Wat is de beste thermostaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 september, 2023

Het aanschaffen van een goede thermostaat is een lastige uitdaging. Wat is de beste thermostaat van 2023? Na het onderzoeken van 524 thermostaten kwam de Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding) als beste uit onze thermostaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de thermostaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 thermostaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame thermostaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste thermostaten

1Score: 9.9
Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding)
Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding)
Hama
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit
Honeywell
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar
Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar
Quality Heating
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Honeywell Kamerthermostaat - Met ECO wit
Honeywell Kamerthermostaat - Met ECO wit
Honeywell
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Honeywell
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit
Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit
Honeywell
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Google Nest Learning Thermostat Slimme rvs
Google Nest Learning Thermostat Slimme rvs
Google Nest
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Hama Slimme Thermostaat startpakket + kleurenmix
Hama Slimme Thermostaat startpakket + kleurenmix
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat
Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat
Bosch
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Netatmo NVP-EN Startpakket wit
Netatmo NVP-EN Startpakket wit
Netatmo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Thermostaat Koopgids

Om de temperatuur in je huis te regelen, heb je een goede thermostaat nodig. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een thermostaat.

Verschillende soorten thermostaten

Er zijn verschillende thermostaten verkrijgbaar: een normale thermostaat of kamerthermostaat, en een radiatorthermostaat. Deze zijn verkrijgbaar als slimme thermostaat of slimme radiatorthermostaat.

Een normale thermostaat is een kastje wat vaak op een centrale plaats in je huis te vinden is. Met dit kastje regel je de temperatuur voor je hele huis. Soms heeft elke verdieping een eigen kamerthermostaat. Hetzelfde doe je met een slimme thermostaat, maar deze heeft meer mogelijkheden dan een gewone kamerthermostaat. Hierover later meer.

Een radiatorthermostaat vind je op de individuele radiators waardoor je deze allemaal anders in stelt. Je regelt de temperatuur per ruimte op een nauwkeurige manier. Een slimme radiatorknop werkt op dezelfde manier, maar heeft net als een slimme thermostaat meer mogelijkheden. Met de bijbehorende app heb je inzicht in het energieverbruik en stel je de temperatuur in.

Welke mogelijkheden je hebt met een goede slimme thermostaat of slimme radiatorthermostaat hangt af van het merk en het model. Je hebt vaak inzicht in je energieverbruik, je stelt de temperatuur in per dag, dagdeel of per week en sommige slimme thermostaten maken via GPS gebruik van geofencing waardoor je altijd thuis komt in een warm huis.

Wat is een modulerende thermostaat?

Een modulerende thermostaat gebruik je samen met een modulerende ketel: samen vormen deze een tweerichtingscommunicatie. Een modulerende thermostaat is erg nauwkeurig vergeleken met een gewone thermostaat die je alleen aan en uit kunt zetten. Je stelt de temperatuur nauwkeurig in waardoor de vlam in een goede cv-ketel aangepast wordt naar de behoefte van de gebruiker.

Dit zorgt voor een hoger rendement waardoor je energierekening lager uitvalt. Dit is natuurlijk ook beter voor het milieu, want er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten.

Wat is OpenTherm?

Opentherm is de meest voorkomende manier van communicatie tussen de thermostaat en de CV-ketel. Door gebruik te maken van dit protocol kan het systeem nauwkeuriger verwarmen, dit wordt moduleren genoemd.

Als zowel de cv-ketel als de thermostaat gebruikmaken van OpenTherm, kunnen ze met elkaar communiceren. Dit is echter niet altijd het geval, waardoor je misschien een converter nodig hebt. Zodra je deze hebt, maak je gebruik van alle voordelen van een OpenTherm systeem.

Hoe installeer ik een slimme thermostaat?

Als je een beetje handig bent, sluit je zelf je slimme thermostaat aan. Een cv-ketel heeft verschillende uitgangen waarop je je thermostaatdraden op aan kunt sluiten. Op deze manier wordt je thermostaat van stroom voorzien. In Nederland is dit altijd 24 volt, maar in België is dit vaak 230 volt.

Voordat je begint zorg je ervoor dat er geen netspanning meer is. Dit doe je door de aardlekschakelaars in je meterkast om te zetten. Controleer dit even door het licht aan te doen, als deze niet aan gaat, is er geen netspanning. Dit kun je natuurlijk testen met al je elektrische apparaten.

Op de plaats waar je thermostaat komt te hangen, steken er stroomkabels uit de muur. Kijk in de handleiding van je thermostaat om uit te vinden hoe je de kabels precies aan sluit. Monteer vervolgens de thermostaat aan de muur en klik het schermpje vast.

Schakel de stroom weer in. De meeste slimme thermostaten zullen zichzelf nu opnieuw opstarten: volg de instructies op het scherm. Vaak rond je de installatie af in de bijbehorende app: zorg ervoor dat je deze hebt gedownload. Hier stel je ook je voorkeuren in.

Wat kan een slimme thermostaat?

Welke functies een slimme thermostaat heeft, hangt af van het merk en het model wat je hebt. Je bedient een slimme thermostaat via een bijbehorende app of via de spraakassistent van je smarthome hub. De meeste functies zijn ook meteen te bedienen vanuit diezelfde app. Hierin zie je ook het overzicht van je energieverbruik.

Daarnaast hebben de meeste slimme thermostaten verschillende sensoren, waaronder bijvoorbeeld een lichtsensor en een bewegingssensor. Je kunt je thermostaat zodoende instellen dat hij begint met het opwarmen van je huis zodra de zon onder gaat. Andersom kan natuurlijk ook: zodra de zon op komt, springt de verwarming aan en word jij wakker in een warm huis.

Geofencing is een andere erg handige functie. Als je thermostaat gebruik maakt van geofencing, dan stel je hem zo in dat hij je huis opwarmt wanneer je bijvoorbeeld onderweg naar huis bent van je werk. Je komt bij een bepaald punt aan, bijvoorbeeld het tankstation tien kilometer verderop, en je thermostaat krijgt een seintje van je smartphone dat het tijd is om de verwarming aan te zetten.

Door de thermostaat precies te vertellen wanneer je thuis bent of komt, staat de verwarming nooit onnodig aan waardoor je veel op je energierekening bespaart. Dat niet alleen natuurlijk, het is ook beter voor het milieu als je minder vaak de verwarming aan zet.

Een zelflerende thermostaat leert bovendien jouw routine kennen, waardoor deze nog efficiënter werkt. Hij leert wanneer je wel en niet thuis bent, welke temperaturen je graag in welke kamers hebt, enzovoorts.

Compatibiliteit met de cv-ketels

Niet alle thermostaten zijn geschikt voor alle soorten verwarming. Een cv-ketel of een combiketel werkt met de meeste (slimme) thermostaten, maar heb je stadsverwarming, een warmtepomp, vloerverwarming of verwarming met koeling, dan neem je het beste contact op met de leverancier om te vragen welke thermostaat er wordt aangeraden in combinatie met het product wat je hebt.

hero illustration

Hoe testen we thermostaten?

Om de beste thermostaat te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze thermostaat-test hebben we 524 thermostaten geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze thermostaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze thermostaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen thermostaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste thermostaat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 524 thermostaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste thermostaten in een makkelijke lijst

1. Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

De Hama slimme radiatorthermostaat is een geweldige uitbreiding voor het Hama verwarmingssysteem. Het stelt je in staat om de temperatuur in meer kamers te regelen en met de radiatorknoppen kun je de temperatuur voor elk moment van de week instellen. Dat betekent dat je wakker kunt worden met een frisse temperatuur op maandagochtend en op vrijdagavond lekker warm op de bank kunt zitten. Het is ook super handig dat je de temperatuur via de Hama-app kunt aanpassen, zelfs als je niet thuis bent. En als je je stem wilt gebruiken, kan dat ook met de spraakbesturing van Google Assistent of Alexa.

Wat deze slimme thermostaatknop onderscheidt van andere producten is dat het heel eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Het is ook compatibel met Alexa, Google Assistant, iOS en Android, en kan worden gekoppeld aan andere slimme thuisproducten van verschillende fabrikanten. Bovendien zijn er veel bedieningsopties en automatiseringsmogelijkheden beschikbaar, zoals de temperatuur verlagen tijdens de werktijd, waardoor je veel energie en geld kunt besparen.

Een van de belangrijkste voordelen van deze slimme thermostaatknop is dat het je veel controle over de temperatuur geeft. Je kunt de temperatuur van elke kamer in huis regelen en met de verschillende modi en instellingen kun je de temperatuur aanpassen aan je individuele dagelijkse routine. Het is ook geweldig dat je de temperatuur van overal kunt aanpassen, zodat je altijd comfortabel thuis kunt komen.

Wat betreft de nadelen, kunnen sommige mensen het design misschien een beetje saai vinden. Ook moet je het basisstation hebben om de slimme functies van de knop te kunnen gebruiken.

Al met al is de Hama slimme radiatorthermostaat een geweldige uitbreiding voor het Hama verwarmingssysteem. Het is eenvoudig te installeren, zeer gebruiksvriendelijk en biedt veel controle over de temperatuur. Voor iedereen die op zoek is naar een slimme thermostaatknop, is dit zeker een product om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

2. Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.6

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door. Let op dit product is geschikt voor een aandrijving van 24 Volt. De meest eenvoudige thermostaat van Nederland is de Honeywell Round On/Off (T87G2014). Door aan de draairing te draaien kan de gewenste temperatuur per halve graad worden ingesteld. En met het instelbare aantal schakelingen per uur is de Round geschikt voor elk verwarmingsysteem. Van cv-toestel tot stadsverwarming. Voordelen van deze thermostaat: Eenvoudig te bedienen via draaibare instelring Onderhoudsvrij Past op bestaande grondplaat Verlicht display Specificaties van deze thermostaat: Geschikt voor stadsverwarming (mits aangesloten op 24V regelafsluiter) Geschikt voor aandrijving van 24V, 2-draads aan/uit-regelingen Werkt zonder batterijen, wordt bedraad gevoed vanuit de cv-ketel (is dus niet draadloos) Temperatuur 5 - 35 graden Celsius Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? De Honeywell Round Aan/Uit thermostaat is geschikt voor cv-ketels met een 24 volt (2-draads) aan/uit thermostaataansluiting, welke geschikt zijn voor powerstealing. Let op! De Honeywell Round Aan/Uit thermostaat is voor veel merken cv-ketels geschikt, maar niet voor al hun modellen. Zo past deze thermostaat niet op alle modellen van Bosch en Junkers. Deze Honeywell Round is ook niet geschikt voor de Nefit EcomLine. Kies dan voor de Honeywell Home Round Wireless aan/uit inclusief RF-module of de Honeywell Home Round Connected aan/uit slimme thermostaat. Veel Nefit ketels vereisen een speciale EMS-OT converter (artikelnummer: 4051516324995). Wij adviseren je daarom vóór aanschaf de "Aansluittabel van Honeywell Home" te bekijken zodat je zeker weet of deze thermostaat past op jouw cv-ketel. De Aansluittabel vind je onderaan de productspecificaties bij Documenten (handleiding). Wat zit er in de verpakking? Round On/Off Handleiding Let op! Dit is een Aan/Uit thermostaat. Heb je een modulerende thermostaat nodig? Kies dan voor de Honeywell Round Modulation kamerthermostaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.5

De Quality Heating ruimte klokthermostaat is geschikt voor de meeste ( Aan/Uit ) CV-ketels en vervangt alle 2-draads thermostaten. Geschikt voor merk CV-ketelATAG | Bosch | Intergas | Vaillant | Itho Daalderop | Brink | Nefit | Remeha De klokthermostaat heeft een instelfunctie per dag via een vaste fabrieksinstelling of je eigen wensen, een aan/uit functie, digitale 24-uurs schakelklok. Deze klokthermostaat is voorzien van een duidelijk leesbaar scherm en via de toetsen te bedienen. Deze thermostaat wordt geleverd met: Nederlandse handleiding Nederlandse montagehandleiding Montagemateriaal Wat is het verschil tussen een Kamerthermostaat, Klokthermostaat en Slimme Thermostaat? Kamerthermostaten zijn de standaard: hiermee stel je zelf de gewenste temperatuur in. Een klokthermostaat biedt je de mogelijkheid om verschillende programma’s in te stellen (ma/di/wo/do/vrij + za + zo). Tot slot houdt een slimme thermostaat jouw instellingen bij en leert jou ritme kennen. Hierdoor weet hij precies op welke momenten hij in en uit moet schakelen. Kwaliteit: De kamerthermostaat voldoet aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Tips: Monteer een kamer- of klokthermostaat voor optimale werking altijd tegen een binnenmuur Plaats hem minimaal 1,5 meter boven de grond Plaats de thermostaat niet te dicht bij een radiator, deur of raam Zorg ervoor dat de thermostaat niet op een zonnige plaats hangt of dat deze in de tocht hangt Bij het monteren van de thermostaat altijd eerst de CV-installatie uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen Plaats in de ruimte waar de thermostaat hangt geen thermostaatknoppen aan de radiator Let op: baterijen niet meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Honeywell Kamerthermostaat - Met ECO wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.4

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door zodat je weet of deze thermostaat past bij jouw wensen maar ook jouw situatie. De Honeywell DT90E (bedraad) is een eenvoudig te bedienen, digitale kamerthermostaat zonder klokprogramma. Bescheiden formaat maar met een duidelijk, groot uitleesbaar scherm en een handige ECO-knop. Door de eigen batterijvoeding is deze thermostaat volledig onafhankelijk van voeding vanuit het cv-toestel of stadsverwarmingsregeling. Voor een nauwkeurige temperatuurregeling is de thermostaat per halve graad instelbaar. Voordelen van deze thermostaat: ● Eenvoudig te bedienen ● Groot uitleesbaar scherm ● Handige ECO-knop Specificaties van deze thermostaat: ● Geschikt voor aandrijving van 24V en 230V, 2 draads aan/uit-regelingen ● Temperatuur 5 - 35 graden Celcius ● Werkt op twee AA batterijen (maar is niet draadloos) ● Thermostaat kan koelen Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? De Honeywell DT90E kamerthermostaat met ECO-functie (bedraad) is toepasbaar op (Nederlandse en buitenlandse) aan/uit cv-ketels, warmtepompen en stadsverwarming met 2-draads, 24V en 230V aansturing. De DT90E is ook geschikt om te koelen, mits het desbetreffende koelapparaat aangestuurd kan worden via een 24V of 230Vschakeling. Wij adviseren je om vóór aanschaf de "Aansluittabel van Honeywell Home" te bekijken zodat je zeker weet of deze thermostaat past op jouw cv-ketel. De Aansluittabel vind je onderaan de productspecificaties bij Documenten (handleiding). Om de DT90E aan te sluiten, raden wij je aan om het bedradingsschema op te volgen in de handleiding. Wat zit er in de verpakking? ● DT90E Kamerthermostaat ● 2x AA-batterij ● Handleiding

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door zodat je weet of deze thermostaat past bij jouw wensen maar ook situatie. De zwarte Honeywell Lyric T6 (bedraad, voor wandmontage) is een slimme thermostaat die je helpt met het besparen van energie. De thermostaat weet namelijk precies wanneer er wel en niet verwarmd moet worden. De Lyric T6 leert zelf hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor je altijd de juiste temperatuur hebt op de ingestelde tijd. De thermostaat is eenvoudig te bedienen via het stijlvolle zwarte touchscreen of via de Lyric app op je iOS of Android apparaat. De Honeywell Lyric T6 biedt ondersteuning voor Apple HomeKit. Eigenschappen Honeywell Lyric T6 Slimme zelflerende thermostaat Inclusief ketelmodule Bedrade koppeling met cv-ketel Stijlvol minimalistisch design Houdt rekening met locatie gebruiker (Geofencing) Ondersteunt Apple HomeKit en Siri spraakbesturing Eenvoudige bediening via apparaat of Lyric app Weekschema's in te stellen Verlicht touchscreen Modulerend Opentherm, aan/uit, stadsverwarming Geschikt voor merk CV-ketel: ATAG | AWB | Bosch | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Junkers | Nefit | Remeha | Vaillant | Viessmann Let op! Heb je een Nefit of Bosch cv-ketel? Voor de Nefit SmartLine, BaseLine, TopLine, TrendLine en ProLine modellen heb je de Nefit OpenTherm Converter EMS-OT (artikelnummer: 4051516324995) nodig. Deze converter past ook op alle Bosch Compact modellen. Heb je een Vaillant cv-ketel? Ook dan heb je voor veel modellen een converter nodig, namelijk de Vaillant VR33 module. Wij adviseren je om vóór aanschaf de "Aansluittabel van Honeywell Home" te bekijken zodat je zeker weet of deze thermostaat past op jouw cv-ketel. De Aansluittabel vind je onderaan de productspecificaties bij Documenten (handleiding). Geofencing functie De meest opvallende feature van de Honeywell Lyric T6 is de geofencing functie. Met deze functie past de thermostaat de temperatuurregeling aan op basis van de locatie van de gebruikers. Zodra de (laatst vertrekkende) bewoner zich buiten een ingestelde afstand van de thermostaat bevindt, schakelt de Honeywell Lyric T6 de verwarming automatisch uit. Bevindt een bewoner zich binnen deze afstand, dan wordt de verwarming weer ingeschakeld. Zo is het huis op de gewenste temperatuur zodra hij of zij thuiskomt. Lyric app Met de Lyric app sta je altijd in contact met de Honeywell Lyric T6. Waar je ook bent, met deze app kun je op elk moment de instellingen van de thermostaat wijzigen. Ben je bijvoorbeeld onverwachts later thuis, dan stel je in dat de Lyric T6 op een later tijdstip moet verwarmen. Ook ontvang je slimme notificaties via de Lyric app; bijvoorbeeld bij extreem hoge of lage temperaturen in je woning. Apple Homekit Dankzij de compatibiliteit met Apple HomeKit kun je de Honeywell Lyric T6 thermostaat centraal aansturen met uw iPhone, iPad of Apple Watch. Dit is vooral handig wanneer je meerdere Apple Homekit apparaten in huis hebt, aangezien je dan niet meer te maken hebt met allerlei losse apps. De Apple Homekit ondersteuning betekent ook dat je de Lyric T6 met Siri spraakbesturing kunt gebruiken. Aansluiting De Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat bestaat uit de Honeywell Lyric T6 en de ketelmodule. De slimme thermostaat sluit je bedraad aan op de ketelmodule en de ketelmodule sluit je weer bedraad aan op je cv-ketel, stadsverwarmingsklep of warmtepomp. Dankzij de ketelmodule is de Honeywell Lyric T6 geschikt voor 24 volt en 230 volt aan/uit aansturing. Daarnaast is de T6 geschikt voor OpenTherm modulerende aansturing. Hierdoor is hij geschikt voor alle cv-ketels, warmtepompen en stadsverwarmingssytemen. Zonder de Y-VC815 stadsverwarmingsklep kán het mogelijk zijn dat je een thermostaat nodig hebt die geschikt is voor sterkstroom (23V). Let op: de Honeywell Lyric T6 is alleen geschikt voor 2,4GHz draadloze internetverbindingen. De thermostaat is niet geschikt voor 5GHz Wifi-netwerken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door zodat je weet of deze thermostaat past bij jouw wensen maar ook jouw cv-ketel. Wij adviseren je om vóór aanschaf de "Aansluittabel van Honeywell Home" te bekijken zodat je zeker weet of deze thermostaat past op jouw cv-ketel. De Aansluittabel vind je onderaan de productspecificaties bij Documenten (handleiding). Wanneer optimaal en intelligent stoken net zo belangrijk is als eenvoudige bediening, is de Honeywell Round Modulation (bedraad) de beste keuze. Via het OpenTherm® protocol wordt de brandercapaciteit continu aan de actuele warmtebehoefte aangepast. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige, energiezuinige comfortregeling. Voordelen van deze thermostaat: Geen batterijen 2-draads aansluiting met voeding vanuit de cv-ketel Eenvoudig te bedienen Onderhoudsvrij Optimaal Comfort stand Past op bestaande grondplaat Schermverlichting Specificaties van deze thermostaat: Temperatuur 5 - 35 graden Celsius Modulerend met OpenTherm® Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Let op! Deze thermostaat is uitsluitend geschikt voor modulerende cv-ketels met een OpenTherm® thermostaataansluiting. Deze thermostaat is daarom niet geschikt voor aan/uit-ketels of modulerende ketels die geen OpenTherm protocol ondersteunen. De Honeywell Round Modulation wordt bedraad gevoed vanuit de cv-ketel (2-draads aansluiting) en is dus niet draadloos. Heb je een aan/uit kamerthermostaat nodig? Kies dan de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat. Geschikt voor merk CV-ketel: ATAG | AWB | Bosch | Brink | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Remeha | Vaillant | Viessmann Let op! Heb je een Nefit of Bosch cv-ketel? Voor de Nefit SmartLine, BaseLine, TopLine, TrendLine en ProLine modellen heb je de Nefit OpenTherm Converter EMS-OT (artikelnummer: 4051516324995) nodig. Deze converter past ook op alle Bosch Compact modellen. Heb je een Vaillant cv-ketel? Ook dan heb je voor veel modellen een converter nodig, namelijk de Vaillant VR33 module. Wat zit er in de verpakking? ● Round Modulation (Fabrikantcode: T87M2018) ● Handleiding De meest toegepaste modellen passen op de bestaande grondplaten, zodat de grondplaat bij vervanging kan blijven hangen. Let op! Dit is een modulerende thermostaat. Heb je een Aan/Uit thermostaat nodig? Kies dan voor de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Google Nest Learning Thermostat Slimme rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door! Bekijk de compatibiliteitschecker om de compatibiliteit van je CV-ketel te controleren. De 3e generatie Nest Thermostat is mooier dan ooit met een slanker en gestroomlijnder ontwerp en een groter en duidelijker scherm. Met de Afstandsweergave geeft hij de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer weer. Hij kan nu ook je boiler aansturen. En hij gebruikt OpenTherm‐technologie, zodat je nog meer energie kunt besparen. Energie besparen begint met je thermostaat. Je verwarming bepaalt namelijk voor meer dan 60% hoe hoog je energierekening is. Een thermostaat zou je dus moeten helpen energie te besparen. En dat is precies wat de Nest Thermostat doet. Sinds 2011 heeft hij meer dan vier miljard kWh aan energie bespaard in miljoenen huishoudens over de hele wereld.* Dat komt omdat hij van je leert. Hij leert je favoriete temperaturen in huis kennen. En hij verlaagt de temperatuur wanneer je weg bent. Hij leert zelfs hoe lang het duurt om je huis op te warmen of hoe tochtig het is en verbruikt zo alleen de noodzakelijke energie. Auto‐Schema Zet de verwarming hoger of lager: de thermostaat leert welke temperaturen je prettig vindt en maakt een schema voor je. Auto‐Afwezig De thermostaat past de temperatuur automatisch aan wanneer je weg bent. Hij kan zelfs de boiler uitschakelen als je een paar dagen van huis bent. Geavanceerde modulatie De Nest Thermostat gebruikt nu OpenTherm‐technologie (modulerende communicatietaal) om je compatibele HR‐condensatieketel aan te sturen. Zodat je nog meer energie bespaart. Warm water Je kunt nu ook je boiler aansturen. En het water even extra opwarmen wanneer dat nodig is. Bediening op afstand Wijzig de temperatuur en stuur je boiler aan, waar je ook bent, vanaf je mobiel, tablet of laptop. Afstandsweergave Hij licht op wanneer je binnenkomt en geeft de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer weer. Samen sterk De Nest Thermostat werkt samen met de Nest Protect. Als de Nest Protect gevaarlijk koolmonoxidegas (CO) detecteert, kan hij de Nest Thermostat de ketel (vaak een bron van CO‐lekken) laten uitschakelen. Nest Heat Link Waar een thermostaat normaliter direct wordt aangesloten op de verwarmingsketel, werkt dit bij de Nest thermostaat anders. Zo vind je in de verpakking de Nest Heat Link die je tussen de verwarmingsketel en thermostaat plaatst. De Heat Link sluit je wel direct aan op je verwarmingssysteem. De Heat Link maakt vervolgens draadloos of via de bestaande thermostaatdraden verbinding met je thermostaat. Let op! Er worden geen stroomkabels meegeleverd. Plaatsingsmogelijkheden De Nest Thermostat kan (via de Heat Link) draadloos verbinden met je verwarmingssysteem. Daardoor kun je de thermostaat overal in huis plaatsen. Let op! De thermostaat heeft wel stroom nodig (bedraad)! Je hebt de volgende mogelijkheden: 1. Dezelfde plek aan de muur Als je huidige thermostaat is aangesloten op de verwarmingsbedrading in de muur en je dezelfde plek wilt gebruiken, kun je hem gewoon vervangen door een Nest Thermostat. De thermostaat krijgt dan stroom via de bedrading. Wil je de thermostaat op een andere plek aan de muur hangen, plaats hem dan boven een stopcontact en sluit deze aan. 2. Elke plek in huis met standaard Heb je nog geen thermostaat, is je oude thermostaat draadloos of wil je de thermostaat op bijvoorbeeld een tafel of boekenplank plaatsen, dan raden we je aan om de Nest Stand [apart verkrijgbaar] aan te schaffen. De Nest Stand voorziet de thermostaat van stroom. Met de standaard kun je de stroomkabel van de Nest gemakkelijk uit het zicht verbergen en je thermostaat eenvoudig neerzetten. Let op: bij de Nest Thermostat wordt geen stroomkabel meegeleverd, bij de Nest Stand wel. De installatie is lastig. Google Nest adviseert daarom een installateur in te schakelen. Meer weten over de installatie? Wij adviseren je voor aankoop de handleiding te lezen. Deze kun je vinden onderaan de productspecificaties. Geschikt voor merk CV-ketel: ATAG | AWB | Bosch | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Junkers | Nefit | Remeha | Vaillant Let op! Wil je dat de thermostaat modulerend werkt? Zorg er dan voor dat je cv-ketel voorzien is van het OpenTherm-protocol. Let op: voor sommige ketels heb je een converter nodig om deze te voorzien van het OpenTherm-protocol. Heb je een Nefit of Bosch cv-ketel? Voor de Nefit SmartLine, BaseLine, TopLine, TrendLine en ProLine modellen heb je de Nefit OpenTherm Converter EMS-OT (artikelnummer: 4051516324995) nodig. Deze converter past ook op alle Bosch Compact modellen. Heb je een Vaillant cv-ketel? Ook dan heb je voor veel modellen een converter nodig, namelijk de Vaillant VR33 module. Compatibiliteit met verwarming De Nest Learning Thermostat is compatibel met de meeste systemen voor centrale verwarming, waaronder: Combiketels Systeem‐ en soloketels Boilers voor huishoudelijk gebruik Vloerverwarmingssystemen met warm water (niet elektrisch) Warmtepompen met lucht‐ en aardwarmte (alleen verwarming) Zonesystemen (één Nest Thermostat per zone) Verwarmingssystemen met OpenTherm‐technologie (werkt niet met merkspecifieke modulerende talen) Stadsverwarming, mits je al een bedrade of draadloze thermostaat hebt De Nest Thermostat werkt niet als je een hybride of omkeerbare waterpomp, stadsverwarming zonder thermostaat of een kachel op elektriciteit, hout of biomassa hebt. De thermostaat werkt ook niet met elektrische (vloer)verwarming. Specificaties Functies Auto‐Schema Auto‐Afwezig Bediening op afstand met Nest‐app True Radiant Warmwaterbediening Werkt met OpenTherm Energiegeschiedenis Nest‐rapport Weet van het weer Afstandsweergave Tijd tot temperatuur Vroeg‐aan Zonbescherming Thermostaatvergrendeling Veiligheidstemperatuurmelding Systeemtest Software‐updates via wifi Kleur Roestvrij staal Scherm LCD met 24‐bits kleuren Resolutie 480 x 480, 229 pixels per inch (PPI) Diameter 5,3 cm Alleen als je de temperatuur verhoogd en de ketel moet opwarmen, kleurt het display oranje. Sensoren Temperatuur Luchtvochtigheid Activiteit dichtbij Activiteit veraf Omgevingslicht Afmetingen en gewicht: scherm Gewicht: 206 g Diameter: 8,4 cm Hoogte: 2,7 cm Afmetingen en gewicht: basis Gewicht: 38 g Diameter: 7,7 cm Hoogte: 1,2 cm Gemonteerd Gewicht: 244 g Diameter: 8,4 cm Hoogte: 3,2 cm Vereisten voor bediening op afstand Wifi‐verbinding met internettoegang Nest‐app op mobiel of tablet met iOS 8 of hoger, of Android 4 of hoger Nieuwste versie van Safari, Chrome, Firefox of Internet Explorer op Mac OS X v10.9 of hoger, of Windows 7 of hoger Talen Nederlands Frans Engels Spaans

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Hama Slimme Thermostaat startpakket + kleurenmix

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.1

Met het Hama Slimme Thermostaat startpakket + 2 radiatorknoppen stel je de temperatuur in 2 kamers apart in. Gebruik tijdschema¿s en stel de temperatuur voor elk moment in de week per kamer in. Wil je dus op maandagochtend fris wakker worden, maar op vrijdagavond lekker warm thuis op de bank ploffen? Dan stel je voor deze momenten een warmte schema in in de Hama app. Pas de temperatuur aan via de app wanneer je toch een andere temperatuur wilt, ook als je niet thuis bent. Je stelt de temperatuur ook in met de spraakbesturing van Google Assistent of Alexa.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Regel de warmte van iedere kamer in je huis apart met de Bosch Smart Radiator Thermostat RT10-RF. Met behulp van de app stel je de temperatuur per kamer in, waardoor je energie bespaart. In de app stel je daarnaast timers in, zodat je niet meer hoeft te bedenken dat je de radiator in de slaapkamer aanzet als je in het weekend nog even op bed blijft liggen. Dankzij Geofencing weet de slimme thermostaatkraan bovendien of je thuis of afwezig bent. Zo worden je kamers nooit onnodig verwarmd. In de app van Bosch zie je daarnaast hoeveel energie je verbruikt hebt.

Let op! De radiatorthermostaten werken alleen op radiatoren waar je nu een thermostatische kraan hebt. Deze herken je aan de cijfers op de knop. Deze radiatorthermostaat is gemaakt voor een radiator met de knop aan de zijkant.De slimme radiatorthermostaat van Bosch werkt niet met alle merken radiatorkranen. Controleer vooraf welk merk thermostaatknop je nu hebt. De radiatorknop van Bosch is geschikt voor kranen van Siemens en Danfoss of compatible.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Netatmo NVP-EN Startpakket wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

Met het Netatmo NVP-EN Startpakket voorzie je direct 2 verschillende radiatoren in huis van een slimme radiatorkraan. Het pakket bestaat uit 2 radiatorkranen en een bridge. De bridge staat via je router in verbinding met het internet waardoor jij vanaf elke locatie via de app (iOS en Android) de individuele radiatorkranen bedient. Via de app stel je per individuele ruimte een warmteschema in. Zo stel je in dat de badkamer in de ochtend heerlijk is voorverwarmd en 's middags de temperatuur in de slaapkamer omhoog gaat. In de app heb je een temperatuuroverzicht per ruimte. Met meer Netatmo radiatorkranen in huis bespaar je tot wel 37% op je energiekosten. Stel de nachtstand in en de radiator in de slaapkamer verlaagt 's nachts automatisch de temperatuur. Zo slaap je met een aangename temperatuur. De radiatorkraan heeft ook een open raam detector. Wanneer het raam open staat, schakelt de kraan de radiator automatisch uit. Geen onnodige stookkosten dus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van thermostaten. Er zijn immers 524 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!