De Bestenu Betonboor Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/14/2020


Met een gewone boor voer je veel boorklusjes uit, maar soms is er zwaarder geschut nodig. De betonboor is daar een goed voorbeeld van. Lees daarom in deze koopgids hoe je de beste betonboor kiest.

Hoe herken je een betonboor?

Boren komen in allerlei soorten die je herkent aan hun vorm. Elk materiaal breekt op een ander manier, wat de vorm van een boor belangrijk maakt. De betonboor herken je vooral aan een beitelvormig stukje op de kop. Dit beiteltje breekt het beton wanneer je aan het boren bent.

Er zijn onderling verschillende soorten beton boorkoppen die allemaal net even iets anders werken, maar in grote lijnen blijft de vorm van betonboren redelijk gelijk. De vorm van een betonboor heeft daarnaast veel weg van een steenboor, dus let goed op zodat je ze niet met elkaar verwart. Bij een steenboor is het puntje van de boor van een harder materiaal gemaakt.

Wat kun je allemaal boren met een betonboor?

Het is in ieder geval duidelijk dat je met een betonboor door beton boort. Op zich kun je met een betonboor ook door zachtere materialen komen, maar de vorm van de boorkop is dan lang niet altijd geschikt. Het is dus aan te raden om voor materialen zoals hout alsnog een passende boor te gebruiken.

Omdat de steenboor en betonboor erg op elkaar lijken, is het mogelijk om met een betonboor in steen te boren. Het is natuurlijk het beste om een steenboor te gebruiken, maar als je een betonboor hebt liggen, kun je die ook gebruiken om eens in steen te boren.

Kun je met een betonboor ook gewapend beton boren?

Om in gewapend beton te boren, heb je een betonboor nodig, maar niet alle beton boorkoppen zijn hiervoor geschikt. Je hebt in dit geval een specifieke betonboor nodig: de PS4-betonboor. Een PS4-betonboor heeft namelijk vier snijvlakken, terwijl de PS2-variant er maar 2 heeft. Om door gewapend beton te boren heb je echt alle vier de snijvlakken nodig en kom je dus uit op de PS4.

Welke typen boorkoppen zijn er?

Onderling zijn er verschillende soorten betonboren die allemaal goed zijn voor een andere toepassing. Zo las je onder het vorige kopje al over het verschil tussen 2 en 4 snijvlakken.

Een betonboor bestaat uit drie verschillende onderdelen: de aansluiting, de boorkoppen en de spiraal. Als we het over de aansluiting hebben, zijn er drie opties: cilindrisch, SDS plus en SDS max. SDS-boren hebben een stevigere aansluiting dan een cilindrisch type, omdat SDS-boren extra inkepingen hebben waardoor de boor extra stevig vastzit in de machine.

De boorkop kan vervolgens uit twee of vier snijvlakken bestaan. Voor basis-betonsoorten zijn twee snijvlakken voldoende, maar gewapend beton vereist net iets meer kracht, waardoor je kiest voor 4 snijvlakken.

Ook de spiraal heeft invloed op het resultaat. Een A-symmetrische spiraal is gemaakt om vloeiend door het beton heen te gaan, maar een rechte H-spiraal voert gruis beter af. Met een H-spiraal heb je dus minder last van afval in het gat na het boren.

Hoe gebruik je een betonboor?

Je weet nu hoe je de juiste betonboor kiest, maar er komt meer kijken bij de uitvoering van het klusje. Draag ten eerste altijd beschermende kleding tijdens het boren. Controleer ook van tevoren of er geen leidingen zitten op de plek waar je gaat boren. Hier gebruik je een leidingzoeker voor.

Tijdens het boren is het belangrijk dat je de juiste diepte bereikt. Een te diep of ondiep boorgat zorgt ervoor dat de plug niet goed geplaatst kan worden. Het advies is daarom om een dieptestop te gebruiken. Zo weet je zeker dat het tot op de millimeter goed gaat.

Duw nooit tegen de boor aan, maar laat de machine zijn werk doen. Je denkt zo misschien beter te kunnen boren, maar door te duwen overbelast en beschadig je de boor alleen maar. De boor is gemaakt om door het beton te boren, dus laat deze taak aan de machine over.

Ben je klaar met het gat boren? Verwijder dan gruis en afval uit het boorgat. Tijdens het boren kun je dit al doen als jouw boormachine een afzuigsysteem heeft. Als er zo min mogelijk gruis in het gat achterblijft, past de plug uiteindelijk het beste.

Hoe komt deze geweldige Betonboor reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Betonboor ook!

Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over Betonboors, maar nu helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Betonboors die aangeboden worden in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Betonboors het best over de toonbank gaan.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Betonboors stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

De beste Betonboors op een rij

Product informatiePlus or Show more

Metabo SDS plus hamerboor met de afmeting 6,0 x 110 mm. Deze SDS boor kenmerkt zich door een hoogwaardige hardmetalen boorpunt. Grote S-spiraalkabel geometrie voor snelle afvoer van boorsel. Goede boorprestaties bij lange levensduur. Voor gebruik in beton, metselwerk en (natuur)steen.

1. SDS boor 6mm Metabo


Product informatiePlus or Show more

Steen/ Betonboor

2. Betonboor | Steenboor | Betonboor 16mm | Steenboor 16mm | Carbide punt | SDS Plus | 16 mm | Able & Borret


Product informatiePlus or Show more

Met deze betonboor van Benson boort u moeiteloos door beton en andere harde steensoorten, mits uw boormachine krachtig genoeg is. Deze betonboren hebben een SDS+ schacht. Deze schacht kan meer weerstand verdragen dan een standaard schacht. Hierdoor heeft u meer grip in het materiaal. De boorkop van de boormachine dient ook over SDS+ te beschikken. ..

3. Benson betonboor SDS+ 22x400mm


Product informatiePlus or Show more

Wordt verkocht als set, 2 stuks Marxman pen standaard Het onmisbare stuk gereedschap waarmee je schroef- en boorgaten snel en goed zichtbaar markeert. Over MarXman Het perfecte "boor-maatje" voor elke vakman en klusser. De MarXman markeerpen is een uniek en slim stuk gereedschap, speciaal ontworpen zodat je tijd bespaart tijdens het klussen. Met de MarXman markeer je snel en goed zichtbaar bevestigingspunten. Het werkt op praktisch alle ondergronden zoals steen, hout, metaal, gipsplaat, pebble dash en zelfs op vette ondergronden. We kennen het allemaal: je wilt iets ophangen en je moet de boorgaten markeren maar je pen of potlood past niet in de gaten waardoor je geen of duidelijk zichtbaar boorgat kunt aftekenen. Vanaf nu hoeft dat geen probleem meer te zijn want met de MarXman markeerpen zul je altijd, snel en gemakkelijk, duidelijke boorgaten markeren. Plaats de MarXman op een oppervlak of duw hem in de bevestigingsgaten, één keer op de MarXman drukken en hij spuit een fluorescerend groen pigment precies op de plek waar je moet boren of bevestigen. Door de MarXman te gebruiken zul je bij elke klus veel tijd besparen, voorkom je frustratie en zul je eerder klaar zijn. De voordelen op een rij: - tot 100mm diep markeren - duidelijke markeringspunten elke keer - geschikt voor praktisch alle oppervlakken - 250 markeringspunten per pen - past altijd - geen blijvende markering, - verwijderbaar Het "must have" gereedschap voor elke vakman en klusser! Tijd besparend Multi bekroond product Oplosmiddelvrij Makkelijk te gebruiken Wordt verkocht als set - 2 stuks - 2 x groen tot 45mm.

4. Marxman pen - Markeerpen - standaard - set - 2 stuks


Product informatiePlus or Show more

Hawera hamerboor sds-plus 6 mm x 50/115mm PowerLSplus. SDS-Plus ø x nuttige lengte / totale lengte. Voor gebruik in boorhamer met SDS-plus opname. PowerLSplus, aanbevolen voor de bewerking van:metselwerk en beton (niet gewapend). Verpakt per stuk.

5. Bosch Steen- & betonboor Hamerboor sds-plus 6 mm x 50/115mm PowerLSplus


Product informatiePlus or Show more

Steenboren/ Betonborenset

6. Borenset | Betonborenset | Steenborenset | Betonboor | Steenboor | Borenset steen | Borenset beton | Set 12-delig | Carbide punten | Able & Borret


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken De boor SDS-plus-7X gaat zeer lang mee bij het boren in gewapend beton. De geheel hardmetalen kop met 4 snijkanten van hardmetaal van de hoogste kwaliteit dat de kop versterkt en zorgt voor een zeer hoge slijtvastheid bij klopboren. Door de consistente verdeling van de boorkracht gaat er geen kracht verloren waardoor boor langer meegaat. De unieke 'diffusion welding technology' (IDS) van Bosch zorgt voor een sterke verbinding tussen kop en spiraal. De uitvoering met de 4 spiralen en de brede kanalen zorgt bovendien voor minder slijtage van de boor doordat het boorstof efficiënt wordt afgevoerd. Deze boor is geschikt voor klopboren in metselwerk, beton en gewapend beton. Deze boor past op boorhamers met een SDS-plus houder. De slijtage-indicator geeft aan of de diameter van het gat zich binnen de tolerantie bevindt, wat nodig is om nauwkeurig het metalen anker te plaatsen. Het kwaliteitsmerk van de PGM Masonry Drill Bit Association Board op deze boor garandeert dat deze boor binnen nauwe toleranties valt, zeer nauwkeurig boort en niet wegschiet tijdens het boren van bevestigingsgaten. De boor is 'Made in Germany'. Specificaties Diameter (D) mm: 12.0 Nuttige lengte (L1) mm: 100 Totale lengte (L2) mm: 165 Materiaal: Carbide

7. Bosch Betonboor SDS plus-7 diameter 12 x 100/165mm


Product informatiePlus or Show more

SDS+ hamerboor voor beton, graniet, marmer, steen, natuursteen, tegels en klinkers. Door unieke hardmetaalplaat en spiraal hoge prestaties, betonijzer resistentie en lange levensduur. Meer gaten tegen lagere kosten. Voor Bosch, Makita, Dewalt

8. Rex Hamerboor - SDS-plus - 12 mm x 150/210 mm


Product informatiePlus or Show more

Bijzondere kenmerken Gehard staal. Fijne spiraal trekt de boor in het werkstuk, en enkele spoor snijd hout vooruit voor een nauwkeurig gat. De set bevat de volgende maten: 10, 13, 19, 22 en 25 mm. De slangenbren passen op alle SDS-Plus boormachines. Specificaties Maat: 10 / 13 / 19 / 22 / 25

9. Silverline 633483 5-delige SDS-Plus Slangenboorset - 10-25mm


Product informatiePlus or Show more

Met deze betonboor van Benson boort u moeiteloos door beton en andere harde steensoorten, mits uw boormachine krachtig genoeg is. Deze betonboren hebben een SDS+ schacht. Deze schacht kan meer weerstand verdragen dan een standaard schacht. Hierdoor heeft u meer grip in het materiaal. De boorkop van de boormachine dient ook over SDS+ te beschikken. ..

10. Benson betonboor SDS+ 20x400mm


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Betonboors. Er zijn immers 911 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Betonboor kopen.