Bestenu

Beste betonboren - nov. 2022

Met meer dan 1933 betonboren op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste betonboren in een handige lijst
01Score: 9.5
Marxmanpen
Marxmanpen
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.3
Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus
Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus
Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.5
VONROC Diamant dozenboor SDS-Plus – 82mm
VONROC Diamant dozenboor SDS-Plus – 82mm
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.3
Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus
Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus
Ga naar laagste prjis
06Score: 7.7
Silverline
Silverline
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.6
Silverline SDS-Plus kruiskop boor 30 x 460 mm
Silverline SDS-Plus kruiskop boor 30 x 460 mm
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.3
82mm diamant dozenboor droog
82mm diamant dozenboor droog
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
Impact 1/2 Bit adapter
Impact 1/2 Bit adapter
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset in cassette
DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset in cassette
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Betonboor Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Met een gewone boor voer je veel boorklusjes uit, maar soms is er zwaarder geschut nodig. De betonboor is daar een goed voorbeeld van. Lees daarom in deze koopgids hoe je de beste betonboor kiest.

Hoe herken je een betonboor?

Boren komen in allerlei soorten die je herkent aan hun vorm. Elk materiaal breekt op een ander manier, wat de vorm van een boor belangrijk maakt. De betonboor herken je vooral aan een beitelvormig stukje op de kop. Dit beiteltje breekt het beton wanneer je aan het boren bent.

Er zijn onderling verschillende soorten beton boorkoppen die allemaal net even iets anders werken, maar in grote lijnen blijft de vorm van betonboren redelijk gelijk. De vorm van een betonboor heeft daarnaast veel weg van een steenboor, dus let goed op zodat je ze niet met elkaar verwart. Bij een steenboor is het puntje van de boor van een harder materiaal gemaakt.

Wat kun je allemaal boren met een betonboor?

Het is in ieder geval duidelijk dat je met een betonboor door beton boort. Op zich kun je met een betonboor ook door zachtere materialen komen, maar de vorm van de boorkop is dan lang niet altijd geschikt. Het is dus aan te raden om voor materialen zoals hout alsnog een passende boor te gebruiken.

Omdat de steenboor en betonboor erg op elkaar lijken, is het mogelijk om met een betonboor in steen te boren. Het is natuurlijk het beste om een steenboor te gebruiken, maar als je een betonboor hebt liggen, kun je die ook gebruiken om eens in steen te boren.

Kun je met een betonboor ook gewapend beton boren?

Om in gewapend beton te boren, heb je een betonboor nodig, maar niet alle beton boorkoppen zijn hiervoor geschikt. Je hebt in dit geval een specifieke betonboor nodig: de PS4-betonboor. Een PS4-betonboor heeft namelijk vier snijvlakken, terwijl de PS2-variant er maar 2 heeft. Om door gewapend beton te boren heb je echt alle vier de snijvlakken nodig en kom je dus uit op de PS4.

Welke typen boorkoppen zijn er?

Onderling zijn er verschillende soorten betonboren die allemaal goed zijn voor een andere toepassing. Zo las je onder het vorige kopje al over het verschil tussen 2 en 4 snijvlakken.

Een betonboor bestaat uit drie verschillende onderdelen: de aansluiting, de boorkoppen en de spiraal. Als we het over de aansluiting hebben, zijn er drie opties: cilindrisch, SDS plus en SDS max. SDS-boren hebben een stevigere aansluiting dan een cilindrisch type, omdat SDS-boren extra inkepingen hebben waardoor de boor extra stevig vastzit in de machine.

De boorkop kan vervolgens uit twee of vier snijvlakken bestaan. Voor basis-betonsoorten zijn twee snijvlakken voldoende, maar gewapend beton vereist net iets meer kracht, waardoor je kiest voor 4 snijvlakken.

Ook de spiraal heeft invloed op het resultaat. Een A-symmetrische spiraal is gemaakt om vloeiend door het beton heen te gaan, maar een rechte H-spiraal voert gruis beter af. Met een H-spiraal heb je dus minder last van afval in het gat na het boren.

Hoe gebruik je een betonboor?

Je weet nu hoe je de juiste betonboor kiest, maar er komt meer kijken bij de uitvoering van het klusje. Draag ten eerste altijd beschermende kleding tijdens het boren. Controleer ook van tevoren of er geen leidingen zitten op de plek waar je gaat boren. Hier gebruik je een leidingzoeker voor.

Tijdens het boren is het belangrijk dat je de juistediepte bereikt. Een te diep of ondiep boorgat zorgt ervoor dat de plug niet goed geplaatst kan worden. Het advies is daarom om een dieptestop te gebruiken. Zo weet je zeker dat het tot op de millimeter goed gaat.

Duw nooit tegen de boor aan, maar laat de machine zijn werk doen. Je denkt zo misschien beter te kunnen boren, maar door te duwen overbelast en beschadig je de boor alleen maar. De boor is gemaakt om door het beton te boren, dus laat deze taak aan de machine over.

Ben je klaar met het gat boren? Verwijder dan gruis en afval uit het boorgat. Tijdens het boren kun je dit al doen als jouw boormachine een afzuigsysteem heeft. Als er zo min mogelijk gruis in het gat achterblijft, past de plug uiteindelijk het beste.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische betonboor ranglijst tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de zoektocht naar de beste betonboor ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over betonboren, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle betonboren die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke betonboren het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van betonboren stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste betonboren op een rij

1 - Marxmanpen

Loading..
Ga naar laagste prjis

Wordt verkocht als set, 2 stuks Marxman pen standaard Het onmisbare stuk gereedschap waarmee je schroef- en boorgaten snel en goed zichtbaar markeert. Over MarXman Het perfecte "boor-maatje" voor elke vakman en klusser. De MarXman markeerpen is een uniek en slim stuk gereedschap, speciaal ontworpen zodat je tijd bespaart tijdens het klussen. Met de MarXman markeer je snel en goed zichtbaar bevestigingspunten. Het werkt op praktisch alle ondergronden zoals steen, hout, metaal, gipsplaat, pebble dash en zelfs op vette ondergronden. We kennen het allemaal: je wilt iets ophangen en je moet de boorgaten markeren maar je pen of potlood past niet in de gaten waardoor je geen of duidelijk zichtbaar boorgat kunt aftekenen. Vanaf nu hoeft dat geen probleem meer te zijn want met de MarXman markeerpen zul je altijd, snel en gemakkelijk, duidelijke boorgaten markeren. Plaats de MarXman op een oppervlak of duw hem in de bevestigingsgaten, één keer op de MarXman drukken en hij spuit een fluorescerend groen pigment precies op de plek waar je moet boren of bevestigen. Door de MarXman te gebruiken zul je bij elke klus veel tijd besparen, voorkom je frustratie en zul je eerder klaar zijn. De voordelen op een rij: - tot 100mm diep markeren - duidelijke markeringspunten elke keer - geschikt voor praktisch alle oppervlakken - 250 markeringspunten per pen - past altijd - geen blijvende markering, - verwijderbaar Het "must have" gereedschap voor elke vakman en klusser! Tijd besparend Multi bekroond product Oplosmiddelvrij Makkelijk te gebruiken Wordt verkocht als set - 2 stuks - 2 x groen tot 45mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Betonboor Sds+ 20 X 400 mm heeft een hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, zodat deze het materiaal kan verbrijzelen. De Betonboor Sds+ 20 X 400 mm kan zowel steen als beton en natuursteen aan. Een betonboor verschilt van een steenboor, omdat een betonboor vooral moet vergruizen en niet moet snijden. De zijkant van het snijplaatje van een steenboor is recht, bij een betonboor is het een stompe V. Beton- of steenboren kunnen al snel warm worden. Laat ze langzaam afkoelen en spoel ze niet af met warm water, want dit kan de boren beschadigen. Kenmerken: Betonboor Sds+ 20 X 400 mm SDS-Plus / SDS+ Hardmetalen punt Voor beton en steen Geschikt voor alle standaard boormachines met SDS-Plus Massief Diameter 20 mm Lengte 400 mm SDS Boren De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Deze koppeling garandeert een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. Op de consumentenmarkt wordt daarvoor meestal het SDS systeem gebruikt. Het is een soort bajonetvatting in boorkop en boorijzer. SDS staat voor: Special Direct System, in het originele Duits "Steck – Dreh – Sitz" (Steek – Draai – Zit). Vul uw gereedschap aan en bestel deze Betonboor Sds+ 20 X 400 mm op onze website!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Betonboor Sds+ 25 X 400 mm heeft een hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, zodat deze het materiaal kan verbrijzelen. De Betonboor Sds+ 25 X 400 mm kan zowel steen als beton en natuursteen aan. Een betonboor verschilt van een steenboor, omdat een betonboor vooral moet vergruizen en niet moet snijden. De zijkant van het snijplaatje van een steenboor is recht, bij een betonboor is het een stompe V. Beton- of steenboren kunnen al snel warm worden. Laat ze langzaam afkoelen en spoel ze niet af met warm water, want dit kan de boren beschadigen. Kenmerken: Betonboor Sds+ 25 X 400 mm SDS-Plus / SDS+ Hardmetalen punt Voor beton en steen Geschikt voor alle standaard boormachines met SDS-Plus Massief Diameter 25 mm Lengte 400 mm SDS Boren De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Deze koppeling garandeert een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. Op de consumentenmarkt wordt daarvoor meestal het SDS systeem gebruikt. Het is een soort bajonetvatting in boorkop en boorijzer. SDS staat voor: Special Direct System, in het originele Duits "Steck – Dreh – Sitz" (Steek – Draai – Zit). Vul uw gereedschap aan en bestel deze Betonboor Sds+ 25 X 400 mm op onze website!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - VONROC Diamant dozenboor SDS-Plus – 82mm

Loading..
Ga naar laagste prjis

Diamantboor voor beton, gasbeton, kalkzandsteen, baksteen en metselwerk Deze diamantboor van VONROC heeft een lange levensduur dankzij de hoogwaardig afgewerkte diamantsegmenten. De boor is geschikt voor het uitboren van gaten voor de installatie van schakelaars, stopcontacten en voor buisdoorlaten. Toepasbaar in materialen als beton, gasbeton, kalkzandsteen, baksteen en metselwerk. Dankzij de SDS-plus aansluiting is deze set geschikt voor vele merken boorhamers en combihamers. Het voordeel van een SDS-plus aansluiting ten opzichte van een boor met cilindrische aansluiting? Bij een SDS-plus aansluiting zorgen de aangebrachte inkepingen in de schacht voor een extra vergrendeling in de machine. Hierdoor kan er meer kracht uitgeoefend worden. Belangrijkste voordelen van de VONROC diamant dozenboor Lange levensduur door hoogwaardig afgewerkte diamant segmenten. Met de meegeleverde centreerboor is eenvoudig het hart van het boorgat te bepalen. Geschikt voor vele merken boor- en combihamers dankzij de SDS-plus aansluiting. Tips voor gebruik Gebruik de dozenboor niet in de klophamerstand van de machine. Het is aan te raden om het boorgat hart eerst voor te boren met een aparte Ø8mm boor (in klopstand). De diamantdozenboor is geschikt voor droog boren. Wat zit er in de verpakking? 1x Diamant dozenboor Ø82mm 1x Centreerboor Ø8mm 1x Uitdrijfpen 1x SDS-plus adapter 110x26mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Hofftech Betonboor SDS+ / SDS Plus

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze Betonboor Sds+16 X 400 mm heeft een hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, zodat deze het materiaal kan verbrijzelen. De Betonboor Sds+ 16 X 400 mm kan zowel steen als beton en natuursteen aan. Een betonboor verschilt van een steenboor, omdat een betonboor vooral moet vergruizen en niet moet snijden. De zijkant van het snijplaatje van een steenboor is recht, bij een betonboor is het een stompe V. Beton- of steenboren kunnen al snel warm worden. Laat ze langzaam afkoelen en spoel ze niet af met warm water, want dit kan de boren beschadigen. Kenmerken: Betonboor Sds+ 16 X 400 mm SDS-Plus / SDS+ Hardmetalen punt Voor beton en steen Geschikt voor alle standaard boormachines met SDS-Plus Massief Diameter 16 mm Lengte 400 mm SDS Boren De meeste boorhamers zijn gewoonlijk voorzien van een boorkop met een kliksysteem. Deze koppeling garandeert een betere vergrendeling van de boor in de machine, waardoor de boor niet in de kop kan slippen. Op de consumentenmarkt wordt daarvoor meestal het SDS systeem gebruikt. Het is een soort bajonetvatting in boorkop en boorijzer. SDS staat voor: Special Direct System, in het originele Duits "Steck - Dreh - Sitz" (Steek - Draai - Zit). Vul uw gereedschap aan en bestel deze Betonboor Sds+ 16 X 400 mm op onze website!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Silverline

Loading..
Ga naar laagste prjis

Hardmetaal gepunte SDS-Plus betonboor. Dubbele groef voor efficiëntere stofafvoer. Voor beton, metselwerk, licht betonsteen en steen. Past op alle SDS-Plus machines Kenmerken: Afwerking: Gezandstraald, droge, roestbestendige coating Gehard: Ja Materiaal - punt: Hardmetaal YG8C Gewicht: 1,071 kg Constructie methode: Geslepen, TCT punt gesoldeerd Fluit: Dubbele fluit Punt hoek: 130° Punt stijl: 2 snijranden Inhoud verpakking: 1 x SDS-Plus betonboor

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Silverline SDS-Plus kruiskop boor 30 x 460 mm

Loading..
Ga naar laagste prjis

4 x hardmetalen snijranden. Dubbele groef voor efficiëntere stofafvoer. Boort door hard metselwerk. Past op alle SDS-Plus machines Kenmerken: Afwerking: Gekorrelstraalde, droge, roestbestendige coating Gehard: Ja Materiaal - punt: Hardmetaal YG8C Gewicht: 1,145 kg Constructie methode: Geslepen, gesoldeerde TCT punt Fluit: Dubbele fluit Punt hoek: 130° Punt stijl: Kruiskop Inhoud verpakking: 1 x SDS-Plus kruiskop boor 30 x 460 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - 82mm diamant dozenboor droog

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bijzondere kenmerken Kwalitatief 82mm - 5 segmenten diamant dozenboor met achtersleuven voor het droogboren van wandcontactdozen in combinatie met een stofadapter. Deze dozenboor is geschikt voor het boren in de meest voorkomende steensoorten zoals gevel-steen, bak en betonsteen, kalkzandsteen, ytong, gipsblokken etc. Technische gegevens Merk: SPERO Artikelnummer: DDB82S Diameter: 82mm Aansluiting: M16 Hoogte segment: 9mm Dikte segment: 3mm Aantal segmenten: 5 stuks Totale lengte: 60mm Geschikt voor: droog gebruik

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Impact 1/2 Bit adapter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Standaard meegeleverd Impact 1/2" Bit adapter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - DeWalt DT70753-QZ SDS-Plus 10-delige betonborenset in cassette

Loading..
Ga naar laagste prjis

Bijzondere kenmerken Speciaal gehard staal en een door een microprocessor gecontroleerde hittebehandeling garanderen een constante kwaliteit en een lange levensduur Hoge boorsnelheid voor snelle, nauwkeurige voltooiing van taken Specificaties Diameter: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12 mm Lengte: 110, 160 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van betonboren. Er zijn namelijk 1933 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste