Bestenu

Wat is de beste e-reader van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede e-reader is een lastige uitdaging. Wat is de beste e-reader van 2023? Na het analyseren van 32 e-readers kwam de Kobo Nia E-reader Display van zwart als beste getest uit onze e-reader-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de e-readers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 e-readers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame e-reader-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste e-readers

1Score: 9.7
Kobo Nia E-reader Display van zwart
Beste e-reader voor studenten
Kobo Nia E-reader Display van zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Kobo Libra H2O Black Refurbished zwart
Beste e-reader voor professionals
Kobo Libra H2O Black Refurbished zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Kobo Clara HD + Kobo zwart
Beste e-reader voor boekenwurmen
Kobo Clara HD + Kobo zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw
Beste e-reader voor reizigers
Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
Kobo Libra H2O White Refurbished wit
Kobo Libra H2O White Refurbished wit
Kobo
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart
Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.6
PocketBook Touch HD 3 koper
PocketBook Touch HD 3 koper
Pocketbook
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.6
Kobo Elipsa 2E bundel (E-reader
Kobo Elipsa 2E bundel (E-reader
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
Denver EBO-620 Ebook reader E zwart
Denver EBO-620 Ebook reader E zwart
Denver
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.5
PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart
PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart
Pocketbook
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu E-reader Koopgids

Comfortabel boeken lezen zonder een berg boeken mee te hoeven sjouwen? De beste e-reader kan dit! Deze compacte en lichte apparaten staan garant het opslaan van talloze boeken en leesplezier. In deze koopgids lees je meer!

Waar op letten bij aanschaf?

Bij de aanschaf van een e-reader is het handig om op enkele aspecten te letten:

 • Schermgrootte en resolutie: Hoe groter het scherm, hoe gemakkelijker het is om te lezen, maar hoe groter de e-reader ook zal zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de tekst is.
 • Gewicht en formaat: Een grotere e-reader is zwaarder en moeilijker mee te nemen, terwijl een kleinere e-reader makkelijker mee te nemen is, maar het scherm mogelijk kleiner.
 • Besturingssysteem en boekwinkel: Kijk welk besturingssysteem de e-reader gebruikt en welke boekwinkel ermee gekoppeld is. Dit kan bepalend zijn voor welke boeken je kunt lezen en hoe gemakkelijk het is om boeken te kopen.
 • Extra functies: Bekijk of de e-reader extra functies zoals het maken van notities, audioboekondersteuning en verlichting heeft.

Opslag

Een veelgestelde vraag is hoeveel opslag je nodig hebt. Gelukkig nemen boeken amper ruimte in beslag, en zit je bijna nooit verlegen om extra GB's. Een gemiddelde roman neemt ongeveer 2 tot 3 MB in beslag, dus als je bijvoorbeeld 1000 boeken wilt opslaan, heb je ongeveer 2 GB aan opslag nodig.

Echter, als je van plan bent om veel boeken te lezen of om tijdschriften of pdf's te bewaren, dan is het aan te raden om voor meer opslag te gaan. Veel e-readers bieden opslagcapaciteiten van 4 GB tot 32 GB en sommige modellen zelfs meer. Het is aan te raden om een e-reader te kiezen met een grotere opslagcapaciteit als je veel boeken wilt bewaren/

Let wel op dat veel e-readers ook een mogelijkheid hebben om boeken op te slaan in de cloud of op een microSD-kaart. Dit kan een handige manier zijn om meer boeken op te slaan, zonder de opslagcapaciteit van de e-reader te gebruiken.

Kiezen tussen Kindle en Kobo

Beide merken bieden e-readers aan, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • Formaat en gewicht: Kindle-e-readers zijn vaak iets groter en zwaarder dan Kobo-e-readers.
 • Besturingssysteem: Kindle-e-readers gebruiken het besturingssysteem van Amazon, terwijl Kobo-e-readers gebruikmaken van het Kobo-besturingssysteem.
 • Boekwinkel: Kindle-e-readers zijn meestal gekoppeld aan de Amazon-boekwinkel, terwijl Kobo-e-readers toegang hebben tot de Kobo-boekwinkel.
 • Functionaliteit: Kindle-e-readers hebben vaak meer extra functies zoals audio-ondersteuning en de mogelijkheid om notities te maken, terwijl Kobo-e-readers vaak een eenvoudigere interface hebben.

Zowel Kindle als Kobo bieden een breed scala van e-readers, dus het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van een specifieke e-reader en welk merk je het meest aanspreekt.

Een e-reader in plaats van een tablet

Een e-reader en een tablet zijn beide geschikt voor het lezen van e-books, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Scherm: E-readers hebben e-ink schermen, die speciaal ontworpen zijn voor het lezen van boeken. Deze schermen zijn minder vermoeiend voor de ogen, geven minder reflectie en hebben een langere batterijduur. Tablets hebben lcd-schermen, die helderder zijn, maar ook meer vermoeiend voor de ogen.
 • Gewicht en formaat: E-readers zijn vaak kleiner en lichter dan tablets, waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn.
 • Opslagcapaciteit: E-readers hebben vaak minder opslagcapaciteit dan tablets, maar deze is specifiek gericht op het opslaan van boeken.
 • Prijs: E-readers zijn vaak goedkoper dan tablets.

Kortom, een e-reader is specifiek ontworpen voor het lezen van boeken, met een scherm dat gemakkelijker te lezen is en een langere batterijduur, terwijl een tablet meer gericht is op multimedia en internetgebruik en meer functionaliteiten heeft.

hero illustration

Hoe testen we e-readers?

Om de beste e-reader te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze e-reader-test hebben we 32 e-readers vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze e-reader-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze e-reader-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen e-reader-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte e-reader in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 32 e-readers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste e-readers op een rij

1. Beste e-reader voor studenten: Kobo Nia E-reader Display van zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Nia E-reader Display van zwart

 • list plusDe hoge resolutie van het scherm zorgt voor scherpe weergave van tekst en afbeeldingen.
 • list plusDe ereader is licht van gewicht en daardoor gemakkelijk mee te nemen.
 • list plusDe ereader heeft een lange batterijduur, waardoor je lang kunt lezen zonder op te laden.

Nadelen Kobo Nia E-reader Display van zwart

 • list plusHet ontbreken van ingebouwde verlichting maakt het lezen in het donker lastig.
 • list plusDe ereader heeft geen fysieke knoppen, waardoor het omslaan van pagina's soms onhandig kan zijn.
 • list plusDe ereader heeft geen waterbestendige behuizing, waardoor het niet geschikt is om te gebruiken in vochtige omstandigheden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.2

Een e-reader met een simpel en compact design zonder poespas. Het geheugen van 8 GB biedt ruimte voor 6.000 boeken, zodat ook de grootste boekenverzamelaars hun complete bibliotheek in hun rugzak mee kunnen nemen. Kenmerken van de Kobo Nia Schermgrootte: 6 inch (15,2 cm) Opslagcapaciteit: 8 GB (tot 6.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: nee Gewicht: 172 gram Afmetingen (b x h x d): 112,4 x 159.3 x 9,2 mm Instapmodel Kobo e-readers *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Klein model met groot plezier Net als de andere Kobo e-readers heeft deze e-reader een ruime hoeveelheid aan leesopties. Door zijn formaat is de Kobo Nia een mooie instapper voor de iedere beginnend digitaal lezer. Collectie van duizenden boeken, zo mee in je handtas Zelfs de grootste boekenwurm is dol op de Kobo Nia. Op deze compacte e-reader passen namelijk meer dan 1000 boeken! Het kost een hoop tijd om zo'n grote hoeveelheid boeken te lezen, maar aan de ingebouwde accu zal het niet liggen! Met een volle accu heb je weken leesplezier. Dit natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel de lezer gebruik maakt van schermverlichting en Wifi. Gebruikerscomfort In tegenstelling tot een papieren boek kun je met een e-reader zelf de opmaak van het boek bepalen. Zo kun je kiezen uit 11 lettertypen en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast zijn de regelafstand, de pagina-marges, en pagina-uitvulling volledig instelbaar. Tijdens het lezen kun je notities maken, teksten markeren en ezelsoren plaatsen. Mocht je de betekenis van een woord willen weten, dan zoek je dit gemakkelijk op met het ingebouwde woordenboek of Wikipedia. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de App store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste e-reader voor professionals: Kobo Libra H2O Black Refurbished zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Libra H2O Black Refurbished zwart

 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding van deze ereader is uitstekend. Het is een betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige ereader.
 • list plusHet scherm van deze ereader is van indrukwekkende kwaliteit. Het heeft een hoge resolutie en is gemakkelijk te lezen, zelfs in fel zonlicht.
 • list plusDeze ereader is zeer gebruiksvriendelijk. Het heeft een intuïtieve interface en is gemakkelijk te navigeren.

Nadelen Kobo Libra H2O Black Refurbished zwart

 • list plusDe batterijduur van deze ereader is niet zo lang als sommige andere modellen. Dit kan een probleem zijn voor mensen die veel lezen en niet vaak de mogelijkheid hebben om op te laden.
 • list plusDeze ereader heeft geen fysieke bladerknoppen. Sommige mensen geven de voorkeur aan fysieke knoppen in plaats van touchscreens om door hun boeken te bladeren.
 • list plusDeze ereader heeft geen ingebouwde verlichting. Dit kan een probleem zijn voor mensen die graag 's avonds lezen of in situaties met weinig licht.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.8

Refurbished Een refurbished Kobo Libra H2O Black is een e-reader die door Kobo samengesteld is, uit door Kobo gecontroleerde onderdelen van geretourneerde e-readers. De e-reader is voorzien van: Een nieuwe behuizing De laatste software Een nieuwe USB-kabel Een nieuwe verpakking

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste e-reader voor boekenwurmen: Kobo Clara HD + Kobo zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Clara HD + Kobo zwart

 • list plusHet scherpe en heldere scherm van de Kobo Clara HD + Kobo zwart zorgt voor een aangename leeservaring.
 • list plusDe lange batterijduur van de Kobo Clara HD + Kobo zwart zorgt ervoor dat je langdurig kunt lezen zonder de ereader op te laden.
 • list plusDe Kobo Clara HD + Kobo zwart heeft een groot geheugen, waardoor je veel boeken kunt opslaan en meenemen.

Nadelen Kobo Clara HD + Kobo zwart

 • list plusHet ontbreken van fysieke bladerknoppen kan voor sommige gebruikers onhandig zijn tijdens het lezen.
 • list plusDe Kobo Clara HD + Kobo zwart heeft geen waterdichte behuizing, waardoor het niet geschikt is om te gebruiken in vochtige omstandigheden.
 • list plusHet ontbreken van ingebouwde verlichting maakt het lezen in het donker niet mogelijk op de Kobo Clara HD + Kobo zwart.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.6

In deze bundel ontvang je: De Kobo Clara HD e-reader (in de doos) De officiële Kobo SleepCover hoes voor de Kobo Clara HD (zwart; in de doos) De Kobo Clara HD Maak kennis met de nieuwe Kobo Clara HD; een compacte en lichte e-reader met 6 inch HD-scherm met een ongekend scherpe weergave van tekst. Hij is ook nog eens voorzien van de nieuwste schermverlichtingstechniek van Kobo; ComfortLight PRO. Het geheugen biedt ruimte voor 6.000 boeken, zodat ook de grootste boekenverzamelaars hun bieb in de rugzak mee kunnen nemen. Plus- en minpunten van deze Kobo e-reader: Lichtgewicht; slechts 160 gram. Compact formaat. Klein 6 inch scherm. Niet waterdicht. Kobo SleepCover hoes voor Kobo Clara HD - Zwart Deze sleepcover biedt optimale bescherming voor je Kobo Clara HD e-reader. Zo kun je de e-reader met een gerust hart in je tas stoppen. Wanneer je de sleepcover opent, ontwaakt de Kobo Clara HD uit de slaapmodus en wanneer je de beschermhoes weer dichtdoet gaat de e-reader automatisch in de slaapmodus. Als je de hoes openklapt en de magneetsluiting vastmaakt, veranderd deze handige beschermhoes in een standaard, zodat je handsfree kunt lezen met de perfecte kijkhoek. Kobo Plus ebook-abonnement Onbeperkt ebooks lezen op deze Kobo e-reader en op je smartphone en tablet? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus ebook-abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks op je wachten. Ontdek hoe het Kobo Plus ebook-abonnement werkt: ComfortLight PRO Op elk moment van de dag geeft de Kobo Clara HD het beste licht voor een briljante leeservaring. Natuurlijk kun je als lezer zelf de lichtintensiteit bepalen en natuurlijk ook uitzetten, maar deze verlichtingstechniek is slimmer! Speciaal voor het naar bed gaan heeft Kobo een lichtstand ontwikkeld die zachter voor de ogen is, waardoor het niet de slaap van de gebruiker beïnvloedt. Geleidelijk aan verandert de kleur van het licht naar een zachtere tint op basis van een vooringestelde ‘bedtijd’. Zo val je heerlijk rustig in slaap met de e-reader in de hand. Kristalhelder beeld Het E-Ink Carta HD-beeldscherm geeft de tekst weer alsof het op papier gedrukt staat. Het scherm heeft een resolutie van 1440x1072 en 300dpi, dus de tekst wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Door het E-ink-scherm kun je comfortabel lezen, zelfs in direct zonlicht. Het scherm geeft namelijk geen vervelende glans of schittering, waardoor je ogen een rustiger beeld voorgeschoteld krijgen. Verbinden en gaan De Kobo Clara HD is uitgerust met ingebouwde Wi-Fi. Verbinden met Wi-fi, even inloggen op de e-reader met je bol.com-accountgegevens en je hebt onderweg altijd toegang hebt tot de ebooks die je bij bol.com gekocht hebt. Met behulp van de Wi-fi-verbinding heb je ook 24/7 toegang tot de ingebouwde shop om ebooks kopen. Makkelijk! Daarnaast kan je de e-reader ook aansluiten via de meegeleverde usb-kabel op de computer. Oneindig lezen De grootste boekenverslinder of boekenverzamelaar kan zijn lol op met de Kobo Clara HD, want op het geheugen van 8GB kunnen tot 6.000 ebooks geplaatst worden. Het kost veel tijd om zo’n grote hoeveelheid boeken te lezen, maar aan de ingebouwde accu zal het niet liggen; deze houdt het weken vol, mits volledig opgeladen. Dit natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel de lezer gebruik maakt van schermverlichting en Wifi. Baas over je eigen boek In tegenstelling tot een papieren boek kun je met een e-reader zelf de opmaak van het boek bepalen. Zo kun je kiezen uit 11 lettertypen en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast zijn de regelafstand, de pagina-marges, en pagina-uitvulling volledig instelbaar. Tijdens het lezen kun je notities maken of teksten markeren en ezelsoren plaatsen. Mocht je de betekenis van een woord willen weten, dan zoek je dit gemakkelijk op met het ingebouwde woordenboek of Wikipedia. Ebook app Maak ook gebruik van de gratis ebooks apps voor tablets en smartphones, waarmee je naadloos in je favoriete boek verder kunt lezen, als je je e-reader even niet bij je hebt. De apps zijn beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.araten. Kenmerken van de Kobo Clara HD Water- & stofbestendig: nee Schermgrootte: 6 inch (15,2 cm) Schermresolutie: 1448 x 1072pixels Schermverlichting: ja Afmetingen (b x h x d): 110 x 159.6 x 8.3 mm Gewicht: 166 gram Opslagcapaciteit: 8 GB (tot 6.000 boeken) Batterij-capaciteit: enkele weken* Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Beste e-reader voor reizigers: Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw

 • list plusHet scherm van deze ereader is scherp en helder, wat het lezen van boeken een plezierige ervaring maakt.
 • list plusDe lange batterijduur zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je ereader snel leeg is.
 • list plusDeze ereader heeft een groot geheugen, waardoor je veel boeken kunt opslaan.

Nadelen Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw

 • list plusHet ontbreken van fysieke bladerknoppen kan voor sommige gebruikers onhandig zijn.
 • list plusHet ontbreken van een waterdichte behuizing maakt deze ereader minder geschikt om mee te nemen naar het strand of zwembad.
 • list plusHet ontbreken van ingebouwde verlichting kan het lezen in het donker lastiger maken.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Maak kennis met de Kobo Clara 2E: een milieubewustere eReader met belangrijke verbeteringen in een compacte behuizing. De Kobo Clara 2E is onze eerste eReader die gemaakt is met gerecycled plastic en 'ocean-bound' plastic: plastic dat op weg was om in de oceaan te belanden. Laat je meeslepen door je nieuwste boek dankzij een verbeterd 6" HD E Ink Carta 1200-touchscreen met donkere modus en ComfortLight PRO. Dankzij de ingebouwde blauwlichtreductie kun je 's avonds lezen zonder dat dit ten koste gaat van je nachtrust. Met 16 GB opslagruimte biedt de Kobo Clara 2E genoeg ruimte voor je complete verzameling eBooks en Kobo-luisterboeken. En met draadloze Bluetooth® technologie kun je altijd en overal draadloos genieten van Kobo-luisterboeken. De Kobo Clara 2E is waterbestendig zodat je niet bang hoeft te zijn voor een paar druppels water en onbezorgd in bad of aan het strand kunt lezen. Maak een betere keuze en kies voor de Kobo Clara 2E; een milieubewuste eReader. Einde verhaal voor plastic voor eenmalig gebruik De buitenkant bestaat voor meer dan 85% uit gerecycled plastic, waaronder 10% 'ocean-bound' plastic – achtergelaten plastic afval dat op weg is naar onze oceanen. We willen in de loop van een jaar meer dan 200.000 plastic flessen weghouden uit onze oceanen en meer dan een miljoen cd's en dvd's van de vuilnisbelt redden. De compleet gerecyclede verpakking Onze nieuwste verpakking is magneetvrij en gemaakt met FSC-gecertificeerd, gerecycled papier. De verpakking is recyclebaar en bedrukt met soja-inkt – een van de meest milieubewuste printprocessen. Meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Kobo vind je op kobo.com/eco Voldoet aan de eisen van de IPX8-norm. Waterdicht tot maximaal 60 minuten in maximaal 2 meter diep water. Lezen in bad of aan het water zonder zorgen De Kobo Clara 2E is volledig waterdicht. Dat betekent dat je nooit meer bang hoeft te zijn om iets te morsen en onbezorgd in bad kunt lezen. Lees van 's ochtends vroeg tot in de late uurtjes De Kobo Clara 2E heeft een niet-spiegelend 6" HD E Ink Carta 1200-touchscreen met ComfortLight PRO om de helderheid en kleurtemperatuur aan te passen. Door minder blauw licht raken je ogen minder snel vermoeid, zodat je langer kunt genieten van je verhaal. Met de nieuwste E Ink-technologie kun je sneller pagina’s omslaan en heeft je scherm meer contrast, daarnaast biedt de optionele donkere modus nog een manier om je ogen te ontzien. Neem je complete bibliotheek overal mee naartoe Met 16 GB opslagruimte heeft de Kobo Clara 2E voldoende ruimte om tot 12.000 eBooks of 75 Kobo-luisterboeken overal mee naartoe te nemen. Lees probleemloos tot het laatste hoofdstuk met een wekenlange batterijduur†. 1 GB = 1 miljard bytes. Uitgaande van gemiddeld 1,3 MB per eBook, en een gemiddelde lengte van luisterboeken van 6,5 uur en 28,8 MB per uur. Een deel van de opslagruimte is nodig voor de software. †Afhankelijk van individueel gebruik. Lezen of luisteren: de keuze is aan jou Met draadloze Bluetooth® technologie ben je nog flexibeler en kun je zelf lezen of Kobo-luisterboeken laten voorlezen.†† ††Luisterboeken zijn alleen in bepaalde landen beschikbaar. Bluetooth® draadloze koptelefoon of luidspreker vereist. Een schat aan verhalen binnen handbereik Ontdek nieuwe eBooks en luisterboeken comfortabel vanaf je eReader, in de ingebouwde Kobo Shop. Meld je aan voor Kobo Plus en krijg elke maand onbeperkt toegang tot eBooks en luisterboeken tegen een vast maandbedrag. De Kobo Clara 2E heeft ook ingebouwde ondersteuning voor Pocket, zodat je online artikelen kunt opslaan om ze later te lezen op je eReader.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Kobo Libra H2O White Refurbished wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.7

Refurbished Een refurbished Kobo Libra H2O White is een e-reader die door Kobo samengesteld is, uit door Kobo gecontroleerde onderdelen van geretourneerde e-readers. De e-reader is voorzien van: Een nieuwe behuizing De laatste software Een nieuwe USB-kabel Een nieuwe verpakking

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart

 • list plusHet scherm past zich automatisch aan de lichtsterkte aan, wat zorgt voor een comfortabele leeservaring in verschillende omgevingen.
 • list plusDe bouwkwaliteit is stevig en duurzaam, waardoor de ereader tegen een stootje kan en lang meegaat.
 • list plusMet de waterbestendigheid hoef je je geen zorgen te maken over waterschade bij het lezen aan het zwembad of op het strand.

Nadelen Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart

 • list plusDe ereader is relatief zwaar in vergelijking met andere modellen, wat het minder geschikt maakt om langdurig vast te houden.
 • list plusHet ontbreken van kleur op het scherm kan een nadeel zijn voor lezers van kinderboeken of tijdschriften.
 • list plusHet opladen van de ereader kan soms nodig zijn, wat een onderbreking kan veroorzaken in het leesproces.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

Kobo Libra 2 Nooit meer zware boeken tillen met de e-reader Kobo Libra 2. Gezien de Kobo Libra 2 even licht is als een notitieblok, kun jij je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe nemen! Zo kan je lezen waar en wanneer je maar wilt. Kenmerken van de Kobo Libra 2 Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 215 gram Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Laat je voorlezen Luister je boek onderweg, op het strand of tijdens het strijken. Dankzij de ingebouwde mediaspeler en Bluetooth® ondersteuning kan je met de Libra 2 ook luisterboeken afspelen. Door het gebruik van je eigen draadloze koptelefoon of luidspreker, kan je ook wanneer je je handen niet vrij hebt, genieten van een goed verhaal. Gemaakt voor zonnige dagen en een betere nachtrust Door het gebruik van je e-reader heb je zo goed mogelijk leesplezier in de zon want er is geen weerkaatsing aanwezig: de matte afwerking van het scherm zorgt dat je ook kan lezen in de zon, waardoor je voortaan geen last meer hebt van felle weerspiegeling. Verder produceert de e-reader minder blauw licht door ComfortLight PRO, waardoor je ogen minder snel vermoeid raken. Hierdoor heeft het lezen in bed geen direct effect op je slaapgedrag. Waterdicht Lees je favoriete boek in bad. Mocht je e-reader onverhoopt een keertje nat worden, dan is het geen probleem. De Kobo Libra 2 is namelijk van binnenuit waterdicht (ook de USB-ingang is waterdicht!). *Je kunt de e-reader 60 minuten op maximaal twee meter diepte in het water gebruiken. Hiermee voldoet de e-reader aan de vereisten van een IPX8-beoordeling. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de App store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. PocketBook Touch HD 3 koper

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.3

Op de PocketBook Touch HD 3 lees je overal je nieuwste boek, ook aan in bad of aan het strand. Door de waterdichte coating gaat je e-reader niet meteen kapot als er water op komt. Je neemt 'm ook gemakkelijk mee, want met 155 gram is de Touch HD 3 ongeveer net zo zwaar als een appel. Of je nou buiten of binnen leest, met SMARTlight stel je altijd de helderheid en kleurtemperatuur van de verlichting precies in zoals je het zelf wilt. Wil je liever voorgelezen worden? Sluit dan via de meegeleverde adapter of via bluetooth een koptelefoon aan en luister audioboeken, muziek of podcasts. Je bedient de e-reader met het touchscreen of met de knoppen, net wat je zelf fijn vindt.

Let op: je kunt geen e-books van een Kobo Plus abonnement lezen op een PocketBook e-reader. Er wordt geen beschermhoes meegeleverd. Bestel een beschermhoes of één van onze aanbevolen combinaties en voorkom beschadigingen op het kwetsbare scherm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Kobo Elipsa 2E bundel (E-reader

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.3

Lees meer. Schrijf op. Denk groter. Ontdek de Kobo Elipsa 2E; gemaakt voor grote denkers. Met een verbeterde notitie-ervaring en milieubewuste materialen. De vernieuwde Kobo Elipsa 2E is gemaakt voor mensen die groot denken en helpt je samen met de Kobo Stylus 2 te focussen en je gedachten te ordenen. Schrijf direct in eBooks en pdf-bestanden met de verbeterde notitie-ervaring van de Kobo Elipsa 2E. Maak en organiseer notitieboeken die functioneler zijn dan papieren exemplaren, en exporteer ze met geïntegreerde cloudservices. Lees en schrijf comfortabel op een 10,3" touchscreen met ComfortLight PRO voor minder blauw licht en minder vermoeide ogen. Luister naar Kobo-luisterboeken met draadloze Bluetooth® technologie†. Met 32 GB opslagruimte neem je je complete bibliotheek, belangrijke bestanden en al je notities overal mee naartoe. De milieubewuste Kobo Elipsa 2E is gemaakt met gerecycled en ocean-bound plastic, en ontworpen om al je geweldige ideeën vast te leggen. Handschriftherkenning met dank aan MyScript. Schrijf direct in je eBooks en documenten Leg je ideeën vast en maak aantekeningen in eBooks en pdf-bestanden met de meegeleverde Kobo Stylus 2. Geniet van de vrijheid om tekst te markeren of te onderstrepen, en je ideeën in de kantlijnen op te schrijven. Met de gepatenteerde markup-technologie van Kobo zijn je notities altijd zichtbaar, zelfs als je de lettergrootte verandert. Blijf in het moment, zonder advertenties of andere afleidingen. Notitieboeken met meer mogelijkheden dan papier Kies een sjabloon voor een notitieboek en organiseer je notitieboeken in mappen. Kun je een handgeschreven notitie niet terugvinden? Gebruik de zoekfunctie om de notitie te vinden die je zoekt. Zet handgeschreven tekst om in getypte tekst om te delen met collega's of klasgenoten, en voer snel bewerkingen uit met de lasso-tool. Geniet van de gemoedsrust dat er altijd veilige back-ups van je notitieboeken worden bewaard in de Kobo Cloud. Wees trots op je keuze voor een milieubewustere eReader In het kader van onze belofte om duurzamere materialen te gebruiken in Kobo eReaders, is de Kobo Elipsa 2E gemaakt met gerecycled en ocean-bound plastic, en met hergebruikt magnesium. Ook de verpakking is duurzamer. Ga voor meer informatie naar kobo.com/eco Brainstormsessies tot in de avond zonder vermoeide ogen Het ruime 10,3" scherm van de Kobo Elipsa 2E beschikt over de nieuwste E Ink-technologie met een anti-reflecterende afwerking. Met ComfortLight PRO pas je de helderheid en kleurtemperatuur aan, zodat je de hoeveelheid blauw licht kunt verminderen om te schrijven zonder dat je eReader je te lang wakker houdt. Schrijf net zo soepel en vrij als je gedachtestroom Geniet van een betere en snellere schrijfervaring met de ergonomisch verbeterde en oplaadbare Kobo Stylus 2. De achterkant heeft een wisser om fouten te wissen en de stylus heeft een markeerknop voor belangrijke passages. Bevestig de stylus met de magneet op je eReader. Alles staat in de cloud Meld je aan bij Dropbox (of binnenkort Google Drive) om eenvoudig documenten te importeren of je persoonlijke notitieboeken te exporteren en delen. Je kunt al je notitieboeken ook weergeven op kobo.com. De Kobo Elipsa 2E is bovendien compatibel met Readwise en stelt je in staat je notities te synchroniseren met tools zoals Notion, Roam, Evernote en meer.‡ Kies voor luisteren en laat jezelf inspireren Stimuleer je creatieve geest en ontspan na je werk door te luisteren naar Kobo-luisterboeken. Sluit je Kobo Elipsa 2E aan op je draadloze koptelefoon, luidspreker of autoradio met draadloze Bluetooth® technologie.† Geniet van de voordelen die alle Kobo eReaders je bieden Ontdek de miljoenen eBooks in de Kobo Shop en lees online artikelen die je in Pocket hebt opgeslagen direct op de Kobo Elipsa 2E. De Kobo Elipsa 2E heeft 32 GB opslagruimte, zodat je altijd ruimte hebt voor je eBooks, Kobo-luisterboeken en al je notities en ideeën. De lange batterijduur is al net zo indrukwekkend en staat garant voor wekenlang†† gebruik met slechts één keer opladen. *In pdf-bestanden met Digital Rights Management of beperkte rechten kunnen geen markeringen of notities worden gemaakt. †Luisterboeken zijn alleen in bepaalde landen beschikbaar. Bluetooth® draadloze koptelefoon of luidspreker vereist. ‡Readwise is een betaalde dienst. 1 GB = 1 miljard bytes. Uitgaande van gemiddeld 1,3 MB per eBook. Een deel van de opslagruimte is nodig voor de software. ††Afhankelijk van individueel gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. Denver EBO-620 Ebook reader E zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denver EBO-620 Ebook reader E zwart

 • list plusDe Denver EBO-620 Ebook reader E zwart is betaalbaar.
 • list plusDeze ereader is klein, waardoor hij weinig plaats inneemt.
 • list plusDe Denver EBO-620 Ebook reader E zwart ondersteunt ook EPUB bestanden, waardoor je veel verschillende boeken kunt lezen.

Nadelen Denver EBO-620 Ebook reader E zwart

 • list plusEen nadeel van deze ereader is dat hij geen verlichting heeft, waardoor het lezen in het donker lastiger is.
 • list plusEen ander nadeel is dat deze ereader geen touchscreen heeft, waardoor het navigeren door de boeken lastiger is.
 • list plusDeze ereader heeft een matige kwaliteit, waardoor de leeservaring minder goed kan zijn.

Gegarandeerd veel leesplezier met de Denver EBO-620 6'' E-reader! Opvolger (EBO-625) is nu leverbaar met een Carta display. Onze E-reader heeft een 6 inch ink display en een resolutie van 1024 x 758. Het beschikt over 4GB aan ingebouwde opslag en ondersteunt een Micro SD-kaart tot 32GB. Deze is niet inbegrepen. Door de ingebouwde 1500mAh lithiumbatterij is de E-reader gemiddeld 20 uur te gebruiken bij normaal gebruik. Hij kan 160 uur stand-by blijven. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 3,5 uur. De E-reader is geschikt voor E-bookformaten: PDF, FB2, MOBI, TXT, RTF, HTML, HTM, CHM, DOC, DOCX, XLS / XLSL, PPT/PPTX, PDB, DJVU, DVJ, ZIP, RAR, 7ZIP. Ondersteunt ADOBE; DRM beveiligde bestanden; Beeldformaat JPEG, GIF, BMP, PNG. Inclusief USB-kabel zodat u ook kunt connecten met uw PC. Verder is onze E-reader voorzien van een beveiligde rubberen rand.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart

 • list plusEen voordeel van deze ereader is dat het scherm duidelijk en uitstekend leesbaar is.
 • list plusDeze ereader heeft verschillende instellingen waarmee je je eigen voorkeuren kunt bepalen.
 • list plusHet is makkelijk om boeken over te zetten naar deze ereader, wat een groot voordeel is.

Nadelen PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart

 • list plusDeze ereader is kwetsbaar en traag.
 • list plusEen minpunt van deze ereader is dat er niet standaard screenprotector beschikbaar is.
 • list plusEen ander nadeel van deze ereader is dat de browser soms blijft hangen.

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Met de PocketBook Touch Lux 5 Ink Zwart lees je overal je favoriete boeken. De compacte e-reader heeft een 6 inch scherm en weegt slechts 155 gram. Hij is daarmee nog kleiner dan een ansichtkaart en weegt minder dan de gemiddelde smartphone. Hierdoor neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. Dankzij de SMARTlight technologie past de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm zich aan je omgeving aan. Het scherm is daardoor rustig voor je ogen, zodat je ook gerust kunt lezen voor het slapen gaan. Het 8 GB opslaggeheugen biedt plaats voor duizenden boeken. Je breidt het geheugen uit met een geheugenkaartje tot 32 GB, zodat je tienduizenden boeken opslaat.Let op: je kunt geen e-books van een Kobo Plus abonnement lezen op een PocketBook e-reader. Er wordt geen beschermhoes meegeleverd. Bestel een beschermhoes of één van onze aanbevolen combinaties en voorkom beschadigingen op het kwetsbare scherm.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van e-readers. Er zijn namelijk 32 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!