Wat is de beste Steenboor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Steenboor is een moeilijke opgave. Wat is de beste Steenboor van 2024? Na het testen van 2428 Steenboren kwam de Rotec - Steenborenset type '225' als beste uit onze Steenboor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Steenboren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Steenboren-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Steenboor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Steenboren

1Score: 9.8
Rotec - Steenborenset type '225'
Rotec - Steenborenset type '225'
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Bosch 2609255441 Steenboor - 10x200mm
Bosch 2609255441 Steenboor - 10x200mm
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor
Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor
Makita
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Sanford 8 delige SDS boren
Sanford 8 delige SDS boren
Sanford
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
SDS boor 6mm Metabo betonboor
SDS boor 6mm Metabo betonboor
Metabo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Bosch steenboor - conform ISO
Bosch steenboor - conform ISO
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
SDS boor 8mm x 160mm
SDS boor 8mm x 160mm
Metabo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
BOOR CYL-5 6X100X150
BOOR CYL-5 6X100X150
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
SDS boor 5mm Metabo betonboor
SDS boor 5mm Metabo betonboor
Metabo
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
KWB Profi Steenboor - 400
KWB Profi Steenboor - 400
KWB
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Steenboor Koopgids

Op zoek naar een boor ter renovatie of het maken van beelden? Zoek niet verder! In deze koopgids vind je de beste steenboor. Lees snel verder!

Wat kun je zoal met een steenboor?

Een steenboor is een boor speciaal ontworpen voor het boren in steen, beton, en andere harde materialen. Het heeft een scherpe, spiraalvormige punt om door het materiaal te snijden, en vaak een breder blad met een gekartelde rand om het gat te vergroten. 

Steenboren worden vaak gebruikt bij het bouwen en renoveren van huizen en gebouwen, maar ook bij het maken van beelden of het boren van gaten in steen of beton voor decoratieve doeleinden.

Belangrijke specificaties

Als je op zoek bent naar de juiste steenboor, zijn er enkele specificaties waar je rekening mee moet houden. Zo is de diameter van de boor belangrijk, omdat deze bepaalt hoe groot het gat is dat je kunt boren. De lengte van de boor is ook belangrijk, omdat dit bepaalt hoe diep je kunt boren. 

Verder kun je letten op het type boorpunt dat op de boor zit, bijvoorbeeld een spitse punt voor harde materialen of een platte punt voor zachte materialen. Daarnaast is het van belang om te kijken of de boor geschikt is voor het materiaal dat je wilt boren, bijvoorbeeld steen, beton of baksteen. 

Tot slot is het vermogen van je boormachine ook belangrijk om in ogenschouw te nemen bij het kiezen van de juiste steenboor.

Soorten steenboren

Er zijn verschillende soorten steenboren beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken en materialen. Enkele veelvoorkomende typen steenboren zijn onder andere:

 • Spiraalvormige steenboor: Deze steenboor heeft een spiraalvormige groef langs de schacht, waardoor het stof uit het gat kan worden afgevoerd. Het is ontworpen voor het boren in zachte materialen zoals baksteen, gips en keramiek.
 • Puntbeitel steenboor: Dit type steenboor heeft een platte punt en is ontworpen om door hardere materialen te boren, zoals beton en natuursteen.
 • Hamerboor: Deze steenboor is ontworpen voor het boren in harde materialen zoals beton, steen en metselwerk. Het heeft een speciale schacht die in een hamerboor kan worden geplaatst voor extra kracht.
 • SDS-boor: dit type steenboor is vergelijkbaar met de hamerboor, maar heeft een speciale SDS-schacht die snel en gemakkelijk kan worden gewisseld. SDS boren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters en zijn ideaal voor het boren in beton en metselwerk.

Door welke materialen kun je boren?

Een steenboor is speciaal ontworpen om door harde materialen zoals steen, beton, tegels en keramiek te boren. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor het materiaal dat je gaat boren, aangezien verschillende materialen verschillende hardheden hebben en daarom verschillende soorten boren vereisen. 

Naast steenboren zijn er bijvoorbeeld ook houtboren, metaalboren en gipsboren. Het gebruik van de verkeerde boor kan niet alleen de boor beschadigen, maar ook het materiaal dat je aan het bewerken bent. Het is dus belangrijk om de juiste boor te kiezen voor de klus.

hero illustration

Hoe testen we Steenboren?

Om de beste Steenboor te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Steenboor-test hebben we 2428 Steenboren geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Steenboor-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Steenboor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Steenboor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Steenboor in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2428 Steenboren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Steenboren in een makkelijke lijst

1. Rotec - Steenborenset type '225'

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rotec - Steenborenset type '225'

 • list plusUitstekende prestaties in diverse steensoorten
 • list plusVerbeterde duurzaamheid en levensduur
 • list plusVeelzijdige keuze voor verschillende projecten

Nadelen Rotec - Steenborenset type '225'

 • list plusBoren van zeer harde steen kan enigszins meer inspanning vergen

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
10
Hey daar! Wil je een krachtige en veelzijdige boorset voor al je steenprojecten? Dan is de Rotec - Steenborenset type '225' 5 delig, met diameters van Ø4-5-6-8-10 mm, precies wat je nodig hebt! Deze set is ontworpen om efficiënt te boren in alle steensoorten, met zijn spaangroef met halfrond profiel voor soepel boren in harde materialen.

Deze boorset is echt uniek vanwege zijn uitstekende prestaties in diverse steensoorten. Met diameters van Ø4-5-6-8-10 mm kun je verschillende maten gaten boren voor allerlei projecten. De spaangroef met halfrond profiel zorgt voor een soepele afvoer van boorresten, wat een duidelijk voordeel is ten opzichte van standaard steenboren.

Wat deze boorset nog specialer maakt, is de verbeterde duurzaamheid en levensduur. De Rotec - Steenborenset type '225' is ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan, waardoor je kunt vertrouwen op consistente prestaties zonder je zorgen te maken over slijtage. Dit maakt het een solide investering voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Deze boorset is perfect voor allerlei toepassingen, zoals het installeren van schappen, het ophangen van schilderijen en bouw- en renovatiewerkzaamheden. Met deze set kun je nauwkeurige gaten boren voor allerlei doeleinden, waardoor het een waardevolle aanvulling is op elke gereedschapskist.

Hoewel de Rotec - Steenborenset type '225' indrukwekkende prestaties levert, kan het boren van zeer harde steen wat meer inspanning vergen, afhankelijk van het specifieke steenmateriaal. Maar over het algemeen biedt deze set een uitstekende balans tussen kracht en precisie.

Dus, als je op zoek bent naar hoogwaardige steenboren met verbeterd ontwerp en efficiënte boorcapaciteiten, is de Rotec - Steenborenset type '225' 5 delig, Ø4-5-6-8-10 mm, precies wat je zoekt! 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Bosch 2609255441 Steenboor - 10x200mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch 2609255441 Steenboor - 10x200mm

 • list plusUitstekende kwaliteit, prestaties en duurzaamheid
 • list plusVoldoet aan ISO 5468 normen
 • list plusGeschikt voor verschillende toepassingen

Nadelen Bosch 2609255441 Steenboor - 10x200mm

 • list plusMogelijk niet geschikt voor kleinere klussen of fijnere materialen

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.75
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
8.97
De Bosch 2609255441 Steenboor van 10x200mm is mijn betrouwbare partner voor al mijn boorbehoeften. Deze boor voldoet aan de ISO 5468 normen en heeft een diameter van 10,0 mm met een schachtdiameter van 8,0 mm. Met een nuttige lengte van 150 mm is deze boor veelzijdig en geschikt voor verschillende klussen.

Wat deze steenboor echt onderscheidt, is de beloofde kwaliteit en duurzaamheid van Bosch. Het is ontworpen om lang mee te gaan en goed te presteren, zelfs onder veeleisende omstandigheden. Deze boor voldoet aan de hoge normen die ik van Bosch verwacht.

Dankzij de ISO-conformiteit kan ik vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van deze boor. Met een nuttige lengte van 150 mm kan ik diep boren in harde materialen, terwijl de 10,0 mm diameter hem geschikt maakt voor vele toepassingen.

Deze steenboor is perfect voor professionals die in harde materialen zoals steen, beton en metselwerk moeten boren. Ook voor doe-het-zelvers die goede resultaten willen behalen, is deze boor een waardevolle aanwinst.

Een mogelijke beperking is dat deze boor misschien niet geschikt is voor kleinere klussen of materialen die een fijnere benadering vereisen. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen op basis van de specifieke eisen van de klus.

Al met al biedt de Bosch 2609255441 Steenboor - 10x200mm uitstekende kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Met ISO-conformiteit, een nuttige lengte van 150 mm en een diameter van 10,0 mm, is het een veelzijdig en betrouwbaar gereedschap voor het boren in harde materialen.🛠️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor

 • list plusHoge kwaliteit boren en beitels die scherp, sterk en duurzaam zijn
 • list plusGoed geoliede boren voor soepel boren en langere levensduur van gereedschappen
 • list plusHandige opbergkoffer met compartimenten om de set georganiseerd en overzichtelijk te houden

Nadelen Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor

 • list plusSpecifiek ontworpen voor boren en beitelen, mogelijk zijn er andere gereedschappen nodig voor specifieke klussen

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.72
Recensie: Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor / beitel set in Mbox

Ik heb onlangs de indrukwekkende Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor / beitel set in Mbox gekocht en ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden mee ben. Deze set is perfect voor zowel professionals als doe-het-zelvers en biedt alles wat je nodig hebt voor het boren en beitelen. En de prijs-kwaliteitverhouding is geweldig!

Wat deze set echt onderscheidt, is de hoge kwaliteit van de boren en beitels. Ze zijn scherp, sterk en gaan lang mee, zelfs bij veeleisende klussen. Ik heb gemerkt dat ze veel beter presteren dan de goedkope boren die je in bouwmarkten vindt. Dat is echt een pluspunt voor mij.

Een ander voordeel van deze set is dat de boren goed zijn geolied, waardoor ze soepel boren en langer meegaan. Ik hoef me geen zorgen te maken over het smeren van de boren, wat erg handig is. Het bespaart me tijd en moeite.

De Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor / beitel set wordt geleverd in een handige Mbox-koffer. Deze koffer heeft compartimenten voor elk gereedschap, waardoor ik de set georganiseerd en overzichtelijk kan houden. Ik vind het geweldig dat ik mijn gereedschappen veilig en beschermd kan houden met deze koffer.

Het is belangrijk op te merken dat deze set specifiek is ontworpen voor boren en beitelen. Als je andere gereedschappen nodig hebt, zoals zagen of schroeven, moet je wellicht aanvullende gereedschappen aanschaffen. Het is altijd verstandig om de vereisten van je klus te bekijken voordat je een gereedschapsset koopt.

Al met al is de Makita B-52059 17-delige SDS-plus boor / beitel set in Mbox een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar kwaliteitsgereedschap voor boren en beitelen. Met scherpe, sterke en duurzame boren en een handige opbergkoffer is deze set een waardevolle investering. Makita staat bekend om zijn hoge kwaliteit gereedschappen en deze set is daar een goed voorbeeld van. Als je een complete set boren en beitels nodig hebt, kan ik deze set zeker aanbevelen. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

Bekijk prijs

4. Sanford 8 delige SDS boren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sanford 8 delige SDS boren

 • list plusGebruik van SDS-technologie voor snelle en eenvoudige bevestiging van de boren
 • list plusVariatie in boormaten van 5x50 mm tot 8x150 mm voor een breed scala aan boorgaten
 • list plusVerhoogde veelzijdigheid en flexibiliteit door toevoeging van langere boorlengtes

Nadelen Sanford 8 delige SDS boren

 • list plusMogelijk minder effectief bij het boren in andere materialen zoals hout of metaal
 • list plusOntbreken van gebruikersrecensies en gedetailleerde technische informatie

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.73
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
9.3
De 8-delige SDS boren set steenboren is echt een must-have voor elke klusser die vaak met steen werkt. Deze set bevat acht verschillende maten boren, variërend van 5x50 mm tot 8x150 mm. Hiermee kun je allerlei soorten gaten boren, zowel voor kleine als grote projecten.

Een van de grote voordelen van deze set is het gebruik van SDS-technologie. Hiermee kun je de boren snel en gemakkelijk in de boormachine bevestigen, zonder dat je extra gereedschap nodig hebt. Met een simpele draai kun je de boor stevig vastzetten, zodat je meteen aan de slag kunt.

Wat deze set echt onderscheidt van andere modellen is de toevoeging van langere boorlengtes, zoals de 8x150 mm boor. Hiermee kun je diepere gaten boren, bijvoorbeeld voor het plaatsen van grote pluggen of het maken van diepe ankerpunten. Hierdoor biedt deze set meer veelzijdigheid en flexibiliteit dan eerdere modellen.

Hoewel we geen gebruikersrecensies hebben, kunnen we op basis van vergelijkbare producten wel wat aannames doen over de prestaties van de SDS boren set steenboren. Dankzij de SDS-technologie kun je nauwkeurige en strakke boorgaten maken, met een uitstekende grip en stabiliteit. Bovendien zijn de boren duurzaam en geschikt voor intensief gebruik.

Deze set is ideaal voor allerlei toepassingen, zoals het boren van gaten voor schroeven, pluggen of ankers in muren, vloeren of andere stevige oppervlakken. Of je nu een professionele klusser bent of af en toe een boor nodig hebt, deze set heeft de juiste maten voor bijna elke klus.

Het is wel belangrijk om te weten dat deze boren speciaal ontworpen zijn voor steen en beton, en mogelijk minder effectief zijn bij het boren in andere materialen zoals hout of metaal. Ook kan het ontbreken van gebruikersrecensies en gedetailleerde technische informatie een beetje beperkend zijn bij het maken van een aankoopbeslissing.

Al met al heeft de 8-delige SDS boren set steenboren veel sterke punten, zoals de SDS-technologie, de verschillende boormaten en de vermoedelijke duurzaamheid. Hoewel het ontbreken van gebruikersrecensies en gedetailleerde informatie misschien een beetje twijfelachtig is, lijkt deze set een betrouwbare keuze te zijn voor klussers die regelmatig met steen werken. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. SDS boor 6mm Metabo betonboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SDS boor 6mm Metabo betonboor

 • list plusHoogwaardige hardmetalen boorpunt
 • list plusGrote S-spiraalkabel geometrie voor snel afvoeren van boorsel
 • list plusGoede boorprestaties en lange levensduur

Nadelen SDS boor 6mm Metabo betonboor

 • list plusMatige kwaliteit

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.28
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
9.13
De SDS boor 6mm van Metabo is dé betonboor die je nodig hebt! 💪 Deze hoogwaardige boor is perfect voor het boren in beton, metselwerk en natuursteen. Met zijn scherpe hardmetalen boorpunt en S-spiraalkabel geometrie, voert hij boorsel snel af en biedt hij topboorprestaties en een lange levensduur.

Belangrijk om te weten is dat deze boor een SDS boor is en dus niet geschikt is voor een gewone boormachine. Je hebt een boormachine met een SDS plus boorkop nodig om deze krachtpatser te gebruiken. Dus zorg ervoor dat je de juiste machine in huis hebt voordat je deze boor aanschaft.

De gebruikersreviews van dit product zijn over het algemeen positief. Een gebruiker noemt het zelfs een prima product van hoge kwaliteit, terwijl een andere gebruiker aangeeft dat het precies doet wat er van verwacht wordt. Een derde gebruiker noemt het een prima boor van goede kwaliteit, maar heeft wel een opmerking over de matige kwaliteit.

Al met al lijkt deze SDS boor 6mm van Metabo een betrouwbare keuze te zijn voor al je boorklussen in beton, metselwerk en natuursteen. Hij biedt geweldige boorprestaties en gaat lang mee. Onthoud alleen dat je een boormachine met een SDS plus boorkop nodig hebt om deze boor te gebruiken. En houd ook de opmerking over de matige kwaliteit in gedachten bij het maken van je beslissing. Als je meer informatie wilt over de kwaliteit, neem dan gerust contact op met de verkoper. Succes met je klus!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bosch steenboor - conform ISO

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch steenboor - conform ISO

 • list plusVoldoet aan ISO 5468 normen
 • list plusGeavanceerde technologie en materialen voor optimale prestaties
 • list plusUitstekende boorprestaties in harde materialen

Nadelen Bosch steenboor - conform ISO

 • list plusMinder geschikt voor fijnere materialen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.37
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.77
Ik ben erg enthousiast over de Bosch steenboor - volgens de ISO 5468 normen, met een diameter van 6,0 mm, een schachtdiameter van 4,8 mm en een nuttige lengte van 60 mm. Deze boor is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionele gebruikers.

Bosch staat bekend om zijn innovatieve gereedschappen, en deze steenboor is daar geen uitzondering op. Dankzij geavanceerde technologieën en materialen kan deze boor zelfs in de meest veeleisende situaties presteren. Met duurzaamheid, precisie en betrouwbaarheid is dit een onmisbaar onderdeel van elke gereedschapskist.

Wat deze steenboor echt onderscheidt, is dat hij voldoet aan de ISO 5468 normen. Dit zorgt niet alleen voor consistente kwaliteit, maar ook voor optimale prestaties bij het boren in steen en metselwerk. De precieze afmetingen zorgen voor een nauwkeurige boorervaring, terwijl de duurzame constructie zorgt voor een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik.

De Bosch steenboor excelleert in verschillende toepassingen, van installatie van sanitaire voorzieningen tot algemene bouwwerkzaamheden. Deze boor presteert uitstekend in harde materialen, waardoor het een waardevol gereedschap is voor professionals in de bouw- en installatiesector.

Het enige mogelijke nadeel is dat deze boor minder geschikt is voor fijnere materialen, vanwege zijn robuuste aard. Het is dus belangrijk om de juiste boor te kiezen op basis van het specifieke materiaal en de toepassing.

Samengevat biedt de Bosch steenboor - volgens de ISO 5468 normen, 6,0 x 60 x 100 mm, d 4,8 - een uitstekende combinatie van precisie, duurzaamheid en prestaties. Met naleving van ISO normen, geavanceerde technologie en veelzijdige toepassingsmogelijkheden, is deze boor een waardevolle toevoeging voor professionals die kwaliteit en betrouwbaarheid in hun gereedschap zoeken. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. SDS boor 8mm x 160mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SDS boor 8mm x 160mm

 • list plusHoge kwaliteit en sterkte

Nadelen SDS boor 8mm x 160mm

 • list plusNiet geschikt voor gebruik met een standaard boormachine

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
7.54
Gebruiksgemak
8.52
Ik ben de SDS Boor 8mm x 160mm, een bijzondere hamerboor en betonboor met een hoogwaardige hardmetalen boorpunt. Mijn dynamische, beitelvormige boorkop en grote S-spiraalgeometrie zorgen ervoor dat ik snel boormeel kan transporteren en een goed boorvermogen met een goede standtijd kan bieden. Ik ben speciaal ontworpen voor gebruik in beton, metselwerk en natuursteen. Let op, ik ben een SDS boor en niet geschikt voor een "gewone" boormachine. Je hebt een boormachine met een SDS plus boorkop nodig om mij te kunnen gebruiken.

Mijn belangrijkste kenmerk is mijn hoge kwaliteit. Volgens gebruikersreviews ben ik een boor van uitstekende kwaliteit en erg sterk. Veel gebruikers beschouwen mij als een prima product. Ik ben een betrouwbare boor die doet wat je van mij mag verwachten. Hoewel ik niet eeuwig meega, voldoe ik aan de verwachtingen.

Ik heb een diameter van 8mm, een werklengte van 100mm en een totale lengte van 160mm. Hierdoor ben ik geschikt voor verschillende toepassingen in beton, metselwerk en natuursteen. Ik ben een veelzijdige boor die goed presteert in deze materialen.

Een potentieel nadeel is dat ik niet geschikt ben voor gebruik met een "gewone" boormachine. Je hebt een boormachine met een SDS plus boorkop nodig. Dit kan een beperking zijn als je alleen een standaard boormachine hebt en niet bereid bent om een SDS boormachine aan te schaffen.

Al met al ben ik de SDS Boor 8mm x 160mm, een kwalitatief hoogwaardige boor die goed presteert in beton, metselwerk en natuursteen. Ik ben een betrouwbare boor die doet wat ik moet doen en geschikt is voor zowel professioneel als thuisgebruik. Het enige waar je op moet letten is dat je een SDS plus boormachine nodig hebt om mij te kunnen gebruiken. Als je al een SDS boormachine hebt, dan ben ik een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. BOOR CYL-5 6X100X150

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BOOR CYL-5 6X100X150

 • list plusSuperieure prestaties in harde materialen
 • list plusVerbeterde duurzaamheid en precisie
 • list plusHoge boorsnelheid en precisie

Nadelen BOOR CYL-5 6X100X150

 • list plusMinder geschikt voor algemene boortoepassingen in zachtere materialen

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.64
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.89
Ik ben trots om de BOOR CYL-5 6X100X150 van Bosch aan te kondigen, een essentieel onderdeel van de PRO-serie betonboren. Met een diameter van 6,00 mm en een nuttige lengte van 100 mm, biedt deze betonboor indrukwekkende specificaties voor nauwkeurig boren in harde materialen. De CYL-5 6X100X150 is ontworpen om zelfs in de meest veeleisende boortoepassingen ongeëvenaarde prestaties te leveren.

Wat deze betonboor echt onderscheidt, is de verbeterde duurzaamheid en precisie, waardoor het boren in harde materialen efficiënter en effectiever wordt dan ooit tevoren. Met geoptimaliseerde kenmerken die een hogere boorsnelheid en een langere levensduur bieden, kunnen gebruikers een consistente en nauwkeurige boorprestatie verwachten.

Deze betonboor is perfect voor het boren in harde materialen zoals beton, steen, metselwerk en tegels. Dankzij de geavanceerde geometrie en de gebruikte hardmetalen snijrand biedt de CYL-5 6X100X150 een indrukwekkende boorsnelheid en precisie, waardoor gebruikers moeiteloos door zelfs de meest robuuste oppervlakken kunnen boren.

Hoewel deze betonboor uitblinkt in harde materialen, is het belangrijk om op te merken dat het mogelijk minder geschikt is voor algemene boortoepassingen in zachtere materialen. De hoge hardheid en precisie van deze betonboor zijn gericht op specifieke toepassingen, wat betekent dat gebruikers mogelijk behoefte hebben aan aanvullende boorgereedschappen voor diverse projecten.

Al met al is de BOOR CYL-5 6X100X150 een onmisbaar gereedschap voor professionals in de bouw- en constructie-industrie, evenals voor doe-het-zelvers die hoogwaardige boorprestaties vereisen. Met zijn verbeterde snijrandgeometrie, geavanceerde productietechnieken en superieure boorsnelheid, overtreft deze betonboor de verwachtingen en is het een waardevolle aanwinst voor iedereen die zich bezighoudt met precisieboren in bouw- en constructieprojecten.🔩

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 april in huis

Bekijk prijs

9. SDS boor 5mm Metabo betonboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SDS boor 5mm Metabo betonboor

 • list plusHoogwaardige boor met sterke prestaties
 • list plusSpeciaal ontworpen voor gebruik in beton, metselwerk en (natuur)steen
 • list plusGoede afvoer van boorsel

Nadelen SDS boor 5mm Metabo betonboor

 • list plusKwaliteit kan matig zijn volgens één gebruiker

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.71
Functionaliteit
7.14
Gebruiksgemak
7.47
De SDS boor 5mm Metabo betonboor | hamerboor is dé boor die je nodig hebt! Met zijn afmeting van 5,0 x 110 mm en hoge kwaliteit is deze boor een ware krachtpatser. Met zijn hardmetalen boorpunt en grote S-spiraalkabel geometrie voert hij boorsel snel af, wat zorgt voor uitstekende boorprestaties en een lange levensduur.

Deze boor is speciaal ontworpen voor gebruik in beton, metselwerk en (natuur)steen. Let op, hij past niet op een "gewone" boormachine. Je hebt een boormachine met een SDS plus boorkop nodig. Maar maak je geen zorgen, op de productpagina laten we je enkele voorbeelden zien van geschikte boormachines.

Volgens gebruikersreviews is dit een top product met een snelle levering. De kwaliteit van de boor is hoog en hij is ontzettend sterk. Een gebruiker geeft zelfs aan dat de boor precies doet wat er van verwacht wordt. Het is een SDS boortje dat perfect is voor steen en beton. Hoewel hij niet voor altijd meegaat, voldoet hij aan alle verwachtingen.

Een andere gebruiker noemt de boor ook van goede kwaliteit, maar merkt op dat de kwaliteit wel iets minder is. Dit kan een beperking zijn, maar het is belangrijk om te weten dat dit slechts één mening is en dat de andere reviews positief zijn.

Kortom, de SDS boor 5mm Metabo betonboor | hamerboor is een hoogwaardige boor met sterke prestaties. Hij is speciaal ontworpen voor gebruik in beton, metselwerk en (natuur)steen. Met zijn hardmetalen boorpunt en goede boorselafvoer is hij perfect voor professioneel gebruik. Dus waar wacht je nog op? Haal deze boor vandaag nog in huis en ervaar zelf de kracht en kwaliteit! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. KWB Profi Steenboor - 400

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KWB Profi Steenboor - 400

 • list plusHoge kwaliteit, sterk en duurzaam
 • list plusOptimale grip en precisie tijdens het boren
 • list plusHandig etui voor gemakkelijk en veilig opbergen

Nadelen KWB Profi Steenboor - 400

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.26
  Functionaliteit
  6.95
  Gebruiksgemak
  7
  De KWB Profi Steenboor is mijn keuze als ik gaten moet boren voor leidingen in muren. Deze boor is van topkwaliteit, sterk en duurzaam, en levert betrouwbare prestaties. Met een lengte van 400 mm en een diameter van 16 mm is deze boor perfect voor het boren van gaten voor leidingen in verschillende maten.

  Een van de belangrijkste kenmerken van de KWB Profi Steenboor is de hardmetalen punt. Deze punt zorgt voor optimale grip en precisie tijdens het boren, zodat ik nauwkeurige en schone gaten kan maken. Bovendien wordt deze boor geleverd in een handig etui, waardoor ik hem gemakkelijk en veilig kan opbergen.

  In vergelijking met eerdere modellen heeft de KWB Profi Steenboor enkele verbeteringen ondergaan. Het hoogwaardige materiaal zorgt voor een langere levensduur en betere prestaties. Daarnaast is de lengte van 400 mm langer dan de standaard maten, zodat ik dieper in muren kan boren indien nodig.

  Wat de concurrentie betreft, onderscheidt de KWB Profi Steenboor zich door zijn duurzaamheid en precisie. De hardmetalen punt zorgt voor een betere grip en voorkomt dat de boor bot wordt tijdens het gebruik. Dit resulteert in efficiëntere en snellere boorresultaten. Bovendien biedt het handige etui extra bescherming en maakt het de boor gemakkelijk mee te nemen.

  De KWB Profi Steenboor is vooral geschikt voor het boren van gaten voor leidingen in muren. Of je nu een professionele loodgieter bent of gewoon een doe-het-zelver, deze boor voldoet aan jouw behoeften. De lange lengte zorgt ervoor dat je diepere gaten kunt boren, terwijl de hardmetalen punt zorgt voor nauwkeurigheid en precisie.

  Gebruikersrecensies hebben geen nadelen genoemd. Dit suggereert dat de KWB Profi Steenboor over het algemeen goed presteert en voldoet aan de verwachtingen van gebruikers.

  Al met al is de KWB Profi Steenboor een betrouwbare en duurzame keuze voor het boren van gaten voor leidingen in muren. De hoge kwaliteit, sterke constructie en precisie maken deze boor een uitstekende investering. Hoewel er geen specifieke specialiteiten zijn genoemd, lijkt de KWB Profi Steenboor uit te blinken in zijn algemene prestaties en functionaliteit. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 18 april in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Steenboren. Er zijn namelijk 2428 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!