Wat is de beste Netwerk Switch van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Netwerk Switch is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Netwerk Switch van 2024? Na het analyseren van 275 Netwerk Switches kwam de CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch als beste uit onze Netwerk Switch-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Netwerk Switches, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Netwerk Switches-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Netwerk Switch-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Netwerk Switches

1Score: 9.6
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
CISCO SYSTEMS
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.2
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link
Ga naar laagste prijs
3Score: 0
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link
4Score: 0
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte
CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch
CISCO
5Score: 0
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged
6Score: 8
EnGenius ECS2552FP
Gebouwd met krachtige PoE-mogelijkheden
EnGenius ECS2552FP
EnGenius
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.6
Cisco CBS350-8MGP-2X
Ideaal voor complex thuisnetwerkbeheer
Cisco CBS350-8MGP-2X
Cisco
Ga naar laagste prijs
8Score: 6.6
TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750
TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750
TRENDnet
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
Werkt stil met efficiënte prestaties
NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged
NETGEAR
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
TP-Link TL-SG3210XHP-M2
TP-Link TL-SG3210XHP-M2
TP-Link
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we Netwerk Switches?

Om de beste Netwerk Switch te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Netwerk Switch-test hebben we 275 Netwerk Switches geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Netwerk Switch-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Netwerk Switch-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Netwerk Switch-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Netwerk Switch in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 275 Netwerk Switches te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Netwerk Switches in een handige lijst

1. Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

 • list plusUitstekende keuze voor kleine kantooromgevingen, met uitstekende prestaties voor bandbreedte-intensieve videoservices.
 • list plusGeen software-installatie of configuratie vereist, biedt eenvoudige installatie en intuïtieve web- en mobiele netwerkbeheertools.
 • list plusEnergiezuinige werking in overeenstemming met IEEE802.3az Energy Efficient Ethernet, zorgt voor betrouwbare en efficiënte netwerkconnectiviteit.

Nadelen CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

  De Cisco Systems 24-Port Gigabit Switch (SG11224NA) is een uitstekende keuze voor kleine kantooromgevingen, vooral voor het leveren van hoge prestaties voor bandbreedte-intensieve videodiensten, waardoor het de beste keuze is voor video. Deze netwerkswitch vereist geen software-installatie of configuratie, biedt eenvoudige installatie en intuïtieve web- en mobiele netwerkbeheertools voor naadloze werking. Zijn compacte ontwerp, robuuste metalen behuizing en energiezuinige werking in overeenstemming met IEEE802.3az Energy Efficient Ethernet maken het een betrouwbare optie voor kleine bedrijven, wat zorgt voor betrouwbare en efficiënte netwerkconnectiviteit.

  Volgens TechRadar staat de Cisco SG11224NA bekend om zijn energiebesparende functionaliteit en bandbreedtebesparende functies, waardoor het de beste keuze is voor video. De automatische functies van de switch, zoals Quality of Service (QoS), loopdetectie en kabeldiagnostiek, dragen verder bij aan zijn hoge prestaties. Zoals beschreven op Amazon, biedt het 24 compacte Gigabit Ethernet-poorten, 2 Gigabit Ethernet Combo Mini-GBIC SFP-poorten en een beperkte levenslange garantie. De opname van een levenslange garantie onderstreept het toewijding van Cisco aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product, waardoor klanten langdurige gemoedsrust krijgen.

  Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Cisco SG11224NA is zijn energiezuinige werking, in lijn met de IEEE802.3az-normen, wat zorgt voor kostenbesparingen en milieuvriendelijkheid. TechRadar vermeldt dat het energiebesparende functionaliteit biedt, in overeenstemming met de documentatie die de nadruk legt op inclusieve taal en gebruikersinclusiviteit. Dit onderstreept verder de toewijding van Cisco om producten te creëren die aansluiten bij een diverse gebruikersgroep en geavanceerde technologische functies bevatten.

  In vergelijking met andere opties zoals de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch en de TRENDnet 5-Port Unmanaged 2.5G Switch, biedt de Cisco SG11224NA een uitgebreid pakket dat de switch zelf, een stroomkabel/adapter, montagemateriaal en een snelle startgids omvat. Met een prijs van $200,00 en toonaangevende functies en prestaties, positioneert het zich als een zeer competitieve keuze op de markt.

  In een markt waar netwerkswitches worden beoordeeld op factoren zoals stroomverbruik, eenvoudige installatie en prestaties, komt de Cisco SG11224NA naar voren als een topkandidaat. Hoewel het uitblinkt in videotoepassingen en energie-efficiëntie, moeten potentiële kopers hun specifieke netwerkbehoeften overwegen om ervoor te zorgen dat deze switch aansluit bij hun eisen. Het concurreert gunstig met andere opties, vooral voor degenen die op zoek zijn naar energiezuinige, hoogwaardige netwerkoplossingen voor kleine kantoorruimtes.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  4. Blinkt uit in omgevingen met hoge bandbreedte: CISCO SYSTEMS 24-Port Gigabit Switch

  Loading ...

  Verkrijgbaar bij:

  6. Gebouwd met krachtige PoE-mogelijkheden: EnGenius ECS2552FP

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen EnGenius ECS2552FP

  • list plusKrachtige PoE-mogelijkheden voor hoge vermogensbehoeften

  Nadelen EnGenius ECS2552FP

  • list plusHoge prijs kan een afschrikmiddel zijn voor sommige kopers
  • list plusPotentiële verwarring door multi-mode LED's
  • list plusGeluidsniveau kan een zorg zijn
  Ik ben trots om de EnGenius ECS2552FP Network Switch te introduceren, een krachtpatser ontworpen voor robuuste PoE-mogelijkheden. Met een prijs van $1599 is deze switch speciaal ontwikkeld voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een uitgebreide communicatie-infrastructuur, surveillance, en data back-up connectiviteit. Met 32 10/100/1000 Mbps poorten, 16 100/1000/2500 Mbps poorten, en 4 SFP+ poorten, biedt deze switch een switching capaciteit van 224Gbps en een totaal PoE budget van 740W. Dit maakt het perfect voor IP camera's, VoIP telefoons, en access points. De switch wordt aangedreven door een dual-core 1GHz CPU, 512MB DDR RAM, en 128MB Flash geheugen, waardoor diepe packet inspection en filtering mogelijk zijn. De ProSW-licentie, beschikbaar als een gratis proefperiode van één jaar, verbetert functies zoals het vastleggen van pakketten en back-up van switch configuratie, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die behoefte hebben aan zijn specifieke kenmerken. De switch kan worden geregistreerd en toegankelijk zijn via de Cloud To-Go Engenius app, met een goed ontworpen UI voor eenvoudige configuratie, waardoor het nog aantrekkelijker wordt.

  De EnGenius ECS2552FP blinkt uit in zijn krachtige PoE-mogelijkheden, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven met hoge stroomvereisten voor hun netwerkapparatuur. Zoals één recensie opmerkt, "De switch is ontworpen voor IP-camera's, VoIP-telefoons, en access points," waarbij de specialisatie in het voeden van essentiële zakelijke infrastructuur wordt benadrukt. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en hoogcapacitaire netwerkswitch die is afgestemd op hun specifieke behoeften.

  In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de EnGenius ECS2512FP, biedt de ECS2552FP een hoger PoE-budget, waardoor het geschikt is voor meer veeleisende stroomvereisten. Ondertussen, in vergelijking met andere netwerkswitches zoals de Cisco CBS350-8MGP-2X, onderscheidt de EnGenius ECS2552FP zich door zijn indrukwekkende switching capaciteit en uitgebreide PoE-ondersteuning, die tegemoet komt aan bedrijven met geavanceerde netwerkbehoeften.

  De hoge prijs en mogelijke verwarring door de multi-mode LED's kunnen echter een afschrikmiddel zijn voor sommige kopers. Bovendien kan het geluidsniveau een punt van zorg zijn, waardoor het meer geschikt is voor gebruik in een datakast. Hoewel de prijs een overweging kan zijn, maken de indrukwekkende kenmerken en mogelijkheden van de ECS2552FP het tot een aantrekkelijke optie voor bedrijven met specifieke hoge stroomvereisten.

  Tot slot is de EnGenius ECS2552FP Network Switch een eersteklas keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan een betrouwbare, hoogcapacitaire en op PoE gerichte netwerkswitch. Zijn robuuste functies, waaronder een hoog PoE-budget, switching capaciteit, en cloud-integratie, positioneren het als een ideale oplossing voor bedrijven met geavanceerde netwerkbehoeften, waardoor het een sterke concurrent is op de markt voor netwerkswitches.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  7. Ideaal voor complex thuisnetwerkbeheer: Cisco CBS350-8MGP-2X

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Cisco CBS350-8MGP-2X

  • list plusStille werking dankzij ventilatorloos ontwerp
  • list plusDubbele 10G-koperpoort voor snelle connectiviteit
  • list plusGeavanceerde beveiligingsfuncties zoals IP-MAC-poortbinding en IPv6 First Hop Security

  Nadelen Cisco CBS350-8MGP-2X

  • list plusHogere prijs in vergelijking met andere opties op de markt
  • list plusGrote behuizing is mogelijk niet geschikt voor alle omgevingen
  Ik ben enthousiast over de Cisco CBS350-8MGP-2X, een opvallende keuze voor netwerkswitches, vooral voor thuis- en kleinschalige kantoorapplicaties. Met zijn ventilatorloze ontwerp, laag stroomverbruik, mobiele app en dubbele 10G-koperpoort is het een veelzijdige en efficiënte keuze. Volgens TechRadar biedt het "veel poorten, geïntegreerde Power-over-Ethernet (PoE), goede systeembreedte en een eenvoudige gebruikersinterface", waardoor het een allesomvattende oplossing is voor thuisnetwerken.

  Met 6 x 1G, 2 x 2.5G en 2 x 10G Ethernet-poorten biedt deze switch voldoende connectiviteitsopties. Het valt ook op vanwege zijn compacte, energiezuinige en stille werking, waardoor het geschikt is voor thuiswerkomgevingen. Het maximale uitgangsvermogen van 124W en een interne bandbreedte van 62 Gbps zorgen voor betrouwbare prestaties en efficiënte gegevensoverdracht. Dit sluit aan bij TechRadar's observatie dat het "betrouwbare prestaties, eenvoudige installatie en efficiënte gegevensoverdracht" biedt.

  De Cisco Business CBS350-8MGP-2X Managed Switch beschikt ook over geavanceerde beveiligingsfunctionaliteiten zoals IP-MAC-poortbinding en IPv6 First Hop Security, die tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan veilige netwerken. Bovendien bieden het energiezuinige ontwerp en de beperkte levenslange hardwaregarantie extra gemoedsrust aan gebruikers. Zoals benadrukt op Amazon, is het ontworpen voor installatie in winkels, open kantoren en klaslokalen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende omgevingen.

  In vergelijking met andere opties op de markt, zoals de 16-poorts Fast Ethernet Unmanaged Switch van TP-Link of de 24-poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch van NETGEAR, onderscheidt de Cisco CBS350-8MGP-2X zich door zijn geavanceerde functies, hogere bandbreedte en een breder scala aan connectiviteitsopties. Hoewel het misschien een hoger prijskaartje heeft en een grote behuizing, rechtvaardigen zijn uitgebreide functies en prestaties de investering, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor thuisnetwerken.

  Samenvattend is de Cisco CBS350-8MGP-2X Network Switch een eersteklas keuze, vooral voor thuis- en kleinschalige kantooromgevingen, met een uitgebreide set functies, geavanceerde beveiliging en efficiënte prestaties. Zijn beperkte nadelen worden overschaduwd door zijn uitgebreide mogelijkheden, waardoor het een overtuigende optie is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige netwerkswitch. Zoals TechRadar het verwoordde, "De Cisco CBS350-8MGP-2X biedt een allesomvattende oplossing voor thuisnetwerkbehoeften." 🚀

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  8. TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

  • list plusHoge snelheidsconnectiviteit

  Nadelen TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750

  • list plusGeen LED-indicatoren op switchpoorten
  De TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 netwerk switches zijn ontworpen om kleine thuisnetwerken toekomstbestendig te maken, met hoge snelheid en Power over Ethernet (PoE) mogelijkheden. De TPE-TG380 heeft acht poorten met 2,5 Gbit Ethernet, terwijl de TEG-S750 snellere 10G snelheid biedt met vijf poorten. Beide switches zijn onbeheerd, gemakkelijk te implementeren en vereisen geen configuratie, waardoor ze ideaal zijn voor niet-technische gebruikers. De switches zijn volledig stil, hebben geen bewegende onderdelen en hebben een langere levensduur, waardoor ze betrouwbare keuzes zijn voor langetermijnnetwerkinfrastructuur.

  Volgens TechRadar heeft de TPE-TG380 een interne bandbreedte van 40Gbps, terwijl de TEG-S750 160Gbps heeft, waardoor het voldoet aan verschillende netwerksnelheidseisen. De TPE-TG380 kan aan de muur worden gemonteerd, wat installatieflexibiliteit biedt, en heeft een langere Mean Time Before Failure (MTBF) van 128 jaar, een opvallende eigenschap in vergelijking met de TEG-S750. Aan de andere kant kan de TEG-S750 niet aan de muur worden gemonteerd en heeft een MTBF van ongeveer 43 jaar vanwege de hogere temperatuur.

  "De TRENDnet TPE-TG380 en TEG-S750 zijn onbeheerde netwerk switches die zijn ontworpen om kleine thuisnetwerken toekomstbestendig te maken." (TechRadar)

  De TPE-TG380, verkrijgbaar voor $266, en de TEG-S750, geprijsd op $312, bieden waarde voor hun prestaties en mogelijkheden. Amazon's recensie benadrukt echter de lagere prijs van $199,99 voor de TPE-TG380, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste kopers. Bovendien heeft de TPE-TG380 8 x 2.5GBASE-T PoE plus poorten met een PoE-vermogensbudget van 100W, voldoet aan IEEE 802.3bz en heeft een ventilatorloos ontwerp voor geluidsvermindering.

  "De TRENDnet 8-Port Unmanaged 2.5G PoE+ Switch is geprijsd op $199,99 met extra kosten voor verzending en invoerrechten." (Amazon)

  In vergelijking biedt de TEG-S750, geprijsd op $269,99, 5 x 10G RJ-45 poorten met een switchingcapaciteit van 100Gbps en ondersteunt 2.5G en 5G-BASE-T verbindingen, is NDAA / TAA-conform en heeft een ventilatorloos ontwerp voor stille werking. Dit maakt het een concurrerende optie voor gebruikers die hogere netwerksnelheden nodig hebben.

  "De TRENDnet 5-Port 10G Switch, TEG-S750, biedt 5 x 10G RJ-45 poorten met een switchingcapaciteit van 100Gbps." (Amazon)

  De switches kunnen worden vergeleken met vergelijkbare items zoals de MokerLink 8 Port 10Gbps SFP+ Switch en de TP-Link TL-SG108 8 Port Gigabit Unmanaged Ethernet Network Switch, waardoor gebruikers een scala aan opties hebben om aan hun specifieke netwerkbehoeften te voldoen.

  De TPE-TG380/TEG-S750 switches bieden hoogwaardige netwerkoplossingen met verschillende snelheidsmogelijkheden, PoE-ondersteuning en stille werking. Het ontbreken van LED-indicatoren direct op de switchpoorten, zoals vermeld in de ServeTheHome-review van de TEG-S380, kan echter een beperking zijn in sommige implementatiescenario's.

  Al met al zijn de TRENDnet TPE-TG380/TEG-S750 netwerk switches solide keuzes voor gebruikers die hun thuisnetwerken willen upgraden met betrouwbare, snelle en gemakkelijk te implementeren oplossingen. De TPE-TG380 is een budgetvriendelijke optie, terwijl de TEG-S750 gebruikers bedient die behoefte hebben aan hogere netwerksnelheden.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  9. Werkt stil met efficiënte prestaties: NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged

  • list plusStille en efficiënte werking
  • list plusEenvoudige plug-and-play installatie
  • list plusDiverse montage-opties

  Nadelen NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged

  • list plusRelatief duur in vergelijking met sommige concurrenten
  Met de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) haal je een betrouwbare en krachtige netwerkoplossing in huis. Dankzij zijn "stille en efficiënte werking" is deze switch perfect voor geluidsgevoelige omgevingen. Met zijn "plug-and-play installatie" is hij ook nog eens super makkelijk te installeren. En met de mogelijkheid tot plaatsing op een bureau, aan de muur of in een rack, biedt deze switch flexibiliteit voor allerlei netwerkbehoeften. Bovendien biedt de "Lifetime Limited Hardware Warranty" en "Next Business Day Replacement" gebruikers gemoedsrust en langdurige bescherming.

  Een opvallende eigenschap van de JGS524 is zijn energiezuinige ontwerp, dat voldoet aan IEEE802.3az. Hierdoor is het een milieuvriendelijke keuze die tevens helpt bij het verminderen van het stroomverbruik. Met 24 Gigabit Ethernet-poorten zorgt deze switch voor naadloze connectiviteit voor meerdere apparaten, waardoor hij ideaal is voor bedrijven en organisaties met uitgebreide netwerkbehoeften. Met een prijs van $136.21 op Amazon, is de JGS524 misschien wat duurder dan sommige concurrenten, maar zijn hoge prestaties, betrouwbare werking en levenslange bescherming rechtvaardigen de investering voor wie een degelijke, langdurige netwerkoplossing zoekt.

  In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Cisco CBS350-8MGP-2X en de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch, biedt de JGS524 een balans tussen prestaties, energiezuinigheid en installatiegemak. Hoewel de Cisco CBS350-8MGP-2X een ventilatorloos ontwerp en een mobiele app heeft, blinkt de JGS524 uit in zijn stille werking en veelzijdige plaatsingsmogelijkheden. Aan de andere kant is de TP-Link 16-Port Fast Ethernet Unmanaged Switch misschien vriendelijker voor de portemonnee, maar biedt mogelijk niet dezelfde kracht en prestaties als de JGS524.

  Ondanks zijn relatief hogere prijs, blijkt de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) een uitstekende keuze voor wie een betrouwbare, krachtige netwerkoplossing met eenvoudige installatie en levenslange bescherming zoekt. Zijn efficiënte werking, veelzijdige plaatsingsmogelijkheden en levenslange garantie maken het een waardevolle investering voor bedrijven en organisaties met veeleisende netwerkbehoeften.

  Kortom, de NETGEAR 24-Port Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (JGS524) levert uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid, waardoor het een topkeuze is in de categorie netwerkswitches. Hoewel de prijs iets hoger kan zijn dan sommige concurrenten, maken zijn superieure functies, energiezuinigheid en levenslange bescherming het de beste keuze voor wie waarde en betrouwbaarheid op de lange termijn belangrijk vindt in zijn netwerkinfrastructuur.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 weken

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Netwerk Switches. Er zijn immers 275 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!