Wat is de beste Thermostaat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 juni, 2024

Het kopen van een goede Thermostaat is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Thermostaat van 2024? Na het testen van 860 Thermostaten kwam de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat als beste getest uit onze Thermostaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Thermostaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Thermostaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Thermostaat-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Thermostaten

1Score: 9.9
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat
Beste thermostaat
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat
Honeywell
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Google Nest Thermostaat Zwart
Google Nest Thermostaat Zwart
Google Nest
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Honeywell HL14CHESWK
Honeywell HL14CHESWK
Honeywell
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Quality Heating KABCON Quality
Quality Heating KABCON Quality
KABCON
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat
Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat
Honeywell
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Google Nest Learning Thermostat Slimme
Google Nest Learning Thermostat Slimme
Google Nest
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad
Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad
Tado
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Tado Add On Slimme Radiator
Tado Add On Slimme Radiator
Tado
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Nince Thermostaat CV ketel Slimme
Nince Thermostaat CV ketel Slimme
Nince
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Honeywell Home Honeywell Lyric T6R
Honeywell Home Honeywell Lyric T6R
Honeywell Home
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Thermostaat Koopgids

Om de temperatuur in je huis te regelen, heb je een goede thermostaat nodig. In de onderstaande koopgids leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een thermostaat.

Verschillende soorten thermostaten

Er zijn verschillende thermostaten verkrijgbaar: een normale thermostaat of kamerthermostaat, en een radiatorthermostaat. Deze zijn verkrijgbaar als slimme thermostaat of slimme radiatorthermostaat.

Een normale thermostaat is een kastje wat vaak op een centrale plaats in je huis te vinden is. Met dit kastje regel je de temperatuur voor je hele huis. Soms heeft elke verdieping een eigen kamerthermostaat. Hetzelfde doe je met een slimme thermostaat, maar deze heeft meer mogelijkheden dan een gewone kamerthermostaat. Hierover later meer.

Een radiatorthermostaat vind je op de individuele radiators waardoor je deze allemaal anders in stelt. Je regelt de temperatuur per ruimte op een nauwkeurige manier. Een slimme radiatorknop werkt op dezelfde manier, maar heeft net als een slimme thermostaat meer mogelijkheden. Met de bijbehorende app heb je inzicht in het energieverbruik en stel je de temperatuur in.

Welke mogelijkheden je hebt met een goede slimme thermostaat of slimme radiatorthermostaat hangt af van het merk en het model. Je hebt vaak inzicht in je energieverbruik, je stelt de temperatuur in per dag, dagdeel of per week en sommige slimme thermostaten maken via GPS gebruik van geofencing waardoor je altijd thuis komt in een warm huis.

Wat is een modulerende thermostaat?

Een modulerende thermostaat gebruik je samen met een modulerende ketel: samen vormen deze een tweerichtingscommunicatie. Een modulerende thermostaat is erg nauwkeurig vergeleken met een gewone thermostaat die je alleen aan en uit kunt zetten. Je stelt de temperatuur nauwkeurig in waardoor de vlam in een goede cv-ketel aangepast wordt naar de behoefte van de gebruiker.

Dit zorgt voor een hoger rendement waardoor je energierekening lager uitvalt. Dit is natuurlijk ook beter voor het milieu, want er worden minder schadelijke stoffen uitgestoten.

Wat is OpenTherm?

Opentherm is de meest voorkomende manier van communicatie tussen de thermostaat en de CV-ketel. Door gebruik te maken van dit protocol kan het systeem nauwkeuriger verwarmen, dit wordt moduleren genoemd.

Als zowel de cv-ketel als de thermostaat gebruikmaken van OpenTherm, kunnen ze met elkaar communiceren. Dit is echter niet altijd het geval, waardoor je misschien een converter nodig hebt. Zodra je deze hebt, maak je gebruik van alle voordelen van een OpenTherm systeem.

Hoe installeer ik een slimme thermostaat?

Als je een beetje handig bent, sluit je zelf je slimme thermostaat aan. Een cv-ketel heeft verschillende uitgangen waarop je je thermostaatdraden op aan kunt sluiten. Op deze manier wordt je thermostaat van stroom voorzien. In Nederland is dit altijd 24 volt, maar in België is dit vaak 230 volt.

Voordat je begint zorg je ervoor dat er geen netspanning meer is. Dit doe je door de aardlekschakelaars in je meterkast om te zetten. Controleer dit even door het licht aan te doen, als deze niet aan gaat, is er geen netspanning. Dit kun je natuurlijk testen met al je elektrische apparaten.

Op de plaats waar je thermostaat komt te hangen, steken er stroomkabels uit de muur. Kijk in de handleiding van je thermostaat om uit te vinden hoe je de kabels precies aan sluit. Monteer vervolgens de thermostaat aan de muur en klik het schermpje vast.

Schakel de stroom weer in. De meeste slimme thermostaten zullen zichzelf nu opnieuw opstarten: volg de instructies op het scherm. Vaak rond je de installatie af in de bijbehorende app: zorg ervoor dat je deze hebt gedownload. Hier stel je ook je voorkeuren in.

Wat kan een slimme thermostaat?

Welke functies een slimme thermostaat heeft, hangt af van het merk en het model wat je hebt. Je bedient een slimme thermostaat via een bijbehorende app of via de spraakassistent van je smarthome hub. De meeste functies zijn ook meteen te bedienen vanuit diezelfde app. Hierin zie je ook het overzicht van je energieverbruik.

Daarnaast hebben de meeste slimme thermostaten verschillende sensoren, waaronder bijvoorbeeld een lichtsensor en een bewegingssensor. Je kunt je thermostaat zodoende instellen dat hij begint met het opwarmen van je huis zodra de zon onder gaat. Andersom kan natuurlijk ook: zodra de zon op komt, springt de verwarming aan en word jij wakker in een warm huis.

Geofencing is een andere erg handige functie. Als je thermostaat gebruik maakt van geofencing, dan stel je hem zo in dat hij je huis opwarmt wanneer je bijvoorbeeld onderweg naar huis bent van je werk. Je komt bij een bepaald punt aan, bijvoorbeeld het tankstation tien kilometer verderop, en je thermostaat krijgt een seintje van je smartphone dat het tijd is om de verwarming aan te zetten.

Door de thermostaat precies te vertellen wanneer je thuis bent of komt, staat de verwarming nooit onnodig aan waardoor je veel op je energierekening bespaart. Dat niet alleen natuurlijk, het is ook beter voor het milieu als je minder vaak de verwarming aan zet.

Een zelflerende thermostaat leert bovendien jouw routine kennen, waardoor deze nog efficiënter werkt. Hij leert wanneer je wel en niet thuis bent, welke temperaturen je graag in welke kamers hebt, enzovoorts.

Compatibiliteit met de cv-ketels

Niet alle thermostaten zijn geschikt voor alle soorten verwarming. Een cv-ketel of een combiketel werkt met de meeste (slimme) thermostaten, maar heb je stadsverwarming, een warmtepomp, vloerverwarming of verwarming met koeling, dan neem je het beste contact op met de leverancier om te vragen welke thermostaat er wordt aangeraden in combinatie met het product wat je hebt.

hero illustration

Hoe testen we Thermostaten?

Om de beste Thermostaat te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Thermostaat-test hebben we 860 Thermostaten geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Thermostaat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Thermostaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Thermostaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Thermostaat in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 860 Thermostaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Thermostaten in een makkelijke lijst

1. Beste thermostaat: Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

 • list plusEenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening
 • list plusPast op bestaande grondplaat, geen extra installatiewerk nodig
 • list plusVerlicht display voor gemakkelijke aflezing van de temperatuur

Nadelen Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

 • list plusNiet compatibel met bepaalde ketelmodellen, zoals Bosch, Junkers en Nefit EcomLine

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
9.9
De Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat is echt een geweldige thermostaat. Ik bedoel, serieus, hij maakt het zo gemakkelijk om de temperatuur in huis precies goed te krijgen. Met die draairing kun je de temperatuur instellen tot op de halve graad nauwkeurig. Ik bedoel, hoe cool is dat?

En het wordt nog beter. Deze thermostaat past gewoon op de bestaande grondplaat, dus je hoeft geen extra gedoe te hebben bij de installatie. Geen gedoe met batterijen hier, mijn vriend. Deze thermostaat wordt gewoon gevoed vanuit de cv-ketel. Geen gedoe met het vervangen van batterijen. Wie heeft daar tijd voor?

Maar voordat je helemaal opgewonden raakt, moet je wel even controleren of jouw ketel compatibel is met deze thermostaat. Ik bedoel, we willen geen teleurstellingen, toch? Let op, hij werkt niet met alle modellen van Bosch en Junkers, en ook niet met de Nefit EcomLine. Maar maak je geen zorgen, er zijn andere opties voor jou als dat het geval is.

De gebruikersreviews voor deze thermostaat zijn echt overwegend positief. Mensen zijn vooral enthousiast over de goede kwaliteit en het nauwkeurige systeem. Maar er was één persoon die opmerkte dat zijn ketel bleef branden nadat hij deze thermostaat had aangesloten. Dus, even opletten als je een JunckersBosch ketel hebt.

Maar wacht, er is meer goed nieuws. Deze thermostaat is super eenvoudig te bedienen. Gewoon die draairing gebruiken om de temperatuur hoger of lager te zetten. En het verlichte display maakt het super gemakkelijk om de temperatuur af te lezen, zelfs als het donker is. Geen gedoe met een zaklamp zoeken in het midden van de nacht.

En hier komt het beste deel: de prijs. Deze thermostaat biedt echt waar voor je geld. Hij doet gewoon wat hij moet doen, zonder al die extra toeters en bellen. Het design is mooi en simpel, en de prijs is ook nog eens heel betaalbaar. Serieus, wat wil je nog meer?

Dus als je op zoek bent naar een eenvoudige en betrouwbare thermostaat, dan is de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat echt een goede keuze. Maar let wel op de compatibiliteit met jouw cv-ketel, vooral als je een Bosch, Junkers of Nefit EcomLine ketel hebt. Hij werkt geweldig, maar niet met alle ketelmodellen. Dus even controleren voordat je de sprong waagt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Google Nest Thermostaat Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Thermostaat Zwart

 • list plusGeavanceerde modulatie met OpenTherm-technologie voor energiebesparing
 • list plusSamenwerking met Nest Protect voor veiligheidsintegratie
 • list plusCompatibel met diverse verwarmingssystemen, waaronder combiketels, vloerverwarming, en warmtepompen

Nadelen Google Nest Thermostaat Zwart

 • list plusInstallatieproces wordt als lastig beschouwd en Google Nest adviseert een installateur
 • list plusNiet compatibel met bepaalde verwarmingssystemen, zoals hybride of omkeerbare waterpompen
 • list plusBeperkingen in compatibiliteit, zoals stadsverwarming zonder thermostaat of elektrische (vloer)verwarming

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.42
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
9.4
Ik ben de Google Nest Thermostaat Zwart, en ik ben hier om ervoor te zorgen dat je altijd de perfecte temperatuur hebt in huis. Mijn slanke ontwerp en grote, duidelijke scherm maken mij een slimme toevoeging aan elk huis. Ik leer van elke aanpassing die je maakt, zodat ik kan voorspellen wanneer je weggaat en automatisch de temperatuur kan verlagen wanneer je geen warmte nodig hebt. Met geofencing weet ik zelfs wanneer je in de buurt bent, zodat je altijd thuiskomt in een aangenaam verwarmd huis.

Ik werk met zowel modulerende als aan/uit ketels, en je kunt mijn temperatuur instellen via de Google Home app. Mijn extra grote scherm toont niet alleen de tijd en temperatuur, maar licht ook op wanneer je binnenkomt. Maandelijks ontvang je een overzicht van je energieverbruik, zodat je precies weet wat je aan energiekosten kwijt bent.

Mijn geavanceerde modulatie met OpenTherm-technologie zorgt ervoor dat je nog meer energie kunt besparen. En ik kan ook je boiler aansturen en het water extra opwarmen wanneer dat nodig is. Met de Afstandsweergave licht mijn scherm op wanneer je binnenkomt en toont het de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer.

Een uniek aspect van mij is mijn samenwerking met de Nest Protect. Als de Nest Protect gevaarlijk koolmonoxidegas detecteert, kan ik de ketel laten uitschakelen. Het installatieproces kan lastig zijn, maar ik bied flexibele plaatsingsmogelijkheden via de Nest Heat Link.

Ik ben compatibel met verschillende verwarmingssystemen, waaronder combiketels, systemen voor warm water, vloerverwarmingssystemen, warmtepompen en zonesystemen. Let wel op dat ik niet werk met bepaalde verwarmingssystemen, zoals hybride of omkeerbare waterpompen, stadsverwarming zonder thermostaat, of elektrische (vloer)verwarming.

Met functies zoals Auto-Schema, Auto-Afwezig, bediening op afstand via de Nest-app en energiegeschiedenis bied ik een uitgebreide set mogelijkheden. Mijn LCD-scherm met 24-bits kleuren en diverse sensoren voor temperatuur, luchtvochtigheid, activiteit en omgevingslicht maken mij een krachtige toevoeging aan elk huis.

Ondanks de installatie-uitdagingen en beperkingen in compatibiliteit, bied ik een indrukwekkende reeks van functies die zorgen voor een comfortabel en energiezuinig huis. Met mijn geavanceerde modulatie, afstandsweergave en samenwerking met andere Nest-producten, onderscheid ik me als een toonaangevende keuze in de categorie slimme thermostaten. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Honeywell HL14CHESWK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.8

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door zodat je weet of deze thermostaat past bij jouw wensen maar ook situatie.

De zwarte Honeywell Lyric T6 (bedraad, voor wandmontage) is een slimme thermostaat die je helpt met het besparen van energie. De thermostaat weet namelijk precies wanneer er wel en niet verwarmd moet worden. De Lyric T6 leert zelf hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor je altijd de juiste temperatuur hebt op de ingestelde tijd. De thermostaat is eenvoudig te bedienen via het stijlvolle zwarte touchscreen of via de Lyric app op je iOS of Android apparaat. De Honeywell Lyric T6 biedt ondersteuning voor Apple HomeKit.

Eigenschappen Honeywell Lyric T6 • Slimme zelflerende thermostaat

 • Inclusief ketelmodule

 • Bedrade koppeling met cv-ketel

 • Stijlvol minimalistisch design

 • Houdt rekening met locatie gebruiker (Geofencing)

 • Ondersteunt Apple HomeKit en Siri spraakbesturing

 • Eenvoudige bediening via apparaat of Lyric app

 • Weekschema's in te stellen

 • Verlicht touchscreen

 • Modulerend Opentherm, aan/uit, stadsverwarming


Geschikt voor merk CV-ketel:
ATAG | AWB | Bosch | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Junkers | Nefit | Remeha | Vaillant | Viessmann

Let op! Heb je een Nefit of Bosch cv-ketel? Voor de Nefit SmartLine, BaseLine, TopLine, TrendLine en ProLine modellen heb je de Nefit OpenTherm Converter EMS-OT (artikelnummer: 4051516324995) nodig. Deze converter past ook op alle Bosch Compact modellen. Heb je een Vaillant cv-ketel? Ook dan heb je voor veel modellen een converter nodig, namelijk de Vaillant VR33 module.

Wij adviseren je om vóór aanschaf de "Aansluittabel van Honeywell Home" te bekijken zodat je zeker weet of deze thermostaat past op jouw cv-ketel. De Aansluittabel vind je onderaan de productspecificaties bij Documenten (handleiding).

Geofencing functie
De meest opvallende feature van de Honeywell Lyric T6 is de geofencing functie. Met deze functie past de thermostaat de temperatuurregeling aan op basis van de locatie van de gebruikers. Zodra de (laatst vertrekkende) bewoner zich buiten een ingestelde afstand van de thermostaat bevindt, schakelt de Honeywell Lyric T6 de verwarming automatisch uit. Bevindt een bewoner zich binnen deze afstand, dan wordt de verwarming weer ingeschakeld. Zo is het huis op de gewenste temperatuur zodra hij of zij thuiskomt.

Lyric app
Met de Lyric app sta je altijd in contact met de Honeywell Lyric T6. Waar je ook bent, met deze app kun je op elk moment de instellingen van de thermostaat wijzigen. Ben je bijvoorbeeld onverwachts later thuis, dan stel je in dat de Lyric T6 op een later tijdstip moet verwarmen. Ook ontvang je slimme notificaties via de Lyric app; bijvoorbeeld bij extreem hoge of lage temperaturen in je woning.

Apple Homekit
Dankzij de compatibiliteit met Apple HomeKit kun je de Honeywell Lyric T6 thermostaat centraal aansturen met uw iPhone, iPad of Apple Watch. Dit is vooral handig wanneer je meerdere Apple Homekit apparaten in huis hebt, aangezien je dan niet meer te maken hebt met allerlei losse apps. De Apple Homekit ondersteuning betekent ook dat je de Lyric T6 met Siri spraakbesturing kunt gebruiken.

Aansluiting
De Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat bestaat uit de Honeywell Lyric T6 en de ketelmodule. De slimme thermostaat sluit je bedraad aan op de ketelmodule en de ketelmodule sluit je weer bedraad aan op je cv-ketel, stadsverwarmingsklep of warmtepomp.

Dankzij de ketelmodule is de Honeywell Lyric T6 geschikt voor 24 volt en 230 volt aan/uit aansturing. Daarnaast is de T6 geschikt voor OpenTherm modulerende aansturing. Hierdoor is hij geschikt voor alle cv-ketels, warmtepompen en stadsverwarmingssytemen. Zonder de Y-VC815 stadsverwarmingsklep kán het mogelijk zijn dat je een thermostaat nodig hebt die geschikt is voor sterkstroom (23V).

Let op: de Honeywell Lyric T6 is alleen geschikt voor 2,4GHz draadloze internetverbindingen. De thermostaat is niet geschikt voor 5GHz Wifi-netwerken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Quality Heating KABCON Quality

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.34
Gebruiksgemak
8.54

De Quality Heating ruimte klokthermostaat is geschikt voor de meeste ( Aan/Uit ) CV-ketels en vervangt alle 2-draads thermostaten.
Geschikt voor merk CV-ketelATAG | Bosch | Intergas | Vaillant | Itho Daalderop | Brink | Nefit | Remeha

De klokthermostaat heeft een instelfunctie per dag via een vaste fabrieksinstelling of je eigen wensen, een aan/uit functie, digitale 24-uurs schakelklok. Deze klokthermostaat is voorzien van een duidelijk leesbaar scherm en via de toetsen te bedienen.

Deze thermostaat wordt geleverd met: • Nederlandse handleiding

 • Nederlandse montagehandleiding

 • Montagemateriaal


Wat is het verschil tussen een Kamerthermostaat, Klokthermostaat en Slimme Thermostaat?
Kamerthermostaten zijn de standaard: hiermee stel je zelf de gewenste temperatuur in. Een klokthermostaat biedt je de mogelijkheid om verschillende programma’s in te stellen (ma/di/wo/do/vrij + za + zo). Tot slot houdt een slimme thermostaat jouw instellingen bij en leert jou ritme kennen. Hierdoor weet hij precies op welke momenten hij in en uit moet schakelen.

Kwaliteit:
De kamerthermostaat voldoet aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Tips: • Monteer een kamer- of klokthermostaat voor optimale werking altijd tegen een binnenmuur

 • Plaats hem minimaal 1,5 meter boven de grond

 • Plaats de thermostaat niet te dicht bij een radiator, deur of raam

 • Zorg ervoor dat de thermostaat niet op een zonnige plaats hangt of dat deze in de tocht hangt

 • Bij het monteren van de thermostaat altijd eerst de CV-installatie uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen

 • Plaats in de ruimte waar de thermostaat hangt geen thermostaatknoppen aan de radiator


Let op: baterijen niet meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 24 januari in huis

Bekijk prijs

5. Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat

 • list plusEen modern ontwerp dat altijd in het oog springt
 • list plusEenvoudig in gebruik, geen gedoe
 • list plusBevat energiebesparende functies, goed voor de planeet en de portemonnee

Nadelen Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat

 • list plusHelaas, niet compatibel met de HCE20 zone en vloerverwarmingsregelaar

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.57
De Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat 24V is mijn favoriete thermostaat! Hij is niet alleen modern en eenvoudig, maar maakt energiebesparing ook nog eens super makkelijk. Met zijn strakke design en Nederlandstalige scherm past hij perfect in elk interieur. En het beste van alles? Hij is super makkelijk in gebruik!

Een van de voordelen van deze thermostaat is zijn moderne design. Het ziet er gewoon fantastisch uit! En de bediening is zo simpel en overzichtelijk, mede dankzij het duidelijk afleesbare Nederlandstalige scherm. En het installeren? Dat is een fluitje van een cent!

Deze thermostaat is slim en leert van jouw gewoontes, waardoor hij automatisch energiebesparende functies kan toepassen. Dat betekent dat je niet alleen een efficiënte verwarmingsregeling hebt, maar ook nog eens kosten bespaart. Wie wil dat nou niet?

De specificaties van de Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat 24V zijn ook geweldig. Hij werkt met 24 volt en 2 draads aan/uit-regelingen, en het temperatuurbereik is van 4,5 tot 32 graden Celsius. Hij werkt op 2 AA-batterijen, maar kan ook bedraad gevoed worden vanuit de cv-ketel. En je kunt hem instellen tot wel 6 perioden per dag! Wil je nog meer functies? Geen probleem! Je kunt optionele functies toevoegen, zoals een telefunctie, een buitentemperatuuropnemer en een externe temperatuuropnemer.

De gebruikersreviews liegen er niet om. De Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat 24V is gewoon geweldig! Mensen zijn dol op het gebruiksgemak, het mooie design en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn ook blij met de uitgebreide instelmogelijkheden en het overzichtelijke display. En de handleiding? Die is super duidelijk en begrijpelijk.

Dus, als je op zoek bent naar een moderne, eenvoudige en energiezuinige thermostaat, dan is de Honeywell Chronotherm Touch Aan/Uit Klokthermostaat 24V de beste keuze. Met zijn slimme techniek en strakke vormgeving is hij een aanwinst voor elk interieur. En hij is ook nog eens super makkelijk te gebruiken en heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn geen nadelen genoemd in de reviews, maar let op: deze variant is niet geschikt voor de HCE20 zone- en vloerverwarmingsregelaar van Honeywell. Daarvoor heb je de Honeywell Chronotherm Touch Modulation nodig.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Google Nest Learning Thermostat Slimme

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Learning Thermostat Slimme

 • list plusStijlvol en strak ontwerp

Nadelen Google Nest Learning Thermostat Slimme

 • list plusComplex installatieproces
 • list plusCompatibiliteitscontrole vereist voor specifieke verwarmingssystemen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.32
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
8.63
Ik ben de Google Nest Learning Thermostat, ook wel bekend als de Nest 3e generatie. Ik ben niet zomaar een thermostaat; ik bespaar energie en breng stijl in elk huis. Mijn slanke ontwerp en groter scherm maken mij een upgrade van eerdere modellen. Dankzij OpenTherm-technologie bespaar ik nog meer energie. Ik leer van jouw voorkeuren en pas de temperatuur aan wanneer je weg bent, waardoor ik een essentieel onderdeel ben van een energiezuinig huis.

Mijn Auto-Schema functie is een opvallende eigenschap. Ik leer jouw voorkeuren en maak automatisch een schema voor je. Ik pas de temperatuur automatisch aan wanneer je weg bent en kan zelfs de boiler uitschakelen als je een paar dagen van huis bent. Zo bied ik niet alleen comfort, maar ook aanzienlijke energiebesparingen.

Mijn geavanceerde modulatie via OpenTherm-technologie onderscheidt mij nog meer. Ik kan compatibele HR-condensatieketels aansturen, wat resulteert in nog meer energiebesparing. Ook kan ik de boiler aansturen en het water extra opwarmen wanneer dat nodig is, waardoor ik een veelzijdige toevoeging ben aan elk huishouden.

Mijn installatie kan wat complex zijn, dus het is aan te raden om een professionele installateur in te schakelen. Controleer ook mijn compatibiliteit met jouw verwarmingssysteem, aangezien ik niet werkt met bepaalde types verwarming. Maar eenmaal geïnstalleerd, bied ik een gebruiksvriendelijke interface, energiebesparende functies en naadloze integratie met de Nest-app voor bediening op afstand.

Mijn technische specificaties zijn ook indrukwekkend. Ik heb een LCD-scherm met 24-bits kleuren, een resolutie van 480 x 480 en verschillende ingebouwde sensoren. Mijn roestvrijstalen afwerking maakt mij een esthetisch aantrekkelijke keuze voor moderne woningen.

Kortom, ik, de Google Nest Learning Thermostat, bied een combinatie van stijl, functionaliteit en energiebesparing. Mijn installatie kan uitdagend zijn en de compatibiliteit moet gecontroleerd worden, maar ik ben een waardevolle investering voor huiseigenaren die streven naar een efficiënter en comfortabeler huis. Met mijn geavanceerde functies en elegante ontwerp, onderscheid ik mij als een voorloper in de categorie slimme thermostaten. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad

 • list plusCompatibel met bijna alle verwarmingssystemen
 • list plusMogelijkheid om de thermostaat te bedienen via de Tado-app, waar je ook bent
 • list plusGeofencing-functie om automatisch de temperatuur aan te passen wanneer je in de buurt van je huis bent

Nadelen Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad

 • list plusTado Plus abonnement nodig voor bepaalde functies

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.16
Functionaliteit
8.13
Gebruiksgemak
8.01
Ik, de Tado Slimme Thermostaat V3+, ben een geavanceerde thermostaat die perfect werkt met bijna alle verwarmingssystemen. Met mijn startpakket kun je jouw oude bedrade thermostaat vervangen en genieten van al mijn handige functies.

Een van mijn geweldige kenmerken is dat je mij kunt bedienen via mijn handige Tado-app, waar je ook bent. Zelfs als je niet thuis bent, kun je de temperatuur in je huis aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je vakantie voorkomen dat je onnodig aan het stoken bent.

Ik heb ook een slimme geofencing-functie. Hiermee weet ik precies wanneer je in de buurt van je huis bent, zodat ik automatisch de temperatuur kan aanpassen. Zo hoef je nooit meer onnodig te stoken en kun je energie en kosten besparen.

En dat is niet alles! Ik heb ook een open raam detector. Als je raam openstaat, zal ik je via de Tado-app laten weten dat er iemand thuis is of dat er een raam is geopend. Zo help ik je energieverspilling te voorkomen.

Wat mij onderscheidt van andere thermostaten is mijn naadloze integratie met verschillende slimme platformen, zoals Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT. Je kunt mij bedienen met spraakopdrachten of integreren in je bestaande smart home systeem.

En over mijn uiterlijk gesproken, ik ben slank en modern vormgegeven, zodat ik perfect bij elk interieur pas.

Het enige nadeel is dat je een Tado Plus abonnement nodig hebt om gebruik te maken van bepaalde functies, zoals geofencing en de open raam detectie. Dat is iets waar je rekening mee moet houden.

Al met al ben ik, de Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad startpakket, een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerde thermostaat met handige functies en een strak design. Met mij kun je energie besparen, je comfort verhogen en het klimaat in je huis optimaliseren. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

8. Tado Add On Slimme Radiator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tado Add On Slimme Radiator

 • list plusBediening via app op smartphone
 • list plusIndividuele regeling van elke radiator
 • list plusLocatiegebaseerde sturing voor efficiënter energieverbruik

Nadelen Tado Add On Slimme Radiator

 • list plusBeperkte compatibiliteit met radiatorkranen
 • list plusNoodzaak om Tado-bridge te hebben

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.44
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
7.99
De Tado Add On Slimme Radiator Thermostaat is echt een geweldige uitbreiding op mijn Tado slimme radiatorthermostaat starterspakket. Met deze slimme radiatorknop kan ik elke radiator in mijn huis voorzien van een slimme thermostaat. Het beste van alles is dat ik de radiator kan bedienen via de app op mijn smartphone. Hoe cool is dat? 👌

Ik kan nu de temperatuur van elke radiator individueel regelen, wat betekent dat ik in elke kamer de gewenste temperatuur kan instellen. Geen gedoe meer met te warme of te koude kamers!

Een van de beste eigenschappen van de Tado Add On is de locatiegebaseerde sturing. Dit betekent dat de thermostaat altijd verbonden is met mijn smartphone en precies weet waar ik ben. Hierdoor kan de temperatuur automatisch worden aangepast wanneer ik wegga of thuiskom. Super handig, toch?

Maar er is meer! Met de Tado Add On kan ik op elk moment zien hoe warm het is in huis en wanneer de verwarming aan heeft gestaan. En weet je wat echt geweldig is? Ik kan de radiatoren op afstand bedienen, dus ik kan bijvoorbeeld alvast de verwarming aanzetten voordat ik thuiskom. Nooit meer thuiskomen in een koud huis!️

Nu, voordat je enthousiast wordt, moet je wel even checken of de Tado Add On geschikt is voor jouw radiator. Het werkt niet met alle merken radiatorkranen, dus controleer welk merk thermostaatknop je nu hebt. De Tado Add On werkt met kranen van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier. Maar als je een Vaillant, Oventrop, Ista of Orkli radiator hebt, heb je een adapter nodig. Helaas wordt deze niet meegeleverd, dus dat moet je zelf regelen.

Het lijkt erop dat er op dit moment geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, dus ik kan je niet vertellen wat anderen van de Tado Add On vinden. Maar eerlijk gezegd, met al deze geweldige functies en mogelijkheden, lijkt het me een veelbelovend product dat echt kan bijdragen aan een efficiënter energieverbruik en meer comfort in huis.

Als ik het vergelijk met andere slimme radiatorthermostaten op de markt, lijkt de Tado Add On enkele unieke eigenschappen te hebben, zoals de locatiegebaseerde sturing en de mogelijkheid om elke radiator individueel te regelen. Dit betekent dat ik meer controle heb over de temperatuur in mijn huis en tegelijkertijd kan besparen op stookkosten. Dat klinkt goed, toch?

Maar hier is wel iets om rekening mee te houden: de Tado Add On is niet compatibel met alle radiatorkranen. Dus voordat je het koopt, moet je echt even checken of het wel werkt met jouw radiator. En je hebt ook nog de Tado-bridge nodig om de radiatorthermostaat aan te sturen. Dus zorg ervoor dat je die ook hebt!

Al met al denk ik dat de Tado Add On Slimme Radiator Thermostaat een geweldig product is met handige functies en mogelijkheden. Het kan echt bijdragen aan een efficiënter energieverbruik en meer comfort in huis. Maar vergeet niet om te controleren of het compatibel is met jouw radiator voordat je het aanschaft. Veel plezier met je slimme thermostaat!️

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Nince Thermostaat CV ketel Slimme

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nince Thermostaat CV ketel Slimme

 • list plusNauwkeurige temperatuurmetingen door hoogwaardige sensoren
 • list plusAanpasbare verwarming en koeling voor op maat gemaakte schema's
 • list plusGemakkelijke app-gebaseerde bediening voor temperatuurregeling op afstand

Nadelen Nince Thermostaat CV ketel Slimme

 • list plusInstallatie vereist enige handigheid, vooral vanwege de benodigde 230V-kabel bij de CV-ketel

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.37
Functionaliteit
7.14
Gebruiksgemak
8.09
Ik ben super enthousiast over de Nince Thermostaat CV ketel! Met deze slimme toevoeging aan mijn huis kan ik eenvoudig en nauwkeurig de temperatuur van mijn leefruimte beheren. Het beste is dat ik energie kan besparen, draadloos kan bedienen en mijn verwarming en koeling kan aanpassen voor ultiem comfort en gemak. Dankzij het app-gebaseerde bedieningssysteem kan ik mijn huis overal en altijd regelen, perfect voor mijn actieve levensstijl.

Wat deze thermostaat echt onderscheidt, zijn de nauwkeurige temperatuurmetingen dankzij de hoogwaardige sensoren. Hierdoor kan ik altijd genieten van de gewenste temperatuur zonder te hoeven gissen of aanpassingen te maken. Ook is het LCD-scherm heel gemakkelijk af te lezen, waardoor ik altijd op de hoogte ben van de huidige temperatuur, tijd, programmeerinstellingen, batterijniveau en verwarmings- of koelingsmodus.

Daarnaast kan ik op maat gemaakte verwarmings- en koelschema's instellen die perfect passen bij mijn levensstijl en dagelijkse routines, waardoor ik niet alleen mijn levensstijl verbeter, maar ook mijn energiekosten verlaag terwijl ik toch een comfortabele omgeving behoud. De eenvoudige installatie, die geen ingewikkelde bedrading vereist, benadrukt het gebruiksgemak, waardoor ik snel kan genieten van alle voordelen van deze geavanceerde thermostaat in mijn huis.

Ik moet wel zeggen dat het aansluiten enige handigheid vereist vanwege de benodigde 230V-kabel bij de CV-ketel, dus dat is iets om rekening mee te houden. Maar ondanks dat, biedt de thermostaat echt een verbeterde levensstijl door constant comfort en aanpasbare bediening, wat essentieel is voor mijn algemene welzijn.

Al met al, de Nince Thermostaat CV ketel is een waardevolle toevoeging aan mijn huis. Met zijn nauwkeurige temperatuurmetingen, aanpasbare verwarming en koeling, eenvoudige installatie en handige app-bediening, biedt het een verbeterde levensstijl en comfortabeheer. Hoewel de installatie wat handigheid vereist, biedt de thermostaat een effectieve en efficiënte oplossing voor temperatuurregeling in huis. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

10. Honeywell Home Honeywell Lyric T6R

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Home Honeywell Lyric T6R

 • list plusDe thermostaat is zelflerend en bespaart energie door te weten wanneer er wel en niet verwarmd moet worden.
 • list plusHet stijlvolle zwarte touchscreen en de eenvoudige bediening via de Lyric app maken het gebruiksgemak van de thermostaat compleet.
 • list plusDe thermostaat ondersteunt Apple HomeKit, waardoor je de thermostaat kunt bedienen met je iPhone, iPad of Apple Watch.

Nadelen Honeywell Home Honeywell Lyric T6R

 • list plusBij het plaatsen van de thermostaat op bepaalde oppervlakken kan het netsnoer in de weg liggen.
 • list plusDe thermostaat moet altijd aangesloten zijn op netstroom, zelfs als de verbinding met de cv draadloos is.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.76
Functionaliteit
7.65
Gebruiksgemak
6.82
De Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat is echt iets voor jou als je energie wilt besparen en op zoek bent naar een slimme thermostaat. Ik ben zelflerend en weet precies wanneer ik moet verwarmen en wanneer niet. Met mijn stijlvolle zwarte touchscreen en de handige Lyric app is het super eenvoudig om mij te bedienen. En weet je wat het nog beter maakt? Ik ondersteun ook Apple HomeKit, dus je kunt mij gewoon centraal aansturen met je iPhone, iPad of Apple Watch!

Maar wat maakt mij nu echt bijzonder? Nou, ik heb een geofencing functie. Dat betekent dat ik de temperatuur automatisch aanpas op basis van waar jij bent. Zodra jij buiten een bepaalde afstand van mij bent, schakel ik de verwarming automatisch uit. En zodra je weer binnen die afstand bent, schakel ik de verwarming weer in. Zo is het altijd lekker warm in huis zodra je thuiskomt, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Met de Lyric app heb je mij altijd binnen handbereik, waar je ook bent. Je kunt op elk moment mijn instellingen wijzigen en ontvangt handige meldingen via de app. En het beste van alles? Ik ben compatibel met Apple HomeKit, dus je kunt mij gewoon bedienen met Siri spraakbesturing en me integreren met andere Apple HomeKit apparaten in huis.

En je hoeft je geen zorgen te maken over de installatie, die is echt een eitje. Je sluit mij gewoon aan op netstroom en ik communiceer draadloos met de ketelmodule. Dat betekent dat je mij op elke gewenste plek in huis kunt plaatsen, zolang er maar een stopcontact in de buurt is. En ik ben geschikt voor alle cv-ketels, warmtepompen en stadsverwarmingssystemen.

Over het algemeen zijn mijn gebruikers echt tevreden met mij. Ze vinden me super makkelijk in gebruik, mooi vormgegeven en de prijs-kwaliteitverhouding is top. Een klein minpuntje is dat het netsnoer soms in de weg kan liggen als je me bijvoorbeeld op een salontafel plaatst. En het is belangrijk om te weten dat ik altijd aangesloten moet zijn op netstroom, ook al is mijn verbinding met de cv draadloos.

Al met al ben ik gewoon de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme thermostaat met geavanceerde functies. Mijn geofencing functie en mijn compatibiliteit met Apple HomeKit maken mij echt uniek. Ja, er zijn misschien een paar kleine minpuntjes, maar de voordelen en positieve gebruikerservaringen wegen zwaarder. Dus waar wacht je nog op? Kies voor de Honeywell Lyric T6R Slimme Thermostaat en bespaar energie op een slimme en handige manier! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Thermostaten. Er zijn namelijk 860 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!