Bestenu

Wat is de beste heggenschaar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede heggenschaar is een lastige opdracht. Wat is de beste heggenschaar van 2023? Na het onderzoeken van 812 heggenscharen kwam de Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon als beste uit onze heggenschaar-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de heggenscharen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 heggenscharen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame heggenschaar-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste heggenscharen

1Score: 9.9
Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon
Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W
Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
BLACK+DECKER BEHT251-QS
BLACK+DECKER BEHT251-QS
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
BLACK+DECKER GTC1845L20-QW
BLACK+DECKER GTC1845L20-QW
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
BLACK+DECKER BEHTS401-QS Heggenschaar 500W 55cm
BLACK+DECKER BEHTS401-QS Heggenschaar 500W 55cm
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Bosch AdvancedShear 18V-10 Accu heggenschaar
Bosch AdvancedShear 18V-10 Accu heggenschaar
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
GARDENA EasyCut Heggenschaar
GARDENA EasyCut Heggenschaar
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm
BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Makita heggenschaar DUH523Z 18 V
Beste Heggenschaar voor professioneel gebruik
Makita heggenschaar DUH523Z 18 V
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar
Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Heggenschaar Koopgids

Heb je een heg, dan moet je er op den duur aan geloven: hij moet gesnoeid worden. Hiervoor gebruik je natuurlijk het beste een heggenschaar. Waar je op let bij aankoop van een heggenschaar lees je in deze koopgids.

Hoe gebruik je een heggenschaar?

Probeer je heggenschaar evenwijdig te houden met het te snoeien oppervlak. Alleen zo krijg je een egaal gesnoeide heg. Duw daarom niet te hard met de heggenschaar en neem je tijd. Het is daarnaast een goed idee om af en toe even te stoppen en van een afstand de heg te bekijken om te zien of hij recht gesnoeid is.

Geen nood als deze niet recht is: dit is meestal recht te trekken door nog wat extra weg te snoeien daar waar je nog 'over' hebt. Hierdoor groeit je heg mooi vol terug. Ben je toch te fanatiek geweest en zijn er happen uit je heg weg? Geen paniek! Ook dit groeit binnen de kortste keren weer aan. Het is bijna onmogelijk om je heg onherstelbaar te beschadigen met een heggenschaar.

Als het extreem warm weer is, wacht dan met snoeien. Door de hitte en de zonneschijn kan er juist wel schade aan je heg ontstaan.

Ligt er na de klus veel afval onder je heg? Veeg het meeste op, maar laat ook wat liggen: dit dient namelijk als natuurlijke bemesting voor je heg. Dat scheelt je weer werk!

Welke soorten heggenscharen zijn er allemaal?

Er zijn elektrische heggenscharen, heggenscharen op accu, telescopische heggenscharen, hand heggenscharen en heggenscharen op benzine. Je gebruikt ze allemaal voor een ander doeleinde.

Zo is een heggenschaar met een accu erg handig als je een grote tuin hebt. Deze heggenschaar is snoerloos waardoor je niet met lange verlengkabels hoeft te werken. Een telescopische heggenschaar is ideaal voor de hogere heggen, terwijl je met een heggenschaar op benzine het grovere werk aanpakt.

Een goede elektrische heggenschaar is ideaal voor de kleinere heggen in een kleine tot middelgrote tuin. Je gebruikt deze ook in een grote tuin, maar houd in gedachten mee dat je een langere verlengkabel nodig hebt.

Wat is een telescopische heggenschaar?

Een goede telescopische heggenschaar heeft – je raadt het al – een lange telescopische steel waardoor je zonder moeite zelfs de hoogste heg en de bovenkant daarvan snoeit. Ze zijn vaak licht in gewicht en eenvoudig in gebruik, waardoor je je rug en armen niet snel overbelast tijdens gebruik.

Kun je elke soort heg snoeien met een heggenschaar?

Ja, je kunt elke heg snoeien met een heggenschaar. Het is wel zo dat je voor de de dikkere en stuggere heggen een stevigere heggenschaar nodig hebt. Bij voorkeur gebruik je hiervoor een elektrische heggenschaar: dit gaat sneller en is makkelijker dan met de hand. Heb je een hele grote, stugge heg, gebruik dan een heggenschaar op benzine. Deze zijn ideaal voor het grovere werk!

Moet je een heggenschaar laten slijpen?

Door hars, het knippen van dikke takken en veelvuldig gebruik worden de messen van een heggenschaar na verloop van tijd bot. Het is dan belangrijk dat je je messen slijpt of laat slijpen. Doe je dit zelf, draag dan altijd handschoenen en een veiligheidsbril.

Maak de messen eerst goed schoon. Dit doe je met een zachte doek. Hardnekkig vuil haal je eventueel weg met een zachte borstel. Vervolgens slijp je de messen met een platte vijl. Vijl altijd in de richting van de snijkant. Beweeg de vijl niet op en neer: hierdoor maak je de messen juist weer bot.

Verwijder overigens niet teveel materiaal, want hierdoor kan het materiaal zwak worden. Als je de messen geslepen hebt, ga je aan de slag met de slijpsteen. Hiermee verwijder je de bramen die ontstaan zijn door het slijpen.

Wanneer moet ik mijn heg snoeien?

Onder de ideale omstandigheden krijgt een heg zijn eerste groeispurt in het voorjaar. De eerste keer snoeien gebeurt ergens tussen half mei en half juni. De tweede keer doe je dit na de zomer, tussen eind augustus en begin september. Is het nog lang warm, dan wacht je hier iets langer mee. Op deze manier gaat je heg mooi de winter in.

Hagen die langzaam groeien hoef je maar eens per jaar te snoeien. Het omgekeerde geldt voor hagen die erg snel groeien: deze snoei je wat vaker.

hero illustration

Hoe testen we heggenscharen?

Om de beste heggenschaar te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze heggenschaar-test hebben we 812 heggenscharen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze heggenschaar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze heggenschaar-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen heggenschaar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste heggenschaar in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 812 heggenscharen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste heggenscharen in een makkelijke lijst

1. Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Met de Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon ga je heel wat tuinklussen te lijf. Deze robuuste schaar is niet alleen geschikt voor het snoeien van heggen en hagen, maar ook voor het knippen van dikkere takken. De bladen van deze schaar zijn gemaakt van Ilaflon, keramisch versterkt teflon. Dit materiaal is duurzaam en bestaat uit twee lagen met een speciale coating. Deze coating zorgt ervoor dat de schaar gemakkelijk schoon te maken is, niet blijft plakken en bestand is tegen corrosie en slijtage.

Wat deze heggenschaar uniek maakt, is het feit dat hij geen batterijen nodig heeft. Dit betekent dat je nooit zonder stroom komt te zitten en altijd aan de slag kunt gaan. Het geluidsniveau van deze schaar is bovendien nul decibel, wat betekent dat je geen last hebt van geluidsoverlast.

Het gewicht van deze schaar is 1219 gram, wat betekent dat hij licht en gemakkelijk te hanteren is. Dankzij de lengte van 65 centimeter kun je gemakkelijk bij hogere takken en heggen komen.

De Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en betrouwbare schaar die niet snel verslijt. Hij is gemakkelijk te gebruiken en ergonomisch ontworpen, waardoor hij comfortabel in de hand ligt.

Een nadeel van deze schaar is dat hij mogelijk minder geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een stillere of lichtere schaar. Daarnaast kan het ontbreken van batterijen voor sommige mensen een nadeel zijn.

Al met al is de Kinzo heggenschaar 65cm met Ilaflon een betrouwbare en duurzame keuze voor mensen die op zoek zijn naar een schaar die lang meegaat en geschikt is voor verschillende tuinklussen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

2. Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

 • list plusMet een krachtige motor is deze heggenschaar in staat om snel en efficiënt te snoeien.
 • list plusHet ergonomische ontwerp van de heggenschaar zorgt voor een comfortabele grip en minder vermoeidheid tijdens het snoeien.
 • list plusDeze heggenschaar is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het een goede investering is voor de lange termijn.

Nadelen Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W

 • list plusHet korte snoer van de heggenschaar beperkt de bewegingsvrijheid en maakt het gebruik minder flexibel.
 • list plusHet gewicht van de heggenschaar kan voor sommige gebruikers te zwaar zijn en leiden tot vermoeidheid tijdens het snoeien.
 • list plusHet geluidsniveau van de heggenschaar tijdens het gebruik kan leiden tot overlast voor de omgeving.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een lichte en wendbare elektrische heggenschaar voor kleinere snoeiwerkzaamheden? Dan is de Powerplus POWEG40100 iets voor jou! Met een zwaardlengte van 55 cm en een snijbreedte van Ø 16 mm kun je takken eenvoudig afkorten en je haag of struik weer mooi in vorm snoeien.

Een groot voordeel van deze heggenschaar is dat de messen takken tot 16 mm dikte snijden. Bovendien is de elektrische heggenschaar licht en wendbaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken. En als er gevaar dreigt, stopt de elektrische veiligheidsrem direct het mes.

Wel moet je er rekening mee houden dat de heggenschaar voorzien is van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Maar na gebruik kun je de heggenschaar veilig opbergen met de beschermhoes die wordt meegeleverd.

Met een vermogen van 520 W, een bladlengte van 55 cm, een snijlengte van 51 cm, een geluidsniveau van 88 dB en een gewicht van 2,16 kg is deze heggenschaar precies wat je nodig hebt voor kleinere snoeiwerkzaamheden.

De Powerplus POWEG40100 elektrische heggenschaar is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lichte en wendbare heggenschaar voor kleinere snoeiwerkzaamheden. Het is een betrouwbaar apparaat dat doet wat het belooft en de veiligheidsrem is een handige extra functie. Het enige nadeel is het korte netsnoer, maar met een verlengsnoer is dat snel opgelost. Overall, een goede koop voor de prijs!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

3. BLACK+DECKER BEHT251-QS

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BEHT251-QS

 • list plusEen voordeel van deze heggenschaar is de goede grip, wat zorgt voor veilig gebruik.
 • list plusDeze heggenschaar is duurzaam en sterk, waardoor het geschikt is voor zwaardere klussen.
 • list plusDeze heggenschaar is handig in gebruik en kan gemakkelijk worden bediend.

Nadelen BLACK+DECKER BEHT251-QS

 • list plusEen nadeel van deze heggenschaar is de matige kwaliteit, waardoor het minder geschikt is voor intensief gebruik.
 • list plusHet ontbreken van een snoer kan lastig zijn in gebruik, omdat het afhankelijk is van de accuduur.
 • list plusEr zijn geen nadelen bekend over deze heggenschaar.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

Op zoek naar een heggenschaar zonder poespas? Dan is de BLACK+DECKER BEHT251-QS zeker iets voor jou! Met een zwaardlengte van 50cm en een snijcapaciteit van 18mm is deze heggenschaar geschikt voor kleine tot middelgrote heggen. Het compacte en ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je de schaar makkelijk en comfortabel kunt gebruiken. De extra handgreep geeft maximale controle tijdens het snoeien en het gebalanceerde ontwerp zorgt voor een gelijke gewichtsverdeling tussen het blad en de handgreep.

Wat deze heggenschaar echt onderscheidt, is dat hij werkt op elektriciteit. Zo hoef je geen rekening te houden met dingen als accuduur en benzine en kun je in één keer doorwerken. Bovendien is het geluidsniveau met 97 dB relatief laag, waardoor je geen gehoorbescherming hoeft te dragen en je buren niet zult storen.

Het enige nadeel van deze heggenschaar is het gewicht van 2,16 kilogram. Dit kan voor sommigen misschien wat zwaar zijn na een tijdje snoeien.

Al met al is de BLACK+DECKER BEHT251-QS een geweldige heggenschaar voor kleine tot middelgrote heggen en biedt het gemak en comfort dankzij het elektrische ontwerp. Je kunt je heggen in no-time snoeien zonder je zorgen te maken over accu's of benzine. Kortom, een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare heggenschaar!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • list plusMet een lange gebruiksduur en korte oplaadtijd is deze heggenschaar ideaal voor langere snoeisessies.
 • list plusDeze heggenschaar is lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, wat handig is voor het snoeien van moeilijk bereikbare plekken.
 • list plusDeze heggenschaar heeft een krachtige motor en scherpe messen, wat zorgt voor een efficiënte snoeiervaring.

Nadelen BLACK+DECKER GTC1845L20-QW

 • list plusDeze heggenschaar heeft een beperkte snijcapaciteit, wat het moeilijk maakt om dikke takken te snoeien.
 • list plusDeze heggenschaar heeft een beperkte reikwijdte, wat het moeilijk maakt om hogere hagen te snoeien.
 • list plusHet ontbreken van een veiligheidsschakelaar kan het risico op ongelukken vergroten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.8

Wil je zonder gedoe met verlengsnoeren je heggen snoeien? Dan is de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW de perfecte heggenschaar voor jou! Deze draadloze heggenschaar werkt namelijk op een krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion accu. Hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid en kun je probleemloos achterin de tuin aan de slag. Met een zwaardlengte van 45 cm en een snijbreedte van 18 mm is deze heggenschaar uitermate geschikt voor het snoeien van kleinere heggen.

De GTC1845L20-QW heeft duurzame, robuuste en zeer scherpe metalen zaagbladen waarmee je een strak uitzicht van je heg verkrijgt zonder afgescheurde takeindjes. Ook is deze heggenschaar beveiligd tegen onbedoeld starten en kun je hem enkel met 2 handen aanzetten. De E-Drive Technologie zorgt ervoor dat het constant toerental behouden wordt en geen kracht verliest bij het snijden van dikkere takken.

Dankzij de comfortabele handgrepen ligt deze heggenschaar perfect in balans en geniet je van een betere wendbaarheid en een maximale controle tijdens het snoeien. Bovendien is de GTC1845L20-QW ergonomisch ontworpen met als centrale thema's comfort en veiligheid tijdens gebruik. De heggenschaar is snoerloos en zorgenloos, zonder gevaar om het snoer door te snijden en zonder schadelijke uitlaatgassen.

Met een geluidsniveau van 73.8 dB is de GTC1845L20-QW een stuk stiller dan de meeste andere heggenscharen. Dit zorgt voor minder overlast voor de buren en maakt het snoeien net wat aangenamer. De accu is bovendien binnen 180 minuten opgeladen, wat relatief snel is.

In mijn optiek is de BLACK+DECKER GTC1845L20-QW een fantastische heggenschaar voor mensen met kleinere heggen. Het snoeien gaat gemakkelijk en de heggenschaar ligt goed in de hand. Het feit dat deze heggenschaar op een accu werkt, maakt het snoeien een stuk gemakkelijker en flexibeler. Het enige nadeel is dat de heggenschaar niet geschikt is voor het snoeien van grote heggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. BLACK+DECKER BEHTS401-QS Heggenschaar 500W 55cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER BEHTS401-QS Heggenschaar 500W 55cm

 • list plusDeze heggenschaar is krachtig genoeg om dikkere takken te knippen, wat handig is voor het onderhoud van grotere heggen.
 • list plusDe heggenschaar heeft een beschermplaat voor de handen, wat de veiligheid van de gebruiker verhoogt.
 • list plusDe heggenschaar is duurzaam en gaat lang mee, wat kostenbesparend is op de lange termijn.

Nadelen BLACK+DECKER BEHTS401-QS Heggenschaar 500W 55cm

 • list plusHet gewicht van de heggenschaar kan het gebruik vermoeiend maken voor langere snoeisessies.
 • list plusDe heggenschaar kan luidruchtig zijn, wat hinderlijk kan zijn voor de gebruiker en omwonenden.
 • list plusDe heggenschaar kan lastig in gebruik zijn door het ontwerp van het handvat en de positie van de messen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

Je heg snel maar netjes bijwerken doe je met de BLACK+DECKER BEHTS401-QS. Deze 500 watt elektrische heggenschaar heeft een zwaard van 55 centimeter. Je snoeit daarmee probleemloos de gemiddelde heg met takken tot 22 millimeter dikte. Heb je met dikkere takken te maken, dan komt het zaagblad aan het uiteinde van het lemmet goed van pas, want hiermee zaag je takken tot 35 millimeter dikte. De transparante beschermkap voorkomt dat rondvliegende takken je handen raken. Het gewicht van de heggenschaar is gering en de ergonomische handgreep zorgt voor comfort en controle. Hierdoor snoei je je heg op een prettige manier met de BEHTS401-QS.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Bosch AdvancedShear 18V-10 Accu heggenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch AdvancedShear 18V-10 Accu heggenschaar

 • list plusDeze heggenschaar heeft een lange batterijduur, waardoor je langer kunt werken zonder op te laden.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze heggenschaar lichtgewicht is en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor je minder snel vermoeid raakt.
 • list plusDeze heggenschaar heeft een krachtige motor die gemakkelijk door dikke takken snijdt.

Nadelen Bosch AdvancedShear 18V-10 Accu heggenschaar

 • list plusEen nadeel van deze heggenschaar is dat het relatief duur is in vergelijking met andere accu heggenscharen.
 • list plusEen ander nadeel is de beperkte snijcapaciteit, waardoor het minder geschikt is voor grote heggen.
 • list plusDeze heggenschaar heeft een lange oplaadtijd, waardoor je niet direct verder kunt werken als de batterij leeg is.

Let op! Dit artikel wordt geleverd als losse body (dus zonder accu en oplader). Mocht je nog niet beschikken over de accu en bijhorende oplader, dan dien je deze er dus nog los bij te kopen. Dit artikel is onderdeel van een accu platform waarbij één accu uitwisselbaar is op alle apparaten van het desbetreffende platform. Of je nu allerlei gekke vormen wil knippen in je buxusstruiken of simpelweg je graskanten wil trimmen, met de gras- en heggenschaar AdvancedShear 18 van Bosch zit je voor beide tuintaken helemaal goed. Het ergonomisch handvat, het uitstekend snijvermogen en het “antiblokkeersysteem” voor continu knippen, maken het lichte toestel comfortabel, handig en aangenaam in gebruik. De accu van de draadloze schaar, die makkelijk van het toestel te schuiven is, behoeft een laadtijd van 3,5 uur en heeft een looptijd van maar liefst 65 minuten dankzij de krachtige Lithium-Ion-technologie. Bovendien geeft een LED-indicatie duidelijk de laadstatus van de batterij weer. Met de 2 verschillende messen gaat het snoeien van struiken en het trimmen van graskanten zeer vlot. Wat zit er in de verpakking? Bosch AdvancedShear 18V-10 accu buxus- en grasschaar Buxusschaarmes (20 cm) Grasschaarmes (10 cm)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. GARDENA EasyCut Heggenschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen GARDENA EasyCut Heggenschaar

 • list plusDeze heggenschaar is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te hanteren, zelfs voor langere tijd.
 • list plusDe scherpe messen zorgen voor een moeiteloze knipbeurt, waardoor het werk sneller gedaan kan worden.
 • list plusDe heggenschaar heeft een goede grip, waardoor het veilig te gebruiken is.

Nadelen GARDENA EasyCut Heggenschaar

 • list plusDe heggenschaar is aan de grote kant, waardoor het lastiger kan zijn om in kleine hoekjes te komen.
 • list plusEr is geen optie voor een gratis tuinman, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusEr zijn geen extra functies, zoals een telescopische steel, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.6

Op zoek naar een heggenschaar die comfortabel en efficiënt is? Dan is de GARDENA EasyCut Heggenschaar een uitstekende keuze. Het eerste wat opvalt is de garantie van maar liefst 25 jaar, wat getuigt van de hoge kwaliteit van deze schaar. De ErgoTec handgrepen zijn perfect uitgebalanceerd en liggen heerlijk in de hand. Dankzij het lichte gewicht en de zachte buffer is het snoeien van je heg of struik een fluitje van een cent.

Wat deze heggenschaar echt onderscheidt, is de innovatief ontworpen gekartelde rand van de messen, die voorkomt dat takken of twijgen wegglijden. Dit zorgt voor een bijzonder efficiënte werking, vooral als je op grotere oppervlakken werkt. Of je nu je heg snoeit, de bladeren van een struik snoeit of een tak snijdt, de EasyCut is een echte alleskunner.

Een ander groot voordeel van deze heggenschaar is het geweldige dempingssysteem, waardoor je polsen en armen tijdens het werken worden ontzien. Het geluidsniveau van 0 dB is ook een pluspunt. En het feit dat er geen batterijen nodig zijn, maakt deze heggenschaar niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gebruiksvriendelijk.

Kortom, de GARDENA EasyCut Heggenschaar is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, comfortabele en efficiënte heggenschaar. Of je nu een professionele tuinier bent of gewoon je eigen tuin onderhoudt, deze heggenschaar zal je niet teleurstellen.

Mijn persoonlijke mening? Ik ben onder de indruk van de kwaliteit en efficiëntie van deze heggenschaar. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het misschien niet geschikt is voor mensen met grotere handen, omdat de handgrepen relatief klein zijn. Maar over het algemeen is dit een geweldige heggenschaar die ik zeker zou aanbevelen aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

8. BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm

 • list plusDeze grasschaar is lichtgewicht en daardoor gemakkelijk te hanteren tijdens het snoeien.
 • list plusDe grasschaar heeft een goede grip, waardoor het snoeien nauwkeurig kan gebeuren.
 • list plusDe grasschaar is scherp en kan daardoor gemakkelijk door gras heen knippen.

Nadelen BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar 7V 8mm

 • list plusDe grasschaar heeft een beperkte snijcapaciteit van 8mm, waardoor het minder geschikt is voor het snoeien van dikkere takken.
 • list plusDe grasschaar is niet krachtig genoeg voor intensief gebruik en kan daardoor sneller slijten.
 • list plusDe grasschaar heeft geen extra functies, zoals een telescopische steel of draaibare kop, waardoor het minder veelzijdig is dan andere modellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.6

Met de BLACK+DECKER GSL700-QW heb je 2 gereedschappen in eén. Deze accu buxusschaar is geschikt voor het knippen van graskanten, kleine heggen en kleine struiken. Deze 7 volt 1,2 Ah Li-Ion accu buxusschaar wordt namelijk met 2 messen geleverd. Het 15 centimeter lange buxusmes gebruik je voor het netjes bijsnoeien van je buxushagen en ander fijn struikgewas. Plaats je echter het grasmes dan werk je de randen van je gazon bij. Met één druk op de knop wissel je de bladen van trimmen naar het maaien van kanten. Op één acculading trim je maar liefst een uur waarbij de softgrip dan weer zorgt voor zo comfortabel mogelijk werken. Het is dus prettig snoeien met de GSL700-QW.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Beste Heggenschaar voor professioneel gebruik: Makita heggenschaar DUH523Z 18 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita heggenschaar DUH523Z 18 V

 • list plusDeze heggenschaar heeft een lange batterijduur, waardoor je langer kunt werken zonder op te laden.
 • list plusDe duurzaamheid van de heggenschaar zorgt voor een goede investering op de lange termijn.
 • list plusDe heggenschaar is handig in gebruik en heeft een goede grip, waardoor je nauwkeurig kunt werken.

Nadelen Makita heggenschaar DUH523Z 18 V

 • list plusDe heggenschaar mist soms wat kracht, waardoor het niet geschikt is voor hele dikke takken.
 • list plusDe heggenschaar is soms wat zwaar, waardoor het vermoeiend kan zijn om langere tijd te gebruiken.
 • list plusHet lawaai van de heggenschaar kan vervelend zijn voor de omgeving.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een handige en krachtige heggenschaar om je tuin er weer strak en netjes uit te laten zien? Dan is de Makita DUH523Z Accu Heggenschaar zeker het overwegen waard. Deze heggenschaar werkt op een 18 V Li-Ion accu, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid en een lagere geluidsproductie. Bovendien is het milieuvriendelijker en heb je lagere verbruikskosten. Het mes is 52 cm lang en kan takken tot 15 mm dikte snoeien. De speciale coating op de messen zorgt ervoor dat ze langer meegaan.

Wat deze heggenschaar echt speciaal maakt, is de beveiliging tegen diepontlading van de accu. Hierdoor kun je langer snoeien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opraken van de accu. De LED-indicator geeft de status van de accu aan, zodat je altijd weet hoeveel vermogen je nog hebt. En met het gewicht van slechts 3,1 kg is deze heggenschaar ook nog eens licht en makkelijk te hanteren.

Een ander groot voordeel van de Makita DUH523Z Accu Heggenschaar is de dubbelzijdige messen. Hierdoor kun je niet alleen efficiënter snoeien, maar ook nog eens sneller. De heggenschaar wordt geleverd zonder accu en oplader, maar dit maakt het mogelijk om deze te delen met andere Makita gereedschappen die dezelfde accu gebruiken.

Een nadeel van deze heggenschaar is het geluidsniveau. Met 77 dB(A) is deze heggenschaar niet de stilste in zijn klasse. Ook kan het lastig zijn om de heggenschaar te gebruiken voor dikke takken die groter zijn dan 15 mm.

Al met al is de Makita DUH523Z Accu Heggenschaar een krachtige en handige heggenschaar die ideaal is voor het snoeien van heggen en struiken in je tuin. Het lichte gewicht, de beveiliging tegen diepontlading van de accu en de dubbelzijdige messen maken deze heggenschaar een goede keuze voor zowel de particuliere als de professionele gebruiker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

10. Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Met de Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar haal je een krachtige en precieze snoeischaar in huis. Deze grasschaar is perfect voor het knippen van gazonranden en kleine struiken of buxus. Dankzij de scherpe tweesnijdende, diamantgeslepen snijkanten kun je snel en nauwkeurig snoeien zonder dat je gereedschap nodig hebt om de messen te wisselen.

Wat deze grasschaar echt bijzonder maakt, is dat hij wordt aangedreven door een krachtige 18 Volt accu van Kärcher. Deze accu is voorzien van een led-display dat de resterende minuten dat je kunt werken aangeeft. Bovendien is de accu op meerdere apparaten te gebruiken, wat je veel geld bespaart als je al andere Kärcher 18V tuingereedschap hebt.

De GSH 20 is ideaal voor een kleine tuin of balkon en is ook handig voor moeilijk bereikbare plekken met groter gereedschap. De comfortabele handgreep met extra grip zorgt ervoor dat je lekker kunt doorwerken, terwijl de veiligheidspal voorkomt dat je hem per ongeluk aan zet.

Met een gewicht van slechts 1.4 kg is deze accu-grasschaar ook nog eens licht en gemakkelijk te manoeuvreren. Soms is het wel handig om een tweede accu te hebben, zodat je non-stop door kunt werken.

Als specialist in Hedge trimmer kan ik zeggen dat de Kärcher GSH 20 Accu Buxus-grasschaar een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een krachtige en nauwkeurige snoeischaar. De accu-aangedreven motor zorgt voor een efficiënte en krachtige werking, terwijl de scherpe messen zorgen voor een precieze snoei. Het enige nadeel is dat de accu niet wordt meegeleverd, maar als je al andere Kärcher 18V tuingereedschap hebt is dit geen probleem. Overall gezien, zou ik deze grasschaar zeker aanraden voor wie op zoek is naar een handige en krachtige snoeischaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 25 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van heggenscharen. Er zijn namelijk 812 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!