Wat is de beste Android tablet van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Android tablet is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Android tablet van 2024? Na het onderzoeken van 680 Android tablets kwam de Google Pixel Tablet (2023) als beste uit onze Android tablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Android tablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Android tablets-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Android tablet-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Android tablets

1Score: 9.8
Google Pixel Tablet (2023)
Geoptimaliseerd voor pure Android-ervaring
Google Pixel Tablet (2023)
Google
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Amazon Fire HD 8 (2022)
Ideaal voor compact gebruik en streaming
Amazon Fire HD 8 (2022)
Amazon
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
OnePlus Pad
Beste budgetvriendelijke Android-tablet
OnePlus Pad
OnePlus
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Lenovo Yoga Tab 13
Lenovo Yoga Tab 13
Lenovo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Amazon Fire HD 8 Kids
Amazon Fire HD 8 Kids
Amazon
6Score: 8.7
SAMSUNG Galaxy Tab S9 Ultra
SAMSUNG Galaxy Tab S9 Ultra
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
Amazon Fire HD 10 (2021)
Amazon Fire HD 10 (2021)
Amazon
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
Samsung Galaxy Tab S8 Plus
Samsung Galaxy Tab S8 Plus
Samsung
9Score: 8
Samsung Galaxy Tab S7 FE
Samsung Galaxy Tab S7 FE
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.8
Lenovo Smart Tab P10
Hybride Android-tablet en slim scherm
Lenovo Smart Tab P10
Lenovo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Android Tablet Koopgids

Android tablets zijn misschien iPads, maar dat maakt ze niet minder goed. Daarnaast bestaat er een veel grotere selectie aan Android tablets dan iPads, dus lees hieronder waar je zoal aan denkt voor je aankoop.

Wat is het verschil tussen een Windows en een Android tablet?

Het besturingssysteem is het grootste, meest concrete verschil dat Windows tablets en Android tablets van elkaar onderscheidt, zoals de namen al aangeven. Daarnaast verschilt de hardware per tablet ontzettend, net als bij laptops.

Ook zijn er verschillen te vinden op andere vlakken. Zo zijn Android tablets in een weelde van prijscategorieën te vinden. Van onder de €100 tot richting de €1000 – er is voor ieder wat wils.

Daarnaast profiteren Android tablets van naadloze integratie van Google's diensten. Denk hierbij aan Google Assistant, Gmail, Google Chrome, enzovoorts. Dit is allemaal vooraf ingebouwd, en synchroniseert zonder vertraging met bijvoorbeeld je Android smartphone of Chromebook.

Een Android tablet is in zekere zin een grote Android smartphone. Heb je zelf al een Android smartphone en zoek je uniformiteit tussen je apparatuur, dan is een Android tablet een topkeuze.

Windows tablets zijn tevens beschikbaar in een weelde van formaten met allerlei verschillende componenten aan de binnenkant. Er is voor ieder wat te vinden. Wil je er voornamelijk op werken? Daar is een Windows tablet voor. Wil je er voornamelijk op tekenen? Daar is een Windows tablet voor. Wil je er voornamelijk op browsen? Nou, je snapt het idee.

De reputatie van Windows tablets is daarbij dat hij erg kantoorvriendelijk is. Ze zijn vaak erg geschikt om als werkpaarden te gebruiken ter vervanging van een laptop of desktop pc. Dat komt mede dankzij de oceaan aan dongles en muizen die te vinden is voor Windows tablets. Toetsenborden zijn echter iets moeilijker te vinden, in tegenstelling tot toetsenborden voor Android tablets.

Je krijgt daarnaast toegang tot de welbekende Windows 10. Windows tablets bieden daarmee een vertrouwde omgeving voor velen onder ons. Ook hanteert Windows in de ogen van veel experts meerdere vensters op efficiëntere wijze.

Windows tablets hebben echter nadelen die Android tablets in mindere mate of helemaal niet hebben. Zo zijn Windows tablets gemiddeld duurder en net iets kwetsbaarder voor virussen en dergelijke. Een goede anti-virussoftware is dus geboden – al is dit inmiddels ook te zeggen voor Android tablets.

Zijn Android tablets compatibel met iPhones?

Niet zoals iPads met iOS of iPadOS. Als je per sé naadloze synchronisatie wilt met je iPhone en/of bijvoorbeeld je Macbook Pro en dergelijke, moet je een iPad aanschaffen. Dat, of je synchroniseert alles via een aantal omwegen.

Door bijvoorbeeld Gmail op je Android tablet te gebruiken en hiermee in te loggen op je iPhone, is je e-mail al gesynchroniseerd. Log je daarnaast ook met je Gmail-account in op je Google Calendar en de kalender op je iPhone, dan synchroniseren de agenda-applicaties op je telefoon en je tablet ook.

Helaas heb je echter niet de optie om zaken zoals AirDrop te gebruiken. Ook synchroniseren opgeslagen wachtwoorden niet per definitie , tenzij je een wachtwoord-manager gebruikt op zowel je tablet als je iPhone om al je wachtwoorden in op te slaan.

Kan ik gamen op een Android tablet?

Ja, maar niet zoals je op een game pc doet. Je downloadt games die beschikbaar zijn bij de Google Play Store. Hoewel grafisch veeleisende games hier niet bepaald te vinden zijn, vind je wel de minder veelvragende games, zoals Among Us, Fortnite, Call of Duty: Mobile, enzovoorts.

Waar let ik op bij aankoop van een Android tablet?

Bij voorkeur let je op het merk. Bekende merken zijn in veel gevallen betrouwbaarder dan onbekende merken die weinig tot geen klantenservice bieden indien nodig. Bovendien let je op hoelang een tablet veiligheidsupdates ontvangt. Een Android tablet van een onbekend merk ontvangt veel minder lang veiligheidsupdates, waardoor je sneller het risico loopt op virussen en dergelijke.

Als je je tablet daarnaast veel buitenshuis gebruikt, is 4G-connectiviteit wenselijk. In modellen met 4G-connectiviteit, kun je namelijk een simkaartje doen om gebruik te maken van mobiel internet, waarna je niet meer afhankelijk bent van WiFi-netwerken. Heb je echter een goede MiFi-router, dan hoef je hier niet op te letten!

Daarnaast filter je op schermformaat. Gebruik je hem veel on-the-go om te browsen, dan is een kleiner model met een scherm van 8 inch waarschijnlijk handiger dan een groot scherm van 14 inch. Kijk ook naar meegeleverde randapparatuur. Ben je van plan veel te typen op je tablet, dan is een bundel met bijvoorbeeld een toetsenbord alleen maar handig!

Ten slotte loop je de specificaties na. Het liefst koop je een model met zoveel mogelijk opslagruimte (en/of de mogelijkheid tot geheugenuitbreiding) en zoveel mogelijk werkgeheugen (RAM) voor je geld. Een goede processor is ook geen overbodige luxe, vooral als je veeleisendere programma's zoals games gaat gebruiken.

Samsung gebruikt voor zijn middenklasse Android tablets Exynos-processoren. Zowel Samsung als vele andere fabrikanten gebruiken voor de betere Android tablets Snapdragon-processoren. De cijfers waarmee de naam van de Snapdragon-processor begint, geeft aan uit welke generatie hij komt. Dit is 2, 4, 6 of 8. De Snapdragon 855 is hierin sneller dan bijvoorbeeld de Snapdragon 670.

Daarnaast zijn er nog Mediatek-processoren, welke gereserveerd zijn voor basistablets, en Kirin-processoren, welke Huawei gebruikt. Ook hier geldt dat hoe hoger het getal in de naam van de processor is, hoe sneller de processor is.

hero illustration

Hoe testen we Android tablets?

Om de beste Android tablet te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Android tablet-test hebben we 680 Android tablets vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Android tablet-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Android tablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Android tablet-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Android tablet in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 680 Android tablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Android tablets in een handige lijst

1. Geoptimaliseerd voor pure Android-ervaring: Google Pixel Tablet (2023)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Pixel Tablet (2023)

 • list plusVeelzijdig apparaat dat tablet- en smart display-functionaliteit combineert
 • list plusGeoptimaliseerde pure Android-ervaring
 • list plusNaadloze overgang tussen tablet- en smart display-modi

Nadelen Google Pixel Tablet (2023)

 • list plusGebrek aan toetsenbord of stylus voor uitgebreid typen
 • list plusTrage 60Hz-display
 • list plusLage resolutie camera's en beperkte video-opties

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
10
De Google Pixel Tablet (2023) is een veelzijdig apparaat dat de functionaliteit van een tablet combineert met het gemak van een slimme display, met een geoptimaliseerde pure Android-ervaring. De prijs is $499 voor het 128GB-model en $599 voor het 256GB-model en is ontworpen voor thuisgebruik en uitblinkt in mediagebruik. Het 11-inch 2560 x 1600 display van de tablet biedt een heldere en scherpe visuele ervaring, terwijl de Tensor G2 CPU, 8GB RAM en Wi-Fi 6-connectiviteit zorgen voor soepel multitasken en betrouwbare prestaties. De vormgeving van de tablet, die doet denken aan de Google Nest Hub Max, heeft een schuin stoffen basis en een aan-/uitknop die tevens dienst doet als vingerafdrukscanner, en biedt een comfortabel en goed uitgebalanceerd ontwerp.

Volgens Tom's Guide heeft de tablet bovengemiddelde audio en wordt geleverd met een oplaaddock, waardoor het een goede optie is voor thuisgebruik. Het ontbreekt echter aan een toetsenbord of stylus en is mogelijk niet geschikt voor uitgebreid typen. Zoals The Verge benadrukt, blinkt de tablet uit in zijn rol als mediatoestel, met de nadruk op een geweldige mediabeleving. De toevoeging van een dock wordt beschreven als baanbrekend, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd en de veelzijdigheid als slimme display wordt benadrukt.

Het unieke kenmerk van de Google Pixel Tablet is zijn Nest Hub-achtige dock, waardoor een naadloze overgang tussen tablet- en slimme displaymodi mogelijk is. Ondanks dit merkt Android Authority op dat de tablet enkele belangrijke Nest Hub-functies mist wanneer deze is aangesloten. Bovendien heeft het een traag 60Hz-display en wordt de Tensor G2-processor heet. De tablet heeft ook lage resolutie camera's en beperkte video-opties. Het compenseert echter deze beperkingen met Pixel-exclusieve softwarefuncties en een langetermijnupdatebeleid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die unieke functies en langetermijnsoftwareondersteuning waarderen.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Google Pixel Tablet zich door de nadruk te leggen op een uitzonderlijke mediabeleving, in combinatie met een naadloze overgang tussen tablet- en slimme displaymodi. Het staat echter tegenover concurrentie op de Android-tabletmarkt vanwege de hoge prijs voor extra docks en enkele prestatiebeperkingen, zoals het 60Hz-display en lage resolutie camera's.

Tot slot, de Google Pixel Tablet (2023) valt op als een veelzijdig apparaat geoptimaliseerd voor de pure Android-ervaring, met een naadloze overgang tussen tablet- en slimme displaymodi en uitblinkt in mediagebruik. De focus op een geweldige gebruikerservaring voor thuisgebruik, in combinatie met Pixel-exclusieve softwarefuncties en een langetermijnupdatebeleid, maakt het een aantrekkelijke optie voor degenen die deze kenmerken prioriteren. De beperkingen op bepaalde belangrijke gebieden, zoals de vernieuwingsfrequentie van het display en de kwaliteit van de camera, kunnen echter een nadeel zijn voor gebruikers die een meer allesomvattende tabletervaring zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Ideaal voor compact gebruik en streaming: Amazon Fire HD 8 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.71
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
8.98

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Beste budgetvriendelijke Android-tablet: OnePlus Pad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OnePlus Pad

 • list plusIndrukwekkende functies en een betaalbare prijs in het middensegment.
 • list plusLevendige groene afwerking en geborsteld metalen look.
 • list plusMediaTek Dimensity 9000-processor, 8 GB RAM en een 11,6-inch display met Dolby Vision HDR en een verversingssnelheid van 144 Hz.

Nadelen OnePlus Pad

 • list plusGewichtsverdeling en asymmetrisch ontwerp.
 • list plusTeleurstellende prestaties en ontbrekende functies.
 • list plusPrijsstelling en accessoires zijn in bepaalde regio's betaalbaarder dan in andere.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.52
Gebruiksgemak
9.09
De OnePlus Pad, een nieuwe toevoeging aan de Android-tabletmarkt, heeft gemengde beoordelingen ontvangen. Het is geprezen om zijn indrukwekkende functies en betaalbare prijs, wat de kwaliteiten weerspiegelt die geassocieerd worden met OnePlus. Het ontwerp van de tablet, met een levendige groene afwerking en geborsteld metalen look, is geprezen, hoewel de gewichtsverdeling en asymmetrische vorm bekritiseerd zijn. De OnePlus Pad beschikt over een MediaTek Dimensity 9000-processor, 8 GB RAM en een 11,6-inch display met Dolby Vision HDR en een verversingssnelheid van 144 Hz, wat zorgt voor krachtige prestaties en hoogwaardige beelden voor gaming en contentconsumptie. Zoals opgemerkt in een review, "De bouwkwaliteit van de tablet wordt geprezen, met een aluminium unibody, minimale randen en comfortabele afmetingen." Bovendien worden het ontwerp van de tablet en de plaatsing van de camera geprezen als positieve punten, waardoor het een overtuigende optie is op de tabletmarkt.

Ondanks zijn sterke punten heeft de OnePlus Pad kritiek gekregen op ondermaatse prestaties, ontbrekende functies en slechte optimalisatie. De luidsprekers van de tablet worden opgemerkt voor een helder geluid met beperkte bass, en de prijs en accessoires zijn in bepaalde regio's betaalbaarder in vergelijking met andere regio's. De tablet staat tegenover zware concurrentie van gevestigde merken zoals Samsung, Xiaomi en Lenovo. Hoewel de hardware potentieel heeft, schiet het huidige model tekort door ontwerpkeuzes en optimalisatieproblemen. Zoals een review suggereert, "De OnePlus Pad is een nieuwe toevoeging aan de productlijn van OnePlus en biedt indrukwekkende functies ondanks een paar kleine nadelen."

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de OnePlus Pad op door het aanbieden van high-end functies en specificaties voor een betaalbare prijs, een kenmerk dat geassocieerd wordt met OnePlus. Het staat echter voor uitdagingen op het gebied van prestatie-optimalisatie en functiepariteit in vergelijking met concurrenten op de markt. De primaire gebruiksscenario's van de tablet zouden gaming, contentconsumptie en productiviteitstaken omvatten, waarbij het profiteert van zijn krachtige processor, hoogwaardige display en strakke ontwerp. Mogelijke beperkingen kunnen zijn ondermaatse prestaties en ontbrekende functies, vooral in vergelijking met andere aanbiedingen op de markt.

Tot slot presenteert de OnePlus Pad een overtuigende optie op de Android-tabletmarkt, met krachtige prestaties, hoogwaardige beelden en een strak ontwerp voor een betaalbare prijs. Het schiet echter tekort op bepaalde vlakken, staat tegenover zware concurrentie van gevestigde merken en vertoont ondermaatse prestaties en ontbrekende functies. Zijn sterke punten liggen in zijn krachtige hardware en aantrekkelijke ontwerp, waardoor het een opmerkelijke optie is voor wie op zoek is naar een betaalbare Android-tablet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Lenovo Yoga Tab 13

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Yoga Tab 13

 • list plusUniek ontwerp met ingebouwde standaard

Nadelen Lenovo Yoga Tab 13

 • list plusGebrek aan achtercamera
 • list plusBeperkte accessoires
 • list plus60Hz display zonder software-upgradepromise

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
9.3
Ik ben blij te kunnen aankondigen dat de Lenovo Yoga Tab 13 zich onderscheidt als een premium Android-tablet, die een unieke mix van design, prestaties en entertainmentmogelijkheden biedt. Normaal geprijsd op $679, maar momenteel in de aanbieding voor $609, beschikt het over een Qualcomm Snapdragon 870 Octa-Core CPU, 8GB LPDDR5-geheugen en 128GB opslag, draaiend op Android 11. Het opvallende kenmerk van deze tablet is zijn unieke cilindrische batterij en ingebouwde standaard, wat zorgt voor een veelzijdige gebruikerservaring. Het 13-inch 2K-display levert heldere, scherpe beelden en wordt aangevuld met indrukwekkende audiokwaliteit, hoewel zichtbaarheid in direct zonlicht een uitdaging kan zijn. Volgens Tom's Guide is de tablet het meest geschikt voor thuisentertainment vanwege zijn unieke ontwerp en de beperkte beschikbaarheid van beschermende hoezen.

TechRadar benadrukt de veelzijdigheid van de tablet voor zowel werk als entertainment, dankzij zijn gedurfde 13-inch display, ingebouwde standaard en enorme luidsprekers, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring en verbeterde productiviteit. Zijn Snapdragon 870-chipset en grote 10.000mAh-batterij dragen bij aan zijn prestaties en uithoudingsvermogen. Het ontwerp zal echter niet iedereen aanspreken, omdat het niet compatibel is met een toetsenbordfolio en extra aankopen vereist voor een stylus. Voor een prijs van $629 / £699, komt de Yoga Tab 13 naar voren als een aantrekkelijk alternatief voor de iPad Pro 12.9 van Apple, en positioneert zichzelf als een van de beste Android-tablets die beschikbaar zijn.

Volgens Android Authority blinkt de tablet uit in verschillende aspecten, waaronder een groot, hoogwaardig display, uitstekende prestaties, solide batterijduur en een schone software-ervaring. De ingebouwde standaard, groot scherm met hoge resolutie en goede batterijduur zijn opvallende sterke punten. Het mist echter een achtercamera, biedt slechts één opslagoptie, heeft beperkte accessoires en beschikt over een 60Hz-display zonder software-upgradepromise. De concurrerende prijs van de tablet, ondanks enkele beperkingen, versterkt zijn positie in de premium tabletmarkt.

In vergelijking met zijn tegenhangers zijn de opvallende kenmerken van de Lenovo Yoga Tab 13 zijn unieke ontwerp met ingebouwde standaard, groot hoogwaardig display en krachtige luidsprekers, waardoor het ideaal is voor thuisentertainment en productiviteit. Hoewel het concurreert met de iPad Pro 12.9 van Apple, biedt het een betaalbaarder optie voor degenen die een van de beste Android-tablets zoeken, zoals benadrukt door TechRadar.

Samengevat excelleert de Lenovo Yoga Tab 13 in het bieden van een premium Android-tabletervaring met zijn unieke ontwerp, krachtige prestaties en meeslepende entertainmentmogelijkheden. Zijn beperkingen, zoals het ontbreken van een achtercamera en beperkte accessoires, kunnen sommige gebruikers afschrikken. Voor degenen die echter een veelzijdige tablet zoeken voor thuisentertainment en productiviteit tegen een concurrerende prijs, komt de Yoga Tab 13 naar voren als een overtuigende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Amazon Fire HD 8 Kids

Loading ...

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.93

Verkrijgbaar bij:

6. SAMSUNG Galaxy Tab S9 Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
8.35
Samsung EF-DX910BBEGIT. Type etui: Folioblad, Merkcompatibiliteit: Samsung, Compatibiliteit: Galaxy Tab S9 Ultra, Maximale schermgrootte: 37,1 cm (14.6")

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Amazon Fire HD 10 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.24
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.24

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Samsung Galaxy Tab S8 Plus

Loading ...

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.09
Functionaliteit
7.91
Gebruiksgemak
8.51

Verkrijgbaar bij:

9. Samsung Galaxy Tab S7 FE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.13
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
7.58

Een scherm dat je moet zien om het te geloven

Haal meer uit de content die je graag wilt zien. De Galaxy Tab S7+ FE heeft een groot en levendig TFT-display van 12,4 inch dat kleuren ongekend levensecht en in optimale helderheid weergeeft. Zo kun je helemaal opgaan in je favoriete films of Netflix-series.

Schitterend ontwerp dat je kunt zien en voelen

Een ontwerp dat bij jouw stijlgevoel past. De Galaxy Tab S7+ FE heeft een slank metalen behuizing en een stijlvolle metal finish. Bovendien is de tablet beschikbaar in vier iconische kleuropties, Mystic Black, Mystic Silver, Mystic Green en Mystic Pink die volledig aansluiten bij jouw lifestyle.

Meer power wanneer je het echt nodig hebt

Geniet van een snellere en vloeiendere multimedia- en game-ervaring met hoogwaardige AP-chipset en hoog opslaggeheugen. Je kunt nog langer door en door blijven gaan. De Galaxy Tab S7+ FE heeft een fast charging batterij van 10.090mAh voor langdurig gebruik. Dit betekent dat je tot 15 uur kijkplezier hebt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege batterij. Daarnaast ondersteunt de Tab S7+ FE *45W Super Fast Charging.
*45W Travel Adapter wordt apart verkocht (In-box TA 15W)

Perfect gefinetuned voor levensecht geluid

Geniet van geluid met dubbel liggende luidsprekers, dankzij het Dual Speaker-systeem van AKG. Je kunt met de Galaxy Tab S7+ FE via Spotify luisteren naar je favoriete muziek met een rijk, levensecht geluid. Bovendien zorgt Dolby Atmos voor een driedimensionaal surround geluid waardoor je helemaal kunt opgaan in wat er op het scherm gebeurt. Daarnaast beschikt de Tab S7+ FE over een landschap oriënteerde camera.

Gebruik de S pen met de creatieve apps

De S pen is volledig opnieuw ontworpen voor een nog betere ervaring. De pen heeft een nog betere reactiesnelheid is een onmisbare aanvulling om jouw productiviteit en creativiteit te verhogen. Met de S pen maak je snel aantekeningen met het gevoel en de precisie alsof je op papier schrijft. Met één klik kun je gemakkelijk je handschrift naar tekst converteren en kun je nog sneller werken. De S pen kan magnetisch aan de achterkant van het toestel opgeborgen worden. Ook kan de S pen in de book cover opgeborgen worden. Geniet van de levensechte ervaring met een verbluffende reactiesnelheid. De S pen werkt ook als afstandsbediening voor een presentatie. Zo ga je met een druk op de knop naar de volgende dia. Daarnaast zijn er een aantal creatieve apps zoals Noteshelf, Canva en Clip Studio al geïnstalleerd op de Tab S7+ FE.

Multitask tussen apparaten met Samsung DeX

Start DeX simpelweg door een toetsenbord te bevestigen. Wanneer DeX gestart is transformeert de tablet met een volledig functionele desktop. Zo kan je je tablet ook gebruiken voor bijvoorbeeld je werk of je studie.

Standaard meegeleverd:

 • Samsung Galaxy S7+ FE 5G
 • Samsung S Pen
 • Travel Adapter (15W)
 • USB-C Datakabel
 • Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Hybride Android-tablet en slim scherm: Lenovo Smart Tab P10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Smart Tab P10

 • list plus2-in-1 ervaring met slimme displayfunctionaliteit

Nadelen Lenovo Smart Tab P10

 • list plusSoftware stabiliteitsproblemen
 • list plusOndermaatse prestaties
 • list plusBeperkte ingebouwde opslag

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.74
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
7.72
De Lenovo Smart Tab P10, een 10-inch Android-tablet, biedt een veelzijdige 2-in-1 ervaring met een luidsprekerdock dat het transformeert tot een Alexa-aangedreven smart display, met Dolby Atmos surround sound. Met 4GB RAM, 64GB intern geheugen en een Qualcomm Snapdragon 450-processor, is het zowel geschikt voor productiviteit als entertainment. De dubbele glazen constructie, USB-C-connector en vingerafdruksensor versterken zijn premium uitstraling. Wanneer gedockt, maakt het een naadloze overgang naar een smart display, vergelijkbaar met de Echo Show, met toegang tot streamingplatforms en smart home-automatisering. In tegenstelling tot de Echo Show, biedt het echter ook toegang tot Google Play-services en Android-applicaties, wat zorgt voor een veelzijdigere ervaring. Het is echter beperkt in het ondersteunen van bepaalde Alexa-functies zoals drop-in naar andere apparaten en Skype-integratie.

Het design van de Lenovo Smart Tab P10 straalt verfijning uit met een glazen achterkant, zilveren accenten en een scherp 10,1-inch LCD IPS-display met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, aangevuld met vier naar voren gerichte luidsprekers die indrukwekkend Dolby Atmos surround sound leveren. De premium uitstraling van de tablet wordt echter verstoord door de aanwezigheid van aanzienlijke randen en een onhandig geplaatste vingerafdruksensor. Bovendien wordt het installatieproces voor de smart display-modus bekritiseerd vanwege instabiliteit, met gemelde crashes en vertraging tijdens de Android-instellingen. De software, draaiend op Android 8.1 Oreo, wordt beschreven als vrij basic, met af en toe problemen met app-downloads en updates, wat de algehele gebruikerservaring beïnvloedt.

Ondanks het bieden van een vergelijkbare ervaring als de Echo Show, wordt de Lenovo Smart Tab P10 bekritiseerd vanwege zijn ondermaatse prestaties, beperkte ingebouwde opslag, matige luidsprekers en het gebruik van een verouderd Android-besturingssysteem, wat vragen oproept over de algehele waarde ervan. De veelzijdigheid van het apparaat is vergelijkbaar met de Lenovo Smart Tab M10 HD, een budgetvriendelijke optie met een goed gebouwde behuizing van aluminiumlegering, dunne randen en een standaard die fungeert als oplaaddock, geïntegreerd met Google Assistent's Ambient Mode. Hoewel de Smart Tab M10 HD indruk maakt met een goede batterijduur en een kindvriendelijke ervaring via Google Kids Space, belemmeren de inconsistenties in gebruik zijn potentieel, waarbij de robuuste functies en premium ontwerp van de Smart Tab P10 benadrukt worden.

In de wereld van Android-tablets valt de Lenovo Smart Tab P10 op door zijn dubbele functionaliteit, naadloos schakelend tussen een tablet en een smart display. Zijn premium bouw, Dolby Atmos-luidsprekers en toegang tot Google Play-services onderscheiden het van concurrenten. Hoewel het kritiek krijgt op softwarestabiliteit en hardwarebeperkingen, positioneren zijn 2-in-1-mogelijkheden en premium functies het als een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een veelzijdige Android-tablet met smart display-mogelijkheden zoeken. Zoals opgemerkt door Android Authority, biedt het een "premium glazen constructie en een Echo Show-ervaring", waardoor het een opmerkelijke optie is in deze productcategorie.

Samenvattend, de Lenovo Smart Tab P10 schittert als een 2-in-1 Android-tablet met smart display-functionaliteit, met een premium ontwerp, krachtig geluid en naadloze overgang tussen modi. Het staat echter voor uitdagingen op het gebied van softwarestabiliteit, prestaties en hardwarebeperkingen, die de algehele waarde ervan kunnen beïnvloeden. Ondanks deze nadelen maakt de unieke combinatie van functies het tot een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die een veelzijdige Android-tablet met smart display-mogelijkheden zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Android tablets. Er zijn namelijk 680 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!