Wat is de beste Walkie talkie van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Walkie talkie is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Walkie talkie van 2023? Na het analyseren van 1775 Walkie talkies kwam de Rocky Talkie als beste getest uit onze Walkie talkie-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Walkie talkies, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Walkie talkies-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Walkie talkie-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Walkie talkies

1Score: 9.6
Rocky Talkie
Beste Walkie talkie
Rocky Talkie
Rocky
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Wishouse Rechargeable Walkie Talkies
Wishouse Rechargeable Walkie Talkies
Wishouse
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Motorola T100 Talkabout
Motorola T100 Talkabout
Motorola
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Midland X-Talker T10
Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Midland X-Talker T10
Midland
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Backcountry Access BC Link 2.0
Optimaal voor rugzaklandtochten
Backcountry Access BC Link 2.0
Backcountry Access
6Score: 8.8
Motorola T600
Superieure prestaties voor watergebruik
Motorola T600
Motorola
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.5
QNIGLO Walkie Talkies with FM
QNIGLO Walkie Talkies with FM
QNIGLO
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
BaoFeng BF-F8HP
BaoFeng BF-F8HP
BaoFeng
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.2
Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way
Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way
Arcshell
10Score: 8
Retevis RT628 Walkie Talkies
Retevis RT628 Walkie Talkies
Retevis
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Walkie Talkie Koopgids

Je bent op zoek naar een nieuwe set walkie talkie's. Om je te helpen bij het maken van een aankoop, heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven.

Wat voor soorten walkie talkies zijn er?

Er zijn verschillende walkie talkies te krijgen. Zo zijn er sets met twee tot zes walkie talkies te krijgen. De duurdere modellen hebben daarbij vaak een groter bereik dan de goedkopere modellen. Hetzelfde geldt voor de stroomvoorziening. De goedkopere modellen hebben vaak batterijen terwijl de duurdere modellen een oplaadbare accu hebben.

Sommige walkie talkie's hebben een kanaalscanfunctie. Deze functie is erg handig omdat je niet zelf hoeft te zoeken naar een vrij kanaal: dit gebeurt automatisch. Een andere handige functie is ruisonderdrukking. Als je walkie talkie ruisonderdrukking heeft, dan weet je zeker dat het geluid helder binnen komt.

Wat is het verschil tussen een portofoon en een walkie talkie?

Een walkie talkie is net als een vaste telefoon, een vergunningsvrij communicatiemiddel wat gebruik maakt van door de overheid vrijgegeven frequenties. Ze worden ook wel PMR446 walkie talkies genoemd. Het zendvermogen is beperkt tot 500mW.

Een portofoon is de professionele versie van een walkie talkie. Ze zijn krachtiger en daarnaast ook duurder. Vroeger maakte de hulpdiensten veel gebruik van portofoons, maar tegenwoordig zijn er veel andere bedrijven die deze gebruiken. In tegenstelling tot een vergunningsvrije walkie talkie, kan het bereik van een portofoon wel worden vergroot.

Als je de walkie talkie veel buiten gebruikt, is het een goed idee om een set te kopen die spatwaterdicht is en daarmee bestand is tegen onze Nederlandse weersomstandigheden. Als je de walkie talkie onder extreme weersomstandigheden gebruikt, is het verstandig om een waterbestendige walkie talkie met een IPX5-certificering te kopen.

Er zijn daarnaast walkie talkies te koop met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een headset die je aan kunt sluiten. Hierdoor heb je altijd je handen vrij om iets anders te doen. Een walkie talkie met een VOX-functie heeft ten slotte geen knopje die je indrukt als je wilt praten, maar zet zelf de verbinding open als je praat.

Wat is het maximale bereik tussen twee walkie talkies?

De meeste walkies talkies hebben een bereik van zo'n zeven kilometer. Dit bereik is alleen haalbaar als je je in een open gebied bevindt. Ben je in de stad, dan is je bereik maar 15% van dit maximale bereik en in een half open gebied is dit maximaal 45%.

In de stad staan veel gebouwen: dit zijn allemaal obstakels die het signaal van je walkie talkie verminderen. In een open veld heb je geen obstakels dus het is vanzelfsprekend dat het bereik hier groter is dan in de stad. Een half open gebied kan een dorp zijn dat niet zo volgebouwd is als een stad.

Zijn walkie talkies schokbestendig?

De meeste walkie talkies kunnen wel tegen eenstootje, maar niet alle walkie talkies zijn even schokbestendig. Als je een walkie talkie wilt die erg robuust is, dan kijk je vooral naar de buitenkant. De robuuste walkie talkies zijn vaak omgeven met een rubberen stootrand die eventuele schokken op kan vangen.

Wat is een roger spraakbevestigingstoon?

Een Roger bevestigingstoon geeft aan wanneer je kunt beginnen met praten met de persoon die de andere walkie talkie gebruikt. Als je praat voordat je dit geluidje hoort, dan kan het zijn dat de walkie talkie nog niet klaar is voor gebruik en dat je bericht niet aankomt.

hero illustration

Hoe testen we Walkie talkies?

Om de beste Walkie talkie te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Walkie talkie-test hebben we 1775 Walkie talkies geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Walkie talkie-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Walkie talkie-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Walkie talkie-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Walkie talkie in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1775 Walkie talkies te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Walkie talkies in een makkelijke lijst

1. Beste Walkie talkie: Rocky Talkie

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rocky Talkie

 • list plusBetrouwbaar en presteert goed qua bereik en helderheid
 • list plusDuurzaam en geschikt voor buitenactiviteiten
 • list plusLangdurige batterij

Nadelen Rocky Talkie

 • list plusGeen toegang tot weerkanalen
 • list plusNiet waterdicht, alleen spatwaterdicht
 • list plusPrijs zou lager kunnen zijn in vergelijking met andere walkie talkies

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.58
Functionaliteit
9.15
Gebruiksgemak
9.98
De Rocky Talkie walkie talkie is een betrouwbaar en compact apparaat dat uitblinkt in zijn essentiële taken. Volgens Outdoor Gear Lab levert het duidelijke en gemakkelijk te begrijpen oproepen met een solide bereik. Het apparaat wordt geprezen om zijn eenvoud, duurzaamheid en langdurige batterij, waardoor het een uitstekende keuze is voor verschillende buitenavonturen. Het weegt 190g en heeft een zichtlijnbereik van 12,4 km. Het heeft een batterijcapaciteit van 1550 mAh en kan eenvoudig worden opgeladen via USB. De Rocky Talkie heeft 128 kanalen en heeft geen NOAA-weeralerts of VOX-functionaliteit.

Vergeleken met vergelijkbare producten presteert de Rocky Talkie goed qua bereik en helderheid. Het wordt sterk aanbevolen voor buitenactiviteiten zoals klimmen en jagen vanwege zijn robuuste ontwerp en indrukwekkende prestaties in bergachtig terrein. De Rocky Talkie heeft een onbreekbaar scherm, een beschermende hoes en een karabijnhaak voor eenvoudige bevestiging. Door zijn grotere formaat is hij ook gemakkelijker te bedienen met handschoenen.

Een opmerkelijk aspect van de Rocky Talkie is zijn duurzaamheid. Het wordt beschreven als een zeer duurzame FRS-radio die bestand is tegen de eisen van buitenactiviteiten. Gear Junkie noemt zijn robuuste ontwerp en de recensie van Mountain Radio benadrukt zijn beschermende hoes, waardoor het een geschikte keuze is voor gebruik in afgelegen gebieden.

Het is echter belangrijk op te merken dat de Rocky Talkie enkele beperkingen heeft. Het heeft geen toegang tot weerkanaal voor updates in afgelegen gebieden, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers. Bovendien is het niet onderdompelbaar, alleen spatwaterdicht. De recensie van Mountain Radio vermeldt ook dat sommige gebruikers de volumeknoppen klein vinden en dat de prijs lager zou kunnen zijn in vergelijking met andere walkie talkies.

Wat betreft de evolutie biedt de Rocky Talkie twee opties: de Mountain Radio en de 5 Watt Radio. De Mountain Radio is een vorig model dat een goede balans biedt tussen bereik, batterijduur en een compact ontwerp. Het werkt op een licentievrij 2-watt systeem en weegt slechts 6 ounces. Aan de andere kant is de 5 Watt Radio een nieuwer model dat meer vermogen en duurzaamheid biedt. Het werkt op een GMRS (5-watt) systeem, heeft IP67 onderdompelbaar waterdichting en biedt 5 dagen batterijduur.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen de Mountain Radio en de 5 Watt Radio af van specifieke behoeften en voorkeuren. Als compactheid en een lichtgewicht ontwerp prioriteit hebben, samen met een goed bereik en batterijduur, is de Mountain Radio een geschikte optie. Als er echter meer vermogen, waterdichte mogelijkheden en een langere batterijduur nodig zijn, is de 5 Watt Radio een betere keuze.

Samenvattend is de Rocky Talkie walkie talkie een betrouwbaar en compact apparaat dat goed presteert qua bereik en helderheid. Zijn duurzaamheid, eenvoudig ontwerp en langdurige batterij maken het een uitstekende keuze voor verschillende buitenactiviteiten. Het is echter belangrijk om rekening te houden met beperkingen zoals het ontbreken van weerkanaals en onderdompelbare waterdichtheid. Over het algemeen is de Rocky Talkie een solide optie voor degenen die een betrouwbare walkie talkie nodig hebben voor hun avonturen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

 • list plusLang bereik en kristalheldere geluidskwaliteit
 • list plusOplaadbare batterijen met onbeperkte communicatietijd
 • list plusToegang tot NOAA-noodweerberichten en ingebouwde zaklampen en SOS-sirenes

Nadelen Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

 • list plusBereik kan worden beïnvloed door omgevingsfactoren

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.11
Gebruiksgemak
10
De Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies zijn een veelzijdige en betrouwbare keuze voor zowel volwassenen als kinderen. Met hun langeafstandszending en kristalheldere geluidskwaliteit zorgen ze voor effectieve communicatie binnen een bereik van 1 mijl in meters of binnenshuis. De geüpgradede antenne technologie onderscheidt hen, waardoor betere signaalontvangst en -overdracht mogelijk is in vergelijking met eerdere modellen. Zoals een beoordeling benadrukt: "Het bereik van deze walkie talkies is uitstekend en ze werken perfect in een woonomgeving."

Een opvallende functie van deze walkie talkies is hun oplaadbare batterijen, waardoor de noodzaak van wegwerpbatterijen wordt geëlimineerd en ze onbeperkte communicatietijd bieden. Het gebruik van micro-USB-oplaadkabels maakt het handig om de radio's op elk moment en overal op te laden. Volgens een beoordeling: "De oplaadfunctie is geweldig en de batterijduur is indrukwekkend."

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid zijn de Wishouse walkie talkies ontworpen voor eenvoudige bediening. Ze worden geleverd met een eenvoudige installatie en bieden handsfree communicatie met het VOX-systeem, waardoor gebruikers kunnen deelnemen aan gesprekken zonder op knoppen te hoeven drukken. Het gebruik van riemclips en draagbare lanyards draagt bij aan het gemak, zodat de walkie talkies altijd binnen handbereik zijn.

De Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies gaan ook verder dan reguliere communicatie door toegang te bieden tot NOAA noodweerberichten. Deze functie is bijzonder nuttig voor buitenliefhebbers, omdat het hen op de hoogte houdt en voorbereidt op extreme weersomstandigheden. Bovendien verbeteren de ingebouwde zaklampen en SOS-sirenes de veiligheid tijdens buitenactiviteiten, zoals een beoordeling aangeeft: "De zaklamp en SOS-sirene zijn geweldige toevoegingen voor noodgevallen of wanneer je een lichtbron nodig hebt."

Hoewel de Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies compatibel zijn met andere merken, maakt hun naadloze compatibiliteit met alle Wishouse walkie talkies ze een veelzijdige keuze om uw communicatiesysteem uit te breiden of te upgraden.

In vergelijking met andere walkie talkies op de markt vallen de Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies op door hun combinatie van langeafstandszending, oplaadbare batterijen en toegang tot noodweerberichten. Ze zijn geschikt voor verschillende buitenactiviteiten, zoals kamperen, wandelen en verkennen, maar ook voor gebruik in het gezin. Het robuuste ontwerp zorgt voor duurzaamheid, waardoor ze geschikt zijn voor actief spel.

Het is echter belangrijk op te merken dat het bereik kan worden beïnvloed door omgevingsfactoren, zoals gebouwen en terrein. Zoals een beoordeling vermeldt: "Het bereik is beperkt onder bepaalde omstandigheden, maar dat is te verwachten met elke walkie talkie."

Kortom, de Wishouse Oplaadbare Walkie Talkies bieden een betrouwbare en handige communicatieoplossing voor zowel volwassenen als kinderen. Met hun langeafstandszending, oplaadbare batterijen en toegang tot noodweerberichten bieden ze de essentiële functies die nodig zijn voor buitenavonturen en dagelijks gebruik. Ondanks enkele beperkingen in bereik blinken deze walkie talkies uit in hun belangrijkste kenmerken, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor iedereen die betrouwbare en veelzijdige communicatieapparaten zoekt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Motorola T100 Talkabout

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Motorola T100 Talkabout

 • list plusCompact formaat
 • list plusGebruiksgemak
 • list plusCompatibiliteit met andere merken

Nadelen Motorola T100 Talkabout

 • list plusBeperkte reikwijdte
 • list plusSnelle batterij leegloop
 • list plusMogelijke moeilijkheden bij het bereiken van klantenservice

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
9.62
De Motorola T100 Talkabout Walkie talkie is een compacte en eenvoudig te gebruiken tweewegradio die gemiddelde prestaties biedt in zijn categorie. Het is een goede prijs voor wie op zoek is naar een kleine en eenvoudige radio, maar het kan niet de gemakkelijkste zijn om te gebruiken en de reikwijdte is slechts voldoende. Volgens Outdoor Gear Lab biedt het een iets betere reikwijdte dan sommige van de slechtste performers in zijn categorie, waardoor het geschikt is voor korte afstanden. Het kan echter mogelijk niet voldoen aan de beweerde reikwijdte van 16 mijl, vooral rond muren en objecten.

De T100 Talkabout Radio heeft een bereik van maximaal 16 mijl en heeft 22 kanalen, waardoor het perfect is om in contact te blijven met familie en vrienden. Het bevat handige functies zoals oproeptonen om de aandacht te trekken voordat je spreekt, een scanfunctie om beschikbare kanalen te vinden, een waarschuwing voor een lege batterij en een toetsenbordvergrendeling om onbedoelde instellingen te voorkomen. Het werkt op batterijvoeding en wordt geleverd met twee radio's in een verpakking. De radio is ook compatibel met andere merken, wat bijdraagt aan zijn gebruiksvriendelijkheid.

Klanten hebben de T100 Talkabout Radio geprezen vanwege het gebruiksgemak en de goede geluidskwaliteit, zowel binnen als buiten. Een klant merkte op dat het zowel binnen als buiten het huis goed werkte. Een andere klant waardeerde de geweldige geluidskwaliteit, reikwijdte en betaalbare prijs. Er waren echter ook enkele kritische recensies. Sommige klanten ondervonden snel batterijverbruik en hadden moeite om contact op te nemen met Motorola voor vervangingen. Anderen uitten teleurstelling over het ontbreken van een handleiding in de doos en de kleine omvang van de gedownloade handleiding.

Vergeleken met andere walkie talkies op de markt, biedt de Motorola T100 Talkabout Radio gemiddelde prestaties op het gebied van bereik en functies. Het is misschien niet de beste keuze voor ruwe omgevingen of lange afstanden. Maar dankzij het compacte formaat, gebruiksgemak en compatibiliteit met andere merken is het geschikt voor basiscommunicatiebehoeften en familie-uitjes.

Samenvattend is de Motorola T100 Talkabout Walkie talkie een radio van goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Het biedt gemiddelde prestaties in zijn categorie en is geschikt voor korte afstanden en basiscommunicatiebehoeften. Zijn compacte formaat, gebruiksgemak en compatibiliteit met andere merken zijn de belangrijkste troeven. Potentiële beperkingen zijn echter de beperkingen van de reikwijdte, snel batterijverbruik en mogelijke moeilijkheden bij het bereiken van klantenservice.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Midland X-Talker T10

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Midland X-Talker T10

 • list plusUitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusCompact en lichtgewicht
 • list plusGoede batterijduur

Nadelen Midland X-Talker T10

 • list plusBeperkt bereik in vergelijking met duurdere modellen
 • list plusNiet compatibel met Midland accessoires

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.62
De Midland X-Talker T10 walkie talkie biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is daarmee de beste keuze voor budgetbewuste gebruikers. Deze compacte en lichte radio heeft een goede batterijduur en is waterbestendig, waardoor hij geschikt is voor buitenactiviteiten. Volgens Outdoor Gear Lab heeft hij misschien niet het bereik van grotere radio's, maar compenseert hij met voorgeprogrammeerde privacycodes om de communicatie in druk radioverkeer te verbeteren.

De Midland X-Talker T10 biedt goede waarde voor zijn prijsklasse en heeft zelfs de Best Buy Award in zijn categorie gewonnen, aldus Outdoor Gear Lab. Met een bereik van maximaal 20 mijl en 22 kanalen biedt deze walkie talkie betrouwbare communicatie. Hij beschikt ook over kanaalscan- en weerwaarschuwingstechnologie, zodat je altijd op de hoogte blijft van veranderende weersomstandigheden.

De X-Talker T10 werkt op drie AAA-batterijen, wat bijdraagt aan zijn indrukwekkende batterijduur. Bovendien wordt hij geleverd met een garantie van drie jaar, wat gebruikers gemoedsrust biedt. Het is echter belangrijk om te weten dat deze walkie talkie niet compatibel is met accessoires van Midland.

Als we de Midland X-Talker T10 vergelijken met zijn concurrenten, wordt de Rocky Talkie beschouwd als de beste walkie talkie overall. Hij heeft een solide bereik, indrukwekkende helderheid, goede batterijduur en robuuste weerbestendige constructie. Hij heeft echter geen toegang tot NOAA-weermonitoringskanalen en heeft een lager volumebereik. Aan de andere kant wordt de Midland X-Talker T10 geprezen als de beste optie voor je geld. Hij blinkt uit in zijn lichte gewicht, compactheid en lange batterijduur. Hij presteert ook beter dan de meeste radio's in zijn prijsklasse op het gebied van waterbestendigheid en extra functies.

Hoewel de Midland X-Talker T10 beperkingen heeft qua bereik in vergelijking met duurdere modellen, blijft het een uitstekende keuze voor activiteiten waarbij formaat en budget belangrijkere factoren zijn. Of je nu gaat kamperen, wandelen of deelneemt aan buitenavonturen, deze walkie talkie zorgt voor duidelijke en betrouwbare communicatie. Dankzij het compacte ontwerp, de lange batterijduur en de waterbestendigheid is hij een praktische metgezel voor elk avontuur.

Al met al biedt de Midland X-Talker T10 walkie talkie een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn compacte formaat, goede batterijduur en waterbestendigheid is het een betrouwbare keuze voor buitensportliefhebbers. Hoewel hij misschien niet het bereik heeft van grotere radio's, maken zijn functies en betaalbaarheid hem tot een uitstekende optie in zijn prijsklasse.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Superieure prestaties voor watergebruik: Motorola T600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Motorola T600

 • list plusSuperieure prestaties op het gebied van watergebruik.
 • list plusWaterdichte behuizing en drijfvermogen.
 • list plusIndrukwekkend bereik in onbelemmerde landschappen.

Nadelen Motorola T600

 • list plusDuur en omvangrijk.
 • list plusUitdagende menu-navigatie.
 • list plusBereik kan afnemen in heuvelachtig terrein.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.91
Functionaliteit
8.74
Gebruiksgemak
8.66
De Motorola T600 Walkie Talkie is een zeer veelzijdig communicatiemiddel dat uitblinkt in zijn superieure prestaties bij gebruik in water. Volgens Outdoor Gear Lab is het een topaanbeveling voor watersportliefhebbers vanwege zijn waterdichte behuizing en drijfvermogen. Met name in open gebieden heeft het een indrukwekkend bereik, waardoor het ideaal is voor gebruik op meren en in de oceaan.

Een opvallende eigenschap van de T600 is zijn uitstekende bereik, vooral in open gebieden. Outdoor Gear Lab vermeldt dat het een beter bereik heeft dan de meeste andere geteste walkie talkies. Het is echter belangrijk om op te merken dat het bereik kan afnemen in heuvelachtig terrein. Bovendien kan de T600 vaker onbegrijpelijke berichten verzenden wanneer de verbinding verloren gaat, in vergelijking met andere radio's.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding wordt de T600 beschouwd als een goede optie voor degenen die het voornamelijk zullen gebruiken voor activiteiten in het water. Outdoor Gear Lab vermeldt dat het qua prestaties en gebruiksvriendelijkheid vergelijkbaar presteert met goedkopere opties. Daarom kan de hogere prijs niet gerechtvaardigd zijn voor gebruikers die de specifieke waterbestendige mogelijkheden niet nodig hebben.

Hoewel de T600 zijn sterke punten heeft, heeft het ook enkele nadelen. Het wordt beschreven als duur en omvangrijk, wat een overweging kan zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacter en budgetvriendelijker alternatief. Bovendien vermelden sommige recensies dat de menu-navigatie op de T600 uitdagend kan zijn.

Ondanks zijn beperkingen blinkt de Motorola T600 Walkie Talkie uit in zijn primaire gebruiksscenario van activiteiten in het water. Zijn waterdichte ontwerp en drijfvermogen maken het een betrouwbare keuze voor degenen die communicatie nodig hebben in wateromgevingen. Het superieure bereik in onbelemmerde landschappen versterkt verder zijn aantrekkingskracht.

In vergelijking met andere walkie talkies heeft de T600 met zijn waterbestendige functies en drijfvermogen een voorsprong in watergerelateerde scenario's. Gebruikers die echter prioriteit geven aan een compact formaat, een budgetvriendelijke optie of eenvoudige navigatie, kunnen andere modellen meer geschikt vinden.

Samengevat is de Motorola T600 Walkie Talkie een veelzijdig communicatiemiddel met uitstekende prestaties bij gebruik in water. Zijn waterdichte ontwerp en drijfvermogen maken het een uitstekende keuze voor watersportliefhebbers. Hoewel het een hogere prijs heeft en enkele navigatie-uitdagingen, onderscheidt het zich door zijn bereik en waterbestendige functies in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. QNIGLO Walkie Talkies with FM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QNIGLO Walkie Talkies with FM

 • list plusIngebouwde FM-radio voor extra entertainmentopties
 • list plusLange batterijduur, ondersteunt tot 24 uur spreektijd en 5 dagen stand-by
 • list plusKindvriendelijk ontwerp met toetsenvergrendeling en aantrekkelijke kleuren

Nadelen QNIGLO Walkie Talkies with FM

 • list plusBereik is mogelijk niet geschikt voor langeafstandscommunicatie in bepaalde situaties

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.79
Gebruiksgemak
7.98
De QNIGLO Walkie Talkies met FM is een veelzijdige en functierijke optie op de walkie talkie markt. Met de nadruk op functionaliteit en gemak zijn deze walkie talkies een geweldige keuze voor zowel kinderen als volwassenen. Een van de opvallende kenmerken is de ingebouwde FM-radio, waarmee je onderweg naar muziek kunt luisteren of het laatste nieuws kunt volgen. De walkie talkies hebben ook een lange batterijduur, met tot wel 24 uur spreektijd en 5 dagen standby-tijd, waardoor ze betrouwbaar zijn voor langdurig gebruik.

Volgens een review van Outdoor Gear Lab bieden de QNIGLO Walkie Talkies een solide bereik en indrukwekkende helderheid, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor communicatie in verschillende omgevingen. De walkie talkies hebben 22 kanalen en codes die ingesteld kunnen worden, waardoor je flexibiliteit hebt bij het vinden van een helder kanaal voor communicatie. Ze hebben ook een VOX-functie, waarmee je handsfree kunt communiceren.

Deze walkie talkies zijn ontworpen met de veiligheid van kinderen in gedachten. Ze hebben een toetsenblokkering om onbedoelde veranderingen in de instellingen te voorkomen, waardoor ze geschikt zijn voor jonge gebruikers. Daarnaast maken de aantrekkelijke kleuren en compacte formaat van de walkie talkies ze aantrekkelijk voor kinderen, waardoor ze een geweldig cadeau-optie zijn.

In vergelijking met andere walkie talkies op de markt bieden de QNIGLO Walkie Talkies met FM een competitieve set functies. De Rocky Talkie wordt geprezen als de beste algehele optie vanwege zijn duurzaamheid, bereik, batterijduur en weerbestendigheid. Echter, de QNIGLO Walkie Talkies bieden het extra voordeel van een ingebouwde FM-radio, waardoor je extra entertainmentopties hebt tijdens het gebruik van het apparaat.

Een mogelijke beperking van de QNIGLO Walkie Talkies is hun bereik, dat maximaal 3 mijl is. Hoewel dit bereik voldoende zou moeten zijn voor de meeste buitenactiviteiten, is het mogelijk niet geschikt voor langeafstandscommunicatie in bepaalde situaties. Echter, de walkie talkies maken dit goed met hun andere functies, zoals de FM-radio en lange batterijduur.

Al met al zijn de QNIGLO Walkie Talkies met FM een solide keuze voor iedereen die betrouwbare communicatie nodig heeft in verschillende omgevingen. Met hun ingebouwde FM-radio, lange batterijduur en kindvriendelijk ontwerp bieden ze een geweldige combinatie van functionaliteit en gemak. Hoewel ze mogelijk niet het langste bereik op de markt hebben, maken hun andere functies hen een sterke mededinger in de walkie talkie categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. BaoFeng BF-F8HP

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BaoFeng BF-F8HP

 • list plusUitstekend bereik
 • list plusVeel functies
 • list plusGoede batterijduur

Nadelen BaoFeng BF-F8HP

 • list plusVereist een juiste vergunning en training
 • list plusComplex programmeren en toegang tot kanalen
 • list plusBeperkt tot gelicentieerde zendamateurs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.42
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
7.98
Ik ben dol op de BaoFeng BF-F8HP walkie talkie! Deze is speciaal ontworpen voor gelicenseerde hamradio-operators zoals ik. Met zijn uitstekende bereik, talloze functies en goede batterijduur is hij echt een topper.

Maar let op, mijn vrienden, deze walkie talkie is niet geschikt voor het grote publiek. Hij heeft zoveel power en frequentiebereik dat je in veel regio's een licentie en training nodig hebt. Dus let op de lokale wetten en voorschriften om boetes te voorkomen. Safety first!

Wat deze walkie talkie echt bijzonder maakt, is zijn high gain dual band 7" antenne en 16k F3E / 11K F3E modulatiemodus. Hij heeft een zendvermogen van 1W/5W/8W en kan wel 128 kanalen aan. Hij heeft ook een heleboel verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de UV-5R. Nu luistert hij beter naar mijn commando's, heeft hij een responsiever menu, verbeterde squelch-instellingen, tri-power opties, een nieuwere chipset en is hij compatibel met alle UV5R batterijen en accessoires. Zelfs zijn antenne is beter en hij kan overweg met CHIRP. Geweldig toch?

Volgens Common Sense Home is de BF-F8HP veelzijdig en betaalbaar, perfect voor allerlei buitenactiviteiten. Hij is ook een betrouwbare noodradio met FM, NOAA, FRS, GMRS en HAM frequentiemogelijkheden. Je kunt zelfs het wattage aanpassen en hij heeft een grotere lithium-ion batterij dan zijn voorganger. Maar let op, het programmeren en instellen van kanalen kan best ingewikkeld zijn. En vergeet niet dat je een licentie nodig hebt om op HAM en GMRS frequenties uit te zenden.

De zendafstand van de BF-F8HP varieert afhankelijk van factoren zoals batterijvermogen, obstakels en het type antenne dat je gebruikt. Maar hij kan tot wel 10 mijl bereiken voor HAM frequenties en tot 2 mijl voor GMRS frequenties. Om zijn prestaties te verbeteren, raad ik aan om accessoires zoals een USB-programmeerkabel, een high-gain whip antenne en een high-capacity Li-ion batterijpakket te gebruiken.

Al met al is de BaoFeng BF-F8HP walkie talkie een krachtige en betaalbare keuze voor gelicenseerde hamradio-operators en buitenliefhebbers zoals ik. Zijn bereik, functies en batterijduur maken hem echt een topper in zijn categorie. Maar onthoud dat hij een licentie en training vereist en dat het instellen en gebruiken ervan iets uitdagender kan zijn voor het grote publiek. Denk dus goed na over lokale voorschriften en de complexiteit van het programmeren voordat je er een aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way

Loading ...

Voordelen Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way

 • list plusCompact en gebruiksvriendelijk ontwerp
 • list plusDuidelijke ontvangst en eenvoudige bediening
 • list plusInclusief oplaadbare Li-ion batterij en oplaaddock

Nadelen Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way

 • list plusOnregelmatige batterijduur
 • list plusMogelijke storing door EMS-diensten
 • list plusOp de 7e plaats gerangschikt onder tegenhangers

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.74
De Arcshell Oplaadbare Long Range Portofoons zijn compacte en gebruiksvriendelijke walkie-talkies die voldoen aan een breed scala aan behoeften. Met 16 kanalen en een mechanische draaischakelaar voor het selecteren van kanalen, bieden deze radio's heldere ontvangst en eenvoudige bediening voor gebruikers van alle leeftijden. De inbegrepen 1500mAh oplaadbare Li-ion batterij en oplaadstation met een USB Type-C oplaadpoort zorgen voor handig en efficiënt opladen.

"De radio's zijn voorzien van een ingebouwde luidspreker die luid en helder geluid levert, waardoor communicatie moeiteloos verloopt." Deze functie stelt gebruikers in staat om verbonden te blijven, zelfs in lawaaierige omgevingen. Bovendien is elke radio uitgerust met een oordopje in één oor stijl met een microfoon, wat de communicatiemogelijkheden verder verbetert.

De reikwijdte van deze radio's is tot 5 mijl zonder obstakels, waardoor betrouwbare communicatie over aanzienlijke afstanden mogelijk is. Het is echter belangrijk op te merken dat de beweerde reikwijdte mogelijk niet in alle omgevingen accuraat is. Gebruikers hebben inconsistenties in de batterijduur gemeld, wat extra opladen tijdens langdurig gebruik kan vereisen.

Een mogelijke beperking om rekening mee te houden is de mogelijkheid van interferentie van EMS-diensten in sommige gebieden. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om de radio's opnieuw te kalibreren om signaalverstoring te voorkomen. Ondanks dit hebben de Arcshell Oplaadbare Long Range Portofoons positieve feedback ontvangen en hebben ze een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren van meer dan 4.335 beoordelingen op Amazon.

In vergelijking met andere portofoons bieden de Arcshell Oplaadbare Long Range Portofoons een solide constructie en goede geluidskwaliteit tegen een betaalbare prijs. Ze staan echter op de 7e plaats onder hun tegenhangers, wat aangeeft dat er andere opties beschikbaar kunnen zijn die uitblinken op specifieke gebieden.

Kortom, de Arcshell Oplaadbare Long Range Portofoons met Oordopje zijn een betrouwbare en handige communicatieoplossing. Hun compacte formaat, gebruiksgemak en verbeterde functies, zoals het geüpgradede batterijontwerp, de oplader en de kwaliteit van het oordopje, maken ze geschikt voor verschillende doeleinden, waaronder beveiliging, onderhouds- en bouwteams. Hoewel er enkele beperkingen kunnen zijn, zoals mogelijke inconsistenties in de reikwijdte en problemen met de batterijduur, bieden deze radio's heldere ontvangst en efficiënte communicatie, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor degenen die betrouwbare walkie-talkies nodig hebben.

Verkrijgbaar bij:

10. Retevis RT628 Walkie Talkies

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Retevis RT628 Walkie Talkies

 • list plusKidvriendelijk ontwerp en echte walkietalkie-functies
 • list plusEntertainmentwaarde en gebruiksgemak voor kinderen
 • list plusRedelijk geprijsd en biedt goede waarde
 • list plusVeelzijdig en robuust ontwerp, geschikt voor buitenactiviteiten
 • list plusOplaadbaar via micro USB en compatibel met andere Retevis-radios
 • list plusDuidelijke geluidskwaliteit en behoorlijk communicatiebereik

Nadelen Retevis RT628 Walkie Talkies

 • list plusJongere kinderen kunnen moeite hebben om te begrijpen wanneer ze op de PTT-knop moeten drukken
 • list plusPer ongeluk ingedrukt houden van de PTT-knop kan de communicatie voorkomen
 • list plusKan per ongeluk van kanaal veranderen

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.73
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
8.29
De Retevis RT628 Walkie Talkies zijn een geweldige optie voor kinderen die hun eigen echte walkie talkies willen hebben. Met een mini-ontwerp dat perfect in kleine handen past, zijn deze walkie talkies gemakkelijk vast te houden en te bedienen. Volgens The Spruce zijn ze verkrijgbaar in aantrekkelijke kleuren en hebben ze een technisch vooruitstrevende uitstraling die kinderen van alle leeftijden aanspreekt.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze walkie talkies is hun entertainmentwaarde. Ze zijn perfect voor op reis en kunnen urenlang plezier bieden voor kinderen. Ze zijn ook handig om groepen bij te houden en heen en weer te communiceren. Het is echter belangrijk op te merken dat een volwassene die de handleiding heeft gelezen jongere kinderen moet helpen bij het gebruik van de walkie talkies om frustratie te voorkomen. Per ongeluk de push-to-talk (PTT) knop ingedrukt houden is een veelvoorkomend probleem dat het verzenden door de andere gebruiker kan voorkomen.

Wat betreft de bruikbaarheid worden de Retevis RT628 Walkie Talkies aanbevolen voor kinderen vanaf drie jaar en ouder. Jongere kinderen kunnen echter moeite hebben om te begrijpen wanneer ze de PTT-knop moeten indrukken en kunnen per ongeluk het kanaal wijzigen. De kanaalvergrendeling kan worden gebruikt om onbedoelde instellingen te voorkomen. Aan de andere kant kunnen kinderen van vijf jaar en ouder snel alle functies van deze walkie talkies onder de knie krijgen.

Met een prijs van minder dan $30 voor een paar, bieden deze walkie talkies een goede prijs-kwaliteitverhouding voor een interactief cadeau dat jarenlang gebruikt zal worden zonder te kinderachtig aan te voelen. Ze zijn redelijk geprijsd en bieden echte walkie talkie functies waar kinderen dol op zijn.

Overgaand naar de Retevis RT28 Walkie Talkies, ze zijn handheld en lichtgewicht, waardoor ze ideaal zijn voor buitenactiviteiten. Ze hebben een VOX-functie voor handsfree bediening en een lokale noodalarm voor meldingen. Het robuuste ontwerp van deze tweewegradio's maakt ze bestand tegen schokken, trillingen en stof. De verbeterde antenne zorgt voor een fatsoenlijk communicatiebereik, terwijl de 40 mm kaliber luidspreker-microfoon helder geluid levert.

Volgens een recensie op Amazon zijn deze walkie talkies oplaadbaar via micro-USB en kunnen ze rechtstreeks samenwerken met andere Retevis-radio's. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, met een ergonomisch knopontwerp voor snelle bediening. Ze zijn geschikt voor kamperen, klimmen, skiën en andere buitenactiviteiten.

Samenvattend zijn de Retevis RT628 Walkie Talkies kindvriendelijke eenheden met echte walkie talkie functies. Ze bieden entertainmentwaarde en gebruiksgemak tegen een redelijke prijs. Aan de andere kant zijn de Retevis RT28 Walkie Talkies veelzijdig en robuust, perfect voor buitenactiviteiten. Terwijl de RT628 zich richt op kinderen, is de RT28 geschikt voor een breder scala aan gebruikers. Beide modellen hebben hun unieke verkooppunten en voldoen aan verschillende behoeften.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Walkie talkies. Er zijn immers 1775 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!