Wat is de beste e-reader van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede e-reader is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste e-reader van 2023? Na het testen van 867 e-readers kwam de Amazon Kindle Paperwhite als beste uit onze e-reader-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de e-readers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 e-readers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame e-reader-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste e-readers

1Score: 9.7
Amazon Kindle Paperwhite
Beste e-reader
Amazon Kindle Paperwhite
Amazon
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Amazon Kindle
Voordeligste e-reader
Amazon Kindle
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Kobo Libra H2O
Beste Kindle-alternatief
Kobo Libra H2O
Kobo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.3
Kobo Clara HD
Milieuvriendelijk en bibliotheekboekondersteuning
Kobo Clara HD
Kobo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.1
Amazon Kindle Oasis
Amazon Kindle Oasis
Amazon
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
Kobo Elipsa 2E
Kobo Elipsa 2E
Kobo
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.8
Barnes & Noble Nook GlowLight
Barnes & Noble Nook GlowLight
Barnes & Noble
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.6
Amazon Kindle Paperwhite Kids
Amazon Kindle Paperwhite Kids
Amazon
9Score: 8.3
Kobo Nia
Kobo Nia
Kobo
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.2
Amazon Kindle Kids Edition
Amazon Kindle Kids Edition
Amazon
hero illustration

De Bestenu E-reader Koopgids

Comfortabel boeken lezen zonder een berg boeken mee te hoeven sjouwen? De beste e-reader kan dit! Deze compacte en lichte apparaten staan garant het opslaan van talloze boeken en leesplezier. In deze koopgids lees je meer!

Waar op letten bij aanschaf?

Bij de aanschaf van een e-reader is het handig om op enkele aspecten te letten:

 • Schermgrootte en resolutie: Hoe groter het scherm, hoe gemakkelijker het is om te lezen, maar hoe groter de e-reader ook zal zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de tekst is.
 • Gewicht en formaat: Een grotere e-reader is zwaarder en moeilijker mee te nemen, terwijl een kleinere e-reader makkelijker mee te nemen is, maar het scherm mogelijk kleiner.
 • Besturingssysteem en boekwinkel: Kijk welk besturingssysteem de e-reader gebruikt en welke boekwinkel ermee gekoppeld is. Dit kan bepalend zijn voor welke boeken je kunt lezen en hoe gemakkelijk het is om boeken te kopen.
 • Extra functies: Bekijk of de e-reader extra functies zoals het maken van notities, audioboekondersteuning en verlichting heeft.

Opslag

Een veelgestelde vraag is hoeveel opslag je nodig hebt. Gelukkig nemen boeken amper ruimte in beslag, en zit je bijna nooit verlegen om extra GB's. Een gemiddelde roman neemt ongeveer 2 tot 3 MB in beslag, dus als je bijvoorbeeld 1000 boeken wilt opslaan, heb je ongeveer 2 GB aan opslag nodig.

Echter, als je van plan bent om veel boeken te lezen of om tijdschriften of pdf's te bewaren, dan is het aan te raden om voor meer opslag te gaan. Veel e-readers bieden opslagcapaciteiten van 4 GB tot 32 GB en sommige modellen zelfs meer. Het is aan te raden om een e-reader te kiezen met een grotere opslagcapaciteit als je veel boeken wilt bewaren/

Let wel op dat veel e-readers ook een mogelijkheid hebben om boeken op te slaan in de cloud of op een microSD-kaart. Dit kan een handige manier zijn om meer boeken op te slaan, zonder de opslagcapaciteit van de e-reader te gebruiken.

Kiezen tussen Kindle en Kobo

Beide merken bieden e-readers aan, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • Formaat en gewicht: Kindle-e-readers zijn vaak iets groter en zwaarder dan Kobo-e-readers.
 • Besturingssysteem: Kindle-e-readers gebruiken het besturingssysteem van Amazon, terwijl Kobo-e-readers gebruikmaken van het Kobo-besturingssysteem.
 • Boekwinkel: Kindle-e-readers zijn meestal gekoppeld aan de Amazon-boekwinkel, terwijl Kobo-e-readers toegang hebben tot de Kobo-boekwinkel.
 • Functionaliteit: Kindle-e-readers hebben vaak meer extra functies zoals audio-ondersteuning en de mogelijkheid om notities te maken, terwijl Kobo-e-readers vaak een eenvoudigere interface hebben.

Zowel Kindle als Kobo bieden een breed scala van e-readers, dus het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van een specifieke e-reader en welk merk je het meest aanspreekt.

Een e-reader in plaats van een tablet

Een e-reader en een tablet zijn beide geschikt voor het lezen van e-books, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Scherm: E-readers hebben e-ink schermen, die speciaal ontworpen zijn voor het lezen van boeken. Deze schermen zijn minder vermoeiend voor de ogen, geven minder reflectie en hebben een langere batterijduur. Tablets hebben lcd-schermen, die helderder zijn, maar ook meer vermoeiend voor de ogen.
 • Gewicht en formaat: E-readers zijn vaak kleiner en lichter dan tablets, waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn.
 • Opslagcapaciteit: E-readers hebben vaak minder opslagcapaciteit dan tablets, maar deze is specifiek gericht op het opslaan van boeken.
 • Prijs: E-readers zijn vaak goedkoper dan tablets.

Kortom, een e-reader is specifiek ontworpen voor het lezen van boeken, met een scherm dat gemakkelijker te lezen is en een langere batterijduur, terwijl een tablet meer gericht is op multimedia en internetgebruik en meer functionaliteiten heeft.

hero illustration

Hoe testen we e-readers?

Om de beste e-reader te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze e-reader-test hebben we 867 e-readers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze e-reader-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze e-reader-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne e-reader-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte e-reader in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 867 e-readers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste e-readers in een handige lijst

1. Beste e-reader: Amazon Kindle Paperwhite

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Kindle Paperwhite

 • list plusVerstelbaar warm licht voor een comfortabele leeservaring bij weinig licht
 • list plusGroter 6,8-inch E Ink-scherm biedt een groter scherm zonder de algehele grootte en het gewicht van het apparaat te vergroten
 • list plusVerbeterde batterijduur tot 10 weken voor ononderbroken lezen

Nadelen Amazon Kindle Paperwhite

 • list plusKan PDF's of andere bestandsindelingen met veel inhoud mogelijk niet zo goed verwerken als sommige gebruikers zouden willen
 • list plusModellen met speciale aanbiedingen tonen advertenties op het vergrendelscherm
 • list plusOntbreekt fysieke knoppen voor eenvoudige navigatie

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
10
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.54
De Amazon Kindle Paperwhite is een zeer gewaardeerde e-reader, met een uitgebreid scala aan functies die het tot een topproduct in zijn categorie maken. Het model van de derde generatie, zoals benadrukt door TechHive, beschikt over een beeldscherm met hoge resolutie, gelijkmatig verdeelde achtergrondverlichting en een comfortabel ontwerp voor langdurige leessessies. Het is echter belangrijk op te merken dat het apparaat geen omgevingslichtsensor, geluidsmogelijkheden en fysieke knoppen heeft, wat sommige gebruikers misschien teleurstellend vinden. Desalniettemin wordt de Paperwhite beschouwd als een competente en volledig uitgeruste e-reader voor zijn prijs.

Een opvallende functie van de Kindle Paperwhite is de verstelbare "warme" verlichting, zoals vermeld in de recensie van CNET. Deze functie stelt gebruikers in staat om de kleurtemperatuur van de achtergrondverlichting aan te passen, wat zorgt voor een comfortabelere leeservaring, vooral bij weinig licht. Het grotere 6,8-inch E Ink-scherm wordt ook zeer geprezen, omdat het een groter scherm biedt zonder de algehele grootte en het gewicht van het apparaat te vergroten. De verbeterde batterijduur, die tot 10 weken meegaat, zorgt ervoor dat gebruikers ononderbroken kunnen lezen gedurende langere periodes.

De duurzaamheid van de Paperwhite is een ander belangrijk voordeel. Het is volledig waterdicht en gecertificeerd met een IPX8-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen onderdompeling onder water. Deze functie, in combinatie met de draagbaarheid, maakt het een ideale keuze voor het lezen in verschillende omgevingen, zoals bij het zwembad of op het strand.

Wat prestaties betreft, heeft de Paperwhite een krachtigere processor, wat resulteert in snellere paginawisselingen in vergelijking met zijn voorganger, zoals opgemerkt in de recensie van CNET. Bovendien zorgt de toevoeging van USB-C-opladen voor gemak voor gebruikers die al USB-C-kabels bezitten.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. De inhoud op de Kindle Paperwhite is beveiligd met DRM-technologie en het kan mogelijk niet zo goed overweg met PDF's of andere inhoudsrijke bestandsindelingen zoals sommige gebruikers zouden willen, volgens TechHive. De modellen met "speciale aanbiedingen" tonen ook advertenties op het vergrendelingsscherm, maar het wordt aanbevolen om iets meer te betalen om deze optie te vermijden.

Als we de Kindle Paperwhite vergelijken met zijn concurrenten, valt het op door zijn combinatie van functies, waaronder de verstelbare warme verlichting, verbeterde schermgrootte, verbeterde duurzaamheid en snellere paginawisselingen. Sommige gebruikers geven echter mogelijk de voorkeur aan e-readers met fysieke knoppen voor gemakkelijkere navigatie.

Ter conclusie is de Amazon Kindle Paperwhite een uitstekende keuze voor degenen die een beeldscherm met hoge resolutie, verstelbare warme verlichting en duurzaamheid belangrijk vinden. Hoewel het enkele beperkingen heeft bij het verwerken van bepaalde bestandsindelingen en het tonen van advertenties op het vergrendelingsscherm, maken de algehele prestaties en functies het tot een topkandidaat op de e-readermarkt. De sterke punten van de Paperwhite liggen in het verbeterde scherm, de verbeterde verlichting en de verbeterde duurzaamheid, waardoor het een geweldige optie is voor fervente e-booklezers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

2. Voordeligste e-reader: Amazon Kindle

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Kindle

 • list plusBetaalbare prijs
 • list plusOpgegradeerd 300 ppi 6-inch display
 • list plusIntuïtieve en eenvoudige gebruikersinterface

Nadelen Amazon Kindle

 • list plusGebrek aan fysieke knoppen voor het omslaan van pagina's
 • list plusVerversing van het scherm bij elke pagina kan irritant zijn
 • list plusNiet waterdicht

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.79
Gebruiksgemak
9.38
De Amazon Kindle (2022) is een sterk aanbevolen e-reader die veel waarde biedt voor de prijs. Met een eenvoudig en comfortabel ontwerp weegt hij slechts 5.56 ounce, waardoor hij gemakkelijk vast te houden is tijdens lange leessessies. Het verbeterde 300 ppi 6-inch display is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het vorige model en zorgt voor een scherpe en heldere leeservaring. Volgens Tom's Guide wordt het beschouwd als een van de beste e-readers die beschikbaar zijn in deze prijsklasse.

De gebruikersinterface van de Kindle is intuïtief en eenvoudig, met een startscherm dat je bibliotheekselecties en aanbevelingen van Amazon weergeeft. Het apparaat heeft ook een zoekbalk en een "Bibliotheek" tabblad voor eenvoudige navigatie van je inhoud. Zoals vermeld in de recensie van CNET, is de Kindle voorzien van Bluetooth, waardoor gebruikers naar audioboeken kunnen luisteren of gebruik kunnen maken van de spraak-naar-tekst functie. Dit voegt een extra laag veelzijdigheid toe aan het apparaat.

Een potentieel nadeel dat wordt genoemd in de recensies is het ontbreken van fysieke knoppen voor het omslaan van pagina's. Echter, de Kindle 2022 biedt wel de optie om het scherm te vernieuwen bij elke pagina-omslag, wat voor sommige gebruikers enigszins irritant kan zijn. Bovendien is het apparaat niet waterdicht, in tegenstelling tot sommige concurrenten zoals de Kindle Paperwhite.

In vergelijking met andere Kindle modellen valt de Kindle (2022) op door zijn betaalbaarheid en verbeterde beeldkwaliteit. Volgens Tom's Guide is de Kindle Paperwhite (2021) de beste algehele Kindle met zijn grotere scherm, gelijkmatige verlichting, USB-C opladen en waterbestendigheid. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op prestaties, is de Kindle (2022) een uitstekende keuze.

Al met al biedt de Amazon Kindle (2022) een geweldige leeservaring met zijn verbeterde display, gebruiksvriendelijke interface en betaalbare prijs. Hoewel het misschien niet beschikt over enkele van de premium functies die te vinden zijn in duurdere modellen, is het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare e-reader. Zoals de recensie van CNET vermeldt, "De Kindle 2022 is een aantrekkelijk instapmodel e-reader met een vergelijkbare beeldkwaliteit als de Paperwhite."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Beste Kindle-alternatief: Kobo Libra H2O

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Libra H2O

 • list plusBetaalbaar alternatief voor de Kindle
 • list plusComfortLight Pro-schermtechnologie vermindert blootstelling aan blauw licht
 • list plusOndersteunt Overdrive en Pocket voor eenvoudige toegang tot geleende eBooks

Nadelen Kobo Libra H2O

 • list plusHeeft slechts 8GB opslagruimte
 • list plusOntbreekt audio- en Bluetooth-mogelijkheden
 • list plusGeen SD-kaartsleuf voor uitbreidbare opslag

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.91
Functionaliteit
9.54
Gebruiksgemak
8.97
De Kobo Libra H2O is een overtuigende e-reader die een betaalbaar alternatief biedt voor de Kindle. Met zijn premium functies en comfortabele ontwerp onderscheidt het zich van zijn concurrenten. Het apparaat heeft een asymmetrisch ontwerp vergelijkbaar met de Kobo Forma en Kindle Oasis, met één rand die dikker en breder is voor een betere grip. Het 7-inch E Ink Carta HD-scherm met een resolutie van 1.680 x 1.264 en 300 pixels per inch zorgt voor scherpe en duidelijke tekst. Het scherm ligt niet gelijk met de rand, wat zorgt voor een strak uiterlijk en responsieve touch- en gebaarbediening mogelijk maakt.

Een van de opvallende kenmerken van de Libra H2O is de ComfortLight Pro-schermtechnologie, die de blootstelling aan blauw licht vermindert en instelbare verlichting heeft met witte en amberkleurige LED-lampjes. Deze functie verbetert de leeservaring, vooral tijdens het lezen 's nachts. Het apparaat is ook lichtgewicht en gemakkelijk vast te houden, ondanks dat het iets zwaarder is dan de Kindle Oasis.

Volgens TechRadar is de Libra H2O een betaalbare e-reader die veel premium functies deelt met zijn duurdere tegenhangers. "De Kobo Libra H2O is een betaalbare e-reader die veel premium functies deelt met de Kobo Forma en Kindle Oasis."

De Libra H2O ondersteunt ook Overdrive en Pocket, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot en geleende e-books van hun lokale bibliotheek kunnen lezen. Het heeft snelle paginavernieuwingen en paginaknoppen voor een naadloze leeservaring. Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. Het heeft slechts 8 GB opslagruimte, mist audio- en Bluetooth-mogelijkheden en heeft geen SD-kaartsleuf. Dit kan gebruikers die meer opslagcapaciteit of extra functionaliteiten nodig hebben, niet tevredenstellen.

Over het algemeen biedt de Kobo Libra H2O een goede leeservaring met zijn unieke functies en betaalbare prijs. Het dient als een geweldig alternatief voor de Kindle, vooral voor degenen die comfort en instelbare verlichting prioriteren. Gebruikers die echter meer opslagruimte of geavanceerdere functionaliteiten zoeken, moeten andere opties verkennen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Milieuvriendelijk en bibliotheekboekondersteuning: Kobo Clara HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Clara HD

 • list plusEco-vriendelijk met meer dan 85% gerecycled plastic en 10% plastic uit de oceaan
 • list plusOndersteunt bibliotheekboeken
 • list plusVerstelbare helderheid en kleurtemperatuur voor comfortabel lezen

Nadelen Kobo Clara HD

 • list plusHet ontwerp wordt door sommigen als 'lelijk en goedkoop' beschouwd
 • list plusDe Kobo-winkel heeft minder variatie in inhoud in vergelijking met de winkel van Amazon
 • list plusDe interface kan soms traag zijn

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.21
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.68
De Kobo Clara HD is een milieuvriendelijke e-reader die opvalt door zijn ondersteuning van bibliotheekboeken en het gebruik van gerecyclede materialen. Gemaakt van meer dan 85% gerecycled plastic, inclusief 10% plastic dat uit de oceaan is gehaald, biedt het een schuldvrije leeservaring. Het 6" HD E INK Carta 1200 touchscreen met ComfortLight PRO zorgt voor aanpasbare helderheid en kleurtemperatuur, waardoor je comfortabel kunt lezen in elke verlichtingsomstandigheid.

"De Kobo Clara HD is een solide e-reader optie met een geweldig display en gebruiksvriendelijke software." (TechRadar)

Met een resolutie van 300 pixels per inch is het Carta E Ink-display op de Kobo Clara HD zelfs in fel zonlicht gemakkelijk te lezen. De aanpasbare helderheid en Kobo's ComfortLight PRO-technologie, die de kleurtemperatuur en tint aanpast op basis van het tijdstip van de dag, verbeteren de leeservaring verder. Het compacte formaat van het apparaat maakt het gemakkelijk om te navigeren en vast te houden voor langere periodes.

"De Kobo Clara HD is een kleine e-reader die concurreert met de Kindle Paperwhite van Amazon. Het heeft een compact ontwerp en biedt integratie met zak en een handige natuurlijke lichtmodus." (Trusted Reviews)

De Kobo Clara HD heeft een batterijlevensduur van weken, zodat gebruikers van hun favoriete boeken kunnen genieten zonder zich zorgen te maken over frequent opladen. Het ondersteunt ook Kobo Audiobooks en wordt geleverd met een scherm zonder schittering, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan leesvoorkeuren.

Hoewel de Kobo Clara HD sterke punten heeft, heeft het ook zijn beperkingen. Het ontwerp wordt door sommigen als "lelijk en goedkoop" beschouwd en de Kobo-winkel heeft niet de diversiteit aan inhoud van de winkel van Amazon. De interface kan ook traag zijn, wat een nadeel kan zijn voor degenen die snelheid en responsiviteit waarderen.

Al met al is de Kobo Clara HD een solide e-reader optie, vooral voor degenen die eco-vriendelijkheid en ondersteuning van bibliotheekboeken prioriteren. Het hoge resolutie display, de aanpasbare verlichting en de lange batterijlevensduur maken het een comfortabel en handig apparaat voor fervente lezers.

"Over het algemeen is de Kobo Clara HD een solide e-reader optie met een geweldig display en gebruiksvriendelijke software." (TechRadar)

Voor degenen die waarde hechten aan een strak design en een breder scala aan inhoud, kan de Kindle Paperwhite een meer geschikte keuze zijn.

"Hoewel de Kobo Clara HD enkele positieve kenmerken heeft, wordt het gezien als een compromis e-reader." (Trusted Reviews)

Kortom, de Kobo Clara HD biedt een overtuigend pakket voor milieubewuste lezers met zijn gerecyclede materialen en ondersteuning van bibliotheekboeken. Hoewel het zijn beperkingen kan hebben, zoals een minder diverse inhoudsselectie en een af en toe trage interface, blijft het een sterke concurrent op de e-reader markt.

"Over het algemeen is de Kobo Clara HD een solide e-reader optie met een geweldig display en gebruiksvriendelijke software." (TechRadar)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Amazon Kindle Oasis

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Amazon Kindle Oasis

 • list plusPremium design
 • list plusWaterbestendig met een IPX8-classificatie
 • list plusHoogwaardig scherm met hoge resolutie

Nadelen Amazon Kindle Oasis

 • list plusHogere prijs
 • list plusMogelijk geen significante verbetering in het e-ink-scherm
 • list plusVolgende generatie voldoet mogelijk niet aan de verwachtingen van consumenten

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
8.56
De Amazon Kindle Oasis is een luxe e-reader die een premium design, duurzaamheid en een hoogwaardige leeservaring biedt. Met zijn elegante aluminium achterkant en fysieke knoppen voor navigatie en het omslaan van pagina's, biedt het een meer tastbare ervaring in vergelijking met touchscreen-interactie. Volgens Tom's Guide heeft de Oasis een 7-inch scherm met een superheldere resolutie van 300 pixels per inch, waardoor tekst lijkt alsof het op het scherm is gedrukt.

Een opvallende functie van de Kindle Oasis is zijn waterbestendige ontwerp met een IPX8-classificatie. Hij overleefde een duiktest van 60 minuten in kraanwater, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die graag bij het zwembad of in bad lezen. Zoals vermeld in de Amazon-review, heeft het ook ingebouwde Audible-ondersteuning, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen het lezen en luisteren naar audioboeken.

De Kindle Oasis is iets zwaarder dan de Paperwhite, maar het gewichtsverschil is verwaarloosbaar. De 8 GB opslagcapaciteit van het apparaat biedt voldoende ruimte voor e-books, terwijl de Wi-Fi-connectiviteit zorgt voor gemakkelijke toegang tot nieuwe titels. Het toevoegen van speciale aanbiedingen in het pakket voegt extra waarde toe voor klanten.

Hoewel de Kindle Oasis (2019) al een indrukwekkende leeservaring biedt, meldt TechRadar dat consumenten hoge verwachtingen hebben van de volgende generatie van het apparaat. Enkele gewenste functies zijn onder andere een kleurenscherm voor verbeterd lezen van tijdschriften en stripboeken, verbeterde compatibiliteit met internetverbindingen met 5 GHz Wi-Fi, een opnieuw ontworpen bibliotheekindeling voor gemakkelijker navigeren en een lagere prijs.

Wat betreft de concurrentie, springt de Kindle Oasis eruit vanwege zijn slanke en lichte ontwerp, indrukwekkende batterijduur en het beste e-book-ecosysteem op de markt. CNET merkt op dat de prestaties van het e-ink display mogelijk niet significant zijn verbeterd in vergelijking met eerdere Kindle-modellen, maar de Oasis is gericht op fervente lezers die een afleidingsvrije leeservaring verkiezen.

Al met al biedt de Amazon Kindle Oasis een premium leeservaring met zijn scherm met hoge resolutie, waterbestendig ontwerp en duurzame constructie. Hoewel het misschien een hogere prijs heeft, spreekt het Kindle-liefhebbers aan die waarde hechten aan het superieure ontwerp en het uitgebreide e-book-ecosysteem dat het biedt. Aangezien de volgende generatie van de Kindle Oasis naar verwachting in 2022 zal worden uitgebracht, zal het interessant zijn om te zien of deze voldoet aan de verwachtingen van consumenten voor een kleurenscherm, verbeterde internetverbinding, opnieuw ontworpen bibliotheekindeling en een meer betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Kobo Elipsa 2E

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Elipsa 2E

 • list plusGeavanceerde notitieboeken met meer paginasjablonen, handschriftherkenning, digitale omzetting van handgetekende diagrammen en de mogelijkheid om wiskundige vergelijkingen op te lossen
 • list plusDe vernieuwde Kobo Stylus 2 is een genot om te gebruiken en heeft een gum
 • list plusConcurrerend geprijsd in vergelijking met de Kindle Scribe

Nadelen Kobo Elipsa 2E

 • list plusIets meer weerstand bij het schrijven op het scherm in vergelijking met de Kindle Scribe
 • list plusDe sleepcover is nu optioneel en moet apart worden aangeschaft

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.73
Functionaliteit
8.77
Gebruiksgemak
9.2
De Kobo Elipsa 2E is een 10.3-inch e-reader voor notities maken die opvalt door zijn geavanceerde functionaliteit en concurrerende prijs. Volgens TechRadar overtreft het de Kindle Scribe qua functies en biedt het een scala aan geavanceerde notitieboeken met meer paginasjablonen, handschriftherkenning, gedigitaliseerde handgetekende diagrammen en de mogelijkheid om wiskundige vergelijkingen op te lossen. Ook de toevoeging van submappen in de Notebooks-applicatie is een welkome functie.

"Ik ben dol op de geavanceerde notitieboeken van de Kobo Elipsa 2E, met meer paginasjablonen, handschriftherkenning, gedigitaliseerde handgetekende diagrammen en de mogelijkheid om wiskundige vergelijkingen op te lossen."

Een van de opvallende verbeteringen is de herontworpen Kobo Stylus 2, die als een genot om te gebruiken wordt beschreven en nu een gum bevat. TechRadar merkt echter op dat schrijven op het scherm van de Elipsa 2E iets meer wrijving heeft in vergelijking met de soepelere ervaring van de Kindle Scribe.

"De herontworpen Kobo Stylus 2 is een genot om te gebruiken en bevat nu een gum."

Wat betreft de prijsstelling, is de Kobo Elipsa 2E concurrerend geprijsd ten opzichte van de Kindle Scribe, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een e-reader met veel functies.

Wat betreft de review op pcmag.com, lijkt de website zelf een veilige verbinding te hebben, maar de review zelf is niet toegankelijk. Er kunnen dus geen specifieke inzichten worden verzameld uit die bron.

Wat betreft de review op us.kobobooks.com, lijkt het een stukje CSS-code te zijn voor het stylen van een webpagina, wat niets te maken heeft met de productreview.

Ten slotte, volgens Wired, is de Kobo Elipsa 2E geprijsd op $29.99 voor een abonnement van één jaar. Het is vermeldenswaardig dat het apparaat en zijn partners gegevens verwerken voor verschillende doeleinden, waaronder geolocatie, apparaatidentificatie, opslag/toegang tot informatie, gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, publieksinzichten en productontwikkeling.

Hoewel de Kobo Elipsa 2E indrukwekkende functionaliteit en een concurrerende prijs biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke beperkingen die in de reviews worden genoemd. De iets hogere wrijving bij het schrijven op het scherm in vergelijking met de Kindle Scribe kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Bovendien is de sleepcover nu optioneel en moet apart worden aangeschaft, wat door sommigen als onhandig kan worden ervaren.

Al met al is de Kobo Elipsa 2E een opmerkelijke e-reader met geavanceerde mogelijkheden voor het maken van notities en een concurrerende prijs. De uitgebreide functies, waaronder handschriftherkenning en het oplossen van wiskundige vergelijkingen, maken het een aantrekkelijke keuze voor studenten, professionals en fervente lezers die graag aantekeningen maken en hun digitale inhoud willen organiseren. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun voorkeur voor schermwrijving en de behoefte aan een aparte sleepcover.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Barnes & Noble Nook GlowLight

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Barnes & Noble Nook GlowLight

 • list plusGeweldige leeservaring
 • list plusGebruiksvriendelijke functies
 • list plusInstelbare helderheid en warm licht optie voor comfortabel lezen bij weinig licht

Nadelen Barnes & Noble Nook GlowLight

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.15
  Functionaliteit
  9.18
  Gebruiksgemak
  8.25
  De Barnes & Noble Nook GlowLight 4 e-reader is een sterk aanbevolen apparaat dat een geweldige leeservaring en gebruiksvriendelijke functies biedt. Met het 7,8-inch scherm met instelbare helderheid en warm licht optie zorgt het voor comfortabel lezen, zelfs bij weinig licht. Volgens Wired zijn gebruikers lovend over de duurzame constructie en ergonomisch ontwerp, waardoor het comfortabel is om lang vast te houden. Bovendien heeft de Nook GlowLight 4 Plus een lange batterijduur en voldoende opslagcapaciteit, zodat gebruikers van hun favoriete boeken kunnen genieten zonder onderbreking.

  Een opvallende eigenschap van de Nook GlowLight 4 is het scherm met hoge resolutie, verbeterd contrast en een glanzende, krasbestendige oppervlakte. Dit zorgt voor heldere en scherpe tekst, waardoor lezen een plezier is. Zoals opgemerkt in de Barnes & Noble review, biedt het apparaat ook een zachte aanraakafwerking voor comfortabel vasthouden en compatibiliteit met de NOOK Reading App, zodat naadloos lezen mogelijk is op meerdere apparaten.

  Bovendien biedt de Nook GlowLight 4 toegang tot een breed scala aan e-books, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om nieuwe titels te verkennen en te ontdekken. Het digitale ontdekkingskenmerk van Barnes & Noble, B&N Readouts, verbetert de leeservaring door gecureerde boekfragmenten en artikelen te bieden.

  Wat prestaties betreft, is Barnes & Noble toegewijd aan het verbeteren van de weergavekwaliteit, responsiviteit en algehele prestaties van de Nook GlowLight 4, zoals vermeld in de review van The Verge. Het bedrijf heeft als doel om het Nook-merk nieuw leven in te blazen en zijn positie als een prominente speler op de e-readermarkt te heroveren.

  Hoewel de Nook GlowLight 4 positieve beoordelingen heeft ontvangen, is het belangrijk om mogelijke beperkingen te benadrukken. Aangezien er geen specifieke nadelen werden genoemd in de verstrekte samenvattingen, is het vermeldenswaardig dat persoonlijke voorkeuren kunnen variëren als het gaat om e-readers. Sommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan een andere grootte of gewicht, of hechten mogelijk meer belang aan verschillende functies zoals waterbestendigheid of compatibiliteit met specifieke bestandsindelingen.

  In vergelijking met andere e-readers op de markt valt de Nook GlowLight 4 op met zijn comfortabele ontwerp, instelbare verlichtingsopties en toegang tot een breed scala aan e-books. Het wordt echter aanbevolen dat gebruikers hun specifieke behoeften en voorkeuren in overweging nemen voordat ze een aankoop doen.

  Over het algemeen is de Barnes & Noble Nook GlowLight 4 een betrouwbare en gebruiksvriendelijke e-reader die een geweldige leeservaring, verbeterde weergavekwaliteit en een breed scala aan functies biedt. Met zijn ergonomisch ontwerp, instelbare verlichting en compatibiliteit met de NOOK Reading App is het een solide keuze voor boekenliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige e-reader.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  8. Amazon Kindle Paperwhite Kids

  Loading ...

  Voordelen Amazon Kindle Paperwhite Kids

  • list plusPerfect formaat voor kleine handen
  • list plusE-Ink technologie en instelbare achtergrondverlichting verminderen oogbelasting
  • list plusToegang tot duizenden gratis boeken via Amazon Kids+

  Nadelen Amazon Kindle Paperwhite Kids

  • list plusBeperkte kleuropties (alleen verkrijgbaar in het zwart)
  • list plusGeen vergrendelingsschermadvertenties
  • list plusKan vergelijkbare functies hebben als andere e-readers

  Beoordeling

  8.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.51
  Functionaliteit
  8.31
  Gebruiksgemak
  8.92
  De Amazon Kindle Paperwhite Kids is een fantastische e-reader die speciaal is ontworpen voor kinderen. Met zijn 6,8-inch scherm is het de perfecte maat voor kleine handjes, en dankzij de E-Ink technologie en verstelbare achtergrondverlichting zorgt het voor een comfortabele leeservaring die de ogen ontlast. Het apparaat is touch-gevoelig en eenvoudig te navigeren voor kinderen, wat het een gebruiksvriendelijke optie maakt.

  Een van de opvallende kenmerken van de Kindle Paperwhite Kids is de toegang tot duizenden gratis boeken via het Amazon Kids+ account. Dit geeft kinderen een enorme bibliotheek aan leesmateriaal om uit te kiezen, wat het leesplezier stimuleert. Zoals een recensie vermeldt, maakt de Kindle Paperwhite Kids lezen "cool" vergeleken met een gewoon boek.

  De Kindle Paperwhite Kids biedt ook handige functies voor jonge lezers. Het stelt kinderen in staat om digitale bladwijzers te plaatsen en het lettertype en de grootte aan te passen voor een betere leesbaarheid. Bovendien is er Word Wise, dat korte definities of hints geeft voor onbekende woorden, waardoor kinderen hun woordenschat kunnen vergroten.

  Vergeleken met eerdere Kindle modellen heeft de Kindle Paperwhite Kids een verbeterd scherm, verstelbare warme verlichting en een langere batterijduur. Het biedt ook snellere bladzijde-omslagen, waardoor de leeservaring soepeler en plezieriger wordt. Het apparaat is verkrijgbaar in het zwart en wordt geleverd zonder advertenties op het vergrendelscherm.

  Wat concurrentie betreft, onderscheidt de Kindle Paperwhite Kids zich door zijn focus op kinderen. Hoewel andere e-readers vergelijkbare functies kunnen hebben, is de Kindle Paperwhite Kids specifiek gericht op jonge lezers met zijn kindvriendelijke ontwerp en toegang tot een uitgebreide bibliotheek met kinderboeken.

  Al met al is de Kindle Paperwhite Kids een eersteklas e-reader voor kinderen. Het biedt een fantastische leeservaring met zijn comfortabele display, gebruiksvriendelijke interface en toegang tot een breed scala aan boeken. De focus op kinderlezen maakt het een uitstekende keuze op de markt. Zoals een recensie zegt: "De Kindle Paperwhite Kids is een geweldig apparaat voor jonge lezers die meer willen gaan lezen."

  Verkrijgbaar bij:

  9. Kobo Nia

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Kobo Nia

  • list plusCompacte en gebruikersvriendelijke vormgeving.
  • list plus8GB opslagruimte, waardoor er tot wel 6.000 e-books kunnen worden opgeslagen.
  • list plus6" touchscreen zonder schittering met instelbare helderheid.

  Nadelen Kobo Nia

  • list plusGeen waterdichtheid en blauwlichtfilter.
  • list plusPrijszorgen in vergelijking met andere opties.
  • list plusBiedt mogelijk niet zoveel geavanceerde functies als de Clara HD.

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.44
  Functionaliteit
  8.32
  Gebruiksgemak
  8.02
  De Kobo Nia e-reader is een compact en gebruiksvriendelijk apparaat dat een handige en plezierige leeservaring biedt. Met zijn 8GB opslagruimte kunt u tot wel 6.000 e-books meenemen, wat perfect is voor fervente lezers. Het 6" touchscreen zonder schittering maakt het lezen gemakkelijk, zelfs in direct zonlicht, en de ingebouwde ComfortLight functie zorgt voor aanpasbare helderheid, zodat het lezen 's nachts comfortabel is.

  Een recensie benadrukt de schermkwaliteit van de Nia en zegt: "Het heeft een iets hogere prijs dan de Kindle, maar biedt een beter 6-inch 212ppi scherm." De Nia maakt gebruik van de nieuwste E Ink Carta-technologie, wat resulteert in een responsiever en scherper display. Het heeft overeenkomsten met de nu stopgezette Kobo Aura, maar met een nieuwere processor en een gestroomlijnde interface, waardoor het een superieure e-reader is.

  Hoewel het geen waterdichtheid en een blauwlichtfilter heeft, ondersteunt de Nia OverDrive en naadloos schakelen tussen het apparaat en de Kobo-app. Daarnaast biedt het een bredere bestandsondersteuning en de mogelijkheid om verschillende lettertypen te laden. Deze veelzijdigheid onderscheidt het van zijn concurrenten.

  Op het gebied van prijs zijn sommige gebruikers bezorgd over de prijs van de Nia in vergelijking met andere opties. Echter, de Nia wordt gepositioneerd als een overtuigend alternatief voor de Kindle, vooral voor degenen die niet gebonden willen zijn aan het ecosysteem van Amazon. Zoals een recensie opmerkt: "De Kobo Nia heeft een prijs van $109.99 / £96.99 / AU$159.95 / €109.99."

  Ondanks enige aarzeling van gebruikers biedt de Kobo Nia een scala aan aanpasbare functies, waaronder instelbare lettergroottes, -typen en marges. Het heeft een lange batterijduur die wekenlang meegaat op één lading, waardoor het ideaal is voor lange leessessies.

  In vergelijking met de Clara HD biedt de Nia misschien niet zoveel geavanceerde functies, maar het biedt een solide instapniveau e-reader ervaring. Zoals de recensie benadrukt: "Veel gebruikers vinden het niet de moeite waard om te kopen in vergelijking met de Clara HD, die betere functies biedt voor een iets hogere prijs." Echter, voor degenen die een scherp scherm en naadloze integratie met de Kobo-app prioriteren, is de Nia een geschikte keuze.

  Al met al is de Kobo Nia e-reader een compact en gebruiksvriendelijk apparaat dat een handige leeservaring biedt. Met zijn aanpasbare functies, lange batterijduur en instelbare helderheid van het voorlicht, voldoet het aan de behoeften van fervente lezers. Hoewel het te maken heeft met sterke concurrentie van andere e-readers, blijft het een overtuigend alternatief, vooral voor degenen die liever niet gebonden willen zijn aan het ecosysteem van Amazon.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Binnen 1-2 dagen klaar voor verzending

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  10. Amazon Kindle Kids Edition

  Loading ...

  Voordelen Amazon Kindle Kids Edition

  • list plusSpeciaal ontworpen voor kinderen
  • list plusStevige behuizing en ouderlijk toezicht voor extra bescherming
  • list plusToegang tot Kids+ abonnementsservice met diverse boeken en tools

  Nadelen Amazon Kindle Kids Edition

  • list plusFrontverlichting past niet automatisch aan op omgevingsverlichting

  Beoordeling

  8.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.53
  Functionaliteit
  8.02
  Gebruiksgemak
  7.9
  De Amazon Kindle Kids Edition is een fantastische e-reader speciaal ontworpen voor kinderen, met een scala aan functies die het een uitstekende keuze maken voor jonge lezers. Met zijn stevige behuizing, ouderlijke controle en een garantie van twee jaar zonder zorgen, kunnen ouders erop vertrouwen dat het apparaat van hun kinderen goed beschermd is. Volgens T3: "Als je kinderen van lezen houden en een stevige, goed gevulde e-reader willen, is de Kids Edition een geweldige keuze."

  Een van de opvallende kenmerken van de Kindle Kids Edition is de toegang tot Kids+, een abonnementsservice die toegang biedt tot populaire titels. Zoals vermeld in de Amazon review, bevat het apparaat een verscheidenheid aan boeken, waaronder tijdloze klassiekers en populaire series zoals Harry Potter. Het biedt ook hulpmiddelen zoals Woordenschatbouwer en Woordwijs om jonge lezers te helpen bij het lezen van meer uitdagende boeken. Bovendien kunnen kinderen met Audible-integratie naadloos wisselen tussen lezen en luisteren naar boeken.

  Wat het ontwerp betreft, heeft de Kindle Kids Edition een zwart-wit scherm zonder schittering, wat zorgt voor een comfortabele leeservaring. Het heeft ook een lange batterijduur, zodat kinderen langdurig van hun boeken kunnen genieten zonder onderbrekingen. De magnetische hoes, die bij het apparaat wordt geleverd, biedt bescherming voor het e-ink-scherm en heeft een handige magnetische cover die aan de achterkant van de hoes blijft plakken.

  Vergeleken met andere Kindle-modellen biedt de Kindle Kids Edition een uniek waardevoorstel. Hoewel de reguliere Kindle en Kindle Paperwhite vergelijkbare functies hebben, missen ze het kindvriendelijke ontwerp en de verlengde garantie die de Kids Edition biedt. Zoals de recensie van Tom's Guide suggereert: "Voor iedereen is de reguliere Kindle een budgetvriendelijke optie, terwijl de Kindle Paperwhite wordt aanbevolen voor degenen die iets meer willen uitgeven en een display met hogere resolutie en mooier ontwerp willen."

  Hoewel de Kindle Kids Edition enkele beperkingen heeft, zoals het niet automatisch aanpassen van de voorverlichting aan omgevingsverlichting, biedt het over het algemeen een goede leeservaring voor kinderen. Met zijn betaalbare prijs, stevige ontwerp en toegang tot een breed scala aan boeken is de Kindle Kids Edition een uitstekende keuze voor ouders die het leesplezier bij hun kinderen willen stimuleren.

  Tot slot is de Amazon Kindle Kids Edition een opvallende e-reader die speciaal is ontworpen met jonge lezers in gedachten. Met zijn duurzame constructie, ouderlijke controle en uitgebreide boekenaanbod biedt het een aantrekkelijk pakket voor kinderen die net beginnen met het ontdekken van de wereld van het lezen. Hoewel het misschien niet alle toeters en bellen heeft van duurdere Kindle-modellen, compenseert het dit ruimschoots met zijn betaalbaarheid en nadruk op het bieden van een veilige en boeiende leeservaring voor kinderen. Zoals de recensie van T3 zegt: "Als je kinderen van lezen houden en een stevige, goed gevulde e-reader willen, is de Kids Edition een geweldige keuze."

  Verkrijgbaar bij:

  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van e-readers. Er zijn namelijk 867 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!