De Bestenu Kamerthermostaat Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/22/2020


Warmte in de kamer regelen doe je met een kamerthermostaat. Onder de thermostaten zijn er veel opties, wat soms verwarrend kan zijn. Hoe je de beste kamerthermostaat kiest, lees je in deze koopgids.

Wat is een slimme thermostaat?

Van steeds meer apparaten wordt een smart variant uitgebracht, en dat geldt ook voor de thermostaat. Een slimme thermostaat is verbonden met een app, waardoor je het apparaat ook vanaf een smartphone of tablet bedient. Je verbindt de slimme thermostaat met een netwerk, downloadt de app en bedient zo de thermostaat.

De bediening is niet alleen makkelijk, maar biedt ook meer mogelijkheden. Zo bedien je de thermostaat op een grotere afstand, zelfs als je op vakantie in Australië bent. Timers instellen is vaak ook een mogelijkheid en sommige slimme thermostaten hebben zelfs een zelflerende functie. Na verloop van tijd past de thermostaat zich dan aan op de geschiedenis van instellingen.

Wat is een modulerende kamerthermostaat?

Onder de soorten thermostaten is er keuze uit een modulerende thermostaat of aan/uit-thermostaat. De aan/uit-thermostaat past op alle cv-ketels, en daarom kun je er eigenlijk niet de mist mee in gaan. Een modulerende kamerthermostaat heeft weer andere voordelen, zoals energiebesparing.

Zoals de naam al doet vermoeden, kent een aan/uit-thermostaat slechts twee standen: aan en uit. De modulerende thermostaat werkt genuanceerder en verwarmt tot verschillende temperaturen. Dit type thermostaat kent dus meer opties dan enkel aan en uit, en verwarmt op deze manier veel efficiënter.

Welke thermostaat moet ik kiezen?

Welke thermostaat de beste keuze is, hangt af van een aantal zaken. Om te beginnen moet de kamerthermostaat passen bij het verwarmingssysteem, maar gewenste extra functies spelen ook een rol.

Het type verwarming in huis bepaalt voor een deel de mogelijkheden. Veel huizen worden verwarmd door middel van een cv-ketel, en anderen zijn aangesloten op stadsverwarming.

Een cv-ketel als verwarmingssysteem houdt de meeste opties open: je hebt dan keuze uit alle slimme thermostaten en aan/uit-thermostaten. Vind je in de handleiding van jouw cv-ketel het woord 'OpenTherm' terug, dan kun je ook voor een modulerende thermostaat kiezen.

Als je stadsverwarming hebt, kun je niet altijd alle thermostaten gebruiken. Voor een slimme thermostaat is het hebben van een moderne, normale thermostaat een voorwaarde. Je bent daarbij beperkt tot de modellen die aansluitbaar zijn op dit verwarmingssysteem.

Om het gebruiksgemak te optimaliseren kunnen thermostaten verschillende extra functies hebben. Zo las je eerder in deze koopgids de op afstand bestuurbare en zelflerende thermostaat, maar er is nog meer. Door een RF-module toe te voegen, werken sommige thermostaten volledig draadloos.

Ten slotte werken veel slimme thermostaten met een smart home platform. Alle slimme apparaten die compatibel zijn met het netwerk, kun je op hetzelfde platform aansluiten, om zo alles vanuit één centraal punt te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alle verlichting én de thermostaat uit gaan wanneer je het huis verlaat.

Welke thermostaat heb ik nodig bij vloerverwarming?

In het geval van vloerverwarming is het benodigde type thermostaat afhankelijk van het verwarmingssysteem en de huidige situatie. Als je al een centrale thermostaat in huis hebt, waarmee je dus ook de vloerverwarming regelt, kun je die bij zowel een cv-ketel als stadsverwarming vervangen voor een slimme thermostaat.

Houd er rekening mee dat slechts een beperkte selectie van slimme thermostaten bij stadsverwarming past. Is jouw vloerverwarming niet aangesloten op een centrale bediening in huis? Dan heb je een radiatorthermostaat nodig. Dit is het geval wanneer je een aparte kraan of regelaar voor vloerverwarming hebt.

Hoe komt deze geweldige Kamerthermostaat lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de speurtocht naar de beste Kamerthermostaat ook!

In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over Kamerthermostaats, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Kamerthermostaats die op de markt zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke Kamerthermostaats het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kamerthermostaats stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Kamerthermostaats

De beste Kamerthermostaats in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

De meest eenvoudige thermostaat van Nederland is de Honeywell Round On/Off T87G2014. Door aan de draairing te draaien kan de gewenste temperatuur per halve graad worden ingesteld. En met het instelbare aantal schakelingen per uur is de Round geschikt voor elk verwarmingsysteem. Van cv-toestel tot stadsverwarming. Voordelen van deze thermostaat: ● Eenvoudig te bedienen ● Onderhoudsvrij ● Past op bestaande grondplaat ● Verlicht display Specificaties van deze thermostaat: ● Werkt zonder batterijen ● Geschikt voor aandrijving van 24V, 2 draads aan/uit-regelingen ● Temperatuur 5 - 35 graden Celsius ● Voorzien van batterijen die de gehele levensduur meegaan Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Geschikt voor aansturing van 24V, 2-draads aan/uit-regelingen. Wat zit er in de verpakking? ● Round On/Off ● Handleiding

1. Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

Wanneer optimaal en intelligent stoken net zo belangrijk is als eenvoudige bediening, is de Round Modulation de beste keuze. Via het OpenTherm® protocol wordt de brandercapaciteit continu aan de actuele warmtebehoefte aangepast. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige, energiezuinige comfortregeling. Voordelen van deze thermostaat: ● Geen batterijen nodig ● Eenvoudig te bedienen ● Onderhoudsvrij ● Optimaal Comfort stand ● Past op bestaande grondplaat ● Schermverlichting Specificaties van deze thermostaat: ● Modulerend met OpenTherm® ● Temperatuur 5 - 35 graden Celsius Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Deze thermostaat is toepasbaar op alle modulerende cv-ketels met een OpenTherm® thermostaataansluiting. Geschikt voor merk CV-ketel: ATAG | AWB | Bosch | Brink | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Remeha | Vaillant | Viessmann Wat zit er in de verpakking? ● Round Modulation ● Handleiding

2. Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

Remeha qSense is de ideale regelaar voor diegene die op een eenvoudige, snelle manier de kamertemperatuur wil veranderen. Geschikt voor gebruik met Remeha cv-ketels. S101460 - 10003992

3. Remeha qSense Modulerende Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

De Round Wireless On/Off is een pakket en bestaat uit een Round Wireless en een Wireless On/Off module. De Round Wireless is draadloos en kan dus op elke gewenste plek worden gemonteerd. Ideaal als de huidige locatie van de thermostaat niet geschikt is, bijvoorbeeld tegenover een groot raam, naast een deur of vlakbij de een radiator. De Round Wireless On/Off combineert flexibele montage met vertrouwde kwaliteit. En zonder hak- en breekwerk. Voordelen van deze thermostaat: ● Eenvoudig te bedienen ● Kan op iedere willekeurige plaats in de woning worden gemonteerd ● Verlicht display ● Uitbreidbaar met internet gateway Specificaties van deze thermostaat: ● Draadloze communicatie ● Geschikt voor aandrijving van 24V, 2 draads aan/uit-regelingen ● Temperatuur 5 - 35 graden Celsius ● Werkt op 2 AA batterijen Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Deze thermostaat is toepasbaar op alle cv-ketels met een 24 volt thermostaataansluiting. Wat zit er in de verpakking? ● Round Wireless On/Off ● Wireless On/Off module ● 2x AA batterij ● Handleiding

4. Honeywell Round Wireless Aan/Uit - Draadloze Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

De Nefit ModuLine 1010 (7738112303) is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat, geschikt voor ruimteregeling. Alleen in combinatie met een ModuLine kan de Nefit HR-ketel gebruik maken van de geavanceerde Nefit-regelmethode die het comfort verhoogt en de energierekening verlaagt. De thermostaat is geschikt voor recente Nefit cv-toestellen met Nefit EMS protocol en de Nefit ProLine NxT cv-toestellen. Met de draaiknop stelt u de gewenste temperatuur in. Eenvoudig en praktisch! Het display geeft info over de actuele ruimtetemperatuur, gewenste temperatuur en toont praktische meldingen zoals vul- en storingsmeldingen. De Nefit ModuLine 1010 werkt zonder batterijen. De thermostaat wordt via de 2-draads verbinding vanuit de ketel gevoed. De voordelen van de Nefit ModuLine 1010 zijn: - eenvoud, zeer eenvoudige bediening  de ModuLine regelmethode laat elk Nefit cv-toestel altijd met hoogst mogelijke rendement werken, dus energiezuinig - vulmelding bij te lage cv-waterdruk - vlamsymbool bij warmtevraag  2-draads verbinding met voeding vanuit het cv-toestel, dus geen batterijen nodig - herkent automatische juiste protocol (EMS, O

5. Nefit ModuLine kamerthermostaat met roundagon design Moduline 1010 7738112303


Product informatiePlus or Show more

Dit is een veilige en betrouwbare verwarming thermostaat. Hij is eenvoudig te installeren en bedienen, eenvoudig en ultradun. Het levert u een energiebesparende en comfortabele leefomgeving, zeer modieus voor uw huis. Kenmerken: EEN mini temperatuurregelaar met touch-knop. Ultra dun lcd-scherm, eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te lezen, zelfs in het donker. Acryl lenzen om het LCD-scherm te beschermen tegen krassen. 6 programma/schema's, garanderen de comfortabele temperatuur, meer keuzes, meer flexibel. WiFi en voice control, handig voor u om uw thermostaat met uw mobiele apparaat. Temperatuur kalibratie functie en temperatuur compensatie functie. Data geheugen functie wanneer de stroom is uitgeschakeld. Precieze comfort controle houdt temperatuur binnen 0.5 ℃ van het niveau u set. Specificaties: Merk: KKmoon Materiaal: PC & ABS (brandwerende) Kleur: wit Type: met WiFi verbinding Input: AC 95-240 V/50-60Hz Huidige belasting: MAX 5A (boiler verwarming) Power verbruik: minder dan 1.5 W Sensor: NTC3950, 10 K Nauwkeurigheid: ± 5℃ Set temperatuur: 5℃ om 35℃ Luchtvochtigheid: 5 tot 99% RH (niet condenserend) Opslag temperatuur:-5℃ om 45℃ Controle systeem: werkt met Amazon Alexas/Google Assistent/IFTTT Ondersteunende taal: 14 verschillende talen, volg je telefoon instellen Chinees/Engels/Duits/Frans/Russisch/Spaans/Italiaans/Portugees/Turks/Arabisch/ japanse/Nederlands/Grieks/Hebreeuws Installatie gat afstand: 60mm Geschikt installatie doos: 86*86mm vierkante of Europese 60mm ronde doos(Niet inbegrepen) Proof rate: IP20 Item gewicht: 156g/5.5 ounce Item grootte: 85*85*40mm/3.35*3.35 * 1.57in Pakket gewicht: 208g/7.34 ounce Pakket maat: 110*95*60mm/4.33*3.74 * 2.36in WiFi Verbinding Procedure: Stap 1-1: installeer het apparaat Stap 1-2: houd het apparaat uit Stap 2: druk lang op "down knop" voor 8 seconden Stap 3: de "wifi" icoon knippert op het scherm (1 keer per seconde) Pakket Lijst: 1 * thermostaat 1 Set * Montage Schroeven 1 * handleiding

6. Kamerthermostaat Wifi Digitaal


Product informatiePlus or Show more

De Honeywell Round Wireless is een uitbreiding voor als je al een Honeywell thermostaat + RF module thuis hebt hangen. Gebruik de thermostaat voor het bedienen van een zone geregelde vloerverwarming of in combinatie met de vloerverwarmingsregelaar. Of voeg de Round Wireless toe aan EvoHome en bedien eenvoudig de temperatuur van elke gewenste kamer. Dankzij de draaibare instelring is een graadje hoger of lager een fluitje van een cent. De thermostaat heeft een vergroot en verlicht beeldscherm, zodat je ook in het donker - en zonder leesbril - de temperatuur kunt lezen. Let op: dit is enkel een uitbreiding op een Honeywell thermostaat met RF-module en is niet individueel op een cv-ketel aan te sluiten.

7. Honeywell Round Wireless (uitbreiding)


Product informatiePlus or Show more

De Honeywell DT90E is een eenvoudig te bedienen, digitale kamerthermostaat zonder klokprogramma. Bescheiden formaat maar met een duidelijk, groot uitleesbaar scherm en een handige ECO-knop. Door de eigen batterijvoeding is deze thermostaat volledig onafhankelijk van voeding vanuit het cv-toestel of stadsverwarmingsregeling. Voor een nauwkeurige temperatuurregeling is de thermostaat per halve graad instelbaar. Voordelen van deze thermostaat: ● Eenvoudig te bedienen ● Groot uitleesbaar scherm ● Handige ECO-knop Specificaties van deze thermostaat: ● Geschikt voor aandrijving van 24V, 2 draads aan/uit-regelingen ● Temperatuur 5 - 35 graden Celcius ● Werkt op 2 AA batterijen ● Thermostaat kan koelen Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Deze thermostaat is toepasbaar op alle cv-ketels met een 24 volt thermostaataansluiting. Wat zit er in de verpakking? ● DT90E Kamerthermostaat ● 2x AA-batterij ● Handleiding

8. Honeywell Kamerthermostaat - Met ECO knop


Product informatiePlus or Show more

De Plieger Montreal digitale kamerthermostaat is een zeer eenvoudige thermostaat welke door middel van druktoetsen ingesteld wordt. Deze kamerthermostaat wordt gevoed via batterijen en is geschikt voor stadsverwarming. Deze klokthermostaat heeft een duidelijk leesbaar scherm met de weergave van de heersende termperatuur. De belangrijkste specificaties: • Geschikt voor stadsverwarming (mits aangesloten op 24V regelafsluiter) • Eenvoudige bediening, door indrukken van de knoppen verhoging of verlaging temperatuur • Vorstbeveiliging • Weergave van de gewenste temperatuur • Digitale 24 uurs schakelklok • Duidelijk LCD uitleesvenster • Engelse toetsbediening • 2 jaar garantie Deze thermostaat wordt geleverd met: • Nederlandse handleiding • Nederlandse montagehandleiding • Montagemateriaal Wat is het verschil tussen een Kamerthermostaat, Klokthermostaat en Slimme Thermostaat? Kamerthermostaten zijn de standaard: hiermee stel je zelf de gewenste temperatuur in. Een klokthermostaat biedt je de mogelijkheid om verschillende programma’s in te stellen. Tot slot houdt een slimme thermostaat jouw instellingen bij en leert jou ritme kennen. Hierdoor weet hij precies op welke momenten hij in en uit moet schakelen. kwaliteit: De kamerthermostaat voldoet aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Tips: • Monteer een kamer- of klokthermostaat voor optimale werking altijd tegen een binnenmuur • Plaats hem minimaal 1,5 meter boven de grond • Plaats de thermostaat niet te dicht bij een radiator, deur of raam • Zorg ervoor dat de thermostaat niet op een zonnige plaats hangt of dat deze in de tocht hangt • Bij het monteren van de thermostaat altijd eerst de CV-installatie uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen • Plaats in de ruimte waar de thermostaat hangt geen thermostaatknoppen aan de radiator

9. Plieger Montreal Kamerthermostaat - digitaal 2AA- wit


Product informatiePlus or Show more

Intergas Comfort Touch slimme modulerende kamerthermostaat m. Open Therm protocol dikte=13mm zwart kopen? Bestel dan dit product van het kwalitatieve merk Intergas! De Intergas Comfort Touch is een thermostaat met ongekend gebruikersgemak in een verbluffend compact en modern design. Door gebruik te maken van een touchscreen is de bediening intuïtief, eenvoudig en simpel. De compacte afmetingen en het moderne design zorgen ervoor dat de thermostaat probleemloos in elk interieur past. Zwart of wit De Comfort Touch thermostaat kan eenvoudig worden geïnstalleerd en is zowel verkrijgbaar in een zwarte als witte uitvoering. Door zijn compacte afmetingen, de thermostaat is slechts 13 mm dik, en het moderne design gaat de thermostaat als interieurelement volledig op in zijn omgeving. De Comfort Touch thermostaat werkt alleen met Intergas CV-ketels die Smart Power ondersteunen, dit zijn toestellen vanaf bouwjaar 2017. De Comfort Touch thermostaat is verkrijgbaar via een installateur bij u in de buurt. Open Therm thermostaat De Intergas Comfort Touch is een modulerende kamerthermostaat waarbij gebruik wordt gemaakt van het Open Therm protocol om het vermogen van de CV-ketel automatisch aan de gewenste warmtebehoefte aan te passen. Een zuinige werking van het toestel wordt hierdoor blijvend gegarandeerd. De Intergas Comfort Touch toont de huidige kamertemperatuur. De gewenste temperatuur is met een eenvoudige ‘touch’ gemakkelijk te verhogen of te verlagen. U wilt helemaal geen temperatuur op het display zien? Geen probleem, één simpele wijziging en het display toont alleen de warmtevraag

10. Intergas Comfort Touch Thermostaat Zwart


Producten die soortgelijk zijn aan Kamerthermostaats


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kamerthermostaats. Er zijn immers 65 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Kamerthermostaat kopen.