Wat is de beste Radiator van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het kopen van een goede Radiator is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Radiator van 2024? Na het testen van 2352 Radiators kwam de Plieger Compact Type 11 Paneelradiator als beste getest uit onze Radiator-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Radiators, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Radiators-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Radiator-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Radiators

1Score: 9.7
Plieger Compact Type 11 Paneelradiator
Plieger Compact Type 11 Paneelradiator
Plieger
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
BeauHeat Type 33 Paneelradiator, 50
Beste radiator
BeauHeat Type 33 Paneelradiator, 50
BeauHeat
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Nordevik Eco Radiatorfolie 500cm x
Nordevik Eco Radiatorfolie 500cm x
Nordevik
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
SpeedComfort Mono set
SpeedComfort Mono set
Speedcomfort
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Excellent Houseware Radiator waterverdamper
Excellent Houseware Radiator waterverdamper
Excellent Houseware
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
SpeedComfort Trio set
SpeedComfort Trio set
Speedcomfort
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
SpeedComfort Duo set
SpeedComfort Duo set
Speedcomfort
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set
Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set
Heatbooster
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Heatbooster Radiator Ventilator Single-set
Heatbooster Radiator Ventilator Single-set
Heatbooster
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Tado Add On Slimme Radiator
Tado Add On Slimme Radiator
Tado
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Radiator Koopgids

Je hebt een nieuwe radiator nodig, maar er zijn zóveel verschillende radiatoren op de markt dat je niet weet welke je precies nodig hebt. In de onderstaande koopgids lees je daarom waar je op let bij aankoop van een radiator.

Wat voor soorten radiators zijn er?

Er zijn verschillende radiatoren te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld elektrische radiators te koop; deze zie je het meeste in de huizen van tegenwoordig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zien er simpel uit waardoor ze populair zijn. Er zijn horizontale paneelradiatoren en verticale radiatoren. Een verticale radiator ziet er net wat anders uit en bespaart ruimte in kleinere ruimtes.

Paneelradiatoren worden snel warm en zijn bovendien erg prijsvriendelijk. Naast de standaard paneelradiatoren, zijn er ook designradiatoren te krijgen. Deze zien er vaak bijzonder uit. Soms hebben ze een retro-look of een heftig kleurtje. Ook zijn er bijzondere verticale radiatoren te krijgen.

Daarnaast vind je ook radiatoren die speciaal ontworpen zijn voor in de badkamer. Deze hebben buizen met een open stuk ertussen waardoor je eenvoudig je handdoek ophangt als je gedoucht hebt. Ze zijn bovendien bestand tegen een vochtige omgeving.

Welke radiator heb ik nodig?

Om te weten te komen welke radiator je nodig hebt, moeten we er eerst achter komen wat voor vermogen je nieuwe radiator nodig heeft. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer vermogen de radiator moet hebben. Er zijn handige websites te vinden waar je het vermogen eenvoudig uit kunt rekenen door wat gegevens in te vullen.

Het vermogen hangt af van een paar dingen: de inhoud van de ruimte in kubieke meters, de gewenste temperatuur en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Vervolgens kijk je naar de afmetingen van de radiatoren: ze moet wel in de ruimte passen en daarnaast ook ruimte overhouden voor meubilair.

Je wilt tenslotte geen paneelradiator aan elke vrije muur in bijvoorbeeld je huiskamer. Dit is niet alleen onnodig, maar hierdoor kun je geen meubels tegen de muur zetten waardoor het gebruik van de ruimte erg lastig wordt.

Hoe sluit je een radiator aan?

Hoe je een radiator aansluit is afhankelijk van de aansluitopties op de radiator. Er zijn verschillende manieren om een radiator aan te sluiten op de cv. Een radiator heeft minimaal vier aansluitingen. Eén aansluiting wordt gebruikt om afgekoeld water terug te voeren, de andere wordt gebruikt om warm water aan te voeren.

Op de andere aansluitingen sluit je een ontluchter of een aftapper aan. Hiermee kun je lucht uit de radiator verwijderen. Een aftapper gebruiker je om het water uit de radiator te laten lopen als er bijvoorbeeld onderhoud moet worden gepleegd.

Soms hebben radiatoren meer aansluitingen: dit geeft je meer vrijheid om te kiezen waar je de radiator aansluit. In dit stappenplan kom je erachter hoe je een radiator vervangt en aansluit.

Hoe warm wordt een radiator?

Zodra jij de radiatorknop opendraait, stroomt er warm water door de radiator heen. Dit water heeft een temperatuur tussen de 60 en 80 °C, waardoor de buitenkant van de radiator al snel erg heet aanvoelt. De hitte van het water wordt meteen uitgestraald waardoor de omgeving van de radiator opgewarmd wordt.

Een radiator verwarmd alleen datgene wat er in het zicht van de radiator staat. Plaats jij je bank voor de radiator, dan wordt je huiskamer niet optimaal verwarmd. Laat daarom altijd zoveel mogelijk ruimte vrij rondom een radiator.

Hoe ontlucht je een radiator?

Het ontluchten van je radiator is niet moeilijk en doe je eenvoudig zelf. Als eerste draai je alle radiatoren in huis volledig open en je zet de thermostaat voor een minuut of tien op 25 °C. Nu verzamelt de lucht zich bij de ontluchtingsventielen. Na tien minuten zet je de thermostaat zo laag mogelijk. Vervolgens draai je alle radiatorknoppen dicht.

Nu kun je je radiatoren ontluchten: begin bij de laagste radiator in huis. Dit doe je door de ontluchtingssleutel te gebruiken. Zorg dat je een handdoek klaar hebt want er kan wat water ontsnappen. Het water kan er erg vies of zelfs zwart uitzien: dit is volkomen normaal. Als je ze allemaal hebt ontlucht, draai je de radiatorknoppen weer open.

Zet de thermostaat weer aan en controleer de waterdruk. Deze moet minimaal 1,6 bar zijn. Als deze te laag is, moet je installatie bijgevuld worden. Dit kun je zelf doen, maar beter laat je dit over aan een vakman.

hero illustration

Hoe testen we Radiators?

Om de beste Radiator te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Radiator-test hebben we 2352 Radiators vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Radiator-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Radiator-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Radiator-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Radiator in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2352 Radiators te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Radiators in een makkelijke lijst

1. Plieger Compact Type 11 Paneelradiator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Plieger Compact Type 11 Paneelradiator

 • list plusGrote warmteafgifte
 • list plusEenvoudige en flexibele installatie met 4 aansluitpunten
 • list plusCompleet met bevestigingsmateriaal

Nadelen Plieger Compact Type 11 Paneelradiator

 • list plusBeperkte beschikbare afmetingen en wattages

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.57
Gebruiksgemak
9.82
De Plieger Compact Type 11 Paneelradiator - 60 x 60 cm 545W - Wit is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een radiator die veel warmte afgeeft. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen en wattages, zodat je precies kunt vinden wat je nodig hebt. Met een afmeting van 60 x 60 cm en een wattage van 545W, zorgt deze radiator voor een efficiënte en krachtige verwarming.

Een van de beste eigenschappen van de Plieger Compact radiatoren is dat ze 4 aansluitpunten hebben. Dit maakt de installatie super makkelijk en flexibel, je kunt zelf kiezen hoe je hem aansluit. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog eens ophangbeugels en montagemateriaal erbij, zodat je meteen aan de slag kunt.

De reviews van andere gebruikers zijn erg positief over deze radiator. Ze vinden het een geweldig product met een mooi uiterlijk en zijn er erg tevreden over. Een groot pluspunt is dat de radiator wordt geleverd met bevestigingsmateriaal, iets wat vaak ontbreekt bij andere radiatoren. Dit maakt de installatie een stuk makkelijker en sneller.

Wat betreft de prestaties van de radiator, deze is echt super. Met een wattage van 545W geeft hij snel en efficiënt warmte af, ideaal voor de koude wintermaanden. Je ruimte zal snel opwarmen en je zult het zeker niet koud hebben.

Een klein minpuntje is wellicht dat de beschikbare afmetingen en wattages wat beperkt zijn. Dit kan lastig zijn als je specifiek op zoek bent naar een radiator die precies past bij jouw ruimte en warmtebehoefte. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare opties voordat je een keuze maakt.

Al met al is de Plieger Compact Type 11 Paneelradiator - 60 x 60 cm 545W - Wit een uitstekende keuze als je een radiator zoekt die veel warmte afgeeft. Hij heeft een complete set-up met bevestigingsmateriaal en hij verwarmt je ruimte snel en efficiënt. Hoewel de keuze beperkt kan zijn, krijg je absoluut waar voor je geld met deze radiator en kun je erop vertrouwen dat hij je ruimte goed zal verwarmen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste radiator: BeauHeat Type 33 Paneelradiator, 50

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BeauHeat Type 33 Paneelradiator, 50

 • list plusEfficiënte en snelle warmteafgifte
 • list plusFlexibel qua afmetingen en wattages
 • list plus10 jaar garantie

Nadelen BeauHeat Type 33 Paneelradiator, 50

 • list plusBeperkte beschikbaarheid van gebruikersrecensies

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.02
Gebruiksgemak
9.79
De BeauHeat Type 33 Paneelradiator is gewoon perfect voor iedereen die op zoek is naar een budgetvriendelijke radiator. Met deze paneelradiator ontvang je niet alleen snel en efficiënt warmte, maar hij is ook nog eens superflexibel qua afmetingen en wattages. Met een vermogen van 4154 watt en afmetingen van 50 cm hoog en 200 cm lang, is dit model gewoon ideaal voor grotere ruimtes.

Een van de beste dingen van de BeauHeat Type 33 Paneelradiator is de geweldige garantie van 10 jaar. Dat betekent dat het merk echt vertrouwen heeft in de kwaliteit en duurzaamheid van hun product. En dat is zeker iets om blij van te worden, want het betekent dat deze radiator lang meegaat en betrouwbaar is.

Nu, deze paneelradiator is verkrijgbaar in twee versies, type 22 and type 33. Het verschil zit hem in het aantal panelen en convectoren. Type 33 heeft meer panelen en convectoren, wat betekent dat het nog meer warmte afgeeft. Dus als je een ruimte hebt die snel en efficiënt verwarmd moet worden, dan is dit model gewoon perfect.

En wat betreft prestaties, de BeauHeat Type 33 Paneelradiator heeft gewoon indrukwekkende specificaties. Met een vermogen van 4154 watt kan deze radiator grote ruimtes effectief en snel verwarmen. En dat is vooral handig in de koude maanden wanneer je echt een krachtige verwarming nodig hebt.

Een ander voordeel van deze radiator is de flexibiliteit qua afmetingen. Met verschillende beschikbare afmetingen kun je de BeauHeat Type 33 Paneelradiator perfect aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw ruimte. Dus het maakt niet uit of je een kleine of grote ruimte hebt, deze radiator is gewoon superveelzijdig.

Nu moeten we wel zeggen dat er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn. En het is altijd handig om de ervaringen van andere mensen te lezen voordat je iets koopt. Maar op basis van de informatie die we hebben, kunnen we wel concluderen dat de BeauHeat Type 33 Paneelradiator gewoon betrouwbaar en efficiënt is. Met zijn indrukwekkende specificaties, flexibele afmetingen en 10 jaar garantie, biedt deze radiator gewoon een geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Het enige mogelijke nadeel is dus de beperkte beschikbaarheid van gebruikersrecensies. Maar hey, soms moet je gewoon een beetje vertrouwen hebben en op je gevoel afgaan. En op basis van de informatie die we hebben, lijkt de BeauHeat Type 33 Paneelradiator gewoon een betrouwbare en hoogwaardige keuze. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geniet van een heerlijk warme ruimte! 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs

3. Nordevik Eco Radiatorfolie 500cm x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nordevik Eco Radiatorfolie 500cm x

 • list plusSnellere opwarming van de ruimte en behoud van warmte voor langere periode
 • list plusEenvoudige installatie met magneten, geen extra gereedschap nodig
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en snelle levering

Nadelen Nordevik Eco Radiatorfolie 500cm x

 • list plusAlleen geschikt voor radiatoren, niet voor andere verwarmingssystemen
 • list plusMogelijk niet geschikt voor alle soorten radiatoren, controleer compatibiliteit voor aanschaf

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.81
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.65
Ik wil je graag voorstellen aan de Eco Radiatorfolie, een handige en energiebesparende oplossing om warmteverlies via de muur te voorkomen. Met deze folie kan ik tot wel 90% van de directe stralingswarmte van mijn radiator reflecteren, waardoor ik die heerlijke warmte lekker binnenhoud in plaats van dat het naar buiten ontsnapt. En geloof me, dat merk je echt in je portemonnee!

Wat ik zo fijn vind aan deze radiatorfolie is dat het super makkelijk te installeren is. Ik kan het gewoon aan de achterkant van mijn radiator of op de muur erachter plakken. De meegeleverde magneten zorgen ervoor dat de folie netjes uit het zicht blijft, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. En het beste van alles is dat de folie van topkwaliteit is en lekker lang meegaat, dus ik kan er echt heel lang plezier van hebben.

Ik ben echt blij met de Eco Radiatorfolie en ik ben niet de enige. Andere gebruikers zijn ook super tevreden. Ze vinden het product handig in gebruik en zijn blij met de besparing op hun energiekosten. En laten we niet vergeten te vermelden dat de levering ook nog eens lekker snel is en de prijs-kwaliteitverhouding top is. Daar kan ik alleen maar blij van worden!

Wat ik zo fijn vind aan de Eco Radiatorfolie is dat het de ruimte echt snel opwarmt en de warmte ook nog eens lekker lang vasthoudt. Dat betekent dat ik lekker comfortabel kan genieten van een aangename temperatuur en tegelijkertijd flink wat energie bespaar. En het mooiste is dat de folie echt super makkelijk te monteren is en ik heb geen extra gereedschap nodig. Dat scheelt weer een hoop gedoe!

Natuurlijk zijn er ook een paar dingen waar ik rekening mee moet houden. De Eco Radiatorfolie is namelijk alleen geschikt voor radiatoren en niet voor andere verwarmingssystemen. Dus als je een andere verwarmingsbron hebt, moet je op zoek naar een andere oplossing. En het kan ook zijn dat de folie niet op alle soorten radiatoren past, dus het is belangrijk om even te checken of jouw radiator compatibel is voordat je de folie aanschaft.

Al met al ben ik echt super blij met de Eco Radiatorfolie. Het is gewoon een handige en effectieve oplossing om warmteverlies via de muur te voorkomen. Met zijn makkelijke installatie, goede kwaliteit en energiebesparende voordelen kan ik het echt aanraden aan iedereen die op zoek is naar een simpele en betaalbare manier om energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. 💚

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. SpeedComfort Mono set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SpeedComfort Mono set

 • list plusGemakkelijke installatie
 • list plusGeluidsarme werking
 • list plusDoet wat het belooft

Nadelen SpeedComfort Mono set

 • list plusNiet erg goedkoop

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
8.6
Ik ben dolenthousiast om de SpeedComfort Mono set aan je voor te stellen! Dit handige apparaat is de perfecte oplossing om je slaapkamer snel op de gewenste temperatuur te brengen. Met de ingebouwde ventilatoren verspreidt de SpeedComfort Mono set de warmte gelijkmatig door de ruimte, waardoor je sneller kunt opwarmen en tegelijkertijd gas en energie kunt besparen. Wie wil dat nou niet?

Het installeren van deze slimme ventilator is een fluitje van een cent. Je bevestigt het gewoon met de handige magneetbevestiging aan de binnenkant van je radiator of convector kachel. Geen gedoe meer met ingewikkelde installaties! En het beste van alles is dat de ventilator zichzelf automatisch aan en uit schakelt met zijn temperatuurgevoelige schakelaar. Geen extra gedoe of handmatig instellen. De SpeedComfort Mono set doet al het werk voor je!

Wat de SpeedComfort Mono set echt onderscheidt van andere modellen is dat het geschikt is voor radiatoren met een lengte tot 50 centimeter. Dat betekent dat dit apparaat een breder toepassingsbereik heeft en in meer huizen kan worden gebruikt. En laten we de magneetbevestiging niet vergeten! Dit maakt de installatie super eenvoudig en snel. Geen gedoe meer met gereedschap of ingewikkelde bevestigingen.

En weet je wat nog meer geweldig is? Deze ventilator is geluidsarm! Niets is vervelender dan een luidruchtige ventilator die je uit je slaap haalt. Met de SpeedComfort Mono set hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het is ontworpen om stil en efficiënt te werken, zodat je kunt genieten van een rustige en comfortabele nachtrust.

Natuurlijk wil ik ook eerlijk zijn en enkele kritiekpunten delen die ik heb gezien in de gebruikersreviews. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de verbindingstekkertjes tussen de units en de thermostaat soms makkelijk uit de contacten schieten. Dit kan een beetje vervelend zijn, maar hopelijk kan de fabrikant hier in de toekomst iets aan doen. Een andere opmerking is dat de set misschien een beetje aan de prijzige kant is. Maar laten we eerlijk zijn, soms moet je wat meer betalen voor kwaliteit en gemak.

De voordelen van de SpeedComfort Mono set zijn duidelijk. Het installatieproces is super eenvoudig en je zult genieten van de geluidsarme werking. Het apparaat doet precies wat het belooft en zorgt ervoor dat je slaapkamer snel opwarmt. En laten we de esthetische waarde niet vergeten! De SpeedComfort Mono set is mooi vormgegeven en zal een stijlvolle toevoeging zijn aan je interieur.

Al met al is de SpeedComfort Mono set een geweldig apparaat dat je slaapkamer snel en efficiënt op temperatuur kan brengen. Het heeft enkele unieke kenmerken, zoals de magneetbevestiging en geluidsarme werking. Ja, er zijn enkele kritiekpunten, maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers tevreden met dit product. Het is zeker de moeite waard om te overwegen of de voordelen, zoals het gemak en de energiebesparing, opwegen tegen de prijs van de set. Dus waar wacht je nog op? Maak je slaapkamer comfortabel en warm met de SpeedComfort Mono set! 🔥

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

5. Excellent Houseware Radiator waterverdamper

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Excellent Houseware Radiator waterverdamper

 • list plusDuurzame RVS-constructie
 • list plusHandige ophanghaken
 • list plusEffectieve manier om luchtvochtigheid te optimaliseren

Nadelen Excellent Houseware Radiator waterverdamper

 • list plusMogelijk meerdere sets nodig voor grotere ruimtes

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.44
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
8.29
Ik ben enthousiast om de Radiator waterverdamper - set van 2 stuks aan te prijzen, een essentiële toevoeging voor het handhaven van een gezonde luchtvochtigheid in huis. Met hun luxueuze RVS-constructie en bijbehorende ophanghaken, bieden deze waterverdampers een effectieve oplossing om de juiste luchtvochtigheid in de kamer te behouden. Met een handige afmeting van Ø5cm en een hoogte van 20cm, zijn ze zowel praktisch als discreet.

Deze waterverdampers zijn speciaal ontworpen om de luchtvochtigheid in de kamer op peil te houden, vooral belangrijk tijdens de drogere maanden. Het gebruik van RVS geeft ze duurzame kwaliteit en een luxueuze uitstraling die perfect past in elke ruimte. De bijbehorende ophanghaken maken ze eenvoudig te plaatsen waar nodig, waardoor ze veelzijdig zijn voor gebruik in verschillende kamers.

Wat deze set echt onderscheidt, is de combinatie van effectieve functionaliteit en aantrekkelijk design. In vergelijking met andere modellen op de markt, biedt deze set een stijlvolle toevoeging aan het interieur, terwijl het ook de luchtvochtigheid reguleert. De RVS-constructie en bijbehorende ophanghaak benadrukken de aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak.

Deze waterverdampers zijn ideaal voor gebruik in woonkamers, slaapkamers, studeerkamers en zelfs kantoren. Ze bieden een eenvoudige en effectieve manier om de luchtvochtigheid te optimaliseren, wat kan helpen bij het voorkomen van uitdroging van de huid en het verminderen van statische elektriciteit. Met de set van twee stuks wordt de vochtigheid gelijkmatig verdeeld in de ruimte.

Een mogelijke beperking van deze waterverdampers is de capaciteit in grotere ruimtes, waar mogelijk meerdere sets nodig zijn voor een optimaal resultaat. Desalniettemin bieden ze een waardevolle oplossing voor het handhaven van de luchtvochtigheid in huis.

Al met al biedt de Radiator waterverdamper - set van 2 stuks een aantrekkelijke en functionele oplossing voor het handhaven van de luchtvochtigheid in huis. Met hun duurzame RVS-constructie, handige ophanghaken en effectieve prestaties, zijn ze een waardevolle toevoeging aan het wooncomfort. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs

6. SpeedComfort Trio set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SpeedComfort Trio set

 • list plusSnelle en gelijkmatige verspreiding van warmte
 • list plusBesparing op gasgebruik tot wel 22%
 • list plusSociaal aspect en bijdrage aan lokale economie

Nadelen SpeedComfort Trio set

 • list plusHogere prijs in vergelijking met alternatieve oplossingen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.51
Ik ben dolenthousiast om aan je voor te stellen: de SpeedComfort Trio set! Met deze set van 3 ventilatoren zorg ik ervoor dat de warmte van je radiator of convector gelijkmatig door je woonkamer wordt verspreid. En het beste van alles? Je kamer wordt 2 keer zo snel verwarmd, waardoor je gas bespaart en je ketel minder lang hoeft te branden.

Het installeren van de SpeedComfort Trio set is een eitje. Dankzij de handige magneetbevestiging klik ik mezelf zo aan de binnenkant van je kachel. En met mijn temperatuurgevoelige schakelaar schakel ik me automatisch aan en uit. Geen gedoe dus!

Wat mij echt uniek maakt, is dat je met één aankoop niet één, niet twee, maar drie ventilatoren krijgt! Zo kan je een kachel van minstens 150 centimeter van warmte voorzien. Dat is toch geweldig? En het beste van alles is dat ik universeel toepasbaar ben in de meeste radiatoren en convectoren.

Eén van mijn grootste voordelen is mijn snelle en gelijkmatige warmteverspreiding. Hierdoor breng ik je kamer in de helft van de tijd op de gewenste temperatuur. Je kunt zelfs de thermostaat 1 tot 2 graden lager instellen zonder dat je comfort inlevert. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog eens tot wel 22% op je gasverbruik besparen door de aanvoertemperatuur van het water in je cv-installatie te verlagen. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee!

Maar er is meer. Ik ben trots om te zeggen dat ik een Nederlands product ben, en dat mijn ventilatoren worden geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo draag ik niet alleen bij aan een warme en gezellige woonkamer, maar ook aan de lokale economie.

Uit de reviews blijkt dat ik het over het algemeen goed doe. Mensen zijn tevreden omdat ik snel en gelijkmatig warmte verspreid en ook nog eens super stil ben. En de installatie? Kinderspel! Er wordt wel genoemd dat de verbindingstekkertjes soms uit de contacten schieten als er spanning op staat, maar dat is geen groot probleem.

Eén kritiekpunt dat ik wil aanstippen is dat ik voor sommige mensen misschien wat aan de prijzige kant ben in vergelijking met alternatieve oplossingen. Maar geloof me, ik ben het waard!

Al met al ben ik een waardevolle toevoeging aan je verwarmingssysteem. Ik zorg voor snelle en gelijkmatige warmteverspreiding, bespaar gas én heb een sociaal aspect. Dus waar wacht je nog op? Haal de SpeedComfort Trio set vandaag nog in huis en geniet van een warm en gezellig thuis! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. SpeedComfort Duo set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SpeedComfort Duo set

 • list plusVersnelt de warmteverspreiding en verhoogt het comfort in de ruimte
 • list plusBespaart gas en kan leiden tot een besparing van wel 22% op het gasgebruik
 • list plusEenvoudig te installeren en vrijwel geluidloos in gebruik

Nadelen SpeedComfort Duo set

 • list plusStekkertjes kunnen gemakkelijk uit de contacten schieten als er spanning op staat
 • list plusPrijs kan als te hoog worden ervaren in vergelijking met zelfgemaakte alternatieven

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.74
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
7.79
De SpeedComfort Duo set is geweldig! Ik gebruik het om mijn woonkamer of ruime slaapkamer gelijkmatig te verwarmen. En weet je wat? Het bespaart me niet alleen gas, maar verwarmt ook nog eens twee keer zo snel. Hoe cool is dat? En het beste van alles is dat het super makkelijk te installeren is dankzij de magneetbevestiging aan de binnenkant van mijn kachel. Geen gedoe met ingewikkelde installaties!

Wat deze Duo set echt onderscheidt van andere modellen is dat je twee apparaten krijgt. Dat betekent dat je ze kunt ophangen onder een kachel met een lengte van 74 tot 120 centimeter. Dat is perfect voor de meeste radiatoren en convectoren. En weet je wat nog cooler is? De SpeedComforts worden in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is toch geweldig?

De SpeedComfort Duo set is geweldig in het versnellen van de warmteverspreiding en het verhogen van het comfort in mijn kamer. Ik kan zelfs de thermostaat 1 tot 2 graden lager instellen zonder dat ik het koud krijg. En het beste van alles is dat ik tot wel 22% kan besparen op mijn gasgebruik. Dat is echt indrukwekkend! Het is de investering absoluut waard.

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat er een paar kleine minpuntjes zijn waar je op moet letten. Sommige gebruikers hebben gemerkt dat de stekkertjes die de units en de thermostaat met elkaar verbinden, soms uit de contacten schieten als er spanning op staat. Dat is een beetje vervelend, maar met wat extra aandacht kan ik er goed mee omgaan.

En ja, ik weet dat de prijs van de SpeedComforts misschien een beetje aan de hoge kant lijkt. Maar weet je, er is altijd een goedkoper alternatief voor doe-het-zelvers. Je kunt zelf casefans en een thermostaat kopen en het zelf in elkaar zetten. Maar eerlijk gezegd, de SpeedComforts zijn gewoon goed en betrouwbaar. Dus ik denk dat het de investering waard is.

Over het algemeen ben ik echt tevreden met de SpeedComfort Duo set. Het doet precies wat het belooft, is makkelijk te installeren en werkt vrijwel geluidloos. En het design? Dat is gewoon prachtig. Dus als je op zoek bent naar een manier om je kamer snel en gelijkmatig te verwarmen, dan is de SpeedComfort Duo set de perfecte keuze.

Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en geniet van de warmte en het comfort dat de SpeedComfort Duo set biedt. Je zult er geen spijt van krijgen! 🔥

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set

 • list plusSnellere opwarming van de kamer
 • list plusBesparing op stookkosten
 • list plusEenvoudige installatie

Nadelen Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set

 • list plusMogelijk geluidsniveau kan storend zijn

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.93
Functionaliteit
7.86
Gebruiksgemak
7.49
Ik ben enthousiast om de Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set aan u voor te stellen, een innovatieve oplossing om uw radiatoren en convectoren efficiënter te verwarmen. Met de Heatbooster kunt u uw huis snel opwarmen en het comfort verbeteren. Binnen een half uur bereikt uw ruimte de gewenste temperatuur. En het beste van alles? U kunt tot wel 25% besparen op uw stookkosten!

Een van de grootste voordelen van de Heatbooster is dat het uw gasverbruik vermindert. Met deze slimme ventilator kunt u de temperatuur van uw ketel met 10 tot 15 graden verlagen, zonder dat u inlevert op comfort. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Daarnaast zorgt de Heatbooster ervoor dat uw radiator 100% sneller opwarmt, waardoor de warmte efficiënter wordt verspreid in uw huis.

Het installeren van de Heatbooster is super eenvoudig. Met behulp van de meegeleverde magneten plaatst u de ventilator gemakkelijk onder uw radiator. Of u nu een standaard, smalle of enkelplaats radiator heeft, de Heatbooster is geschikt voor alle soorten. En als u een bredere radiator heeft, kunt u gewoon meerdere Heatboosters naast elkaar plaatsen om maximaal te besparen.

Ik moet eerlijk zijn, er zijn enkele negatieve beoordelingen van gebruikers over het geluidsniveau van de Heatbooster. Hoewel de productbeschrijving beweert dat het geluidloos is, hebben sommige gebruikers ervaren dat het een zoemend geluid maakt dat hinderlijk kan zijn. Dit is iets om in gedachten te houden bij het overwegen van de aanschaf van een Heatbooster.

Maar laten we niet vergeten dat er ook positieve beoordelingen zijn van gebruikers die tevreden zijn met de prestaties van de Heatbooster. Ze merken op dat hun kamers sneller opwarmen en dat de ventilator weinig geluid produceert. Dit zijn belangrijke voordelen die de efficiëntie en het comfort van de Heatbooster benadrukken.

In vergelijking met andere vergelijkbare producten op de markt onderscheidt de Heatbooster zich door zijn eenvoudige installatie en brede compatibiliteit met verschillende soorten radiatoren en convectoren. Het vermogen om de temperatuur van de ketel te verlagen zonder in te leveren op comfort is ook een belangrijk verkoopargument.

Al met al heeft de Heatbooster Radiator Ventilator Triple-set enkele sterke punten, zoals snellere opwarming, energiebesparing en eenvoudige installatie. Het geluidsniveau kan echter een nadeel zijn waar potentiële kopers rekening mee moeten houden. Als u op zoek bent naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing om uw huis sneller en energiezuiniger te verwarmen, kan de Heatbooster de juiste keuze voor u zijn. 🌬️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Heatbooster Radiator Ventilator Single-set

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Heatbooster Radiator Ventilator Single-set

 • list plusSnelle opwarming van de ruimte
 • list plusEnergiezuinigheid (slechts €0.50 per jaar)
 • list plusGeruisloze werking

Nadelen Heatbooster Radiator Ventilator Single-set

 • list plusEffectiviteit kan variëren afhankelijk van verwarmingsinstallatie

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
7.33
Ik ben trots om de Radiator Ventilator - Single-set aan te bieden, een innovatieve oplossing om uw huis sneller te verwarmen en uw stookkosten te verlagen. Met zijn Plug & Play ontwerp is het eenvoudig te installeren op standaard, smalle en enkelplaats radiatoren en convectoren. Deze ventilator verbruikt slechts €0.50 aan energie per jaar, terwijl het ruimtes tot 12m2 in de helft van de tijd kan verwarmen. En het beste van alles, het is geruisloos, waardoor uw leefomgeving comfortabel blijft.

Dankzij het unieke ontwerp van de Radiator Ventilator - Single-set kunt u uw ruimte binnen 30 minuten op de gewenste temperatuur brengen, wat zorgt voor meer comfort. Het zorgt voor een efficiëntere warmteafgifte, waardoor u de temperatuur van de ketel met 10 tot 15 graden kunt verlagen, zonder in te leveren op comfort. Dit kan leiden tot besparingen tot wel 25% op stookkosten. Met de slimme thermostaat die automatisch wordt bediend, is het gebruiksgemak ook nog eens verhoogd.

De installatie van de Radiator Ventilator - Single-set is eenvoudig en veelzijdig dankzij de magnetische bevestiging. Het is een flexibele oplossing voor verschillende verwarmingssystemen, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en efficiënte oplossing om hun verwarmingssysteem te verbeteren. Het kan variëren in effectiviteit afhankelijk van de specifieke kenmerken van de verwarmingsinstallatie, maar het zal zeker resulteren in verbeterd comfort en aanzienlijke energiebesparingen. 🌡️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Tado Add On Slimme Radiator

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tado Add On Slimme Radiator

 • list plusGebruiksvriendelijk en mooi systeem
 • list plusMeerzone systeem met bestaande CV-ketels
 • list plusIntegraties met platformen zoals Google Assistant, IFTTT, Alexa en Apple HomeKit

Nadelen Tado Add On Slimme Radiator

 • list plusBijgeleverde adapters bieden niet altijd voldoende houvast
 • list plusVertraging in het detecteren van thuiskomst
 • list plusVereist abonnement voor enkele slimme functies

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.21
Functionaliteit
7.11
Gebruiksgemak
7.67
Ik ben dol op de Tado Slimme Radiatorknop uitbreiding! Met deze slimme radiatorknop kan ik elke radiator in huis bedienen via de Tado-app op mijn smartphone. Hij maakt gebruik van geofencing, dus hij verlaagt automatisch de temperatuur wanneer ik het huis verlaat en verwarmt weer op als ik thuiskom. Hij ondersteunt integraties met Google Assistant, IFTTT, Alexa en Apple HomeKit en is compatibel met kranen van verschillende merken, waaronder Danfoss, Caleffi, Comap, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier.

De Tado Slimme Radiatorknop biedt locatiegebaseerde sturing, meer controle over de verwarming, besparing op verwarmingskosten, overzichtelijke rapporten, integratie van weersvoorspellingen en een eenvoudige installatie. Hij past zich ook aan aan de thermische eigenschappen van het gebouw, waardoor hij flexibel en efficiënt kan worden ingezet.

Ik ben zeer tevreden met dit systeem. Het is gebruiksvriendelijk en mooi en ik kan elke kamer apart regelen. De integratie met Google Home/Assistant, maandelijkse overzichten van gebruik en effectieve open raam/deur detectie worden gewaardeerd. Sommige gebruikers merken wel op dat de bijgeleverde adapters niet altijd voldoende houvast bieden en dat de weg van huis optie soms vrij laat doorheeft dat je naar huis komt. Het systeem vereist ook een abonnement voor enkele slimme functies, zoals geofencing en open-raam-detectie, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.

In vergelijking met andere systemen, zoals Honeywell Evohome, biedt de Tado Slimme Radiatorknop een goede kwaliteit en eenvoudig gebruik. Het onderscheidt zich door zijn meerzone systeem met bestaande CV-ketels, integraties met verschillende platformen en de mogelijkheid tot locatiegebaseerde sturing. Hoewel het systeem nog ruimte heeft voor verbetering, biedt het over het algemeen een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het regelen van de verwarming in huis.

Al met al is de Tado Slimme Radiatorknop een waardevolle investering voor gebruikers die op zoek zijn naar een slimme oplossing om hun verwarmingssysteem te optimaliseren. Met zijn geavanceerde functies, integraties en meerzone systeem biedt het een uitstekende manier om de temperatuur in huis te regelen en energie te besparen. Hoewel er enkele beperkingen en verbeterpunten zijn, is de Tado Slimme Radiatorknop een solide keuze voor huishoudens die streven naar een efficiënter en geavanceerder verwarmingssysteem.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Radiators. Er zijn namelijk 2352 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!