Wat is de beste Onderwatercamera van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Onderwatercamera is een moeilijke opgave. Wat is de beste Onderwatercamera van 2024? Na het testen van 488 Onderwatercamera's kwam de Olympus TG-6 als beste getest uit onze Onderwatercamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Onderwatercamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Onderwatercamera's-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Onderwatercamera-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Onderwatercamera's

1Score: 9.8
Olympus TG-6
Beste onderwatercamera
Olympus TG-6
Olympus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Ricoh WG-80
Veelzijdig voor ruige avonturen
Ricoh WG-80
Ricoh
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
DJI Osmo Action 3
DJI Osmo Action 3
DJI
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Akaso Brave 7-GY
Akaso Brave 7-GY
Akaso
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
OM System Tough TG-7
OM System Tough TG-7
OM System
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.1
Insta360 One X2
Insta360 One X2
Insta360
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.8
GoPro HERO9 Black - Actioncam
GoPro HERO9 Black - Actioncam
GoPro
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.3
Nikon Coolpix W300 Waterproof
Nikon Coolpix W300 Waterproof
Nikon
Ga naar laagste prijs
9Score: 7
Sealife Micro 3.0
Geoptimaliseerd voor geavanceerd gebruik onder water
Sealife Micro 3.0
Sealife
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.6
Ricoh WG-70
Ricoh WG-70
Ricoh
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Onderwatercamera Koopgids

De meeste gewone camera's zijn niet waterbestendig. Om toch onder water foto's te maken, gebruik je een onderwatercamera! Hoe je de beste onderwatercamera kiest en de mooiste foto's van de onderwaterwereld maakt, lees je in deze koopgids.

Voor welke situaties is een onderwatercamera geschikt?

De onderwatercamera is het meest vergelijkbaar met een compact camera die volledig waterdicht is. Het is bij deze camera's dan ook niet mogelijk om de lens te verwisselen. Gelukkig is het aantal megapixels vaak voldoende om mooie foto's mee te maken.

De waterdichte eigenschap van onderwatercamera's zorgt ervoor dat je de onderwatercamera gebruikt in situaties waar de meeste gewone camera's niet tegen zouden kunnen. Zo kun je een onderwatercamera gebruiken om onder water foto's te maken, maar ook in waterparken, tijdens zware regenbuien, op strandvakanties, enzovoorts.

Je gebruikt een onderwatercamera tijdens het snorkelen of duiken, maar je kunt helaas niet eindeloos ver onder water. Elke onderwatercamera kan slechts een bepaald aantal meter onderwater. Dit heeft met de waterdruk te maken. Neem je de onderwatercamera dieper in het water dan het limiet, dan riskeer je dat de camera stuk gaat.

Hoe scherpe foto's maakt een onderwatercamera?

Aan het aantal megapixels van een camera lees je af hoe scherpe foto's het apparaat maakt. Bij onderwatercamera's ligt de scherpte meestal tussen de 10 en 25 megapixels. Daarbij geldt: hoe meer megapixels, hoe scherper de foto's.

De meeste compactcamera's hebben 15 tot 25 megapixels. Onderwatercamera's zijn gemiddeld dus iets minder scherp dan compactcamera's. Een ander voorbeeld ter vergelijking: de iPhone 11 is uitgerust met een camera van 12 megapixels. Heb je voldoende licht, dan kun je met het aantal megapixels van de gemiddelde onderwatercamera foto's van goede tot zeer goede kwaliteit maken.

Tot hoeveel meter is een onderwatercamera maximaal waterdicht?

Onderwatercamera's zijn volledig waterdicht, maar alleen tot een bepaalde diepte. Wat die dieptegrens is verschilt per onderwatercamera en wordt aangegeven in meters. Bij de producteigenschappen van de camera staat hoeveel meter het apparaat maximaal onderwater kan. Duik je dieper, dan kan de onderwatercamera stuk gaan.

Bijna alle onderwatercamera's kunnen in ieder geval tot een diepte van 10 meter mee. Sterkere onderwatercamera's kunnen een stuk dieper, vaak tot wel 30 meter. Wil je alleen tijdens het snorkelen foto's maken, dan is 10 meter waarschijnlijk voldoende. Een maximale diepte van 30 meter is pas nodig als je voor langere tijd dieper dan 10 meter duikt.

Wat is het verschil tussen een action camera en onderwatercamera?

Action camera's en onderwatercamera's hebben allebei waterbestendige eigenschappen. Je kunt ze dus allebei gebruiken om onder water foto's te maken, maar er zijn ook verschillen. Zo zijn action camera's niet alleen waterbestendig, maar ook stof- en schokbestendig. Als je aan terreinsport doet en dit graag vastlegt, is een action camera geschikt voor meerdere omstandigheden.

Action camera's komen vaak met een mount, waarmee je ze aan een voertuig zoals een mountainbike of ander object bevestigt. Bij onderwatercamera's is dit minder vanzelfsprekend. Die houd je vast en bind je eventueel met een lus aan je pols vast, zodat de camera niet wegdrijft als je hem loslaat.

Wil je jouw camera vooral onder water gebruiken? Dan is de onderwatercamera uiteraard geschikt. Als je daarnaast ook andere sporten beoefent of graag situaties op ruw terrein vastlegt, biedt een action camera daar meer mogelijkheden voor.

Hoe maak je de beste foto's met een onderwatercamera?

Onder water fotograferen is een stukje anders dan op het droge, wat het voor beginners lastig kan maken. Met de juiste tips maak je makkelijker mooie foto's onder water.

Zorg om te beginnen voor voldoende licht. Als je dicht bij de oppervlakte zwemt, heb je meer licht tot je beschikking. Duik je toch dieper? Gebruik dan de flitser van je camera. Foto's worden anders erg donker en al het moois onder water komt minder duidelijk uit op de foto. Fotograaf zo dicht mogelijk op het object wanneer je de flitser gebruikt. Zo komt de belichting het beste uit.

Tussen het fotograferen door zwem je door het water, maar beweeg op het moment dat je een foto maakt zo min mogelijk. Dit werkt hetzelfde als boven water: bewegingen zorgen voor een bewogen foto. Als je eventjes niet beweegt, wordt de foto scherper.

Maak ten slotte zo veel mogelijk foto's achter elkaar wanneer je eventjes niet beweegt. Het idee hierachter is vrij simpel: hoe meer foto's je maakt, des te groter de kans dat er shots bij zitten waar je tevreden mee bent.

hero illustration

Hoe testen we Onderwatercamera's?

Om de beste Onderwatercamera te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Onderwatercamera-test hebben we 488 Onderwatercamera's vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Onderwatercamera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Onderwatercamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Onderwatercamera-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Onderwatercamera in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 488 Onderwatercamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Onderwatercamera's in een handige lijst

1. Beste onderwatercamera: Olympus TG-6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.93
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
9.67

De Olympus Tough TG-6 is een compactcamera zeer geschikt voor reisfotografie. Je kan met de camera overal beelden opnemen door de waterdichte en schokbestendige constructie. Het is mogelijk om foto’s te nemen in het water tot wel 15 m diep. De camera beschikt ook over een 4k camera om alle bewegende beelden vast te leggen. Ook is het mogelijk om alle beelden te delen.

Toon de schoonheid in haar details

Kijk verder dan het oog kan zien. Met de microscoopmodus kan de camera onderwerpen vastleggen tot op een nabijheid van 1 cm. Geniet van de schermvergroting tot 44.4x in combinatie met de flexiblele zoomknop. Met de LG-1 Light Guide en de FD-1 Flash Diffuser kan de TG-6 nog meer tijdens het fotograferen van macro's.

Het Veldsensor-systeem

Weet altijd waar uw foto's zijn gemaakt, dankzij het geïntegreerde veldsensor-systeem dat uw verplaatsingen automatisch bijhoudt. Verzamel meer informatie voor de vastlegging van uw herinneringen: de OI.Track-app koppelt GPS-, kompas-, manometer- en temperatuurgegevens aan uw foto's en video's.

Perfecte Balans

De TG-6 legt zelfs lastige lichtomstandigheden vast met daarin grote verschillen tussen lichte en donkere gebieden: de HDR-modus voegt vier opname pogingen met verschillende belichtingen samen in één beeld, met daar waar het nodig is lichter gemaakt dan wel donkerder. Het geeft u de volledige vrijheid om zowel heldere als donkere delen dramatisch te recreëren door het vinden van perfecte contrast en het uitbalanceren van zwarte en blanke gebieden.

Standaard meegeleverd:

 • Handleiding
 • Accu (LI-92)
 • Adapter (F-5AC)
 • Usb kabel
 • Polsbandje

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Veelzijdig voor ruige avonturen: Ricoh WG-80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ricoh WG-80

 • list plusDuurzame en robuuste constructie, waterdicht tot 14 meter, schokbestendig tot 1,6 meter, vorstbestendig tot -10°C, en drukbestendig tot 100 kgf.
 • list plusGeschikt voor buiten- en onderwaterfotografie, met name voor macro-opnamen en buitenactiviteiten.
 • list plusMacroverlichting met instelbare helderheid en zes LED-lampen verbetert de kwaliteit van macrofotografie.

Nadelen Ricoh WG-80

 • list plusBeperkingen in beeldkwaliteit en detail, vooral in vergelijking met andere opties op de markt.
 • list plus2,7-inch LCD-scherm met een resolutie van 230.000 dots kan krap en pixelig aanvoelen, wat de beoordeling van de focus beïnvloedt.
 • list plusGeen RAW-opname, handmatige modus en optische stabilisatie, moeite met binnen- en snelbewegende onderwerpen, resulterend in korrelige beelden en een trage burst-modus.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.76
Gebruiksgemak
9.36
Ik ben de Ricoh WG-80, een robuuste en compacte onderwatercamera die is ontworpen voor buitengebruik en uitblinkt in duurzaamheid en veelzijdigheid. Ik ben waterdicht tot 14 meter, schokbestendig tot 1,6 meter, vorstbestendig tot -10°C en bestand tegen een druk tot 100 kgf. Mijn opvallende kenmerken zijn een 16-megapixelsensor, 5x optische zoomlens en een 28mm groothoeklens, waardoor ik ideaal ben voor het vastleggen van scherpe en hoogwaardige beelden in verschillende buitenomgevingen, met name onder water. Bovendien verbetert mijn macrolamp met regelbare helderheid en zes LED-lampen de kwaliteit van macrofotografie, door voldoende verlichting te bieden voor close-up opnames. De buitenweergave-instelling die de monitorhelderheid aanpast, verbetert verder mijn bruikbaarheid in verschillende lichtomstandigheden.

Volgens een review van petapixel.com wordt mijn robuuste bouw geprezen, met een waterdicht ontwerp tot 45 voet en bestand tegen een gewicht tot 220 pond. Echter, het 2,7-inch LCD-scherm met een resolutie van 230.000 dots is bekritiseerd omdat het krap aanvoelt en gepixeleerd is, wat van invloed is op de beoordeling van de focus totdat de beelden van de camera worden bekeken. Ook is de beeldkwaliteit als beperking genoemd, met een opmerkelijk gebrek aan helderheid en detail, met name in vergelijking met andere opties op de markt.

Mijn duurzaamheid en betaalbaarheid maken mij een geschikte keuze voor buitenactiviteiten, zoals benadrukt in de review van thephoblographer.com. Mijn compacte ontwerp, eenvoudige bediening en compatibiliteit met onderwatergebruik en handschoendracht maken mij veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Mijn macrocapaciteiten en LED-ringverlichting worden in het bijzonder geprezen, waardoor ik geschikt ben voor buitenfotografie. Echter, beperkingen zoals het ontbreken van RAW-opnamen, de handmatige modus en optische stabilisatie, evenals moeite met binnen- en snelbewegende onderwerpen resulterend in korrelige beelden en een trage burst-modus, zijn geïdentificeerd.

In vergelijking met concurrenten zoals de Olympus TG-6 of Fujifilm XP140, schiet ik tekort in prestaties, zoals opgemerkt in de review van thephoblographer.com. Hoewel ik geschikt kan zijn voor incidentele onderwateropnamen, maken mijn beperkingen in beeldkwaliteit en prestaties me minder concurrerend op de markt.

Concluderend, onderscheid ik me als een duurzame en betaalbare optie voor buiten- en onderwaterfotografie, met name voor macro-opnamen en buitenactiviteiten. Mijn robuuste bouw, waterdicht ontwerp en macroverlichtingsmogelijkheden maken mij een betrouwbare metgezel voor buitenliefhebbers. Echter, mijn beperkingen in beeldkwaliteit en prestaties, met name in vergelijking met iets duurdere alternatieven, moeten in overweging worden genomen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. DJI Osmo Action 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.43
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
8.81
Maak opnames tijdens het skiën of mountainbiken met de DJI Osmo Action 3. De action camera heeft het vertrouwde ontwerp van een action camera. Hij is waterdicht tot 16 meter diep. Zowel aan de voor- als achterkant zit een scherm waarmee je het kader van je video's bepaalt. Dankzij de RockSteady beeldstabilisatie maak je vloeiende opnames. De beeldstabilisatie vermindert trillingen tijdens het sporten. Hij beschikt over een HorizonBalancing functie, waarmee je de horizon recht houdt. Hierdoor krijg je een nog stabieler effect. Je filmt met de Action 3 in 4K met 120 frames per seconde. Deze beelden vertraag je 4 keer tot slow motion video's. Als je in full hd filmt met 240 frames per seconde, vertraag je de beelden 8 keer.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Akaso Brave 7-GY

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Akaso Brave 7-GY

 • list plusDual-screen ontwerp voor vloggen en zelfopname
 • list plus4K video mogelijkheid en 20MP sensor voor het vastleggen van hoge kwaliteit beelden en video's
 • list plusRobuuste constructie, weerbestendig ontwerp en verschillende opnamemodi voor outdoor avonturen

Nadelen Akaso Brave 7-GY

 • list plusOntbreekt 4K video bij 60fps, een functie die te vinden is in sommige concurrerende modellen
 • list plusMogelijk mist bepaalde high-end functies die te vinden zijn in duurdere opties zoals de GoPro Hero 8 Black
 • list plusBeperkt tot 4K30FPS video, wat een overweging kan zijn voor degenen die hogere framerates prioriteren

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
9.17
Gebruiksgemak
8.89
Ik ben zo enthousiast over de Akaso Brave 7-GY, een onderwatercamera boordevol functies die indrukwekkende prestaties biedt voor buitenactiviteiten en vloggen. Met zijn dubbele schermontwerp, 4K videomogelijkheden en een 20MP sensor is het een uitstekende keuze voor zowel foto's als video-opnames. De stevige constructie, weerbestendig ontwerp en diverse opnamemodi maken het de ideale metgezel voor buitenavonturen. En weet je wat? Het heeft ook een selfie-scherm aan de voorkant, perfect voor vloggen!

Maar eerlijk is eerlijk, de Akaso Brave 7-GY mist wel 4K-video bij 60fps, wat sommige concurrenten wel hebben. Dus als je hogere framerates belangrijk vindt, is dat iets om in gedachten te houden. Maar ondanks dat is de algehele prestatie van de camera, vooral in buitenomgevingen en voor vloggen, gewoon geweldig. En voor maar $159.99 is het een koopje in vergelijking met duurdere opties, zoals de GoPro Hero 8 Black.

In vergelijking met andere waterdichte camera's springt de Akaso Brave 7-GY er echt uit als een betaalbaar alternatief dat geen concessies doet aan essentiële functies. Het is een sterke concurrentie voor populaire modellen zoals de GoPro Hero 7 Black en GoPro Hero 9 Black. En weet je wat nog meer? Het wordt zelfs beschouwd als de beste budgetoptie onder de beste waterdichte camera's voor 2024!

Dus, als je op zoek bent naar een veelzijdige en betaalbare onderwatercamera met een indrukwekkende set functies, dan is de Akaso Brave 7-GY echt iets voor jou. Ik bedoel, wie wil er nou niet een geweldige camera zonder de bank te breken? 📷

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. OM System Tough TG-7

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.65

OM SYSTEM Tough TG-7 compact camera Rood

De OM SYSTEM Tough TG-7 compact camera is met recht 'tough', want deze camera kan tegen een stootje! Dankzij zijn sterke behuizing is de TG-7 schokbestendig en kan hij tegen een val van maximaal 2.1 meter hoogte en is bestand tegen een belasting van maximaal 100 kilogram. Maar hij kan nog meer hebben; door de afdichtingen en zijn dubbele vergrendeling is de TG-7 ook nog eens waterbestendig tot een diepte van maar liefst 15 meter. Door de lichtsterke f/2.0-lens en de hoge resolutie, high-speed-beeldsensor en TruePic VIII-beeldprocessor maakt de TG-7 camera foto's en video's met een ontzettend hoge beeldkwaliteit.

Witbalans onderwater

Licht gedraagt zich onder water anders dan op het land. Naast de afstand-instelling zijn ook de kleuren anders dan boven water. Op de TG-7 kun je kiezen uit de modi ondiep, gemiddeld en diep, of de handmatige modus selecteren voor een volledige controle over je witbalans.

Veldsensor-systeem

Natuurlijk beschikt de Tough TG-7 over wifi en bluetooth, maar ook over meerdere veldsensoren. Dankzij deze sensoren vergeet je nooit meer waar je bepaalde foto's gemaakt hebt. Dit systeem houdt automatisch je verplaatsingen bij en koppelt GPS-, kompas-, manometer- en temperatuurgegevens aan je foto's en video's. Zo kun je later alles gedetailleerd herbeleven.

Pro Capture

Druk de sluiterknop half in en Pro Capture begint met het maken van opnames met een buffer van 10fps. Zodra je de knop helemaal indrukt, beginnen de non-stop opnames. Zo leg je beelden vast die je anders nooit zou kunnen maken.

4K video

Met 4K video breng je jouw activiteiten nog meer tot leven. Van prachtige, realistische 4k video's tot 120fps slow motion-video's. Maar ook high-speed-video's. En past de berg er net niet op? Dan schakel je gewoon over naar de verticale modus.

Timelapse in 4K

De OM SYSTEM Tough maakt beeldschone time lapse-video's in 4K door gedurende lange tijd regelmatig foto's te maken. Het resultaat zijn haarscherpe time lapse-beelden.

Microscoopmodus

In de microscoop modus ontdek je de wereld van de macrofotografie door foto's te maken van onderwerpen vanaf slechts 1 centimeter afstand van je lens. Dit verandert je blik op de wereld.

Optionele Onderwaterbehuizing

De Tough TG-7 is waterbestendig tot een diepte van maar liefst 15 meter. Maar als je zeedieren, of andere onderwerpen, op grotere diepte wilt fotograferen is er de optionele PT-059 onderwaterbehuizing. Deze is geschikt is voor dieptes tot wel 45 meter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Insta360 One X2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Insta360 One X2

 • list plusUitgebreide set functies
 • list plusIndrukwekkende video- en fotokwaliteit
 • list plusGeschiktheid voor onderwatergebruik

Nadelen Insta360 One X2

 • list plusEnergie-intensieve batterij
 • list plusVereist een high-performance smartphone voor optimale prestaties
 • list plusOntwerp met nieuwe opnamemodi kan overweldigend zijn

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.48
Gebruiksgemak
7.64
De Insta360 One X2 is een compacte 360-graden actiecamera die indruk maakt met zijn uitgebreide functies en creatieve mogelijkheden. Uitgerust met 5.7K 360-graden video-opname, FlowState stabilisatie, onzichtbare selfie stick, en IPX8 waterdichtheid, is deze camera op maat gemaakt voor avontuurlijke liefhebbers die meeslepende inhoud willen vastleggen. De toevoeging van modi zoals Steady Cam, MultiView en Shot Lab biedt gebruikers een breed scala aan creatieve opties. De vier microfoons van de camera leveren indrukwekkend ambisonisch geluid, wat de algehele productiewaarde verhoogt. Volgens Digital Camera World biedt het "indrukwekkende video- en fotokwaliteit."

De camera heeft echter gemengde reacties ontvangen. Hoewel het lof heeft gekregen voor zijn potentie voor toekomstige concurrerende producten en het plezier dat werd gedeeld met het vorige model, zijn er zorgen geuit over de zachtheid van de video, het ontbreken van USB-voeding voor langere ritten, en het gebrek aan ondersteuning voor apparaten. Bovendien is het ontbreken van 8K-mogelijkheden genoemd als een nadeel. Ondanks deze kritieken onderscheidt de Insta360 One X2 zich door zijn evolutie van zijn voorganger, met opmerkelijke verbeteringen zoals IPX8-geclassificeerde waterdichtheid, een grotere batterij, en vier ingebouwde microfoons voor stereo- of 'ambisonisch' geluid, zoals benadrukt door TechRadar.

In vergelijking met zijn tegenhangers staat de Insta360 One X2 zijn mannetje met zijn uitgebreide set functies en indrukwekkende video- en fotokwaliteit. Maar zijn energie-intensieve batterij moet mogelijk vaak worden opgeladen, en het vereist een high-performance smartphone voor optimale prestaties, zoals opgemerkt door Digital Camera World. Het ontwerp van de camera, hoewel vergelijkbaar met zijn voorganger, biedt nieuwe opnamemodi die in eerste instantie overweldigend kunnen zijn, volgens TechRadar.

Concluderend is de Insta360 One X2 een overtuigende keuze voor gebruikers die een veelzijdige en functierijke 360-graden camera zoeken. Zijn sterke punten liggen in zijn uitgebreide set functies, indrukwekkende video- en fotokwaliteit, en geschiktheid voor onderwatergebruik. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals de noodzaak van een high-performance smartphone en de energie-intensieve batterij. Al met al onderscheidt de Insta360 One X2 zich als een topkandidaat in de categorie van compacte 360-graden actiecamera's, met een breed scala aan creatieve opties en indrukwekkende productiewaarden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. GoPro HERO9 Black - Actioncam

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.48
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8
Als ik op avontuur ga, dan kies ik voor de GoPro HERO9 Black. Met zijn 20-megapixelsensor leg ik scherpe beelden vast in 5K bij 30fps of in 4K bij 60fps. De HyperSmooth 3.0 beeldstabilisatie zorgt ervoor dat mijn opnames altijd soepel zijn, hoe ruig de omstandigheden ook zijn. 🌟

Wat deze camera echt onderscheidt, is het handige bevestigingssysteem met inklapbare plaatjes. Geen gedoe met extra frames nodig, gewoon direct monteren en gaan! En met een scherm aan de voorkant én achterkant, kan ik moeiteloos selfies en vlogs maken.

Met de mogelijkheid om modules toe te voegen, zoals de Max Lens-module voor nog betere stabilisatie en de Lichtmodule voor perfecte belichting, heb ik alle vrijheid en flexibiliteit die ik nodig heb. En met een krachtige 1720 mAh-accu kan ik blijven filmen, zelfs in de kou.️

Dankzij functies zoals TimeWarp 3.0, Superfoto en HDR, livestreaming in 1080p en een reeks Power Tools, kan ik eindeloos creatieve content vastleggen. En met zijn robuuste en waterdichte ontwerp tot 10 meter diep, is deze camera klaar voor elk avontuur, van duiken tot extreme sporten.

Hoewel de HERO9 Black iets groter en zwaarder is dan eerdere modellen, biedt hij indrukwekkende prestaties en een scala aan functies voor wie op zoek is naar professionele videokwaliteit. En met zijn 5K-video-opnamemogelijkheden, uitbreidbare modulesysteem en dubbele schermontwerp, is de HERO9 Black een betrouwbare metgezel voor avonturiers en contentmakers die streven naar topkwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Nikon Coolpix W300 Waterproof

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nikon Coolpix W300 Waterproof

 • list plusRobuust en praktisch voor buitenfotografie en -videografie.
 • list plusIndrukwekkende beeldcapaciteiten bij redelijke lichtomstandigheden.
 • list plusFunctioneel en gebruiksvriendelijk ontwerp met gemakkelijk toegankelijke bedieningselementen en extra knoppen voor onderwatergebruik.

Nadelen Nikon Coolpix W300 Waterproof

 • list plusKan moeite hebben in omgevingen met weinig licht zonder flits.
 • list plusIets omvangrijker dan traditionele compactcamera's.
 • list plusPositionering van de lens kan per ongeluk worden belemmerd door de vinger van de gebruiker.

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.14
Functionaliteit
7.57
Gebruiksgemak
7.31
Ik ben dol op mijn Nikon Coolpix W300 Waterproof camera. Het is een stoere en praktische keuze voor buitenfotografie en videografie, en het presteert uitstekend in zware omstandigheden en onderwater scenario's. Met een 16-megapixel CMOS-sensor en 5x optische zoomlens legt het nauwkeurige kleuren, details en subtiele verschillen in toon en tint vast in goede lichtomstandigheden. Het ontwerp is voorzien van een stevige grip, een overzichtelijk bovenpaneel, een duimbediende zoomregeling en een 3-inch 921k dot LCD-scherm, waardoor het functioneel en gebruiksvriendelijk is. Je kunt gemakkelijk bij de knoppen, de batterijkamer/ geheugenkaartsleuf is goed afgeschermd en er zijn extra knoppen voor onderwatergebruik, wat zorgt voor gemak en gebruiksgemak, zoals Tom's Guide opmerkt.

De W300 is waterdicht tot een diepte van 30 meter, vorstbestendig tot -10°C en stofdicht, en kan een val van 2,4 meter overleven. Het beschikt ook over ingebouwde GPS, barometer, elektronisch kompas, WiFi en Bluetooth met Nikon's SnapBridge-technologie voor beeldoverdracht, evenals ondersteuning voor 4K-video. In vergelijking met zijn eenvoudigere tegenhanger, de COOLPIX W100, biedt de W300 meer geavanceerde functies en robuustheid, waardoor het een veelzijdige en duurzame optie is voor verschillende buitenactiviteiten.

In de markt voor waterdichte camera's concurreert de Nikon Coolpix W300 met modellen zoals de Olympus TG-6 en de Ricoh WG-serie. Zijn beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke ontwerp positioneren het als een sterke concurrent, hoewel het moeite kan hebben in omgevingen met weinig licht zonder flits. De robuuste bouw en eenvoudige prestaties van de camera maken het een ideale keuze voor het maken van foto's of video's in verschillende omstandigheden, zoals op het strand. Gebruikers kunnen het echter iets omvangrijker vinden dan traditionele compactcamera's, en de positionering van de lens kan leiden tot onbedoelde obstructie door de vinger van de gebruiker, zoals Digital Camera World opmerkt.

In de wereld van waterdichte camera's onderscheidt de Nikon Coolpix W300 zich door zijn robuustheid, geavanceerde functies en gebruiksvriendelijk ontwerp. Zijn vermogen om zware omstandigheden te weerstaan, gecombineerd met zijn functionele bedieningselementen en indrukwekkende beeldmogelijkheden, maken het een betrouwbare metgezel voor buitenenthousiastelingen en onderwaterfotografen. Hoewel het beperkingen kan hebben in omgevingen met weinig licht, maken de algehele prestaties en duurzaamheid het een waardevolle investering voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en veerkrachtige camera voor buitenavonturen.

Kortom, de Nikon Coolpix W300 Waterproof camera biedt een overtuigende balans tussen robuustheid, geavanceerde functies en gebruiksvriendelijk ontwerp, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitenfotografie en onderwatergebruik. Zijn vermogen om extreme omstandigheden te doorstaan, gecombineerd met zijn indrukwekkende beeldmogelijkheden, positioneert het als een topconcurrent in de categorie waterdichte camera's.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Geoptimaliseerd voor geavanceerd gebruik onder water: Sealife Micro 3.0

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sealife Micro 3.0

 • list plusHoge dieptecapaciteit van 60 meter
 • list plus4K video mogelijkheden bij 30fps
 • list plusGebruiksvriendelijke interface en grote knoppen

Nadelen Sealife Micro 3.0

 • list plusPremium prijsstelling in vergelijking met sommige concurrenten

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.92
Functionaliteit
7.33
Gebruiksgemak
6.66
De SeaLife Micro 3.0 onderwatercamera is een robuust en gebruiksvriendelijk apparaat, speciaal ontworpen voor duiken en onderwaterfotografie. Met een 16-megapixel 1/2.3-inch CMOS-sensor biedt het een gevoeligheidsbereik van ISO100 tot ISO3200 en kan het 4K-video opnemen met 30fps en Full HD-video met 120fps. De camera heeft een 19mm equivalent f/2.8 lens, een 2.4-inch vast 260K-dot resolutie LCD-scherm, en een opmerkelijke dieptecapaciteit van 60 meter. Met een interne opslagcapaciteit van 64GB en een batterijduur van maximaal 3 uur, biedt het een efficiënte en probleemloze opname-ervaring. De camera is ontworpen met het oog op praktisch gebruik, met grote knoppen en een eenvoudige bedieningsindeling voor gemakkelijke bediening, en kan na gebruik in water eenvoudig onder de kraan worden schoongemaakt.

Volgens Digital Camera World concurreert de SeaLife Micro 3.0 met andere stevige compactcamera's zoals de Nikon Coolpix W300, Olympus Tough TG-6 en Ricoh WG-6, en biedt het een hogere dieptecapaciteit, zij het tegen een hogere prijs in vergelijking met zijn concurrenten. Dit maakt de Micro 3.0 tot een topkeuze voor enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een duurzame en hoogwaardige onderwatercamera.

De opvallende kenmerken van de Micro 3.0, zoals de mogelijkheid om 4K-video op te nemen met 30fps, 16MP beeldresolutie, en een volledig afgesloten ontwerp dat de noodzaak voor behuizing elimineert, maken het tot een overtuigende optie voor onderwaterfotografie. De gebruiksvriendelijke interface, grote knoppen en compatibiliteit met accessoires uit de Sea Dragon-lijn versterken de aantrekkingskracht. Bovendien biedt de camera diverse opnamemodi, instelbare ISO-instellingen, witbalansopties specifiek voor onderwatergebruik, en een 100-graden gezichtsveld onderwater, waarmee diverse opnamebehoeften worden bediend.

In vergelijking met de SeaLife ReefMaster RM-4K blinkt de Micro 3.0 uit in veelzijdigheid, doordat het zowel aan de behoeften van fotografie als videografie voldoet, met verbeterde lens en RAW-beeldopname. Deze veelzijdigheid, in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid en de modus voor onderwaterkleurcorrectie, maakt de Micro 3.0 tot een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren gebruikers, zoals benadrukt door Dive Photo Guide.

Hoewel de SeaLife Micro 3.0 een indrukwekkende reeks functies en mogelijkheden biedt, kan de premium prijsstelling in vergelijking met sommige concurrenten een beperkende factor zijn voor prijsbewuste consumenten. Desalniettemin maken de robuuste constructie, dieptecapaciteit en hoogwaardige beeldmogelijkheden het tot een waardevolle investering voor enthousiastelingen en professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke onderwatercamera.

Samengevat, de SeaLife Micro 3.0 is een duurzame, hoogwaardige en gebruiksvriendelijke onderwatercamera, die voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als ervaren onderwaterfotografen en videografen. Het robuuste ontwerp, indrukwekkende dieptecapaciteit, 4K-videomogelijkheden en gebruiksgemak maken het tot een uitstekende keuze op de markt, ondanks de premium prijsstelling. Als je op zoek bent naar een eersteklas onderwatercamera die prestaties en gebruikerservaring waardeert, is de SeaLife Micro 3.0 een overtuigende optie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

10. Ricoh WG-70

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ricoh WG-70

 • list plusBetrouwbare optie voor onderwaterfotografie en ruig buitengebruik
 • list plusCompact ontwerp en robuuste bouw
 • list plusGeschikt voor gebruikers die duurzaamheid en gebruiksgemak boven topklasse beeldcapaciteiten stellen

Nadelen Ricoh WG-70

 • list plusBeperkte technische upgrades ten opzichte van zijn voorganger, de WG-60
 • list plusPrestaties in omstandigheden met weinig licht en autofocus systeem zijn gebieden voor mogelijke verbetering
 • list plusAfwezigheid van 4K opnamefunctionaliteit

Beoordeling

6.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.85
Functionaliteit
6.19
Gebruiksgemak
6.7
Hey, ik ben de Ricoh WG-70, een stoere, compacte camera die is ontworpen voor onderwaterfotografie. Met een 16-megapixelsensor, 5x optische zoom en Digital Microscope-modus ben ik klaar om je avonturen vast te leggen. Ik kan tot 14 meter onder water, ben bestand tegen een val van 1,6 meter hoogte en kan temperaturen tot -10°C aan. Hoewel ik veel lof krijg voor mijn compacte formaat en duurzaamheid, zijn er wat zorgen over mijn prestaties in omstandigheden met weinig licht en mijn autofocus systeem.

Volgens Photography Blog word ik geprezen om mijn "compacte formaat en duurzaamheid." Echter, er zijn weinig verbeteringen ten opzichte van mijn voorganger, de WG-60, en mijn prestaties in omstandigheden met weinig licht en autofocus systeem worden genoemd als gebieden waarop ik kan verbeteren.

Digital Camera World benadrukt mijn duurzaamheid, omdat ik waterproof, shockproof en crushproof ben. Helaas kan ik niet in 4K filmen, wat een nadeel is. Ook wordt mijn gelijkenis met de WG-60 aangegeven, en wordt mijn beschikbaarheid in een opvallende Fanta-oranje kleur genoemd.

The New York Times' Wirecutter beveelt mij aan als de beste waterproof camera voor mensen die minder kritisch zijn over beeldkwaliteit. Ik ben dus een goede optie voor gebruikers die duurzaamheid en gebruiksgemak belangrijker vinden dan topklasse beeldkwaliteit.

Ricoh's recente introductie van de WG-7, met een robuust, waterproof ontwerp en een resolutie van 20MP, suggereert een mogelijke vooruitgang in de serie, gericht op outdoor- en avontuurfotografie.

In vergelijking met andere camera's blink ik uit in duurzaamheid en geschiktheid voor onderwaterfotografie, maar mijn gebrek aan substantiële technische verbeteringen en het ontbreken van 4K-filmopname kunnen mij achterlaten bij de concurrentie op het gebied van geavanceerde beeldkwaliteit.

Dus, ik ben de Ricoh WG-70, een betrouwbare keuze voor onderwaterfotografie en ruig buitengebruik, vooral voor mensen die duurzaamheid en gebruiksgemak belangrijker vinden dan cutting-edge beeldfuncties. Mijn compacte ontwerp, stevige bouw en onderwatermogelijkheden maken mij een aantrekkelijke keuze voor avontuurliefhebbers. Echter, als je op zoek bent naar de nieuwste technologische innovaties in onderwatercamera's, kan mijn beperkte vooruitgang en het ontbreken van 4K-filmopname je misschien afschrikken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Onderwatercamera's. Er zijn immers 488 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!