Wat is de beste Vaste telefoon van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 december, 2023

Het kopen van een goede Vaste telefoon is een lastige uitdaging. Wat is de beste Vaste telefoon van 2023? Na het onderzoeken van 527 Vaste telefoons kwam de Gigaset AS190 - Single DECT als beste uit onze Vaste telefoon-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vaste telefoons, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vaste telefoons-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Vaste telefoon-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Vaste telefoons

1Score: 9.7
Gigaset AS190 - Single DECT
Beste vaste telefoon
Gigaset AS190 - Single DECT
Gigaset
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met
Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met
Philips
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Philips D1602B/01 Huistelefoon DECT Telefoon
Philips D1602B/01 Huistelefoon DECT Telefoon
Philips
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Gigaset AL220A Duo v2
Gigaset AL220A Duo v2
Gigaset
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Gigaset A270 - Duo DECT
Gigaset A270 - Duo DECT
Gigaset
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon
Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon
Gigaset
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Gigaset Comfort 550 DUO
Gigaset Comfort 550 DUO
Gigaset
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Gigaset A270 - Trio DECT
Gigaset A270 - Trio DECT
Gigaset
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Gigaset A220 Duo v2 Duo
Gigaset A220 Duo v2 Duo
Gigaset
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Philips DECT Draadloze Telefoon XL
Philips DECT Draadloze Telefoon XL
Philips
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vaste Telefoon Koopgids

Bellen wordt nooit ouderwets en een vaste telefoon staat garant voor een stabiele en sterke verbinding! Lees hier meer over vaste telefoons.

Hoe lang gaat een vaste telefoon mee?

Een vaste telefoon gaat meestal een flinke tijd mee, soms wel meer dan tien jaar, als hij goed wordt onderhouden. Maar het hangt natuurlijk ook af van het type telefoon en hoe intensief je hem gebruikt. 

Sommige telefoons zijn van betere kwaliteit dan andere en hebben meer functies, waardoor ze meer kosten en langer meegaan. Het is ook belangrijk om de telefoon goed schoon te houden en te beschermen tegen vallen of andere schade. 

Als je telefoon na verloop van tijd slechter begint te werken, kun je hem meestal laten repareren of een nieuwe kopen als dat nodig is. Over het algemeen kun je echter verwachten dat een vaste telefoon lang meegaat, dus het is een goede investering als je graag thuis belt.

Hoe sluit je een vaste telefoon aan?

Je wilt een vaste telefoon aansluiten en vraagt je af hoe dat moet. Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Zoek allereerst de telefoonaansluiting in je huis. Deze vind je meestal in de buurt van de plek waar de elektriciteit het huis binnenkomt en lijkt op een wandcontactdoos. 

Vervolgens sluit je een telefoonsnoer aan op de telefoonaansluiting en het andere uiteinde van het snoer stop je in de telefoon. Als de telefoon een aparte voedingsbron nodig heeft, sluit je deze aan op een stopcontact. 

Controleer ten slotte of de telefoonlijn werkt door de hoorn van de telefoon op te nemen en te luisteren naar een kiestoon. Als je geen kiestoon hoort, controleer dan of het telefoonsnoer goed is aangesloten en of de telefoon werkt. 

Je kunt de verbinding testen door iemand te bellen of door te proberen gebeld te worden. Als alles goed is aangesloten, zou je nu moeten kunnen bellen en gebeld worden met je vaste telefoon. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd je provider of een professional om hulp vragen.

Wat is duurder, vast bellen of mobiel bellen?

Over het algemeen zijn de kosten van vast bellen lager dan die van mobiel bellen. Dit geldt met name als je veel internationaal belt. De precieze kosten zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de provider, het belplan en de bestemming van de oproep.

Wat is het nadeel van een DECT-telefoon?

Een DECT-telefoon heeft enkele mogelijke nadelen waar mensen zich bewust van moeten zijn. Zo zendt de telefoon elektromagnetische straling uit, hoewel deze over het algemeen als laag wordt beschouwd in vergelijking met mobiele telefoons. 

Bovendien kan het bereik van de telefoon beperkt zijn tot de buurt van het basisstation en kan interferentie van andere draadloze apparaten de kwaliteit van de verbinding beïnvloeden. 

Daarnaast is de telefoon afhankelijk van stroom en kan deze niet werken tijdens een stroomstoring, tenzij er een backup-batterij is geïnstalleerd. 

Deze nadelen zijn echter niet per se een reden om geen DECT-telefoon te gebruiken, aangezien deze nog steeds een handige manier kunnen zijn om thuis te bellen zonder kabels of draden.

Wie heeft er nog een vaste telefoon?

Het hebben van een vaste telefoonlijn is de afgelopen jaren sterk afgenomen vanwege de opkomst van mobiele telefoons en de populariteit van internetbellen. 

Desondanks hebben sommige mensen nog steeds een vaste telefoon, vooral oudere mensen en bedrijven. Sommige huishoudens houden ook nog steeds een vaste telefoonlijn voor noodgevallen of omdat ze het handig vinden om een toestel in huis te hebben dat altijd werkt en niet afhankelijk is van de batterij of bereikbaarheid van een mobiele telefoon.

hero illustration

Hoe testen we Vaste telefoons?

Om de beste Vaste telefoon te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vaste telefoon-test hebben we 527 Vaste telefoons vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Vaste telefoon-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Vaste telefoon-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Vaste telefoon-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Vaste telefoon in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 527 Vaste telefoons te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Vaste telefoons in een handige lijst

1. Beste vaste telefoon: Gigaset AS190 - Single DECT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset AS190 - Single DECT

 • list plusEenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp
 • list plusHandige functies zoals nummerweergave en telefoonboek
 • list plusLange batterijduur voor langdurig gebruik

Nadelen Gigaset AS190 - Single DECT

 • list plusNiet geschikt voor oude analoge KPN-lijnen
 • list plusGeen nummerweergave en gemiste oproep functie, ondanks vermelding
 • list plusGeen antwoordapparaat, maar wel voicemail mogelijkheid

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.77
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
9.55
De Gigaset AS190 is dé huistelefoon voor mij! Deze telefoon is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, precies wat ik nodig heb. Met handige functies zoals nummerweergave en een telefoonboek voor wel 80 contacten, hoef ik nooit meer een nummer te vergeten. En dankzij het verlichte display met nummerweergave kan ik altijd zien wie er belt, zelfs in het donker.

Een van de beste eigenschappen van de Gigaset AS190 is de lange batterijduur. Met een gesprekstijd van maar liefst 18 uur en een standby-tijd van 200 uur hoef ik me geen zorgen te maken over lege batterijen tijdens een belangrijk gesprek. Dit is echt een geruststelling!

Ik heb wel gemerkt dat de nummerweergave alleen werkt als mijn telefoonlijn geschikt is voor FSK. Helaas is de Gigaset AS190 niet geschikt voor oude analoge KPN-lijnen. Maar dat is voor mij geen probleem, omdat ik een moderne lijn heb. Ook moet ik er rekening mee houden dat deze telefoon geen antwoordapparaat heeft. Gelukkig kan ik wel gebruik maken van voicemail, dus ik mis nooit meer belangrijke berichten.

Wat ik ook erg handig vind, is dat ik tot wel 80 favoriete contactpersonen kan opslaan in het telefoonboek. En als ik een oproep mis, worden er tot 25 gemiste oproepen opgeslagen in de oproeplijst. Zo kan ik snel en zonder moeite terugbellen. Dit bespaart me echt tijd en moeite!

De Gigaset AS190 is ook nog eens compatibel met andere Gigaset telefoons. Het enige waar ik rekening mee moet houden, is dat niet alle functies op alle modellen werken. Gelukkig heeft Gigaset een handige tool waarmee ik precies kan zien welke modellen en functies compatibel zijn. Zo weet ik zeker dat ik de juiste keuze maak.

Over het algemeen ben ik erg tevreden met de Gigaset AS190. De kwaliteit is geweldig, het display is helder en het gebruiksgemak is top. Deze telefoon doet precies wat hij moet doen, en dat ook nog eens voor een goede prijs. Natuurlijk is er altijd wel een klein nadeel, zoals het ontbreken van een functie om te zien wie er belt. Maar al met al vind ik het nog steeds een voordelige koop.

Als ik de Gigaset AS190 vergelijk met andere modellen op de markt, valt hij op door zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke ontwerp. Deze telefoon heeft alle essentiële functies die ik nodig heb, zoals nummerweergave en contactopslag. En dankzij de lange batterijduur ben ik altijd bereikbaar. Het ontbreken van een antwoordapparaat kan een nadeel zijn, maar de mogelijkheid om voicemail te gebruiken maakt dat weer goed. Al met al is de Gigaset AS190 een betaalbare en betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige huistelefoon. Ik kan hem zeker aanraden! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met

 • list plusEenvoudig design en eenvoudige installatie
 • list plusHelder geluid en goed leesbaar display
 • list plusHandige functies zoals automatische volumeregeling en geoptimaliseerd antenne-ontwerp

Nadelen Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met

 • list plusGeen handsfree functie aanwezig
 • list plusOnduidelijk display bij gemiste oproepen
 • list plusAlleen korte namen mogelijk in het adresboek

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
9.37
Ik heb de perfecte telefoon gevonden voor jouw dagelijks gebruik! De Philips D1601B/01 is een draadloze DECT-telefoon met één handset en een groot display van 4,1 cm. Met zijn simpele design past deze telefoon perfect in elk huishouden. En het beste is dat je hem meteen kunt gebruiken dankzij de plug-and-play instellingen.

Met de D1601B/01 hoef je je nooit meer af te vragen wie er belt, want deze telefoon heeft nummerherkenning. En met de ruwe achterzijde heb je altijd een stevige grip en extra comfort tijdens het bellen. De telefoon heeft ook een geoptimaliseerd antenne-ontwerp, zodat je overal in huis een ideale ontvangst hebt. Je kunt zelfs tot wel 50 nummers opslaan in het telefoonboek, zodat je nooit meer het nummer van je schoonmoeder vergeet. En als er kinderen in huis zijn, kun je het toetsenpaneel blokkeren, zodat ze niet per ongeluk gaan bellen.

Het display van de telefoon is 4,1 cm groot en super makkelijk af te lezen. Zelfs in donkere ruimtes kun je alles goed zien dankzij de achtergrondverlichting. Op het scherm vind je de datum/tijd, de batterijstatus en de signaalsterkte.

En weet je wat echt geweldig is? De automatische volumeregeling. Tijdens het gesprek blijft het volume altijd constant, ongeacht hoe ver weg je bent of hoe zwak het signaal is. Dus je kunt genieten van een vloeiend gesprek zonder vervelende onderbrekingen.

De geluidskwaliteit van deze telefoon is fantastisch. We hebben hem getest op dezelfde manier als professionele koptelefoons, zodat het stemgeluid altijd helder en duidelijk klinkt.

Wat betreft specificaties heeft de D1601B/01 een signaalsterkte-indicator met 3 balkjes, een batterij opladen-indicator met 3 balkjes en programmeerbare sneltoetsen. Je kunt tot wel 10 uur lang onafgebroken bellen en de telefoon laadt op in 8 uur. Ook kun je tot wel 300 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis gebruik maken van de telefoon. En je hoeft je geen zorgen te maken over de batterij, want hij kan wel tot 200 uur standby blijven.

Er zijn een paar negatieve reviews waarin wordt vermeld dat er geen handsfree functie is, het display onduidelijk is bij gemiste oproepen en je alleen korte namen in het adresboek kunt opslaan. Dit zijn inderdaad beperkingen, maar over het algemeen zijn de gebruikers tevreden over het eenvoudige design, de makkelijke installatie en de snelle levering.

Al met al is de Philips D1601B/01 een eenvoudige en effectieve draadloze DECT-telefoon met een groot display en nummerherkenning. Het is een betrouwbare telefoon die perfect is voor dagelijks gebruik, met een helder geluid en een makkelijk afleesbaar display. De telefoon heeft handige functies, zoals automatische volumeregeling en een geoptimaliseerd antenne-ontwerp. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het ontbreken van een handsfree functie, zijn de meeste gebruikers positief over hun ervaring met deze telefoon.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Philips D1602B/01 Huistelefoon DECT Telefoon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips D1602B/01 Huistelefoon DECT Telefoon

 • list plusEen eenvoudige en effectieve telefoon met handige functies.
 • list plusNummerherkenning en een gemakkelijk af te lezen display.
 • list plusFantastische geluidskwaliteit.

Nadelen Philips D1602B/01 Huistelefoon DECT Telefoon

 • list plusGeen handsfree functie aanwezig.
 • list plusOnduidelijke display bij gemiste oproepen.
 • list plusBeperking van het adresboek tot alleen korte namen.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.67
De Philips D1602B/01 Huistelefoon - DECT Telefoon - 2 Handsets - Zwart is dé draadloze DECT-telefoon die perfect is voor jouw dagelijks gebruik thuis. Met zijn eenvoudige ontwerp en gebruiksvriendelijke functies is deze telefoon ideaal voor mensen zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare telefoon.

De D1602B/01 is super makkelijk in te stellen en gelijk klaar voor gebruik dankzij de plug-and-play instellingen. Geen gedoe met ingewikkelde installatieprocessen. Het geluid is kraakhelder en het display is goed leesbaar, waardoor het gebruiksgemak optimaal is.

Een van de handige functies van de D160 serie is de nummerherkenning, zodat ik altijd weet wie er belt. Daarnaast heeft deze telefoon een ruwe achterzijde voor een stevige grip en extra comfort. Het antenne-ontwerp is geoptimaliseerd voor een perfecte ontvangst in elke kamer. En ik kan zelfs tot wel 50 nummers opslaan in het telefoonboek, zodat ik nooit meer het nummer van mijn schoonmoeder vergeet. 😄

Het display van de telefoon is 1,6 inch (4,1 cm) groot en heel makkelijk af te lezen. Zelfs in donkere ruimtes zorgt de achtergrondverlichting ervoor dat ik alles goed kan zien. Op het display vind ik onder andere de datum/tijd, de batterijstatus en de signaalsterkte.

Echt handig is de automatische volumeregeling van de D1602B/01, waardoor het volume tijdens het gesprek altijd gelijk blijft. Zo hoef ik niet telkens het volume aan te passen als de signaalsterkte verandert. De telefoon versterkt zwakke signalen en vermindert sterke signalen, zodat het volume altijd hetzelfde blijft.

De geluidskwaliteit van de D1602B/01 is gewoonweg fantastisch. Deze telefoon wordt op dezelfde manier getest als professionele koptelefoons, waardoor het stemgeluid helder en duidelijk wordt weergegeven. Zo kan ik genieten van vloeiende gesprekken zonder irritaties.

De D1602B/01 heeft nog veel meer handige functies, zoals wisselgesprek, nummerherkenning, mute-functie voor de microfoon en de mogelijkheid om gemiste gesprekken, ontvangen gesprekken en gekozen oproepen te bekijken. En ik kan zelfs het volume regelen en kiezen uit 10 verschillende ringtones.

De telefoon heeft een stand-bytijd van maximaal 200 uur en een spreektijd van maximaal 10 uur. Het opladen duurt ongeveer 8 uur. Ik kan de telefoon gebruiken binnen een straal van 50 meter in huis en zelfs 300 meter in een open veld.

Er zijn een paar punten van kritiek in de gebruikersreviews. Sommige gebruikers zijn niet tevreden omdat er geen handsfree functie aanwezig is, ondanks dat dit wel werd vermeld op de website. Daarnaast zijn er klachten over het onduidelijke display bij gemiste oproepen en de beperking van het adresboek tot alleen korte namen.

Al met al is de Philips D1602B/01 Huistelefoon - DECT Telefoon - 2 Handsets - Zwart een eenvoudige en effectieve telefoon met handige functies zoals nummerherkenning, een duidelijk display en een fantastische geluidskwaliteit. Hoewel er een paar kritiekpunten zijn, is deze telefoon een goede keuze voor mensen zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare telefoon zonder al te veel poespas.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Gigaset AL220A Duo v2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset AL220A Duo v2

 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp met duidelijke en gevoelige toetsen
 • list plusHandsfree-functie voor gemakkelijk handsfree bellen
 • list plusPraktische functies zoals telefoonboek en oproeplijst

Nadelen Gigaset AL220A Duo v2

 • list plusDisplay kan lastig af te lezen zijn
 • list plusSlechts één stekker voor aansluiting op de Xperia-box

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
8.36
Gebruiksgemak
9.08
Hallo! Ik wil je graag voorstellen aan de vernieuwde en verbeterde Gigaset AL220A Duo v2 - een draadloze telefoon met ingebouwd antwoordapparaat. Deze telefoon biedt betrouwbare communicatie voor thuisgebruik en heeft een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding. Met een opnametijd van 25 minuten kan je al je inkomende gesprekken opslaan terwijl je weg bent.

Een van de beste eigenschappen van de Gigaset AL220A Duo v2 is het gebruiksvriendelijke ontwerp. De toetsen hebben een duidelijk en gevoelig drukpunt, waardoor het intypen van nummers supergemakkelijk is. En weet je wat? Er is ook een handsfree-functie beschikbaar, zodat je met slechts één druk op de knop handsfree kunt bellen. Daarnaast kan je kiezen uit 10 polyfone ringtones om je telefoon een persoonlijke touch te geven.

Het antwoordapparaat van de Gigaset AL220A Duo v2 kan zowel via de handset als op afstand worden bediend. Dat betekent dat je je berichten kunt beluisteren, zelfs als je niet in de buurt van het basisstation bent. Je kunt kiezen tussen een standaard afwezigheidsmelding of een persoonlijke welkomstboodschap. Hoe cool is dat?

Naast de gebruiksvriendelijkheid biedt de Gigaset AL220A Duo v2 ook praktische functies. Het telefoonboek heeft ruimte voor 80 contacten en de oproeplijst slaat de nummers op van 25 inkomende en gemiste oproepen, evenals 10 uitgaande nummers. Zo kan je snel en gemakkelijk terugbellen.

Een ander belangrijk aspect van de Gigaset AL220A Duo v2 is de energiebesparing. Met Eco Mode Plus maak je een milieuvriendelijke keuze. Het verbruikt minder elektriciteit dankzij de zuinige netadapter en vermindert het DECT-signaal tussen de handset en het basisstation naarmate de afstand kleiner wordt. Als kers op de taart schakelt de ECO Mode Plus het DECT-signaal uit in de standby-stand, waardoor nog meer energie wordt bespaard. 🌱

De Gigaset AL220A Duo v2 heeft een gesprekstijd van 18 uur en een standby-tijd van 200 uur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de batterijduur. Lang genoeg om met vrienden en familie te kletsen!

Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Gigaset AL220A Duo v2 makkelijk in gebruik is en veel mogelijkheden biedt. Het doorsturen van de adressenlijst van het ene naar het andere station wordt als positief ervaren. En niet te vergeten, de goede kwaliteit van het toestel. Sommige gebruikers vinden het display echter wat lastig af te lezen. Maar hé, niets is perfect, toch?

Een mogelijke beperking is dat de Gigaset AL220A Duo v2 slechts één stekker heeft om aan te sluiten op de telefoonlijn. Dit kan een probleem zijn als je de telefoon in een andere kamer dan de gangkast wilt gebruiken. Gelukkig kan dit worden opgelost met een verloopstekker. Probleem opgelost!

Al met al is de Gigaset AL220A Duo v2 een handig en betrouwbaar toestel met een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding. Het biedt gebruiksvriendelijkheid, praktische functies en energiebesparing. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het aflezen van het display, wegen de voordelen zwaarder. Als je op zoek bent naar een draadloze telefoon met antwoordapparaat, is de Gigaset AL220A Duo v2 zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Gigaset A270 - Duo DECT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset A270 - Duo DECT

 • list plusGebruiksvriendelijke toetsen en verlicht scherm
 • list plusHandsfree functie
 • list plusDirect klaar voor gebruik

Nadelen Gigaset A270 - Duo DECT

 • list plusZwakke batterijcapaciteit
 • list plusMatige geluidskwaliteit

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.99
Gebruiksgemak
8.62
Ik ben de Gigaset A270 - Duo DECT telefoon - Zwart, een fantastische huistelefoon van topkwaliteit. Met mijn gebruiksvriendelijke toetsen en verlichte scherm is het bedienen van mij een fluitje van een cent. Wat mij echt handig maakt, is mijn handsfree functie. Hierdoor kun je bellen en tegelijkertijd je handen vrij hebben. En het beste is dat ik direct klaar ben voor gebruik, omdat ik al ben aangemeld bij het basisstation.

Gebruikers zijn dolenthousiast over mijn kwaliteit. Ik werk meteen na aansluiting en het invoeren van nummers, namen en beltonen is een eitje. Een groot pluspunt is dat mijn batterijen lang meegaan, dus je kunt mij dagenlang gebruiken zonder op te laden. En het is zo handig dat je zowel beneden als boven een telefoon kunt hebben en onderling kunt bellen. Al met al ben ik een geweldige aankoop voor een voordelige prijs.

Een punt van kritiek dat ik heb ontvangen, is dat mijn batterijen een zwakke capaciteit hebben. Dat kan soms vervelend zijn, omdat je dan vaak de batterijen moet vervangen of opladen. Ook is er een opmerking dat mijn geluidskwaliteit matig is. Dat kan een minpunt zijn voor mensen die helder geluid belangrijk vinden tijdens het telefoneren. Maar ondanks dat, word ik over het algemeen gezien als een goede koop.

In vergelijking met eerdere modellen of edities van Gigaset-telefoons heb ik enkele verbeteringen en unieke kenmerken. Mijn verlichte scherm zorgt ervoor dat je me gemakkelijk kunt aflezen, zelfs in het donker. Mijn handsfree functie is een handige toevoeging voor mensen die hun handen vrij willen hebben tijdens het bellen. En het beste is dat ik al ben aangemeld bij het basisstation, dus je kunt meteen beginnen met bellen.

Ik onderscheid me van mijn concurrenten door mijn uitstekende kwaliteit en voordelige prijs. Het feit dat ik direct klaar ben voor gebruik en gebruiksvriendelijk ben, maakt me een aantrekkelijke keuze voor consumenten. Hoewel er enkele minpunten zijn, zoals mijn zwakke batterijen en matige geluidskwaliteit, wegen mijn voordelen over het algemeen op tegen de nadelen.

Kortom, als je op zoek bent naar een huistelefoon van topkwaliteit voor een voordelige prijs, dan ben ik, de Gigaset A270 - Duo DECT telefoon - Zwart, de juiste keuze voor jou. Met mijn gebruiksvriendelijke functies, lange batterijduur en directe gebruiksklaarheid bied ik je veel gemak en functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon

 • list plusGroot, verlicht zwart-wit display met hoog contrast, waardoor tekst duidelijk leesbaar is, zelfs in minder goed verlichte omgevingen.
 • list plusBoostmodus voor extra luid volume, nuttig voor senioren met gehoorproblemen.
 • list plusJumbo-modus vergroot het telefoonboek en telefoonmenu, wat de bediening en nummerkeuze vergemakkelijkt.

Nadelen Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon

 • list plusSnelbelknoppen zijn geplaatst onder de navigatieknoppen, wat kan leiden tot per ongeluk bellen.

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.03
Gebruiksgemak
8.32
De Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon is perfect voor senioren zoals ik. Met zijn grote, verlichte zwart-wit display kan ik de tekst altijd duidelijk lezen, zelfs in een wat donkere kamer. En de twee snelkeuzetoetsen maken het super eenvoudig om belangrijke nummers te bellen.

Wat ik echt geweldig vind aan de Gigaset E290 Duo is de boostmodus. Hiermee kan ik het volume extra luid instellen, ideaal voor senioren met gehoorproblemen. En met de twee akoestische profielen, hoog en laag, kan ik het geluid aanpassen aan mijn persoonlijke behoeften.

Een uniek kenmerk van deze telefoon is de jumbo-modus. Hiermee wordt het telefoonboek en het telefoonmenu vergroot weergegeven, zodat ik het makkelijk kan bedienen en nummers kan kiezen. En de grote verlichte toetsen op de handset zorgen voor extra veiligheid en gemak.

Het telefoonboek van de Gigaset E290 Duo kan tot wel 150 namen opslaan, dus ik kan gemakkelijk contact houden met al mijn familie en vrienden. En met de oproepblokkeerfunctie kan ik ook tot 32 nummers blokkeren, zodat ik geen last heb van ongewenste telefoontjes.

Een van mijn favoriete functies van deze telefoon is de ruimtebewaking met intercomfunctie. Hiermee kan ik mijn kleinkinderen in de gaten houden of gewoon extra gemoedsrust hebben als ik een kamer bewaak.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze prijzen de grote toetsen en het goede geluid van de telefoon. En ik ben het daar helemaal mee eens! Ik heb ook gemerkt dat het handig is dat de groene en rode knop oplichten als ik de telefoon correct in de oplader plaats.

Natuurlijk zijn er altijd een paar kleine nadelen. Sommige gebruikers vonden bijvoorbeeld dat de snelbelknoppen te dicht bij de navigatieknoppen zaten, waardoor ze per ongeluk iemand belden. Maar dat probleem is makkelijk op te lossen door de snelbelknoppen gewoon niet te gebruiken.

Al met al vind ik de Gigaset E290 Duo draadloze huistelefoon een geweldige keuze voor senioren zoals ik. Het heeft handige functies, zoals een groot display, grote verlichte toetsen en een ruimtebewakingsfunctie. En hoewel er een paar kleine minpuntjes zijn, wegen de voordelen van deze telefoon zeker op tegen de uitdagingen. Ik ben er helemaal blij mee! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Gigaset Comfort 550 DUO

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset Comfort 550 DUO

 • list plusUitstekende geluidskwaliteit
 • list plusGebruiksvriendelijk ontwerp
 • list plusHandige functies zoals oproepblokkering en een uitgebreid adresboek

Nadelen Gigaset Comfort 550 DUO

 • list plusMoeilijk om de juiste kiestoon en ringtone te kiezen
 • list plusGeluid is soms niet hoorbaar

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.63
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
7.86
De Gigaset Comfort 550 DUO is mijn nieuwe draadloze telefoon voor thuis. Met 2 handsets hoef ik nooit meer ver te lopen om de telefoon op te nemen. En met de extra luide beltoon mis ik nooit meer een oproep. In het ruime telefoonboek kan ik wel 200 contacten opslaan. Als een van die contacten me belt, zie ik meteen wie er aan de lijn is dankzij de nummerherkenning. En het verlichte toetsenbord zorgt ervoor dat ik zelfs in het donker kan zien welke cijfers ik indruk.

Wat deze telefoon echt speciaal maakt, is het tijdloos elegante design, de perfecte ergonomie en de hoogwaardige technologie. Het 2.2 inch TFT kleurenscherm zorgt voor optimale leesbaarheid en het verlichte toetsenbord maakt het gebruiksgemak compleet. Ook mensen met een hoortoestel kunnen deze telefoon gebruiken, omdat er geen ruis is en het geluid van hoge kwaliteit is.

Een van de unieke functies van de Gigaset Comfort 550 DUO is de oproepbeveiliging. Ik kan ongewenste oproepen blokkeren, zodat ik beschermd ben tegen telefonische verkopers en oplichters. Ik kan wel 150 nummers blokkeren en zelfs anonieme bellers blokkeren of dempen. En met de tijdscontrole kan ik de telefoon 's nachts laten zwijgen. Mijn speciale VIP-contacten kunnen me altijd bereiken en worden nooit gedempt. Zo ontvang ik alleen de oproepen die ik wil.

Het adresboek van de Gigaset Comfort 550 DUO is ook erg gebruiksvriendelijk. Ik kan wel 200 contacten opslaan, inclusief drie telefoonnummers en een verjaardagsdatum. Met de programmeerbare snelkiestoetsen kan ik nog sneller de gewenste persoon bellen. En ik kan speciale beltonen toewijzen aan mijn VIP-contacten, zodat ik meteen weet wie er belt.

De Gigaset Comfort 550 DUO is een telefoon die ik helemaal kan aanpassen aan mijn eigen voorkeuren. Ik kan kiezen tussen verschillende schermachtergronden en geluidsprofielen voor de beste luisterervaring. En ik kan zelfs mijn eigen beltonen toewijzen aan belangrijke bellers, waardoor de telefoon nog persoonlijker wordt.

Deze telefoon is geschikt voor zowel jong als oud. Het scherm is makkelijk af te lezen en de telefoon is compatibel met hoortoestellen, zodat ook oudere mensen ervan kunnen genieten. Voor jonge kinderen is er de directe oproepfunctie, zodat ze altijd het juiste nummer bellen. En de babyfoonfunctie is erg handig voor ouders.

Een ander voordeel van de Gigaset Comfort 550 DUO is dat ik het kan uitbreiden tot wel zes handsets, zodat ik overal in huis bereikbaar ben.

De telefoon maakt gebruik van ECO DECT-technologie, waardoor het energieverbruik laag is en de straling minimaal. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mijn gezondheid.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze zijn tevreden over de goede geluidskwaliteit, het mooie design en de eenvoudige instellingen. Een gebruiker merkte op dat het gebruik van de telefoon soms wat tegenviel, omdat het moeilijk is om de juiste kiestoon en ringtone te kiezen en omdat het geluid soms niet goed hoorbaar is.

Al met al vind ik de Gigaset Comfort 550 DUO een uitstekende keuze voor thuisgebruik. Het biedt een geweldige geluidskwaliteit, een gebruiksvriendelijk ontwerp en handige functies zoals oproepblokkering en een uitgebreid adresboek. Het is een betrouwbare telefoon met een goede prijs-kwaliteitverhouding. 😉

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Gigaset A270 - Trio DECT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset A270 - Trio DECT

 • list plusDirect klaar voor gebruik zonder ingewikkelde installatieprocedures
 • list plusLange batterijduur (tot 18 uur bellen, 200 uur standby)
 • list plusGoede geluidskwaliteit tijdens het bellen en gebruiksgemak

Nadelen Gigaset A270 - Trio DECT

 • list plusProblemen met het aansluiten op het telefoonnetwerk
 • list plusBeperkt volume aan het oor, verbeterd in luidsprekermodus
 • list plusNiet mogelijk om zelf een boodschap in te spreken op het antwoordapparaat

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.84
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
7.49
De Gigaset A270 - Trio DECT telefoon - Zwart, dat ben ik! Met mijn kwalitatieve set huistelefoons ben ik er altijd voor jou, waar je ook bent in huis. Met één basisstation en twee handsets kan ik zelfs drie ruimten voorzien van telefoons. En als je nog meer bereik wilt, kan ik zelfs nog een extra handset aansluiten. Mijn interne telefoonboek biedt ruimte voor wel 80 namen en nummers, en wanneer er een inkomende oproep is, laat ik je deze gegevens zien op mijn display. Daarnaast sla ik de laatste 10 oproepen op in een overzichtelijke lijst.

Een van mijn voordelen is dat ik een 'plug and play'-systeem ben, wat betekent dat ik direct klaar ben voor gebruik zodra je me uit de verpakking haalt. Geen gedoe met ingewikkelde installatieprocedures dus! En met mijn lange batterijduur kun je maar liefst 18 uur bellen en blijf ik tot wel 200 uur standby staan.

Uit de reviews blijkt dat ik over het algemeen positieve feedback ontvang. Mensen waarderen mijn goede kwaliteit en vinden mijn design mooi. Ook zijn ze tevreden over de geluidskwaliteit tijdens het bellen en mijn gebruiksgemak.

Er zijn echter ook enkele punten van kritiek. Zo geeft een gebruiker aan dat het niet lukte om mij aan te sluiten op het telefoonnetwerk, ondanks eerdere positieve ervaringen met een ander Gigaset-model. Dat kan frustrerend zijn voor mensen die mij willen gebruiken om te bellen. Een andere gebruiker merkt op dat het volume aan het oor niet erg hard kan, maar dat dit beter wordt wanneer de luidsprekermodus wordt gebruikt. Daarnaast is er één opmerking dat het niet mogelijk is om zelf een boodschap in te spreken op mijn antwoordapparaat.

Al met al bied ik een goede kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid tegen een betaalbare prijs. Ik ben een betrouwbare keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en functionele huistelefoon. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het probleem met het aansluiten op het telefoonnetwerk en het beperkte volume aan het oor, wegen mijn positieve eigenschappen ruimschoots op tegen deze punten. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Gigaset A220 Duo v2 Duo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gigaset A220 Duo v2 Duo

 • list plusBetrouwbare en eenvoudig te bedienen DECT-telefoon
 • list plusUitstekende prijs/kwaliteit-verhouding
 • list plusLange batterijduur

Nadelen Gigaset A220 Duo v2 Duo

 • list plusMogelijke problemen met oproeplijst en gemiste oproepen
 • list plusTe zachte beltoon die niet harder kan worden ingesteld

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.96
Functionaliteit
7.45
Gebruiksgemak
7.21
Ik ben dol op de Gigaset A220 Duo v2! Deze DECT-telefoon is betrouwbaar, eenvoudig te bedienen en heeft een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding. Met zijn gebruiksvriendelijke toetsen en duidelijk leesbaar scherm is dit toestel perfect voor dagelijks gebruik. Het invoeren van cijfers is supergemakkelijk dankzij de gevoelige drukpunten van de toetsen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je met één druk op de knop ook nog eens handsfree bellen. 📞

Een van de beste eigenschappen van de Gigaset A220 Duo v2 is de lange batterijduur. Je kunt maar liefst 18 uur lang bellen voordat je je zorgen hoeft te maken over een lege batterij. En als je de telefoon even niet gebruikt, blijft hij maar liefst 200 uur standby staan, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat hij snel leeg zal zijn. Daarnaast heeft het telefoonboek ruimte voor 80 contactpersonen en slaat het toestel tot 25 inkomende en gemiste oproepen op. Zo kun je gemakkelijk contacten terugbellen.

De Gigaset A220 Duo v2 zit boordevol handige functies, zoals een wekkerfunctie en nummerweergave. Het toestel geeft zelfs de datum en tijd weer op het display. Daarnaast is deze telefoon ook nog eens milieuvriendelijk dankzij de Eco Mode Plus. Hiermee wordt het DECT-signaal verminderd en zelfs uitgeschakeld in de standby-stand, wat energie bespaart en beter is voor het milieu.

Sommige gebruikers hebben echter problemen ondervonden bij het instellen van de oproeplijst en het zien van gemiste oproepen. Dit kan mogelijk te maken hebben met de instellingen, maar het is jammer dat er geen duidelijke oplossing wordt geboden. Daarnaast hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de beltoon te zacht is en niet harder kan worden ingesteld. Dat kan lastig zijn voor mensen die een luidere beltoon nodig hebben.

Al met al is de Gigaset A220 Duo v2 een betaalbare DECT-telefoon met eenvoudige bediening en een duidelijk leesbaar scherm. Het toestel heeft een lange batterijduur en handige functies zoals een wekkerfunctie en nummerweergave. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals problemen met de oproeplijst en een te zachte beltoon, biedt deze telefoon een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding en is het een betrouwbare keuze voor dagelijks gebruik. Ik ben er dol op!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Philips DECT Draadloze Telefoon XL

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Philips DECT Draadloze Telefoon XL

 • list plusExtra grote verlichte toetsen voor gemakkelijke invoer van telefoonnummers, zelfs in het donker.
 • list plusCompatibel met hoortoestellen, waardoor er geen last is van ruis tijdens gesprekken.
 • list plusHandige volumeversterkingsoptie voor mensen met gehoorproblemen.

Nadelen Philips DECT Draadloze Telefoon XL

 • list plusGeen Nederlandse taalmogelijkheid, wat een beperking kan zijn voor Nederlandstalige gebruikers.
 • list plusMaximale geluidsniveau wordt als niet erg luid ervaren, wat een beperking kan vormen voor mensen met gehoorproblemen.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.42
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
7.03
Ik ben dolenthousiast om de Philips DECT Draadloze Telefoon XL met 2 handsets aan te bevelen aan senioren! Deze telefoon is speciaal ontworpen met extra grote verlichte toetsen, zodat het gemakkelijk is om telefoonnummers in te voeren, zelfs in het donker. En het beste is dat deze telefoon compatibel is met hoortoestellen, dus geen last van ruis tijdens gesprekken. 📞

Voor mensen met gehoorproblemen hebben we een geweldige functie: volumeversterking! Met één druk op de knop kan het volume met meer dan 12 dB worden verhoogd bij het gebruik van een oordopje en met meer dan 8 dB bij handsfree bellen. Zo weet je zeker dat elk woord en elke toon luid en duidelijk te horen zijn.

Wat deze telefoon echt uniek maakt, is dat je hem kunt instellen in verschillende talen, zoals Engels, Duits, Frans, Italiaans en Turks. Dit kan handig zijn als je een van deze talen spreekt of begrijpt. Helaas hebben we geen Nederlandse taalmogelijkheid, wat jammer is voor Nederlandstalige gebruikers.

Maar wacht, er is meer! Deze telefoon biedt ook handige functies zoals nummerherkenning, een verlicht toetsenpaneel voor snelle toegang, een grafisch display van 4,8 cm met hoog contrast en een luidsprekertelefoon met handset voor handsfree bellen. En laten we de sneltoetsen niet vergeten, waarop je drie favoriete contacten kunt opslaan. Zo kun je snel je vrienden of familieleden bellen. En het telefoonboek biedt zelfs de mogelijkheid om twee telefoonnummers toe te wijzen aan één contactpersoon.

Ik moet eerlijk zijn, er zijn enkele punten van kritiek van gebruikers. Het grootste minpunt is het ontbreken van een Nederlandse taalmogelijkheid, wat echt vervelend kan zijn voor Nederlandstalige gebruikers. Daarnaast wordt het maximale geluidsniveau als niet erg luid ervaren, wat een beperking kan vormen voor mensen met gehoorproblemen. 🇳🇱

Maar al met al denk ik dat de Philips DECT Draadloze Telefoon XL met 2 handsets een geweldige keuze is voor senioren. De extra grote toetsen, het compatibele ontwerp met hoortoestellen en de handige volumeversterkingsoptie maken deze telefoon een echte winnaar. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals het ontbreken van een Nederlandse taalmogelijkheid en het niet erg luide maximale geluid, biedt deze telefoon veel handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geniet van moeiteloos bellen!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vaste telefoons. Er zijn immers 527 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!