Wat is de beste Tegelboor van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het kopen van een goede Tegelboor is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Tegelboor van 2024? Na het onderzoeken van 2057 Tegelboren kwam de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor als beste getest uit onze Tegelboor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tegelboren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tegelboren-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Tegelboor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Tegelboren

1Score: 9.6
Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor
Best Tile drill
Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig
TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig
TRGoods
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Breskol diamantboor diamantboren set voor
Breskol diamantboor diamantboren set voor
Breskol
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
USPRO Tools by Bergen Tegelboren
USPRO Tools by Bergen Tegelboren
USPRO Tools by Bergen
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Rubi tegelboor 6mm - HEX
Rubi tegelboor 6mm - HEX
Rubi
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Breskol diamantboren set tegels diamantboren
Breskol diamantboren set tegels diamantboren
Breskol
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Diamantboor set 17 stuks +
Diamantboor set 17 stuks +
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren
DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren
DW4Trading
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Breskol Tegelboren Diamantboren + Boorgeleider
Breskol Tegelboren Diamantboren + Boorgeleider
Breskol
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
wolfcraft Tegelboor set Diamantboor 5mm
wolfcraft Tegelboor set Diamantboor 5mm
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tegelboor Koopgids

De geheimen van een perfect geboord gat in een tegel: ontdek hoe een tegelboor het verschil maakt.

Welke boor gebruiken voor tegels?

Een tegelboor is een speciale boor die is ontworpen om door keramische tegels te boren zonder ze te beschadigen. De boor heeft een hardmetalen punt die het oppervlak van de tegel doorboort, zonder deze te splijten of te breken. 

Het is belangrijk om een tegelboor te gebruiken omdat gewone boren niet in staat zijn om door de harde, keramische structuur van tegels te boren zonder ze te beschadigen.

Soorten tegelboren

Er zijn verschillende soorten tegelboren beschikbaar, waaronder diamantboren en hardmetalen boren. 

Diamantboren zijn duurder, maar ze zijn zeer effectief en duurzaam. Ze kunnen door zowel harde als zachte tegels boren en worden vaak gebruikt voor professionele toepassingen. 

Hardmetalen boren zijn betaalbaarder en zijn geschikt voor lichtere taken en doe-het-zelf-projecten.

Hoe boor je in tegels?

Als je een tegelboor gebruikt, is het belangrijk om de boor op een lage snelheid te zetten. Dit zorgt ervoor dat de tegel niet breekt of splijt terwijl je aan het boren bent. 

Het is ook belangrijk om geleidelijk te boren, met een constante en gelijkmatige druk, om ervoor te zorgen dat de boor gelijkmatig door de tegel gaat en niet vast komt te zitten.

Een andere belangrijke overweging bij het boren in tegels is de koeling van de boor. Bij het boren in tegels wordt de boor heet, wat de prestaties van de boor vermindert en de tegel soms beschadigd. 

Door water of een koelmiddel te gebruiken tijdens het boren, wordt de boor gekoeld en is de kans op beschadiging van de tegel kleiner.

Welke boor voor harde tegels?

Harde tegels, zoals graniet, porselein of marmer, zijn extreem duurzaam en hebben een zeer hoge dichtheid en hardheid

Het boren van gaten in deze materialen is moeilijk, en gewone boren zijn meestal niet krachtig genoeg om erdoorheen te komen. Daarom is het gebruik van een speciale boor, zoals een diamantboor, noodzakelijk.

Wat is een diamantboor?

Een diamantboor heeft een scherpe en harde diamantpunt die door de harde tegels boort, zonder ze te beschadigen. Diamantboren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, en je gebruikt ze op zowel natte als droge oppervlakken. 

Eendroge diamantboor is ideaal voor kleine klussen of wanneer er geen water beschikbaar is, terwijl een natte diamantboor wordt aanbevolen voor grotere klussen waarbij water nodig is voor koeling en smering.

Bij het boren in harde tegels met een diamantboor is het belangrijk om de boor op dejuiste snelheid te gebruiken en met de juiste druk. Het is ook belangrijk om de boor regelmatig te koelen met water om oververhitting te voorkomen en de levensduur van de boor te verlengen. 

In het algemeen is het gebruik van een diamantboor de beste keuze als je door harde tegels moet boren. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor de klus en de juiste boren-techniek toe te passen om het beste resultaat te bereiken. Met de juiste apparatuur en kennis is gaten boren in zelfs de hardste tegels makkelijk.

Welke maat tegelboor?

Als je tegels wilt boren, is het belangrijk om de juiste maat tegelboor te kiezen. De maat van de boor hangt af van de grootte van de gaten die je wilt maken. 

Over het algemeen kun je het beste een boor kiezen die iets groter is dan de diameter van de schroef of plug die je wilt gebruiken.

Als vuistregel kun je de volgende maten gebruiken:

 • Voor pluggen van 4 mm gebruik je een tegelboor van 6 mm
 • Voor pluggen van 6 mm gebruik je een tegelboor van 8 mm
 • Voor pluggen van 8 mm gebruik je een tegelboor van 10 mm

Het is belangrijk om een tegelboor te kiezen die geschikt is voor de tegels die je gaat boren. Voor keramische tegels gebruik je het beste een diamantboor. Bij natuursteen of harde tegels gebruik je het beste een tegelboor met een hardmetalen punt.

Zorg er bij het boren van tegels altijd voor dat je genoeg water gebruikt om de boor en de tegel koel te houden. Dit voorkomt oververhitting en beschadiging van de boor en de tegel.

Hoe boor je een gat in een badkamer tegel?

Als je een gat wilt boren in een badkamer tegel aan de muur, dan is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. 

Begin met een laag toerental en boor langzaam in de bovenste laag van de tegel. Vervolgens voer je de snelheid op, totdat je helemaal door de tegel heen bent.

Afhankelijk van het materiaal dat onder de tegel zit, kan het nodig zijn om van boormachine te wisselen. Als de tegel op een betonnen muur zit, kun je het beste een boorhamer gebruiken om de klus af te maken.

Zorg er ook voor dat je de tegel koel houdt tijdens het boren, bijvoorbeeld door deze onder water te houden. En vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een veiligheidsbril.

hero illustration

Hoe testen we Tegelboren?

Om de beste Tegelboor te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tegelboor-test hebben we 2057 Tegelboren geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Tegelboor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Tegelboor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Tegelboor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Tegelboor in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2057 Tegelboren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Tegelboren in een makkelijke lijst

1. Best Tile drill: Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

 • list plusSpeciaal ontworpen voor droog boren in harde tegels
 • list plusUitzonderlijk duurzame boorkop met Bosch Carbide Technology
 • list plusSpeciaal ontworpen centreerpunt voor nauwkeurig boren

Nadelen Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

 • list plusKlachten over de duurzaamheid van de boortjes

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.16
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
9.85
Als ik als enthousiaste klusser ergens waarde aan hecht, dan is het wel aan het hebben van de juiste gereedschappen voor elke klus. En als het gaat om het boren van gaten in harde tegels, dan is de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic boor echt een game changer.

Deze boor is speciaal ontworpen om droog in keramiek te boren en gaat veel langer mee dan standaard tegelboren. Dit is een direct gevolg van de evolutie van wandtegels, die groter en harder zijn geworden. Het boren van gaten in deze tegels is nu een uitdagende klus en vereist een boor die deze uitdaging aankan.

De Bosch Expert HEX-9 HardCeramic boor heeft een ontzettend duurzame boorkop met Bosch Carbide Technology, waardoor hij lang meegaat bij het boren in harde tegels. Dit betekent dat je niet telkens nieuwe boortjes hoeft te kopen, wat zowel geld als tijd bespaart.

Wat de HEX-9 onderscheidt van zijn concurrenten, is de speciaal ontworpen centreerpunt. Hierdoor is het starten van het boren van gaten uiterst nauwkeurig en voorkom je dat de boor wegglijdt of de tegel beschadigt. Dit is vooral handig als je precieze gaten moet boren, bijvoorbeeld voor leidingen of bevestigingspunten.

Deze 3-delige tegelborenset bevat diameters van 5,0, 6,0 en 8,0 mm, zodat je altijd de juiste maat bij de hand hebt voor verschillende toepassingen. Met een totale lengte van 90 mm kun je ook op moeilijk bereikbare plaatsen gaten boren, zoals in hoeken of achter obstakels.

Helaas heb ik in sommige gebruikersrecensies gelezen dat er klachten zijn over de duurzaamheid van de boortjes. Sommige gebruikers melden dat de boortjes al na een paar keer boren onbruikbaar zijn geworden. Dit is teleurstellend, vooral gezien de nadruk die wordt gelegd op de lange levensduur van de boorkop.

Al met al is de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor een uitstekende keuze voor het boren van gaten in harde tegels. Hij biedt duurzaamheid, nauwkeurigheid en gemak, waardoor zelfs de meest uitdagende klussen een stuk eenvoudiger worden. Het is wel belangrijk om de boortjes zorgvuldig te behandelen en te zorgen voor voldoende koeling tijdens het boren, zodat je de levensduur kunt maximaliseren.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en effectieve tegelboor, dan kan ik de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor zeker aanbevelen. Geef je tegelprojecten een professionele afwerking met deze hoogwaardige boorset.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig

 • list plusDiamantcoating zorgt voor uitstekende duurzaamheid

Nadelen TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig

 • list plusBoren werken vrij langzaam, vooral bij hardere materialen
 • list plusKleinere maten kunnen moeite hebben met door hardere materialen te boren

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.29
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
9.55
Review van de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig

Als fanatieke klusser heb ik altijd behoefte aan goede gereedschappen die mij kunnen helpen bij mijn projecten. Ik was dan ook erg blij toen ik de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig ontdekte. Deze set is speciaal ontworpen om gaten te boren in steen, keramische tegels, aardewerk, glas en meer.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze set is de diamantcoating op de boren. Deze coating zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en maakt het mogelijk om moeiteloos door harde materialen te boren. De set bevat 10 gatenzagen in verschillende maten, variërend van 6 tot 68 mm. Dit stelt mij in staat om gaten van verschillende diameters te boren, afhankelijk van het project waar ik aan werk.

Wat ik vooral waardeer aan deze set is de veelzijdigheid ervan. De kleinere diameters zijn perfect voor het boren van gaten voor pluggen, draadeinden en ankers. De grotere diameters zijn ideaal voor leidingwerk en de 68 mm gatenzaag is perfect voor elektrische inbouwdozen. Dit maakt de set geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zowel binnen als buiten.

Ik heb gemerkt dat deze tegelborenset ook een verbetering is ten opzichte van eerdere modellen. De boren zijn van hoge kwaliteit en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze hebben ook een scherpe snijkant, wat resulteert in nauwkeurige en nette gaten. Bovendien zit de set verpakt in een handige opbergkoffer, waardoor het makkelijk is om de boren georganiseerd te houden en te vervoeren.

Hoewel ik over het algemeen erg tevreden ben met de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig, zijn er enkele mogelijke beperkingen waar ik rekening mee moet houden. Ten eerste merkte ik dat de boren vrij langzaam werken, vooral bij het boren in hardere materialen zoals glas. Dit kan wat extra tijd en geduld vergen. Bovendien kunnen de kleinere maten soms moeite hebben om door hardere materialen te boren, dus ik raad aan om voorzichtig en geduldig te zijn bij het gebruik ervan.

Al met al ben ik echter zeer tevreden met de prestaties van de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig. De kwaliteit en duurzaamheid van de boren, in combinatie met hun veelzijdigheid en handige opbergkoffer, maken dit een uitstekende keuze voor iedereen die regelmatig gaten moet boren in steen, tegels en andere harde materialen. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zijn de sterke punten van deze tegelborenset duidelijk en maken ze het een waardevolle aanwinst voor elke klusser.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Breskol diamantboor diamantboren set voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breskol diamantboor diamantboren set voor

 • list plusHoogwaardige en veelzijdige boorset voor verschillende materialen
 • list plusMoeiteloos gaten boren van verschillende maten
 • list plusInclusief handige boorgeleider voor nauwkeurig werken

Nadelen Breskol diamantboor diamantboren set voor

 • list plusBoorgeleider vereist een vlakke ondergrond

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
9.07
Recensie: Breskol diamantboor diamantboren set voor makkelijk en efficiënt klussen

De Breskol diamantboor diamantboren set is een topkwaliteit en veelzijdige boorset die perfect is voor allerlei materialen, zoals glas, tegels, marmer, kunststof, graniet, keramiek, steen en hout. Met deze set boor je zonder moeite gaten in verschillende maten, variërend van 6 mm tot 50 mm. Deze diamantboren zijn speciaal ontworpen voor nat boren, wat betekent dat je tijdens het boren constant moet koelen met water. Zo blijft de boorkop koel en voorkom je dat de boor verbrandt.

Wat deze boorset echt uniek maakt, is de bijgeleverde boorgeleider. Deze boorgeleider voorkomt dat de diamantboor wegglijdt tijdens het boren, zodat je nauwkeuriger kunt werken. De geleider heeft een sterke zuignap die ervoor zorgt dat hij op zijn plek blijft, en de meedraaiende lagers zorgen ervoor dat de boor netjes op zijn plek blijft. Bovendien is de geleider verstelbaar voor het boren van gaten van 4 mm tot 80 mm.

De gebruikersrecensies van deze boorset zijn over het algemeen positief. Gebruikers prijzen de duurzaamheid en de uitstekende kwaliteit van de boorset. Ze merken op dat de diamantboren moeiteloos door de hardste tegels gaan en mooie, scherpe sneden achterlaten. De boorgeleider wordt ook als handig ervaren omdat je hiermee het gat precies op de juiste plek kunt boren. Een mogelijke beperking is dat de zuignap van de boorgeleider een vlakke ondergrond nodig heeft om goed te werken. Een alternatief is om met de komfrees een gat in een stuk multiplex te maken en de boor op zijn plek te houden met dubbelzijdig plakband.

Al met al is de Breskol diamantboor diamantboren set een betrouwbare en handige boorset voor zowel klussers als doe-het-zelvers. De set bevat verschillende maten diamantboren voor diverse toepassingen en wordt geleverd met een handige boorgeleider voor nauwkeurig werk. De duurzaamheid en hoge kwaliteit van de boorset worden ook gewaardeerd door gebruikers. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de vereiste van een vlakke ondergrond voor de boorgeleider, zijn de voordelen van deze boorset duidelijk groter dan eventuele nadelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. USPRO Tools by Bergen Tegelboren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen USPRO Tools by Bergen Tegelboren

 • list plusBevat een breed scala aan boren in verschillende maten
 • list plusBoren zijn van hoge kwaliteit en duurzaam
 • list plusKunnen zowel droog als nat worden gebruikt

Nadelen USPRO Tools by Bergen Tegelboren

 • list plusSpecifiek ontworpen voor het boren van gaten in harde materialen
 • list plusGeen boormachine inbegrepen, aparte boormachine nodig

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.44
Recensie: Mijn Tegelboren / Diamant boren set is perfect voor het boren van gaten in keramiek, glas en porselein. Met maar liefst 30 boren, inclusief 16 diamantboren in verschillende maten en 14 boren van 6 mm, heb ik altijd de juiste boor bij de hand voor elke klus.

Wat deze set echt onderscheidt, is de kwaliteit en duurzaamheid. Gemaakt van topkwaliteit staal en met een dikke diamantcoating, boren deze boren schoon en precies. En het beste is dat je ze zowel droog als nat kunt gebruiken. Met water gaan ze nog sneller en gaan ze langer mee, en het produceert ook minder stof.

Deze set is een verbetering ten opzichte van eerdere versies. Met 30 boren in verschillende maten biedt deze set meer mogelijkheden en flexibiliteit. En de kwaliteit van de boren is ook verbeterd, waardoor ze nog preciezer en duurzamer zijn.

Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, deze set is perfect voor het boren van gaten in harde materialen zoals keramiek, glas en porselein. Of je nu een kraan in een tegelwand wilt installeren of een gat wilt maken in een glazen vaas, met deze set heb je altijd de juiste boor bij de hand.

De voordelen van mijn Tegelboren / Diamant boren set zijn duidelijk. Met een breed scala aan boren in verschillende maten, heb ik altijd de juiste boor voor elke klus. En ze zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, dus ik weet dat ze lang meegaan en schoon en precies boren. En het feit dat ik ze zowel droog als nat kan gebruiken, is echt handig.

Maar er zijn ook enkele beperkingen om op te letten. Deze set is specifiek ontworpen voor het boren in harde materialen zoals keramiek, glas en porselein. Dus het kan zijn dat ze minder effectief zijn bij het boren in andere materialen. En let op, deze set bevat geen boormachine, dus je hebt er een aparte voor nodig.

Al met al vind ik mijn Tegelboren / Diamant boren set echt geweldig. Met een breed scala aan boren en een hoge kwaliteit en duurzaamheid, kan ik altijd nauwkeurige en schone gaten boren. Het is de perfecte keuze voor iedereen die regelmatig gaten moet boren in harde materialen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

5. Rubi tegelboor 6mm - HEX

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rubi tegelboor 6mm - HEX

 • list plusUitstekende keuze voor het droog boren in harde keramische tegels, porselein/gres en natuursteen.
 • list plusKern van wax zorgt voor optimale koeling van de diamant boorkop, waardoor hoog toerental mogelijk is zonder externe waterkoeling.
 • list plusGespecialiseerd gereedschap specifiek ontworpen voor boren in keramische tegels, porselein/gres en natuursteen.

Nadelen Rubi tegelboor 6mm - HEX

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om prestaties en duurzaamheid van de boor te beoordelen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
8.91
Gebruiksgemak
8.2
Deze Rubi tegelboor van 6mm met HEX-aansluiting is perfect als je droog wilt boren in harde keramische tegels, porselein/gres en natuursteen. Vooral handig voor kleine bevestigingsgaten.

Wat deze boor echt speciaal maakt, is de waxkern. Die zorgt voor optimale koeling van de diamant boorkop, zodat je met een hoog toerental kunt boren zonder dat je waterkoeling nodig hebt. Super handig en makkelijk!

Een ander voordeel van de Rubi tegelboor 6mm - HEX is dat hij niet geschikt is voor beton. Dat maakt het een gespecialiseerd gereedschap dat specifiek is ontworpen voor het boren in keramische tegels, porselein/gres en natuursteen. Perfect als je precisie en zorgvuldigheid belangrijk vindt.

Om de prestaties van de boor nog verder te verbeteren, raden we aan om extra cooling wax te gebruiken. Dat zorgt voor nog betere koeling en verlengt de levensduur van de boor.

Helaas hebben we geen gebruikersrecensies om je een beter beeld te geven van de ervaringen van klanten met deze boor. Dat maakt het lastig om de prestaties en duurzaamheid te beoordelen.

Maar al met al kunnen we wel concluderen dat de Rubi tegelboor 6mm - HEX - Diamantboor tegels een uitstekende keuze is voor het boren in keramische tegels, porselein/gres en natuursteen. Hij onderscheidt zich door de waxkern die zorgt voor optimale koeling en het vermogen om droog te boren zonder externe waterkoeling. En het feit dat hij niet geschikt is voor beton is geen probleem als je op zoek bent naar een specifieke boor voor tegels.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Breskol diamantboren set tegels diamantboren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breskol diamantboren set tegels diamantboren

 • list plusVeelzijdig en duurzaam, geschikt voor verschillende klussen en materialen
 • list plusGebruik van waterkoeling voorkomt verbranding en zorgt voor langere levensduur
 • list plusScherp geprijsd en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Breskol diamantboren set tegels diamantboren

 • list plusKoelen van de boren is essentieel voor optimale gebruikerservaring
 • list plusVoor zeer harde tegels zijn de droge diamantboren van Breskol beter geschikt

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
8.21
Gebruiksgemak
8.85
Als klusser is het belangrijk om te beschikken over kwalitatief gereedschap waarmee ik de klus eenvoudig en efficiënt kan klaren. Met de Breskol Diamantboren Set Tegels heb ik een veelzijdige en duurzame set in handen die elke denkbare klus aankan. Deze set van 15 diamantboren is perfect voor het boren in tegels, marmer, graniet en andere materialen.

Wat deze diamantboren onderscheidt van andere sets is het gebruik van waterkoeling. Door mijn boorkop continu te koelen, blijft de structuur van de diamantboor krachtig en voorkom ik verbranding. Dit zorgt voor een langere levensduur en een mooi resultaat. Ik gebruik een elektrische boormachine zonder klopstand in combinatie met een boorgeleider. Daarnaast maak ik een duwende en trekkende beweging tijdens het boren, zodat het water in het boorgat kan lopen.

Deze diamantboren hebben een diameter van 6 mm en 8 mm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende klussen en materialen. De set past op elke (accu) boormachine, dus ik heb ze altijd bij de hand. De diamantboren zijn vernieuwd en sterk verbeterd in kwaliteit, wat zorgt voor een nog betere gebruikservaring.

De reviews van andere klussers over deze diamantboren zijn overwegend positief. Ze zijn tevreden over de kwaliteit en duurzaamheid van de boren. Ze gaan lang mee en boren mooie ronde gaten. Voor echt harde tegels wordt aangeraden om de droge diamantboren van Breskol te gebruiken. Het koelen van de boren is essentieel om ze in goede staat te houden. Gelukkig biedt Breskol een goede service en komt met een oplossing als het boren niet naar wens gaat.

Een bijkomend voordeel van deze diamantboren is de prijs. Ze zijn scherp geprijsd en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben blij met deze investering, omdat ik jarenlang plezier zal hebben van de set.

Hoewel er geen duidelijke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te benadrukken dat het koelen van de boren essentieel is voor een optimale gebruikerservaring. Daarnaast kan het zijn dat voor het boren in zeer harde tegels de droge diamantboren van Breskol beter geschikt zijn.

Al met al is de Breskol Diamantboren Set Tegels een uitstekende keuze voor klussers die op zoek zijn naar kwalitatieve en duurzame diamantboren. Met deze set kan ik verschillende klussen eenvoudig en met gemak klaren. De boren zijn geschikt voor verschillende materialen en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zorg wel voor voldoende koeling tijdens het boren en overweeg de droge diamantboren van Breskol voor het boren in zeer harde tegels. Kortom, een aanrader voor elke klusser!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Diamantboor set 17 stuks +

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Diamantboor set 17 stuks +

 • list plusHoogwaardige constructie met boren uit \/u00e9\/_n stuk, waardoor de stift niet losbreekt.
 • list plusVeelzijdigheid en nauwkeurigheid met maten van 6 tot 50 mm, boorgeleider en aftekenpotlood.
 • list plusGebruiksvriendelijk op iedere (accu) boormachine zonder klopstand, praktisch en waardevol tips & tricks meegeleverd.

Nadelen Diamantboor set 17 stuks +

 • list plusNiet bedoeld voor beton en heeft een maximale boordiepte van 30 mm.
 • list plusVoor projecten die de beperkingen overstijgen, kunnen aanvullende gereedschappen nodig zijn.
 • list plusBeperkte maximale boordiepte kan een belemmering vormen voor sommige projecten.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.81
Functionaliteit
8.23
Gebruiksgemak
8.32
Hey daar! Ik ben super enthousiast om je de Diamantboor set 17 stuks + boorgeleider + aftekenpotlood voor te stellen. Deze set is perfect voor het plaatsen van badkamermeubels en -accessoires op tegelwanden of -vloeren. Wat deze set echt speciaal maakt, is de zorgvuldige selectie van maten en de hoogwaardige constructie. Elke boor is uit één stuk vervaardigd, met inkepingen voor gemakkelijke afvoer van boorgruis en boorspaan. En dankzij het gebruik van hoogwaardig diamant en elektrolytische verzinking, is roestvorming verleden tijd. Dit maakt de set duurzaam en betrouwbaar.

Met maten van 6 tot 50 mm, inclusief boorgeleider en aftekenpotlood, biedt deze set veelzijdigheid en nauwkeurigheid. En omdat de boren passen op iedere (accu) boormachine zonder klopstand, zijn ze super handig in gebruik. De tips & tricks voor het koelen van de diamantboor, samen met het gebruik van de tegelboorgeleider en het aftekenpotlood, zijn echt praktisch en waardevol.

De boorgeleider is geweldig voor wie nauwkeurig wil werken, omdat het gedoe om het gat precies op de juiste plaats te krijgen tot het verleden behoort. En met een verstelbare geleider voor boren van 4 mm tot 80 mm, heb je extra flexibiliteit. Deze set is perfect voor een breed scala aan materialen, zoals glas, marmer, tegels, graniet, keramiek en natuursteen.

Wat ik echt geweldig vind, is het uitgebreide overzicht van de toepassingen van de verschillende boormaten. Dit geeft je het vertrouwen om aan de slag te gaan. En met de ‘niet goed, geld terug’-garantie, hoef je je geen zorgen te maken over de prestaties van de set.

Een paar dingen om op te merken: deze set is niet bedoeld voor beton en heeft een maximale boordiepte van 30 mm. Voor grotere projecten heb je misschien aanvullende gereedschappen nodig. Maar over het algemeen biedt deze set een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en een breed scala aan toepassingen. Dus als je regelmatig boort in tegels of vergelijkbare materialen, is dit echt een must-have! 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren

 • list plusHandige set boren voor het boren in glas, spiegels en tegels
 • list plusBevat de meest voorkomende maten
 • list plusGoede after-sales support

Nadelen DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren

 • list plusNiet geschikt voor intensief professioneel gebruik
 • list plusProblemen bij het boren in tegels
 • list plusNiet meer dan twee gaten achter elkaar boren

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.14
Functionaliteit
8.27
Gebruiksgemak
7.34
De DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren Ø 4,5,6,8,10 mm is echt iets voor mij! Met deze handige set boren kan ik moeiteloos in glas, spiegels en tegels boren. De set bestaat uit vijf boren met diameters van 4 mm, 5 mm, 6 mm, 8 mm en 10 mm. Ik kan deze boren gebruiken met mijn accuboormachine of kolomboormachine op een laag toerental.

Boren in glas of spiegels is een nauwkeurig karweitje. Daarom is het slim om het gat te boren met een lage snelheid. Om de kans op breuken te verkleinen, plaats ik het materiaal op een vlakke ondergrond. Het is handig om water te gebruiken om de boor gesmeerd en gekoeld te houden. Zo voorkom ik dat de punt van de boor verbrandt en bot wordt. En natuurlijk draag ik altijd een veiligheidsbril om mijn ogen te beschermen tegen glassplinters.

Deze boren hebben een lengte van 76-84 mm en zijn geschikt voor verschillende boordiameters. Deze set bevat de meest voorkomende maten, wat ideaal is voor klussen zoals badkamerrenovaties. Maar ik moet niet te veel gaten achter elkaar boren en een matig toerental gebruiken. Deze boren zijn geschikt voor incidenteel gebruik, maar minder geschikt voor intensief professioneel gebruik.

De DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren Ø 4,5,6,8,10 mm heeft zowel positieve als negatieve beoordelingen gekregen van gebruikers. Sommige gebruikers zijn blij met de handigheid van de set en de goede after-sales support. Anderen hebben echter problemen gehad bij het boren in tegels en vinden de boren daar niet geschikt voor. Het wordt ook aangeraden om niet meer dan twee gaten achter elkaar te boren om problemen te voorkomen.

Al met al is de DW4Trading Glasboren Set Keramiek Tegelboren Ø 4,5,6,8,10 mm een handige set boren voor het boren in glas, spiegels en tegels. De set bevat de meest voorkomende maten en is geschikt voor incidenteel gebruik. Ik moet wel voorzichtig te werk gaan en de juiste boorsnelheid hanteren om breuken te voorkomen. Ondanks enkele negatieve beoordelingen, lijkt de set over het algemeen aan mijn verwachtingen te voldoen en is het een goede aankoop voor de prijs. 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Breskol Tegelboren Diamantboren + Boorgeleider

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Breskol Tegelboren Diamantboren + Boorgeleider

 • list plusHoogwaardige borenset geschikt voor diverse klussen
 • list plusDuurzame en sterke boren
 • list plusUitstekende service van Breskol

Nadelen Breskol Tegelboren Diamantboren + Boorgeleider

 • list plusVereist ervaring en voorzichtigheid bij gebruik
 • list plusMoet goed worden afgekoeld tijdens het boren

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.36
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.85
Ik ben helemaal weg van de Breskol Tegelboren - Diamantboren + Boorgeleider + 70mm + 75mm Gaten Boorset! Deze hoogwaardige borenset is perfect voor allerlei klussen. Met deze diamantboren kan ik moeiteloos gaten boren in materialen zoals glas, tegels, marmer, kunststof, graniet, keramiek, steen en hout. Wat belangrijk is om te weten, is dat deze diamantboren "nat" gebruikt moeten worden, wat betekent dat ze continu gekoeld moeten worden.

Om de beste resultaten te behalen, raad ik aan om een elektrische boormachine zonder klopstand te gebruiken in combinatie met een boorgeleider. Tijdens het boren is het essentieel om een duwende en trekkende beweging te maken, zodat het water in het boorgat kan lopen. Dit zorgt ervoor dat de boorkop koel blijft en voorkomt dat de boor verbrandt. Gelukkig voorkomt de Breskol boorgeleider dat de diamantboor wegglijdt tijdens het boren.

Deze diamantborenset bevat een breed scala aan maten, variërend van 6 mm tot 75 mm. Hierdoor kan ik verschillende klussen aan, zoals het boren van bevestigingsgaten of het maken van afvoeropeningen voor een wasbak, douche of inbouwdozen. De boren passen op elke (accu)boormachine, wat handig is voor zowel professionele klussers als doe-het-zelvers zoals ik.

De gebruikersreviews van de Breskol Tegelboren zijn over het algemeen positief. Klanten zijn erg tevreden over de kwaliteit van de boren, die duurzaam en sterk zijn. Ze zijn ook gebruiksvriendelijk en bieden een goede grip. Het is belangrijk om de boren goed te laten afkoelen tijdens het boren, wat betekent dat ze intensief gebruikt kunnen worden.

Een ander positief aspect dat wordt benadrukt, is de geweldige service van Breskol. Klanten die vragen hadden over de juiste boor voor hun tegels kregen uitstekende ondersteuning en advies.

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat het gebruik van diamantboren en het boren in tegels en andere harde materialen enige ervaring en voorzichtigheid vereist. Het is essentieel om de instructies nauwkeurig op te volgen en de boren goed te laten afkoelen om schade te voorkomen.

Al met al is de Breskol Tegelboren - Diamantboren + Boorgeleider + 70mm + 75mm Gaten Boorset een hoogwaardige set die perfect is voor allerlei klussen. De boren zijn duurzaam, sterk en gebruiksvriendelijk. Ze maken prachtige gaten en bieden een goede grip. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en koeling kunnen ze intensief gebruikt worden. De geweldige service van Breskol draagt bij aan de positieve ervaring van klanten. Ik raad deze set zeker aan voor klussers die op zoek zijn naar kwaliteit en betrouwbaarheid bij het boren in tegels en andere harde materialen. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. wolfcraft Tegelboor set Diamantboor 5mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen wolfcraft Tegelboor set Diamantboor 5mm

 • list plusDiverse diameters voor nauwkeurige boringen in wand- en vloertegels
 • list plusGeleiding met geïntegreerde spons zorgt voor juiste waterkoeling en verlengt levensduur van diamantboren
 • list plusHoogwaardig materiaal en industriediamanten voor lange levensduur en precisie bij het boren

Nadelen wolfcraft Tegelboor set Diamantboor 5mm

 • list plusAlleen nat gebruiken in combinatie met meegeleverde geleiding vereist waterbron in de buurt

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.27
Gebruiksgemak
6.98
Ik ben super enthousiast over de wolfcraft Tegelboorset - Diamantboor 5mm 6mm 8mm 10mm - Diamantborenset - 8771000! Deze set is echt een gamechanger als het gaat om het boren van gaten in tegels en plavuizen. Met diameters van 5, 6, 8 en 10 mm en een snijdiepte van 30 mm, is deze set perfect voor al mijn klussen in huis.

Wat deze set echt onderscheidt, is de geleiding met geïntegreerde spons voor de juiste waterkoeling tijdens het boren. Dit zorgt niet alleen voor nauwkeurige en nette gaten, maar verlengt ook de levensduur van de diamantboren. En met de ronde schacht van 10 mm kan ik ze snel bevestigen in de boorkop van mijn accuschroevendraaier, waardoor ik heel efficiënt kan werken.

De diamantboren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bedekt met industriediamanten, wat zorgt voor duurzaamheid en precisie bij het boren. En de set wordt geleverd in een stevige kunststof box, waardoor ik alles gemakkelijk kan opbergen en meenemen. Het feit dat de boorkronen TÜV-gekeurd zijn, geeft me ook een gevoel van veiligheid en kwaliteit.

Of je nu een professional bent of een enthousiaste klusser, deze set is echt een must-have voor het boren in tegels en plavuizen. Het biedt de perfecte oplossing voor het installeren van sanitairbevestigingen en kabeldoorvoeropeningen, met aandacht voor precisie en veiligheid.

Een klein nadeel is dat de set alleen nat gebruikt mag worden in combinatie met de meegeleverde geleiding, dus ik moet wel een waterbron in de buurt hebben tijdens het boren.

Maar al met al biedt de wolfcraft Tegelboorset - Diamantboor 5mm 6mm 8mm 10mm - Diamantborenset - 8771000 echt waar voor je geld. Met duurzame diamantboren, handige accessoires en de focus op precisie en veiligheid, is het een onmisbaar gereedschap voor iedereen die regelmatig tegels bewerkt. Ik kan niet meer zonder! 🛠️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tegelboren. Er zijn namelijk 2057 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!