Wat is de beste samsung tablet van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het aanschaffen van een goede samsung tablet is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste samsung tablet van 2023? Na het testen van 156 samsung tablets kwam de Samsung Galaxy Tab S8 als beste uit onze samsung tablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de samsung tablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 samsung tablets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige samsung tablet-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste samsung tablets

1Score: 9.8
Samsung Galaxy Tab S8
Beste Samsung Tablet
Samsung Galaxy Tab S8
Merkloos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9
Samsung Galaxy Tab A7
Ideaal voor prijsbewuste consumenten
Samsung Galaxy Tab A7
Merkloos
Ga naar laagste prijs
3Score: 8.5
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Perfecte vervanging voor een laptop
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Merkloos
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.7
Samsung Galaxy Tab S7
Uitstekende leisteen voor een redelijke prijs
Samsung Galaxy Tab S7
Merkloos
Ga naar laagste prijs
5Score: 7.1
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Merkloos
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Samsung Tablet Koopgids

Heb je een geweldige Samsung tablet op het oog, maar twijfel je nog teveel om de knoop door te hakken? Dan kun je wel wat informatie en advies gebruiken. Alles wat je moet weten over een Samsung tablet lees je daarom in deze koopgids.

Wat is de beste Samsung tablet?

De tablets van Samsung bestaan uit twee productlijnen: de Tab S-lijn en de Tab A-lijn. In de Tab S-lijn vind je de premium modellen met de meest heldere, scherpe beeldschermen en beste productkwaliteit. De Tab A-lijn is budgetvriendelijker en levert goede prestaties voor een prima prijs. De prijs-kwaliteit is hierbij optimaal.

De letter S of A staat bij Samsung Tablets dus voor de productlijn, maar er staat ook een getal bij de typeaanduiding. Net als bij iPhones zie je aan het getal hoe nieuw de tablet in kwestie is. De nieuwste Samsung tablets zijn op het moment de S7 en de A10.1.

Hoe lang duurt het opladen van een Samsung tablet?

Hoe lang een Samsung tablet oplaadt voordat de batterij weer vol is, hangt af van de batterij en verschilt dus per model. De tablet laadt het snelst op als het scherm uitstaat terwijl de tablet wordt opgeladen, omdat het apparaat zo ondertussen geen stroom verbruikt. Ben je tijdens het opladen bijvoorbeeld een film aan het kijken, dan kost dat energie en vertraag je het opladen.

Om toch een concreet beeld te schetsen van de oplaadtijd: de gemiddelde oplaadtijd is 8 uur. Als je dat erg lang vindt, is er een manier om de oplaadtijd te verkorten. Je hebt hiervoor een fast charger oftewel snellader van Samsung nodig. Dit type oplader is iets duurder dan de 'normale' lader, maar kan wel meer dan de helft van de oorspronkelijke oplaadtijd schelen.

Hoe lang gaat de accu van een Samsung tablet mee?

Wanneer een gloednieuwe Samsung tablet 100% is opgeladen, duurt het bij gemiddeld gebruik wel een paar dagen voordat de batterij weer leeg is. Hoe intensief je de tablet gebruikt, maakt hierbij veel verschil. Lees je vooral teksten op een lage schermhelderheid, dan gaat de accu lang mee. Andersom geldt hetzelfde: op hoge helderheid veel films kijken trekt de accu sneller leeg.

Daarom enkele tips om zuinig met de accu van jouw Samsung tablet om te gaan:

 • Zet de helderheid laag
 • Stel voor het scherm een korte vergrendeltijd in
 • Zet WiFi, Bluetooth en locatievoorzieningen alleen aan wanneer je het daadwerkelijk gebruikt
 • Sluit apps die je niet vaak gebruikt helemaal af – maar sluit apps waar je vaker bij terugkomt niet helemaal af. Laat die in de achtergrond lopen; het opnieuw opstarten hiervan kost meer energie dan ze in de achtergrond aan te laten staan
 • Maak gebruik van de bespaarstand als de batterij bijna leeg is

Hoe lang gaat een Samsung tablet mee?

Uit testen van de Consumentenbond blijkt dat tablets een gemiddelde levensduur van drie jaar hebben. Hoe lang jouw Samsung tablet uiteindelijk meegaat, hangt af van een paar zaken. Zo zijn er verschillen onder specifieke modellen: snelle en krachtige tablets gaan meestal langer mee dan budget modellen.

Na verloop van tijd slijt de tablet en wordt het apparaat langzaamaan trager. Ook raakt de accu sneller leeg. Om een zo lang mogelijke levensduur uit jouw Samsung tablet te halen, volg je de volgende tips:

 • Update het besturingssysteem zodra updates beschikbaar zijn
 • Verwijder applicaties die je niet gebruikt
 • Download alleen apps uit de Play Store
 • Laad de tablet pas op wanneer het batterijpercentage onder de 20% valt
 • Ontkoppel de lader zodra de batterij vol is
 • Gebruik een tablet hoes en/of screen protector

Wat is Samsung Smart Switch en hoe werkt het?

Samsung Smart Switch is een service van Samsung waarmee je alle data eenvoudig van je oude smartphone of tablet overzet naar je nieuwe Samsung device. Zo importeer je eenvoudig alle contacten, apps en instellingen naar je Samsung tablet. De voorganger van je Samsung tablet hoeft geen Samsung apparaat te zijn om Samsung Smart Switch te laten werken.

Wil je Samsung Smart Switch gebruiken, verbind dan eerst beide apparaten met WiFi. Download de Samsung Smart Switch app op beide toestellen. Je vindt deze app in de Play Store van Android, maar ook de App Store van Apple. Samsung Smart Switch werkt op zowel Android als iOS.

Open met beide apparaten de app. Het oude apparaat is de bron van de gegevens. Druk hier op 'aan de slag'. Op de nieuwe tablet open je ook de app en druk je op 'gegevens verzenden'. Selecteer op beide apparaten de draadloze verbinding, zodat ze draadloos met elkaar verbinden.

Op het oude toestel klik je nu alle gegevens aan die je op de nieuwe tablet wilt hebben. Is alles verzameld? Druk dan op 'overzetten'. De data overdracht gaat nu van start! Wanneer de app klaar is met gegevens overzetten, staat de data op beide apparaten.

Hoe update ik een Samsung tablet?

De nieuwste software updates optimaliseren je tablet en hebben soms ook leuke, nieuwe extra's te bieden. Afhankelijk van jouw instellingen verlopen sommige updates automatisch of krijg je een melding die je aantikt om de update te starten. Is dat niet het geval, dan kun je de Samsung tablet ook handmatig updaten. Je volgt dan de volgende stappen:

 • Ga naar 'instellingen'
 • Swipe naar beneden en druk op 'toestel info'
 • Is er een update beschikbaar? Druk dan op 'updates handmatig downloaden'
 • Jouw Samsung tablet krijgt nu de laatste updates!
hero illustration

Hoe testen we samsung tablets?

Om de beste samsung tablet te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze samsung tablet-test hebben we 156 samsung tablets vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze samsung tablet-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze samsung tablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen samsung tablet-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte samsung tablet in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 156 samsung tablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste samsung tablets in een handige lijst

1. Beste Samsung Tablet: Samsung Galaxy Tab S8

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab S8

 • list plus12.4-inch AMOLED-display met uitstekende kleurreproductie en helderheid.
 • list plusDuurzame behuizing van pantseraluminium ter bescherming tegen stoten en vallen.
 • list plusOndersteunt multitasking met een dynamische multi-window schakelaar.
 • list plusWordt geleverd met een S Pen voor een penachtige ervaring en eenvoudige synchronisatie tussen Galaxy-apparaten.
 • list plusGeavanceerde videobewerkingsmogelijkheden met LumaFusion en 4K-video-opname.
 • list plusBiedt voldoende opslagruimte en uitbreidbaar geheugen tot 1 TB met een microSD-kaart.
 • list plusVerkrijgbaar met 5G mobiele optie voor snellere connectiviteit onderweg.
 • list plusKortingen beschikbaar tijdens het vakantieseizoen, waardoor het betaalbaarder is.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S8

 • list plusGeen afneembaar toetsenbord boekhoes specifiek ontworpen voor de 11-inch tablet.
 • list plusTab S8 Ultra is mogelijk minder geschikt voor handheld gebruik vanwege het gewicht en de gevoeligheid van het scherm.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.81
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
10

De Samsung Galaxy Tab S8 is een veelzijdige tablet met een scala aan functies en mogelijkheden. Een van de opvallende kenmerken is het 12,4-inch AMOLED-display, dat uitstekende kleurreproductie en helderheid biedt en daardoor ideaal is voor entertainment, gaming en lichte productiviteitstaken. De grootte van de tablet wordt geprezen door gebruikers, omdat het een goede balans biedt tussen draagbaarheid en schermruimte.

De Galaxy Tab S8 valt ook op door zijn duurzame behuizing van sterk aluminium, die bescherming biedt tegen stoten en vallen. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor gebruikers die constant onderweg zijn. Bovendien ondersteunt de tablet multitasking met een dynamische multi-window schakelaar, waarmee gebruikers eenvoudig kunnen schakelen tussen apps en tegelijkertijd meerdere taken kunnen uitvoeren.

Een van de unieke verkoopargumenten van de Samsung Galaxy Tab S8 is de S Pen, die een penachtige ervaring biedt en kan worden gebruikt met Samsung Notes voor eenvoudige synchronisatie tussen Galaxy-apparaten. Deze functie is vooral handig voor gebruikers die de voorkeur geven aan handgeschreven notities of nauwkeurige invoer nodig hebben voor creatieve taken.

De tablet biedt ook geavanceerde videobewerkingsmogelijkheden met LumaFusion, waarmee gebruikers snel en nauwkeurig video's kunnen bewerken op het ruime scherm. Het ondersteunt het opnemen van 4K-video en beschikt over drie microfoons met ruisonderdrukking, waardoor helder geluid tijdens videocalls gegarandeerd is.

De Samsung Galaxy Tab S8-serie begint bij $700 en biedt 128 GB opslagruimte, die kan worden uitgebreid tot 1 TB met een microSD-kaart. De Tab S8 Ultra is het enige model met een 5G mobiele optie, waardoor snellere connectiviteit onderweg mogelijk is. Tijdens de feestdagen biedt Samsung kortingen op deze tablets, waardoor ze betaalbaarder worden.

Hoewel de Samsung Galaxy Tab S8 veel voordelen heeft, heeft het ook enkele tekortkomingen. Sommige gebruikers hebben hun teleurstelling geuit over het ontbreken van een afneembaar toetsenbordhoes speciaal ontworpen voor de 11-inch tablet. Bovendien is de Tab S8 Ultra, met zijn grotere schermformaat, mogelijk minder geschikt voor handheld gebruik vanwege het gewicht en de gevoeligheid van het scherm.

Kortom, de Samsung Galaxy Tab S8 is een tablet boordevol functies met een geweldig display, duurzaamheid, multitasking-mogelijkheden en een innovatieve S Pen. Het is zeer geschikt voor entertainment, gaming en lichte productiviteitstaken. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals het ontbreken van een speciale toetsenbordhoes voor het 11-inch model, blijft het een competitieve keuze op de tabletmarkt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

2. Ideaal voor prijsbewuste consumenten: Samsung Galaxy Tab A7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab A7

 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusMinimalistisch ontwerp met dunne randen en gezichtsherkenning
 • list plusUSB-C opladen, microSD-poort en koptelefoonaansluiting
 • list plusGoede prestaties, stevige behuizing en uitstekende batterijduur

Nadelen Samsung Galaxy Tab A7

 • list plusLagere pixeldichtheid en iets lagere helderheidsniveaus in vergelijking met andere tablets
 • list plusScherm kan donkerder worden bij het bekijken vanuit bepaalde hoeken
 • list plusLicht vervormd geluid bij maximaal volume
 • list plusZwaar en mist een kindermodus
 • list plusHeeft niet de nieuwste softwareversie

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.12
Functionaliteit
9.28
Gebruiksgemak
8.51

De Samsung Galaxy Tab A7 is een budgetvriendelijke tablet die een aantrekkelijke prijs en functies biedt. Het is een geduchte concurrent van de Amazon Fire HD 10 en heeft een minimalistisch ontwerp met dunne randen en gezichtsherkenning. De tablet is licht en dun, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Hij beschikt ook over USB-C opladen, een microSD-poort voor uitbreidbare opslag en een koptelefoonaansluiting.

De Tab A7 heeft een 10,4-inch 2000x1200-pixelscherm dat redelijke kleuren produceert. De pixeldichtheid is echter lager dan die van de iPad 2020, waardoor de scherpte minder is. De helderheidsniveaus zijn ook iets lager in vergelijking met andere tablets in dezelfde categorie. Het scherm kan donkerder lijken wanneer het vanuit bepaalde hoeken wordt bekeken.

Op het gebied van geluid biedt de Tab A7 goede geluidskwaliteit tot ongeveer 80% volume. Het heeft de Dolby Atmos-instelling om de audiopresentie te verbeteren. Bij maximaal volume kan het geluid echter iets vervormd raken.

Over het algemeen is de Samsung Galaxy Tab A7 een solide alternatief voor de iPad met zijn betaalbare prijs, minimalistisch ontwerp en redelijke beeld- en geluidskwaliteit. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een instapmodel tablet voor entertainmentdoeleinden. Het biedt goede prestaties, een stevige behuizing en een uitstekende batterijduur. Het is echter een beetje zwaar, heeft geen kindermodus en heeft niet de nieuwste software. Ondanks deze nadelen biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Samengevat is de Samsung Galaxy Tab A7 een budgetvriendelijke tablet die een goede balans biedt tussen functies en prestaties. Het heeft misschien niet de hoogste pixeldichtheid of het helderste scherm, maar het biedt een solide beeld- en geluidservaring. Zijn betaalbaarheid, minimalistisch ontwerp en redelijke prestaties maken het een waardige concurrent in zijn categorie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met het gewicht, het ontbreken van een kindermodus en de oudere softwareversie voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

3. Perfecte vervanging voor een laptop: Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

 • list plusIndrukwekkend 14,6-inch scherm, waardoor het de grootste tablet op de markt is.
 • list plusKrachtige Snapdragon 8 Gen 1 chipset voor soepele prestaties en responsiviteit.
 • list plusInclusie van de S Pen stylus voor verbeterde productiviteit en creativiteit.
 • list plusPrachtig AMOLED-scherm met levendige kleuren en diepe zwarttinten.
 • list plus5G-compatibiliteit voor snelle internetverbindingen en naadloos browsen.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

 • list plusGroot formaat maakt het minder draagbaar en moeilijk mee te nemen.
 • list plusKan fragiel aanvoelen vanwege het formaat, vereist extra voorzichtigheid bij het hanteren.
 • list plusHoge prijs, beginnend bij $1.099, wat een afschrikmiddel kan zijn voor budgetbewuste consumenten.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.46
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.55

De Samsung Galaxy Tab S8 Ultra is een reusachtige tablet die opvalt in zijn categorie dankzij het indrukwekkende 14,6-inch scherm, waarmee het de grootste tablet op de markt is. Dit grote scherm biedt voldoende ruimte om notities te maken, te schetsen en te multitasken, wat een uniek verkoopargument is voor gebruikers die veel schermruimte nodig hebben. Bovendien wordt de tablet geleverd met een krachtige Snapdragon 8 Gen 1 chipset, waardoor soepele prestaties en responsiviteit worden gegarandeerd.

Een van de opvallende kenmerken van de Galaxy Tab S8 Ultra is de meegeleverde S Pen stylus, die de productiviteit en creativiteit verbetert. Deze stylus maakt nauwkeurige en precieze invoer mogelijk, waardoor hij ideaal is voor digitale kunstenaars, ontwerpers en studenten die handgeschreven notities moeten maken. Bovendien heeft de tablet een prachtig AMOLED-display, dat levendige kleuren en diepe zwarttinten levert voor een meeslepende kijkervaring.

Het is echter belangrijk op te merken dat het grote formaat van de tablet een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers. Door zijn omvang is hij minder draagbaar en moeilijk mee te nemen, waardoor hij voornamelijk geschikt is voor stationaire of thuisgebonden activiteiten. Bovendien kan de tablet door zijn grootte kwetsbaar aanvoelen, waardoor extra voorzichtigheid geboden is bij het hanteren ervan.

Wat connectiviteit betreft, biedt de Galaxy Tab S8 Ultra 5G-compatibiliteit, waardoor snelle internetverbindingen en naadloos browsen mogelijk zijn. Deze functie onderscheidt het van andere tablets in zijn categorie en biedt gebruikers verbeterde connectiviteitsopties.

Aan de andere kant heeft de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra een hoog prijskaartje, met een startprijs van $1,099 voor het basismodel. Deze premium prijs kan een afschrikmiddel zijn voor prijsbewuste consumenten die op zoek zijn naar meer betaalbare opties. Het is de moeite waard om andere tablets van Samsung of alternatieve merken te overwegen als budget een belangrijke factor is.

Al met al is de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra een overtuigende tablet voor degenen die behoefte hebben aan een groot scherm en krachtige prestaties. De unieke kenmerken zijn het enorme 14,6-inch scherm, de meegeleverde S Pen stylus en 5G-connectiviteit. De nadelen zijn echter de grootte, kwetsbaarheid en hoge prijs. Als je een grote Android-tablet belangrijk vindt en het budget ervoor hebt, is de Galaxy Tab S8 Ultra een uitstekende keuze. Als draagbaarheid en betaalbaarheid echter belangrijke factoren zijn, is het de moeite waard om andere opties te verkennen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Uitstekende leisteen voor een redelijke prijs: Samsung Galaxy Tab S7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab S7

 • list plusPrachtig 12,4-inch OLED-scherm met hoge resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz.
 • list plusSnelle prestaties met de Qualcomm Snapdragon 865 Plus-processor.
 • list plusInclusief S Pen-stylus die responsiever is en draadloos oplaadbaar.

Nadelen Samsung Galaxy Tab S7

 • list plusSoftwareaanbod is niet zo sterk als iOS.
 • list plusRelatief duur, met de Tab S7 Plus die begint bij $849,99.

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.67
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
8.22

De Samsung Galaxy Tab S7 en Tab S7 Plus zijn krachtige tablets met een scala aan indrukwekkende functies. Vooral de Tab S7 Plus valt op met zijn prachtige 12,4-inch OLED-display, met een resolutie van 2800 x 1752 en een verversingssnelheid van 120 Hz. Dit maakt het het beste scherm op een Android-tablet en onderscheidt het van zijn concurrenten. De 16:10 beeldverhouding van de tablet zorgt ook voor een langwerpiger en smaller ontwerp in vergelijking met de iPad.

Wat prestaties betreft, zijn beide tablets uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 865 Plus-processor, momenteel de snelste beschikbaar voor Android-apparaten. Dit zorgt voor soepel en efficiënt multitasken, waardoor de tablets ideaal zijn voor productiviteitstaken. Samsung levert bij beide modellen de S Pen-stylus mee, die responsiever is dan eerdere versies en draadloos oplaadt wanneer deze aan de tablet is bevestigd.

De bouwkwaliteit van de Tab S7 en Tab S7 Plus is uitstekend, waardoor ze een strak en premium gevoel hebben. De tablets hebben echter enkele nadelen. Het software-aanbod is niet zo sterk als iOS, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan het Apple-ecosysteem. Bovendien zijn de tablets weliswaar competitief geprijsd, maar toch behoorlijk duur, met de Tab S7 Plus die begint bij $ 849,99 en de Tab S7 die begint bij $ 649,99.

Ondanks deze nadelen zijn de Tab S7 en Tab S7 Plus sterke concurrenten op de tabletmarkt. Ze bieden krachtige prestaties, een hoogwaardig display en het gemak van de S Pen-stylus. Met name de Tab S7 Plus wil concurreren met de iPad Pro en positioneert zichzelf als een van de beste Android-tablets die beschikbaar zijn. Het is echter belangrijk om individuele voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

5. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab A7 Lite

 • list plusDegelijke prestaties en functies voor een budgetvriendelijke tablet.
 • list plusLichtgewicht en compact, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusBiedt LTE-functionaliteit, uitbreidbare opslag en drie jaar aan besturingssysteemupdates.

Nadelen Samsung Galaxy Tab A7 Lite

 • list plusLagere pixeldichtheid resulteert in vervaging en vlekken van details in donkere of snelbewegende scènes.
 • list plusKleuraccuraatheid is niet zo levendig als bij andere tablets in dezelfde prijsklasse.
 • list plusRelatief korte batterijduur en ondersteunt de S Pen niet.

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.44
Functionaliteit
6.63
Gebruiksgemak
7.17

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een budgetvriendelijke Android-tablet die degelijke prestaties en functies biedt. Ik word aangedreven door een octa-core MediaTek MT8768T-chip, 4GB RAM en 32GB geheugen, dat uitgebreid kan worden tot 1TB met een MicroSD-kaart. Mijn tablet is lichtgewicht en compact, waardoor ik gemakkelijk mee te nemen ben.

Maar ik moet toegeven, mijn display is een klein minpuntje. Mijn pixel dichtheid is lager dan die van andere tablets in mijn categorie, wat resulteert in wat wazigheid en vlekken van details in donkere of snelbewegende scènes. De kleurnauwkeurigheid is ook niet zo levendig als bij andere tablets in mijn prijsklasse.

Maar laten we het positieve niet vergeten! Ik bied je degelijke audiokwaliteit met twee speakerroosters die zijn gepositioneerd voor optimaal geluid. Ik kom ook met LTE-mogelijkheid, een aluminium behuizing, uitbreidbaar geheugen en drie jaar OS-updates, wat unieke verkooppunten zijn voor een tablet in deze prijsklasse.

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is geschikt voor mensen met een beperkt budget die een basis tablet nodig hebben om te browsen, apps te gebruiken en documenten te bewerken op een groter scherm. Ik bied misschien niet hetzelfde niveau van prestaties en beeldkwaliteit als duurdere tablets, maar ik lever de essentie tegen een budgetvriendelijke prijs.

Wat nadelen betreft, schiet ik tekort op het gebied van beeldkwaliteit bij het streamen van video's. Mijn batterijduur is relatief kort en ik ondersteun de S Pen niet. Mijn prestaties zijn niet zo indrukwekkend als sommige andere tablets en mijn camera's worden als zwak beschouwd. Daarnaast beperkt het ontbreken van een gyroscoop bepaalde functionaliteiten.

Al met al is de Samsung Galaxy Tab A7 Lite een goede optie voor mensen met een beperkt budget die betaalbaarheid en basisfunctionaliteit vooropstellen. Ik bied enkele unieke functies zoals LTE-mogelijkheid en uitbreidbaar geheugen, maar er zijn wel compromissen op het gebied van prestaties en beeldkwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van samsung tablets. Er zijn namelijk 156 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!