Bestenu

Beste onderwatercamera's - nov. 2022

Met meer dan 33 onderwatercamera's op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Op deze pagina vind je de beste onderwatercamera's in een handige lijst
01Score: 9.9
Aquapix W3048-I Edge Iceblue
Aquapix W3048-I Edge Iceblue
Ga naar laagste prjis
02Score: 8.9
AGFA PHOTO Realishot WP8000
AGFA PHOTO Realishot WP8000
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.8
Easypix W2024 actiesportcamera HD CMOS 16 MP 97 g
Easypix W2024 actiesportcamera HD CMOS 16 MP 97 g
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.7
Eken® H9R Actie Camera – Digitale Camera  – Volledige Set – Waterdicht – Met Alle Accessoires & 32GB SD kaart- Zwart
Eken® H9R Actie Camera – Digitale Camera – Volledige Set – Waterdicht – Met Alle Accessoires & 32GB SD kaart- Zwart
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.6
Sealife SportDiver Onderwater behuizing voor iPhone en Android
Sealife SportDiver Onderwater behuizing voor iPhone en Android
Ga naar laagste prjis
06Score: 8
AgfaPhoto Realikids Water Proof pink
AgfaPhoto Realikids Water Proof pink
Ga naar laagste prjis
07Score: 6.8
Brinno BCC200 Time-Lapse Bouwcamera Pro
Brinno BCC200 Time-Lapse Bouwcamera Pro
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Onderwatercamera Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 22, 2021


De meeste gewone camera's zijn niet waterbestendig. Om toch onder water foto's te maken, gebruik je een onderwatercamera! Hoe je de beste onderwatercamera kiest en de mooiste foto's van de onderwaterwereld maakt, lees je in deze koopgids.

Voor welke situaties is een onderwatercamera geschikt?

De onderwatercamera is het meest vergelijkbaar met een compact camera die volledig waterdicht is. Het is bij deze camera's dan ook niet mogelijk om de lens te verwisselen. Gelukkig is het aantal megapixels vaak voldoende om mooie foto's mee te maken.

De waterdichte eigenschap van onderwatercamera's zorgt ervoor dat je de onderwatercamera gebruikt in situaties waar de meeste gewone camera's niet tegen zouden kunnen. Zo kun je een onderwatercamera gebruiken om onder water foto's te maken, maar ook in waterparken, tijdens zware regenbuien, op strandvakanties, enzovoorts.

Je gebruikt een onderwatercamera tijdens het snorkelen of duiken, maar je kunt helaas niet eindeloos ver onder water. Elke onderwatercamera kan slechts een bepaald aantal meter onderwater. Dit heeft met de waterdruk te maken. Neem je de onderwatercamera dieper in het water dan het limiet, dan riskeer je dat de camera stuk gaat.

Hoe scherpe foto's maakt een onderwatercamera?

Aan het aantal megapixels van een camera lees je af hoe scherpe foto's het apparaat maakt. Bij onderwatercamera's ligt de scherpte meestal tussen de 10 en 25 megapixels. Daarbij geldt: hoe meer megapixels, hoe scherper de foto's.

De meeste compactcamera's hebben 15 tot 25 megapixels. Onderwatercamera's zijn gemiddeld dus iets minder scherp dan compactcamera's. Een ander voorbeeld ter vergelijking: de iPhone 11 is uitgerust met een camera van 12 megapixels. Heb je voldoende licht, dan kun je met het aantal megapixels van de gemiddelde onderwatercamera foto's van goede tot zeer goede kwaliteit maken.

Tot hoeveel meter is een onderwatercamera maximaal waterdicht?

Onderwatercamera's zijn volledig waterdicht, maar alleen tot een bepaalde diepte. Wat die dieptegrens is verschilt per onderwatercamera en wordt aangegeven in meters. Bij de producteigenschappen van de camera staat hoeveel meter het apparaat maximaal onderwater kan. Duik je dieper, dan kan de onderwatercamera stuk gaan.

Bijna alle onderwatercamera's kunnen in ieder geval tot een diepte van 10 meter mee. Sterkere onderwatercamera's kunnen een stuk dieper, vaak tot wel 30 meter. Wil je alleen tijdens het snorkelen foto's maken, dan is 10 meter waarschijnlijk voldoende. Een maximale diepte van 30 meter is pas nodig als je voor langere tijd dieper dan 10 meter duikt.

Wat is het verschil tussen een action camera en onderwatercamera?

Action camera's en onderwatercamera's hebben allebei waterbestendige eigenschappen. Je kunt ze dus allebei gebruiken om onder water foto's te maken, maar er zijn ook verschillen. Zo zijn action camera's niet alleen waterbestendig, maar ook stof- en schokbestendig. Als je aan terreinsport doet en dit graag vastlegt, is een action camera geschikt voor meerdere omstandigheden.

Action camera's komen vaak met een mount, waarmee je ze aan een voertuig zoals een mountainbike of ander object bevestigt. Bij onderwatercamera's is dit minder vanzelfsprekend. Die houd je vast en bind je eventueel met een lus aan je pols vast, zodat de camera niet wegdrijft als je hem loslaat.

Wil je jouw camera vooral onder water gebruiken? Dan is de onderwatercamera uiteraard geschikt. Als je daarnaast ook andere sporten beoefent of graag situaties op ruw terrein vastlegt, biedt een action camera daar meer mogelijkheden voor.

Hoe maak je de beste foto's met een onderwatercamera?

Onder water fotograferen is een stukje anders dan op het droge, wat het voor beginners lastig kan maken. Met de juiste tips maak je makkelijker mooie foto's onder water.

Zorg om te beginnen voor voldoende licht. Als je dicht bij de oppervlakte zwemt, heb je meer licht tot je beschikking. Duik je toch dieper? Gebruik dan de flitser van je camera. Foto's worden anders erg donker en al het moois onder water komt minder duidelijk uit op de foto. Fotograaf zo dicht mogelijk op het object wanneer je de flitser gebruikt. Zo komt de belichting het beste uit.

Tussen het fotograferen door zwem je door het water, maar beweeg op het moment dat je een foto maakt zo min mogelijk. Dit werkt hetzelfde als boven water: bewegingen zorgen voor een bewogen foto. Als je eventjes niet beweegt, wordt de foto scherper.

Maak ten slotte zo veel mogelijk foto's achter elkaar wanneer je eventjes niet beweegt. Het idee hierachter is vrij simpel: hoe meer foto's je maakt, des te groter de kans dat er shots bij zitten waar je tevreden mee bent.

hero illustration

Hoe komt deze super onderwatercamera ranglijst tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste onderwatercamera ook!
In het verleden ging je naar een winkel om tips te krijgen over onderwatercamera's, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle onderwatercamera's die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van kopers en kijkt welke onderwatercamera's het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van onderwatercamera's stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste onderwatercamera's op een rij

1 - Aquapix W3048-I Edge Iceblue

Loading..
Ga naar laagste prjis

Twee schermen // Waterdicht tot 3 m // Resolutie tot 48 MP // 16x digitale zoom // 13 MP-sensor // Video tot 4K Selfies onder water - met de Aquapix W3048 EDGE onderwatercamera met dubbel display De W3048 EDGE is niet alleen waterdicht, maar ook extreem stof- en schokbestendig. Het is de ideale metgezel om te duiken, snorkelen, surfen en in het zwembad. En dit alles zonder extra behuizing, want de W3048 is dankzij zijn beschermde techniek nog steeds volledig waterdicht in drie meter water. U valt op met deze onderwatercamera: stijlvol design, een 7,6 cm (3,0 ") hoofdscherm en een tweede 5 cm (2,0") scherm aan de voorkant. Dankzij deze dual display functie maak je op elk moment prachtige zelfportretten, want het frontdisplay geeft je overzicht en zorgt voor het perfecte beeldgedeelte. De Aquapix W3048 EDGE is in zijn element onder water: de hoogwaardige 13MP-sensor zorgt voor rijke kleuren en met de 16x digitale zoom en de heldere beeldresolutie van maximaal 48MP legt de camera je vakantieherinneringen onder water vast in heldere, scherpe kwaliteit. De camera kan ook video's maken met een resolutie tot 4K. Uw vakantie kan niet beter beginnen. Kenmerken Onderwatercamera met twee displays 7,6 cm (3,0 ") hoofdscherm Frontscherm van 5 cm (2,0 inch) voor selfies Waterdicht tot 3 meter 13 MP-sensor 48 MP max. Foto resolutie Video's tot 4K 16x digitale zoom

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - AGFA PHOTO Realishot WP8000

Loading..
Ga naar laagste prjis

Digitale zoom x16 - 8 MP en 24 MP CMOS-sensor door interpolatie - Dubbele 2,7 '' en 1,8 '' lcd-schermen - Full HD 1080p video - Lithium Li-ion batterij - Waterbestendig tot 3 m - Geïntegreerde LED-flitser - Snelle continu-opnamen, gezicht detectie, beeldstabilisatie, meerdere scènemodi - Micro SD-kaart tot 128 GB, niet inbegrepen

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Easypix W2024 actiesportcamera HD CMOS 16 MP 97 g

Loading..
Ga naar laagste prjis

Productinformatie „W2024 Splash Yellow” Waterbestendig tot 3M // tot 16 MP resolutie // 6,1cm (2,4) display // 8x digitale zoom // 5MP sensor Maak van het water je mooiste element! Wie graag in het zwembad wil chillen, op golven wil rijden en in de zee naar waarde wil duiken, heeft een digitale camera nodig waarmee u de mooiste momenten in, op en onder het water kunt vastleggen! Het beste gaat dat met de W2024 „Splash”. De digitale onderwatercamera is tot 3 meter diep waterdicht, raakt dankzij de meegeleverde handlus niet kwijt en zorgt door de anti-shaking-functie ook in onrustige wateren voor haarscherpe opnamen. De W2024 „Splash” is van buiten beschermd en is van binnen voorzien van de beste techniek: Met een 8-voudige digitale zoom en een resolutie van maximaal 16 megapixels kunt u uw foto's gewoon goed maken. Fotografeer de kleurrijke onderwaterwereld en vergeet niet de ondergaande zon en uw vrienden tijdens het golfrijden. Deze camera moet altijd mee. De teksten voor dit artikel zijn automatisch vertaald.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Eken® H9R Actie Camera – Digitale Camera – Volledige Set – Waterdicht – Met Alle Accessoires & 32GB SD kaart- Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Dit is de ultieme Actie Camera set voor beginnende Vloggers. Je hebt direct alle nodige accessoires om op elk moment de ideale opname te kunnen nemen en hierdoor onvergetelijke momenten vast te leggen. Uitgebreid accessoire pakket: - Afstandsbediening - 32GB Sd-kaart - Selfie Stick - Hoofdband - Borstband - Dual Accu Lader - Draagkoffer - En extra kleine accessoires Met de beschikbare app, zet je jouw video's gelijk over na je telefoon of tablet. Met de app kun je jouw camera volledige op afstand bedienen. Je kunt live de video op de camera bekijken Ook kun je met deze app de video's nog bewerken. 4K-video + 12MP-foto: Verbluffende 4K-video, 12MP-foto's in de modi Eén, Burst en Time Lapse. Burst-foto + time-lapse + 170: 170-gradenlens Met videoformaat 1080p60 of 720p120 met hoge framerate krijgt u duidelijk vloeiende video's. Nadat je ze hebt omgezet in Slow Motion-video's, kun je subtiele bewegingsdetails zien wanneer je ze op je computer of tv afspeelt. Met de kristalheldere waterdichte behuizing en de met zijde aanraakte knoppen, kunt u met de EKEN H9R 4K onderwatercamera tot 30 meter waterdicht uw ongelooflijke avonturen vastleggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Sealife SportDiver Onderwater behuizing voor iPhone en Android

Loading..
Ga naar laagste prjis

SeaLife introduceert de nieuwe compacte en lichtgewicht onderwaterbehuizing voor Apple iPhones en Android toestellen. Dankzij de nieuwe SeaLife SportDiver-behuizing kunnen duikers, snorkelaars en zwemmers foto's en video's maken met hun iPhone tot een diepte van 40 meter. Geschikt voor: De SportDiver kan gebruikt worden in combinatie met de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, Xr, Xs, Xs Max, 11, 11 Pro Max en SE (2e generatie). IPhone 12 serie zou ook geschikt moeten zijn voor de SportDiver. Op het moment van schrijven waren deze nog niet beschikbaar voor een definitieve test. Hij werkt ook met de meeste Android modellen. Kijk voor de volledige lijst van modellen die passen hier: https://www.sealife-cameras.com/sportdiver-underwater-smartphone-housing/ Duurzaam: De robuuste behuizing is gemaakt van polycarbonaat, roestvrij staal, aluminium en glas van optische kwaliteit. En hoewel de SportDiver-behuizing "Heavy Duty" is, is hij niet zwaar, hij weegt slechts 641 gram. Hij is licht van gewicht voor op reis en is bijna neutraal van drijfvermogen in water, afhankelijk van welk model iPhone gebruikt wordt. IPhone als creatieve fotocamera: De SportDiver is stevig vast te houden en gemakkelijk in gebruik. Hij heeft een grote sluiterknop en toegankelijke bedieningsknoppen aan de achterkant voor eenvoudige bediening, zelfs met duikhandschoenen aan. Creatieve snorkelaars en duikers kunnen voor het maken van hun foto's of video’s de optionele geavanceerde instellingen van de camera app gebruiken. Zoals: zoom, belichting (EV), automatische / handmatige focus, witbalans, kleurtint, lensselectie, RAW + JPEG-modus, live foto en achtergrondonscherpte (op beschikbare iPhone-modellen). Geen risico, dubbele veiligheid: Veiligheid voor je telefoon boven alles! De SportDiver heeft een DUBBEL LEK ALARM, waaronder een intern vochtalarm èn een vacuümdrukalarm, die je waarschuwt met een weergave op het scherm, een audio- en een LED-signaal in het onwaarschijnlijke geval dat de behuizing toch een vorm van lekkage zou vertonen en er vocht in de behuizing wordt gedetecteerd of als er drukverlies in de behuizing ontstaat. Met de meegeleverde vacuümpomp zuig je de behuizing op een onderdruk. De ingebouwde drukmeter in de behuizing geeft een weergave op het scherm van de iPhone om er voor te zorgen dat je de behuizing op de juiste onderdruk brengt. Daarna is het heel even wachten totdat het vacuüm systeem aangeeft dat er geen druk verandering heeft plaats gevonden en zo weet je dat je met een gerust hart de set mee kan nemen onderwater. De behuizing is afgedicht met een TPE O-ring en een robuuste cam-lock afdichtingsgrendel, die de waterdichte deur gemakkelijk en veilig afsluit. Om te voorkomen dat de binnenkant van de behuizing beslaat als gevolg van luchtvochtigheid wordt geadviseerd de anticondenscapsule “Moisture Muncher” te gebruiken om de luchtvochtigheid te minimaliseren en daarmee zo veel als mogelijk interne condensatie te voorkomen. Gratis SportDiver App: De SportDiver-behuizing wordt gebruikt in combinatie met de gratis SeaLife SportDiver-camera-app iOS 12 en hoger. (In tegenstelling tot andere smartphone-housing-apps zijn er geen vervelende in-app-aankopen of advertenties). Je kunt eenvoudig schakelen tussen foto- en videomodus. De SportDiver-app maakt gebruik van de iPhone-cameratechnologie die bij elk iPhone®-model hoort. Foto’s en Video’s zijn direct beschikbaar: De app-afspeelmodus toont foto's en video's op volledige grootte met een verticale miniatuurstrip om gemakkelijk door de beelden te scrollen. Video's worden automatisch afgespeeld wanneer ze worden geselecteerd. Alle bestanden worden ook opgeslagen op de iPhone-filmrol. De SportDiver-behuizing maakt automatisch verbinding met je iPhone en de SportDiver-app via Bluetooth® Low Energy (LE) 5 draadloze technologie. Geen kabels of knoppen maken verbinding met de telefoon. De SportDiver heeft een extreem laag stroomverbruik voor zowel de telefoon als de behuizing, welke gevoed wordt door twee AAA-batterijen, die meer dan 50 uur meegaan bij continue gebruik. Inclusief kleurcorrectiefilter: Voor betere beeldresultaten, in tropisch blauw water, wordt bij de SportDiver een verwisselbaar kleurcorrectiefilter meegeleverd, dat natuurlijke onderwaterkleuren herstelt. Het filter kan gemakkelijk onder water worden bevestigd of verwijderd en is voorzien van een veiligheidskoord om verlies te voorkomen. Universele pasvorm: Voor de veiligheid en bescherming van de telefoon is de SportDiver uitgevoerd met een veersysteem en rubberen griplipjes die de iPhone® stevig op zijn plaats houden en bescherming bieden tegen schokken. Dit maakt het tevens mogelijk om heel eenvoudig van model IPhone te wisselen in de behuizing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - AgfaPhoto Realikids Water Proof pink

Loading..
Ga naar laagste prjis

AgfaPhoto Realikids Cam waterdicht Kenmerken: Kindercamera Geschikt voor foto's en video's Met selfie-modus en filters Met ingebouwde luidsprekers Display: LCD 6,1 cm / 2,4 " Maximale beeldresolutie: 32 MP Maximale videoresolutie: 1920 x 1080 Voeding: 600 mAh lithiumbatterij Geheugen kan worden uitgebreid met 32 GB met een microSD-kaart USB Micro-B 2.0-poort Waterdicht tot 10 meter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Brinno BCC200 Time-Lapse Bouwcamera Pro

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Brinno BCC200 Bouwcamera Pro is een professionele timelapse camera met een HDR beeldsensor waarmee schitterende timelapse video's gemaakt kunnen worden. De BCC200 Bouwcamera Pro werkt op 4 standaard AA-batterijen en gaat tot wel 40 dagen mee bij een timelapse interval van 1 beeld per 5 minuten. Met de Brinno ready-to-view-technologie worden de timelapse afbeeldingen automatisch en zonder dat er enige kennis of bewerking nodig is tot een prachtige timelapse video gemaakt. De Brinno BCC200 heeft een sensor met een pixelgrootte van 4.2um, zodat zelfs in slechte lichtomstandigheden hele mooie opnamen gemaakt kunnen worden. De BCC200 Bouwcamera Pro is uitermate geschikt voor het opnemen van bouw of verbouwprojecten. Dankzij de zeer robuuste en flexibele bevestigingsbeugel kan deze timelapse camera op nagenoeg iedere plaats gemonteerd worden, in het bos of bijvoorbeeld aan een paal of steiger op de bouwplaats. Middels de meegeleverde waterdichte behuizing kan de camera zonder problemen lange tijd buiten gebruikt worden. De BCC200 is de ideale timelapse oplossing voor de kleine of grote aannemer, de hovenier of de architekt. Belangrijkste specificaties van de Brinno BCC200: HDR beeldsensor Direct timelapse video's maken Voeding: 4x AA batterijen batterijen gaan tot wel 40 dagen mee (bij timelapse instelling van 1 beeld per 5 minuten) inclusief high-end bevestigingsbeugel en waterdichte behuizing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

Producten die soortgelijk zijn aan onderwatercamera's

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van onderwatercamera's. Er zijn immers 33 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en kun je straks de beste