Wat is de beste Samsung tablet van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 februari, 2024

Het kopen van een goede Samsung tablet is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Samsung tablet van 2024? Na het onderzoeken van 1717 Samsung tablets kwam de Samsung Galaxy Tab A7 Lite als beste uit onze Samsung tablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Samsung tablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Samsung tablets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Samsung tablet-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Samsung tablet selectie

De top 10 beste Samsung tablets

1Score: 9.8
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 6.2
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Samsung Tablet Koopgids

Heb je een geweldige Samsung tablet op het oog, maar twijfel je nog teveel om de knoop door te hakken? Dan kun je wel wat informatie en advies gebruiken. Alles wat je moet weten over een Samsung tablet lees je daarom in deze koopgids.

Wat is de beste Samsung tablet?

De tablets van Samsung bestaan uit twee productlijnen: de Tab S-lijn en de Tab A-lijn. In de Tab S-lijn vind je de premium modellen met de meest heldere, scherpe beeldschermen en beste productkwaliteit. De Tab A-lijn is budgetvriendelijker en levert goede prestaties voor een prima prijs. De prijs-kwaliteit is hierbij optimaal.

De letter S of A staat bij Samsung Tablets dus voor de productlijn, maar er staat ook een getal bij de typeaanduiding. Net als bij iPhones zie je aan het getal hoe nieuw de tablet in kwestie is. De nieuwste Samsung tablets zijn op het moment de S7 en de A10.1.

Hoe lang duurt het opladen van een Samsung tablet?

Hoe lang een Samsung tablet oplaadt voordat de batterij weer vol is, hangt af van de batterij en verschilt dus per model. De tablet laadt het snelst op als het scherm uitstaat terwijl de tablet wordt opgeladen, omdat het apparaat zo ondertussen geen stroom verbruikt. Ben je tijdens het opladen bijvoorbeeld een film aan het kijken, dan kost dat energie en vertraag je het opladen.

Om toch een concreet beeld te schetsen van de oplaadtijd: de gemiddelde oplaadtijd is 8 uur. Als je dat erg lang vindt, is er een manier om de oplaadtijd te verkorten. Je hebt hiervoor een fast charger oftewel snellader van Samsung nodig. Dit type oplader is iets duurder dan de 'normale' lader, maar kan wel meer dan de helft van de oorspronkelijke oplaadtijd schelen.

Hoe lang gaat de accu van een Samsung tablet mee?

Wanneer een gloednieuwe Samsung tablet 100% is opgeladen, duurt het bij gemiddeld gebruik wel een paar dagen voordat de batterij weer leeg is. Hoe intensief je de tablet gebruikt, maakt hierbij veel verschil. Lees je vooral teksten op een lage schermhelderheid, dan gaat de accu lang mee. Andersom geldt hetzelfde: op hoge helderheid veel films kijken trekt de accu sneller leeg.

Daarom enkele tips om zuinig met de accu van jouw Samsung tablet om te gaan:

 • Zet de helderheid laag
 • Stel voor het scherm een korte vergrendeltijd in
 • Zet WiFi, Bluetooth en locatievoorzieningen alleen aan wanneer je het daadwerkelijk gebruikt
 • Sluit apps die je niet vaak gebruikt helemaal af – maar sluit apps waar je vaker bij terugkomt niet helemaal af. Laat die in de achtergrond lopen; het opnieuw opstarten hiervan kost meer energie dan ze in de achtergrond aan te laten staan
 • Maak gebruik van de bespaarstand als de batterij bijna leeg is

Hoe lang gaat een Samsung tablet mee?

Uit testen van de Consumentenbond blijkt dat tablets een gemiddelde levensduur van drie jaar hebben. Hoe lang jouw Samsung tablet uiteindelijk meegaat, hangt af van een paar zaken. Zo zijn er verschillen onder specifieke modellen: snelle en krachtige tablets gaan meestal langer mee dan budget modellen.

Na verloop van tijd slijt de tablet en wordt het apparaat langzaamaan trager. Ook raakt de accu sneller leeg. Om een zo lang mogelijke levensduur uit jouw Samsung tablet te halen, volg je de volgende tips:

 • Update het besturingssysteem zodra updates beschikbaar zijn
 • Verwijder applicaties die je niet gebruikt
 • Download alleen apps uit de Play Store
 • Laad de tablet pas op wanneer het batterijpercentage onder de 20% valt
 • Ontkoppel de lader zodra de batterij vol is
 • Gebruik een tablet hoes en/of screen protector

Wat is Samsung Smart Switch en hoe werkt het?

Samsung Smart Switch is een service van Samsung waarmee je alle data eenvoudig van je oude smartphone of tablet overzet naar je nieuwe Samsung device. Zo importeer je eenvoudig alle contacten, apps en instellingen naar je Samsung tablet. De voorganger van je Samsung tablet hoeft geen Samsung apparaat te zijn om Samsung Smart Switch te laten werken.

Wil je Samsung Smart Switch gebruiken, verbind dan eerst beide apparaten met WiFi. Download de Samsung Smart Switch app op beide toestellen. Je vindt deze app in de Play Store van Android, maar ook de App Store van Apple. Samsung Smart Switch werkt op zowel Android als iOS.

Open met beide apparaten de app. Het oude apparaat is de bron van de gegevens. Druk hier op 'aan de slag'. Op de nieuwe tablet open je ook de app en druk je op 'gegevens verzenden'. Selecteer op beide apparaten de draadloze verbinding, zodat ze draadloos met elkaar verbinden.

Op het oude toestel klik je nu alle gegevens aan die je op de nieuwe tablet wilt hebben. Is alles verzameld? Druk dan op 'overzetten'. De data overdracht gaat nu van start! Wanneer de app klaar is met gegevens overzetten, staat de data op beide apparaten.

Hoe update ik een Samsung tablet?

De nieuwste software updates optimaliseren je tablet en hebben soms ook leuke, nieuwe extra's te bieden. Afhankelijk van jouw instellingen verlopen sommige updates automatisch of krijg je een melding die je aantikt om de update te starten. Is dat niet het geval, dan kun je de Samsung tablet ook handmatig updaten. Je volgt dan de volgende stappen:

 • Ga naar 'instellingen'
 • Swipe naar beneden en druk op 'toestel info'
 • Is er een update beschikbaar? Druk dan op 'updates handmatig downloaden'
 • Jouw Samsung tablet krijgt nu de laatste updates!
hero illustration

Hoe testen we Samsung tablets?

Om de beste Samsung tablet te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Samsung tablet-test hebben we 1717 Samsung tablets vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Samsung tablet-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Samsung tablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Samsung tablet-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Samsung tablet in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1717 Samsung tablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Samsung tablets op een rijtje

1. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Tab A7 Lite

 • list plusBetaalbare kosteneffectieve optie
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp
 • list plusUitbreidbare opslag tot 1 TB

Nadelen Samsung Galaxy Tab A7 Lite

 • list plusMatige prestaties en display

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.63
Gebruiksgemak
10
Ik ben enthousiast om de Samsung Galaxy Tab A7 Lite aan te bevelen als een betaalbare en compacte Android-tablet. Met een prijs van ongeveer €159 biedt deze tablet een bevredigende ervaring met zijn octa-core MediaTek MT8768T chip, 4 GB RAM en 32 GB intern geheugen, dat uitbreidbaar is tot 1 TB met een MicroSD-kaart. Het lichte en compacte ontwerp lijkt op een kleinere versie van de Galaxy Tab A7, met een Type-C USB 2.0 poort voor opladen. Het 8,7-inch display biedt goede kleurkwaliteit, maar ligt iets lager in pixel dichtheid en helderheid in vergelijking met andere tablets in dezelfde prijsklasse, volgens Tom's Guide. De audiokwaliteit van de speakers is degelijk, met helder geluid wanneer de tablet plat ligt.

Hoewel de Galaxy Tab A7 Lite betaalbaar is, heeft het ook enkele nadelen. Android Authority merkt een matige prestatie, schelle speakers op hoog volume, zwakke camera's en een onopvallend display op. Het ontbreken van een gyroscoop wordt ook genoemd als een beperking. Echter, de tablet biedt de mogelijkheid voor upgrades en 4G LTE-ondersteuning tegen een meerprijs, wat handig is voor gebruikers die betere connectiviteit nodig hebben.

Vergeleken met de Galaxy Tab A7, heeft de A7 Lite een compacter 8,7-inch scherm, terwijl de A7 een groter 10,4-inch scherm heeft met een hogere resolutie en een Qualcomm SM6115-processor, wat iets krachtiger is voor zakelijk of entertainmentgebruik, zoals benadrukt door Android Central. De Galaxy A7 heeft ook een betere 5MP frontcamera in vergelijking met 2MP op de A7 Lite en is verkrijgbaar in meer kleuropties, waardoor het aantrekkelijk is voor consumenten die deze functies zoeken.

Samengevat, de Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een budgetvriendelijke tablet met bevredigende prestaties en essentiële functies tegen een toegankelijke prijs. Het compacte ontwerp, uitbreidbare opslag en optionele 4G LTE-ondersteuning maken het een veelzijdige keuze voor gebruikers die basisfunctionaliteit zoeken zonder de bank te breken. Echter, gebruikers met hogere multimedia- en prestatie-eisen kunnen zijn mogelijkheden beperkt vinden, zoals opgemerkt door Android Authority. In vergelijking met de Galaxy Tab A7 biedt de A7 Lite een draagbaardere vormfactor, terwijl de A7 verbeterde display- en cameramogelijkheden biedt, wat tegemoetkomt aan specifieke gebruikersvoorkeuren en prioriteiten.

Kortom, de Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een lovenswaardige en betaalbare tablet, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die een betaalbaar apparaat met essentiële functionaliteit zoeken. Het compacte ontwerp, uitbreidbare opslag en optionele 4G LTE-ondersteuning maken het tot een veelzijdig apparaat, hoewel gebruikers met hogere multimedia- en prestatie-eisen de beperkingen in overweging moeten nemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.26
Functionaliteit
5.71
Gebruiksgemak
6.63
De Samsung Galaxy Tab A7 Lite is een betaalbare Android tablet die een compacte en voordelige optie biedt voor basisgebruik. Met een prijs van $159, beschikt het over een octa-core MediaTek-chip, 4GB RAM en 32GB geheugen, met de optie om te upgraden naar 64GB voor een extra $40. Het 8,7-inch display levert goede kleurkwaliteit, maar de pixeldichtheid en helderheid zijn niet zo hoog als sommige concurrentiemodellen, wat invloed heeft op de duidelijkheid in donkere of snel bewegende scènes. Zoals benadrukt door Tom's Guide, "biedt de Samsung Galaxy Tab A7 Lite een lichtgewicht ontwerp en degelijke prestaties."

Een van zijn onderscheidende kenmerken is de beschikbaarheid van LTE en de aluminium behuizing, wat het onderscheidt van andere betaalbare opties. Het heeft echter ook enkele compromissen, zoals opgemerkt door Android Authority, waaronder matige prestaties, slechte camera's en schelle luidsprekers bij hoog volume. Het ontbreken van een gyroscoop en een onopvallend display dragen ook bij aan de beperkingen. Trusted Reviews bevestigt dit, waarbij wordt benadrukt dat hoewel de tablet geschikt is voor het browsen op internet en het gebruiken van apps, de beeldkwaliteit ondermaats is voor het streamen van video's en de batterij snel leegloopt. Bovendien kan het ontbreken van S Pen-ondersteuning gebruikers afschrikken die geïnteresseerd zijn in notities maken of tekenen.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de Samsung Galaxy Tab A7 Lite in de categorie van betaalbare tablets, waarbij het een balans biedt tussen betaalbaarheid en prestaties. Het valt op door zijn LTE beschikbaarheid en uitbreidbare opslag, waardoor het een geschikte optie is voor gebruikers die connectiviteit en opslagflexibiliteit prioriteren. Voor gebruikers die echter de nadruk leggen op hoogwaardig video streamen en geavanceerde productiviteitsfuncties zoals notities maken, zijn alternatieven met betere beeldkwaliteit en stylus ondersteuning wellicht meer geschikt.

Samengevat biedt de Samsung Galaxy Tab A7 Lite een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare Android tablet voor basis taken zoals webbrowsen en app-gebruik. Zijn lichte ontwerp, uitbreidbare opslag en LTE beschikbaarheid maken het een praktische keuze voor gebruikers met een beperkt budget. Echter, zijn beperkingen in prestaties, beeldkwaliteit en het ontbreken van bepaalde functies kunnen niet voldoen aan de wensen van gebruikers die een premium multimedia- of productiviteitservaring zoeken. Als je op zoek bent naar een betaalbare tablet voornamelijk voor casual gebruik, kan de Samsung Galaxy Tab A7 Lite een geschikte keuze zijn, en biedt het een balans tussen betaalbaarheid en essentiële functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Samsung tablets. Er zijn namelijk 1717 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!