Bestenu

Wat is de beste onderwatercamera van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede onderwatercamera is een moeilijke opgave. Wat is de beste onderwatercamera van 2023? Na het onderzoeken van 28 onderwatercamera's kwam de Easypix W2024 blauw als beste uit onze onderwatercamera-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de onderwatercamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 onderwatercamera's-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame onderwatercamera-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste onderwatercamera's

1Score: 9.9
Easypix W2024 blauw
Beste Onderwatercamera voor snorkelaars
Easypix W2024 blauw
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Kodak WPZ2 White wit
Kodak WPZ2 White wit
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Kodak WPZ2 Red rood
Beste Onderwatercamera voor duikers
Kodak WPZ2 Red rood
Kodak
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Kodak WPZ2 Yellow geel
Kodak WPZ2 Yellow geel
Kodak
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
SeaLife Sealife zwart
SeaLife Sealife zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood
Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood
Cool-iCam
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue
Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
JC's Vlogcamera Touchscreen grijs
Beste Onderwatercamera voor avonturiers
JC's Vlogcamera Touchscreen grijs
JC's
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Lomography Analogue Aqua - Simple
Lomography Analogue Aqua - Simple
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.7
Olympus Tought TG-6 rood
Beste Onderwatercamera voor professionele fotografen
Olympus Tought TG-6 rood
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Onderwatercamera Koopgids

De meeste gewone camera's zijn niet waterbestendig. Om toch onder water foto's te maken, gebruik je een onderwatercamera! Hoe je de beste onderwatercamera kiest en de mooiste foto's van de onderwaterwereld maakt, lees je in deze koopgids.

Voor welke situaties is een onderwatercamera geschikt?

De onderwatercamera is het meest vergelijkbaar met een compact camera die volledig waterdicht is. Het is bij deze camera's dan ook niet mogelijk om de lens te verwisselen. Gelukkig is het aantal megapixels vaak voldoende om mooie foto's mee te maken.

De waterdichte eigenschap van onderwatercamera's zorgt ervoor dat je de onderwatercamera gebruikt in situaties waar de meeste gewone camera's niet tegen zouden kunnen. Zo kun je een onderwatercamera gebruiken om onder water foto's te maken, maar ook in waterparken, tijdens zware regenbuien, op strandvakanties, enzovoorts.

Je gebruikt een onderwatercamera tijdens het snorkelen of duiken, maar je kunt helaas niet eindeloos ver onder water. Elke onderwatercamera kan slechts een bepaald aantal meter onderwater. Dit heeft met de waterdruk te maken. Neem je de onderwatercamera dieper in het water dan het limiet, dan riskeer je dat de camera stuk gaat.

Hoe scherpe foto's maakt een onderwatercamera?

Aan het aantal megapixels van een camera lees je af hoe scherpe foto's het apparaat maakt. Bij onderwatercamera's ligt de scherpte meestal tussen de 10 en 25 megapixels. Daarbij geldt: hoe meer megapixels, hoe scherper de foto's.

De meeste compactcamera's hebben 15 tot 25 megapixels. Onderwatercamera's zijn gemiddeld dus iets minder scherp dan compactcamera's. Een ander voorbeeld ter vergelijking: de iPhone 11 is uitgerust met een camera van 12 megapixels. Heb je voldoende licht, dan kun je met het aantal megapixels van de gemiddelde onderwatercamera foto's van goede tot zeer goede kwaliteit maken.

Tot hoeveel meter is een onderwatercamera maximaal waterdicht?

Onderwatercamera's zijn volledig waterdicht, maar alleen tot een bepaalde diepte. Wat die dieptegrens is verschilt per onderwatercamera en wordt aangegeven in meters. Bij de producteigenschappen van de camera staat hoeveel meter het apparaat maximaal onderwater kan. Duik je dieper, dan kan de onderwatercamera stuk gaan.

Bijna alle onderwatercamera's kunnen in ieder geval tot een diepte van 10 meter mee. Sterkere onderwatercamera's kunnen een stuk dieper, vaak tot wel 30 meter. Wil je alleen tijdens het snorkelen foto's maken, dan is 10 meter waarschijnlijk voldoende. Een maximale diepte van 30 meter is pas nodig als je voor langere tijd dieper dan 10 meter duikt.

Wat is het verschil tussen een action camera en onderwatercamera?

Action camera's en onderwatercamera's hebben allebei waterbestendige eigenschappen. Je kunt ze dus allebei gebruiken om onder water foto's te maken, maar er zijn ook verschillen. Zo zijn action camera's niet alleen waterbestendig, maar ook stof- en schokbestendig. Als je aan terreinsport doet en dit graag vastlegt, is een action camera geschikt voor meerdere omstandigheden.

Action camera's komen vaak met een mount, waarmee je ze aan een voertuig zoals een mountainbike of ander object bevestigt. Bij onderwatercamera's is dit minder vanzelfsprekend. Die houd je vast en bind je eventueel met een lus aan je pols vast, zodat de camera niet wegdrijft als je hem loslaat.

Wil je jouw camera vooral onder water gebruiken? Dan is de onderwatercamera uiteraard geschikt. Als je daarnaast ook andere sporten beoefent of graag situaties op ruw terrein vastlegt, biedt een action camera daar meer mogelijkheden voor.

Hoe maak je de beste foto's met een onderwatercamera?

Onder water fotograferen is een stukje anders dan op het droge, wat het voor beginners lastig kan maken. Met de juiste tips maak je makkelijker mooie foto's onder water.

Zorg om te beginnen voor voldoende licht. Als je dicht bij de oppervlakte zwemt, heb je meer licht tot je beschikking. Duik je toch dieper? Gebruik dan de flitser van je camera. Foto's worden anders erg donker en al het moois onder water komt minder duidelijk uit op de foto. Fotograaf zo dicht mogelijk op het object wanneer je de flitser gebruikt. Zo komt de belichting het beste uit.

Tussen het fotograferen door zwem je door het water, maar beweeg op het moment dat je een foto maakt zo min mogelijk. Dit werkt hetzelfde als boven water: bewegingen zorgen voor een bewogen foto. Als je eventjes niet beweegt, wordt de foto scherper.

Maak ten slotte zo veel mogelijk foto's achter elkaar wanneer je eventjes niet beweegt. Het idee hierachter is vrij simpel: hoe meer foto's je maakt, des te groter de kans dat er shots bij zitten waar je tevreden mee bent.

hero illustration

Hoe testen we onderwatercamera's?

Om de beste onderwatercamera te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze onderwatercamera-test hebben we 28 onderwatercamera's vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze onderwatercamera-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze onderwatercamera-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen onderwatercamera-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte onderwatercamera in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 28 onderwatercamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste onderwatercamera's op een rijtje

1 - Easypix W2024 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Onderwatercamera voor snorkelaars: Easypix W2024 blauw

Voordelen

 • list plusDeze onderwatercamera is waterdicht, wat betekent dat hij bestand is tegen vochtige omstandigheden.
 • list plusHet display van deze camera is kleurrijk, waardoor je eenvoudig foto's kunt bekijken.
 • list plusDe Easypix W2024 blauw heeft een geavanceerde set aan functies, waaronder een timer.

Nadelen Easypix W2024 blauw

 • list plusDe Easypix W2024 blauw heeft een korte batterijduur, waardoor je snel op zoek moet naar een stopcontact.
 • list plusDe camera heeft een matige beeldkwaliteit, waardoor je minder details ziet in je foto's.
 • list plusDe autofocus van deze onderwatercamera is langzaam, waardoor je veel tijd nodig hebt om scherpe foto's te maken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.9

Ben jij op zoek naar een digitale camera waarmee je de mooiste momenten in, op en onder water kunt vastleggen? Dan is de Easypix W2024 Splash Underwater Camera een goede keuze! Deze camera is waterdicht tot 3 meter diepte, dus je kunt je zonder zorgen richten op het maken van de beste foto's en video's tijdens het zwemmen, duiken of surfen.

Met een resolutie van maximaal 16 megapixels en een 8-voudige digitale zoom kun je alle details in beeld brengen, of je nu foto's maakt van de kleurrijke onderwaterwereld of van je vrienden tijdens het golfrijden. De anti-shaking-functie zorgt voor haarscherpe opnamen, zelfs in onrustige wateren.

Wat deze camera echt onderscheidt van andere onderwatercamera's, is dat het niet alleen waterdicht is, maar ook stofbestendig. Dat betekent dat je hem zonder problemen mee kunt nemen naar het strand of in een stoffige omgeving.

Een ander voordeel van de Easypix W2024 Splash is dat het een handlus heeft, waardoor je hem niet kwijtraakt tijdens het fotograferen in het water. Het 6,1cm (2,4) display is groot genoeg om je foto's en video's direct te bekijken en te delen met je vrienden.

Als je op zoek bent naar een onderwatercamera die je kunt gebruiken tijdens het zwemmen, duiken of surfen, dan is de Easypix W2024 Splash een uitstekende keuze. Het is een betaalbare camera met veel handige functies en een goede beeldkwaliteit. Het enige nadeel is dat het een digitale zoom heeft, wat soms ten koste kan gaan van de beeldkwaliteit. Maar overall, is dit een geweldige camera voor iedereen die van de onderwaterwereld houdt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Kodak WPZ2 White wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Kodak WPZ2 White wit

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een robuuste onderwatercamera die tegen een stootje kan, dan is de Kodak Pixpro WPZ2 compact camera zeker iets voor jou! Deze camera is niet alleen waterdicht tot wel 15 meter diep, maar ook stofdicht en schokbestendig tot 2 meter. Ideaal voor al je avonturen!

Wat deze camera echt bijzonder maakt, is de 4x optische zoom en 6x digitale zoom. Hiermee kun je onderwater foto's maken van professionele kwaliteit en scherpe video's opnemen in 1080p HD. Ook handig is de mogelijkheid om 6 beelden per seconde te schieten in Burst modus. Zo mis je nooit meer dat ene bijzondere moment!

Dankzij het handzame formaat en het gebruiksvriendelijke ontwerp is deze camera perfect voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. En met het 2.7" LCD-scherm heb je altijd een goed zicht op je opnames.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze camera, is de ingebouwde accu die je gemakkelijk oplaadt met een micro-USB-kabel. Ook de 360 graden panorama-modus is een leuke toevoeging. Een klein nadeel is echter dat de ISO instellingen beperkt zijn tot maximaal 3200.

Al met al is de Kodak Pixpro WPZ2 compact camera een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige onderwatercamera. Of je nu gaat snorkelen, duiken of gewoon een dagje aan het strand doorbrengt, deze camera zal je niet teleurstellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3 - Kodak WPZ2 Red rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Onderwatercamera voor duikers: Kodak WPZ2 Red rood

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

De Kodak WPZ2 Red rood is een compacte, robuuste onderwatercamera die perfect is voor al je avonturen! Met een waterdichtheid tot 15 meter, stofdichtheid en schokbestendigheid tot 2 meter, is deze camera de ideale metgezel voor al je activiteiten. De 4x optische zoom en 6x digitale zoom maken deze camera uniek binnen de onderwatercamera's. Bovendien maakt hij foto's van 16 megapixel en video's in full HD-kwaliteit.

Wat deze camera echt onderscheidt van andere onderwatercamera's, is zijn gebruiksvriendelijkheid. Met een handzaam formaat en een 2.7″ LCD-scherm maak je gemakkelijk de mooiste foto's en video's. De batterijcapaciteit van 700 mAh en de mogelijkheid om op te laden met een micro-USB-kabel maken deze camera ook nog eens erg praktisch.

Als je op zoek bent naar een onderwatercamera voor je volgende avontuur, dan is de Kodak WPZ2 Red rood de perfecte keuze. Of je nu gaat snorkelen, duiken, surfen of zwemmen, deze camera is een betrouwbare partner die altijd mooie foto's en video's oplevert.

Het enige nadeel van deze camera is dat hij geen ingebouwde Wi-Fi heeft. Dit kan soms lastig zijn als je snel je foto's wilt delen met vrienden en familie. Maar al met al is de Kodak WPZ2 Red rood een geweldige onderwatercamera die je niet teleur zal stellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

4 - Kodak WPZ2 Yellow geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Kodak WPZ2 Yellow geel

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

De Kodak WPZ2 onderwatercamera is een robuuste en veelzijdige camera die geschikt is voor al je avonturen. Met een waterdichtheid tot 15 meter, stofdichtheid en schokbestendigheid tot 2 meter, kan deze camera zeker tegen een stootje. De camera heeft een 4x optische zoom en 6x digitale zoom, wat zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden. Met 16 megapixel foto's en full HD-video's is het gemakkelijk om indrukwekkende momenten vast te leggen. Bovendien heeft de camera een ingebouwde flitser, instelbare ISO van 100-3200, en een 2.7" LCD-scherm.

Wat deze camera echt onderscheidt van andere onderwatercamera's is zijn 360 graden panorama-modus. Hiermee kun je prachtige onderwaterpanorama's maken die je niet snel ergens anders zult vinden. De ingebouwde accu van 700 mAh is ook handig en kan worden opgeladen met een micro-USB-kabel.

Het gebruiksvriendelijke en handzame formaat maakt het gemakkelijk om deze camera overal mee naartoe te nemen. Of je nu gaat duiken, snorkelen, zwemmen of gewoon een dagje aan het strand doorbrengt, de Kodak WPZ2 onderwatercamera is de perfecte metgezel.

Als je op zoek bent naar een onderwatercamera die betrouwbaar, veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken is, dan is de Kodak WPZ2 onderwatercamera zeker het overwegen waard. Het enige nadeel is dat de optische zoom van 4x misschien niet genoeg is voor sommige gebruikers.

Persoonlijk vind ik de Kodak WPZ2 onderwatercamera een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige camera voor onderwatergebruik. Met zijn handige functies en robuuste ontwerp is dit zeker een camera die ik zou aanraden aan iedereen die van onderwaterfotografie houdt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - SeaLife Sealife zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. SeaLife Sealife zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Ben jij op zoek naar een compacte maar krachtige onderwatercamera? Dan is de SeaLife Sealife zwart een uitstekende keuze! Met zijn ultra compacte formaat en waterdichtheid tot wel 40 meter diepte, is deze camera perfect voor duikers en snorkelaars die op zoek zijn naar een betrouwbare camera om hun onderwateravonturen vast te leggen.

De camera is uitgerust met een 14MP Panasonic® CMOS beeldsensor en een 4K Ultra HD video, waardoor je altijd scherpe en heldere beelden krijgt, zelfs in minder goede lichtomstandigheden. Maar wat deze camera echt uniek maakt, zijn de voorgeprogrammeerde digitale kleurfilters. Hiermee creëer je opnamen met aquarium kleuren in tropische blauw water, zonder dat je kunstlicht hoeft toe te voegen. Dit geeft je foto's en video's een extra dimensie en maakt ze nog mooier om naar te kijken.

Een ander voordeel van de SeaLife Sealife zwart is het transparante achterdekstel, waardoor je de afdicht o-ring goed ziet zitten. Dit vermindert de kans op lekkages en zorgt ervoor dat je camera goed beschermd is tegen water en vochtigheid. Bovendien is de camera stofbestendig, wat hem nog duurzamer maakt.

Hoewel de camera geen optische zoom heeft, is dit geen groot nadeel. De SeaLife Sealife zwart is namelijk vooral bedoeld voor onderwatergebruik, waarbij je vaak dicht op je onderwerp zit. Bovendien zorgt het compacte formaat ervoor dat je de camera gemakkelijk kunt manoeuvreren en dat hij zelfs met dikke handschoenen nog prima te bedienen is.

Al met al is de SeaLife Sealife zwart een uitstekende keuze voor duikers en snorkelaars die een betrouwbare, krachtige en compacte onderwatercamera zoeken. Door de voorgeprogrammeerde digitale kleurfilters en het transparante achterdekstel is dit echt een unieke camera die zich onderscheidt van andere onderwatercamera's.

Persoonlijk vind ik deze camera een geweldige keuze voor iedereen die van duiken en snorkelen houdt. De beeldkwaliteit is uitstekend en de compacte uitvoering maakt hem gemakkelijk mee te nemen. Het ontbreken van optische zoom is wat mij betreft geen groot nadeel, omdat de meeste onderwerpen toch dichtbij genoeg zijn om zonder zoom te fotograferen. Al met al ben ik zeer tevreden met deze camera en kan ik hem van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

6 - Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Belangrijkste kenmerken Robuust, slank, compact, schokbestendig Stofdicht en waterdicht tot 3M Legt 14 MP foto's en video vast 4x digitale zoom met ingebouwde flitser Dubbele LCD-schermen: standaard 2,7-inch display met aan de voorzijde (selfie) 1,7-inch display Deze robuuste en stijlvolle camera heeft een 14MP-sensor met hoge resolutie en een snelle zoomlens, zodat je de actie van dichtbij kunt bekijken met verbluffende details en helderheid. Leg elke selfie perfect vast met de Ion Cool-iCam Selfie Compacte Digitale Camera. Deze robuuste camera heeft twee schermen, zodat je zeker weet dat iedereen in beeld is. Met een naar voren gericht 1,7"" / 43 mm-scherm betekent dat je de perfecte selfie kunt samenstellen, zodat je niet eindigt met extreme close-ups of mensen uit de opname haalt. De 14 megapixel sensor houdt al je foto's scherp en helder voor herinneringen die je kunt koesteren. Geef uw foto's meer uitstraling met een keuze uit negen speciale effecten. Geef foto's een verouderd effect met de Sepia-modus of geef uw foto een nieuwe kijk met de Potloodschets-modus. De Cool-iCam Selfie kan je op tal van locaties vergezellen dankzij het robuuste plastic ontwerp. Hij is waterdicht tot 3 meter, perfect voor gebruik in de buurt van water, en hij is schok- en stofdicht, zodat hij je zowel op avondjes uit als op avonturen overdag kan vergezellen. Maak altijd geweldige foto's met de Ion Cool-iCam Selfie Compact Digital Camera.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7 - Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue

Voordelen

 • list plusDe Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue is klein en licht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusDeze camera heeft een hoge kwaliteit foto's en video's die subaquatisch gemaakt kunnen worden.
 • list plusDe Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue heeft een uitstekende batterijduur, waardoor het langer kan worden gebruikt.

Nadelen Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue

 • list plusDeze camera heeft een matige resolutie, waardoor de foto's wat minder scherp zijn.
 • list plusDeze camera heeft een beperkte opslagcapaciteit, waardoor er minder foto's en video's kunnen worden opgeslagen.
 • list plusDe Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue heeft een korte sluitertijd, waardoor het moeilijker is om bewegende objecten scherp vast te leggen.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.2

De Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue is een geweldige onderwatercamera die je vakantieherinneringen vastlegt in heldere, scherpe kwaliteit. Het is waterdicht tot 3 meter, dus je kunt hem meenemen tijdens het duiken, snorkelen, surfen en zwemmen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je camera beschadigd raakt. De 13 MP-sensor en 48 MP max. foto resolutie zorgen voor rijke kleuren en heldere beelden. Wat deze camera echt onderscheidt van andere onderwatercamera's, is de dual display functie. Het hoofdscherm van 7,6 cm (3,0 ") geeft je een goed overzicht en het frontscherm van 5 cm (2,0 ") is perfect voor selfies. Bovendien heeft de camera een accu/batterijcapaciteit van 1500 mAh, wat hem ideaal maakt voor langere opnamesessies.

Je zult het geweldig vinden dat je met deze camera selfies onder water kunt maken. Het stijlvolle design en de 16x digitale zoom maken het gemakkelijk om de perfecte foto te maken. En als je een video wilt maken, kan dat ook met een resolutie tot 4K. Het enige nadeel is dat de camera geen optische zoom heeft.

Over het geheel genomen is de Easypix W3048 EDGE Compactcamera 13 iceblue een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, maar zeer capabele onderwatercamera. Of je nu gaat duiken, snorkelen, surfen of zwemmen, deze camera zal je vakantieherinneringen vastleggen op een manier die je nooit eerder hebt gezien. Ik zou deze camera zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwaliteitscamera voor onderwateravonturen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - JC's Vlogcamera Touchscreen grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Onderwatercamera voor avonturiers: JC's Vlogcamera Touchscreen grijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een camera die je onderwater kunt gebruiken? JC's Vlogcamera Touchscreen grijs is de perfecte oplossing. Met een waterdichte behuizing die tot 40 meter diep werkt, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van de camera tijdens het duiken, snorkelen of zwemmen.

De camera heeft een dubbelzijdig scherm en IPS touchscreen, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en alles in de gaten kunt houden terwijl je onder water bent. Bovendien heeft het een elektronische beeld stabilisator (EIS) die ervoor zorgt dat je video's super stabiel zijn.

De G06 heeft een hoge opname resolutie van 4K 60fps en een 24 megapixel camera die gedetailleerde foto's en video's vastlegt. De camera wordt geleverd met extra accessoires, zoals een borstband, selfie stick, hoofdband, dual lader, externe microfoon en twee extra sterke batterijen.

Een ander voordeel van deze camera is dat je hem gemakkelijk kunt gebruiken als webcam, wat geweldig is voor videobellen of livestreaming.

Het enige nadeel is dat de afstandsbediening alleen spatwaterdicht is en niet geschikt is voor duiken.

Al met al is JC's Vlogcamera Touchscreen grijs een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare onderwatercamera. Met de hoge resolutie, waterdichte behuizing en extra accessoires is dit een geweldige keuze voor avonturiers en reizigers die hun unieke momenten willen vastleggen en delen met vrienden en familie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

9 - Lomography Analogue Aqua - Simple

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Lomography Analogue Aqua - Simple

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
7.9

Vooraf geladen met de LomoChrome Purple, zal deze onverschrokken beeldmaker zijn eigenaar volgen tot aan de uiteinden van de aarde en hun analoge avonturen vastleggen in paarse tinten Wat voor weer het ook is, de speciale editie Simple Use Reloadable Film Camera + Underwater Case zal je onverschrokken vriend zijn om foto's te maken, een sidekick in de swim-up bar, een buddy op het strand en een vriend aan het zwembad. Duik naar een diepte van 10 meter en baan je een weg door een film van nautische negatieven - van de zanderige kust tot je plaatselijke lido, kabbelende rotspoelen tot privé-onsens, je aqua-expedities wachten op je! Pak deze voorgeladen compacte camera en ga verder dan ooit tevoren. Deze point-and-shoot is voorgeladen met Lomochrome Purple voor exquise aardse rode tinten, knapperige pruimen en fluweelzachte viooltjes, gemaakt door een fusie van speciale kleurverbindingen. Alle originele functionaliteit is ook volledig zeevarend - neem creatieve controle en kleur je onderwatercreaties met de drie levendige Color Gel-flitsfilters of maak foto's met de krachtige ingebouwde flitser om die schimmige zeeën op te fleuren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

10 - Olympus Tought TG-6 rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Beste Onderwatercamera voor professionele fotografen: Olympus Tought TG-6 rood

Voordelen

 • list plusDe Olympus Tought TG-6 rood is duurzaam en betrouwbaar.
 • list plusHet heeft een uitstekende beeldkwaliteit van 12 megapixels.
 • list plusHet heeft een krachtige processor voor snelle prestaties.

Nadelen Olympus Tought TG-6 rood

 • list plusDeze onderwatercamera is redelijk prijzig.
 • list plusHet heeft geen ingebouwde flitser.
 • list plusHet heeft geen verwisselbare lens.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

De Olympus Tough TG-6 is de perfecte compactcamera voor reisfotografie. Niet alleen is deze camera waterdicht tot 15 meter diepte, maar ook schokbestendig en stofbestendig. Met de 4K-camera kun je bewegende beelden vastleggen die er haarscherp uitzien. Bovendien beschikt de camera over een microscoopmodus waarmee je onderwerpen vastlegt tot op een nabijheid van 1 cm. Hierdoor kun je de schoonheid van de natuur in al haar details vastleggen.

Een ander voordeel van de Olympus Tough TG-6 is het Veldsensor-systeem. Dit systeem houdt automatisch bij waar je bent geweest, zodat je later precies kunt zien waar je jouw foto's hebt gemaakt. Daarnaast kun je met behulp van de OI.Track-app GPS-, kompas-, manometer- en temperatuurgegevens aan je foto's en video's koppelen. Zo maak je niet alleen prachtige foto's, maar kun je ook jouw herinneringen nog beter vastleggen.

Wat deze camera uniek maakt, is de HDR-modus. Hiermee kun je lastige lichtomstandigheden vastleggen waarbij grote verschillen zijn tussen lichte en donkere gebieden. De HDR-modus voegt vier opnamepogingen met verschillende belichtingen samen in één beeld. Hierdoor worden de lichte en donkere gebieden mooi in balans gebracht.

Als je op zoek bent naar een compacte camera die geschikt is voor onderwaterfotografie, dan is de Olympus Tough TG-6 zeker een aanrader. Deze camera is niet alleen waterdicht, schokbestendig en stofbestendig, maar beschikt ook over talloze handige functies. Of je nu op reis gaat of gewoon mooie foto's wilt maken, met deze camera zit je altijd goed.

Mijn persoonlijke mening over deze camera is dat het een geweldige keuze is voor iedereen die van avontuurlijke reizen houdt en mooie foto's wilt maken. De camera is handig in gebruik, heeft veel functies en maakt mooie foto's. Het enige nadeel is de prijs, die aan de hoge kant is. Maar als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige camera die geschikt is voor onderwaterfotografie, dan is de Olympus Tough TG-6 zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van onderwatercamera's. Er zijn immers 28 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!