De Bestenu Radiator Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/23/2020


Je hebt een nieuwe radiator nodig, maar er zijn zóveel verschillende radiatoren op de markt dat je niet weet welke je precies nodig hebt. In de onderstaande koopgids lees je daarom waar je op let bij aankoop van een radiator.

Wat voor soorten radiators zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende radiatoren te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld paneelradiatoren te koop; deze zie je het meeste in de huizen van tegenwoordig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zien er simpel uit waardoor ze populair zijn. Er zijn horizontale paneelradiatoren en verticale radiatoren. Een verticale radiator ziet er net wat anders uit en bespaart ruimte in kleinere ruimtes.

Paneelradiatoren worden snel warm en zijn bovendien erg prijsvriendelijk. Naast de standaard paneelradiatoren, zijn er ook designradiatoren te krijgen. Deze zien er vaak bijzonder uit. Soms hebben ze een retro-look of een heftig kleurtje. Ook zijn er bijzondere verticale radiatoren te krijgen.

Daarnaast vind je ook radiatoren die speciaal ontworpen zijn voor in de badkamer. Deze hebben buizen met een open stuk ertussen waardoor je eenvoudig je handdoek ophangt als je gedoucht hebt. Ze zijn bovendien bestand tegen een vochtige omgeving.

Welke radiator heb ik nodig?

hide product content

Om te weten te komen welke radiator je nodig hebt, moeten we er eerst achter komen wat voor vermogen je nieuwe radiator nodig heeft. Hoe groter de te verwarmen ruimte, hoe meer vermogen de radiator moet hebben. Er zijn handige websites te vinden waar je het vermogen eenvoudig uit kunt rekenen door wat gegevens in te vullen.

Het vermogen hangt af van een paar dingen: de inhoud van de ruimte in kubieke meters, de gewenste temperatuur en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Vervolgens kijk je naar de afmetingen van de radiatoren: ze moet wel in de ruimte passen en daarnaast ook ruimte overhouden voor meubilair.

Je wilt tenslotte geen paneelradiator aan elke vrije muur in bijvoorbeeld je huiskamer. Dit is niet alleen onnodig, maar hierdoor kun je geen meubels tegen de muur zetten waardoor het gebruik van de ruimte erg lastig wordt.

Hoe sluit je een radiator aan?

hide product content

Hoe je een radiator aansluit is afhankelijk van de aansluitopties op de radiator. Er zijn verschillende manieren om een radiator aan te sluiten op de cv. Een radiator heeft minimaal vier aansluitingen. Eén aansluiting wordt gebruikt om afgekoeld water terug te voeren, de andere wordt gebruikt om warm water aan te voeren.

Op de andere aansluitingen sluit je een ontluchter of een aftapper aan. Hiermee kun je lucht uit de radiator verwijderen. Een aftapper gebruiker je om het water uit de radiator te laten lopen als er bijvoorbeeld onderhoud moet worden gepleegd.

Soms hebben radiatoren meer aansluitingen: dit geeft je meer vrijheid om te kiezen waar je de radiator aansluit. In dit stappenplan kom je erachter hoe je een radiator vervangt en aansluit.

Hoe warm wordt een radiator?

hide product content

Zodra jij de radiatorknop opendraait, stroomt er warm water door de radiator heen. Dit water heeft een temperatuur tussen de 60 en 80 °C, waardoor de buitenkant van de radiator al snel erg heet aanvoelt. De hitte van het water wordt meteen uitgestraald waardoor de omgeving van de radiator opgewarmd wordt.

Een radiator verwarmd alleen datgene wat er in het zicht van de radiator staat. Plaats jij je bank voor de radiator, dan wordt je huiskamer niet optimaal verwarmd. Laat daarom altijd zoveel mogelijk ruimte vrij rondom een radiator.

Hoe ontlucht je een radiator?

hide product content

Het ontluchten van je radiator is niet moeilijk en doe je eenvoudig zelf. Als eerste draai je alle radiatoren in huis volledig open en je zet de thermostaat voor een minuut of tien op 25 °C. Nu verzamelt de lucht zich bij de ontluchtingsventielen. Na tien minuten zet je de thermostaat zo laag mogelijk. Vervolgens draai je alle radiatorknoppen dicht.

Nu kun je je radiatoren ontluchten: begin bij de laagste radiator in huis. Dit doe je door de ontluchtingssleutel te gebruiken. Zorg dat je een handdoek klaar hebt want er kan wat water ontsnappen. Het water kan er erg vies of zelfs zwart uitzien: dit is volkomen normaal. Als je ze allemaal hebt ontlucht, draai je de radiatorknoppen weer open.

Zet de thermostaat weer aan en controleer de waterdruk. Deze moet minimaal 1,6 bar zijn. Als deze te laag is, moet je installatie bijgevuld worden. Dit kun je zelf doen, maar beter laat je dit over aan een vakman.

Hoe komt deze leuke Radiator opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de speurtocht naar de beste Radiator ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Radiators, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Radiators die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Radiators het best verkopen.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Radiators stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Radiators

De beste Radiators in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De Vakhandel radiator ontluchtingssleutel is geschikt voor het ontluchten van uw radiator. Het vierkant van de sleutel is 5,2MM De sleutel is van metaal. Levering 2 sleutels

1. Vakhandel radiator ontluchtingssleutels 5,2MM 2 stuks


Product informatiePlus or Show more

EcoSavers Radiatorfolie zorgt ervoor dat u de warmte die van uw radiator afkomt optimaal gebruikt en zo dus energie bespaart. U plakt de radiatorfolie achterop de radiator, dus niet op de muur. De warmte van de radiator wordt weerkaatst door de folie en lekt daardoor niet via de muur naar buiten. De folie plakt handig met magneettape. En wees niet bang: vanuit de kamer ziet u de radiatorfolie niet zitten. Het is onzichtbaar en werkt direct! Voordelen Globale besparing per m² per jaar:Steensmuur ongeïsoleerd 35 m³ Spouwmuur ongeïsoleerd 25 m³ Spouwmuur; gevuld 10 m³ Zeer goed geïsoleerd muur 4 m³ Afmetingen 50 cm bij 500 cm (totaal 2.5m²). Radiatorfolie wordt geleverd inclusief 10 meter magneettape.

2. Ecosavers Radiatorfolie | unieke radiatorfolie die achterop de radiator kan worden bevestigd | 50 x 500 cm | 10 meter magneettape


Product informatiePlus or Show more

Deze hoogwaardige metalen ontluchtingssleutel is gemaakt om het lucht uit uw radiator, CV-installatie of verwarming te verwijderen. Bent u dat geborrel en getik zat in uw CV-installatie? Of word uw radiator maar voor de helft warm? Het is belangrijk om het lucht uit uw radiatoren te verwijderen om slijtage in de CV-installatie te voorkomen. Deze sleutel is te gebruiken op verschillende buitenkranen. U krijgt 2 sleutels geleverd. Deze actie is tijdelijk, zolang de voorraad strekt. Afmeting 5,2 MM (standaard maat voor ontluchtingspunten). De handleiding om te ontluchten is bijgevoegd als laatste afbeelding op deze pagina. Veel gebruikt door erkende installateurs en loodgieters in de installatie branche. Voor grotere aantallen en een hierbij passende prijs kunt u altijd contact met ons opnemen.

3. Installateurs Ontluchtingssleutel radiator 1 + 1 Gratis – 5,2 x 5,2 MM Te gebruiken voor Ontluchten van radiator, Verwarming en CV- installatie. (Inclusief handleiding ontluchten in afbeeldingen) Te gebruiken voor diverse buitenkranen


Product informatiePlus or Show more

Deze Waterverdampers RVS set a 2 stuks van het merk Water met origineelnummer: wordt verpakt in .

4. Waterverdampers RVS set a 2 stuks


Product informatiePlus or Show more

De slimme radiatorthermostaat van Tado werkt niet met alle merken radiatorkranen. Controleer vooraf welk merk thermostaatknop je nu hebt. De radiatorknop van Tado is geschikt voor kranen van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier. De Tado Slimme Radiatorthermostaat (Uitbreiding) is een uitbreiding op het Tado slimme radiatorthermostaat starterspakket. Breid het starterspakket helemaal naar eigen wensen uit en voorzie elke radiator in huis van een slimme radiatorthermostaat. Dankzij de slimme radiatorknop stuur je de radiator aan via de app op je smartphone. Je smartphone staat continu in verbinding met de radiatorthermostaat en weet precies waar je bent. Zo gaat de temperatuur omlaag wanneer je weggaat en wordt het automatisch aangenaam warm wanneer je thuiskomt. Vervang je oude radiatorknop door de slimme radiatorthermostaat en ga direct met de Tado-app aan de slag. Zorg er wel voor dat je de Tado-bridge in je bezit hebt. Zonder de bridge is het niet mogelijk om de radiatorthermostaat aan te sturen.

5. Tado Slimme Radiator Thermostaat (Uitbreiding)


Product informatiePlus or Show more

JB WELD AutoWeld + navulbare verstuiver flacon voor de beste hechting op alle ondergronden! Voor velen de sterkste lijm van de wereld - plakt, vult en verbindt elk oppervlakte - alsof het gelast is! Blister verpakking voor DHZ, professionele en industriele toepassingen, 2 tubes van ca. 28 g JB Weld geldt als de sterkste lijm ter wereld! Deze werd méér dan 30 jaar geleden in de VS ontwikkeld en is nu, na miljoenen keren te zijn verkocht, in bijna elk huishouden in de USA terug te vinden. Wij bij depatools.nl willen ook Europa kennis laten maken met deze geweldihe producten waardoor eenvoudig kunnen repareren een enorme stap is in de CIRCULAIRE WEWRELD, weggooien wanneer iets gebroken / kapot is, dat is niet meer van deze tijd toch? Voor een duurzame verbinding van metaal, kunststof, keramiek, hout, glas, metselwerk, enz. • dicht buizen en hulpstukken, tanks, motoren, pompen etc. • lijmen in plaats van lassen, solderen of schroeven • kan geboord, geschilderd of geslepen worden, ook kan er schroefdraad in getapt worden • temperatuurbestendig tot 300 °C • watervast • weerstaat olie, zuur en chemicaliën • niet geleidend De 2-componenten epoxyharslijm is universeel inzetbaar en zorgt voor echt duurzame verbindingen. Of het nu gaat om metaal, hout, glas, keramiek of kunststof - JB Weld lijmt alles - duurzaam en supervast - een lijmoppervlakte van slechts 1 x 1 cm kan een belasting van 278,5 kg aan. Na het mengen van de 2 componenten kan JB Weld 25 minuten lang verwerkt worden. Na 4-6 uur wordt de beste lijmprestatie bereikt, na 8-15 uur is de lijjm volledig uitgehard. Nu kan deze - alsof het metaal is - worden gelakt, geschilderd, gezaagd, geschroefd, gepolijst of geschuurd. Geopend nog 25 jaar(!) te bewaren! LET OP!! De beste aanhechting bereik je door onze speciale ontvetter te gebruiken, deze verdampt zeer snel en laat totaal GEEN RESIDU achter, wordt geleverd in een navulbare verstuiver flacon, zonder drijfgas dus! HOE DIEN JB-AUTOWELD TE VERWERKEN: - Het te behandelen oppervlak opruwen en schoon maken. - Uit elke tube van de JB-Autoweld set gelijke hoeveelheid goed mengen totdat er een egale donker grijze kleur ontstaat., vóór het aanbrengen met de JB/QUIK/DG ontvetter de oppervlaktes goed inspuiten, wanneer je een (olievrije) compressor hebt even droogblazen (kan ook met electronica lucht in spuitbus) - Daarna gelijk de gemengde JB-Weld aanbrengen. - Hoe groter het contact oppervlak, des te sterker de aanhechting!

6. JB-Autoweld, Zeer sterk belastbaar Vloeibaar Staal, met staalvezel versterkt Epoxy Koud-lasmiddel


Product informatiePlus or Show more

Regel de temperatuur in een ruimte tijdgestuurd met de radiatorthermostaat Model N. Stel eenvoudig de gewenste temperatuur in met voorgeprogrammeerde of afzonderlijke verwarmings- en afkoelfasen. Het apparaat verstelt een ventiel waarmee de warmtetoevoer naar de radiator wordt geregeld. De radiatorthermostaat past op alle gangbare thermostaatventielen en is eenvoudig te monteren, zonder aftappen van verwarmingswater of ingrepen in het verwarmingssysteem. De extra boostfunctie maakt snel en kortstondig opwarmen van de radiator mogelijk doordat het ventiel 5 minuten wordt geopend. Daarmee wordt onmiddellijk een aangenaam warmtegevoel in de ruimte gerealiseerd. Als de verwarming in de zomer is uitgeschakeld, kunnen de batterijen worden gespaard. Hiervoor wordt het ventiel volledig geopend. De bescherming tegen verkalking blijft actief. Highlights Met LC-display en boostfunctie voor snel opwarmen Weekprogramma met 7 schakeltijden per dag Zorg voor een comfortabele temperatuur Uitvoering Nachtdaling Raam-open-functie Wisselen tussen handmatige en automatische werking Vakantiefunctie Boostfunctie Aanduiding van de ventielstand Toetsvergrendeling Activering van verwarmingspauze Vorstbeveiligingsfunctie Omschakeling zomer-/wintertijd Instelling offset-temperatuur Verkalkingsbescherming. Inhoud levering Radiatorthermostaat Adapter Danfoss RA Steunring Batterijen Montagemateriaal Gebruiksaanwijzing. Opmerkingen Om verkalking van het ventiel te voorkomen, voert de radiatorthermostaat een keer per week op zaterdag om 12:00 uur een ontkalkingsroutine uit. Daarbij verschijnt "CAL" op het display.

7. Radiatorthermostaat Elektronisch Voordeel Set van 3 stuks 5 tot 29.5 °C


Product informatiePlus or Show more

De slimme radiatorthermostaat van Tado werkt niet met alle merken radiatorkranen. Controleer vooraf welk merk thermostaatknop je nu hebt. De radiatorknop van Tado is geschikt voor kranen van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier. Met de Tado Radiatorthermostaat 4 Stuks heb je direct een goede set in huis om je radiatoren individueel aan te sturen. Installeer de Tado app op je smartphone en tablet en stel de temperatuur per radiator in. Zorg er wel voor dat je de Tado-bridge in je bezit hebt. Zonder de bridge is het niet mogelijk om de radiatorthermostaat via de app aan te sturen. Elke ruimte voorzie je afzonderlijk van de gewenste temperatuur. Fijn voor bijvoorbeeld de badkamer. Aangezien de radiatorthermostaten en je smartphone of tablet continu met elkaar in verbinding staan, gaat de temperatuur automatisch naar beneden op het moment dat je de deur uitgaat. Hierdoor hoef je nooit meer aan het uitzetten van de verwarming te denken.

8. Tado Slimme Radiator Thermostaat 4-Pack


Product informatiePlus or Show more

Deze traditionele luchtbevochtiger met ophanghaakje in wit keramiek, is een traditionele luchtbevochtiger voor te plaatsen op een radiator. Vul de luchtbevochtiger met water, voor een prettig binnenklimaat. Ook te gebruiken in combinatie met eucalyptusolie voor een heerlijk frisse geur in huis. Het verdampingsbakje is hydro-poreus voor een betere verspreiding van het water en een goede luchtkwaliteit in uw huis. Specificaties: Materiaal: Keramiek Afmetingen 19 x 9 x 3,5 cm.

9. Keramische Luchtbevochtiger glad - Radiator - Verwarming - Verdampingsbakje - Waterverdamper


Product informatiePlus or Show more

Thermostaatknop met vaste voeler, kleur wit.

10. Thermostaatknop Radiator Heimeier K wit 6000-00.500


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Radiators


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Radiators. Er zijn namelijk 2341 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste Radiator kopen.