Bestenu

Wat is de beste thermostaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede thermostaat is een lastige opgave. Wat is de beste thermostaat van 2023? Na het analyseren van 440 thermostaten kwam de Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar als beste getest uit onze thermostaat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de thermostaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 thermostaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige thermostaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste thermostaten

1Score: 9.8
Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar
Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit
Beste Thermostaat voor eenvoudige bediening
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Hama Slimme Thermostaat startpakket + kleurenmix
Hama Slimme Thermostaat startpakket + kleurenmix
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.4
TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver
TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat
Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
tado° Tado Add On Slimme wit
tado° Tado Add On Slimme wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Beste Thermostaat voor energiebesparing
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding)
Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding)
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit
Beste Thermostaat voor vloerverwarming
Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
Netatmo NVP-EN Startpakket wit
Netatmo NVP-EN Startpakket wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Thermostaat Koopgids

Om de temperatuur in je huis te regelen, heb je een goede thermostaat nodig. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een thermostaat.

Verschillende soorten thermostaten

Er zijn verschillende thermostaten verkrijgbaar: een normale thermostaat of kamerthermostaat, en een radiatorthermostaat. Deze zijn verkrijgbaar als slimme thermostaat of slimme radiatorthermostaat.

Een normale thermostaat is een kastje wat vaak op een centrale plaats in je huis te vinden is. Met dit kastje regel je de temperatuur voor je hele huis. Soms heeft elke verdieping een eigen kamerthermostaat. Hetzelfde doe je met een slimme thermostaat, maar deze heeft meer mogelijkheden dan een gewone kamerthermostaat. Hierover later meer.

Een radiatorthermostaat vind je op de individuele radiators waardoor je deze allemaal anders in stelt. Je regelt de temperatuur per ruimte op een nauwkeurige manier. Een slimme radiatorknop werkt op dezelfde manier, maar heeft net als een slimme thermostaat meer mogelijkheden. Met de bijbehorende app heb je inzicht in het energieverbruik en stel je de temperatuur in.

Welke mogelijkheden je hebt met een goede slimme thermostaat of slimme radiatorthermostaat hangt af van het merk en het model. Je hebt vaak inzicht in je energieverbruik, je stelt de temperatuur in per dag, dagdeel of per week en sommige slimme thermostaten maken via GPS gebruik van geofencing waardoor je altijd thuis komt in een warm huis.

Wat is een modulerende thermostaat?

Een modulerende thermostaat gebruik je samen met een modulerende ketel: samen vormen deze een tweerichtingscommunicatie. Een modulerende thermostaat is erg nauwkeurig vergeleken met een gewone thermostaat die je alleen aan en uit kunt zetten. Je stelt de temperatuur nauwkeurig in waardoor de vlam in een goede cv-ketel aangepast wordt naar de behoefte van de gebruiker.

Dit zorgt voor een hoger rendement waardoor je energierekening lager uitvalt. Dit is natuurlijk ook beter voor het milieu, want er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten.

Wat is OpenTherm?

Opentherm is de meest voorkomende manier van communicatie tussen de thermostaat en de CV-ketel. Door gebruik te maken van dit protocol kan het systeem nauwkeuriger verwarmen, dit wordt moduleren genoemd.

Als zowel de cv-ketel als de thermostaat gebruikmaken van OpenTherm, kunnen ze met elkaar communiceren. Dit is echter niet altijd het geval, waardoor je misschien een converter nodig hebt. Zodra je deze hebt, maak je gebruik van alle voordelen van een OpenTherm systeem.

Hoe installeer ik een slimme thermostaat?

Als je een beetje handig bent, sluit je zelf je slimme thermostaat aan. Een cv-ketel heeft verschillende uitgangen waarop je je thermostaatdraden op aan kunt sluiten. Op deze manier wordt je thermostaat van stroom voorzien. In Nederland is dit altijd 24 volt, maar in België is dit vaak 230 volt.

Voordat je begint zorg je ervoor dat er geen netspanning meer is. Dit doe je door de aardlekschakelaars in je meterkast om te zetten. Controleer dit even door het licht aan te doen, als deze niet aan gaat, is er geen netspanning. Dit kun je natuurlijk testen met al je elektrische apparaten.

Op de plaats waar je thermostaat komt te hangen, steken er stroomkabels uit de muur. Kijk in de handleiding van je thermostaat om uit te vinden hoe je de kabels precies aan sluit. Monteer vervolgens de thermostaat aan de muur en klik het schermpje vast.

Schakel de stroom weer in. De meeste slimme thermostaten zullen zichzelf nu opnieuw opstarten: volg de instructies op het scherm. Vaak rond je de installatie af in de bijbehorende app: zorg ervoor dat je deze hebt gedownload. Hier stel je ook je voorkeuren in.

Wat kan een slimme thermostaat?

Welke functies een slimme thermostaat heeft, hangt af van het merk en het model wat je hebt. Je bedient een slimme thermostaat via een bijbehorende app of via de spraakassistent van je smarthome hub. De meeste functies zijn ook meteen te bedienen vanuit diezelfde app. Hierin zie je ook het overzicht van je energieverbruik.

Daarnaast hebben de meeste slimme thermostaten verschillende sensoren, waaronder bijvoorbeeld een lichtsensor en een bewegingssensor. Je kunt je thermostaat zodoende instellen dat hij begint met het opwarmen van je huis zodra de zon onder gaat. Andersom kan natuurlijk ook: zodra de zon op komt, springt de verwarming aan en word jij wakker in een warm huis.

Geofencing is een andere erg handige functie. Als je thermostaat gebruik maakt van geofencing, dan stel je hem zo in dat hij je huis opwarmt wanneer je bijvoorbeeld onderweg naar huis bent van je werk. Je komt bij een bepaald punt aan, bijvoorbeeld het tankstation tien kilometer verderop, en je thermostaat krijgt een seintje van je smartphone dat het tijd is om de verwarming aan te zetten.

Door de thermostaat precies te vertellen wanneer je thuis bent of komt, staat de verwarming nooit onnodig aan waardoor je veel op je energierekening bespaart. Dat niet alleen natuurlijk, het is ook beter voor het milieu als je minder vaak de verwarming aan zet.

Een zelflerende thermostaat leert bovendien jouw routine kennen, waardoor deze nog efficiënter werkt. Hij leert wanneer je wel en niet thuis bent, welke temperaturen je graag in welke kamers hebt, enzovoorts.

Compatibiliteit met de cv-ketels

Niet alle thermostaten zijn geschikt voor alle soorten verwarming. Een cv-ketel of een combiketel werkt met de meeste (slimme) thermostaten, maar heb je stadsverwarming, een warmtepomp, vloerverwarming of verwarming met koeling, dan neem je het beste contact op met de leverancier om te vragen welke thermostaat er wordt aangeraden in combinatie met het product wat je hebt.

hero illustration

Hoe testen we thermostaten?

Om de beste thermostaat te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze thermostaat-test hebben we 440 thermostaten geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze thermostaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze thermostaat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne thermostaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste thermostaat in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 440 thermostaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste thermostaten in een oogopslag

1. Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat programmeerbaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Op zoek naar een programmeerbare klokthermostaat die geschikt is voor jouw CV-ketel? Dan is de Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat een goede optie. Deze thermostaat is geschikt voor de meeste aan/uit CV-ketels en kan alle 2-draads thermostaten vervangen. Je kunt de thermostaat instellen per dag via een vaste fabrieksinstelling of je eigen wensen, en er is een digitale 24-uurs schakelklok aanwezig. Een groot voordeel van deze thermostaat is dat je verschillende programma's kunt instellen voor elke dag van de week. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het in het weekend wat warmer is dan op een doordeweekse dag.

De Quality Heating Klokthermostaat is voorzien van een duidelijk leesbaar scherm en is eenvoudig te bedienen via de toetsen. Bovendien wordt deze thermostaat geleverd met een Nederlandse handleiding, montagehandleiding en montagemateriaal. De thermostaat voldoet aan alle Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Wat deze thermostaat echt onderscheidt van andere thermostaten is de mogelijkheid om verschillende programma's per dag in te stellen. Hierdoor kun je de temperatuur in huis precies afstemmen op jouw dagelijkse routine. Het is ook handig dat je deze thermostaat zelf kunt installeren, zonder dat je daar een professional voor nodig hebt.

Een nadeel van deze thermostaat is dat hij alleen geschikt is voor aan/uit CV-ketels en niet voor modulerende CV-ketels. Daarnaast kan het instellen van de programma's wat ingewikkeld zijn als je niet zo handig bent met technologie.

Al met al is de Quality Heating Klokthermostaat CV ketel thermostaat een goede keuze als je op zoek bent naar een programmeerbare thermostaat die gemakkelijk te bedienen is en verschillende programma's per dag kan instellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Thermostaat voor eenvoudige bediening: Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit

 • list plusDe Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit heeft een hoge kwaliteit en is betrouwbaar.
 • list plusHet is makkelijk om de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit te installeren.
 • list plusHet is handig in gebruik.

Nadelen Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit

 • list plusDe Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit is prijzig.
 • list plusHet is kwetsbaar.
 • list plusDe Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit heeft een ouderwets uiterlijk.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een eenvoudige en betrouwbare thermostaat voor je cv-ketel? Dan is de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit iets voor jou! Deze thermostaat is geschikt voor verwarmingssystemen tot 24 volt en heeft een zeer gebruiksvriendelijke draaiknop waarmee je de gewenste temperatuur per halve graad kunt instellen. Het is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een simpele thermostaat zonder al te veel toeters en bellen.

Deze thermostaat werkt zonder batterijen en wordt bedraad gevoed vanuit de cv-ketel. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van batterijen en blijft de thermostaat altijd functioneren. Bovendien is de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit geschikt voor alle soorten verwarmingsystemen, van cv-toestellen tot stadsverwarming.

Een groot voordeel van de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit is dat het een onderhoudsvrije thermostaat is. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor onverwachte kosten voor onderhoud of reparaties. Ook past deze thermostaat op bestaande grondplaten, waardoor je geen extra kosten hoeft te maken voor montage.

Het enige nadeel van deze thermostaat is dat het niet geschikt is voor alle modellen cv-ketels. Het is belangrijk om te controleren of deze thermostaat past bij jouw cv-ketel. Maar als het wel past, dan is de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit een betrouwbare en simpele oplossing voor je verwarmingssysteem.

Als je op zoek bent naar een thermostaat die gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is, dan is de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat wit een geweldige keuze. Het is een onderhoudsvrije en simpele oplossing voor mensen die geen behoefte hebben aan complexe functies en instellingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Hama Slimme Thermostaat startpakket + kleurenmix

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Met het Hama Slimme Thermostaat startpakket + 2 radiatorknoppen stel je de temperatuur in 2 kamers apart in. Gebruik tijdschema¿s en stel de temperatuur voor elk moment in de week per kamer in. Wil je dus op maandagochtend fris wakker worden, maar op vrijdagavond lekker warm thuis op de bank ploffen? Dan stel je voor deze momenten een warmte schema in in de Hama app. Pas de temperatuur aan via de app wanneer je toch een andere temperatuur wilt, ook als je niet thuis bent. Je stelt de temperatuur ook in met de spraakbesturing van Google Assistent of Alexa.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Met de TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver heb je volledige controle over de temperatuur in huis, waar je ook bent. Dankzij de eenvoudig te gebruiken app, Smart Life, kun je de thermostaat bedienen via je mobiele telefoon. Het mooie is dat je de verwarming op afstand kunt instellen, zodat je huis lekker warm is wanneer je thuiskomt. Je kunt de thermostaat ook bedienen met je stem via Yandex Alice, Amazon Alexa of Google Home, zonder dat je je smartphone hoeft te gebruiken.

Wat deze slimme thermostaat onderscheidt van andere thermostaten is het elegante design met zilveren afwerking, die een prachtige aanvulling is op je interieur. Bovendien kun je kiezen tussen handmatige of automatische modus, afhankelijk van je specifieke verwarmingsbehoeften. De automatische modus past de temperatuur automatisch aan op basis van de buitentemperatuur en je programma, terwijl de handmatige modus je de vrijheid geeft om de temperatuur zelf in te stellen. Met de wekelijkse programma optie, kun je verschillende temperatuurinstellingen instellen en voldoet aan 6 tijdsmodi per dag. Zo kun je de verwarming aan laten gaan voordat je uit huis gaat, of het uit laten gaan wanneer je naar bed gaat.

Een ander groot voordeel van de TUYA Slimme thermostaat is de geheugenfunctie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over stroomuitval. De thermostaat zal automatisch teruggaan naar de vorige instelling wanneer de stroom weer aangezet wordt. De keypad lock functie is ontworpen om te voorkomen dat kinderen de thermostaat misbruiken.

Met de maximale instelbare temperatuur van 35 graden Celsius en de minimale instelbare temperatuur van 5 graden Celsius, heb je veel controle over de temperatuur in huis. Bovendien is de bediening via het touchscreen erg gebruiksvriendelijk.

Al met al is de TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver een uitstekende keuze voor mensen die controle willen over de temperatuur in huis, waar ze ook zijn. Het enige nadeel is dat de installatie misschien wat lastig kan zijn voor mensen die hier geen ervaring mee hebben. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt, zul je er veel plezier van hebben!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 maart in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Regel de warmte van iedere kamer in je huis apart met de Bosch Smart Radiator Thermostat RT10-RF. Met behulp van de app stel je de temperatuur per kamer in, waardoor je energie bespaart. In de app stel je daarnaast timers in, zodat je niet meer hoeft te bedenken dat je de radiator in de slaapkamer aanzet als je in het weekend nog even op bed blijft liggen. Dankzij Geofencing weet de slimme thermostaatkraan bovendien of je thuis of afwezig bent. Zo worden je kamers nooit onnodig verwarmd. In de app van Bosch zie je daarnaast hoeveel energie je verbruikt hebt.

Let op! De radiatorthermostaten werken alleen op radiatoren waar je nu een thermostatische kraan hebt. Deze herken je aan de cijfers op de knop. Deze radiatorthermostaat is gemaakt voor een radiator met de knop aan de zijkant.De slimme radiatorthermostaat van Bosch werkt niet met alle merken radiatorkranen. Controleer vooraf welk merk thermostaatknop je nu hebt. De radiatorknop van Bosch is geschikt voor kranen van Siemens en Danfoss of compatible.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

6. tado° Tado Add On Slimme wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen tado° Tado Add On Slimme wit

 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit is makkelijk te inbouwen.
 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een handige app op je telefoon of iPad.

Nadelen tado° Tado Add On Slimme wit

 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een abonnement voor wat een standaard feature zou moeten zijn.
 • list plusEen ander nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het geen aanwezigheidssensor heeft.
 • list plusEen ander nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het geen leerfunctie heeft.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een slimme thermostaatknop die je via je mobiele app kan bedienen? Dan is de Tado Add On Slimme wit zeker iets voor jou! Het werkt echter niet met alle merken radiatorkranen, dus let wel even op welk merk thermostaatknop je nu hebt. De radiatorknop van Tado is geschikt voor kranen van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier.

Een groot voordeel van deze slimme radiatorknop is dat je via de app op je smartphone de radiator kan aansturen. Dit zorgt ervoor dat je altijd de controle hebt over de temperatuur in huis, waar je ook bent. Daarnaast weet de app precies waar je bent, waardoor de temperatuur automatisch wordt aangepast. Zo bespaar je energie en geld.

Een ander pluspunt is dat je het starterspakket helemaal naar eigen wensen kan uitbreiden. Zo kan je elke radiator in huis voorzien van een slimme radiatorthermostaat. Wel is het belangrijk om de Tado-bridge in je bezit te hebben, anders kan je de radiatorthermostaat niet aansturen.

Wat deze slimme thermostaatknop uniek maakt is dat het werkt via een draaisysteem. Dit betekent dat je niet telkens op je telefoon hoeft te kijken om de temperatuur aan te passen, maar gewoon aan de knop op de radiator kan draaien.

Als ik deze slimme thermostaatknop met andere producten vergelijk, vind ik dat de Tado Add On Slimme wit echt uitblinkt in gebruiksgemak en energiebesparing. Wel is het belangrijk om eerst te checken of het compatibel is met jouw radiatorkranen.

Mijn persoonlijke mening is dat deze slimme thermostaatknop zeker een aanwinst is voor elk huishouden. Het is makkelijk te bedienen, bespaart energie en kan naar eigen wens worden uitgebreid. En dat draaisysteem? Echt een gamechanger!

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Beste Thermostaat voor energiebesparing: Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

 • list plusHet is een voordelige aankoop met uitstekende prijs/kwaliteit.
 • list plusHet heeft een fraai design en past perfect.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

 • list plusHet is lastig om de software te configureren. De software configuratie is lastig.
 • list plusHet is niet mogelijk om er zonder te leven.
 • list plusDe historische data ontbreekt, waardoor je geen trends kunt analyseren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij op zoek naar een slimme thermostaat die je helpt met het besparen van energie? Dan is de Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart de perfecte keuze voor jou! Deze thermostaat weet namelijk precies wanneer er wel en niet verwarmd moet worden, waardoor je energie bespaart en geld overhoudt.

Wat deze thermostaat zo bijzonder maakt, is dat hij zelf leert hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is. Zo heb je altijd de juiste temperatuur op de ingestelde tijd. Daarnaast is deze thermostaat eenvoudig te bedienen via het stijlvolle touchscreen of via de Lyric app op je iOS of Android apparaat.

De Honeywell Lyric T6 biedt ondersteuning voor Apple HomeKit en Siri spraakbesturing. Hierdoor kun je de thermostaat bedienen met je stem, wat ontzettend handig is als je bijvoorbeeld je handen vol hebt. Ook kun je gemakkelijk weekschema's instellen, zodat je altijd de juiste temperatuur hebt op de juiste momenten.

Wat betreft de installatie is deze thermostaat geschikt voor merk CV-ketels zoals ATAG, Bosch, Ferroli, Intergas, Itho Daalderop, Junkers, Nefit, Remeha, Vaillant en Viessmann. Let wel op: als je een Nefit of Bosch cv-ketel hebt, heb je de Nefit OpenTherm Converter EMS-OT nodig.

Al met al is de Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme en energiebesparende thermostaat. De thermostaat is gemakkelijk te bedienen, heeft een stijlvol design en biedt ondersteuning voor verschillende cv-ketels. Het enige nadeel is dat het maximale temperatuurbereik beperkt is tot 37 graden Celsius.

Persoonlijk ben ik tevreden met deze thermostaat en zou ik hem zeker aanraden aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Hama Slimme radiatorthermostaat (uitbreiding)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Met de Hama slimme radiatorthermostaat breid je een bestaand Hama verwarmingssysteem uit. Zo bepaal je de temperatuur van nog meer kamers in huis. Je stelt met deze radiatorknoppen de temperatuur voor elk moment in de week per kamer in. Wil je dus op maandagochtend fris wakker worden, maar op vrijdagavond lekker warm thuis op de bank ploffen? Dan stel je voor deze momenten een warmte schema in via de Hama app. Pas de temperatuur aan via de app wanneer je toch een andere temperatuur wilt, ook als je niet thuis bent. Je stelt de temperatuur ook in met de spraakbesturing van Google Assistent of Alexa.

Let op: je hebt het basisstation nodig om de slimme functies van de knop te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

9. Beste Thermostaat voor vloerverwarming: Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit

 • list plusDeze thermostaat heeft een voordelige prijs, waardoor het een goede investering is.
 • list plusHet verlicht display maakt het instellen van de temperatuur gemakkelijk.
 • list plusHet grote en heldere display maakt het lezen van de temperatuurinstellingen gemakkelijk.

Nadelen Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit

 • list plusDeze thermostaat is niet in alle gevallen geschikt.
 • list plusHet is belangrijk om goed te kijken naar het type en de modulatie voordat je deze thermostaat koopt.
 • list plusDe minimale gebruiksaanwijzing kan soms moeilijk te begrijpen zijn voor gebruikers.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.5

Met de Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit haal je een energiezuinige en comfortabele thermostaat in huis. Door het OpenTherm® protocol wordt de brandercapaciteit continu aangepast aan de actuele warmtebehoefte, wat zorgt voor een zeer nauwkeurige en energiezuinige comfortregeling. Daarnaast is deze thermostaat onderhoudsvrij en eenvoudig te bedienen.

Het is wel belangrijk om te weten dat deze thermostaat uitsluitend geschikt is voor modulerende cv-ketels met een OpenTherm® thermostaataansluiting. Heb je een aan/uit-ketel of modulerende ketel die geen OpenTherm protocol ondersteunt? Dan is deze thermostaat niet geschikt voor jou.

Wat deze thermostaat uniek maakt is dat hij geen batterijen nodig heeft en bedraad gevoed wordt vanuit de cv-ketel. Daarnaast past hij op de bestaande grondplaat en is hij voorzien van schermverlichting. Dit maakt het dus een duurzame keuze voor jouw huis.

Het draaisysteem maakt het eenvoudig om de temperatuur in te stellen tussen de 5 en 35 graden Celsius. Er is geen mogelijkheid voor programma's en er is geen Wi-Fi aanwezig. Dit kan een nadeel zijn als je graag een programma wilt instellen of de thermostaat op afstand wilt bedienen.

Mijn persoonlijke mening is dat de Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat wit een uitstekende keuze is als je op zoek bent naar een energiezuinige en comfortabele thermostaat die geen batterijen nodig heeft en bedraad gevoed wordt vanuit de cv-ketel. Het ontbreken van programma's en Wi-Fi kan wel een nadeel zijn voor sommige gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Netatmo NVP-EN Startpakket wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Met het Netatmo NVP-EN Startpakket voorzie je direct 2 verschillende radiatoren in huis van een slimme radiatorkraan. Het pakket bestaat uit 2 radiatorkranen en een bridge. De bridge staat via je router in verbinding met het internet waardoor jij vanaf elke locatie via de app (iOS en Android) de individuele radiatorkranen bedient. Via de app stel je per individuele ruimte een warmteschema in. Zo stel je in dat de badkamer in de ochtend heerlijk is voorverwarmd en 's middags de temperatuur in de slaapkamer omhoog gaat. In de app heb je een temperatuuroverzicht per ruimte. Met meer Netatmo radiatorkranen in huis bespaar je tot wel 37% op je energiekosten. Stel de nachtstand in en de radiator in de slaapkamer verlaagt 's nachts automatisch de temperatuur. Zo slaap je met een aangename temperatuur. De radiatorkraan heeft ook een open raam detector. Wanneer het raam open staat, schakelt de kraan de radiator automatisch uit. Geen onnodige stookkosten dus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van thermostaten. Er zijn immers 440 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!