Wat is de beste onderwatercamera van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 september, 2023

Het kopen van een goede onderwatercamera is een lastige opgave. Wat is de beste onderwatercamera van 2023? Na het onderzoeken van 41 onderwatercamera's kwam de Sunnylife Onderwatercamera Kasbah - Groen als beste uit onze onderwatercamera-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de onderwatercamera's, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 onderwatercamera's-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame onderwatercamera-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste onderwatercamera's

1Score: 10
Sunnylife Onderwatercamera Kasbah - Groen
Sunnylife Onderwatercamera Kasbah - Groen
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Kodak WPZ2 Yellow geel
Kodak WPZ2 Yellow geel
Kodak
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Agfa Photo WP8000 Onderwater Camera
Agfa Photo WP8000 Onderwater Camera
Agfa
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Kodak WPZ2 Yellow Onderwater camera geel
Kodak WPZ2 Yellow Onderwater camera geel
Kodak
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
JC's Vlogcamera Touchscreen grijs
Beste Onderwatercamera voor avonturiers
JC's Vlogcamera Touchscreen grijs
JC's
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Aquapix W3027 Wave Marine Blue
Aquapix W3027 Wave Marine Blue
Aquapix
Ga naar laagste prijs
7Score: 9
Easypix W2024 blauw
Beste Onderwatercamera voor snorkelaars
Easypix W2024 blauw
Easypix
Ga naar laagste prijs
8Score: 9
Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood
Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
AgfaPhoto Agfa Photo WP8000 Onderwater rood
AgfaPhoto Agfa Photo WP8000 Onderwater rood
AgfaPhoto
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Olympus Tought TG-6 zwart
Olympus Tought TG-6 zwart
Olympus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Onderwatercamera Koopgids

De meeste gewone camera's zijn niet waterbestendig. Om toch onder water foto's te maken, gebruik je een onderwatercamera! Hoe je de beste onderwatercamera kiest en de mooiste foto's van de onderwaterwereld maakt, lees je in deze koopgids.

Voor welke situaties is een onderwatercamera geschikt?

De onderwatercamera is het meest vergelijkbaar met een compact camera die volledig waterdicht is. Het is bij deze camera's dan ook niet mogelijk om de lens te verwisselen. Gelukkig is het aantal megapixels vaak voldoende om mooie foto's mee te maken.

De waterdichte eigenschap van onderwatercamera's zorgt ervoor dat je de onderwatercamera gebruikt in situaties waar de meeste gewone camera's niet tegen zouden kunnen. Zo kun je een onderwatercamera gebruiken om onder water foto's te maken, maar ook in waterparken, tijdens zware regenbuien, op strandvakanties, enzovoorts.

Je gebruikt een onderwatercamera tijdens het snorkelen of duiken, maar je kunt helaas niet eindeloos ver onder water. Elke onderwatercamera kan slechts een bepaald aantal meter onderwater. Dit heeft met de waterdruk te maken. Neem je de onderwatercamera dieper in het water dan het limiet, dan riskeer je dat de camera stuk gaat.

Hoe scherpe foto's maakt een onderwatercamera?

Aan het aantal megapixels van een camera lees je af hoe scherpe foto's het apparaat maakt. Bij onderwatercamera's ligt de scherpte meestal tussen de 10 en 25 megapixels. Daarbij geldt: hoe meer megapixels, hoe scherper de foto's.

De meeste compactcamera's hebben 15 tot 25 megapixels. Onderwatercamera's zijn gemiddeld dus iets minder scherp dan compactcamera's. Een ander voorbeeld ter vergelijking: de iPhone 11 is uitgerust met een camera van 12 megapixels. Heb je voldoende licht, dan kun je met het aantal megapixels van de gemiddelde onderwatercamera foto's van goede tot zeer goede kwaliteit maken.

Tot hoeveel meter is een onderwatercamera maximaal waterdicht?

Onderwatercamera's zijn volledig waterdicht, maar alleen tot een bepaalde diepte. Wat die dieptegrens is verschilt per onderwatercamera en wordt aangegeven in meters. Bij de producteigenschappen van de camera staat hoeveel meter het apparaat maximaal onderwater kan. Duik je dieper, dan kan de onderwatercamera stuk gaan.

Bijna alle onderwatercamera's kunnen in ieder geval tot een diepte van 10 meter mee. Sterkere onderwatercamera's kunnen een stuk dieper, vaak tot wel 30 meter. Wil je alleen tijdens het snorkelen foto's maken, dan is 10 meter waarschijnlijk voldoende. Een maximale diepte van 30 meter is pas nodig als je voor langere tijd dieper dan 10 meter duikt.

Wat is het verschil tussen een action camera en onderwatercamera?

Action camera's en onderwatercamera's hebben allebei waterbestendige eigenschappen. Je kunt ze dus allebei gebruiken om onder water foto's te maken, maar er zijn ook verschillen. Zo zijn action camera's niet alleen waterbestendig, maar ook stof- en schokbestendig. Als je aan terreinsport doet en dit graag vastlegt, is een action camera geschikt voor meerdere omstandigheden.

Action camera's komen vaak met een mount, waarmee je ze aan een voertuig zoals een mountainbike of ander object bevestigt. Bij onderwatercamera's is dit minder vanzelfsprekend. Die houd je vast en bind je eventueel met een lus aan je pols vast, zodat de camera niet wegdrijft als je hem loslaat.

Wil je jouw camera vooral onder water gebruiken? Dan is de onderwatercamera uiteraard geschikt. Als je daarnaast ook andere sporten beoefent of graag situaties op ruw terrein vastlegt, biedt een action camera daar meer mogelijkheden voor.

Hoe maak je de beste foto's met een onderwatercamera?

Onder water fotograferen is een stukje anders dan op het droge, wat het voor beginners lastig kan maken. Met de juiste tips maak je makkelijker mooie foto's onder water.

Zorg om te beginnen voor voldoende licht. Als je dicht bij de oppervlakte zwemt, heb je meer licht tot je beschikking. Duik je toch dieper? Gebruik dan de flitser van je camera. Foto's worden anders erg donker en al het moois onder water komt minder duidelijk uit op de foto. Fotograaf zo dicht mogelijk op het object wanneer je de flitser gebruikt. Zo komt de belichting het beste uit.

Tussen het fotograferen door zwem je door het water, maar beweeg op het moment dat je een foto maakt zo min mogelijk. Dit werkt hetzelfde als boven water: bewegingen zorgen voor een bewogen foto. Als je eventjes niet beweegt, wordt de foto scherper.

Maak ten slotte zo veel mogelijk foto's achter elkaar wanneer je eventjes niet beweegt. Het idee hierachter is vrij simpel: hoe meer foto's je maakt, des te groter de kans dat er shots bij zitten waar je tevreden mee bent.

hero illustration

Hoe testen we onderwatercamera's?

Om de beste onderwatercamera te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze onderwatercamera-test hebben we 41 onderwatercamera's geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze onderwatercamera-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze onderwatercamera-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen onderwatercamera-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte onderwatercamera in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 41 onderwatercamera's te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste onderwatercamera's in een oogopslag

1. Sunnylife Onderwatercamera Kasbah - Groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

De Sunnylife Onderwatercamera Kasbah - Groen is een fantastisch accessoire voor de zomer. De camera is niet alleen stijlvol, maar ook van hoge kwaliteit en waterdicht, wat betekent dat je prachtige onderwaterfoto's kunt maken. Het ontwerp is geïnspireerd op palmbomen en zorgt voor een vleugje levendigheid aan je zomerplezier. De camera heeft een 28 mm, f/90-fotolens en is uitgerust met een afneembare waterdichte behuizing om gemakkelijk film te kunnen laden. Het wordt geleverd met een polsband voor gemakkelijk dragen. Het is belangrijk om het onderwerp dat je wilt fotograferen op ongeveer 1,2 meter afstand te houden en Sunnylife raadt aan om ISO200 35 mm filmrol te gebruiken.

Wat deze camera onderscheidt van andere camera's is niet alleen het design, maar ook de kwaliteit van de foto's die het produceert. De camera is gemakkelijk te gebruiken en is perfect voor diegenen die hun zomerherinneringen willen vastleggen. Het enige nadeel is dat je filmrol nodig hebt om de camera te kunnen gebruiken, maar dat geeft het ook een nostalgisch gevoel en maakt het extra leuk om de foto's later terug te kijken.

Als onderwatercamera specialist raad ik deze camera zeker aan voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en kwalitatief goede onderwatercamera. Het is perfect voor het maken van herinneringen tijdens de zomer en het vastleggen van die speciale momenten. Het is een geweldige camera voor beginners en professionals die onderwaterfoto's willen maken en het is ook een fantastisch accessoire voor op het strand. Al met al is de Sunnylife Onderwatercamera Kasbah - Groen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een leuke en functionele onderwatercamera.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. Kodak WPZ2 Yellow geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is een robuuste onderwatercamera met 4x optische zoom en 6x digitale zoom. Je duikt tot wel 15 meter diep met deze camera. Geschikt voor al je avonturen! De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is niet alleen waterdicht tot 15 meter, maar is ook stofdicht en schokbestendig tot 2 meter. De camera kan dus wel tegen een stootje. Je neem ‘em dan ook met een gerust hart mee naar al je activiteiten. Zoomlens De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is uitgerust met een 4.9-19.6mm lens en 27-108mm in het 35mm-equivalent. De lens heeft 4x optische zoom en 6x digitale zoom waarmee de camera zich onderscheidt van andere onderwatercamera’s. 16 megapixel foto’s en full HD video’s Met de Kodak onderwatercamera maak je foto’s en video’s van kwaliteit. Maak indrukwekkende 1080p HD videobeelden en schiet 6 beelden per seconde van 4608-3456 pixels in Burst modus. Stroomvoorziening De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is voorzien van een ingebouwde accu die je oplaadt met een micro-USB-kabel. Kenmerken Kodak Pixpro WPZ2 compact camera Met 4x optische en 6x digitale zoom Maakt 16 megapixel foto’s en full HD-video’s Gebruiksvriendelijk en handzaam formaat Professionele kwaliteit en 2.7″ LCD-scherm Fotografeert met wel zes beelden per seconde ISO instelbaar van 100-3200 en ingebouwde flitser Beschikt over 360 graden panorama-modus

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. Agfa Photo WP8000 Onderwater Camera

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

De Agfa Photo WP8000 Onderwater Camera is een fantastische keuze voor kinderen die graag foto's en video's maken onder water. Met de waterdichte behuizing kan je kind de camera veilig gebruiken tot een diepte van 3 meter. De camera is gemakkelijk te bedienen met duidelijke knoppen en heeft zelfs twee schermen, één aan de voorkant en één aan de achterkant, zodat je kind zichzelf kan zien terwijl hij of zij fotografeert. Dankzij de face-detection autofocus hoeft je kind zich geen zorgen te maken over het scherpstellen, de camera doet het automatisch.

Wat deze camera echt bijzonder maakt, is de anti-shake functie die schokken en trillingen vermindert voor vloeiende en stabiele beelden. Met de mogelijkheid om Full HD 1080p video's op te nemen en lithium Li-ion batterij gaat de camera lang mee. Er is geen optische zoom, maar met de digitale zoom van x16 kan je kind nog steeds inzoomen op details.

Een kleine waarschuwing: de micro SD-kaart is niet inbegrepen, maar je kunt er wel één tot 128 GB in plaatsen. Deze camera is ideaal voor kinderen die graag onderwater willen fotograferen en filmen tijdens familievakanties, zwembadfeestjes of snorkeltrips. Het is ook een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld onder water en hun creativiteit te stimuleren.

Al met al is de Agfa Photo WP8000 Onderwater Camera een fantastische keuze voor gezinnen met avontuurlijke kinderen. De camera is gemakkelijk te gebruiken, betrouwbaar en produceert geweldige beelden. Het enige nadeel is dat er geen optische zoom is, maar de digitale zoom van x16 maakt dat goed.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Kodak WPZ2 Yellow Onderwater camera geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.6

De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is een robuuste onderwatercamera met 4x optische zoom en 6x digitale zoom. Je duikt tot wel 15 meter diep met deze camera. Geschikt voor al je avonturen! De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is niet alleen waterdicht tot 15 meter, maar is ook stofdicht en schokbestendig tot 2 meter. De camera kan dus wel tegen een stootje. Je neem ‘em dan ook met een gerust hart mee naar al je activiteiten. Zoomlens De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is uitgerust met een 4.9-19.6mm lens en 27-108mm in het 35mm-equivalent. De lens heeft 4x optische zoom en 6x digitale zoom waarmee de camera zich onderscheidt van andere onderwatercamera’s. 16 megapixel foto’s en full HD video’s Met de Kodak onderwatercamera maak je foto’s en video’s van kwaliteit. Maak indrukwekkende 1080p HD videobeelden en schiet 6 beelden per seconde van 4608-3456 pixels in Burst modus. Stroomvoorziening De Kodak Pixpro WPZ2 compact camera is voorzien van een ingebouwde accu die je oplaadt met een micro-USB-kabel. Kenmerken Kodak Pixpro WPZ2 compact camera Met 4x optische en 6x digitale zoom Maakt 16 megapixel foto’s en full HD-video’s Gebruiksvriendelijk en handzaam formaat Professionele kwaliteit en 2.7″ LCD-scherm Fotografeert met wel zes beelden per seconde ISO instelbaar van 100-3200 en ingebouwde flitser Beschikt over 360 graden panorama-modus

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Beste Onderwatercamera voor avonturiers: JC's Vlogcamera Touchscreen grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
7.7

Op zoek naar een camera die je onderwater kunt gebruiken? JC's Vlogcamera Touchscreen grijs is de perfecte oplossing. Met een waterdichte behuizing die tot 40 meter diep werkt, hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van de camera tijdens het duiken, snorkelen of zwemmen.

De camera heeft een dubbelzijdig scherm en IPS touchscreen, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en alles in de gaten kunt houden terwijl je onder water bent. Bovendien heeft het een elektronische beeld stabilisator (EIS) die ervoor zorgt dat je video's super stabiel zijn.

De G06 heeft een hoge opname resolutie van 4K 60fps en een 24 megapixel camera die gedetailleerde foto's en video's vastlegt. De camera wordt geleverd met extra accessoires, zoals een borstband, selfie stick, hoofdband, dual lader, externe microfoon en twee extra sterke batterijen.

Een ander voordeel van deze camera is dat je hem gemakkelijk kunt gebruiken als webcam, wat geweldig is voor videobellen of livestreaming.

Het enige nadeel is dat de afstandsbediening alleen spatwaterdicht is en niet geschikt is voor duiken.

Al met al is JC's Vlogcamera Touchscreen grijs een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en betrouwbare onderwatercamera. Met de hoge resolutie, waterdichte behuizing en extra accessoires is dit een geweldige keuze voor avonturiers en reizigers die hun unieke momenten willen vastleggen en delen met vrienden en familie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. Aquapix W3027 Wave Marine Blue

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.5

Easypix Aquapix W3027 Wave in marineblauw Functies: Onderwater camera Waterdicht tot 3 meter diep (geen extra behuizing nodig) Gezichtsherkenning Anti-shake-functie witbalans Scherm van 6,8 cm (2,7") 5MP-sensor Maximaal 30 MP oplossing 4x digitale zoom Oplaadbare batterij (vervangbaar) Afmetingen: 105 x 63 x 24 mm Gewicht: 130 gram Foto resolutie: 30MP geïnterpoleerd 24MP geïnterpoleerd 20MP geïnterpoleerd 16MP geïnterpoleerd 12MP geïnterpoleerd 8MP geïnterpoleerd 7MHD geïnterpoleerd 5MP 3 MP 2 MHD Video resolutie: 1920x1080p 1280x720p 640x480p Opmerkingen: Controleer voordat u de camera in het water plaatst of alle waterdichte sluitingen en verzegelingen goed gesloten zijn. Laat de camera na gebruik in het water drogen. Om condensvorming achter de lens te voorkomen, mag de camera niet worden blootgesteld aan hoge temperatuur- en vochtigheidsverschillen. Open het batterijvak alleen als het droog is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen.

Bekijk prijs

7. Beste Onderwatercamera voor snorkelaars: Easypix W2024 blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Easypix W2024 blauw

  • list plusDeze onderwatercamera is waterdicht, wat betekent dat hij bestand is tegen natte omstandigheden.
  • list plusDe camera heeft een levendig display, waardoor je eenvoudig foto's kunt bekijken.
  • list plusDe Easypix W2024 blauw heeft een geavanceerde set aan functies, waaronder een tijdsinstelling.

Nadelen Easypix W2024 blauw

  • list plusDe batterijduur van deze onderwatercamera is kort, waardoor je vaak op zoek moet naar een stopcontact.
  • list plusDe beeldkwaliteit van deze camera is matig, waardoor je minder details ziet in je foto's.
  • list plusDe Easypix W2024 blauw heeft een traag autofocus, waardoor je meer tijd nodig hebt om scherpe foto's te maken.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Ben jij op zoek naar een digitale camera waarmee je de mooiste momenten in, op en onder water kunt vastleggen? Dan is de Easypix W2024 Splash Underwater Camera een goede keuze! Deze camera is waterdicht tot 3 meter diepte, dus je kunt je zonder zorgen richten op het maken van de beste foto's en video's tijdens het zwemmen, duiken of surfen.

Met een resolutie van maximaal 16 megapixels en een 8-voudige digitale zoom kun je alle details in beeld brengen, of je nu foto's maakt van de kleurrijke onderwaterwereld of van je vrienden tijdens het golfrijden. De anti-shaking-functie zorgt voor haarscherpe opnamen, zelfs in onrustige wateren.

Wat deze camera echt onderscheidt van andere onderwatercamera's, is dat het niet alleen waterdicht is, maar ook stofbestendig. Dat betekent dat je hem zonder problemen mee kunt nemen naar het strand of in een stoffige omgeving.

Een ander voordeel van de Easypix W2024 Splash is dat het een handlus heeft, waardoor je hem niet kwijtraakt tijdens het fotograferen in het water. Het 6,1cm (2,4) display is groot genoeg om je foto's en video's direct te bekijken en te delen met je vrienden.

Als je op zoek bent naar een onderwatercamera die je kunt gebruiken tijdens het zwemmen, duiken of surfen, dan is de Easypix W2024 Splash een uitstekende keuze. Het is een betaalbare camera met veel handige functies en een goede beeldkwaliteit. Het enige nadeel is dat het een digitale zoom heeft, wat soms ten koste kan gaan van de beeldkwaliteit. Maar overall, is dit een geweldige camera voor iedereen die van de onderwaterwereld houdt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

8. Cool-iCam Cool iCam Selfie Camera rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.5

De Cool-iCam Selfie Compacte Digitale Camera is perfect voor de avontuurlijke fotograaf die graag de onderwaterwereld vastlegt. Met zijn robuuste en slanke ontwerp kan deze camera tegen een stootje en is hij stof- en waterdicht tot 3 meter diepte. Het dubbele LCD-scherm is een geweldige functie omdat je nu zeker weet dat iedereen in beeld is, zelfs bij het maken van een selfie. De 14MP-sensor met hoge resolutie en 4x digitale zoom zorgen voor verbluffende details en helderheid, zodat je elk moment perfect kunt vastleggen.

Wat deze camera onderscheidt van andere onderwatercamera's is het gemak om selfies te maken. Het naar voren gerichte 1,7-inch scherm helpt bij het maken van de perfecte selfie, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het shot verpest. De Ion Cool-iCam Selfie Compacte Digitale Camera heeft ook negen speciale effecten om je foto's te laten opvallen, en je kunt kiezen uit Sepia-modus of Potloodschets-modus om je foto's een extra artistiek tintje te geven.

Hoewel de Cool-iCam Selfie Compacte Digitale Camera ideaal is voor het vastleggen van onderwateravonturen, is hij ook geschikt voor andere activiteiten, zoals avondjes uit. Het is een geweldige camera die je overal mee naartoe kunt nemen. Het enige nadeel is dat de optische zoom slechts 1x is, wat betekent dat je niet te ver kunt inzoomen op onderwaterdieren. Maar overall, als een betaalbare onderwatercamera, is dit een fantastische optie voor iedereen die op zoek is naar een compacte, robuuste en stijlvolle camera die selfies maakt en geschikt is voor onderwaterfotografie.

Persoonlijk denk ik dat de Cool-iCam Selfie Compacte Digitale Camera een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, robuuste en stijlvolle onderwatercamera. Het enige nadeel is de beperkte optische zoom, maar dat is te verwachten bij een camera in deze prijsklasse. Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze camera en zou ik het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een compacte en betrouwbare onderwatercamera.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 mei in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. AgfaPhoto Agfa Photo WP8000 Onderwater rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een leuke en gebruiksvriendelijke onderwatercamera voor je kinderen? Dan is de AgfaPhoto Agfa Photo WP8000 Onderwater rood zeker een goede keuze! Deze camera is waterdicht tot wel 3 meter diep, dus ideaal om mee te nemen op vakantie naar het zwembad of het strand. De camera heeft gemakkelijke bedieningsknoppen, waardoor kinderen eenvoudig kunnen in- en uitzoomen, leuke filters kunnen instellen en zelfs video's kunnen opnemen.

Wat deze camera zo bijzonder maakt, is dat er 2 schermpjes aan de voor- en achterkant zitten. Zo kunnen kinderen zichzelf zien tijdens het maken van foto's en video's, en is het ook makkelijker om groepsfoto's te maken. Daarnaast heeft de camera een face-detection autofocus, waardoor scherpstellen automatisch gebeurt op het gezicht. Dit is ideaal als kinderen zichzelf willen filmen.

Een ander voordeel van deze camera is de anti-shake functie, die schokken en trillingen vermindert. Zo zijn de beelden vloeiend en vrij van schokken. Het ontbreken van een optische zoom is misschien een nadeel voor sommigen, maar voor kinderen zal dit waarschijnlijk minder belangrijk zijn.

Al met al is de AgfaPhoto Agfa Photo WP8000 Onderwater rood een leuke en handige camera voor kinderen die graag foto's en video's maken, zowel op het droge als onderwater. Het is een betaalbare optie die veel functionaliteit biedt voor de prijs. Ik zou deze camera zeker aanraden aan ouders die op zoek zijn naar een leuke onderwatercamera voor hun kinderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

10. Olympus Tought TG-6 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8

De Olympus Tough TG-6 is een compactcamera zeer geschikt voor reisfotografie. Je kan met de camera overal beelden opnemen door de waterdichte en schokbestendige constructie. Het is mogelijk om foto’s te nemen in het water tot wel 15 m diep. De camera beschikt ook over een 4k camera om alle bewegende beelden vast te leggen. Ook is het mogelijk om alle beelden te delen. Toon de schoonheid in haar details Kijk verder dan het oog kan zien. Met de microscoopmodus kan de camera onderwerpen vastleggen tot op een nabijheid van 1 cm. Geniet van de schermvergroting tot 44.4x in combinatie met de flexiblele zoomknop. Met de LG-1 Light Guide en de FD-1 Flash Diffuser kan de TG-6 nog meer tijdens het fotograferen van macro's. Het Veldsensor-systeem Weet altijd waar uw foto's zijn gemaakt, dankzij het geïntegreerde veldsensor-systeem dat uw verplaatsingen automatisch bijhoudt. Verzamel meer informatie voor de vastlegging van uw herinneringen: de OI.Track-app koppelt GPS-, kompas-, manometer- en temperatuurgegevens aan uw foto's en video's. Perfecte Balans De TG-6 legt zelfs lastige lichtomstandigheden vast met daarin grote verschillen tussen lichte en donkere gebieden: de HDR-modus voegt vier opname pogingen met verschillende belichtingen samen in één beeld, met daar waar het nodig is lichter gemaakt dan wel donkerder. Het geeft u de volledige vrijheid om zowel heldere als donkere delen dramatisch te recreëren door het vinden van perfecte contrast en het uitbalanceren van zwarte en blanke gebieden. Standaard meegeleverd: Handleiding Accu (LI-92) Adapter (F-5AC) Usb kabel Polsbandje

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van onderwatercamera's. Er zijn namelijk 41 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!