Wat is de beste e-reader van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het kopen van een goede e-reader is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste e-reader van 2024? Na het onderzoeken van 867 e-readers kwam de Amazon Kindle Paperwhite (2021) als beste getest uit onze e-reader-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de e-readers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 e-readers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame e-reader-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste e-readers

1Score: 9.9
Amazon Kindle Paperwhite (2021)
Beste e-reader
Amazon Kindle Paperwhite (2021)
Amazon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Amazon Kindle (11th Gen, 2022)
Amazon Kindle (11th Gen, 2022)
Amazon
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Kobo Libra H2O
Kobo Libra H2O
Kobo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Kobo Clara HD
Optimaal voor toegang tot bibliotheekboeken
Kobo Clara HD
Kobo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Amazon Kindle Scribe (2022)
Eersteklas grootformaat e-reader met notitiemogelijkheden
Amazon Kindle Scribe (2022)
Amazon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
Kobo Elipsa 2E
Optimaal voor notities maken en lezen op groot scherm
Kobo Elipsa 2E
Kobo
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.6
Non-Amazon ebook reader
Non-Amazon ebook reader
Generic
8Score: 8.6
Cheap ebook reader
Cheap ebook reader
Generic
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.3
Kobo Nia
Kobo Nia
Kobo
Ga naar laagste prijs
10Score: 8
Ebook reader for taking notes
Ebook reader for taking notes
Generic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu E-reader Koopgids

Comfortabel boeken lezen zonder een berg boeken mee te hoeven sjouwen? De beste e-reader kan dit! Deze compacte en lichte apparaten staan garant het opslaan van talloze boeken en leesplezier. In deze koopgids lees je meer!

Waar op letten bij aanschaf?

Bij de aanschaf van een e-reader is het handig om op enkele aspecten te letten:

 • Schermgrootte en resolutie: Hoe groter het scherm, hoe gemakkelijker het is om te lezen, maar hoe groter de e-reader ook zal zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de tekst is.
 • Gewicht en formaat: Een grotere e-reader is zwaarder en moeilijker mee te nemen, terwijl een kleinere e-reader makkelijker mee te nemen is, maar het scherm mogelijk kleiner.
 • Besturingssysteem en boekwinkel: Kijk welk besturingssysteem de e-reader gebruikt en welke boekwinkel ermee gekoppeld is. Dit kan bepalend zijn voor welke boeken je kunt lezen en hoe gemakkelijk het is om boeken te kopen.
 • Extra functies: Bekijk of de e-reader extra functies zoals het maken van notities, audioboekondersteuning en verlichting heeft.

Opslag

Een veelgestelde vraag is hoeveel opslag je nodig hebt. Gelukkig nemen boeken amper ruimte in beslag, en zit je bijna nooit verlegen om extra GB's. Een gemiddelde roman neemt ongeveer 2 tot 3 MB in beslag, dus als je bijvoorbeeld 1000 boeken wilt opslaan, heb je ongeveer 2 GB aan opslag nodig.

Echter, als je van plan bent om veel boeken te lezen of om tijdschriften of pdf's te bewaren, dan is het aan te raden om voor meer opslag te gaan. Veel e-readers bieden opslagcapaciteiten van 4 GB tot 32 GB en sommige modellen zelfs meer. Het is aan te raden om een e-reader te kiezen met een grotere opslagcapaciteit als je veel boeken wilt bewaren/

Let wel op dat veel e-readers ook een mogelijkheid hebben om boeken op te slaan in de cloud of op een microSD-kaart. Dit kan een handige manier zijn om meer boeken op te slaan, zonder de opslagcapaciteit van de e-reader te gebruiken.

Kiezen tussen Kindle en Kobo

Beide merken bieden e-readers aan, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • Formaat en gewicht: Kindle-e-readers zijn vaak iets groter en zwaarder dan Kobo-e-readers.
 • Besturingssysteem: Kindle-e-readers gebruiken het besturingssysteem van Amazon, terwijl Kobo-e-readers gebruikmaken van het Kobo-besturingssysteem.
 • Boekwinkel: Kindle-e-readers zijn meestal gekoppeld aan de Amazon-boekwinkel, terwijl Kobo-e-readers toegang hebben tot de Kobo-boekwinkel.
 • Functionaliteit: Kindle-e-readers hebben vaak meer extra functies zoals audio-ondersteuning en de mogelijkheid om notities te maken, terwijl Kobo-e-readers vaak een eenvoudigere interface hebben.

Zowel Kindle als Kobo bieden een breed scala van e-readers, dus het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van een specifieke e-reader en welk merk je het meest aanspreekt.

Een e-reader in plaats van een tablet

Een e-reader en een tablet zijn beide geschikt voor het lezen van e-books, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Scherm: E-readers hebben e-ink schermen, die speciaal ontworpen zijn voor het lezen van boeken. Deze schermen zijn minder vermoeiend voor de ogen, geven minder reflectie en hebben een langere batterijduur. Tablets hebben lcd-schermen, die helderder zijn, maar ook meer vermoeiend voor de ogen.
 • Gewicht en formaat: E-readers zijn vaak kleiner en lichter dan tablets, waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn.
 • Opslagcapaciteit: E-readers hebben vaak minder opslagcapaciteit dan tablets, maar deze is specifiek gericht op het opslaan van boeken.
 • Prijs: E-readers zijn vaak goedkoper dan tablets.

Kortom, een e-reader is specifiek ontworpen voor het lezen van boeken, met een scherm dat gemakkelijker te lezen is en een langere batterijduur, terwijl een tablet meer gericht is op multimedia en internetgebruik en meer functionaliteiten heeft.

hero illustration

Hoe testen we e-readers?

Om de beste e-reader te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze e-reader-test hebben we 867 e-readers vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze e-reader-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze e-reader-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen e-reader-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte e-reader in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 867 e-readers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste e-readers in een makkelijke lijst

1. Beste e-reader: Amazon Kindle Paperwhite (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
10
Functionaliteit
9.89
Gebruiksgemak
9.72
Amazon All-new Kindle Paperwhite - eBo - E-Book Reader - 16 AR

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Amazon Kindle (11th Gen, 2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Kindle (11th Gen, 2022)

 • list plusBetaalbare prijs in vergelijking met concurrenten
 • list plusVerbeterde resolutie voor een betere leeservaring
 • list plusUSB-C voor sneller opladen en meer opslagcapaciteit

Nadelen Amazon Kindle (11th Gen, 2022)

 • list plusVoorverlichting met slechts vier LED's kan iets ongelijkmatig zijn
 • list plusOntbreekt geavanceerde functies zoals waterdichtheid

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
9.77
De 11e generatie Amazon Kindle (2022) blinkt uit als een top e-reader, met premium functies tegen een meer betaalbare prijs in vergelijking met zijn tegenhangers. Met een compact ontwerp en een zes-inch, 300 PPI-display zorgt het voor een zeer leesbare tekstweergave, ideaal voor fervente lezers. De verbeterde resolutie zorgt voor een betere leeservaring, hoewel sommige recensies opmerken dat de voorste verlichting met slechts vier LED's misschien iets ongelijk is. "De 2022 Kindle wordt geprezen om zijn betaalbaarheid en indrukwekkende functies," en biedt een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke e-reader met geavanceerde mogelijkheden (reviewed.usatoday.com).

De intuïtieve gebruikerservaring van het apparaat en de gemakkelijke toegang tot de bibliotheek, samen met de optie om inhoud te filteren, maken het een gebruiksvriendelijke optie. Bovendien voegt de ondersteuning voor Audible audioboeken via Bluetooth veelzijdigheid toe aan de functionaliteit. De upgrade naar USB-C voor opladen en de verhoogde opslagcapaciteit van 16GB zijn significante verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen, met sneller opladen en het elimineren van de noodzaak om titels te roteren voor opslagdoeleinden. "De introductie van USB-C opladen zorgt voor sneller opladen, en de verhoogde opslagcapaciteit elimineert de noodzaak om titels te roteren voor opslagdoeleinden" (businessinsider.com).

Ondanks zijn sterke punten mist de Kindle (2022) enkele geavanceerde functies zoals waterdichtheid. Toch maken zijn compacte formaat, verbeterde display en verlengde batterijlevensduur van maximaal zes weken het tot een overtuigende optie voor boekenwurmen. De betaalbaarheid en indrukwekkende functies van het apparaat maken het tot een opvallende keuze, vooral gezien de prijs in vergelijking met duurdere Kindle-modellen. "De verbeteringen in resolutie en de overstap naar USB-C rechtvaardigen de prijsstijging" (tomsguide.com).

In vergelijking met zijn voorgangers blinkt de 2022 Kindle uit in het bieden van een betere leeservaring met zijn verbeterde display, verbeterde resolutie en gemoderniseerd USB-C opladen. Potentiële kopers kunnen echter andere modellen overwegen als waterdichtheid een prioriteit is. Desalniettemin, voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke e-reader met geavanceerde functies, biedt de Amazon Kindle (11e generatie, 2022) een overtuigende optie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

3. Kobo Libra H2O

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Libra H2O

 • list plus7-inch E Ink Carta 1200 scherm voor een heldere en duidelijke weergave
 • list plusRuime 32GB interne opslag voor maximaal 5.000 boeken
 • list plusBluetooth-connectiviteit voor audioboeken

Nadelen Kobo Libra H2O

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.93
  Functionaliteit
  9.59
  Gebruiksgemak
  9.07
  Als ik naar de Kobo Libra H2O kijk, zie ik meteen waarom het een geweldige keuze is voor niet-Amazon e-reader gebruikers. Met een batterijlevensduur van 7 weken, een helder display en maar liefst 32GB interne opslag, is het een betaalbare optie in de e-reader markt. De Kobo Libra 2, gelanceerd in oktober 2021, wordt geprezen vanwege het 7-inch E Ink Carta 1200 scherm, Bluetooth connectiviteit voor audioboeken en USB-C oplaadpoort. Ook de toevoeging van ondersteuning voor audioboeken, uitgebreidere beschikbaarheid van Kobo Plus en verbeterde batterij- en ontwerpfuncties maken het een aantrekkelijke keuze, zelfs met een prijsstijging naar $189,99.

  Wat de Kobo Libra H2O echt doet opvallen, is zijn 7-inch E Ink Carta 1200 scherm, dat zorgt voor een heldere en duidelijke weergave voor een meeslepende leeservaring. Een opslag van 32GB zorgt ervoor dat je tot wel 5.000 boeken kunt bewaren, wat benadrukt wordt in de review van The Independent. Ook de toevoeging van Bluetooth connectiviteit voor audioboeken verhoogt de veelzijdigheid van deze e-reader, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die liever luisteren naar hun favoriete titels.

  Een opvallend kenmerk van de Kobo Libra H2O is de naadloze integratie met Overdrive, waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot geleende bibliotheekboeken. Deze functie positioneert het als een sterke alternatief voor de Kindle, met fysieke paginaknoppen en een gebruiksvriendelijke interface. De competitieve prijs en de beschikbaarheid van boeken via Kobo Plus versterken zijn aantrekkingskracht, zoals benadrukt wordt in de review van TechRadar.

  In vergelijking met zijn tegenhangers, onderscheidt de Kobo Libra H2O zich door zijn uitgebreide functies, waardoor het een ideale keuze is voor niet-Amazon e-reader gebruikers. Terwijl de Amazon Kindle Paperwhite (2021, 11e generatie) wordt geprezen om zijn naadloze integratie met Amazon voor e-bookaankopen en Overdrive-integratie, concurreert de Kobo Libra H2O met fysieke paginaknoppen, Bluetooth ondersteuning voor audioboeken en een aanpasbare voorverlichting. De Barnes & Noble Nook Glowlight 4 Plus biedt daarentegen een groot 7,8-inch scherm en fysieke paginaknoppen, maar wordt beschouwd als trager en minder gebruiksvriendelijk voor het downloaden van bibliotheekboeken in vergelijking met de Kindle en de Kobo Libra H2O.

  Conclusie, de Kobo Libra H2O e-reader is een aantrekkelijke optie, vooral voor niet-Amazon e-reader gebruikers. Met zijn heldere display, ruime opslag en verbeterde functies, spreekt het een divers publiek van fervente lezers aan. Ondanks de concurrentie met toonaangevende e-readers op de markt, maken de competitieve prijs en uitgebreide functies ervan een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een alternatief voor de aanbiedingen van Amazon.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

  Bekijk prijs

  4. Optimaal voor toegang tot bibliotheekboeken: Kobo Clara HD

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kobo Clara HD

  • list plusOptimale toegang tot bibliotheekboeken
  • list plusPocket-integratie voor het opslaan van artikelen en webinhoud
  • list plusCompact formaat voor draagbaarheid

  Nadelen Kobo Clara HD

  • list plusTrage prestaties
  • list plusMist opwindend ontwerp en bouwkwaliteit
  • list plusBeperkte contentbeschikbaarheid en interfacesnelheid in vergelijking met concurrenten

  Beoordeling

  9.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.97
  Functionaliteit
  9.79
  Gebruiksgemak
  9.23
  Als ik een compacte e-reader zoek met optimale toegang tot bibliotheekboeken, dan is de Kobo Clara HD de perfecte keuze voor mij. Met zijn 6-inch high-resolution display, Pocket integratie en nachtmodus, biedt deze e-reader een geweldige leeservaring. Bovendien is hij lekker compact, dus ik kan hem overal mee naartoe nemen. Maar voordat ik tot aanschaf overga, zijn er een paar dingen waar ik rekening mee moet houden.

  Het meest opvallende aan de Kobo Clara HD is zijn naadloze integratie met bibliotheekboeken, waardoor het een topkeuze is voor liefhebbers van digitale bibliotheken. Volgens Trusted Reviews "concurreren de Kobo Clara HD met de Kindle Paperwhite van Amazon, maar heeft het Pocket integratie, wat een grote winst is voor lezers die de service gebruiken om artikelen en webinhoud te bewaren om later te lezen." Dit maakt het ideaal voor mensen die een breed scala aan leesmateriaal willen kunnen lezen, verder dan alleen traditionele e-boeken.

  Maar er zijn ook wat kritiekpunten. Zo wordt de trage prestatie van het apparaat genoemd als een nadeel, zoals benadrukt door The Verge, waar Sheena Vasani opmerkt dat "de traagheid van het apparaat een opvallend probleem is." Dit kan een zorg zijn voor gebruikers die snelheid en reactievermogen belangrijk vinden bij hun e-readers.

  Wat betreft het ontwerp en de bouw, wordt de Kobo Clara HD beschreven als niet erg opwindend, met een generieke zwarte plastic rechthoekige behuizing en een micro-USB-poort voor stroom. Trusted Reviews wijst erop dat "het scherm verzonken is en er geen fysieke bladerknoppen zijn," wat de algehele gebruikerservaring voor sommige lezers kan beïnvloeden.

  In vergelijking met de concurrentie schiet de Kobo Clara HD tekort op gebieden zoals beschikbaarheid van inhoud, ontwerp en interfacesnelheid. Trusted Reviews merkt op dat het geen waterbestendigheid heeft, wat wel wordt aangeboden door sommige concurrerende e-readers. Daarnaast wordt benadrukt dat het ontwerp van de Kobo Clara HD minder opwindend is vergeleken met zijn tegenhangers.

  In de e-reader markt onderscheidt de Kobo Clara HD zich met name door zijn optimale toegang tot bibliotheekboeken, waardoor het een uitstekende keuze is voor lezers die zwaar leunen op digitale bibliotheekinhoud. Maar de beperkingen op gebieden zoals ontwerp, prestaties en beschikbaarheid van inhoud in vergelijking met concurrenten, moeten zorgvuldig worden overwogen door potentiële kopers.

  Kortom, de specialiteit van de Kobo Clara HD in het toegang bieden tot bibliotheekboeken onderscheidt hem in de e-reader markt, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor lezers die een breed scala aan digitale bibliotheken willen kunnen raadplegen. Ondanks zijn positieve eigenschappen, moeten potentiële kopers de nadelen, zoals trage prestaties, ontwerpbeperkingen en beschikbaarheid van inhoud, afwegen tegen de gespecialiseerde toegang tot bibliotheekfunctionaliteit.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Eersteklas grootformaat e-reader met notitiemogelijkheden: Amazon Kindle Scribe (2022)

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Amazon Kindle Scribe (2022)

  • list plusSuperieure 300 ppi 10,2-inch Paperwhite-scherm voor een voortreffelijke leeservaring
  • list plusOndersteunt Audible-luisterboeken via Bluetooth, wat de veelzijdigheid vergroot
  • list plusGroot scherm ideaal voor het lezen van strips en grafische romans, met een papierachtig gevoel dat aantekeningen en notities maken bevordert

  Nadelen Amazon Kindle Scribe (2022)

  • list plusOntbeert geavanceerde notitiefuncties zoals handschriftherkenning en naadloze integratie met notitie-apps
  • list plusGeen hardwareknoppen voor het omslaan van pagina's en geen waterbestendigheid
  • list plusKan traditioneel pen en papier niet volledig vervangen voor gebruikers met meer geavanceerde digitale notitiebehoeften

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.78
  Functionaliteit
  9.27
  Gebruiksgemak
  9.07
  Ik ben enthousiast om de Amazon Kindle Scribe (2022) aan te kondigen, een eersteklas e-reader met notitie-mogelijkheden, perfect voor fanatieke lezers en digitale notitie-makers. Voor slechts $99 krijg je het 16GB model met een verbeterd 300 ppi 10.2-inch Paperwhite display voor een superieure leeservaring. De intuïtieve gebruikersinterface en naadloze toegang tot een uitgebreide bibliotheek van e-books en audioboeken maken dit tot een heerlijke leesgenoot. Bovendien ondersteunt de Kindle Scribe Audible audioboeken via Bluetooth, wat de veelzijdigheid vergroot.

  Volgens Tom's Guide rechtvaardigen de verbeterde resolutie en de overstap naar USB-C de iets hogere kosten, terwijl PCMAG de veilige verbinding benadrukt. The Guardian merkt op dat het grote scherm ideaal is voor het lezen van strips en graphic novels, met een papiergevoel dat bevorderlijk is voor annotaties en notities. Het mist echter geavanceerde functies zoals handschriftherkenning en synchronisatie met andere notitie-apps. Het 10.2-inch Paperwhite display met verstelbare voorverlichting en het duurzame gerecyclede aluminium achterkant dragen bij aan de aantrekkingskracht.

  Bovendien benadrukt ZDNet de lovenswaardige prestaties van de Kindle Scribe na zeven maanden sinds de lancering, waarbij de notitie-mogelijkheden en Audible-ondersteuning worden geprezen. Het ontbreken van hardwareknoppen voor het omslaan van pagina's en waterbestendigheid wordt erkend, maar het vermogen om traditioneel pen en papier te vervangen wordt benadrukt. De optionele Premium Pen wordt aanbevolen voor een verbeterde notitie-ervaring, waardoor het aantrekkelijk is voor digitale notitie-makers.

  In vergelijking met voorgaande modellen onderscheidt de Kindle Scribe zich door zijn grotere scherm en verbeterde notitie-mogelijkheden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie op zoek is naar een veelzijdige e-reader met sterke notitie-functionaliteiten. Het gebrek aan geavanceerde notitie-functies, zoals handschriftherkenning en naadloze integratie met notitie-apps, kan echter gebruikers met meer geavanceerde digitale notitie-behoeften afschrikken.

  In de e-reader markt positioneert het grote display en de notitie-functionaliteit van de Kindle Scribe het als een ideale keuze voor lezers die een apparaat willen dat naadloos lezen en digitale notities combineert. Voor lezers die een meer budgetvriendelijke optie willen zonder uitgebreide notitie-functionaliteiten, zijn de standaard Kindle of Kindle Paperwhite wellicht meer geschikt.

  Kortom, de Amazon Kindle Scribe (2022) blinkt uit als een eersteklas grote-formaat e-reader, ideaal voor notities, met een superieure leeservaring, duurzaam ontwerp en veelzijdige functionaliteit. Hoewel het misschien niet helemaal traditioneel pen en papier vervangt voor sommige gebruikers, maakt de combinatie van e-lezen en notitie-mogelijkheden het een overtuigende optie in de e-reader markt.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  6. Optimaal voor notities maken en lezen op groot scherm: Kobo Elipsa 2E

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kobo Elipsa 2E

  • list plusGeavanceerde notitiefunctionaliteit
  • list plusMilieuvriendelijk ontwerp
  • list plusRuime opslag van 32GB

  Nadelen Kobo Elipsa 2E

  • list plusIets hogere prijsklasse
  • list plusExtra kosten voor optionele accessoires

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.56
  Functionaliteit
  9.24
  Gebruiksgemak
  8.96
  Ik ben enthousiast om de Kobo Elipsa 2E aan te kondigen, een 10.3-inch milieuvriendelijke e-reader met geavanceerde notitiefunctionaliteiten en verbeterde functionaliteit. Met gerecyclede materialen biedt het een indrukwekkende notitie-ervaring met handschriftherkenning en de mogelijkheid om submappen te maken. De vernieuwde Kobo Stylus 2 zorgt voor een prettige schrijfervaring, hoewel het scherm iets meer wrijving kan hebben in vergelijking met zijn tegenhangers. Met een prijs van $399,99 in de VS en £349,99 in het VK is het een premium maar de moeite waard investering. Met 32GB opslagruimte biedt het meer ruimte dan de Amazon Kindle Scribe, waardoor het veelzijdig is voor lezen en notities maken.

  Volgens TechRadar is "de Kobo Elipsa 2E een milieuvriendelijke 10,3-inch e-reader met verbeterde functionaliteit voor notities maken en annotaties." Daarnaast benadrukt het de concurrerende prijsstelling van het apparaat en de geavanceerde notitiefunctionaliteiten, waardoor het geschikt is voor gebruikers die een naadloze lees- en notitie-ervaring waarderen.

  Het opvallende kenmerk van de Kobo Elipsa 2E is de notitiefunctionaliteit, met eenvoudige en geavanceerde notitiemodi en diverse trucs voor het organiseren en opmaken van notities. De veelzijdigheid van het apparaat voor lezen en notities maken, in combinatie met de verbeteringen van de Kobo Stylus 2, maakt het ondanks de iets hogere prijs ten opzichte van andere e-readers een overtuigende optie. Het product biedt een unieke combinatie van lees- en notitiefuncties, waardoor het een veelzijdige e-reader is voor gebruikers die deze aspecten prioriteren.

  In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Kobo Elipsa 2E met zijn geavanceerde notitiefunctionaliteiten en grotere opslagcapaciteit een voorsprong voor gebruikers die notities maken naast lezen prioriteren. De iets hogere prijs kan echter een overweging zijn voor budgetbewuste consumenten, vooral als rekening wordt gehouden met bijkomende kosten voor de optionele sleepcover en stylus.

  Al met al is de Kobo Elipsa 2E een premium e-reader met geavanceerde notitiefunctionaliteit, die een naadloze lees- en notitie-ervaring biedt in één apparaat. Het milieuvriendelijke ontwerp, verbeterde notitiefunctionaliteiten en ruime opslag maken het een overtuigende optie voor gebruikers die deze functies prioriteren. Hoewel het iets duurder kan zijn in vergelijking met sommige concurrenten, is de investering de moeite waard voor degenen die een veelzijdige e-reader zoeken met krachtige notitiefunctionaliteiten. 📖

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  7. Non-Amazon ebook reader

  Loading ...

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.05
  Functionaliteit
  8.11
  Gebruiksgemak
  8.67

  Verkrijgbaar bij:

  8. Cheap ebook reader

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.46
  Functionaliteit
  8.4
  Gebruiksgemak
  8.79

  A young entrepreneur sets out to earn some money and discovers the value of a dollar (and of dirt)! Perfect for fans of Lemonade in Winter, The Most Magnificent Thing, and Rosie Revere, Engineer.

  Birdie doesn't know much about money. All she knows is that she wants a new soccer ball that costs $24.95. The fastest way to that $24.95 is going into sales, but what to sell?

  All her belongings?
  Not much of a market for those.

  Birdie needs something that she has in abundance and that everyone needs. So when she sees everyone in her neighborhood working on their yards, she realizes she's hit pay dirt. Literally!

  Soon Birdie is raking in the dough, with profits of all varieties: quarters, dimes, nickels, pennies, even dollar bills! Now she can buy that soccer ball, but does her business plan have any holes?

  An industrious tale about striking it rich!

  "A terrific treatise for early financial literacy that subtly teaches about worth determination, pricing structures, coin values, marketing techniques, and the reward of hard work, all supported by a delightful story with a round-headed protagonist in amusingly huge, face-swallowing glasses and itty-bitty pigtails."--Booklist

  "Our heroine has a positive outlook and doesn't let things get her down. The book demonstrates how even a young child can be a great entrepreneur. A light, fun, and educational tale that would work wonderfully as a two-voice read-aloud."--SLJ

  "Hoffman's acrylic and color pencil illustrations are pleasingly eccentric. There's a stealthy math lesson here as Birdie counts her coins, and her can-do attitude makes for a nice message about the value of hard work."--The Bulletin

  "Hoffmann cleverly intertwines early math skills with messages of working toward goals and problem-solving. Worth it, dirt and all."--Kirkus

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Direct beschikbaar

  Bekijk prijs

  9. Kobo Nia

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kobo Nia

  • list plusBetere schermkwaliteit
  • list plusBreder bestandsformaat ondersteuning
  • list plusConcurrerende prijsstelling

  Nadelen Kobo Nia

  • list plusGebrek aan waterdichtheid
  • list plusGebrek aan een blauwlichtfilter

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.96
  Functionaliteit
  8.17
  Gebruiksgemak
  8.84
  Als ik een eReader nodig heb, kies ik voor de Kobo Nia. Met zijn scherpe 6-inch 212ppi scherm en 8GB opslag, biedt hij een geweldige leeservaring zonder gedoe. Zelfs zonder Bluetooth of audioboekondersteuning, kan ik verschillende lettertypen gebruiken en een breed scala aan bestanden lezen. Met de nieuwste E Ink Carta technologie en Kobo's ComfortLight, kan ik ook 's nachts comfortabel lezen. TechRadar merkt op dat de Kobo Nia een goede keuze is als ik niet vast wil zitten aan het Amazon-ecosysteem.

  Met zijn handige functies en brede bestandsondersteuning, is de Kobo Nia perfect voor elk leesavontuur. Het 6" touchscreen is niet-reflecterend en met toegang tot meer dan 6 miljoen titels kan ik altijd en overal genieten van mijn favoriete boeken. Het ingebouwde OverDrive voor het lenen van bibliotheekboeken en Pocket voor het opslaan van online artikelen maken het nog beter voor lezers en onderzoekers.

  Vergeleken met andere eReaders, valt de Kobo Nia op door zijn scherpe schermkwaliteit en brede bestandsondersteuning. Het is dan wel niet waterdicht en heeft geen blauwlichtfilter, maar voor de prijs is het echt een goede keuze. Als ik een eReader nodig heb die niet vastzit aan het Kindle-ecosysteem, dan is de Kobo Nia precies wat ik zoek. Het is vriendelijk in gebruik en biedt een geweldige leeservaring, aldus een Amazon-recensie. Ik denk dat ik mijn keuze heb gemaakt: de Kobo Nia is de perfecte eReader voor mij.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  10. Ebook reader for taking notes

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  8.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.61
  Functionaliteit
  8.42
  Gebruiksgemak
  8.06

  A step-by-step guide for teachers to the benefits of visual note-taking and how to incorporate it in their classrooms.

  We've come a long way from teachers admonishing students to put away their drawings and take traditional long-form notes. Let's be honest: note-taking is boring and it isn't always the most effective way to retain information. This book is a guide for teachers about getting your students drawing and sketching to learn visually. Whether in elementary school or high school, neuroscience has shown that visual learning is a very effective way to retain information. The techniques in this book will help you work with your students in novel ways to retain information. Visual note-taking can be used with diverse learners; all ages; and those who have no drawing experience. Teachers are provided with a library of images and concepts to steal, tweak, and use in any way in their classrooms. The book is liberally illustrated with student examples from elementary and high school students alike.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Direct beschikbaar

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van e-readers. Er zijn namelijk 867 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!