Wat is de beste Android tablet van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Android tablet is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Android tablet van 2023? Na het testen van 680 Android tablets kwam de Google Pixel Tablet als beste uit onze Android tablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Android tablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Android tablets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Android tablet-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Android tablets

1Score: 9.7
Google Pixel Tablet
Beste Android-tablet
Google Pixel Tablet
Google
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Lenovo Yoga Tab 13
Lenovo Yoga Tab 13
Lenovo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
OnePlus Pad
OnePlus Pad
OnePlus
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Amazon Fire HD 8
Betaalbare tablet geoptimaliseerd voor videostreaming
Amazon Fire HD 8
Amazon
6Score: 8.8
Amazon Fire HD 10
Ideaal voor basismediaconsumptie
Amazon Fire HD 10
Amazon
7Score: 8.6
Samsung Galaxy Tab S7 Plus
Samsung Galaxy Tab S7 Plus
Samsung
8Score: 8.4
Lenovo Tab M10 PLUS 3rd
Lenovo Tab M10 PLUS 3rd
Lenovo
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.3
Samsung Galaxy Tab S8 Plus
High-end tablet geschikt voor zowel werk als entertainment
Samsung Galaxy Tab S8 Plus
Samsung
10Score: 8.2
Samsung Galaxy Tab S7 FE
Samsung Galaxy Tab S7 FE
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Android Tablet Koopgids

Android tablets zijn misschien iPads, maar dat maakt ze niet minder goed. Daarnaast bestaat er een veel grotere selectie aan Android tablets dan iPads, dus lees hieronder waar je zoal aan denkt voor je aankoop.

Wat is het verschil tussen een Windows en een Android tablet?

Het besturingssysteem is het grootste, meest concrete verschil dat Windows tablets en Android tablets van elkaar onderscheidt, zoals de namen al aangeven. Daarnaast verschilt de hardware per tablet ontzettend, net als bij laptops.

Ook zijn er verschillen te vinden op andere vlakken. Zo zijn Android tablets in een weelde van prijscategorieën te vinden. Van onder de €100 tot richting de €1000 – er is voor ieder wat wils.

Daarnaast profiteren Android tablets van naadloze integratie van Google's diensten. Denk hierbij aan Google Assistant, Gmail, Google Chrome, enzovoorts. Dit is allemaal vooraf ingebouwd, en synchroniseert zonder vertraging met bijvoorbeeld je Android smartphone of Chromebook.

Een Android tablet is in zekere zin een grote Android smartphone. Heb je zelf al een Android smartphone en zoek je uniformiteit tussen je apparatuur, dan is een Android tablet een topkeuze.

Windows tablets zijn tevens beschikbaar in een weelde van formaten met allerlei verschillende componenten aan de binnenkant. Er is voor ieder wat te vinden. Wil je er voornamelijk op werken? Daar is een Windows tablet voor. Wil je er voornamelijk op tekenen? Daar is een Windows tablet voor. Wil je er voornamelijk op browsen? Nou, je snapt het idee.

De reputatie van Windows tablets is daarbij dat hij erg kantoorvriendelijk is. Ze zijn vaak erg geschikt om als werkpaarden te gebruiken ter vervanging van een laptop of desktop pc. Dat komt mede dankzij de oceaan aan dongles en muizen die te vinden is voor Windows tablets. Toetsenborden zijn echter iets moeilijker te vinden, in tegenstelling tot toetsenborden voor Android tablets.

Je krijgt daarnaast toegang tot de welbekende Windows 10. Windows tablets bieden daarmee een vertrouwde omgeving voor velen onder ons. Ook hanteert Windows in de ogen van veel experts meerdere vensters op efficiëntere wijze.

Windows tablets hebben echter nadelen die Android tablets in mindere mate of helemaal niet hebben. Zo zijn Windows tablets gemiddeld duurder en net iets kwetsbaarder voor virussen en dergelijke. Een goede anti-virussoftware is dus geboden – al is dit inmiddels ook te zeggen voor Android tablets.

Zijn Android tablets compatibel met iPhones?

Niet zoals iPads met iOS of iPadOS. Als je per sé naadloze synchronisatie wilt met je iPhone en/of bijvoorbeeld je Macbook Pro en dergelijke, moet je een iPad aanschaffen. Dat, of je synchroniseert alles via een aantal omwegen.

Door bijvoorbeeld Gmail op je Android tablet te gebruiken en hiermee in te loggen op je iPhone, is je e-mail al gesynchroniseerd. Log je daarnaast ook met je Gmail-account in op je Google Calendar en de kalender op je iPhone, dan synchroniseren de agenda-applicaties op je telefoon en je tablet ook.

Helaas heb je echter niet de optie om zaken zoals AirDrop te gebruiken. Ook synchroniseren opgeslagen wachtwoorden niet per definitie , tenzij je een wachtwoord-manager gebruikt op zowel je tablet als je iPhone om al je wachtwoorden in op te slaan.

Kan ik gamen op een Android tablet?

Ja, maar niet zoals je op een game pc doet. Je downloadt games die beschikbaar zijn bij de Google Play Store. Hoewel grafisch veeleisende games hier niet bepaald te vinden zijn, vind je wel de minder veelvragende games, zoals Among Us, Fortnite, Call of Duty: Mobile, enzovoorts.

Waar let ik op bij aankoop van een Android tablet?

Bij voorkeur let je op het merk. Bekende merken zijn in veel gevallen betrouwbaarder dan onbekende merken die weinig tot geen klantenservice bieden indien nodig. Bovendien let je op hoelang een tablet veiligheidsupdates ontvangt. Een Android tablet van een onbekend merk ontvangt veel minder lang veiligheidsupdates, waardoor je sneller het risico loopt op virussen en dergelijke.

Als je je tablet daarnaast veel buitenshuis gebruikt, is 4G-connectiviteit wenselijk. In modellen met 4G-connectiviteit, kun je namelijk een simkaartje doen om gebruik te maken van mobiel internet, waarna je niet meer afhankelijk bent van WiFi-netwerken. Heb je echter een goede MiFi-router, dan hoef je hier niet op te letten!

Daarnaast filter je op schermformaat. Gebruik je hem veel on-the-go om te browsen, dan is een kleiner model met een scherm van 8 inch waarschijnlijk handiger dan een groot scherm van 14 inch. Kijk ook naar meegeleverde randapparatuur. Ben je van plan veel te typen op je tablet, dan is een bundel met bijvoorbeeld een toetsenbord alleen maar handig!

Ten slotte loop je de specificaties na. Het liefst koop je een model met zoveel mogelijk opslagruimte (en/of de mogelijkheid tot geheugenuitbreiding) en zoveel mogelijk werkgeheugen (RAM) voor je geld. Een goede processor is ook geen overbodige luxe, vooral als je veeleisendere programma's zoals games gaat gebruiken.

Samsung gebruikt voor zijn middenklasse Android tablets Exynos-processoren. Zowel Samsung als vele andere fabrikanten gebruiken voor de betere Android tablets Snapdragon-processoren. De cijfers waarmee de naam van de Snapdragon-processor begint, geeft aan uit welke generatie hij komt. Dit is 2, 4, 6 of 8. De Snapdragon 855 is hierin sneller dan bijvoorbeeld de Snapdragon 670.

Daarnaast zijn er nog Mediatek-processoren, welke gereserveerd zijn voor basistablets, en Kirin-processoren, welke Huawei gebruikt. Ook hier geldt dat hoe hoger het getal in de naam van de processor is, hoe sneller de processor is.

hero illustration

Hoe testen we Android tablets?

Om de beste Android tablet te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Android tablet-test hebben we 680 Android tablets vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Android tablet-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Android tablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Android tablet-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Android tablet in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 680 Android tablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Android tablets in een oogopslag

1. Beste Android-tablet: Google Pixel Tablet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Pixel Tablet

 • list plusDe unieke dock, vergelijkbaar met de Nest Hub
 • list plusUitstekende audiokwaliteit
 • list plusExclusieve softwarefuncties

Nadelen Google Pixel Tablet

 • list plusGebrek aan belangrijke Nest Hub-functies wanneer gedockt
 • list plusTrage 60Hz verversingssnelheid
 • list plusDe Tensor G2-processor kan warm worden tijdens intensieve taken

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.83
Functionaliteit
9.67
Gebruiksgemak
9.51
De Google Pixel Tablet is een opvallende Android-tablet die een unieke Nest Hub-achtige dock, uitstekende audiokwaliteit en exclusieve softwarefuncties biedt. Het is ontworpen als een geweldig apparaat voor mediaconsumptie en een handig slim display. De dock van de tablet verbetert de functionaliteit ervan, waardoor het een solide optie is voor mensen die voornamelijk een tablet zoeken voor mediaconsumptie.

Een opmerkelijke functie van de Google Pixel Tablet is het langetermijn-updatebeleid, waardoor gebruikers gedurende een langere periode de nieuwste software-updates ontvangen. Volgens Android Authority biedt de tablet "degelijke batterijduur" en "goed geluid", waardoor deze geschikt is voor thuisgebruik en de mediaconsumptie-ervaring verbetert.

Het strakke ontwerp van de tablet met een met stof bedekte basis en brede kijkhoeken voegt toe aan de esthetische aantrekkingskracht ervan. De aan/uit-knop dient ook als vingerafdrukscanner, waardoor het ontgrendelen handig is. Het 11-inch 2560 x 1600 scherm is helder en scherp, en biedt een meeslepende kijkervaring.

Er zijn echter een paar beperkingen om rekening mee te houden. De tablet mist belangrijke Nest Hub-functies wanneer deze in het dock staat, wat sommige gebruikers kan teleurstellen. Het scherm werkt met een trage verversingssnelheid van 60Hz, wat mogelijk niet de soepelste visuele ervaring biedt in vergelijking met tablets met een hogere verversingssnelheid. Bovendien kan de Tensor G2-processor heet worden tijdens intensieve taken.

De Google Pixel Tablet wordt geleverd zonder toetsenbord of stylus, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die productiviteit belangrijk vinden. De prijs voor extra docks wordt ook als "buitensporig" beschouwd gezien hun beperkte functionaliteit op zich.

Wat betreft concurrentie, de Google Pixel Tablet valt op met zijn unieke dock en slimme displaymogelijkheden. Er zijn echter andere tablets op de markt, zoals de Samsung Galaxy Tab S7 en de iPad Pro, die mogelijk een voordeel hebben wat betreft productiviteitsfuncties en accessoires.

Kortom, de Google Pixel Tablet blinkt uit als een apparaat voor mediaconsumptie en een slim display. Het unieke dock en de exclusieve softwarefuncties maken het een aantrekkelijke optie voor mensen die deze functionaliteiten belangrijk vinden. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals het ontbreken van productiviteitsaccessoires en de trage verversingssnelheid van het scherm. Over het algemeen hangt de beslissing om de Google Pixel Tablet te kopen af van individuele voorkeuren en prioriteiten.

Zoals een recensie van Android Authority zegt: "Over het algemeen hangt de beslissing om de Google Pixel Tablet te kopen af van individuele voorkeuren en prioriteiten."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

 • list plusEen groot en indrukwekkend 14,6-inch 120Hz AMOLED-display.
 • list plusEen slank en lichtgewicht ontwerp.
 • list plusMogelijkheid om een laptop te vervangen met de Book Cover Keyboard.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

 • list plusHoge prijs, vanaf $1.099,99.
 • list plusGebrek aan modellen met mobiele verbinding bij de lancering.
 • list plusGeen koptelefoonaansluiting.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
9.11
De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra is een reusachtige tablet met een scherm van 14,6 inch, waardoor het de grootste tablet op de markt is. Het biedt een aanzienlijke hoeveelheid schermruimte, perfect voor notities maken, schetsen en multitasking. De tablet wordt geleverd met de S Pen stylus en heeft indrukwekkende functies zoals de Snapdragon 8 Gen 1 chipset, AMOLED-scherm en 5G-connectiviteit. De Galaxy Tab S8 Ultra is de duurste tablet van Samsung en begint bij $1.099,99 voor het Wi-Fi-only 8/128GB-model.

"Ik ben de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, een enorme en krachtige Android-tablet die je laptop wil vervangen."

Het opvallende kenmerk van de Tab S8 Ultra is het reusachtige 14,6-inch 120Hz AMOLED-scherm. Het scherm is helder en levendig, waardoor content er prachtig uitziet. Het heeft een verversingssnelheid van 120Hz, waardoor soepel scrollen en snelle app-opening mogelijk is. Hoewel het display van de Tab S8 Ultra niet zo helder is als dat van de iPad Pro van Apple, is het nog steeds helder genoeg voor gebruik binnen en buiten.

"De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra biedt een groot en indrukwekkend display, een strak design en de mogelijkheid om een laptop te vervangen."

Wat betreft het ontwerp is de Galaxy Tab S8 Ultra groot maar dun, met een gewicht van 1,04 pond. Het behoudt het kenmerkende slanke en lichte chassis van Samsung en ligt comfortabel in de hand bij gebruik met twee handen. De tablet heeft aan/uit- en volumeknoppen, een microSD-kaartsleuf, camera's aan de achterzijde, een magnetische strip voor de S Pen, een USB-C-poort en twee luidsprekers. Er is echter geen hoofdtelefoonaansluiting, dus hoofdtelefoons moeten worden aangesloten via USB-C of draadloos.

"De tablet kan worden gekoppeld aan de Book Cover Keyboard voor $349, waardoor het effectief een Android-laptop wordt."

Volgens gebruikersopinies is de pixeldichtheid van de tablet mogelijk geen groot probleem, aangezien tablets doorgaans verder van de ogen worden gehouden dan telefoons. Sommige gebruikers hebben echter opgemerkt dat de vlaggenschip-tablets van Samsung vaak minder poorten hebben in vergelijking met hun midrange-tegenhangers.

Over het algemeen biedt de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra een groot en indrukwekkend display, een strak design en de mogelijkheid om een laptop te vervangen. De hoge prijs en het ontbreken van mobiele modellen bij de lancering kunnen echter beperkende factoren zijn voor sommige gebruikers. Als je op zoek bent naar een high-end Android-tablet en formaat geen probleem is, is de Galaxy Tab S8 Ultra een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Lenovo Yoga Tab 13

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Yoga Tab 13

 • list plusIndrukwekkende entertainmentfuncties
 • list plusUniek ontwerp met praktische handgreep en veelzijdige standaard
 • list plusHelder en scherp 2K touchscreen display met ondersteuning voor precisiepen
 • list plusMeeslepend en hoogwaardig geluid met Dolby Atmos en Lenovo Premium Audio
 • list plusKrachtige prestaties voor gaming en multitasking

Nadelen Lenovo Yoga Tab 13

 • list plusMinder draagbaar vanwege gewicht en formaat
 • list plusUitdagend om geschikte beschermhoezen te vinden
 • list plusIets lagere maximale helderheid en zichtbaarheid in direct zonlicht

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
9.1
De Lenovo Yoga Tab 13 is een 13-inch Android-tablet die opvalt door zijn indrukwekkende entertainmentfuncties en unieke design. Met een krachtige Qualcomm Snapdragon 870 Octa-Core CPU, 8GB RAM en 128GB opslag biedt deze tablet uitstekende prestaties voor gaming en multitasking. Hij draait op Android 11 en wordt geleverd met een USB-A naar USB-C kabel en oplader.

Een van de opvallende kenmerken van de Yoga Tab 13 is het design. Hij heeft een cilindrische batterij die dienst doet als praktische handgreep, waardoor het gemakkelijk is om de tablet vast te houden, ongeacht of je links- of rechtshandig bent. De tablet heeft ook een ingebouwde standaard waarmee je hem veelzijdig kunt positioneren, zoals ophangen aan een muur of deurknop. De tablet heeft een Shadow Black aluminium chassis aan de bovenkant en een zachte Alcantara bekleding aan de onderkant, wat zorgt voor een comfortabele grip.

De tablet heeft een 13-inch 2K touchscreen display met een verversingssnelheid van 60Hz. Het display is helder en scherp, waardoor het ideaal is voor het kijken van films en streamen van content. Het ondersteunt de optionele Lenovo Precision Pen 2, waardoor je nauwkeurig en intuïtief kunt tekenen en ontwerpen. De grote randen en het gewicht van 1,83 pond maken de tablet echter minder draagbaar in vergelijking met andere tablets in zijn klasse.

"Het scherm heeft een maximale helderheid van 390 nits, iets lager dan de geadverteerde 400 nits. Het behaalt 105,6% van het sRGB-kleurengamma, vergelijkbaar met andere tablets zoals de iPad 2021 en de Galaxy Tab S7. Het display is levendig en helder, maar de zichtbaarheid in direct zonlicht is een uitdaging."

Op het gebied van geluidskwaliteit biedt de Yoga Tab 13 een indrukwekkende ervaring. Met Dolby Atmos over JBL quad-speakers en Lenovo Premium Audio biedt de tablet een meeslepend en hoogwaardig geluid. Bovendien ondersteunt hij Netflix HD streaming en is geoptimaliseerd voor intensief gamen en cloudgaming met een lage latentie.

"De geluidskwaliteit van de tablet is indrukwekkend."

Hoewel de Yoga Tab 13 uitblinkt in entertainmentfuncties, is het mogelijk niet de meest draagbare optie vanwege het gewicht en de afmetingen. Het vinden van geschikte beschermhoezen voor deze tablet kan ook een uitdaging zijn. Voor degenen die op zoek zijn naar een grote Android-tablet voor entertainmentdoeleinden, is de Yoga Tab 13 een solide keuze. Het heldere en levendige display, krachtige prestaties en meeslepende audio maken het een uitstekend apparaat voor het consumeren van media en gamen.

In vergelijking met zijn tegenhanger, de Lenovo Yoga Tab 11, biedt de Yoga Tab 13 een krachtigere processor en een hogere schermresolutie. De Yoga Tab 11 is echter beter geschikt voor gezinnen met zijn speciale Google Kids Space-sectie en een meer betaalbare prijs.

Al met al is de Lenovo Yoga Tab 13 een capabele Android-tablet met een focus op entertainment. Het hoogwaardige display, krachtige prestaties en indrukwekkende geluidskwaliteit maken het een uitstekende keuze voor het consumeren van media en gamen. Het is mogelijk niet de meest draagbare optie en het vinden van geschikte beschermhoezen kan een uitdaging zijn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. OnePlus Pad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen OnePlus Pad

 • list plusUitstekende waarde voor zijn prijs
 • list plusFantastische entertainmentervaring
 • list plusStijlvol design

Nadelen OnePlus Pad

 • list plusNiet de krachtigste tablet op de markt
 • list plusNiet ontworpen als vervanging voor een laptop
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van kleuren

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
9.01
Gebruiksgemak
9.58
De OnePlus Pad is een opvallende Android-tablet die uitstekende waarde biedt voor zijn prijs. Met zijn 11,6-inch LCD-scherm, 8GB RAM en 128GB opslagruimte biedt het een fantastische entertainmentervaring. De 144Hz verversingssnelheid van de tablet, Dolby Vision Atmos en luide speakers maken het perfect voor het consumeren van media en het browsen op internet. Zoals een beoordeling opmerkt: "De OnePlus Pad is een fantastische entertainmenttablet met een geweldig scherm en luide speakers. Het blinkt uit in het tonen van entertainment, browsen op internet en dagelijkse taken."

Wat betreft het ontwerp valt de OnePlus Pad op door zijn stijlvolle uitstraling en gebogen randen. Hij is verkrijgbaar in een levendige groene kleur die zijn aantrekkingskracht vergroot. De tablet is dun, lichtgewicht en gemakkelijk vast te houden, wat het comfortabel maakt voor langdurig gebruik. Zoals een andere beoordeling zegt: "Het ontwerp valt op door de gebogen randen en een onderscheidende 13MP camera aan de achterkant."

Een van de opvallende kenmerken van de OnePlus Pad is het scherm. Met een unieke beeldverhouding van 7:5, levendige kleuren en een scherpe resolutie biedt het een visueel verbluffende ervaring. De tablet presteert goed in tests, met hoge helderheidsniveaus, een breed kleurengamma en nauwkeurige kleurreproductie. Zoals een beoordeling opmerkt: "Het scherm heeft een unieke beeldverhouding van 7:5 en biedt levendige kleuren en een scherpe resolutie."

Wat betreft de prestaties wordt de OnePlus Pad aangedreven door de MediaTek Dimensity 9000-processor, waardoor hij soepel en responsief werkt. Hoewel het misschien niet de krachtigste tablet op de markt is, presteert hij bewonderenswaardig voor dagelijkse taken en entertainmentdoeleinden. Het is vermeldenswaard dat het niet is ontworpen als vervanging voor een laptop. Maar voor gebruik in huis en voor het consumeren van media is het zeer geschikt.

Vergeleken met andere toonaangevende merken biedt de OnePlus Pad uitstekende waarde voor de prijs. Met een prijs van $479 wordt het beschouwd als een koopje op de markt. Het overtreft zelfs nieuwere vlaggenschip-Samsung-tablets op sommige belangrijke punten. Met voldoende opslagruimte om shows en games te downloaden, is het een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een eersteklas Android-tablet zonder de bank te breken.

Over het algemeen zet de OnePlus Pad een nieuwe standaard voor Android-tablets. Het biedt een fantastische entertainmentervaring, een stijlvol ontwerp en indrukwekkende prestaties. Hoewel het misschien niet de krachtigste optie is die beschikbaar is, biedt het uitstekende waarde voor zijn prijs. Als je op zoek bent naar een geweldige Android-tablet voor mediaconsumptie en dagelijkse taken, wordt de OnePlus Pad van harte aanbevolen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Betaalbare tablet geoptimaliseerd voor videostreaming: Amazon Fire HD 8

Loading ...

Voordelen Amazon Fire HD 8

 • list plusBetaalbare optie voor een tablet
 • list plusGeoptimaliseerd voor video streaming
 • list plusVerbeterde prestaties met een snellere processor

Nadelen Amazon Fire HD 8

 • list plusScherm heeft alleen HD-resolutie, geen 1080p
 • list plusBeperkte beschikbaarheid van apps in de Amazon Appstore
 • list plusKan niet overeenkomen met de prestaties en camerakwaliteit van high-end tablets

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.27
Gebruiksgemak
8.86
De Amazon Fire HD 8 (2022) Android Tablet is een betaalbare optie die geoptimaliseerd is voor het streamen van video's. Het biedt een scala aan functies die het geschikt maken voor het hele gezin. De tablet heeft een 8" HD-scherm, wat zorgt voor een degelijke kijkervaring bij het kijken naar films en shows. Volgens PCMag heeft het een "levendig, scherp scherm" dat ideaal is voor het consumeren van media.

De prestaties van de tablet zijn verbeterd met een 30% snellere processor, waardoor soepeler multitasken en app-gebruik mogelijk is. Het heeft ook een opslagcapaciteit van 64 GB, wat voldoende ruimte biedt voor het opslaan van entertainmentinhoud. Zoals Tom's Guide opmerkt, zijn er opties om advertenties te verwijderen of de opslag te verdubbelen tegen een meerprijs.

Een van de opvallende kenmerken van de Fire HD 8 (2022) is de duurzaamheid. Het is gemaakt van 35% gerecycled plastic en wordt geleverd in 100% recyclebare verpakking. Het is ook energiezuinig en heeft de ENERGY STAR-certificering ontvangen. Het duurzaamheidsbeleid van Amazon wordt verder gedemonstreerd door hun Amazon Second Chance-programma, dat opties biedt voor het inruilen of recyclen van de tablet.

De tablet bevat Alexa-functionaliteit, waarmee gebruikers hun apparaat kunnen bedienen en taken kunnen uitvoeren met spraakopdrachten. Volgens Amazon kan Alexa ook songteksten, weersvoorspellingen en meer op het scherm van de tablet tonen. Deze integratie van spraakbesturing voegt gemak toe aan de gebruikerservaring.

Hoewel de Fire HD 8 (2022) positieve klantrecensies heeft ontvangen, zijn er enkele beperkingen waarvan u op de hoogte moet zijn. Het scherm is alleen HD, geen 1080p, wat de scherpte van afbeeldingen en video's kan beïnvloeden. Bovendien is de Amazon Appstore niet zo uitgebreid als Google Play of de Apple App Store, wat de beschikbare apps beperkt.

Ondanks deze nadelen biedt de Fire HD 8 (2022) goede waarde voor zijn prijs, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare tabletoptie. Zoals CNET benadrukt, is het een compacte tablet die qua formaat vergelijkbaar is met de iPad Mini van Apple. De tablet is ook lichter en dunner dan zijn voorganger, waardoor hij draagbaarder is. Het kan echter niet op tegen de prestaties en camerakwaliteit van high-end tablets.

Samengevat is de Amazon Fire HD 8 (2022) Android Tablet een betaalbare tablet die geoptimaliseerd is voor het streamen van video's. Het biedt een levendig HD-scherm, verbeterde prestaties en duurzaamheidskenmerken. Hoewel het enkele beperkingen heeft op het gebied van beeldschermresolutie en app-beschikbaarheid, biedt het goede waarde voor zijn prijs. Als u op zoek bent naar een betaalbare tablet voor het consumeren van media en dagelijkse taken, is de Fire HD 8 (2022) het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

6. Ideaal voor basismediaconsumptie: Amazon Fire HD 10

Loading ...

Voordelen Amazon Fire HD 10

 • list plusVeelzijdige Android-tablet voor basismediaconsumptie
 • list plusVerbeterde functies in vergelijking met zijn voorganger
 • list plusBetaalbare prijs en waar voor je geld

Nadelen Amazon Fire HD 10

 • list plusGemengde beoordelingen van gebruikers
 • list plusEnkele beperkingen en ontbrekende functies
 • list plusIndividuele variaties of misverstanden kunnen van invloed zijn op beoordelingen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.57
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
9.32
De Amazon Fire HD 10 (2021) is een veelzijdige Android-tablet die ideaal is voor basis mediaconsumptie. Het biedt verschillende upgrades ten opzichte van zijn voorganger, waardoor het een goede optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare tablet.

De Fire HD 10 (2021) is verkrijgbaar in twee modellen, de Fire HD 10 en Fire HD 10 Plus, met standaard opslagconfiguraties van 32GB en 64GB. Beide modellen hebben een 10.1-inch 1080p-display, een 8-core 2.0 GHz-processor en ondersteunen uitbreidbare opslag tot 1TB via een microSD-kaart. De tablets bieden tot 12 uur batterijduur en hebben verbeterde camera's aan de achterkant, van een 2MP- naar een 5MP-sensor.

Een gebruiker van GSM Arena prees de draadloze weergave mogelijkheden van de tablet en zei: "De Fire HD 10 stelt je in staat om je scherm draadloos te spiegelen naar compatibele tv's of streaming-apparaten, wat een geweldige functie is voor mediaconsumptie."

Vergeleken met zijn voorganger, de Fire HD 10 (2019), biedt het model van 2021 verbeterde prestaties en functies. Het heeft dezelfde processor als de 11e generatie, waardoor het sneller en efficiënter is. De meningen over de Fire HD 10 (2019) waren echter verdeeld, waarbij sommige gebruikers meldden dat de tablet traag is en vaak vastloopt.

De Amazon Fire HD 10 (2021) is meer dan alleen een apparaat voor contentconsumptie. Met standaard opslagconfiguraties van 32GB en 64GB is het geschikt voor het opslaan van mediabestanden en apps. De tablet wordt ook geleverd met 3GB RAM, of 4GB in het Fire HD 10 Plus-model, waardoor soepel multitasken mogelijk is.

Volgens Android Central biedt de Fire HD 10 (2021) een goede prijs-kwaliteitverhouding, met een startprijs van $150 voor het basismodel. De tablet kan worden gekocht met of zonder advertenties op het vergrendelingsscherm, zodat gebruikers hun ervaring kunnen aanpassen. Het biedt ook draadloos opladen en is verkrijgbaar in verschillende kleuropties.

Hoewel de reviews voor de Fire HD 10 (2021) gemengd zijn, waarbij sommige gebruikers verwarring of teleurstelling uiten over bepaalde functies, zoals het ontbreken van een schermbeveiliging, is het belangrijk op te merken dat individuele verschillen of misverstanden mogelijk een rol spelen. Het is altijd raadzaam om de specificaties en functies te controleren voordat je een aankoop doet.

Al met al is de Amazon Fire HD 10 (2021) een veelzijdige Android-tablet die upgrades biedt ten opzichte van zijn voorganger. Met zijn 10.1-inch 1080p-display, krachtige processor, uitbreidbare opslag en verbeterde camera is het een geschikte keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare tablet voor basis mediaconsumptie. Hoewel het enkele beperkingen en gemengde beoordelingen kan hebben, maakt de betaalbaarheid en waarde voor je geld het de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

7. Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Loading ...

Voordelen Samsung Galaxy Tab S7 Plus

 • list plusIk hou van het verbluffende scherm met hoge resolutie en 120Hz verversingssnelheid.
 • list plusDe krachtige prestaties met de Qualcomm Snapdragon 865 Plus-processor zijn geweldig.
 • list plusDe veelzijdige S Pen-stylus verbetert mijn productiviteit enorm.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S7 Plus

 • list plusDe camera's zijn gemiddeld en kunnen beter.
 • list plusDe software is een beetje onhandig.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.24
Gebruiksgemak
8.76
De Samsung Galaxy Tab S7 Plus is een zeer gewaardeerde Android-tablet die een premium ervaring biedt met zijn topklasse hardware en verbluffend display. Volgens Android Authority levert het uitstekende prestaties en indrukwekkende batterijduur, zelfs langer dan de iPad Pro. De camera's zijn echter niet uitzonderlijk en de software kan wat traag zijn. Ondanks deze nadelen wordt de tablet geleverd met een S Pen en een toetsenbord, wat de productiviteit van gebruikers verbetert. Zoals Android Central opmerkt, maken het dunne en lichte ontwerp van de tablet, samen met het 12,4-inch display met een verversingssnelheid van 120 Hz, het een opvallende verschijning qua hardware. De afneembare toetsenbordhoes wordt hoog gewaardeerd vanwege de verbeterde toetsaanslag en het redelijk grote trackpad. De tablet bevat ook een gemagnetiseerde achterkant met een standaard en een hoesje om de S Pen op zijn plaats te houden. De camera aan de voorkant wordt geprezen om zijn kwaliteit tijdens videobellen, wat de aantrekkingskracht van de tablet vergroot.

In vergelijking met andere Android-tablets heeft de Samsung Galaxy Tab S7 Plus als doel de concurrentie aan te gaan met de iPad Pro en wordt het beschouwd als de beste Android-tablet die beschikbaar is, volgens TechRadar. Het heeft een prachtig OLED-display met een hoge resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor het het beste scherm is op een Android-tablet. Aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 865 Plus-processor biedt het snelle en soepele prestaties. De toevoeging van de S Pen-stylus, die draadloos oplaadt aan de achterkant van de tablet, draagt bij aan de veelzijdigheid ervan.

Hoewel Android-tablet-apps mogelijk niet zo geoptimaliseerd zijn als die op iOS, valt de Galaxy Tab S7 Plus op door zijn strakke ontwerp, hoogwaardige bouwkwaliteit en indrukwekkend display. Het is verkrijgbaar vanaf een startprijs van €849,99, met verschillende RAM- en opslagopties om uit te kiezen.

Al met al is de Samsung Galaxy Tab S7 Plus een belangrijke mededinger voor de titel van beste Android-tablet. De opvallende kenmerken zijn onder andere het verbluffende display, krachtige prestaties en veelzijdige S Pen. Het heeft echter beperkingen zoals gemiddelde camera's en ietwat trage software. Als je op zoek bent naar een high-end Android-tablet met uitstekende productiviteitsfuncties, is de Galaxy Tab S7 Plus een aanbevolen keuze.

Verkrijgbaar bij:

8. Lenovo Tab M10 PLUS 3rd

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Tab M10 PLUS 3rd

 • list plusAardige functies voor een betaalbare prijs
 • list plusLange batterijduur voor het kijken van video's en lezen van e-books
 • list plusDun en licht ontwerp voor eenvoudige draagbaarheid

Nadelen Lenovo Tab M10 PLUS 3rd

 • list plusPrestaties blijven achter bij concurrenten
 • list plusLangzamere oplaadsnelheden
 • list plus60Hz verversingssnelheid

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.9
De Lenovo Tab M10 FHD Plus WiFi - 64 GB - Grijs is een betaalbare Android-tablet met degelijke functies voor een betaalbare prijs. Het is een geschikte optie voor het kijken van video's en het lezen van e-books dankzij de lange batterijduur. De tablet heeft een dun en licht ontwerp, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Het 10,6-inch 2K-display biedt scherpe beeldkwaliteit, ideaal voor het kijken van video's en het lezen van teksten.

Volgens Tom's Guide is de helderheid van het display iets lager dan de geadverteerde 400 nits van Lenovo, maar presteert het nog steeds goed in deze prijscategorie. De tablet is uitgerust met een MediaTek Helio G80-processor, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Het presteert echter minder goed qua prestaties in vergelijking met zijn concurrenten. Het is misschien niet de krachtigste optie die beschikbaar is.

Trusted Reviews benadrukt dat de Lenovo Tab M10 Plus (3e generatie) een budgettablet is met indrukwekkende functies. Het heeft een selfiecamera in landschapsmodus, ondersteuning voor een stylus en een levendig breedbeeldscherm. Het heeft echter enkele nadelen, zoals een 60Hz verversingssnelheid, geen meegeleverde hoes of stylus en langzame oplaadsnelheden. De tablet is meer ontworpen voor multimedia gebruik dan voor werk.

De Lenovo Tab M10 FHD Plus biedt een premium uitstraling en gevoel met zijn metalen achterkant en smalle randen. Het heeft een 10,3" FHD-display met TDDI-technologie voor een geweldige kijkervaring. De tablet wordt aangedreven door een snelle en krachtige octa-core processor en heeft 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Het heeft ook een 8MP camera aan de achterkant, een 5MP camera aan de voorkant, dubbele microfoons en 2 zijluidsprekers afgestemd met Dolby Atmos. De tablet ondersteunt Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit en heeft een batterij van 5.000mAh.

Wat betreft gebruikersrecensies heeft de Lenovo M10 Plus gemengde meningen ontvangen. Een gebruiker raadt de versie met 128GB opslagruimte aan als de beste optie, terwijl een ander adviseert om weg te blijven van de versie met 32GB opslagruimte en 2GB RAM. Het wordt aanbevolen om in plaats daarvan te kiezen voor de versie met 4GB RAM. Er wordt echter ook vermeld dat als het budget het toelaat, het beter is om te kiezen voor de 3e generatie van het apparaat.

Al met al is de Lenovo Tab M10 FHD Plus WiFi - 64 GB - Grijs een degelijke budgettablet met indrukwekkende functies. Het biedt een geweldig display, krachtige prestaties en een premium uitstraling en gevoel. Het is echter misschien niet de krachtigste optie die beschikbaar is en heeft enkele nadelen, zoals langzamere oplaadsnelheden en een 60Hz verversingssnelheid. Het is het meest geschikt voor multimedia gebruik in plaats van werk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

9. High-end tablet geschikt voor zowel werk als entertainment: Samsung Galaxy Tab S8 Plus

Loading ...

Voordelen Samsung Galaxy Tab S8 Plus

 • list plusVibrant en vloeiend 12,4-inch Super AMOLED-display met een verversingssnelheid van 120 Hz en een aanraakbemonstering van 240 Hz.
 • list plusVerbeterde multitasking-mogelijkheden met One UI 4 en ondersteuning voor Samsung DeX.
 • list plusKrachtige prestaties met Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor en 8GB RAM.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S8 Plus

 • list plusHoge prijs kan een beperkende factor zijn voor sommige potentiële kopers.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.07
Functionaliteit
8.72
Gebruiksgemak
8.08
De Samsung Galaxy Tab S8 Plus is een high-end tablet die uitblinkt in zowel werk als entertainment. Met zijn 12,4-inch Super AMOLED-scherm, 120Hz verversingssnelheid en 240Hz touch sampling biedt de tablet een soepele en levendige visuele ervaring. De upgrade naar AMOLED verbetert de kleurechtheid, waardoor HDR-content nog aangenamer wordt met rijke kleuren en diepere zwarttinten. Zoals benadrukt door Android Central, "scrollen voelt ongelooflijk soepel" op dit apparaat.

De multitasking-mogelijkheden van de tablet zijn een ander opvallend kenmerk. De One UI 4 maakt verbeterde multitasking mogelijk, met de mogelijkheid om apps in een 3-vaksconfiguratie te plaatsen of als een klein pop-upscherm boven een app op volledig scherm. Hierdoor is het gemakkelijker om tegelijkertijd met meerdere apps te werken, wat de productiviteit verhoogt. Daarnaast ondersteunt de tablet Samsung DeX, wat een desktopachtige ervaring biedt wanneer deze is aangesloten op een monitor of toetsenbord.

Digital Trends prijst het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Samsung Galaxy Tab S8 Plus. Het heeft een dun en lichtgewicht ontwerp met kleine randen, een stevig Armor Aluminum frame en een camerabehuizing aan de achterkant waarin de meegeleverde S Pen kan worden opgeborgen en opgeladen. Het 12,4-inch, 120Hz AMOLED-scherm van de tablet biedt scherp contrast en uitstekende kleurreproductie. Het wordt ook geleverd met een S Pen en een toetsenbordhoes, waardoor het een geweldige vervanging is voor een werk-pc. Het toetsenbord heeft slanke toetsen met goede feedback en een goed ontworpen lay-out.

Qua prestaties wordt de tablet aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-processor, 8 GB RAM en 128 GB opslag (uitbreidbaar tot 1 TB via MicroSD). Het biedt een zeer responsieve ervaring en kan moeiteloos veeleisende taken aan, zoals opgemerkt door ZDNet. De tablet beschikt ook over vier Dolby Atmos-ondersteunde luidsprekers, voor een meeslepende audio-ervaring.

Een van de belangrijkste voordelen van de Samsung Galaxy Tab S8 Plus is de compatibiliteit met Samsung-telefoons. Zoals benadrukt door The Verge, zijn deze tablets ontworpen voor Samsung-telefooneigenaren en bieden ze een meeslepende ervaring met hun grote, hoogwaardige displays en krachtige processors. Ze ondersteunen ook de S Pen en bieden de mogelijkheid voor 5G-connectiviteit. De hoge prijs kan echter een afschrikmiddel zijn voor sommige potentiële kopers.

Al met al is de Samsung Galaxy Tab S8 Plus een premium Android-tablet die uitblinkt in zowel werk- als entertainmentscenario's. De krachtige prestaties, levendig display, multitasking-mogelijkheden en kwaliteitsaccessoires zoals de S Pen en toetsenbordhoes maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een high-end tablet. De hoge prijs kan echter een beperkende factor zijn voor sommigen.

Verkrijgbaar bij:

10. Samsung Galaxy Tab S7 FE

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab S7 FE

 • list plusHet grote display zorgt voor een levendige en meeslepende kijkervaring.
 • list plusKrachtige prestaties en soepel multitasken.
 • list plusVerschillende opslagopties en uitbreidbare opslag via microSD.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S7 FE

 • list plusDe batterijduur kan korter zijn dan verwacht.
 • list plusEnige concurrentie van rivalen op de tabletmarkt.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.26
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
8.02
De Samsung Galaxy Tab S7 FE is een veelzijdige tablet met een groot scherm, krachtige prestaties en verschillende opslagopties. Met een 12,4-inch TFT LCD-scherm en een resolutie van 1600 x 2560 pixels biedt het een levendige en meeslepende kijkervaring. De tablet wordt aangedreven door een Snapdragon 750G 5G-processor, met opties voor 4-8 GB RAM en 64 GB, 128 GB of 256 GB opslag. Dit zorgt voor soepel multitasken en voldoende ruimte voor apps, bestanden en media.

Een recensent op GSM Arena prees de tablet en zei: "De Samsung Galaxy Tab S7 FE biedt een groot scherm, krachtige prestaties en verschillende opslagopties, waardoor het een veelzijdige keuze is voor gebruikers die een tablet nodig hebben." De tablet draait op Android 11, upgradebaar naar Android 13, met Samsung's One UI 5.1, wat zorgt voor een gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan apps en functies.

Op het gebied van connectiviteit ondersteunt de Galaxy Tab S7 FE zowel Wi-Fi als 5G, waardoor snel en betrouwbaar internet mogelijk is. Dit is vooral gunstig voor gebruikers die onderweg een tablet met snelle verbindingssnelheid nodig hebben. De tablet heeft ook een 8MP camera aan de achterkant en een 5MP camera aan de voorkant, waarmee gebruikers foto's en video's van redelijke kwaliteit kunnen maken.

Hoewel de tablet sterke punten heeft, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke beperkingen. Een recensent op de website van Samsung merkte op: "Ik ben erg teleurgesteld over de batterijduur. Ik had verwacht dat deze langer zou meegaan." Batterijduur is een cruciale factor om rekening mee te houden, vooral voor gebruikers die hun tablets langdurig gebruiken.

Als het gaat om concurrentie, heeft de Samsung Galaxy Tab S7 FE sterke rivalen op de tabletmarkt. De Apple iPad Air biedt bijvoorbeeld een vergelijkbaar groot scherm en krachtige prestaties. De Galaxy Tab S7 FE valt echter op met zijn verschillende opslagopties, uitbreidbare opslag via microSD en de flexibiliteit van het Android-besturingssysteem.

Al met al is de Samsung Galaxy Tab S7 FE een solide keuze voor gebruikers die een veelzijdige en capabele tablet nodig hebben. Met zijn grote scherm, krachtige prestaties en verschillende opslagopties voldoet het aan verschillende behoeften. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de batterijduur als mogelijke beperking. Over het algemeen biedt de Galaxy Tab S7 FE een aantrekkelijk pakket dat goed concurreert op de tabletmarkt.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Android tablets. Er zijn immers 680 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!