Wat is de beste slimme thermostaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede slimme thermostaat is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste slimme thermostaat van 2023? Na het testen van 286 slimme thermostaten kwam de Thuys Slimme Thermostaat Water Verwarming zwart als beste uit onze slimme thermostaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de slimme thermostaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 slimme thermostaten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame slimme thermostaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste slimme thermostaten

1Score: 9.7
Thuys Slimme Thermostaat Water Verwarming zwart
Thuys Slimme Thermostaat Water Verwarming zwart
Thuys
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver
Beste Slimme thermostaat voor energiebesparing
TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Slimme Thermostaat Thermostaat WIFI Smart zilver zwart
Slimme Thermostaat Thermostaat WIFI Smart zilver zwart
LT
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
tado° Tado Add On Slimme wit
tado° Tado Add On Slimme wit
tado°
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Honeywell
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.4
Google Nest Learning Thermostat Slimme rvs
Google Nest Learning Thermostat Slimme rvs
Google Nest
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
TechU™ Smart Thermostaat Life Wit wit : model life
TechU™ Smart Thermostaat Life Wit wit : model life
TechU™
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
tado° Slimme Aircobediening - Smart wit
tado° Slimme Aircobediening - Smart wit
Tado
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
my Smart Home® Wifi Slimme wit
Beste Slimme thermostaat voor eenvoudige bediening
my Smart Home® Wifi Slimme wit
my Smart Home®
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Google Nest Learning Thermostat zwart
Google Nest Learning Thermostat zwart
Google Nest
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De bestenu Slimme Thermostaat Koopgids

Een slimme thermostaat is niet alleen slim, maar bespaart je geld en biedt je een grote hoeveelheid gebruiksgemak. Waar je op let bij de aankoop van een slimme thermostaat, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat is het verschil tussen een normale en een slimme thermostaat?

Met een normale kamerthermostaat pas je alleen de temperatuur aan. Sommige thermostaten geven daarnaast ook de temperatuur van de kamer aan, en sommigen vertellen je ook hoe vochtig de lucht is. Het is dus vooral een apparaatje waarop je gegevens afleest.

Een slimme thermostaat werkt via WiFi met een bijbehorende app op je smart-telefoon. Via de app heb je inzicht in allerlei handige gegevens. Zo zie je bijvoorbeeld het energieverbruik, hoeveel dit kost en waar je op kunt besparen.

Een slimme thermostaat heeft verschillende sensoren. Zo leren sommige thermostaten wanneer je wel of niet thuis bent, wanneer je onderweg bent en hoe lang het nog duurt voordat je thuis bent. Hierdoor wordt je huis uiterst effectief verwarmt. De verwarming staat nooit aan als het niet hoeft.

Heb je naast een slimme thermostaat ook nog slimme radiatorknoppen, dan kun je vaak je huis onder verdelen in verschillende zones. Zo kun je het bijvoorbeeld warmer laten worden in je badkamer en koeler laten zijn in je keuken.

Je bedient een slimme thermostaat via de app op je telefoon waar je ook inzicht hebt in hoeveel energie er wordt verbruikt. Ook bedien je de thermostaat op afstand, waardoor je bijvoorbeeld op kantoor de verwarming al aan kunt zetten. Hierdoor kom je thuis in een warm huis. Een slimme thermostaat biedt je dus niet alleen gebruiksgemak, maar bespaart je ook geld.

Wat voor soorten slimme thermostaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten slimme thermostaten verkrijgbaar. Hoe meer functies en mogelijkheden een slimme thermostaat heeft, hoe meer je er in de meeste gevallen voor betaalt. Sommige slimme thermostaten hebben sensors die open ramen detecteren waardoor de verwarming aangepast wordt.

Er zijn slimme thermostaten die met spraakassistenten zoals Google assistent en Amazon Echo werken. De ene slimme thermostaat heeft meer mogelijkheden via de app dan de andere. Sommige thermostaten werken op netstroom terwijl anderen op batterijen werken. Sommige systemen zijn uitbreidbaar met slimme radiatorknoppen.

Ze hebben daarentegen allemaal één ding gemeen: ze werken via een internetverbinding en zijn bedoeld om geld te besparen en het gebruiksgemak te verhogen.

Wat zijn de voordelen van een slimme thermostaat?s

Een slimme thermostaat bied je veel gebruiksgemak. Je bedient een slimme thermostaat niet alleen via het apparaat zelf, maar ook via de bijbehorende app op je smartphone. Een slimme thermostaat heeft veel meer mogelijkheden dan een standaard thermostaat. Via je smartphone heb je een inzicht in je energieverbruik waardoor je makkelijk spaart op je energierekening.

Sommige slimme thermostaten hebben sensoren waardoor ze jouw routine leren kennen. Hierdoor staat je verwarming nooit voor niets aan en kom je thuis in een verwarmd huis. De thermostaat leert ook hoe lang het duurt voordat je thuis bent en zet hierdoor de verwarming precies op het juiste moment aan.

Werkt een slimme thermostaat met elke cv-ketel?

Thermostaten hebben verschillende aansluitingen met cv-ketels. Deze aansluitingen zijn als het ware de manier waarop de cv-ketel met de thermostaat communiceert. Zo sluit je een aan/uit-thermostaat niet aan op een OpenTherm cv-ketel: deze 'begrijpen' elkaar niet.

Er zijn bijvoorbeeld aan/uit-thermostaten. Deze zie je veel op oudere cv-ketels of stadsverwarming. Daarnaast ondersteunen bijna alle cv-ketels van tien jaar of jonger een aansluiting die OpenTherm heet. Deze kun je zien als de opvolger van aan/uit, maar OpenTherm is gebruiksvriendelijker en zuiniger dan het aan/uit systeem.

Er zijn ook cv-ketels die alleen werken met hun eigen aansluiting. Deze zijn daarmee niet universeel en werken niet met producten van een ander merk. Er zijn meestal wel adapters beschikbaar waardoor je andere producten aansluit.

Waarom zijn slimme thermostaten zo duur?

Een slimme thermostaat mag dan duurder zijn in aanschaf dan een normale, standaard thermostaat, maar deze bespaart je op de lange termijn veel geld. Ze zijn simpelweg duurder omdat ze meer kunnen. Het systeem is ingewikkelder. Daarbij komen ook nog de kosten van de bijbehorende app.

Ondanks dat een slimme thermostaat duurder is, bespaar je er veel geld en vooral gas mee. Hij stelt de verwarming helemaal op jouw gedrag af, waardoor er nooit warmte verloren gaat. Daarnaast staat de verwarming nooit voor niets aan . Bovendien zie op de app het energieverbruik waardoor je nog meer energiebesparende aanpassingen maakt.

hero illustration

Hoe testen we slimme thermostaten?

Om de beste slimme thermostaat te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze slimme thermostaat-test hebben we 286 slimme thermostaten geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze slimme thermostaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze slimme thermostaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen slimme thermostaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte slimme thermostaat in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 286 slimme thermostaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste slimme thermostaten in een oogopslag

1. Thuys Slimme Thermostaat Water Verwarming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

Thuys Slimme Thermostaat Water Verwarming zwart is een uitstekende oplossing voor iedereen die op zoek is naar comfort en gemak bij het verwarmen van water. Het biedt niet alleen een aanzienlijke besparing op energiekosten, maar ook de mogelijkheid om het waterverwarmingproces te automatiseren en te sturen. Met de app op je smartphone of tablet kun je op afstand de verwarming aan- en uitzetten, de temperatuur aanpassen of zelfs een programma instellen voor de verwarming van het water. Wat deze slimme thermostaat onderscheidt van andere producten, zijn de extra functies zoals stembesturing, groot LCD-touchscreen display, APP control, manual/auto mode, nauwkeurigheid van de temperatuur, week instellingen, geheugenfunctie en kinderslot.

De nauwkeurigheid van de temperatuur is zeer belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je altijd het perfecte watertemperatuur hebt zonder te veel energie te verspillen. De week instellingen zijn ook erg handig omdat je je week van tevoren kunt plannen en zo efficiënter kunt omgaan met energie. Het geheugen van deze slimme thermostaat zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over stroomuitval.

Een van de beste toepassingen voor deze slimme thermostaat is voor mensen die vaak van huis zijn en toch de controle willen hebben over de verwarming van hun water. Het is ook een geweldige investering in de toekomst van onze planeet omdat het aanzienlijk kan helpen bij het verminderen van energieverspilling.

Over het algemeen is Thuys Slimme Thermostaat Water Verwarming zwart een uitstekend product dat je niet teleurstelt. De extra functies zijn geweldig en maken dit product onderscheidend van andere slimme thermostaten op de markt. Het enige mogelijke nadeel is de bedrade verbinding tussen de thermostaat en de CV-ketel, maar dit is geen groot probleem als je een bedrade verbinding kunt gebruiken. Deze slimme thermostaat is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar comfort, gemak en energiebesparing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Slimme thermostaat voor energiebesparing: TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

De TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver is de perfecte oplossing voor iedereen die graag de controle heeft over hun verwarming, waar ze ook zijn. Met de Smart Life app op je mobiele telefoon kun je de thermostaat op afstand bedienen en de verwarming instellen voordat je thuiskomt. Deze slimme thermostaat is compatibel met verschillende apparaten, zodat je het kunt bedienen met je stem via Yandex Alice, Amazon Alexa of Google Home. Het elegante ontwerp met een zilveren afwerking past perfect in elk interieur.

Wat deze slimme thermostaat onderscheidt van andere producten is de automatische modus die de temperatuur aanpast op basis van de buitentemperatuur en je programma voor de dag. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig aanpassen van de temperatuur. De wekelijkse programma optie is ook een handige functie waarmee je verschillende temperatuurinstellingen kunt instellen voor elke dag van de week, voldoet aan 6 tijdsmodi per dag.

De TUYA Slimme thermostaat heeft bovendien een geheugenfunctie die ervoor zorgt dat je instellingen worden opgeslagen bij stroomuitval. De keypad lock functie is ook een geweldige toevoeging die voorkomt dat kinderen de thermostaat veranderen.

Het enige nadeel van deze thermostaat is dat het alleen bedraad is en dus niet draadloos. Maar als je een bedrade verbinding hebt, dan is de TUYA Slimme thermostaat de perfecte keuze.

Al met al is de TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver een uitstekende keuze voor iedereen die graag de controle over hun verwarming in eigen handen heeft. Het heeft handige functies zoals de automatische modus en de wekelijkse programma optie, en het elegante ontwerp past perfect in elk interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

3. Slimme Thermostaat Thermostaat WIFI Smart zilver zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij ook iemand die graag bespaart op de energierekening? Dan is de Slimme Thermostaat WIFI Smart zilver zwart echt iets voor jou! Met deze inbouw thermostaat kun je heel gemakkelijk je verwarming op afstand bedienen via je telefoon of zelfs met je stem via Google assistent of Amazon Alexa. Dat is toch ideaal? Zo kun je altijd en overal de temperatuur in huis regelen en voorkom je onnodig stoken. Daarnaast kun je ook nog eens automatische programma's instellen voor de hele week. De thermostaat weet dan precies wanneer je wel of niet thuis bent en past daar de temperatuur op aan. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar is ook nog eens goed voor het milieu.

Het mooiste van alles is dat je de Slimme Thermostaat WIFI Smart zilver zwart heel gemakkelijk kunt bedienen via het touchscreen LCD scherm. Maar ook via de gratis app op je telefoon. Zo kun je waar je ook bent, op elk moment van de dag, de temperatuur in huis regelen en hoef je nooit meer in een koud huis thuis te komen!

Wat deze slimme thermostaat ook nog eens uniek maakt is dat je je persoonlijke programma kunt instellen. Zo kun je een vaste temperatuur instellen op de gewenste tijd en dag en houdt de thermostaat hier rekening mee. Bovendien kun je de thermostaat laten werken met 6 tijd-modi per dag.

Een ding om rekening mee te houden is dat het hier gaat om een inbouw thermostaat. De achterkant van de thermostaat kan geplaatst worden in een inbouwdoos van 60mm. De aansluiting van de voeding bedrading is Bruin en Blauw.

Kortom, de Slimme Thermostaat WIFI Smart zilver zwart is niet alleen handig, maar ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen en goed voor het milieu. Ideaal voor mensen die graag besparen op de energierekening!

Mijn persoonlijke mening is dat deze slimme thermostaat een aanrader is voor iedereen die houdt van gemak en graag bespaart op de energierekening. De touchscreen bediening, de gratis app en het persoonlijke programma zorgen ervoor dat je altijd de controle hebt over de temperatuur in huis. Het enige nadeel is dat het gaat om een inbouw thermostaat, dus het plaatsen ervan kan wat meer werk zijn dan bij een standaard thermostaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. tado° Tado Add On Slimme wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen tado° Tado Add On Slimme wit

 • list plusHet voordeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het eenvoudig te installeren is.
 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een goede kwaliteit.
 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een handige app op je telefoon of iPad.

Nadelen tado° Tado Add On Slimme wit

 • list plusEen nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het een abonnement voor wat een standaard feature zou moeten zijn heeft.
 • list plusEen ander nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het geen aanwezigheidssensor heeft.
 • list plusEen ander nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het geen leerfunctie heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.4

De Tado Add On Slimme radiatorthermostaat is een uitbreiding op het Tado slimme radiatorthermostaat starterspakket en is perfect om je huis nog slimmer te maken. Het is belangrijk om vooraf te controleren welk merk thermostaatknop je hebt, omdat de slimme radiatorknop niet met alle merken werkt. Gelukkig is de Tado Add On geschikt voor veel verschillende kranen, waaronder die van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier.

Een groot voordeel van deze slimme radiatorknop is dat je de temperatuur van je radiator via de app op je smartphone kunt regelen. Zo hoef je niet meer op te staan om de thermostaat handmatig te verstellen en kun je het vanaf overal in huis doen. Bovendien weet de app precies waar je bent, waardoor de temperatuur automatisch wordt aangepast wanneer je thuiskomt of juist weggaat.

Wat deze slimme radiatorthermostaat onderscheidt van andere producten is het schroefsysteem voor de aansluiting van de radiatorknop en de bediening via een draaisysteem. Dit maakt het installeren van de Tado Add On gemakkelijker en intuïtiever.

Wat betreft de beste gebruiksomstandigheden, is dit product ideaal voor mensen die hun huis graag slim willen maken en de temperatuur van hun radiator gemakkelijk willen kunnen aanpassen. Een nadeel is dat de Tado Internetbridge nodig is om de slimme radiatorthermostaat te kunnen gebruiken en dat dit een extra kostenpost kan zijn.

Persoonlijk vind ik de Tado Add On Slimme radiatorthermostaat een geweldige uitbreiding op het Tado starterspakket. Het gebruiksgemak en de intuïtieve bediening maken het een echte aanrader voor iedereen die graag de temperatuur van zijn of haar radiator wil regelen via de smartphone. Het enige nadeel is dat je de Tado Internetbridge nodig hebt, maar als je al een Tado starterspakket hebt, is dit geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

 • list plusDeze thermostaat is goed geprijsd en heeft een goede kwaliteit.
 • list plusHet heeft een fraai design en past perfect.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

 • list plusHet is lastig om de software te configureren. De software configuratie is lastig.
 • list plusHet is niet mogelijk om er zonder te leven.
 • list plusEr ontbreekt historische data.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

Als je op zoek bent naar een slimme thermostaat die je kan helpen met het besparen van energie, dan is de Honeywell Lyric T6 zeker een goede optie. Het apparaat is bedraad en kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd. De thermostaat leert zelf hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor je altijd de juiste temperatuur hebt op de ingestelde tijd. Dankzij het stijlvolle zwarte touchscreen en de bijbehorende Lyric app is de thermostaat zeer eenvoudig te bedienen. Bovendien biedt de Honeywell Lyric T6 ondersteuning voor Apple HomeKit en Siri spraakbesturing.

Wat deze slimme thermostaat echt onderscheidt van andere producten is de Geofencing functie. De thermostaat houdt namelijk rekening met de locatie van de gebruiker, waardoor de temperatuur vanzelf wordt aangepast als je bijvoorbeeld naar huis rijdt. Daarnaast is het mogelijk om weekschema's in te stellen en is het touchscreen verlicht, wat het apparaat extra gebruiksvriendelijk maakt.

Een nadeel van deze thermostaat is dat je voor sommige cv-ketels een aparte converter nodig hebt. Dit geldt bijvoorbeeld voor Nefit en Bosch cv-ketels. Het is dus belangrijk om goed te controleren of jouw cv-ketel compatibel is met de Honeywell Lyric T6.

Al met al is de Honeywell Lyric T6 een slimme thermostaat die je kan helpen met het besparen van energie. Dankzij de Geofencing functie en de eenvoudige bediening via de app is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk. Het nadeel van de converter voor sommige cv-ketels kan een struikelblok zijn, maar als jouw cv-ketel compatibel is, dan is dit zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Google Nest Learning Thermostat Slimme rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.2

Lees de productbeschrijving zorgvuldig door! Bekijk de compatibiliteitschecker om de compatibiliteit van je CV-ketel te controleren. De 3e generatie Nest Thermostat is mooier dan ooit met een slanker en gestroomlijnder ontwerp en een groter en duidelijker scherm. Met de Afstandsweergave geeft hij de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer weer. Hij kan nu ook je boiler aansturen. En hij gebruikt OpenTherm‐technologie, zodat je nog meer energie kunt besparen. Energie besparen begint met je thermostaat. Je verwarming bepaalt namelijk voor meer dan 60% hoe hoog je energierekening is. Een thermostaat zou je dus moeten helpen energie te besparen. En dat is precies wat de Nest Thermostat doet. Sinds 2011 heeft hij meer dan vier miljard kWh aan energie bespaard in miljoenen huishoudens over de hele wereld.* Dat komt omdat hij van je leert. Hij leert je favoriete temperaturen in huis kennen. En hij verlaagt de temperatuur wanneer je weg bent. Hij leert zelfs hoe lang het duurt om je huis op te warmen of hoe tochtig het is en verbruikt zo alleen de noodzakelijke energie. Auto‐Schema Zet de verwarming hoger of lager: de thermostaat leert welke temperaturen je prettig vindt en maakt een schema voor je. Auto‐Afwezig De thermostaat past de temperatuur automatisch aan wanneer je weg bent. Hij kan zelfs de boiler uitschakelen als je een paar dagen van huis bent. Geavanceerde modulatie De Nest Thermostat gebruikt nu OpenTherm‐technologie (modulerende communicatietaal) om je compatibele HR‐condensatieketel aan te sturen. Zodat je nog meer energie bespaart. Warm water Je kunt nu ook je boiler aansturen. En het water even extra opwarmen wanneer dat nodig is. Bediening op afstand Wijzig de temperatuur en stuur je boiler aan, waar je ook bent, vanaf je mobiel, tablet of laptop. Afstandsweergave Hij licht op wanneer je binnenkomt en geeft de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer weer. Samen sterk De Nest Thermostat werkt samen met de Nest Protect. Als de Nest Protect gevaarlijk koolmonoxidegas (CO) detecteert, kan hij de Nest Thermostat de ketel (vaak een bron van CO‐lekken) laten uitschakelen. Nest Heat Link Waar een thermostaat normaliter direct wordt aangesloten op de verwarmingsketel, werkt dit bij de Nest thermostaat anders. Zo vind je in de verpakking de Nest Heat Link die je tussen de verwarmingsketel en thermostaat plaatst. De Heat Link sluit je wel direct aan op je verwarmingssysteem. De Heat Link maakt vervolgens draadloos of via de bestaande thermostaatdraden verbinding met je thermostaat. Let op! Er worden geen stroomkabels meegeleverd. Plaatsingsmogelijkheden De Nest Thermostat kan (via de Heat Link) draadloos verbinden met je verwarmingssysteem. Daardoor kun je de thermostaat overal in huis plaatsen. Let op! De thermostaat heeft wel stroom nodig (bedraad)! Je hebt de volgende mogelijkheden: 1. Dezelfde plek aan de muur Als je huidige thermostaat is aangesloten op de verwarmingsbedrading in de muur en je dezelfde plek wilt gebruiken, kun je hem gewoon vervangen door een Nest Thermostat. De thermostaat krijgt dan stroom via de bedrading. Wil je de thermostaat op een andere plek aan de muur hangen, plaats hem dan boven een stopcontact en sluit deze aan. 2. Elke plek in huis met standaard Heb je nog geen thermostaat, is je oude thermostaat draadloos of wil je de thermostaat op bijvoorbeeld een tafel of boekenplank plaatsen, dan raden we je aan om de Nest Stand [apart verkrijgbaar] aan te schaffen. De Nest Stand voorziet de thermostaat van stroom. Met de standaard kun je de stroomkabel van de Nest gemakkelijk uit het zicht verbergen en je thermostaat eenvoudig neerzetten. Let op: bij de Nest Thermostat wordt geen stroomkabel meegeleverd, bij de Nest Stand wel. De installatie is lastig. Google Nest adviseert daarom een installateur in te schakelen. Meer weten over de installatie? Wij adviseren je voor aankoop de handleiding te lezen. Deze kun je vinden onderaan de productspecificaties. Geschikt voor merk CV-ketel: ATAG | AWB | Bosch | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Junkers | Nefit | Remeha | Vaillant Let op! Wil je dat de thermostaat modulerend werkt? Zorg er dan voor dat je cv-ketel voorzien is van het OpenTherm-protocol. Let op: voor sommige ketels heb je een converter nodig om deze te voorzien van het OpenTherm-protocol. Heb je een Nefit of Bosch cv-ketel? Voor de Nefit SmartLine, BaseLine, TopLine, TrendLine en ProLine modellen heb je de Nefit OpenTherm Converter EMS-OT (artikelnummer: 4051516324995) nodig. Deze converter past ook op alle Bosch Compact modellen. Heb je een Vaillant cv-ketel? Ook dan heb je voor veel modellen een converter nodig, namelijk de Vaillant VR33 module. Compatibiliteit met verwarming De Nest Learning Thermostat is compatibel met de meeste systemen voor centrale verwarming, waaronder: Combiketels Systeem‐ en soloketels Boilers voor huishoudelijk gebruik Vloerverwarmingssystemen met warm water (niet elektrisch) Warmtepompen met lucht‐ en aardwarmte (alleen verwarming) Zonesystemen (één Nest Thermostat per zone) Verwarmingssystemen met OpenTherm‐technologie (werkt niet met merkspecifieke modulerende talen) Stadsverwarming, mits je al een bedrade of draadloze thermostaat hebt De Nest Thermostat werkt niet als je een hybride of omkeerbare waterpomp, stadsverwarming zonder thermostaat of een kachel op elektriciteit, hout of biomassa hebt. De thermostaat werkt ook niet met elektrische (vloer)verwarming. Specificaties Functies Auto‐Schema Auto‐Afwezig Bediening op afstand met Nest‐app True Radiant Warmwaterbediening Werkt met OpenTherm Energiegeschiedenis Nest‐rapport Weet van het weer Afstandsweergave Tijd tot temperatuur Vroeg‐aan Zonbescherming Thermostaatvergrendeling Veiligheidstemperatuurmelding Systeemtest Software‐updates via wifi Kleur Roestvrij staal Scherm LCD met 24‐bits kleuren Resolutie 480 x 480, 229 pixels per inch (PPI) Diameter 5,3 cm Alleen als je de temperatuur verhoogd en de ketel moet opwarmen, kleurt het display oranje. Sensoren Temperatuur Luchtvochtigheid Activiteit dichtbij Activiteit veraf Omgevingslicht Afmetingen en gewicht: scherm Gewicht: 206 g Diameter: 8,4 cm Hoogte: 2,7 cm Afmetingen en gewicht: basis Gewicht: 38 g Diameter: 7,7 cm Hoogte: 1,2 cm Gemonteerd Gewicht: 244 g Diameter: 8,4 cm Hoogte: 3,2 cm Vereisten voor bediening op afstand Wifi‐verbinding met internettoegang Nest‐app op mobiel of tablet met iOS 8 of hoger, of Android 4 of hoger Nieuwste versie van Safari, Chrome, Firefox of Internet Explorer op Mac OS X v10.9 of hoger, of Windows 7 of hoger Talen Nederlands Frans Engels Spaans

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. TechU™ Smart Thermostaat Life Wit wit : model life

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.9

Dit is een inbouwthermostaat speciaal geschikt voor boiler, maar kan ook als opbouwthermostaat gebruikt worden. Lees verder onder ‘Montage’. ✅ Het installeren van thermostaten is moeilijk. TechU™ adviseert een installateur in te schakelen. Heeft u geen boiler? Dan is thermostaat Life voor elektrische vloerverwarming van TechU™ uitermate geschikt voor u! Door de slimme thermostaat van TechU™ kunt u genieten van ultiem comfort en kunt u snel energie en geld besparen! De thermostaat kunt u op ieder gewenst moment aan uw voorkeuren aanpassen en een persoonlijk programma instellen. De thermostaat verwarmt via een boiler en is uiterst geschikt voor vloerverwarming. Montage De slimme thermostaat is te monteren als een inbouwthermostaat. Dat wil zeggen dat een achterste gedeelte van de thermostaat in de muur gemonteerd kan worden. De thermostaat is ook te gebruiken als een opbouwthermostaat door middel van een opbouwrand. Opbouwranden zijn te vinden in verschillende bouwwinkels of via Bol.com. Op deze manier de opbouwrand ervoor dat het achterste gedeelte mooi wordt weggewerkt. Gratis App via Wifi De thermostaat is gemakkelijk te bedienen via een gratis App. U verbindt de thermostaat met uw mobiel via Wifi. Ook kunt u de thermostaat via de touchscreen monitor bedienen voor als u dat fijner vindt. Kinderslot U hoeft zich geen zorgen te maken om uw kinderen die stiekem aan de knoppen kunnen zitten en alle instellingen kunnen veranderen. Op deze thermostaat zit namelijk een kinderslot. Zo behoudt u uw persoonlijke instellingen gemakkelijk. Stembediening U kunt de slimme thermostaat met uw stem bedienen via Amazon Alexa. Persoonlijk programma U kunt een vaste temperatuur instellen op de gewenste tijd en op de gewenste dag. Hier kunt u uw persoonlijke programma van maken, zodat de slimme thermostaat dit programma wekelijks aanhoudt. De thermostaat kan 6 tijd-modi vastzetten per dag. Energiebesparend Op de thermostaat kunt u de energiebesparende functie aan- en uitzetten. Zo voorkomt u dat u onnodig veel warmte stookt als u niet thuis bent of ’s nachts slaapt. Dit zorgt voor een lagere energierekening en zo gaat u heel bewust met uw warmte om. Specificaties ✅ Geschikt als kamerthermostaat ✅ Bevat stembediening ✅ Werkt via gratis app & wifi & Alexa ✅ Energiebesparende functie ✅ Kinderslot ✅ Afmeting: 8.6 x 8.6 cm ✅ Persoonlijk programma ✅ Water/gas boiler ✅ Montage inbouw, kan ook gebruikt worden als opbouw d.m.v. een opbouwrand ✅ De installatie is moeilijk. TechU™ adviseert een installateur in te schakelen. ✅ Op elk gewenst moment heerlijke warme voeten en een warm huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. tado° Slimme Aircobediening - Smart wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Koppel je airconditioning aan je slimme huis met de Tado AC V3+. Deze slimme aircobediening zorgt ervoor dat je bijna iedere airco bestuurt met je smartphone. Zo zet je jouw airco op een warme dag alvast aan voordat je thuis bent. Het huis is dan al koel als je de thuiskomt. Dankzij de Tado Slimme Aircobediening bespaar je ook stroom. De app weet bijvoorbeeld dat er niemand meer thuis is en schakelt de airco dan automatisch uit. Staat er een raam open? Ook dan kies je ervoor om de airco vanzelf uit te laten schakelen. Of koppel de airco via de app van Tado aan de weersvoorspellingen. Zo maak je het huis niet té koud als het buiten extreem warm is. Dat is beter voor je lijf.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Beste Slimme thermostaat voor eenvoudige bediening: my Smart Home® Wifi Slimme wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke en slimme thermostaat? Dan is de Smart Home® Wifi Slimme Thermostaat zeker het overwegen waard! Dankzij de draadloze verbinding met de ketel en het gebruiksvriendelijke bedieningssysteem kun je deze thermostaat eenvoudig vanaf elke locatie bedienen. Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt altijd controle over de temperatuur in huis.

Wat deze Smart Thermostat onderscheidt van andere producten is de compatibiliteit met meerdere apparaten en de mogelijkheid om de thermostaat te bedienen via je mobiele telefoon. Dit maakt het apparaat zeer veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is de Wifi Slimme Thermostaat van Smart Home® van hoge kwaliteit en duurzaam, wat zorgt voor een lange levensduur.

Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen van deze slimme thermostaat? Een groot voordeel is de mogelijkheid om de thermostaat vanaf elke locatie te bedienen. Dit is niet alleen handig, maar kan ook zorgen voor energiebesparing. Daarnaast is de compatibiliteit met meerdere apparaten een groot pluspunt. Een nadeel is echter dat de thermostaat alleen in het zwart verkrijgbaar is en mogelijk niet past bij het interieur van sommige huizen.

Al met al is de Smart Home® Wifi Slimme Thermostaat een topkeuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme en gebruiksvriendelijke thermostaat. De thermostaat is van hoge kwaliteit en zeer veelzijdig dankzij de draadloze verbinding en de compatibiliteit met meerdere apparaten. Het enige nadeel is de beperkte kleurkeuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10. Google Nest Learning Thermostat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Learning Thermostat zwart

 • list plusDeze slimme thermostaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een modern design.
 • list plusHet heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is eenvoudig te installeren en te bedienen.

Nadelen Google Nest Learning Thermostat zwart

 • list plusDe aanschafprijs van deze slimme thermostaat is duur.
 • list plusDeze slimme thermostaat geeft 15 tot 2 graden te warm aan.
 • list plusEr is veel installatie werk en kennis nodig om deze slimme thermostaat te installeren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

De Google Nest Learning Thermostat zwart is een slimme thermostaat die je helpt energie te besparen en je huis comfortabel te houden. Het heeft een slank en gestroomlijnd ontwerp met een groot en duidelijk scherm. Dankzij de Afstandsweergave kun je de tijd of temperatuur vanaf de andere kant van de kamer zien. De Nest Thermostat kan zelfs je boiler aansturen en gebruikt OpenTherm-technologie om nog meer energie te besparen.

Wat deze thermostaat echt uniek maakt, is dat hij van je leert en zich aanpast aan je voorkeuren. Dankzij Auto-Schema maakt hij een programma op basis van je favoriete temperaturen, terwijl Auto-Afwezig de temperatuur automatisch aanpast wanneer je weg bent. De Nest Thermostat kan zelfs de boiler uitschakelen als je voor een paar dagen weg bent. Zo bespaar je energie en geld zonder er moeite voor te hoeven doen.

De Google Nest Learning Thermostat zwart is draadloos verbonden met je ketel en heeft een eenvoudige draaibediening en wifi-connectiviteit. Hij is niet compatibel met alle systemen, dus het is belangrijk om de compatibiliteitschecker te raadplegen voordat je hem koopt.

Als specialist in Smart Thermostats kan ik zeggen dat de Google Nest Learning Thermostat zwart een uitstekende keuze is voor wie energie wil besparen en het comfort van zijn huis wil verbeteren. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en het bespaart je tot wel 12% op je energierekening. Het enige nadeel is de prijs, want hij is niet goedkoop. Maar als je bereid bent om te investeren in een slimme thermostaat die je helpt geld te besparen en je huis comfortabeler te maken, dan is de Google Nest Learning Thermostat zwart een geweldige keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slimme thermostaten. Er zijn immers 286 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!