Wat is de beste Kindertablet van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het aanschaffen van een goede Kindertablet is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Kindertablet van 2023? Na het testen van 2365 Kindertablets kwam de Amazon Fire 7 Kids Edition als beste uit onze Kindertablet-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kindertablets, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kindertablets-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kindertablet-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Kindertablets

1Score: 9.8
Amazon Fire 7 Kids Edition
Beste kindertablet
Amazon Fire 7 Kids Edition
Amazon
2Score: 9.5
Apple iPad (9th gen, 2021)
Een uitstekend tablet voor de groei van kinderen
Apple iPad (9th gen, 2021)
Apple
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
LeapFrog LeapPad Academy
Ideaal voor het leren van kinderen
LeapFrog LeapPad Academy
LeapFrog
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Lenovo Tab M10 Plus
Lenovo Tab M10 Plus
Lenovo
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
Onn. 10.1" Tablet Pro (2020)
Onn. 10.1" Tablet Pro (2020)
Onn.
6Score: 8.7
Amazon Fire 7
Een budgetvriendelijke optie voor kinderen
Amazon Fire 7
Amazon
7Score: 8.6
Apple iPad 10.9-Inch 10th Generation
Apple iPad 10.9-Inch 10th Generation
Apple
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.2
Amazon Fire Max 11
Amazon Fire Max 11
Amazon
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
iPad Mini
iPad Mini
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.8
Samsung Galaxy Tab A8 (2022)
Samsung Galaxy Tab A8 (2022)
Samsung
hero illustration

De Bestenu Kindertablet Koopgids

Maken je kinderen altijd gebruik van jouw tablet en vind je het tijd dat ze hun eigen tablet krijgen? Overweeg dan een kindertablet! Waar je op let bij de aankoop van een kindertablet, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten kindertablets zijn er?

Een kindertablet is een tablet die speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Deze hebben minder duurzame onderdelen waardoor ze goedkoper zijn en ze worden meestal geleverd met een speciale, gekleurde beschermhoes. Tablets voor kinderen zijn vaak eenvoudiger in gebruik en kleiner van formaat.

Kindertablets draaien haast altijd op het Android systeem. Sommige kindertablets hebben ook een eigen omgeving, zoals bijvoorbeeld KIDOZ of Kurio. Deze hebben ook eigen app stores waar je spelletjes en dergelijke download. Uiteraard stel je als ouder het hele systeem in, maar de ene tablet heeft hier meer opties voor dan de andere.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kind een goede tablet voor volwassenen te geven en deze helemaal zelf in te stellen. Hierdoor wordt je tablet helemaal kindvriendelijk. Het is vaak wel even puzzelen om erachter te komen hoe en waar je deze instellingen vindt.

Voor welke leeftijd is een kindertablet geschikt?

Er zijn kindertablets verkrijgbaar die zo eenvoudig zijn, dat ze al geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of twee. Let er wel op dat niet alle apps geschikt zijn voor alle leeftijden. Kinderen raken al snel gefrustreerd als het spelletje bijvoorbeeld te moeilijk is. Dit geldt andersom ook: is het spelletje te makkelijk, dan verliezen kinderen hun interesse.

Een kindertablet helpt prima bij bijvoorbeeld het leren van het alfabet, leren tellen of het leren van kleuren. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het voor een kind veel waardevoller is om deze dingen op een interactieve manier te leren. Een tablet heeft zodoende met name meerwaarde als jij als ouder even druk bezig bent met iets anders.

Hoe lang gaat een kindertablet mee?

Het is lastig te zeggen hoe lang een kindertablet meegaat. Dat de levensduur van digitale producten vaak kort is weten we allemaal, want elk jaar komen er verbeterde producten op de markt. Een standaard tablet, bijvoorbeeld een Android tablet, wordt door de meeste consumenten elke drie jaar vervangen met een nieuwere versie.

Bij kindertablets is dit vaak sneller. Ze starten te langzaam op en/of er wordt ruw mee omgegaan waardoor deze simpelweg sneller stuk gaat. Ook zijn de mogelijkheden van een kindertablet beperkter: ze hebben vaak minder geheugen, waardoor sommige spellen niet gespeeld kunnen worden.

Een gewoon tablet of een kindertablet, wat is beter?

Beide tablets hebben zowel voor- als nadelen. Een gewoon tablet zoals een iPad of een Samsung tablet is vele malen duurder dan een tablet speciaal voor kinderen. Een gewone tablet gaat daarentegen langer mee omdat deze meer mogelijkheden hebben dan een kindertablet, maar dat betekent niet dat als je een duurder tablet laat vallen, deze niet stuk gaat.

Koop je een gewoon tablet zoals een Huawei tablet voor je kind, zorg er dan altijd voor dat je een goede hoes hebt waardoor deze beschermd wordt tegen stoten en vallen. Een verder nadeel van een kindertablet is dat deze een stuk langzamer is. Als je kinderen gewend zijn op een iPad te spelen, dan raken ze waarschijnlijk geïrriteerd bij het gebruik van een kindertablet.

De speakers en het scherm van een kindertablet zijn ook van lagere kwaliteit. Dit is niet erg, maar kan een probleem zijn als je kind filmpjes wilt kijken. Daarnaast hebben kindertablets vaak weinig opslagcapaciteit.

Een goede tablet stel je helemaal in zodat deze kindveilig is. Je stelt beperkingen, de gebruikstijd en pincodes voor bepaalde apps in. Je moet wel in de handleiding lezen hoe je dit doet.

Welke van de twee uiteindelijk beter is, is moeilijk te zeggen en hangt vooral van je budget af. Hele jonge kinderen zijn waarschijnlijk beter af met een kindertablet terwijl oudere kinderen meer kunnen met een standaard tablet die je zelf instelt, waardoor het gebruik ervan kindvriendelijk is.

Wat voor hoes is het beste voor een kindertablet?

Het belangrijkste van een tablet voor je kinderen is misschien wel de hoes. Kinderen laten snel dingen vallen, struikelen vaker en zijn over het algemeen een stuk onhandiger dan wij volwassenen. Een goede hoes zorgt ervoor dat de tablet een val overleeft zonder het scherm te breken.

Een goede hoes heeft tevens een hendel waar je kind de tablet mee kan dragen, maar dit hebben ze niet allemaal. Zorg ervoor dat de hoes gemaakt is van een hard maar flexibel materiaal zoals bijvoorbeeld rubber. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren.

hero illustration

Hoe testen we Kindertablets?

Om de beste Kindertablet te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kindertablet-test hebben we 2365 Kindertablets vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Kindertablet-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Kindertablet-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Kindertablet-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Kindertablet in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2365 Kindertablets te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Kindertablets in een makkelijke lijst

1. Beste kindertablet: Amazon Fire 7 Kids Edition

Loading ...

Voordelen Amazon Fire 7 Kids Edition

 • list plusDuurzaam en gemakkelijk in gebruik
 • list plusRuime keuze aan leeftijdsgerelateerde inhoud
 • list plusInclusief ouderlijke controle

Nadelen Amazon Fire 7 Kids Edition

 • list plusHet beveiligingsbeoordelingsproces kan voor ongemak zorgen
 • list plusPrestaties kunnen traag zijn bij veeleisende apps of games

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
10
De Amazon Fire 7 Kids Edition is de beste kindertablet op de markt, met een combinatie van duurzaamheid, ouderlijk toezicht en een breed scala aan leeftijdsgerelateerde inhoud. Met zijn advertentievrije interface en inbegrepen ouderlijk toezicht kunnen ouders erop vertrouwen dat hun kinderen veilige en boeiende inhoud gebruiken. De tablet heeft een batterijduur van 10 uur, perfect voor lange autoritten of om kinderen de hele dag bezig te houden.

Volgens Laptop Mag heeft de Fire Kids Edition een 7-inch display met een resolutie van 1024x600 en wordt hij aangedreven door een 1,3-GHz quad-core CPU met 1GB RAM. Het heeft ook een VGA camera aan de voorkant en Bluetooth-mogelijkheden. De tablet wordt geleverd met 16GB opslagruimte, uitbreidbaar tot 128GB met een microSD-kaart. Hij draait op Fire OS 5 en biedt Wi-Fi-connectiviteit.

Een reviewer op Amazon zegt: "De Amazon Fire 7 Kids tablet is een geweldig apparaat voor kinderen. Het is duurzaam en gemakkelijk te gebruiken, en het aanbod aan inhoud is indrukwekkend." Een andere reviewer prijst zijn duurzaamheid en zegt: "Mijn kinderen hebben deze tablet meerdere keren laten vallen en hij werkt nog steeds perfect."

Volgens Android Central bevat de nieuwste versie van de Fire 7 Kids tablet upgrades zoals het verdubbelen van het RAM-geheugen tot 2GB en het bieden van een opslagoptie van 32GB (uitbreidbaar tot 1TB met een microSD-kaart). De tablet maakt nu ook gebruik van USB-C in plaats van MicroUSB, wat handiger is voor het opladen en overzetten van gegevens. Het compacte formaat en de kindvriendelijke hoes maken het gemakkelijk voor kleine handjes om vast te houden en ideaal voor gebruik onderweg.

Ondanks zijn vele sterke punten heeft de Amazon Fire 7 Kids Edition ook enkele beperkingen. Volgens PCMAG kan het beveiligingscontroleproces van de tablet enige overlast veroorzaken voor gebruikers. Daarnaast hebben sommige reviewers vermeld dat de prestaties van de tablet soms traag kunnen zijn, vooral bij het uitvoeren van veeleisende apps of games.

In vergelijking met andere kindertablets op de markt onderscheidt de Amazon Fire 7 Kids Edition zich door zijn betaalbaarheid en ruime aanbod aan inhoud. Het biedt een goede balans tussen functies en prestaties, waardoor het geschikt is voor jongere kinderen. Voor oudere kinderen of degenen die meer krachtige specificaties nodig hebben, kunnen andere tablets echter beter geschikt zijn.

Over het algemeen is de Amazon Fire 7 Kids Edition een betrouwbare en betaalbare optie voor kinderen. Zijn duurzaamheid, ouderlijk toezicht en uitgebreide inhoudsbibliotheek maken het een topkeuze voor ouders die op zoek zijn naar een kindertablet.

Verkrijgbaar bij:

2. Een uitstekend tablet voor de groei van kinderen: Apple iPad (9th gen, 2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple iPad (9th gen, 2021)

 • list plusGeweldige waarde voor je geld met functies van duurdere Apple tablets
 • list plusCompatibel met Apple Pencil en Smart Keyboard
 • list plusKrachtige A13 Bionic-chip voor soepel multitasken

Nadelen Apple iPad (9th gen, 2021)

 • list plusOntbreekt Face ID en het kalibreren van speakers die te vinden zijn in andere Apple tablets
 • list plusWerkt alleen met accessoires van de eerste generatie
 • list plusKan niet alle geavanceerde functies hebben die te vinden zijn in duurdere Apple tablets

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
9.53
De Apple iPad (2021) - 10.2 inch - WiFi - 64GB - Grijs is een uitstekende tablet voor de groei van kinderen, met enkele functies van de duurdere Apple-tablets voor een lagere prijs. Hij is compatibel met de Apple Pencil en Smart Keyboard, waardoor je een laptopachtige ervaring hebt, en draait op het nieuwste iPadOS 15. Het apparaat heeft een 10.2-inch Retina-display met True Tone-technologie, voor een levendige en meeslepende kijkervaring.

Volgens TechRadar is de iPad (2021) uitgerust met Apple's A13 Bionic-processor, wat een kleine prestatie-upgrade is ten opzichte van het vorige model. De tablet heeft ook een verbeterde 12MP frontcamera met Center Stage, perfect voor videobellen en het vastleggen van memorabele momenten. Het ontbreekt echter aan Face ID en het kalibreren van speakers die te vinden zijn op andere Apple-tablets, en het werkt alleen met accessoires van de eerste generatie.

Een van de opvallende kenmerken van deze iPad is de compatibiliteit met de Apple Pencil, waardoor kinderen hun creativiteit kunnen uiten door te tekenen, schetsen en notities te maken. Zoals TechRadar zegt: "Het is compatibel met de Apple Pencil, dus als je het voor een kind koopt, kan het een geweldige manier zijn om hun creatieve kant te verkennen."

Wat betreft prestaties zorgt de A13 Bionic-chip voor vloeiend multitasken en responsiviteit, waardoor het geschikt is voor educatieve apps, games en andere activiteiten. De tablet heeft ook een batterijduur van 10 uur, zodat je hem de hele dag kunt gebruiken zonder constant op te laden.

Zoals benadrukt door Amazon, wordt de iPad (2021) geleverd met AppleCare+, waarmee de reparatiedekking en technische ondersteuning wordt verlengd tot twee jaar. Deze extra bescherming is gunstig voor ouders die ervoor willen zorgen dat het apparaat van hun kind gedekt is tegen accidentele schade.

Hoewel de iPad (2021) gericht is op kinderen, is hij ook geschikt voor mensen die voor het eerst een iPad kopen of willen upgraden van een ouder model. Met een startprijs van €379 wordt hij beschouwd als een van de beste goedkope tablets op de markt.

Al met al is de Apple iPad (2021) - 10.2 inch - WiFi - 64GB - Grijs een veelzijdige en betaalbare tablet die veel waar voor je geld biedt. De compatibiliteit met de Apple Pencil, krachtige A13 Bionic-chip en uitgebreide AppleCare+ dekking maken het een uitstekende keuze voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Het kan echter niet alle geavanceerde functies hebben die te vinden zijn in duurdere Apple-tablets, en de compatibiliteit met accessoires van de eerste generatie kan een beperking zijn voor sommige gebruikers. Desondanks maken de algehele prestaties en betaalbaarheid het tot een aantrekkelijke optie in de categorie kindertablets.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Ideaal voor het leren van kinderen: LeapFrog LeapPad Academy

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LeapFrog LeapPad Academy

 • list plusSterk aanbevolen kindertablet voor het leren van kinderen
 • list plusWordt geleverd met 20 door docenten goedgekeurde apps voor een uitgebreide leerervaring
 • list plusDuurzaam ontwerp met een scherm dat bestand is tegen breken en een stevige bumper

Nadelen LeapFrog LeapPad Academy

 • list plusBeperkte inhoud en functies voor oudere kinderen of tieners

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.55
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.46
De LeapFrog LeapPad Academy is een sterk aanbevolen kindertablet die speciaal is ontworpen voor het leren van kinderen. Met de nadruk op het ontwikkelen van lees-, reken- en wetenschapsvaardigheden, en het stimuleren van creativiteit, is deze tablet ideaal voor kinderen van 3-8 jaar oud. Een van de opvallende kenmerken is de inclusie van 20 door docenten goedgekeurde apps die zorgen voor een uitgebreide en boeiende leerervaring.

Volgens een recensie op de LeapFrog-website heeft de LeapPad Academy een onbreekbaar 7-inch scherm, een stylus en een stevige bumper met een ingebouwde standaard, waardoor hij duurzaam en geschikt is voor jonge kinderen. De tablet biedt ook ouderlijke controle, zodat ouders tijdslimieten kunnen instellen en de toegang tot inhoud kunnen uitbreiden, voor een veilige en gecontroleerde leeromgeving.

De LeapPad Academy bevat ook een gratis proefperiode van drie maanden van LeapFrog Academy, een interactief leerprogramma met meer dan 2000 games en activiteiten. Dit voegt aanzienlijke waarde toe aan de tablet, met een breed scala aan educatieve inhoud die kinderen kunnen verkennen en van kunnen leren. Daarnaast biedt het LeapFrog App Center honderden games, apps, muziek en video's om te downloaden, inclusief populaire Android-apps.

Docenten hebben de educatieve spellen en apps van LeapFrog geprezen, waarbij met name het gepersonaliseerde leerplan, de educatieve vaardigheden die op elkaar voortbouwen en de motiverende functies van de LeapPad Academy worden benadrukt. In feite heeft de leerbibliotheek van LeapFrog hoge aanbevelingen gekregen van docenten, waarbij 97,9% aangeeft dat ze het zouden aanbevelen aan jonge kinderen om belangrijke vaardigheden voor schoolsucces op te bouwen. Ook werd opgemerkt dat de breedte van vaardigheden die worden behandeld in LeapFrog-spellen een onderscheidende factor is voor de LeapPad Academy in vergelijking met andere kindertablets.

Een recensent op Amazon zei: "Mijn dochter is dol op haar LeapPad Academy! Ze heeft zoveel geleerd van de educatieve spellen en apps. Het is een geweldige tablet voor jonge leerlingen."

Hoewel de LeapPad Academy uitblinkt in het bieden van een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen, is het vermeldenswaard dat deze specifiek gericht is op jongere kinderen van 3-8 jaar oud. Oudere kinderen of tieners kunnen de tablet beperkt vinden qua inhoud en functies.

Al met al is de LeapFrog LeapPad Academy een zeer aanbevolen kindertablet voor het leren van kinderen. Met zijn apps die zijn goedgekeurd door docenten, duurzaam ontwerp, ouderlijke controle en toegang tot een breed scala aan educatieve inhoud, biedt het een uitgebreide en boeiende leerervaring. Hoewel het beperkingen kan hebben voor oudere kinderen of tieners, blinkt het uit in zijn doelgroep en is het een geweldige investering voor ouders die de leerreis van hun kind willen verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Lenovo Tab M10 Plus

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo Tab M10 Plus

 • list plusVeelzijdige en betaalbare tablet
 • list plusStrak en premium design met dunne randen en volledig metalen behuizing
 • list plusKid's Mode met educatieve inhoud en ouderlijke controle

Nadelen Lenovo Tab M10 Plus

 • list plusHet model met 32 GB opslag en 2 GB RAM is traag
 • list plusHeeft slechts een verversingssnelheid van 60 Hz
 • list plusWordt niet geleverd met een meegeleverde hoes of stylus

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.32
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.57
De Lenovo Tab M10 Plus is een veelzijdige en betaalbare tablet die geschikt is voor tieners en kinderen. Hij heeft een strak en hoogwaardig ontwerp met dunne randen en een volledig metalen behuizing, waardoor hij comfortabel in de hand ligt. De tablet wordt geleverd met een oplaaddock dat ook als standaard kan worden gebruikt, wat het gebruiksgemak vergroot. Het 10,3-inch Full-HD IPS-display zorgt voor heldere visuals, waardoor hij perfect is voor streaming, browsen en gamen.

Een opvallende functie van de Lenovo Tab M10 Plus is de Kindermodus, een app met educatieve inhoud en ouderlijke controle die wordt vergrendeld met een pincode. Dit zorgt voor een veilige en gecontroleerde omgeving voor kinderen om de tablet te gebruiken. Bovendien heeft de tablet 4GB RAM en 64GB of 128GB aan geheugen, wat voldoende opslagruimte biedt voor apps, games en media.

Volgens gebruikersadviezen wordt het afgeraden om te kiezen voor de variant met 32GB opslag en 2GB RAM van de Lenovo M10 Plus, omdat deze erg traag werkt. De versie met 4GB RAM wordt daarentegen als de betere keuze beschouwd, met betere prestaties.

De Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) is op de markt gebracht voor universiteitsstudenten, maar is meer geschikt als multimedia-apparaat voor het hele gezin. Hij heeft een slim en hoogwaardig ontwerp met een matte grijze achterkant en een strook met steentextuur langs de bovenkant, waardoor hij stevig aanvoelt en niet speelgoedachtig is. Het display is een 10,6-inch 1080p IPS-paneel met leesmodus, wat zorgt voor een goede visuele ervaring.

Hoewel de tablet goed presteert op het gebied van functies en ontwerp, heeft hij enkele beperkingen. Hij heeft slechts een verversingssnelheid van 60Hz, wat mogelijk niet ideaal is voor gebruikers die een hogere verversingssnelheid willen voor vloeiendere graphics. Ook wordt er geen hoesje of stylus meegeleverd, wat een nadeel kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar een complete set.

Al met al is de Lenovo Tab M10 Plus een geweldige budgettablet met zijn belangrijkste functies, waaronder een strak ontwerp, Kindermodus en goede prestaties. Het is echter mogelijk niet de beste keuze voor gebruikers die een hogere verversingssnelheid of de inclusie van een hoesje en stylus belangrijk vinden.

Om een recensie te citeren: "De Lenovo Tab M10 FHD Plus biedt een goede balans tussen prestaties en kosten, waardoor het een geweldige tablet is voor gezinnen."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Onn. 10.1" Tablet Pro (2020)

Loading ...

Voordelen Onn. 10.1" Tablet Pro (2020)

 • list plusDuurzaamheid en het vermogen om vallen te weerstaan
 • list plusEenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke interface
 • list plusVoldoende opslagruimte en uitbreidbare capaciteit

Nadelen Onn. 10.1" Tablet Pro (2020)

 • list plusSpeakers kunnen worden verbeterd
 • list plusBeschermhoes kan duurzamer zijn

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.58
Functionaliteit
8.93
Gebruiksgemak
9.16
De onn. 10.1" Kids Tablet PUR is een zeer gewaardeerde tablet die speciaal is ontworpen voor kinderen. Met zijn 10.1" IPS LCD touchscreen en een resolutie van 1280 x 800 biedt het een levendig en helder display waar kinderen van kunnen genieten. Dankzij de 2.0 GHz quad-core processor en 2 GB RAM zorgt deze tablet voor een soepele prestatie, waardoor kinderen naadloos door apps en games kunnen navigeren.

Een recensent op Home Tester Club prijst de duurzaamheid van de tablet en zegt: "Deze tablet is erg stevig en kan meerdere keren vallen goed aan." Een andere recensent benadrukt het eenvoudige installatieproces en zegt: "Het instellen van de tablet was snel en gemakkelijk. Het was zeer gebruiksvriendelijk."

De tablet wordt geleverd met 32 GB opslagruimte, wat voldoende ruimte biedt voor kinderen om hun favoriete apps, games en media op te slaan. De opslagruimte is uitbreidbaar via een microSD-kaartsleuf, voor nog meer opslagcapaciteit indien nodig. Bovendien draait de tablet op Android 11 (Go-editie), wat zorgt voor een veilig en geoptimaliseerd besturingssysteem.

Een van de opvallende kenmerken van deze tablet is de inclusie van Google Kids Space, Entertainment Space en Camera from Google apps. Deze apps zijn speciaal ontworpen voor kinderen en bieden een gecureerde selectie van leeftijdsgebonden inhoud en educatieve hulpmiddelen. Dit kenmerk onderscheidt de onn. 10.1" Kids Tablet PUR van zijn concurrenten en biedt een veilige en boeiende digitale omgeving voor kinderen.

Recensenten waarderen ook de prestaties, beeldkwaliteit en batterijduur van de tablet. Een recensent op Home Tester Club merkt op: "De tablet werkt geweldig, geen haperingen of vastlopen. De beeldkwaliteit is zeer helder." Een andere recensent zegt: "De batterijduur van deze tablet is geweldig. Hij gaat de hele dag mee voor mijn kinderen."

Wat beperkingen betreft, vermelden sommige recensenten dat de luidsprekers van de tablet verbeterd kunnen worden, omdat de geluidskwaliteit niet zo robuust is als ze zouden willen. Bovendien vermelden enkele recensenten dat de beschermhoes van de tablet duurzamer en beschermender zou kunnen zijn.

Over het algemeen wordt de onn. 10.1" Kids Tablet PUR beschouwd als een uitstekende tablet voor kinderen, met een combinatie van duurzaamheid, prestaties en een boeiende digitale ervaring. Met zijn levendige display, soepele prestaties en toegang tot leeftijdsgebonden inhoud biedt het een veilig en vermakelijk platform voor kinderen om te verkennen en te leren.

Verkrijgbaar bij:

6. Een budgetvriendelijke optie voor kinderen: Amazon Fire 7

Loading ...

Voordelen Amazon Fire 7

 • list plusBetaalbare optie voor ouders
 • list plusInclusief Amazon Kids+ abonnementsservice
 • list plusDuurzaam ontwerp en uitstekende ouderlijke controle

Nadelen Amazon Fire 7

 • list plusNiet zo geavanceerd als duurdere modellen
 • list plusBeperkte functies speciaal voor kinderen
 • list plusMogelijk niet de krachtigste specificaties

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
8.28
Gebruiksgemak
9.14
De Amazon Fire 7 Kids tablet is een betaalbare optie voor ouders die op zoek zijn naar een tablet speciaal ontworpen voor hun kinderen. Met een 7" beeldscherm en 16 GB opslag biedt het een compact en lichtgewicht ontwerp dat perfect is voor onderweg. De tablet is verkrijgbaar in de kleur Blauw en is gemaakt van materialen die post-consumer gerecyclede plastics bevatten, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Een opvallende functie van de Amazon Fire 7 Kids tablet is de inclusie van Amazon Kids+, een abonnementsservice die toegang biedt tot een breed scala aan leeftijdsgebonden inhoud. De tablet wordt geleverd met ouderlijke controles, waardoor ouders de inhoud kunnen aanpassen op basis van de leeftijd van hun kind. Zoals PCMag aangeeft: "Amazon Kids+ op de Fire 7 Kids tablet biedt een schat aan inhoud voor kinderen, waaronder boeken, films, tv-programma's, apps en games." Deze abonnementsservice groeit mee met het kind, dankzij aanpasbare leeftijdsfilters.

De tablet biedt ook een batterijlevensduur van 10 uur, zodat kinderen lang kunnen genieten van ononderbroken speeltijd. Daarnaast is de verpakking milieuvriendelijk en is de tablet zelf energiezuinig met een ENERGY STAR-certificering. Amazon biedt ook opties voor inruil of recycling van de tablet via Amazon Second Chance.

In vergelijking met andere tablets op de markt is de Amazon Fire 7 Kids tablet een budgetvriendelijke optie. Volgens Tom's Guide is het een van de beste tablets voor kinderen wat betreft betaalbaarheid, met uitstekende ouderlijke controles. Het heeft echter niet dezelfde kindspecifieke functies als de Fire HD 10 Kids Pro en Fire HD 10 Kids tablets.

Hoewel de Amazon Fire 7 Kids tablet misschien niet de meest geavanceerde specificaties of functies heeft, biedt het een aantrekkelijk pakket voor ouders die op zoek zijn naar een betaalbare tablet voor hun kinderen. Met zijn duurzame ontwerp, ouderlijke controles en toegang tot leeftijdsgebonden inhoud via Amazon Kids+, biedt het een veilige en vermakelijke ervaring voor kinderen van 3-7 jaar.

Kortom, de Amazon Fire 7 Kids tablet is een solide keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betaalbare tablet voor hun kinderen. Het heeft misschien niet de krachtigste specificaties of dezelfde kindspecifieke functies als duurdere modellen, maar het biedt uitstekende waarde voor de prijs. Met zijn duurzame ontwerp, ouderlijke controles en toegang tot een breed scala aan leeftijdsgebonden inhoud, biedt het een betrouwbare en vermakelijke ervaring voor jonge gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

7. Apple iPad 10.9-Inch 10th Generation

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple iPad 10.9-Inch 10th Generation

 • list plusVeelzijdige en krachtige tablet
 • list plusVerbluffende visuele ervaring met een volledig schermontwerp en een 10,9-inch Liquid Retina-display
 • list plusCompatibel met essentiële accessoires zoals de Apple Pencil en het Magic Keyboard Folio

Nadelen Apple iPad 10.9-Inch 10th Generation

 • list plusMoeilijk om het scherm te zien in direct zonlicht
 • list plusHoge prijs
 • list plusAfwezigheid van een koptelefoonaansluiting

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.72
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
8.12
De Apple iPad 10.9-Inch 10e generatie is een veelzijdige en krachtige tablet die een capabele en intuïtieve ervaring biedt. Met zijn schermvullende ontwerp en 10,9-inch Liquid Retina-display zorgt hij voor een verbluffende visuele ervaring bij het kijken naar shows, leren, gamen en meer. De tablet is compatibel met essentiële accessoires zoals de Apple Pencil en het Magic Keyboard Folio, waardoor de functionaliteit wordt uitgebreid voor productiviteit en creativiteit.

Volgens Tom's Guide biedt de 10e generatie iPad een groter display en een herontworpen design met dunnere randen en zonder homeknop. De aan/uit-knop bevat nu Touch ID voor eenvoudig ontgrendelen. De tablet is lichtgewicht en verkrijgbaar in aantrekkelijke kleuren zoals geel, roze, blauw en zilver. Het display kan echter moeilijk te zien zijn in direct zonlicht.

De technische specificaties van de iPad, zoals gedetailleerd op de website van Apple, onthullen zijn indrukwekkende mogelijkheden. Hij wordt aangedreven door de A14 Bionic-chip, die kracht en prestaties levert voor verschillende activiteiten. De tablet heeft een 12MP Wide-camera en een 12MP Ultra Wide-camera met Center Stage, waardoor gebruikers altijd in beeld zijn. Hij ondersteunt FaceTime-video- en audiogesprekken, heeft stereospeakers in landschapsmodus en dubbele microfoons. De iPad ondersteunt ook Wi-Fi 6 en optionele 5G-connectiviteit voor supersnelle verbindingen.

TechSpot benadrukt het verbeterde ontwerp, de snelle A14 Bionic-processor en de integratie van Touch ID in de aan/uit-knop als positieve aspecten van de iPad. Ze noemen echter nadelen zoals de aanzienlijke prijsstijging, het scherm dat niet het beste is en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting.

Al met al is de Apple iPad 10.9-Inch 10e generatie een solide tablet met opmerkelijke verbeteringen. Zijn kracht en veelzijdigheid, indrukwekkende prestaties en aantrekkelijke display maken het een uitstekende keuze voor verschillende gebruiksscenario's. De hoge prijs en enkele beperkingen kunnen echter potentiële kopers afschrikken.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de iPad op door zijn naadloze integratie met het ecosysteem van Apple, inclusief toegang tot meer dan een miljoen apps in de App Store die speciaal zijn ontworpen voor iPad. Hij biedt ook functies die te vinden zijn op de Pro-modellen, zoals ondersteuning voor de Apple Pencil en het Magic Keyboard. Andere tablets kunnen echter een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden voor mensen met een beperkt budget of die specifieke functies zoals beeldkwaliteit of connectiviteitsopties prioriteren.

Tot slot is de Apple iPad 10.9-Inch 10e generatie een krachtige en veelzijdige tablet die een capabele en intuïtieve ervaring biedt. Hij blinkt uit in productiviteit, creativiteit en entertainment, met zijn schermvullende ontwerp, krachtige prestaties en compatibiliteit met essentiële accessoires. De hoge prijs en enkele beperkingen kunnen echter sommige potentiële kopers afschrikken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Amazon Fire Max 11

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Fire Max 11

 • list plusKrachtige prestaties met een octa-core processor en 4 GB RAM
 • list plusCompatibel met Google-apps, waardoor de productiviteit wordt verbeterd
 • list plusElegant ontwerp met een stevige aluminium behuizing

Nadelen Amazon Fire Max 11

 • list plusPlaatsing van de USB-C-poort naast de bedieningselementen kan onhandig zijn
 • list plusSchittering kan een probleem zijn op het levendige display
 • list plusWordt geleverd met lockscreen-advertenties, die tegen betaling kunnen worden verwijderd

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.33
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
7.76
De Amazon Fire Max 11 is de nieuwste kindertablet van Amazon en biedt een krachtig en veelzijdig apparaat voor jonge gebruikers. Met een levendig 11" scherm, octa-core processor en 4 GB RAM biedt het een soepele en responsieve prestatie. De tablet heeft een batterijduur van 14 uur, waardoor er langdurig gebruik mogelijk is zonder onderbreking. Met een opslagcapaciteit van 128 GB is er voldoende ruimte voor apps, games en media.

Een opvallende functie van de Fire Max 11 is de compatibiliteit met Google-apps. Hoewel dit niet officieel wordt ondersteund door Amazon of Google, is het mogelijk om de Google Play Store aan de tablet toe te voegen, zoals te zien is in een review van Digital Trends. Door een eenvoudig proces te volgen, kunnen gebruikers Google-apps zoals Google Docs, Gmail en Google Keep downloaden en gebruiken. Dit verbetert aanzienlijk de productiviteit van de tablet en maakt het een geschikte werk machine.

De entertainmentmogelijkheden van de tablet worden zeer geprezen door klanten op Amazon. Het excelleert in streamen, lezen en gamen, wat zorgt voor urenlang plezier voor kinderen. De integratie van Alexa stelt gebruikers in staat om eenvoudig hun slimme huizen te beheren en verbonden te blijven. De tablet is ook compatibel met verschillende accessoires zoals een toetsenbordhoes, styluspen, dunne hoes en schermbeveiliging, waardoor er extra functionaliteit en personalisatieopties zijn.

Wat betreft het ontwerp heeft de Fire Max 11 een strak en stevig grijs aluminium chassis. Echter, Tom's Guide wijst erop dat de plaatsing van de USB-C poort naast de bedieningselementen onhandig kan zijn. Het 11-inch 2K-scherm is helder en levendig, maar er kan sprake zijn van hinderlijke reflecties. Bovendien wordt de tablet geleverd met advertenties op het vergrendelscherm, maar gebruikers hebben de mogelijkheid om ze tegen een extra vergoeding te verwijderen.

Vergeleken met eerdere Fire-tablets valt de Fire Max 11 op als de krachtigste tablet van Amazon tot nu toe. De verbeterde prestaties, groter scherm en langere batterijduur maken het een waardevolle upgrade. Het moet echter worden opgemerkt dat het FireOS-besturingssysteem nog steeds de potentie beperkt. Zoals PCMag benadrukt, biedt FireOS mogelijk niet hetzelfde niveau van veelzijdigheid en functionaliteit als andere besturingssystemen.

Kortom, de Amazon Fire Max 11 is een eersteklas kindertablet met indrukwekkende prestaties en een scala aan functies. De compatibiliteit met Google-apps, levendig display en integratie met Alexa maken het een veelzijdig apparaat voor zowel werk als plezier. Hoewel het enkele beperkingen heeft, zoals het FireOS en advertenties op het vergrendelscherm, biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor ouders die op zoek zijn naar een krachtige en vermakelijke tablet voor hun kinderen, is de Fire Max 11 een solide keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. iPad Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iPad Mini

 • list plusUitstekende draagbaarheid en lichtgewicht ontwerp
 • list plusLevendig en scherp display
 • list plusVeelzijdig voor verschillende creatieve activiteiten

Nadelen iPad Mini

 • list plusGeen Magic Keyboard
 • list plusHogere prijsklasse
 • list plusGeen koptelefoonaansluiting

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.11
Functionaliteit
8.63
Gebruiksgemak
7.83
De Apple iPad Mini 6 2021 is een zeer geprezen kindertablet die uitblinkt in draagbaarheid, design en beeldkwaliteit. Met een startprijs van €499 biedt het verschillende opslagopties en de mogelijkheid om LTE-connectiviteit toe te voegen tegen een meerprijs. Het design van de iPad Mini 6 lijkt op die van de iPad Air (2020), met slanke randen, een Touch ID-geactiveerde aan/uit-knop en een USB-C-poort. Hij is verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke kleuren.

Eén opvallende functie van de iPad Mini 6 is zijn compacte formaat en lichte gewicht, waardoor het voor kinderen gemakkelijk is om met één hand vast te houden. Volgens een recensie van Tom's Guide is de tablet "superdraagbaar" en heeft hij een "licht design." De toevoeging van Touch ID in de aan/uit-knop verbetert de veiligheid en het gemak, terwijl de USB-C-poort zorgt voor snellere gegevensoverdracht.

De iPad Mini 6 heeft een levendig en scherp display, waarbij recensenten zijn vermogen prijzen om levendige kleuren en gedetailleerde details te tonen. Zijn 8,3-inch schermformaat, zoals benadrukt in een recensie van 9to5Mac, maakt het een geweldig apparaat voor langdurige leessessies. De tablet is ook geschikt voor notities maken en artistieke activiteiten, waardoor het veelzijdig is voor verschillende creatieve bezigheden.

Wat betreft de concurrentie wordt de iPad Mini 6 vergeleken met andere iPads voor kinderen, zoals de Apple iPad 2021 en de iPad Air (2022). De iPad Mini 6 valt op door zijn compactheid en lichte gewicht, waardoor hij ideaal is voor gebruik onderweg. Hij heeft echter geen Magic Keyboard of een koptelefoonaansluiting en is relatief duur. Als budget geen beperking is, kan de iPad Air (2022) met zijn M1-chip en grotere display een betere optie zijn.

Ondanks enkele beperkingen ontvangt de iPad Mini 6 positieve feedback voor zijn draagbaarheid, design en beeldkwaliteit. Zoals een gebruiker vermeldde in een recensie op GSM Arena, is de iPad Mini 6 de prijs waard en biedt hij betere prestaties in vergelijking met zijn voorganger.

Tot slot is de Apple iPad Mini 6 2021 een uitzonderlijke kindertablet die uitblinkt in draagbaarheid, design en beeldkwaliteit. Zijn compacte formaat en lichte gewicht maken het een handige keuze voor kinderen. Hoewel het enkele beperkingen heeft in vergelijking met andere iPads, zoals het ontbreken van een Magic Keyboard en een hoger prijspunt, biedt de iPad Mini 6 een geweldige gebruikerservaring en is het zeer aan te bevelen voor wie op zoek is naar een compacte en krachtige tablet.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Samsung Galaxy Tab A8 (2022)

Loading ...

Voordelen Samsung Galaxy Tab A8 (2022)

 • list plusDe tablet is veelzijdig en budgetvriendelijk.
 • list plusJe kunt genieten van een meeslepende kijkervaring op het 10,5 inch LCD-scherm.
 • list plusHet apparaat integreert naadloos met andere Samsung-apparaten.

Nadelen Samsung Galaxy Tab A8 (2022)

 • list plusDe camera's aan de voor- en achterkant zijn zwak.
 • list plusHet opladen met 15W gaat langzaam.
 • list plusEr is beperkte RAM en opslagruimte beschikbaar.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.97
Gebruiksgemak
7.52
De Samsung Galaxy Tab A8 (2022) 32GB Wifi Kids tablet is een veelzijdige en budgetvriendelijke optie voor gezinnen. Met zijn 10,5" LCD-scherm biedt het een meeslepende kijkervaring en de Dolby Atmos-luidsprekers zorgen voor uitstekende geluidskwaliteit bij het streamen van content. De tablet heeft een premium metalen behuizing en een indrukwekkende batterijduur, waardoor hij ideaal is voor entertainmentdoeleinden.

"Ik vind de Samsung Galaxy Tab A8 een geweldige keuze voor mensen met een beperkt budget die streamingmogelijkheden belangrijk vinden" (Android Authority).

Een van de opvallende kenmerken van de Galaxy Tab A8 is de integratie met het Galaxy-ecosysteem, waardoor naadloze connectiviteit met andere Samsung-apparaten mogelijk is. Hierdoor is het eenvoudig om content te delen en bestanden te openen op verschillende apparaten. De tablet biedt ook handige mogelijkheden voor notities maken met automatische synchronisatie tussen apparaten via Samsung Notes.

"De Samsung Galaxy Tab A8 biedt een krachtige en gebruiksvriendelijke ervaring voor zowel werk als entertainment" (Amazon).

Wat specificaties betreft, wordt de tablet geleverd met een geüpgradede chipset en 32GB opslagruimte, met de mogelijkheid om uit te breiden tot 128GB met een microSD-kaart. Hoewel het basismodel beperkte RAM en opslagruimte heeft, biedt het langere softwareondersteuning in vergelijking met zijn voorganger, de Galaxy Tab A7.

"De nieuwere A8 biedt langere softwareondersteuning en een iets groter display" (Android Authority).

Het is echter vermeldenswaard dat de tablet zwakke camera's aan de voor- en achterkant heeft en langzaam oplaadt met 15W. Deze beperkingen zijn mogelijk niet significant voor gebruikers die voornamelijk geïnteresseerd zijn in streaming en entertainment.

Over het algemeen is de Samsung Galaxy Tab A8 (2022) 32GB Wifi Kids tablet een betaalbare optie die een geweldige kijkervaring biedt en naadloze integratie met andere Samsung-apparaten mogelijk maakt. De lange batterijduur en snellaadmogelijkheden maken hem geschikt voor langdurig gebruik. Gezinnen zullen de lichte en draagbare vormgeving waarderen, evenals de Samsung Kids-functie, die een veilige omgeving biedt voor kinderen om te leren en te spelen.

"De Samsung Galaxy Tab A8 is een betaalbare tablet perfect voor gezinnen die graag delen en entertainment willen" (Target).

In vergelijking met andere tablets op de markt, onderscheidt de Samsung Galaxy Tab A8 zich door zijn betaalbare prijs, solide prestaties en streamingmogelijkheden. Het is echter mogelijk niet de beste keuze voor gebruikers die de camera kwaliteit belangrijk vinden of uitgebreide opslagruimte en RAM nodig hebben.

Al met al biedt de Samsung Galaxy Tab A8 (2022) 32GB Wifi Kids tablet een overtuigende combinatie van functies en betaalbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor gezinnen en mensen met een beperkt budget die streamingmogelijkheden en naadloze connectiviteit binnen het Samsung-ecosysteem waarderen.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kindertablets. Er zijn namelijk 2365 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!