Bestenu

Beste e-readers - feb. 2023

Met meer dan 32 e-readers op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste e-readers op een rij

De top 10 beste e-readers

1Score: 9.9
Kobo Nia E-reader Display van zwart
Kobo Nia E-reader Display van zwart
Kobo
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart
Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart
Kobo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw
Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw
Kobo
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Kobo Clara HD + Kobo zwart
Kobo Clara HD + Kobo zwart
Kobo
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Kobo Sage 8 inch 32 zwart
Kobo Sage 8 inch 32 zwart
Kobo
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Kobo Libra 2 7 inch wit
Kobo Libra 2 7 inch wit
Kobo
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.1
Kobo Elipsa Pack 10,3 inch middernacht blauw
Kobo Elipsa Pack 10,3 inch middernacht blauw
Kobo
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.8
PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart
PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart
Pocketbook
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green
Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green
Boox
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Denver EBO-620 Ebook reader E zwart
Denver EBO-620 Ebook reader E zwart
Denver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu E-reader Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Jan 24, 2023

Geupdate op: Jan 24, 2023


Comfortabel boeken lezen zonder een berg boeken mee te hoeven sjouwen? De beste e-reader kan dit! Deze compacte en lichte apparaten staan garant het opslaan van talloze boeken en leesplezier. In deze koopgids lees je meer!

Waar op letten bij aanschaf?

Bij de aanschaf van een e-reader is het handig om op enkele aspecten te letten:

 • Schermgrootte en resolutie: Hoe groter het scherm, hoe gemakkelijker het is om te lezen, maar hoe groter de e-reader ook zal zijn. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de tekst is.
 • Gewicht en formaat: Een grotere e-reader is zwaarder en moeilijker mee te nemen, terwijl een kleinere e-reader makkelijker mee te nemen is, maar het scherm mogelijk kleiner.
 • Besturingssysteem en boekwinkel: Kijk welk besturingssysteem de e-reader gebruikt en welke boekwinkel ermee gekoppeld is. Dit kan bepalend zijn voor welke boeken je kunt lezen en hoe gemakkelijk het is om boeken te kopen.
 • Extra functies: Bekijk of de e-reader extra functies zoals het maken van notities, audioboekondersteuning en verlichting heeft.

Opslag

Een veelgestelde vraag is hoeveel opslag je nodig hebt. Gelukkig nemen boeken amper ruimte in beslag, en zit je bijna nooit verlegen om extra GB's. Een gemiddelde roman neemt ongeveer 2 tot 3 MB in beslag, dus als je bijvoorbeeld 1000 boeken wilt opslaan, heb je ongeveer 2 GB aan opslag nodig.

Echter, als je van plan bent om veel boeken te lezen of om tijdschriften of pdf's te bewaren, dan is het aan te raden om voor meer opslag te gaan. Veel e-readers bieden opslagcapaciteiten van 4 GB tot 32 GB en sommige modellen zelfs meer. Het is aan te raden om een e-reader te kiezen met een grotere opslagcapaciteit als je veel boeken wilt bewaren/

Let wel op dat veel e-readers ook een mogelijkheid hebben om boeken op te slaan in de cloud of op een microSD-kaart. Dit kan een handige manier zijn om meer boeken op te slaan, zonder de opslagcapaciteit van de e-reader te gebruiken.

Kiezen tussen Kindle en Kobo

Beide merken bieden e-readers aan, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • Formaat en gewicht: Kindle-e-readers zijn vaak iets groter en zwaarder dan Kobo-e-readers.
 • Besturingssysteem: Kindle-e-readers gebruiken het besturingssysteem van Amazon, terwijl Kobo-e-readers gebruikmaken van het Kobo-besturingssysteem.
 • Boekwinkel: Kindle-e-readers zijn meestal gekoppeld aan de Amazon-boekwinkel, terwijl Kobo-e-readers toegang hebben tot de Kobo-boekwinkel.
 • Functionaliteit: Kindle-e-readers hebben vaak meer extra functies zoals audio-ondersteuning en de mogelijkheid om notities te maken, terwijl Kobo-e-readers vaak een eenvoudigere interface hebben.

Zowel Kindle als Kobo bieden een breed scala van e-readers, dus het is belangrijk om te kijken naar de specificaties van een specifieke e-reader en welk merk je het meest aanspreekt.

Een e-reader in plaats van een tablet

Een e-reader en een tablet zijn beide geschikt voor het lezen van e-books, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Scherm: E-readers hebben e-ink schermen, die speciaal ontworpen zijn voor het lezen van boeken. Deze schermen zijn minder vermoeiend voor de ogen, geven minder reflectie en hebben een langere batterijduur. Tablets hebben lcd-schermen, die helderder zijn, maar ook meer vermoeiend voor de ogen.
 • Gewicht en formaat: E-readers zijn vaak kleiner en lichter dan tablets, waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn.
 • Opslagcapaciteit: E-readers hebben vaak minder opslagcapaciteit dan tablets, maar deze is specifiek gericht op het opslaan van boeken.
 • Prijs: E-readers zijn vaak goedkoper dan tablets.

Kortom, een e-reader is specifiek ontworpen voor het lezen van boeken, met een scherm dat gemakkelijker te lezen is en een langere batterijduur, terwijl een tablet meer gericht is op multimedia en internetgebruik en meer functionaliteiten heeft.

hero illustration

Hoe komt deze leuke e-reader opsomming tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste e-reader ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over e-readers, maar nu assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle e-readers die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke e-readers het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van e-readers stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste e-readers op een rijtje

1 - Kobo Nia E-reader Display van zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Nia E-reader Display van zwart

 • list plusHet voordeel van de Kobo Nia E-reader Display van zwart is dat het licht en gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusDe Kobo Nia E-reader Display van zwart heeft fijne helderheid instellingen.
 • list plusDe Kobo Nia E-reader Display van zwart heeft een ontspiegeld scherm.

Nadelen Kobo Nia E-reader Display van zwart

 • list plusDe Kobo Nia E-reader Display van zwart heeft een traag reactietijd.
 • list plusDe Kobo Nia E-reader Display van zwart loopt regelmatig vast.
 • list plusDe Kobo Nia E-reader Display van zwart is kostbaar voor wat je krijgt.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.4

Een e-reader met een simpel en compact design zonder poespas. Het geheugen van 8 GB biedt ruimte voor 6.000 boeken, zodat ook de grootste boekenverzamelaars hun complete bibliotheek in hun rugzak mee kunnen nemen. Kenmerken van de Kobo Nia Schermgrootte: 6 inch (15,2 cm) Opslagcapaciteit: 8 GB (tot 6.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: nee Gewicht: 172 gram Afmetingen (b x h x d): 112,4 x 159.3 x 9,2 mm Instapmodel Kobo e-readers *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Klein model met groot plezier Net als de andere Kobo e-readers heeft deze e-reader een ruime hoeveelheid aan leesopties. Door zijn formaat is de Kobo Nia een mooie instapper voor de iedere beginnend digitaal lezer. Collectie van duizenden boeken, zo mee in je handtas Zelfs de grootste boekenwurm is dol op de Kobo Nia. Op deze compacte e-reader passen namelijk meer dan 1000 boeken! Het kost een hoop tijd om zo'n grote hoeveelheid boeken te lezen, maar aan de ingebouwde accu zal het niet liggen! Met een volle accu heb je weken leesplezier. Dit natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel de lezer gebruik maakt van schermverlichting en Wifi. Gebruikerscomfort In tegenstelling tot een papieren boek kun je met een e-reader zelf de opmaak van het boek bepalen. Zo kun je kiezen uit 11 lettertypen en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast zijn de regelafstand, de pagina-marges, en pagina-uitvulling volledig instelbaar. Tijdens het lezen kun je notities maken, teksten markeren en ezelsoren plaatsen. Mocht je de betekenis van een woord willen weten, dan zoek je dit gemakkelijk op met het ingebouwde woordenboek of Wikipedia. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de App store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Kobo Libra 2 E-reader 7 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Kobo Libra 2 Nooit meer zware boeken tillen met de e-reader Kobo Libra 2. Gezien de Kobo Libra 2 even licht is als een notitieblok, kun jij je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe nemen! Zo kan je lezen waar en wanneer je maar wilt. Kenmerken van de Kobo Libra 2 Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 215 gram Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Laat je voorlezen Luister je boek onderweg, op het strand of tijdens het strijken. Dankzij de ingebouwde mediaspeler en Bluetooth® ondersteuning kan je met de Libra 2 ook luisterboeken afspelen. Door het gebruik van je eigen draadloze koptelefoon of luidspreker, kan je ook wanneer je je handen niet vrij hebt, genieten van een goed verhaal. Gemaakt voor zonnige dagen en een betere nachtrust Door het gebruik van je e-reader heb je zo goed mogelijk leesplezier in de zon want er is geen weerkaatsing aanwezig: de matte afwerking van het scherm zorgt dat je ook kan lezen in de zon, waardoor je voortaan geen last meer hebt van felle weerspiegeling. Verder produceert de e-reader minder blauw licht door ComfortLight PRO, waardoor je ogen minder snel vermoeid raken. Hierdoor heeft het lezen in bed geen direct effect op je slaapgedrag. Waterdicht Lees je favoriete boek in bad. Mocht je e-reader onverhoopt een keertje nat worden, dan is het geen probleem. De Kobo Libra 2 is namelijk van binnenuit waterdicht (ook de USB-ingang is waterdicht!). *Je kunt de e-reader 60 minuten op maximaal twee meter diepte in het water gebruiken. Hiermee voldoet de e-reader aan de vereisten van een IPX8-beoordeling. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de App store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Kobo Clara 2E E-reader Hoge blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.5

Maak kennis met de Kobo Clara 2E: een milieubewustere eReader met belangrijke verbeteringen in een compacte behuizing. De Kobo Clara 2E is onze eerste eReader die gemaakt is met gerecycled plastic en 'ocean-bound' plastic: plastic dat op weg was om in de oceaan te belanden. Laat je meeslepen door je nieuwste boek dankzij een verbeterd 6" HD E Ink Carta 1200-touchscreen met donkere modus en ComfortLight PRO. Dankzij de ingebouwde blauwlichtreductie kun je 's avonds lezen zonder dat dit ten koste gaat van je nachtrust. Met 16 GB opslagruimte biedt de Kobo Clara 2E genoeg ruimte voor je complete verzameling eBooks en Kobo-luisterboeken. En met draadloze Bluetooth® technologie kun je altijd en overal draadloos genieten van Kobo-luisterboeken. De Kobo Clara 2E is waterbestendig zodat je niet bang hoeft te zijn voor een paar druppels water en onbezorgd in bad of aan het strand kunt lezen. Maak een betere keuze en kies voor de Kobo Clara 2E; een milieubewuste eReader. Einde verhaal voor plastic voor eenmalig gebruik De buitenkant bestaat voor meer dan 85% uit gerecycled plastic, waaronder 10% 'ocean-bound' plastic – achtergelaten plastic afval dat op weg is naar onze oceanen. We willen in de loop van een jaar meer dan 200.000 plastic flessen weghouden uit onze oceanen en meer dan een miljoen cd's en dvd's van de vuilnisbelt redden. De compleet gerecyclede verpakking Onze nieuwste verpakking is magneetvrij en gemaakt met FSC-gecertificeerd, gerecycled papier. De verpakking is recyclebaar en bedrukt met soja-inkt – een van de meest milieubewuste printprocessen. Meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Kobo vind je op kobo.com/eco *Voldoet aan de eisen van de IPX8-norm. Waterdicht tot maximaal 60 minuten in maximaal 2 meter diep water. Lezen in bad of aan het water zonder zorgen De Kobo Clara 2E is volledig waterdicht*. Dat betekent dat je nooit meer bang hoeft te zijn om iets te morsen en onbezorgd in bad kunt lezen. Lees van 's ochtends vroeg tot in de late uurtjes De Kobo Clara 2E heeft een niet-spiegelend 6" HD E Ink Carta 1200-touchscreen met ComfortLight PRO om de helderheid en kleurtemperatuur aan te passen. Door minder blauw licht raken je ogen minder snel vermoeid, zodat je langer kunt genieten van je verhaal. Met de nieuwste E Ink-technologie kun je sneller pagina’s omslaan en heeft je scherm meer contrast, daarnaast biedt de optionele donkere modus nog een manier om je ogen te ontzien. Neem je complete bibliotheek overal mee naartoe Met 16 GB opslagruimte heeft de Kobo Clara 2E voldoende ruimte om tot 12.000 eBooks of 75 Kobo-luisterboeken** overal mee naartoe te nemen. Lees probleemloos tot het laatste hoofdstuk met een wekenlange batterijduur†. **1 GB = 1 miljard bytes. Uitgaande van gemiddeld 1,3 MB per eBook, en een gemiddelde lengte van luisterboeken van 6,5 uur en 28,8 MB per uur. Een deel van de opslagruimte is nodig voor de software. †Afhankelijk van individueel gebruik. Lezen of luisteren: de keuze is aan jou Met draadloze Bluetooth® technologie ben je nog flexibeler en kun je zelf lezen of Kobo-luisterboeken laten voorlezen.†† ††Luisterboeken zijn alleen in bepaalde landen beschikbaar. Bluetooth® draadloze koptelefoon of luidspreker vereist. Een schat aan verhalen binnen handbereik Ontdek nieuwe eBooks en luisterboeken comfortabel vanaf je eReader, in de ingebouwde Kobo Shop. Meld je aan voor Kobo Plus en krijg elke maand onbeperkt toegang tot eBooks en luisterboeken tegen een vast maandbedrag. De Kobo Clara 2E heeft ook ingebouwde ondersteuning voor Pocket, zodat je online artikelen kunt opslaan om ze later te lezen op je eReader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Kobo Clara HD + Kobo zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Clara HD + Kobo zwart

 • list plusDeze ereader heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • list plusDe kwaliteit van deze ereader is hoog.
 • list plusHet is een handig apparaat.

Nadelen Kobo Clara HD + Kobo zwart

 • list plusEr zijn geen nadelen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.4

In deze bundel ontvang je: De Kobo Clara HD e-reader (in de doos) De officiële Kobo SleepCover hoes voor de Kobo Clara HD (zwart; in de doos) De Kobo Clara HD Maak kennis met de nieuwe Kobo Clara HD; een compacte en lichte e-reader met 6 inch HD-scherm met een ongekend scherpe weergave van tekst. Hij is ook nog eens voorzien van de nieuwste schermverlichtingstechniek van Kobo; ComfortLight PRO. Het geheugen biedt ruimte voor 6.000 boeken, zodat ook de grootste boekenverzamelaars hun bieb in de rugzak mee kunnen nemen. Plus- en minpunten van deze Kobo e-reader: Lichtgewicht; slechts 160 gram. Compact formaat. Klein 6 inch scherm. Niet waterdicht. Kobo SleepCover hoes voor Kobo Clara HD - Zwart Deze sleepcover biedt optimale bescherming voor je Kobo Clara HD e-reader. Zo kun je de e-reader met een gerust hart in je tas stoppen. Wanneer je de sleepcover opent, ontwaakt de Kobo Clara HD uit de slaapmodus en wanneer je de beschermhoes weer dichtdoet gaat de e-reader automatisch in de slaapmodus. Als je de hoes openklapt en de magneetsluiting vastmaakt, veranderd deze handige beschermhoes in een standaard, zodat je handsfree kunt lezen met de perfecte kijkhoek. Kobo Plus ebook-abonnement Onbeperkt ebooks lezen op deze Kobo e-reader en op je smartphone en tablet? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus ebook-abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks op je wachten. Ontdek hoe het Kobo Plus ebook-abonnement werkt: ComfortLight PRO Op elk moment van de dag geeft de Kobo Clara HD het beste licht voor een briljante leeservaring. Natuurlijk kun je als lezer zelf de lichtintensiteit bepalen en natuurlijk ook uitzetten, maar deze verlichtingstechniek is slimmer! Speciaal voor het naar bed gaan heeft Kobo een lichtstand ontwikkeld die zachter voor de ogen is, waardoor het niet de slaap van de gebruiker beïnvloedt. Geleidelijk aan verandert de kleur van het licht naar een zachtere tint op basis van een vooringestelde ‘bedtijd’. Zo val je heerlijk rustig in slaap met de e-reader in de hand. Kristalhelder beeld Het E-Ink Carta HD-beeldscherm geeft de tekst weer alsof het op papier gedrukt staat. Het scherm heeft een resolutie van 1440x1072 en 300dpi, dus de tekst wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Door het E-ink-scherm kun je comfortabel lezen, zelfs in direct zonlicht. Het scherm geeft namelijk geen vervelende glans of schittering, waardoor je ogen een rustiger beeld voorgeschoteld krijgen. Verbinden en gaan De Kobo Clara HD is uitgerust met ingebouwde Wi-Fi. Verbinden met Wi-fi, even inloggen op de e-reader met je bol.com-accountgegevens en je hebt onderweg altijd toegang hebt tot de ebooks die je bij bol.com gekocht hebt. Met behulp van de Wi-fi-verbinding heb je ook 24/7 toegang tot de ingebouwde shop om ebooks kopen. Makkelijk! Daarnaast kan je de e-reader ook aansluiten via de meegeleverde usb-kabel op de computer. Oneindig lezen De grootste boekenverslinder of boekenverzamelaar kan zijn lol op met de Kobo Clara HD, want op het geheugen van 8GB kunnen tot 6.000 ebooks geplaatst worden. Het kost veel tijd om zo’n grote hoeveelheid boeken te lezen, maar aan de ingebouwde accu zal het niet liggen; deze houdt het weken vol, mits volledig opgeladen. Dit natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel de lezer gebruik maakt van schermverlichting en Wifi. Baas over je eigen boek In tegenstelling tot een papieren boek kun je met een e-reader zelf de opmaak van het boek bepalen. Zo kun je kiezen uit 11 lettertypen en meer dan 50 lettergroottes. Daarnaast zijn de regelafstand, de pagina-marges, en pagina-uitvulling volledig instelbaar. Tijdens het lezen kun je notities maken of teksten markeren en ezelsoren plaatsen. Mocht je de betekenis van een woord willen weten, dan zoek je dit gemakkelijk op met het ingebouwde woordenboek of Wikipedia. Ebook app Maak ook gebruik van de gratis ebooks apps voor tablets en smartphones, waarmee je naadloos in je favoriete boek verder kunt lezen, als je je e-reader even niet bij je hebt. De apps zijn beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.araten. Kenmerken van de Kobo Clara HD Water- & stofbestendig: nee Schermgrootte: 6 inch (15,2 cm) Schermresolutie: 1448 x 1072pixels Schermverlichting: ja Afmetingen (b x h x d): 110 x 159.6 x 8.3 mm Gewicht: 166 gram Opslagcapaciteit: 8 GB (tot 6.000 boeken) Batterij-capaciteit: enkele weken* Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Kobo Sage 8 inch 32 zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Sage 8 inch 32 zwart

 • list plusHet gebruiksgemak van de Kobo Saga 8 inch 32 zwart maakt het eenvoudig om te bedienen.
 • list plusDe Kobo Saga 8 inch 32 zwart biedt een hoge kwaliteit prestaties.
 • list plusDe Kobo Saga 8 inch 32 zwart heeft een notitieblok waarmee je gemakkelijk aantekeningen kunt maken.

Nadelen Kobo Sage 8 inch 32 zwart

 • list plusDe Kobo Saga 8 inch 32 zwart heeft een hoge prijs.
 • list plusDe Kobo Saga 8 inch 32 zwart heeft een relatief korte batterijduur.
 • list plusHet design van de Kobo Saga 8 inch 32 zwart is wat goedkoper dan andere ereaders.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.3

De Kobo Sage is het ideale model om te gebruiken voor het maken van notities en voor het beluisteren van je favoriete luisterboeken. Met de luxe schermverlichting van de HD E Ink Carta 1200-touchscreen sta je garant voor een geweldig contrast en oneindig leesplezier. Kenmerken van de Kobo Sage: Schermgrootte: 8 inch (20,3 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 240,8 gram Afmetingen (b x h x d): 160,5 x 181,4 x 7,6 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Draadloos verhalen luisteren Luister je boek ook als je je handen niet vrij hebt, in de auto tijdens het rijden of tijdens het strijken; dankzij de ingebouwde mediaspeler en Bluetooth® ondersteuning kun je met de Kobo Sage ook luisterboeken afspelen. Maak notities De Kobo Sage werkt perfect met de Kobo Stylus**, zo kun je je eigen notities schrijven in je ebooks. Deze handgeschreven notities kun je vervolgens door de Kobo Sage laten omzetten in een lettertype naar keuze. Nog nooit is het zo gemakkelijk geweest om je **PDF en Dropbox documenten te integreren met je e-reader. Met het ingebouwde notitieboek van de Kobo Sage kun je voor je werk of studie belangrijke woorden omcirkelen of voorzien van notities. **Kobo Stylus wordt afzonderlijk verkocht, niet inbegrepen ***In PDF's met Digital Rights Management of beperkte rechten kunnen geen markeringen of notities worden gemaakt." Water- en stofbestendig Neem je e-reader mee naar het strand. Mocht je e-reader onverhoopt een keertje nat worden, dan is het geen probleem. De Kobo Sage is namelijk van binnenuit waterdicht (ook de USB-ingang is waterdicht!). *Je kunt de e-reader 60 minuten op maximaal twee meter diepte in het water gebruiken. Hiermee voldoet de e-reader aan de vereisten van een IPX8-beoordeling. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de App store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Kobo Libra 2 7 inch wit

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kobo Libra 2 7 inch wit

 • list plusHet scherm heeft een goede verlichting waardoor lezen aangenaam is.
 • list plusHet apparaat is stevig gebouwd en heeft een goede kwaliteit display.
 • list plusJe kunt veel boeken opslaan dankzij het vele geheugen van het apparaat.

Nadelen Kobo Libra 2 7 inch wit

 • list plusHet apparaat is relatief zwaar in vergelijking met andere modellen.
 • list plusHet installeren van het apparaat was niet makkelijk.
 • list plusHet is aan te raden om een cover te kopen als je het apparaat mee wilt nemen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Kobo Libra 2 Nooit meer zware boeken tillen met de e-reader Kobo Libra 2. Gezien de Libra 2 even licht is als een notitieblok, kun jij je hele digitale bibliotheek overal mee naartoe nemen! Zo kan je lezen waar en wanneer je maar wilt. Kenmerken van de Kobo Libra 2 Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: ja Gewicht: 215 gram Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm Mogelijkheid tot afspelen luisterboeken *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. Laat je voorlezen Luister je boek onderweg, op het strand of tijdens het strijken. Dankzij de ingebouwde mediaspeler en Bluetooth® ondersteuning kan je met de Libra 2 ook luisterboeken afspelen. Door het gebruik van je eigen draadloze koptelefoon of luidspreker, kan je ook wanneer je je handen niet vrij hebt, genieten van een goed verhaal. Gemaakt voor zonnige dagen en een betere nachtrust Door het gebruik van je e-reader heb je optimaal leesplezier in de zon want er is geen weerkaatsing aanwezig: de matte afwerking van het scherm zorgt voor optimaal leesplezier voor in de zon, waardoor je voortaan geen last meer hebt van felle weerspiegeling. Verder produceert de e-reader minder blauw licht door ComfortLight PRO, waardoor je ogen minder snel vermoeid raken. Hierdoor heeft het lezen in bed geen direct effect op je slaapgedrag. Waterdicht Lees je favoriete boek in bad. Mocht je e-reader onverhoopt een keertje nat worden, dan is het geen probleem. De Kobo Libra 2 is namelijk van binnenuit waterdicht (ook de USB-ingang is waterdicht!). *Je kunt de e-reader 60 minuten op maximaal twee meter diepte in het water gebruiken. Hiermee voldoet de e-reader aan de vereisten van een IPX8-beoordeling. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige ebooks en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de app store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Kobo Elipsa Pack 10,3 inch middernacht blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

Gun jezelf de ultieme schrijf- en leeservaring met de complete Kobo Elipsa Pack. Dit pakket is inclusief de Kobo Elipsa e-reader, de Kobo Stylus en de Kobo Elipsa SleepCover. Met 32 GB opslagruimte neem je meer boeken mee dan ooit tevoren. En als je even wilt pauzeren, zet de Kobo Elipsa dan op slaapstand en doe hem in de op maat gemaakt SleepCover. Zo is je e-reader optimaal beschermd. De Kobo Elipsa is een boek, notitieblok en digitale boekenwinkel in één. Kenmerken van de Kobo Elipsa Pack: Schermgrootte: 10.3 (26.1 cm) Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 boeken) Schermverlichting: ja incl. instelbare lichtkleur Batterij-capaciteit: wekenlang* Water- & stofbestendig: nee Gewicht: 383 gram Afmetingen (b x h x d): 193 x 227,5 x 7,6 mm Mogelijkheid tot gebruik notitie functie *Afhankelijk van het gebruik van wifi en schermverlichting. * Inclusief 1 vervangende penpunt voor de Kobo Stylus, gereedschap om de penpunt te vervangen en 1 vervangbare AAAA-batterij. De Kobo Stylus is alleen compatibel met de Kobo Elipsa. Markeer tekst in je e-books en documenten Gebruik de Kobo Stylus om notities te maken in e-books en PDF-bestanden. De Kobo Elipsa is uitgerust met handschriftherkenning van MyScript. Bovendien kan je ook eigen notitieboekjes maken waarin je jouw notities in een handomdraai kunt omzetten in duidelijk getypte tekst. Deze notities kun je moeiteloos exporteren naar je Dropbox account. De Kobo Stylus Met de Kobo Stylus wordt lezen en aantekeningen maken in non-fictie boeken, essays of bijvoorbeeld huiswerkopdrachten een fluitje van een cent. Gebruik de Stylus voor onderstrepen, omcirkelen of markeren. Schiet je een idee te binnen? Schrijf het eenvoudig op in de marges. Maak ebooks en PDF-bestanden helemaal eigen door de handige notitiefuncties. Deze functionaliteiten maken het makkelijk om notities op te slaan, te organiseren en te zoeken. *In PDF's met beperkte rechten kunnen geen markeringen of notities worden gemaakt. Luisteren met je eigen headset Luister je boek onderweg, op het strand of tijdens het strijken. Dankzij de ingebouwde mediaspeler en Bluetooth® ondersteuning kan je met de Kobo Elipsa Pack ook luisterboeken afspelen. Door het gebruik van je eigen draadloze koptelefoon of luidspreker, kan je ook wanneer je je handen niet vrij hebt, genieten van een goed verhaal. Onbeperkt lezen of luisteren Wil jij onbeperkt lezen of luisteren op je Kobo e-reader? Probeer dan nu 30 dagen lang gratis het Kobo Plus abonnement. Er staan tienduizenden Nederlands- & Engelstalige e-books en digitale luisterboeken op je wachten. Begin met het onbeperkt lezen en luisteren op: bol.com/koboplus. Overal lezen met de bol.com Kobo app Ben je een keer je e-reader vergeten? Dat moet voor jou geen probleem zijn. Met het Kobo Plus abonnement kan je naadloos in je favoriete boek verder lezen en luisteren, als je je e-reader even niet bij je hebt. Ben jij ook zo benieuwd naar de Kobo app? Vind jouw versie in de app store of in Google Play.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart

 • list plusHet scherm is duidelijk en uitstekend leesbaar.
 • list plusJe kunt met deze ereader verschillende instellingen gebruiken om je eigen voorkeuren te bepalen.
 • list plusHet is eenvoudig om boeken over te zetten naar deze ereader.

Nadelen PocketBook Touch Lux 5 Ink zwart

 • list plusDeze ereader is kwetsbaar en langzaam.
 • list plusEen minpunt van deze ereader is dat er niet standaard screenprotector beschikbaar is.
 • list plusDe browser blijft soms hangen bij deze ereader.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

Met de PocketBook Touch Lux 5 Ink Zwart lees je overal je favoriete boeken. De compacte e-reader heeft een 6 inch scherm en weegt slechts 155 gram. Hij is daarmee nog kleiner dan een ansichtkaart en weegt minder dan de gemiddelde smartphone. Hierdoor neem je hem gemakkelijk overal mee naartoe. Dankzij de SMARTlight technologie past de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm zich aan je omgeving aan. Het scherm is daardoor rustig voor je ogen, zodat je ook gerust kunt lezen voor het slapen gaan. Het 8 GB opslaggeheugen biedt plaats voor duizenden boeken. Je breidt het geheugen uit met een geheugenkaartje tot 32 GB, zodat je tienduizenden boeken opslaat.Let op: je kunt geen e-books van een Kobo Plus abonnement lezen op een PocketBook e-reader. Er wordt geen beschermhoes meegeleverd. Bestel een beschermhoes of één van onze aanbevolen combinaties en voorkom beschadigingen op het kwetsbare scherm.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green

 • list plusHet design van de Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green is modern en stijlvol.
 • list plusHet apparaat is veelzijdig en biedt veel opties voor gebruikers.
 • list plusDe Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green heeft een hoge bouwkwaliteit.

Nadelen Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green

 • list plusHet concept en de gebruiksvriendelijkheid van de Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green zijn gebrekkig.
 • list plusDe Onyx BOOX Note Air2 Plus pine green is relatief duur.
 • list plusHet apparaat is lastig in gebruik.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.4

Magnetische Standcover (6949710308461): https://www.bol.com/nl/nl/p/onyx-boox-note-air2-plus-magnetische-standcover-hoes-Grijs-alleen-geschikt-voor-de-plus-versie-note-air2-plus/9300000123200790/?bltgh=uxhO1vVEu-QtMw9JgeJFpQ.2_6.7.ProductTitle 3 Fold Standcover (6949710308256): https://www.bol.com/nl/nl/p/onyx-boox-note-air-series-standcover-hoes-10-3-3-fold-grijs/9300000129825670/ Sleeve (6949710307341): https://www.bol.com/nl/nl/p/onyx-boox-sleeve-voor-10-3-modellen-o-a-note-air-note-2-3-5/9300000072928153/ Luxe Standcover (6949710307365): https://www.bol.com/nl/nl/p/onyx-boox-note-air-luxe-stand-cover-grijs/9300000072930326/ Gebruik je vaak de styluspen? Vergeet niet een extra setje styluspunten mee te bestellen: https://www.bol.com/nl/nl/p/stylus-punten-voor-je-onyx-boox-wacom-stylus-pen-voor-boox-pen-plus-en-pro/9200000118526860/?bltgh=jJnuaRSnqcmRypz9N-xIPQ.4_12.19.ProductTitle En vele andere opties (Stylus met gumfunctie, USB docking station, bluetooth toetsenbord, remote controller, cleaningset): https://www.bol.com/nl/nl/b/boox/604890414/ Ultiem schrijfgevoel, Android 11, 10.3"' e-reader/tablet. Vergemakkelijk werk en leven met de Boox Note Air2 Plus Grotere batterij Ondersteuning magnetische stylus en case Dennengroen De bijna papieren display, verschillende screensavers en aluminium behuizing zijn allemaal verticaal in elkaar gezet om een sterke structuur te maken. Werk slim en flexibel De flexibele open Android 11. Een krachtige CPU versoepelt meerdere taken. Grote 4GB + 64GB opslag en gratis cloudopslag van 5GB¹. Plus een papierachtig, oogvriendelijk scherm. De productiviteitstools die uw werk en leven krachtiger maken. Ervaar een probleemloze e-Reader Geef uw lezen en dagelijks gebruik een boost met het krachtige leessysteem en de G-sensor. Gebruik in elke richting, lees comfortabel elk boek en luister naar audioboeken wanneer je maar wilt. Draai het scherm zonder te tikken. Met de snelle zwaartekrachtsensor draait het scherm direct in de juiste richting, zodat je zonder onderbreking door kunt gaan met je taken. Gemakkelijk grote bestanden lezen. Open e-Books in elk formaat. Luister naar je favoriete verhalen. Ontketen creativiteit op jouw manier Met verschillende digitale tools kun je op verschillende manieren aantekeningen maken en schetsen. Organiseer de punten, visualiseer de ideeën en laat uw creativiteit zien op het bijna papieren oppervlak. Power om meer te doen De nieuwste BOOX Firmware biedt nieuwe krachtige functies die de prestaties van de Note Air2 E Ink-tablets verbeteren. En de constante firmware-updates² bieden meer tools om uw ervaring te optimaliseren. Magnetische stylussen De fijne penpunt en magnetische schacht maken handschrift zowel mooi als praktisch. En de gum van de optionele Pen2 Pro maakt deze tot een superieure pen voor het maken van aantekeningen en tekenen. Optioneel: Beschermende hoezen Houd de apparaten krasvrij. De tablets kunnen horizontaal worden ondersteund door een conventionele pc-behuizing. En de magnetische hoes die is ontworpen voor de Note Air2 Plus maakt het gebruik gemakkelijker. Note Air2 Plus: 10.3’’ Paperlike Screen Upgraded Octa-Core CPU Android 11 Large 3700mAh Battery Large 4GB+64GB Storage Support PC and Magnetic Cases Support Magnetic Stylus Adjustable dual-tone front lights Auto Rotation Latest Firmware Aluminum Body 5.8mm Thinness 445g In de doos: Onyx BOOX Note Air2 Plus BOOX Pen Plus stylus with magnets USB-C Cable Quick Start Guide Warranty Sheet 1. Boox is committed to offering 5GB Onyx cloud storage for free for all new and existing users. No matter which model you've purchased, you can get free 5GB cloud storage for each Onyx account to store your notes online and keep them safe and sound. 2. Boox is committed to providing free firmware updates for all models for more than 3 years since the product launch date. So every Boox user can get improved experiences through consistent updates.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10 - Denver EBO-620 Ebook reader E zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Denver EBO-620 Ebook reader E zwart

 • list plusHet voordeel van de Denver EBO-620 Ebook reader E zwart is dat het betaalbaar is.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze ereader compact is en daardoor weinig plaats inneemt.
 • list plusDeze ereader ondersteunt EPUB bestanden, waardoor je veel verschillende boeken kunt lezen.

Nadelen Denver EBO-620 Ebook reader E zwart

 • list plusEen nadeel van deze ereader is dat hij geen verlichting heeft, waardoor het lezen in het donker lastiger is.
 • list plusDeze ereader heeft geen touchscreen, waardoor het navigeren door de boeken lastiger is.
 • list plusDeze ereader heeft een matige kwaliteit, waardoor de leeservaring minder goed kan zijn.

Gegarandeerd veel leesplezier met de Denver EBO-620 6'' E-reader! Opvolger (EBO-625) is nu leverbaar met een Carta display. Onze E-reader heeft een 6 inch ink display en een resolutie van 1024 x 758. Het beschikt over 4GB aan ingebouwde opslag en ondersteunt een Micro SD-kaart tot 32GB. Deze is niet inbegrepen. Door de ingebouwde 1500mAh lithiumbatterij is de E-reader gemiddeld 20 uur te gebruiken bij normaal gebruik. Hij kan 160 uur stand-by blijven. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 3,5 uur. De E-reader is geschikt voor E-bookformaten: PDF, FB2, MOBI, TXT, RTF, HTML, HTM, CHM, DOC, DOCX, XLS / XLSL, PPT/PPTX, PDB, DJVU, DVJ, ZIP, RAR, 7ZIP. Ondersteunt ADOBE; DRM beveiligde bestanden; Beeldformaat JPEG, GIF, BMP, PNG. Inclusief USB-kabel zodat u ook kunt connecten met uw PC. Verder is onze E-reader voorzien van een beveiligde rubberen rand.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van e-readers. Er zijn immers 32 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste