Wat is de beste Tegelboor van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Tegelboor is een moeilijke opgave. Wat is de beste Tegelboor van 2023? Na het analyseren van 2057 Tegelboren kwam de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor als beste getest uit onze Tegelboor-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Tegelboren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Tegelboren-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Tegelboor-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Tegelboren

1Score: 9.9
Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor
Best Tile drill
Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor
Bosch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Robust Tools ACTIE!! Diamantboor
Robust Tools ACTIE!! Diamantboor
Robust Tools
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Maxifix Tegelboor Diamantboor
Maxifix Tegelboor Diamantboor
Maxifix
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Breskol diamantboor diamantboren set voor
Breskol diamantboor diamantboren set voor
Breskol
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Rubi tegelboor 6mm - HEX
Rubi tegelboor 6mm - HEX
Rubi
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
DW4Trading Diamant boren set
DW4Trading Diamant boren set
DW4Trading
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Robust Tools ACTIE!! Diamantboorset 4
Robust Tools ACTIE!! Diamantboorset 4
Robust Tools
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.6
Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor
Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor
Bosch
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig
TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig
TRGoods
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
USPRO Tools by Bergen Tegelboren
USPRO Tools by Bergen Tegelboren
USPRO Tools by Bergen
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Tegelboor Koopgids

De geheimen van een perfect geboord gat in een tegel: ontdek hoe een tegelboor het verschil maakt.

Welke boor gebruiken voor tegels?

Een tegelboor is een speciale boor die is ontworpen om door keramische tegels te boren zonder ze te beschadigen. De boor heeft een hardmetalen punt die het oppervlak van de tegel doorboort, zonder deze te splijten of te breken. 

Het is belangrijk om een tegelboor te gebruiken omdat gewone boren niet in staat zijn om door de harde, keramische structuur van tegels te boren zonder ze te beschadigen.

Soorten tegelboren

Er zijn verschillende soorten tegelboren beschikbaar, waaronder diamantboren en hardmetalen boren. 

Diamantboren zijn duurder, maar ze zijn zeer effectief en duurzaam. Ze kunnen door zowel harde als zachte tegels boren en worden vaak gebruikt voor professionele toepassingen. 

Hardmetalen boren zijn betaalbaarder en zijn geschikt voor lichtere taken en doe-het-zelf-projecten.

Hoe boor je in tegels?

Als je een tegelboor gebruikt, is het belangrijk om de boor op een lage snelheid te zetten. Dit zorgt ervoor dat de tegel niet breekt of splijt terwijl je aan het boren bent. 

Het is ook belangrijk om geleidelijk te boren, met een constante en gelijkmatige druk, om ervoor te zorgen dat de boor gelijkmatig door de tegel gaat en niet vast komt te zitten.

Een andere belangrijke overweging bij het boren in tegels is de koeling van de boor. Bij het boren in tegels wordt de boor heet, wat de prestaties van de boor vermindert en de tegel soms beschadigd. 

Door water of een koelmiddel te gebruiken tijdens het boren, wordt de boor gekoeld en is de kans op beschadiging van de tegel kleiner.

Welke boor voor harde tegels?

Harde tegels, zoals graniet, porselein of marmer, zijn extreem duurzaam en hebben een zeer hoge dichtheid en hardheid

Het boren van gaten in deze materialen is moeilijk, en gewone boren zijn meestal niet krachtig genoeg om erdoorheen te komen. Daarom is het gebruik van een speciale boor, zoals een diamantboor, noodzakelijk.

Wat is een diamantboor?

Een diamantboor heeft een scherpe en harde diamantpunt die door de harde tegels boort, zonder ze te beschadigen. Diamantboren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, en je gebruikt ze op zowel natte als droge oppervlakken. 

Eendroge diamantboor is ideaal voor kleine klussen of wanneer er geen water beschikbaar is, terwijl een natte diamantboor wordt aanbevolen voor grotere klussen waarbij water nodig is voor koeling en smering.

Bij het boren in harde tegels met een diamantboor is het belangrijk om de boor op dejuiste snelheid te gebruiken en met de juiste druk. Het is ook belangrijk om de boor regelmatig te koelen met water om oververhitting te voorkomen en de levensduur van de boor te verlengen. 

In het algemeen is het gebruik van een diamantboor de beste keuze als je door harde tegels moet boren. Het is belangrijk om de juiste boor te kiezen voor de klus en de juiste boren-techniek toe te passen om het beste resultaat te bereiken. Met de juiste apparatuur en kennis is gaten boren in zelfs de hardste tegels makkelijk.

Welke maat tegelboor?

Als je tegels wilt boren, is het belangrijk om de juiste maat tegelboor te kiezen. De maat van de boor hangt af van de grootte van de gaten die je wilt maken. 

Over het algemeen kun je het beste een boor kiezen die iets groter is dan de diameter van de schroef of plug die je wilt gebruiken.

Als vuistregel kun je de volgende maten gebruiken:

 • Voor pluggen van 4 mm gebruik je een tegelboor van 6 mm
 • Voor pluggen van 6 mm gebruik je een tegelboor van 8 mm
 • Voor pluggen van 8 mm gebruik je een tegelboor van 10 mm

Het is belangrijk om een tegelboor te kiezen die geschikt is voor de tegels die je gaat boren. Voor keramische tegels gebruik je het beste een diamantboor. Bij natuursteen of harde tegels gebruik je het beste een tegelboor met een hardmetalen punt.

Zorg er bij het boren van tegels altijd voor dat je genoeg water gebruikt om de boor en de tegel koel te houden. Dit voorkomt oververhitting en beschadiging van de boor en de tegel.

Hoe boor je een gat in een badkamer tegel?

Als je een gat wilt boren in een badkamer tegel aan de muur, dan is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. 

Begin met een laag toerental en boor langzaam in de bovenste laag van de tegel. Vervolgens voer je de snelheid op, totdat je helemaal door de tegel heen bent.

Afhankelijk van het materiaal dat onder de tegel zit, kan het nodig zijn om van boormachine te wisselen. Als de tegel op een betonnen muur zit, kun je het beste een boorhamer gebruiken om de klus af te maken.

Zorg er ook voor dat je de tegel koel houdt tijdens het boren, bijvoorbeeld door deze onder water te houden. En vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van een veiligheidsbril.

hero illustration

Hoe testen we Tegelboren?

Om de beste Tegelboor te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Tegelboor-test hebben we 2057 Tegelboren vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Tegelboor-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Tegelboor-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Tegelboor-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste Tegelboor in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2057 Tegelboren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Tegelboren in een oogopslag

1. Best Tile drill: Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

 • list plusSpeciaal ontworpen voor droog boren in harde tegels
 • list plusUitzonderlijk duurzame boorkop met Bosch Carbide Technology
 • list plusSpeciaal ontworpen centreerpunt voor nauwkeurig boren

Nadelen Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

 • list plusKlachten over de duurzaamheid van de boortjes

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.88
Gebruiksgemak
10
Als ik als enthousiaste klusser ergens waarde aan hecht, dan is het wel aan het hebben van de juiste gereedschappen voor elke klus. En als het gaat om het boren van gaten in harde tegels, dan is de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic boor echt een game changer.

Deze boor is speciaal ontworpen om droog in keramiek te boren en gaat veel langer mee dan standaard tegelboren. Dit is een direct gevolg van de evolutie van wandtegels, die groter en harder zijn geworden. Het boren van gaten in deze tegels is nu een uitdagende klus en vereist een boor die deze uitdaging aankan.

De Bosch Expert HEX-9 HardCeramic boor heeft een ontzettend duurzame boorkop met Bosch Carbide Technology, waardoor hij lang meegaat bij het boren in harde tegels. Dit betekent dat je niet telkens nieuwe boortjes hoeft te kopen, wat zowel geld als tijd bespaart.

Wat de HEX-9 onderscheidt van zijn concurrenten, is de speciaal ontworpen centreerpunt. Hierdoor is het starten van het boren van gaten uiterst nauwkeurig en voorkom je dat de boor wegglijdt of de tegel beschadigt. Dit is vooral handig als je precieze gaten moet boren, bijvoorbeeld voor leidingen of bevestigingspunten.

Deze 3-delige tegelborenset bevat diameters van 5,0, 6,0 en 8,0 mm, zodat je altijd de juiste maat bij de hand hebt voor verschillende toepassingen. Met een totale lengte van 90 mm kun je ook op moeilijk bereikbare plaatsen gaten boren, zoals in hoeken of achter obstakels.

Helaas heb ik in sommige gebruikersrecensies gelezen dat er klachten zijn over de duurzaamheid van de boortjes. Sommige gebruikers melden dat de boortjes al na een paar keer boren onbruikbaar zijn geworden. Dit is teleurstellend, vooral gezien de nadruk die wordt gelegd op de lange levensduur van de boorkop.

Al met al is de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor een uitstekende keuze voor het boren van gaten in harde tegels. Hij biedt duurzaamheid, nauwkeurigheid en gemak, waardoor zelfs de meest uitdagende klussen een stuk eenvoudiger worden. Het is wel belangrijk om de boortjes zorgvuldig te behandelen en te zorgen voor voldoende koeling tijdens het boren, zodat je de levensduur kunt maximaliseren.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en effectieve tegelboor, dan kan ik de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor zeker aanbevelen. Geef je tegelprojecten een professionele afwerking met deze hoogwaardige boorset.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Robust Tools ACTIE!! Diamantboor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Robust Tools ACTIE!! Diamantboor

 • list plusDuurzaam en sterk, vertoont nauwelijks slijtage, zelfs na het boren van meerdere gaten in harde vloertegels
 • list plusHandig in gebruik, gemakkelijk te bevestigen op (accu)boormachine, biedt goede grip
 • list plusPresteert beter dan andere droogboren op de markt, gaat langer mee

Nadelen Robust Tools ACTIE!! Diamantboor

  Beoordeling

  9.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.23
  Functionaliteit
  9.34
  Gebruiksgemak
  10
  De ACTIE!! Diamantboor - Tegelboor Droog Waxboor 6mm is echt een topper als het gaat om het droogboren van tegels, zelfs de extra harde soorten. Wat deze boor echt uniek maakt, is de speciale WAX-vulling. Deze zorgt ervoor dat de boor koel blijft tijdens het boren, zonder dat je water of andere koelvloeistoffen nodig hebt. Hoe handig is dat?

  Deze boor is echt stevig en gaat lang mee, dat blijkt wel uit de geweldige reviews van gebruikers. Ze zijn dolenthousiast over de kwaliteit van deze boor en vinden hem veel beter dan andere droogboren die ze hebben geprobeerd. Zelfs na het boren van meerdere gaten in harde vloertegels, blijft dit boortje bijna als nieuw. En vergeleken met duurdere boortjes van andere merken, zoals Gamma, presteert deze ACTIE!! Diamantboor veel beter en gaat hij ook nog eens veel langer mee.

  Wat deze boor ook echt top maakt, is het gemak in gebruik. Het is super eenvoudig om de boor op je (accu)boormachine te bevestigen. Bovendien heeft het boortje een goede grip, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij uit je handen glipt tijdens het boren. En het filmpje over het schuin aanzetten van de boor wordt als echt nuttig ervaren. 👍

  Deze boor is geschikt voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld het boren van gaten in wand- en vloertegels. Zorg er wel voor dat je tijdens het gebruik voldoende beschermende kleding, een veiligheidsbril en handschoenen draagt. Ook is het belangrijk om je werkplek netjes en schoon te houden. Voor het beste resultaat raden we aan om de boor met een hoog toerental schuin op de markering te plaatsen, zodat hij niet wegglijdt. Na het boren van een 'half maantje' kun je de boor recht houden en een kleine draaiende beweging maken om het boorgruis te verwijderen. Vergeet niet om de boor en het geboorde materiaal goed te laten afkoelen en het restmateriaal uit de boor te verwijderen met een ijzeren pennetje.

  Al met al is de ACTIE!! Diamantboor - Tegelboor Droog Waxboor 6mm een echte aanrader. Hij is super duurzaam, van hoge kwaliteit en ook nog eens heel makkelijk in gebruik. Deze boor presteert beter dan andere droogboren op de markt en gaat langer mee, zelfs bij het boren in harde tegels. En aangezien er geen negatieve beoordelingen zijn, kunnen we wel stellen dat er geen echte nadelen zijn aan deze boor. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en duurzame tegelboor, dan is dit echt de boor voor jou!

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 20 november in huis

  Bekijk prijs

  3. Maxifix Tegelboor Diamantboor

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Maxifix Tegelboor Diamantboor

  • list plusHoge diamantbezetting maakt de boor zeer slijtvast en snel
  • list plusDroog boren zonder externe waterkoeling is gemakkelijker en handiger
  • list plusWaxvulling zorgt voor optimale koeling tijdens het boren

  Nadelen Maxifix Tegelboor Diamantboor

  • list plusMeldingen van de boor die snel stuk gaat

  Beoordeling

  9.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.25
  Functionaliteit
  9.72
  Gebruiksgemak
  8.73
  De Maxifix - Tegelboor - Diamantboor - Droog - Wax koeling - HEX Ø 6mm is mijn favoriete diamant tegelboor die perfect is voor het boren met een hoog toerental. Met deze boor kun je snel en eenvoudig gaten boren in tegels met bijna elke boormachine. Hij heeft een handige HEX (zeskant) aansluiting en is voorzien van waxvulling voor optimale koeling tijdens het boren.

  Wat deze boor echt onderscheidt van de concurrentie is de hoge diamantbezetting, waardoor hij super slijtvast is en razendsnel door de hardste materialen boort. Het grootste voordeel is dat je droog kunt boren, dus je hebt geen externe waterkoeling nodig. Dit maakt het boren veel gemakkelijker en handiger.

  De Maxifix - Tegelboor - Diamantboor - Droog - Wax koeling - HEX Ø 6mm is perfect voor het boren van gaten in wandtegels, vloertegels, natuursteen, marmer en graniet. Belangrijk is om altijd met een hoog toerental te boren en een tollende beweging onder een hoek van 60 graden te maken. Zo komt de warmte goed vrij en gaat de boor langer mee.

  Een handige tip is om de Maxifix Cooling Wax te gebruiken in combinatie met deze boor. Hiermee zorg je voor optimale koeling van de kleine tegelboren en verleng je de levensduur van de boor.

  Over het algemeen zijn gebruikers positief over de Maxifix - Tegelboor - Diamantboor - Droog - Wax koeling - HEX Ø 6mm. Ze zijn erg tevreden over hoe gemakkelijk en snel deze boor door keramische tegels boort. Ze beschouwen het als de perfecte boor voor tegels.

  Er zijn echter ook enkele negatieve beoordelingen waarin wordt vermeld dat de boor snel stuk gaat. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze slechts anderhalf gat hebben geboord voordat de boor kapot ging. Eén gebruiker merkte zelfs op dat een gewone steenboor beter presteerde dan deze tegelboor.

  Al met al lijkt de Maxifix - Tegelboor - Diamantboor - Droog - Wax koeling - HEX Ø 6mm een goede keuze te zijn voor het boren van gaten in tegels. Het heeft unieke kenmerken, zoals de waxvulling voor optimale koeling en de hoge diamantbezetting. Maar let wel op de mogelijke beperkingen, zoals de meldingen van de boor die snel stuk gaat. Zorg ervoor dat je de boor zorgvuldig gebruikt en goed onderhoudt om de levensduur te verlengen. 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  4. Breskol diamantboor diamantboren set voor

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Breskol diamantboor diamantboren set voor

  • list plusHoogwaardige en veelzijdige boorset voor verschillende materialen
  • list plusMoeiteloos gaten boren van verschillende maten
  • list plusInclusief handige boorgeleider voor nauwkeurig werken

  Nadelen Breskol diamantboor diamantboren set voor

  • list plusBoorgeleider vereist een vlakke ondergrond

  Beoordeling

  8.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.1
  Functionaliteit
  9.34
  Gebruiksgemak
  8.44
  Recensie: Breskol diamantboor diamantboren set voor makkelijk en efficiënt klussen

  De Breskol diamantboor diamantboren set is een topkwaliteit en veelzijdige boorset die perfect is voor allerlei materialen, zoals glas, tegels, marmer, kunststof, graniet, keramiek, steen en hout. Met deze set boor je zonder moeite gaten in verschillende maten, variërend van 6 mm tot 50 mm. Deze diamantboren zijn speciaal ontworpen voor nat boren, wat betekent dat je tijdens het boren constant moet koelen met water. Zo blijft de boorkop koel en voorkom je dat de boor verbrandt.

  Wat deze boorset echt uniek maakt, is de bijgeleverde boorgeleider. Deze boorgeleider voorkomt dat de diamantboor wegglijdt tijdens het boren, zodat je nauwkeuriger kunt werken. De geleider heeft een sterke zuignap die ervoor zorgt dat hij op zijn plek blijft, en de meedraaiende lagers zorgen ervoor dat de boor netjes op zijn plek blijft. Bovendien is de geleider verstelbaar voor het boren van gaten van 4 mm tot 80 mm.

  De gebruikersrecensies van deze boorset zijn over het algemeen positief. Gebruikers prijzen de duurzaamheid en de uitstekende kwaliteit van de boorset. Ze merken op dat de diamantboren moeiteloos door de hardste tegels gaan en mooie, scherpe sneden achterlaten. De boorgeleider wordt ook als handig ervaren omdat je hiermee het gat precies op de juiste plek kunt boren. Een mogelijke beperking is dat de zuignap van de boorgeleider een vlakke ondergrond nodig heeft om goed te werken. Een alternatief is om met de komfrees een gat in een stuk multiplex te maken en de boor op zijn plek te houden met dubbelzijdig plakband.

  Al met al is de Breskol diamantboor diamantboren set een betrouwbare en handige boorset voor zowel klussers als doe-het-zelvers. De set bevat verschillende maten diamantboren voor diverse toepassingen en wordt geleverd met een handige boorgeleider voor nauwkeurig werk. De duurzaamheid en hoge kwaliteit van de boorset worden ook gewaardeerd door gebruikers. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de vereiste van een vlakke ondergrond voor de boorgeleider, zijn de voordelen van deze boorset duidelijk groter dan eventuele nadelen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  5. Rubi tegelboor 6mm - HEX

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Rubi tegelboor 6mm - HEX

  • list plusUitstekende keuze voor het droog boren in harde keramische tegels, porselein/gres en natuursteen.
  • list plusKern van wax zorgt voor optimale koeling van de diamant boorkop, waardoor hoog toerental mogelijk is zonder externe waterkoeling.
  • list plusGespecialiseerd gereedschap specifiek ontworpen voor boren in keramische tegels, porselein/gres en natuursteen.

  Nadelen Rubi tegelboor 6mm - HEX

  • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om prestaties en duurzaamheid van de boor te beoordelen.

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.12
  Functionaliteit
  8.81
  Gebruiksgemak
  8.16
  Deze Rubi tegelboor van 6mm met HEX-aansluiting is perfect als je droog wilt boren in harde keramische tegels, porselein/gres en natuursteen. Vooral handig voor kleine bevestigingsgaten.

  Wat deze boor echt speciaal maakt, is de waxkern. Die zorgt voor optimale koeling van de diamant boorkop, zodat je met een hoog toerental kunt boren zonder dat je waterkoeling nodig hebt. Super handig en makkelijk!

  Een ander voordeel van de Rubi tegelboor 6mm - HEX is dat hij niet geschikt is voor beton. Dat maakt het een gespecialiseerd gereedschap dat specifiek is ontworpen voor het boren in keramische tegels, porselein/gres en natuursteen. Perfect als je precisie en zorgvuldigheid belangrijk vindt.

  Om de prestaties van de boor nog verder te verbeteren, raden we aan om extra cooling wax te gebruiken. Dat zorgt voor nog betere koeling en verlengt de levensduur van de boor.

  Helaas hebben we geen gebruikersrecensies om je een beter beeld te geven van de ervaringen van klanten met deze boor. Dat maakt het lastig om de prestaties en duurzaamheid te beoordelen.

  Maar al met al kunnen we wel concluderen dat de Rubi tegelboor 6mm - HEX - Diamantboor tegels een uitstekende keuze is voor het boren in keramische tegels, porselein/gres en natuursteen. Hij onderscheidt zich door de waxkern die zorgt voor optimale koeling en het vermogen om droog te boren zonder externe waterkoeling. En het feit dat hij niet geschikt is voor beton is geen probleem als je op zoek bent naar een specifieke boor voor tegels.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

  Bekijk prijs

  6. DW4Trading Diamant boren set

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen DW4Trading Diamant boren set

  • list plusBevat een complete set met de meest voorkomende maten.
  • list plusHoogwaardige kwaliteit die geschikt is voor het boren van harde tegels.
  • list plusGeen koeling nodig en geen rommel tijdens het boren.

  Nadelen DW4Trading Diamant boren set

  • list plusNiet geschikt voor het boren in beton.
  • list plusMinder geschikt voor veelvuldig professioneel gebruik.
  • list plusSommige gebruikers vinden ze niet geschikt voor het boren in tegels.

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.89
  Functionaliteit
  7.88
  Gebruiksgemak
  8.79
  De DW4Trading Diamant boren set - Tegelboren met wax ø 5,6,8,10,12,14,16mm - 7 delig is mijn favoriete set diamantboren. Met deze boren kan ik perfecte gaten boren zonder gedoe met smeer of koelmiddel. Het bijzondere aan deze boren is dat ze intern gevuld zijn met wax, die smelt tijdens het boren en zorgt voor de nodige koeling. Daarom worden ze ook wel droogboren genoemd. Deze set mag echt niet ontbreken in je gereedschapscollectie als je een professionele klusser bent.

  De voordelen van deze set zijn talrijk. Allereerst bevat hij alle maten die je nodig hebt, dus je bent klaar voor elke klus. Daarnaast zijn de boren van zeer hoge kwaliteit, waardoor ze geschikt zijn voor het boren in harde tegels. En het beste van alles is dat er geen koeling nodig is, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een rommeltje tijdens het boren.

  Deze set is perfect voor het boren in hard keramiek, kwartsiet, graniet, glas, natuursteen en bijna elk ander materiaal. Het is belangrijk om zonder boorgeleider te werken en de boor schuin op de markering te plaatsen met een hoog toerental om te voorkomen dat hij "wegloopt" over de tegel. Zodra je een "half maantje" hebt geboord, kun je de boor langzaam recht omhoog brengen. Een kleine schommelende beweging tijdens het boren helpt ook om het boorgruis op te ruimen. Ik raad aan om zonder klopstand te boren om scheuren in de tegels te voorkomen. Maar let op, deze boren zijn niet geschikt voor beton.

  De gebruikersreviews laten zien dat deze boren over het algemeen goed presteren. Een reviewer noemt ze zelfs "perfect" en benadrukt het belang van een boorgeleider. Een andere reviewer is iets minder tevreden en vindt dat deze boren niet geschikt zijn voor het boren in tegels. Het is belangrijk om op te merken dat deze set misschien niet ideaal is voor intensief professioneel gebruik, maar voor kleine klussen zoals een badkamerrenovatie is het zeker een goede aankoop.

  Al met al is de DW4Trading Diamant boren set - Tegelboren met wax ø 5,6,8,10,12,14,16mm - 7 delig een hoogwaardige set waarmee je perfecte gaten kunt boren zonder smeer of koelmiddel. Hij is geschikt voor verschillende materialen en bevat alle benodigde maten. Hoewel er enkele negatieve reviews zijn, lijken de meeste gebruikers tevreden te zijn met deze boren. Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken en rekening te houden met de beperkingen, zoals het niet kunnen boren in beton. Over het algemeen is dit een goede aankoop voor de doe-het-zelver of professionele klusser die regelmatig tegels boort. 🔧

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  7. Robust Tools ACTIE!! Diamantboorset 4

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Robust Tools ACTIE!! Diamantboorset 4

  • list plusHandige set van tegelboren met verschillende diameteropties
  • list plusSpeciale WAX-vulling zorgt voor koeling tijdens het droogboren
  • list plusGeschikt voor gebruik op (accu)boormachines

  Nadelen Robust Tools ACTIE!! Diamantboorset 4

  • list plusOndermaatse kwaliteit en snel verslijten van de snijniveaus
  • list plusBoor wordt te heet tijdens het boren, waardoor regelmatige pauzes nodig zijn
  • list plusMogelijke moeilijkheden bij het boren van keramische tegels met een dikte van 5 mm

  Beoordeling

  8.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.29
  Functionaliteit
  8.1
  Gebruiksgemak
  7.55
  Ik presenteer je de ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren - Tegelboren Droog waxkoeling 6, 8, 10, 12mm. Een geweldige set tegelboren die speciaal zijn ontworpen voor droogboren in wand- en vloertegels, zelfs die extra harde jongens. Met deze set krijg je vier boren in verschillende maten: 6, 8, 10 en 12 mm. Keuze genoeg voor al je boorwerk!

  Wat maakt deze tegelboren zo bijzonder? Nou, ze zijn gevuld met speciale WAX die zorgt voor koeling tijdens het boren. Super handig bij het droogboren, waar je geen water gebruikt als koelmiddel. De WAX zorgt ervoor dat de boor en het materiaal dat je boort lekker koel blijven. Dit verlengt de levensduur van de boren en vermindert de kans op oververhitting. Top, toch?

  Let op, deze boren zijn speciaal ontworpen voor (accu)boormachines. Dat betekent dat je ze makkelijk kunt gebruiken en overal mee naartoe kunt nemen voor al je boorprojecten. Handig en draagbaar, dat is wat ik noem een win-win situatie!

  Helaas zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat de kwaliteit van de boren niet geweldig is en dat de snijkant snel slijt. Dat betekent dat het boren van keramische tegels met een dikte van 5 mm behoorlijk wat tijd kan kosten. Ook wordt er gezegd dat de boor tijdens het boren erg heet kan worden, waardoor je regelmatig pauzes moet nemen. Dat kan het boorproces vertragen en dat kan behoorlijk vervelend zijn.

  Maar hey, laten we niet vergeten dat de prijs van deze set tegelboren wordt geprezen door sommige gebruikers. Dat is zeker iets om rekening mee te houden. Maar, ik moet je wel waarschuwen voor de matige kwaliteit en de mogelijke uitdagingen bij het gebruik ervan. Wees voorzichtig bij het boren van tegels en zorg ervoor dat je beschermende kleding, een veiligheidsbril en handschoenen draagt. Veiligheid boven alles!

  Al met al is de ACTIE!! Diamantboorset 4 delig Waxboren - Tegelboren Droog waxkoeling 6, 8, 10, 12mm een handige set tegelboren met speciale WAX-vulling voor koeling tijdens het droogboren. Let wel op de kwaliteit en gebruiksgemak. Denk goed na voordat je een keuze maakt. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen! 🛠️

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  8. Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

  • list plusLange levensduur bij het boren in harde tegels
  • list plusSpeciaal ontworpen centreerpunt voor nauwkeurig boren
  • list plusGeleverd in een 5-delige tegelborenset met verschillende maten

  Nadelen Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor

  • list plusSpecifiek ontworpen voor het boren in keramiek

  Beoordeling

  7.6 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.86
  Functionaliteit
  7.5
  Gebruiksgemak
  7.53
  Ik ben dolenthousiast om de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor aan je voor te stellen! Deze boor is speciaal ontwikkeld om gaten te boren in die harde, taaie tegels. En laten we eerlijk zijn, met die steeds groter wordende en hardere wandtegels kan dat een hele uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, want Bosch heeft jouw rug!

  Een van de beste eigenschappen van de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor is de lange levensduur bij het boren in harde tegels. Dit komt door de ongelooflijk duurzame boorkop met Bosch Carbide Technology. Deze technologie zorgt ervoor dat de boor langer meegaat dan gewone tegelboren, wat betekent dat je op de lange termijn geld bespaart. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van om wat geld in zijn zak te houden?

  Maar dat is nog niet alles! Deze tegelboor heeft ook een speciaal ontworpen centreerpunt. Hiermee kun je nauwkeurig beginnen met het boren van gaten, wat super belangrijk is voor een professioneel resultaat. Je kunt erop vertrouwen dat de boor precies op de juiste plek begint en voorkomt dat de tegel barst of beschadigd raakt. Dat is nog eens slim denken van Bosch!

  En het wordt nog beter, want de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor wordt geleverd in een 5-delige tegelborenset. Deze set bevat boren met diameters variërend van 4,0 / 5,0 / 6,0 / 8,0 / 10,0 mm en heeft een totale lengte van 90 mm. Met al deze verschillende maten kun je gaten van verschillende groottes boren, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo handig!

  Nu moet ik eerlijk zijn, ik heb geen specifieke gebruikersrecensies kunnen vinden voor deze tegelboor, maar laten we eerlijk zijn, het is Bosch! En we weten allemaal dat Bosch bekend staat om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dus ik ben er vrij zeker van dat deze tegelboor niet anders zal zijn. Je kunt op Bosch vertrouwen!

  Maar er is wel iets dat je in gedachten moet houden. De Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor is specifiek ontworpen voor het boren in keramiek. Dus als je van plan bent om gaten te boren in andere materialen, zoals natuursteen, dan is deze boor misschien niet de beste keuze voor jou. Maar als het gaat om keramiek, dan is deze boor absoluut top!

  Dus, al met al, de Bosch Expert HEX-9 HardCeramic Tegelboor is de perfecte keuze voor professionals en doe-het-zelvers die op zoek zijn naar een duurzame en betrouwbare tegelboor. Met zijn lange levensduur, speciaal ontworpen centreerpunt en verschillende maten, heeft deze boor alles wat je nodig hebt om nauwkeurige gaten te boren in die harde tegels. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en maak die tegelklus een eitje met Bosch! 💪

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.23
  Functionaliteit
  7.56
  Gebruiksgemak
  7.17
  Review van de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig

  Als fanatieke klusser heb ik altijd behoefte aan goede gereedschappen die mij kunnen helpen bij mijn projecten. Ik was dan ook erg blij toen ik de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig ontdekte. Deze set is speciaal ontworpen om gaten te boren in steen, keramische tegels, aardewerk, glas en meer.

  Een van de belangrijkste kenmerken van deze set is de diamantcoating op de boren. Deze coating zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en maakt het mogelijk om moeiteloos door harde materialen te boren. De set bevat 10 gatenzagen in verschillende maten, variërend van 6 tot 68 mm. Dit stelt mij in staat om gaten van verschillende diameters te boren, afhankelijk van het project waar ik aan werk.

  Wat ik vooral waardeer aan deze set is de veelzijdigheid ervan. De kleinere diameters zijn perfect voor het boren van gaten voor pluggen, draadeinden en ankers. De grotere diameters zijn ideaal voor leidingwerk en de 68 mm gatenzaag is perfect voor elektrische inbouwdozen. Dit maakt de set geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zowel binnen als buiten.

  Ik heb gemerkt dat deze tegelborenset ook een verbetering is ten opzichte van eerdere modellen. De boren zijn van hoge kwaliteit en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze hebben ook een scherpe snijkant, wat resulteert in nauwkeurige en nette gaten. Bovendien zit de set verpakt in een handige opbergkoffer, waardoor het makkelijk is om de boren georganiseerd te houden en te vervoeren.

  Hoewel ik over het algemeen erg tevreden ben met de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig, zijn er enkele mogelijke beperkingen waar ik rekening mee moet houden. Ten eerste merkte ik dat de boren vrij langzaam werken, vooral bij het boren in hardere materialen zoals glas. Dit kan wat extra tijd en geduld vergen. Bovendien kunnen de kleinere maten soms moeite hebben om door hardere materialen te boren, dus ik raad aan om voorzichtig en geduldig te zijn bij het gebruik ervan.

  Al met al ben ik echter zeer tevreden met de prestaties van de TRGoods T.R. Goods Tegelborenset 10-delig. De kwaliteit en duurzaamheid van de boren, in combinatie met hun veelzijdigheid en handige opbergkoffer, maken dit een uitstekende keuze voor iedereen die regelmatig gaten moet boren in steen, tegels en andere harde materialen. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zijn de sterke punten van deze tegelborenset duidelijk en maken ze het een waardevolle aanwinst voor elke klusser.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs

  10. USPRO Tools by Bergen Tegelboren

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen USPRO Tools by Bergen Tegelboren

  • list plusBevat een breed scala aan boren in verschillende maten
  • list plusBoren zijn van hoge kwaliteit en duurzaam
  • list plusKunnen zowel droog als nat worden gebruikt

  Nadelen USPRO Tools by Bergen Tegelboren

  • list plusSpecifiek ontworpen voor het boren van gaten in harde materialen
  • list plusGeen boormachine inbegrepen, aparte boormachine nodig

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7
  Functionaliteit
  7.23
  Gebruiksgemak
  7.1
  Recensie: Mijn Tegelboren / Diamant boren set is perfect voor het boren van gaten in keramiek, glas en porselein. Met maar liefst 30 boren, inclusief 16 diamantboren in verschillende maten en 14 boren van 6 mm, heb ik altijd de juiste boor bij de hand voor elke klus.

  Wat deze set echt onderscheidt, is de kwaliteit en duurzaamheid. Gemaakt van topkwaliteit staal en met een dikke diamantcoating, boren deze boren schoon en precies. En het beste is dat je ze zowel droog als nat kunt gebruiken. Met water gaan ze nog sneller en gaan ze langer mee, en het produceert ook minder stof.

  Deze set is een verbetering ten opzichte van eerdere versies. Met 30 boren in verschillende maten biedt deze set meer mogelijkheden en flexibiliteit. En de kwaliteit van de boren is ook verbeterd, waardoor ze nog preciezer en duurzamer zijn.

  Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, deze set is perfect voor het boren van gaten in harde materialen zoals keramiek, glas en porselein. Of je nu een kraan in een tegelwand wilt installeren of een gat wilt maken in een glazen vaas, met deze set heb je altijd de juiste boor bij de hand.

  De voordelen van mijn Tegelboren / Diamant boren set zijn duidelijk. Met een breed scala aan boren in verschillende maten, heb ik altijd de juiste boor voor elke klus. En ze zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, dus ik weet dat ze lang meegaan en schoon en precies boren. En het feit dat ik ze zowel droog als nat kan gebruiken, is echt handig.

  Maar er zijn ook enkele beperkingen om op te letten. Deze set is specifiek ontworpen voor het boren in harde materialen zoals keramiek, glas en porselein. Dus het kan zijn dat ze minder effectief zijn bij het boren in andere materialen. En let op, deze set bevat geen boormachine, dus je hebt er een aparte voor nodig.

  Al met al vind ik mijn Tegelboren / Diamant boren set echt geweldig. Met een breed scala aan boren en een hoge kwaliteit en duurzaamheid, kan ik altijd nauwkeurige en schone gaten boren. Het is de perfecte keuze voor iedereen die regelmatig gaten moet boren in harde materialen.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Tegelboren. Er zijn namelijk 2057 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!