Bestenu

Wat is de beste slimme thermostaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 maart, 2023

Het kopen van een goede slimme thermostaat is een lastige uitdaging. Wat is de beste slimme thermostaat van 2023? Na het analyseren van 235 slimme thermostaten kwam de TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver als beste getest uit onze slimme thermostaat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de slimme thermostaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 slimme thermostaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame slimme thermostaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste slimme thermostaten

1Score: 9.7
TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver
Beste Slimme thermostaat voor energiebesparing
TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Slimme Thermostaat Thermostaat WIFI Smart zilver zwart
Slimme Thermostaat Thermostaat WIFI Smart zilver zwart
LT
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
tado° Tado Add On Slimme wit
tado° Tado Add On Slimme wit
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Google Nest Learning Thermostat rvs
Beste Slimme thermostaat voor integratie met smart home
Google Nest Learning Thermostat rvs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit
Beste Slimme thermostaat voor meerdere zones
tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.3
Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat
Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.3
my Smart Home® Wifi Slimme wit
Beste Slimme thermostaat voor eenvoudige bediening
my Smart Home® Wifi Slimme wit
my Smart Home®
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Google Nest Learning Thermostat zwart
Google Nest Learning Thermostat zwart
Google Nest
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
tado° Tado Draadloze Temperatuursensor (uitbreiding) wit
tado° Tado Draadloze Temperatuursensor (uitbreiding) wit
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De bestenu Slimme Thermostaat Koopgids

Een slimme thermostaat is niet alleen slim, maar bespaart je geld en biedt je een grote hoeveelheid gebruiksgemak. Waar je op let bij de aankoop van een slimme thermostaat, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat is het verschil tussen een normale en een slimme thermostaat?

Met een normale kamerthermostaat pas je alleen de temperatuur aan. Sommige thermostaten geven daarnaast ook de temperatuur van de kamer aan, en sommigen vertellen je ook hoe vochtig de lucht is. Het is dus vooral een apparaatje waarop je gegevens afleest.

Een slimme thermostaat werkt via WiFi met een bijbehorende app op je smart-telefoon. Via de app heb je inzicht in allerlei handige gegevens. Zo zie je bijvoorbeeld het energieverbruik, hoeveel dit kost en waar je op kunt besparen.

Een slimme thermostaat heeft verschillende sensoren. Zo leren sommige thermostaten wanneer je wel of niet thuis bent, wanneer je onderweg bent en hoe lang het nog duurt voordat je thuis bent. Hierdoor wordt je huis uiterst effectief verwarmt. De verwarming staat nooit aan als het niet hoeft.

Heb je naast een slimme thermostaat ook nog slimme radiatorknoppen, dan kun je vaak je huis onder verdelen in verschillende zones. Zo kun je het bijvoorbeeld warmer laten worden in je badkamer en koeler laten zijn in je keuken.

Je bedient een slimme thermostaat via de app op je telefoon waar je ook inzicht hebt in hoeveel energie er wordt verbruikt. Ook bedien je de thermostaat op afstand, waardoor je bijvoorbeeld op kantoor de verwarming al aan kunt zetten. Hierdoor kom je thuis in een warm huis. Een slimme thermostaat biedt je dus niet alleen gebruiksgemak, maar bespaart je ook geld.

Wat voor soorten slimme thermostaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten slimme thermostaten verkrijgbaar. Hoe meer functies en mogelijkheden een slimme thermostaat heeft, hoe meer je er in de meeste gevallen voor betaalt. Sommige slimme thermostaten hebben sensors die open ramen detecteren waardoor de verwarming aangepast wordt.

Er zijn slimme thermostaten die met spraakassistenten zoals Google assistent en Amazon Echo werken. De ene slimme thermostaat heeft meer mogelijkheden via de app dan de andere. Sommige thermostaten werken op netstroom terwijl anderen op batterijen werken. Sommige systemen zijn uitbreidbaar met slimme radiatorknoppen.

Ze hebben daarentegen allemaal één ding gemeen: ze werken via een internetverbinding en zijn bedoeld om geld te besparen en het gebruiksgemak te verhogen.

Wat zijn de voordelen van een slimme thermostaat?s

Een slimme thermostaat bied je veel gebruiksgemak. Je bedient een slimme thermostaat niet alleen via het apparaat zelf, maar ook via de bijbehorende app op je smartphone. Een slimme thermostaat heeft veel meer mogelijkheden dan een standaard thermostaat. Via je smartphone heb je een inzicht in je energieverbruik waardoor je makkelijk spaart op je energierekening.

Sommige slimme thermostaten hebben sensoren waardoor ze jouw routine leren kennen. Hierdoor staat je verwarming nooit voor niets aan en kom je thuis in een verwarmd huis. De thermostaat leert ook hoe lang het duurt voordat je thuis bent en zet hierdoor de verwarming precies op het juiste moment aan.

Werkt een slimme thermostaat met elke cv-ketel?

Thermostaten hebben verschillende aansluitingen met cv-ketels. Deze aansluitingen zijn als het ware de manier waarop de cv-ketel met de thermostaat communiceert. Zo sluit je een aan/uit-thermostaat niet aan op een OpenTherm cv-ketel: deze 'begrijpen' elkaar niet.

Er zijn bijvoorbeeld aan/uit-thermostaten. Deze zie je veel op oudere cv-ketels of stadsverwarming. Daarnaast ondersteunen bijna alle cv-ketels van tien jaar of jonger een aansluiting die OpenTherm heet. Deze kun je zien als de opvolger van aan/uit, maar OpenTherm is gebruiksvriendelijker en zuiniger dan het aan/uit systeem.

Er zijn ook cv-ketels die alleen werken met hun eigen aansluiting. Deze zijn daarmee niet universeel en werken niet met producten van een ander merk. Er zijn meestal wel adapters beschikbaar waardoor je andere producten aansluit.

Waarom zijn slimme thermostaten zo duur?

Een slimme thermostaat mag dan duurder zijn in aanschaf dan een normale, standaard thermostaat, maar deze bespaart je op de lange termijn veel geld. Ze zijn simpelweg duurder omdat ze meer kunnen. Het systeem is ingewikkelder. Daarbij komen ook nog de kosten van de bijbehorende app.

Ondanks dat een slimme thermostaat duurder is, bespaar je er veel geld en vooral gas mee. Hij stelt de verwarming helemaal op jouw gedrag af, waardoor er nooit warmte verloren gaat. Daarnaast staat de verwarming nooit voor niets aan . Bovendien zie op de app het energieverbruik waardoor je nog meer energiebesparende aanpassingen maakt.

hero illustration

Hoe testen we slimme thermostaten?

Om de beste slimme thermostaat te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze slimme thermostaat-test hebben we 235 slimme thermostaten vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze slimme thermostaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze slimme thermostaat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne slimme thermostaat-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste slimme thermostaat in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 235 slimme thermostaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste slimme thermostaten op een rij

1. Beste Slimme thermostaat voor energiebesparing: TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

De TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver is de perfecte oplossing voor iedereen die graag de controle heeft over hun verwarming, waar ze ook zijn. Met de Smart Life app op je mobiele telefoon kun je de thermostaat op afstand bedienen en de verwarming instellen voordat je thuiskomt. Deze slimme thermostaat is compatibel met verschillende apparaten, zodat je het kunt bedienen met je stem via Yandex Alice, Amazon Alexa of Google Home. Het elegante ontwerp met een zilveren afwerking past perfect in elk interieur.

Wat deze slimme thermostaat onderscheidt van andere producten is de automatische modus die de temperatuur aanpast op basis van de buitentemperatuur en je programma voor de dag. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig aanpassen van de temperatuur. De wekelijkse programma optie is ook een handige functie waarmee je verschillende temperatuurinstellingen kunt instellen voor elke dag van de week, voldoet aan 6 tijdsmodi per dag.

De TUYA Slimme thermostaat heeft bovendien een geheugenfunctie die ervoor zorgt dat je instellingen worden opgeslagen bij stroomuitval. De keypad lock functie is ook een geweldige toevoeging die voorkomt dat kinderen de thermostaat veranderen.

Het enige nadeel van deze thermostaat is dat het alleen bedraad is en dus niet draadloos. Maar als je een bedrade verbinding hebt, dan is de TUYA Slimme thermostaat de perfecte keuze.

Al met al is de TUYA Slimme thermostaat voor CV-ketel zwart/zilver een uitstekende keuze voor iedereen die graag de controle over hun verwarming in eigen handen heeft. Het heeft handige functies zoals de automatische modus en de wekelijkse programma optie, en het elegante ontwerp past perfect in elk interieur.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 maart in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Slimme Thermostaat Thermostaat WIFI Smart zilver zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij ook iemand die graag bespaart op de energierekening? Dan is de Slimme Thermostaat WIFI Smart zilver zwart echt iets voor jou! Met deze inbouw thermostaat kun je heel gemakkelijk je verwarming op afstand bedienen via je telefoon of zelfs met je stem via Google assistent of Amazon Alexa. Dat is toch ideaal? Zo kun je altijd en overal de temperatuur in huis regelen en voorkom je onnodig stoken. Daarnaast kun je ook nog eens automatische programma's instellen voor de hele week. De thermostaat weet dan precies wanneer je wel of niet thuis bent en past daar de temperatuur op aan. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee maar is ook nog eens goed voor het milieu.

Het mooiste van alles is dat je de Slimme Thermostaat WIFI Smart zilver zwart heel gemakkelijk kunt bedienen via het touchscreen LCD scherm. Maar ook via de gratis app op je telefoon. Zo kun je waar je ook bent, op elk moment van de dag, de temperatuur in huis regelen en hoef je nooit meer in een koud huis thuis te komen!

Wat deze slimme thermostaat ook nog eens uniek maakt is dat je je persoonlijke programma kunt instellen. Zo kun je een vaste temperatuur instellen op de gewenste tijd en dag en houdt de thermostaat hier rekening mee. Bovendien kun je de thermostaat laten werken met 6 tijd-modi per dag.

Een ding om rekening mee te houden is dat het hier gaat om een inbouw thermostaat. De achterkant van de thermostaat kan geplaatst worden in een inbouwdoos van 60mm. De aansluiting van de voeding bedrading is Bruin en Blauw.

Kortom, de Slimme Thermostaat WIFI Smart zilver zwart is niet alleen handig, maar ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen en goed voor het milieu. Ideaal voor mensen die graag besparen op de energierekening!

Mijn persoonlijke mening is dat deze slimme thermostaat een aanrader is voor iedereen die houdt van gemak en graag bespaart op de energierekening. De touchscreen bediening, de gratis app en het persoonlijke programma zorgen ervoor dat je altijd de controle hebt over de temperatuur in huis. Het enige nadeel is dat het gaat om een inbouw thermostaat, dus het plaatsen ervan kan wat meer werk zijn dan bij een standaard thermostaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. tado° Tado Add On Slimme wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen tado° Tado Add On Slimme wit

 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit is eenvoudig te inbouwen.
 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusEen ander voordeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het een gemakkelijke app op je telefoon of iPad heeft.

Nadelen tado° Tado Add On Slimme wit

 • list plusDe tado° Tado Add On Slimme wit heeft een abonnement voor wat een standaard feature zou moeten zijn.
 • list plusEen ander nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het geen aanwezigheidssensor heeft.
 • list plusEen ander nadeel van de tado° Tado Add On Slimme wit is dat het geen leerfunctie heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

De Tado Add On Slimme radiatorthermostaat is een uitbreiding op het Tado slimme radiatorthermostaat starterspakket en is perfect om je huis nog slimmer te maken. Het is belangrijk om vooraf te controleren welk merk thermostaatknop je hebt, omdat de slimme radiatorknop niet met alle merken werkt. Gelukkig is de Tado Add On geschikt voor veel verschillende kranen, waaronder die van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier.

Een groot voordeel van deze slimme radiatorknop is dat je de temperatuur van je radiator via de app op je smartphone kunt regelen. Zo hoef je niet meer op te staan om de thermostaat handmatig te verstellen en kun je het vanaf overal in huis doen. Bovendien weet de app precies waar je bent, waardoor de temperatuur automatisch wordt aangepast wanneer je thuiskomt of juist weggaat.

Wat deze slimme radiatorthermostaat onderscheidt van andere producten is het schroefsysteem voor de aansluiting van de radiatorknop en de bediening via een draaisysteem. Dit maakt het installeren van de Tado Add On gemakkelijker en intuïtiever.

Wat betreft de beste gebruiksomstandigheden, is dit product ideaal voor mensen die hun huis graag slim willen maken en de temperatuur van hun radiator gemakkelijk willen kunnen aanpassen. Een nadeel is dat de Tado Internetbridge nodig is om de slimme radiatorthermostaat te kunnen gebruiken en dat dit een extra kostenpost kan zijn.

Persoonlijk vind ik de Tado Add On Slimme radiatorthermostaat een geweldige uitbreiding op het Tado starterspakket. Het gebruiksgemak en de intuïtieve bediening maken het een echte aanrader voor iedereen die graag de temperatuur van zijn of haar radiator wil regelen via de smartphone. Het enige nadeel is dat je de Tado Internetbridge nodig hebt, maar als je al een Tado starterspakket hebt, is dit geen probleem.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

4. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

 • list plusDeze thermostaat is uitstekend geprijsd en heeft een goede kwaliteit.
 • list plusHet heeft een fraai design en past perfect.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat zwart

 • list plusHet is lastig om de software te configureren. De software configuratie is lastig.
 • list plusHet is niet mogelijk om er zonder te leven.
 • list plusDe historische data ontbreekt, waardoor je geen trends kunt analyseren.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.8

Als je op zoek bent naar een slimme thermostaat die je kan helpen met het besparen van energie, dan is de Honeywell Lyric T6 zeker een goede optie. Het apparaat is bedraad en kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd. De thermostaat leert zelf hoe lang het duurt voordat de gewenste temperatuur in huis bereikt is, waardoor je altijd de juiste temperatuur hebt op de ingestelde tijd. Dankzij het stijlvolle zwarte touchscreen en de bijbehorende Lyric app is de thermostaat zeer eenvoudig te bedienen. Bovendien biedt de Honeywell Lyric T6 ondersteuning voor Apple HomeKit en Siri spraakbesturing.

Wat deze slimme thermostaat echt onderscheidt van andere producten is de Geofencing functie. De thermostaat houdt namelijk rekening met de locatie van de gebruiker, waardoor de temperatuur vanzelf wordt aangepast als je bijvoorbeeld naar huis rijdt. Daarnaast is het mogelijk om weekschema's in te stellen en is het touchscreen verlicht, wat het apparaat extra gebruiksvriendelijk maakt.

Een nadeel van deze thermostaat is dat je voor sommige cv-ketels een aparte converter nodig hebt. Dit geldt bijvoorbeeld voor Nefit en Bosch cv-ketels. Het is dus belangrijk om goed te controleren of jouw cv-ketel compatibel is met de Honeywell Lyric T6.

Al met al is de Honeywell Lyric T6 een slimme thermostaat die je kan helpen met het besparen van energie. Dankzij de Geofencing functie en de eenvoudige bediening via de app is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk. Het nadeel van de converter voor sommige cv-ketels kan een struikelblok zijn, maar als jouw cv-ketel compatibel is, dan is dit zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Slimme thermostaat voor integratie met smart home: Google Nest Learning Thermostat rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Learning Thermostat rvs

 • list plusHet design van deze thermostaat is fraai.
 • list plusGebruikers zullen deze thermostaat als gemakkelijk ervaren.
 • list plusHet is een degelijk product met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen Google Nest Learning Thermostat rvs

 • list plusHet is mogelijk dat er dure nest monteurs worden ingeschakeld.
 • list plusDe handleiding is slecht.
 • list plusDeze thermostaat is vrij duur in aanschaf.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

De Google Nest Learning Thermostat rvs is een slimme thermostaat die je helpt om energie te besparen. Het apparaat leert je favoriete temperaturen in huis kennen en past zich automatisch aan wanneer je weg bent. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over het verspillen van energie.

Wat deze thermostaat zo bijzonder maakt, is zijn gebruik van OpenTherm-technologie. Hierdoor kan hij nog meer energie besparen dan andere thermostaten op de markt. Bovendien heeft hij een mooi en gestroomlijnd ontwerp en een groot en duidelijk scherm.

Een ander voordeel van de Google Nest Learning Thermostat rvs is de Afstandsweergave. Hiermee kun je de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer zien, zonder dat je naar de thermostaat hoeft te lopen. Ook kan hij je boiler aansturen, waardoor je nog meer energie kunt besparen.

Het enige nadeel van deze thermostaat is dat hij niet compatibel is met sommige CV-ketels. Controleer dus altijd voordat je hem koopt of hij geschikt is voor jouw ketel.

Al met al is de Google Nest Learning Thermostat rvs een geweldige keuze voor iedereen die energie wil besparen en tegelijkertijd wil genieten van een mooi en slim apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Slimme thermostaat voor meerdere zones: tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit

 • list plusHet installeren van de tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit is eenvoudig.
 • list plusDeze slimme thermostaat heeft een gebruiksvriendelijke app die efficiënt schakelt tussen apparaten.
 • list plusHet design van deze slimme thermostaat is stijlvol en het systeem is uitgebreid.

Nadelen tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit

 • list plusDe tado° Tado Slimme Thermostaat V3+ wit heeft een relatief dure prijs.
 • list plusEr zijn veel tekortkomingen bij deze slimme thermostaat.
 • list plusDe verbinding van deze slimme thermostaat heeft af en toe problemen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.5

De Tado Slimme Thermostaat V3+ is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een slimme thermostaat die bijna alle verwarmingssystemen ondersteunt. Het is compatibel met alle slimme platformen zoals Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT, waardoor je het kunt integreren in je slimme thuisnetwerk en gemakkelijk kunt bedienen via de Tado-app. Maar wat deze thermostaat echt onderscheidt van andere slimme thermostaten, is de geofencing-functie en open raam detectie. De geofencing-functie zorgt ervoor dat de thermostaat weet wanneer je thuis bent, zodat hij automatisch de temperatuur kan aanpassen en je kunt besparen op energie. De open raam detector herinnert je eraan om ramen te sluiten en zorgt ervoor dat je niet onnodig stookt.

De Tado Slimme Thermostaat V3+ is ook gemakkelijk te installeren. Bij de bedrade aansluiting van de thermostaat sluit je de thermostaat eenvoudig aan op de bedrading van je huidige thermostaat. En als je de thermostaat draadloos wilt gebruiken, heb je de extensiekit nodig om de thermostaat volledig aan te sluiten.

Als je een slimme thermostaat zoekt die je helpt energie te besparen zonder in te leveren op comfort, dan is de Tado Slimme Thermostaat V3+ een uitstekende keuze. Het is gemakkelijk te bedienen, compatibel met bijna alle verwarmingssystemen en biedt handige functies zoals geofencing en open raam detectie. Het enige nadeel is dat je het Tado Plus abonnement nodig hebt om deze functies te gebruiken.

Mijn persoonlijke mening is dat de Tado Slimme Thermostaat V3+ een geweldige investering is voor iedereen die op zoek is naar een slimme thermostaat met handige energiebesparende functies. Het is gemakkelijk te installeren en te bedienen en biedt veel waar voor je geld. Het enige nadeel is dat je het Tado Plus abonnement nodig hebt, maar als je bedenkt hoeveel geld je kunt besparen op energierekeningen, is het de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

7. Bosch EasyControl Smart Radiator Thermostat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Regel de warmte van iedere kamer in je huis apart met de Bosch Smart Radiator Thermostat RT10-RF. Met behulp van de app stel je de temperatuur per kamer in, waardoor je energie bespaart. In de app stel je daarnaast timers in, zodat je niet meer hoeft te bedenken dat je de radiator in de slaapkamer aanzet als je in het weekend nog even op bed blijft liggen. Dankzij Geofencing weet de slimme thermostaatkraan bovendien of je thuis of afwezig bent. Zo worden je kamers nooit onnodig verwarmd. In de app van Bosch zie je daarnaast hoeveel energie je verbruikt hebt.

Let op! De radiatorthermostaten werken alleen op radiatoren waar je nu een thermostatische kraan hebt. Deze herken je aan de cijfers op de knop. Deze radiatorthermostaat is gemaakt voor een radiator met de knop aan de zijkant.De slimme radiatorthermostaat van Bosch werkt niet met alle merken radiatorkranen. Controleer vooraf welk merk thermostaatknop je nu hebt. De radiatorknop van Bosch is geschikt voor kranen van Siemens en Danfoss of compatible.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

8. Beste Slimme thermostaat voor eenvoudige bediening: my Smart Home® Wifi Slimme wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke en slimme thermostaat? Dan is de Smart Home® Wifi Slimme Thermostaat zeker het overwegen waard! Dankzij de draadloze verbinding met de ketel en het gebruiksvriendelijke bedieningssysteem kun je deze thermostaat eenvoudig vanaf elke locatie bedienen. Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt altijd controle over de temperatuur in huis.

Wat deze Smart Thermostat onderscheidt van andere producten is de compatibiliteit met meerdere apparaten en de mogelijkheid om de thermostaat te bedienen via je mobiele telefoon. Dit maakt het apparaat zeer veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is de Wifi Slimme Thermostaat van Smart Home® van hoge kwaliteit en duurzaam, wat zorgt voor een lange levensduur.

Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen van deze slimme thermostaat? Een groot voordeel is de mogelijkheid om de thermostaat vanaf elke locatie te bedienen. Dit is niet alleen handig, maar kan ook zorgen voor energiebesparing. Daarnaast is de compatibiliteit met meerdere apparaten een groot pluspunt. Een nadeel is echter dat de thermostaat alleen in het zwart verkrijgbaar is en mogelijk niet past bij het interieur van sommige huizen.

Al met al is de Smart Home® Wifi Slimme Thermostaat een topkeuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme en gebruiksvriendelijke thermostaat. De thermostaat is van hoge kwaliteit en zeer veelzijdig dankzij de draadloze verbinding en de compatibiliteit met meerdere apparaten. Het enige nadeel is de beperkte kleurkeuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

9. Google Nest Learning Thermostat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Google Nest Learning Thermostat zwart

 • list plusHet handige gebruik en het moderne design zijn voordelen van deze slimme thermostaat.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is goed voor deze slimme thermostaat.
 • list plusDe installatie en het gebruik van deze slimme thermostaat is makkelijk.

Nadelen Google Nest Learning Thermostat zwart

 • list plusDe aanschafprijs van deze slimme thermostaat is prijzig.
 • list plusHet kan ongeveer 15 graden te warm aangeven.
 • list plusEr is veel installatie werk en kennis nodig om deze slimme thermostaat goed te installeren.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.6

De Google Nest Learning Thermostat zwart is een slimme thermostaat die je helpt energie te besparen en je huis comfortabel te houden. Het heeft een slank en gestroomlijnd ontwerp met een groot en duidelijk scherm. Dankzij de Afstandsweergave kun je de tijd of temperatuur vanaf de andere kant van de kamer zien. De Nest Thermostat kan zelfs je boiler aansturen en gebruikt OpenTherm-technologie om nog meer energie te besparen.

Wat deze thermostaat echt uniek maakt, is dat hij van je leert en zich aanpast aan je voorkeuren. Dankzij Auto-Schema maakt hij een programma op basis van je favoriete temperaturen, terwijl Auto-Afwezig de temperatuur automatisch aanpast wanneer je weg bent. De Nest Thermostat kan zelfs de boiler uitschakelen als je voor een paar dagen weg bent. Zo bespaar je energie en geld zonder er moeite voor te hoeven doen.

De Google Nest Learning Thermostat zwart is draadloos verbonden met je ketel en heeft een eenvoudige draaibediening en wifi-connectiviteit. Hij is niet compatibel met alle systemen, dus het is belangrijk om de compatibiliteitschecker te raadplegen voordat je hem koopt.

Als specialist in Smart Thermostats kan ik zeggen dat de Google Nest Learning Thermostat zwart een uitstekende keuze is voor wie energie wil besparen en het comfort van zijn huis wil verbeteren. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en het bespaart je tot wel 12% op je energierekening. Het enige nadeel is de prijs, want hij is niet goedkoop. Maar als je bereid bent om te investeren in een slimme thermostaat die je helpt geld te besparen en je huis comfortabeler te maken, dan is de Google Nest Learning Thermostat zwart een geweldige keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. tado° Tado Draadloze Temperatuursensor (uitbreiding) wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen tado° Tado Draadloze Temperatuursensor (uitbreiding) wit

 • list plusEen voordeel van deze uitbreiding is dat het makkelijk in gebruik is en een mooie vormgeving heeft.
 • list plusHet is een perfecte uitbreiding voor als je in één kamer 2 Tado kranen hebt.
 • list plusDaarnaast is het een must voor een consistente kamertemperatuur.

Nadelen tado° Tado Draadloze Temperatuursensor (uitbreiding) wit

 • list plusEen nadeel is dat voor gebruik van alle functies een betaald abonnement nodig is.
 • list plusVerder is het duur voor wat het is: een thermometer.
 • list plusTot slot is de bediening wat onhandig.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.5

De Tado Draadloze Temperatuursensor is een uitbreiding voor je slimme thermostaatkraan van Tado. Deze extra sensor is ideaal om de temperatuur in specifieke kamers te meten en te regelen. Door de sensor op de juiste plek te bevestigen kun je ervoor zorgen dat je altijd de perfecte temperatuur hebt. Het mooie is dat deze sensor niet alleen de temperatuur meet, maar ook de vochtigheid. Zo kun je een nog nauwkeuriger klimaat in huis creëren.

Wat deze sensor echt bijzonder maakt is dat het de temperatuurmeting verder weg van de radiator haalt. Dit zorgt ervoor dat je de temperatuur op de plaats krijgt waar die er echt toe doet. Bovendien is de sensor tot op 0,01 graden nauwkeurig. Dit zorgt voor een nieuw niveau van comfort in je Tado woning.

Het installeren van de Tado Draadloze Temperatuursensor is heel eenvoudig en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is de Tado Starterskit en Internetbridge om deze uitbreiding te gebruiken.

Als je meerdere radiatoren in één kamer hebt, dan is deze sensor de ideale oplossing. Je kunt met één apparaat meerdere radiatoren regelen en dat is wel zo handig. Dankzij de wifi-verbinding kun je de sensor bovendien eenvoudig bedienen via het touchscreen.

Wat mij betreft is de Tado Draadloze Temperatuursensor een echte aanrader voor wie op zoek is naar meer comfort in huis. De nauwkeurige metingen en de mogelijkheid om meerdere radiatoren te regelen maken deze sensor echt uniek. Het enige nadeel is dat je wel de Tado Starterskit en Internetbridge moet hebben om de sensor te kunnen gebruiken. Maar als je al een Tado installatie hebt, dan is deze uitbreiding een absolute must-have.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slimme thermostaten. Er zijn namelijk 235 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!