Wat is de beste Kamerthermostaat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Kamerthermostaat is een moeilijke opgave. Wat is de beste Kamerthermostaat van 2023? Na het analyseren van 971 Kamerthermostaten kwam de Quality Heating KABCON Quality als beste getest uit onze Kamerthermostaat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Kamerthermostaten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Kamerthermostaten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Kamerthermostaat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Kamerthermostaten

1Score: 9.9
Quality Heating KABCON Quality
Beste kamerthermostaat
Quality Heating KABCON Quality
Quality Heating
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat
Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat
Honeywell
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Perel Kamerthermostaat, digitaal, wit
Perel Kamerthermostaat, digitaal, wit
Perel
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat
Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat
Honeywell
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Honeywell Home DT4 ruimtethermostaat bedraad
Honeywell Home DT4 ruimtethermostaat bedraad
Honeywell Home
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze
Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze
Honeywell
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Netatmo Slimme Thermostaat - Control
Netatmo Slimme Thermostaat - Control
Netatmo
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze
Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze
Honeywell
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Honeywell Home Y3C710RFEU Draadloze kamerthermostaat
Honeywell Home Y3C710RFEU Draadloze kamerthermostaat
Honeywell
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
OJ microline Elektrische vloerverwarming thermostaat
OJ microline Elektrische vloerverwarming thermostaat
OJ microline
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Kamerthermostaat Koopgids

Warmte in de kamer regelen doe je met een kamerthermostaat. Onder de thermostaten zijn er veel opties, wat soms verwarrend kan zijn. Hoe je de beste kamerthermostaat kiest, lees je in deze koopgids.

Wat is een slimme thermostaat?

Van steeds meer apparaten wordt een smart variant uitgebracht, en dat geldt ook voor de thermostaat. Een slimme thermostaat is verbonden met een app, waardoor je het apparaat ook vanaf een smartphone of tablet bedient. Je verbindt de slimme thermostaat met een netwerk, downloadt de app en bedient zo de thermostaat.

De bediening is niet alleen makkelijk, maar biedt ook meer mogelijkheden. Zo bedien je de thermostaat op een grotere afstand, zelfs als je op vakantie in Australië bent. Timers instellen is vaak ook een mogelijkheid en sommige slimme thermostaten hebben zelfs een zelflerendefunctie. Na verloop van tijd past de thermostaat zich dan aan op de geschiedenis van instellingen.

Wat is een modulerende kamerthermostaat?

Onder de soorten thermostaten is er keuze uit een modulerende thermostaat of aan/uit-thermostaat. De aan/uit-thermostaat past op alle cv-ketels, en daarom kun je er eigenlijk niet de mist mee in gaan. Een modulerende kamerthermostaat heeft weer andere voordelen, zoals energiebesparing.

Zoals de naam al doet vermoeden, kent een aan/uit-thermostaat slechts twee standen: aan en uit. De modulerende thermostaat werkt genuanceerder en verwarmt tot verschillende temperaturen. Dit type thermostaat kent dus meer opties dan enkel aan en uit, en verwarmt op deze manier veel efficiënter.

Welke thermostaat moet ik kiezen?

Welke thermostaat de beste keuze is, hangt af van een aantal zaken. Om te beginnen moet de kamerthermostaat passen bij het verwarmingssysteem, maar gewenste extra functies spelen ook een rol.

Het type verwarming in huis bepaalt voor een deel de mogelijkheden. Veel huizen worden verwarmd door middel van een cv-ketel, en anderen zijn aangesloten op stadsverwarming.

Een cv-ketel als verwarmingssysteem houdt de meeste opties open: je hebt dan keuze uit alle slimme thermostaten en aan/uit-thermostaten. Vind je in de handleiding van jouw cv-ketel het woord 'OpenTherm' terug, dan kun je ook voor een modulerende thermostaat kiezen.

Als je stadsverwarming hebt, kun je niet altijd alle thermostaten gebruiken. Voor een slimme thermostaat is het hebben van een moderne, normale thermostaat een voorwaarde. Je bent daarbij beperkt tot de modellen die aansluitbaar zijn op dit verwarmingssysteem.

Om het gebruiksgemak te optimaliseren kunnen thermostaten verschillende extra functies hebben. Zo las je eerder in deze koopgids de op afstand bestuurbare en zelflerende thermostaat, maar er is nog meer. Door een RF-module toe te voegen, werken sommige thermostaten volledig draadloos.

Ten slotte werken veel slimme thermostaten met een smart home platform. Alle slimme apparaten die compatibel zijn met het netwerk, kun je op hetzelfde platform aansluiten, om zo alles vanuit één centraal punt te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alle verlichting én de thermostaat uit gaan wanneer je het huis verlaat.

Welke thermostaat heb ik nodig bij vloerverwarming?

In het geval van vloerverwarming is het benodigde type thermostaat afhankelijk van het verwarmingssysteem en de huidige situatie. Als je al een centrale thermostaat in huis hebt, waarmee je dus ook de vloerverwarming regelt, kun je die bij zowel een cv-ketel als stadsverwarming vervangen voor een slimme thermostaat.

Houd er rekening mee dat slechts een beperkte selectie van slimme thermostaten bij stadsverwarming past. Is jouw vloerverwarming niet aangesloten op een centrale bediening in huis? Dan heb je een radiatorthermostaat nodig. Dit is het geval wanneer je een aparte kraan of regelaar voor vloerverwarming hebt.

hero illustration

Hoe testen we Kamerthermostaten?

Om de beste Kamerthermostaat te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Kamerthermostaat-test hebben we 971 Kamerthermostaten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Kamerthermostaat-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Kamerthermostaat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Kamerthermostaat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Kamerthermostaat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 971 Kamerthermostaten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Kamerthermostaten op een rijtje

1. Beste kamerthermostaat: Quality Heating KABCON Quality

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.99
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
10
De Quality Heating ruimte klokthermostaat is geschikt voor de meeste ( Aan/Uit ) CV-ketels en vervangt alle 2-draads thermostaten. Geschikt voor merk CV-ketelATAG | Bosch | Intergas | Vaillant | Itho Daalderop | Brink | Nefit | Remeha De klokthermostaat heeft een instelfunctie per dag via een vaste fabrieksinstelling of je eigen wensen, een aan/uit functie, digitale 24-uurs schakelklok. Deze klokthermostaat is voorzien van een duidelijk leesbaar scherm en via de toetsen te bedienen. Deze thermostaat wordt geleverd met: Nederlandse handleiding Nederlandse montagehandleiding Montagemateriaal Wat is het verschil tussen een Kamerthermostaat, Klokthermostaat en Slimme Thermostaat? Kamerthermostaten zijn de standaard: hiermee stel je zelf de gewenste temperatuur in. Een klokthermostaat biedt je de mogelijkheid om verschillende programma’s in te stellen (ma/di/wo/do/vrij + za + zo). Tot slot houdt een slimme thermostaat jouw instellingen bij en leert jou ritme kennen. Hierdoor weet hij precies op welke momenten hij in en uit moet schakelen. Kwaliteit: De kamerthermostaat voldoet aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Tips: Monteer een kamer- of klokthermostaat voor optimale werking altijd tegen een binnenmuur Plaats hem minimaal 1,5 meter boven de grond Plaats de thermostaat niet te dicht bij een radiator, deur of raam Zorg ervoor dat de thermostaat niet op een zonnige plaats hangt of dat deze in de tocht hangt Bij het monteren van de thermostaat altijd eerst de CV-installatie uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te halen Plaats in de ruimte waar de thermostaat hangt geen thermostaatknoppen aan de radiator Let op: baterijen niet meegeleverd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

 • list plusEenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening
 • list plusPast op de bestaande grondplaat, geen extra installatiewerk nodig
 • list plusVerlicht display voor gemakkelijke aflezing

Nadelen Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

 • list plusNiet compatibel met alle ketelmodellen, zoals Bosch, Junkers en Nefit EcomLine

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.31
Gebruiksgemak
10
De Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat is dé thermostaat die je nodig hebt. Hij is simpel en gebruiksvriendelijk, perfect voor verschillende verwarmingssystemen. Met de draairing stel je moeiteloos de gewenste temperatuur in, met een halve graad precisie. Zo geniet je altijd van de ideale temperatuur in huis. En het beste is, het verlichte display zorgt ervoor dat je de temperatuur zelfs in het donker goed kunt aflezen.

Wat deze thermostaat echt geweldig maakt, is dat hij op de bestaande grondplaat past. Geen gedoe met extra werk bij de installatie. En guess what? Je hebt geen batterijen nodig! De thermostaat wordt bedraad gevoed vanuit de cv-ketel, dus geen zorgen over het vervangen van batterijen.

De Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat werkt perfect met cv-ketels met een 24 volt (2-draads) aan/uit thermostaataansluiting, zolang ze geschikt zijn voor powerstealing. Maar let op, check eerst even of jouw ketel compatibel is. Hij werkt niet met alle modellen van Bosch en Junkers, en ook niet met de Nefit EcomLine. In dat geval raad ik je aan om te gaan voor de Honeywell Home Round Wireless aan/uit inclusief RF-module of de Honeywell Home Round Connected aan/uit slimme thermostaat.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze zijn enthousiast over de goede kwaliteit en het nauwkeurige systeem van de thermostaat. Maar let op, één gebruiker merkte op dat de thermostaat niet geschikt was voor zijn JunckersBosch ketel, omdat de ketel continu bleef branden na de aansluiting.

Wat gebruikers ook waarderen, is de eenvoudige bediening van de thermostaat. Met de draairing regel je simpelweg de temperatuur. En dankzij het verlichte display kun je altijd gemakkelijk de temperatuur aflezen, zelfs in het donker.

De Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, volgens gebruikers. Hij doet wat hij moet doen, zonder poespas. Het design is mooi en simpel, en hij is ook nog eens betaalbaar.

Al met al is de Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat een topkeuze als je op zoek bent naar een eenvoudige en betrouwbare thermostaat. Maar let goed op de compatibiliteit met jouw cv-ketel, vooral als je een Bosch, Junkers of Nefit EcomLine ketel hebt. Hij levert goede prestaties en gebruiksgemak, maar heeft wel beperkingen wat betreft compatibiliteit met bepaalde ketelmodellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Perel Kamerthermostaat, digitaal, wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Perel Kamerthermostaat, digitaal, wit

 • list plusEenvoudige en automatische regeling van de verwarmingsketel
 • list plusDuidelijk leesbaar scherm en gemakkelijke bediening
 • list plusVerschillende programma's en instellingen voor efficiënt verwarmen

Nadelen Perel Kamerthermostaat, digitaal, wit

 • list plusHandleiding en toegang tot instellingen kunnen lastig zijn
 • list plusGeen verlichting op de thermostaat
 • list plusBeschermplaatje kan makkelijk loskomen
 • list plusProblemen met temperatuurmeting en batterijverbruik

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.69
Gebruiksgemak
8.92
De Perel Kamerthermostaat is mijn ideale partner om mijn verwarmingsketel eenvoudig en automatisch te regelen. Met zijn duidelijk leesbare scherm en gemakkelijke bediening via de toetsen, maakt deze thermostaat mijn leven een stuk gemakkelijker. Hij komt van het Belgische bedrijf Velleman Group, dat bekend staat om zijn kwalitatieve huishoudartikelen die praktische oplossingen bieden voor dagelijkse problemen in huis, onderweg of op het werk.

Een van de geweldige functies van deze thermostaat is de "override" functie, waarmee ik tijdelijk kan afwijken van de geprogrammeerde instellingen. Super handig als ik bijvoorbeeld een kamer sneller wil opwarmen. En met de aan/uit-schakelaar kan ik de thermostaat met een simpele druk in- en uitschakelen. Als ik de thermostaat uitschakel, zie ik alleen de kamertemperatuur.

De installatie van de Perel Kamerthermostaat is een eitje met het meegeleverde montagemateriaal. Ik kan hem gemakkelijk aan de muur bevestigen. En de thermostaat heeft drie verschillende programma's: comfortmodus, eco-modus en vakantiemodus (antivries). Zo kan ik efficiënt verwarmen en de thermostaat instellen tussen 5 °C en 30 °C, met maximaal 24 verschillende tijdzones.

De Perel Kamerthermostaat heeft een rechthoekige vorm en een lcd-scherm met achtergrondverlichting. Hij kan een maximaal vermogen van 1380 W aan en heeft een maximale nominale stroomsterkte van 6 A. Ik kan hem gewoon aan de muur monteren en hij werkt perfect bij temperaturen tussen 5-30 °C.

De thermostaat wordt geleverd met een handleiding in verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Pools, Portugees en Spaans. En hij werkt op batterijen, die worden meegeleverd. De Perel Kamerthermostaat is wit van kleur, heeft een breedte van 125 mm, een hoogte van 90 mm, een diepte van 30 mm en een gewicht van 150 g. Hij is gemaakt van ABS-materiaal.

Uit de reviews blijkt dat de Perel Kamerthermostaat een voordelige optie is, maar dat de handleiding en de toegang tot de instellingen wat lastig kunnen zijn. Ook wordt er opgemerkt dat de thermostaat geen verlichting heeft en dat het beschermplaatje gemakkelijk los kan komen. Daarnaast zijn er klachten over de temperatuurmeting en het batterijverbruik.

Ondanks deze mogelijke nadelen biedt de Perel Kamerthermostaat een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en is het een handige thermostaat voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig in te stellen apparaat. Het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke beperkingen en tekortkomingen die uit de reviews naar voren komen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de Perel Kamerthermostaat mij zal helpen om mijn huis comfortabel en warm te houden! 💡

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat

 • list plusGeen batterijen nodig
 • list plusEenvoudige bediening en onderhoudsvrij
 • list plusNauwkeurige en energiezuinige comfortregeling

Nadelen Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat

 • list plusAlleen geschikt voor modulerende cv-ketels met een OpenTherm® thermostaataansluiting
 • list plusProgrammeermogelijkheden niet standaard vermeld in de handleiding

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.88
Functionaliteit
9.15
Gebruiksgemak
8.76
De Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat is echt een topkeuze als je op zoek bent naar een thermostaat die niet alleen slim en efficiënt is, maar ook supergemakkelijk te bedienen. Met deze thermostaat, die het OpenTherm ® protocol gebruikt, wordt de brandercapaciteit automatisch aangepast aan je huidige warmtebehoefte. Zo krijg je altijd een nauwkeurige en energiezuinige comfortregeling.

Een van de grootste voordelen van de Honeywell Round Modulation is dat je nooit batterijen hoeft te verwisselen. Daarnaast is hij supermakkelijk te bedienen en heeft hij geen onderhoud nodig. De thermostaat heeft een temperatuurbereik van 5 tot 35 graden Celsius en werkt modulerend met OpenTherm. Het scherm van de thermostaat is ook nog eens verlicht, zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt, zelfs in het donker.

Ook de installatie van deze thermostaat is een eitje. Hij past op de meeste bestaande grondplaten, dus je kunt gewoon de oude plaat laten zitten als je hem vervangt. Dat scheelt je een hoop gedoe en tijd. Let wel op dat de Honeywell Round Modulation alleen geschikt is voor modulerende cv-ketels met een OpenTherm thermostaataansluiting. Hij werkt niet met aan/uit-ketels of modulerende ketels die het OpenTherm protocol niet ondersteunen.

De meeste gebruikers zijn super tevreden over de Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat. Ze vinden hem superhandig in gebruik en prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding. Vooral ouderen zijn blij met het comfort dat deze thermostaat biedt. Ze vinden het fijn dat de radiatoren altijd heerlijk warm zijn en dat de thermostaat zo makkelijk te bedienen is. Ook het grote en heldere verlichte scherm wordt als heel positief ervaren.

Wat deze thermostaat echt bijzonder maakt, is de "Optimaal Comfort" stand. In deze stand reageert de thermostaat supersnel op de ingestelde temperatuur, waardoor je nog meer comfort ervaart. Gebruikers vinden het geweldig dat de thermostaat zo snel en efficiënt verwarmt, vooral in vergelijking met de standaard modulerende stand. Het is ook superhandig dat je de thermostaat kunt programmeren, al wordt dat niet standaard in de handleiding vermeld.

Hoewel de meeste gebruikers alleen maar positieve ervaringen hebben met de Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat, zijn er een paar gevallen waarin hij niet geschikt is. Het is dus belangrijk om vooraf te controleren of je cv-ketel wel compatibel is met deze thermostaat. Ook jammer is dat de programmeermogelijkheden niet standaard in de handleiding worden genoemd.

Al met al is de Honeywell Round Modulation Kamerthermostaat een geweldige keuze voor wie op zoek is naar optimaal comfort en energiebesparing. Met zijn eenvoudige bediening, verlichte scherm en programmeerbare functies heeft deze thermostaat alles wat je nodig hebt. Ondanks een paar beperkingen, zoals de compatibiliteit met bepaalde cv-ketels, wegen de voordelen van deze thermostaat zwaarder.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Honeywell Home DT4 ruimtethermostaat bedraad

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Home DT4 ruimtethermostaat bedraad

 • list plusSlanke en moderne thermostaat met eenvoudige functionaliteiten.
 • list plusGeschikt voor vrijwel elk huishouden en elke toepassing.
 • list plusOndersteunt zowel hybride als groenere energiesystemen.

Nadelen Honeywell Home DT4 ruimtethermostaat bedraad

 • list plusOntbreken van specifieke gebruikersrecensies.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
8.16
Gebruiksgemak
9.13
De Honeywell Home DT4 ruimtethermostaat bedraad aan/uit zwart is een slanke en moderne thermostaat met eenvoudige functionaliteiten. Ik ben geschikt voor vrijwel elk huishouden en elke toepassing, of het nu gaat om aan/uit en OpenTherm® cv-ketels, stadsverwarming of warmtepompen. Mijn ontwerp is speciaal gemaakt voor verschillende soorten woningen en systeemtoepassingen. Ik ben verkrijgbaar als bedrade of draadloze oplossing.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is de mogelijkheid om mij te installeren als standalone thermostaat of als onderdeel van een bredere comfortoplossing, zoals de HCC100 Multizone vloercomfortregelaar of als onderdeel van Honeywell Evohome. Dit maakt het mogelijk om mij aan te passen aan jouw specifieke behoeften en om de temperatuur in verschillende zones van je huis onafhankelijk te regelen.

Ik ondersteun zowel hybride als groenere energiesystemen, waaronder warmtepompen, zonering en vloerverwarming en -koeling. Dit maakt mij een veelzijdige thermostaat die geschikt is voor verschillende duurzame verwarmingssystemen. Bovendien hoef jij je geen zorgen te maken over het regelmatig vervangen van mijn batterijen, want mijn batterijduur is maar liefst 3,5 jaar.

Ik ben voorzien van verlichte aanraaktoetsen, waardoor het eenvoudig is om de temperatuur in te stellen, zelfs in het donker. Daarnaast krijg je bij mij een garantie van 5 jaar, dus je kunt op mijn kwaliteit en betrouwbaarheid vertrouwen.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kan ik met trots zeggen dat ik een uitstekende keuze ben voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige thermostaat. Mijn slanke ontwerp, eenvoudige functionaliteiten en ondersteuning voor verschillende verwarmingssystemen maken mij aantrekkelijk voor zowel huishoudens als zakelijke toepassingen.

Het enige mogelijke nadeel van mij is het ontbreken van specifieke gebruikersrecensies om mijn prestaties en de tevredenheid van de gebruikers te beoordelen. Het zou nuttig zijn geweest om feedback van echte gebruikers te hebben om een vollediger beeld te krijgen van mijn prestaties en gebruikerservaring.

Al met al ben ik een hoogwaardig product met een scala aan handige functies en ondersteuning voor verschillende verwarmingssystemen. Mijn slanke ontwerp en eenvoudige bediening maken mij een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige thermostaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze

 • list plusEenvoudig te bedienen
 • list plusFlexibel draadloos ontwerp
 • list plusCompatibel met andere Honeywell-producten

Nadelen Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze

 • list plusHoge prijs
 • list plusMogelijk onnauwkeurige metingen door slechte temperatuursensor

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.95
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
8.43
De Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze Kamerthermostaat is echt een flexibele thermostaat die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Ik bedoel, je kunt 'm aansluiten op cv-ketels met een ingebouwde RF-module, zoals de Intergas Kombi Kompakt. En als je vloerverwarming hebt, kun je 'm ook combineren met de HCE80 vloerverwarmingregelaar. Super handig voor het bedienen van zonegeregelde vloerverwarming, toch? En wat dacht je van het toevoegen aan Evohome voor een complete zoneregeling? Gewoon geweldig!

Een van de beste dingen aan deze thermostaat is hoe makkelijk hij te gebruiken is. Je kunt 'm overal in huis plaatsen en als je een internet-gateway toevoegt, kun je 'm zelfs bedienen en programmeren met de Total Connect Comfort-app op je smartphone of tablet, waar je ook bent. Je hoeft dus niet eens thuis te zijn om je verwarming te regelen. Hoe cool is dat?

De thermostaat werkt op 2 AA-batterijen en kan temperaturen aan van 5 tot 35 graden Celsius. Hij is compatibel met de HCE80 vloerverwarmingsregelaar en evohome, dus je kunt echt een compleet zoneregelingssysteem opzetten. En hij werkt ook met aan/uit aangestuurde cv-toestellen en verschillende cv-ketels van Intergas. Echt top!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat een gebruiker opmerkte dat het even wennen was om de thermostaat te koppelen, maar zodra het gelukt was, werkte het vlekkeloos met Evohome. Een andere gebruiker merkte echter op dat de thermostaat niet uitschakelde bij de bereikte temperatuur. Dus als de kamer 22 graden Celsius was, moest de thermostaat op 19 graden Celsius worden gezet voordat het vlammetje uitging. Er was dus een verschil van 3 graden Celsius in de meting. Deze gebruiker had de thermostaat aangesloten op een Intergas HRE 36/30.

Over het algemeen werd de thermostaat als handig en makkelijk te gebruiken beschouwd, en de prijs was ook goed. Het mooie ontwerp viel ook op. Maar er was wel een opmerking over de moeilijke koppeling en de slechte temperatuursensor.

In vergelijking met andere thermostaten op de markt heeft de Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze Kamerthermostaat echt unieke kenmerken. Het draadloze ontwerp maakt 'm flexibel en makkelijk te installeren waar je maar wilt. En de mogelijkheid om 'm te combineren met andere Honeywell-producten, zoals Evohome en de HCE80 vloerverwarmingsregelaar, geeft je nog meer controle over je verwarmingssysteem. En het feit dat je 'm kunt bedienen en programmeren via je smartphone of tablet is gewoon super handig. Zo kun je altijd de controle houden, zelfs als je niet thuis bent.

Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook wat beperkingen waar je rekening mee moet houden. Sommige mensen vonden de thermostaat wat aan de dure kant, dus dat kan een nadeel zijn voor sommige potentiële kopers. En er was die opmerking over de slechte temperatuursensor, waardoor de metingen misschien niet helemaal nauwkeurig zijn en je wat ongemak kunt ervaren.

Al met al is de Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze Kamerthermostaat gewoon een handige en flexibele thermostaat met unieke kenmerken. Het is perfect voor gebruik met aan/uit aangestuurde cv-toestellen en kan worden aangepast aan verschillende cv-ketels van Intergas. Het draadloze ontwerp en de mogelijkheid om 'm te combineren met andere Honeywell-producten geven je echt meer controle over je verwarmingssysteem. Ja, er zijn wat beperkingen, zoals de prijs en mogelijke onnauwkeurige metingen, maar deze thermostaat biedt nog steeds veel voordelen voor gebruikers die flexibiliteit en gemak willen in hun verwarmingssysteem. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geniet van een comfortabelere en efficiëntere verwarming! 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Netatmo Slimme Thermostaat - Control

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Netatmo Slimme Thermostaat - Control

 • list plusVolledige controle over de temperatuur in huis
 • list plusLeert van je dagelijkse leefgewoonten en past het programma automatisch aan
 • list plusBespaart tot wel 25% op verwarmingskosten

Nadelen Netatmo Slimme Thermostaat - Control

 • list plusHet design kan er goedkoop uitzien en niet duurzaam zijn

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.05
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
8.24
De Netatmo Slimme Thermostaat is een slimme toevoeging aan jouw huis die jou volledige controle geeft over de temperatuur. Ik ben ontworpen door Starck en zorg ervoor dat ik er elegant uitzie zonder te veel poespas op mijn display. Het beste van alles is dat ik leer van jouw dagelijkse leefgewoonten en automatisch mijn programma aanpas aan jouw levensstijl. Met mijn Auto-Adapt functie voorspel ik zelfs het gewenste startmoment voor verwarming, afhankelijk van de isolatie van jouw huis en de buitentemperatuur. Hierdoor geniet jij altijd van de juiste temperatuur op het juiste tijdstip en bespaar je tot wel 25% op je verwarmingskosten. 💡

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn mogelijkheid om op afstand jouw verwarming te beheren en te controleren. Of je nu buitenshuis bent of gewoon vanaf de bank, jij kunt altijd de temperatuur aanpassen via jouw smartphone, tablet of laptop. Daarnaast ondersteun ik spraakopdrachten via Google Assistant, waardoor jij eenvoudig mijn temperatuur kunt regelen met jouw stem.

Ik ben ook zeer flexibel in te stellen met volledig aanpasbare programma's. Jij kunt eenvoudig verschillende programma's instellen voor verschillende dagen en zelfs dagen kopiëren om tijd te besparen. Daarnaast bied ik jou een online persoonlijk dashboard waar je al jouw data kunt bekijken in grafiekvorm, waardoor je inzicht krijgt in jouw energieverbruik. Elke maand ontvang je ook een persoonlijk Energie Besparings Rapport, waarmee je jouw verwarming effectief kunt plannen en verdere besparingen kunt realiseren.

De installatie van mij is eenvoudig en er zijn twee manieren om mij aan te sluiten: conventioneel bedraad of draadloos. Het relais dat bij mij wordt geleverd, maakt verbinding met jouw wifi-netwerk, waardoor jij mij op afstand kunt bedienen. Ik ben compatibel met gas-, olie- en houtboilers en kan eenvoudig jouw bestaande bekabelde of draadloze thermostaat vervangen.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over mij. Ze prijzen mijn eenvoudige installatie en bediening, zowel op mijn display als via de smartphone. Ze zijn ook blij met mijn compatibiliteit met Google Assistant en de overzichtelijke statistieken die beschikbaar zijn in de app. Sommige gebruikers hebben echter kritiek geuit op mijn design, dat er volgens hen goedkoop uitziet en niet duurzaam is.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor iedereen die volledige controle wil over de temperatuur in huis. Met mijn slimme functies, flexibele programma's en handige bediening op afstand, bied ik jou een comfortabel en energiebesparend verwarmingssysteem. Hoewel mijn design en duurzaamheid misschien niet perfect zijn, zijn mijn vele positieve eigenschappen zeker de moeite waard. Dus waar wacht je nog op? Laat mij jouw huis verwarmen op de meest efficiënte manier!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze

 • list plusFlexibele en gemakkelijk te bedienen thermostaat
 • list plusVerlicht display voor eenvoudige temperatuurinstelling, zelfs in donkere omstandigheden
 • list plusUitbreidbaar met Honeywell Home Connected Internet Comfort Gateway - RFG100 voor afstandsbediening en integratie met slimme apparaten

Nadelen Honeywell Round Wireless Aan/Uit Draadloze

 • list plusNiet compatibel met alle merken, zoals Nefit, Vaillant en ATAG

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.57
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
8.29
Ik ben erg tevreden met de Honeywell Round Draadloze Aan/Uit Kamerthermostaat met RF-module. Het is een flexibele en gemakkelijk te bedienen thermostaat, perfect voor iedereen die op zoek is naar een draadloze oplossing. Wat ik echt geweldig vind, is dat ik de thermostaat overal in huis kan monteren, zelfs op plekken waar de huidige thermostaat niet geschikt is, zoals tegenover een groot raam, naast een deur of vlakbij een radiator.

Een van de grootste voordelen van deze thermostaat is het verlichte display. Zelfs in donkere omstandigheden kan ik gemakkelijk de temperatuur instellen. En het wordt nog beter, want deze thermostaat kan worden uitgebreid met de Honeywell Home Connected Internet Comfort Gateway - RFG100. Hierdoor kan ik de thermostaat op afstand bedienen via de gratis Honeywell app. En alsof dat nog niet genoeg is, kan de app ook worden gekoppeld met Google Home, Amazon Alexa, IFTTT en Smartthings. Zo kan ik mijn huis automatiseren en echt slim maken!

De Honeywell Round Draadloze Aan/Uit thermostaat werkt op twee AA-batterijen, terwijl de RF-module bedraad moet worden aangesloten op de cv-ketel of warmtepomp. Hierdoor is de thermostaat volledig draadloos en kan ik hem overal in huis ophangen. Het is wel belangrijk om te weten dat de thermostaat alleen compatibel is met 24V, 2-draads aan/uit-regelingen. Ook heeft de RF-communicatie een maximale afstand van 30 meter.

Helaas heeft deze thermostaat wel een beperking. Enkele gebruikers hebben opgemerkt dat de thermostaat niet werkt met alle merken, ondanks wat er in de productbeschrijving staat. Hij werkt bijvoorbeeld niet met Nefit, Vaillant en ATAG, die een eigen protocol genaamd EMS gebruiken in plaats van het OpenTherm protocol dat wordt ondersteund door de Honeywell thermostaat. Dit kan teleurstellend zijn voor gebruikers met deze merken en kan extra kosten met zich meebrengen als ze een converter moeten kopen om de thermostaat toch te laten werken.

Al met al is de Honeywell Round Draadloze Aan/Uit Kamerthermostaat een handige en eenvoudig te bedienen thermostaat met een mooi design. Het is ideaal voor mensen die een draadloze oplossing willen en de temperatuur op afstand willen kunnen regelen. En als je al een complete set hebt met de internet gateway, krijg je echt waar voor je geld. Het enige nadeel is dat hij niet compatibel is met alle merken, dus controleer zeker of jouw ketel geschikt is voordat je de thermostaat aanschaft. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Honeywell Home Y3C710RFEU Draadloze kamerthermostaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Home Y3C710RFEU Draadloze kamerthermostaat

 • list plusEenvoudige bediening met duidelijk display en grote temperatuurtoetsen
 • list plusDraadloze functie maakt flexibele plaatsing mogelijk
 • list plusCompatibel met verschillende verwarmingsinstallaties

Nadelen Honeywell Home Y3C710RFEU Draadloze kamerthermostaat

 • list plusNiet geschikt voor elektrische verwarmingssystemen

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.44
Gebruiksgemak
7.11
De Honeywell Home Y3C710RFEU Draadloze kamerthermostaat is mijn moderne, multifunctionele maatje dat ik volledig kan programmeren. Deze thermostaat is ontwikkeld om mij comfort en energiebesparing te bieden. Dankzij het geavanceerde Honeywell Home TPI-zelfleeralgoritme kan ik mijn verwarmingsinstallatie efficiënter dan ooit aansturen, waardoor mijn kosten lager worden. 💰

Een van mijn beste eigenschappen is mijn eenvoudige bediening. Mijn duidelijke display met achtergrondverlichting zorgt ervoor dat ik gemakkelijk af te lezen ben, zelfs als het donker is. Met mijn grote temperatuurtoetsen kan ik ook heel makkelijk de gewenste temperatuur instellen. En dankzij mijn adaptieve toetsfuncties is mijn displaynavigatie intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Maar er is meer! Ik ben draadloos, dus ik kan overal in huis geplaatst worden, zelfs met mijn tafelstandaard. Mijn draadloze ontvangerbox kan direct verbinding maken met je verwarmingsketel, zonder dat er een kabel tussen ons nodig is. Dat maakt onze installatie super makkelijk en flexibel.

Ik ben compatibel met verschillende verwarmingsinstallaties, zoals gasketels, combiketels en warmtepompen. Ik werk ook bij zoneventieltoepassingen. Helaas ben ik niet geschikt voor elektrische verwarmingssystemen.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met mij. Ze vinden mij makkelijk te installeren en in te stellen. Ik bied al standaardinstellingen, maar je kunt me gemakkelijk aanpassen aan jouw behoeften. Ze merken ook op dat ik overal in huis geplaatst kan worden, zodat je me makkelijk mee kunt nemen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, is het belangrijk om te weten dat ik niet geschikt ben voor elektrische verwarmingssystemen. Dat kan een beperking zijn voor sommige potentiële gebruikers.️

Over het algemeen ben ik gewoon een geweldige draadloze kamerthermostaat met veel handige functies. Ik ben makkelijk te bedienen, energiebesparend en je kunt me overal in huis plaatsen. Hoewel ik niet geschikt ben voor elektrische verwarmingssystemen, bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding en ben ik een betrouwbare keuze voor huishoudens die comfort en energiebesparing zoeken.️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. OJ microline Elektrische vloerverwarming thermostaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.39
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
6.78
Ik ben de OJ microline Elektrische vloerverwarming thermostaat. Speciaal ontworpen voor elektrische vloerverwarming, ben ik een universele elektronische standaard aan/uit thermostaat met nachtverlaging. Met mijn grote instelknop is het bedienen van mij een fluitje van een cent. Ik mag dan simpel zijn, maar mijn nauwkeurigheid is ongeëvenaard. Ik houd rekening met het nawerken van de installatie, zodat de warmte die nog onderweg is volledig ten goede komt aan de te verwarmen ruimte, zonder dat de gewenste temperatuur wordt overschreden.

Je kunt mij gemakkelijk monteren in een standaard inbouwdoos en ik werk op een voeding van 230 VAC. Mijn schakelspanning is ook 230 VAC, met een maximale stroom van 10 Ampère. Je kunt de temperatuur instellen tussen 5 en 35 graden Celsius. Ik ben compact met afmetingen van 85x84x32 mm. En je krijgt ook nog eens 2 jaar garantie op mij.

Gebruikers zijn dolenthousiast over mij, de OJ microline Elektrische vloerverwarming thermostaat. Ze noemen me universeel en een eenvoudig apparaat dat snel te installeren is. Veel gebruikers hebben me aangesloten op de bestaande bedrading en waren blij verrast met het resultaat: een heerlijk warme vloer. Ik ben bijna plug-and-play en je kunt me binnen een half uur installeren, inclusief het verwijderen van de oude regelaar.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn eenvoudige bediening. Gebruikers zijn dol op mijn draaiknop waarmee ze de gewenste temperatuur kunnen instellen, zonder gedoe met ingewikkelde programmeeropties. Vooral in de badkamer, waar je altijd een warme vloer wilt, is dit echt super.

Er is echter één puntje van kritiek dat sommige gebruikers noemen: het felle rode lampje op mij. Sommige mensen vinden dit storend, vooral 's nachts.

Al met al ben ik, de OJ microline Elektrische vloerverwarming thermostaat, een geweldige aankoop. Ik ben eenvoudig te installeren en te bedienen, en zorg voor een nauwkeurige regeling van je vloerverwarming. Ik ben de betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een universele thermostaat voor elektrische vloerverwarming. Dus waar wacht je nog op? Laten we de warmte regelen! 💪️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Kamerthermostaten. Er zijn immers 971 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!