De Bestenu Kamerthermostaat Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/22/2020


Warmte in de kamer regelen doe je met een kamerthermostaat. Onder de thermostaten zijn er veel opties, wat soms verwarrend kan zijn. Hoe je de beste kamerthermostaat kiest, lees je in deze koopgids.

Wat is een slimme thermostaat?

hide product content

Van steeds meer apparaten wordt een smart variant uitgebracht, en dat geldt ook voor de thermostaat. Een slimme thermostaat is verbonden met een app, waardoor je het apparaat ook vanaf een smartphone of tablet bedient. Je verbindt de slimme thermostaat met een netwerk, downloadt de app en bedient zo de thermostaat.

De bediening is niet alleen makkelijk, maar biedt ook meer mogelijkheden. Zo bedien je de thermostaat op een grotere afstand, zelfs als je op vakantie in Australië bent. Timers instellen is vaak ook een mogelijkheid en sommige slimme thermostaten hebben zelfs een zelflerende functie. Na verloop van tijd past de thermostaat zich dan aan op de geschiedenis van instellingen.

Wat is een modulerende kamerthermostaat?

hide product content

Onder de soorten thermostaten is er keuze uit een modulerende thermostaat of aan/uit-thermostaat. De aan/uit-thermostaat past op alle cv-ketels, en daarom kun je er eigenlijk niet de mist mee in gaan. Een modulerende kamerthermostaat heeft weer andere voordelen, zoals energiebesparing.

Zoals de naam al doet vermoeden, kent een aan/uit-thermostaat slechts twee standen: aan en uit. De modulerende thermostaat werkt genuanceerder en verwarmt tot verschillende temperaturen. Dit type thermostaat kent dus meer opties dan enkel aan en uit, en verwarmt op deze manier veel efficiënter.

Welke thermostaat moet ik kiezen?

hide product content

Welke thermostaat de beste keuze is, hangt af van een aantal zaken. Om te beginnen moet de kamerthermostaat passen bij het verwarmingssysteem, maar gewenste extra functies spelen ook een rol.

Het type verwarming in huis bepaalt voor een deel de mogelijkheden. Veel huizen worden verwarmd door middel van een cv-ketel, en anderen zijn aangesloten op stadsverwarming.

Een cv-ketel als verwarmingssysteem houdt de meeste opties open: je hebt dan keuze uit alle slimme thermostaten en aan/uit-thermostaten. Vind je in de handleiding van jouw cv-ketel het woord 'OpenTherm' terug, dan kun je ook voor een modulerende thermostaat kiezen.

Als je stadsverwarming hebt, kun je niet altijd alle thermostaten gebruiken. Voor een slimme thermostaat is het hebben van een moderne, normale thermostaat een voorwaarde. Je bent daarbij beperkt tot de modellen die aansluitbaar zijn op dit verwarmingssysteem.

Om het gebruiksgemak te optimaliseren kunnen thermostaten verschillende extra functies hebben. Zo las je eerder in deze koopgids de op afstand bestuurbare en zelflerende thermostaat, maar er is nog meer. Door een RF-module toe te voegen, werken sommige thermostaten volledig draadloos.

Ten slotte werken veel slimme thermostaten met een smart home platform. Alle slimme apparaten die compatibel zijn met het netwerk, kun je op hetzelfde platform aansluiten, om zo alles vanuit één centraal punt te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alle verlichting én de thermostaat uit gaan wanneer je het huis verlaat.

Welke thermostaat heb ik nodig bij vloerverwarming?

hide product content

In het geval van vloerverwarming is het benodigde type thermostaat afhankelijk van het verwarmingssysteem en de huidige situatie. Als je al een centrale thermostaat in huis hebt, waarmee je dus ook de vloerverwarming regelt, kun je die bij zowel een cv-ketel als stadsverwarming vervangen voor een slimme thermostaat.

Houd er rekening mee dat slechts een beperkte selectie van slimme thermostaten bij stadsverwarming past. Is jouw vloerverwarming niet aangesloten op een centrale bediening in huis? Dan heb je een radiatorthermostaat nodig. Dit is het geval wanneer je een aparte kraan of regelaar voor vloerverwarming hebt.

Hoe komt deze handige Kamerthermostaat opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Kamerthermostaat ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Kamerthermostaats, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Kamerthermostaats die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Kamerthermostaats het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Kamerthermostaats stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste Kamerthermostaats in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Wanneer optimaal en intelligent stoken net zo belangrijk is als eenvoudige bediening, is de Round Modulation de beste keuze. Via het OpenTherm® protocol wordt de brandercapaciteit continu aan de actuele warmtebehoefte aangepast. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurige, energiezuinige comfortregeling. Voordelen van deze thermostaat: ● Geen batterijen nodig ● Eenvoudig te bedienen ● Onderhoudsvrij ● Optimaal Comfort stand ● Past op bestaande grondplaat ● Schermverlichting Specificaties van deze thermostaat: ● Modulerend met OpenTherm® ● Temperatuur 5 - 35 graden Celsius Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Deze thermostaat is toepasbaar op alle modulerende cv-ketels met een OpenTherm® thermostaataansluiting. Geschikt voor merk CV-ketel: ATAG | AWB | Bosch | Brink | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Nefit | Remeha | Vaillant | Viessmann Wat zit er in de verpakking? ● Round Modulation ● Handleiding

1. Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

Met de Round Wireless T87RF2025 beschikt u over een flexibele draadloze thermostaat, die in vele toepassingen kan worden gebruikt. Voor een eenvoudig te bedienen, zone geregelde, vloerverwarming, kan de Round Wireless worden toegepast in combinatie met de HCE80 vloerverwarmingregelaar. Ook kan de Round Wireless eenvoudig worden toegevoegd aan evohome voor een complete zoneregeling. De Round Wireless is draadloos en kan dus op elke gewenste plek worden gemonteerd en combineert flexibele montage met vertrouwde kwaliteit. Voordelen van deze thermostaat: ● Eenvoudig te bedienen ● Kan op iedere willekeurige plaats in de woning worden gemonteerd ● Uitbreidbaar met internet gateway Specificaties van deze thermostaat: ● Aan/Uit-regeling ● Draadloze communicatie ● Werkt op 2 AA batterijen ● Temperatuur 5 - 35 graden Celsius ● Kan worden toegepast icm HCE80 vloerverwarmingsregelaar en evohome voor een complete zoneregeling. Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? De Round Wireless is de ideale kamerthermostaat voor met aan/uit aangestuurde cv-toestellen en is te koppelen aan diverse cv-ketels van Intergas. Wat zit er in de verpakking? ● Round Wireless ● 2x AA-batterij ● Handleiding Get connected! In combinatie met de internet-gateway (RFG100) is deze thermostaat is via smartphone en tablet te bedienen en te programmeren via de gebruiksvriendelijke Total Connect Comfort-app (iOS en Android). Zo houdt u - ook als u niet thuis bent – altijd de controle over wanneer en hoe het huis verwarmd wordt.

2. Honeywell Round Wireless - Draadloze aan/uit kamerthermostaat - Exclusief RF module


Product informatiePlus or Show more

De Honeywell Round Aan/Uit is een eenvoudig te bedienen digitale kamerthermostaat. Dankzij de draaibare instelring is een graadje hoger of lager een fluitje van een cent. De thermostaat heeft een vergroot en verlicht beeldscherm, zodat je ook in het donker - en zonder leesbril - de temperatuur eenvoudig afleest. Plaats de thermostaat eenvoudig op je huidige thermostaatbedrading. Let op: deze thermostaat is geschikt voor alle type cv-ketels.

3. Honeywell Round Aan/Uit (Bedraad)


Product informatiePlus or Show more

De Round Wireless On/Off is een pakket en bestaat uit een Round Wireless en een Wireless On/Off module. De Round Wireless is draadloos en kan dus op elke gewenste plek worden gemonteerd. Ideaal als de huidige locatie van de thermostaat niet geschikt is, bijvoorbeeld tegenover een groot raam, naast een deur of vlakbij de een radiator. De Round Wireless On/Off combineert flexibele montage met vertrouwde kwaliteit. En zonder hak- en breekwerk. Voordelen van deze thermostaat: ● Eenvoudig te bedienen ● Kan op iedere willekeurige plaats in de woning worden gemonteerd ● Verlicht display ● Uitbreidbaar met internet gateway Specificaties van deze thermostaat: ● Draadloze communicatie ● Geschikt voor aandrijving van 24V, 2 draads aan/uit-regelingen ● Temperatuur 5 - 35 graden Celsius ● Werkt op 2 AA batterijen Is mijn ketel geschikt voor deze thermostaat? Deze thermostaat is toepasbaar op alle cv-ketels met een 24 volt thermostaataansluiting. Wat zit er in de verpakking? ● Round Wireless On/Off ● Wireless On/Off module ● 2x AA batterij ● Handleiding

4. Honeywell Round Wireless Aan/Uit - Draadloze Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

Remeha qSense is de ideale regelaar voor diegene die op een eenvoudige, snelle manier de kamertemperatuur wil veranderen. Geschikt voor gebruik met Remeha cv-ketels. S101460 - 10003992

5. Remeha qSense Modulerende Kamerthermostaat


Product informatiePlus or Show more

De Nefit ModuLine 1010 (7738112303) is een eenvoudig te bedienen modulerende kamerthermostaat, geschikt voor ruimteregeling. Alleen in combinatie met een ModuLine kan de Nefit HR-ketel gebruik maken van de geavanceerde Nefit-regelmethode die het comfort verhoogt en de energierekening verlaagt. De thermostaat is geschikt voor recente Nefit cv-toestellen met Nefit EMS protocol en de Nefit ProLine NxT cv-toestellen. Met de draaiknop stelt u de gewenste temperatuur in. Eenvoudig en praktisch! Het display geeft info over de actuele ruimtetemperatuur, gewenste temperatuur en toont praktische meldingen zoals vul- en storingsmeldingen. De Nefit ModuLine 1010 werkt zonder batterijen. De thermostaat wordt via de 2-draads verbinding vanuit de ketel gevoed. De voordelen van de Nefit ModuLine 1010 zijn: - eenvoud, zeer eenvoudige bediening  de ModuLine regelmethode laat elk Nefit cv-toestel altijd met hoogst mogelijke rendement werken, dus energiezuinig - vulmelding bij te lage cv-waterdruk - vlamsymbool bij warmtevraag  2-draads verbinding met voeding vanuit het cv-toestel, dus geen batterijen nodig - herkent automatische juiste protocol (EMS, O

6. Nefit ModuLine kamerthermostaat met roundagon design Moduline 1010 7738112303


Product informatiePlus or Show more

Temperatuur en luchtvochtigheid in real-time bewaken. Bluetooth verbinding maakt toegang mogelijk via de smartphone. Temperatuurnauwkeurigheid van 0,1 °C en luchtvochtigheidsnauwkeurigheid van 0,1%. Koppelbaar met Mi-app. 1 AAA-batterij nodig.

7. Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor White


Product informatiePlus or Show more

De Lyric T6 zijn programmeerbaar naar uw wensen. Op het scherm kunt u de knoppen op het aanraakscherm gebruiken. Dankzij de toepassing kunt u de thermostaat op afstand bedienen. De programmering is heel eenvoudig. Thermostaat voor wandmontage.

8. Honeywell Thermostaat lyric T6 wifi


Product informatiePlus or Show more

Is enkel te gebruiken op Vaillant cv ketels vanaf 2006!! Thermostaatkabel dient in de cv ketel op de aansluiting (e)bus te worden aangesloten! Stijlvol - Wit met blauw verlichte display (7 cm) en full text (NL); - 350 is de kamerthermostaat en 450 regelt weer- of ruimteafhankelijk. Bedieningsgemak - Eenvoudig handmatig en/of met weekprogramma instelbaar; - Gewenste temperatuur is met de draaiknop direct aan te passen. Functioneel - De status van de cv-installatie kan via het menu worden uitgelezen; - Regelt toestel via eBUS aan/uit of modulerend.

9. Vaillant calorMATIC 350


Product informatiePlus or Show more

Intergas comfort touch thermostaat De Comfort Touch thermostaat kan eenvoudig worden geïnstalleerd en is zowel verkrijgbaar in een zwarte als witte uitvoering. Door zijn compacte afmetingen, de thermostaat is slechts 13 mm dik, en het moderne design gaat de thermostaat als interieurelement volledig op in zijn omgeving. De Comfort Touch thermostaat werkt alleen met Intergas CV-ketels die Smart Power ondersteunen, dit zijn toestellen vanaf bouwjaar 2017. Open Therm thermostaat De Intergas Comfort Touch is een modulerende kamerthermostaat waarbij gebruik wordt gemaakt van het Open Therm protocol om het vermogen van de CV-ketel automatisch aan de gewenste warmtebehoefte aan te passen. Een zuinige werking van het toestel wordt hierdoor blijvend gegarandeerd. De Intergas Comfort Touch toont de huidige kamertemperatuur. De gewenste temperatuur is met een eenvoudige ‘touch’ gemakkelijk te verhogen of te verlagen. U wilt helemaal geen temperatuur op het display zien? Geen probleem, één simpele wijziging en het display toont alleen de warmtevraag. Via app te bedienen indien men een intergas gateway aanschaft.

10. Intergas Comfort Touch Thermostaat Zwart


Producten gerelateerd aan Kamerthermostaats


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kamerthermostaats. Er zijn namelijk 65 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Kamerthermostaat kopen.