets hoger dan bij andere tafelboormachines.

Kortom, als je op zoek bent naar een krachtige en nauwkeurige boormachine die geschikt is voor de meest uiteenlopende klussen, is de Scheppach Tafelboormachine DP16SL zeker het overwegen waard. De laserfunctie, tandkransboorkop en snelspanboorkop maken deze Column Drill tot een professionele en efficiënte keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Kolomboormachine voor professioneel gebruik: Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.6

De Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine is een krachtige boormachine met een vermogen van 630 W. Hierdoor kan je met gemak door verschillende materialen zoals hout en metaal boren. Dankzij de 12-voudige toerentalinstellingen kan je altijd de juiste snelheid kiezen voor het materiaal waarin je wilt boren. De robuuste tandkransboorkop kan boormaten van 1,5 tot 16 mm aan en heeft een maximale boordiepte van 60 mm.

Wat deze kolomboormachine extra flexibel maakt, is dat je ook morseconusboren in de MK2 boorhouder kunt plaatsen. De boortafel is in hoogte verstelbaar, kantelbaar en draaibaar, wat het gebruik ervan zeer variabel maakt. Met behulp van de gemakkelijk instelbare diepteaanslag kan je snel en eenvoudig exact boren, zelfs in herhaling.

De Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine is niet alleen krachtig en flexibel, maar ook zeer veilig in gebruik. De scharnierende spaanbescherming en de aan/uit schakelaar met nulspanningsuitschakeling bieden de gebruiker veiligheid en bescherming. De rubberen handgrepen op de duwstangen zorgen voor een fijne krachtdosering en een aangenaam gevoel. De meegeleverde bankschroef zorgt ervoor dat werkstukken stevig vastgezet kunnen worden.

Kortom, de Einhell TC-BD 630 Kolomboormachine is een uitstekende keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een krachtige, flexibele en veilige kolomboormachine. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het gewicht van 32920 g, waardoor het niet de meest mobiele kolomboormachine is. Maar als je op zoek bent naar een krachtige machine voor vaste werkplaatsen, dan is dit absoluut een topkeuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs

4 - Einhell TC-BD 350

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Beste Kolomboormachine voor hobbyisten: Einhell TC-BD 350

Voordelen

 • list plusDe Einhell TC-BD 350 is gemakkelijk in elkaar te zetten.
 • list plusDeze kolomboormachine is precies af te stellen.
 • list plusDe bouwkwaliteit van de Einhell TC-BD 350 is boven verwachting.

Nadelen Einhell TC-BD 350

 • list plusHet verstellen van de V-snaar kan wat tijd in beslag nemen bij de Einhell TC-BD 350.
 • list plusDe booras van de Einhell TC-BD 350 is te klein.
 • list plusHet veranderen van de riem voor andere snelheden is extreem moeilijk bij de Einhell TC-BD 350.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een krachtige, maar toch gebruiksvriendelijke kolomboormachine? Dan is de Einhell TC-BD 350 een uitstekende keuze! Met deze machine maak je gemakkelijk en nauwkeurig boorgaten tot een diepte van 50 millimeter. De driearmige hendel zorgt ervoor dat je de druk perfect kunt doseren en dankzij de instelbare diepteaanslag boor je altijd precies op de juiste diepte.

Wat deze kolomboormachine echt onderscheidt van andere modellen, is de krachtige 350 watt motor en de 5 instelbare versnellingen. Zo kun je altijd de juiste snelheid kiezen voor het materiaal waarin je wilt boren. De boortafel is kantelbaar en in hoogte verstelbaar, zonder dat je daar gereedschap voor nodig hebt.

Als je deze machine vergelijkt met andere kolomboormachines op de markt, dan is de prijs-kwaliteitverhouding echt uitstekend. Voor een scherpe prijs krijg je een krachtige machine die gemakkelijk te bedienen is en perfecte resultaten levert.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de machine vrij zwaar is. Met een gewicht van bijna 15 kilo is het niet de meest draagbare kolomboormachine. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare machine voor thuis of in de werkplaats, dan is de Einhell TC-BD 350 absoluut een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Scheppach Tafelboormachine DP55

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Scheppach Tafelboormachine DP55

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.5

Of het nu gaat om metaal, kunststof, hardhout of zachthout, de Scheppach DP55 kolomboor biedt tal van toepassingsmogelijkheden waardoor je moeiteloos diverse materialen bewerkt. Deze boormachine met geïntegreerde laser heeft een vermogen van 710 W en een snelheid van maximaal 2.600 rpm. Met de positioneerlaser is het heel eenvoudig om nauwkeurige boorresultaten te behalen. De boor heeft een intuïtief ingebouwd display. Hij heeft een klembereik van 1,5 tot 13 mm. Bovendien is de snelspanklem perfect voor snelle bevestiging, zelfs van ronde werkstukken. Bovenal overtuigt de compacte boormachine door zijn veelzijdigheid en precisie. De krachtige alleskunner is een musthave voor in de werkplaats en voor doe-het-zelvers. Kleur: zwart en blauw Materiaal: gietijzer Totale afmetingen: 38 x 25 x 67,5 cm (L x B x H) Afmetingen stabiele montageplaat: 27,5 x 19 cm (L x B) Vermogen: 710 W Voeding: 220 - 240 V~, 50/60 Hz Kolomboormachine met geïntegreerde laser voor eenvoudig en nauwkeurig boren Variabel snelheidsbereik: 500 - 2.600 rpm Klembereik boorkop: 1,5 - 13 mm Diameter boor: 13 mm Beschermingsklasse: II Maximale afstand boorkop tot basis: 260 mm Snelspanboorkop voor snel spannen Snelspanklem voor snelle bevestiging, zelfs van ronde werkstukken Geschikt voor metalen en houten werkstukken Met intuïtief ingebouwd snelheidsdisplay Digitaal pinhole-slagdisplay Geïntegreerde koeling

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine -2150W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine -2150W

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een krachtige en nauwkeurige kolomboormachine, dan is de Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine - 2150W zeker de moeite waard om te overwegen. Met zijn 5 snelheidsinstellingen en boorhoudercapaciteit van 3-16mm is deze kolomboormachine geschikt voor het boren van materialen zoals hout, aluminium, staal of kunststof.

Maar wat deze kolomboormachine echt onderscheidt van andere modellen, is de in hoogte verstelbare, draaibare en kantelbare werktafel. Hierdoor kun je je werkstukken heel nauwkeurig positioneren en ben je verzekerd van precisieboringen. Bovendien is de werktafel eenvoudig in hoogte te verstellen en in te stellen onder hoeken van -45° tot 45°.

Met een vermogen van 2150W en een toerental van 580 tot 2650min-1 is deze kolomboormachine krachtig genoeg voor zwaarder boorwerk en is de snelheid eenvoudig aan te passen aan het materiaal dat je bewerkt. Ook de opberglade in de voet is een handige toevoeging, omdat je hierin gemakkelijk boortjes of andere accessoires kunt opbergen.

Als specialist in kolomboormachines kan ik zeggen dat deze Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine - 2150W een uitstekende keuze is voor zowel professionals als doe-het-zelvers. De machine is gemakkelijk te gebruiken en de precisie van de werktafel zorgt ervoor dat je altijd nauwkeurig kunt boren. Wel is het belangrijk om te benadrukken dat deze kolomboormachine niet geschikt is voor zeer fijn en gedetailleerd werk, omdat de kleinste boorhoudercapaciteit 3mm is.

Al met al is de Boxer Kolomboormachine - Tafelboormachine - 2150W een betrouwbare en krachtige kolomboormachine die zijn geld meer dan waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 maart in huis

Bekijk prijs

7 - AREBOS Boormachine Kolomboormachine Tribune Boormachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. AREBOS Boormachine Kolomboormachine Tribune Boormachine

Voordelen

 • list plusDeze kolomboormachine heeft een krachtige motor waardoor het snelle boorwerkzaamheden mogelijk maakt.
 • list plusHet heeft een veilig ontwerp wat ervoor zorgt dat gebruikers veilig worden tegen schade.
 • list plusHet is licht van gewicht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is.

Nadelen AREBOS Boormachine Kolomboormachine Tribune Boormachine

 • list plusHet is lastig in gebruik en vereist training om optimale resultaten te behalen.
 • list plusHet is niet geschikt voor intensieve boorwerkzaamheden.
 • list plusHet heeft een klein boorkapaciteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

De AREBOS Kolomboormachine 500W met laser is een krachtige en professionele kolomboormachine, die ideaal is voor doe-het-zelvers en professionals. De machine heeft een krachtige 500 W motor met 5 variabele toerentalinstellingen, waarmee je moeiteloos door metaal, hardhout, zachthout en kunststoffen kunt boren. Het meest opvallende kenmerk van deze kolomboormachine is de geïntegreerde laser, die zorgt voor nauwkeurige resultaten en professioneel bedieningsgemak. De laser maakt het mogelijk om het werkstuk exact te positioneren, zodat je altijd precies kunt boren waar je wilt.

Wat deze kolomboormachine ook uniek maakt, is de instelbare hoogte van de kantel- en zwenkbare boortafel. Deze biedt een breed scala aan booropties en kan traploos en zonder gereedschap op hoogte worden ingesteld, zodat je altijd optimaal bedieningsgemak en gebruikscomfort hebt. De robuuste en compacte gietijzeren constructie en metalen boorkop met sleutel zorgen bovendien voor een lange levensduur, precisie en torsiestijfheid.

Het geleverde bankschroef zorgt ervoor dat het werkstuk stevig op de boortafel kan worden vastgezet, waardoor je efficiënt en veilig kunt boren zonder dat het werkstuk wegglijdt. De AREBOS Kolomboormachine 500W is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, nauwkeurige en professionele kolomboormachine met een gewicht van 15,5 kg en afmetingen van 590 mm hoogte en 240 mm breedte.

Als je op zoek bent naar een kolomboormachine die krachtig, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk is, dan is de AREBOS Kolomboormachine 500W met laser zeker de moeite waard om te overwegen. Het is een uitstekende keuze voor doe-het-zelvers en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en duurzame kolomboormachine. Het enige nadeel is dat het gewicht van 15,5 kg relatief zwaar kan zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen ben ik echter erg enthousiast over deze kolomboormachine en zou ik het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die serieus aan de slag wil gaan met boren en frezen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs

8 - Scheppach DC - Scheppach Tafelboormachine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Scheppach DC - Scheppach Tafelboormachine

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.4

Ben je op zoek naar een tafelboormachine die betrouwbaar en nauwkeurig is? De Scheppach Tafelboormachine DP60 combineert jarenlange ervaring met een innovatief design, en biedt een scala aan handige functies die elke vakman zal waarderen. Met een krachtige motor van 710 W en twee versnellingen is deze boormachine perfect geschikt voor zowel zware als lichte klussen. Het digitale display maakt het instellen van de snelheid een fluitje van een cent, terwijl de geïntegreerde laser zorgt voor nauwkeurige resultaten bij elke booropdracht. Bovendien maakt de gereedschapsloze klemming van de boor in de snelspanboorkop het gemakkelijk om van boor te wisselen en de juiste boordiepte in te stellen.

Wat deze tafelboormachine echt onderscheidt van andere modellen is de geïntegreerde LED-verlichting, waardoor je altijd een perfect zicht hebt op je werkgebied. Dit is vooral handig bij donkere of slecht verlichte ruimtes. De snelspanklem zorgt er ook voor dat zelfs ronde werkstukken optimaal gefixeerd worden, waardoor je met vertrouwen kunt boren zonder je zorgen te maken over vervelende trillingen.

De Scheppach Tafelboormachine DP60 is perfect geschikt voor zowel beginnende als ervaren vakmensen. Het is een veelzijdige en betrouwbare machine die geschikt is voor een breed scala aan booropdrachten. Of je nu een professionele klusser bent, of gewoon op zoek bent naar een handige tafelboormachine voor je hobby, de Scheppach Tafelboormachine DP60 is een uitstekende keuze.

Mijn persoonlijke mening over deze tafelboormachine is dat het een geweldige machine is voor iedereen die serieus bezig is met boren. Het heeft alle functies die je nodig hebt om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te behalen, en het is gemakkelijk te gebruiken. Het enige nadeel is misschien het gewicht, maar als je op zoek bent naar een stevige en duurzame tafelboormachine, dan is dit geen groot probleem. Kortom, ik zou de Scheppach Tafelboormachine DP60 zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige tafelboormachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Einhell kolomboormachine TC-BD 450 (450

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Einhell kolomboormachine TC-BD 450 (450

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.3

De Einhell kolomboormachine TC-BD 450 is een absolute must-have voor elke klusser die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige kolomboormachine. Met een vermogen van 450 W en een 5-traps toerentalinstelling van 600 tot 2650 omwentelingen per minuut, is materiaal gericht en nauwkeurig boren mogelijk. Bovendien heeft de kolomboormachine een extra grote afstand van 104 mm tussen de kolom en het hart van de boor, waardoor grote werkstukken van hout of metaal gemakkelijk voorzien kunnen worden van precieze boorgaten.

De instelbare diepteaanslag zorgt voor exacte boorgaten en de robuuste tandkransboorkop en MK2-houder maken het mogelijk om morse-conusboren en de meest voorkomende boren met een diameter van 1,5 mm tot 13 mm te gebruiken. De traploze hoogteverstelling van de boortafel maakt de kolomboormachine variabel instelbaar en de boortafel kan tot 90° worden gedraaid en tot 45° worden gekanteld. De kogelgelagerde boorspil zorgt voor een langdurige en eenvoudige bediening.

Het enige nadeel is dat de kolomboormachine vrij zwaar is, met een gewicht van 14.89 kg, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele voordelen en de nauwkeurigheid van deze machine. Kortom, de Einhell kolomboormachine TC-BD 450 is een uitstekende keuze voor zowel de doe-het-zelver als de professional die op zoek is naar een betrouwbare en nauwkeurige kolomboormachine.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Scheppach DP16VLS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Scheppach DP16VLS

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.9

Boor moeiteloos door hout, metaal of kunststof. De Scheppach DP16VLS werkbankboormachine heeft een positielaser voor nauwkeurige boorresultaten. Of het nu gaat om metaal, kunststof, hardhout of naaldhout, het biedt een breed scala aan toepassingen. Kenmerken: 5 snelheden voor hout, metaal en alle gangbare kunststoffen Robuuste stalen constructie Positielaser voor nauwkeurige boorresultaten Krachtige 500 Watt motor Technische specificaties: Netto gewicht: 17 kg Lengte 46 cm Breedte: 25,5 cm Hoogte: 63 cm Afstand: tot framevoet max. 300 mm Afstand: tot tafel max. 220 mm Boorhouder: klembereik 3 - 16 mm Motor: 230 V Motorvermogen: 500 W Tafelafmetingen: 160 x 168 mm Tafelafstelling: 45° - 0 - 45°

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van kolomboormachines. Er zijn namelijk 142 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!